BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Ruda Śląska
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

10.06.2026 14:41

Lata lecą, a w BMZ bez zmian. Brak fachowców ( bo ich nie chcą).Pro-rodzinny system pracy oparty na " fajnych" znajomych, koleżankach, donosicielstwie, awansach koleżanek i kolegów, ciągły chaos i zwalanie winy na innych.Firma z opinią " najsłabszej " w dziedzinie bardzo mocnej tych czasów 🤣🤣

Jolero z pistolero

10.06.2026 21:05

To się zwolnij i nie p....bo lepszy nie jesteś jak większość tych pozerów na stołkach. Niemiec jeszcze tego nie wyczyścił ??

12.06.2026 11:10

A Ty nadal okradasz firmę z elektrod???
    ex pracownik

20.04.2026 19:50

Jakie to zabawne widzieć jak kolejne lata pracujecie w tym (usunięte przez administratora) i nic w swoim życiu nie zmieniacie. Pracujecie na najgorszym stanowisku jakim jest produkcja- brak ambicji i nie mowcie, że nie :)

Po rozmowie

28.05.2026 16:09

Chętnie poznam Twoje nowe stanowisko i ścieżkę rozwoju 😊 nie jestem pracownikiem ale przystąpiłem do procesu rekrutacji na wyższy poziom niż o którym wspomniałeś, a z miłą chęcią poznam Twoją opinię po odejściu z tej firmy?
    Rozczarowany

17.03.2026 22:40

Ile jeszcze będziemy zwodzeni w sprawie podwyżek? W grudniu na Keynote deklarowano, że jest budżet na podwyżki na 2026. Potem usłyszeliśmy, że będzie informacja do końca lutego. Przełożono na marzec. Teraz słyszymy, że w marcu też nic z tego. To jest naprawdę niepoważne z punktu widzenia firmy, jak mam po takiej serii nieprawdziwych informacji wierzyć w przyszłości w cokolwiek, co obiecuje zarząd? Rozumiem, że należy rzucić papierami i szukać szczęścia gdzie indziej, żeby dostać lepsze zarobki?
    Rozczarowany

19.03.2026 22:55

Mówisz o produkcji czy o biurze? Gdzie były te podwyżki?

24.03.2026 18:57

Na bmz świat się nie kończy 😊 to że Ty rzucisz papierami to dla nich żadna strata, przyjdą następni. Trzeba się szanować i nie dać sobą pomiatać, ale cała strefa tak funkcjonuje jeśli chodzi o stanowiska robotnicze. Dlatego ja już tam nie pracuję ;-)
    Byly

23.03.2026 13:34

Jeśli ktoś chce się zatrudnić tu i potem rekrutować się w inne działy to moja rada jest taka. Jak dobrze liżesz masz ładna buźkę i nie masz mózgu dostaniesz się gdzie chcesz. A jak masz wiedzę i doświadczenie i w dodatku uprawnienia to omijaj to miejsce bo takich ludzi nie chcą. Ta firma uwielbia strzelać sobie w kolana serio.
    Pracownik Klienta

14.01.2026 04:54

Zwalniamy-zatrudniamy, zwalniamy-zatrudniamy i tak non stop.Obecnie 17 ogloszen o prace praktycznie na kazdym stanowisku co daje rekord na KSSE!! Czy wy naprawde nie jestescie w stanie zatrudnic nikogo z kompetencjami zeby poprawic relacje z klientem, ktore obecnie sa w bardzo zlym stanie jesli chodzi o wspolprace i opoznienia w realizacji zamowien. Czytajac Wasze emaile mozna odniezc wrazenie, ze pisze je ktos z bazaru spozywczego lub osoba na stanowisku przedstawiciela handlowego w sklepie monoplowym. Dalsze takie postepowanie moze doprowadzic do tego co stalo sie z Waszymi rodzimymi spolkami w Niemczech czyli BMZ Germany GMBH i BMZ Holding. Oczywiscie "zwykli" pracownicy o tym nie wiedza< ale za rok lub dwa mozecie dolaczyc do Niemieckich "siostr" niestety. Zycze powodzenia i wiecej stabilizacji i plynnosci w wykonywaniu zadan oraz wiecej rozwagi w zatrudnianiu ludzi bez kompetencji. Powodzenia.

08.03.2026 10:08

Tak tu masz rację. Tam się śmieją z ludzi inteligentnych i obrażają ich.Sami nie są w stanie oprócz " darcia pyska" kompletnie nic.
    Bubel

19.03.2026 12:26

Otóż My ,zwykli pracownicy wszystko widzimy i dużo rzeczy wiemy-nikt nie jest głupi.A co do kompetencji wielu ludzi na stanowiskach-poza zwykłymi pracownikami -to jest przerażające.Wiekszosc z tych osób wprowadza różne dziwne swoje "kajzeny" byle się nazywało ,że coś zrobił.Nie pyta nikt zwykłego pracownika czy to mu coś ułatwi a w większości to tylko utrudnia albo nie jest w rzeczywistości potrzebne.Przychodzi następna osoba i wprowadza swoje "nowości" i tak w kółko.Non stop coś zmieniane a potem dziwota,że "burdel" jest wszędzie dookoła.Zwykly pracownik nie ma nic do powiedzenia,a już broń boże żeby wiedział coś lepiej .
    Bubel

20.02.2026 08:23

Firma się kończy ,odwołali stażowe !Dlaczego nie było żadnej informacji?
    Hejho

25.02.2026 11:23

Skąd taka informacja o odwołaniu nagrody stażowej?
    Tora

26.02.2026 12:28

Po jakim czasie dają znać o pracy dzięki za odpowiedź
    Gość

02.02.2026 12:56

Cześć, pracował w BMZ kiedyś Remigiusz M, jaki to człowiek?mam z nim teraz do czynienia a ciężko go rozgryść. Pomóżcie proszę.

02.02.2026 20:06

Będzie mówił to co chcesz usłyszeć 😉 taki to człowiek. Jak ktoś mu pasuje jest super. Jak nie - jest be.
    Remek

11.02.2026 22:59

Uuuuu kolego...mieliśmy z nim do czynienia przez kilka lat i nie wspominamy miło. Ciężko go rozgryźć. Zależy od dnia i humoru.
    Bercik

01.02.2026 12:31

W tej "firmie" pracowałem kilka lat temu i przez ten czas przemyślałem kilka kwestii na tyle dostatecznie aby moja opinia nie była wylewaną frustracją pod wpływem chwili. Przez ten czas pracowałem w różnych miejscach, ale najgorszą była właśnie ta fabryka. Nie wiem czy moja opinia coś zmieni w tej kwestii (szczerze wątpię), ale może będę w stanie ostrzec przyszłych i mam nadzieję, że niedoszłych pracowników. Żeby było łatwiej zsumować rzeczy, które mi się nie podobały to napiszę od punktów -Polityka cwaniactwa w tej firmie góruje i ludzie z "biura" często nawet nie kryją pogardy wobec pracowników produkcji, -Panie Liderki, które chwilę wcześniej były na produkcji tracą rozum mniej więcej na takiej zasadzie jakby awansowały o kilka klas wyżej podczas gdy w rzeczywistości nadal pracują na produkcji 😀, -Panie Liderki (i nie tylko) potrafią wyładowywać swoje prywatne frustracje poprzez "mobbing motywacyjny" i rzucać chamskie docinki w stronę pracowników pod nimi i pomimo, że wszyscy wiedzą o powyższym fakcie to jednak temat zostaje przemilczany, -"Dobrowolne przymusowe nadgodziny i praca w sobotę". Tutaj jedynie jest wyrozumiałość dla pracowników, którzy mają studia weekendowo. Same zmiany 12 godzinne dzień w dzień nie mają często sensu w żadnym stopniu, -Czasami jest brak przestrzegania przepisów BHP np. brak odpowiednich maseczek bądź rękawiczek przy pracy z rozpuszczalnikami w związku z czym można się nawdychać oparów, -Oferowanie wody w gorące dni tylko dlatego, że prawo tak nakazuje (nie można brać więcej bo musi wystarczyć dla każdego :D), -Stwarzanie problemów tylko z tego powodu, że ktoś 5 minut za późno odbije swoją kartę pracownika bo np. korzystał z toalety, -Podczas rozmowy o pracę dostawałem żałosne pytania pokroju: "jaki jest Pana ulubiony kolor?", "jeśli mógłby Pan być zwierzęciem to jakim by Pan chciał być?", "jakie jest Pańskie marzenie?". Takie pytania mógłby zadawać najwyżej pięciolatek, a nie dorosła (chciałoby się powiedzieć) kobieta rekrutująca nowego szeregowego pracownika produkcji. -Otrzymując koszulki i spodnie robocze dostałem je używane oraz używane musiałem też oddać (mam nadzieję, że przerobili to chociaż na czyściwo) W największym skrócie: Nie warto podejmować wysiłku celem zatrudnienia w tym miejscu chyba, że sytuacja życiowa was do tego zmusi, ale pamiętajcie o tym żeby nie wątpić w siebie bo nawet z największych życiowych trudności można wyjść i jesteście warci więcej niż ci co próbują wam umniejszać (zwłaszcza ludzie zatrudnieni w danym miejscu po znajomości).
    #PracownikProdukcji
    Doda

28.01.2026 19:41

a teraz dostali jakiś niwy projekt? bo widzę pełno ogłoszeń o prace i to na produkcji i magazynie
    Ex pracownik

20.01.2026 00:45

Wy dalej siedzicie w tym syfie? 😂 co za problem zmienić pracę? Xd
    piotr

04.12.2025 14:42

co się dzieję w firmie, szukam pracy i widzę 16 nowych ofert.Zwolnienia, czy rozbudowa?
    Jw.

07.01.2026 17:43

Najpierw zwolnili połowę pracowników, a potem otworzyli oczy, że nie ma komu pracować :)

04.11.2025 15:11

Znów szukają Techników UR, złożyłem wniosek, ale z obecnym wynagrodzeniem, ciekawe jak będzie odpowiedź:)
    #TechnikUtrzymaniaRuchu
    Taka sobie poinformowana

28.10.2025 21:00

W tym tygodniu 24.10 firma BMZ w Karlstein am Main / Großweltheim oglosiła upadłosc. Na to wygląda że będą zwalniać na całym świecie ludzi w BMZ.- mowa jest o USA, Wielka Brytania, Francja, Polska, Japonia.
    Weryfikator

29.10.2025 10:02

BMZ Germany GmbH złożyła wniosek o upadłość w trybie tzw. samozarządzania. Wniosek dotyczy kluczowych jednostek, a nie całej grupy BMZ. - Wniosek o upadłość: Został złożony 24 października 2025 roku. - Powód: Jako przyczynę podano utratę ważnego klienta z sektora magazynowania energii, co doprowadziło do sporów prawnych, wzrostu kosztów i kryzysu płynności. - Jednostki objęte postępowaniem: Wniosek o upadłość dotyczy jednostek operacyjnych BMZ Germany GmbH oraz spółki-matki BMZ Holding. - Jednostki nieobjęte postępowaniem: Pozostałe jednostki grupy, stanowiące jej podstawową działalność, mają pozostać nieobjęte postępowaniem upadłościowym. Plany na przyszłość: Firma zamierza wydzielić działalność operacyjną BMZ Germany GmbH do nowej jednostki i skupić się na systemach bateryjnych do zastosowań przemysłowych oraz niestandardowych rozwiązaniach energetycznych. Wsparcie finansowe: Dotychczasowi udziałowcy zapewnili finansowanie pomostowe i dodatkowe fundusze, aby zapewnić ciągłość działalności. CZY MA TO WPŁYW NA BMZ GLIWICE? Chociaż upadłość dotyczy kluczowych jednostek BMZ w Niemczech, ogłoszenie restrukturyzacji nie ma bezpośredniego wpływu na oddział BMZ Poland w Gliwicach. - Restrukturyzacja dotyczy wybranych jednostek: Postępowanie upadłościowe obejmuje główne jednostki BMZ Germany GmbH oraz spółkę-matkę BMZ Holding. - Oddziały zagraniczne są wyłączone: Zgodnie z oficjalnym komunikatem, pozostałe jednostki grupy, stanowiące jej podstawową działalność, mają pozostać nieobjęte postępowaniem upadłościowym. BMZ Poland jest jednym z tych oddziałów. - Działalność w Gliwicach pozostaje kluczowa: Oddział w Gliwicach, który od lat odgrywa istotną rolę w grupie, kontynuuje działalność. Niedawno uruchomiono tam produkcję nowych systemów bateryjnych, co podkreśla jego znaczenie strategiczne. - Finansowanie pomostowe: Dotychczasowi udziałowcy BMZ zapewnili finansowanie pomostowe, co zapewnia ciągłość operacji. - Podsumowując, mimo kłopotów finansowych w niemieckiej centrali, działalność BMZ Poland w Gliwicach, wraz z jej produkcją i pracownikami, jest oddzielona od postępowania upadłościowego i będzie kontynuowana
    Info.z.niemiec

01.11.2025 21:55

Tak, Sven ogłosił upadłość niemieckiej siedziby. Jak na razie czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Natomiast to co piszesz to nieprawda - upadłość dotyczy tylko niemieckiej siedziby. O innych bmz'ach nie było mowy na żadnym z zebrań które się tutaj odbyły pomiędzy szefostwem a nami pracownikami.
    Też stary pracownik

09.10.2025 09:09

Jak to jest, że w pracy obrabiacie sobie tyłek, a na fb liżecie sobie tak mocno wzajemnie? „Wszystkiego najlepszego kochana” „Ale ślicznie wyglądacie razem” ja p**** nie da się tego czytać wiedząc jakie z was są szuje haha, ale cóż jednak ludzie z produkcji to zawistni ludzie, którzy nie mają nic więcej do zaoferowania niż narzekanie, obgadywanie a potem wzajemne sobie lizanie, już nie wspomnę jak ciśnienie po osobach z biura/ umysłowych, a nawet nie wiecie jak wygląda praca w biurze, bo jedyne co potraficie to odbić kartę o 5:50 XDDDD
    Stary pracownik

17.09.2025 22:23

Pewnie zostanę tu zjedzona, ale mimo wszystko napiszę. Zazwyczaj w takich miejscach pisze sie zle. Dlaczego?? Bo Ci co są choć odrobinę zadowoleni nie piszą opini. Jak w każdej firmie są plusy i minusy. Praca produkcyjna mi akurat odpowiada 2 zmiany po 8h na strefie rzadkość. Wysokość stawki, jak na kobiety tez nie jest niska( w sklepie tyle nie zarobisz). Umowa jest, płacone na czas. Ludzie zrobili sie okropni ale to chyba jeden drugiego nakręca. Kryzys jest ale 95% firm go ma. Rynek przesycony, ceny wysokie a i konkurencja nie spj. W każdej pracy jest jakiś "trup" ale jak tak jest źle to czemu jeszcze ludzie pracują. Mimo wszystko ja uważam ze warto spróbować a każdy maswoje zdanie i moze prace zmienic🫣 dla mnie firma jest ok, choc są rzeczy do poprawy.

18.09.2025 09:54

Nie w każdej, raczej BMZ jest wyjątkowy, nie wiem jak tam produkcja, a utrzymania ruchu organizacja to porażka
    Danuta z Dino

10.09.2025 19:30

Pracuje aktualnie w Dino na dziale mięsnym. Kroje szynkę ,sery,pakuje parówki. Niestety praca tu już mnie męczy. Proszę niech ktoś napisze czy trzeba skończyć jakąś szkołę,posiadać jakiś kurs czy dyplom żeby u was pracować na produkcji czy po prostu można się tego nauczyć ? Posiadam odpowiednie kwalifikacje ? Czy lepiej dalej tu pracować ?
    Prezes

12.09.2025 05:40

Coś tu ostatnio się zesrało i ludzie boją się napisać komentarz. Chyba pracują tam u was już sami Ukraińcy. BMZ UA.SA.
    Warzywa i Owoce

12.09.2025 05:45

To wspaniała wiadomość! Zabieram ze sobą moje koleżanki i już do was na montaż pędzimy.Mamy też jednego kolegę co kible odtyka to go też weźmiemy!
    Kirchoff

04.09.2025 19:52

Pracuje w Kirchoff w dziale UR. Mam spore doświadczenie w przepychaniu kibli a to tu ma miejsce przynajmniej dwa razy w tygodniu. Szybko się uczę więc napewno dam radę przepychać kible i u was.Dodatkowo szybko wymieniam drut i mogę błyskawicznie naprawić maszynę za pomocą młotka. Proszę niech ktoś napisze czy takie umiejętności są jakoś wysoko cenione i mogę liczyć na sporą wypłatę ?
    Areczek

06.07.2025 22:18

Pamiętam jak pracownicy produkcji wbijali nie właściwe cellhaltry młotkiem przez tydzień bo liderki linii nie miały pojęcia o własnej produkcji. Tacy właśnie są wasi przełożeni. Nie kompetentni ludzie bez szkoły i wiedzy. Pozdrawiam serdecznie.
    Ex

29.06.2025 14:35

Zamiast pisać komentarze tutaj i narzekać na wszystko zmieńcie pracę, w czym problem? 😂. Jesteście tak ograniczeni życiowo i umysłowo, że głowa mała. Tyracie za miskę ryżu na własne życzenie, nikt was tam nie trzyma. Ja pracę zmieniłem jak mi się nie podobała, a wy tylko narzekacie po tych liniach. Ludzie z produkcji to jednak stan umysłu XDDD

25.06.2025 16:12

znów szukają Techników UR, jaki tam warunki i zarobki?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

13.05.2025 10:28

Filcia

03.06.2025 14:44

Zmienić w tej firmie to możesz rękawiczki na czyste
    Filcia

03.06.2025 14:45

Mówiłam o "produkcji"
    OSWIADCZENIE

18.05.2025 14:31

Oświadczenie dotyczy komentarzy " Lepsze" oraz Prawda" napisanych w dniu 13.05.2025r. W imieniu Swoim i pozostałych osób piszących te komentarze Chciałbym najmocniej PRZEPROSIC OSOBY wymienione z imienia i nazwiska, które poczuły się urażone w komentarzach jak wyżej za słowa, które mogły obrazić ich godność i dobra osobiste i ZAPEENIC, że taka sytuacja nie będzie już miała miejsca, gdyż zostały one napisane w nagłym przypływie frustracji związanej ze zwolnieniem Mnie z pracy w firmie BMZ Poland. Komentarze " Lepsze" i " Prawda" zostały oficjalnie zgłoszone do administratora portalu " GoWork" w celu ich weryfikacji i usunięcia z widoku publicznego , a koszty ich usunięcia poniosę osobiście Ja w kwocie ok.1000zl, co będzie karą grzywny. W razie braku akceptacji wyżej złożonych przeprosin i zakończeniu tym samym sprawy polubownie, kulturalnie informuję, iż komentarze odpowiadające cytuję: "ten komentarz zapamiętasz na wiele lat " oraz " Jeszcze trochę i Cię dorwiemy" zostaną zgłoszone do weryfikacji w odpowiednich instytucjach państwowych, gdyż Nikt nie jest anonimowy w internecie i konsekwencje będą obustronne. Przepraszam I dziękuję za uwagę.
    Nierób

21.05.2025 12:59

Ty sieza robotę weź lepiej Areczki, bo głównie tylko łazisz i nic nie robisz oprócz skręcania półek raz na tydzień. Dlatego ta firma ma taką opinię, a nie inną. Same nieroby i cwaniaki i konfitury.
    Anty Areczek

21.05.2025 13:13

Odezwał się największy cwaniak w BMZ.Firma Ci płaci za pisanie takich głupot? Nic nie robisz w firmie, tylko lazisz po rejonach i grasz cwaniara.Kilka słów prawdy zabolało?
    Oko Saurona

18.05.2025 15:35

Czytam komentarze i widzę grubo XD.. Ale zero konkretów XD wojna polsko polska jak wszędzie w tych czasach które są niby takie złe a wszyscy fury dobre ciuszki tatuaże telefony iphone w szczególności króluje.. przydał by się wechikół czasu i powrót do komunizmu nic w sklepach a dużo kasy i wszyscy do wojska kopać doły saperkami w zimę. Ciekawe gdzie by pisali komentarze XD na przepustakch do domu czy w pociagach. Pozdrawiam wszystkich gorąco XD XD XD

13.05.2025 23:16

Bmz pracy nie ma ,dlaczego są takie stanowiska jak brygadzistki,są to trzy młode dziewczyny za co mają płacone za obserwowanie ,chodzenie z laptopem,siedzenie i gadanie z kordynatorami,zamiast pracować na produkcji,!Niech pokażą co potrafią!Kordynatorka Majowa - zero szacunku dla pracowników ,aż nie chce się do niej chodzić na linię ,szacunek dla ludzi a w BMZ tego brak
    ReviewModeratorIcon
    Adrian

16.05.2025 11:57

A jaki jest dokładnie zakres obowiązków brygadzisty? Wiecie my możemy sobie oceniać ale nie wiemy czym dokładnie każą im się zajmować
    Bez ściemy

17.05.2025 10:32

Raczej mało kto interesuje się czyimś zakresem obowiązków ponieważ większość osób interesuje tylko i wyłącznie czubek własnego nosa. Z drugiej strony jakby do mnie ktoś przyszedł i mówił ile to ma roboty to byłoby co najmniej żałosne i w zasadzie o tym się rozmawia tylko z przełożonym. Najgorsze co jest w bmz to spychologia stosowana i to jest główny powód dlaczego krąży taka a nie inna opinia. Inna sprawa jest taka że czasami dochodzi do spięć, tylko i wyłącznie dlatego że ktoś nie chce nawet zrozumieć że że ktoś ma inną robotę, którą trzeba się zająć a to już nie pasuje bo produkcja musi mieć już w tym momencie ogarnięte. Jako zielony powiem tyle że mam swoje obszary a są Koordynatorki które jak tylko mnie zobaczą to mówią zrób mi to i to a jak odmówię bo zajmuje się czymś innym albo nie jest to mój obszar to się zaczyna zastraszanie i zasłanianie swojej (usunięte przez administratora) "Ja to zgłoszę" "zatrzymam linie i ty się będziesz tłumaczyć" "a co mam zrobić z ludźmi jak maszyna nie działa". Róbcie co chcecie ale wystawiajcie najpierw zgłoszenia.
    Angela

13.05.2025 22:36

Ciekawe rzeczy tu się dzieją. @Ktos123 jak można ujawnić dane takie jak imię i nazwisko skoro są one ogólnie dostępne na internecie?? @ gumus piszesz o depresji i nienormalności skoro sam pracujesz w BMZ ??? Wy chyba sami nie wiecie co piszecie.
    @gumuś@

13.05.2025 18:12

@prawda, @pikaczu,@lepsze wy nie jesteście normalni... co kogo interesuje życie prywatne kordynatorów/kordynatorek. Popadliscie w skrajną depresję jeżeli zajmujecie się pierdołami.
    Horacy

26.03.2025 19:38

Będzie coś z tej tanc budy ? Bo wszyscy jacyś tacy teraz zapracowani naraz xD...Tylko dobrym wrażeniem nie rymbie się kasy...
    Bajka

13.05.2025 04:44

Na festoolu to jest dopiero kumoterstwo ,koordynator do niczego bo sam to robi zostawia tylko lizusów a niby mają przykaz ,że każda osoba ma chodzić po liniach.na festoolu to nie które bez wstydu przykleily się i siedzą zadowolone.wstyddzily by się .
    Szczyt kompetencji

13.05.2025 10:06

Festool to tylko jeden przypadek. Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę z poziomu koordynatorek na całej produkcji. No nie zapominajmy o kolegach z busów - na tle reszty koordynatorów to prawdziwe orły. Niestety firma idzie w kierunku upadku właśnie przez lata zaniedbań, a wiadomo że poziom kadry kierowniczej jest kluczowy. A w BMZ wystarczy, że pracujesz trochę na linii i wystartujesz w rekrutacji na koordynatorkę i siup...awansik :)
    Maruda

08.05.2025 12:40

Po co te wylewne narzekania, że BMZ jest zły. BMZ po prostu zrobił z Was " wycieraczki" , a Wy wylewacie gorzkie zależy na GoWork.Miejcie odwagę złożyć wypowiedzenie i pokażcie pracodawcy, że tworzy pat.....gie na strefie.Pracy jest od groma, a nie po 13 latach 5000 brutto.Zenada te komentarze narzekających. Ja nie pracuje już tam 3 lata i śmieje się z Was, że nadal dajecie robić z siebie sz....ty.

08.05.2025 11:15

Dlaczego wprowadzone nowe zasady premiowania za absencję zostały ogłoszone tak późno,tj.koniec stycznia i jednocześnie obowiązują właśnie od stycznia?chyba powinno to być ogłoszone odpowiednio wcześniej a nie po fakcie!

08.05.2025 11:36

Już odpowiadam.Dlatego, że pracodawca zwany BMZ wyciera sobie buty pracownikiem, nie licząc się z jego zdaniem.Niestety tej sytuacji nie da się nigdzie zgłosić, gdyż premia nie jest obowiązkowa i nie jest wpisana w umowę i stałą podstawę wynagrodzenia i to ich broni.Pracodawcy jest na rękę żebyś nie dostał żadnej premii i to jest całkowity brak motywacji do pracy.Z drugiej zaś strony wszyscy bezwolnie się na to godzicie i dalej za.......cie za marne pieniądze w przypadku gdzie lepiej płatnej pracy jest mnóstwo wokół. Dyrekcja, zarząd i kierownictwo ma Was niestety całkowicie za nic i tylko od Was zależy czy się na to zgodzicie czy nie.Nie oczekuj przeprosin za to od dyrekcji.Ten zakład już całkowicie staje się tzw. ko.....zem.
    Asystent AI

07.05.2025 11:41

Asystent AI

BMZ Poland rekrutuje Automatyków Utrzymania Ruchu. Oferta stabilna, z umową o pracę, ale brak informacji o wynagrodzeniu. Wymagana jest znajomość programowania i diagnostyki sterowników PLC oraz minimum 1-2-letnie doświadczenie w Utrzymaniu Ruchu. Wśród benefitów wyróżnia się dofinansowanie do posiłków w stołówce firmowej. Jak to jest naprawdę pracować w BMZ? Czy wymagania są adekwatne do brakujących szczegółów o wynagrodzeniu? Jakie zarobki można oczekiwać na tym stanowisku?
    Były

07.05.2025 13:10

Poziom automatyków w BMZ, wykańczanie linii beż czekanie jak skończy proces, a później naprawa wszystkie błędów 2 godziny. A drugi z techników UR, umie odpalać aplikacje Siemens, poziom 0.5 :)
    Porada

08.05.2025 07:01

Jeśli ktoś ma ciut oleju w głowie to nie zatrudnia się w takiej firmie jak BMZ ponieważ obecna kondycja tego zakładu jest w opłakanym stanie.Brak pieniędzy, notoryczne zwolnienia pracowników i żałośni próby rataowania tego co jeszcze zostało. Kompetencje obecnego UTR są praktycznie zerowe i byłbyś jedynym człowiekiem, który coś umie i prawdopodobnie musiałbyś pracować za wszystkich za bardzo marne pieniądze, gdyż firma oszczędza na wszystkim jak się da. Wszystkie profity opisane i wymieniane w ogłoszeniach to tylko ściema żeby przyciągnąć kogokolwiek, a Sam firmy nie uratujesz.NIE polecam BMZ.
    Zebraniu

05.05.2025 12:59

A może "wladza" zrobiłaby jakieś zebranie i wyjaśniła dokąd to wszystko zmierza i czy mamy się już pakować czy dopięro za chwilę...
    Zebraniu

06.05.2025 07:13

A znów planują jakieś zwolnienia? Wyglądało, ze juz koniec zwolnień
    jmbs

06.05.2025 10:05

My już spakowani od roku.
    Dyrektor produkcji

28.04.2025 08:33

Do roboty nieroby Wkrótce obetne Wam wszystkie dodatki i dołożę roboty, bo jesteście Moimi slugusami.Macie za.....c jak Ja chcę i nie pytać o nic, bo będą następne zwolnienia.
    Teoretyk

28.04.2025 14:08

Szkoda tylko, że bmz nadal ma ludzi za nic i nawet nie informuje chociaż z krótkim wyprzedzeniem, że umowa będzie nieprzedłużona, a koordynatorki tylko głupa rżną, że nic o zwolnieniach nie wiedzą i nie mają nic do powiedzenia...
    Filantrop

29.04.2025 16:46

Przecież to normalne.Zawsze tak było, że zwykły pracownik jest traktowany jak wycieraczka, a za czasów " rządów " kucyka jeszcze bardziej się to nasiliło.Brak jakiegokolwiek szacunku jest wręcz wizytówka tej firmy, a to, że koordynatorki nic nie wiedzą to po prostu ich sraczka.One normalnie robią w gacie przed tym durnym dyrem i sprzedadzą wszystkich jak leci.Takie są fakty, ale drzeć pyska na ludzi to potrafią. Istna pa.....gia.
    Break news

16.04.2025 03:36

BMZ jest najlepszym przykladem jak Polaczkibez kompetencji i jakichkolwiek umiejętności, jednocześnie z mega rządzą tzw.pozorowanej " władzy " mogą wszystko sp.......ic na maxa.Zarzad używa ludzi jako skrobaczki kasy i kupuje sobie nowe furki zabierając im premie i inne gratisy, a nawet te śmierdzące owoce co czwartek.Tepe i głupie koordynatorki gonią ludzi, bo myślą, że tak się zarządza ludźmi, a cwaniaki i nieroby na l4 pokazują jak niski jest poziom intelektualny całej załogi.Kierownictwo nawet nie kryje, że ma wszystko głęboko i zabawa trwa.Glupie babska robią po 10 lat za wypłatę, która można dostać teraz na początek w prawie każdej firmie, a do tego dyrekcja twierdzi, że firma się rozwija.Idziecie na glebę i totalny blamaz na rynku baterii. Obecnie BMZ jest najgorszą firmą w tej dziedzinie i jednym z (usunięte przez administratora) na strefie. Takie info to miód na Moje uszy. (usunięte przez administratora)
    Jechać Jechać

14.04.2025 11:13

Jazda tam z tą produkcją. Kitka chce premie i darmowe lolo.Wiec pracujcie ile sił to może Wam jeszcze co (usunięte przez administratora)

11.04.2025 19:42

Jak już tak rezygnujemy ze wszystkiego - przykład owocowego czwartku, to może w ramach dużych oszczędności zrezygnować też z darmowej kawy i mleka, która jest dostępna dla wszystkich, oprócz pracowników produkcji? Może wszyscy od koordynatorów po kierowników zajmą się w końcu pracą, a nie kawą i plotkami.
    Kitka

12.04.2025 09:54

Aaa tam gadacie. Kitka ma się świetnie i chodzi dumny jakby prowadził firmę do sukcesu ???? tylko patrzeć jak kantynę zlikwidują to wtedy nawet kucyk zacznie kanapki przynosić ????
    Chiba Tanecco

12.04.2025 12:38

Kucyk będzie miał catering, w końcu pracujecie na niego, a on się śmieje ludziom w twarz, tak jak bylo w Tanecco dopóki go nie zwolnili, bo się za bardzo rozpędził . Odkąd go nie ma w firmie jest o wiele sympatyczniej i nie trzeba wystawiać non stop ogłoszeń o prace.U was też nie porządzi chyba, że sobie na to pozwolicie.(usunięte przez administratora) Normalny wariat i tyle bez żadnych kompetencji.On tylko robi kasę dla góry na plecach innych.Powodzenia.
    Krysia z mięsnego

11.04.2025 15:00

Dzień Dobry,aktualnie pracuję na ladzie mięsnej w Dino. Chciałam spróbować czegoś nowego i pracować na linii w BMZ. Czy nadaje się do takiej pracy czy może trzeba mieć ukończone liceum techniczne ? Posiadać jakieś uprawnienia i wiedzę czy poprostu można się tego nauczyć ?
    Nowa

24.03.2025 09:25

Ja jednego nie rozumiem tyle negatywnych opinii to czemu tam pracujecie, chyba jednak nie jest tak źle i chcecie podbudować swoje ego obrażając innych. Jak się nie podoba to się zwalniam,
    Mistrzyni

26.03.2025 06:41

To się zwolnij, bo nie rozumiesz do czego służy ta strona, a to z kolei oznacza za, że nie jesteszbyt rozwinięta i Twoim sukcesem życiowym jest zakładanie connectorow na baterie.Takixh mało inteligentnych ludzi ta firma potrzebuję, pewnie jesteś jakaś " legenda" BMZ I pracujesz tam 13 lat za prawie najniższa krajową:-))) Ja już dawno się zwolniłam, bo szanuję Samą siebie i nie muszę się już poniżać lizac tyłki jakimś zakompleksionym koordynatorkom. Zarabiam o wiele więcej i mam szacunek i uznanie za ciężka pracę. Tobie też polecam zmiany, to może zrozumiesz, że BMZ wcale nie jest taki fajny, a wręcz tragiczny. Wyjdź z puszki to zobaczysz, a nie piszesz tu (usunięte przez administratora) typu " jak się nie podoba to się zwalniam". Nie pozdrawiam.
    Mistrzyni

11.04.2025 08:05

Raczej Ty, bo pracujesz w bmz..
    Stanowisko na palarni

31.03.2025 21:16

Odnośnie działu UTR to proponuję koledze naszemu Waduli z UTR postawić biurko na palarni :) przecież on tam spędza połowę swojej dniówki i czuje się na palarni jak ryba w wodzie :D wypala chyba dwie paki dziennie przez 8 godzin. Ten kierownik UTR to w ogóle wypełza ze swojego biura i widzi co robią jego ludzie ? Przecież UTR to stadami chodzi na fajkę :D
    Mistrz

07.04.2025 08:09

Prezentujesz swoją wypowiedzią poziom nizin społecznych, nie wiem kto Cie tak skrzywdził, ale proponuję poważne leczenie psychiatryczne i rzucenie alko i drugow!!!Tak właśnie wyglądają obecni pracownicy BMZ!!! IQ masz na poziomie 10.
    W punkt

10.04.2025 01:52

Iloraz inteligencji faktycznie masz na poziomie ok.10, jak ktoś tu wczesniej określił, czyli zaliczasz się do obecnej załogi firmy .Dobrze, że chociaż znasz pierwszych siedem liter alfabetu detektywie za dychę, musisz być grubo uposledzony, co widać po komentarzu.No cóż tak obecnie wygląda firma jak Twój żałośni poziom.Chcesz emotke to mogę Ci ją wkrótce puścić na linii, (usunięte przez administratora) po podstawówce.
    tajemnica

20.03.2025 14:10

W BMZcie dzieją sie ostatnio bardzo dziwne rzeczy. Nagle zwolnienia ludzi z produkcji, niby pani Dyrektor Emilia sie zwolnila a dobrze wiemy ze to ona zostala zwolniona, pozniej kierowniczka lancucha dostaw dostala wypowiedzenie a teraz kierownik logistyki niby tez zlozyl wypowiedzenie. Caly ciag logistyki sie wykrusza po tym jak zostal zatrudniony nowy dyrektor. Najpierw czystki na produkcji a teraz logistyki. Ciekawe do czego ich to zaprowadzi...
    Hercuśko

30.03.2025 22:15

Hercuś to sobie nie potrafi poradzić z produkcją, a gdzie mu tam do logistyki. Za słaby jest żeby w ogóle myśleć o tym dziale, a poza tym nikt się go tam się nie boi z tego co wiem, a wręcz przeciwnie ma opinię gościa, który jest cieńki jak (usunięte przez administratora) węża i tylko zgrywa cwaniaka, a chyba komentarze tutaj mówią o nim wszystko...człowiek słaby, mobbingowiec, niedowartościowany burak, a jedyne co wprowadził w BMZ to tzw. współczynnik herca czyli OEE.
    Poinformowany

04.04.2025 22:50

Tak zgadza się. Wszyscy widzimy gdzie jest produkcja nowego projektu. Totalna porażka, a czy Hercuśko wie co tam się dzieje ? Przecież to chyba też jego działka ? Wniósł tyle do tej firmy co dziadek do stodoły ???????? brawo BMZ zatrudniliście najlepszego gościa na rynku ????????
    Zołza

02.03.2025 17:54

Chciałabym przytoczyć sytuację z środy 26.02.25 , zapraszano do kadr losowo pracowników po czym ci dowiadywali się o zwolnieniu natychmiastowym( oczywiście za porozumieniem stron bo jakżeby inaczej) lub nieprzedłużeniu umowy tłumacząc się, że firmy nie stać na pracowników. Owe osoby musiały „ tu i teraz” zabrać swoje rzeczy i opuścić teren zakładu, byli wyprowadzani jakimiś bocznymi wyjściami jak skazańcy tak żeby nikt nie widział. Powyrzucali pracowite i ambitne osoby bez konkretnej przyczyny( w tym stałych pracowników ). Jeżeli poszukujesz pracy na stałe i stabilizacji to w BMZ niestety tego nie znajdziesz. W tym przypadku powiedzenie „ciężka praca popłaca „ niestety działa odwrotnie i dosłownie została tam cała masa ludzi którzy prześlizgują się z miesiąca na miesiąc ściemniając na potęgę nie wspomnę już o l4. Pozdrawiam.
    faustyna

26.03.2025 05:07

A odprawy ? Czy po prostu unikają zwolnień grupowych ?
    jb

26.03.2025 10:03

unikają :( tzn. starają się unikać, musiałby się temu przyjrzeć PIP

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.