Kalmet Gliwice

Adres: Gaudiego 3, 44-100 Gliwice

NIP: 6311907509 KRS: 0000127449

Kalmet Gliwice
2 600 1064 5 1

Opinie o Kalmet Gliwice

Filtruj opinie po kryteriach:

Waka
 Opinia

Tyle lat człowiek w Kalmecie robi nie raz już były gorsze czasy i zawsze się układało

Pomocna?
Tak4Nie2
money
 Opinia

Czy firma jest wypłacalna? Wspomniał ktoś że jest na skraju bankructwa..

Pomocna?
Tak2Nie
Ech
 Opinia
@money 22.07.2019 11:41

który to już raz? niektórzy to pieprzą takie farmazony że aż smutno się robi. Nagle sami znawcy specjaliści logistyki, zarządzania i księgowości a w robocie nawet przysłowiowej śrubki nie wkręci jeden z drugim

Pomocna?
Tak2Nie3
cooooo
 Opinia

(usunięte przez administratora) jaki wy macie park maszynowy kozacki

Pomocna?
Tak2Nie1
Ziomek
 Opinia
@cooooo 18.07.2019 15:43

no całkiem, ale żeby się az tak jarać..

Pomocna?
TakNie
Zaskoczony
 Opinia

Muszę przyznać że córka od Starego mi zaimponowala firma na skraju bankructwa A on sprytnie rezygnuje z bycia w zarządzie i z rady nadzorczej teraz etacik jak zwykly szeregowy pracownik zero odpowiedzialnosci nic nie musi robić A wyplatka 10 na koncie A stary z młodym utona w dlugach brawo dobrze ze juz nie muszę na nią tyŕac

Pomocna?
Tak5Nie
Piotrek
 Opinia

Na jaką stawkę może liczyć spawacz TIG?

Pomocna?
TakNie
miki
 Opinia
@Piotrek 06.07.2019 09:22

dobre pytanie, ale bez gadania, ze "malo, nie idz tam", tylko prosze o konkret odpowiedz

Pomocna?
Tak1Nie4
miki
 Opinia
@miki 10.07.2019 09:50

czyli nie moge na nią liczyć?

Pomocna?
TakNie
heh
 Opinia
@miki 12.07.2019 10:27

wygląda na to że nie. Stary przedzwoń czy wogóle cie tam chcą zanim zaczniesz się zastanawiać nad ile ci dadzą.

Pomocna?
Tak1Nie
majk
 Opinia
@Piotrek 06.07.2019 09:22

między 3 a 5 k

Pomocna?
Tak1Nie3
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jadę do ZUSu dowiedzieć się czy to prawda ze nie mamy płaconych skladek dam znać

Pomocna?
Tak6Nie
Rozek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 15:12

Rozumiem, że pracujesz w ZUSie? Nie wiem czy wiesz, ale w ZUSie wystarczy nie zapłacić jednej składki i już jest ogień, także jak widać jest spokój to znaczy, że jest płacone, aczkolwiek jak będziesz to daj znać :)

Pomocna?
Tak2Nie2
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 15:12

To jest jakiś dramat w moim przypadku brakuje skladek za 6 miesiecy do maja tego roku aż sie zwolnilem lepiej sobie sprawdźcie ja napewno tego tak nie zostawię to jest skrajna patologia dziękuję panie wlascicielu mam nadzieję ze pańską postawą zostanie odp zweryfikowana i wkoncu urzędy przyjrza sie w jaki sposób firma funkcjonuje i poniesie pan odp prawna za taki stan rzeczy

Pomocna?
Tak8Nie
heh
 Opinia
@Pracownik 12.07.2019 07:37

nie wylali cie przypadkiem pol roku temu?

Pomocna?
Tak2Nie2
Spawacz raz dwa trzy
 Opinia

Witam na Olę tam jeszcze zmian pracujecie kadzie i rutmana jeszcze robicie czy już tylko raki które się nigdy nie opłacały ?????

Pomocna?
Tak7Nie
123
 Opinia
@Spawacz raz dwa trzy 11.03.2019 11:55

Kadzie na trzy zmiany co jest absurdem bo roboty nie ma na dwie,rutman dwie zmiany ale tez szału nie ma. Raki część urlopy część porozrzucani po zakładzie. Powoli można marsza pogrzebowego grać.

Pomocna?
Tak23Nie
frodo
 Opinia
@123 11.03.2019 12:48

Kazdy zaklad ma czasem przestoj nie przesadzaj

Pomocna?
Tak4Nie11
123
 Opinia
@frodo 11.03.2019 13:37

Przestój jest efektem (usunięte przez administratora) za materiał a na krechę już nikt nie chce dawać.

Pomocna?
Tak30Nie
2
Beny
 Opinia
@Spawacz raz dwa trzy 11.03.2019 11:55

Ja bym do dziś pracował w kalmecie jakby nie akord na ruthmanie(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie
Spawam
 Opinia
@Beny 12.03.2019 22:24

Ten akord to jeszcze nie jest taki zły. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak13Nie
Zenek
 Opinia
@Spawam 13.03.2019 05:46

Tak może nie taki zły akord ale zależy jaka robota bi jeden dzień fajnie zarobisz a dwa dni jesteś w plecy bo trzeba coś poprawiać itp

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GKS
 Opinia
@Beny 12.03.2019 22:24

żałujesz,że tu nie pracujesz?? Nie bądź śmieszny.....

Pomocna?
Tak18Nie
Beny
 Opinia
@GKS 13.03.2019 21:17

Nie ja wcale nie żałuję jedynie czego zakuje ze wcześniej się nie zwolniłem

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Beny 12.03.2019 22:24

to trzeba było pracować, a nie odpoczywać w szafie Benku :)

Pomocna?
Tak2Nie
Art 55 kodeksu pracy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Spawacz raz dwa trzy 11.03.2019 11:55

W zasadzie to malo robimy bo raz że(usunięte przez administratora)dwa nie ma materiału trzy nikt nie ma juz ochoty robic na nierobów z famili frosta którzy bezczelnie jeżdżą sobie autami sluzbowymi A nie potrafią zapłacić tyle osób apelowalo żeby stary ich pozwalnial i nic dalej kasę za nic bior(usunięte przez administratora) dziękuję zwalniam się A stary niech kupi im po nowym autku najlepiej

Pomocna?
Tak4Nie
k.o
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Art 55 kodeksu pracy 11.07.2019 09:05

zwolnij sie i nie placz ze tobie stary auta nie kupil

Pomocna?
Tak1Nie4
Borsuk
 Opinia

praca sama w sobie nie jest zła

Pomocna?
Tak2Nie7
Jimi
 Opinia
@Borsuk 03.07.2019 10:18

No nie jest, czasami sa wzloty i upadki, ale w ogolnym rozrachunku to krzywda mi sie tu nie dzieje

Pomocna?
Tak2Nie7
merkury
 Opinia
@Jimi 05.07.2019 11:24

tak

Pomocna?
Tak2Nie3
ops
 Opinia

ale tu kulturka panuje, nie ma co świetny wizerunek pracowników robicie

Pomocna?
Tak4Nie3
Gap
 Opinia
@ops 24.06.2019 11:39

irytacja ludzi beztroską zarządzających i ogólną sytuacją w firmie sięga zenitu

Pomocna?
Tak11Nie1
ops
 Opinia
@Gap 24.06.2019 19:58

ja rozumiem, ale to nie znaczy, że największe prymitywy i ordynusy z ludzi mają wychodzić, bo w ten sposób to się nic nie załatwi

Pomocna?
TakNie
zopu
 Opinia
@ops 25.06.2019 15:12

no troche sie zgadzam

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak16Nie2
Wiola
 Opinia

No proszę. Pewnie jakiś fizyczny się zirytowal. Umysłowi od miesięcy dostają z nawet 20 dniowymi opoznieniami.

Pomocna?
Tak3Nie14
Zbychu
 Opinia
@Wiola 19.06.2019 18:58

(usunięte przez administratora)za wykonana prace dostaje sie pieniadze, i jesli jestes taka UMYSŁOWA to chyba wiesz ze w umowie jest zawarta data do ktorego dnia miesiaca dostaje się wynagrodzenie!!!!(usunięte przez administratora) Info o was poszło dalej tak że.... (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak20Nie
Stara
 Opinia
@Zbychu 19.06.2019 22:55

Fajnie się mówi. A może jestem 1 przed emerytura. Kto mnie teraz zatrudni? Ale przyjdzie czas ze będziesz w moim wieku. Ale jak jesteś taki fachowiec to po co płaczesz na forum a nie idziesz gdzieś indziej? Możesz iść za płot do chińczyk, będziesz się kłaniać w pół. Zobaczymy jaki jesteś chojrak

Pomocna?
Tak3Nie9
Rozek
 Opinia
@Zbychu 19.06.2019 22:55

Gdyby za każdą reklamację firma Kalmet obciążała pracowników, którzy są za to odpowiedzialni to byś musiał robić za darmo. Myślisz, że błędy w spawach, niedomalowania, brak kompletności, czysta fuszerka to wina Właściciela? Ty się rzucasz o pieniądze, ciesz się, że nie masz odpowiedzialności finansowej za swoją robotę bo byś teraz chodził do PUPu po zasiłek, także głowa w dół i maszeruj pracować z głową a nie na odwal się!!!

Pomocna?
Tak4Nie15
.
 Opinia
@Rozek 20.06.2019 20:01

Trza było wprowadzić taki zapis w umowie to zostali by tylko fachowcy ,przymykanie oka na picie w pracy i ogólne walenie w uja. Czyja to wina zaczynając od samej góry bo jak Krzysiek złapał kogoś na tym że był pijany to za kare miał np. przyjść w sobotę za darmo. Druga sprawa ile lat nie były wypłacane nadgodziny tak jak za w kodeksie pracy. Więc jak dbasz tak masz. Pieprzenie głową w dół i do pracy to sobie tak w domu do starej możesz mówić jak ci pozwoli

Pomocna?
Tak17Nie2
Peklu
 Opinia
@Rozek 20.06.2019 20:01

Można wiele rzeczy mówić, ale akurat Rozek ma trochę racji...

Pomocna?
Tak4Nie6
.
 Opinia
@Stara 20.06.2019 17:08

Bo ty jesteś przed emerytura to My mamy kabinowa za co płacić kredyty,rachunki a dziecią to powiemy że będą jadły jak Zdzichu i Krzychu zapłaca bo twoje pewnie dorosłe i pewnie mają wypłatę na czas to i mamie pomogą-chyba

Pomocna?
Tak11Nie1
Świadomy
 Opinia
@Rozek 20.06.2019 20:01

A ty myślisz ,że błędy w spawach , niedomalowania , brak kompletności itp. itd. to wina tylko i wyłącznie pracowników? czy winą pracowników jest też to , że NIE MA : materiału , brak sprzętu , brak materiałów eksploatacyjnych i wszystko jest robione na już i na wczoraj bo koniec miesiąca i brak obrotu ( sprzedaży) więc wyprowadzę cię z błędu !!!! TO WINA ZŁEGO ZARZĄDZANIA FIRMĄ i te czynniki w 70% mają wpływ na REKLAMACJE ...

Pomocna?
Tak10Nie
Polewka
 Opinia

Za brak fachowej kadry na produkcji zdzichu powinien podziękować swojemu synkowi firma na skraju bankructwa ale Krzysiu trwa może nawet zwolni piekarzy i fryzjerów polewa ze starego że można być tak głupim z rodziną nie robi się nigdy biznesu każdy to wie co za amator A famili frosta próbuje wyciągnąć odtstnie pieniądze od ślepego Zdzisława

Pomocna?
Tak12Nie1
Sandokan
 Opinia

Aż przykro się robi pamietam kalmet jak chulał pełna para Polaka firma polak właściciel jedyny na strefie dobre zarobki az miło się przychodziło do pracy a teraz firma nad przepaścią szkoda ze zdzichu do tego dopuścił

Pomocna?
Tak5Nie
Woonderbau
 Opinia

Dobrze to tam bylo jak się po 12 h. 7 dni w tygodniu pracowalo bez nadgodzin soboty tez za normalne godziny 50zl premii miesięcznie wtedy była kasa ale dla kogo bylo dobrze te czasy już nie wrócą panie K.

Pomocna?
Tak15Nie
Były pracownik
 Opinia

Kazdy kto tam pracuje lub pracował wie co się dzieje dlatego dziwię się ludzia którzy tam jeszcze pracują że mają pretensje o zaległe wypłaty. To jest wasza wina widząc co się dzieje już dawno powinniście odejść i poszukać nowej pracy. Nawet za trochę mniejsze pieniądze ale w normalnych warunkach. Mam na myśli wypłata na czas,łaźnie i czyste szatnie o stołówce nie wspomnę. Jeszcze trochę i będziecie po sądach się włączyć za swoimi pieniedzmi

Pomocna?
Tak21Nie
Wiemcojem
 Opinia

W tym zakładzie zawsze byli równi i rowniejsi ale jak potrafisz i chcesz pracować i masz większe pojęcie niż przelozeni to się z tego tylko śmiejesz. Wlasciciel za dużo obiecuje i to jest jego najgorsza przywara a po za tym to nie powiem o p. Zdzisławie złego słowa. Jaka jest teraz sytuacja to nie chce nawet wiedzieć bo pracuje w koncu w firmie gdzie się docenia i szanuje odpowiedzialnych i pracowitych.

Pomocna?
Tak3Nie6
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie2
Balu
 Opinia

what? nie idzie zrozumieć tego wpisu

Pomocna?
Tak2Nie7
Maniek
 Opinia

szukaja u was kogoś do pracy?

Pomocna?
Tak1Nie5
Maniek2
 Opinia
@Maniek 07.06.2019 09:46

sorry, nie wiedziałem, że jest już jeden Maniek, ten co pisał pod spodem to nie ja wybacz, ze ci nicka zakosiłem...

Pomocna?
TakNie1
D?P01
 Opinia
@Maniek 07.06.2019 09:46

spawacza i montera, na str jest

Pomocna?
Tak1Nie7
M2
 Opinia
@D?P01 11.06.2019 10:29

a aktualne na pewno?

Pomocna?
TakNie4
Kadry
 Opinia
@M2 13.06.2019 12:46

Aktualne

Pomocna?
TakNie4
M2
 Opinia
@Kadry 13.06.2019 16:04

dzięki za informacje

Pomocna?
TakNie
Helmut
 Opinia

Nie każdy zapracował na to żeby dostać premie to nic o nich nie wie!!!

Pomocna?
Tak2Nie10
KG
 Opinia

Panowie jakie są mniej więcej widełki zarobków, godziny pracy u montera? Taka orientacyjna stawka, ewentualnie benefity jak macie to jakie

Pomocna?
TakNie11
Maniek
 Opinia
@KG 29.04.2019 20:16

widełki sa dosyć spore ale srednia to koło 4k masz jeszcze premie uznaniowe

Pomocna?
Tak3Nie23
KG
 Opinia
@Maniek 30.04.2019 10:46

Okej, dzięki

Pomocna?
Tak1Nie4
Baton
 Opinia
@Maniek 30.04.2019 10:46

Niewiem o jakich premiach piszesz bo od roku nie ma żadnych premii tylko cięcia

Pomocna?
Tak18Nie2
Zenon
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Baton 10.05.2019 17:28

tak to prawda

Pomocna?
Tak14Nie
KG
 Opinia
@Baton 10.05.2019 17:28

a co macie oprócz wypłacy?

Pomocna?
TakNie
1
Biedny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KG 23.05.2019 08:26

Wypłaty też nie mamy

Pomocna?
Tak19Nie1
Kiedyś tam robilem
 Opinia

(usunięte przez administratora) Za chwilę nikt tam nie zostanie,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie1
Obserwator
 Opinia
@Kiedyś tam robilem 02.06.2019 11:15

Widocznie więcej nikogo nie potrzeba. Po co trzymać niekompetentnych.

Pomocna?
Tak1Nie10
Fi3vhr
 Opinia
@Kiedyś tam robilem 02.06.2019 11:15

Szkoda gdzie te gwiazdy trafia?

Pomocna?
Tak1Nie
Melek
 Opinia
@Fi3vhr 02.06.2019 17:01

co to za portal plotkarski z forum o kalmecie znów robicie...

Pomocna?
Tak3Nie8
K.
 Opinia

Polecam Kalmet jako osoba korzystająca z usług firmy, pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie20
Ramzes
 Opinia
@K. 14.05.2019 10:23

Pozdro ;)

Pomocna?
TakNie13
...
 Opinia
@K. 14.05.2019 10:23

Ale żeście go zminusowali, już nikt więcej nei napisze nic pozytywnego, bo bedzie si bał...

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak23Nie2
.
 Opinia

"NIE PODEJMOWAĆC WSPOLPRACY"...pozwól, ze ludzie jednak pozostawią to swojej ocenie i sami zadecyduja

Pomocna?
Tak3Nie21
śnij dalej
 Opinia

jako dostawca zapewne jesteś osobą posiadającą odpowiednią wiedzę na temat firmy i kwalifikację aby ocenić jej kondycję... zajmij się lepiej swoją żeby tobie na goworku konkurencja nie zaczęła wypisywać. Pozdrawiamy, z całkiem nieźle trzymającego się Kalmetu

Pomocna?
Tak2Nie20
pff
 Opinia
@śnij dalej 30.05.2019 11:04

Taaki z niego pan dostawca wielki znawca

Pomocna?
Tak1Nie14
wewior
 Opinia

na ile zmian pracujecie i w jakich godzinach? (sory jak już było to pytanie nie przegladałem dokładnie)

Pomocna?
TakNie1
Rolo
 Opinia
@wewior 22.05.2019 12:03

3 zmiany 6-14-22

Pomocna?
TakNie
wewior
 Opinia
@Rolo 24.05.2019 10:04

ok, czyli standardowo dzięki

Pomocna?
TakNie
waść
 Opinia

ilu mniej więcej ludzi zatrudnia Kalmet?

Pomocna?
TakNie
123
 Opinia
@waść 10.05.2019 10:44

Ok 250 osób

Pomocna?
Tak1Nie
waść
 Opinia
@123 11.05.2019 18:15

dziękuję za odpowiedź

Pomocna?
TakNie
Hiugo
 Opinia
@waść 13.05.2019 11:10

Dlaczego pytasz?

Pomocna?
TakNie
waść
 Opinia
@Hiugo 15.05.2019 10:05

czysta ciekawość, wiedziałem, że zakład nie należy do najmniejszych, ale upewniłem się w przekonaniu

Pomocna?
TakNie1
koster
 Opinia
@waść 16.05.2019 10:24

Potężny moloch to to nie jest ale i tak nieźle

Pomocna?
TakNie
ppp
 Opinia
@waść 16.05.2019 10:24

po samym gmachu widać przecież, ze trochę ludu musi tam być, wiec nie ma co sie dziwić?

Pomocna?
Tak1Nie2
zenek
 Opinia

gdzie patrzeć za ofertami, skoro te na stronie chyba sa nieaktualne? (ktos sie pytał i odpowiedziano mu, ze nei ma przyjśc, mimo, ze bylo na stronie).

Pomocna?
TakNie
OoOoO
 Opinia
@zenek 06.05.2019 12:56

A pytałeś jakoś u źródła? bo to, że na goworku tam ktoś pisał to jedno, a czy faktycznie tak jest, to drugie

Pomocna?
TakNie
zenek
 Opinia
@OoOoO 07.05.2019 10:20

nie, wolalelm sie najpierw tu zorientowac

Pomocna?
Tak10Nie
abcde
 Opinia
@zenek 06.05.2019 12:56

Zenek jak jest na stronie to wysyłaj cefałke i nie gdybaj niepotrzebnie

Pomocna?
TakNie
FREE
 Opinia

czytam te wasze bery i zastanawiam się czy pracujemy w tej samej firmie?????

Pomocna?
Tak7Nie16
Ultra
 Opinia
@FREE 03.04.2019 00:47

Ulżyło mi że ktoś ma podobne zdanie co ja, bo już się zacząłęm niepokoić

Pomocna?
Tak1Nie17
Rotor
 Opinia
@FREE 03.04.2019 00:47

daj pan spokój, ta strona juz bardziej przypomina bloga plotkarskiego niz opinie o pracodawcy

Pomocna?
Tak1Nie15
walus
 Opinia

jakiej mniej wiecej stawki moge sie spodziewac u was jako malarz kosntrukcji stalowych ? ale bez gadania, że "za mało", "nie polecam", "nie idź tam" opinii sie juz naczytalem, teraz prosze o konkretna odpowiedź

Pomocna?
TakNie16
Kadry
 Opinia
@walus 16.04.2019 09:50

Żadnej, bo nie ma przyjść....

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia
@walus 16.04.2019 09:50

Chlopie o co ty pytasz za 2 dni święta A wyplat na koncie nie ma (usunięte przez administratora) mi po prostu ręce opadają

Pomocna?
Tak24Nie
walus
 Opinia
@Kadry 17.04.2019 05:33

no na stronie stoi jak byk jako "aktualne oferty pracy" wiec jednak się tym zasugerowałem..

Pomocna?
TakNie15
walus
 Opinia
@Ja 17.04.2019 08:04

ale ja pytałem tylko wstępnie o stawki na konkretne stanowisko a nie o opinie o wlaścicielu...to juz sobie zdążyłem przeczytać niżej, naprawde nie trzeba trąbić na prawo i lewo o tym samym pod kazdym postem

Pomocna?
TakNie15
Rozek
 Opinia
@Ja 17.04.2019 08:04

A jakie auto, bo chętnie się dowiem? Z tego co widzę, nie ma żadnego nowego?!

Pomocna?
TakNie
Bociek
 Opinia
@Rozek 17.04.2019 17:10

Wyglądało mi chyba na golfa białego

Pomocna?
TakNie
Ksiądz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Same marudy na tym forum. Nie ma wypłat na kontach to się zwolnijcie z winy pracodawcy. Warunki pracy nie odpowiadaja to ja zmiencie. Nikt was tu na siłę nie trzyma. Skąd macie pewność że szef kupił córce auto? Widział ktoś fakturę. A może córka z mężem zarabiają tyle że kupili sobie auto za gotówkę. Wszędzie tylko zawiść, zazdrość i pretensje

Pomocna?
Tak2Nie19
Rozek
 Opinia
@Ksiądz 20.04.2019 11:48

Jedyny głos rozsądku, chwała Panu!

Pomocna?
Tak1Nie18
Rozek
 Opinia

Chcesz mi powiedzieć, że osoby z rodziny mają zarabiać tyle co reszta administracji?

Pomocna?
Tak5Nie16
srutututumajtkizdrutu
 Opinia
@Ksiądz 20.04.2019 11:48

Księdzu, dobrze gadasz to już się robi nudne, ciągle teraz tylko to auto i 100% przekonanie o słuszności swojej tezy wyciągniętej z...nie powiem skąd, bo nie wypada chociaż z drugiej strony większość tutaj raczej nie ma powściągliwego jęzora i tylko obraża na prawo i lewo... ehhhhh mam nadzieje, ze sobie odpoczęliście w świeta i trochę frustracja opadła

Pomocna?
Tak1Nie19
Cezik
 Opinia
@srutututumajtkizdrutu 23.04.2019 11:54

Heh, dobry nick :P a tak serio to akurat sie zgadzam z toba i dziwi mnie, ze taka dyskusja rozpetala sie pod postem goscia, ktory pytal o zarobki na konkretnym stanowisku

Pomocna?
Tak1Nie16
xIgo
 Opinia

Chodze do pracy robie swoje wracam do domu i tyle w temacie

Pomocna?
Tak5Nie17
7elek
 Opinia
@xIgo 08.04.2019 11:45

dokładnie mam takie same podejście robota jak robota nie ma co drążyc temat

Pomocna?
Tak2Nie17
Wściekły
 Opinia
@xIgo 08.04.2019 11:45

Patrzę i nie widzę wyplaty na koncie ciekawe czy(usunięte przez administratora)od jutra będą sobie sami spawac(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak23Nie1
123123123
 Opinia
@Wściekły 10.04.2019 15:20

Masz problem to się zwolnij i idź pracować na jakiegoś Koreańczyka albo Japończyka jeśli wolisz obcy kapitał.

Pomocna?
Tak1Nie18
Rozek
 Opinia
@Wściekły 10.04.2019 15:20

Sprawdzasz konto 08.04 mimo, że masz płatne 10.04? Nawet mi Cię nie żal, a tak BTW, przyszedłeś w środę do pracy?

Pomocna?
Tak4Nie19
Kadry
 Opinia
@Wściekły 10.04.2019 15:20

Czekamy na Twoje wypowiedzenie

Pomocna?
Tak4Nie18
I
 Opinia
@xIgo 08.04.2019 11:45

Doskonale rozumiem wasze flustracjie ja też nie dostałem poraz kolejny wypłaty w terminie A skoro tak chetnie zapraszają do kadr to trzeba sie będzie udac przecież kalmet nie stoi na krawędzi (usunięte przez administratora)wszystko jest ok moze poza zawartością głów famili frosta A swietna opinia firmy na rynku pracy pozawala wierzyć że za tą pstrąg bramą bo rezta majątku wyprzedana stoją w kolejce pracownicy chetni do pracy za darmo

Pomocna?
Tak23Nie1
Daj pan spokój
 Opinia
@123123123 11.04.2019 08:07

Lepiej obcy kapitał i wypłata na czas

Pomocna?
Tak20Nie1
Leon
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@123123123 11.04.2019 08:07

Ale brednie "patrioty" . Jeżeli obcy kapitał jest uczciwy , płaci na czas i szanuje ludzi, to lepiej jest pracować dla nich.

Pomocna?
Tak21Nie1
Michał
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kadry 11.04.2019 13:31

(usunięte przez administratora) Jak dobrze że już dla tej firmy nie pracuję. Każdy pracownik nie otrzymujący wynagrodzenia w terminie tak jak co miesiąc w Kalmecie ma prawo do porzucenia stanowiska pracy z winy pracodawcy- powód ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych, odpowiedni paragraf znajdziecie Państwo w przepisach. Ja się tak zwolniłem i dostałem wypowiedzenie za porozumieniem stron. Pracę za dobre pieniądze można teraz znaleźć pstryknięciem palca więc nie ma na co czekać. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jednak mało gdzie będzie gorzej niż w Kalmecie

Pomocna?
Tak22Nie
Spawacz nr-1
 Opinia
@123123123 11.04.2019 08:07

Wole obcy kapitał przynajmniej kasa na czas i normalne warunki bhp i szanowanie człowieka

Pomocna?
Tak20Nie
Spawacz nr-1
 Opinia
@xIgo 08.04.2019 11:45

Żal mi ciebie

Pomocna?
Tak17Nie
Kadry
 Opinia
@I 11.04.2019 17:41

Zapraszamy

Pomocna?
TakNie16
Kadry
 Opinia
@Michał 12.04.2019 06:18

Składaj szeryfie

Pomocna?
Tak1Nie18
Halo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dostał ktoś premię na święta???

Pomocna?
Tak17Nie
Wyga
 Opinia

Problem jest w ludziach, którym się nie chce pracować i nic nie dają od siebie. Jeśli ktoś chce się uczyć i pracować to po prostu to robi. Zachęcam do zaczęcia od Siebie samych. Oceniać może każdy. Ktoś widział jak Pan (usunięte przez administratora)budował firmę i od czego zaczynał ? A To, że są fale czyli gorsze i lepsze miesiące to normalna kolej rzeczy. Familly Frost... słabe. Nie znam tej rodziny. Ale jeśli chodzi o szefa to takich ludzi brakuje. Którzy myślą i są przedsiębiorczy. Pytanie kupujcie dla przykładu polskie produkty czy 90 % mejd in czajna" ? Polska gospodarka wspiera polskich przedsiębiorców ? serio ? Zacznijmy od swojego podwórka. Najlepiej oblewać każdego błotem i się skarżyć. Firmę tworzą ludzie którzy współpracują ze sobą. Pracowałem w tej firmie kilka lat i patrząc na dzisiejsze pokolenie (usunięte przez administratora) na prochach wpatrzonych w komórki którzy patrzą tylko na stan konta to chciałbym żeby wróciły czasy wiadomo jakie. Macie problem- zwolnijcie się !!!!!! Jedźcie zasilać obcą gospodarkę....

Pomocna?
Tak12Nie17
Kot
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wyga 03.04.2019 17:28

Lata temu jak tu pracowałeś, może było dobrze. Teraz sam byś jęczał. Nie obrażaj młodych ludzi. Oni pracują na twoją emeryturkę.

Pomocna?
Tak21Nie2
Spawacz
 Opinia
@Wyga 03.04.2019 17:28

Jakby szef szanował ludzi dał im dobre stawki narzędzia normalne szatnie a nie ten (usunięte przez administratora) co jest teraz to miałby najlepszych ludzi na Śląsku i następni czekali by w kolejce by pracować w kalmecie a firma by chulala na pełnych obrotach i wszyscy by byli zadowoleni a jak się ludzi nie szanuje to jest jak jest ....

Pomocna?
Tak25Nie4
K
 Opinia
@Spawacz 03.04.2019 20:46

Spawacz ludzie NIGDY nie są zadowoleni choćby nie wiem co zawsze jest coś nie tak

Pomocna?
Tak5Nie20
Xyz
 Opinia
@Kot 03.04.2019 20:38

To nie jęcz tylko się zwolnij ..

Pomocna?
Tak11Nie18
Kot
 Opinia
@Xyz 05.04.2019 09:54

I zazwyczaj taka jest odpowiedź. Nie " może spróbujemy coś naprawić , ulepszyć" , tylko " się zwolnij" . Dno dna.....

Pomocna?
Tak20Nie6
Xyz
 Opinia
@Kot 05.04.2019 15:33

Taaaaaaa

Pomocna?
Tak7Nie18
Xyz
 Opinia
@Kot 05.04.2019 15:33

Codziennie obijasz kartę w tym dnie i grzecznie pracujesz . Tylko tu się uzewnetrzniasz bo co Ci innego zostało.

Pomocna?
Tak8Nie19
Wyga
 Opinia
@Kot 03.04.2019 20:38

SORY, ale nikt nie musi pracowac na moją emeryturę. Lata pracy od 18 roku życia zaczynając od kopalni i lata oszczędzania mogę żyć skromnie byle mieć na opłaty i podstawowe żeczy. I nie pobieram emerytury taka moja filozofia. Młodych nie obrażam bo są tacy i tacy ale widząc co się dzieję gdy przyjeżdżam na stare śmieci to mam wrażenie że jestem na innej planecie. Jestem z pokolenia tych starych dziadów którzy po zawodowce szli do pracy w kopalni i pracowali na lepszą Polskę przez 47 lat....

Pomocna?
TakNie18
Yttr
 Opinia

Zawsze jak są zmiany to większe to najpierw jest gorzej żeby było lepiej a jak będzie to się okaże. Karma wraca więc na spokojnie

Pomocna?
Tak4Nie19
Dafy
 Opinia
@Yttr 01.04.2019 14:57

nie nam oceniac system zarzadzania ale nie wydaje mi sie zeby kelmet tak szybko klękł

Pomocna?
Tak1Nie20
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak17Nie1
Gru123
 Opinia

“Kierowniki” to nie mają takiej siły sprawczej, żeby komentarze usuwać...jak opinia sięga dna i łamie regulamin, to jest kasowana. Tylko tyle i aż tyle...

Pomocna?
Tak7Nie8
Gru123
 Opinia

Kierownikiem nie jestem, ale miło mi, że mnie za niego bierzesz, to buduje moje ego :) Mam też przyjacielską radę na przyszłość, awans się z powietrza nie bierze, czasem trzeba się jednak postarać a nie płakać w internetach

Pomocna?
Tak3Nie11
Buli
 Opinia
@Gru123 28.03.2019 09:32

Fajnie ze ci ego rosnie bo te male chopy chca miec duze ego. Jak radzisz od jutra byda sie starac a jak przyda po (usunięte przez administratora)to pozyczysz?

Pomocna?
Tak16Nie1
Koń
 Opinia

Zdrowy rozsądek i kierując się zasadami etyki kazdy pracownik administracji powinien mieć minimum zrownane stanowisko A wysokość wynagrodzenia z(usunięte przez administratora) przecież w normalnie działającej firmie kompetencjie i umiejętności i wiedza decydują o angazu A nikt w tej firmie nie prezentuje niższego poziomu Panie (usunięte przez administratora)to pana się pytam kiedy bedzie jakaś uczciwa reakcjia bo dalej jest to nie dopuszczalne

Pomocna?
Tak19Nie
Były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kolejny raz czytam że wypłaty nie idą na czas ,brakuje praktycznie wszystkiego więc ludzie co wy tam jeszcze robicie? Pracy jest w brud tylko trochę odwagi teraz jest najlepszy czas na zmiane pracy chyba że czekacie na upadłość i chodzenie po sądach za własnymi pieniędzmi.

Pomocna?
Tak27Nie

Zostaw opinię o Kalmet Gliwice - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej