Grupa Farmacol

3 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Grupa Farmacol

Widząc Państwa rosnące zainteresowanie działalnością Grupy Farmacol, postanowiliśmy wykorzystać funkcjonalności serwisu GoWork do bieżącej komunikacji z naszymi pracownikami oraz kandydatami do pracy w GKF. Każda opublikowana opinia jest dla nas wyjątkowo ważna i nadzwyczaj cenna, dlatego też podlegać będzie szczegółowej analizie przez dedykowany Zespół. Zapewniamy, że będziemy stale obserwować Państwa aktywność na portalu GoWork, a na wszelkie komentarze postaramy się udzielić wyczerpujących odpowiedzi – jednak z uwagi na poufność niektórych informacji nie zawsze będzie to możliwe. Zachęcamy zatem do osobistego kontaktu telefonicznego lub mailowego – na Państwa opinie czekają pracownicy Biura Zarządu, przedstawiciele działu HR lub Państwa bezpośredni przełożeni.

@Pracownica

Zapraszamy do kontaktu poprzez System Zgłaszania Naruszeń : https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/ Wszelkie inicjatywy podejmowane tam przez pracowników każdorazowo przekazujemy dedykowanym adresatom.

Richmistrz

Ponawiam temat podwyżki inflacyjnej.Nikt z zarządu nie raczył wypowiedzieć się w tejże sprawie. Pytanie za 100 pkt czy firma rozważy i wprowadzi: podwyżkę inflacyjną w umowie o pracę? Pracownicy oczekują, że z każdym rokiem ich pensja będzie rosnąć o minimum średni wskaźnik inflacji. Nie chcą oni, by inflacja pożerała ich realne dochody . To dopiero jest wyzwanie dla firmy w obecnych czasach i realiach.

@Richmistrz

Szanowny Panie, w związku z powyższym gdzie zostało ponowione oficjalne pismo odnośnie podwyżki? Portal GoWork nie jest odpowiednim miejscem do poruszania tego typu spraw, jest portalem opiniotwórczym nie służy do oficjalnego kontaktu z pracodawcą. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu poprzez adres hr@farmacol.com.pl lub do bezpośredniego przełożonego. Dotychczas nie wpłynęło do nas żadne zgłoszenie w tej sprawie.

driver Nowy wpis
@Grupa Farmacol

"szanowny" pracodawco - jestem przewoźnikiem, mogę i niedługo przedstawię kilka moich oficjalnych pism do transportu fcl-logistyka które były i są bez odpowiedzi. Tak jesteśmy traktowani. Więc nie pisz (usunięte przez administratora), obrażasz naszą inteligencję.

@driver

Przewoźnicy posiadający własną działalność nie są zatrudnieni przez GK Farmacol. Świadczą usługi w ramach współpracy.

Konkret

Nowy regulamin naliczania premii to bezczelność. Podnieśli nam odciąganie za błąd.Jest to nie współmiernie do płacenia za wykonane zlecenie. Jakim prawem pytam tak się (usunięte przez administratora) ludzi z ich ciężko zarobionych pieniędzy? Kim to trzeba być?Odarli nas z i pieniędzy i z godności. Jak działa algorytm obliczający wydajność? Oto jak nas traktują: jak roboli,którzy mają szarpać i nie mieć adekwatnych do pracy zarobów. Żeby tu w miarę dobrze zarobić trzeba biegać,najlepiej jeszcze latać od stacji do stacji. Nie każdy tak może.A to już nikogo z tych (usunięte przez administratora)nie obchodzi. Rozumiemy,że koszty utrzymania pracowników poszły w górę,ale dlaczego oszczędzać na nas naszym kosztem, obniżając wydajność,naliczając nam za błędy(często niezawinione). Po co wydaliście tyle pieniędzy na nową siedzibę w Katowicach? Lepiej było zakupić porządny sprzęt do pracy dla wszystkich oddziałów oraz zrobić remont oddziałów,a nie tylko przebudowę magazynu. Problem z planowaniem zmian: - nocki często kończą się przed czasem(zwłaszcza poza sezonem) W przypadku pracowników akordowych są oni zdecydowanie poszkodowani. Wam to na rękę bo wtedy mają niższą wydajność. Pracownicy popołudniowi przeważnie mają przez cały rok dużo pracy i są nadmiernie eksploatowani,co powoduje choroby,a to niesie swoje konsekwencje. Nie lepiej,aby apteki musiały składać zamówienia do określonej godziny,tak aby można było równo rozplanować pracę dla II i III zmiany?

tik tK
@Konkret

Jeśli mam odnieść się do zdania, że nocki kończą się wcześniej, a popołudniówki maja dużo pracy to jest to jakaś bzdura. Często żeby nie powiedzieć już teraz, że cały czas nocki robią nadgodziny, ponieważ jest taki ogrom pracy, że nie robią po 8 godzin a po 9 godzin a i tak to za mało żeby wyrobić taki ogrom pracy, nadgodzin nie płacą więc bardzo dużo pracowników po prostu po 8 swoich godzinach idzie do domu bo komu chciałoby się robić za darmo, dużo pojemników zostaje na noc z popołudniowej zmiany plus lista braków, wiec nie pisz, że nocki często kończą się przed czasem bo to jakieś (usunięte przez administratora) Ja to właściwie mam pytanie skąd zatrudniacie tych nowych pracowników? (usunięte przez administratora) Przecież większość z nich nie nadaje się kompletnie do tej pracy, a wręcz robią nam jeszcze więcej roboty, czy ktoś ich poinstruował, że praca na taśmie chociażby polega nie tylko na ściąganiu pojemników i układaniu ich w niekończące się wieże ale, że jest to też robienie pojemników i szybkie pracowanie? A nie stanie z kolegami w regale i pogaduszki podczas gdy taśma jest zawalona pojemnikami i inne pojemniki nie mogą przez to wjechać na stację? Do tego płacenie weekendowym pracownikom za godzinę, to już jest szczyt dowcipu, przecież mając płacone za godzinę widać, jak ci pracownicy mają w nosie robienie pojemników i wydajność bo skoro płacą im za godziny to przecież nie muszą w ogóle robić wydajności, mogą sobie pracować powolutku, nie spieszy im się, może zmieńcie to na płacenie im od pozycji? Zobaczycie ilu z nich zrezygnuje z pracy, jak zobaczą marne wypłaty albo pójdzie to w drugą stronę i wezmą się w końcu do roboty. Macie naprawdę bardzo dobrych pracowników, którzy naprawdę mają niesamowite tempo pracy, dlaczego ich nie docenicie? Wolicie płacić (usunięte przez administratora) niż tym rzetelnym? Serio? Gdzie tu ekonomiczne myślenie i jakakolwiek logika?

Mon
@tik tK

Nie zwolnią się bo ci weekendowi pracownicy fajnie zarabiają, podobno ponad 35zl brutto na godzinę. Wystarczy wytrzymać te godziny a się zarobi. Nie trzeba dużo zrobić, ważne że się jest w pracy.

@Konkret

Statystyki wskazują, że nowy system premiowy jest korzystny dla pracowników. Nagradza szczególnie tych pracowników, którzy odznaczają się zaangażowaniem i wysokim poziome wydajności.

@tik tK

Pisząc o nockach kończących się wcześniej(wiadomo,że nie zawsze)mam na myśli oddział Żerniki. Organizacja pracy,planowanie jest u nas stanowczo słabe. Po za tym problemem zmagamy się jeszcze z innymi,o których często piszemy od lat. To fatalny sprzęt do pracy,zmiana sztuk na terminalach,bardzo częsty błąd validacji serii - w takim przypadku na takich zleceniach nie zarabiamy.Jest to tylko towar wysłany na kontrolę. Nowi pracownicy wybierają sobie przyjemne zlecenia,a towary ogólnie nie lubiane na kompletacji zostawiają dla starych pracowników.Jest to nagminne. Do tego brak ergonomii pracy,który wpływa na nasze zdrowie. Różnych problemów jest od groma,firma doskonale o tym wie,ale nic z tym nie robi.

@Konkret

na pewno mnie to nie cieszy, ale wniosek jest jeden - (usunięte przez administratora) pracowników i przewoźników. No, ale fcl jest świetnym pracodawcą w/g rankingów. Idąc do pracy uważajmy żeby nie rozdeptać/ nie rozjechać tej kolejki chętnych do pracy .

@tik tK

Drodzy Państwo, zgodnie z zasadami współżycia społecznego i czasu na wdrożenie pracowników, prosimy o wyrozumiałość i wsparcie dla nowo zatrudnionych.

Obi
@Mon

Widać, że dobrze im płacą bo robić im się nie chce, skoro za godzinę tyle kasy mają to po co robić pojemniki, jak można sobie połazić, pościemniać, pograć w regale na telefonie a kasa leci, super.....a my żeby mieć jakiś zarobek musimy tyrać jak woły i jeszcze robić za nich bo sobie rady nie dają. Czy ktokolwiek w ogóle uczył ich jak robi się pojemniki? Jakie kolory są po kolei i co każdy kolor oznacza? Bo z tego co zauważyliśmy to Zielonego pojęcia nie mają które pojemniki należy robić na już a które później. Ci nowi są jak dzieci we mgle. Niektórzy pracują już długo a dalej ruszają się jak muchy w smole, jakby tu byli za karę...tragedia....

A.
@Grupa Farmacol

Tak. Nowy system premiowy jest korzystny ale dla PRACODAWCY. Wypłata z nadgodzinami które musieliście już wypłacić jest taka sama jak wypłata miesiąc wcześniej bez nadgodzin. Obcieliscie ludzią wypłaty i chwalicie się tym . Druga sprawa, że wolicie płacić nowym osoba na zleceniu niż staremu pracownikowi za nadgodziny. Gdzie stary pracownik pracuje za 3 nowych . Brak słów...

@Grupa Farmacol

Większość załogi jest rozczarowana wypłatami.Także kwietniową z nowym systemem premiowania. Nastroje w teamie są od dłuższego czasu coraz gorsze. Życie coraz droższe,a wypłaty jak na farmację słabe.U lidera branży. Pracowici uczciwi,może nie najwydajniejsi dostają skromne pensje.Mają obcinane premie za błędy(za które od kwietnia ujmujecie jeszcze więcej). Nie jesteście transparentni.Nie ma feedbacków(kto gdzie zrobił jaki błąd). Za błędy typu:"validacja serii" mamy straty.Za takie zamówienia nie mamy płacone. Nadal nam na terminalach zmienia ilość sztuk do skompletowania. Nikt nic z tym nie zrobił do dziś.Dział IT nie wykonuje rzetelnie swojej pracy. Mamy wpisywane błędy nawet te niezawinione(przepełnione do granic możliwości pojemniki i nie ma gdzie już włożyć leków i jak wypadną po drodze to za to płacimy) Organizacją pracy sprawiliście,że jest chaos.Przeciążenia,albo niedobór zamówień na zmianach. Najlepsi pracownicy chodzą na II i III zmianę i tracą na nockach na wydajności bo nocki często kończą się przed czasem. Chodzenie do pracy w święta,a nawet zwłaszcza po sezonie to bezsens. Ludzie mają też swoje życie i problemy,a wy im dokładacie. Nasze postulaty,propozycje zmian nie są brane pod uwagę. Zaangażowanie nie robi chyba na nikim wrażenia.Błysnąć to można ale chyba tylko biżuterią. Kim to trzeba być,aby wymagać od pracowników szybkiej i bezbłędnej pracy. Zwłaszcza z podejrzanymi "błędami systemu" i bałaganem oraz ze sprzętem typu złom. Wiadomo,że trzeba się przykładać,ale nie myli się tylko manekin. Hala magazynowa nie wietrzona(nie wiem czy to kwestia zepsutych okien,w dni nie za ciepłe,bez deszczu, wiosną powinno się wietrzyć). Pracujcie sobie w zaduchu. Pojemniki bardzo brudne od lat.Nie wstyd wam przed klientami? To jest zwyczajnie (usunięte przez administratora).Podcinacie nam skrzydła. Nie wiecie na czym zaoszczędzić,więc najlepiej na pracownikach.Wstyd i hańba. Jesteście tacy sami jak PiS.Tu dacie,a tu zabierzecie.Tak jest od lat.(usunięte przez administratora)

...
@Grupa Farmacol

Skoro nowy pracownik dostaje na dzień dobry tyle co osoba pracująca x lat, mająca znacznie większe doświadczenie to znaczy że nowy ma taką samą wiedzę i umiejętności jak starszy stażem.

Ola
@tik tK

Tu się muszę zgodzić. Nocki są bardzo pracowite. Mamy bardzo dużo pracy i siedzimy nadgodziny. Skąd wy bierzecie tych nowych. Pracować im się nie chce wogole. Tak samo zróbcie wkoncu porządek z tymi koordynatorami z dniówki. Jak przychodzę do pracy to nic nie jest na taśmie ogarnięte. Ani jeden nie podejdzie sprawdzić pojemnika tylko od 18 leżą braki i czekają

Nara
@Ola

Skąd Wy bierzecie tych starych? Zamiast postawić się pracodawcy, jedynie potrafią donosić i podlizywać się przełożonym w imię minimalnej krajowej, (usunięte przez administratora)

Stan
@Grupa Farmacol

Statystyki śmiech na sali a osoby z premią uznaniową dostają grosze i jeszcze każą szybciej chodzić, zrobię więcej niż niejeden statysta za grosze nic tylko się zwolnić

Bet

Dobrze że tyle osób odchodzi z ekspedycji szczególnie pseudokoordynatorzy, którzy zajmowali się plotkami, kręceniem filmików w pracy zamiast np. szkoleniem nowych pracowników, czy swoimi obowiązkami. Wiecznie niezadowoleni, nastawiający nowych negatywnie wobec kierownika ekspedycji i całej firmy. Cieszymy się bardzo ze w końcu oczyści się atmosfera na ekspedycji. Będzie nam się znacznie lepiej pracowało. Nikt za wami nie płacze i płakać nie będzie :)

???? Nowy wpis
@Grupa Farmacol

Statystyki? Po pierwszej wypłacie z nowym przelicznikiem są już statystyki? System korzystny dla pracownika? Którego? Na pewno nie tego z premią wydajnościową. Wypłata za kwiecień z nadgodzinami identyczna jak za marzec bez nadgodzin. Za co tak poucinane premie w kwietniu? Dlaczego nie ma info na pasku o tym za co i w jakiej wysokości są potrącenia?

MenagerIT System Testing

Dwa słowa w sprawie potwierdzania druków reklamacji. "Potwierdzenie to jest konieczne w celu działania zgodnie z procedurami i wymogami farmacji." Bzdury. Nie ma czegoś takiego jak wymogi i procedury farmacji, bo Główny Inspektor Sanitarny nie jest w stanie stworzyć takiego prawa, które nakładałoby na hurtownię dany tok postepowania w tak skomplikowanych i zarazem przyziemnych elementach. W tym przypadku odbiór zwrotów z aptek. Jest to procedura stworzona przez, ogólnie mówiąc - hurtownię, a dokładnie mówiąc dyrektora, kierownika lub daną osobę odpowiedzialną. Tego typu rozwiązania są przez GIS mówiąc kolokwialnie - oddane w ręce podmiotów. W przypadku gdy osoba stojąca za wprowadzaniem tych rozwiązań jest np. nadgorliwa, tworzy bzdurne rozwiązania, produkując natłok biurokracji. Więc sam proces podwójnego potwierdzania druków, pieczątka oraz dodatkowe ich skanowanie, nie jest ani wymagane, ani pożądane. Jest tylko wymysłem, nie opartym na jakimkolwiek sensownym rozwiązaniu. W tym wypadku należy zrezygnować z jednego z sposobu potwierdzania druków, czyli skanowania, które miało już swoje pięć minut testów. Następnie, ewentualnie, w przyszłości, powrót do skanowania lub jednego z wybranych form ewidencji druków. Dziękuję za uwagę. Porada darmowa.

@MenagerIT System Testing

Całkowicie się zgadzam i dodam słówko. Farmacol od dawna powolutku przerzuca obowiązki z pracowników na przewoźników. Niby nic ale kroczek po kroczku ....np. na ekspedycji brakuje pracowników , więc kierowcy chcąc wyjechać w miarę punktualnie skanują się sami. Da się ? Da się !. Zwroty/reklamacje - najpierw było sprawdzanie zawartości paczek ze zwrotami, potem stempelki na protokołach, teraz stempelki i jednocześnie skanowanie protokołów - to jest ewidentnie wykonywanie pracy działu reklamacji. Ja-przewoźnik mam zawieźć paczkę i ewentualnie zabrać paczkę. Tylko tyle i koniec ! Skanowanie pojemników ileś tam razy - PO CO ? Farmacol - przewoźnik - apteka. To jest droga pojemnika. Jeśli zginie to winien jest TYLKO przewoźnik . I tylko on płaci , apteka i fcl nigdy nie jest winien. ITD. powiem tyle - (usunięte przez administratora).

@MenagerIT System Testing

Wymogi te są wynikiem przede wszystkim tzw., wymagań DPD wynikających z Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie wymagań Dobrej Praktyki Dystrybucyjnej z dnia 13 marca 2015 r. (Dz.U. z 2015 r. poz. 381). Zgodnie z tym rozporządzeniem każdy hurtownik musi wdrożyć procedury zgodne z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu. Przewoźnik świadczy usługi zawsze i tylko na podstawie umowy, gdzie zgadza się na postępowanie zgodnie z wew. procedurami DPD Farmacolu.

MenagerIT System Testing
@Grupa Farmacol

Wymagania te nie są uściślone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia. Proszę wskazać, zacytować ten zapis odnoszący się do tej czynności. Forma realizacji jest dowolna, z zaznaczeniem zachowania właściwych procedur. Stąd ponownie wracamy do pytania, jaki jest sens potwierdzania druków dwukrotnie ?

nick
@:) zadowolny:)

Te wszystkie dodatkowe obowiązki a tak naprawdę (usunięte przez administratora)wymysły(usunięte przez administratora) nie mających pojęcia o tym co robimy są tylko po to by po pierwsze podsunąć na myśl by podpisać tego (usunięte przez administratora) który nazywają umową a po drugie gdy do tego dojdzie mieć podkładkę do uwalania wypłat za rzekome błędy Ale czego wymagać od ludzi którzy nie mają pojęcia o tym co robimy

nick
@Grupa Farmacol

Więc proszę wskazać cytat w starej normalniejszej umowie transportowej że przewoźnik zgadza się na zakup lodówki, zakup rejestratora, na darmowe przechowywanie kopii listów przewozowych, na zakup z własnych pieniędzy środków ochrony zdrowia jak w czasie pandemii maseczek czy rękawiczek gdzie inne normalne firmy rozdawały to kartonami, rozwożenia szczepionek za darmo, dodatkowej pracy za darmo która doszła i wciąż dochodzi z coraz to większymi obowiązkami związanymi z tymi złomami które daliście przewoźnikom zwanymi mobilnymi i tak dalej i tak dalej Od tych kłamstw aż (usunięte przez administratora) chce

zdumiony Nowy wpis
@nick

widziałem w sieci ofertę pracy "Kierowca samochodu dostawczego - Pracownik magazynu" co to za nowy wymysł, będą teraz rozwozić leki pracownicy magazynu?

Truu

Po 3 tygodniach pracy Pan Kierownik w końcu doszedł do wniosku, że warto powiedzieć dzień dobry i przedstawić się z imienia i nazwiska. Zapewnił nas, że zmian nie trzeba się obawiać, nawet jeżeli są dla nas niekorzystne. Powinniśmy pokornie je zaakceptować bo tak sobie życzy zarząd. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że mimo bardzo krótkiego stażu, zdążył już uprzedzić nas, że z uwagi na obecność Pana (usunięte przez administratora)i chytrego zarządu nie możemy liczyć na nic innego poza dokręcaniem śruby.

@Truu

I ja się cieszę, bo i tak nie mamy źle jak w innych zakładach.

wolo
@Truu

Po trzech tygodniach w końcu nauczył się słowa "dzień dobry"? Woooow, gratulacje, ależ długo musiało mu zająć żeby nie wywyższać się nad pracownikami i nauczyć się kultury, szkoda słów. A te chore zmiany znowu są z korzyścią tylko dla zarządu, nie dla pracowników, nas jak zwykle traktują jak ten najniższy szczebel a to dzięki nam magazyn osiąga zyski i zarabia, nie potrafią nauczyć się tego i docenić nas jak powinni, ale jak zaczną zwalniać się ci dobrzy, dyspozycyjni i rzetelni pracownicy i zostaną im ci nowi co to nie nadają się w ogóle do tej roboty , ściemniają w regałach, biorą l4 jak zaboli główka (najczęściej w piątki dziwnym trafem) i co ruszają się jak muchy w smole to może w końcu ruszą głową i dojdą do wniosku, że trzeba by coś zmienić na lepsze dla nas. Ponawiamy pytanie co z terminalami? Kiedy w końcu będą sprawne? Kiedy nie będą zamulały i zawieszały się? Specjalnie je tak spowolniliście żebyśmy nie mogli szybko pracować na nich i nabijać sobie wydajności? Kiedy w końcu zaczną pokazywać prawdziwe ilości leków a nie dwie różne? Przy odbiciu pojemnika inna ilość niż przed zatwierdzeniem pojemnika i potem dostajemy nieuczciwe błędy za nic, bo nie są one z naszej winy. I kiedy w końcu weźmiecie się za tych leniwych nowych? Robią nam dwa razy więcej roboty, niektórzy robią już tutaj długo a dalej nie potrafią pracować szybko do tego pyskują i widać jak bardzo w nosie mają tą robotę a my za nich musimy robić!!!!!!! Za co mają płacone? Za ściemnianie? żenada!!!

@wolo

Proszę pamiętać, że każdy z nas jest inny i czas na wdrożenie może się różnić. Prosimy o wyrozumiałość i koleżeńską pomoc. Jeżeli zauważą Państwo nieprawidłowości prosimy o zgłoszenie do kierownika zmiany. W nawiązaniu do używanego sprzętu, jeśli w trakcie pracy zauważą Państwo błąd prosimy o bezzwłoczne zgłoszenie tego zdarzenia bezpośredniemu przełożonemu.

@Grupa Farmacol

Niejednokrotnie było to zglaszane a kierownik wysyłał zgłoszenie i na tym się zakończyło. Czy ktoś bierze pod uwagę , że ludzie tracą na wydajności a co za tym idzie zarabiają mniej ?

wolo
@Grupa Farmacol

Kopiuj i wklej przy każdej wiadomości robicie, aż do znudzenia. Pomoc? Człowiek próbuje im pomóc zrozumieć na czym polega ta praca to tylko kiwają głowami na odczepnego żeby tylko dać im spokój poza tym nie będę marnowała swojego czasu na szkolenie ich skoro mają wywalone na tą pracę bo płacą im za godziny nie za wydajność a ja mam swoją robotę do zrobienia. Ileż można wdrażać się bez efektów? Niektórzy z nich robią po 3 miesiące już i zero efektów, dalej mają w nosie tą robotę a jedna stacją to dla nich wyzwanie jakby mieli zdobyć Mont Everest, skąd Wy ich bierzecie?

brak
Przebieg rekrutacji

Kandydowałem dziś na stanowisko Zastępcy dyr ds Łańcucha Dostaw. Do Katowic jechałem trzy godziny. Na miejscu w Farmacolu na ul, Szopienickiej spędziłem 90 min w oczekiwaniu aż członek Zarządu zakończy poprzednie spotkanie. Jednak nie zakończył, po 90 min I dwóch przeprosinach za przedłużający się czas oczekiwania kadrowa poinformowała mnie, że członek Zarządu nie będzie miał dziś czasu, ale i tak nie zaproponowali by mi współpracy gdyż źle ocenił mój profil psychologiczny. Trzy kolejne godziny spędziłem wracając do domu. Żenująca sytuacja, a opisuję spotkanie z Zarządem spółki.

Pytania

Brak

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Czarne.

Panie kierowniku jeśli chce pan ułatwić i przyspieszyć pracę. Prosze o zamontowanie kamery na czarnych skierowana na regały. Dziewczyny nie chcą żeby kierownik zmianowy wysłał ich na kontrolę to siedzą między regałami i nic nie robią. Tam żadna kamera nie sięga. Często opóźniają tym wyjazdy, czy to na dniówce czy na nocnej zmianie. Żaden inny kierownik nie miał odwagi się za to zabrać. Tak jak pan pracowałem w Amazonie i takie coś jest tam nie do pomyślenia. Proszę się za to zabrać jak najszybciej.

Mi
@Czarne.

Myślisz, że jego to interesuje? Nie potrafi nawet rozmawiać z pracownikami, patrzy na nas z góry jakbyśmy byli gorsi o kulturze już nie wspomnę bo nie potrafi nawet dzień dobry i do widzenia powiedzieć i odpowiedzieć pracownikom, ignoruje nas i puszy się jak paw. To ma być kierownik? Można mówić mu o tym co tu nie działa, co można ulepszyć a on ma to w nosie, w ogóle nie słucha naszych uwag więc nie licz że i twoją wysłucha ale oko za oko, kwestia czasu

Zwykły pracownik

Dziękujemy kierownikowi za wprowadzenie nowych zasad dzięki którym firmie, ale i nam pracownikom jest lepiej. Jest porządek i elastyczność i wygoda w pracy. My pracownicy najniższego poziomu dziękujemy!!!

Podwładny
@Zwykły pracownik

Ja też dziękuję w imieniu swoim i kolegów za wprowadzenie mądrej dyscypliny i porządku

Były
@Zwykły pracownik

komu niby dziękujesz?(usunięte przez administratora) on jest odbiorcą podziękowań ? hahahhahaa

@Zwykły pracownik

Krowa która duży ryczy mało mleka daje ... Dużo osób mówiło ze nie zostanie na nadgodziny, i co nie minęło pare dni i jak potulne baranki zmieniają zdanie. Jeden wielki żal ...

AmazonPower

Ludzie dojeżdzają z różnych miast/dzielnic, wchodzą na magazyn o róźnych porach. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego mając zmianę na godz. 12 i wchodząc do pracy np o godz 11:40 i od razu zaczynając pracować, nie mogę wyjść po 8 godzinach o 20:40, jeżeli dzięki takiemu wyjściu mogę zdążyć na jakiś wcześniejszy autobus, lub po prostu nie czekać na przystanku 30 minut. Ale jestem w stanie obiecać, że dzięki takiemu podejściu, w razie potrzeby, nie zostanę już nigdy dłużej, mimo, że do tej pory to robiłam. Gratuluję Panu Kierownikowi pierwszych sukcesów

@AmazonPower

Czas przybycia do pracy nie jest równoznaczny z jej rozpoczęciem. Jeśli w grafiku zmiana zaczyna się od 12:00 to jej zakończenie następuje o 20:00.

Amazon
@AmazonPower

Jestem za tym żeby wszyscy chodzili na magazyn o równych porach. Niech Pan kierownik zagada do kierowców z Amazona, może chętnie podwiozą pracowników z Farmacolu. Ewentualnie może któryś w przewoźników aptecznych podejmie się transportu pracowniczego. No i obiadkiem za złotówkę też nie pogardzimy.

Niezadowolona
@AmazonPower

@AmazonPower co,jak co ale wszędzie, w każdym zakładzie pracy czy to magazyn czy sklep są ustalone godziny pracy i nigdzie się nie wychodzi wcześniej, to tylko tutaj jest taka samowolka że każdy przychodzi i wychodzi jak chce.

Pinki
@AmazonPower

Tak to jest jak kierownik nie orientuje się w ogóle w temacie, grunt że zabawne i pozbawione sensu zakazy wprowadza, ale jeśli myśli że będziemy tańczyli jak nam zagra to jest w błędzie. Dziwi nas że przyjęli go tutaj skoro na pewno wiedzą co robił tam, jak traktował tam swoich pracowników. Ludzie to nie pionki panie kierowniku ani marionetki którymi możesz sterować, albo będziemy traktowani z szacunkiem albo przestaniemy zostawać dłużej kiedy taki ogrom roboty jest.

Dojeżdżająca
@Amazon

A co pracownicy Amazonu mają do Farmacolu... Je dajcie juz spokój chcecie mieć jak w Amazonie to tam sobie idźcie. Nie wiem czy wy nie ogarniacie że praca to nie sklep i nie można sobie do niej przychodzić jak sie chce... Jeśli chcesz wychodzić i zaczynać w innych godzinach to zgłoś a nie jak większość osób rób sobie samowolkę....i później ma być wyjazd a tu połowy zmiany nie ma bo przyszli wcześniej to i sobie poszli wcześniej...

Amazon
@Dojeżdżająca

Chodzi o to koleżanko, że skoro wymaga się od nas zasad panujących w Amazonie to fajnie by było również spełniać kilka zasad tam panujących. Na przykład: Dojazd na "pełne godziny" - proszę o zapewnienie transportu przynajmniej dla pracowników mieszkajacych 20+ kilometrów od miejsca pracy. Zakaz spożywania "kolorowych napojów" - kantyna z napojami za symboliczną złotówkę. W moim przypadku to 10 minut "wcześniejszego wyjścia" daje mi +1h w dotarciu do domu. Zakładając, że autobus na który muszę zdążyć jedzie 5 minut po pełnej godzinie a kolejny jest za 30 minut. Moja propozycja, która była nawet zastosowana na Rzepaku. Złożenie wniosku do ZTM o zwiększenie ilości autobusów lub zmiana godzin odjazdów. Niech Pan kierownik przynajmniej tyle załatwi. Poza tym zanim wdraża się jakieś nowe wymogi warto czasem przeanalizować z jakich miast ościennych dojeżdża załoga magazynu, którym ma Pan zamiar zarządzać.

Boss

Tyle zali i uwag wypisujecie Dlaczego nikt nie ma odwago podejść do kierownika i powiedzieć jakie są jego oczekiwania , wymagania czy żale

Tryt
@Boss

Może w obawie przed konsekwencjami? Za co został zwolniony z poprzedniej pracy? Myślicie, że ludzie nie wiedzą? Wparzyl tu jak jakiś (usunięte przez administratora) i zrugał, każdego kogo spotkał na drodze. A to że ktoś w parach pracuje, a to że ktoś za wolno chodzi. O niczym nie ma pojęcia ale wszystko mu niepasuje. Jeszcze troche i nikt Wam niezostanie w nadgodzinach o bezpłatnych weekendach nie wspominając. Będziecie mieli dyscyplinę na magazynie ale kosztem niewyrobionych zamówień.

okle
@Boss

A to w naszej inicjatywie to leży? Przyszedł taki z zewnątrz i nawet nie raczył poznać swoich pracowników, nie zrobił nawet zebrania z nami żeby zapytać jakie są problemy, wparzył z buciorami i wprowadza idiotyczne nakazy i zakazy, już od pierwszego dnia zrobił sobie wrogów wśród pracowników, gratuluję strategii, zero pojęcia o pracy na magazynie, zero doświadczenia w farmaceutyce, zero szacunku do nas pracowników. Może niech zajmie się problemami magazynu jak nie działające skanery, jak walające się pod nogami kartony na których można nogi skręcić, jak wiecznie zawalona kartonami taśma, jak spadające na ludzi kraty to są problemy na pierwszym miejscu a nie jaki napój kto wnosi na magazyn i to idiotyczne meldowanie się na zmianie, przecież wbijamy się do pracy to już widniejemy w systemie wiec po jakie licho jeszcze ustawia ć się w kolejce i meldować że jest się w pracy? Tracimy na tym tyle czasu po co? Bez sensu kompletnie. Wiadomo już za co został zwolniony z poprzedniej pracy i chyba niczego go to nie nauczyło, a więc jeśli on jest do nas wrogiem to i my będziemy. Koniec zostawania dłużej, może jak wyjazdy nie będą wyjeżdżały na czas to go nauczy szacunku do pracowników bo ledwo przyszedł a już traktuje nas jak (usunięte przez administratora) ale nie tędy droga, my nie damy sobą pomiatać!!!!

Była z Amazonu
@okle

Plotki ploteczki, skąd info że został zwolniony? Kurcze @okle tyś się chyba za dużo amerykańskich filmów na oglądał jak to nowy szef wita się z pracownikami... I tak przy okazji to już któryś kierownik od kilku lat który czy któryś przyszedł i się przywitał czy tylko na tego pomyje wylewacie?

Nie wrzucać.

Dzień dobry szanowny panie kierowniku. Przychodzi pan z innego magazynu gdzie się zarabia kilkadziesiąt procent więcej niż tu, przynosi jakieś chore zakazy i myśli że my pracując za najniższą krajową będziemy ich się trzymać? Jest pan w błędzie, powinien pan się cieszyć że chcemy tu jeszcze pracować i jakoś ten magazyn działa. Jak pan chce żebyśmy pracowali jak w obozie to proszę załatwić nam takie wypłaty jakie są w poprzedniej pańskiej firmie, wtedy oczywiście będziemy robić wszystko co pan powie. Pozdrawiamy serdecznie. Załoga Farmacol Katowice

racja
@Nie wrzucać.

Prawda, całkowicie zgadzam się z tym co tu zostało napisane. Chce Pan wprowadzać chore zakazy? To proszę wprowadzić wynagrodzenia z Pana poprzedniej firmy, bo dawać zakazy potrafi każdy, rodzic dziecku też potrafi dać zakaz, ale żeby zrobić coś w drugą stronę w tą dobrą stronę to już jakoś nie ma chęci ani motywacji? A jeśli Pan myśli, że zmotywuje nas jakimiś dziwacznymi zakazami to jest Pan w dużym błędzie, robi sobie Pan na samym początku wrogów wśród pracowników a to raczej bardzo kiepska inicjatywa. Jak już ktoś napisał wcześniej serdecznie zapraszamy Pana na magazyn do pracy, proszę założyć sobie ten złomowaty skaner pokazujący wadliwe ilości i zawieszający się, jeśli uda się Panu trafić za pierwszym razem na działający skaner to będziemy bić brawo, bo czasami podczas zmiany do czterech razy chodzimy i wymieniamy ten(usunięte przez administratora), zgłaszamy to na okrągło to mydlą nam oczy, ze skanery przechodzą przeglądy, brednie i głupie bajeczki, a potem popracować z nami i zobaczyć, jak ta praca wygląda od środka, pobiegać za wyjazdami, spocić się niesamowicie, latać miedzy działami żeby robota szła a potem dopiero wprowadzać głupoty wyssane z palca bo to co teraz zostało wprowadzone jest śmiechu warte, co do wody będę wnosiła taki napój na jaki mam ochotę, nie lubię pić zwykłej wody ani gazowanej więc będę piła to co lubię a niech tylko ktoś spróbuje mi odebrać ten napój to zgłaszam sprawę do PIPu. Pozdrawiamy Farmacol.

@Nie wrzucać.

Kto wie może jutro przyjdziemy do pracy a nowy kierownik będzie nam wręczał aneksy do umowy z podwyżkami żebyśmy zarabiali tyle co w Amazonie za te chore zasady?

erika
@racja

Zgadzam się z wypowiedziami - Kierownik jakiś przychodzi z zewnątrz i nie zna potrzeb pracowników o skanerach nie wspomnę a wprowadza jakieś zakazy w grafiku mam do pracy np.na 20.00 a odbijam się 0 19.30 bo tak przyjeżdzam autobusem a wychodzę np o 03.30 to dlaczego mam zostawać 0.30 minut dłużej skoro nie będę miała zapłacone Dlaczego Zarząd nie toleruje swoich zastępców Kierowników magazynu na stanowisko Kierownika magazynu znających od podszewki magazyn tylko przyjmuje ludzi z zewnątrz co pojęcia nie mają o farmaceutyce,logistyce itp.Dzięki bogu jeszcze trzyma w pełnej gotowosci i zdyscyplinowaniu załogi Kierownik Organizacji Magazynów który potrafi zarządzać i kierować tym farmacolkiem bo jakby przyjmować takich Kierowników magazynu jak obecnie jest Pan nowy - to gwarantuje Farmacol już by nie istniał Pozdrawiam Załogę i Kierownictwo magazynu na czele z Zarządem

Popins
@..

Coś za coś, chore zasady za podwyżki, nie ma nic za darmo. Może niech pan kierownik zajmie się magazynem i ułatwieniem nam pracy, naprawą skanerów i pilnowaniem porządku szczególnie po nowych którzy nie odkładają leków na swoje miejsca i którym płaci się za nieróbstwo a to w czym przynosimy napoje na magazyn i co pijemy to nasza sprawa i nikomu nic do tego!!!!

@erika

No to macie słabo.. Nasz Kierownik Zernikach jest spoko i też przyszedł z zewnątrz. To zależy od człowieka a nie od miejsca w których wcześniej pracował. Co do reszty to sprzęt również mamy z epoki kamiena łupanego brak palarni która nam odebrano.. ogólnie kiepskie okrojone pensje i zabierane pieniądze za niby błędy czyli nic na plus. Kierownik może by i chciał zmian na leprze ale to jest walka z wiatrakami. Pozdrawiamy z Wielopolski.

@Popins

Jestem przewoźnikiem, nie znam dobrze warunków pracy pracowników fcl. Ale sądząc po powyższych wypowiedziach szanowna firma fcl teraz zabrała się za "podnoszenie" wynagrodzeń dla pracowników. Wcześniej zrobili, a właściwie próbowali robić to samo z nami - przewoźnikami. Ktoś wymyślił dla nas nowe umowy, kilku podpisało, duuża większość nie i teraz nie wiadomo co dalej. Inflacja , koszty życia, wszystko w górę a fcl tnie koszty na pracownikach i przewoźnikach. Kilka razy już to pisałem - nie ma sensu kłócić się się miedzy sobą, choćby na tym forum - my i pracownicy, bo właściwie mamy to samo ale nie możemy się dogadać a fcl tylko na to (usunięte przez administratora). Temat jest prosty - staje magazyn i stają przewoźnicy. Siadamy i ustalamy realną wysokość wynagrodzenia. Bez tego właściciel fcl tylko podskoczy na liście forbes.

Bykuka

Wszystkie nowe wpisy są jak najbardziej na miejscu . Popieram was , bo tam pracowałem. Mam przykre doświadczenia z ta firmą , brak zapłaconej składki ZUS , wnioskowałem o pełny zus, co zatym idzie nie zapłacone l4 . Umowa zlecenie , wypłaty nie w terminie i brak pasków płacowych . UWAGA DO NOWYCH KANDYDATÓW Zastanówcie sie czy warto pracowac w firmie gdzie bhp i kadry leżą na łopatkach

...
@Bykuka

Ja mam same pozytywne doświadczenia. Same plusy dobra praca i pieniondze.

Bykuka
@...

Napisz na jakiej umowie pracujesz i jakie stanowisko. Bo ja byłem operatorem wózka wysokiego składowania,ubrania robocze swoje, buty swoje,kask swój. Więc BHP w tyle wypłaty w tyle,kadry nie kompetentne. Gdzie twa radość.

Pilli

Numerki już mamy a kierownik chce zrobić z tego zakładu (usunięte przez administratora). Nie mam zamiaru meldować się że jestem w pracy, wpisuje się w listę obecności więc widać że jestem w Pracy. Niech on najpierw pomyśli zanim wprowadzi takie głupoty. Przecież jak każdy na zmianie będzie musiał meldować się że jest w pracy to przy kierownikach zmianowych ustawi się taka kolejka że pół godziny to zajmie a robota będzie stała, czy on jest poważny? Wbijam się kartą na zmianę więc jestem już w pracy, nie mam czasu bawić się w meldowanie bo jakiś kierownik który w ogóle nie zna naszego systemu wymyślił sobie takie widzimisie. Wbijam się kartą, pobieram skaner i zaczynam pracę. Koniec tematu.

Trener

Czy aby brak dostępu pracownika do własnej wydajności nie jest łamaniem prawa? Każdy pracownik ma w systemie swój logik i hasło, dlaczego więc nie ma możliwości sprawdzenia sobie wydajności? Zamiast tego jest wywieszana kartka z informacją, gdzie przecież pracodawca może sobie napisać co mu się tylko podoba. Już przecież nie raz były sytuację, gdzie ludziom wydajności zupełnie się nie zgadzała i była znacznie mniejsza niż powinna. Proszę pracodawcę o rzetelne wytłumaczenie dlaczego to wygląda tak, a nie inaczej, w przeciwnym razie sytuacja zostanie zgłoszona do PIPu.

Gogiel
@Trener

To tak jak teraz nagle zaczęli czepiać się BHP, napojów, godzin pracy magazynu i innych pierdół zamiast zacząć od poważnych rzeczy jak zawieszające się od kilku dni skanery i komputery na kontroli, brak działający zszywaczy na kontroli, skanery błędnie wskazujące ilości leków do pojemnika, leniwe nowe osoby, które lecą w kulki i nic nie robią, to są sprawy godne uwagi i rozwiązania a nie błache bzdury za które nagle wielce biorą się.....

Napęd.
@Gogiel

Niech się zaczną brać za wydawanie wolnego za niedzielę. Jeśli firma nie płaci nadgodzin to należy się 1,5dnia! Jeden się należy jak pracownik sam chce mieć wolne za niedziele i to sam sobie wybiera jaki chce dzień! Ja mam środę wolna, narzuconą przez firmę, nie chce środy chce piątek ale kierownik nie chce się zgodzić! Więc to jest jawne łamanie prawa! Panie kierowniku jest pan nowy może w końcu pan się za to weźmie?

Żart

Zgadzam się to ja decyduję co piję i co będę wnosiła na magazyn, jaki to będzie napój czy kolorowy sok czy cola czy kawa i nikt mi tego nie zabroni bo nie ma żadnych podstaw do takiego zakazu. Napój to napój obojętnie czy to woda czy kolorowy. Przyjdzie taki z zewnątrz, firmy w ogóle nie zna, nie przepracował ani minuty na magazynie a wprowadza tak chore zakazy. Zapraszamy do pracy na dole, niech zobaczy najpierw na czym polega ta praca, jaka to bieganina, jakie tempo trzeba mieć a potem niech się mądrzy. Proponujemy aby na początek zająć sie prawdziwymi problemami typu stare, popsute, zawieszające się terminale, nie idzie na tym pracować, pokazujące wadliwe ilości leków, brak podstawowego wyposażenia na kontroli do pracy, komputery wolne, leniwi nowi pracownicy którzy nic nie robią bo mają płacone za godziny to są problemy za które powinno się wziąć a nie takie pierdoły jak jaki napój wnosić i zakaz stania w grupach, taki zakaz to sobie można wsadzić wiadomo gdzie. Obozy pracy dawno zlikwidowano.

Yes

Najlepiej nie mieć zielonego pojęcia o pracy i od razu mieć na pieńku z pracownikami ale żeby pomyśleć o podwyżkach i godziwych pieniądzach za ciężką pracę to jakoś w tym temacie cisza, tutaj jakoś nikt nic nie polepszy. Jak już takie restrykcje bez sensu są wprowadzane to czas najwyższy wprowadzić podwyżki i docenić pracowników dzięki którym ta firma istnieje i zarabia bo bez nas nie byłoby niczego!!!!

bolek

Racja, a my ze swojej strony zapraszamy kierownika na nocną zmianę na taśmę, zobaczymy co powie, jak będzie musiał skakać po strefach, biegać za wyjazdami, jak będzie mu pot leciał po plecach, zobaczymy co wtedy powie zamiast wprowadzać głupkowate zakazy, proponujemy również, aby najpierw zapoznał się pan z pracą u nas na magazynie i na czym ona w ogóle polega bo porównywanie amazonu do naszego magazynu to żadne porównanie, może tam prowadził sobie (usunięte przez administratora), ale tutaj nie ma (usunięte przez administratora) i nie będzie

Mariusz

Zauważyłem ogłoszenie pracy magazyniera, jakie zarobki są na start? Tylko proszę nie odpowiadać głupimi frazesami w stylu "na rozmowie rekrutacyjnej" czy "atrakcyjne wynagrodzenie"? Jakie zarobki dostaje na start nowy pracownik magazynu.

@Mariusz

Prosimy o kontakt z działem HR: hr@farmacol.com.pl

@Mariusz

Kiedy ja byłem na rozmowie o pracę to szanowny Pan T. Nie umiał odpowiedzieć na pytanie w kwestii zarobków, a finalnie przy pierwszej wypłacie dostaje sie poniżej najniższej krajowej bo doliczają jakieś błędy wyssane z palca straty za leki nawet jak się robi bez błędów to i tak ci je naliczą.

Ponawiam mój wpis aby do każdego doszło żeby omijali ten zakład szerokim łukiem a zwłaszcza dział ekspedycja gdzie jedynie nocnej zmianie nie mam nic do zarzucenia ale tym(usunięte przez administratora) ze zmiany od pewnego koordynatora. Może by wreszcie ktoś zrobił z tym porządek ponieważ panuje jeden wielki chaos i przysłowiowe (usunięte przez administratora) na tej zmianie a o pomocy to zapomnij bo tworzą kółko wzajemnej adoracji między sobą i nawet nie raczą pomóc jak ktoś nie wyrabia. Najlepiej rozdzielić zmianę żeby(usunięte przez administratora) mijało się między zmianami i może wtedy by pomogło

Eh
@.

A myślisz dlaczego 70% ekspedycji nie chce robić nocek? Bo trzeba robić i jest o wiele więcej roboty nic w dzień. Nie da się stać w kółku i gadać przez godzinę bo po prostu się nie wyrobisz. Ja na szczęście już na ekspedycji nie pracuje i dobrze mi z tymm

@Eh

Dużo osób nie chce robić przez kordynatora który tam się nie nadaje, oprócz foli to wg się nie interesuje robota, co się dzieje na ekspedycji. Nie wiem jakie ma układy i kto go zrobił kordynatorem ale facet się do niczego nie nadaje. Puki on tam jest ja się będę bronił rękami i nogami przed nocna zmiana i każdemu odradzam tam iść.

XD Expedition

Po to właśnie, żeby wyeliminować możliwość układzików i nierównego traktowania. Skoro jedni byli wysyłani na nocki, to pozostali w tym ( koordynatorzy i ich (usunięte przez administratora)) również mają chodzić na nocki. Jasne i oczywiste.

MAKSIMUM
Użytkownicy czekają na odpowiedź 13 dni.

@Pracodawca zapomnijcie że przyjdę w niedzielę na 14 za wolne w tygodniu i to nie wybierając sobie wolnego dnia tylko narzuconego przez was. Jeśli nie płacicie to łamiecie prawo wydając mi wolne np. w środę gdy o takie wolne nie prosiłem. Wedle prawa to ja wybieram w jakim dniu chce! Jeśli wy to należy mi się 1,5dnia. Kiedy będziemy mogli wybrać da 0,5 dnia? :]

Rachmistrz
Użytkownicy czekają na odpowiedź 14 dni.

Conny

Czy zakaz chodzenia w krótkich spodniach czy bluzkach na ramiączkach przestał obowiązywać? A może to tylko dla wybranych osób? Pozatrudnialiście małolaty, które nie wiedzą, że do pracy nie ubiera się jak do wiadomo jakiego miejsca. Brzuch i plecy całe odkryte, stanik cały widać i absolutnie nikt nie zwraca im uwagi. Rozumiem, że gdyby starsza albo po prostu grubsza pracownica przyszła tak ubrana, to również nie byłoby problemu?

@Conny

Przypominamy, że na magazynie obowiązuje określony typ ubioru, ze względu na bezpieczeństwo i przepisy BHP. Jeżeli widzą Państwo nieprawidłowości, prosimy o zgłoszenie bezpośredniemu przełożonemu/kierownikowi zmiany/kierownikowi sekcji.

Wodzianka

Farmacol, dlaczego w firmie nie ma żadnych dystrybutorów z wodą? Zarabiacie na nas grube pieniądze, a nie zapewniacie nawet podstawowych warunków. W innych takich firmach darmowa woda dla pracowników jest normą, to (usunięte przez administratora) że nawet o coś takiego musimy się prosić...

Joe
@Wodzianka

Wiesz, przez wodę, farmacol zbiednieje o jakieś kilkaset złoty miesięcznie. Zapewne w biurowcu taki dystrybutor jest. Ale my nie mamy się co do nich porównywać. Mamy robić za najniższą krajową i nie gadać że chcemy coś więcej.

Biedronka
@Joe

Jest dystrybutor i ładne miejsce do spożywania posiłków, toaleta. Nie to co nasze (usunięte przez administratora)

Grupa Farmacol sklasyfikowana na 7. miejscu zestawienia Poland’s Best Employers 2023 w kategorii ,,Farmaceutyka i biotechnologia’’.

Dziękujemy naszym pracownikom, współpracownikom oraz partnerom za zaufanie oraz nieprzeciętne zaangażowanie, którego finalnym efektem jest wspólny i przede wszystkim realny sukces. To właśnie dzięki Waszym głosom Grupa Farmacol znalazła się na tak wysokiej pozycji tegorocznego rankingu najlepszych, polskich pracodawców!

Zestawienie Poland’s Best Employers, które finalnie klasyfikuje 300 przedsiębiorstw, zostało opracowane przez redakcję Magazynu Forbes we współpracy z międzynarodową firmą badawczą Statista. Dane niezbędne do jego publikacji organizatorzy pozyskali w oparciu o analizę wyniku przeprowadzonej internetowej ankiety, w której udział wzięło ponad 20 tys. czynnych zawodowo respondentów. Ostatecznie przebadano satysfakcję z pracy w 1900. funkcjonujących, w Polsce firmach i właśnie spośród nich redakcja Magazynu Forbes wybrała 300. najlepszych, polskich pracodawców.

Jeszcze raz dziękujemy za oddane głosy! Cieszymy się, że codziennie razem z Wami możemy tworzyć wspólny sukces. Gratulujemy również wyniku wszystkim tegorocznym laureatom!
eM

Gratulacje!

Rozbawiony

Ten cały ranking to jakaś farsa.Niby skąd dostaliście tyle głosów na plus dla firmy? Chyba sam zarząd głosował sam na siebie i to na dwie ręce. Firma ma za dużo istotnych spraw do naprawienia to skąd niby ma tylu fanów? Wiemy o co wam chodzi.Chcecie,aby firma była postrzegana jako pro-pracownicza,w której super się pracuje. Liczycie,że poszukując pracy przeczytają o tym i polecą się zatrudnić jak chętni do castingu do filmu. Nie zastanawiacie się co sobie pomyślą o firmie jak zobaczą jak ona faktycznie działa? Zwłaszcza system wynagradzania - premiowania zwany ku zmyleniu akordem. Fatalny sprzęt,podejrzane błędy,skromne pensje,słabe zarządzanie,nadmierna eksploatacja pracowników itd. Od lat wykazywaliśmy co i jak należy poprawić.Niestety nic w tych kwestiach się nie zmieniło. Przez was odeszło wielu dobrych pracowników,których zastąpiliście innymi,którzy nawet nie chcą się nauczyć polskiego. Czasem nawet obiecywaliście zmiany,ale na obietnicach się skończyło. Powinniście podziękować nam za nasz trud w wykonywaniu pracy,która przynosi wam niemałe zyski,zawłaszcza wieloletnim pracownikom,którzy powinni mieć wypłacane stażowe. Firma istnieje dzięki pracownikom.

yessss
@Rozbawiony

Firma istnieje dzięki pracownikom, oczywiście, że tak, gdyby nie my to by nie mogli pochwalić się takimi wynikami, szkoda tylko, że tak mało nas docenia się, że tak oszczędza się na naszej ciężkiej pracy, słowo "dziękuję" jest miłe, ale tym słowem nie opłacimy rachunków, nie kupimy jedzenia i nie wyżyjemy do kolejnej wypłaty a o nieplanowanych wydatkach nawet nie wspomnę. Moglibyście zacząć doceniać i nagradzać tych, którzy naprawdę wypruwają sobie żyły dla tej firmy, wypłacać nadgodziny, a nie dawać za nie wolne, dzięki nam ta firma prosperuje i osiąga zyski, nauczcie się nas doceniać bo to dzięki nam istniejecie.

Dziękujemy za ciężka pracę na rozpadającym się sprzęcie w zakurzonym magazynie z nie czyszczoną klimatyzacją od lat. Za błędy nie zawinione wynikające z pracy niesprawnych terminali. Za niepłatne niedziele i święta (płatne dla wybrancow) Za (usunięte przez administratora) na święta. Za niepłacenie stażowego. Za niedocenianie wieloletnich pracowników. Ogólnie za niskie pensje.. na umowie o pracę ponieważ zlecenie ma płacone za nadgodziny.

Trotur
@yessss

Jakie "dziękuję"? Kto Ci tu kiedyś podziękował? Zero kultury. Wyglada na to, że wraz z nowym kierownikiem magazynu ten stan nie ulegnie poprawie bo on nawet dzień dobry nie mówi póki co. To jest chyba jedyna firma, ktora w piatek o 12 przypomina sobie, że trzeba zrobić zmiane w sobote na rano i na prędko zwołuje pracowników. Oczywiscie za dzień wolny bo kasa jest tylko dla nich. Ty przyjdź i wypracuj te pieniądze ale nie dostaniesz z tego ani grosza. Zero szacunku dla ludzi... w weekend przed majówkowy, w sobote po 21 wieczorem, odwoływali pracowników wypisanych na niedziele. Miało być za kase a ostatecznie okazało się, że byliśmy na dyżurze telefonicznym w sobotni wieczór zupełnie za darmo.

Hugo
@Rozbawiony

Lata lecą, a tu nadal bez zmian. Jedyny sposób na poprawę to strajk, lub bezpośrednie oddanie sprawy w ręce PIPu, następnie skierowanie na wokandę sądu. Jednym słowem jesteście (usunięte przez administratora). Zamieszczacie tu wpisy, zrzucacie z siebie ciężar tygodnia, część rezygnuje, a za dwa tygodnie zapominacie o sprawie bo wam się nie chce. I tak na wasze miejsce przychodzą kolejni, interes się kręci, ci nad nami napychają kieszeń pieniędzmi jakie wypracowaliście. Jutro poniedziałek i znowu czeka was (usunięte przez administratora).

Rozbawiony
@Hugo

Gdy chodziło o świadczenie świąteczne,którego firma początkowo nie chciała wypłacić w grudniu 2021,a dać nam bony do aptek na wybrane produkty to był strajk w Katowicach i Żernikach.Jeden jedyny raz. W innych, o wiele ważniejszych sprawach strajków nie ma.Ludzie pomstują między regałami i tyle. Psy szczekają karawana dalej idzie.Mocni w gębie(żeby obgadać,wyśmiać),ale nie tam gdzie powinni. Z takimi załogami nigdy nic się nie zmieni. Produkujemy się na tych forach,a firma dalej nas lekceważy i zbywa,albo okłamuje w żywe oczy. Piszemy o problemach i oczekujemy ich rozwiązania.To jednak tylko pisanie dla pisania. (usunięte przez administratora) Latem ubiegłego roku zniżyli się nawet do tego,że oficjalnie na goworku obiecali nowy sprzęt i pisali o przetargu. Nowe terminale i skanery - według tego co powiedział nam kierownik magazynu miał być w październiku 2022. Nie od dziś w wiadomo,że wciągają kierownictwo w swoje ściemy. Inna sprawa,że kierownik gł.magazynu to człowiek,który w sumie nic nie może. Ma wykonywać polecenia i rozkazy z centrali.0 autonomii.Ktoś napisał,że statysta. Z resztą czy kierownictwo obchodzą podwładni?Raczej nie,jedynie kariera. Ale w przypadku naszej firmy może się ona zakończyć szybciej niż myślą. Mnie już na firmę opadają ręce.Ciągła walka z wiatrakami. Ludzie ciężko pracują,niektórzy harują,a wypłaty skromne.Firma zyskuje tanią siłę roboczą. "Nie ma zysku,to ci się nie opłaca" śpiewał Kombi. Chory system premiowania,(usunięte przez administratora)za błędy(nie zawsze z naszej winy),umniejszanie wydajności. ''Za faulem faul".Tak się u nas pracuje.Wyciskarnia cytryn. I pomyśleć,że są wśród załóg jeszcze tacy,którzy szarpią za 10. Jakiś ustawiony odgórnie algorytm naliczania wydajności.0 transparentności. (usunięte przez administratora)sprzęt(usunięte przez administratora),częściowo do zezłomowania,słabe zarządzanie. To ma być ten super pracodawca?Firma XXI w?(usunięte przez administratora). Zaśpiewajmy:'Wierzyć wam już dzisiaj za późno". ps.PIP,BHP mają w kieszeni,więc się wymiksują. Kto nam wynagrodzi nasz trud i nadszarpnięte zdrowie?

@Rozbawiony

Jak tu nawet wody do picia nie ma! Niby była ale komuś coś nie pasowało i zlikwidowali. Na tak dużym magazynie powinien być dystrybutor z wodą! Na co jest ten fundusz pracowniczy? Na Belwedery dla zarządu? Wymagać to potraficie ale od siebie coś dać to już nie bo po co. Niech robią za (usunięte przez administratora) i piją wodę z kranu.

Bardzo były ex
@Rozbawiony

1. Sytuacja nr.1 - dotyczy ludzi, którzy pracowali jeszcze na Rzepakowej. Sytuacja już na nowej hali. Kozaki ,najważniejsze cwaniaki. Jeden lepszy od drugiego. Obgadywanie na hali każdego, wyśmiewanie za plecami...itp. + skanowanie paczek czyli typowy dzień w farmacolu. Gadka że co to za wypłaty, kierownik to i tam to. Wiadomo. Kiedy przyszedł kierownik cisza, zmiana tematu, jakieś zagadywanie do kierownika, niby żarty. 2. Sytuacja nr. 2 - czas kiedy każdy marudził ( czyli w FCL zawsze ) że niskie wypłaty, że (usunięte przez administratora) nie robią już nadgodzin. W tym samym tygodniu przeszedł gościu z góry czy przyjdą dzień wolny. Ci co najwiecej szczekali pierwsi się zgodzili. Zero uporu. 3 Sytuacja nr. 3 - oprócz donosicielstwa, obgadywanie to był dramat. Uwierzcie w porównaniu do nich, kobiety nie plotkują. Tacy ludzie tam pracują, nawet awansują. @Hugo kolego. O strajku z takimi ludźmi to zapomnij. Nic nie zmieni się. Pozdrawiam.

@Pracownik

Pragniemy poinformować, że klimatyzacja przechodzi regularne przeglądy, jak również terminale i pozostałe sprzęty wykorzystywane do pracy.

Konket
@Grupa Farmacol

Sprzęt jest niby regularnie serwisowany?/naprawiany?Komu te bajki? W naszym oddziale od lat ta sama scenka rodzajowa: hałda popsutych terminali i skanerów leży w kartonie. Sprzęt jest już dawno po gwarancji i jest rzadko oddawany do naprawy. Naprawy mało co już dają,gdyż żywotność większości egzemplarzy dawno już minęła. Ile można reanimować stary złom? Wciągacie w swoją ściemę kierowników zmiany,którzy opowiadają bzdury:''O co wam chodzi,przecież sprzęt jeszcze działa". Dobre sobie.Dzień świra. Nawet jeżeli sprzęt odpali to albo wkrótce pada lub trzeba go wiele raz restartować lub cały czas. Mam wielką ochotę abyście musieli sami na tym szrocie pracować. Tak,wy (usunięte przez administratora) z centrali wielcy managerowie,dyrektorzy i zarząd. Traktujecie nas jak(usunięte przez administratora),bez szacunku.Jesteśmy dla was cytrynami,które wyciskacie od lat. Wykorzystywanie ludzkiej potrzeby pracy,zaangażowania.kombinowanie na każdy kroku(błędy,wydajność),płacenia jak płacicie jest zwyczajnie perfidne i podłe.Osiągnęliście swój cel.Kasa się zgadza zarządowi. Liczycie,że ktoś uwierzy w te zapewnienia? Ostatnio poczuliście się pewnie bo pracuje u nas coraz więcej ludzi z Ukrainy,którzy widać nie znają lepszej pracy. Jednak część z nich widzi co się dzieje i wyciąga wnioski. Farmacol powinien zmienić podejście do pracowników i realizować nasze postulaty. Przypominam,że firma istnieję dzięki NAM,zwykłym pracownikom.

Fizol

Są nadgodziny w maju? Ja mogę robić za normalną stawkę.

Pery
@Fizol

Jak jesteś na zleceniu to możesz robić sobie po 9/10h nawet jak nie ma pracy. Nikt zlecenia nie sprawdza z ilości godzin i czy ktoś im nadgodziny zlecił. Sam znam dwie takie osoby i jeszcze nikt nie zwrócił na to uwagi.

@Pery

Czas pracy wszystkich pracowników weryfikowany jest na podstawie systemu RCP.

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol - Katowice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Grupa Farmacol?

Zobacz opinie na temat firmy Grupa Farmacol tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 485.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Grupa Farmacol?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 423, z czego 65 to opinie pozytywne, 191 to opinie negatywne, a 167 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Grupa Farmacol?

Kandydaci do pracy w Grupa Farmacol napisali 11 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Grupa Farmacol
Przejdź do nowych opinii