BMZ Poland

-

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 739 ocen.

BMZ Poland
3 739 6 1

Opinie o BMZ Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ja

A ja chcialam pozdrowic wszystkie ksiezniczki ze stilla, ktore reszte dziewczyn traktuja z gory i czuja sie najwazniejsze w bmz.

Księżna stihl
@Ja 22.09.2018 13:48

Dziękuję za pozdrowienia

warcaby
@Ja 22.09.2018 13:48

sie naucz pissssssssssac klólewno!!!

Księźna
@Ja 22.09.2018 13:48

A ja jestem jedną z księźniczek ze sthilla i w imieniu swoim i koleźanek księzniczek dziękuję za nadanie nam tak zaszczytnego tytułu bardzo nam miło paszteciku????????????????????????????????????????????????????????????

Ja

A

MM

To prawda, koordynatorzy mają za dużo wolnego czasu,dlatego tak często chodzą palić. Nie kryją się z tym, bo jeden drugiego głośno woła nie bacząc na resztę pracowników. Szkoda tylko, że to my pracownicy liniowi musimy szukać UTR gdy zdarzy się awaria lub marketu, gdy braknie czesci do produkcji. Powinniśmy być wtedy na wirtalu, a w rzeczywistości musimy takie sytuacje nadrabiać. Po co koordynator ma się z tego tłumaczyć , no i tez nie wypadałoby wkopywac tych z którymi się razem było. Są zakłady na strefie, gdzie lider czy koordynator pracuje przez kilka godz. na linii i tylko część czasu ma na zadania związane z nadzorowaniem linii.

Eryk

Ja słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Czyżby konkurencja inspirowała?

dorota
@Eryk 12.08.2018 17:44

dobry oracodawca kest wtedy gdy ma zlecenia daje prace ludziom a nie zwalaniaja masowo niezaleznie od stazu pracy.... wiec sam odpowiedz sobie... może jeśli firma zacznie bardziej dbać o jakość produktów, będzie mniej reklamacji to praca znów będzie

tik
@Eryk 12.08.2018 17:44

firma wydaje sie byc w rozsypce,koordynator ma nie sprecyzowane obowiazki , niby zastepca-prawa reka koordynatora wykonuje prace bylego lidera i dodatkowo prace na swoim stanowisku produkcji ze stawka pracownika produkcji.jezeli prace lidera wykonuje prawa reka to za co bierze kase koordynator,to jakies sztucznie stworzone stanowisko -20 stanowisk.p.dyrektorze B .to bodgata firma jest 20 koordynatorow podniesienie stawki i premii ,20 zasstepcow wykonuja prace bylego lidera tez chyba nie za darmo .pasowaloby podniesc stawke.to gdzie oszczednosc.zamiast 5 brygadzistow powstalo 20.

Pracownik
@tik 21.08.2018 11:40

Koordynator bierze kasę za regularne wychodzenie na papieroska-srednio 4 razy na godzinę.

Malina18
@Pracownik 29.08.2018 21:22

Koordynatorzy, inni pracownicy z MM i UTR również wychodzą na papieroska...

BB

halo halo Kia na firmo czy w wrzesniu bedzie huczny festym rodzinny jak w zeszłym roku tak na bogato z zespołem i darmowym jedzeniem??? hehehe taka ciekawość a swoją drogą czy bmz zainteresował sie już konkurencja z naprzeciwka..... dobrze bybylo patrząc na zarobki i prace...

Iwona
@BB 22.08.2018 17:23

Najgorszy Jankowski... I jego zonka

Malina18
@Iwona 06.09.2018 22:46

Tzn ?

Nn

Jak wyglada teraz praca na produkcji ? Ile jest zmian ? Po ile godzin sie pracuje ? Dziekuje bardzo za pomoc.

Andrzejekk

Witam Nie polecam pracy na stanowisku magazyniera, przede wszystkim przymus pracy po 12 h, kierownik wywiera silna presje na pracowniku,doslownie potrafi nad kims stay . ODRADZAM! Robia Co chca

Iwona

Jankowskiiiii DNO

CALA PRAWDA O BMZ

Zatrudniając się myślałam, że to najlepsza praca jaka miałam.. Ogłoszenie o pracę: - 2 zmiany, - może się zdarzyć potrzeba pracy w soboty, ale to bardzo rzadko, - w soboty na popołudnie nie pracujemy, - praca po 12h też może być jeśli będzie za potrzebowanie - o 3 zmianach nie było mowy ( MOGLI ZAPOMNIEĆ!*..) Umowa jest tak skonstruowana że nie jest napisane praca w systemie 2 zmianowym tylko 8 godzinna gdzie mogli zrobić 3 zmiany po 8 godzin.. Pierwsze zebranie z P.D : - zero zwolnień pracowników, - nie będzie 3 zmian do końca roku ! To były pierwsze KŁAMSTWA! Wszystko zaczyna się od braku zleceń i pracy! Przymusowe wybieranie swojego urlopu! Mieszanie ludzi na liniach. Pierwsze zwolnienia ludzi w biurze. Redukcja etatów! Liderzy zostają koordynatorami (z 25 osób tylko 10, reszta wraca na linie jako pracownicy produkcji, potraktowani jak śmieci za marną stawkę). Praca w soboty ! A gdy ktoś powiedział, że są wakacje i ludzie nie mają z kim zostawić dzieci pan K. Odpowiedział : WAKACJE MAJĄ DZIECI A NIE WY !.. Na samym końcu masowe zwolnienia z bardzo śmiesznych powodów.. Dziękuję, że mnie zwolniliście to była najlepsza decyzja w moim życiu! I szkoda mi ludzi którzy tam pracują i w każdej chwili mogą stracić pracę!

Xd
@CALA PRAWDA O BMZ 01.07.2018 16:55

Mnie też potraktowali jak śmiecia

bolo
@CALA PRAWDA O BMZ 01.07.2018 16:55

poprawka z 55 liderow wraz z brygadzistami zostalo 25

Hhic
@bolo 03.07.2018 18:35

Masakra oszukują ludzi na każdym kroku:/ najgorsza firma w której pracowałam!

Iwona
@Hhic 10.07.2018 08:44

Jak był Alek KIEROWNIK, BYŁO OK, TERAZ TEN (usunięte przez administratora) BIŁ JANKOWSKI I JEGO ZONKA.... FUJJJ

Joanna

@Eryk na jakiej podstawie w ten sposób oceniasz tego pracodawcę? Czy możesz opisać obecną sytuację BMZ Poland oraz wspomnieć o jakości pracy w tym miejscu? Jak wyglądają warunki socjalne? Poleciłbyś pracę tu innym zainteresowanym kandydatom?

ona

ja pracuje w tej firmie od prawie 3 lat i właśnie szukam pracy jak większość bo jest co raz gorzej.Wiem że na liniach STIHL dziewczyny pracują pod presja a zarabiają tyle co na innych liniach więc tam tez odejdzie sporo osób bo atmosfera do tego jest nie do zniesienia. Nawet Dyrektor nie ma wstydu i wchodzi na halę 10 min przed końcem patrzeć czy ludzie jeszcze pracują czy juz aby nie szykują się do domu.Szoda że tak nie sprawdzają pracowników z biur którzy na papierosa chodzą kiedy chcą i na stołówce siedzą dłużej niż my.Do tego to pierwsza firma która zmusza ludzi do pracy w sobotę na nadgodziny a jak nie chcesz przyjść to zabierają dzień urlopu.To chyba do PIP się nadaje.Coś mi się wydaje że ci w białych fartuchach nie długo sami będą bateryjki se składać jak ludzie zwłaszcza z dolnej hali zaczną masowo odchodzić we wrześniu,bo zarabiaj,a najmniej nawet magazyn czy market maja większe stawki wiec nie dziwne ze mamy dość

Obserwator

Od jakiegoś czasu czytam wasze wpisy. Oprócz narzekania na tą firmę nic nie widzę Czy to jakieś miejsce waszych żali? W kółko narzekacie jak wam źle a tu zwolnienia a tu Kierownik pierdoła, nie ma pracy tylko lizo-dupy mają tutaj dobrze. Czy tylko potraficie narzekać i nic więcej. Jak wam się tam tak nie podoba to zróbcie coś z tym zacznijcie działać macie dużo opcji do wyboru i dużą silę tylko nie wierzycie w siebie. Zjednoczcie się zorganizujcie jakiś strajk albo masowo zwolnijcie się to pracodawca to odczuje w swoich portfelu. Chyba że nie macie jaj i potraficie tylko płakać jak wam źle jeżeli tak to jesteście żałośni. I ŻAL MI WAS

TJ
@Obserwator 07.08.2018 07:59

Gdybyś spojrzał na opinie o BMZ ok. roku temu zobaczyłbyś mnóstwo pozytywnych opinii i komentarzy. Zmiany które ostatnio zachodzą w firmie, zwolnienie oraz nieracjonalne decyzje sprawiły, że ludzie zaczęli być niezadowoleni i odchodzić z firmy. Jeszcze pół roku temu firma płaciła pracownikom za polecenie do pracy, teraz chcąc uniknąć płacenie odpraw płaci trolom internetowym do podburzania ludzi do strajku, choć wiadomo, że dałoby to kierownictwu BMZ podstawę do zwolnienia z winy pracownika.

ja

To co się teraz dzieje w firmie to przekracza ludzkie pojęcie .Ludzie zaczeli odchodzic a ci jeszcze wywierają presje to jakaś masakra Dziaiaj sam szanowny Dyrektor zszedł na halę o godz 13;45 żeby sprawdzić czy ludzie pracują do samej 13;50 bo przeciez trzeba nas wycisnąc do ostatniej sekundy .Otworzą im sie oczy od września jak ludzie wrócą z urlopów i grupami walną wypowiedzenia ,sami bedą se te bateryjki składać ,aa nie sami z Nepalkami

123

Zdegradowali liderów z najdluzszym stażem,potraktowali ich jak śmieci!!Myślą,że teraz wszystko zacznie hulac.

Xyz
@123 01.08.2018 05:41

U bardzo dobrze.

tola
@123 01.08.2018 05:41

szkoda tylko nie liderow ale tego ze odchodza znaja produkcje od podstaw i sa byliby bardzo dobrymi pracownikami,niestety firmie nie zalezy na dobrych pracownikach.zostali tylko lizo--d--py kierownika.przyjada Nepalczycy a to pewnie oni beda zap....za naszych pracownikow --zobaczymy ile to wyprodukuja -- .wtedy razem z kierownikiem pojdzie firma na dno.

Zdegustowany pracownik
@tola 03.08.2018 20:19

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak że praxowników produkcji zwalniają z błachych powodó, spora cześć odchodzi lub planuje sama odejść, likfidują linie zespoły zgrane a ludzi rozsyłają po innych liniach.Rzucają ludźmi tych ktorzy „nie”zostali wspisani na listy ... jakby byli śmieciami tylko po to żeby zapchać nimi dziury, ludzi ktorzy są na urlopach. Suma sumarum bedzie taka że zwolnią ich przy najliższej okazji, bo przexież najkrocej byli na liniach, zrobią miejsca nepalkom. Panie brygadzistki zrobiły sobie listu- ciebie lubie ciebie nie ty bedziesz tu pracowal ty nie , bo panie lideki lizodupy muszą gdzieś wrocić, a reszta zajmuje miejsca na magazynie i l9gistyce. Ogolnie firma patrzy na swoich popilkow lizodupow tylko reszta to śmieci

myopinion
@123 01.08.2018 05:41

Szkoda niektórych, zwłaszcza tych rzetelnych i pracowitych.

były

tak wiec najwyzszy czas by glos na forum zabral szanowny kierownik bo odkąd objął stanowisko kierownicze firma sie sypie..... no sluchamy Panie kierowniku co pan wyrabia ze pracy nie ma, ludzi zwalniacie a teraz juz sami odchodzą....

The Tiger@
@były 31.07.2018 18:46

Ale który kierownik? W BMZ jest kilku kierowników... a nad nimi są jeszcze dyrektorzy.

Stek
@były 31.07.2018 18:46

Jak to co wyrabia= NIC=juz drugi raz jest na wczasach.oczywiscie stac go niech jedzie.tylko ze produkcja w rozsypce zero jakichkolwiek informacji.polowa projektow STOI hala pustA.cale parcie na ratunek Sthilowi bo ciagle awarie a ten projekt głównie utrzymuje zaklad.Teraz sie zwolnić? To najlepsze wyjscie tylko dla zakladu nie musza oni zwalniac ani grupowych zwolnien robic z odprawami

Nick
@The Tiger@ 07.08.2018 13:06

99% wypowiadających się tutaj ludzi to produkcja więc na 99% chodzi o kierownika produkcji. A jest tylko jeden :)

The Tiger@
@Nick 08.08.2018 23:53

@Nick: Który w BMZ ma niewiele do powodzenia....

skrrrrt

No pięknie BMZ wyrabia sobie opinię ;) Zwalnianie pracowników, nawet tych co mają kilkuletni staż. A dlaczego? Bo im się nie opłaca, jeszcze trochę i firma upadnie to wtedy zacznie się płacz i lament. Dzisiaj zwolniło się kilka osób, bodajże 4 lub 3, a szkoda. Zwłaszcza, że w tej czwórce lub trójce(nie pamiętam) była jedna osoba za którą przepadałem, miło się rozmawiało, przelotne spojrzenia, uśmieszki, chyba coś więcej niż koleżeństwo co, Patrycjo? ;-P Hehe sam się zwalniam z tego bagna

Xyz
@skrrrrt 30.07.2018 23:24

Szkoda,że odszedł Adam. Zawsze podszedł, pogadał. Eh... Szkoda

Anonim
@skrrrrt 30.07.2018 23:24

Chyba jednak się nie znamy.

Ona
@Xyz 30.07.2018 23:49

Odszedł jeden z najlepszych pracowników z MM. Zawsze uczynny i pomocny. Powodzenia Adam

Szok

Ciekawe kiedy do prezesa coś dotrze,bo chyba nic nie widzi.

...
@Szok 31.07.2018 16:16

Raczej nie licz na to, bo nigdy nie dotrze. Chociaż jak ludzie się dalej będą tak hurtowo zwalniać to wtedy jest jakaś szansa na to.

×××

To prawda ,zwalniają się resztki osób z długoletnim stażem ,ogolnie atmosfera beznadziejna,aż się robić odechciewa.We wrześniu to zostaną sami koordynatorzy i Nepalczycy.Ci najbardziej pracowici i zaangażowani nie zostali docenieni i teraz muszą się zwalniać. Przykre!!!

Anonim
@××× 31.07.2018 16:12

A ludzie z długoletnim stażem dalej będą się sami zwalniać, bo są coraz mniej doceniani tylko ciągle muszą zapier****c za "pupilow" liderów.

Jola

PRAWDA PRAWDA

Xxx

Dziwne że osoby chętne do pracy którym daje się namiary . Pisze mi że nie potrafi się dodzwonić bo nikt nie odbiera :D .

xyz

Są w tej firmie jakieś wolne i NORMALNE dziewczyny? Wiem to nie portal randkowy - ale chętnie zabrałbym na spacer wzdłuż hali :D W poniedziałek lece na łowy, a zwolnieniami się nie przejmujcie. Takiego syfu w firmie nie widziałem już dawno, masowo lecą ludzie którzy pracują od lat i dostają takie super podziękowanie. Polecom i pozdrawiam tylko nasze dziołchy a zwłaszcza jedną okolczykowną :P

Normalna, wolna
@xyz 29.06.2018 11:33

dla Ciebie Roksa.pl

XBBXZKK
@Normalna, wolna 29.06.2018 13:38

Nie potrzebuje portali internetowych dla zboczeńców. Coś dziwnego, że szukam koleżanki do towarzystwa? A koleżanek pełno u Reni :)

Xxx
@xyz 29.06.2018 11:33

Hahaha wzdłuż hali szału nie ma aż taka wielka nie jest ????????

Gość

A ja pozdrawiam Panią B.J. liderkę z tego wiem. Więcej takich uśmiechniętych ludzi jak ta Pani.

łukasz87

Witam, Jak wygląda praca na magazynie? Wszyscy piszą o produkcji a chciałbym się dowiedzieć jak atmosfera na magazynie i czy opłaca się składać cv bo tyle złych opinii o firmie. Pozdrawiam Łukasz

xxxx

Jestem nowym pracownikiem i muszę powiedzieć, że jestem trochę zawiedziona tym co się dzieje. Niby na ostatnim zebraniu sam Dyrektor produkcji powiedział że "nowych" nie wlicza się do normy, ale tak nie jest. Liderki nie biorą tego pod uwagę. Nowi muszą pracować jak pracownicy z doświadczeniem, a jak się coś odezwiesz to musisz się liczyć z tym, że będą się czepić. Masz niby 3 miesiące na naukę, jednak od samego początku pracujesz jak stary pracownik. Często jest tak, że Lider wybiera sobie osoby które mają fory, pomimo tego, że w oczy Ci powie " nie mam pupilków". Co do osób z którymi pracujesz, to też nie jest kolorowo. Starzy pracownicy niby z tobą rozmawiają, a jak się nie wyrabiasz to za plecami Cię obgadują. Tylko, że już chyba nie pamiętają jak to było jak oni się przyjmowali. Powiem szczerze, że na dzień dzisiejszy jestem pewna, że nie będę chciała przedłużać umowy.

Bergman
@xxxx 07.04.2018 09:45

też wiesz ciężko żeby nowym pobłażali. trzeba robić i jak najszybciej się nauczyć. niektórym jak się powie 3 miesiące na naukę to myślą ze mogą sobie bimbać, a to nie na tym polega

Były pracownik
@xxxx 07.04.2018 09:45

Xxxx - wiem dokladnie co masz na mysli. Miałam identyczna sytuacje.

M.
@xxxx 07.04.2018 09:45

Dokładnie pamiętam jak to było jak ja się przyjęłam do firmy. Było to kilka lat temu i dziwie się nowym pracowniką że narzekają... kiedyś bylo o wiele gorzej. Miałam tylko tydzień na naukę i premia w ogóle mi się nie należała. Pracowałam za najniższą krajową a pierwszą premię dostałam po pół roku pracy... także nie przesadzanie...

Joka
@M. 10.07.2018 12:43

Tylko że czasy się zmieniły... teraz trwa walka o pracownika.

Joanna

@On czy sytuacja, o której wspomniałeś ma miejsce we wszystkich działach, czy tylko w tym w którym pracowałeś? Daj znać, czy byłeś zatrudniony na umowę o pracę z pakietem dodatków? Jak wyglądał tu system pracy i przerw oraz relacje między współpracownikami?

pracownica

z calevo rozgłosu co slyszy sie na hali postanowilam zajrzec na komentarze i faktycznie ludzie co piszą prawda, jako że jestem anonimowa dodam że pracuje 4 miesiące a zwalniają ludzi z kilku letnim doświadczeniem bo byli na l4, bądź lider ich nie lubił... pewnie mnie tez kiedyś tak potraktują ale póki co pracy nie ma większość czasu się stoi a wypłata jest..

On
@pracownica 03.07.2018 23:22

Nie zwalniają ludzi z L4 to bzdura , zwalniają ludzi którzy nie podpasowali liderowi . Broń boże nie zwracaj uwagi liderowi (koordynatorowi) że coś jest nie tak , bo kończy się to wylaniem z pracy. Sam tego doświadczyłem. Miałem własne zdanie i dlatego poleciałem.

ja
@On 09.07.2018 13:04

niespodobasz liderowi fakt zwolnią ale za l4 również... i osobiscie znam 2 dziewczyny które tak zwolnili i to z długim stażem a przecież nikt sobie wakacji w szpitalu nie robi...

My-wy-oni

Witam, jestem pracownikiem od kilku lat i to co się teraz dzieje w tej firmie to jest nie do pomyślenia. Również na dniach planuję złożyć wypowiedzenie z pracy. Ogólnie ludzie są świetni, praca też nie jest ciężka. Ale to co dzieje się wyżej przechodzi ludzkie pojęcie.

newq
@My-wy-oni 08.07.2018 22:31

zaczkejamy aż BMZ upadnie, nowy wlasciciel kupi i od podstaw poskłada nową firmę a wtedy kierownik i brygadzistki może zalapia na pracownikow i pokażą co potrafia:)

Chast

robię w tej nowej fabryce i jakoś nie narzekam. przyzwoite warunki te do pracy i same zatrudnienie. chwalę sobię ludzi, bardzo robotni

Były
@Chast 12.02.2018 14:39

To miałeś szczęście Chast bo trafiłeś widocznie na fajna linie z fajnymi ludźmi bo większość to sami fałszywe i tylko do... obrabiają a szczególnie na dolnej hali u takiej czarnej liderki krótko ścietej

Ona2003

Lini nie można zmienić, ja chciałam bo nie mogłam już patrzeć na te fałszywe pańcie z mojej lini poszłam do brygadzistki to ta jak się na mnie wydarła co ja wogule chce od niej ze absolutnie się nie zgadza no i się zwolniłam i teraz mam fajną pracę z fajnymi ludźmi i nie żałuję NIE POLECAM Tej FIRMY

Opela
@Były 22.02.2018 11:37

w każdej firmie bywają wyjatki ale ja też pracuję na całkiem w porządku linii, więc nie jest źle wszędzie. praca ciężka, ale nie mam problemów.

Były pracownik
@Były 22.02.2018 11:37

Były - chyba mieliśmy styczność z tą samą liderką

pracus
@Chast 12.02.2018 14:39

to zaczekaj jak potraktują Cie jak wieloletnich pracowników teraz wyrzucając na bruk to zmienisz zdanie...

pracownik

przez to że "góra" narobiła przekrętów i sami pozwalniali to cierpią na tym teraz pracownicy, zleceń nie ma to trzeba zwalniać i to osoby z długim doświadczeniem.... widocznie nie zależy firmie na stałych doświadczonych pracownikach ....

bolo
@pracownik 02.07.2018 21:00

tak pracownikow zawsze mieli gdzies,ale to nie wina ludzi tylko firmy ,ze od czasu nowego kierownika idzie w dol-tragediabrak zamowien,komponetow nic nie dopilnowane co ten kierownik robil tyle miesiecy do niczego sie nie nadaje.

Q
@bolo 03.07.2018 18:47

To nie wina kierownika, że firma nie ma zamówień, ani pieniędzy na komponenty trzeba winić osoby nad kierownikiem bo kierownik sam nie rządzi tą firmą.

bolo
@Q 03.07.2018 21:51

tak zgadzam sie ze kierownik sam nie odpowiada ale odpowiada za produkcje i nie powinien zajmowac sie niczym innym ,Jezeli tego nie robi to powinni go zwolnic,Kombinuje i wprowadza nowe struktury zarzadzania ,ktore nie wplyna na poprawe plynnosci dostaw komponentow a tym samym ciaglosci produkcji .Od samego poczatku pracy kierownik zajmowal sie tym czym nie powinnien mianowicie ustalaniem premiowania i rozliczeniem pracownikow co przez siedem lat dzialalo bez zarzutu i czym powinny zajmowac sie kadry.Wszystkie zmiany wprowadzane przez niego maja katastrofalny wplyw na produkcje i kondycje firmy to wszystko sugieruje,ze osoba piastujaca stanowisko kierownika produkcji jest niekompetentna.

Ulka

Jestem rozczarowana pracą w BMZ. Nigdy nie nauczą się szanować pracownika. Po urlopie składam wypowiedzenie. Sam (usunięte przez administratora) i bałagan. Jeśli chodzi o Panie kordynatorki to czekam na efekty ich pracy bo większość jako liderki zdecydowanie się nie sprawdziły.

Zostaw opinię o BMZ Poland - -

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland