Yawal

• Blachownia

3. Opinie o pracodawcach Herby
  5. Opinie o Yawal S.A.

Opinie o Yawal Herby

Nie przegap nowości o Yawal S.A.!

18.09.2018 22:45

Co w firmie Yawal robi 31 handlowców? Bo na produkcji jakos tego nie odczuwamy. Potężna firma ostatnio podziekowała za współpracę w tłoczeniu i malowaniu ku czemu to zmierza?

19.09.2018 12:30

Jak są oni rozliczani skoro niektórzy nie mają żadnych ale to żadnych efektów w sprzedaży? Są na ryczałcie i maja chyba w głębokim poważaniu efekty :)
    Mocny

21.09.2018 22:51

A może popiszemy o dziale RD, ilu tam jest stażystów (czytaj statystów)? Ludzi cale piętro a produktow nowych brak. Czasem pojawi sie nowa strona w katalogu bo poprzedni statysta zapomnial o podstawowym rozwiazaniu. Czasem wypuszcza nowa uszczelke bo ta w ofercie to bubel. Czasem robia badania żeby dogonic konkurencje. Nie oszukujmy sie, dzial techniczny nieistnieje od 4 lat. Dobrze ze jest automat do kawy ogolnodostepny bo polowe osob z RD musieliby budzic o 16:)

12.09.2018 15:10

13.09.2018 11:48

Słuchanie pseudo managerów od działalności cudotwórczej to rodzinna tradycja Mzyków. Senior Edmundes odkąd zaczął słuchać różnych doradców i przyprowadzać coraz to "lepszych" specjalistów jedyne co zrobił to wyhamował rozwój firmy. To że wokół nowej właścicielki pełno hien nie powinno więc dziwić. Żal tylko bierze patrząc na te wygibasy, a wystarczyłoby zapytać co konkretnie zrobiłaś hieno odkąd tu jesteś, co się polepszyło i komu ?. Pokaż konkrety albo oddaj fartucha!!

13.09.2018 11:54

Raczej nie podobno a na pewno. To jest kolejny etap grabienia majątku firmy Yawal przez dąbrowę.
    Jakub

06.09.2018 15:40

Witam, firma poszukuje osoby na stanowisko młodszego programisty. Po co programista w tej firmie? Czy jest ktoś kto pracuje tam na podobnym stanowisku i mógłby się podzielić doświadczeniami?

06.09.2018 18:55

Starszy programista miało być ;) idzie się pogubić, wierzcie mi!
    Yekaterina Yawalenko

07.09.2018 10:39

Gościu, jeśli nie chcesz robić za najmniejszą stawkę w okolicy to odpuść sobie tę ofertę. Ta firma jest wyjątkowo nieudolnie zarządzana więc podejmując pracę niejednokrotnie zderzysz się z absurdem i głupotą. Co do samego ogłoszenia i stanowiska. Dotychczas nie było takiego stanowiska w firmie. Osoba na nim zatrudniona będzie pewnie podlegała project managerowi od wdrożenia nowej wersji ERPA no i prezesowi od zadania specjalnego jakim jest informatyzacja firmy. Jedno jest pewne nikt oprócz tego managera nie zweryfikuje wyników twojej pracy bo nikt tam nie wie co to język SQL czy też inny. A po co programista w tej firmie ? nie wiem. Teraz biorą wszystko co wypluje rynek, bo nikt tak naprawdę nie liczy w firmie czy aby dany człowiek będzie wartością dodaną czy tylko kolejną fanaberią ekipy zarządzającej która zatrudnienie rozbuchała do rozmiarów racjonalnie niewytłumaczalnych.
    Tre

02.09.2018 23:29

Spieszcie się szanować pracowników tak szybko odchodzą

03.09.2018 20:13

Ale nie w Yawalu, tu lepiej jak pracownik z dużym stażem i obeznaniem odejdzie, bo ma większą wiedzą niż nie jeden z "kadry zarządzającej", a to nie jest mile widziane gdy dochodzi do konfrontacji. Oni potrzebują potulnych baranów, którzy będą wykonywać bez zająknięcia bzdurne polecenia! A Ty gdy pracujesz dłużej niż oni jesteś kolokwialnie mówiąc niewygodny.

19.08.2018 13:38

W Yawalu idzie ku lepszemu, nowe lustara w toaletach są wymieniane na nowe! Brawo dla innowacji! oraz dla nowatora :)))

20.08.2018 20:15

Czyli dobra zmiana nie zwalnia z modernizacją zakładu. Poprzednicy malowali kibel, a obecni wymieniają lustra w tym przybytku rozkoszy :)) Brawo !!
    Robol

05.08.2018 09:39

I nowy kierownik kontroli się pojawił
    xyz

12.08.2018 19:01

Co to za gość ? podobno jeszcze go nikt nie widział, Z Dąbrowy ?

12.08.2018 20:51

Yeti ;)
    Irek

04.08.2018 16:34

Proszę o informacje jak się pracuje na magazynie? Dostałem ofertę od pośrednika i zastanawiam się....
    Tadek

05.08.2018 00:29

Atmosfera ? hmm nic specjalnego. Większość ludzi ok, ale są i du....zy. Szef ? też mi pytanie. Zależy który bo nam magazynie jest ich z 15. dyrektor,kierownik stary i kierownik nowy, zastępca kierownika tego pierwszego no i mistrzowie oraz brygadziści. Tak że szefów ci u nas dostatek. Brakuje jeszcze zastępców mistrzów i brygadzistów, ale jak znam życie lada moment będą i oni.
    wampir

10.08.2018 10:52

A to jest dyrektor czy dyrektorka ? bo mam zagwózdkę.

27.07.2018 13:18

Czyżby czarnym dziobom się polepszyło bo przestali kłapać na forum ?

04.08.2018 15:20

No i tak to tylko wieśniak potrafi skwitować innych. Wracaj na pole
    Barti

04.08.2018 17:36

Zgadzam się- co ma piernik do wiatraka? Jak masz potrzebę opisać czyjeś kompetencje lub ich brak to to zrób. Wygląd nie ma tu nic do rzeczy. No chyba ze chcesz obrazić kogoś

01.07.2018 01:00

Możecie powiedzieć coś więcej o pracy na stanowisku konstruktor systemów aluminiowych? Pojawiło się takie ogłoszenie w sieci. Wiecie jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń? Możliwość rozwoju zawodowego i szkoleń, czy firma praktykuje awanse wewnątrz firmy? Jaka jest atmosfera? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat.
    olek

23.07.2018 08:23

zapraszamy do nas , te benefity są tylko na papierze, to co napisał zadowolony konstruktor. W Yawalu benefity to jak majaczenie pijaka

02.08.2018 22:18

U ciebie tych benefitów nie ma, a jest 4 brygadówka ? tzn zapier.....czasz świątek piątek ?
    shakin dudi

31.07.2018 20:11

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego złe opinie o Yawalu zaczęły pojawiać się dopiero od kilku lat ? Wystarczy przejrzeć historię wpisów i daty aby zadać sobie to pytanie. Równie złe, a nawet gorsze wpisy były i są na stronie Finala. Masakra.
    Stańczyk

22.07.2018 11:33

W Yawalu nie jest aż tak źle, skoro ci co się zwolnili wracają znowu na ciepłe posadki, które już są obsadzone kimś innym np. A dlaczego nie są przyjmowani na produkcję skoro tam największy deficyt i rotacja? Bo na produkcji trzeba się niestety ale narobić, a za biurkiem posiedzi, przejrzy monitoring, kto kogo klepie po tyłku, zrobi wpis na goworku w godzinach pracy, poudaje że cos robi i czas zleci )
    czarny

31.07.2018 19:18

A na guzik chciałbyś podglądać w biurze kto co robi skoro widać bez kamer jak ta praca jest realizowana i nadzorowana ?. Kpina goni kpinę. Skoro firma się nie poprawia, nie rozwija i nie ma wyniku tylko iluzja goni iluzję to po co kamery przy monitorach ? Już bez kamer widać efekty pracy całego biura. A tak na marginesie, już lepiej na każdym komputerze zainstalować program monitorujący aktywność danego osobnika tylko po co skoro managery od wiedzy wszelkiej i działalności cudotwórczej nic nie robią tylko się spotykają ?.

31.07.2018 20:01

Stańczyku uwierz mi ci co wrócili żałują, bo wrócili do większego bagna niż jak się zwalniali. Ponadto wrócili bo im zaproponowano o niebo większe pieniądze i stanowiska. Nie łódź się że skamlali aby wrócić, wróć na ziemię zanim coś skrobniesz. A tak na marginesie te powroty tylko świadczą o tym jak złe decyzje popełniano puszczając ich kiedyś. To jest właśnie brak polityki personalnej ale to już Zofii problem.
    Starawyga

13.07.2018 00:03

Pracę w Yawal/Herby mogę ocenić w następujący sposób: plusem jest atmosfera w pracy, natomiast minusem kwestia zarobków. Najgorsze jest oczekiwanie na premię, będzie czy też nie....

21.07.2018 10:30

Atmosfera to była kiedyś, 10 lat temu, teraz to już rutyna.

22.07.2018 14:36

Pożytecznego a nie porzytecznego
    Trybu

13.07.2018 17:58

Pytanie do forumowiczów. Czy słynna na całą okolice hala obróbki mechanicznej jeszcze istnieje. Planowałem złożyć swoje cv.(znam ten sprzęt). Napiszcie czy warto aplikować, czy dać sobie spokój i poszukać pracy w innych okolicznych zakładach pracy.

19.07.2018 09:06

Rozumiem. Wszystkich do się siebie porównujesz. Słabe to bardzo
    yawalowiec biurowiec

19.07.2018 10:17

Ja nie pracuje na produkcji !! Odradzam więc z serca, ale jeśli lubisz być niedocenianym popychadłem za niską stawkę jak na operatora CNC przystało to zapraszamy, od razu szukaj sobie lokum koło Huty w Dąbrowie abyś byś miał blisko do pracy. Klimaty tam są przednie więc skoro z ciebie taki asceta będziesz w swoim żywiole. No chyba że masz inny cel i wcale nie myślisz o pracy tylko o trolowaniu tu?
    jeszcze pracownik

17.07.2018 21:53

przecież widać , że firma się zwija ..
    Darek

18.07.2018 18:20

Podstawowym problemem tej firmy jest ciągła rotacja ludzi i brak stabilizacji - nie da się stworzyć dobrze i sprawnie działającej firmy jeśli na okrągło doświadczeni pracownicy odchodzą (nie dziwię im się), a przychodzą nowi na chwilę, zaraz odchodzą i tak w kółko. To jest chore - ta sytuacja jest już od 2 lat i jeśli zarząd nie pójdzie po rozum do głowy to Yawal już nigdy nie wyjdzie z tego gó*na i cały czas wszyscy będą się męczyć z tym brakiem organizacji i stabilności. W kółko są tylko przyjmowani nowi kierownicy, kierownicy kierowników i kierownicy kierowników kierowników - na nich firma nie oszczędza a wręcz przeciwnie, ale jeśli chodzi o najpotrzebniejszych pracowników dzięki którym ta firma jeszcze jakoś działa to 0 szacunku, 0 uznania - nie podoba się to w*pierdalaj bo za Ciebie przyjdzie więzień a najwyżej Twoi koledzy zrobią Twoją robotę. To co się dzieje od 2 lat to WSTYD i ŻENADA. Prócz kilku osób to już nikomu nie zależy na rozwoju tej firmy, a już na pewno nie tym nowym bo to są osoby które przyszły/przyjdą (bo ciągle pojawiają się nowi kierownicy) nie zależy na rozwoju tej firmy, tylko byle posiedzieć 1-2-3 lata i spadać z tego bagna - taka prawda, szkoda tylko że właściciela już to wszystko nie obchodzi.

18.07.2018 23:24

Problemy o których piszesz wynikają wyłącznie z nieumiejętności zarządzania, buty i arogancji jaką od dawna kieruje się góra. A potrojona ilość kierowników i ich zastępców wynika wyłącznie z tego, że ci ludzie nie mają takiej wiedzy jak ich poprzednicy oraz dlatego że nie zgadzają się robić tyle co robili ich poprzednicy. W rezultacie mamy dziś dyrektora magazynu(od wszystkiego i niczego), kierownika ds wysyłek, Kierownika ds dostaw i zakupów, kierownika magazynu, zastępce kierownika magazynu, pięciu majstrów, tyle samo brygadzistów i do tego specjalistów od wszelkich spraw magazynowych oraz planistki. A (usunięte przez administratora) jaki był tak jest. To samo jest na trzymaniu ruchu i w innych wielu miejscach, szczególnie rozbuchanym marketingu czy obsłudze klienta. Roboty tyle co kot napłakał a "specjalistów" od zatrzęsienia. No cóż dobra zmiana od 2015 r robi coraz lepsze postępy. Z 7 lat temu za taki stan rzeczy EM zrobiłby taką czystkę, że zarząd kierowałby co najwyżej ruchem na magazynie.

06.07.2018 22:03

yawal

07.07.2018 14:48

Iza, zaprawdę Ci powiadam tu nie piszą idioci. Znikanie wpisów z tej strony, które nie łamią regulaminu lecz są niewygodne dla kamerdynerki to już nagminność. Radzę wejść na stronę czyścimy internet.pl i poczytać, co zamiast wytężonej pracy nad swoim wizerunkiem robią ci których prawda boli.

07.07.2018 16:25

Ależ oczywiście,że tak! Wpisy usunięte bo były niewygodne dla pracodawcy. Usunięto mój wpis gdzie przedstawiłem sytuację pracowników ze stażem większym niż 10 lat i w odpowiedzi uzyskałem, że najwidoczniej jestem w firmie niepotrzebny i pracuje przez zasiedzenie, a osadzony jest bardziej wartościowym pracownikiem niż ja.
    bez nicku

27.06.2018 11:58

No i Pani Iza zamilkła nt usuwania wpisów rzez pracodawcę A czarne dzioby kłapią i będą kłapały , dopóki w tej firmie coś na lepsze się nie zmieni . No ale obrażać pracownicze doły przez biuro jest łatwo. Niech biuro bierze się do roboty a nie siedzi w internecie.

30.06.2018 20:35

Ty w kółko, to samo... Sam/ sama robisz dziwne podziały. Przypominam : "biurowy" to człowiek jak każdy inny. Myślę, że Ty bardziej przebywasz to "wykształcenie" niż oni. Odpuść już, bo to nudne. Za chwilę napiszesz, że Ci grożę. Nic z tych rzeczy.
    black little dress

02.07.2018 16:57

A ty zaraz napiszesz „zwolnij się , co tu jeszcze robisz…”. Wpisy są następstwem sytuacji jakie miały i maja miejsce, nikt tu nie odgrzewa kotleta, nikt tu nie jest malkontentem to tylko wyrażenie swojej opinii, a skoro to znowu jest na temat wychowania i szacunku do drugiego człowieka no cóż …. Żal patrzeć jak dla wskaźników traci się człowieczeństwo. Jak powiedział kiedyś Abraham Lincoln „Jeżeli chcesz poznać prawdziwy charakter człowieka daj mu władzę”

24.06.2018 12:39

@anonymous @?!! Jeśli zaobserwowaliście, że niektórych komentarzy nie ma, to musiały one łamać regulamin Gowork i w związku z tym zostały usunięte przez administratora. Skoro macie jeszcze dużo do powiedzenia o pracodawcy, jakim jest firma YAWAL to serdecznie do tego zachęcam. @bez nick-u Gowork nie daje możliwości "wykupienia" firmom możliwości usuwania negatywnych komentarzy. Jeśli jakieś wpisy zostały usunięte przez administratora, to na pewno naruszały regulamin.
    bez nicku

25.06.2018 14:17

ha ,ha , ponad 100 ( słownie sto) wpisów nie spełniało regulaminu ? Wpisy będące sprzed kilku , kilkunastu tygodni ? Pani Izo , niech Pani nie zaprzecza , bo opcja usuwania wpisów w gowork istnieje !!! i można ją wykupić za dodatkową słoną opłatą !!

25.06.2018 15:37

Zgadzam się w 100% XD w usuniętych wpisach nie było nic obraźliwego a jedynie goła prawda o firmie. Zostały usunięte bo ktoś z tym wyższym wykształceniem zrobił pseudo reklamę firmom z sąsiedztwa, że płacą również kiepsko jak w Yawalu a potencjalny kandydat na pracownika mógł się doczytać aby nie podpisywać umowy z pensją która go nie zadawala bo o podwyżkę będzie trudno i zawsze może się zwolnić bo nikt go tu nie będzie trzymał.
    bez nick-u

22.06.2018 17:57

Ogromna ilość negatywnych , a nawet neutralnych wpisów została usunięta !!! Wiadomo ogólnie , że w gowork można wykupić opcję , gdzie pracodawca może samodzielnie usuwać wpisy. I proszę administratora by nie zaprzeczał że tak nie jest !! Więc proszę się nie dziwić , że dział HR mozolnie się trudzi i te wpisy usuwa. No ale od czegoś jest

22.06.2018 22:50

Trochę to dziwne i nad wyraz nieprawdopodobne, bo skoro w Yawalu jest tak fajnie to po co usuwać kłamliwe wpisy ;) Czy to jest narzędzie do walki z niezadowolonymi pracownikami, tak się zmienia ludzkie nastawienie?? A kolejne wypowiedzenia umów już w drodze :/

23.06.2018 03:44

Usunęli bo przedstawiały realna sytuacje firmy, która kiedyś była potęgą a teraz niestety obraz nędzy i rozpaczy!
    Jack

11.06.2018 11:55

Narzekają tylko czarne dzioby i robole. Weźcie się w końcu do roboty , tak abyśmy tutaj w biurze mogli utrzymać swoje posady!!! a nie piszecie wredne opinie o firmie.
    biurwa

12.06.2018 09:21

Istnieje ? Ciekawe jak jeszcze długo ? A Ty naprawdę weź się do roboty

22.06.2018 00:33

Biurowa a o 9.21 robisz wpis?? O której zaczynasz prace? Czy wgl zaczynasz?? Do roboty!!!
    EM

15.06.2018 20:25

Zdecydowanie polecam, komu chce się pracować, nie ma doświadczenie (które jest w cenie), chce zacząć swoją karierę zawodową (przez co nie ma wygórowanych oczekiwań co do płacy) pracę w tym miejscu. Atmosfera wśród ludzi panuje różna, ale nowy zawsze musi swoje "wycierpieć" zanim wbije się do towarzystwa :) jeśli oczywiście będzie widział w tym sens. Ogólnie płaca marna, praca raz cięższa, raz lżejsza. ( Zazwyczaj to drugie, co może potwierdzić fakt pracowania na wszystkich stanowiskach Kobiet) Kierownictwo bardzo w porządku, pod warunkiem, że sam nie olewasz swoich obowiązków. Pozdrawiam.

21.06.2018 10:52

Polecasz komuś bez doświadczenia?! Z usuniętych wpisów jasno wynikało, że bez doświadczenia i kwalifikacji które są w cenie nie masz co się prosić o podwyżkę!, a pracując 5,10,15 lat i nabywając tego doświadczenia to i tak nie kwalifikuje cię to do ubiegania się o większa pensję, więc będziesz się musiał zaspokoić najniższą krajową a podpisując umowę będziesz się na to godził, tak był to ujęte ale niestety ktoś to usunął!. Atmosfera różna, no tak jak wszędzie, ale lepiej trzymaj z biurem nie z kolegami z produkcji bo będziesz musiał „swoje wycierpieć” od kliki z biura – znam to z autopsji ;) Płaca marna ale praca lekka bo na każdym stanowisku kobiety, bo każdy szanujący się mężczyzna, głowa rodziny nie będzie pracował za te pieniądze! za 1.800-1.900zł. Kierownictwo w porządku jak jest w porządku i jesteś potrzebny. Nie olewasz swoich obowiązków?- bzdura totalna! Są wskaźniki, zamówienia plany jak można nie wywiązywać się z tego i nie zostać zauważonym. Nie pozdrawiam i nie polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Yawal?

Kontakt - Yawal S.A.

Lubliniecka 35 42-284 Herby

Branża główna: Hutnictwo i metalurgia

18.06.2018 20:44

Dlaczego duża ilość wpisow została usunieta? A w szczególności te potyczki słowne z których szybko i jasno mozna było wywnioskować jakie zdanie o pracownikach produkcji mają pracownicy biura. To że "biuro" zostało sprowokowane i się ujawniło to chyba nie jest powodem aby usówać wpisy.

20.06.2018 23:38

Też mnie to zastanawia... Za dużo prawdy ,,czarne dzioby" napisały i trzeba było zrobić porządek na forum :D Ale my mamy jeszcze dużo do powiedzenia :)

12.06.2018 15:43

jack

15.06.2018 11:47

Tak jestem pracownikiem Yawal od ponad 5 lat. Jeżeli chodzi o pracodawcę to chyba powiedziano wiele , I to wiele negatywnego.

09.06.2018 14:26

Proponuję wszystkim narzekającym osobą założenie forum na internecie "nieudacznicy życiowi użalajacy się nad sobą". Jesteście żałośni przy bezrobociu ok 5-6% pracować i być nie zadowolonym z pracy i w dodatku tkwić w niej nie jest normalne. Chyba że jedyne co potraficie to użalać się nad sobą.

11.06.2018 22:04

Po tym wpisie mam wrażenie, że ostatnia burza wokół planistki CNC była źle trafiona, bo chyba ktoś miał na myśli kogoś innego z tym brakiem inzyniera.

11.06.2018 22:06

Mam rację czy może się mylę?
    Pracownik UR

06.06.2018 12:00

Witam chciałbym sie dowiedzieć jak wyglada praca w dziale UR, Ktoś coś może powiedzieć w tej kwestii, chciałem tam aplikować stad moje pytanie

10.06.2018 16:50

Człowieku o jakiej konkurencji ty mówisz skoro została 2 automatyków, to czego mają się obawiać ????

10.06.2018 17:53

A kto powiedział ze kolega na automatyka startuje????

07.06.2018 11:16

Proponuję, również załóżcie grupę na fb: "wypunktowani, niektórzy pracownicy biura zadowoleni z tego, że niewiele wiemy co się dzieje na produkcji, a kasa się zgadza i nie narzekamy bo nie mamy na co, praca lżejsza niż spanie i jak się nudzi to monitoring można przejrzeć”. Wstawiasz „Ja” opinię 1 czerwca tj. piątek- dzień pracujący, godz. 10:44 czyli co? W pracy buszujesz w internecie?!, odwiedzasz stronę gowork.pl? To faktycznie jesteście zawaleni robotą! Albo któryś z was wziął sobie nawet z tego tytułu wolne aby wstawić drażniący wpis. Żałosne!
    ja

08.06.2018 16:46

Zawaleni robotą , ze nie mają czasu rąk z kieszeni wyciągnąć..

10.06.2018 15:02

A po co? To ty masz problem nie my
    Yeovilton

10.06.2018 13:26

Dzięki anonymous za odpowiedź.Odpuszczam,skoro sytuacja firmy jest niepewna,załoga się martwi o swoją przyszłość, a i maszyny stare i wyeksploatowane.
    Yeovilton

08.06.2018 15:29

Witam. Mam pytanie do forumowiczów znających zakład. Na stronie internetowej firmy jest informacja o potencjalnym naborze na operatora maszyn cnc. Posiadam kilkuletnie doświadczenie przy obsłudze takich maszyn,dodatkowo znam środowisko programów projektowych z rodziny "CAD". Potrzebuję waszej opinii na temat tego wydziału produkcyjnego, chodzi tutaj głównie o system pracy, typ maszyn obróbczych, zarobki oraz oczywiście o ogólną atmosferę w załodze zakładowej. Napiszcie coś ciekawego. Pozdrawiam i dziękuję za wyrażenie opinii.

08.06.2018 21:12

Czy znalazłeś na tym forum coś pochlebnego na temat tego pracodawcy ? hCyba nie. Więc po co pytasz w koło o to samo. Obróbka z Yawalu zwija się do Dabrowy bo tam jest cudownie a tu nie.

09.06.2018 01:02

Daj sobie spokój, niewiadomo jak długo jeszcze będziemy pracować w Herbach a pewnie nie szukasz pracy na dwa trzy miesiące mając takie doświadczenie. Ale jeżeli interesują cię maszyny jakie posiadamy, to plotery do obróbki profili alu/pcv. Satellite xt to najnowsza maszyna która posiadamy na jej podstawie możesz określić jaki to typ maszyn.

05.06.2018 14:14

@Ja Zapewne masz sporo racji. Jak długo pracujesz w firmie YAWAL? Co możesz powiedzieć nam o warunkach, jakie oferuje ten pracodawca? @Nosiciel profili Dziękuję Ci za Twoją opinię o specyfice pracy w YAWAL. Jak długo byłeś ich pracownikiem?

07.06.2018 23:05

I żeby było śmieszniej pracuje w biurze HR. Propaganda i nic więcej.

08.06.2018 00:48

Biuro będzie trzymać z biurem ;) Robole z robolami :D Cieszę się że jestem z tych drugich :) Przynajmniej MY ROBOLE mamy kulture :)
    Nosiciel profili

04.06.2018 16:01

A ja "polecam" tę firmę Jeśli aplikujesz na pracownika produkcji czyli tzw. fizola to wystarczy że przyjdziesz do roboty połazić z więźniem lub Ukraińcen w parze. Dostaniesz za to tyle ile sprzedawca truskawek, który siedzi przy drodze i się opala. Ale są też plusy, nauczysz się przy okazji języków ukraińskiego, grypsery no i nie długo wietnamskiego bo lada dzień dołączą do tej międzynarodowej śmietanki małe żółte kitajce. Innymi słowy, jeśli nie chcesz się narobić i zarobić, a przy tym za nic odpowiadać to robota właśnie dla ciebie. Żółty zrobisz się po jakimś czasie, a i na święta dostaniesz lizaka w formie 200 zł podarku od szczodrego kierownictwa.
    black little dress

05.06.2018 08:40

Dokładnie! Przy czy sami osadzeni twierdzą, że nic nie muszą, za nic nie biorą odpowiedzialności, bo co? wsadzą ich do więzienia czy nie dostaną premii. XD

01.06.2018 10:44

Polecam założyć grupę na Facebooku : "wiecznie nieszczęśliwi, niedocenieni pracownicy Yawalu". Połowa osób tam pracujących zamiast wziąć się za pracę by szefostwo miało podstawy żeby polepszyć płacę woli narzekać i uzalac się nad swoim losem. Druga połowa przez to cierpi. To nie miejsce na obrażanie pracowników czy to hali czy biura. Wasze publiczne pranie sądzę, że prywatnych budów w żaden sposób nie pomaga przyszłemu pracownikowi w poznaniu warunków.

04.06.2018 12:46

Nie rozumiem cię, jak mozna znowu nakłaniać nas do zwalniania się! Zwolnij sie ty a połowa, większość odetchnie z ulgą i w spokoju będzie mogła pracować na wyniki!
    CNC

04.06.2018 22:47

Ważne że ludzie z ,, wyższej półki" mają co robić :D Patrzenie w kamery to też praca haha A ponoć są dla naszego bezpieczeństwa... :D Prościej jednak znormować kogoś siedząc na tyłku i gapiąc się w komputer jak zejść na halę i przez 8 godzin pracować :D

23.05.2018 14:44

01.06.2018 23:24

Kierownictwu w pierwszej kolejności!. Tylko pozazdrościć takiej planistki!.

03.06.2018 13:31

W Herbach ? Masakra.

15.05.2018 22:41

Ludzie, ludzie- każdy tylko potrafi narzekać i i to tylko jak jest anonimowy. I jeszcze jacy specjaliści jesteście z dziedzin o których pewnie żaden z was pojęcia nie ma, bo kształcił się ( albo i nie ) w czymś zupełnie innym...... Weźcie się w garść a nie mądrujcie. A jak wam żal to zmieńcie fach. Może wtedy zastąpcie tych po których tylko potraficie jeździć. Brak słów

16.05.2018 19:14

No brawo, brawo! Piszesz z anonima a czynisz wymówki innym, że również tak postąpili?!. Zarzucasz, że piszący na forum są nieukami bez wykształcenia!. Każesz zmienić fach czyli zawód i zastąpić was w branży? Masło maślane :)) Twoja wypowiedź jest kwintesencją tego, co TU, na forum jest napisane o KADRZE ZARZĄDZAJĄCEJ . Więc zanim coś skrobniesz, to weź się zastanów ze 100x, co by się nie ośmieszyć i kolegów z pokoju.

29.05.2018 22:17

Chyba koleżanek ?. Kolegów już dawno w Yawalu nie ma. Zostały tylko panie. Przelicz biały dom i biuro produkcji a odkryjesz żeś okaz na wyginięciu.
    Stella

18.05.2018 09:44

Może to nie jest idealna firma ale praca jest spoko!!

23.05.2018 13:07

Na tym na którym Cię nie chcą!
    My.

25.05.2018 17:52

Dobrze że Ty jestes potrzebny/a haha
    My.

22.05.2018 23:03

Szkoda też że kierownictwo nie ma odwagi powiedzieć Swoim podwładnym że nie ma dla nich pracy...
    beta

21.05.2018 09:12

Chodzą słuchy na stronach , że Pan Edmund właśnie szuka nabywcy na większościowy pakiet akcji Yawal. Znowu zacznie się jazda :)

21.05.2018 10:52

Też tak słyszałem. Podobno pytał ciebie czy nie chcesz kupić ale rodzice narazie zabronili ci ruszać pieniędzy z komunii. Czy to prawda?

22.05.2018 19:04

Jazda to ci się zacznie jak rodzice cię nakryją że na internecie siedzisz bez ich zgody

15.05.2018 14:57

DG

16.05.2018 22:38

Znałem gościa. Zależało mu na lepszej firmie bo był miejscowy. Robił za pełnomocnika dla starego Mzyka i był przez to szanowany w finalu i w yawalu. Do czasu. Doczekał się po 20 latach dobrej zmiany.

16.05.2018 23:30

Niee wywaliła bo ona se może wywalić chłopa z domu. ?To jest marionetka

14.05.2018 20:29

nikifor

15.05.2018 01:09

Pan Maciej był molestowany czy to on molestował ? Dziś podobno zwolniono dwóch kierowników.
    final herby

14.05.2018 15:09

Sz.PaniPrezes cztery brygagy w firmie nie mają żadnego uzasadnienia finansowego ani technicznego w sobotę i w niedzielę do pracy przychodzą dwie lub trzy osoby i i kilku skazanych co może być wykonane w ciągu tygodnia z lepszymi wynikami.A teraz tłocznia Herby .W czasie całego tygodnia prasa stoi ok. 50 godzin na brak koszy,przekładek zator przed piecami brak elementów typu U dla Yawal magazyn.Koszt postoju 1 godziny to ok.5tyś.zł.Czy trzeba matematyka żeby obliczyć straty.

14.05.2018 17:22

Najwidoczniej trzeba i trzeba takowego zatrudnić, bo w firmie można stworzyć stanowisko każdemu byle by tylko znał kogoś,a ten znał kogoś, kto zna właściciela lub jest jego sąsiadem z ulicy. Wtedy nawet można postraszyć, że się ma takie wtyki,że ho ho i można wiele z tak niewielkim rozumkiem.

10.05.2018 22:49

Jest tam co jeszcze do szukania w tym Yawalu? Bo podobno firma zamiast się rozwijać to się zwija. Dział CNC przenoszą do Dąbrowy Górniczej, nie wiadomo co z ludźmi a na budynku informacja, że potrzebują osób do pracy.

11.05.2018 13:23

Mógłby Pan prezes bądź właściciel zajrzeć na tą stronę i przejęć na oczy, że to jest wyłącznie wypychanie zarabiającego wydziału do Finala bo przecież oni zawsze muszą być postrzegani jako najlepsi, a prawda jest chyba troszkę inna.

11.05.2018 23:29

Po prostu sobie nie poradzą. I powinni ponieść za to konsekwencje. Ale jak to zwykle bywa upiecze się.

24.04.2018 13:39

Dawid

10.05.2018 22:03

Dokładnie tak jest jak piszesz. Żal mi tylko tych ludzi którzy myślą że są skazani na pracę w Yawal. Wkrótce i to się zmieni

11.05.2018 23:20

"Organizacji" !? A to my w jakiejś organizacji pracujemy? :D

Zostaw merytoryczną opinię o Yawal S.A.