BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Żerniki
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

03.09.2011 20:49

no ladne mi warunki warunki higieniczno-sanitarne obok kibli :@

03.09.2011 15:46

Widzę, że sami znawcy się pojawili:) szkoda, że w pracy nikt nie jest taki mądry i wspaniały:( a szkoda;) Czy książki i kodeks mają coś wspólnego ze smakiem wody? Widzę, że ten kodeks czytasz ale bez zrozumienia:) zresztą nie samym czytaniem żyje człowiek:P Jedna już też dużo czytała i jak skończyła? Kaizen na lodówkę?:)hahaha proszę Cię:) Nie było by lodówki, nie było by problemu:) A odnośnie tego co kto ma: właśnie nikogo nie powinno interesować co kto posiada, ale po co ciągle gadacie czego wam brakuje? To powinno w takim razie działać w obie strony! Piszesz o bonach na basen itp. skoro tak czytasz książki i kodeks to powinnaś wiedzieć czemu ich nie ma. Zapraszam na stołówkę na ścianie są pytania do Prezesa jak i również odpowiedzi, no ale widać, że odpowiedzi w ogóle nie czytasz. Co miesięczne bony żywnościowe mnie troszkę rozweseliły, bo od razy komuna mi się przypomniała:))) KOMUNO WRÓĆ:D A jeżeli chodzi o przeszkolenie to napisz w czym jesteś taka dobra, bo na daną chwilę to widzę, że w niczym:) moja Ty pyszczko;)

01.09.2011 23:52

tu nie chodzi o Polskie "ja" czy ktos jest lepszy czy gorszy poprotu co nie którzy myśla ze maja wyższe stanowisko (nie mówie że wszyscy) ale pokazuja co oni nie są i dobrze wszyscy wiedza o kogo chodzi. Jest jeszcze sprawa kart parkingowych widze że są ważniejsze osoby które same jeźdzą z Gliwic autem i dostają karte niż osoba która dowozi pracowników do pracy na czas.A co do warunków pracy pracowałam gorzej-przy 35 stopniowym upale miałam tylko jedna przerwe 20 minutową a do tego dochodziło gorąc z zgrzewarek które były na hali a było ich 6,które chodziły non stop.Tu jest problem jedynie że jest mała hala i brak przewiewu, wiatraki tylko ten gorąc mieszaja. Woda fakt smakuje j(usunięte przez administratora) powina stać koło miejsca pracy tak żeby nie przeszkadzała i nie byłoa blisko elektrycznych rzeczy typu kontakty wtedy nic sie nie stanie i sie rozwiaże problem cytuje"dlaczego nikt nie pracuje i tylko chodzi pić lub do ubikacji". Pozdrawiam P.S. zróbcie takie zebranie chętnie pogadam z panem prezesem i panem dyrektorem bo widze że co niektórzy z [usunięte przez moderatora] umią załatwic tylko bzdety opawiadaja.

01.09.2011 21:42

A ja wam powiem, że ludziom nigdy nie dogodzi!!! Ciagle wam cos nie pasuje. Było gorąco-kupili wiatraki, woda nie smakowała z dystrybutora - kupili plastikowy stojak na własną wode, była najniższa - (usunięte przez administratora) (mało ,ale zawsze coś). Ciagle źle, ciągle wam brakuje, ale zajrzyjcie do lodówki która jest na jadalni i zobaczcie co sie tam znajduje. Kiełbasa, jogurty, owoce, to wszystko laduje w koszu, bo czasami leży to kilka ładnych tygodni. U siebie też taki chlew w lodówce zostawiacie? Za dużo w [usunięte przez moderatora] macie i wam sie przewraca od tego dobrobytu. (usunięte przez administratora)? Praca teraz przeszkadza temu co za komuny nic nie robił a kase brał. No ale jak teraz rodziny maja po 2 samochody kilka kredytów bo chca żyć w luksusach a najlepiej nic nie robić to jak wyżyc(usunięte przez administratora)Fakt, cieżko. Zobaczcie na nasz rzad kochany, to sa ludzie "ciezko pracujacy" za czasow komuny:)) tylko zarabiajacy kilkanascie lub kilkadziesiat razy wiecej od nas. Tu nie chodzi o kase, tu nie chodzi o warunki, po prostu robić się nie chce dlatego tak mówicie i wymyślacie. A to ten zły a to ten nie dobry. Każdy tu piszacy uwaza sie za najlepszego i najmadrzejszego, a zastanowiliście się czy ludzie wokół też tak uważają? Czy tylko to jest takie Polskie "Ja"?
    Boso po rosie

01.09.2011 10:38

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie. Od kilku miesięcy jestem pracownikiem zakładu BMZ Poland Gliwice. Czytając forum mojego miejsca pracy zastanawiam się nad jednym , czemu ma służyć to forum? bo nie bardzo rozumiem. Zawsze miałam wyobrażenia o forach że mają cel uzasadniony. To forum jest jak czat na Onecie każdy pisze dużo ale nie pisze o sprawach które dla nas pracowników powinny być ważne. Zakład tworzą ludzie! nie ściany nie maszyny lecz LUDZIE .Należę do osób które nie siedzą w cieniu mówią na zakładzie wprost jak do koleżanek tak i do przełożonych co jest złe i co przeszkadza. Kadra zakładu powinna przemyśleć system pracy ,praca stojąca 8 godzinna jest złym rozwiązaniem co można zaobserwować na kamerach jeśli się znajdzie czas i ochotę .Pracownik po 3 godzinach pracy przestaje być wydajny myśli tylko o tym ile da radę wytrzymać odlicza czas do 5 minutowej przerwy. Myślę że można zmienić system pracy nasza wydajność i produktywność też pewnie by się zwiększyła .Zarabiamy najniższą krajową jak na 200tys miasto to dramat ,oczywiście podpisując umowę byliśmy tego świadomi .Zakład się rozwija miejmy nadzieję że nasze pensje zaprocentują niebawem. Wiem nadzieja i tak dalej. Piszecie tu o osobach które znam osobiście i tak naprawdę są mi obojętne! Jedno jest pewne zostały one wybrane przez kogoś by reprezentować zakład by być jego wizytówką ,ja widzę zupełnie coś innego .Sami zaniedbują obowiązki jakie im zlecono ,ale świetnie gnębią i męczą tych którzy są na tym najmniejszym podium. Czyja to jest wina? czemu tak się dzieje? Bo jest nas tyle w zakładzie a tak naprawdę jesteśmy tchórzami którzy nie potrafią mówić wprost co się podoba a co nie .Kiedy są zebrania spuszczamy głowy jak małe zbite dzieci .Po co jest to forum? zadajcie sobie pytanie sami. Ja czytam i wstyd mi za to ,bo czyta to cała moja rodzina ,znajomi i przyjaciele .Sprawy opisywane na forum powinniście załatwiać między sobą .Na forum pisać to co jest złe w zakładzie, co można zmienić i jak, zostawić jakieś pomysły podzielić się spostrzeżeniami. Może ktoś z kierownictwa przeczyta i przemyśli ,zastanowi się nad tym co można by było ulepszyć jak sprawić by młody zakład stał się dobrym i prężnym zakładem . Puki co chyba nikt nas nie będzie traktował poważnie! poczyta, pomyśli i pod nosem pośmieje się jak wspaniałych (usunięte przez administratora)Nie domagają się niczego konkretnego .( o przepraszam są postulaty koszulek ) Ja gdybym miała taki zakład była bym najszczęśliwszą osobą na ziemi bo wasze wpisy mnie nie motywują do żadnych działań .Przemyślcie ludzie sprawę ,zastanówcie się nad związkami zawodowymi nad walką o lepszy i godny byt. Mówmy o swoich problemach głośno przełożonym niech też zapracują na chleb, a forum zostawmy na naprawdę ważne rzeczy. Pozdrawiam: Chodząc boso po rosie.

29.08.2011 19:24

Ja jutro idę na rozmowę.. czego mam się spodziewać?
    lola

18.08.2011 15:43

Cv składasz na strefie w recepcji ul.leonarde da vinci budynek obok TRW
    siwa32

18.08.2011 12:07

Hej mozesz mi podpowiedziec gdzie sie sklada papiery do tej firmy? i co konkretnie??

16.08.2011 12:38

Art. 134. Jeżeli dobowy wymiar czasu pracy pracownika wynosi co najmniej 6 godzin, pracownik ma prawo do przerwy w pracy trwającej co najmniej 15 minut, wliczanej do czasu pracy. Czyli na 8h wynosi 20 minut czyli mamy przerwe dłuższa o 10 lub o 18 a jeszcze mamy 2 razy po 5 minut przerwe którą musimy odrobić. To tyle na temat przerw

14.08.2011 13:10

tak ta przychodnia nazywa sie meden. Do pracy dojedziesz 699 lub 692. A ty paniusiu nie badz taka przemadrzala bo zobaczymy jak dasz sobie rade w pracy hahaha ! Nie jedna juz była taka przemądrzała a potem płakała i sie zwalniała ! a ja juz tam pracuje 7 miesiecy wiec wiem ze testy to jest najprostsza rzecz na swiecie w tej pracy :)

13.08.2011 19:40

a co do tej wypowiedzi ze zdałaś a nie wytłumaczono ci co masz robić to akurat w to nie wierze bo jeśli nie zostałoby ci wytłumaczone co masz robic to byś to oblała. A osoba która prowadziła testy jest kompetentna i wykwalifikowana . I jesli mowisz ze \\\"zdałas chociaż ci nie wytłumaczono \\\" to co ty jakas wszechwiedza jestes stanelas przed zgrzewarka i wiedziałas co masz robic ?

13.08.2011 19:35

badanie nic nie kosztują i są w Gliwicach przy(usunięte przez administratora)o tak jakbys jechała od Pl. piastow ulica Jagielońską i na pierwszym skrzyzowaniu w lewo :) i to jest zaraz na początku ulicy :) a dokładnie po drugiej stronie wybudowali teraz pogotowie :) Można tam trafić bez problemu :)
    Stokrotka

13.08.2011 18:08

Też byłam na tych testach i teraz badania lekarskie ale nie mam pojecia gdzie to jest może Ty wiesz i czy trzeba się przygotować na jakieś koszta??
    gossc

13.08.2011 15:41

wiecie co wam powiem -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma -a zarobki jak to na strefie:)

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

13.08.2011 13:26

mała11 - 2011-08-13 08:53:14bmz (usunięte przez administratora) tak można śmiało od początku nazwać tę firmę.Zjawisko \ja bylam dzis na rozmowie i testach -i zdalam mimo ze nie wytlumaczono mi co i jak ale jak bedzie wygladala praca prezkonam sie i wtedy ocenie
    wesolaaaaanonimka

28.07.2011 21:07

Racja.Konkret to konkret!!!Pracowac trzeba,ale wiekszosci z biura nie interesuje za ile!Moze w koncu bedzie jakas zmiana co ??????????halo!!!
    snAJK

28.07.2011 20:47

popieram w 100%. chociaz jedna konkretna wypowiedz

25.07.2011 20:37

aguatec...nie byłes/bylas na linie gosi wiec nie wysmiewaj sie!przyjdz jeden dzien popracowac,a pozniej oceniaj!!!HAhaHa

24.07.2011 10:30

BMZ- " Bardzo Mało Zarabiamy"
    szukajaca pracy

20.07.2011 19:58

dzieki za odpowiedz ...to niedużo jak na prace na produkcji..ale nocek się tam nie robi ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

szukajaca pracy

19.07.2011 23:20

ile sie tam zarabia?
    pol

18.07.2011 09:31

Serwus:) również i ja poproszę o dodatkową koszulkę.To przeogromna męka z tym praniem po drugiej zmianie......Czy naprawdę nie ma sposobu aby to jakoś rozwiązać?Rozumiem ,że parkingu nie powiększą ale koszulki dodatkowe to przecież banał.Nie potrafię tego pojąć dlaczego nie możemy się doprosić o dodatkową sztukę.....:(((((.To przykre.No,ale trudno trzeba sobie dać radę .............
    edf

17.07.2011 20:11

swieta racja popieram przedmowce . brawo
    fazdczsdc

17.07.2011 18:11

bo (usunięte przez administratora)zeby sie wyzalic a nie chwalic
    RYL

16.07.2011 23:23

Fajniutkie osoby pracuja na (usunięte przez administratora)) tam zawsze jest miła atmosfera, mialam przyjemnosc tam pracowac...:) i jestem bardzo zadowolona z ekipy ktora tam pracuje na stale, kazdy kazdemu pomaga i mozna sie posmiac :) Super Ekipa !!! Pozdrawiam BMZ

16.07.2011 22:10

Skoro są osoby zawiedzione to niech nie przedłużają umowy. Jaki problem? Właśnie czemu nikt nie piszę o pozytywach tylko ciągle o negatywach?..."...bo to Polska, a nie elegancja Francja...":)
    ;)

16.07.2011 19:51

Również pracuję na zmianie (usunięte przez administratora)i uważam ,że jest idealną osobą na takie właśnie stanowisko .Uważam wręcz ,że powinni jej zaproponować coś jeszcze bardziej imponującego.To bardzo wspaniałomyślna kobieta i rzetelnie wykonuje swoją pracę ......i jeżeli mam pisać źle o kimkolwiek to uwierzcie ,że wolę nie pisać w ogóle.Pozdrawiam:)

15.07.2011 20:53

ludzie jak to czytam to ciesze sie że pracuje na drugiej zmianie tam są normalni ludzie zajmują się pracą każdy stara się wspólpracować ze sobą a to jest bardzo wazne dla zespołu a nie fałszywymi przyjażniami między sobą a pózniej są takie problemy.(usunięte przez administratora) na tym zakładzie odpowiednia osoba na danym stanowisku która zna się na rzeczy oby tak dalej Pozdrawiam ludzi z tej zmiany .

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.