Farmacol S.A.
4 488 6 1

Opinie o Farmacol S.A.

Stalin

W tym tygodniu będzie pani Pinkawa na nockach z pitami i paskami? Wiek ktoś coś?

Ania
@Stalin 13.02.2019 16:10

Na urlopie jest

Stalin
@Ania 13.02.2019 17:35

To kto wydaje paski/pity?

Ada
@Stalin 13.02.2019 18:48

Chyba kierownik nie wiem.

Kojot

Zero perspektyw na lepsze pieniądze. Wyplaty poniżej 2000 złotych na rękę. W dzisiejszych czasach powinniśmy minimum zarobić 2500 złotych na rękę. Takie słuchy chodzą że w marcu maja być podwyżki. Się okaże ile dadzą pewnie dadzą 200 złotych do podstawy ale z coś wymyśla z premia. Ze premia będzie liczona powyżej 500 zlotych. Ja rozważam czy z tej firmy się nie zwolnic jak nie dadzą żadnej podwyżki a już robię w tej firmie półtora roku.

Dydh
@Kojot 05.02.2019 11:43

Nie będzie podwyżek ci co mieli dostać już dostali. Mają z premii odebrać tym co mają uznaniowa i przerzucić do podstawy tak jak ostatnio zrobili. Fajnie się zarobi jak można zrobić jakieś nadgodzinami wtedy 2500sie wyciągnie a tak to lipa.

Sylwia
@Kojot 05.02.2019 11:43

Wszędzie podwyżki tylko nie tu. W adiecie na siemcach za godzinę od stycznia płacą 20zl brutto co daje za same godziny 3200brutto a jest jeszcze premia do 700zl i obiady za 5zl.A tu? Nic nie ma nic nie będzie komu nie pasuje niech odejdzie. Szkoda.

Mirek
@Sylwia 05.02.2019 18:49

Podaj pełną nazwę tego zakładu na siemcach :)

Sylwia
@Mirek 07.02.2019 16:44

ADIENT SEATING POLAND SP Z O.O. Sylwiasy

Ww
@Sylwia 05.02.2019 18:49

Najpierw w Adience trzeba przepracowac 500 godzin pod agencja za 13 zł brutto

Sylwia
@Ww 12.02.2019 02:15

No nie bardzo mój kolega tam robi od miesiaca i ma 20zl na godzine. 500godzin trzeba zrobić żeby przejść na umowę o pracę pod adient a tak to się ma umowę o pracę ale pod firmą pośrednictwa pracy która im szuka pracownikow, jest ich kilka.

You

Ten gość w czerwonych spodniach zwerbowal syna swojego na ochronę. I on go bo obchodzie sprawdza, czy nic nie wynosi, w dodatku sobie przez Pan mówią, to dopiero jest komedia

Red is bad ;)
@You 08.02.2019 04:19

Nie dość że jego zwerbował S, to teraz ten ściągnął syna do ochrony. I później kontroluje ochronę wypisując kto kiedy palił i kto rozmawiał. Piękne. Takie polskie.

Nika

Słyszałam, jak gość co chodzi po magazynie w czerwonych spodniach rozpowiadal, że udupi ekspedycje sposobem. Dzisiaj ktoś mówił, że wszystkie oszczerstwa na tym forum są z jednego urządzenia. Gość od kamer chyba tak zmanipulowal forum że odpisywał na swoje posty, odpowiedzi jako on, podając się za inna osobę. Ja dziękuję pracować w takim cyrku, gdzie jak ktoś komuś podpadnie, napisze parę postów na forum, gdzie wiadomo, że czytają to wszyscy włącznie z kierownikami i człowieka nie ma. Bo nawet kierownicy sugerują się wpisami na forum. Powinni ostro przetrzepac tego gościa od kamer, bo nieraz rozpowiadal plotki po magazynie, co potem okazało się nieprawda.

Seat
@Nika 11.02.2019 07:06

Nikt nikogo nie wywali. Nie mają kim zastopic chłopaków z nocki. Wieksza połowa załogi nie chce i nie chodzi na nocki. Dlatego starania kamerzysty są bezsensowne.

Żądny wrazen

Nie polecam zarobki poniżej 2000 zł wliczając w to 100zl premi frekwencyjnej. Średnia krajowa wzrosła od nowego roku a nam mydła oczy ze w marcu będą podwyzki... Ile? 200 zł na otarcie łez? Jakie macie zyski? Dzięki komu? Temat palarni... Tylko na Katowicach nie można palić każdy inny farmacol może... A jednak są wyjątki... Ochrona pan w czerwonych gaciach, reklamacja. Ochrona zamiast na porannej zmianie sprawdzać ludzi na alkomacie to sprawdza czy batonów i coli nie wnosi ... Jpr... :D

Fsg
@Żądny wrazen 07.02.2019 20:59

Co wy macie z tymi podwyżkami w marcu? Ci co mieli dostać już dostali i nikt więcej nie dostanie.

Gniewny
@Żądny wrazen 07.02.2019 20:59

Jakie premie? Przez sciemniaczy Koordynatora (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)nie będzie. Po 24.00 razem podawali sobie z rąk do rąk jakby byli niepełnosprawnymi my robili za dwóch a oni dwóch za jednego to że Michał ciepie tytki do kosza jak śmieci kto nie wie po Śląsku ciepie to jest rzuca a potem przychodzą zwroty zniszczenia obydwoje chodzą jeden za drugim jak panienki.Inni robią swoje to przeżucają do innej roboty. Miałem o tym powiedzieć gościowi co chodzi w nocy po hali ale pomyślałem sobie że jak Michał palił fajki na naczepie to Kierownictwo nic nie zrobi bo nadal winny pracuje

Subskrybuj
@Gniewny 08.02.2019 07:46

Ktoś ty taki mściwy? Mała wypłatę dostałeś? Na pewno winna zmianowego bo przecież to on ci wypłaca hajs.. Widzisz że ktoś pod wpływem? To to po prostu zgłoś a nie piszesz tu. Teraz ci co piją będą się pilnować i ich nie zlapiesz.

AGA
@Fsg 08.02.2019 07:22

Jakie podwyżki mają być to już dostali Ci co gderają miedzy stacjami między sobą to nie dostaną CHYBA bo jak gość chodzi w czarnej koszuli w nocy kontroluje i węszy po hali bo nawet stoi na antresoli i obserwuje kto i jak pracuje Ja do gościa nie mam nic i bardzo dobrze że kontroluje bo już nie ma tych co ćwiarteczki wódeczki pili między stacjami wiem że jest gorszy niż SK bo nie ujdzie komuś płazem jak zawini ktoś z pracowników

KONRADICZ
@Gniewny 08.02.2019 07:46

Tak potwierdzam człowiek czuje się jak wojsku na ekspedycji stary ma zawsze rację a młody przerąbane sam widziałem jak kartony przekładali sobie razem z rąk do rąk a my robotę swoją robili zamiast jeden z nich by robił co innego to robotę byśmy podgonili a tak to normalna ściema.Amen

Niezależny
@KONRADICZ 08.02.2019 09:17

To dla przykładu Koordynatora zdegradować do pracownika a tego ściemniaczem nazywacie zwolnić i po bólach

F
@AGA 08.02.2019 08:54

Są i to nawet kilku dalej piją :)

ROMA
@F 08.02.2019 14:01

to ja bym nie czekał tylko bym zgłosiła tak jak pisze Subskrybuj, gościowi co chodzi w nocy ale tylko wtedy żeby uznał to zgłoszenie anonimowe.Bo puzniej piszą i opinie psują firmie

kokolino
@ROMA 08.02.2019 18:38

nie trzeba zgłaszać osobiście wystarczy tutaj... "owsiak" to czyta. I co?? nic z tym nie zrobia bo są braki kadrowe...

ROMA
@kokolino 08.02.2019 20:53

To trzeba walić nazwiskami a nie być cwany bo aby kogoś złapać to na gorąco a nie przez wyrażenie opinii po iluś godzinach albo dniach

Pogromca frajer..... W
@Gniewny 08.02.2019 07:46

Gniewny już nie bawem po IP twoim wszyscy się dowiedzą kim jesteś i wtedy pogadamy co ci na sercu leży fajtłapo z ramp i magazynu naucz się składać biura i pogadamy anie oczerniac ludzi. Pomyliłeś działy idź do ochrony

Bro
@ROMA 08.02.2019 22:13

Nazwisko to sobie podaj przy nicku, jak jesteś taki odważny w necie

Zibi

Nie strasz bo będziesz miał Prokuratora

Zibi

Nie strasz bo będziesz miał Prokuratora

Zibi

Nie strasz bo będziesz miał Prokuratora

Zibi
@Bro 09.02.2019 07:01

To podajcie swoje nazwisko a nie rzucajcie złych opinii o firmie bo ja pracuje i nie narzekam

Zibi
@Bro 09.02.2019 07:01

To podajcie swoje nazwisko a nie rzucajcie złych opinii o firmie bo ja pracuje i nie narzekam

Ekspedytor nocny.
@KONRADICZ 08.02.2019 09:17

Prawie się posmarkałem(ze śmiechu, dla kumatych inaczej). Robili swoją robotę? Chyba żartujesz. Większość z was pieruńskie podciepy ma problemy z ogarnięciem ramp biurowych, że o katowickich nie wspomnę. Wielokrotnie trzeba doskakiwać i wam pomagać, taśma staje częściej niż drągal Ronowi Jeremy. Jak macie magazyny to zwozicie towar w przypadkowej kolejności. Właściwie to codziennie sam muszę latać po paczki. Godziny wyjazdów macie w (usunięte przez administratora) ruchy najwolniejszego z leniwców(takie żyjątko, dla kumatych inaczej). I to ma być "a my robotę swoją robili" chyba kpisz. Co do "jak w wojsku". Chłopcze chyba byłeś w pancernikach podwodnych. W normalnym wojsku z taką "robotę swoją" miałbyś szczęście gdyby się na ZOMZ-ie skończyło. Weźcie się do roboty bando nierobów a nie szukajcie dziury w całym. W normalnej firmie już po tygodniu dostalibyście bezpłatny urlop do końca waszych karier zawodowych. Pozdrawiam kogo trzeba, reszcie staropolskie "walcie się na ryj". Ps. Tak kawał (usunięte przez administratora) i reszta gnoja, to cały ja.

Bro
@Ekspedytor nocny. 09.02.2019 21:23

I pozamiatał

...
@KONRADICZ 08.02.2019 09:17

Bo tak się barani łbie przyspiesza robotę, że się pomaga 2 osobie składać wtedy idzie szybciej. A jakbyś się nauczył czytać to byś wiedział dlaczego sobie podawali te kartony.

kokolino
@... 10.02.2019 10:27

podawali sobie bo mają 2 lewe ręce??

anonim

(usunięte przez administratora)

Maćko

A co to jest

zadny wrazen
@Maćko 07.02.2019 23:05

https://neuca.pl/uploads/direct/8e71b9bc0edd764582c0c92ad5370394.pdf

Fsg
@zadny wrazen 07.02.2019 23:19

Już nawet neuka chce wykorzystać to że nie ma podwyżek i mało się zarabia. Farmacol dalej nie widzi co robi źle.

Tosiek

Firma jest spoko tylko ludzie niektórzy mają problemy emocjonalne i piszą głupoty, praca jest na luzie tylko nieroby narzekają

Jo

Nie którzy to pod wpływem alkoholu przychodzą do pracy. Już kilka razy jedna osobę ,, koordynatora,, wyczulem. Nic się nie odzywam bo to nie jest moja sprawa. Ja rozumiem wypić alkohol ale po robocie a nie przed.

Abscynent
@Jo 07.02.2019 03:20

Trzeba do pracy iść a tu takie wieści, to trzeba było to zgłosić Kierownikowi zmiany albo gościowi co chodzi w nocy po hali. Masz prawo zastrzec sobie anonimowość i by było po sprawie. Widocznie i co palą papierosy na hali i przychodzą do pracy po wódce są i dalej pracują. Bo dla przykładu powinni zwolnić jednego i by inni zrozumieli że nie wolno.

Jo
@Abscynent 07.02.2019 04:48

Racja gdyby zwolnili dyscyplinarne jednego z drugim co piją i pala to by po nie którzy dwa razy się zastanowili czy się oplacaI. I chyba tak zrobię. Alkohol jest dla ludzi tylko trzeba z głową pić i wiedzieć kiedy można wypić.

Nowiutki

Zakaz wnoszenia własnej wody na magazyn, bo tak. Jak chcecie iść do cyrku to nie musicie, po prostu się tu zatrudnijcie ;)

Roma
@Nowiutki 22.01.2019 12:47

Nie siej zgorszenia, bo chyba nim jesteś. Nikt nikomu wody nie zabrania wnosić. A co do premi to dostają Ci co nie stoją jak kołki między stanowiskami,a Ci którzy pracują. Ile razy czekam na dowózke leków a wózkow w grupę prowadzą i

Noska
@Roma 22.01.2019 16:51

Od dzisiaj jest zakaz wnoszenia wszelkich napojow bo sa dystrybutory ktore po 3godz stoja puste bo nie ma kto zaladowac nowej butli.

Ola
@Roma 22.01.2019 16:51

Zakaz jest więc jak nie wiesz to się nie udzielaj. Każą nam pić wodę po której jak się za dużo wypije boli brzuch. I często nie ma kubków a nawet samej wody... Tragedia !!

AREk
@Ola 22.01.2019 21:29

No zgadza się że brak jest wody w dystrybutorach. Bo jak pijecie jak po przepiciu po alkocholowym to się nie ma co dziwić. Mnie brzuch nie boli po tej wodzie a pracuję już sporo, bo może boleć tych co może by chcieli mieć coca-cole i nic nie robić

...
@AREk 23.01.2019 14:00

Z całym szacunkiem ale nie powinno Cię interesować ile kto wody pije . Głupota ludzka nie ma granic. Pozdrawiam

Bshshskdb
@AREk 23.01.2019 14:00

To że kierowcy ci przywożą alkohol na magazyn i jak już jesteś wypity nie czujesz smaku wody i jest ci wszystko jedno byle zaspokoić kaca to nie moja sprawa na magazynie jest zatrudnionych ponad 400osob baniak ma około 18 litrów na jednej zmianie jest około 200 osób. Magazyn ma 4 dystrybutory nawet jak każdy wypije po pół kubka to nie starczy dla wszystkich. Rozumie że ty dużo nie pijesz? Pewnie nic nie robisz tylko palisz Jana między regałami, no trudno takich ludzi farmacol też potrzebuje żeby załatać dziury w załodze.

78
@Nowiutki 22.01.2019 12:47

Ludzie, o co ten szum? Ochrona jest na dole, szatnia na górze, NIKT mi nie zabroni wnieść swojej coli. Ważne żeby żaden nadgorliwy nie złapał mnie jak ją piję. I tyle. Niech sobie Stefan pije tą kranówę z butli, ja nie mam ochoty.

...
@78 23.01.2019 17:46

Podobno mają nie wpuszczać ze swoim piciem. Trzeba coś z tym zrobić, bo tego się noe da pić, boli po niej brzuch.

pracownik
@Nowiutki 22.01.2019 12:47

wytłumaczcie mi jakie zagrożenie niesie picie napojów ( w butelce) dla leków na magazynie ? bo ja tego nie rozumiem .co za imbecyl ustalał ten przepis ? w reklamacjach dziewczyny jedzą i piją w obecności leków i jakoś to jest w porządku i nikomu nie przeszkadza.

Kololino
@pracownik 23.01.2019 23:59

Dział reklamacji może wszystko kawka herbatka ciasteczko a w lodówce mleczko

KONRADICZ
@Ola 22.01.2019 21:29

Zakaz jest i trzeba go respektować a co do kubków to jak bierzecie po cztery naraz włożone jeden w drugi to brakuje ich. Dziwne przedtem nikogo brzuchy nie bolały a teraz jakąś epidemia w bolesciach brzuchów. Gość który chodzi po hali sprawdza też batoniki które chowacie i są zabronione wnoszeniem na halę (Tak słyszałam) Widocznie nie którzy mają wrzody i bolą ich brzuchy.Od czekolady 8 godzin też można wytrzymać a nie szpanować jeden przed drugim. Ja mam cukrzycę i mój organizm wytrzymuje bez jakichkolwiek słodyczy. Tyle w temacie A Ci obgadywacze firmy to chyba pracują dzień z nocą i nie mogą się przyzwyczaić się do pewnych regół zdyscyplinowania samego siebie

Xyz
@KONRADICZ 25.01.2019 12:25

Sam go sobie respektuj, żołnierzyku farmacolu ;)

KONDRADICZ
@Xyz 25.01.2019 18:35

a ty kim jesteś, tak samo jak ja pracownikiem na pewno jestem o dłuższym stażu pracy w farmacolu,ale mnie obowiązki i regulamin obowiązują tak jak ciebie tylko w przeciwienstwie do ciebie ja je mam

78
@KONDRADICZ 25.01.2019 19:53

Każdego obowiązują, ale to nie znaczy, że każda głupota może być regulaminem. Rozumiem, że nie mogę WYNIEŚĆ butelki z hali, bo mógłbym tam mieć jakiś syrop czy inną viagrę, ale WNIEŚĆ??? Komu to przeszkadza? Jeśli coś zaleję, usmaruję, będę robił sobie kawiarnię zamiast pracować, to OK, proszę mnie ukarać, ale jeśli wnoszę napój i chcę go po prostu łyknąć na parę razy? Bądźmy ludźmi. Czerwone spodnie z SK wymyślają takie regulaminy z sufitu i potem ochroniarz zamiast pilnować firmy pilnuje czy ktoś je cukierki na hali. Koniec końców złapią tego z cukierkiem, złapią tego z oranżadą, a ten co chce coś wynieść przejdzie bokiem. O tym by pomyśleli.

Gość
@KONRADICZ 25.01.2019 12:25

jeżeli faktycznie masz cukrzycę typu pierwszego czyli insulinozależną to gratuluję głupoty ,że nie posiadasz przy sobie bardzo słodkiego napoju,zapewne opaski informacyjnej też nie nosisz ,ale jak masz w planach zostać w najlepszym przypadku warzywem to twoja sprawa.Ja mam do czynienia z osobą chorą i pomimo pilnowania się i posiadania przy sobie coli parę razy została wywieziona nieprzytomna do szpitala dzięki opasce i dobrym ludziom - doświadczenie 15letnie.Życzę powodzenia. Ps.No chyba ,że siedzisz na tyłku w biurze czy na magazynie

Hsbdjfdhj
@Gość 28.01.2019 16:01

Jak ma atak to po prostu idzie po strop i między regałami pije, resztę trzaska i jest na straty. Jak syropu nie ma to otwiera żelki i po sprawie.

Pora uciekać
@Hsbdjfdhj 28.01.2019 16:10

Nie wiem kto daje sobą tak pomiatać ale ja na pewno nie będę, pozdrawiam posłuszne, wystraszone dzieci które robią wszystko bez zająknięcia.

Niezależny
@78 28.01.2019 15:36

Co tu mówić o piciu wody, jak wniesiesz, to nic tylko zjebka, dzisiaj w nocy moi koledzy palili fajki w przyczepie i nam młodym stażem zakazują nic mówić koordynatorzy wiedzą i przymykają oczy. Facet co chodzi w nocy o mało ich nie nakrył, bo wjezdzaja wózkami z towarem do naczepy i palą na zmianę żeby nie było wtopy. Ja już mam dość tego, wolę chyba się przenieść gdzie indziej ale by wiedzieli że to ja pisałem i czy to jest zagrożenie palenie? Niż picie własnej wody

Gsnd
@Niezależny 31.01.2019 07:16

To się podpisz jak chcesz żeby wiedzieli. Już i tak pewnie się domyślili kto to pisze. Ekspedycja się rozkrusza coraz więcej osób odchodzi. A nowi porobią 2/3 dni i nie przychodzą. Zostaly tylko nieliczne osoby które liczą na podwyżki ale firma i tak ich ma gdzieś. Odejdzie kilka osób co składa biura to odrazu im się oczy otworzą że bez nich ta firma by nie istniala. Żaden nowy nie potrafi zeskanować akwizytora a co dopiero biuro. Ja czekam do marca nie dostanę 200zl podwyżki to odchodze.

Zeus
@AREk 23.01.2019 14:00

Jak człowiek pracuje to chce mu się pić, szczególnie w tak suchym i zakurzonym środowisku. Widocznie to jest Ci obce. To po pierwsze. Po drugie, trochę kultury, nie wypada zaglądać innemu do kubków, chyba że chcesz się upewnić, że ma co pić.

Eden

dlaczego paski z wypłaty można odebrać tylko do godz 15? na nocnej zmianie też pracują ludzie którzy muszą specjalnie fatygowac się po odbiór paska- czy naprawdę taki to jest problem dla firmy?

Adi
@Eden 01.02.2019 05:27

Idz do zmianowego i ci pasek wyciągnie... Nie rób problemu z niczego

..
@Adi 01.02.2019 08:38

Z całym szacunkiem ale jest ochrona danych osobowych a zmianowego nie powinno interesować ile kto zarabia

NocnyMarek

Zapraszamy pana kierownika magazynu na ekspedycje do pomocy przy ściąganiu i obieraniu pojemników bo nie mogę ich zostawić i iść się napić bo po 30sekindach rampy będą zawalone. Co miesiąc każdemu bierzecie na fundusz po około 100zl do tego obracacie miliardami a nie stać was na jeden dystrybutor wody więcej? I ekspedycja żeby się napić musi zostawić swoją robotę i zasowac na drugi koniec magazynu żeby się napić. Komora,kontrola,15 z bocznym i kierownicy swoje dystrybutory mają tylko ekspedycja nie... Tragedia.

...
@NocnyMarek 29.01.2019 07:04

Racja na ekspedycji mamy(usunięte przez administratora)

...
@... 29.01.2019 16:02

Osoby przez Ciebie wspomniane maja w nosie zwykłych pracowników, mogą pić co chcą przerwy maja ile chcą ... a Ty człowieku musisz odrabiać

...
@... 29.01.2019 19:56

Nikogo nie wymieniłem napisałem tylko że mamy przerobane bo bez wody.

Jola
@NocnyMarek 29.01.2019 07:04

Pojadę trochę socjalizmem, ale czasem trzeba. Jakim prawem dyrekcja ma palarnię, dostęp w czasie pracy do kuchni z mikrofalówkami i automatów z napojami i słodyczami a nadto jeszcze minimum dwa razy dzienie dojeżdża sprzedawca drożdżówek, kanapek i obiadów, a my nic? Jeśli ktoś mi powie, że oni mają tyle przerwy co my na to, to nie uwierzę. Zapalić ze trzy razy, kupić (stojąc w kolejce) kanapeczkę, odgrzać obiadek... Nie potrzebujemy tego wszystkiego na hali, ale kazac nam pić tylko wodę i szumieć o jakiś wafelek czy coś, to rzeczywiście jest przegięcie.

Jjj

Nie polecam tej firmy.(usunięte przez administratora)I też zależy jaki to błąd wewnętrzny czy zewnętrzny. Wyplaty poniżej 2000 złotych na rękę. A z nockami nie lepiej. Moja najgorsza wypłata jak na razie to jest 1700 złotych

Ojjjjjjjjj
@Jjj 31.01.2019 14:35

To nawet dużo ja najniższą dostałam 1500zl.. Jak do marca nie dadzą podwyżki to napiszę podanie jak dalej nic to odchodze. Kpina z tymi wypłatami a do tego weekendy które nie są wg dodatkowo płatne.....

Nowy

A we Wrocławiu pozatrudniali tylu ludzi, że nie ma teraz co robić . Ci z MK co maja na godzine to się ciesza, posciemniaja i kasa jest, a co z pracownikami na akord? polityka tej firmy zachwyca :d pozdro z Wro;)

Mało znany

Taka fajna praca jest w farmacolu, że nawet ochroniarze z tej firmy uciekają. Co jakiś czas widzę nowych pracowników ochrony. Nie ma co się dziwić że z tej firmy ludzie uciekają. Za nie długo to będzie (usunięte przez administratora) a nie zakład pracy. Tylko nam brakuje łańcuchów na nogach a drugi koniec łańcucha zatwierdzony do sciany

KONRADICZ
@Mało znany 25.01.2019 08:08

Człowieku trochę dyscypliny jest to Ci już nie pasi, widocznie byli tacy sami ochroniarze jak Ty, co widzieli trochę może zdyscyplinowania i odeszli albo ich wywalono. Zajmij się pracą aby wyniki były i premie żebyśmy otrzymywali. Bo tacy widocznie sciemniacze najwięcej mają do dyskusji. Ja pracuję już hoho ho i widziałem na rzepakowej jak pracowali pracownicy i ochraniacze i teraz wielu z nich już nie pracują bo byli walącym się fundamentem. Co nie którym się nie podoba praca i nawet woda im nie smakuje w dystrybutorach TO JEST ŚMIECHU WARTE Jakbyś pracował jak należy i inni to by premie dostawali wszyscy dostają Ci co wyrabiają normy a nie gderają między regałami.

Mało znany
@KONRADICZ 25.01.2019 11:33

Ty tak nie pyskuj. Tylko się weź za robotę i tele w temacie. Nie będę się rozpisywać bo szkoda czasu na takie pierdoly. A z premia jak piszesz to jest już Twój problem jak nie umiesz sobie wyrobić. Ja mam wydajność dzienna powyżej 1000 pozycji

Gshdkfb
@Mało znany 25.01.2019 22:14

W 4literach mamy twoje pozycję. Wszyscy wiedzą że firma ciula na wypłatach, co miesiąc ściągają prawie 100zl na fundusz pracowniczy na co? Skoro nie ma żadnych imprez nie nic. Pewnie płacą na Belweder ale czemu mam za to płacić skoro nie byłem tam ani razu. Nie polecam firmy tu się nie zarobi nawet jak się będzie zasuwać jak robot.

nazareth
@Gshdkfb 26.01.2019 21:39

firma ( dyma)ludzi nie tylko na funduszu pracowniczym- ale i na ilości popełnionych błędów co przekłada się potem na premię! a już nakaz picia wody Eden- na jakiej podstawie nie może to być żadna inna woda mineralna czy napój?Wielbłąd ma lepiej niż niejeden pracujący na magazynie

Dgjjic
@nazareth 27.01.2019 04:07

No racja za jeden błąd biorą chyba 15zl a w skali miesiąca jak nalicza błędów kilkanaście to wychodzi że zabierają połowę wypracowanej premii..

Oj oj
@Dgjjic 27.01.2019 08:21

To jest okradanie ludzi w biały dzień. Ludzie się nie burza to firma kradnie, mówiąc że za błędy odtracaja. A ja nic nie mam w umowie o pracę napisane że za błędy będą potracac jakąś kwotę za jeden błąd. Firmie jest mało to jeszcze własnych pracowników okrada i będzie okradac jak pracownicy nie będą się odzywać. Mnie ciekawi czy to jest zgodne z prawem czy to jest tylko wymyśl farmacolu. Bo ja żadnego pisma nie podpisywałem na ten temat że będą potracać z wypłaty za błędy.

Zibi
@nazareth 27.01.2019 04:07

Czego się plujesz firma Ci daje wodę i jest to zgodne z prawem i tyle, a że Cię brzuch boli to idź się lecz. Pracodawca u siebie może stosować prawo wewnętrzne a jak komuś się nie podoba to zmień pracę. A co do premi to sciemniacze ich nie mają, ja i inni wyrabiam normę i mają. Widocznie przejmujesz się bardziej wodą niż swoją pracą. Zakaz to zakaz, przerwy masz to się napijesz jak Ci Eden nie smakuje. A co do wielbłądów to jak mają lepiej niż ty to idź na pustynię i tam napewno Eden będzie Ci smakował

K.
@Mało znany 25.01.2019 08:08

Ochrona będzie wkrótce zmieniona, przyjdzie nowa firma i nowi ochroniarze. Przynajmniej tak na lewo i prawo kebab rozpowiada. Ciekawe, skąd wie ;))

slade
@Zibi 27.01.2019 14:00

dla takiego fanatyka jak ty to tylko łańcuch i kula do nogi- może wtedy ci się oczy otworzą w końcu!!!

Dawid

Nie polecam mało się zarabia, nie można robić nadgodzin. Miały być teraz podwyżki dla wszystkich a dostały tylko wybrane osoby. Puki nie zmienicie polityki firmy dalej będą braki w załodze.

mario

Ludziska kto to jest za gościu i nadzoruje co chodzi po magazynie wieczorem i w nocy zagląda w stanowiska pracy czy pracujemy

Mało znany
@mario 11.01.2019 17:11

Taki gościu co przeważnie w czerwonych spodniach chodzi.? To jest gościu co ma pod sobą ochronę i ma swoją kanciame i tam jest monitoring i cała noc się patrzy w te monitory jak pracujemy i czy ktoś przez przypadek nic nie je. Kiedyś słyszałem że na monitoringu zauważył że jakiś pracownik jadł batona bo pewnie był głodny. To raport pisali. Tak słyszałem oczywiście czy to prawda to nie wiem.

Bdhdj
@Mało znany 12.01.2019 13:35

Prawda. Gościu jadł batona na 15 a on do niego wybiegł. A potem pisał kierownictwu że ludzie jedzą na magazynie.

Mało znany
@Bdhdj 12.01.2019 16:47

Nawiedzony ten facet jest. Chodzi szuka nie wiadomo czego. Słyszałem że nawet sznupie po tych workach na śmieci co są na taśmie i szuka papierki po batonach czy jedzeniach.

Turbo B
@mario 11.01.2019 17:11

Najlepsze jest to że on nie jest z ochrony tylko z Farmacolu i na ochroniarzy też piszę swoje raporty Nie rozumiem tylko dlaczego wszyscy traktują go jakby był jakąś władzą

SlynnyCzarek
@Turbo B 13.01.2019 07:36

Jakbys troche pomyslal dzbanie jeden z drugim to bys wiedzial ze na terenie magazynu się nie je.

...
@SlynnyCzarek 13.01.2019 21:29

Palić podobno tez nie wolno a jakoś Pan w czerwonych spodniach wychodzi więc się zastanów co gorsze. Jak to mówią przykład idzie z góry

Marcin
@Turbo B 13.01.2019 07:36

Bo podobno ten gość jest od właścicieli farmacolu i nadzoruje pracę ludzi i Ochrony. Wiem że szuka w kartonach nie jakiś opakowań po batonach, tylko leków przez przypadek zostawi onych w pustych kartonach. Wiem że dwie osoby zostały zwolnione i ukarane finansowo

Zibi
@... 13.01.2019 22:09

Gość pracuje w farmacolu a to że pali, to nie jest nic złego, bo na zewnątrz a inni palili w magazynie i co patrzęliście na to i brak było z Waszej strony reakcji. A wiecie że są leki itp. łatwopalnymi substancjami. Dobrze że taki gość jest bo trochę porządku zrobił. Sami widzicie ilu nowych ochraniaczy jest, bo wyeliminował podobno ich bo mieli układy między pracownikami farmacol. Też słychać jest na magazynie od Kierowników zmian że to jakiś kuzyn od Olszewskich

Niezależny
@Zibi 14.01.2019 09:39

Tak zgadzam się, dobrze że nie ma już tego z ochrony a mówili na niego Łysa pała bo jak był na rzepakowej to wpuszczał z papierosami na magazyn i pracownicy robili co chcieli zresztą inni też z ochrony. Ja już pracuję trochę długo i podoba mi się postawa tego gościa, bo nie da sobie w kasze dmuchać, czy to pracownik z farmacola czy ochrony. Widocznie po to jest by pilnował porządku, a wy niektórym się to nie podoba. A co do premii co się tak upominają, to przyłużcie się do pracy. TO BĘDZIE DOBRZE

jeszcze przcownik
@Turbo B 13.01.2019 07:36

Posłuchaj głosu swojego którego przekazujesz w swojej opinii ,widocznie gość tak jak Ty wykonuje swoją robotę . Widocznie jesteś z wielu opierdzialających się w pracy i to Ci przeszkadza,widocznie nie pasuje Tobie praca którą wykonujesz i się czepiasz.Pomyśl lepiej żeby nie było takich więcej ludzi jak Ty. Mnie interesuje praca w tej firmie i dobrze ją wykonywać,a pracuję już prawie 8 miesięcy i nie interesuje mnie, czy gość jest czy go nie ma.Robota jest i trzeba pracować,a tacy obiboki właśnie jak Ty się obawiają kontroli.

jonson
@... 13.01.2019 22:09

Po co siejesz panikę gość jak inni wychodzi na zewnątrz palić a nie jak inni palili na magazynie.To jakiś Kierownik palił na magazynie i ten gość w czerwonych spodniach go zgasił

...
@Zibi 14.01.2019 09:39

Tylko ze jako pracownika farmacolu powinny go obowiązywać takie zasady jak wszystkich ale widzę ze jesteś zwolennikiem nierownego traktowania . Musisz być nieźle ustawiony skoro tak zawzięcie bronisz takich zachowań.

Roma
@... 15.01.2019 03:24

Widocznie chłopie, Ci zalezy na opinii człowieka co robi swoją robote niż na to co robisz lub nie robisz, Człowiek jezt i kontroluje a Ty masz pracować i koniec. Ja pracuje i już, i nie boję się że mnie wywalą, widocznie Ty masz inną sposobność pracy i rozmowy.

OOOOOOooooooooo
@mario 11.01.2019 17:11

AAAAAAAaaaaaaaaaaaa

mario
@OOOOOOooooooooo 16.01.2019 22:30

co zaniemówiłeś się

Turbo B.
@jeszcze przcownik 14.01.2019 20:20

Człowieku, czego się gorączkujesz? Nikt tu nie pisze o tym, że nie trzeba kontrolować, ale o tym, że robi się to po amatorsku i od (usunięte przez administratora)strony. Rozróżniasz takie niuanse?

S.
@Zibi 14.01.2019 09:39

Znajomy SK jeśli już. Ale to nieważne. Nie wierz w bajki, że ochraniaczy on zmienił. Poodchodzili, bo otwarcie nazywają to co tu jest wariatkowem. Przepustka na wyniesienie kartonika, który normalnie idzie na przemiał? Ile "tysięcy" ludzi wynosi te "miliony" kartoników? Jedna osoba dziennie? Na to się pisze papierki? Komu przeszkadza napój albo cukierek wypity/zjedzony na magazynie? Myślisz, że pan monitorowy to zlikwidował? Rozejrzyj się. Przecież wejścia na halę nikt nie kontroluje, ha ha ha. Tak sobie ktoś mądry to wykoncypował. Takich absurdów jest sporo a para idzie w gwizdek.

daro
@S. 17.01.2019 11:28

Nie wiem ale chyba mało pracujesz,może parę dni .Ten gość wymienił ludzi ochroniarzy to prawda,bo pytałem się jednej osoby z ochrony bo reszta milczała. Bardzo dobrze zrobił bo przestała być stara elita ochroniarzy i są nowi,a co do wynoszenia pudełek to wiem że tylko jeden Kierownik wydaje zezwolenia na wynoszenie. Nie wiem ,ale wejście na halę jest monitorowane-chyba PS Nie wierz ludziom bo przez wariatkowo ,jak żeś ujął,nikt nie odchodzi, po prostu myśleli że będą cały czas siedziec i nic nie robić a tu ups.Jesteś nowo-chyba przyjęty i panikujesz

Noska
@daro 17.01.2019 21:15

Ludzie nie odchodzą przez wariatkowo ale głównie przez wyplaty. Ludzie ktorzy pracuja przez kilka lat na magazynach bocznych i naprawde duzo robia dostaja taka sama albo nawet i mniejszą wypłatę niz nowoprzyjeta osoba z średnią wydajnością. I to jest główny powod zwalniania sie ludzi. Pracujesz w firmie 10lat i ledwo 2k wyciagasz :/

Niezależny
@S. 17.01.2019 11:28

Kolego jak jesteś znajomym SK to widocznie jesteś na kierowniczym stanowisku i nie wiesz że nie żre się na magazynie bo są automaty drogie. A jak już siadleś na jakiegoś gościa to Ci powiem że inni ci co byli ochroniarze to byli jamscy i zlewali robotę. Ty się zajmij swoją d.. Ą i rób tak abyśmy mieli cały czas robotę na automatach, bo są przestaje a później jesteśmy bez premii

Roy
@S. 17.01.2019 11:28

Prawda sam rozmiawialem z jednym ochroniarzem i sam mówił że to co się dzieje to wariatkowo że nawet zaniedlugo będą ludzia się rozbierać a oni będą musieli zaglądać do majtek. Był bardzo strzesliwi że to jego ostatni dzień w pracy. Pan w koszuli ich nie wymienił tylko sami odeszli bo nie godzili się żeby tak poniżać ludzi i na jego to coraz to nowsze pomysły. To że ktoś se weźmie batona na magazyn to nie zbrodnia!

romer
@S. 17.01.2019 11:28

Kolego skoro taki jesteś znajomym SK to wydaje mi się że nie widzisz chyba u siebie problemu tylko u innych każdy wykonuje swoją pracę a Ty zajmujesz się czyją du...ą jak to ujął- daro - skoro już taki wiedzący i cwany widzę po wpisie Twoim jesteś to uszanuj sprzęt na magazynie/automaty/ bo na magazyn nie wolno wnosić rzeczy/jedzenia itp a chyba pisze jak wół na drzwiach wchodząc na magazyn czego nie wolno wnosić NO CHYBA ŻE MASZ PRZYWILEJE niż inni

jeszcze przcownik
@Roy 18.01.2019 16:48

Skończyłam pracę i przysiadłam na kompa i czytam wasze dyrdymały,czy to ważne czy wymienił czy nie wymienił pracowników ochrony.Ważne że tego zafajdanego ochroniarza mówili na niego łysa pała już niema . Ty ROY uważasz że wnosząc batona itp słodycze to jest Twoim zdaniem dobrze,to myśli masz małego dzidziusia,bo ile razy jeszcze wcześniej widziałam rolki brudne od czekolady.Np.to znaczy i rozumiem że jak masz dziecko małe,które nie umie mówić a Ty przy nim palisz papierosa czyli szkodzisz dziecku,bo Ty jesteś najważniejszy.Facet robi swoje i kontroluje to też żle? Ci co piszą jakieś głupie posty, bo im nie pasuje,czyli czują się winni. Ja pracuję i nikt mi nie zarzuci żle wykonywanej pracy,natomiast Ty widocznie olewasz robotę,właśnie tacy jak Ty opisują głupoty w opiniach o farmacolu co nie dokońca jest prawdą Kto chce pracować to będzie pracował i zarabiał,natomiast Ty chyba pracujesz klepiąc głupoty. Mój tata pracuje w kopalni metanowej i co powiesz mimo zakazu, że wolno palić papierosa na dole, wiem TY byś zapalił. Klepnij się w głowę ROY

Roy
@jeszcze przcownik 18.01.2019 23:49

Chyba jesteś niedozwiniety skoro porównujesz pracę na kopalni z fajka w gębie a to że ktoś sobie wziął batona na magazyn. Jesteś chłopie nie normalny. Co ma do tego to czy ktoś pracuje czy nie i baton? Zarówno osoba pracująca jak i tak zwane pali jany między regałami i wchodzące w (usunięte przez administratora) kierownictwu "ty" biorą batony czy bułki na magazyn.! Często widzę jak kordynatorzy wnoszą jedzenie na magazyn. Nigdy nie widziałem żeby była rolka wysmarowaną czekolada. Chyba twoim kałem jak nie potrafisz trafić w kibel. Pozdro

Roy
@jeszcze przcownik 18.01.2019 23:49

Jedynie co facet zrobił dobrze to pozbył się alkoholu i alkoholików co pili na magazynie. Nie wszystkich bo tylko 80% zostało jeszcze kilka ale j na nich przyjdzie pora.

Grze Gorz
@daro 17.01.2019 21:15

@ daro Załóżmy, że masz rację, chociaż nie masz, bo z trzema ochroniarzami którzy odeszli rozmawiałem osobiście i wiem jak było (odeszli sami), ale ok. załóżmy. Widzisz co przyszło teraz? Jacy geniusze? Ani się to wysłowić nie potrafi ani zadziałać profesjonalnie. To nie jest ochrona tylko pionki które słuchają. Tak jest wygodniej, ale nie jest skuteczniej. A co do pana w czerwonych spodniach, to zapewnienie skutecznej ochrony obiektu i towarów nie polega na gonieniu chłopaczka z batonikiem. Chyba, że się jest takim samym pionkiem bez samodzielności, tylko kierowanym z wyżej położonego fotela. I proszę (to także do innych tu prośba) nie utożsamiaj krytyki takiej sytuacji z obijaniem się w pracy czy zatrudnieniem od tygodnia. Świat nie jest taki prosty jakby się wam wydawało.

stary

jeszcze troszkę moi mili koledzy a zrobi się tu porządek Pan czerwone spodnie już czyta wasze wypociny co wy głupi jesteście ze nie hahahahah zobaczycie zmiany za niedługo już nie bd palenia na komorach wnoszenia soków batoników chlebka itp. skończy się wasza samowolka do pracy przyszliście czy pojeść i pożreć?????? ja tam nie mam nic do tego gościa jeśli wykonujesz należycie swa prace to się nie martwisz ze zwróci ci uwagę czy dostaniesz naganne proste

Ania

Szkoda że znowu nie ma kasy na nadgodziny i wszystko z początku stycznia do wybrania.. nie polecam

Nowa

Czy ktos tutaj wie na czym polega praca Konsultanta dla Klientwo Biznesowych i wiec cos wiecej?

Kula
@Nowa 09.01.2019 12:54

To jest praca na słuchawce, przyjmujesz zamówienia od aptek na leki.

Monika

Szkoda że nas tak oszukują na dodatkach nocnych bo liczą go od najniższej krajowej a nie od tego kto jaka ma podstawę. Zawsze by wpadło kilka groszy wiecej.

Kpk
@Monika 11.01.2019 07:14

Czyli zgodnie z kodeksem pracy... ?

ciekawa

wiecie ile zarabia sie tam w administracji?

dobry pracownik ale juz nie f.

kto tam pracuje czytaj "daje sie wykorzystywać" przegrywa życie.Taka smutna prawda.

Taki tam znajomy

Ludzie nie umiecie się postawić firmie. Niech idzie ponad 50% jednej zmiany na L - 4 na tydzień lub na 2 tygodnie to już firm by miała by problem ze zrealizowanie zamówień. Po prostu myślcie logicznie a nie narzekajcie

Maćko
@Taki tam znajomy 02.01.2019 08:57

Zażyj melisany i nie podniecaj się nie masz rodziny na utrzymaniu to (usunięte przez administratora) chcesz to ty idz sobie na l-4 a nie buntuj ludzi

...
@Maćko 02.01.2019 16:38

Podniecasz to sie Ty każdy ma prawo napisać to co co myśli a jeden komentarz nie wpłynie na decyzję ludzi.. ale skoro z Ciebie taki obrońca to pewnie jesteś z tych co aneks do umowy podpisali

Ela
@... 02.01.2019 18:16

Racja aneksy są tylko dla wybranych i to są tak zwane podwyżki, wszyscy ich nie dostaną, a powinni wszystkim dodać 200/400 zł do podstawy nie zabierając z premii.

kokolino
@Maćko 02.01.2019 16:38

nie pomoże, najlepiej zapal MJ

Taki tam znajomy
@Maćko 02.01.2019 16:38

Gościu jak napisałem wcześniej myśl logicznie. Jak coś Tobie nie pasuje to szukaj innej i lepszej roboty a nie narzekaj. Pewnie jesteś z tych ludzi co włarza do dupska kierownictwu. Taki piesek na posylki jesteś.

Ela
@... 02.01.2019 18:16

Racja w100 %

Maćko
@Taki tam znajomy 05.01.2019 09:07

Mnie gościu praca odpowiada i nie narzekam jak inni drugich szpuntują może czas abyś Ty zmienił pracę a nie narzekał.Do kopalni jest zapotrzebowanie może tam spróbujesz nie będziesz narzekał.Amen

aw
@Maćko 06.01.2019 18:11

Jeśli lubisz za drobne pracować, twoim życiowym celem jest ciepła micha i kolorowy telewizor , to życzę wielu sukcesów, powodzenia.

jonson
@aw 08.01.2019 17:21

To zostań biznesmenem jak właściciel farmacolu a nie marudż widocznie nadajesz się tylko do brudnej roboty trzeba pracować a nie ściemniać pomiędzy regałami

Taki tam znajomy
@Maćko 06.01.2019 18:11

Robiłem na kopalni nie jak Ty. Ale już za bardzo (usunięte przez administratora) się robił i marne pieniądze się zarabiało. To co będę narażać życiem i zdrowiem dla marnych wyplat. Jak Ty wolisz tyrac za nie całe 2000 czy za niewiele 2000 złotych. To jest już Twój problem nie mój. Na tyle się właśnie wyceniasz jak Twoją wypłata. Jak to jest Twoja perspektywa życie to tylko pogratulować takiego życia przepraszam wegetacji. Firma właśnie czeka na takich frajerów jak ty

daro
@Taki tam znajomy 08.01.2019 19:17

Popieram nie których pracowników że chcą pracować i cenią pracę a mówiąc o frajerach to widocznie też nim jesteś skoro pracujesz nadal, zmień pracę na odśnieżanie i czyszczenie ulic tam zarabiają 1800 netto i nie mają takich np.przywilejów aby zjeść śniadanie w pomieszczeniu socjalnym i pracować w miejscu ciepłym jak Ty. Widocznie nie da się ściemniać na kopalni i przyszedłeś na farmacol ,jak byś pracował stabilnie to byś zarabiał i mie narzekał. Mając dobre wyniki w pracy to się zarabia,widocznie tych wyników w pracy nie masz i dlatego narzekasz. Grabarz ma 50 zeta za wykopanie grobu nieboszczykowi x ilość wykopanych grobów,to może tam jest Twoje miejsce przy wykopaliskach.Z pozdrowieniami poza grobowymi

...
@daro 09.01.2019 00:41

Człowieku zastanów się co piszesz nie wszyscy doataja kase za kapowanie. A wyniki nawet jesli masz to znajdzie się powód żeby Ci uwalic

Taki tam znajomy
@daro 09.01.2019 00:41

Narazalbys życie na kopalni dla 2500 złotych miesięcznie bo ja nie. Robiłem w okresie zimowym w MPGK przy odśnieżania miasta. Jak mielismy przerwę to szliśmy na bazę. Majster był w deche i byl wyrozumiały. Z 8 godzinnej prcy to może robiliśmy około 6 godzin dziennie około 2 godzin siedzieliśmy na bazie. I lepsze pieniądze zarabialem w MPGK niż tu w farmacolu. Ja do końca umowy robię i robię wypad z tej firmy

jonson
@Taki tam znajomy 09.01.2019 08:02

Bo widocznie Ci praca taka odpowiadała żeby 6 godzin pracować a 2 ściemniac ,tylko że MPGK to administrator jedt gmina czy Powiat i z w/w gmin płacą czyli miasto. A Ty myślisz że jak by właśćcielem była osoba prywatna w MPGK to myślisz żebyś ściemniał NIE (usunięte przez administratora) i nic byś się nie odzywał ,widocznie jesteś LEN do potęgi entej, i masz racje zmień pracę ,bo przez takich leni nie mamy premii itp.

Nika
@Ela 02.01.2019 19:37

Pracowałam w tym Łagrze w 2000 roku wtedy na rękę brałam 1800 zł z nadgodzinami oczywiście, ale były to dobre pieniądze.Widzę że czas zatrzymał się tam w miejscu jeśli chodzi o wynagrodzenie...,.

Taki tam znajomy
@jonson 09.01.2019 16:10

(usunięte przez administratora)Zacofani jesteście jak nie chcecie walczyć o swoje to róbcie za 1900 złotych firama na takich idiotow czeka. Nara, to jest mój ostatni wpis.

Felek
@Maćko 06.01.2019 18:11

Pracownika się szanuje, a praca za 1900zł to wykorzystywanie ludzi. Dodam jeszcze, że 90 na 100 najbogatszych Polaków sklasyfikowanych na liście Forbsa to (usunięte przez administratora) Za komuny, podczas przemiany ustrojowej nakradli, a teraz zbijają kokosy. To nie ludzie, to (usunięte przez administratora)

...
@jonson 09.01.2019 16:10

Skoro twoim zdaniem praca jest taka cudowna to skąd taka rotacja? Z tego co się orientuję to każdy pracuję na swoją premię. Jedynie najważniejsze osoby mogą nic nie robić a premię i tak mają . Aaneksy podpisują jako pierwsi bo dla zwykłych ludzi nie ma funduszy. I najlepiej żeby to nie wyszło z danego grona bo ktoś zacznie się upominać o swoje.

Mikolaj

Jak by było 2500zl na rękę to ludzie by tu chcieli oraciwac, a tak ciągle są braki i nie ma komu robić. Nikt nie chce pracować za 1800/1900zl netto to już nie te czasy co 5lat temu. Teraz firmy walczą o pracowników lecz w farmacolu tego nie widać, farmacol podwyżki !

romer
@Mikolaj 08.01.2019 20:46

ludzie dlaczego się wypowiadacie bez sensu uważam że Ci co ryczą to mało mleka dają /takie przysłowie/jakbyście naprawdę chcieli pracować jak inni to byście portfele mieli grube,widocznie pracujecie tak jak pracujecie i dlatego takie cienkie portfele macie. Pozdrawiam tych co nie ściemę walą

Ela
@romer 09.01.2019 00:56

A wiesz co to jest za portal? Skoro ty napisałeś to chyba wiesz a skoro wiesz to nie rozumie dlaczego pytasz ludzi po co się tu wypowiadają??? Jak dalej nie kumasz to ci powiem na tym forum/stronie można się wypowiadać na temat danego pracownika i każdy ma do tego prawo skoro ci coś nie pasuje to tu nie zaglądaj.

Zeus

Wstyd, że kierujący farmacolem potrafią się tłumaczyć brakiem pieniędzy na podwyżki, podczas gdy każdy może sprawdzić ile zarabiali w poprzednich latach zanim wyszli z giełdy. Nie były to małe pieniądze, a wypracowali je wszyscy ludzie, którzy poświęcają się w tej firmie Wstyd panowie!

aw
@Zeus 07.01.2019 19:06

Właściciel Farmacolu na liście 100 najbogatszych Polaków sklasyfikowany jest na 21 miejscu - Andrzej Olszewski majątek 1414 mln zł. W roku ubiegłym na miejscy 26 z kwotą 1089 mln zł. W ciągu roku zbił kolejną fortunę. Wy, my, tyramy za jałmużnę. To jest właśnie Polska. Kraj w którym okrada się porządnych ludzi, pracowników.

Związki

Pracuje w tej firmie już parę lat i to co jest teraz to jest dramat pod każdym względem według mnie potrzebne są osoby ogarnięte które będą chciały i będą wstanie pociągnąć temat związków w tej firmie

ROMA
@Związki 20.12.2018 04:52

Wam chyba już się w głowach pomieszało ze związkami na pewno nie w prywatnych firmach wystarczy że jakiś nadzorca chodzi popołudniowo - nocnymi zmianami po magazynie i sprawdza jak pracujemy. O premiach trzeba zapomnieć i bonach co do wynagrodzenia to trzeba się cieszyć że praca jest ja blisko mieszkam i na bilety nie muszę wydawać a pracuję już prawie rok i nie narzekam. Tylko przez Kierowników zmian się mniej zarabia bo są zajęci telefonami komórkowymi albo grają na komputerze w gry jak my nie możemy palić e-papierosów a Kierownikowi wolno palić papierosa na magazynie i dalej pracuje a jak bym ja czy ktoś inny zapalił to wyleciała bym na zbity pysk

zflustrowany
@Związki 20.12.2018 04:52

to zakładaj czekam na efekt, gadać każdy robić żaden

zflustrowany
@Związki 20.12.2018 04:52

ile lat , raczej chyba miesięcy lub dni fajo z MK....pozdro 10 lat szary szeregowy jest ok , pracuj....zarabiaj... A nie narzekaj i nie wallllll scieme w regale........pozdro dla tzw....sz...wa....gi.......... bredzisz gościu.....

Znafcy
@ROMA 20.12.2018 19:14

A co ma zmianowy do tego ile kto zarabia? haha Wasze pensje są wypłacane przez kadry a nie zmianowych. Co do gier na komputerze haha i palenia papierosów na magazynie nie będę się odnosił bo nie chce mi się tak nisko zniżać do poziomu osoby która to napisała XD

Maćko
@Znafcy 05.01.2019 23:05

A CO NIE PRAWDA PRAWDA SAM PRACOWAŁEM NA MAGAZYNIE A INNI MOI KOLEDZY GO KRYLI MOWA O KIEROWNIKU ZMIANY

Nieśmiertelny

Podwyżki w tej firmie to będzie cud jak dadzą jakieś pieniądze do podstawy. To jest śmieszne żeby w dzisiejszych czasach zarobić niecałe 2000 złotych na rękę i jeszcze we firmie farmaceutycznej. Powinniśmy zarabiać lekko 2500 na rękę. I nie dziwie się że z tej pseudo firmy ludzie zwalniają. Kiedyś wyczytałem że w jakimś roku Farmacol miał zysku 8 miliardów zysku. I niech wyższe kierownictwo nie gada że pienędzy nie mają. We wrześniu 2018 roku miała być impreza firmowa i nie było. Bo szanowne kierownictwo powiedział że nie mają pieniędzy na 200 osób, żeby zorganizować imprezy.

Ciekawy

To co opisują przewoźnicy to prawda... Dzisiaj byłem na zobaczyć na kontroli dokładnie 9.11 bo specjalnie spojrzałem na zegarek. A tam tylko 3 kobiety, reszta stanowisk pusta...

Aleksander
@Ciekawy 11.12.2018 16:54

Brakuje rąk do pracy. Mało płacą ci co są to albo mają blisko albo dzieci na utrzymaniu nikt inny nie chce pracować. W styczniu mają sie posypac wypowiedzenia bo ludzie już mają dosyć tej firmy zero podwyzek, małe wypłaty itp. Nie wiem dlaczego firma nic z tym nie robi.

Ciekawy
@Aleksander 11.12.2018 17:04

Aleksander też słyszałem, że od stycznia będą się zwalniać. Ale jako świeżak nie rozumiem tych co pracują po kilka lat...Poza tym wiem, że nie wszyscy dostają tak samo, niektórzy bardziej stażem wywalczyli podwyżki, chyba na tyle, że im pasuje pracować. poza tym dziś mieliśmy rozmowę z kierownikiem że do końca grudnia o godzinę dłużej w pracy ( oczywiście płatne ). Na moim dziale sam kierownik przyznał, że na L4 jest 20% ludzi, i jak powiedział może ci u góry się wreszcie obudzą...

Lukasz
@Ciekawy 11.12.2018 17:49

Ja bym nie zostawał dluzej, raz mnie błagali żebym przyszedł w piątek za hajs 100% bo kilka osób wzięło UZ to się zgodziłem zasowalem jak (usunięte przez administratora) a w podziękowaniu po 3 dniach dostałem wiadomość że kasy nie będzie i mam sobie zrobić za to wolne.. Tak więc nie ważne jak będą mnie prosić nie zgadzam się na żadne zostawanie.

Lukasz
@Lukasz 11.12.2018 18:04

Tu powinno być minimum 2300/2500na rękę takie są realia w firmach co się robi w weekendy ale niestety nie w farmacolu..

Prawda
@Ciekawy 11.12.2018 16:54

To ciekawe . 9:11 to początek puszczania pojemników wiec co mają kontrolować ??? Przestańcie siać zamęt !

Prawda w 100%!
@Prawda 11.12.2018 20:39

W niedzielę o 5 były dwie dziewczyny a do sprawdzenia ponad 1000 pojemników. Przed 4sami kierownicy zasowali na taśmach bo nie było co robić więc ty tu nie klam. Czemu ostatnio prawie wszystkie wyjazdy nie wyjeżdżają o czasie skoro mówisz że jest tak pięknie i cudownie. Po prostu nie ma ludzi do pracy bo farmacol nie szanuje ludzi dając niskie wypłaty.

Prawda w 100%!
@Prawda w 100%! 11.12.2018 20:58

Komu robić* Wystarczy spytać kierowców że ostatnio są same opóźnienia zresztą jeden już pisał. Więc nie wybielaj bo każdy wie jak jest.

ktoś
@Prawda w 100%! 11.12.2018 21:00

Co Wy wiecie o spóźnieniach... Śmiać mi się chce jak to czytam.

Prawda
@ktoś 11.12.2018 21:06

Kraków miał wyjechać o 4.35 wyjechał o 6 to nie opóźnienie?

Adam
@Ciekawy 11.12.2018 17:49

Na nockach spedycja nie musi zostawać ani przychodzić godzinę później/wcześniej.

Sylwia
@Prawda 11.12.2018 21:59

Ludzie pytają o warukni a wy o opóźnieniach i zwolnieniach a co to przeciętnego ,, Jana " interesuje chyba do tego ta strona służy

Aleksandra
@Sylwia 12.12.2018 20:06

No człowieku to też należy do warunków bo skoro są opóźnienia to jest dużo więcej roboty przez to że nie ma wystarczająco rąk do pracy. A co za tym idzie? A to że trzeba robić za dwóch czy nawet za trzech.

Sylwia
@Aleksandra 12.12.2018 21:04

Wiecej pracy to i szansa na lepsze wynagrodzenie a tak tu na nie narzekacie. Nikt nikogo nie zmuszał do tej pory do nadgodzin to każdego indywidualna sprawa

Roma
@Aleksandra 12.12.2018 21:04

Gadacie głupoty owszem jest dużo roboty ale również dużo gadacie i sciemniacie po kątach. Jakiś gość wpada na kontrolę po kilka razy w nocy. na hale to dopiero pracujecie. Mam chłopaka na jednych z komor i sam mówi że musi też z innymi trzymać i rozmawiac. Ale do nich też jakiś gość przychodzi i później niektórzy mają problemy bo gadacie o pierdołach Sama przyznam rację że za dobrze z płatnością nie jest ale trzeba pracować a nie sciemniac

Maćko
@Aleksandra 12.12.2018 21:04

Opóżnienia są spowodowane gadulstwem waszym i ściemnianiem a inni z tego powodu cierpią a póżniej płaczecie że nie ma podwyżek jest faktycznie jakiś Kierowniczek który chodzi w nocy po magazynie i pilnuje a wtedy się wszyscy biorą się do roboty podwyżek nie ma ale i tak muszą podwyżki dać w 2019 bo z urzędu

Zeus
@Maćko 13.12.2018 00:50

Podwyżek nie muszą dać, jeśli i tak razem z premią zarabia się te minimalne. Jak tutaj pracuję te kilka lat, tak nie było podwyżek z roku na rok, bo podnoszono minimalną płacę. Wypłata stała w miejscu. Chyba dopiero w tym roku podniesiono jak pamiętam.

Znafcy
@Ciekawy 11.12.2018 16:54

Pracownicy kontroli zaczynają prace od 10 :) Pozdrawiam i gratuluję wnikliwej inspekcji oby takich rzetelnych inspekcji więcej w firmie bo można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Tylko skąd te 3 kobiety już o tej porze?! hmmm Ciekawe czy któraś z nich nie kontrolowała ze ścierką i mopem ;)

Magdalena

Miały być podwyżki i gdzie są? Wszyscy o nich mówią a nikt nie wie kiedy,kto i ile dostanie tragedia..

Ciekawski
@Magdalena 02.01.2019 16:45

Jakie podwyżki?? Nic nie słyszałem

Error

To nie jest firama to jest cyrk na kółkach. Dzisiaj się pytałem sekcyjnego o nadgidzinach to usłyszałem że najlepiej robić nadgodziny tak w połowie miesiąca, że musi się wszystko wyklarowac. Ze teraz jak bym robił nadgodziny to za wolne. Później z ciekawości zapytałem się zmianowego o nadgodziny to coś innego mi powiedział że nadgodziny są płatne. Bądź tu mądry i pisz wiersze.

Zostaw opinię o Farmacol S.A. - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farmacol S.A.