Farmacol S.A.
3 531 1346 5 1

Opinie o Farmacol S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

niki
 Opinia

Czy istnieje szansa na zmianę stanowiska , awans choćby ze względu na wykształcenie ? Nie chodzi mi o zmianę taśma -kontrola , kontrola -taśma Czy tylko ludzie po tzw znajomości mogą liczyć na przeniesienie

Pomocna?
TakNie1
Ninka
 Opinia
@niki 25.06.2019 19:13

A ile pracujesz w tej firmie??

Pomocna?
TakNie1
Ninka
 Opinia
@niki 25.06.2019 19:13

I o jakie stanowisko jak to piszesz Ci chodzi??

Pomocna?
TakNie1
Starszy
 Opinia
@Ninka 26.06.2019 00:25

Hahahaha, wykształcenie to ostatnia rzecz jaka liczy się w tej firmie, tu pracują ludzie po prawie czy medycynie a zgadnij gdzie pracują - tak, taśma ;)

Pomocna?
Tak5Nie1
Mała czarna
 Opinia
@niki 25.06.2019 19:13

Musisz się podlizywać, szczególnie kierowniczkom jeśli pracujesz na taśmie. Jeśli te dwie księżnę Ola i Beata Cię nie lubią, nie licz na cokolwiek. Nie stawiaj się, bądź posłuszna. Oczywiście firma pokazuje też, że nie trzeba mieć żadnego doświadczenia w pracy na samym magazynie i na koordynatorów biorą często nowe osoby, które niedawno co zaczęły pracę. Nikt tutaj nie patrzy na wykształcenie.

Pomocna?
Tak13Nie2
myszka z kontroli
 Opinia
@Mała czarna 26.06.2019 15:13

(usunięte przez administratora)księżniczki ze spalonego teatru hehe

Pomocna?
Tak11Nie
...
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Starszy 26.06.2019 09:19

Tak zgadza się, ale to była ich decyzja, uznali że tak chwilowo jest ok, i wiedzą doskonale jaka to praca i nie narzekają :)

Pomocna?
Tak1Nie
Marzena
 Opinia
@Ninka 26.06.2019 00:23

"Ninka" nie podszywaj pod innych pracowników używając takiego nicku. Może ujawnisz swoje prawdziwe personalia...a nie podszywasz się za kogoś kto nie wypowiada sie na forum.

Pomocna?
Tak2Nie
Anonim
 Opinia
@Mała czarna 26.06.2019 15:13

Hahaha ???? do kompletu dopisz kierowniczkę kontroli. Pierwszego dnia miła i w ogóle... A później... pokazuje swoją twarz ????

Pomocna?
Tak6Nie1
Ciekawy
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Mam pytanie odnośnie zebrania które podobno było czy ktoś się odezwał zapytał o cokolwiek związanego z nami pracownikami magazynu ? czy jak zwykle tam się nikt nie odezwał a tu wszyscy mądrzy

Pomocna?
Tak2Nie
..
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ciekawy 15.07.2019 17:59

Nikt się nie odzywal. Każdy pełne gacie..

Pomocna?
Tak2Nie
Co kolwiek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ciekawy 15.07.2019 17:59

Każdy nabrał wody w usta i nikt nie umiał się odezwać. Chodziaz na temat podwyżek. Każdy mądry jest na magazynie jak przyjdzie co czego to nikt się nie umie odezwać. Ludzie tak trzymac a nadal będziemy mieć podstawy 2200 brutto miesięcznie. Brawo wy!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie
coco
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ciekawy 15.07.2019 17:59

Nie było czasu na żądanie pytań -miło źe nas pochwaliła szkoda źe nie dali się wypowiedzieć TYLE

Pomocna?
Tak2Nie
J. FCL.
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ciekawy 15.07.2019 17:59

Miesiąc temu odezwały sie na gabarycie 2 osoby to im zarzucono buntowanie załogi i strajk włoski :D

Pomocna?
Tak3Nie
Dildo w FCL
 Opinia
@.. 15.07.2019 19:51

Kokokokoko koko kooooooooo ! I kurnika. :)

Pomocna?
Tak1Nie
Anonim
 Opinia
@Co kolwiek 15.07.2019 20:25

Trzeba było zabrać głos w tej sprawie. ????

Pomocna?
Tak1Nie
Miesięczny
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

No to mówimy firmie papa i prosto do Amazonu, szykuj się na kolejne zwolnienia Kierowniczku od siedmiu boleści ;) Ta „praca” to po prostu kabaret łamania praw, (usunięte przez administratora) i krętactwa.

Pomocna?
Tak10Nie1
Zlom1
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Miesięczny 13.07.2019 12:20

Dawaj chłopie, w Amazonie jest 100 razy lepiej. Robiłem 2 lata na 15- tce wiem co mówię :)

Pomocna?
Tak8Nie
..
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Zlom1 13.07.2019 16:54

Już niedługo się widzimy, tu się nic nie zmieni puki ludzie nie rzuca robota i nie pokażą że bez nich ta firma nie da rady. A ludzie poprostu nie mają jaj więc nie ma co zwlekac trza odejść.

Pomocna?
Tak7Nie
Lucyfer
 Opinia
@Miesięczny 13.07.2019 12:20

Z tym się zgodzę, a co niektórzy kierownicy (nie wiem jak na magazynie) dopuszczają się wyludzanie danych i handlu danymi osobowymi.. Ale to już zostało zgłoszone i pójdą do kicia :)))) sialala

Pomocna?
Tak1Nie
Dildo w FCL
 Opinia
@Lucyfer 16.07.2019 11:33

Ale będzie fajnie. Lubię to !

Pomocna?
Tak1Nie
szkoda gadać
 Opinia

Wszyscy posłuszni pracownicy dają robić się w balona. Wydajność ''uśredniona'' która zgadza się z tym co dostajesz w rzeczywistości, afera z danymi pracowników i nie tylko na OGÓLNODOSTĘPNYCH komputerach magazynowych, no ale pamiętajcie że jakby się komuś nie nudziło w pracy to tego by nie znalazł - tak się tłumaczy kierownictwo, nie muszę mówić że każdy może mieć teraz wszystkie wasze dane łącznie z kserem dowodu :) ; rzekome wyjazdy ludzi na szkolenia do Belwedera, których nigdy nie było, ale trzeba jakoś premie zarobić do wypłaty . A wy dalej myślicie że dostaniecie 200 zł brutto podwyżki i jakieś wyimaginowane premie od nie wiadomo czego. Jak dobrze się podliżecie to może was nawet wysłuchają.

Pomocna?
Tak12Nie
To nie gadaj
 Opinia
@szkoda gadać 29.06.2019 12:07

Idź się wysraj do porządku to może Ci przejdzie

Pomocna?
Tak1Nie3
Łoj...ale jaja....
 Opinia
@To nie gadaj 29.06.2019 23:27

a fe...ty ordynusie.........z magazynu jesteś? czy tam się urodziłeś?

Pomocna?
Tak4Nie1
myszka z kontroli
 Opinia
@To nie gadaj 29.06.2019 23:27

co za nygus :D

Pomocna?
TakNie1
To nie gadaj
 Opinia
@myszka z kontroli 01.07.2019 21:47

Nygus, który lubi myszkę z kontroli :p

Pomocna?
TakNie1
...
 Opinia
@szkoda gadać 29.06.2019 12:07

Dają 100zl podwyżki i myślą że tym zatrzymają ludzi hahah śmiech na sali.. w Amazonie dali 400zl bez problemu. A tu kpina jakaś.

Pomocna?
Tak3Nie
Czeczen
 Opinia
@... 05.07.2019 19:29

U was tylko 100 dali?

Pomocna?
Tak1Nie1
..
 Opinia
@Czeczen 07.07.2019 18:08

No niestety. Ale nawet ta 100 mnie nie zachęciła do pozostania. Bo to jest wstyd ile dają co to jest 100zl? 70nettoo? Coraz więcej roboty bo nie ma ludzi i trzeba robić za kilku a oni co? Tych pracowników co potrafią wszystko robią po kilka lat mają w (usunięte przez administratora) Szanują tylko nowych bo chcą żeby zostali na dłużej a nie jak 98% ich co przerobi kilka dni i się zwalnia.

Pomocna?
Tak1Nie
kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@.. 08.07.2019 19:27

za 100 zł to bym ich wyśmiał i nie podpisał...

Pomocna?
Tak4Nie
...
 Opinia
@szkoda gadać 29.06.2019 12:07

O tym nie słyszałem ale na tm niedługo będzie głośno o wyłudzeniu i sprzedaży danych przez pewna kierowniczke

Pomocna?
TakNie
Alfons
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Pracownicy w Farmacolu nawet nie umia zorganizować jakiegoś strajku. Na magazynie jest ponad 300 pracowników. To już można było by coś zdziałać jakiś strajk. Gdzie się nie popatrzyc to ludzie umia się zorganizować i coś siła od pracodawcy wywalczyć podwyżki. Ale nie w farmacolu, niektórzy ludzie w tej firmie wola się nie wychylac i posłusznie robić za około 2000 złotych na rękę. Ludzie ockijcie się wreszcie i zbuntujcie. Zorganizujcie jakiś strajk bo Farmacol was nadal będzie oszukiwać na wyplatach!!!!!!! A pan Olszewski właściciel tego pierdolnika zarabia gróbą kasę i się śmieje że ma takich naiwnych pracowników i robią za 2200 brutto miesięcznie. W Amazonie się umieli zorganizować i mają 20 zł. brutto na godzinę. Da się da się tylko trzeba się zorganizować i siła wywalczyć

Pomocna?
Tak8Nie2
Bekson
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Alfons 13.07.2019 20:20

No niestety ludzie nie mają jaj. Wystarczy że jeden dział pójdzie na L4 i cała produkcja stoi, nawet jak kilka osób z ekspedycji pójdzie to już firma klęka bo tam to dopiero nie ma ludzi. A kierownictwo dalej nie widzi problemu.. eh.

Pomocna?
Tak5Nie
...
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Alfons 13.07.2019 20:20

Jak się chce zarabiać dużo to się idzie do szkoły i zdobywa WYKSZTAŁCENIE.. nie liczcie na to że ktoś Wam zapłaci kokosy za pakowanie pudeleczek które myślenia za bardzo nie wymaga... No sorry, trzeba było się uczyć

Pomocna?
Tak1Nie
zośka
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Szczerze powiedziałabym wprost ale nie bywam tam często Jeśli nikt się nie weźmie za Zośką z kontroli dojdzie do tego ze wszyscy z niej uciekną i tak wszyscy mają jej dość zapomniała źe to nie stare czasy teraz praca ma być dla ludzi nie ludzie dla pracy

Pomocna?
Tak5Nie2
...
 Opinia
@zośka 15.07.2019 20:55

Zośka a Marzena to co?

Pomocna?
TakNie
A taki pracownik
 Opinia

W farmacolu jest łatwo wyliczyć sobie stawkę godzinowa ile się ma. W czerwcu jest 19 dni roboczych czyli 152 godziny do przerobienia. Czyli 2200 brutto dzielimy na 152 godziny . To za jedną godzinę wychodzi około 14.50 brutto na godzinę to wychodzi na rękę 9-10 złotych. To czyli za tyle w czerwcu w farmacolu około 10 zlotych za jedną godzinę robimy. A w Amazonie na rękę od 1 lipca będzie około 15-16 złotych. A my w farmacolu nadal będziemy mieli 10 złotych na rękę. Robimy w tej firmie gorzej niż niewolnicy

Pomocna?
Tak19Nie1
romer
 Opinia
@A taki pracownik 27.06.2019 10:14

Jak Ci nie pasuje praca w firmie to przenieś się na kasy do Biedronki a nie narzekaj.Ja pracuję a nie ściemniam to się zarabiam

Pomocna?
Tak5Nie10
kokolino
 Opinia
@romer 28.06.2019 16:52

weź gościu... ile zarabiasz ciężko pracując?? 2 tys na reke?? utrzymasz za to rodzine ?? jeśli jesteś kawaler to nawet ci na "rokse" nie starczy żołnierzyku farmacolu

Pomocna?
Tak11Nie2
de
 Opinia
@kokolino 28.06.2019 22:11

ja jakos wyciagam wyplate w okolicach 3tys na reke (tasma), bez nadgodzin i platnych niedziel :) jak ktos przychodzi do pracy pracowac to zarobi spoko kase, a jak ktos przychodzi na pogaduszki to wychodzi z minimalna :)

Pomocna?
Tak4Nie11
...
 Opinia
@de 29.06.2019 19:01

Chyba w snach taka wypłata. Byś musiał po kilka tysięcy pozycji robić a nie ma na tyle roboty

Pomocna?
Tak12Nie1
...
 Opinia
@A taki pracownik 27.06.2019 10:14

W lipcu jeszcze za mniej 12 zł brutto! A w Amazonie dalej 20zl tragedia... Kolego wyżej niedziele nie są płatne masz za nie dzień wolny a płatne jest to jak przychodzisz w dzień wolny. W przeciwieństwie do innych firm tu za weekend nic nie płacą

Pomocna?
Tak7Nie
de
 Opinia
@... 30.06.2019 10:04

srednia dzienna wydajnosc ok 1800 a sa osoby ktore maja i ponad 2000. takze da sie a robota od dwoch tygodni jest i to duzo, przynajmniej popoludniowki/nocki

Pomocna?
Tak2Nie2
Alf
 Opinia
@... 30.06.2019 10:06

Chciałbym mieć dzień wolny za niedzielę????

Pomocna?
Tak4Nie
..
 Opinia
@de 30.06.2019 11:54

No z podstawą niebieskiej kamizelki 2700/2900 to możliwe

Pomocna?
Tak7Nie
de
 Opinia
@.. 30.06.2019 15:27

bez niebieskiej :) oni dostaja jakies 2300zl a zeby wyciagnac wiecej to tylko przez nadgodziny.

Pomocna?
TakNie3
Roma
 Opinia
@kokolino 28.06.2019 22:11

Romer ma rację Ci co chcą pracować i zarabiać zarabiają. To dlaczego jak gość co chodzi w nocy i widzicie go to zpiżdżacie i dopiero pracujecie a tak to sobie robicie pogaduszki

Pomocna?
Tak3Nie3
Łoj...ale jaja....
 Opinia
@romer 28.06.2019 16:52

"to się zarabiam" prawde napisałeś.....ha ha ha ....jaki *****

Pomocna?
Tak3Nie2
myszka z kontroli
 Opinia
@romer 28.06.2019 16:52

Romer, rower czy doner jeden h... Ty to się pewnie nawet do tarcia chrzanu sie nie nadajesz. Do biedronki możesz sam isć a nie innym proponować. Normalni ludzie za dyszke na godzine nie będą pracować tak jak Ty...

Pomocna?
Tak12Nie
jonson
 Opinia
@myszka z kontroli 01.07.2019 20:10

to czemu Ty myszko skontrolowana hi hi pracujesz ,takich ja ty powinno już Cie nie być i nie psuć opinii firmie.Najlepiej myszko zmykaj do dziury

Pomocna?
Tak1Nie4
SK
 Opinia
@.. 30.06.2019 15:27

Niebieskie kamizelki?

Pomocna?
TakNie1
...
 Opinia
@de 29.06.2019 19:01

Tak, pewnie wyciągasz tyle jak rozbijasz pozycję..

Pomocna?
Tak1Nie1
de
 Opinia
@... 04.07.2019 03:41

no tak, ktos osiaga wysokie wyniki i zarabia wiecej wiec od razu (usunięte przez administratora)) trzeba sie ruszyc i w pracy pracowac to by nie było narzekania.

Pomocna?
TakNie1
...
 Opinia
@de 04.07.2019 13:36

Znam osoby które zapierniczaja i nawet 2300 nie zarobią :) a że chodziłeś się podlizywać i dostałeś większą podstawę to może tyle zarobisz no chyba że w tym miesiącu liczysz jeszcze te 600zl za frekwencje których nie wiadomo czy wypłaca haha

Pomocna?
Tak9Nie
Szejk
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@de 29.06.2019 19:01

Tylko, że nie wszędzie da się wyciągnąć tyle pozycji. Wystarczy porównać kartki z wydajnością, gdzie na taśmie jest najwięcej pozycji, a to jest już przeliczona wydajność, więc tylko przeliczyć na "złotówki". Ile groszy za pozycję? 5 groszy. Jeszcze dokładniej 0,055 groszy. Ale wracając do wydajności. Na taśmie są największe. I to jest też ogromną różnica pomiędzy stacjami. Dniówka i nocą (pomijam dopłatę za nockę, też śmieszna). Są działy, gdzie maksymalnie ludzie są w stanie wyciągnąć 1000 wydajności, bo po prostu fizycznie nie da się więcej. Także, to że inni mają mniejszą wydajność, nie oznacza, że pracują gorzej, mniej czy się obijają. Po prostu ta punktacja jest do niczego. Jest niewspółmierna. A może oznacza, że tam gdzie gorzej płacą, jest mniej opłacalna. W każdym bądź razie, porównajcie sobie maksymalne wydajności pomiędzy działami, a sami się przekonacie, w których miejscach w ogóle nie opłaca się pracować. Pomijając, że w ogóle nie opłaca się tu pracować...

Pomocna?
Tak5Nie
100 % JF
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@jonson 01.07.2019 22:00

,, ...nie psuć opinii firmie''. Co za (usunięte przez administratora) Idź wylizać jaja. Lizusie FCL. Właśnie takie kapusie jak Ty, są powodem ogromnej rotacji i złej opinii.

Pomocna?
Tak4Nie1
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Roma 30.06.2019 21:19

Roma ty to chyba tez lizesz jaja

Pomocna?
Tak4Nie
myszka z kontroli
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@jonson 01.07.2019 22:00

pracuje do konca miesiaca i zmykam do dziury… Ta firma ma i tak zj3baną opinie i ja nie musze jej psuć a ty liz jaja słoikowi

Pomocna?
Tak6Nie
cleo
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Roma 30.06.2019 21:19

Romer rower czy doner to cieć... a gość w czerwonych spodniach rejestracja SJ i wszystko jasne :D

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

weźcie w końcu zdezynfekujcie te robactwo na "końcówie" stacji 38 k. ja. pI3rdol3... bo ktoś w końcu wysle te robale razem z pieluchami SEMI :D

Pomocna?
Tak7Nie
Niewierny
 Opinia

Dużo osób poszło pracować do Amazona. W szczególności dużo osób poszło z ekspedycji. Za nie długo to nikt nie bedzie robić w farmacolu. Jak tak pójdzie to farmacol upadnie. Tylko zostaną się w farmacolu lojalni i przydubasy pracownicy. Jeden lizal lizal (usunięte przez administratora) wchodził bez wazeliny do czterech liter i został koordynatorem.

Pomocna?
Tak8Nie
Pracownik
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Niewierny 11.07.2019 09:55

Wszyscy wiemy że chodzi o Brodatego ;)

Pomocna?
Tak2Nie
Gibi
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Niewierny 11.07.2019 09:55

Dziwisz się? Ekspedycja jest najmniej oplacana, i kilku ludzi musi zasuwać za nowych bo nie ogarniają i nie potrafią składać biur na czas. Inne działy rozłożą kilka palet i mają dwa razy taka premie jak ci z ekspedycji. Ekspedycja musi dziennie złożyć około 100palet,ściągnąć z ramp kilka tysięcy pojemników i zeskanować 50 akwizytorów wszystko na czas, . Nie dziwię się że starzy pracownicy odchodzą a kolejni są w drodze.

Pomocna?
Tak4Nie
Gibi
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gibi 11.07.2019 20:06

Czy nawet głupiej 15 dać na miejsce a o skanowaniu akwizytorów czy przyniesieniu pojemnika z błędów już nie wspomnę. Nowi powinni być szkoleni i kumaci a nie dziatki z ruchami żółwia.

Pomocna?
TakNie5
Ninka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gibi 11.07.2019 20:09

U Was to nawet Ci młodzi są idź stąd i nie wracaj... Większość robi nocka bo po co się macie przemeczac lepiej pogadać postać pośmiać się a o 21 rampy stoją bo tyle pojemników jest.. Śmiechu warte

Pomocna?
Tak1Nie
Lov
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ninka 12.07.2019 01:11

I dlatego za niedługo młodzi napedzą tą ekspedycje. Ciekawe jak im pójdzie. Może się w końcu ockniecie Święte krowy gdzie jest błąd . Dawać nowemu i staremu taką samą podwyżkę. Fcl gratulacje. Myślcie takim systemem dalej i życzę szerokiej drogi

Pomocna?
Tak1Nie
simba
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Lov 13.07.2019 07:10

Im sie oplaca zatrudniac nowych bo tym starym pozycje odbierają. Starego pracownika się nie oplaca trzymać bo trzeba mu stawke dzwigac a młody będzie tyral pod MK za dyszke na reke

Pomocna?
Tak5Nie
Koko dzambo
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Dzisiejsze zebranie... Zabrakło oklasków... O podwyżkach cisza a w grudniu słoik obiecywał złote gory

Pomocna?
Tak5Nie
A
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Koko dzambo 12.07.2019 20:07

a o czym bylo zebranie?

Pomocna?
Tak1Nie
..
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@A 12.07.2019 21:15

O tym że paski ostatni miesiąc do odbioru u P.Pinkawy i że wypłacili premie za frekwencje.. Nie wiadomo po co to zebranie zrobił.

Pomocna?
Tak1Nie
głuchoniemy
 Opinia

Nie to żebym coś miał do inwalidów, ale oni tam strasznie normę podnoszą, bo gdzie indziej ich zatrudnią? Kasjerami, kelnerami, ochroniarzami itp. nie będą! Dostają kartki zamiast ustnych poleceń i biegają jak głupi :( FARMACOL ŻAL !!! Wykorzystywać chorych ludzi, WSTYD ! Mnie nogi, kręgosłup i dópa odpadły przy połowie ich normy po miesiącu. Aż zatęskniłem za Amazonem :(

Pomocna?
Tak1Nie
..
 Opinia
@głuchoniemy 06.07.2019 00:28

Niech pracują jak chcą i ile chcą. Skoro nie masz szacunku do ludzi to się zwolnij.

Pomocna?
Tak1Nie3
Beduin
 Opinia
@.. 06.07.2019 14:32

Zwolnię się jak przyjdzie odpowiedni czas i tobie nic do tego.

Pomocna?
Tak5Nie
kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@głuchoniemy 06.07.2019 00:28

Piszesz o 15-stce czy bocznym?? Sumiennie pracują a Ty kpisz że biegają jak głupi. Jesteś zerem. Taki pracownik pomimo iż nie słyszy jest bardziej wartościowy niż Ty

Pomocna?
Tak8Nie1
Szejk
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@głuchoniemy 06.07.2019 00:28

To prawda, niektórzy z nich zapieprzaja jak małe samochodziki, myślę że to próba rekompensaty z ich strony z powodu głuchoty. Jestem głuchy, ale dam wszystko z siebie żeby to nie miało znaczenia. Nie ma w tym nic c złego. I ten komentarz nie jest zły, jeśli ktoś chciałby go tak odczytać to jest głupi. Stwierdzam ino fakt. Z drugiej strony, zdrowi też się znajdą, którzy tak pracują. Ale bądźmy szczerzy, z jakiego powodu ma nam zależeć na tej pracy? Bo mają gdzieś pracowników, co widać gołym okiem jak nas traktują? Mają prostą i idiotyczną strategie, zamiast trzymać i dobrze opłacić dobrych pracowników, to płacą najmniej jak mogą ludziom, bo zawsze przyjdą nowi i jakoś wszystko się kręci. Ogromna rotacja pracowników, bo nikt nie chce tutaj pracować, mówi sama za siebie. Ps: Program polecaj zarabiaj. Byłoby mi wstyd komukolwiek polecić pracę w tym zakładzie.

Pomocna?
Tak5Nie
ewew
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czy ktoś przechodził do Neuca na telemarketing? duże różnice sa?

Pomocna?
TakNie2
Pracownik
 Opinia

(usunięte przez administratora). Wyżywanie sie na innych.

Pomocna?
Tak6Nie1
Słyszymy na dole
 Opinia
@Pracownik 01.07.2019 14:29

Nic nowego, do jej tyranii trzeba się przyzwyczaić albo uciekać z kontroli ;)

Pomocna?
Tak3Nie1
Pracownik
 Opinia
@Słyszymy na dole 01.07.2019 16:50

Trudno przyzwyczaic sie do takiego traktowania

Pomocna?
Tak3Nie1
myszka z kontroli
 Opinia
@Pracownik 01.07.2019 14:29

wystarczy na nia spojrzeć i już wiesz z kim masz do czynienia

Pomocna?
Tak7Nie1
Mimi
 Opinia
@Pracownik 01.07.2019 14:29

Jak tolerujecie tak macie.. Postawcie się raz drugi i może co niektórzy zejda do pionu.. Koordynatorzy sa warci jak zwykli pracownicy a trzęsicie się jak dzieci w szkole z uwagi w dzienniku...

Pomocna?
Tak4Nie
Typowy Janusz
 Opinia

Farmacol zszedł już na psy. W farmacolu powinna byś stawka godzinowo to by człowiek wiedział ile zarobi. A nie stawka miesięczna 2200 brutto. Gdyby Amazon wybudował hale na przeciw farmacolu. To farmacol w ciągu 3-6 miesięcy splajtuje.

Pomocna?
Tak19Nie1
...
 Opinia
@Typowy Janusz 23.06.2019 13:09

W każdej większej firmie tak jest np. Adient Amazon itp z samych godzin im wychodzi tyle ile nam z podstawy i premia. Dlatego farmacol nigdy nie zrobi stawki godzinowej bo za dużo by ich to kosztowało. A tak ludzie mają podstawę plus premie to myślą że duzo zarabiają.

Pomocna?
Tak13Nie
Mała czarna
 Opinia
@Typowy Janusz 23.06.2019 13:09

Powinno być wiele rzeczy. Przejrzysty dostęp do własnej wydajności, ale oczywiście nie dadzą, bo wtedy ludzie mogliby bez problemu przeliczyć ile im się należy. Teraz się okazuje, że jeszcze kłamią prosto w oczy. Wydajność, która była i jest wywieszana, nie jest faktyczną wydajnością, tylko zaniżoną (niby uśrednioną...). To co miało być naszą wydajnością, żebyśmy wiedzieli ile zrobiliśmy i mogli codziennie spisywać, żeby na koniec miesiąca podliczyć premie, jest kłamstwem. Było mówione wprost kiedy się przyjmowałam, że jest to nasza wydajność, a nie niby jakiś wynik uśredniony. Co zabawne, są osoby spisujące te wydajności, którym zgadzały się z wypłaconymi premiami. Jak? To już zostawiam wam do przemyślenia. A skoro wszystko się wydało, to teraz wprowadzają nowe zasady. Kręcenia ciąg dalszy. Nie wstyd wam? tak kłamać? Ta firma jest nieuczciwa. Oszukują i kradną na każdym kroku, zaczynając od wydajności, przez pobieranie co miesiąc kilkudziesięciu złotych na uszkodzenia co jest niezgodne z prawem, kończąc na niedawnej aferze, defraudacji (tak! To już malwersacja i sprzeniewierzenie pieniędzy.) pieniędzy pobieranych każdemu pracownikowi na tzw Belweder. Czy ktoś mnie pytał czy chcę? Może wolałabym uzbierać sobie na wyjazd, a nie na tą dziurę zwaną hotelem, gdzie i tak nie mam zamiaru jechać. Radzę firmę omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak15Nie
...
 Opinia
@Mała czarna 26.06.2019 16:02

Brawo w końcu ktoś napisał prawdę. Co miesiąc biorą po około 100zl na Belweder co w ciągu roku daje 1200zl ja tam nigdy nie był a pracuje tu 2 lata. To ja się pytam na co poszło i gdzie są moje 2400zl?!!

Pomocna?
Tak8Nie1
de
 Opinia
@... 27.06.2019 10:02

pomyliles chyba fundusz pracy z funduczem swiadczen :) ok 100zl miesiecznie biora na darmozjafow na zasilkach w pupie a na belweder tylko pare zlociszy

Pomocna?
Tak3Nie
simba
 Opinia
@Mała czarna 26.06.2019 16:02

brawo !! ktoś w końcu podsumował machlojki z wydajnością... Sam Wiercioch mówił że to wydajność nie tyle uśredniona co "poglądowa"... ludzie uświadomcie sobie to w końcu, że wszędzie indziej zarobicie więcej na farmacolu swiat nie stoi. Pobieranie pieniędzy za błędy to dla mnie złodziejstwo. Naprawde dziwie się ludziom którzy teraz pod koniec miesiąca zostają nadgodziny... naprawde żal mi tych ludzi... godz pracy rowna się 10 zł... w Amazonie za nadgodzine jest 40 zł

Pomocna?
Tak8Nie1
..
 Opinia
@de 27.06.2019 17:37

Nie zmienia to faktu że 2400 no 2100 zł nasze gdzieś znika bo z świadczeń oddają nam w bonach 300zl to gdzie reszta? Wiadomo gdzie.. ostatnio był remont Belwederu.

Pomocna?
Tak6Nie
byly pracownik gułagu
 Opinia

Chodzcie do Amazona stawka 20 zł// godz + 750 zł za polecaj zarabiaj dla polecającego i przymującego się w sumie 1500 zł na pół nadgodzina = 40 zł do kieszeni, a nie tak jak w farmacolu do odebrania przez tydz gdy nie ma pracy. Obiad za 1 zł... Na swieta 1000 zł premii nie tak jak tu 300 zł

Pomocna?
Tak25Nie2
kokolino
 Opinia
@byly pracownik gułagu 18.06.2019 21:29

a ja dalej tyram za 2.200 podstawy na 15stce shit :D

Pomocna?
Tak17Nie
szabat
 Opinia
@kokolino 18.06.2019 21:41

bo jesteś (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak15Nie
...
 Opinia
@byly pracownik gułagu 18.06.2019 21:29

Ekspedycja już podobno czeka tylko na potwierdzenie faktycznych zarobków w Amazonie jak się potwierdzi to nawet 5 osób odejdzie a kolejni juz się zastanawiają. Byłem 2 tygodnie na urlopie i mi zajeba.. całą premie a powinni tylko 50% bo przez połowę miesiąca sobie ja wypracowałem ale nie farmacol jako jedyna firma w Polsce bierze całą premie tłumacząc się że dają dodatek urlopowy.. w innych firmach się dostaje dodatkowo jeszcze premie za te dni co się było w robocie nie ważne że się też dostaje dodatek urlopowy , wypracowałem premie to masz

Pomocna?
Tak17Nie2
...
 Opinia
@byly pracownik gułagu 18.06.2019 21:29

No spora podwyżka 2.5 zł. A godzinę gdzie średnio jest 160h. 160 * 2,5 = 400zl!! A farmacol nie daje podwyżki oj już niedługo wg nie będzie komu robić.

Pomocna?
Tak16Nie
Zlom1
 Opinia
@... 19.06.2019 14:28

Nie dość że kasa jest dużo lepsza, to warunki pracy i atmosfera o niebo lepsza. Pracuje w Amazonie 2 miechy a wcześniej 2 lata latałem z pieluchami na 15-nastce więc wiem co mówię. Normalnie. Pozdro.

Pomocna?
Tak20Nie
Kokolino
 Opinia
@Zlom1 19.06.2019 17:31

Pozdro brachuu :d

Pomocna?
Tak14Nie
Kokolino
 Opinia
@byly pracownik gułagu 18.06.2019 21:29

Podobno Owsiak przechodzi pod Amazon bo serce mu się kraja jak patrzy na tych biednych pustych ludzików pracujących za mniej niż najniższa krajowa w farmakolu

Pomocna?
Tak16Nie
simba1
 Opinia
@byly pracownik gułagu 18.06.2019 21:29

Jacek z ekspedycji weteran 21 lat pracy za najniższą krajową tez ucieka pi... farmacol skusiły go obiady za 1 zł

Pomocna?
Tak9Nie
Mineralna
 Opinia

Była mowa o zniesieniu zakazu picia, wiadomo coś w tej sprawie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Eden
 Opinia
@Mineralna 20.02.2019 18:03

Zostaje tak było. Nie można wnosić. Petycja nic nie dała. Eden na 100% hahah

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tak sobie
 Opinia
@Eden 20.02.2019 18:23

Kierownictwo zdało egzamin na 6 można wnosić tylko białe picie nie cole czy inne kolorowe napoje

Pomocna?
Tak1Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kokolino
 Opinia
@Mineralna 20.02.2019 18:03

Mozna wnosić wszystko w przeźroczystej plastikowej butelce np. cole, fante, sprite etc. ps. wody Eden już nie można pić :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tak sobie
 Opinia
@kokolino 27.02.2019 20:56

Mylisz się co do wnoszenia coli itp tylko biała woda pytałam i nie rób zamieszania bo wcale nam nie pozwolą wnosić żadnego picia

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@tak sobie 28.02.2019 16:50

a jaka to jest dla nich różnica czy wniosę wodę czy colę ?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kokolino
 Opinia
@tak sobie 28.02.2019 16:50

można!!! i nie robie zamieszania....

Pomocna?
TakNie1
:)
 Opinia
@pracownik 28.02.2019 18:55

A taka że jak przez przypadek zalejesz karton z lekami czy podłogę to wyschnie i nie zostawi śladów.. A po coli czy soczkach już tak, zalepi wszystko i jeszcze wywiniesz orła jak poleci na podłogę. Kwestia bezpieczeństwa matolku

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@:) 15.03.2019 20:03

matołka to szukaj u siebie w rodzinie. A jak już pijesz to nie pij przy kartonach z lekami to nic nie zalejesz a podłogę możesz wytrzeć jak ci się rozleje

Pomocna?
TakNie1
Admon
 Opinia
@:) 15.03.2019 20:03

Tam i tak nikt nie sprząta bo dla jednych liczy się wydajność i nie mają czasu a inni mają to w (usunięte przez administratora) Sam widziałem potrzaskane syropy na przejściach... Szkoda kasy na sprzątaczki. A o bhp to się nie będę wypowiadać - bo po prostu tam nie ma bhp. ludzie skaczą po regałach wszystko niezgodnie z przepisami, porażka,

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ajajaj
 Opinia
@pracownik 28.02.2019 18:55

tłumaczy się to w taki sposób, że gdyby coś dodano Ci do butelki, to w przeźroczystym napoju jest szansa, że to zauważysz, a w kolorowym napoju już nie. :)

Pomocna?
Tak1Nie
kokolino
 Opinia
@ajajaj 14.06.2019 14:01

taa. chyba GHB :d

Pomocna?
Tak1Nie1
Nnn
 Opinia

Największym wiesniakiem jest wózkowy Tomek B. Aż słoma z jego butów wychodzi. Robi wszystko na odczep się. A do gadania jest pierwszy. Największy sprzedawcy w farmacolu

Pomocna?
Tak16Nie3
Blady Śmieć
 Opinia
@Nnn 11.06.2019 18:34

Ty tam lepiej pilnuj pokemonów

Pomocna?
Tak6Nie5
LOL xD
 Opinia
@Blady Śmieć 13.06.2019 19:00

Nie napisałem tego. Nie udzielam się na forum (z wyjątkiem tego postu oczywiście). Najwidoczniej ktoś jest na Ciebie zły bo go sprzedałeś, idź tym tropem, a ode mnie się odczepcie, bo ubzduraliście sobie coś w tych głowach.

Pomocna?
Tak3Nie8
Malaga
 Opinia
@LOL xD 13.06.2019 19:35

Jak się nie udzielasz jak chwalisz się tym na lewo i prawo masz spiny z każdym wózkowym a sam lecisz w pręta, za co w końcu ci podziękowali.

Pomocna?
Tak4Nie4
Nnnn
 Opinia
@Blady Śmieć 13.06.2019 19:00

Ty konfidencie weź się za robotę a nie czajisz się na automatach. Każdy widzi gdzie stajesz wozkiem żeby kamery nie widziały jak się obierdzielasz. I upchaj sobie tą słomę w butach żeby nie wychodziła leszczu.

Pomocna?
Tak8Nie3
kokolino
 Opinia
@Malaga 13.06.2019 20:47

bladego krisa to wy zostawcie w spokoju bo ostatnio chodzi opalony

Pomocna?
Tak3Nie
kokolino
 Opinia
@Malaga 13.06.2019 20:47

malaga a Ty dalej wciągasz tabake po regałach czy na l4 się bujasz??

Pomocna?
Tak2Nie1
Duzy
 Opinia

Można Urzędu Skarboweme donieść że Farmacol odprowadzają składki z 2200 a nie jak z minimalnej pensij z 2250 złotych. Nawet na pasku pisze ze doprowadzają z 2200 złotych. I jest czarno na białym wszystko. Jestem ciekawy co Farmacol wymyśli w styczniu 2020 roku jak minimalna płacą wzrośnie do 2450 złotych.

Pomocna?
Tak12Nie6
....
 Opinia
@Duzy 04.06.2019 10:06

Jak to co? To co zawsze z premii dadzą do podstawy i tyle byle nie dać podwyżek.

Pomocna?
Tak7Nie
de
 Opinia
@Duzy 04.06.2019 10:06

najpierw zapoznaj sie z przepisami. minimalne wynagrodzenie= podstawa wynagrodzenia + premia + dodatki. a tutaj kazdy dostaje min 2250brutto jezeli nie byl na l4. a skladka i podatki to w pasku jest zapisane od jakiej podstawy i to jest juz z premia odprowadzane, by nie placic podatku i skladki od premi to musiepby ja wyplacac pod stolem

Pomocna?
Tak5Nie5
Kir
 Opinia
@Duzy 04.06.2019 10:06

Jeżeli jesteś takim pracownikiem jak znawcą prawa podatkowego i prawa pracy to zwolnij się proszę jak najszybciej

Pomocna?
Tak9Nie2
Duzy
 Opinia
@Kir 06.06.2019 20:35

Ale jesteście ciemni. Wolicie zarabiać całe życie2200 brutto. Ja mam większe ambicje niż wy. Jeszcze trochę i robię wypad z tej firmy. Nie mam zamiaru żeby całe życie firma mnie kantowala na wypłacie. A wy jak chcecie to róbcie w tej wspaniałej firmie. Jak przejdziecie na emeryturę to zobaczycie ile dostaniecie tej emerytury

Pomocna?
Tak4Nie8
Kir
 Opinia
@Duzy 07.06.2019 08:24

Zrób to dzisiaj bądź Jeszcze bardziej ambitny

Pomocna?
Tak8Nie1
Duzy
 Opinia
@Kir 07.06.2019 10:36

Naprawdę inteligencja poniżej zera. Firma takich ludzi potrzebuje takich frajerów co będą robić za 2200 brutto miesięcznie.

Pomocna?
Tak6Nie9
Patry
 Opinia
@Duzy 07.06.2019 10:47

Dzisiejsze wypłaty to tragedia brak słów...

Pomocna?
Tak12Nie4
kokolino
 Opinia
@Patry 07.06.2019 17:21

a idz pan w ch... z tymi plakatami i tą premią wydajnościową... ten "Rafał" to jakiś pozer frajerski jest

Pomocna?
Tak6Nie4
tiki taki
 Opinia
@kokolino 07.06.2019 22:52

megawonsz9

Pomocna?
Tak6Nie8
Nick
 Opinia
@Duzy 04.06.2019 10:06

Rozumiem brak podwyżek z oszczędności, ale żeby tak (usunięte przez administratora) pracowników w kwestii wydajności? To po prostu oburzające. Zapominacie odwrotnie inteligentni, że firma zarabia dzięki pracownikom? Czy jesteście na to zbyt wolno myślący, żeby to pojąć i zatrzymać co bardziej wartościowe osoby? Widać, że nie myślicie i macie gdzieś ludzi, a samą firmę także, skoro narażacie ja na takie koszty ciągłego zatrudnienia na tydzień, do trzech miesięcy niewykwalifikowanych pracowników, którzy leją na pracę, bo i tak dostaną ile im się należy. Nic dziwnego, że jest tak ogromny przemiał pracowników. Nawet kartonowych. Jesteście żałośni po prostu.

Pomocna?
Tak5Nie6
kokolino
 Opinia
@Nick 08.06.2019 21:05

lipiec el quarto i byle do sierpnia... sajonara

Pomocna?
Tak6Nie6
Gama
 Opinia
@Nick 08.06.2019 21:05

Kartonowi byli zgrani i skuteczni od początku do wiosny tego roku. Gdyby ich nie przenieśli robota nadal szłaby jak powinna, a tak co miesiąc mamy nowych .

Pomocna?
Tak11Nie
...
 Opinia
@Nick 08.06.2019 21:05

Plakaty wiszą a i tak nikt nic nie wie kiedy zostanie wypłacona premia 600 zł za obecności10 przy wypłacie czy kiedy....

Pomocna?
Tak3Nie4
kokolino
 Opinia
@Duzy 07.06.2019 10:47

emerytura poniżej zera :D szkoda mi tych ludzi co tyrają za 2.200 biedna ich emerytura zal (usunięte przez administratora)zal nie stać was na więcej... skazani na Farmacol hehehehehe

Pomocna?
Tak4Nie2
cleo
 Opinia
@kokolino 12.06.2019 22:40

skazany na shawshank - skazany na farmacol haha

Pomocna?
Tak4Nie5
Johnny
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Farmacol wroclaw.Wiecznie brak ludzi a teraz to już kompletna masakra już poszukują ludzi na każdą dostępną opcję.Dajcie podwyżki i zmienię kadrę kierownicze to wtedy ludzie przyjdą.

Pomocna?
Tak14Nie
Kudłacz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Johnny 23.05.2019 19:58

W Katowicach to samo a coraz więcej roboty. I jeszcze zrobili premie od spóźnień a jak ich ma nie być skoro są braki kadrowe???

Pomocna?
Tak8Nie
Nela
 Opinia
@Kudłacz 23.05.2019 20:05

Hej ile w Katowicach możecie zarobić na pełnym etacie juz na rękę przy pakowaniu lekarstw ? Czy macie tam um o pracę czy zlecenie? Pracę tylko od poniedziałku do piątku? Praca tylko na rano czy zmianowa i czy też musicie weekendy pracować ? :)

Pomocna?
TakNie
Stary wyjadacz
 Opinia
@Nela 03.06.2019 20:35

Praca jest zmianowa kto chce to może robić stale na jednej zmianie. Jest umowa o pracę i umowę zlecenie. A zarobki są od 1800 do 2300 na rękę

Pomocna?
TakNie12
lala
 Opinia
@Stary wyjadacz 04.06.2019 01:47

wiele osob zarabia tu 1700 zł a nawet mniej

Pomocna?
Tak8Nie1
cleo
 Opinia
@lala 04.06.2019 08:24

dostałam 1700 bez 20 zł na waciki wystarczy...

Pomocna?
Tak5Nie1
Ciekawy
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Pracowałem w farmacolu kilka miesięcy, właśnie na karnej ekspedycji, podobało mi się tam, gdyby zarobki były lepsze było by ok. Jarek jest spoko człowiekiem, trzeba go poznać, wymagający owszem, ale sprawiedliwy i da się z gościem pogadać. Osobiście to mu współczuje kierowania ekspedycją... Rotacja ludzi na ekspedycji chyba największa w całej firmie, nie ma chłop lekko... tym bardziej, że słyszałem, że była akcja ze złapaniem gościa pod wpływem alkoholu na nocnej zmianie. Ja znalazłem inną pracę, mam nadzieję, że będzie nadal spoko jak teraz, ale farmacol wspominam pozytywnie... Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie9
ciekawszy
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ciekawy 08.04.2019 07:13

tęsknisz??

Pomocna?
Tak1Nie1
Ex
 Opinia
@Ciekawy 08.04.2019 07:13

Jarek sprawiedliwy hahaha, chyba w swoich sztucznych nadgodzinach. Gość ma coś z głową, powinni mu zbadać głowę przy badaniach okresowych. Wybuchy agresji bez powodu to codzienność. Powodem tak dużej rotacji na ekspedycji jest on sam. Ludzie przychodzą i odchodzą widząc co to za człowiek. Nikt nie da sobą pomiatac. Sam zwolnilem się przez jego psychiczne stany, które są daleko od normy.

Pomocna?
Tak1Nie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fidek
 Opinia
@Ex 09.04.2019 14:10

Spoko ziom,idzie się z nim dogadać a w szczególności wie o tym ranna i popołudniowa zmiana która wg nie robi nocek bo każdy z nich wymyślił jakieś powody a on im w nie uwierzył zamiast dać wszystkich na nocki. Nowi się zwalniana bo nagle się okazuje że muszą robić same nocki bo Jarek nie ma go tam dać. Ja na szczęście się przeniosłem i nie muszę robić ciągle nocek.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia
@Ex 09.04.2019 14:10

Jak nie potrafisz się dogadać i się zwalniasz to twoja wina. Nie jeden miał z nim na pieku i potrafili to wyjaśnić w cztery oczy i jest wszystko ok.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ex 09.04.2019 14:10

(usunięte przez administratora)Jaki kierownik będzie następny? Nie piszcie kocopolow bo kierownicy zmianowi są niczemu winni. Czemu się nie burzyciel do tych co na górze siedzą, że podwyżek nie ma, że wydajność nie wisi codziennie. Im to nawet gnojowato jest wywiesić wydajność calotygodniowa. Potrafią tylko jakichś krawaciazy oprowadzać po magazynie. Człowiek czuje się jak w zoo dawno dron po hali nie latał....

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Kokolino 09.04.2019 19:38

amazon placi 800 zl na kwietniowe swieta a wy dalej rozkminiajcie jakim jest kierownik kebab albo jarek....

Pomocna?
Tak6Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fh
 Opinia
@kokolino 09.04.2019 20:02

Tu możesz zapomnieć o takim czymś. Nawet ci 7 zł na 10jajek nie dadzą żebyś miał na święta. Nie dziwię się że ludzie się zwalniaja a resztę o tym myśli..

Pomocna?
Tak3Nie2
Zażenowany
 Opinia
@Fh 09.04.2019 20:43

Wypłaty to w tej firmie po prostu śmiech na sali, ludzie nawet dwóch tysięcy nie podostawali mając naprawdę dobre wydajności, ale przecież Krawaciarz za chodzenie po hali dostaje całkiem niezłe pieniążki a Ty... no wlasnie : )

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Peja
 Opinia
@Ex 09.04.2019 14:10

Nie on a przydział roboty na nocnej zmianie. Można tam wpaść tak że się będzie ściągało cały tydzień pojemniki z ramp gdzie zjeżdża ich kilka tysięcy i tak do 6 rano ciężkie jak nie wiem. Na nocnej zmianie jest 10/14 osób a 5 nocek powinno być tak że jak ktoś jest raz w tygodniu na rampach katowickich to już do końca tygodnia już na nich nie jest a od godziny2 powinny ściągać minimum 2 osoby bo nagle zjeżdża minimum 2 tysiące pojeminikowch a zamiast tego robią murzyna który skanuje awizajce. Przydział roboty to jest tragedia.Jeden typek był na pojemnikach i wytrzymał godzinę.. po godzinie poszedł do domu i już go nie widzieliśmy. Przydział roboty najgorszy przynajmniej mojemniki codziennie ktoś inny powinien być. Nie polecam dobrze że już nie robię.

Pomocna?
Tak2Nie
lala
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Ciekawy 08.04.2019 07:13

mało słyszałeś na nocnej zmianie wolą lepsze wrażenia niż alko

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gucio
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@lala 11.04.2019 21:26

Podobno na ekspedycji taki przemial ludzi że niby nie było komu skanować i musiał wózkowy z kierownikami zmianowymi.

Pomocna?
TakNie
Lolek
 Opinia
@Ex 09.04.2019 14:10

Kierownik ekspedycji ma swojego pupila(usunięte przez administratora)Który wg nocek nie robił a od prawie dwóch miesięcy nie robi w weekendy bo gra w jakieś tam czołgi czy coś, my musimy robić weekendy nawet tak jak ja mam małe dziecko to mi nie pasuje ale (usunięte przez administratora)wypisuje i muszę przyjść bo inaczej mnie straszy że mi utnie premie a on jako jedyny nie musi ani nocek ani weekendów.

Pomocna?
Tak12Nie3
Ansel
 Opinia
@Ciekawy 08.04.2019 07:13

Witam, Jestem byłym pracownikiem Farmacolu z lat 2000 - 2006 i również fajnie wspominam tek okres. Przyznam się też, że tęsknię za tą pracą, co może wydawać się śmieszne, ale tak jest. Myślałam nawet nad powrotem, ale jak czytam te opinie tutaj, to głowię się, czy to w ogóle ma sens. Jeśli to prawda,co tu piszą, to jest gorzej niż było w czasie, kiedy ja tam pracowałam. A szkoda.... Pozdrawiam miło. A.

Pomocna?
TakNie
Zlom1
 Opinia

Farmakolowi to juz nawet Megawonsz9 nie pomoże.

Pomocna?
Tak12Nie5
Państwowa Inspekcja Pracy
 Opinia

Kartki z wydajnością co raz wiszą a raz nie są zaniżane. Oszukują nas nagminnie. Na magazynie piętnastym zamiast pozycje 5.7 liczą przez 2.7

Pomocna?
Tak12Nie
Kudłaty
 Opinia
@Państwowa Inspekcja Pracy 31.05.2019 19:13

Ciułają jak popadnie. Miały być plakaty kiedy i jak zostanie wypłacone 600zl za frekwencję i nie ma nic. Pewnie nie będzie albo wrzuca to do tych 40% co nigdy nie zostanie wypłacone. Z tegomowia ekspedytorzy u nich brakuje ludzi przez co codziennie są opóźnienia tak więc już jedna część z tych 40% nie zostanie wypłacona.

Pomocna?
Tak7Nie
Andżelikarobotnika
 Opinia

Pracownicy PIP nawet nie ruszą palcem u nogi. No chyba że wpadną na ...obiad i wyjdą zadowoleni.

Pomocna?
Tak6Nie1
TakaPola
 Opinia

Właściciel tej firmy to zły człowiek.

Pomocna?
Tak11Nie2
klodawska sol
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@TakaPola 15.05.2019 14:09

wymyslili smieszne premiowanie … na 15stce chocbys się zesrał to codziennie 800 wydajnosci nie uzyskasz. Dostaniesz 300 mydla i pieprzysz się z tym poł godz za 3 pozycje no może 4 za przelicznik 4.5. Mleko to nastepna parodia np. 240 szt i weź tu oklejaj 60 kartonów za 1 pozycje i pół godz gdzies uciekło. Przerąbane bo teraz bedą nam kamery montowac :D nie pojemy cukierków :D

Pomocna?
Tak27Nie
kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@klodawska sol 17.05.2019 21:34

hu hu hu na tej pietnastce macie przerabane :D taki kartonowy czy porządkowy więcej od was zarobi. Kierowniczka Renia nic się nie stara byle żeby się mleko zgadzało... Robić za 2.200 podstawyu polaka to wstyd...

Pomocna?
Tak17Nie
....
 Opinia
@klodawska sol 17.05.2019 21:34

Na 15 kontroli lodowkach i psycholog można słuchać w nocy muzyki tylko na ekspedycji nie mimo że przy muzyce się lepiej i szybciej pracuje.. Czerwone spodnie od razu robi zdjęcia i pisze meile że ekspedycja słucha muzyki. Niech chłop się ogarnie i pozwoli słuchać muzyki tak nam się lepiej robi! W innych firmach jak się idzie na urlop 2 tygodnie to się dostaje dużo większa wypłatę niż normalnie, tylko tu jest na odwrót bo się traci cała premie.. czemu tak jest?! Przecież ktoś pół miesiąca był i wyrobił połowę premii więc powinnien ją dostać a nie cała zabieracie i dajecie dodatek urlopowy który jest mniej więcej taki sam jak premia. Powinien być dodatek i pół premii...

Pomocna?
Tak12Nie3
ROMA
 Opinia
@.... 28.05.2019 05:53

I bardzo dobrze że jest zabroniona muzyka bo przynajmniej wiem że jak skanuje kod kreskowy to wiem ze go słyszę po skanowaniu. A zresztą,to przychodząc do pracy to się pracuje a nie słucha muzyki.

Pomocna?
Tak3Nie12
..
 Opinia
@ROMA 28.05.2019 11:51

Ty i tak nie słyszysz tego skanera nawet jak muzyka nie gra. Zawsze czegoś szukasz i musisz rozbierać palety :]

Pomocna?
Tak20Nie
Rzepakowa
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Oddajcie nam palarnie !

Pomocna?
Tak21Nie31
zw.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rzepakowa 29.04.2019 09:45

Pracodawca nie musi organizować palarni w swoim zakładzie pracy Zmiana definicji pomieszczenia higieniczno-sanitarnego oznacza to, że pracodawca nie musi organizować palarni na terenie swojego zakładu pracy. Dzieje się tak ponieważ z dniem bowiem wyłączenia palarni z pomieszczeń higieniczno-sanitarnych nie obowiązuje w stosunku do nich przepis, nakazujący pracodawcy zapewnienie odpowiednich urządzeń higieniczno-sanitarnych. moze pora pomyslec o zwiazkach zawodowych -- sami nie nie zrobicie....

Pomocna?
Tak2Nie12
Robot
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@zw. 01.05.2019 09:53

Już wam się w głowach pomieszało z tymi związkami weżcie się do roboty

Pomocna?
Tak1Nie34
android
 Opinia
@Robot 02.05.2019 05:54

jak co to weźcie a nie weżcie

Pomocna?
Tak9Nie2
Punisher
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@zw. 01.05.2019 09:53

Prawo nie nakazuje, pracodawca nie musi. Od zawsze tak było w Farmacolu, po co robić dobrze dla pracowników,wychodzić na przeciw ich potrzebą? Palarnia jest ale tylko na biurowcu, Można by wymieniać ale po co się powtarzać?

Pomocna?
Tak7Nie
solidarni K-CE
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Robot 02.05.2019 05:54

Kazdy kierownik boi sie zwiazkow:) juz czas ... nadchodzimy...

Pomocna?
Tak5Nie19
kokolino
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@solidarni K-CE 09.05.2019 10:06

"Polecaj zarabiaj" - największemu wrogowi bym tej firmy nie polecił... Umowa o prace - stawka 2.200, gdzie od stycznia najniższa krajowa to 2.250 Plebs generuje największy zysk a na pasku ma 1.800 zł Przykre jest to ze pracownicy z 20 letnim stażem tyraja za prawie "najniższą krajową"

Pomocna?
Tak26Nie9
anonim
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie2
Pati
 Opinia

Są, i to nie tylko dwie. I na taśmie też. Wśród wózkowych także. W sumie, więcej niż by ktoś pomyślał jest ich na magazynie.

Pomocna?
Tak12Nie2
zawiedziony
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Drodzy Kierownicy może sie nauczycie robić grafik na cały miesiąc ... wiem jest to ciezkie bardzo skomplikowane ....nie chce się ... proponuje wpisać w goog - jak się robi grafik :) :) :) :) .. w każdej normalnej firmie taki grafik da się zrobić .... odrobina chęci i wam też się uda :) drukujemy tabelke z propozycjami dla pracowników :) potem wpisujemy w komputerek i produkujemy grafik :) lub jak ktoś jest sprytny i ma programik to grafik sie sam zrobi :) udanej wolnej majówki :) :) :) urlop jest dla pracownika ... bez przymusu masz iść i już ... Wy pewnie idziecie kiedy chcecie :) FAR. KATOWICE

Pomocna?
Tak38Nie2
Ananas
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@zawiedziony 24.04.2019 20:52

Kierownicy mogliby się nauczyć nie tylko robić grafiki na cały miesiąc ale i wiele innych pożytecznych rzeczy bo póki co wychodzi im jedynie ganienie za telefony na których sami grają i sami przez swoje rozmawiają oraz śmianie się tak głośne że słychać ich na komorze przyjęć ;)

Pomocna?
Tak22Nie2
Zlom1
Nazwa działu: Magazyn