Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

Grupa Farmacol

08.12.2023 13:48

Zyskaj bonus finansowy w programie Polecaj – Zarabiaj!

Jesteś pracownikiem Grupy Farmacol? Jeśli tak, to koniecznie dołącz do programu Polecaj – Zarabiaj! Dlaczego powinieneś to zrobić? Bo możesz zyskać atrakcyjne bonusy finansowe. Oto jak to działa:

• Regularnie sprawdzaj nasze aktualne oferty pracy i, wypełniając formularz zgłoszeniowy, polecaj kandydatów do zatrudnienia w spółkach Grupy Farmacol

• Otrzymasz bonus finansowy, jeśli poleceni przez Ciebie kandydaci zostaną zatrudnieni w strukturach Grupy i będą pozostawać w stosunku pracy odpowiednio przez 1, 3 i 6 miesięcy*.

Nie czekaj! POLECAJ kandydatów do pracy w Grupie Farmacol i zyskuj bonusy finansowe! *Dowiedz się więcej o programie Polecaj – Zarabiaj!
    Majki

02.11.2025 08:07

Jeśli się przychodzi do pracy w sobotę lub niedzielę za dzień wolny, ale wychodzi się wcześniej bo cholera wie co, jeśli kiero się na to zgodził żeby wyjść to przysługuje dzień wolny cały, i nie trzeba odrabiać z tego powodu jakichś godzin. Jeśli mówią tak w farmacolu że trzeba, to jest nie zgodne z prawem
    Juta

02.11.2025 17:05

Farmacol rządzi się własnymi prawami i chyba nawet swój własny kodeks pracy ma bo jak przychodzimy w niedzielę do roboty a często jest tak że nie ma tej pracy na te 8h to jeśli nie mamy nadgodzin które w tej firmie są niepłatne i do odebrania to jeśli ich nie mamy a wyjdziemy wcześniej w niedzielę z pracy to musimy te godziny odrobić co jest totalną głupotą i łamaniem kodeksu pracy. Nadgodziny są tutaj niepłatne i potem przed końcem okresu rozliczeniowego jesteśmy bombardowani smsami że mamy odebrać te nadgodziny ale co zabawne tu chcą żebyśmy zostawali za darmo bo czasami roboty od groma a za chwilę każą nam wychodzić wcześniej aby odebrać nadgdziny. Zero myślenia i głupota na najwyższym poziomie.

blablabla

14.06.2026 17:33

Magazyn jest bardzo kiepską propozycją pracy, nadgodziny nie są płatne, zmuszają do wybierania samemu, przez co jest można się domyślić odbiór jest 1:1, A nie zgodnie z kodeksem pracy 1:1,5 firma nie da Ci zarobić, nie ma pracy - nie nasz problem, czemu nie wyrabiasz normy? Normy z czego masz wyrabiać to jest dobre pytanie - na żadne premie nie ma co liczyć, sucha podstawa bardziej opłacalne jest pójście do jakiejkolwiek innej agencji pracy tymczasowej dają znacznie lepsze warunki. Ogólnie syf, nie ma towarów na lokacjach masz samej sobie szukać, kartony po 15 kg kogo to obchodzi weź drabinę i ściągaj z górnych półek... Ogólna konkluzja nie zarobisz w tej firmie, nic nie zyskasz, zmarnujesz czas i siły...

30.06.2026 19:51

Jeśli każą czy wy ierac to jest to 1,5h za każdą godzine, wystarczy to powiedzieć. Ja tak zawsze wybieram.

Czarnoksiężnik

20.06.2026 05:36

Siwy pan się nie zgodzi....bo mu się kasa nie będzie zgadzała (a powinien,każdy jest równy po za tym może dotarło by do niego że godzina rozpoczęcia pracy ma wpływ na wydajność)

Dzordz

19.06.2026 05:53

Czy ktoś w tej firmie zrobi porządek? Dlaczego jedni i ci sami mają na 22. Dopiero co miałam na 22 i znowu. Dlaczego starszy siwy pan nie chodzi? Przecież śmiało może. Skoro potrafi robić nadgodziny niech też chodzi na tą zmianę.

12.06.2026 16:11

To jest trochę chore. Jak przechodzisz do pracy w niedzielę to powinna być stawka za godzinę x2. A nie jakieś zwykle nadgodziny. I tak - to nie zgodne z prawem kiedy przychodzi się w sobotę czy niedzielę i wychodzi wcześniej bo mało pracy kiero puszcza a potem każą odrabiać te godziny z których cię puszczono. Nawet jak przyjdziesz na 15 minut to jak za to masz mieć dzień wolny to nie 15 minut tylko cały dzień. A tableciary niech się sapią, tylko tyle im zostało. Dużo trzeba by w firmie zmienić, to temat rzeka.... A ludzie jedni są spoko, inni nie. Pozdrowienia dla żmijki z nicki co lubi se kolor zmienić. Jesteś boska 😉
    Pepe

09.06.2026 10:51

Jestem za zniesieniem w niedzielę rannej zmiany jest niepotrzebna

10.06.2026 22:00

Ciekawe czy powiesz tak samo jak zacznie się czas przeziębień i gryp czy też tak zabłyśniesz głupotą. W tej chwili ranna zmiana w niedzielę jak i bezsensowna zmiana na 22:00 są kompletnie niepotrzebne bo jest tyle co nic roboty ale jak zacznie się jesień i zima to trzeba będzie wrócić do tych zmian bo będzie mnóstwo roboty.
    Jjj

03.06.2026 08:45

Jak zaopatrujecie się na to że znika zmiana na 10 i niedziele będą tylko na noc?

04.06.2026 15:42

Ta jasne. Póki co tną koszta bo nie ma pracy. Wyobrażasz sobie okres grypowy gdzie aptekom (usunięte przez administratora) i zamawiają ogromne ilości i brak zmiany na 10 i tylko nocki w niedzielę? No chyba nie. To jest chwilowe póki robota nie ruszy. Póki co teraz wypisywanie na zmianę na 22 jest bez sensu bo tej roboty nawet do 4 nie ma a co dopiero do 6. Mamy do 6 ładować automaty i zabierać automatom pracę na rano tak że przyjdą na 6 i nie będą miały co robić? Zmiana na 22 w takim okresie bezrobocia powinna w ogóle nie być i wrócić dopiero jak zacznie sie sezon grypowy. Chyba że chcecie nam płacić za siedzenie w regale po 4h i nic nie robienie?
    Pepe

09.06.2026 10:48

I bardzo dobrze w końcu ktoś pomyślał
    Stażysta

09.06.2026 08:55

Czy jest możliwość zrobienia rocznego stażu u was na produkcji? Mogę nawet robić 8 godzin za darmo żeby nabrać cennego doświadczenia na taśmach.

08.06.2026 17:54

09.06.2026 06:38

Ludzie idą po rozum do głowy i zwalniają się stąd. Traktowanie pracowników jest coraz gorsze. Po co męczyć się tutaj gdzie wiecznie robią pod górkę i wieczne pretensje mają. Na magazynie dobrych pracowników jest już tyle co nic.

31.05.2026 08:55

Cham

02.06.2026 18:47

Czemu się nie zwolnisz, skoro od lat jest tak fatalnie?

07.06.2026 04:07

Nie warto się zwalniać, bo obsługuję kibelki męskie oraz pod biurkiem lubię klęczeć.

07.06.2026 04:06

Mam propozycję. Wydajność jest u nas tak niska, że możnaby ją podnieść o jakieś 30% co jest niewiele, a każdy się wyrobi. Zgłosiłam to kierownictwu i sama chętnie będę zbierać podpisy roboli pod tym projektem.

30.05.2026 22:47

Ktoś zainteresuje się tematem wydajności? Ileż można czekać? Rany z wami gorzej jak z dziećmi! Awans na kierowników to chyba rzeście w chrupkach wygrali, masakra

30.05.2026 17:51

Doczekamy się w końcu nowej wydajności? To raz a dwa znowu pod koniec miesiąca jak zwykle kiosk nie działa. Co znowu ukrywacie? Ile chcecie nam fikcyjnych błędów dopisać żeby wam się hajs zgadzał podczas tego bezrobocia które jest? Ile nam pozabieracie pieniędzy dopisując sztuczne i nie nasze błędy? Pewnie dlatego znowu kiosk nie działa z końcem miesiąca żebyście swoje standardowe przekręty na naszych pieniądzach zrobili!!!!!

26.05.2026 22:59

Gdzie nowa wydajność? Macie ogromny poślizg. Stanęła w miejscu i co?

26.05.2026 10:43

Po co wy trzymacie te zlecenie?! Nie ma wg pracy, oni zabierają nam pozycję a potem siedzą po kontach żeby dobijać sobie godziny.. Zarząd wie na co idą grube miliony?!
    Stefan Burczymucha

13.04.2026 12:45

Dlaczego nikt nie reaguje lub udaje że tego nie widzi dziewczyny z kontroli spotykają się w toalecie i palą papierosy elektroniczne przez to robimy się niesamowite kolejki czy toaleta to jest miejsce spotkań na ploteczki i palenie ?

19.05.2026 04:02

Na nocnej zmianie ta sama ekipa kontrolek chodzi o tej samej porze na przerwę i palą elektroniki. Jest tam tyle dymu że nie idzie oddychać. Jestem osobą z problemami astmatycznymi i idąc po nich do wc ledwo idzie oddychać. Może ktoś zainteresuje się tym kółkiem wspólnej adoracji?

11.05.2026 10:09

Gdzie wydajność? Znowu śpicie? Ktoś to w ogóle potrafi zrobić? Czy za trudne?
    Rozgoryczony

07.05.2026 16:59

Co się dzieje z aneksami w firmie,biurowiec czeka,czy ma szukać lepszej pracy,ludzie chodzą sfrustrowani ...to jakieś żarty

29.04.2026 08:54

Dobra praca i dobre zarobki. Można szybko awansować nawet po 3 miesiącach na kierownika albo do biura. Trzeba tylko solidnie pracować.
    Zwykła robotnica

05.05.2026 17:14

On dobrze pisze, a ty jak nie masz pojęcia to się nie osmieszaj dziewucho. Żenujące są twoje wpisy, więc już się tu nie wypowiadaj, bo głupoty piszesz

06.05.2026 04:53

Nie znudziło ci sie jeszcze zmienianie co chwila nicka żeby pisać te bzdury? Nic dziwnego że ta firma jest tak słaba skoro takich zatrudnia. Porażka. Coraz gorzej już się tu dzieje.

16.04.2026 18:02

Powiedzcie mi co za pomysł wpisywania do kraty na strefie 24 takich powolnych ludzi na nockę? Przecież co niektórzy tam w ogóle nie nadają się! Pojemniki tam krążą bo niektóre nawet ich nie ściągają do tego mają ruchy jak muchy w smole. Tragedia jakaś. W kracie trzeba umieć robić szybko a ostatnio robią tam same powolne osoby. Tam jest wiecznie przez nich najwięcej pojemników i potem nas biorą ze stref do pomocy tam i to na długo a potem jak wracamy na swoje strefy mamy je całe zawalone pojemnikami. Zacznijcie w końcu dawać do kraty ludzi szybkich co dadzą tam radę i praca pójdzie płynnie a nie takich nie ogarniętych co mają po 100 pojemników na jednej stacji!

24.04.2026 17:56

No ja sobie to samo pytanie zadaję. Ostatnio wypisywane są tam same osoby które nie radzą sobie i tylko zakrążają stacje i pojemniki. DRAMAT!!!! Poza tym mówi się że w kracie nie mogą pracować osoby z dużą ilością błędów tak? Dziwne bo w tym tygodniu robi tam ta dziewczyna która zawsze jest w czołówce błędów do tego nie radzi sobie w kracie i robi tam straszny bałagan co nawet dzienna zmiana zauważyła i dopytywała która dziewczyna z nocnej zmiany robi na stacji 71 bo w regałach i na dynamice panuje bałagan i źle im się po niej pracuje tam. Poważnie nie ma już na nocnej zmianie szybkich osób które mogą w kracie robić bo sobie tam poradzą? Z tego co wiemy to na nocce są jeszcze szybkie i pracowite osoby które w kracie dałyby radę i gdzie stacje by tam nie stały cały czas jak w tym tygodniu stoją i pojemniki krążą.

27.03.2026 18:15

Co ci co siedzą w biurach mają w głowie powie mi ktoś? Wydawać kasę na zabawną szafę na skanery gdzie kolejki będą jak do bankomatu po wypłacie żeby skaner dostać zamiast te pieniądze przeznaczyć na naprawę ubikacji na strefie 21. Na magazynie zostały raptem 2 ubikacje na tyle ludzi gdzie brakuje podstawowych środków czystości: mydła, ręczników papierowych a o czystości tych ubikacji nie wspomnę już. Chyba jak się zdjęć tego nie zrobi i nie wyśle do Sanepidu ze skargą jakie warunki higieniczne mamy to chyba nic z tym nie zrobią. Jak można w ogóle dopuścić do takich sytuacji!! Zero oleju w głowie.

11.04.2026 21:24

Szkoda słów i nerwów już na nich naprawdę. Zarządzanie tą firmą tak kuleje że cała góra nadaje się do wymiany. Kasę na te paczkomaty mają ale wypłacać nadgodziny już nie mają? Ubikacja na strefie 21 jak nie działała tak nie działa ale ważniejsze jest zakupienie idiotycznej zabawki na skanery do której tworzą się kolejki po skaner. Co za różnica jest w tym jaki skaner weźmiemy danego dnia od tego jaki oni wylosują? Jaki sens miało wywalenie tylu pieniędzy na tą bezsensowną zabawkę? Ciekawe za ile przestanie to działać bo jeśli tą zabawkę programowali nasi beznadziejni informatycy to bankowo zaraz przestanie działaś i zacznie szwankować. Najlepsze będzie to jak niektóre inteligenty będą zamykały skanery po pracy razem z bateriami bo to przecież nie myśli i na kolejne zmiany będzie brakowało naładowanych baterii. Góra w ogóle nie potrafi zarządzać pieniędzmi. Trzeba było przeznaczyć tą kasę na dodatkowe ubikacje i na naprawę ubikacji damskiej i męskiej na strefie 21 a nie na ten badziew. Zacznijcie myśleć w końcu bo coraz ciężej wam to idzie.

17.04.2026 15:13

Ten paczkomat w ogóle nie działa jak powinien. Po zwróceniu terminala otwierają się szafki w których już są terminale. To co? Mamy włożyć terminal do szafki gdzie już jest terminal tak żeby dwa były w jednej szafce? Jest to mądre? Znowu kupili zabawkę której nie potrafią do końca ustawić. Człowiek kończy zmianę i spieszy się na autobus a takie coś dzieje się z szafką i musi stać jak kołek i czekać na kierownika aż to naprawi. Ja nie będę czekała na kierownika kiedy spieszę się na autobus. Jak otworzy mi się znowu szafka z terminalem już w środku to włożę do niej swój i będą dwa. Mam to gdzieś. Więcej problemu z tym tylko do tego te kolejki żeby wziąć i oddać terminal. Tragedia. Zamiast przeznaczyć te pieniądze na naprawę ubikacji męskiej i damskiej na strefie 21 albo zakupić haki na strefy do przyciągania towarów zamiast prowizorycznych kijów zakończonych gumkami recepturkami które w ogóle nie zdają egzaminu albo zakupić w końcu na kontrolę drukarki bo wiecznie ich brakuje bo nie działają to kupują taki szajs na terminale. Po co to komu?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

12.03.2026 21:53

Możecie nauczyć zatowarowanie i komorę rozkładania towaru z głową? Ostatnimi czasy i zatowarowanie i komora zamiast dawać towar na lokalizację "F" wciskają kartony w regały przez co przy sprzątaniu regały są tak zawalone że nie idzie dobrze posprzątać a co niektóre matoły otwierają potem kilka kartonów jednego leku! Ciężko wam wrzucić towar na lokalizację "F" tym bardziej jak jest ona pusta i są miejsca? Siły nie macie czy jak? I nauczcie się też czytać lokalizacje bo bardzo często jest tak że towary są przypisywane na zupełnie inne lokalizacje przez co my musimy odbijać skanerami lokalizację zanim zatwierdzimy pojemnik. Robicie swoim lenistwem istny bałagan w regałach. Nie dość że musimy sprzątać po leniach i bałaganiarzach z dziennych zmian to teraz jeszcze po was. Bez przesady. Jeśli nie zmieni się wieczna walka ze sprzątaniem przez dniówki to nocna zmiana zostawi ten bałagan na rano a posprzątamy jedynie regały z których my korzystaliśmy na nocce a resztę zostawimy tak jak nam zostawia dzienna zmiana bo to są już szczyty co zastajemy wchodząc na nockę. Chore jest żeby wchodzić i zamiast zająć się robotą to musimy najpierw doprowadzić stanowiska i strefy do porządku bo w takim bałaganie jaki nam zostawiają nie idzie sprzątać. Kto w ogóle przeprowadza szkolenia pracowników że oni nie potrafią utrzymywać porządku na stanowisku pracy? To jest podstawa!!

06.04.2026 10:41

I robicie bałagan zwłaszcza jak trzeba potem szukać towaru. Masakra to jest a my i tak skaczemy po regałach ściągając zapasy z efek więc dla nas to nie problem.

07.04.2026 01:04

Czekać na was to masakra jak wolicie sobie przy komputerze przy strefie 22 posiedzieć w grupce i pogadać sobie z wózkowymi.
    Pracownik nocny

23.03.2026 19:55

To że w tej firmie się nie traktuje wszystkich tak samo to już wiadomo dawno ale bez przesady że jedni na nocce robię albo cały czas na syropach albo co drugi tydzień a nie którzy robią tylko na przykład na strefie 21 lub 22 i są tam praktycznie cały miesiąc wypisywani a jak już w końcu są gdzie indziej wypisani to i tak tam robią i Koordynatorki z nocki mają to w nosie bo z reguły to są osoby z którymi się zadają a jakby inna to była osoba to zaraz po całym magazynie jej szukają czemu nie robi tam gdzie jest wypisana

25.03.2026 16:48

Hahahaha. Teraz to uśmiałam się po pachy hahahhaha. Dobry żarcik udał Ci się. Jeśli dla Ciebie strefa 21 i 22 jest ciężka że Ci potem leci na 4 literach to jesteś słaby pracownik skoro te strefy przerastają Cię. Wiesz ile dziewczyn na nocce jest co na 21 i 22 pracują i tak zasuwają że są w stanie jeszcze chodzić do pomocy na inne strefy zostawiając taśmy na 21 i 22 wyrobione do 0? Chyba nie pracujesz w tej firmie skoro tego nie widzisz. Mało tego dlatego nich 2 stacje na strefie 21 i 22 to pikuś do wyrobienia.
    Cukierkowa

25.03.2026 23:14

To ty chyba tam nie robisz. A jak chcesz to sobie biegaj po innych strefach, bo ja nie zamierzam robić na innych strefach. Moja jest wystarczająco męcząca, ale ty pewnie nie masz pojencia. Na tej strefie powinnyśmy mieć premię

23.03.2026 19:09

Dlaczego osoby z 18 z taśmy nie są wypisywane też na 22? Co tym razem wymyśliły do bajeczki że nie mogą? Na 22 chodzą wiecznie ci sami ludzie a ci z 18 to co? Jakieś specjalne prawa mają? Jak wszyscy to wszyscy!
    Pracownik nocny

24.03.2026 12:35

A ja nie napisałam o przypadkach gdzie ktoś nie ma co robić u siebie i nie może komuś iść pomóc tylko o przypadkach gdzie te osoby nawet się nie pojawiają na 23/24 tylko od razu się kierują na 21/22, czy na tych swoich strefach gdzie są wypisane jest zawalone

25.03.2026 15:26

Ogólnie wypisywanie na strefy to głupota bo potem co niektórzy ludzie nie ruszają się ze swojej strefy nigdzie dopóki koordynatorki nie zwrócą im uwagi że jak mają puste taśmy u siebie to żeby szli pomóc innym i wtedy standardowy idiotyczny tekst rzucają czyli "ale ja jestem tu wypisana" I nie ruszą podczas gdy parę innych dziewczyn nie widzi problemu w robieniu i pomaganiu tym wolniejszym Na innych strefach a problem ze strefą 23 i 24 jest od zawsze. Teraz tych młodych co zatrudnili to jest tragedia. Oni tam w ogóle nie pojawią się bo nie chce im się dźwigać a jak tylko um stacje zasypuje to nagle znikają. Druga rzecz ilość ludzi na strefach. 5 osób na 4 stacje? Poważnie? Nie ma gdzie pracować to idą na inne strefy.
    Miśka

15.03.2026 19:33

Sprawdzałam czy firma Farmacol,spółka Logistyka jest zakładem pracy chronionej ZPCh. Skoro jest to mam pytania: - Czy osoba legitymująca się grupą(orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności)może liczyć na: inny system pracy(bez akordu lub bez umniejszania premii o błędy?). Wiem,że do tej pory firma eksploatowała takie osoby jak i zdrowe. Wiem nawet,że niektórzy przełożeni lekceważyli takie osoby,traktując je nieciekawie. Pytanie jest zasadne i konieczne skoro pracodawca ma korzyści z tytułu zatrudnienia takich osób (dofinansowanie z PEFRON) Aby starać się o miesięczne dofinansowanie do wynagrodzeń osób z orzeczeniem, pracodawca musi mieć 6-procentowy wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych. Co bulwersujące w oddziałach firmy nie ma zachowanej zasady ergonomii,co sprzyja zużyciu pracowników co przekłada się na pobyty na L4,rehabilitacje,a nawet coraz częściej na operacje. Firma mając na stanie osoby z grupą,orzeczeniem może starać się na adaptację stanowisk pracy,tak aby ułatwiła pracę takim osobom,w efekcie stanowiska byłyby bardziej ergonomiczne i mogłyby także posłużyć reszcie pracowników.Ulgi podatkowe w podatku dochodowym. Pracodawcy mogą odliczyć od podstawy opodatkowania wydatki poniesione na przystosowanie miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych. Dotyczy to zarówno kosztów inwestycyjnych, jak i bieżących wydatków związanych z utrzymaniem stanowiska pracy. https://mywspieramy.org/korzysci-zatrudnienie-niepelnosprawnego/ https://medicoverbenefits.pl/strefa-hr/pracownik-z-niepelnosprawnoscia-najwazniejsze-informacje-dla-hr/ informacje z serwisów: infor, poradnik przedsiębiorcy, wektorwiedzy, rocketjobs
    Toalety

06.03.2026 18:35

Farmakol katowice zróbcie wreszcie porzadek z dziewczynami z automatow i kontroli ktore przesiadują w ubikacjach i nie dają się ludzia w spokoju zalatwic! Chodza sobie w dwojkach na ploteczki , ogladaja filmiki na telefonie i palą a ponoć jest calkowity zakaz na terenie farmakolu??!! To praca a nie przedszkole!! jak musicie se pogadac to znajdzcie inne miejsce i nie przeszkadzajcie innym! Poza tym jak was moze nie brzydzic siedzenie w ubikacjach??

12.03.2026 18:20

Zastanawia mnie kiedy w końcu toaleta przy strefie 21 będzie w pełni działała? Awaria i awaria. Męska i damska. Na magazynie zostały dwie toalety na tylu pracowników chore!! Z brakiem ręczników papierowych. Czy sanepid w ogóle zagląda do tego zakładu pracy? Warunki higieniczne poniżej zera!! Jak oni przychodzą kontrole to ja nie wiem. Podstawowe zasady BHP łamane nagminnie. Tu dzieje się coraz gorzej.

25.02.2026 23:17

Wydajność!!!! Gdzie wydajność!!!! Pilnować was trzeba jak dzieci!!!! Zero dyscypliny!!!
    ExzEks

07.03.2026 23:47

Widać wystarczy napisać coś niepochlebnego o ekspedycji i się uruchamia. Takie techniki się tam stosuje.Tacy ludzie tam pracują.
    ExzEks

09.03.2026 18:34

To jak dorabiasz do pensji, po pracy na ekspedycji. Tutaj nikogo nie interesuje. Twoja pensja z ekspedycji tego wymaga,ale to nie mój problem.

04.03.2026 04:25

Dobra praca. Dobre zarobki. 7 tys. netto? Przesadzasz to dla nas za dużo jak na takie dobre warunki i lekką pracę. 4 tys. mi wystarczają i jeszcze można odłożyć
    Baron

26.02.2026 14:19

Proszę nie czytać opinii nick Dama. To jest największy leser zakładowy, która robi sztuczne zamieszanie oraz szkaluje firmę. Co do wydajności to powinna ulec likwidacji. Wystarczy nam zwykła minimalna i tak będziemy solidnie i wydajniej pracować. Bony świąteczne też powinny zostać zlikwidowane dla dobra i lepszej kondycji firmy. Apelujemy o likwidację list z wydajnością. Sprawiedliwe jest, że firma za daje godzinę wolnego za jedną nadgodzine. Nadgodziny zresztą powinny być tak samo płatne jak zwykła godzina w grafiku.

26.02.2026 21:35

A co? Prawda w oczy kole nie? A to zaledwie parę przykładów z tego co wyprawiają. Zresztą odpowiednie instytucje są od tego a jak widać co masa ludzi pisze tutaj to człowiek od razu wie co tu wyprawia się

26.02.2026 20:09

HALO CZY WYMYŚLICIE ŻE OSOBY PRACUJĄCE NA MAGAZYNIE NIE MUSZĄ KORZYSTAĆ Z TOALETY ? Są 3 toalety na cały magazyn z tego zazwyczaj działa jedna która ma zimną wodę i nie ma papieru to jest po prostu śmiech na sali… więźniowie mają lepsze warunki. Zamiast robić bezsensowne kamery przez które mamy błędy to moglibyście wyremontować te toalety albo zaraz zaczniemy sobie brać pampersy z 15.
    ...

25.02.2026 20:26

Może osoby przeprowadzające kontrole czytają gwork. Warto spróbować, proszę się zainteresować nadgodzinami. Bardzo często musimy zostawać dłużej bo wyjazdy nie skończone, a jak jest na taśmie mniej pracy to każą te godziny wybierać. Niestety nie tak jak w prawie 1,5h za każdą nadgodzine. Źle interpretują przepisy o zrównoważonym czasie pracy i liczą nadgodziny 1 do 1. Zrównoważony czas pracy musi być w trybie ciągłym a nie raz na jakiś czas bo wyjazdy w tasmie. Proszę się tym zainteresować albo przejść się po magazynie bez kierowników i popytać ludzi na osobności. Pozdrawiam serdecznie.
    Baron

26.02.2026 14:08

Błędy to ty masz na mózgu wszystko jest prawidłowe firma postępuje zgodnie z kodeksem pracy.

26.02.2026 16:45

Wierzę w sprawiedliwość i że za to jak oni nas traktują to oliwa będzie sprawiedliwa i ta kontrola sporo znajdzie rzeczy wlepią im za to kary pieniężne

24.02.2026 21:17

Nikt mi nie zabroni wnoszenia napojów na magazyn, zróbcie wodopój jak to powinno być to wtedy przestanę. Na kontroli od taśmy bije takie ciepło że woda musi być. Możemy chodzić do szatni się napić ale wtedy nic nie wyjedzie na czas

22.02.2026 15:08

24.02.2026 06:39

Właśnie błędy są ważniejsze dla informacji ludziom żeby błędów nie popełniali. Obowiązkiem biura nie jest wywieszanie wydajności a tym bardziej powinna być zlikwidowana, żeby każdy miał taką samą sprawiedliwą stawkę. Zresztą góra ma więcej poważnych zajęć logistycznych, a ty się w końcu weź do roboty

24.02.2026 17:49

Widać że tu nie pracujesz bo gdybyś pracował to wiedziałbyś za co są te błędy i że większość z nich jest ściemą i fikcją głównie przez system który pomimo nowych terminali nadal został a dlaczego? A dlatego żeby i nowe terminale mogły zmieniać ilości co nadal robią i żeby mogli nam za to kasiorę brać. A to zaledwie jeden z wielu sytuacji gdzie są nam niesłusznie zapisywane błędy. Zresztą każda osoba zdrowa na umyśle doskonale wie że przecież sama by sobie nie wkładała do pojemników wymyślonych ilości leków wiedząc dobrze że nam za to pieniądze zabierają. To już nawet na logikę można pomyśleć że nikt sobie specjalnie błędów robić nie będzie. Pomyśl. Problem terminali zmieniających ilości jest tutaj cały czas. Był na starych terminalach i jest i na nowych. Pomimo licznych skarg góra nic z tym nie zrobi i będzie dalej udawać że nic takiego nie ma miejsca i że my sobie to wymyślamy bo nawet już takie coś usłyszeliśmy od góry. Nic z tym nie zrobią bo to zarobek dla nich proste. Zmieniliby zdanie gdyby tak popracowali sobie tydzień chociaż na taśmie i po tygodniu sprawdzili sobie kiosk. Wtedy dopiero zrozumieliby o co nam chodzi i jaki to problem. Kiedy liczysz wszystko co do sztuki. Sprawdzasz każdą jedną serię co do sztuki. Kiedy pakujesz we worki i gumkami owijasz ciasno leki a i tak nagle magicznym cudem masz brak lub nadwyżkę. No magia po prostu. Od momentu montażu tych śmiesznych kamer nagle mamy zaskakująco dużą ilość błędów jako noty. Jak? Poza tym zastanawia nas jak te kamery są w stanie sprawdzić chociażby pakowane ilości kompresów i opatrunków? Kiedy jadą one w kartonikach? Kamery mają jakiś rentgen wbudowany że są w stanie przeniknąć takie opakowania i przeniknąć (usunięte przez administratora) pojemnika żeby sprawdzić co jest na samym dnie? To klapowanie to kolejna metoda zarabiania na naszych niby błędach. Do tego maszyny automaty ile one robią braków i nadwyżek więc jeśli już maszyny popełniają takie błędy to coś jest naprawdę nie tak.

23.02.2026 17:27

Drogi zarządzie. W imieniu swoim jak i pracowników proszę rozważyć wniosek o niepłacenie za nadgodziny, a w zamian dawać nam za to dzień wolny. To korzystna obustronna umowa spowoduje nie tylko, że firma nie będzie stratna, ale my pracownicy będziemy mieli więcej dni wypoczynku przez co będziemy bardziej wydajni w pracy.

24.02.2026 06:41

Pajac. Niech tylko spróbują to zrobić to PIP jak i strajk mają pewny
    Jjj

24.02.2026 09:36

Jak ty tam (usunięte przez administratora) nie pracujesz, bo nadgodziny nie są płacone

20.02.2026 04:50

Przypominamy się z wydajnością za zeszły tydzień bo znowu ktoś zapomniał wywiesić. A mamy już koniec tygodnia.
    Jaj

11.02.2026 08:39

Jak zaopatrujecie się na to że kamery będą brały 20 zł za błąd jeśli wychwycą?

13.02.2026 17:22

Tak w ogóle jakie szkolenie? Jak nawet ci ludzie nie potrafią sprzątać po sobie i otwierać całych kartonów tylko otwierają pół kartonu lub robią dziurę żeby tylko rękę włożyć a o pustych kartonach w regałach pustych zgrzewkach i foliach nie wspomnę a ty myślisz że nauczą tych bezmózgów jak nie zakrywać kamer? Błagam cię. Teraz to zatrudniają tak ograniczonych i ruchu i umysłowo że dla nich to będzie wyczyn. Będą musieli im robić specjalne testy na oceny jak nie zakrywać kamer a i tak nie będę tego stosować.

14.02.2026 12:42

Nie będziesz mi mówił co mam robić hahahhaha. Tak jest. Ludzie robią taki bałagan na magazynie i nie potrafią podstawowych rzeczy sprzątać że szok. Nocna zmiana już przestała sprzątać bo mamy tego dosyć!!!!
    Ekspedycja

22.12.2025 17:31

Ekspedycja od kilkunastu dni (usunięte przez administratora) kilka razy więcej niż normalnie i jest jedynym działem w tej firmie, który na tym NIE ZARABIA. Stała premia sprawia, że przy rekordowej liczbie zamówień ekspedycja jest zwyczajnie poszkodowana. Inne działy bez problemu wyrabiają sobie nawet dwukrotnie wyższe premie, a ekspedycja przerabia CAŁY ich towar, bierze na siebie odpowiedzialność za terminy, reklamacje i to, żeby wszystko wyjechało na czas — i nie dostaje za to ani złotówki więcej. Święta? Super. Cała firma liczy grube premie, a ekspedycja może co najwyżej posłuchać, ile inni zarobili. Ciężka robota, największa odpowiedzialność i zero realnego docenienia.

18.01.2026 19:49

Pewnie jeszcze za nich robić ileż można. Niech mi stawkę podwyższą to mogę i za nich robić hahahaha
    ExEks

12.02.2026 05:08

Czy to prawda że na ekspedycji, premie wypłacane są w złocie ? Dlatego to taka ciężka praca ?

10.02.2026 18:59

Kiedy pojawi się wydajność od 26.01 i od 02.02? Utknęła na 25.01 a mamy 10.02 a wydajności jak nie ma tak nie ma. Wywieszacie śmieszne błędy które nas nic nie obchodzą bo wszyscy już doskonale wiemy jaka to ściema z tymi błędami i ile można wam to tłumaczyć a wy tego nie naprawiacie bo wam tak pasuje zarabiać na beznadziejnym systemie. Chcemy wydajności a błędy sobie darujcie.
    Robol

03.02.2026 15:30

Ja akurat się cieszę, że mogę robić za dwóch na taśmie, bo jest robota i nie ma zastosuju. Nie narzekajcie na ludzi, którzy biorą zwolnienia. Dzięki nim mamy pracę.

04.02.2026 04:22

O proszę dawno tu nie pisał ten żartowniś co wszystko na przekór pisze i co wazelinuje górę. Co taka cisza? Aż szok

29.01.2026 18:55

Czy Farmacol raczy w końcu zrobić konkretny porządek z osobami co to nie przychodzą sobie do pracy i chodzą kiedy im odpowiada? Mamy serdecznie dosyć tego że musimy za nich robić. Może firma w końcu pozbędzie się zbędnego balastu a tych co robią podwójną robotę nagrodzą w premiach uznaniowych w końcu? Wy tego naprawdę nie widzicie czy nie chcecie widzieć? Płacicie im za co? Że robią z wami co chcą czy jak? Bo w tej chwili wychodzi na to że to oni mają was pod kontrolą i śmieją wam się prosto w twarz. Skoro od nich nie są wyciągane żadne konsekwencje to może my też pójdziemy w ich ślady i będziemy w domu odpoczywać a robota niech stoi i nic nie wyjedzie.

02.02.2026 14:01

Tak jak ktoś napisał. Gdzie w mojej wypowiedzi pisze że osoby będące chore maja chodzić do pracy? Bo nie przypominam sobie abym użyła takiego sformułowania? Miałaś w szkole czytanie ze zrozumieniem? Jak nie to proponuję cofnąć się do szkoły i uzupełnić wiedzę zanim następnym razem "zabłyśniesz " ale żebyś zrozumiała napisze ci prostym językiem może skumasz : chodzi mi TYLKO I WYŁĄCZNIE o ludzi którzy biorą sobie l4 bo im się nie chce przychodzić do pracy kiedy zaczyna się dużo roboty i o tych co to sobie bie przychodzą bo tak im wygodniej. A potem kontrola schodzi na taśmę wielce niezadowolona i wściekła że musi się ruszyć do pomocy kiedy na taśmie jest tylko parę osób i muszą pracować na taśmie. Możecie koleżanki z kontroli podziękować właśnie tym co nie przychodzą do pracy.

02.02.2026 15:21

To jest twój problem, że nie chodzisz na zwolnienia i robisz z siebie głupca robiąc za dwóch. Bekę mam z takich.
    AI

22.01.2026 23:30

@ Ja jaki Ty chcesz aneks twoje wynagrodzenie zasadnicze plus premia przekracza minimalne wynagrodzenie , i koniec tematu

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol