Boryszew S.A Oddział Maflow

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 127 ocen.

Boryszew S.A Oddział Maflow
2 127 6 1

Opinie o Boryszew S.A Oddział Maflow

O ja

Jak idzie jakość to płyty tektoniczne pękają. Wiecie o kogo chodzi?

Lutowanie
@O ja 15.11.2018 14:53

A cellulit faluje jak tsunami. Ale mam bekę ha ha.

Jolanta
@O ja 15.11.2018 14:53

Nie da się chyba ukryć, że pewnie pracujesz w firmie Boryszew S.A Oddział Maflow, a więc na pewno dysponujesz sporą wiedzą na jej temat. Bądź zatem tak uprzejmy i podziel się nią z innymi forumowiczami. Poziom wynagrodzenia jest już tam na tyle dobry, że można spokojnie ubiegać się o jakąś posadę?

operator

Przecież nie ma być już zwolnień tak mówiono na zebraniu gdy przechodziliśmy na 2 zmiany bo nowi narobią masę braków aby się nauczyć a doświadczonych pracowników jest już bardzo mało

KierowcaPaleciaka
@operator 14.11.2018 08:39

Jedno wielkie mydlenie oczu. Ja juz nie wierzę w żadne słowo osób zarządzających tą firmą. Kłamcy i (usunięte przez administratora) Zrobia tak żebyś robił i nie upominał się o więcej. Nie ważne czy jesteś już pod maflow czy agencyjnie. Zamkną Ci gębę tym, że takie są standardy w firmie lub za słabo się starasz. Nie polecam pracy na dłużej. Jako przejściowa ujdzie w tłoku.

Ct
@KierowcaPaleciaka 14.11.2018 08:54

Dokładnie mydlenie oczu a chodzi w tym żeby jak najwięcej było zrobione jak najmniejszą ilością ludzi a później budzą się z ręką w nocniku że audyt nie przeszedł albo reklamację są tu liczy się tempo, tempo i norma zaraz będą nowe audyty skoro jest nowa produkcja i trzęsienie portami żeby je przejść

Async
@Ct 14.11.2018 10:15

Zarządzam akcję protestacyjną ku poprawieniu warunków płacy

Ct
@Async 14.11.2018 10:52

Poczekaj Ukraina wyjedzie do Niemiec sami klękna na kolana nie tylko oni

Async
@Ct 14.11.2018 11:13

Przy takiej ilości godzin jaką oferują nawet Ukrainiec rzuci tą robotę. Oni nie są tu na wczasach tylko przyjechali zarabiać pieniądze.

Operator

1750 zł bez nadgodzin za miesiąc sumiennej pracy? Śmiech na sali.

Ct
@Operator 13.11.2018 11:54

Bo to jest nagroda i wyróżnienie naszej kadry kierowniczej za to że nie zostałeś zwolniony zapiera..... za dwóch za jedną śmieszną pensje pozdrawiam starych maflowiczow.

Gateox

Jak to jest że dobrych doświadczonych pracowników się zwalnia, a prowadzony jest nowy nabór? Jestem zażenowany postawą kadry kierowniczej.

Xyz
@Gateox 13.11.2018 14:14

Ludzie się zatrudniają i myślą że ich nie potraktują tak jak tych co już tu pracowali. Pozwalniali ich zwolnią i was, ale głupcy pchajcie się do tej firmy, a później się nie zdziwcie jak z dnia na dzień was zwolnią.

Monika

Pracowałam na samym poczatku w Maflow, niestety musiałam się zwolnić. Chciałabym znowu się zatrudnić. BHRS wznowił nabór, na Olx własnie czytałam ogłoszenie odnośnie pracy tam. Napiszcie proszę kto tam teraz pracuje na każdym dziale abym była zorientowana do kogo się pchać wyrazie czego no i czy są w końcu te 2 zmiany?

Jolanta
@Monika 08.11.2018 18:27

Skoro chcesz znowu zatrudnić się w Boryszew S.A Oddział Maflow, to na pewno dobrze Ci się tam pracowało. Na wąteku dotyczącym tego pracodawcy wypowiada się bardzo dużo ludzi, a wiec na pewno ktoś Ci przekaże informacje, o które prosisz. A już jesteś na etapie wysyłania do nich swojej aplikacji?

Monika
@Jolanta 09.11.2018 11:08

Kochałam te prace. Nigdy tak chętnie do żadnej pracy nie chodziłam. Ludzie mówcie co chcecie może i atmosfera w biurach i u przełożonych była kiepska ale na produkcji zawsze było super!

Ct
@Jolanta 09.11.2018 11:08

Pani Jolanto na samym początku pracowało się tu bardzo fajnie przynajmniej atmosfera była i ludzie spoko a teraz po tym jak pozwalniali połowę ludzi zaczął się wyścig szczurów same lizusy co zrobią wszystko żeby swoją (usunięte przez administratora) ratować i wybielic tylko po co i za co żeby chyba sobie wrogów narobić albo premie dostać

.
@Monika 09.11.2018 15:31

Tak było na początku, później '' najlepsi przyjaciele'' ruchali cię w du pe. W oczy to glaskali po głowie a w plecy noże. Kiedyś było lepiej. Pozdrawiam były pracownik

addada
@Monika 08.11.2018 18:27

na poczatku to wiesz... teraz jest gorzej

ONA
@Monika 08.11.2018 18:27

HEJ,A ile tam zarabiałaś na produkcji? Jestem tez zainteresowana i może będę tam aplikować

uciekajcie

Uciekajcie i szukajcie szybko nowej pracy , firma pada i to umyślnie

Ogier
@uciekajcie 06.11.2018 17:46

Konkurencja nie śpi hehe

Ktosuek
@uciekajcie 06.11.2018 17:46

Hehe a gdzie jest tak dobrze

Rambo
@uciekajcie 06.11.2018 17:46

Ty padniesz z wrażenia..

Osrwootor

Najpierw zwalniali masowo ludzi a teraz znowu zatrudniają to jest właśnie polityka tej firmy żadnej stabilizacji i poszanowania dla pracownika

Ct
@Osrwootor 08.11.2018 20:09

A najlepsze to że tych co przyjmą do pracy dostaną taką samą stawkę jak ci co pracują tu rok albo dłużej żadnych podwyżek od roku dla operatorów trzeba iść chyba masowo na l4 jak policjanci oni swoje wywalczyli

Paweł44

Lubię atmosferę w Boryszew S.A Oddział Maflow za: Praca jest spoko, oczywiście jak ktoś chce pracować, robiłem 1,5 miesiąca na 3 zmiany i poznałem fajnych ludzi, także przestańcie psioczyć, to jest fabryka a nie plac zabaw dla dzieci. Na początku przyszłego roku wracam znowu, na hali tak jest ciepło jak w lato. a to spory plus.

Mariusz
@Paweł44 05.11.2018 15:28

Najlepszy tekst tego zakładu,, Praca jest spoko oczywiście jak ktoś chce pracować '' bo to ludzie by tylko leżeć chcieli ? acha , nie Paweł44, do.jebałeś pocałosci. Już tu Anita taka tu zachwalała, jak to niby ludzie marudzą teraz Ty.

lutownica
@Paweł44 05.11.2018 15:28

No popatrz, ludzie chcą normalnie pracować ale im się nie daje. Nie ma co robić, ludzi przerzuca się z działu na dział, zlikwidowano jedną zmianę. Nie wspomnę o tym że ciągle słyszymy bajki jak to za tydzień, miesiąc, kwartał wszystko się unormuje. Gdzie chcesz wrócić skoro zwalniają i nie ma przyjęć? Nie wiem czego się naćpałeś ale zmień dilera koleś

ustawiacz gięcie

a u kogo teraz można kupić zioło jak małego bez zęba na przedzie wywalili?

do frajerzyny poniżej
@ustawiacz gięcie 27.10.2018 05:08

powyżej

Gięcie
@ustawiacz gięcie 27.10.2018 05:08

Wybacz ale sobie tym rąk nie brudzę bo wolność dla mnie więcej warta niż parę pogonionych paczek baki a jak taki kocur jesteś to przyjdź i powiedz mi to w twarz czy będziesz (usunięte przez administratora) po zakładzie?? ????????

Mila
@ustawiacz gięcie 27.10.2018 05:08

A wy już nie macie o czym pisać? A ogólnie to masz zle informacje z tego co mi wiadomo to mały pracuje dalej i ma się dobrze . I jeszcze zwrócę uwagę na to że koledzy jesteście do (usunięte przez administratora) , tak to mały jest dobry ,a wystarczy że ktoś plote puści to małemu (usunięte przez administratora) rabiecie i to na forum

Pan
@Mila 28.10.2018 08:21

Kazdu wie co u tego można pakupc i Ukraińców on ubliżać wy też wyjeżdżali za dobrobytu na zachu.

Antyruski
@Pan 28.10.2018 20:34

Morda Ruski pomiocie. Wam sie szacunek nie należy, tylko bat i tłuc was tchórze. U nas każdy by poszedł walczyć za kraj a nie z niego uciekł i się domagał jakiś praw. Za Wołyń nie powinniście mieć prawa wstępu do Polski. Tak wyjezdzalismy ale nie uciekalismy przed wojną jak szczury z tonącego okrętu.

Osrrwt oo r
@Pan 28.10.2018 20:34

Niedługo i wy będziecie mogli jechać na zachód i nie będziecie nam pracy zabierać

Osrrwt oo r
@Pan 28.10.2018 20:34

Na pana to trzeba mieć wygląd i pozycję a nie ukraińską mordę

Pan
@Antyruski 30.10.2018 15:03

szczególnie ty chuda łajzo, byś broniła ten kraj wyglądasz jak strach na wróble

bum
@Pan 31.10.2018 18:08

na donbas tam sie wykaż

Pan

Ok może na pośredniku tylko wyjdź z kolejki pakerze.

Nick
@Antyruski 30.10.2018 15:03

Gościu, taki z ciebie kozak na forum?! Dawaj sam na sam na parkingu przed czy po pracy, a zmuszę cię przepraszać za każde jedne słowo które ty tutaj napisałeś.

Ustawiasz czy Palisz?
@Nick 03.11.2018 20:14

Czuję w tych słowach typowo Ukraiński bezpłciowy obs",rany głosik Lidera bądź (usunięte przez administratora) z Formowania haha

Kryska

O jakie Ty atmosferze mówisz? Nie opowiadaj bajek , takie rzeczy to dzieciakom do poduszki , a nie tu

Tychu

U nas głośno, że Bąka wywalili, za to że w Toruniu zakład położył.

costam
@Tychu 31.10.2018 20:28

raczej to nieprawda. ale serio jest tragedia... ludzie sami sie zwalniaja bo rzucaja nimi po działach jak chorzy o atmosferze i zarobkach nie wspomne, wiem ze to wina volkswagena ale duzo jest blędnych i nielogicznych dezycji kierowników ktorzy pogarszaja ten stan

Patologia
@Tychu 31.10.2018 20:28

Bąk to stara kur.wa której swiechowicz ciągnie gałe

costam
@Patologia 31.10.2018 21:34

smutne i brzydkie to ale niestety ludzie sa sfrustrowani :s

Osrrwt oo r
@Tychu 31.10.2018 20:28

Czas w końcu na odważne decyzje a nie tylko operatorów zwalniają a z zakładu robią cyrk a z ludzi klaunów których przebierają w różne kolory koszulek

Policyjne Biuro Śledcze
@Patologia 31.10.2018 21:34

Sprawa zgloszona art. 24 K.C.

Buuuuuuu
@Policyjne Biuro Śledcze 01.11.2018 10:11

HEHEHE. Niby gdzie zgłoszona?? Ktoś chciał zabłysnąć ale nie wyszło.

listonosz
@Buuuuuuu 01.11.2018 15:20

Dowiesz się w odpowiednim czasie... oczekuj listu poleconego

Buuuuuuu
@listonosz 02.11.2018 19:12

Pomyłeczka... do mnie ten polecony nie przyjdzie ... bzdurka za bzdurką...

Jolanta
@Patologia 31.10.2018 21:34

@Patologia Bardzo proszę, żebyś uważał tu na to, jakiego języka używasz - wulgaryzmów tu nie tolerujemy. Zapoznaj się z regulaminem Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Jesteś pracownikiem firmy Boryszew S.A Oddział Maflow, czy piszesz jako osoba jedynie nią zainteresowana?

bryk

maly sondaż, kto wg was jest odpowiedzialny za obecną sytuacje/atmosferę w zakładzie (nie mam na myśli volkswagena od ktorych brak zleceń) i kto wg was powinien zmień stanowisko/wylecieć by obecna sytuacja/atmosfera uległa poprawie. Proszę o uzasadnienie swoich wyborów.

qaz
@bryk 01.11.2018 00:39

Już tak źle się dzieje, bo od kilku dni mnie niema w firmie. Sytuacja nie jest najlepsza, ale czekamy na maszyny które trochę poprawią sytuację, gdy będziemy robić dla Jaguara i Land Rovera. VW też powoli się rozkręci, bo testy z nowymi chyba pozytywnie przejdzie. Może to potrwać kwartał, lub trochę dłużnej, ale VW chyba nie padnie, choć go to wiele kosztowało.

wiem

I co? czesc z ludzi z jakosci juz na produkcje dali z gata tp samo. niech ktoś mi powie ze to nie oznaka konca. a gadki ze to tylko tymczasowo mozecie miedzy bajki wsadzic!!!

Jola
@wiem 30.10.2018 06:42

Wracamy do samych początków. Wszyscy do maszyn i Benia sama na wszystkie hale. Jeden kierownik zmianowy jeden lider na każdej hali i to najlepiej Ci starzy i byłoby idealnie.

Operator

Zabrali dobrego tubina z formowania, a dali jakiegoś grubego nygusa, co to ma być operator O1AF

Michal K.
@Operator 29.10.2018 15:26

Jak wam sie nie podoba mozecie same sobie tam plotkary pracowac siedzicie na stolowce i palarni i kazdemu tylko (usunięte przez administratora) rabiecie a sloma wam z butow wychodzi wiesniaczki stare plotkary cmoknijcie mnie w pompe :)chcecie mozemy sie zamienic stane sobie na maszyne bede sobie ciol rurki a wy mozecie zapie..... za trzy osoby prosze bardzo a jak takie jestescie kozaczki to prosze to mi osobiscie powiedziec a nie na tym posranym portalu zale wylewacie glupie baby!!!!

Zwolniony
@Michal K. 29.10.2018 17:27

Panie Michale, najpierw niech Pan poduczy się języka polskiego, ortografi, a po drugie sam Pan gadasz głupoty na papierosie i na stołówce

ble
@Zwolniony 29.10.2018 20:07

jak juz to ortografii

Operator
@ble 29.10.2018 20:29

Ty byś poszedł na maszynę akurat, rurki nie potrafilbys włożyć do niej

Osrrwt oo r
@Operator 29.10.2018 15:26

Zapomniał wół jak cielęciem byl i ile braków narobił pierwszego dnia w pracy jak nie ma kto wytłumaczyć czy wdrążyć w temat tu taka polityka firmy rób i rac sobie sam pozdrawiam wszystkich w temacie

Sędzia Kalosz

Ooo jak smutno że k..... Nie będzie już kierownikiem hehehe bo kto to widział,aby ludzie nie wykształceni piastowski takie stanowiska , jeszcze za Ukraińców niech się wezmą !zaczęli się panoszyc jakby byli u siebie.

Anonim1

Akurat on był jednym z lepszych kierowników, w porządku dla ludzi.. Ale wiadomo jak się jest w porządku dla innych i robi sie dobrze swoją robotę to i tak cie (usunięte przez administratora) na coś gorszego.

Ktos
@Anonim1 26.10.2018 00:21

Hihi lepszy dla ludzi.... Polowa osób na lutowaniu nie znała swojego kierownika, i praktycznie nigdy go nie widziała

Bzyk

Zazdrość nie bądź śmieszny!spójrz na cv innych pracowników to zobaczysz że są to osoby wykształcone ,a dostać stanowisko tylko dlatego że się podpier...a i włazi w tyłek to już lekka przesada . Do tego jeszcze obgaduje i nasmiewa się z ludzi , także taka osoba nie jest kompetentna na to stanowisko . Mój przedmowa miał całkowitą racje ,że to zniesli

Były pracownik
@Anonim1 26.10.2018 00:21

W porządku dla ludzi ? Dla których niby ? Chyba dla tych co mu tyłek lizali

Anonim1

Dobrzy i ogarnięci ludzie zwalniają się lub ich zwalniają, nie będzie tam lepiej. Zostało pare spoko osób a reszta to sami opierdalacze:)

Jolanta
@Anonim1 26.10.2018 00:23

@Anonim1 Jeśli bardzo dobrzy pracownicy zwalniają się z danej firmy, to wówczas taką sytuację należy uznać za bardzo niepokojącą. Ale przecież duża rotacja w firmie Boryszew S.A Oddział Maflow może mieć naprawdę rozmaite przyczyny - nie generalizujmy zatem. A Ty za co jesteś tam konkretnie odpowiedzialny?

juz nie pracuje:)

Fabryka ma być sprzedana do końca kwietnia 2019. Byli juz kupcy ja ogladac Produkcja ma byc wygaszana żegnam

Ktosik
@juz nie pracuje:) 24.10.2018 22:09

I nich ja sprzedają może w końcu ktoś kompetentny zacznie rządzić,ponieważ teraz mam wrażenie,że stado baranów jest za sterami

Nie lubię glupot
@juz nie pracuje:) 24.10.2018 22:09

Takie brednie to możesz babcia pod kościołem gadać. Jeśli produkcja miała by być wygaszona to po co nowe projekty są przenoszone do Torunia. Po drugie to że Maflow możliwe że zostanie sprzedane, to chyba nie powód żeby grupa VW zatrzymała produkcję.

qaz
@juz nie pracuje:) 24.10.2018 22:09

Czy te wiadomości masz od dyrekcji, czy to tylko Twoje domysły? Ja słyszałem, że będzie produkcja dla Land Rovera i do Jaguara dodatkowo i może w końcu i VW się ruszy. Właściciel zawsze może z firmą zrobić co chce, ale to będzie decyzja akcjonariuszy większościowych.

Śmiech

Ten okręt już tonie , a najlepsze jest to że operator znajdzie pracę bez problemu gdzie indziej gorzej z tymi z biur oraz kierownikami i liderami którzy nic nie robią i kasę biorą

Stara

Taka jest niestety prawda. Damiana każdy się bał jak tylko pojawił się na hali a Bąk? Każdy ma w (usunięte przez administratora) to czy go widać czy nie. Zakład funkcjonuje rok czasu, wzorowany bardziej na Tychach niż ustalający swoje zasady. Jak ktoś kto nie miał doświadczenia w takim zakładzie może go dobrze prowadzić. Bąk chciał zacząc biegać zanim nauczył się chodzic. Efektywność? Wydajność? Człowieku pierw trzeba zapanować nad wszystkim co się liczy na te efektywność i wydajność. Moje zdanie? Zero pojęcia o zarządzaniu. Brak szacunku do innych. Niestety pociągnął nasze Maflow na dno.

abab
@Stara 18.10.2018 17:07

100% racji Bąk nie ma pojecia o niczym i jeszcze poucza ludzi ktorzy tu pracuja dluzej niz on xD

Stara
@Stara 18.10.2018 17:07

Pamięta ktoś poprzednie audyty? Damian bym zawsze z audytorami i gdy coś się działo to próbował to wszystko tlumaczyc, załagodzic jakoś sytuację, a Bąk? Widział go ktoś na audycie?

Ogarniety
@Stara 18.10.2018 17:07

Kiedyś ja szef produkcji ciągnął firmę na dno to sie go wywozilo na taczce. Myślę że czas na Bąka. Nic nie wie i nie umie. Czas na niego... Taczka czeka. Benek na jego miejsce i się rozkreci.

??
@Ogarniety 18.10.2018 20:29

Juz wy z tym benym nie przesadzajcie. Lepiej niech ktoś nowy przejmie ster, osobiście wole Karasia Darl się i zwalnial ale tylko tych co lipe robili, dobry pracownik nie miał się czego bać

Jolka
@Stara 18.10.2018 17:07

Ludzie przestańcie z tym Damianem nie po to chodzi się do pracy aby się bać to nie reżim , a Bak to normalny facet przynajmniej nie trzeba przed nim uciekac i się bać że zacznie Cię wyzywać

Stara
@Jolka 19.10.2018 21:36

Tylko ze przed Damianem każdy czuł respekt. A teraz każdy robi co chce i macie efekty.

Alos
@Stara 20.10.2018 06:58

To jeśli nie czujesz bata nad sobą to się zwolnij i szukaj takiej pracy gdzie jest kolchoz

Jolanta
@Stara 18.10.2018 17:07

@Stara Jak widać dużo wiesz o funkcjonowaniu firmy Boryszew S.A Oddział Maflow. Ale musisz wiedzieć, iż nie wolno tu posługiwać się danymi personalnymi swoich współpracowników. Powiedz nam na początek - jakie stanowisko obejmujesz albo obejmowałaś w strukturze tej firmy?

Xyz
@Jolanta 20.10.2018 13:30

Jolanta po co bronisz tej bandy chamów? Ile ci płacą? Ja rozumiem, że to twoja praca ale może poczytaj komentarze i zrozum, ze akurat w tej firmie nie dzieje się dobrze. Ludzie są turaj traktowani gorzej niż bydło w oborze. Mam gdzieś, że nie wolno używać danych personalnych, niech ludzie wiedzą jak traktują inni typu Bąk, Będkowski itp. Co ci do tego? Wiesz ilu kolegów/koleżanek straciliśmy tylko dlatego, oni mieli do nich jakieś ale. Nie ważne, że byli jednymi z najlepszych ważne, że ww ich nie lubili. Np taki Piotr, Tymek i wielu innych już tu nie pracuje. Skończ wreszcie bronić imienia tej firmy i zacznij czytać komentarze, a nie tylko głupio pytasz jakbyś jakaś nierozumna była. Za mało ludzie napisali czy brak ci rozumu i umiejętności czytania ze zrozumieniem? Co z tobą nie tak? Nie ważne jest stanowisko, bo wiele osób ma zdanie takie jak w komentarzach, co tu myślisz, że my to wymyślamy? Stuknij się w głowę lub skończ pisać te głupie pytania. No ileż można?.

cos tam
@Stara 18.10.2018 17:07

Tu nie chodzi o to że sie ktos kogos bał. Fakt D.B nieraz przesadzał, ale można z nim było jakoś rozwiązywać problemy, poprostu sie interesował co sie dzieje - była normalna rozmowa - jak ? po co? może tak to zrobić, może siak. A tu kompletna wyjebka. Kazdy dzial ma problemy o ktorych kierownictwo nie ma pojecia a wymagaja i pracownicy/ustawiacze musza radzić sobie sami bo nikt im nie pomoze. Kazdy ma to w (usunięte przez administratora) - bo ma byc zrobione. Dlatego to wyglada tak jak wyglada. Nie pozdrawiam

lutowanie
@cos tam 21.10.2018 01:23

spokojnie już wszystko sie zmieni. Maflow ma być sprzedane. Ostatnio chodziliw 12 fabryke zwiedzali Nowy właściciel będzie wymagał szybkich zysków wiec sami sobie wydedukujcie co to oznacza.

Ktos
@lutowanie 23.10.2018 11:26

Od oglądania firmy do sprzedania firmy daleka droga

lutowanie
@Xyz 20.10.2018 22:16

dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to forum to najprawdziwsze źródło informacji. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! należy w 100% wierzyc co tu jest napisane.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 miesiące temu(usunięte przez administratora) został zwolniony to pisał że prawnika nasłał że ma 16 Gb dowodów i że fime dosięgnie ręka sprawiedliwosci. Oczywiście prawnik był i Maflow ma wielkie problemy maja zapłacić milionowe odszkodowanie i P przywrócic do pracy i przeprosić i dać mus tanowisko(usunięte przez administratora) Narzedziownia miała się bez(usunięte przez administratora)rozlecieć, oczywiście sie rozleciała i stawiaja nową, a na miejcu obecnej maja sól nasypac zeby nawet trawa nie urosła. Bez tych wszystkich specjalistów geniuszy którzy tu juznie pracują ta fabryka miala juz przesatc produkowac bo zwolilnili juz najpeszych ludzi tych best from the best. Na tablicy efektywność jest rekordowo wysoka , ale to napewno w biurze kłamia jak pis z sondażami Jakiego:) że jest dobrze a tak naprawdę jest bardzo zle. Prosze o jeszcze wiecej tak prawidzych informacji bo bardzo mi sa potrzebne .

Xyz
@lutowanie 23.10.2018 11:33

Haha ależ opinia. Tylko kilka rzeczy nie psauje, bo nigdzie nie bylo wzmianki ile GB tylko ktoś tak napisał i teraz tak powlekacie te info. Po następne nie 3 a 2 msc temu. Rekordowe wyniki? To odpowiedź dlaczego coraz mniej osób pracuje? Skąd pewność, że prawnik nie był? Nie wierzę, że ktoś z góry by zszedł i się chwalił, że sie będą sądzić z pracownikiem zapewne wtedy więcej osób by to zrobiło, a co dopiero jakby sie to roznioslo to firma by ucierpiała. Co do produkcji to nie zauważyłaś że spada?. I po co się znów czepiacie Piotra, dajcie mu już spokój, on mial rację bo ta girma schodzi na psy także milego szukania pracy nam wszystkim życzę'

wiosło

Jak tam 03 po podziale? Na 02 idzie ktoś ogarnięty czy 01 wszystkich wyłapała?

Nieogar
@wiosło 22.10.2018 19:24

Tu na 03 nie ma ogarnietych

jestem z 02
@Nieogar 23.10.2018 06:40

Nie ma? Dziwne, bo to zmiana z najlepszymi wynikami. I nie jestem akurat z 03 więc nie chwalę sam siebie

Misiek

Czas szukać nowej pracy bo tu to już nic dobrego nie będzie ! Tylko coraz gorzej A o pensjach nie wspomnę.....za najniższa krajowa to wszędzie się znajdzie

Operator z formowania

Coś nikt z szefów w tej firmie nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi. Pracownicy za wszystko dostają nagany, za nic są zwalniani, dostajemy premie..... 200 brutto - taka premia bardziej demotuwuje niż motywuje. Sama praca nie jest zła, trzeba zapieprzac mniej lub bardziej ale tak to jest na produkcji. Ale atmosfera to jakieś nieporozumienie, wieczna niepewności czy cię nie zwolnią, teraz została taka garstka ludzi jak będzie więcej pracy znów będzie gonitwa spina braki bo nie będzie kim robić. Pracuje tu od początku ale czas odejść. Za takie pieniądze zawsze coś się znajdzie, a zostanie w Maflow to zbyt duże ryzyko że można zostać bez pracy w najmniej oczekiwanym momencie

szefu---> Domina50

napisał sam sobie :) zgwałce cie mały krasnalu

szefu

Chciałbym wspomnieć o niskim pracowniku z utrzymania ruchu ze zmiany 02af który jest bardzo uprzejmy i zna się na swojej robocie, ale ostatnio go nie widziałem, mam nadzieje że tak świetny pracownik się nie zwolnił bo to jedyna nadzieja tego zakładu :)

Bezimienny

Cześć, To co teraz się dzieje to jakaś porażka. Ukrainiec Sasza to jakies nieporozumienie wlepia nagany uczciwie pracującej osobie! Jest na lutowaniu a wkłada ręce w gięcie. Człowieku po co jak nie masz pojecia?!!! Chcesz aby Polaków zwalniali a twoi rodacy to co??? Nie widzisz tego??? No nie bo jak z blondynka z jakości flirtujesz na okrągło. zamiast zająć się pracą to ja pilnujesz. Każdemu czas liczysz jak pójdzie na przerwę a sam siedzisz z nią godzinami (nie wspomnę o "lizaniu" się w pracy). Boisz się że stracisz stanowisko? To dobrze bo karma wraca. Zmień swoje podejście do nas. Przychodzisz i masz pretensje bez powodu. Nie wiem dlaczego Paweł jeszcze tego nie zauważył. Czas pokaże...

Ukrainiec w Polsce
@Bezimienny 18.10.2018 19:14

Chyba zapomniał gdzie przyjechał rządzi się jakby był u siebie bezimienny masz rację niech gora w końcu przejrzy na oczy że dawanie władzy Ukraińcom to zły pomysł

Ameba
@Bezimienny 18.10.2018 19:14

Jaki kierownik dopuścił do tego że polski lider stoi na maszynie a ukraińskie (usunięte przez administratora)rządzi. Czas na tego kierasa nadchodzi Przemek taczka czeka.

Mysterio
@Bezimienny 18.10.2018 19:14

Moim zdaniem Lider z Gięcia Artur to taka podpucha, pewnie specjalnie dali go na maszynę a potem i tak go zwolnia, pewnie stwierdzili że nie nadaje się na to stanowisko.. I ktoś lepiej od niego sobie poradzi..

o1af
@Mysterio 19.10.2018 10:37

akurat (usunięte przez administratora)jest dobrym liderem i ogarnia

o1af
@Bezimienny 18.10.2018 19:14

a za co te nagany?

Obserwator z Geita
@o1af 19.10.2018 13:49

Co on ogarnia? dostał najlepszą zmianę po Przemasie dopieszczoną po Tymku a dziś ta zmianą juz nie kierownictwo powinno się zająć a policja powinna tam wparowac!!! Wyklepał operatorów którzy potrafili obsługiwać wszystkie maszyny zostawił tylko 3znajome nic nie potrafiące. Współczuję jak przyjdzie normalna produkcja i normalny lider jak obstawi maszyny na których trzeba się znać i posiadać trochę oleju w głowie nie tylko gadać,palić i podlizywac się liderowi.

efsds

Benyy wróććććććć bo ten statek zaraz zatonie przez zlego kapitana :(((((((((

Xyz
@efsds 18.10.2018 15:41

Lepiej niech nie wraca, Beny to zaczął ten upadek firmy.. Gdyby nie zwalniał pod byle powodem to dzisiaj by było wyszkolonych i doświadczonych operatorów na pęczki, a tak przez rok ciągle ktoś się szkolił i robił braki. Jak nie doświadczonymi operatorami mieliśmy zaliczyć audyty jak co druga osoba nie wiedziała co robić i co robi źle. Brawo panowie czapki z głów tak spier*olić zakładu to chyba nikt by nie umiał.

Kris
@efsds 18.10.2018 15:41

Przestańcie z tym benym to był gbur potrafił tylko sie wydzierac i zwalniać a firma pada dlatego że postawili tylko na volkswagena A Tychy robia dla paru odbiorców

leon zawodowiec

Teraz wiecej maszyn niz ludzi nie mowiaco kierownikachi liderach dzien w dzien pozbywaja sie ludzi ludzie przychodza do pracy i ni z gruszki ni z pietruszki dowiaduja sie ze maja ic do domu bo sa zwolnieni jak tak mozna kim my jestesmy zabawkami kazdy ma rodziny mieszkania i inne rzeczy na glowie a najgorsze ze juz zostali praktycznie sami z maflow nie z agencji i oni tak samo bez okresu wypowiedzenie bez niczego sa wywalani 2 zmiany od 5 listopada to juz pewne zostalo z 100 pracownikow a mialo byc jak to bak gadal ze jego celem jest ponad tysiac na poczatku jak mielismy szkolenie z jakosci na produkcje z ustawiaczy tez robia teraz ciul wie kogo jeden na piecu drugi gdzies na maszynie a trzeci z miotla lata 8h kazdy (usunięte przez administratora) trzesie a nikt nic im nie powie

Pracuje w maflow od roku
@leon zawodowiec 18.10.2018 12:52

Dlatego proponuję.... Szukajcie pracy. Bo za chwilę i ta reszta co została dostanie wypowiedzenia skoro ludzie z jakości mają przejść na maszyny. Ps. Ciekawe jaka będzie brakować.

Stara

Gdzie jest to Maflow sprzed roku :(

OP1
@Stara 17.10.2018 16:38

Z wpisów na forum widać że od samego początku nie było dobrze. Zakład istnieje tylko rok, a negatywnych komentarzy na 10 lat.

Lolo

Komedie byłoby można napisać co się tu dzieje ,zwalniają operatorów ,Nie ma co robić ale najśmieszniejsze jest to;że kierownik musi być na każdej hali i pilnować 3-5 osób w takim cyrku jeszcze nie pracowałem

Zwykły operator na L4
@Lolo 16.10.2018 11:20

Kierownik to mało jeszcze lider

Gięcie
@Lolo 16.10.2018 11:20

Już tak nie dogryzuj z tym pilnowaniem.... Karol 8h godzin pilnuje komputera więc ma do pilnowania 6 operatorów 3 liderów i no wyżej wspomniany komputer

jedynymądry
@Gięcie 16.10.2018 15:57

Jo biedny ten Karol aż dostał płaskodupia hi hi...

Bankier
@jedynymądry 16.10.2018 18:01

A chowa już rowa czy dalej mu mozna wrzucać monety?

Chore sytuacje
@Lolo 16.10.2018 11:20

Na gieciu lider psudo trawka by ratować swoje koleżanki które oprócz stania na jednej maszynie i lataniu na L4 nic nie potrafią no lizac tyłka liderowi wywala wszystkich operatorów z najlepszej zmiany zrobił schronisko dla kumpelek.Zresztą tam tylko jednym śmierdzi.

Lutowanie

Praca nie była by zła.... Ale brakuje tego co najważniejsze poczucia bezpieczeństwa. Teraz zwalniaja jeszcze bardziej.... A jak wejdą dwie zmiany to wyrzucą kolejne 30 osob. Kto ma możliwość niech czym szybciej stąd ucieka.

Xyz
@Lutowanie 16.10.2018 17:24

Kiedyś nadejdzie ten dzień, że ci co zwalniali sami zostaną zwolnieni

Lutowanie
@Xyz 16.10.2018 17:36

I to prędzej niż się wszystkim wydaje

Zostaw opinię o Boryszew S.A Oddział Maflow - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boryszew S.A Oddział Maflow