BMZ Poland
3 751 6 1

Opinie o BMZ Poland

Ula

Na podwyżki pieniędzy nie było... nagle okazuje się, że dla mini marketu, który ma mniej roboty niż produkcja się pieniądze znalazły. (usunięte przez administratora)

...
@Ula 07.12.2018 12:12

Może niech pani najpierw sprawdzi, a potem pierd*li te swoje głupoty? Magazyn i market to teraz jeden dział, stawki muszą mieć identyczne, a jako, że magazyn miał większe zarobki to marketowi "podniesiono". Podniesiono im w taki sposób, że zmniejszyli im premie, co skończyło się tym, że wypłatę jaką mieli taką mają. A jak pani Uli i reszcie księżniczek tak strasznie i źle jest na produkcji to niech się przeniosą na ten magazyn lub market.

Stek
@... 08.12.2018 07:41

A to tak jest MM przeszedł po magazyn zarobi więcej.Koordynstor zarabia 4.300,.Administrator też zarabia więcej.UTR też ma większe stawki.Zastepca dostaje tyle co normalny prac.prod.plus 100,150 więcej jak kierownik ma dobry humor i mu przydzieli.To oznacza ,że jak zwykle tylko produkcja została bez zmian.SUPER. kwota podana brutto.

Ja
@Stek 10.12.2018 09:01

Jestem zastępca koordynatora i jeszcze nic dodatkowo nie dostałam.

Maliny
@Ja 10.12.2018 22:58

I na to że dostaniesz też bym nie liczyła

Vici

Pracuję w firmie od dłuższego czasu ,i to co się obecnie dzieje to masakra. Pani koordynator sama nic nie potrafi,niewiem jakim cudem jest na tym stanowisku,a pani która ja zastępuje to totalna porażka jej wiedzą polega chyba tylko na tym jak chodzić między liniami i udawać że się pracuje. Normy tak zawyzone ,że niewiem jakim cudem człowiek ma to zrobić ,ale staramy się czasami jest 100% a czasem 90%,to oczywiste zawsze (usunięte przez administratora) jest ,ale jak jest norma to księżniczce by korona spadła z głowy jakby miała dobre słowo powiedzieć i zmotywować ludzi do pracy. Ogólnie stan pracy pogorszył się bardzo ,braki komponentów,stary sprzęt ,który się non stop psuje a panowie z którzy mają go naprawić mają na to wiecie co,trzeba czekać na nich z godzinę albo i dłużej,przychodzą po 3 osoby do jednej rzeczy i jeszcze nie naprawią,ale za to mają czas i stać z koordynatorami przez pół dniówki i tak czas leci. Ogólnie bardzo fajny bajzel,tylko tak dalej a daleko zajdziemy. Wesołych Świąt.

Xxc

Pracuje tu kilka lat i też szukam innej pracy,patrząc na to wszystko to odechciewa mi się przychodzić do tej roboty-A już Panie koordynatorki to przechodzą same siebie,żenada!

Joanna
@Xxc 26.11.2018 22:59

Patrząc po wypowiedzi Twojej, ale też i innych użytkowników (na przykład @Z poważaniem Ja) można wywnioskować, że w firmie BMZ Poland aktualnie nie panują najlepsze warunki dla pracowników. Czy macie jakieś pomysły, jak można by było to zmienić? Może warto wyjść z jakąś inicjatywą.

Z poważaniem Ja

Witam wszystkich. Pracuję w tymże zakładzie na produkcji już jakiś czas (więcej niż rok dodam) a zatem sądzę, iż mogę wypowiedzieć się już trochę na temat pracy, atmosfery itd. Otóż na początku uważałam, że praca oraz atmosfera jest fajna. W porządku ludzie, obowiązki do ogarnięcia, podejście do pracownika przez niegdyś liderów dość dobre. Teraz me zdanie się bardzo zmieniło. Widzę zmiany na gorsze i sądzę, iż dostrzegam je nie tylko ja a także inni pracownicy. Zaczyna się robić coś niedobrego. Wciąż słychać słowa typu sztuki, sztuki... Norma... Przyspiesz... Proszę nie zrozumieć mnie źle. Ja rozumiem, że dostajemy wynagrodzenie za wykonywaną pracę a nie za lenistwo. Mam świadomość tego, iż trzeba pracować, nie podpierać blaty i że za darmo pieniądze się nie należą... Lecz są jakieś granice. Człowiek boi się iść do ubikacji bo wie, że gdy wróci w życiu nie odkopie się z zestawów. Przez to robią się nieciekawe sytuację między pracownikami. Patrzą na Ciebie krzywo bo np jesteś gorszy na tym stanowisku (bo proszę ja Was nie można we wszystkim być dobrym) i, że przez Ciebie ich premia będzie mniejsza. Tworzą się konflikty. A nie ukrywajmy gdzie więcej Kobiet tam i plotek i konfliktów więcej - rzecz jasna nie chcąc nikogo urazić. Kolejna rzecz no błagam ale jest w tym zakładzie mnustwo ludzi którzy wręcz kochają takowe konflikty. Żyją wręcz z tego by kogoś obgadać, krytykować i za przeproszeniem obrobić mu (usunięte przez administratora) Ale no proszę, jesteśmy dorośli, sądzę iż każda osoba inteligentna nie będzie opierać się na plotkach lecz sama wyrobi sobie swą własną opinię na temat danej osoby. To nie podstawówka. Jak to o Was świadczy? Zastanówcie się czasem zanim obgadacie kogoś. To tylko praca. Inna sprawa która chce poruszyć. Są ludzie na liniach którzy owszem są super bo potrafią bardzo szybko pracować. I tutaj szacunek z mej strony lecz proszę weźcie czasem pod uwagę fakt iż np inni nie robili danego projektu i stąd są wolniejsi od Was. Zastanówcie się zanim będziecie w beszczelny sposób fuczec na takiego pracownika. Ludzie... Nie każdy jest ideałem i mistrzem. A co jeżeli Ty kiedyś sam trafisz na linie na której nie byłeś? Będziesz także taka Ahhhhh? To praca. Tylko praca. Szanujmy się. Ja osobiście nie toleruje lenistwa, owszem. Lecz nie znoszę chamskich zachowań, obgadywania, popisów i wchodzenia w tylek. Nie zapominajcie iż karma wraca. Teraz kwestia inna. Ta cała wydajność a co za tym idzie Nasze premie. Na niektórych liniach zdecydowanie są zawyzone. I nie mówię tego dlatego bo nie chce mi się pracować itd. Po prostu... Pewne cyfry wymagane przez osoby wyżej są ogromnie za wysokie. I owszem czasem jest się w stanie to wykonać. Ale ludzie. Jakimz wysiłkiem? Jakaż czujesz presję? A ileż razy mimo to nie osiagasz 100% I czasem można odczuć to znacznie na premii. A nie ukrywajmy. Chodzimy do pracy dla pieniędzy. Podsumowując. Uważam, że przez ten czas od kiedy tu pracuje sytuacja zmienia się na gorsze. Za sprawą presji oraz ludzi którzy zwyczajnie upajaja się ponizaniem innych. Ugryzcie się czasem w język. Szanujmy ludzi i nie oceniajmy! Pozdrawiam :-)

Jaaaa
@Z poważaniem Ja 23.11.2018 17:12

Szczerze powiem ze sie z toba zgadzam ze nie kazdy musi byc we wszystkim najlepszym. Ale inna kwestia jest to ze jedni sie staraja a inni maja to po prostu gdzies bo to niech ich linia albo inny projekt i olewanie wszystkiego. A jak ktos schodzi sobie z lini nic nikomu nie mowiac lub dwie osoby naraz to niech sie nie dziwi ze jest zasypany zestawami. Ale powiedziec cos komus lyb zwrocic uwage to nie mozna bo zaczyna rzucac zestawami ze zlosci albo sie obraza. A co do obgadywania to na stolowce dziewczyny z jednej lini siedzac razem potrafia obgadywac inne myslac ze one tego nie slysza i glupie teksty ze my nie bedziemy zapierdakac tak jak one to skoro komus nie chce sie pracowac no to mi przykro bardzo ale nikt za nie robic nie bedzie.

Kkkk

Po pierwsze - naucz się pisać. Po drugie- pracuje z Renatą jakiś czas i nie powiem o niej złego zdania. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Jeśli komuś nie chce się pracować to zawsze będzie szukał dziury w całym. Ja robię co do mnie należy. Koordynatorzy są od tego by wymagać, bo od nich też wymagają. Przez cały czas kiedy pracuje z Renatą nie słyszałam aby w jaki kolwiek sposób kogoś znieważyła. Dajcie już jej spokój. Ona tylko wykonuje swoją pracę.

XYZ

Pracuje z Renatą W. i jest to najlepsza osoba jaką znam, zawsze można na nią liczyć, zawsze wesprze dobrym słowem, radą, zawsze się pyta każdego z Nas czy wszystko wporządku. Renata jest cudowna dla Nas Waszystkich. Osoby, które z nią pracują wiedzą to. Jeśli Ktoś pisze na Naszą Renie takie złe opinie to ostrzegam wszystkich, pisze to osoba, ktora pracowała z Nami i wyleciała za Bardzo Złe Zachowanie a teraz się Mści bo przedłużlyli jej umowę i myśli, że wszystko jej wolno. Ostrzegam Cię osóbko, nie przeginaj bo wylecisz z BMZtu, z linii już wyleciałaś:] Mało Ci??? Nasza Renata jest Najlepsza i My Wszystkie o tym Wiemy. Pozdrawiamy Naszą Ranate:)

X
@Z poważaniem Ja 23.11.2018 17:12

Laski w tej firmie żyją płatkami, także nie ma się co dziwić :v

X
@X 25.11.2018 17:22

*plotkami

sril
@Kkkk 23.11.2018 23:01

ci co do tylka wchodza zawsze mają lżej, zapierdalalam u niej ponad rok czasu teraz na szczęście u Anki, i swego czasu kto jej slodzil byl okej a kto powoedzial swoje zdanie odczul humory i cięty język wystarczy popatrzeć ile osób zwolnilo u Renaty a ile na górze u Anki więc odpowiedz sobie sama..

Xxc
@sril 25.11.2018 22:09

To prawda.Ja pracowałam z nią parę lat i nie daj Boże jak powiesz swoje zdanie lub się sprzeciwisz to zaraz się na tobie odgrywa i robi na złość, powinna raczej w wojsku pracowac a nie tutaj -ona gorsza jak (usunięte przez administratora)

Hmm

Ciekawi mnie tylko czy inne firmy w ustawowy dzień wolny od pracy też odrabiają wigilię w poniedziałek 12 listopada i w jaki sposób zostanie nam to wypłacone????

Malina18
@Hmm 08.11.2018 13:15

Ludzie sami robicie sobie pod górkę, padł świetny pomysł aby 12 odrobić wigilię co jest zdecydowanie lepszym wyjściem niż przychodzenie w inna sobote co da 6 dni pracujących w tygodniu , ale nie wam księżniczki znów jest źle . Większość w wigilijny poniedziałek wolałoby być w domu i spędzić czas przy garach niż od 6 być w pracy . Ludzie ogarnijcie się , robicie problem w momencie kiedy jest dobre rozwiązanie .

Godlewski
@Hmm 08.11.2018 13:15

W innych firmach jest inaczej tam o wiele wiecej sobót maja pracujacych i tymi sobotami pokrywaja dni wolne.

Ula

Na dniach będę się zwalniała. Bmz to (usunięte przez administratora) i nic więcej. Kamery zamontowali żeby nas kontrolować. Co to ma być ??? Żenada A nie firma

Tobiasz
@Ula 01.11.2018 08:59

Chyba każdy zakład ma monitorowaną halę. Jak pracowałem w innych zakładach to BHP korzystało z kamer.

Xx
@Ula 01.11.2018 08:59

Na starej hali też były kamery.

X
@Xx 17.11.2018 12:25

Dokladnie

Godlewski
@Ula 01.11.2018 08:59

To ze w firmie jest monitoring to tylko dla bezpieczenstwa, firma nie ma prawa kontrolowac twojej pracy ani zwracac ci uwage ze sie podpierasz o blaty a nie pracujesz dla twojej informacji na poczatku roku weszla odpowiednia ustawa

Po co to komu wiedziec

Nie mam nic do kierownika osobiście ale Sory niektorzy chyba są jego pupilkami żeby nie powiedzieć gorzej i kogoa obrazić.. z dolnej hali pani O nazwisku S chyba ma jakieś super stosunki z kierownikiem jeżeli może tak sobie wychodzić.. co do koordynatorów niechętnie dawaja nas na wirtuala nawet gdy jest coś zepsute.. To jest chore nam potem zabierają za wszystko! Wysluguja się zastępcami A potem my musimy robić za ta osobe. A przy premiach jest cyrk że się okazuje że ktoś jest na zleceniu na którym nigdy nie był.. i jeszcze dodam że ludzie są niesprawiedliwi, są wśród nas konfidenty. Amen

Nel

Pozdrawiam Stasia w zielonym... :) jestes mega pociagajacy jak wymieniasz elektrody

WidziszINieGrzmisz
@Nel 02.11.2018 02:06

Najpierw niech nauczy się je wymieniać bo to jakiś dramat. Ileż można się uczyć takiej prostej rzeczy..... Spoko, może wolno kuma, ale niech chce się nauczyć i przyjmuje krytykę z pokorą.

TakżeTen
@Nel 02.11.2018 02:06

No tak pociągający, że masz ochotę powiedzieć mu by poszukał siebie gdzieś indziej i samemu wymienić te elektrody

Kurewnik

Panie kurewniku haha daj se spokój z tą pracą ona nie jest dla Ciebie nie nadajesz się

Buesztynowieckiej
@Kurewnik 09.11.2018 21:22

Taki jesteś śmiały na forum??? Weź stań twarzą w twarz i powiedz to w oczy Panu kierownikowi ;)

K
@Buesztynowieckiej 09.11.2018 22:24

Co wy chcecie od tego kierownika. Ja tam nie mam o nim złego zdania. Widać ,że się stara. Nie wierzę w to, że działa na nie korzyść firmy bo by sobie zaszkodził, w końcu sam tam pracuje. Nie wszystkim da się dogodzić, a jeśli komuś się coś nie podoba, to po co dalej pracuje w BMZ. Ja pracowałam w wielu miejscach i wszędzie znajdą się osoby nie zadowolone. Panie Piotrze ja jestem z Panem, głowa do góry. A wy weźcie się do roboty, a nie zajmujecie się głupotami.

Blockiers

Krótkie moje doświadczenie jest takie jak wielu z was. Firma każda musi mieć głowę, jak każdy żywy organizm będzie się psuć właśnie od głowy. Miałem wielu przełożonych i dyrektorów, no cóż dla mnie to była strata czasu. Ludzie jak wszędzie są fantastyczni, poznałem świetnych ludzi, dziękuję, byli też no cóż jak wszędzie ludziki i kwakwarakwa. Budynek extra a firma mocno średnia przez niegolonego ogonka. No ale powiedźcie mi jak tak można wyglądać, raczej nie wypada...

Prezio
@Blockiers 07.11.2018 14:32

Można go z cieciem na stróżówce pomylić..taki reprezentatywny jest! I taki jest też poziom zarządzania w tej firmie...

Bmzxxx

Witam wszystkich serdecznie :) jestem pracownikiem produkcji rok w tej firmie na samym początku obiecują złote góry których i tak nie widać... Co do koordynatorów porażka depcza po odciskach żeby (usunięte przez administratora) bo norma ma być i koniec tematu nic ja nie obchodzi wiecznie naburmuszone i złe bo norm nie ma pytam się jak mają być???? jak (usunięte przez administratora) nic nie dziala w tej firmie..a to tester a to zgrzewarki a to lutownice lub brak części lub magazyn jeszcze nie ogarnął ... A przyjdzie Ci jedna z drugą i powie że masz ja nie (usunięte przez administratora) ma być norma i koniec.... PANIE KIEROWNIKU!!! wiem że od czasu do czasu Pan wchodzi i czyta komentarze może w końcu Pan zrobi z tym porządek mowa o ':koordynatorach' których nie ma wiecznie na chali bo są na papierosku lub kawie pytam się jakim prawem maja z20 przerw w ciągu pracy a zwykły pracownik 1 i nie daj boże się spóźnić 30s z niej.... Ale jak pani koordynator jest na hali może w ciągu pracy 2 godz to jest dobrze wiecznie robienie za nie roboty zamów części zrób testy zrób tamto sram to a na koniec będzie darla pysk że nie ma normy.... Jednym słowem(usunięte przez administratora) a nie robota.... Oglądam się za inna praca...

000
@Bmzxxx 08.11.2018 11:21

No Tak,koordynatorzy dostali super podwyżki ,a byli liderzy oprocz swojej pracy na linii mają za nich odwalac cala robote i to za fri.

Tola
@000 08.11.2018 15:57

Przecież kierownik sam z koordynatorami jest na papierosku.Koordynator powinienem być na linii i udawać przynajmniej że pracuje za taka kase po podwyżce jaką dostali. Kto ma zwrócić im uwage? JEST KTOŚ ODWAŻNY?

Pracownik produkcji

Moi drodzy, myślę że warto nadmienić jak bardzo pracownicy produkcji są źle traktowani i sprowadzani do roli zwykłych roboli. Koordynatorzy nie mają zbyt wiele do roboty więc potrafią chodzić i patrzeć Ci na ręce i zwracać uwagę za każdą pierdołę. To wcale nie ma na celu poprawy wydajności czy motywacji. To demotywuje i sprawia że człowiek czuje sie jak kompletne zero. Koordynatorzy patrzą krzywo na pracowników produkcji nawet jak wyjdą ze swojej linii 10 sekund przed dzwonkiem i zmierzają w kierunku drzwi a sami potrafią chodzić palić kilka razy dziennie co jest wbrew przepisom bo do tego jest wyznaczona przerwa ( jedna jedyna ) i obowiązuje każdego ! Byli liderzy którzy nie zostali koordynatorami również nie narzucają na siebie zbyt wielu obowiązków i czują sie jakby byli w starej roli. Mimo że są zastępcami koordynatorek i mają obowiązki pracownika produkcji potrafią stać i nic nie robić całe 8 h. Ewentualnie coś poudają a ty masz robić na akord bo przecież premia uznaniowa od normy. W każdej normalnej firmie można takie rzeczy zgłosić komuś wyżej postawionemu jak np. kierownikowi ale w tej firmie pan kierownik ma wszystko w głębokim poważaniu ;) Do czego to zmierza ? Niech kadry potem nie wnikają dlaczego się ludzie chcą zwalniać. Pozdrawiam.

Alfaiomega

Oby wizyta dzisiejszego "goscia" byla skuteczna :)

Alamakota
@Alfaiomega 29.10.2018 21:11

No może Pan prezio w końcu spadnie ze stołka. Już się chyba ledwo trzyma!

Tobiasz
@Alamakota 31.10.2018 19:13

Czemu ledwo się trzyma?

Nel

Pozdrawiam Stasia w zielonym... :) jestes mega pociagajacy jak wymieniasz elektrody

Bmz

Po raz kolejny nasze premie są źle policzone,normy niewiadomo skąd wziete,zlecenia niewiadomo skąd wzięte-oszukują nas jak się da .

Qwertyuiop
@Bmz 30.10.2018 22:59

Ciekawe czy biurowców oszukują tak, a żebt było nałi obiecują kase dodtakową za to że pojdziesz na stihla - to jest żenada...Na innych liniach dajesz z siebie wszystko a i tak cie nikt nie doceni

Ona

Gnebieni są nawet ci pracowici.

~bmzetowa
@Ona 24.10.2018 18:10

No a co, jak się nie myją to są gnębione!!!

~bmzetowa

Jak ktoś pracuje i zajmuje się tym co powinien, nie ma problemów z mobbingiem i innymi rzeczami. Jak ktos napisal kawki i ciastka tylko brak. Ludzie zajmijcie się pracą a nie obrabianiem tyłka innym.Albo zainwestujcie w perfumy lub się umyjcie bo wstyd same baby w szatni a śmierdzi że idzie paść trupem...

Joanna

@Penelopa proponuję wrócić do dyskusji merytorycznej o pracodawcy jakim jest BMZ Poland. Forum to służy do przekazywania treści odnośnie jakości pracy i sytuacji firm. Zatem daj znać jak Ci się tu pracuje, co wpływa na Twoje zadowolenie z pracy? Masz może jakieś wskazówki dla nowo zatrudnionych lub kandydatów poszukujących tu pracy?

Tola
@Joanna 16.10.2018 09:36

Większość nie ma co robić linie stoją a ludzie ss rzucani po całej hali i innych liniach na których patrzą na nich x nienawiścią w oczach bo jako nowi niewyrabiaja norm na czym traci cała linia premie.Pracowników mają za nic.Z tego tylko kłótnie wśród pracowników bo każdy chce całą premie .Kto sie wyrabia to zly na tych co spowalniaja Ci co spowalniaja tez nie dobrze sie z tym czują.Powrot do starego rozliczania premii byłby idealny.

on

Podobno Palma odeszła szkoda fajnie pachnie

Ktoścoś

Firma chyli się ku upadkowi przez nieumiejętne zarządzanie człowieka bez wykształcenia i bez doświadczenia... Ludzie najpierw masowo rekrutowani ... teraz po cichu zwalniani. Co mądrzejsi już się sami połapali i odchodzą. Pracy w Gliwicach jest w brud, to nie jest jedyna firma. Piękny budynek, niestety pusty w środku. Brak szacunku do ludzi, zły przykład idzie z góry. Jak to mówią ryba psuje się od głowy. No bo jak to ma funkcjonować ... przykro patrzeć co tam się dzieje. Wystarczyłoby zmienić zarząd i firma miałaby szanse na lepszą przyszłość.

The Tiger@
@Ktoścoś 10.10.2018 15:21

Ale pół zarządu jest jednocześnie właścicielem 80%... więc jak to się ma stać?

Czarny bez

A ja chcialam pozdrowic jednego z chlopakow z UTR, Ł(usunięte przez administratora) jestes (usunięte przez administratora) :) szkoda ze nigdy nie zwrociles na mnie uwagi... ale wciaz mam nadzieje

Czupiradło <3
@Czarny bez 08.10.2018 21:17

Hej, a ja bym chciała również pozdrowić jednego z chłopaków z UTR, B@rtka G. Uwielbiam jak jesteś taki rozczochrany jak byś dopiero co wstał z łóżka. Nie wiem za wiele na Twój temat ale mam nadzieję, że jesteś wolny i że za niedługo zaiskrzy między nami hehe

Zla Wrrrr
@Czarny bez 08.10.2018 21:17

Czarny bez, Łukasz z utr jest muj!!! masz go zostawic!!! bo inaczej bedźemy gadac!

Widz
@Zla Wrrrr 09.10.2018 15:32

naprawde ... naprawde "mUJ" aż mi szkoda chłopaka

Bpp
@Widz 09.10.2018 19:13

Haha mi też go szkoda.. Aż za bardzo :D

Faza
@Czupiradło <3 09.10.2018 15:24

Jak Ci B@rtek podlaczy uziemieniem to Na pewno zaiskrzy miedzy Wami.....:)

Penelopa
@Czupiradło <3 09.10.2018 15:24

Serio? Czy to jest forum matrymonialne? Czy opinia o zakladzie pracy? Podejdz so niego i dotknij tych włosów, a daruj takie komentarze.

NN
@Penelopa 12.10.2018 10:20

Ciebie tez moge? ;*

Czupiradło <3
@Penelopa 12.10.2018 10:20

A Ty co, zazdrosna jesteś?! Jak byś chciała wiedzieć to mogę mieć z UTR'u kogo chcę! Domyślam się kim jesteś i wiedz, że nie tylko B@rtka G. mogę poderwać

Penelopa
@Czupiradło <3 12.10.2018 15:24

Myślę, że nie masz zielonego pojęcia kim jestem. Ale z całą sympatią dla Panów z UTR'u, żaden nie znajduje się w kręgu moich zainteresowań. Może dlatego, że mam męża? A Ty skoro możesz mieć każdego to dlaczego jeszcze nie masz żadnego? Krowa która dużo krzyczy....

Szok

Panie Prezesie,to chyba najgorsze forum,czy Pan tego nie widzi,że w firmie źle się dzieje,że ludziom źle się tu pracuje.Kiedy zmieni Pan rządzących?jak będzie już za późno?

Napalona :P

Podczas przezbrojeń, Łukasz R wymyśla głupie rymy i twierdzi, że zostanie najlepszym raperem i mechanikiem na Śląsku i że będzie bogaty hihi! Jak będziesz bogaty to odezwę się do Ciebie ????

Świadek
@Napalona :P 11.10.2018 14:58

Tak, byłam świadkiem jego występku! W dodatku jego kolega z działu Adam C podkłada mu bity beatbox'ując haha! Niech ktoś ich nagra

MaDka

Witam dziewczyny czy ma kturaś do odania naklejki na gank slodziakuf z biedronki za darmo chce dla mojego dziecka chcem bo hore a punktuw durzo czeba zbierac a ja na to nie mam czasu macie mi dać i dać informke hehe buziaczki

Bleblok

Przykre jest tylko to ze gora zrzuca wszystko na produkcje, nie mamy od nikogo wsparcia sami musimy radzic sobie ze wszystkimi problemami koordynatorzy maja teraz pelne rece roboty i za duza odpowiedzialnosc to sa jakies jaja

jp
@Bleblok 28.09.2018 12:36

A inżynierowie produkcji albo chłopaki z działu tech. już was nie wspierają???

Nieznany
@jp 01.10.2018 13:48

Jak ich pozwalniali to nie ma kto...v

Nickolas
@Nieznany 03.10.2018 10:54

To dział techniczny jeszcze istnieje?

Kkkkkkk
@Nickolas 03.10.2018 19:08

Z działu technicznego to kojarzę najbardziej pozytywną i pomocną osobę tej firmy Michała :)

Pracownik
@jp 01.10.2018 13:48

A czy oni nas kiedykolwiek wspierali?

tratra
@Kkkkkkk 03.10.2018 22:33

(usunięte przez administratora)już chyba nie pracuje!

Szara myszka

Jak juz mowa o chlopakach z UTR pojawilo sie niedawno dwoch nowych, jeden z tatuazmi a drugi jego kolega chyba M i G ? :) jestescie bardzo przystojni przynajmniej mozemy pocieszyc troche oczka na produkcji, szkoda ze pracujecie tylko na jedna zmiane...:( mam nadzieje ze bedzie nam dane sie blizej poznac :)

Pośrodku

Domowe przedszkole.. tak można teraz podsumować co się dzieje w firmie i tu na forum :( szkoda że ludzie zapomnieli że mogą rozmawiać i rozwiązywać problemy między sobą a dopiero gdy to nie działa to iść wyżej. Dużo mówi się o Stihlu ale o sytuacji na innych liniach to nikt nie wspomni. Każdy ma swoją normę do wyrobienia a niestety nie każdemu na tym zależy. Jednym zależy za bardzo a innym trzebaby podać kawkę i ciasteczko :( osoby którym zależy za bardzo nie zawsze potrafią to odpowiednio przekazać i potem tylko słyszą jakie to są złe i nie dobre, że niby mobbing i tak dalej.. po prostu brak odpowiedniego podejścia i komunikacji. To że wam zależy nie znaczy że macie warczeć na innych. A osoby które myślą że moga przyjść do pracy na kawę lepiej niech przemyślą czy produkcja to odpowiednie stanowisko dla nich. Nikt tu was na siłę trzymać nie będzie, bo gdy ktoś wam zwróci uwagę że na hali się pracuje to rozwiązaniem nie jest oskarżanie tej osoby o mobbing. Niektórzy przychodzą tam do pracy a nie po to żeby wikłać się w jakieś konflikty i wybierać 'strony'

VERUM

Witam Panie Piotrze, z zasady celem nowego kierownika obejmującego stanowisko jest wdrożenie nowych pomysłów mających na celu zapewnienie firmie podniesienia zysków i wydajności oraz jakości produkcji. W Pana przypadku można jednak odnieść wrażenie, że Pan powoli, ale systematycznie doprowadza firmę do upadłości. Pozbywanie się jednych z najlepszych pracowników z linii i wysłuchiwanie bezpodstawnych oskarżeń osób uprzedzonych to raczej nie jest dobra decyzja. Dobrych pracowników należy raczej nagradzać, a nie traktować przedmiotowo. Nie uważa Pan, że powinien przynajmniej przed ukaraniem danych pracowników wysłuchać i pozwolić im przedstawić ich wersję i postrzeganie na daną sytuację. Dlaczego Pracownicy/Pracownica rzucająca takie oszczerstwa w ich stronę nie ma odwagi powtórzyć tego przy nich. Kłamstwo, pomówienie - każdy tak może anonimowo, ale żeby od razu podejmować takie kroki. Może jednak problem tkwi w tych/tej osobie, która nie potrafi pogodzić się z systemem pracy danej linii? Na Pana też jest wiele skarg wiec Pan też powinien zmienić stanowisko, pracę? Skoro takie ma Pan metody. Byłam jedną z Pana podopiecznych i nie wysysam tego z palca tylko są to wielomiesięczne obserwacje i opinie większości pracowników z którymi pracowałam. Okłamywanie pracowników, żeby odczepili się i mieć problem z głowy to nie jest wyjście. Jeśli będzie Pan wszystko zamiatał pod dywan to kiedyś Pan się o ten dywan zaczepi, a upadek może być bolesny. Może trochę mniej sztucznego uśmiechu i żelu na głowie to myślenie będzie jaśniejsze. Pozdrawiam

Ą
@VERUM 09.10.2018 12:25

O czym Ty mówisz?Ja nie wierzę!!!Jak można dać wiarę tym zadufanym w sobie dziewczyn.Przecież one nie wyciagają jakichkolwiek wniosków .Sama byłam świadkiem na śniadaniu i Te gwiazdy nieświadome tego że wszyscy je obserwują i podsłuchują napinają się niczym pawie jak to o sobie mówią jakie są za..jefajne , wszystko umieją i tylko czekają aż wypłynie skąd i od kogo wpłynął donos to im zrobią z życia niezły armagedon. Dokładnie takie słowa padły i gdzie tu skrucha!!!! Wstyd bo czyta nas cała Polska.

Ó
@Ą 09.10.2018 20:26

I bardzo dobrze Pan kierownik zrobił, kiedyś sama byłam jedną z tych "księżniczek" i teraz jak czytam te wszystkie opinie to aż mi jest wstyd się przyznać, że kiedykolwiek tam pracowałam.. "księżniczki" (oczywiście nie wszystkie mam tutaj na myśli, bo niektóre są naprawdę w porzadku) nic nie robią tylko narzekają i naprawdę myślą, że są najlepsze z całej hali.. A już nawet nie wspomnę o pupilach, które przegadaja cała zmianę a drugie osoby muszą za nie zap******** tylko po to żeby chociaż norma była.. Powinny być mocno karane za mobbing w pracy, a co jest w tym najlepsze? Że się wszystkiego wypierają.

Ja
@VERUM 09.10.2018 12:25

Zgadzam sie z opinią.

ĘĄÓ
@Ó 09.10.2018 23:52

Gosia Ty masz żal do wszystkich, którzy pozostali na liniach, z których Ciebie usunięto. Jednak byłaś tam i wiesz, że fala hejtu została wylana na nieodpowiednie osoby. Jeśli wstydzisz się, że tam byłaś to szkoda, bo tam nadal o Tobie by tak nie powiedziano.

Ąąa
@Ą 09.10.2018 20:26

Zadufanym ? O czym Ty mówisz? Zadufana w sobie jest SPARTA, a nie stihlówki. Przy złym stoliku stałaś i źle podsłuchiwałaś. Ustaw radar na odpowiednią częstotliwość.

Ó
@ĘĄÓ 10.10.2018 09:01

Wybacz ale nie jestem Gosią, już od bardzo dłuższego czasu tam na szczęście nie pracuję, pozdrawiam:)

Ó
@ĘĄÓ 10.10.2018 09:01

Niestety ale nie jestem Gosią, już od jakiegoś czasu tam na szczęście nie pracuję, pozdrawiam????

Absolwent

Witam,czytam wasze komentarze dotyczące pracy w bmz.... DZIEWCZYNY dajcie sobie spokój z tą firmą jest tyle miejsc pracy że można przebierać jak tylko się da na samej strefie w Gliwicach Szkoda życia i nerwów dla takiej pracy.

Ja

Jak nie ma (usunięte przez administratora). To zaraz inaczej się pracuje

Bfuznjw
@Ja 08.10.2018 11:25

Zdecydowanie lepiej i bez stresów.

Zostaw opinię o BMZ Poland - -

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland