Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

10.03.2025 09:57

Jak wygląda sprawa z niedzielami i L4, byłam w niedzielę w pracy mam za to czwartek wolny, ale niestety wylądowałam na tygodniowe L4, czy ten dzień przepada?
    Szczęśliwa pracownica

21.03.2025 07:47

Żałośni ludzie. Zamiast się cieszyć że mają pracę dzięki której nie zdychają z głodu i mają uczciwego chlebodawcę to jeszcze donoszą do pipu. (usunięte przez administratora) Wstydzę się za was robiąc na lince

08.04.2025 18:50

Ktoś tu napisał że powinni wydawać bo dzień nie przepada. Do tego jest to poparte paragrafami i zaczęli wydawać wolne. Jak ktoś był w niedziele i poszedł na L4 to wydają wolne w kolejnym tygodniu po L4.
    Faworyzacja

06.04.2025 00:21

Ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego na konteoli osoby z nocki jak przychodza na dniowke to zawsze na 8? Z jakiej racji taki zaszczyt? Jak mnie wypisywano na noc to musialam chodzic na 20, ale nocka NIGDY nie przychodzi na 10 lub 12!!! A my na 8 to mozemy raz na rok liczyć tak sprawiedliwie jestesmy wypisywani!!! Kiedy to sie skonczy, chyba pip trzeba wezwać bo tutaj kazdy na innych warunkach jest zatrudniony....
    One

08.04.2025 16:21

Zapewne dlatego że mają małe dzieci. Przecież to standardowa linia obrony jeśli chodzi o godziny. Kij z tym że niektóre mają już dorosłe dzieci które powinny już same sobą się zająć ale faworyzowanie niektórych jest tu silniejsze. Wystarczy stara śpiewka mam małe dziecko i pyk wszystko załatwione. Żenada.
    Topla

03.04.2025 16:59

Wyjaśni nam ktoś dlaczego jesteśmy odwoływane po kilka dni czasami a (usunięte przez administratora) pan w ogóle? Dlaczego nas młode które chcemy sobie zarobić odwołujecie a tego pana wcale? On ma jakieś specjalne prawa i układy z gorą? Sprzątać nie musi. Nie jest odwoływany kiedy pracy jest mało. Bez przerwy robi tylko na 18. Co to za faworyzacja? Czemu jego nie odwołujecie a nas tak? Chyba to z leksza jest niesprawiedliwe co? Mamy z tym iść do kierownika i zapytać o co w tym chodzi?
    Sosna

05.04.2025 16:51

a co to ja? matka teresa z kalkuty? nie płacą nam za pomaganie. nie mam zamiaru rzucać swojej roboty żeby lecieć jemu pomóc bo jedna stacja dla niego to dramat. jak ma czas pogadać sobie z koleżankami w regale i gadać przez telefon to ma czas pracować. dwa skoro na taśmę go rzucili to niech pracuje. wiek tu nie ma nic wspólnego bo są w jego wieku i starsze panie a elegancko sobie radzą a ten cwaniaczy już na całego. pracuje gdzie mu pasuje nie stosując się do grafiku gdzie jest wypisany. trzeba go jak dziecka pilnować i zwracać uwagę bo udaje głupka. znowu odwołali nas a ten w robocie. no co za dyskryminacja.
    m15

05.04.2025 21:02

Potwierdzam. Niestworzone i dziwne historie opowiadał do tego kłótliwy i pyskaty. Nie bez powodu usunęli go od nas i wrzucili wam na taśmę. Współczujemy. I tak jak piszecie samowolkę i u nas odstawiał. Nie słuchał się poleceń. Teraz stosuje to u was właśnie z tym że nie sprząta i pracuje gdzie mu odpowiada a nie gdzie go rozpiszą. Wszystko zgadza się.
    Kądziołek

04.04.2025 14:53

Pracuję obecnie w Farmacol Katowice. Macie jakieś pomysły co można by zmienić na lepsze w tym zakładzie?
    Osesek

05.04.2025 03:27

Zmienić całkowicie kierownictwo u góry na normalnych ludzi
    Sonda

03.04.2025 06:16

Według ankiety przeprowadzonej wśród pracowników 87% jest bardzo zadowolona ze swojej pracy i nie zamierza jej zmieniać. 11% jest niezadowolonych, a pozostałe 4%nie ma zdania.
    Kuc

03.04.2025 14:35

Ciekawe jak została ta rzekoma ankieta przeprowadzona skoro żadnej osoby przeprowadzającej rzekomą ankietę nie było na magazynie na żadnej zmianie i nikt nas nie wypytywał o nic to raz dwa gdyby to była prawda to wynik ankiety wskazałby 100% niezadowolenia z pracy na magazynie plus cala lista komentarzy by była co nie działa prawidłowo i jak tragicznie jesteśmy traktowani
    Nikopolo

26.03.2025 16:47

Bardzo prosimy aby zainteresować się tematem osób które robią sobie samowolkę z pracą na strefach. Mianowicie nie pracują tam gdzie są w grafiku wypisane a mowa tutaj wiadomo o strefie 24 która jest omijana szerokim łukiem przez tych co są tam wypisani. Dlaczego jedne dziewczyny potrafią tam pracować jak są tam wypisane mimo że jest tam ciężki asortyment a inne będąc tam wypisane nie pracują tam? Prosimy aby kierowniczki sprawdziły sobie te osoby co omijają tą strefę i wyciągnęły od nich konsekwencje. Nie może być tak że jedne i te same osoby sumiennie według grafiku tam pracują a inne mają to w nosie i robią na tabletach.
    Hijj

30.03.2025 13:35

Chyba jakim trzeba być dobrym i pracowitym żeby radzić sobie z 4 stacjami. Za to ty to niezły leń jak tylko jedną robisz. A potem wydajność właśnie taka beznadziejna. Ale to dobrze bo szybko zwolnią takich leni
    X

01.04.2025 14:47

Tak trzeba skończyć z tą samowolką.
    Opalala

26.03.2025 04:54

Środa. Wydajność za zeszły tydzień przypomina się.
    Szczęśliwa pracownica

27.03.2025 07:08

Ja się przypomniałam składając podanie o likwidację większej płacy za wydajność, bo jest niesprawiedliwa. Wszyscy powinni z nas robić rzetelnie i za taką samą stawkę.
    Fufa

25.03.2025 05:58

Tu nie chodzi o zła organizacje. Ale o to że mając dzieci musimy chodzić na 22 a te młode ciągle tylko na 18. Dlaczego nie mogą chodzić na 22? Ciągle tylko kłamią i wymyślają nowe wymówki. Jak już są w pracy to ciągle jakieś wymówki byle wyjść wcześniej. Jeśli góra nie zacznie wyciągać konsekwencji to grupowo zbierzemy się do kierownictwa i pójdziemy na rozmowę. Co głupio piszesz o urlopie przecież wystarczy że zgłaszacie że was na zleceniu nie będzie i tyle. Nigdy z urlopem problemu nie było bo przecież wy na zleceniu macie prawo do wszystkiego. Nawet sobie nie przyjść kiedy macie ochotę. Jeżeli dalej będę wypisywana ciągle prawie na 22 to wyciągnę z tego konsekwencję. . Mam już dość chodzenia na 22 i robienia tych najgorszych buforowych pojemników.
    Ajata

25.03.2025 14:00

Racja. Ktoś powinien w końcu wziąć się za te lenie ze zlecenia. Panie kierowniku one na bezczelnego sobie nie przychodzą do pracy. Przychodzą sobie na ile godzin im się podoba. Wychodzą kiedy chcą bo coś je zaboli i zmianowi je puszczają do domu. Mają taką samowolkę i żadnych konsekwencji nie wyciągacie od nich. To jest chore. Lekceważą tą pracę i chodzą w kratkę. Do tego właśnie niektóre z nich w ogóle na 22 nie chodzą czemu? Mają jakieś specjalne prawa? Jakaś faworyzacja? Ten (usunięte przez administratora) pan też tylko 18 cały czas. To jest nienormalne żeby całe czas te same osoby chodziły na 22. Czas w końcu postawić temu kres.
    co gdyby

25.03.2025 22:33

Nie masz możliwości zmienić swojego trybu na zmiany?
    Alfonso

18.03.2025 09:44

Cześć. Interesuje mnie opinia o stanowisku specjalista ds. reklamacji. Może ktoś dać jakieś info?
    Xxcdfv

23.03.2025 14:23

Ogólnie podobno spoko, składając cv zostałam odrzucona a biorą wszystkich innych po znajomości. Porażka z tą firmą
    gucio

25.03.2025 17:23

dramat, co tam sie teraz dzieje. Nie polecam najgorszemu wrogowi
    Fufa

21.03.2025 15:32

Dokładnie. Zrobi ktoś porządek w tej firmie chodzi mi o kierownictwo główne na górze? Dlaczego my na taśmie chodzimy ciągle na 22 mając małe dzieci się dostosowujemy a młode dziewczyny bez obowiązków i bez dzieci ciągle na 18. Proszę wpisywać je też na 22 inaczej zbierzemy się cała ekipa i zawitamy na górę w tej sprawie.Bo to już jest chore ciągle jedne i te same osoby. Prosimy kierownictwo o wzięcie prośby na poważnie.
    Fafa

22.03.2025 05:04

Jeśli ktoś nie ma dzieci to myślisz że nie ma obowiązków? Mylisz się i to baaaaaardzo to raz. Dwa jeśli masz dzieci a nie umiesz zorganizować sobie czasu i obowiązków to już Twój problem. Trzy jeśli nie pasują Ci zmiany nocne bo co jakiś czas masz na 22 to zmień zmiany na dzienne albo zmień pracę. Pewnie bo te z dziećmi mają mieć we wszystkim lepiej. Zmiany na 18 i 20 najlepiej tylko, urlopy ich brane pod uwagę na pierwszym miejscu bo przecież mają dzieci. A inni nie liczą się. Co z tego że ktoś nie ma dzieci ale ma opłacony i kupiony urlop za granicą skoro nie może go dostać jak chce bo te dzieciate mają pierwszeństwo. To jest chora dyskryminacja!
    Ale kto pytał

25.03.2025 08:16

To w firmie nie może być aż tak źle, skoro masz czas, siły i na tyle tupetu by sprawdzać kto i na jakie godziny robi, kto ma dzieci a kto nie. Jeśli nie ma dla Ciebie większych problemów to świadczy to tylko o dobrostanie. Inaczej nie musiałabyś wymyślać problemów i uzewnętrzniać ich na forum do wystawiania opinii o firmie.
    Porażka

21.03.2025 21:26

Co to za tragiczny magazyn. Bez przerwy awarie. Brak klap. Brak pojemników. Brak spawnego sprzętu. My żyjemy w epoce kamienia łupanego czy jak? Pracowałam w Amazon i tam to dopiero maja sprzęt a tu? Nic nie działa jak należy. Roboty od groma a nie ma na czym pracować i jak pracować i jeszcze proszą żeby zostawać nadgodziny które oczywiście są do wybrania bo nawet płacić nie chcą. Wy to sobie kierownictwo sami grób kopiecie bo ludzie mają już na was wywalone. Oby było jak najwięcej opóźnień i brawa dla tych co nie zostają.
    I

22.03.2025 14:59

Za te kłamstwa to ci nos zacznie rosnąć jak u Pinokia. Na szczęście wszystkie takie rzeczy zgłaszane są do pipu na bieżąco.
    Porażka

22.03.2025 18:13

I właśnie to robię. Wracam do Amazon bo tu jakieś średniowiecze panuje. Oszczędność na każdym kroku. Kto w ogóle zarządza tym? Jakiś jaskiniowiec?
    ????

07.03.2025 17:01

Chciałam zapytać jak to jest z tymi włosami. Dlaczego jedne panie mogą chodzić z rozpuszczonymi włosami a inne nie.? Czy na każdym dziale obowiązują spięte włosy. I czy ktoś się weźmie za przepisy BHP???
    G

20.03.2025 06:45

Skoro sama kierownik zmiany może mieć włosy rozpuszczone to pracownice również w końcu przykład idzie z góry.
    Yyy

20.03.2025 19:12

To choć pracować na 15 lub lodówki tu się włosy nie wkręcą albo do biura na reklamacje tam też komputer Tobie nie wciągnie. Są miejsca na magazynie gdzie niepracujące się na automatyzacji to tam nie trzeba chyba związywać. A zmiany są ok są dziewczyny które pracują na noc i im to nie przeszkadza.
    (^^)?

14.03.2025 06:13

Nie wiem kto na nockach pracuje w kracie na dole a dokładnie na stacji 71 ale to jaki porządek zostawia na dynamice i w regałach zasługuje na pochwałę i szacunek. Cały tydzień pracuje się tam super. Kartony obcięte towar nawet dołożony na zapas już co ułatwia nam pracę bo często nie mamy czasu szukać go na F i palecie bo stacja zawalona. Do tego kolejne kartony na dynamice już obcięte. Folie i zgrzewki wyrzucone. Bardzo łatwy dostęp mamy do leków w kartonach no bomba. Kartony na dynamice na E tak fajnie i pomysłowo wycięte że tylko łapiemy lek bez zdejmowania całego kartonu na taśmę. W regałach porządek. Kartony tam też obcięte. Dołożony towar już na zapas na regał. Opatrunki wyciągnięte w kartonie żeby szybciej było je brać. Super. Na takiej stacji aż chce się pracować. Pomysłowe ułatwienie nam pracy. Dzięki wielkie :-))))))
    (^^)?

19.03.2025 13:59

Jak sama na siebie? Ja przychodząc tam na dzienne zmiany po nocnej zmianie zastałam taki porządek więc nie rozumiem o co ci chodzi?
    Yty

19.03.2025 19:31

Widać że wymieniane jesteście bo w tym tygodniu już widac że robi tam ktoś inny bo już nie ma takiego porządku.
    NN

18.03.2025 20:25

Czy przy firmie jest miejsce aby bezpiecznie parkować i wpinać rower? Dzięki za odp.
    -00-

18.03.2025 02:34

Przypominamy o wydajności za zeszły tydzień co by znowu nie trzeba było czekać do końca tygodnia.
    Kwestia BHP i zdrowia

08.03.2025 12:00

Co stwarza ryzyko kontuzji: - poupychane na siłę ciężkie kartony z lekami na wyższych półkach regałów(spadają przy wyciąganiu) - brak systemu ergonomii : brak mat amortyzujących na dziale kontroli(obciążenie dla kręgosłupa) - ciężkie terminale(nie dość,że w marnym stanie)generują deformacje mięśni,stawów i ścięgien - strefa ciężkiego asortymentu(syropy zwłaszcza te duże,soki,amole,rivanole zwłaszcza te duże) powinna być tylko na dziale gabaryt,a nie na stacjach wydań(zwłaszcza przy realizacji zamówień typu: multipack(ilościówka) - firma powinna mieć budżet na rehabilitację dla wyeksploatowanych pracowników,gdyż kompletowanie ciężkiego asortymentu przez długi czas prowadzi do uszczerbku na zdrowiu Duże korporacje już wprowadzają to rozwiązanie w kwestii dbania o zdrowie pracowników

09.03.2025 18:40

A gdzie buty BHP. Większość osób ich nie nosi, a na takim magazynie to powinna być norma.
    Kwestia BHP i zdrowia

12.03.2025 10:17

Sam nie masz nic do zaproponowania,a nabijasz się z innych. Przez takich jak ty nic się nie zmienia na lepsze. Jak nabawisz się kontuzji napisz koniecznie.
    Doświadczona pracownica

03.03.2025 15:28

Bardzo dobra praca. Możliwość rozwoju zawodowego. Cała gama pożytecznych szkoleń. Zaropki na wysokości godnej dla każdego pracownika. Oprócz tego duże premie bonusy. Dbanie o węzły sanitarne oraz normy BHP na wysokim poziomie. Kierownictwo oraz biuro miłe uczynne i zawsze pomocne dla pracownika. Panie z kontroli bardzo angażują się w pomoc, potrafią rzetelnie wyjaśnić pracownikom stan rzeczy i ze względu na ogromną wiedzą i doświadczenie są bardzo szanowane i poważane w firmie przez zwykłych ludzi pracujących na taśmach, którzy nie mają ciężkiej pracy i mogą sobie spokojnie i elastycznie zorganizować czas pracy. Widzę same plusy. Minusy to tylko narzekania tutaj na forum. Wiwat firma, dzięki której wielu ludzi znalazło sens życia.
    Uczciwa

07.03.2025 17:52

Ty się opanuj bo używasz przekleństw nizin społecznych. Co do kierownictwa to podziwiam ich za pracę i logistyczną współpracę z takim motłochem jak ty. Panie kierowniku ja Pana podziwiam jak większość uczciwych pracowników. Pozdrawiam kierownictwo i biuro, ktore stara się o nasz dobry byt.
    Ut

09.03.2025 16:07

(usunięte przez administratora) Bo takie podlizywanie się i pisanie takich klamstw nie jest normalne dla osoby która ma równo pod sufitem a u ciebie widać że (usunięte przez administratora). Jak zaczniemy wszystkie brudy tu wyciągać na temat tej firmy to i bhp i sanepid i pip wparują i tak ich przetrzepią że posypią się spore kary
    Awer

25.02.2025 14:19

Przychylam się do koleżanki z lodówek. Panie na kontroli to mają naprawdę tam luz skoro mają czas śledzić lodówki. Zresztą jak idziemy tam im pomóc z taśmy to widać jak stoją w boksach i gadają. I zero reakcji na to ze strony koordynatora. On mogą wszystko. Jak takie mądre to zamienić to towarzystwo na lodówki a lodówki pójdą na kontrolę. Jest jeden wielki balagan na tym magazynie.
    Paka

06.03.2025 14:19

Tyle że przez nieróbstwo kontroli i wieczne klachanie cała taśma stoi bo nic nie jedzie na górę bo panienki z góry muszą poobgadywać przecież cały magazyn bo przecież za to mają płacone. Weźmie się w końcu ktoś za nie???
    Nikta

07.03.2025 15:40

W końcu napisali o was jak bardzo oszukujecie firmę chowając się za regałami przy czarnych godzinami po czym prosicie kierowników żeby wam dali pomoc. Nagle zaczęliście najeżdżać na nas (kontrolę), piszecie że siedzimy, gadamy a skąd to wiecie skoro PODOBNO ciężko pracujecie na lodówkach? Widzicie przez ściany? Macie okienko że nas widzicie? Czy przypadkiem same na siebie nie napisaliście? Bo skoro widzicie nas jak cały czas rozmawiamy to przyznajcie się do tego że cały czas siedzicie za regałami bo innego wyjścia nie macie żeby nas zobaczyć. Więc radzę nas nie oczerniać bo nas z kamer widać, w każdej chwili mogą nas skontrolować, was nie bardzo, pojemniki tylko stoją jak ekspedycja stoi. Pozdrawiamy serdecznie.

07.03.2025 13:04

Pracowałem na wysokim stanowisku i powiem jedno. Firma fatalna wręcz. Głęboka (usunięte przez administratora) jeśli chodzi o infrastrukturę w innych oddziałach niż centrala. Rotacja olbrzymia, wynagrodzenie marne. Szczerze nie polecam
    Obca

06.03.2025 07:29

Hej jak można ludzi na zlecenie zwalniać SMS to jest jakieś nie normalne (usunięte przez administratora)
    Ijk

06.03.2025 14:15

Dużo mieliście czasu żeby wdrożyć się w to wszystko ale woleliście sobie stać w regałach czy przesiadywać w ubikacjach na pogaduszkach a my za was musimy robić. To jest chore dopiero i niemoralne! Nareszcie firma wzięła sie za tych leni i (usunięte przez administratora) Te wasze lenistwo i powolne tempo tylko utrudnia nam robotę i dodaje dodatkową robotę. My nie jesteśmy Matka Teresa z Kalkuty żeby caly czas wam pomagać bo sobie nie radzicie. Nie jesteście wydajni to do widzenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Inkas

21.02.2025 12:41

Kiedy pojawi się nowa wydajność od 10.02.? Czekamy i czekamy. Hallo! Budzimy się
    Sama prawda

27.02.2025 10:39

Popieram. Lepiej nie będzie, a i tak mamy lepiej niż w niejednej firmie. Cieszmy się ze w ogóle nam płacą na czas bo to naprawdę oznacza szacunek dla pracowników.
    L

27.02.2025 19:20

Ciebie nie nudzi to ciągłe zmienianie nicków i popieranie swoich poprzednich wypowiedzi? Jakaś (usunięte przez administratora)czy jak?
    Lodówka

13.02.2025 17:16

Panie Kierowniku, Chcielibyśmy zwrócić uwagę na sytuację związaną z pracownicami odpowiedzialnymi za lodówki. Otwarcie mówią one, że nie będą rozkładać lodówek, ponieważ nie mają tego zaznaczonego w umowach. Uważamy, że kierownictwo powinno stanowczo zareagować na tę postawę. Jeśli rzeczywiście kwestia ta nie jest jasno określona w ich obowiązkach, warto to uregulować i wpisać taki punkt w umowach, aby nie było wątpliwości co do zakresu ich pracy. Nie może być tak, że my jesteśmy wzywani do pomocy przy rozkładaniu lodówek, skoro to nie należy do naszych obowiązków, a one mają za to płacone. Uważamy, że skoro mają wynagrodzenie za tę pracę, to powinny się z niej wywiązywać. Prosimy o interwencję, bo w takiej sytuacji więcej nie zamierzamy tam pomagać. Dodatkowo chcielibyśmy zwrócić uwagę na ich przerwy, które naszym zdaniem trwają zdecydowanie zbyt długo. Sugerujemy, aby przyjrzał się Pan tej kwestii, gdyż sytuacja zaczyna być nie do zaakceptowania. Liczymy na odpowiednie działania z Pana strony.
    Ujka

26.02.2025 04:30

Pilnuj własnego nosa i bierz przykład z koleżanki w robieniu kilku stacji. Takich pracowników nam trzeba a nie takich którym wiecznie trzeba pomagać pomimo że pracują już długo. Swoją robotę musony rzucać i lecieć do nich a potem wracamy i stacje zasypane i trzeba biegać żeby to wyrobić a tamci powolutku sobie robią na jednej stacji i jeszcze pojemniki krążą
    Nana

26.02.2025 16:36

Brawa dla tej laski że jest pewna siebie bo w tej robocie trzeba mieć bardzo silną psychikę żeby nie dać sie zdołować wpisami od takich ludzi jak ty do tego jeśli ogarnia kilka stacji to i jest pracowita super. Bardzo dobrze że na głos wyraża swoje niezadowolenie a nie jest tchórzem który tu wylewa swoje żale bo nie ma odwagi na głos powiedzieć co jest nie tak tak jak ty. Tu się rozpisujesz a nie masz nawet na tyle jaj i cywilnej odwagi podejść do niej i powiedzieć jej co ci nie pasuje wstyd. Co do nowych ma absolutną rację. Nie jest to robota dla nich. Oczywiście mówię tu o tych którzy lecą w kulki i migają się od roboty bo parę nowych wdrożyło się fajnie w pracę i widać że zależy im na robocie. Jest ich garstka ale zawsze to coś. Natomiast pozostali dramat. Zero zaangażowania. Stanie w regałach na telefonach to ich główny punkt zmiany. Nie wiem za co firma im płaci i dziwi mnie że nie szkoda im kasy na takich leni którym robić się nie chce i migają się nawet od sprzątania i ciężkich stacji. Może czas najwyższy aby kierownictwo przyjrzało się ich wydajności i zrobiło z nimi porządek bo dłużej nie mamy zamiaru za nich pracować bo jest to bardzo męczące już i irytujące.
    Nsjk

23.02.2025 01:05

Dlaczego panie z 18 mają pomagać pani z 20 która robi sobie krótkie ..
    Sprawiedliwa

23.02.2025 13:29

Dlatego, że może sobie robić przerwy. Skoro nie wyrabia to psim obowiązkiem jest jej pomóc.
    Pokolo

24.02.2025 03:49

Jej psim obowiązkiem jest pracować a nie stać i gadać bo jak dobrze jej się przyjrzeć to często sobie stoi i gada na tym bocznym. Jak nie daje rady robić dłuższe zamówienia to najwyraźniej ta praca ją przerasta i trzeba kogoś innego na to miejsce kto vefzie robił zamówienia jak lecą a nie wybierał sobie krótkie
    Krystyna oaoija mam

23.02.2025 01:15

Dlaczego panie z bocznego mmrobi sobie krótkie na kontroli i wysyła panie do pomocy z kontroli
    Kkoo

23.02.2025 07:59

Najwyraźniej jest zbyt leniwa i zbyt powolna żeby robić długie. Najniższym kosztem robić byle nie narobić się. To jest tak irytujące że szok.
    Bip

19.02.2025 20:19

Ja mam takie pytanie. Czemu niektórzy nowi nigdzie nie chodzą do pomocy? Ani na lodówki ani na czarne ani na kontrolę? Jakieś specjalne prawa mają? Tylko na taśmie cały czas są na której i tak ledwo dają radę. Może właśnie na innych stanowiskach gdzie nie ma takiego tempa daliby sobie lepiej radę? Ciągle te same osoby chodzą wszędzie do pomocy a oni mimo że pracują już długo nie są nigdzie ruszani. Druga sprawa jest taka że zanim dacie nam nowych na nocne zmiany to warto by było wytłumaczyć im na czym polega sprzątanie. Bo przychodzą na nocki i wymigują się od sprzątania tłumacząc się że oni nie byli z tego szkoleni na dniówkach i czemu mają sprzątać po innych skoro to nie ich bałagan (tu w sumie mają absolutną rację). Nie będziemy sprzątali jeszcze za nich bez przesady. Dajecie ich na nocki? To pokażcie im i zróbcie szkolenie ze sprzątania ale takie porządne szkolenie bo ostatnio ci nowi to albo udają (usunięte przez administratora) albo są (usunięte przez administratora)bo mają dwie lewe ręce do wszystkiego.
    Ciekawa

21.02.2025 13:49

To ty chyba źle widzisz i masz coś ze wzrokiem.pracuję na nocki i widzę mogę ci te osoby wymienić.
    Stara

21.02.2025 18:24

Oj tu byś się zdziwił, dobrze widać ktoś chodzi a kto nie i niektórzy starzy pracownicy nie chodzą w szczególności te z taśmy na górze gdzie i nawet z tej taśmy się nie ruszają.
    Miechu

19.02.2025 19:28

Cześć, Interesuje mnie opinia na temat pracy - dyspozytor w dziale transportu Katowice. Ogłoszenie pojawią się już chyba że dwa lata, stąd moje zapytanie. Chcę wysłać CV, ale czy warto?
    bhp kartony :(

18.02.2025 21:53

Czy pan (usunięte przez administratora) zainteresuje się w końcu naszym bezpieczeństwem? Chodzi o wieczny problem kartonów zagracających regały i drogi ewakuacyjne. Nie jesteśmy w stanie paleciakami przejechać miedzy strefą 22 a 23 aby roznieść towar. Musimy torować sobie drogę wkopując dziewczynom kartony w regały a one wykopują je znowu ponieważ nie są w stanie dostać się do ostatnich regałów po leki i tak w kółko. Taśma z kartonami więcej stoi jak jedzie i jest wiecznie zawalona po brzegi. Nikogo nie obchodzi to że nie jesteśmy w stanie poruszać się normalnie nie potykając się bez przerwy o kartony. Przysięgam że jeśli skręcę sobie kostkę na tych kartonach to spotkamy się w sądzie pracy bo to jest ewidentny wypadek w pracy ze złamaniem przepisów bhp. Czy mamy panu (usunięte przez administratora) zrobić zdjęcia jak wiecznie wygląda magazyn zagracony kartonami? Na strefie 21 często jest już tak że kartony tworzą takie góry że nie można w ogóle przejść a kartony pod swoim ciężarem i ilością spadają na taśmy gdzie pojemniki jadą z automatów na strefy. Problem ciągnie się już latami.
    Takałona

13.02.2025 09:16

Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego kierowniczka sekcyjna nie odbiera telefonu? Przecież ona jest dla pracowników!!! A gdyby to była ważna sprawa?Trzy razy dzwoniłam i nic. Mają nas za nic.. grafik miesięczny to nie wiem po co jest jak i tak zmienia się i a tu wpiszemy tą osobę a tą damy na inną zmianę....

13.02.2025 16:53

Nie wiesz po co jest grafikoesieczny? Bo tego wymaga prawo i się zabezpieczają. Tak naprawdę grafik nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jest zmieniany kilka razy w tygodniu.
    ....

13.02.2025 19:09

Zależy w jakich godzinach dzwonisz. Panie kierowniczki pracują od 6 do 14 i po swojej pracy nie muszą odbierać telefonów skoro skończyły swoją pracę już.
    Luna

11.02.2025 18:06

Proponuję żeby każdy zajął się swoją pracą i każdy zaczął patrzeć na siebie. Jak ktoś zazdrości że ktoś pije , je to też pij i jedz a nie wypisujecie głupoty a potem narzekacie że są jakieś zakazy itd takich rzeczy nie powinien tu nikt wypisywać bo to nie portal do takich rzeczy , co niektórzy to chyba zapomnieli że już czas szkoły i przedszkola się skończyły i chodzą do pracy gdzie robią „Dorośli Ludzie „ Niech każdy popatrzy na siebie i się nad sobą zastanowi bo aż wstyd.
    Dura

12.02.2025 16:40

Chyba za krótko tu jeszcze pracujesz. Nie wiesz że w tej firmie każdy patrzy na drugiego? Każdy każdemu zazdrości wszystkiego nawet tego z kim zadajesz się i z kim kolegujesz się? Tu trzeba ważyć każde jedno słowo które chcesz komuś powiedzieć. Trzeba uważać na fałszywe (usunięte przez administratora) i na (usunięte przez administratora). Wystarczy że masz zbyt dobre relacje z koordynatorami i kierownikami a już cię obsmarują tutaj a w pracy będą ci gadali cześć z uśmiechem na twarzy. Tu nawet jak za głośno kichniesz to cię obgadają z góry na dół. Ci ludzie mają zbyt nudne własne życie i muszą czymś zabijać tą nudę dlatego wymyślili sobie że będą nagadywać na innych bo nie mają co robić. Tu jeśli ktoś nawet powie ci która godzina to uważaj bo i to może być kłamstwem. Najlepiej siedzieć cicho zrobić co ma się do roboty i iść do domu. Jakby każdy zajął się swoim życiem a nie wciskał ciekawski nos w życie innych tu pracujących to wierz mi że wtedy ten portal świeciłby pustkami a co zabawne że ludzie tutaj sobie skaczą do gardeł wyzywają kierownictwo a oni mają z was bekę i w ogóle nie przejmują się waszymi zażaleniami. Ludzie w tej firmie wszystkiego są ciekawi. Ile zarabiasz. Ile masz nadgodzin. Z kim trzymasz. Z kim chodzisz poza pracą na piwo. Z kim spędzasz czas poza robotą. Uważaj na nich w tej firmie.
    Szczera pracownica

30.01.2025 12:13

Panie kierowniku niech Pan nie przejmuje się wypowiedziami nizin społecznych i doliniarzy, którzy nie mają pojęcia o czym tu piszą. Jest Pan dobrym kierownikiem i szkalowanie tu Pańskiej osoby jest naprawdę poniżej godności tych ludzi. My uczciwi pracownicy stoimy po Pana stronie. Grafiki Pana są sprawiedliwe i dobrze logistycznie ułożone. Dziękujemy, że Pan jest z nami.
    Wyt

02.02.2025 10:45

Narzekania nie biorą się z powietrza. Bardzo dobrze że ludzie na głos mówią swoje niezadowolenie i stawiają granice. Gdyby firma traktowała nas z szacunkiem to nasze podejście i zaangażowanie byłoby zupełnie inne a tak mają co mają.
    Trybik

10.02.2025 13:40

Nie przesadzaj że jest źle. Te wpisy atakujące kierownictwo są po prostu żenujące i nieprawdziwe
    Zleceniówka

29.01.2025 02:44

Jako, że wiele osób wyraża tu swoją opinię dodam też swoje zażenowanie kilkoma sprawami. A więc: - po co tyle nowych pracowników? Owszem jest czas gdy brakuje rąk do pracy, ale teraz jest tak dużo ludzi, że nowi ludzie zabierają robotę starym pracownikom, doczepiają się do stacji nawet gdy jest kilka pojemników. Szwendają się po magazynie. - w czasie gdy jest najwięcej pracowników, praca leci mega powoli, nie ma co robić, ludzie stoją w regałach, a potem pytają czy ktoś zostanie godzinę dłużej. Wspomnę, że zlecenie pracuje na akord i przychodząc do pracy chce wykorzystać ten czas i zarobić, a nie stać albo szwendać się po magazynie w poszukiwaniu pracy, a potem proszą żeby ktoś został dłużej. - nocna zmiana ma zawsze posprzątać magazyn, dobrze posprzątam po sobie, ale nie będę sprzątać po popołudniowej zmianie, która zostawia (usunięte przez administratora) - dlaczego nie można używać słuchawek podczas pracy i słuchać muzyki? Skoro jest sporo pracowników głuchoniemych.
    Afdg

08.02.2025 18:52

A może to dla was nie jest stanowisko pracownik taśmy skoro ciągle jesteście nie zadowoleni i ciągle rozsiewacie bzdury że kamizelki z dniówki nic nie potrafią to jest jest naprawdę szczyt bezszczelności; siebie tylko tak bronić a na innych nadawać. Poprostu zżera was zazdrość że dzienna zmiana jest ZADOWOLONA Z KAMIZELEK SĄ SUPER!!!! I dlatego takie głupoty wypisujecie. Złość was zżera że są ludzie którzy mają inne zdanie niż wy i z tej zazdrości wpisujecie głupoty. I wkurzacie się że dzienna zmiana zabrała w końcu głos tutaj bo tak to wy ciągle pisaliście te wszystkie bzdety jak dzieci z przedszkola. KAMIZELKI Z DNIÓWKI NIE PRZEJMUJCIE SIĘ TYMI GLOPTAMI NOCNEJ ZMIANY ROBICIE SWOJE MY TO WIDZIMY I NIE MUSIMY O TYM GŁOŚNO TRAJKOTAĆ JAK NOCKA
    ...

09.02.2025 01:06

Wasze ciągłe wpisy są śmieszne ... naprawdę nie macie co robić z swoim życiem ... żyjecie tylko ta praca i tylko ciągłymi wpisami ... zajmijcie się czymś poza praca -jakimś hobby .. czy to ranna czy to noca zmiana co za różnica , niech każdy chodzi na zmiany i nie będzie tych wpisów bo tylko ciągłe pretensje
    Załamany czlowiek

03.02.2025 22:09

Czy jakieś aneksy dla tele będą dla tego biedniejszego kawałka osób ,oni też mają opłaty ????
    Niki

04.02.2025 16:01

A jakie macie teraz podstawy ?
    Załamany czlowiek

05.02.2025 17:39

Strach się bać ????nie ma nawet min
    Chłodna ekspedycja.

14.01.2025 20:12

Panie kierowniku, jestem tu dość krótko ale już wiem że długo tu nie zabawie. Jak można tak traktować swoich pracowników? W takim zimnie robić przez kilka godzin? Nie da się skanować przewoźników w takim zimnie, rampy otwarte to TEMPERATURA SPADA PONIZEJ ZERA!!!! Pan sobie siedzi w ciepelku a my mamy marznąć? Nie dziwię się że tak dużo osób często chodzi na ekspedycji na L4, ale dziwię się że nie znają prawa. W wczesniejszej pracy był cały komplet cieplych ubrań dla pracowników, dodatkowa przerwę na ogrzanie + ciepłe napoje. A tu? Nic, prócz kataru i bólu gardła. Jeżeli temperatura na stanowisku pracy spadnie poniżej 10 stopni Celsjusza, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikowi ciepłą odzież roboczą. Jeżeli temperatura na stanowisku pracy spadnie poniżej 4 stopni Celsjusza, pracodawca musi wyposażyć pracownika w rękawice i ciepłe obuwie robocze.Gdy temperatura spadnie poniżej normy przewidzianej w przepisach prawa pracownik może odmówić wykonywania pracy. Musi tylko powiadomić o tym fakcie przełożonego. Jednym z podstawowych obowiązków pracodawcy jest zapewnienie odpowiedniej temperatury w miejscu których jest wykonywana praca.14 stopni Celsjusza to najniższa dopuszczalna temperatura w pomieszczeniu, w którym wykonuje się ciężką pracę fizyczną. Przy pracach lekkich i zajęciach by wykonywanych w biurze - słupek rtęci nie powinien wskazywać mniej niż 18 stopni. Masz prawo przerwać pracę, gdy temperatura jest zbyt niska. Zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r.) pracownik może zaprzestać wykonywania pracy i opuścić miejsce pracy, jeśli temperatura w miejscu pracy jest bardzo niska - art. 210 § 1 mówi, że w przypadku, gdy warunki pracy nie są zgodne z przepisami BHP i stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia pracownika, albo gdy wykonywana przez niego praca grozi takim niebezpieczeństwem innym osobom, pracownik ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy. Szanujmy się.
    Kierownik B.u.j.o.k....

30.01.2025 20:09

dokladnie wyjdzie na pare chwil co jakis czas albo do (usunięte przez administratora)albo pogadac sobie ze swoimi pupilkami i wraca do swojego cieplego biura a ty czlowieku lataj skanuj sciagaj ciezkie pojemniki przy otwartych rampach bo wyjazdy czekaja
    ??

02.02.2025 12:52

I czemu jedna osoba może chodzisz sobie tylko na 6 rano skoro nie ma szkoły?
    Priv_1976

01.02.2025 15:20

Dzień dobry, Mam krótkie pytanko. Ostatnio w rozmowie u znajomych usłyszałem, ze ich syn pracując jako przedstawiciel farmaceutyczny (rozmawia tylko z kierownikami aptek), bo jest jak powiedzieli kimś zarabia podstawy 15000 zł netto. Prawie umarłem ze śmiechu. Ale chcę to sprawdzić. Pozdrawiam
    Farmacol i jego prawa..

25.01.2025 12:39

Nie powinno być tak, że osoby pracujące na umowie zlecenie są zmuszane do pracy przez 6 dni z rzędu, podczas gdy pracownicy zatrudnieni na umowie o pracę są wysyłani na przymusowe dni wolne „na zapas”. Tego typu podejście tworzy niezdrową nierówność między pracownikami i w praktyce dyskryminuje osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę. To niesprawiedliwe, że jedna grupa jest przeciążana, a druga traktowana jak balast. Pracodawca powinien dążyć do równomiernego rozkładu obowiązków i szanować prawa wszystkich pracowników, niezależnie od formy zatrudnienia. Taka praktyka godzi w poczucie sprawiedliwości i podważa zaufanie w miejscu pracy. Państwowa Inspekcja Pracy (PIP) zajmuje się ochroną praw pracowników, a takie sytuacje mogą naruszać przepisy prawa pracy. Warto rozważyć kilka kluczowych kwestii: 1. Dla osób na umowie zlecenie: Osoby pracujące na podstawie umowy zlecenie nie są formalnie objęte Kodeksem pracy, lecz Kodeksem cywilnym. To oznacza, że pracodawca (zleceniodawca) ma większą swobodę w kształtowaniu warunków pracy. Jednak, jeśli osoba na umowie zlecenie faktycznie wykonuje obowiązki jak pracownik etatowy (stałe godziny, pod nadzorem, w miejscu wskazanym przez pracodawcę), PIP może uznać to za próbę obejścia umowy o pracę. Wówczas zlecenie może zostać uznane za umowę o pracę, co wiąże się z pełnymi prawami wynikającymi z Kodeksu pracy, w tym odpoczynkiem i równowagą między pracą a życiem osobistym. 2. Dla osób na umowie o pracę: Przymuszanie pracowników etatowych do „wykorzystywania dni wolnych do przodu” może być niezgodne z przepisami o planowaniu czasu pracy i urlopach. Według Kodeksu pracy, grafik pracy musi być zgodny z zasadami czasu pracy, w tym: Maksymalny tydzień pracy to 40 godzin (plus ewentualne nadgodziny w określonych granicach). Pracownik ma prawo do 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego i 35 godzin tygodniowego. Jeśli wolne dni są narzucane w sposób niezgodny z planem lub przepisami, PIP może zbadać sprawę. Warto zgłosić problem do PIP, opisując konkretną sytuację, w tym: harmonogram pracy, zakres obowiązków, sposób traktowania obu grup pracowników. Jeśli obawiacie się represji, zgłoszenie może być anonimowe. Dobrze zebrać dowody, np. grafik, maile od pracodawcy, które potwierdzają dyskryminacyjne praktyki. PIP podejmuje działania kontrolne w takich przypadkach, a jeśli naruszenia są potwierdzone, pracodawcy mogą zostać ukarani grzywną i zobowiązani do zmiany praktyk.
    Prawo

30.01.2025 17:09

Powiedzcie mi czemu wylewacie tu swoje żale na temat tego jak fatmacol łamie prawo. Dowodów macie całe mnóstwo na magazynie. Wystarczy tylko je pozbierać. Napiszcie anonimowy donos odnośnie tego co się tu dzieje. Grafiki wiszą cały czas. Wystarczy zrobić zdjęcia tylko że pracujecie 6 dni z rzędu bez wolnego. Za niedzielę również nie należy się dzień wolnego a więcej. Tyle dowodów wokół was jest. Tu niczego nie wskuracie a tylko denerwujecie się bo farmacol ma w nosie wasze zażalenia. Jeśli oni nie potrafią coś zmienić to najwyższy czas sprawy zgłosić wyżej.
    chora hurtownia z lekami

30.01.2025 19:54

taa... sproboj wziac L4 albo powiedziec ze sie zle czujesz to pan kierownik(usunięte przez administratora) i reszta kierownikow powie ze ci sie nie chce pracowac a nie ze jestes chory - to nic ze bardzo duzo osob chodzi zakatarzonych i podziebionych na ekspedycji przez to ze pracujemy przy otwartych rampach ale dla kierownikow ekspedycji to nic nie znaczy - oni sie nic nigdy nie naucza ludzie beda chorowac beda sie zwalniac a oni beda zatrudniac ciagle nowych pracownikow. Niech sami raz popracuja przez cala dniowke przy w takim chlodzie to ciekawe jakby gadali
    Piciu

25.01.2025 21:02

Pytanie do kierownictwa magazynu - czemu nocna zmiana może trzymać picie w regałach z lekami a dniówka musi chodzić się napić do wyznaczonych stojaków?

26.01.2025 09:09

Pytanie do kierownika. Dzienna zmiana może robić bałagan w lekach i w regałach a nocka ma sprzątać po nich? Do tego taka uwaga dniówka jak już jecie sobie w regałach to fajnie jakbyście papierki po kanapkach czipsach paluszkach wyrzucali do worków a nie upychali do kartonów z lekami bo my sprzątając znajdujemy takie niespodzianki.

27.01.2025 14:46

Zapomniałem dodać, że zrobiłem kaizena do paczki po czipsach i zostawiłem ją dla następnych zmian
    Leon

21.01.2025 19:22

@Onanana chyba za dwa miesiące oczywiście netto ,haha
    Katowice

20.01.2025 15:05

Witam wszystkich .jak ma się sprawa aneksów zadawoleni?jakie kwoty podwyżek?
    Onanana

21.01.2025 04:08

Powiem Ci że super. Jestem mega zadowolona. Teraz to 7 z przodu bez problemu będzie. Taka kasa że szok.
    On

20.01.2025 07:31

Dziś mamy 20 styczeń.. wiadomo co z aneksami?
    Fiona

08.01.2025 08:47

Czy ktoś zwróci uwagę (usunięte przez administratora) że włosy trzeba mieć spięte na magazynie, nas o to upominają a ona lata z tymi włosami jak shakira.
    Shrek

15.01.2025 07:34

Po twoich wypowiedziach widac ze ty to nalezysz do kierowniczego grona skoro wiesz ile kierownicy maja roboty i bronisz ich jak zawisza czarny
    Nim nim

15.01.2025 16:45

Muszę ciebie tutaj znowu zmartwić pracuję tak jak ty na taśmie i może ciebie to zdziwi- ale na magazynie oprócz wiecznie szukających dziury w całym jak ty ludzi -są też osoby którym pewne rzeczy się podobają w tej pracy choćby atmosfera jaka w niej panuje. Nie trzeba być jakimś super geniuszem by się samemu domyślić że taki kierownik ma na głowie napewno coś więcej niż tylko wyrobienie pojemnika z taśmy jak my. Niech każdy pilnuje swojej roboty a nie że wiecznie ktoś się czepia pracy innych. I ja nie bronię tylko stwierdzam fakty. Bo taka jest prawda że nie wszyscy muszą tutaj być tak kąśliwi jak ty że wszystko mu przeszkadza. Albo porostu zazdrość ciebie zżera że ktoś jest wyżej niż ty i trzeba się doczepić -skoro tak bardzo ciebie nurtuje to co robi kierownictwo. Popracuj najpierw na innych magazynach to się dowiesz co to znaczy że ktoś z kierowników jest niemiły. I tu wcale nie trzeba należeć do kierowniczego grona by wiedzieć że te grono napewno jest odpowiedzialne za coś więcej niż my z wyrabiania pojemników. Taką wiedzę mają nawet przedszkolaki ale najwyraźniej pewne osoby taka wiedza przerasta i potem wypisują głupoty i z zazdrości czepiają się innych i nie potrafią zrozumieć że niektórym coś się podoba; a jak się coś podoba komuś to trzeba się go doczepić no bo komuś nie podoba się to że ktoś myśli inaczej

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol