Boryszew S.A Oddział Maflow

Adres: Jagiellońska 76, 03-301 Toruń

NIP: 8370000634 KRS: 0000063824

Boryszew S.A Oddział Maflow
2 140 6 1

Opinie o Boryszew S.A Oddział Maflow

Najgorzej

Ta firma schodzi na psy.... najpierw zmiana zarządzającego później inni dyrektorzy w poniedziałek ta młoda z kadr... Szkoda dziewczyny bo zawsze pomogła jak umiała.

pracownik

No właśnie odnośnie zarobków kiedy doświadczony pracownik będzie zarabiał więcej niż nowy nie chodzi o żadną premię tylko o podstawy wynagrodzenia bo takich powinno się doceniać tylko nie po znajomości a po przepracowaniu jakiegoś czasu w tej firmie

Zdenek Smetana
@pracownik 22.01.2019 17:05

Ja się pytam co na to związki zawodowe?

Małe
@pracownik 22.01.2019 17:05

Nowi pracownicy zatrudnieni przez niektóre agencje pracy mają większą stawkę niż starzy maflowicze

Ktos
@Małe 22.01.2019 19:45

Pracownik z agencji ma 2350 a pracownik zatrudniony przez Maflow 2250... Mądre (usunięte przez administratora) mądre...

Jolanta
@pracownik 22.01.2019 17:05

Nowo przyjęte osoby mogą mieć wyższe kwalifikacje od osób już zatrudnionych. Mogą one mieć również bogate doświadczenie, jak też po prostu wynegocjować wyższą stawkę. Rozumiem, że osoby, które pracują już długo, mogą być niezadowolone z takiego stanu rzeczy - może warto grupowo porozmawiać z pracodawcą na temat podwyżki?

kaz
@Jolanta 23.01.2019 01:40

Tak warto porozmawiać, tylko trzeba to zgłosić, by takie zebranie zorganizowano. W pojedynkę nic się nie zdziała a cała grupa może coś wskóra. Trzymam kciuki za zorganizowanie takiego spotkania.

kaz
@Ktos 22.01.2019 22:16

Jaka agencja daje takie stawki?

kaz
@Zdenek Smetana 22.01.2019 17:33

Związki są w Tychach w Toruniu nie wiem, kto jest przedstawicielem związku zawodowego, warto by poznać takiego przedstawiciela.

StałyBywalec

Wstydu nie mają, żeby kazać pracownikom przebierać się na korytarzu...

721333140

Hej kto zna numer 721 333 140 ?

Ktoś-oś
@721333140 21.01.2019 13:06

Ja nie, a Ty?

Bzyk
@721333140 21.01.2019 13:06

Zadzwoń to się dowiesz

Montaż 01AA

PROŚBA: Jeśli ktoś znalazł pęk kluczy, m.in. od szafki z różową rękawicą bokserską w formie breloczka proszę o zwrot do dyżurki przy bramie lub do kierownika/lidera zmiany 01AA . WAŻNE.!!

.

Z okazji świąt pracownikom produkcji życzę wszystkiego dobrego w nadchodzacym roku. Dyrekcji, kierownictwu i innym (usunięte przez administratora) życzę głębokiego (usunięte przez administratora)i zeby do was Karma wróciła (usunięte przez administratora). Oby w nadchodzącym roku spotkało was to co dajcie innym.

Xxx
@. 24.12.2018 15:04

I do dyra karma wróciła , czas na kierowników ;)

Ten jeden
@Xxx 16.01.2019 01:02

Co masz na myśli?

.
@Ten jeden 18.01.2019 20:42

Zwalniał ludzi zwolnili i jego. Karma to jednak czasem tak bardzo cieszy

ahahaha

a wiec: do tej pory wpisy te były czytane i komentowane przez dyrekcje. A dyrektorza najwazniejsego juz nie ma. Tak wiec wszystkie te wpisy słuza tylko ty 10 ciu osobą co tu to wszytsko wyisuja sie sie do nich mastrubuja:) hahah Bo nikt juz tego dziadostwa czytac nie bedzie hahahahha

Ten jeden
@ahahaha 14.01.2019 09:10

O którym dyrektorze mówisz?bo każdy jest na miejscu.oprocz tego u góry.

PUCIA
@Ten jeden 14.01.2019 16:23

DOBRZE WIESZ ZE TO CZYTAŁ TYLKO MAREK I JEMU ZALEZALO ZEBY TU BYLO LADNIE POPISANE A KAZDY WPIS KOMENTOWAL I TAKTOWAL JAK PRAWE. ALE SIE SKONCZYLO SZKODA

qaz
@Ten jeden 14.01.2019 16:23

Czy ta wiadomość jest potwierdzona? Dyrektor główny, może być jeden, reszta to zastępcy, lub kierownicy.

on
@qaz 14.01.2019 20:57

Dyretkto zarządzający (usunięte przez administratora) juz w Maflow nie pracuje

piotr i pawel

Gdzie premia caloroczna komunisci i zlodzieje

Boski

(usunięte przez administratora) na kółkach ta firma, nie polecam nikomu. (usunięte przez administratora) chlochuny, papudruny, fajansiarze i pedały. Płacą mało a wymagaja bóg wie czego. Ciekawe czy nadal można wyklęczeć stanowisko przed kierasem.

Xx
@Boski 10.01.2019 15:36

Popytaj niektórych kierowniczek, zwłaszcza jednej takiej blond. Z resztą CH jej w pysk. Myślałaś, że zapomnieliśmy? My pamiętamy ściero, twój '' przyjaciel '' cię pozdrawia. Pozdrawiamy produkcja Maflow

Jolanta
@Xx 12.01.2019 22:41

Twój komentarz raczej w małym stopniu dotyczy tego, czego powinien. Ponadto chyba zapomniałeś o regulaminie GoWork, z którego jasno wynika, iż na forum zabronione jest posługiwanie się wulgarnym słownictwem. Proszę, żebyś teraz zapoznał się z tymi zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin Od dawna pracujesz już w Boryszew S.A Oddział Maflow?

Xx
@Jolanta 13.01.2019 16:07

Gdzie są wulgaryzmy? Pokaż to poprawie;) są skróty myślowe i każdy może sobie użyć słowa jakiego chce. A słowo ściera to nie wulgaryzm tylko określenie kawałka materiału włókno podobnemu służącego do mycia podłóg... A jeśli o komentarz była to odpowiedź dla kolegi a raczej na jego pytanie więc nie rozumiem o ci się czepiasz.. było też przekazanie pozdrowień więc raczej był to pozytywny komentarz. Trochę serdeczności nie zabrakło więc powinnaś mi ładnie podziękować za kulturę wypowiedzi a nie wspominać o regulqminie. Nie pozdrawiam

AAS

Powiem wam jedno na montażu rządzi Ukraina z tego co się dowiedziałam to na formowaniu też kierownik to porażka nic nie wie odradzam zmianę 03.

qaz
@AAS 29.11.2018 19:19

Najlepsza zmiana to 02 AF pewnie zgodzisz się ze mną. Kto jeszcze to potwierdza?

Malwina
@AAS 29.11.2018 19:19

Miałam tam pracować,bylam tam na rozmowie jakaś baba w okularach wypytywała się mnie jak żyd o drogę. Ta praca miała być przez pewną agencję pracy tymczasowej w ktorej siedzi jakiś niepełnosprawny złom na wózku. Obie rozmowy to jakiś dramat.

Qwerty
@qaz 30.11.2018 16:48

Hahahhahahah

Żyd
@AAS 29.11.2018 19:19

Bo sie dajesz proste.! Z Twoim podejściem to będzie tobą manipulował (usunięte przez administratora)

wołodia
@qaz 30.11.2018 16:48

mi też dobrze sie pracuje na tej zmianie

Osrrwt oo r
@qaz 30.11.2018 16:48

Same podpierdalacze a najlepsi to są w pisaniu e-maili

Mysterio
@Osrrwt oo r 02.12.2018 07:37

Jak ktoś nie wypełnia swoich obowiązków to piszą e-maile proste a jak masz problem topowiedz to osoba wprost co pisz te e-maile a nie wyzalaj się tutaj :)

Osrrwt oo r
@Mysterio 02.12.2018 14:52

Ja się nie wyzalam to równie ta osoba co pisze te e-meile może powiedzieć wprost co jej się nie podoba a nie drogą elektroniczną

Polisman
@Osrrwt oo r 02.12.2018 15:38

To po co tu piszesz przyj do nas na zmianę i to wszystkim powiedz.

szef wszystkich szefow
@qaz 30.11.2018 16:48

konfidenty:)

qaz
@Osrrwt oo r 02.12.2018 07:37

Kogo masz na myśli, tez nie lubię donosicieli, chyba, że poważna sprawa i uzasadniona.

Ola
@Malwina 30.11.2018 16:49

Pracowałem ma początku przez tą agencję i chwale sobie tego 'złoma na wózku'. Jeśli masz takie podejście do ludzi to cieszę się ze nie zdecydowałaś się na tą pracę. Skąd się biorą takie ameby?

Ola
@Ola 08.12.2018 11:31

*pracowałam

Zdzichu
@Osrrwt oo r 02.12.2018 07:37

Bo tak kierownictwo karze..

02af
@Ola 08.12.2018 11:31

Ja tez sie ciesze ze ta osoba tu nie pracuje. Tacy jak ona psuja atmosfere w pracy. To ludzie ktorzy zajmuja sie tylko plotami. Nie radza sobie w zyciu a tu na forum staraja sie byc wazni. Ale dla kogo? Nie podoba sie to szukajcie innej pracy. Ktos na sile kogos tu trzyma? Lepiej jednak pisac takie bzdury i interesowac sie kto z kim spi. Mnie dobrze sie tu pracuje. Nie mam problemu ani z polakami ani z ludzmi z Ukrainy. Gdzie Ci polacy ktorym zabieraja prace? Pozdrawiam

Wierna Maflov
@AAS 29.11.2018 19:19

montaż to porażka nikt tam nowy nie ma szans no chyba ze jest z rodziny Ukraińców. Polacy są tam gonieni jak śmieci do pomocy ukraincom.Jest tez grupka kobiet polek ogólnie nazywana lizusy totalna ściema w pracy potrafią się wychwalac ze kierownik im sms wysyła ile mają premi. Każdy nowy polak nie ma tam szans na produkcji bo albo wykańcza go ukraińcy albo pojadą po nim ludzie którzy zrobią ofiarę z nowego by zaistnieć w oczach przełożonych . Byłam tam chwile i szczęścia ze juz nie jestem inaczej i tak bym się zwolniła najgorsze miejsce do pracy w tej fabryce.Za to polecam lutowanie i zmianę szczególnie Pani kierownik Małgosi super kobieta i fajnie się tam pracuje.

Coco
@Wierna Maflov 10.12.2018 09:58

Dokładnie tak. Ja przepracowalam pięć miesięcy w tym zakładzie, na dwóch różnych działach. Kierownicy byli podobno zadowoleni z mojej pracy. Gdy po tym czasie zostałam odgórnie wrzucona na montaż między Ukraińców i przepracowalam na tym dziale kilka dni, podziękowano mi za współpracę.

Xxx
@Wierna Maflov 10.12.2018 09:58

A ja proponuję aby ludzie się skrzykneli i poszli do dyrektora w sprawie świątecznej premi ciekawe co powie .Jednym zdaniem zakład dziadostwo

JanK
@Xxx 10.12.2018 19:38

Właśnie gdzie nasza premia świąteczna? Niby taka wielka firma. .

Rysiek z Klanu
@Xxx 10.12.2018 19:38

Nic to nie da, on nie ma wpływu tu na nic ,ma tylko pilnować żeby to wszystko się kręciło,parę dni temu był pan Marek M.on tu rządzi i jego się pytajcie o premie.

a9 jest za małe
@Rysiek z Klanu 11.12.2018 11:00

Zawsze jak przyjeżdża blokuje premie, podwyżki itp. Najchętniej to by nam i prąd wyłączył żeby oszczędności były.

Osrrwt oo r
@a9 jest za małe 11.12.2018 17:05

Ciekawe ile on zarabia i kto na jego pensje pracuje?

Osrrwt oo r
@Zdzichu 09.12.2018 18:06

A jak by ci kazali włożyć rękę do ognia też byś włożył?

Rysiek z Klanu
@Osrrwt oo r 11.12.2018 21:52

Zarabia w (usunięte przez administratora) ale też odpowiedzialność mega ogromna przed Romanem K. Nie ma zmiłuj tu jest brutalny kapitalizm i tyle.

Cały ja
@Wierna Maflov 10.12.2018 09:58

kobieto opanuj sie bo to co piszesz to jakis herytyzm pracuje na montazu jestem polakiem i nie widze jakos zeby jakis ukrainiec byl traktowany lepiej odemnie powiem ci wiecej lepiej wes sie za robote i przestan narzekac robie swoje i jakos nikt mnie nie gnoi do tego pracuje mi sie dobrze mimo ze ciezko pracuje atmosfera jest super a to chyba w pracy sie liczy zgodze sie poniekad ze gdzie niegdzie ukraincy sa lepiej traktowani przez niektorcyh wyzej postawionych ale czy jak polak jedzie zagranice jest tak samo nie polak polakowi wilkiem wiec chyabd obrze ze ukrainiec dba o ukrainca chcialabys tego samego jakbys wyjechala do nich i jakby tam byl polak chcialabys zeby on tobie poblazal wiec o czym tu mowa punkt widzenia od punktu siedzenia

Gate
@qaz 30.11.2018 16:48

01 AF najlepsza..

ja

Pracownicy spoko a jeśli chodzi o liderów to trzeba dobrze trafić a jacy są to widać słychać i czuć kto pracuje dłużej to dokładnie wie

o2
@ja 08.01.2019 17:20

U mnie na lutowaniu liderka spoko. Podchodzi na luzie i rozumie, że raz idzie lepiej a raz gorzej i nie zawsze cel zrobisz. Z operatorami i ustawiaczami też nie ma problemu, zgrana ekipa. Gdyby nie to, że kasa mała mogłaby to być praca na dłużej a tak raczej tylko na przeczekanie aż znajdzie się coś lepszego.

maflowyzawodowy
@o2 08.01.2019 20:43

Następny ustawiacz podziękował za współpracę. Już widzę (usunięte przez administratora) na naszej zmianie na lutowaniu jak zabraknie Andrzeja.

lutowanie
@maflowyzawodowy 09.01.2019 15:22

Prawda nie tylko o ustawiaczy chodzi , Andrzej 01AF czeka na Ciebie.

123
@ja 08.01.2019 17:20

A wiadomo czy w najbliższym czasie ruszy 3 zmiana czy raczej przyjdzie jeszcze poczekać?

misiek

2250 (usunięte przez administratora) troche nadgodzin i mozna 3000 brutto miec bez problemu. Teraz jest tak za na kazdej hali mozna pracować po 12 godzin jak kots chce. i w soboty te zdo bólu. Smiesza mnie wasze opinie o wyscigu szczórow i podpierdzielaniu. przeciez w tej firmie jesli ktos awansuje na lidera to jest to 1 osoba na pół roku, na kier zmianowego chyba do tej pory nikt nie awansował. wiec nie kłamcie tak brzydko Jak sie nie podoba pracujcie gdzie indzie. jest w około bardzo duzo firm które daja na poczatek 4000 brutoo , całuja po rekach i kaza pracowac tzn prosza zeby pracowac wedle uznania a jak robi sie cos zle to przytylaja głaszcza po główce i wycieraja łezki. ogarnicje sie, jak sie nie podoba to idzcie gdzie indziej

sssssss
@misiek 08.01.2019 11:35

3000 brutto na produkcji ???????? jeszcze z nadgodzinami ???? haha rzeczywiście rarytas :D:D

Auuu
@misiek 08.01.2019 11:35

To Ci powiem chłopie, ciągnij nadgodziny w tej fabryce to zostaniesz Milionerem

ktos

istnieją jakies osoby które są wporządku i trzymaja atmosfere w tym zakladzie ,czy jak widac w komentarzach same buce?

Kolorowe
@ktos 08.12.2018 23:06

Same buce a po co to głupie pytanie?

Xyz
@ktos 08.12.2018 23:06

Tych od atmosfery to juz nie ma, a ci co kiedys ja tez robili zaczeli wyscig szczurów o stołek i teraz tylko podpier...

lut o1af
@Xyz 12.12.2018 15:02

Wiadomo wyższe stołki cisną o byle co ale nie można powiedzieć żeby nie nie było już fajnych ludzi do pogadania na zmianie. Jeśli ktoś nie żyje tylko pracą to odbębni swoje 8 godzin na spokojnie bez nerwicy.

Jolanta
@ktos 08.12.2018 23:06

Skoro wypowiadasz się na forum o charakterze publicznym, to powinieneś mieć świadomość tego, że obowiązują tu pewne zasady, spisane w regulaminie Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Według nich, nie wolno tu nikogo wyzywać, ani obrażać. Zdradź Nam lepiej, czy w związku ze zbliżającymi się Świętami firma Boryszew S.A Oddział Maflow szykuje Wam jakieś paczki?

e
@Jolanta 16.12.2018 18:13

Szanowna Pani, ale co mają paczki do traktowania pracownika? Paczka raz w roku, w pracownik pracuje cały rok... Więc czy paczka za 40 złotych usprawiedliwia traktowanie pracownika jak śmiecia?

anonim

(usunięte przez administratora)

Jolanta

Twój komentarz nie ma nic wspólnego z tym, z czym powinien mieć. A ponadto zdaje się naruszać regulamin GoWork, do którego Cię teraz odsyłam: https://www.gowork.pl/regulamin Pracowałeś kiedykolwiek w Boryszew S.A Oddział Maflow? Jeśli Twoja odpowiedź będzie twierdząca, to od razu mógłbyś spróbować opisać Nam, w sposób niewymuszony i kulturalny, tamtejsze warunki zatrudnienia. Dostajecie od tego pracodawcy jakieś ciekawe dodatki, na przykład dofinansowanie do wczasów, itp.?

Auu
@Jolanta 05.01.2019 12:37

Weź nie komentuj.

Obserwator
Zweryfikowany użytkownik

No nastał czas że było ciężko ale nie ma co dramatyzowac ludzie. Z tego co mi wiadomo to produkcja rusza pełną parą znów od 7stycznia. Śmiać mi się chce gdy widzę żale wielkie tych którzy tak to nie byli zainteresowani robieniem nadgodzin a tak to pierdół LA że Ukraińcy nadgodziny zabierają, nie zdarzyło mi się by Ukrainiec odmówił mi przyjścia nadgodzin w weekend bo naprawdę chcę zarobić, zobaczymy jak będzie jak to wszystko ruszy to czy będzie tyłu chętnych ilu się żali tu na forum. I o jakim wy konflikcie mówicie ludzie do (usunięte przez administratora) A. Jestem Polakiem szczerze nigdy nie przepadalem za ukraincami ale poznając wielu w pracy i rozmawiając z wieloma to się zmieniło, jedynie co mnie denerwuje w co niektórych to, to że nawet słowa po polsku nie wyjekna po paru miesiącach w Polsce by wypadało trochę pajemaju. Co do pani KB liderki z montażu nie mam zastrzeżeń i nie widzę by faworyzowala swoich rodaków tylko pracowity he ludzi ???? widziałem że co niektórzy piszą że klejarki najgorsze stanowiska, moim zdaniem nie, ponieważ gdy był przestuj to ludzie z klejarek mogli przyjść w weekend bo tu praca zawsze jest, inni pisali ze stają tam sami Polacy bo źle jest ???? (usunięte przez administratora) prawda, bo jest po równo. Ludzie weźcie ogarnijcie wkoncu (usunięte przez administratora) I przestańcie wylewa tu kłamstwa żale i (usunięte przez administratora) Wie co jeszcze, jeśli nie pasuje wam praca czy towarzystwo osób z Ukrainy w pracy to zmienić pracę polecam, (usunięte przez administratora) J mnie strzela jak słyszę od jednego czy drugiego debila jaki to nie pokrzywdzony bo Ukrainiec jest na lepszym stanowisku czy na lepszej maszynie, i tekst ze to jest tylko Ukrainiec a ja jestem u siebie i ja mam mieć lepiej, może zapracować sobie trzeba na to wszystko. I tam na koniec dodam jebnijci... Się ludzie w głowy, trochę mniej zawiści, trochę więcej pracowitości i dobrego podejścia i będzie wam się lepiej pracować, bo nie ma co (usunięte przez administratora) tylko przyjść z dobrym podejściem odrobić 8h i wyjść a nie żyć tylko praca i zawiscia

Mikołaj

Pracuję w tej fabryce ponad rok i dalej mam stawkę 2200 brutto, w związku z tym życzę wszystkim wesołych radosnych świąt Bożego narodzenia, życzę też abyście znaleźli lepszą pracę gdzie będą szanować pracownika, Pozdrawiam Święty Mikołaj

Ct
@Mikołaj 21.12.2018 14:19

Od stycznia będziesz miał 2.250 brutto i to czy przez maflow czy agencje pracy stawka taka sama

Mikołaj
@Ct 21.12.2018 20:20

W styczniu daje wypowiedzenie, niech spierdalaja idioci którzy nie potrafią szanować ludzi!

Ct
@Mikołaj 21.12.2018 21:21

Brawo ty

Jolanta
@Ct 21.12.2018 20:20

Posiadasz już dosyć konkretne informacje. Miejmy tylko nadzieję, że są one zgodne z prawdą. Powiesz Nam, jak długo jesteś pracownikiem firmy Boryszew S.A Oddział Maflow? Czy z okazji Świąt dostaliście od tego pracodawcy jakieś ciekawe paczki? Wiele osób wchodzi na to forum w celu zebrania informacji o tym przedsiębiorstwie, a więc zachęcam Cię do udzielenia rzetelnej odpowiedzi.

Ct
@Jolanta 23.12.2018 13:34

Są zgodne z prawdą najniższa krajowa a na święta paczki dla dzieci za może 40 zł a dla pracowników figa z makiem

V
@Jolanta 23.12.2018 13:34

Dlugo, nie nic. Jesteśmy tylko bydłem roboczym więc raczej nam sie nic wiecej jak sucha pasza nie należy. Tak się w cywilizowanej europejskiej Polsce traktuje ludzi. Brawo Polacy do tego doszło ze r Ruskie pomioty maja lepiej od nas

Jolanta
@Ct 23.12.2018 15:55

Skoro druga osoba potwierdza te informacje, to uznamy je za prawdziwie. Warto jest zatem docenić firmę Boryszew S.A Oddział Maflow nawet za taki gest, jakim są świąteczne paczki dla dzieci. A jak sprawa wygląda, jeśli chodzi o ewentualne premie? Może dostajecie jakieś kwartalne bądź roczne?

Mariusz były pracownik
@Jolanta 30.12.2018 11:58

Za co ma doceniać, że paczkę za może 40zł dostali. To mój tata jakieś 20 lat temu jak miałem 12lat to już paczki z pracy przynosił dla mnie i brata, wielki mi hallo , dobrze napisał Pani.

taka mala

firma narzuca polakom ze maja odpracować wigilię ,sylwester,okres pomiędzy świętami. zresztą tak naprawdę to nikt nie wie jak to ma wyglądać podobnie sytuacja z premiami świątecznymi z socjalnego które podobno dostała (...) dla ludu pracy figa z makiem.Ale jak jest w tej firmie wiadomo od kilkunastu miesięcy .Dziwi mnie inna kwestia i totalna nieudolność kierownictwa tej firmy doprowadzająca do chorej sytuacji i narastającego konfliktu.Wiem ze w sobotę wielu polaków chciało odpracować te dni z okolic świat, okazało się ze wszystkie stanowiska zresztą jak zawsze są obsadzone przez gości ze wschodu którzy nie dopuszczają polaków do nadgodzin .Trudno nazwać to nadgodzinami jeśli Polacy chcieli w sobotę pracować za zwykły dzień. Polacy zarabiają po 1,8-2 ts. Ukraińcy którzy mogą tu wszystko po 2,5-3ts. dochodzi do tego ze najgorsze stanowiska dostają Polacy klejarki itd.To jeszcze polska czy już Ukraina czy w Polsce wydają pieniądze Polacy czy Ukrainiec płacąc podatki. Jesli zmieni się sytuacja polityczna na Ukrainie i Europie. Kto przyjdzie tu z polaków pracować! W tej firmie grubbily się totalnie proporcje a zarządzanie silą pracowniczą jest katastrofalne co doprowadzi w szybkim tempie do poważnego konfliktu alb o ktoś tego nie chce widzieć albo robi to itd.

Xxx
@taka mala 10.12.2018 12:47

Odpracwana jest tylko wigilia. Miedzy swietami dawaja urlopy tak jak I w sylwestra. A jak ktos nie ma urlopu to nawet sobie mogl przyjsc w sobote odrobic bo byli tak Polacy

Lefffff
@taka mala 10.12.2018 12:47

Wiem że piszesz o 03AA tylko u Was stoją Polacy na klejarkach. Słyszałam że nawet liderka nie rozmawia z wami tylko pokazuje co macie kleić. A jak się z kimś rozmawia to nie odwraca się plecami pani KB.

Ona
@Xxx 13.12.2018 08:27

Taaa w soboty to Ukraińcy za kasę pracują a nie Polacy dorabiają. Jest wielu Polaków którzy nie mają jak odrobić bo nie mają się gdzie wcisnąć. Część ma tego zwyczajmie dosyć bo nikt już tego nie ogarnia gdzie Ci ludzie mają odrobić i jak.Cześć napewno poszuka sobie innej pracy po nowym roku.

Habababa
@taka mala 10.12.2018 12:47

Czemu sądzisz że klejarki to najgorsze stanowisko? I o jakim konflikcie mowa

Gate

Pracuje u Kosta i najgorsza to ta kur... Gruba Ola wieloryb fałszywy i (usunięte przez administratora) wredna Marzena. Takie kur... Y Wejdź w (usunięte przez administratora) tej świni grubej Marzena i cała reszta.... Koszt głupi albo udaje że nic nie widzi

boo

ciekawe co zakład zrobi na gięciu bo ustawiacze albo odchodza albo ida na l4

pffffffff
@boo 14.12.2018 22:04

tychy blokuja podwyzki/umowy to tychy se beda ustawiac :DDDDDDD proste

Lobo
@pffffffff 15.12.2018 00:05

Koniec z robieniem ludzi w(usunięte przez administratora) raz na formowaniu raz na lutowaniu to na montaż nie na pakowanie i tak nas traktują. Kiedy skończy się to nikt nie wie. Najniższa na umowie jestem tydzień już mi wciskają urlop bo pracy nie ma. Podwyżki mają być od czerwca i nadal nie ma. Ten małpolud P. z odstającym aparatem słuchu ponoć kierownik produkcji kręci i lawiruje. Dajcie nam spokój i prace skoro nas zatrudniacie

btyk
@boo 14.12.2018 22:04

jak stanie giecie to i montaz bo nie bedzie co montować, jesli zakladowi oplaca sie szkolic nowych ustawiaczy przez pół rok niz dac obecnym pare set zloty podwyzki to niech tak robią :D nikt nie bedzie zapierdalal za 2200 brutto i dokladal do interesu

Xyz
@btyk 15.12.2018 21:58

Po (usunięte przez administratora) ji zwalniali ustawiaczy i innych. Nie długo jesteśmy bez roboty wszyscy. Szukajmy niwej roboty

haha
@boo 14.12.2018 22:04

haha walec ruszyl, ustawiacze odchodza i zaraz nie bedzie mial ktos ustawiac, jak szanują ludzi to tak mają ")

Pierdzioch
@haha 21.12.2018 22:43

Ustawiacze sie zwalniają bo sa traktowani jak guwno. Podwyżki sa ale normy. Kierownicy myślą że wyszkolic ustawiacza to miesiąc. Prawda jest taka że to potrzeba duuuużo czasu i doswiadczenia a tego brak nawet ustawiaczom którzy pracuja rok. Kazda hala jest trudna a szczególnie formowanie i gięcie. Nowy operator tez potrzebuje czasu na naukę a tu po 2 dniach stoisz sam bo wydajnosci nie ma (usunięte przez administratora) ze braki robisz bo nie wiesz co i jak wazne że jest wydajność. Nauka tej sterty bezsesownych papierow zajmuje przecietnemu januszowi z miesiac.

gerhard

Jo już nie wróca do sosnowca, Jo już jes hanys..................

haha

bardzo biedna firma, zeby nawet ludziom po 200 zl nie dac na swieta?? ale ludzie sie odwdzięczą w odpowiednim momencie za szacunek do nich. Wstyd.

Krzysiu

wogole zaraz ukraincy wyjada do niemiec zobaczymy kto wambedzie pracowal za 2350 brutto tyle daja na produkcji i na gate nowym a ci co pracuja od poczatku maja 50 zloty wiecej haha w(usunięte przez administratora) to sobie mozecie robic ale nie nas gdzie umowy dla liderow ktorzy pracuja po 6-7 miesiecy z tego co wiem to okres probny trwa 3 miesiace gdzie przeszeregowania(usunięte przez administratora)co wy myslicie ze (usunięte przez administratora) robic jak co miesiac tylko ta sama tcza gadka i na tym sie konczy lepiej szykujcie podwyzki bosami sobie bedziecie pracowac siedzicie na stolkach i macie wszystko w (usunięte przez administratora) na gate nie lepiej i to wogole (usunięte przez administratora)

:)
@Krzysiu 21.12.2018 10:54

(usunięte przez administratora) nie pisz glupot

Wesołych Świąt

Zaklad widmo. Zero akcentów świąt,Chora atmosfera,ludzie w soboty i po nocach odrabiają dni do których zostali zmuszeni brać wolne za godziny gdzie powini mieć płacone 50 i 100 ki pracują jako zwykły dzień roboczy w tym samym czasie inni pracują za dodatek w sobotę. Ukraińcy zastraszają polaków ze jak przyjdą w soboty to ho ho i jeszcze więcej.Wielu polaków szuka ucieczki z tego zakładu szukając szybko pracy po nowym roku .Sama jestem na chorobowym i szukam pracy nie mam zamiaru w soboty lub w tygodniu ciągnąć po 12h dla zakładu gdzie zarabiam poniżej 2 ts.w systemie zmianowym. A urlop kazano mi wybrać jesienią bo zakład ma problemy. Nie ma chyba gorszej obecnie firmy w Toruniu więc nawet jak zwolnić chyba to nagroda nie kara.

Brudas
@Wesołych Świąt 21.12.2018 11:07

Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma....fakt z urlopami jest lipa, na montażu od początku roku pewnie kilka osób będzie musiało iść na urlop skoro idą dwie linie. Ale największe przegięcie to przeszeregiwania..... Ile ustawiaczy liderów czeka miesiącami na zmianę umowy a tym samym stawki i dodatków stanowisko wychodzę. Duża część z tych osób miała dość czekania i się zwolniła. Całe szczęście że Niemcy otwierają granie.... To wyjedzie duża część tych ktetaczy, co tylko udają że pracują .... Narobić nadgodzin ale się nie narobić. Grupa na stołkach liczy że stratę po Ukrainie wypełni załoga z torlenu, więc Polaków z Maflow wciąż można mieć za nic.

Krzysiu

Slyszeliscie kawal Zona mowi do meza...Kochanie powiedz mi cos zepsutego Maz.....Volkswagen:)

Rychu z Klanu

Z okazji Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z Wigilią tuz po zmroku i w radosnym Nowym Roku.

03af

Czyste kabarety, dobrze że odszedlem z tego bajora, jak czytam komentarze i wnioskuję, że nic się nie zmieniło. Pan Karko sik za głowę się łapie jak widzi tyle braków xD

Koniec

Ten co się szkolił na ustwawiacza na gięciu sympatyczny chłopak tez odchodzi, teraz biega od maszyny do maszyny bo sam jest. 02AF gięcie bez ustawiaczy będzie.

Pierdzioch
@Koniec 15.12.2018 03:41

Formowanie też się kończy.

Ktosik
@Koniec 15.12.2018 03:41

I bardzo dobrze niech się pozwalniaja A ustawiać będzie krystianek hehe

traw.

Witam! Czy wiadomo już coś na temat dni wolnych w okresie świąt i po 1 stycznia?

Zyga

A jak tam wyglada praca na magazynie warunki??,wynagrodzenie??

Sullivan

A chcialem tam zlozyc c.v. ale jak ukraina ma wiecej niz Polak to rezygnuje

Zostaw opinię o Boryszew S.A Oddział Maflow - Toruń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boryszew S.A Oddział Maflow