BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Żerniki
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

Ex

22.03.2023 14:16

ODRADZAM pracę w tej korpobudzie. . każdy o każdym plotkuje i snuje teorie spiskowe. Przełożeni to tylko figury bez wiedzy i stosują spychoterapie. Brak kompetencji z ich strony i jakiejkolwiek REALNEJ pomocy. Atmosfera jest kwasową. Nikt normalny tu miejsca nie zagrzeje..
    Ciekawy

19.03.2023 20:08

Cześć, szukam pracy na produkcji, opowiecie coś więcej o samej specyfice pracy?
    Nowy pracownik

12.03.2023 21:05

Jak długo trwa szkolenie i czy po szkoleniu idziesz już pracować czy na drugi dzień
    Darek

13.03.2023 09:55

Nie ma szkolenia, uczysz się na lini
    Śmiech na sali

10.03.2023 06:46

Radzę dwa razy się zastanowić zanim się zatrudnisz, nic nie zgadza się z tym co jest podczas rozmowy o pracę. Podkreślasz ze szukasz pracy w systemie 8 godzinnym 3 zmianowym? Niestety w praktyce musisz co 2 tydzień 5 dni po 12h pracować(200h miesiąc), jeśli nie to koordynator stwierdzi że nie przykładasz się do pracy, mimo że to ta sama osoba z którą podczas rekrutacji, mówiłeś że interesuje cię wyłącznie praca po 8 godzin. Premia 700 zł? W praktyce 280-400 bo straty nie są liczone z twoje działu, ale ogólnie totalny bezsens, dodatki socjalne 300-700 zł typu wczasy pod grusza, dodatek na święta itp polar należy ci się po 3 miesiącach, to już mówi samo za siebie jak firma tnie na zatrudnieniu. Wieczny problem na stołówce, jeśli wolisz płacić gotowka/karta debetową zamiast karta pracowniczą, aby mieć wypłatę na czysto. Na plus to system online urlopów, pasków, pitu i wniosków kadrowych, stabilne zatrudnienie na tym się kończy. Praca łatwa co wiąże się z tym że nic ciekawego na przyszłość się nie nauczysz, do twoje CV nie dołączysz żadnego rozwoju firma nie inwestuje w kursy pracowników. Kasa 3900-4100 brutto z premia bez nadgodzin, każda nadgodzina płatna 100%, już lepiej do NGK się przyjąć pracujesz pół miesiąca pół masz wolne, 4900 brutto na start dodatkowo każda tak zwana ZT płatna 200 zł ekstra do wypłaty, masz 2-8 ZT w miesiącu łatwo to policzyć.
    Od

11.03.2023 05:35

To już raczej z dodatkiem nocnym, karta służy do zniżki na stołówce, resztę pobierają ci z wypłaty
    Od

11.03.2023 07:17

Jako mezyczna odradzam Ci tam pracę niczego się nie nauczysz tak jak wyżej wspomniałem
    Wiewiórka

01.03.2023 18:22

Produkcja w tej firmie to zło konieczne, sam Prezes ma taki szacunek do swoich pracowników, że nawet nie potrafi powiedzieć Dzień dobry! Panie T wstyd!!! Kto liczy te premie?? Żeby zabrać ludziom 2/3 premii??? żenada!!! ale co tam robole, grunt, że biurowcy dostaną wypłacone zyski a chołota na 12 dla was pieniążki zarobi...
    Wiewiórka

04.03.2023 13:13

Tak tak @Dziobak masz rację, nie przyznali premii, za pracę w soboty i na popołudniowej zmianie po 12h, na pewno w takim układzie nie zasłużyliśmy na nią. Za mało dla firmy się staramy i poświęcamy. Oby tak dalej...
    Dziobak

08.03.2023 12:03

Koordynatorzy powtarzają tę informację za każdym razem kiedy ktoś pyta dlaczego premia obcięta :) a następnie wyjaśniają jakie trzy składowe wskaźniki mają wpływ na jej wysokość, Z tego co pamiętam, praca w soboty i zmiany 12 h nie mają wpływu na premię. Trzeba by z tym uderzyć do Prezesa.

25.01.2023 11:06

Witam ,jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu na firmie bmz ? Jaki klimat oraz podejście do pracownika jest z góry dziękuję za odpowiedź. Czy są nadgodziny i jak są płatne?
    UR

27.01.2023 17:39

Nieciekawie. Klimatu brak. Podejscie jak juz pisano, warto poczytac inne wpisy. Proponuje szukac dalej.
    UR

21.02.2023 21:01

Kto powiedzial, ze praca i zarobki sa ok? Klimat to jedna z najwazniejszych spraw, BMZ slynie z jego braku. Kasa- ponizej sredniej. Praca- ciezka. Kazdy szuka czegos dobrego dla siebie, nie ma sie co czarowac, zyjemy w dobie pracownika, nie pracodawcy. Miejcie tego swiadomosc.. W okregu jest kilka ciekawych firm cieszacych sie dobrymi opiniami. Poczytaj, pogadaj ze znajomymi, rozgladnij sie i aplikuj tam, gdzie warto. Niestety nie moge Ci tu podpowiedziec nazw firm, gdzie "oplaca sie" aplikowac, ale przynajmniej moge odradzic Ci to miejsce z czystym sumieniem :)

19.02.2023 04:07

Cześć.Czy w bmz pracuje jeszcze liderka Monika K?
    Kolorowa

19.02.2023 22:26

Liderów juz niema są koordynatorzy. A Moniki K. Chyba już niema

31.01.2023 13:20

Cześć czy w tej firmie pracuje się na akord i czy warto aplikować
    Nooooo

30.01.2023 21:46

Co powiecie na temat logistyki ?
    Karierowicz

30.01.2023 11:54

Jaka stawka w 2023 roku ?
    kortas

14.01.2023 20:29

totalna porazka klika wrednych (usunięte przez administratora) obijajacych sie a liderka i koordynator to jesdna sitwa sobie przyznaja sobie premie a ty dostajesz ochlapy chyba ze (usunięte przez administratora)
    Hmmmm

29.01.2023 08:03

O jakim dziale piszesz?
    Wróżka Zębuszka.

23.11.2022 12:39

A ja chciałam zapytać z innej beczki bo kiedyś tu pracowałam na takiej linii Sthil. I rządziła taka magiczna pani Lider Joanna R. Czy nadal jeszcze pracuje czy już jest czas dobiegł końca? Bo tak czytam i czytam te komentarze i zastanawiam czy dużo się pozmieniało i czy na gorsze czy lepsze?. I czy jest dalej jest jak było czyli norma norma i norma??? Może ktoś coś powiedzieć w tym temacie?
    taki sobie

24.11.2022 16:44

na sthilu nie było Joanny R
    Bylo

23.01.2023 15:04

Pracowała taka J R To była bardzo super kobietka
    Ciekawy

19.01.2023 19:04

Witam, czy ktoś może wypowiedziec się na temat stanowiska inżyniera jakości? Jak z zarobkami?
    Dwunastki do końca roku

27.08.2022 12:31

Dwunastki do końca roku Ludzie sprzeciwmy się bo będą nami tak miotać ile wlezie… wszyscy tak gadają o tym że za dużo nadgodzin, nie ma czasu na nic ale jeśli chodzi o wyrażenie opinii przy dyrektorze to nikt z was nie jest na tyle odważny by zaprotestować… weźcie się w garść i mówcie co macie na językach…

23.09.2022 16:07

Musisz miec dzieci do 4 roku zycia to wtedy jestes zwolniona z nocek i chodzisz na 2 zmiany po 8 h
    Emi

03.01.2023 18:02

Święta prawda, jak przychodzi co do czego to nikt się nie odezwie a po kątach to tyle do powiedzenia każdy ma że ho ho
    Inzynier

01.12.2022 11:42

Nie polecam pracy na stanowisku inzyniera. Praca niedoceniana, obowiazki przekraczajace mozliwosci jednej osoby, kadra kierownicza na niskim poziomie. Brak kultury organizacji i odpowiedniego zarzadzania obszarami/zasobami. W gorszym miejscu niz to nie przyszlo mi pracowac, mimo, ze pisiadam duze doswiadczenie w przemysle.
    Inzynier

27.12.2022 00:11

Pisze o stanowisku inzyniera. Zakres zadan b.czesto wykracza poza mozliwosci 8h pracy (zla organizacja podzialu obowiazkow w dzialach + klasyka, za malo pracownikow. Tak wiec jestes inz od biezacej linii, wszystkich tematow z nia powiazanych- powaznych problemow nie brakuje, zajmuja sporo czasu plus odpowiadasz za nowe projekty- sam z ramienia dzialu). Dokumentacji ogrom. Latasz od spotkania na spotkanie i nie masz w zasadzie za wiele czasu by zajac sie meritum Twojej pracy. Szkolenie wdrazajace jest zadne ( bmz przyjmuje do pracy inz nieelektrykow, obiecuje szkolenie wdrozeniowe do poziomu umozliwiajacego swobodna prace, po czym nie realizuje obietnicy). Placa jest regularna, wynagrodzenie patrzac na rynek nie jest konkurencyjne. Atmosfera pracy nieprzyjemna. Biorac pod uwage rynek pracownika i mozliwosci regionu uwazam, ze doswiadczony inzynier traci czas pracujac w tej firmie. Duzo malorozwojowej pracy= pasywny regres. Potwierdza to takze wysoka rotacja na stanowiskach inz.
    Praca spoko

14.12.2022 11:23

Praca spoko,nie było dramatu,ale dziewczyny tam to porażka stare uważają się za bogów nie możesz się odezwać nie możesz wyrazić swojej opinii bo chodzą i cię obgaduja. Musisz wszystko umieć zaraz po przyjściu bo inaczej jesteś zdeptany przez większość starych,nie liczne osoby dodają ci tam otuchy. System nadgodzin 12 godzinnych powinien być dla chętnych a nie przymusowy panie dyrektorze... Ludzie mają rodziny a pan zdaje się o tym zapomniał. Tak jak pisałam praca okej ,ale dużo nowych zwalnia się przez starych nie każdy da sobą pomiatać... Są tam zrobione grupy orłów które pracują po 10 lat i nowy ma dorównać staremu to jest kpina ,że na takie traktowanie ludzie sobie pozwalają . Pracowałam tam pół roku i dziękuję nerwowo bym się wykończyła nie dlatego ,że bałam się tych krzykaczek ,ale bałam się ,że mogę nie wytrzymać presji i po co komu nie przyjemności .
    Koteczka

22.12.2022 09:47

Rozglądam się za inna praca. Nie zgadzam się na podziała lepszych i gorszych a w bmz tak jest
    Iwo…

21.12.2022 14:29

A jak z transportem do pracy jest czy samemu trzeba kombinować ? Pozdrawiam .
    Radosław

14.11.2022 10:02

Pracowałem 4 lata temu w tej firmie, widzę nic się nie zmieniło. Pamiętam jak na magazynie wisiała kartka na ścianie z nazwiskami pracowników ...W każdym tygodniu i miesiącu było napisane kto pracował najszybciej a kto najwolniej zawsze ten ostatni miał rozmowę pouczającą. W końcu się rozchorowałem bo na dłuższą metę ciężko jest uczestniczyć w takim wyścigu szczurów... Wykańczasz się psychicznie i fizycznie, poszedłem na L4 nie było mnie tydzień w pracy a już trzeciego dnia na L4 dzwonił do mnie kierownik zapytać jak się czuje i czy mi zależy na pracy bo jest dużo roboty a ja się rozchorowałem. Po powrocie czyli po tygodniu zauważyłem że dwóch osób które się ze mną przyjmowały już nie ma w pracy, zwolnili się a ja zostałem wezwany na dywanik że tydzień czasu choroby to przesada i czy ja tu chcę pracować.. jakie było zdziwienie kierownika kiedy powiedziałem mu że nie i się zwalniam. Jak można wydzwaniać do człowieka który jest chory i grozić mu ( wracaj szybko, no chyba że ci nie zależy na pracy), rozumiem że za machnięciem czarodziejskiej różdżki miałem zlikwidować gorączkę i wyleczyć zatoki. Pamiętam jak chodziłem wygaszony do tej roboty bo sposób w jaki byłem traktowany nie był w porządku. Wręcz biegałem po tym magazynie aby wszystkie części dobrze dociac bo produkcja nie może czekać. Powiem wam najlepsze... Pracował tam człowiek o imieniu Radek Magazynier z którym byłem na drugiej zmianie, kierownictwo już poszło do domu a ja wycinałem kabelki na produkcję i niestety zdarzyło się o 1.5mm były za krótkie. Poszedłem to zgłosić owemu Radkowi bo byłem nowym pracownikiem i nie wiedziałem co teraz mam robić z tymi źle ściętymi. Radek powiedział że mam to zapakować i schować do szafki tam mają odpady i wyciąć nowe.... Na następny dzień przychodzę do pracy i jestem wezwany na dywanik .Radek stoi obok i mówi że źle wycinałem kabelki i on musiał to zgłosić kierownikowi..... Radek dostał awans lidera a ja utratę premii... Nie chcę tego komentować. Nie wspominając o tym że musiałem się pytać czy mogę iść do toalety a gdy byłem 2 minuty to co ja tam robiłem... Nigdy więcej takiego (usunięte przez administratora) Tak się teraz śmieje że kolega z produkcji chwali się że zarabia u was 4000-5000 pracując po 8godzin. Życze mu powodzenia. W tej pracy zniszczą cię psychicznie pokażą że jesteś zerem, tylko psiapsi i funfle po 10 lat stażu pracy trzymają się razem. Ktoś napisał o częstych zmianach i to też jest prawda, ciągle apele przed końcem pracy że trzeba zostać dłużej bo trzeba podgonić. Jest jedna zasada w życiu... Nie dać sobą pomiatać i mieć swój honor.
    Lider

23.11.2022 09:12

poniższa opinia odnosi sie do czasów sprzed ponad 5 lat :( teraz na pewno nie ma takich praktyk teleon do Pracownika ma tylko miejsce w sytuacji jak Pracownik sam nie daje znac co sie u niego dzieje
    Radosław

04.12.2022 22:27

Nie wiem jakie są teraz praktyki u was ale z tego o czytam z opinii i słyszę wśród znajomych nic się nie zmieniło. a pan Lider jest z okresu 5 lat do tyłu? może się znamy
    ???

23.11.2022 10:05

Przymusowe nadgodziny i soboty w pracy gdzie na rozmowie o pracę wg nie było o tym mowy. A jak mówisz koordynatorowi że nie będziesz tak pracował bo nikt o tym nie mówił to twierdzi że kłamiesz. To jest obóz pracy a nie normalna praca. Zmiany od 13.50 do 1.50 nie masz auta to Twój problem jak wrócisz do domu. Prosić się kogoś żeby na linii Cię zastąpił bo musisz do WC a inni też mają swoją pracę! Koszmar. Wszyscy boją się kierownika nikt się nie odezwie
    Prawda

04.12.2022 13:37

Zgadza się. Ktoś mnie kiedyś (usunięte przez administratora) z powiedzmy już byłych znajomych ,że zarobki na rękę po prawie 4 tyś. I ,że praca po 8 godz. na 2 zmiany. Złożyłam więc cv . Pisze tutaj zupełnie inaczej. I zadzwoniłam do bmz i mówię, że Złożyłam cv itd.i z chęcią podejmę pracę ale gdy będą inne zasady jak ma być czyli praca po 12 godz.albo na 3 zmiany to mają nie dzwonić. I nie zadzwonili .
    Kuba

23.10.2022 17:26

Praca w tej firmie to ostatnio koszmar.Cala kadra to chyba z Rosji bo tylko tam nowourodzonym piora muzgi. Kto wymyslil prace dla kobiet w godzinach od14 do 2 w nocy. Wiekszosc to kobiety,maja mezow,dzieci. Kiedy te dzieci zaprowadzic do przedszkola lub szkoly,kiedy zrobic zakupy na obiad,zrobic obiad i isc spac. Nie dziwota ze co niektore chowaja sie po zakamarkach zeby przetrwac do 6 rana i dojechac autobusem do domu. Mysle ze nalezy ten fakt naglosnic w mediach i na portalach spolecznoscowych a takze poinformowac program Interwencja i Pania minister pracy. To skandal
    Klucz

13.11.2022 09:33

Trzeba było się uczy ;)
    Krzaczasta

23.11.2022 12:31

Życie i praca cały czas uczy a nie tylko szkoła i polibuda. Chyba że jesteś takim inżynier jak Ci w tym zakładzie to brawo brawo. Lasery i nieuki. Więc życzę powodzenia w dalszej karierze życiowej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Młody

08.11.2022 11:41

Cześć wszystkim mam pytanie czy warto zacząć pracę na produkcji jak wyglądają zmiany i ile mniej więcej wypłaty
    ???

23.11.2022 10:00

Nie warto szkoda życia i zdrowia
    Biurko

28.04.2022 19:01

Atmosfera jest genialna, trzeba przyznać, że zatrudniają wysokiej klasy specjalistów. Ludzie raczej chętni do pomocy, ale bardzo obłożeni ilością obowiązków. Dopóki wszyscy są zaangażowani, można wyprowadzić tę produkcję na prostą. Nie jest to zautomatyzowane przedsiębiorstwo, ale prężnie się rozwija. Niestety w inżynierii trzeba się liczyć z nadgodzinami. Firma ładna, nowa, darmowa kawa, herbata, mleko. Na dużą pochwałę zasługuje dofinansowana stołówka. Dobre i różnorodne menu (oferują śniadania i obiady). Zarobki zadowalające. Polecam
    Love bmz XD

05.10.2022 12:52

Jaka atmosfera jest? Genialna? Chyba jak wracasz do domu xD
    DJ tool

10.11.2022 04:09

Nie jest jak piszesz. Bycie inz w tej firmie to farsa. Brak szkolen z produktu, wiec jesli nie jestes z wyksztalcenia elektrykiem/elektronikiem to start masz ciezki. Zero wdrozenia, wysokie wymagania, ogrom odpowiedzialnosci i obowiazkow nie do zrealizowania w czasie pracy, wiec ludzie siedza do 20 i soboty. Kierownictwo i zarzadzanie- niski poziom, nieprzyjemne, beznadziejna komunikacja. Wspolpracownicy- wielu slizgaczy. Wartosci organizacji- sa, wisza na scianach i za nic nie pokrywaja sie z realiami. Zarobki- niskie porownujac do konkurencji. Jestes ambitny, chcesz poszerzyc horyzonty- omijaj lukiem. Rotacja- b. wysoka, nie z przypadku.. Z plusow to dobre miejsce pracy gdy ledwo ukonczyles studia lub robisz staz by cos tam liznac i szukac dalej, warto wejsc na starcie na gleboka wode. Kolejna praca bedzie na 90% lepsza wiec i bardziej docenisz. I na sam koniec jedyne co postrzegam w firmie jako na odpowiednim poziomie- kantyna. Ladna, zadbana, duzy wybor. Top 1 najgorszych miejsc pracy w moim portfolio, niestety. Z uwagi na fakt, ze istnieje prawdopodobienstwo, ze komentarz wyplywa z HR, a nie obiektywnego korposzczurka, napisze na koniec podsumowanie: Odradzam.
    Krzaczasta

12.10.2022 06:02

Ten kto wymyślił te całe zmiany 13:50-1:50 powinien zdrowo się walnąć w głowę. Panie dyrektorze czy prezesie jak to czytasz to pomyśl następnym razem żeby lepiej ułatwić pracę. Bo wracając po 2 w nocy nie ułatwiasz nikomu szybkiego powrotu z pracy do domu tylko jeszcze utrudniasz. I nie wiem kto powiedział że jest autobus o 2 w nocy na strefie chyba tylko ten co przyjeżdża z Bytomia dla pracowników bo dla osoby co mieszka w okolicach Gliwic to raczej nie jest ułatwienie. Chyba że poruszasz się samochodem. Temu kto będzie chciał się przyjąć tu do pracy radzę się dobrze zastanowić. Moja kariera pracownicy produkcji dobiega końca w tym bagnie

28.10.2022 18:53

To ludzie z produkcji wybrali te dziwne zmiany, kierownictwo dało nam wybór. Szła lista po hali i większość zapisalala się do 2 w nocy, ja też nie lubię tej zmiany I wcale jej nie chciałam ale wygrała większość niestety.
    haha

29.08.2022 09:56

Tak sa obowiazkowe!
    Kk

02.11.2022 18:49

Niby nie ale musisz przyjść
    Madafaka

21.10.2022 20:39

ZANIM ZACZNIESZ PRACĘ W TEJ FIRMIE KONIECZNIE PRZECZYTAJ!! Nie polecam pracy w tej firmie!!! Zmiany wymyślają co chwilę inne raz tak raz inaczej od jakiegoś czasu mamy popołudniówki od 14 do 2 w nocy:/ Panie prezesie i dyrektorze może byście tak tydzień popracowali w takich warunkach i zobaczyli jak to jest?? Jak można i ileż można?? Pracowników macie za nic liczy się TYLKO KASA DLA WAS!!! A my dostajemy ochłapy!! Najlepsze jest to że te nadgodziny są nie do wypłaty tylko do wybrania dni, najlepiej pracować jeszcze w niedzielę bo soboty to już prawie też norma:/ Człowieku który to wymyśliłeś może popracujesz z nami na takich zmianach i pokażesz tą świetna efektywność i produktywność?? Odważ się i pokaż a nie chowasz się za biurkiem?? Pokaż przykład!!! W najgorszym wypadku zostaniesz błaznem :/
    Anymous

05.07.2022 09:39

Jak wyglada praca w utrzymaniu ruchu ? Dlaczego tak często wystawiają ogłoszenie na to stanowisko i jak wygkadają zarobki ?
    Dziendobry

20.10.2022 15:30

Witam. A czy tomprawda ,że pracuje się na produkcji po 8 godzin ,na dwie zmiany i się zarabia 4200?. Tak mi ktoś powiedział. Czy to prawda czy ktoś kłamie?.

20.10.2022 16:03

Teraz pracuje sie po 8 na 3 zmiany lub 12stki , zalezy gdzie sie trafi. 4200 netto ? Watpie. 4200/4300 brutto
    ~nn

08.07.2022 09:19

Nie rozumiem niektórych ludzi. Jak przychodzicie na rozmowę, chyba można zobaczyć/zapytać o warunki pracy, jak wiecie że to jest produkcja (a chyba przyjmując się na stanowisko prac.produkcji ma się tego świadomość) to wiadomo, nie ma siedzenia przy biurku tylko praca fizyczna. Jeśli coś mi nie odpowiada w pracy szukam innej, proste. W kółko tylko można tu poczytać 90% narzekania. Nikt nikogo nie trzyma na siłę, każdy ma wybór co dla niego jest najlepsze. Tkwić w czymś co męczy i jeszcze narzekać jak to źle to już czysty masochizm ;) Ogarnijcie się niektórzy.
    Xyz

29.08.2022 09:54

Tylko ze na rozmowie czesto nie mowi sie prawdy, wiemy co mowia ludzie nowo przyjeci.
    jedrek

19.10.2022 10:17

To pracuj do konca zycia po 12 godzin i ciagle od 14-2

05.10.2022 14:16

BMZ- spełnienie marzeń

05.10.2022 14:25

Będąc w pracy czuje się lepiej niż w domu. Z tą firmą mam tylko pozytywne wspomnienia, super ludzie, płace średnie, ale wszystko rekompensuje towarzystwo w pracy. Najchętniej pracowałabym 7 dni w tygodniu po 12h
    Love bmz xD

05.10.2022 14:27

Towarzystwo świetnie mówisz? Tez się czuje tam jak w RAJU przez duże R
    Love bmz xD

05.10.2022 12:14

Jakby ktoś nowy pytał jakie mamy zmiany w pracy to od razu wam mówię, ze NIEZNANE XD
    Daniel

25.08.2022 02:31

(usunięte przez administratora) w pracy przez współpracowników i zero reakcji Pani Gosi tj. koordynator. Podczas gdy to ja byłem ofiarą (usunięte przez administratora) zostałem zwolniony przez fałszywe oskarżenie mnie przez współpracowników (kobiety) o groźby rękoczynów, sprawa trafiła z mojej strony na policję o pomówienia za które zostałem zwolniony, do PIPu o (usunięte przez administratora)oraz odwołałem się do sądu pracy od decyzji dyrektora o zwolnieniu mnie. Nie dano mi wgl szansy na wytłumaczenie i od razu postawiono mnie przed faktem dokonanym, wezwano mnie do biura gdzie od razu dostałem wypowiedzenie umowy a według dyrektora decyzja była ostateczna. Odradzam każdemu tą firmę to jest jakaś kpina żeby al człowieka zwolnić bo ktoś coś sobie wymyślił, pracownicy tam są zaprzyjaźnieni z koordynatorem co powoduje brak jakichkolwiek szans na rzetelne, równe i sprawiedliwe traktowania nowych pracowników. Jak sam usłyszałem od współpracowników to że "jestem nowy i nie mam nic do gadania i oceniania bo oni pracują 10 lat a ja nie"
    taki sobie

27.08.2022 16:23

to prawda
    Stanowiska na produkcji

26.06.2022 08:34

Cześć. Czy ktos może mi wypisać jakie macie stanowiska na produkcji za jakie pieniążki? Np Operator - 5k netto Koordynator - 7k netto Kierownik - 9k netto Itp
    S.t

26.06.2022 10:56

Żartujesz operator 5 netto?????????????????????????????
    Jeruzalem

26.08.2022 23:05

Operator 15k koordynator coś około 30k Kierownik charytatywnie Sprzątaczki to już kontrakty mają Dyrektor płaci za stanowisko swoje
    Karierowicz

03.08.2022 12:17

Hej ! Dlaczego ludzie nie chcą tu pracować ?
    Dwunastak

05.08.2022 16:14

I jeszcze dowiadujesz się jak masz w piątek na 6 do 18 że trzeba przyjść w sobotę na 8 godzin bo produkcja najważniejsza.
    Student

26.08.2022 17:15

Trzeba było się uczyć :) nie dość, że śniadanka i obiadki to jeszcze inna pensja.
    Areczek

19.08.2022 19:09

Kiedy wprowadzą 12 h nocki na weekendach bo już po 8 h znudziło mi się robić:)
    Bolec

28.07.2022 23:04

NIE POLECAM!!!!! Nikt tam nie dba o prawa ludzi. Czuję się tam jak niższa warstwa społeczna a to dzięki mnie macie akumulatory. Stoi się po 8 godzin nogi wysiadają a mimo prisx nie załatwia siedzenia. Czasami na ostatnią chwilę dowiadujesz się że przychodzisz na 12 h gdzie w umowie nie było to uwzględnione ake przyjść musisz. Przerwa trwa niby 20 min ale tak baoesede po 10 już i tak musisz stać na stanowisku. Jedyna udają rzecz w tej formie to kantyna przerwa gdzie mogę zjeść posiłek to ulubiona pora dnia. Reasumując trzymajcie się od tego miejsca z daleka albo skończycie z garbem i o kulach
    Areczek

08.08.2022 21:55

To się zwolnij !!
    Tołdi

08.08.2022 23:37

A co myślisz zrobiłem?? sam gnij w tym bagnie a się dorobisz garba bueheheh teraz mam o wiele lepiej i za większą kasę. Tylko czekam aż sam się zwolnisz i się pochwalisz ze zrobiłeś coś porządnego dla siebie
    Marcin

21.07.2022 07:33

Witam. Ta firma to porażka jednym słowem. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej do działu utrzymania Ruchu. Pan który rektrutował mnie nie ma bladego pojęcia o pracy w Utrzymaniu Ruchu. Biadoli o czymś co nie ma związku z pracą w tym dziale. Jeżeli chce być naukowcem to bym zatrudnił się jako filozoffilozof/naukowiec a nie jako elektryk czy mechanik. Poziom wiedzy dramat. Po oprowadzeniu mnie po hali można stwierdzic że praca Ok ale jeżeli ktoś zadaje Ci pytania nie związane z tą pracą to nie dziwie się że nikogo nie mają. Płacą trochę gorzej niż w innych zakładach pracy na strefie bynajmniej takie informacje uzyskalem. Raczej nie będę więcej startować w tej firmie na kandydata chyba że do Biura chociaż nie wiem czy i tam Bóg wie co trzeba umieć tym co idą na rozmowę trzymam kciuki za nich.
    Marcin

03.08.2022 21:31

Rozmowa odbywała się przy dwójce panów stawiam że jeden Pan to był z HR a drugi Pan z działu UR. A potem oprowadzał mnie niczego sobie Pan z UR. Nie pamiętam imienia ale nie będę tutaj wymieniać. Tak czy inaczej jestem negatywnie nastawiony i odradzam każdemu kto tu przychodzi podjąć pracę w tej firmie. Myślę że czytając komentarze nawet na produkcji jest kiepsko. Pozdrawiam
    Dwunastak

05.08.2022 18:17

Dobrze zrobiłeś że nie zatrudniłeś się. Nie ma przyszłości w tym dziale bo widzę że pracuje tutaj dużo osób co nie mają pojęcia o niczym. Znajdzie się może jedna dwie osoby co mają dużą wiedzę reszta to tylko siedzi w biurze i kawki popija albo chodzą na papieroski. Ci co mają wiedze to ich liderzy wykorzystują ich żeby oni nie musieli pracować za nich. Taka prawda widzi to kazdy na produkcji. Powodzenia
    true

03.08.2022 09:18

Pracowałem tam jakiś czas temu, a z tego co słyszałem to dużo się nie zmieniło. Jest dużo więcej lepszych firm dla pracownika niż ta. Jeśli jesteś osobą ze słabym morale, lubisz pracę w stresujacym środowisku to jest to miejsce dla Ciebie. Ja nie polecam.

16.05.2022 15:08

jest b duzo ogłoszen - praca na produkcji- , z czego to wynika z tak dużej rotacji/ warunki m wynagrodzenie, traktowanie czy z rozwoju firmy? pytam aby uniknąć kolejnego miejsca pracy o obozowym klimacie
    Bolo

07.07.2022 10:52

Prawda
    Klepoatra

12.07.2022 20:54

Dokladnie masz racje.
    Dark

27.06.2022 21:13

Pracowałam w tej firmie krótko, ale na tyle długo by przekonać, że ta firma to jeden wielki (usunięte przez administratora). Nikogo nie obchodzi, że jestes nowa i dopiero sie uczysz. Codziennie lądujesz na nowym stanowisku albo obszarze nie mając okazji się uczyć, a wiadomo że żeby sie nauczyć trzeba chwile postać na stanowisku. A nastepnie wymagaja od ciebie perfekcji na każdym stanowisku. Ciągła gonitwa, nie masz sie kiedy napić czy do toalety iść. Koordynatorka (nazwiska nie podam bo RODO) od ciebie wymaga, a tym czasem sama siedzi sobie na fejbuczku, kilka razy ją na tym przyłapałam jak przechodziłam obok. Nie wspomne już, że z koordynatorką nie szło się dogadać, bo w ogole nie zamierzała cię wysłuchać, miała swoje racje przy których uparcie tkwiła. Żeby jeszcze płacili przyzwoicie, ale dostajesz jakieś 2600 na rękę (łacznie z premią), a o dofinansowaniu do wczasów zapomnij, marne 300 zł na otarcie łez. Pracowałam w kilku zakładach i wszędzie dawali po 1000 zł, a nawet ponad. Jedyny plus to stołówka pracownicza z bistrem, upszejma obsługą i miłe panie w kadrach (pozdrawiam). Ale ogolnie nie polecam pracy w tym zakładzie, jak mam dostawać po (usunięte przez administratora) to za lepsze pieniądze.
    Kulka

29.06.2022 10:52

Dokładnie tak jest, POTWIERDZAM. Zresztą ja już gdzieś poniżej wpisałam swoją opinię niemal identyczną,więc jest coś na rzeczy.
    Bolo

07.07.2022 10:49

Potwierdzam, prawda.
    as

29.06.2022 06:29

Kto jest aktualnie dyrektorem tej firmy?
    Kandydat 1234

20.06.2022 18:12

Czy ktos sie orientuje jakie sa teraz zarobki na produkcji ? Czy sa jakies testy rekrutacyjne ? Jesli tak to jak one wygladaja ? Jak z przerwami podczas pracy ? Czy mozna miec picie Kolo siebie czy nie ? Czy jest dojazd pracowniczy ?

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.