Yawal

• Blachownia

3. Opinie o pracodawcach Herby
  5. Opinie o Yawal S.A.

Opinie o Yawal Herby

Nie przegap nowości o Yawal S.A.!

09.04.2018 21:41

zdecydowanie odradzam prace w tej firmie. ciągłe zmiany organizacyjne i brak poszanowania pracownika jest na porządku dziennym.

25.04.2018 16:29

Dziękujemy za premie kwartalną

07.05.2018 09:59

No 200zł to ogromna kasa :)))

27.04.2018 11:03

Aluminiak

04.05.2018 11:07

Za jakiś czas wspomnisz moje słowa i będziesz się śmiał ............... pytanie tylko czy przez łzy. A jak nie masz nic do roboty to zobacz co wcześniej robił obecny prezes T i jak zarządza firmami. Miłej lektury.

07.05.2018 09:56

Jak również najwyższy czas aby Pan prezes może i w końcu przyjrzał się pracy kierowników, czy technologów, gdzie trzech na jednym wydziale nie ma pojęcia o specyfice pracy danego działu.I nie wałkujmy już podejścia do pracownika, bo w tym temacie zostało już dużo napisane, a tak dużą rotację i migrację obsady można zaobserwować tylko na jednym dziale.
    My.

30.04.2018 22:45

Szyld na pol budynku ,,Bialego domu"... Smiechu warte! Gdzie ta praca?! Na kazdym dziale po 3 technologow ktorzy nie wiedza od czega sa! Sam szukasz w firmie roboty bo planuja cos czego nie ma albo jest na 1 etapie obrobki...
    My.

06.05.2018 21:48

Gdyby Yawal byl porzadna firma nie borykal by sie z braku pracownikow.... ! A problem jest w tym ze szukaja ludzi do pracy ktorej tam nie ma! Moze warto poszukac klientow i miec prace jak tracic i klientow i pracownikow :-D
    CNC

06.05.2018 22:21

Racja, ponieważ oprócz wyższego wykształcenia trzeba mieć co najmniej średnie wyobrażenie i chociaż podstawowe wychowanie
    werra

26.04.2018 14:47

Czyżby już wzięto się za dyrektorskie taborety ?
    Master

04.05.2018 00:16

A Twoj jest dyrektorski, że się pytasz?
    BlackJack

03.05.2018 23:40

Zakład OK. Atmosfera pracowników przyjazna. Tylko te zmiany strategii i zarządów wpływają negatywnie na pracowników. Wiadomo, że każdy po kilku latach pracy w tym samym miejscu pragnie stabilizacji skoro nie zmienia pracodawcy.
    Igor

22.04.2018 19:53

Jaką macie atmosferę w pracy? Chciałbym aplikować dlatego dopytuję.
    Pracow2

23.04.2018 19:46

a na jakie stanowisko chcesz aplikować?

24.04.2018 19:54

Po komentarzach, raczej gęsta.
    zainteresowany

18.04.2018 21:58

ma może ktoś jakieś informacje na temat pracy w dziale projektowym?

19.04.2018 22:21

Myślę, że można polecić pracę w tym dziale: fajni ludzie, miła atmosfera, każdy zajmuje się swoją działką. Chyba najnormalniejszy dział w tej firmie.
    biuro

18.04.2018 10:19

Coś chodzą słuchy po biurze , że zabierają się za dyrektorskie stanowiska

20.03.2018 16:30

@anonymous jeżeli więźniowie pracują razem z innymi pracownikami to pewnie jest wtedy w firmie YAWAL S.A. na zmianie strażnik? Jakie prace dokładnie wykonują osoby z więzienia? Czy są to specjaliści, którzy zostali osadzenia czy po prostu chętnych do pracy zakład wysyła? Uważacie, że dobrze, że firma daje im szansę pracy?

17.04.2018 10:29

więzniowie robią na takich samych stanowiskach co normalni pracownicy , czasem nawet na lżejszych i nikt ich nie pilnuję z ochrony , kiedys jeden uciekł i z tego co pamiętam to kierownik mial pretensje że nikt go nie pilnował i od tamtego czasu to pracownicy mieli pilnować więzniów żeby Ci nie uciekali a tego chyba w umowie nie było .
    zainteresowany

12.04.2018 13:25

a jak wygląda praca przy utrzymaniu ruchu?

14.04.2018 14:34

Sześć osób złożyło wypowiedzenia, odpowiedz sobie sam.
    Pracowik

16.04.2018 15:32

Co za bzdury gadasz
    kacha

12.04.2018 15:34

Pan Tomasz zagrzał już miejsce w firmie , a więc dni byłej pani prezes już są policzone. Czy będzie huczne pożegnanie ?

14.04.2018 13:30

Oby! Jej apodyktyczne zachowania, despotyczność i bezwzględność powinno zostać wynagrodzone wywaleniem na bruk z wilczym biletem.

31.03.2018 17:27

Święta, święta i po świętach zaraz będzie a chiałbym sie dowiedzięć co dostaliście od Firmy na "zajączka"? Iza zapomniała spytać, a jestem potencjalnym pracownikiem.

04.04.2018 11:48

Bon o wartości 400zł.

06.04.2018 09:42

Pracownicy biurowi mogli wyjść 2godziny wcześniej, a robole od deski do deski wszystkie zmiany zmiany!
    Mala28

14.03.2018 22:58

Czy pracuja tam więźniowie? Czy sa tam nocki? Czy oni pracuja jakos sami na chali czy z normalnymi pracownikami?

27.03.2018 19:55

Ty nawet na "chali" nie dostaniesz pracy jak nie wrócisz do podstawówki nadrobić zaległości

29.03.2018 17:26

A może człowiek ma dysortografię ?! Ty Alfa i Omego.

30.01.2018 13:26

@Praca i nikt nie zwraca na to uwagi, że oni nie przykładają się do pracy? @anonymous nie pracuję w firmie YAWAL S.A. i nie prowadzę żadnego sondażu. Chcę tylko przekazać Wam zjawisko jakie występuje w Europie. Obcokrajowcy pracują w tych miejscach, w których nie pracują tubylcy.
    Malutka28

14.03.2018 22:56

Czy pracuja tam więźniowie ? Bo slyszalam ze robią tam nocki czy to prawda? Czy oni pracuja z normalnymi pracownikami czy sami?
    @ciekawy

18.02.2018 18:36

proszę o informację na temat działów- czy jest podział na dział sprzedaży, marketingowy, export/import?

26.02.2018 18:41

Tak jest podział

13.02.2018 10:18

@Pracownik Yawal to faktycznie można zaobserwować duży rozwój firmy, bo jest imponująca liczba ogłoszeń o pracę. Dzięki rozwojowi takich firm jak YAWAL S.A. można w znaczący sposób zmniejszyć bezrobocie. Ktoś z Was planuje aplikować? Jak tak, to które wybraliście stanowisko?

13.02.2018 14:24

Iza ile płaci ci yawal za takie glupkowate wpisy?
    mirek

24.02.2018 17:05

chętnie podejmę pracę w yawal - mam skonczone technikum mechaniczne i 56 lat czy mamszanse

20.02.2018 10:08

@anonymous firma YAWAL S.A. nie płaci mi za umieszczanie wpisów. Nie mam żadnego związku z firmą. Jestem moderatorem forum gowork.pl i umieszczam wpisy, które są w stanie wyciągnąć przydatne informacje potencjalnym pracownikom firmy.

21.02.2018 00:02

a jakich firm jestes jeszcze moderatorem zeby wszyscy na forum mogli zweryfikowac czy jesteś moderatorem firmy yawal na jej usługach czy moderujesz rowniez inne firmy. Czekamy na listę firm zebysmy spojrzeli na twoje wpisy jako moderatora.

22.02.2018 11:19

Dołączam się do pytania.
    frontmen

13.02.2018 18:38

Odszedłem z zakładu po zmianach w 2016 roku. Moja opinia może być tylko jedna - Nie polecam.

13.02.2018 23:53

Ja również nie polecam. Okres pracy w yawalu mam za sobą i czas tam spedzony uwazam za zmarnowany.

03.01.2018 12:33

@anonymous to nie miejsce na kłótnie i rozmowy o sprawach prywatnych. Forum służy opisywaniu doświadczeń u pracodawcach, a nie rodzinie. Skoro jest już po świętach to może faktycznie napiszcie czy coś zostało Wam oferowane z tej okazji na święta?

31.01.2018 21:35

?? "weź się za robotę" chyba mówisz to sam sobie, ja czasem też sam sobie mówię "weź się w garść, będzie dobrze" :) Za "robotę" to się sam weź, a jak sie już weźmiesz to zapraszam na drinka, a słomkę wyciągniesz sobie ze swoich butów!! Co do zmiany pracy, to planuję zmnienić. I jak już tu pisano, to forum dotyczące opini o pracodawcach. Więc ..... nie polecam tej firmy. Pracownicy nadal składają wypowiedzenia, czyli o czy to świadczy?? Mozna sobie dopowiedzieć.
    Stary

09.02.2018 21:46

No i zmień robotę a nie narzekaj. Proste

05.02.2018 16:10

@anonymous i czy firma YAWAL S.A. coś planuje zmienić ze względu na to, że dużo osób odchodzi? Samych ofert widzę na stronie firmy bardzo dużo: https://www.yawal.com/work/kariera.html czy to właśnie z tego powodu jest tyle ogłoszeń, bo właśnie osoby z tych stanowisk odeszły z pracy?
    Pracownik Yawal

06.02.2018 08:39

Szanowni Państwo, odpowiadając na powyższe pytanie, oferty pracy zamieszczone w zakładce kariera to zupełnie nowe stanowiska, na które poszukiwani są pracownicy ze względu na rozwój firmy i zwiększenie zasięgu jej działania, a także ze względu na rozszerzanie oferty produktowej firmy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Yawal?

Kontakt - Yawal S.A.

Lubliniecka 35 42-284 Herby

Branża główna: Hutnictwo i metalurgia

08.02.2016 19:26

21.01.2018 17:59

Mamy 2018 i nadal ten sam stan, który sie pogłębia.
    Stary

28.01.2018 17:49

No. Wreszcie wiem za co dostaje kasę- wcześniej czy się stoi czy się leży... tylko jak komuś robić się nie chce to tak gada

21.01.2018 18:26

Firmy absolutnie nie polecam, jesli ktoś szuka pracy na produkcji. A jeśli chodzi o podjęcie pracy biurowej to jak najbardzej! Na przykładzie Działu utrzymania ruchu - kiedys był kierownik, 4 automatyków, 2 gości do np. spawania. A teraz mamy- dyrektora, kierownika, mistrza, 9 automatyków, 3 utrzymanie ruchu :) idziemy na MISTRZA!! I tak na wszystkich działach każdy ma asystenta, asystenta asystenta, kordynatora, asystenta koordynatora, zastępcę, zastepcę zastępcy i inżynierowie do spraw wszelakich. Jak rośniemy w siłe wywnioskować można patrząc na liczbę samochodów na parkingu wewnętrznym dla osób zaufanych, bo pracownicy produkcji są złodziejami i nie mogą parkować bliżej hali, tylko defiladą kolumną w deszczu czy śnieżycy (usunięte przez administratora) ok 800 metrów, na rozgrzewkę. A jeszcze do niedawna osadzeni byli podwożeni pod same drzwi. BRAWO!!

21.01.2018 21:48

I co z tego???
    OKO

24.01.2018 15:14

Czytając opinie: "anonymous" - mogę stwierdzić, że to osoba bardzo rzetelna, uczciwa i myśląca realnie oraz trzeźwo patrząca na świat. Sam sposób wyrażania swoich myśli oraz pisania ładną polszczyzną ( z wszystkimi znakami interpunkcyjnymi i innymi ) świadczy :) w przeciwieństwie do innych którzy tutaj piszą ( i raczej rzucali kamieniami na szkołę ), że warto wziąć sobie opinie Pana "anonymous" do serca aby się nie sparzyć :). Dziękuję Panu za wszystkie rzetelne opinie i pozdrawiam :). Dzięki Panu zaoszczędziłem wiele czasu, zdrowia i pieniędzy. Często przejeżdżam obok tej formy ale już się z niej wyleczyłem chociaż z zewnątrz ładnie się prezentuje - ale jak to mówią: "nie wszystko złoto co się świeci" , "z zewnątrz ładne a w środku próchno". Życzę Panu "anonymous" wszystkiego najlepszego w Nowym 2018 Roku. Oby więcej było takich rzeczowych opinii ! Pozdrawiam :).

16.01.2018 12:41

@anonymous ale może zatrudniani więźniowie i Ukraińcy do pracy w firmie YAWAL, bo Polacy nie chcą pracować? Chcecie, by firma nie dała szansy na zarobek dla osoby, która chce pracować? Lepiej czekać aż Polakom zachce się pracować? Nie rozumiem Waszej pretensji. A co zmienia się w tych przepisach zatrudnienia?

18.01.2018 20:03

Iza, czy pracujesz w firmie Yawal?, czy prowadzisz jakąś rubrykę z sodażami na temat " Czy Polakom chce się pracować, czy nie za 1530netto". Pracowałem tam i mogę się w tej kwestii wypowiedzieć. Zarówno zatrudnienie Ukraińców, czy osadzonych nie było udanym posunięciem, ponieważ byli/są kadrą bez doświadczenia i po prostu są statystami. Od nas wymagało się, a oni po prostu byli/są. Ukraińcy mogli pracować ponad wymiar czasu pracy i spokojnie drzemać w kartonie :) . Osadzeni natomiast traktują pracę w Yawalu jako rozrywkę. Mogą wyjść z ZK, rozerwać się, wykąpać codziennie itp., itd. Dlatego właśnie złożyłem wypowiedzenie. Z decyzją trochę zwlekałem, myśląc, że coś się zmieni lecz niestety. Decyzji nie żałuję, szkoda było mi odejść z firmy w której pracowałem bardzo długo i pamiętam czas gdzie pracownik by szanowany. Pracę można było dostać po tzw znajomości, lub gdy ktoś odszedł na emeryturę. A teraz?! Prosto pierwszy lepszy z ulicy może zostać pracownikiem. Bez doświadczenia w branży, 26 lat i prawie tyle świadectw pracy, byle sztuka i sztukę robić. Bo teraz juz nie liczy sie jakość, tylko ilość wytworzonego złomu. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    Praca

19.01.2018 23:26

Zgadzam się z tą wypowiedzią
    Moreno

04.01.2018 18:29

JA TAM NIE NARZEKAM. PRACA JEST "WPORZO". CHOCIAŻ PODWYŻKA PRZYDAŁABY SIĘ TROCHĘ LEPSZA.

07.12.2017 15:29

@Węglar a powiesz coś więcej? Samo stwierdzenie "jest ok" osobom zainteresowanym pracą za wiele nie mówi, dlatego proszę Cie rozwiń swoją wypowiedź. @anonymous a czy starzy pracownicy firmy YAWAL S.A. w takiej sytuacji pytali o podwyżki?

21.12.2017 08:43

I pewnie za żonę lub męża wziołeś dzieci sąsiada zza płotu bo najbliżej twojego zamieszkania :)

22.12.2017 15:34

Jak dobrze wnioskuję, to ta strona jest przeznaczona do wyrażania opini o pracodawcach. Jeśli padło pytanie "To czemu tam jeszcze pracujesz?" i ktoś udzielił odpowiedzi, że dla niego przejście paru kroków, a dojeżdzanie np 20km., przy jego dochodach rzutuje na wybór miejsca pracy, to dla mnie jest to zrozumiałe. A Twoja głupia sugestia, co do tej odpowiedzi jest co najmniej żałosna. Do uskuteczniania pyskówek poszukaj sobie innego forum.
    Węglar

10.10.2017 15:59

jest ok

07.12.2017 15:15

Sytuacje w Yawal system można opisac posługując się żartem, memem "- Szefie dlaczego nowi zarabiają więcej niż ja?! - Bo nikt nie chce przyjść za takie pieniądze jak wy macie!!"
    jacenty

14.09.2017 13:47

Do pracownikow Yawal, a po co oni (właściciele )szykują nowe emisje ? 15 września walne . Chcą coś kupować czy brakuje kasy na wynagrodzenia ?

29.08.2017 19:51

Młody

01.09.2017 16:15

Roboty coraz więcej za coraz mniej pieniądze ( premii brak ) operator CNC zarabia 15 zł brutto około 11 na rękę. Nikt o zdrowych zmysłach tu nie przychodzi a starzy pracownicy odchodzą. Nie polecam i omijajcie tą firmę
    ...

28.08.2017 08:38

odradzam tą firmę, w biedronce lepiej zarabiają...
    Chucknoris

26.07.2017 00:04

Wreszcie ktoś się odważył przerwać milczenie Zygmunt brawo ty !!!
    Kola

05.03.2017 08:05

Wita. Czy ktoś wie o nowym naborze na managera produktu w tej firmie ? Warto brać udział ?
    Nowy99

10.12.2016 07:17

"Mały" nie martw się u mnie była podoba sytuacja.

07.12.2016 20:40

reo

23.03.2017 21:57

Wyślij do Aluprofu na pewno się odezwą
    manager

13.07.2017 12:53

niestety nie jest to prawdą, jestem po spotkaniu i w wyznaczonym terminie na odpowiedź, który minął kilka dni temu, nikt się nie odezwał ani mailowo ani telefonicznie
    Maks

07.11.2016 18:34

To aż tak źle dzieje się w tej firmie, co to za Pani tam stara się rządzić że ma takie opinie ?
    Polo

06.11.2016 18:25

Witam Jak obecnie wygląda sytuacja tej firmy, czy warto aplikować do nich ? Utrzymują poziom na rynku czy są na dnie ? Widzę tu sporo negatywnych opinii, ale jak jest naprawdę, mam możliwość aplokowania ale niechciałbym władować sięcw coś niefajnego. Dajcie znać. Pozdrawiam
    lizardf

05.08.2016 22:47

a znajdzie się tu jakiś ziomek może co ma doświadczenie w tej firmie jako Doradca Techniczno - Handlowy? może i wyślę cv ale najpierw musze posłuchać co i jak
    Bolo

04.05.2016 15:10

SOM etaty analfabeto
    Mii

03.05.2016 13:19

Jestem bardzo ciekawy czy da się tutaj zostać na dłużej jeśli chodzi o stanowisko Doradca Techniczno - Handlowy w podkarpackim? Widze, że jest umowa i że jest całkiem nieźle z wypłatami, brzmi to super
    nowy 87 szukam pracy

22.04.2016 21:01

witam a jakich zarobków szczerze mozna sie spodziewac-pozdawaiam
    Mlody

20.04.2016 21:08

Maja etaty -papiery przynies

Zostaw merytoryczną opinię o Yawal S.A.