Boryszew S.A Oddział Maflow

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 107 ocen.

Boryszew S.A Oddział Maflow
3 107 6 1

Opinie o Boryszew S.A Oddział Maflow

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Lutowanie

Dziwnie mało pracy, podobno we wrześniu miało być więcej, a tu taka lipa że aż ludzi na Tychy wysylaja

Szwagier
@Lutowanie 10.09.2018 11:35

Wszystko siadło: Atmosfera w pracy Pensje Weekendy aby dorobić do tych pensji Czas uciekać stąd

Katia
@Szwagier 13.09.2018 11:03

Zgadzam się, ale czemu nie pozbędą się zbędnych działów jak PROCES co nic nie robią na czele z Patrykiem wszystkowiedzacym.

Zwykły operator na L4
@Lutowanie 10.09.2018 11:35

Pracy mało a ludzi jeszcze mniej niedługo sami kierownicy zostaną i będą zapierda...na trzech maszynach żeby norma była w końcu uczciwie zarobią na te 5 koła wypłaty

barbi
@Zwykły operator na L4 13.09.2018 23:29

Mr.Danielewicz pierwszy w kolejce i jeszcze nadgodziny niech porobi !!!! burak i typowy (usunięte przez administratora) jak to lecialo operatorzy sa po to zeby zapi........:)

Lut03af
@Katia 13.09.2018 11:42

I jakość do tego. Nasza inspektorka plotki i spacer nic więcej.

Inspektorka Lut03af
@Lut03af 14.09.2018 19:49

To nie było miłe :(

SKUR*WIEL MASZYNISTA
@Lut03af 14.09.2018 19:49

Racja bracie ! Trafiłeś w sedno jak rurka w dime ! BEZ NAPIERANIA ! Inspektorzy spacerują całą zmianę po obszarze zamiast siedzieć elegancko w biurze albo zająć się swoją robotą ! A góra tego nie widzi !!! Albo nie chce widzieć !!!

Glinka
@Katia 13.09.2018 11:42

masz racje kochana, kiedy są potrzebni to ich nie ma, a jak są to też ich nie ma

anonymous
@Glinka 15.09.2018 14:23

O nie jaka szkoda. Trzeba bylo sie uczyc

kaz
@Lutowanie 10.09.2018 11:35

Witam! Wczoraj się wkurzyłem jak kierownik mi pokazał moja wydajność za 8 godz pracy w pocie czoła, Maszyna pracowała bez awarii przez całą zmianę przerw prawie nie było, a wydajność 24,64%, wiec pytam się, kto ustala takie normy, że ni jak tych norm nie da się uzyskać nawet w teorii a nie mówiąc w praktyce, Dane do norm wzięty z Ukraińskiego nieba, więc trudno w Polsce to wykonać, a premie mają być dawane za wykonanie norm. W takim razie o premiach można zapomnieć, bo normalną praca norm nie da się wyrobić. Maszyna nie jest w stanie tych norm nie realnych przerobić. Chciałbym, żeby ten, co te normy ustala sam pokazał czy jest w stanie nawet połowe tej normy wykonać.

kaz
@Zwykły operator na L4 13.09.2018 23:29

Witam! Wczoraj się wkurzyłem jak kierownik mi pokazał moja wydajność za 8 godz pracy w pocie czoła, Maszyna pracowała bez awarii przez całą zmianę przerw prawie nie było, a wydajność 24,64%, wiec pytam się, kto ustala takie normy, że ni jak tych norm nie da się uzyskać nawet w teorii a nie mówiąc w praktyce, Dane do norm wzięty z Ukraińskiego nieba, więc trudno w Polsce to wykonać, a premie mają być dawane za wykonanie norm. W takim razie o premiach można zapomnieć, bo normalną praca norm nie da się wyrobić. Maszyna nie jest w stanie tych norm nie realnych przerobić. Chciałbym, żeby ten, co te normy ustala sam pokazał czy jest w stanie nawet połowe tej normy wykonać.

Zwykły operator na L4
@kaz 15.09.2018 15:26

Bo te normy ustala taki nygus co chodzi że stoperem w ręku tylko one nie są ni jak do wykonania bo np.maszyna przed tobą ma normę np.200 na godzinę a ty odbierasz od niej i masz normę 300 na godzinę to te 100 kabli musisz chyba z domu przynieść żeby swoją normę wyrobić tak jest np na montażu niech ten co te normy ustala najpierw niech przeanalizuje daną linię i wydajność każdej maszyny a nie jednej maszyny taki z niego geniusz

Ona
@Zwykły operator na L4 15.09.2018 18:07

Brawo ty bo cała góra łącznie z kierownikami nie ma pojęcia co dzieje się na produkcji dostają kartkę z normą i masz ją wykonać

Mario
@Ona 15.09.2018 18:19

No raczej, że nie mają pojęcia i nie tylko o tym, mało Ci przykładów i argumentów co tu ludzie piszą? A może nie chcesz tego widzieć lub słyszeć jak kier. ownicy co???

Gugu
@kaz 15.09.2018 15:26

Bo premie przyznaje lider, także jak mu się nie spodobasz to nie dostaniesz. Albo Ci powie, że Ty nie dostałeś, bo urlop brałeś w miesiącu i przez to Ci się już premia nie należy, chore,

Bum
@anonymous 15.09.2018 14:58

Ale mi wykształcona średnie wykształcenie to ja też mam tylko ciężko pieczątkę przybić bo tych rur to i tak nie oglądacie bo wy macie 10 procent wizualnej kontroli a zwykły operator 100 procent i jeszcze normę do wyrobienia

KTOŚTAM
@Bum 16.09.2018 12:25

I oczywiście operatorzy 100 procent kontrolują...

D!!!O!!!
@SKUR*WIEL MASZYNISTA 15.09.2018 00:13

To jest właśnie robota inspektora- "spacer" po obszarze! Żadnego siedzenia w biurze! Przeszkadza Ci to że jakość jest na obszarze obecna?! Masz mizerne pojęcie o ich pracy a się mądrzysz!

Dfg
@Lut03af 14.09.2018 19:49

Zostawcie inspektor B. w spokoju. Jest najlepsza.

Bum
@KTOŚTAM 16.09.2018 16:42

Albo norma albo100 procent wizualnej kontroli

anonymous
@Bum 16.09.2018 21:12

Jak jestescie nieogarami to nie dacie rady robic normy i 100% kontroli wizualnej jednoczesnie. A inspektorzy nie musza ogladac 10% z pudla debile, nie wymyslajcie sobie

Coma
@kaz 15.09.2018 15:34

Normy specjalnie są takie a nie inne, żeby wam premii za wysokich nie dawać. Jak ktoś zrobi 100% to nie czeka go premia tylko podniesienie normy. Jeszcze nie zauważyli? No jo bo jak zajęci powtarzaniem plotek ktore specjalnie sa wam gadane, żebyście mieli zajęcie i nie zauważyli tego procederu. Psychologia tłumu się kłania, bo łatwiej jest plotkowac na czyiś temat i sie nie dostrzega takich zagrywek ze strony '' władzy''

Wiki

Krótko i na temat polowa zapiera...A druga połowa udaje że pracuje

borewicz
@Wiki 18.09.2018 13:08

Tak jest !!! Panie Dyrektorze czas na odważne decyzje ,samo chodzenie po halach tu nic nie pomoże.Niech Pan zostawi po sobie, że coś Pan tu zmienił.

Szybki Bill
@borewicz 18.09.2018 17:19

Dokładnie niech Pan sobie popatrzy idąc na montaż kto pracuje a kto gdzie nie powinien i gada

Obserwator

Każdy tu ma coś do powiedzenia to może ja też kilka słów dodam . Takiego czegoś nie widziałem w żadnym zakładzie!!! Kierowników będzie nie długo więcej niż pracowników to jest nie do pomyślenia,aby na każdej hali był kierownik ,lider w innych zakładach jest jeden na cały zakład i jakoś posperuja, a tu trzeba na nich wszystkich robić. Kontrola jakości nic nie robi tylko stoi i plotkuje skanerki robią to samo starcza i chodzą z kąta w kat ,ponieważ z nudów umierają przy takiej produkcji starczyla by jedna góra dwie ale po co niech ludzie przy maszynach pracują na wszystkich!!! Może w końcu detekcja przejrzy na oczy i coś z tym zrobi

Obiektywny obserwator
@Obserwator 18.09.2018 10:23

No i na przerwach jedzą bułki z szynką a nie z pasztetem jak wszyscy. Ja się pytam skąd na tę szynkę mają ? Tak dłużej być nie może !!

anonymous

Znów Tychy przyjechały-szok!!!

Operator z montażu
@anonymous 24.08.2018 18:20

Nowa linia więc dobrze że przyjechały.. na 01, spoko chłopaki

Iksde
@Operator z montażu 28.08.2018 21:18

No, tylko szkoda, że narzędzia są, a narzędziownia mowi, że nie ma i szukaj wiatru w polu.. jak żyć? Same głąby na narzędziowni.. Marta gdzie ta poprawa? Bo jak widzę to idziesz na dno. Widać kto to ciągnął jako tako.. Mówiliśmy, że robisz błąd, a teraz my przez ciebie dostajemy zje*by, bo za mało zrobione. Szkoda, że szukamy narzędzi.. Dzieki Marta! Dobra robota!

do Piotrka
@Iksde 31.08.2018 15:43

Widać , że Piotrek to piszę ten sam typ pisma . Nie myśl sobie , że jesteś nie do zastąpienia i firma przez ciebie stanie

Auu
@do Piotrka 17.09.2018 11:21

Coś cię się tak go uczepili. Skąd wiecie, że to on?, w Polsce się piszę po Polsku to jaki ma być typ pisma? Odręcznie bazgrał, że grafolodzy wiedzą?

Qwerty
@do Piotrka 17.09.2018 11:21

Ja sobie nie myślę,na moje to ''firma'' może robić rekordowe zyski, a sory nie z waszą jakością bo większość na zlom, albo złom wysylacie zeby kary nie bylo za nie dotrzymanke terminu. I jak ludzie wypisują to dużo osób odchodzi, to teraz się zastanawiam w która stronę wam bliżej.

Somebody

A teraz będzie cała prawda o Narzędziowni, bo juz nie chce mi sie tego wszystkiego czytać. Na narzędziowni najsłabszym ogniwem jest Michał, wydaje, narzedzia i wszystko co na narzedziowni jest na gębę. Nie wydaje nic systemowo, drze ryj na pracowników produkcji, ze psuja dimy, a on ma co innego do roboty. Wiecznie gdzieś znika, nie odkłada na swoje miejsce narzedzi i dim, naprawy ktore dokonuje to jakaś fuszerka która później muszą naprawiać inni. Odkąd na narzędziowni jest Michał jest wieczny (usunięte przez administratora) i wojna. Chlopakom wydanie systemowe zajmuje ok 20sekund Michałowi 5min. Kuba był na urlopie to (usunięte przez administratora) nieziemski na narzędziowni, a kto później musi to korygować? Piotrek i Adam. Na szczęście Kuba już wrócił i na pewno będzie lepiej. Kubuś największy pechowiec z nich wszystkich, bo zamiast dostać kogoś do pomocy to musi sam wszystko robić i poprawiać po Michale. Dostał Michała bo niby Adam nic nie robił i Piotrek miał go sprostować, ale to niw do końca prawda, Michała przenieśli bo Piotrek nie może z nim pracować,po prostu Piotrek od samego poczatku wiedział, ze Michał bedzie robił im tylko pod górkę. Jakby nie patrzeć, dobrze, ze ta zmiana ma kube bo bez niego to byscie nic nie dostali, bo nie ma to nie ma po co wstac i sprawdzić? Milion skarg na Michała, zero reakcji z Marty strony, zwalnia Piotra. Adam o wiele wyższy poziom od Michała, gadanie, ze z telefonem siedzi to farmazon. Nie raz widziałem go z tel i co robil? Kontaktował sie z Piotrem bo byl na drugim koncy zakladu. Piotrek to bez wątpienia lider tej narzedziowni, poprawiał bledy, przychodził kiedy byla taka potrzeba, Kiedy było ch.ujowo yo tylko na niego Marta mogla liczyć. Niedoceniany i właśnie dlatego jego zapał zmalał. Jedna z dwoch osob które wiedzą, jak to powinno wyglądać i dlatego nie raz są tam klotnie. Jemu też zależy, zeby bylo jak najlepiej. Norbert zastepowal Martę za gadanie na kolegów i pisanie maili, wlazl gdzie trzeba, a teraz struga głupka, ze on wszystko wie. Przegiecie z jego strony to wystawienie rozmowy dyscyplinujacej adamowi za uzywanie tel. Szkoda,ze sam dwa tyg z telefonem laziles. Norbert największy (usunięte przez administratora) w firmie. Heniu naprawia dimy, ale inni tez to robią, więc po co z niego robicie jedynego technika? Piotrek,Adam,Kuba,Norbert tez umieją to zrobic. Każda zmiana broni swojej obsady narzędziowni, ale prawda jest taka, ze to Michala powinni zwolnić nie Piotra, najsłabsze ogniwo powinno odpaść, a nie jeden z dwóch najlepszych na narzędziowni, mową o Kubie i Piotrze to dwoch najlepszych z narzędziowni. Na dimowni Adam i Heniu, Norberta nie ma w zestawieniu za zachowanie wobec chłopaków. Oni po tobie poprawiali i siedzieli cicho, ty cos znajdziesz esz to do marty wysylasz. I od tego zaczelo sie tam wszystko psuć. Wnioski same sie nasuwaja, jesli chcemy cos poprawić, to wymiencie Michała. Skad tyle wiem? , bo codziennie jestem tam kilka razy.na dzień i widzę co sie dzieję.

Wujekdobrarada
@Somebody 05.08.2018 17:23

Marta złóż sobie 3 paluszki i postukaj sie po głowie co ty za chory pomysł masz. Co ci da zwolnienie kogoś kto wszystko umie? Co zwolnisz Piotra zostawisz Michala i weźmiesz nowego? Wiesz jak to będzie wyglądało? Michał, bedzie robił (usunięte przez administratora) do tego osoba która sie szkoli, tez będzie robić (usunięte przez administratora) i zamiast coś sie poprawiać będzie gorzej. Zwalniajac Michała masz nową osobę u Kuby który jest bardzo dobry w tym co robi. W razie gdyby Kuba nie zauważył jakiegoś błędu nowej osoby, bo to się może zdarzyć nie zawsze przecież chlopaki sa we dwoje w narzędziowni czasem, wychodza po paczki, na olejowy itp. Na następnej zmianie masz Piotra i Adama ktorzy moga ew błędy poprawić. Zwolnisz Piotra zostaje Michał który robi błędy i liczysz, ze nowa osoba to poprawi? Co ci da, że szkolić nowego będzie Norbert? Po nim kto ma poprawić? Michał co sam błędy robi? Użyj mózgu i myśl jak przełożony a nie obrażone dziecko, odpowiadasz za narzędziownie i jej dobro powinno byc najważniejsze. Takim sposobem za 10 lat bedzie tam to samo.

ignorantka
@Wujekdobrarada 05.08.2018 17:57

Piotrek każy wie że to Ty piszesz

M
@ignorantka 28.08.2018 18:56

Nope nie on to pisał, tylko ja. Pozdrawiam M

zajmijsiesoba
@M 28.08.2018 21:11

Nie wcale , kto tak o sobie pięknie piszę a wszystkich innych oczernia Radzę zająć się swoją " nową " pracą a nie plotkami na internecie bo karma wraca i możesz szybko stracić kolejną pracę bo wiedz , że brudy ciągną się za człowiekiem i kilka osób może Ci zaszkodzić

Miłego dnia ;D
@zajmijsiesoba 17.09.2018 11:25

Zając to się mogę tobą. Po 1 Zaszkodzić to mi może kebab na mieście, a wy to możecie mnie pocałować w sam środek d.. od razu po posiedzeniu na '' tronie'' ( macie w cudzysłów, żeby mi zaraz jakaś kur.. nie napisała, że się wywyższam ) Po 2 To od was ludzie odchodzą i może teraz się pochwalcie dlaczego. Po 3 Skończcie ludzia wmawiać, że każdy nie przychylny komentarz to moja robota, bo choćbym chciał to za leniwy jestem na pisanie tylu komentarzy, ale opinie moge wam napisać jak bardzo sie domagacie. Po 4 w moim stylu kur*o to administrator całą treść by usunął, nie znasz mojego stylu to nie pierd*l. Po 5 tutaj każdy kazdego oczernia ty glup*a piz*o, ja tylko napisałem prawdę, a że boli to pretensje do samych siebie. Po 6 mam jeb*na nadzieję, że już nie dostanę wiadomości wejdź na go work bo pierd*lą farmazony Po 7 nie jesteście jakimś kur*a wspaniałym pracodawcą, żebym pracy nie znalazł, takich kur*w jak u was to nie ma nawet co weekend na potupajce w remizie na podlasiu. Na szczęście są wyjątki. PS o mobingu moge wspomnieć w opini i reszcie tego sy.fu?

On z lutowania

To co się dzieje na zmianę. O3af to katastrofa szczególnie na gieciu i lutowaniu. Wiecznie chorzy i obiboki zostają a pozbywają się najlepszych ludzi bo znajomi,bo koledzy itd.Nie ma kto obsadzić maszyn które jeszcze działają bo większość która została to ściema totalna i raczej jedynie do głupot i rabania tyłka się nadająca. Ciekawe ze lecą tylko najlepsi operatorzy i kto będzie pracował na ta całą administrację i kadrę od 3 boleści. Jedno jest pewne z ten zakład trzeba omijać daleko.

Francois Je La Pont
@On z lutowania 17.09.2018 21:07

Na montażu to totalny jest totalny chaos. Prawie wszyscy to obiboki co chodzą bo muszą wiecznie narzekają, nie potrafią rozróżnić kształtu końcówki czy nawet tego, czy niedotrawiona końcówka. Jeden zgania na drugiego, a częściej na poprzednią zmianę przed nimi. Na koniec zmiany tylko się uśmiechają i czekają do równej godziny po to aby jak najszybciej uciec i żeby kolejna zmiana po nich to sprzątała. Gorzej jak się ich na niezgodności przyłapie to mają tysiące wymówek albo uciekają 5 minut przed rozpoczęciem kolejnej zmiany kiedy ta ma zebranie. Dziwi mnie to, że kierownik ich trzyma dalej w tym zakładzie większości z nich nawet nie potrafi wypisać karty braku tylko chowa po kątach, żeby nikt nie widział, nie wspominając już o ich śmiesznej wydajności. Reasumując nic tylko mogę współczuć tym osobom które próbują utrzymać porządek w skupisku tych nierobów i kanciarzy.

Piotrek

Komu sprzedałem narkotyki? No słucham? Skoro ze mnie taki dealer i nawet mam swój monopol w Maflow to jacyś stali klienci powinni byc ;) . Wierzcie w co chcecie, mnie to chu.ja lata. Znalazłem lepszą pracę , lepiej płatna,mniej nerwów i kierowonik zaje.bisty a nie fałszywy i pusz.czalski jak w Maflow. Możecie ze mnie nawet tam psychopate zrobić jakoś sie tym nie przejmuje. Polowa wpisów jest spejalnie pisania przeciwko mnie, żebyście w nje wierzyli jak we wszystko. Zapraszam najbardziej aktywnych na rozmowę twarza w twarz, a sory anonimowo to odważni w twarz, to nikt mi tego nie powie ;) No chociaż na Fb by ktoś napisał to nie bo odwagi brakuje ;) Czekam i zobaczymy komu odwagi nie brakuje ;). Co do szanownej Marty, naplulem jej w twarz i nawet sie tego nie wstydze i to nie raz, tylko dwa tak dla waszej wiadomośći. Kto z was pisał lub dzwonił do mnie z pytaniem jak było? Nikt ;) a chodzicie i pierd.olicie głupoty. Kto zna prawde to zna i tyle w temacie. Marta święta nie jest, ale lepiej na mnie wymyślić bzdury, żeby sie usprawiedliwić. Czekam na odważnych ;) Pozdrawiam tych co na to zasłużyli, a wam pelikany życzę Karmy bo kiedyś przyjdzie. A do pana co podpisuje sie haha mam propozycje odezwij sie na fb zobaczymy czy bedziesz sie tak śmiał.

Ziomek
@Piotrek 05.09.2018 11:40

Piotrek wiadomo, że nikt się nie odezwie. Chyba internet im nagle odcieli ;). Widocznie odważnych brakuje, chyba starości się doczekasz, a odpowiedzi żadnej. 3maj sie i pozdrawiam

Nic nie znaczący robol
@Piotrek 05.09.2018 11:40

Nie przejmuj się Piotrek. Fałszywi byli i zawsze będą. Pamiętam jak jeszcze pracowałeś to każdy z nich robił z ciebie wielkiego przyjaciela, a kiedy ciebie już nie było? Obgadywali cię na lewo i prawo i to właśnie tylko przez to, że cie się pozbyto. Nie mieli przeciwko tobie żadnych dowodów, a zachowywali się jakby za tobą chodzili przez 8 godzin. Zresztą tak to jest jak się przesiaduje na palarni ponad 1/4 czasu pracy to z "nudów" się komuś robi za plecami. Mogę ci tylko życzyć powodzenia parę dni po tym zajściu pisałem do ciebie mam nadzieję, że będziesz wiedział kto. Trzymaj się!

Piiotrek
@Nic nie znaczący robol 05.09.2018 14:25

Wiem, przecież byłem u dyrektora i pytałem czy dowody jakieś są, to siedział z piz.dą cicho. Jedynymi dowodami są Marty oskarżenia;) . Ba nawet chciałem z Marta konfrontacji to nawet nie miała odwagi przyjść. Wkur.wia mnie to, że nikt nie chciał ze mną rozmawiać a teraz robią ze mnie dealera. I co odważniejsi wypisują tu te bzdury, ale czemu nadal nikt mi nic nie napisał? Bo jesteście zwykłe kur.wy. bez odwagi ;) Nie maja dowodów a pirdo.la farmazony ;). Zrobiłem się nie wygodny, bo miałem swoje zdanie i nie dałem sobą pomiatac przez tą sciere i tylko dlatego zostałem zwolniony. W kadrach na mnie kłamała u dyra też, a teraz siedzi z piz.dą cicho. Nawet nie ma odwagi odpisać kiedy papiery mi przysla. A wy dalej wierzcie w jej bajeczki, najchętniej bym jej ten pys.k rozj.ebal o beton, ale to kobieta i właśnie dlatego jej naplulem w pysk. ZASŁUŻYŁA kurew.wskie zachowanie to też takie traktowanie. zy kiedyś dla kogoś bez powodu byłem niemily? Chyba nie, za to wspaniała scie.ra tak ;) i jeszcze jej wierzą pelikany, jakby wam gow.no na tacy podać, też byście tak je polkneli? Tacy przyjaciele jak trzeba było im tyłki ratować bo Marta dala ciała lub ktos inny, teraz mnie nie ma to mozna zmyslac, bo sie nie dowiem;) ups nie wyszło bo jednak co niektórzy fałszywi nie są ;) Jeszcze będą tęsknić jak tylko młyn się zacznie, a z resztą juz podobno na narzędziowni jest (usunięte przez administratora) i szukanie narzędzi. Szkoda, że Marta nie przyzna, ze to jej wina. Ilekroć był problem Marta ma wyje.bane ;) tloczniki,trzpienie przychodzily chuj.owe to później gadala, ze nic nie wiedziała, wiedziała doskonale, bo nawet wyniki pomiarów z lasera miala odemnie na biurku, ale to ja jestem ten zły. Teraz mam fajną pracę i tylko słyszę, że Maflow to idioci skoro mnie zwolnili, bo w nowej pracy jakoś daje radę bez szkoleń ;) Fałszywych przyjaciół pozdrawiam środkowym palcem i życzę głębokiego chu.ja w krzyż bo w dup.e i gardło to dla was rozkosz. Nadal czekam na odważnych ;) . Madzia, haha, gdzie ta odwaga? Już się wyczerpał limit? Oj jak mi przykro... Miłej tyry na maszynkach i ploteczek na mój temat życzę ;) Mam nadzieję, że to wam umili czas pomiatania wami w pracy ;)

Twoja stara
@Piiotrek 05.09.2018 14:56

Bo to tanie miejsce, ten cały MAFLOW, zarządzanie jak w gay porno, zakład dopiero od roku funkcjonuje, a wiecznie jakieś zamieszania...

Syn syna syna
@Twoja stara 05.09.2018 18:42

W gay porno wiadomo kto kogo w du.pe ładuje, tutaj nie wie nikt. Taka mała loteria kto komu do łóżka wlezie i za co ;) Jak masz szczęście to kierownicze stanowisko, jak nie to tylko leader lub skoczek.

Nikt
@Piotrek 05.09.2018 11:40

Zgadzam się z Tobą a najbardziej fałszywa morda to Siudowska która myśli że jest tam nie wiadomo kim, pozwala sobie za wiele w stosunku do pracowników . Ja mam tylko nadzieję że ktoś się za jej tłusty tyłek w końcu wezmie . Jak będzie robiła akcje to jest jescze góra niech nie myśli że bez karna zostanie . Pozdr.

Pierwszy skoczek
@Nikt 05.09.2018 18:52

Ale jaja że już nawet za Olę się bierzecie :D No ale racja ludzie tam to porażka. Zakład zamkną szybciej niż otworzyli z takim zarządzaniem. Zwalnianie ludzi albo pozwalanie na odchodzenie dobrych pracowników zamiast ich zmotywować to jest jakaś masakra. Tam lepiej są traktowani Ukraińcy niż Polacy. Niestety.

Skoczek 2
@Pierwszy skoczek 05.09.2018 19:45

W innym zakładzie o dobrego pracownika by walczyli, żeby został tutaj jest zasada ''na twoje miejsce 5 Ukraińców'' Fakt dużo dobrych zwolnili albo sami odchodzą. Był dream team jest ekipa mocnego pierdo.lniecia niestety ale o glebę

Jola
@Skoczek 2 05.09.2018 20:35

Do pracy jeszcze jakiś czas temu chodziło się dla świetnej atmosfery między ludźmi na produkcji między liderami a skanerzystami i skoczkami. Kupa śmiechu zwłaszcza na nockach. Tam są ludzie o których będę długo długo pamiętac, bo dzięki nim ta praca była znosna. Tego już niestety tam nie ma. Wszystko się rozlecialo. Nie ma tego smiechu co był kiedyś nie ma tego luzu. Wporzadku ludzi pozwalniali a kto mądrzejszy sam się zwolnił.

Operator
@Jola 05.09.2018 20:58

Yup, to prawda była atmosfera i praca szła, teraz człowiek nie chce z łóżka wstać i tam iść. Z resztą ty Piotrek też robiłeś atmosferę, zawsze można było się z tobą pośmiać i nie tylko z tobą dużo było takich osób. Teraz jeden na drugiego patrzy jak go podje*bać

Weteran
@Operator 05.09.2018 21:09

Nigdy Piotrek nie zapomnę jak na początku nie dałeś Karasiowi sobie wejść na głowę. To bylo piękne Karaś sie darł na ciebie ty na niego. Coś czuję, że on by nie pozwolił cie zwolnić, ale to tylko moje przemyślenia. Tak to prawda nie dałeś sobą pomiatać i za to masz mój szacunek. Powodzenia ;)

Nie ważne kto
@Piotrek 05.09.2018 11:40

Brawo. To się chwali. Szczerość. Wkoncu przejrzałem na oczy Martusie. To ty zapierdalalas wszystkie weekendy a oni tak cię docenili i Martusia też. Franca fałszywa. O niej wiele było słychać. Ty tam wszystko ogarniales. Człowiek uczy się na błędach. Powodzenia w nowej pracy

Ktos
@Piotrek 05.09.2018 11:40

Piotrek Marta ideą tego portalu jest wyraźnie opinii o pracodawcy, a nie pranie brudów na forum. Z czego połowa albo i więcej to płoty wyssane z palca...mam prośbę skączcie już tą farsę bo się wymiotować chce otrzymywać tych idiotycznych wpisów. Piotrek nie byłeś tak idealny jak w różnych postach o sobie pisałeś, Marta może nie wszystko ogarnia, ale daje radę.... Fakt w kretyński sposób Cię zwolniła, ale na pewno miała jakies podstawy żeby Nie przedłużać Ci umowy. Piotrek masz nową pracę, to skup się na niej.

Pozdrawiam
@Ktos 06.09.2018 18:42

Przecież to dzieci są. A jak dzieci załatwiają problemy? Właśnie w ten sposób. Ile obj maja lat? Przecież to gowniarze jeszcze które nie potrafią załatwiać spraw jak dorośli czyli sami między sobą.

aadsas
@Ktos 06.09.2018 18:42

polecam słownik języka polskiego "skączcie"

Polonista
@aadsas 06.09.2018 20:49

Miodek daruj sobie ten tekst gorylu

Tyszki
@Polonista 06.09.2018 21:13

To nie załatwianie spraw między nimi, tylko wyjaśnienie bzdur na temat tego, że Piotrek jest dealerem. Każdy ma coś za uszami. Pozdrawiam

AA
@Nikt 05.09.2018 18:52

Ale jakie akcje? Po pierwsze Ona nie ma pracowników. Po drugie z czym by się do niej nie poszło zawsze pomoże i wytłumaczy. I to z uśmiechem na twarzy. Więc albo jesteś tumanem który nie przyswaja wiedzy albo nie masz z nią żadnego kontaktu i piszesz z zazdrości.

konfa
@AA 11.09.2018 06:43

Widać , że jesteś gówniarzem bo prawdziwy facet nie wywala swoich żalów na portalu o opinii swojego byłego pracodawcy to jest tylko znak dla nowego pracodawcy , że nie warto trzymać pracownika , który tak robi . Prześle to co piszesz na skrzynkę mailową Twojej nowej firmy zobaczymy czy popracujesz tam długo

P
@konfa 17.09.2018 11:28

Śmiało wysyłaj, po adres się odezwij to sam ci podam ;). Skoro ja jestem gówniarzem to kim ty jesteś? Bo jak na razie to wychodzisz na piz.de, ja się podpisałem to może dołącz i też się podpisz. Mężczyzna a nawet sie nie podpisał bo majtki pełne gów*a ze strachu...

ON_18_ToRuŃ

Cześć. Mam na imię Konrad. Jestem wysokim dobrze zbudowanym mężczyzną, który pozna bliżej, albo głębiej yy.. to znaczy bardziej, sympatyczną lub nie, ładną, brzydką waga nie gra roli, będziemy głównie leżeć, ale obok i patrzeć w gwiazdy przy świe... ble ble .. Pytanie brzmi czy któraś lubi ten sport, chętnie popatrzę jak gra.

Ona
@ON_18_ToRuŃ 12.09.2018 22:10

Chyba Ci się portale pomyliły

ON_18_ToRuŃ
@Ona 13.09.2018 00:16

Pomyliło to mi się w głowie odkąd zacząłem tu pracować bejbe.

anonymous
@ON_18_ToRuŃ 12.09.2018 22:10

a ja mam na imie adas i lubie mlodych chlopcow:)

ON_18_ToRuŃ
@anonymous 13.09.2018 23:00

Adam, z pedałem nie gadam

Sven
@ON_18_ToRuŃ 12.09.2018 22:10

Ja jestem Sven chłoptasiu :*

Napalona_23
@ON_18_ToRuŃ 12.09.2018 22:10

podaj nr oddzwonię

ON_18_ToRuŃ
@Napalona_23 14.09.2018 15:40

masz foto?

Karkosik roman

Ja tylko chcialem stwierdzic ze w tym zakladzie same konfitury tzn.konfideci wala z piz... jeden na drugiego i mysla ze kariere zrobia wlazenie w du... nic wam cielaki nie da pomyslcie zanim to robicie bo po poerwsze moze wam sie stac krzywda i nikt was nie bedzie tolerowac (usunięte przez administratora)

Ct
@Karkosik roman 13.09.2018 07:38

Zmiana 02AF szukają h...ją do (usunięte przez administratora)

Janusz

Nie polecam pracy w tej firmie! Jeżeli chodzi o halę cięcie - formowanie. Pracowałem jako operator na transferach na początku było bardzo fajnie pracowałem na jednej maszynie na spokojnie. Ale później.... Narzucone z góry że na jednego operatora przypadają 2 maszyny... Gdzie w PRZEPISACH BHP jasno i wyraźnie jest napisane że operator może pracować wyłącznie na jednej. Ale przepisy mają gdzieś gdy w końcu się postawiłem że nie będę pracował na dwóch za te pieniądze 1800zl. To dostałem odpowiedź jeżeli Ci się nie podoba to zmień pracę. Tak usłyszałem od kierownika zmiany. Oczywiście Ukraińcy mają lepiej gdyż lider i liderką też są Ukraińcami i wiadomo że swój pójdzie za swoim i wgl... Szkoda że nikt tego nie widzi ale co tam może z czasem ktoś to zauważy i zrobi z tym porządek.

MARIO
@Janusz 07.09.2018 13:31

Zapewniam Cię, że widzą kolego, to jest typowe zachowanie typowego buraka Polaka,udają, że nie widzą bo po co nie??? Maflow Ukraina lepsza jest niż Polak, to dzięki Małowieckiemu temu od uszczelnienia VAT w Pl, dziecko sukcesu no cuż to tylko Polandia. Pozdro

xxxx
@Janusz 07.09.2018 13:31

Januszek zacznijmy od tego że do pracy chodzi się codziennie a nie kiedyTobie pasowało, po drugie z ciebie to żaden pracownik no przykro nigdzie Cię nie położaną a zwłaszcza na produkcji .A teraz się nie użalaj nad sobą.

Janusz
@xxxx 08.09.2018 12:13

Haha pracowałem tam tylko 2 miesiące i zrezygnowałem. I dla twojej wiadomości nie opuscilem ani jednego dnia. I aktualnie pracuje również na produkcji gdzie szanuję się pracownika. I wiem wiem pracownik z Ukrainy to lepszy pracownik bo przecież pracuje 7/7 haha pozdro 600

Janusz
@MARIO 07.09.2018 14:09

Buraka?? Ja tylko wyraziłem swoją opinię jak ja to widzę . A po za tym POLSKA dla Polaków więc nie masz prawa głosu bo to nie jest Ukraina

Mario
@Janusz 08.09.2018 22:35

Powiadasz Polska dla Polaków no popatrz takie rzeczy opowiadasz no no...

Mario
@Janusz 08.09.2018 22:35

Janusz buraka to nie o tobie tylko o przełożonych, w tym zakładzie na których się skarzyłeś, źle mnie zrozumiałeś. Zgadzam się do tego co napisałeś ja byłem na innym dziale ale coś wiem na ten temat, 2 miechy robiłem ale widziałem co tam się dzieje kolego. Pozdro

zzzz
@Janusz 08.09.2018 22:30

Taki jesteś odważny a piszesz pod fałszywym imieniem Panie D......e tak na marginesie to oni Cię wywalili no i nie ściemniaj że już procujesz .No chyba że......

Monika

Rozpoczynam pracę w tym tygodniu w tej firmie. Napiszcie na której zmianie jest najlepiej który lider na jakim obszarze jest najbardziej spoko na jakiego kierownika uwazac kto jest ok itd

Fela
@Monika 19.08.2018 09:36

Już nawet Ukraińcy nie chce pracować za te smieszne pieniądze!!! Także nie pchaj się dla tego że nie warto

Nie ważne kto
@Fela 22.08.2018 07:26

Się martwicie o tych Ukraińców jak o swoich. Dla nich to są duże pieniądze. Niech się cieszą że mają pracę u nas wogole za te krzywdy które nam kiedyś wyrządzili. Nawet zwierzęta tak się nie zachowują. Szkoda że nikt o naszych tak się nie martwi. Robimy za ten damski (usunięte przez administratora) i z tego musimy rodziny utrzymać a państwo jeszcze Ukraińcom pomaga. Ludzi zwalniają nie wiadomo za co

Znajomy znajomego

Cześć wszystkim. Dzisiaj po pracy pojechałem do Piotrka na kawę pogadać i posiedzieć z kolegą. I jedno wam powiem na pewno bedzie rewolucja w Maflow. Dzisiaj Piotrek przy mnie przekazał swojemu adwokatowi prndrive'a z 16GB zdjęć, screenow i innych różnych rzeczy. Sam na własne oczy widziałem dowody na Marty winy. Możecie nie wierzyć, ale kto chętny może sie odezwać do Piotrka, może wam pokaże. Także ten panie dyrektorze proszę się przygotować na ładne baty w sądzie tym bardziej, że nawet nie chciał pan z nim rozmawiać. A jego adwokat sam mówił, że to nie działa na waszą korzyść. Marta popełniłaś duży błąd, jest wszystko, wasze rozmowy, zdjecia papierów itp. Ups chyba nie tylko Piotrek nie będzie pracował w Maflow.

haha
@Znajomy znajomego 15.08.2018 20:12

i co z tymi dowodami i co z tym prawnikiem??? po co sie P z nim widziałeś na kawe??? HAHAHAHHA No nie mów P ze kłamałeś... Ze to wszystko na temat M jest kłamstwem a na twój temat prawda...

Wiesz
@haha 31.08.2018 15:46

chcesz to posmiejemy sie razem? Tylko podaj dane cip.eczko ;)

anonymous

Z tego co słyszałem to dobrze że Tymon poleciał!faktycznie nie nadawał się na kierownika ,aby ludźmi kierować ale maszynami tak do tego tylko się nadaje

Siemanko
@anonymous 10.03.2018 07:27

Tymon to z Tych taki nie wysoki, łysy z bródką?

Ustawiacz
@Siemanko 17.03.2018 19:09

Nie Tymek jest z Chełmka, najlepszy kierownik w Maflow. Jedynu który nadaje się na kierownika produkcji. Normalny a nie jakiś niedoje***y jak Bąk beny i reszta pseudo profesjonalistów

Paweł Bąk
@Ustawiacz 10.08.2018 16:52

Ej to nie było zbyt miłe , jest jak jest ale zawsze daje z siebie 120% niczym elektryki

Ustawiacz
@Paweł Bąk 10.08.2018 18:44

Jest jak jest, nie jeden dawał 200% niczym ukrainki na rapidkach, a i tak wylecieli ;) sorki Pablo nie wypadało ;P

zbigniew
@Ustawiacz 10.08.2018 22:43

no przecież dobrze Tymek ogarniał jako kierownik to o co chodzi ? teraz pewnie pójdzie do technicznego ?

Zwykły pracownik
@anonymous 10.03.2018 07:27

Pierwsze słyszę że Tymek poleciał. Ciekawe czy prawda czy znów plotka

Ktos
@Zwykły pracownik 12.08.2018 14:49

Tymek to po 1 jest jedyną osobą która nadaję się na kierownika produkcji... Po 2 to najlepszy kierownik ze wszystkich, sprawiedliwy i normalny, a nie jakiś kolejny gościu któremu ktoś kanapki w szkole zabierał, a teraz świat jest zły. Jak tymek zostanie kierownikiem produkcji to ten zakład dopiero zacznie funkcjonować ;)

qaz
@Zwykły pracownik 12.08.2018 14:49

Widziałem go nie dawno w firmie, choć nie jestem na jego zmianie. Myślę, że to plptka, może miał wolne i go nie było.

Gg
@qaz 20.08.2018 14:49

Spójrzcie na date utorzenia wątku i się wyjaśni ;) z Tymkiem okey.

anonim
@Gg 20.08.2018 15:10

c************* p********** z niego jest

ustawiacz..
@anonymous 10.03.2018 07:27

Tymek sam odchodzi... Szkoda bo to jeden z lepszych kierowników a tej firmie

madzia
@ustawiacz.. 31.08.2018 18:38

to czekajcie bo sie pogubiłam. tymona zwolnili prawnika delaer wezwał bo ma 16GB na Marte Teraz sie okazuje ze P kłamał i to prawda że na Marte napluł i że zadnego prawnika nie ma. I teraz T z panna R odchodza sami. Co za kołowrotek . Przynajmniej będzie teraz o wiele mnie wpisów jak ich tu nie będzie;) Tzn nie beda juz wypisywali jacy sa dobrzy i jak to ich szkoda hahahaha

Leon
@madzia 04.09.2018 13:50

Panie T T i pani RM dobrana z was para.;-) powiedzcie gdzie idziecie żeby papierów tam nie składać.

Bhp
@Leon 04.09.2018 16:09

Tymek zabierz pościel z bhp!!!

Mario
@ustawiacz.. 31.08.2018 18:38

Czemu? Sam odchodzi???

Haha
@Mario 04.09.2018 18:54

I te audyty bhp. Na wszystkich zmianach oprócz jednej. Wiadomo której :D

Weee
@madzia 04.09.2018 13:50

Ale wszyscy nie do je ba ni. Widać, ze chyba macie nudne i smutne zycie. P naplul Marcie w pys.k bo zasłużyła. Tymka i Roksany żal, ale może teraz będą mieli gdzieś indziej lepiej. Fajnie, że kazdy na nich wypisuje glupoty, a w twarz nikt nie ma odwagi.. wierzycie wew wszystko co tylko usłyszycie i to już wasz problem. Nikt nie pomyślał, ze moze wmawiaja wam bzdury, żebyście siedzieli cicho i robili rurki. Po co macie się buntować, lepiej ciemnote nakarmić fałszywymi oskarzeniami to beda mieli o czym gadac przy maszynach i robić rurki. Jestescie głupsi niż murzyny, latwiej wami manipulować. Tymek jest najlepszym kierownikiem w firmie i pogodzcie sie z tym. Juz chyba zapomnieliscie kto zabrał hulajnogi o ktore mieliscie taki bol du.py. No cóż sie spodziewać po bandzie wykolejencow bez wyksztalcenia. Lepiej kogos tutaj obgadac i pidniesc swoje. Ego no nie? Na wszystkich piszecie bzdury ktore wam ktoś specjalnie gada. Ktoma znac prawde to zna. Dealer na Maflow byl i jest. Specjalnie wam gadali, ze to P żebyście mysleli, ze nie ma narkotyków. P nie ma od miesiaca a cala elyta nadal nacpana, wiec kto był dealerem?? Jesteście glupsi niz myślałem. A tymczasem milej wiary w bajki dzieciaczki ;* i spac .

Szukaj psie
@madzia 04.09.2018 13:50

A ty kur.wo kim jesteś? Zamknij ten krzywy ry.j i rób rurki. Taka mądra bo anonimowa, masz dowody na cokolwiek czy tak jak reszta wierzysz w plotki? Jesli w nie wierzysz a wlasnie to pokazujesz to jesteś tak samo glupia jak reszta. Ale Madziaa jest wspaniala szkoda, ze w pisaniu bzdur. Nie pozdrawiam Karma zrobi to lepiej.

Domysl się
@Haha 04.09.2018 22:05

Dobra cwaniaczku podaj dane to pogadamy ;) no chyba ze odwagi brak?

Kolega po fachu
@ustawiacz.. 31.08.2018 18:38

I tu się zgodzę, najlepszy, szkoda, ze odchodzi, ale mu się nie dziwię i życzę mu jak Najlepiej.

Formowanie 02AF

Lutowanie 02AF CHU*JE :D

Formowanie 02AF
@Formowanie 02AF 31.08.2018 16:55

Sorry miało być 01AF chu*je :D

Lutowanie 02AF
@Formowanie 02AF 31.08.2018 16:55

Formowanie 02AF c*pki :D

Ustawiacz

Jak to jest być ustawiaczem, dobrze? Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Eeem... Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że nawet kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec ponieważ je znalazłem i dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo "Ale jak Ty to robisz?", "Skąd czerpiesz tę radość?". A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład ustawiam maszyny, a jutro... kto wie dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sadzić... znaczy... marchew.

Uuua

Pixy wlazły wybornie ;)

Ruda
@Ustawiacz 31.08.2018 15:24

Piekne... :D

Ustawiacz
@Ruda 31.08.2018 17:26

Numernabis- Skryba, od skrybania. Ustawiacz, od ustawiania ;p

qaz

Kawecki: Inwigilacja pracowników zostanie ograniczona Dzisiaj, 31 sierpnia (06:00) Pracodawca nie może przeglądać kont pracowników na portalach społecznościowych ani stosować ukrytych kamer w firmie. Nie zawsze też uzyska wiedzę o wykształceniu kandydata do pracy - mówi w wywiadzie dla "Dziennika Gazety Prawnej", dr Maciej Kawecki z Ministerstwa Cyfryzacji.

Uuua
@qaz 31.08.2018 11:50

W Maflow wystarczy kogoś oczernić w biurach i traci prace, inwiligacja tutaj nie potrzebna

Auuu

Prawda jest taka, że kierownicy dbają tylko o siebie a o resztę no chuja,umowy obiecują i nie dają...

Uuua
@Auuu 24.08.2018 19:37

Nie oni dbają o siebie, tylko produkcja o nich dba, bez ludzi z produkcji kto z nich by cokolwiek zrobił?

pracownik

No K.u.r....w.o. się szerzy w Toruniu i tylko takie osoby tam będą pracować i lizać innym tyłki. Romeo & Julia bez komentarza , robią śmiech na cały zakład. Jeśli chodzi o Piotrka to święta Martusia sama zobaczy że zrobiła błąd, gdy zacznie tonąć no chyba że Kostowi da to jej pomoże bo ona sama to nie jest w stanie tego pociągnąć. Już podobno z biur się zaczynają dziewczyny zwalniać więc to nie tylko na produkcji jest tak ale wszędzie. Same niedobitki zostają a każdy kto trochę ogarnięty to sobie coś znajdzie. Podobno na górze w biurach też afery , rywalizacje itp. gdzie są przełożeni że nic nie widzą albo nie chcą widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LoL
@pracownik 15.08.2018 12:54

Nie ona jedna daje du.py w pracy. Jest więcej takich aniołków.

anonim
@pracownik 15.08.2018 12:54

Z czarnego biura na elanie poleciało 50 % pracowników

lutowanie i giecie jest moje

Dla wielu co się czają by pracować za najniższą krajowa na 3 zmiany.Nagroda jest ze ich zwolnia. Zreszta tu sie zwalnia nie za jakość pracy a za .....-za co?....Produkcja to pożywka dla ludzi z jakości pseudo nic nierobiących trenerów ,dla liderów wymyślających bajek chcących zostać kierownikiem itd.Tu bajka goni bajkę wielu przydupasów podczas pracy z każdą głupotę którą usłyszy lub zobaczy przekazuje dalej messengerem do innych lub nagle wychodzi do toalety i za chwile mamy wpis na tym portalu.-wystarczy tylko obserwacja kto to robi. Jedni wałczą o stołki inni o utrzymanie stołków a inni o premie. Sa jeszcze próżniacy którym wystarczy zwykle ja cos wiem ..Józek nie sprawdził rurki,lub pod jego maszyna leży papierek ,lub obrabiam mu (usunięte przez administratora) bo jest lepszy i więcej potrafi wiec trzeba go'" osmarować"" .Lada chwila pojawia sie wpisy na temat romansu bo wrócą kochający ten temat ludzie z urlopów.Cala ta sytuacja panująca w tej firmie przypomina farsę.Ale trzeba posiadać duzy dystans do tego wszystkiego bo jak nawet nic zlego nie robisz a starasz sie to i tak za dzien za dwa możesz stać sie ofiara plot lub do zwolnienia bo ktoś przypisze ci tyle idiotyzmów ze możesz porostu .Podsumowując praco na produkcji to nie tylko produkcja ale tez poświecenie swojego dobrego imienia dla idiotów którzy chcą sie promować.

anonim
@lutowanie i giecie jest moje 27.08.2018 08:29

Racja w 100 %

Beta

Nie ma co! Ogólnie wiadomo ze Firma siada widać to w zakładzie a i jak niesie wieść 2-3miesiace i częściowe zamknięcie.Ludzie gwałtownie od paru dni szukają nowych pracodawców. Miał ktoś styczność z ta firmą która od wczoraj próbuje pod firmą werbowac polaków i Ukraińców do swojej firmy i jakie dają warunki?

Coma
@on 22.08.2018 15:32

Pracuje i wiem, że to co P mówił to prawda, ale każdy może mieć swoje zdanie ;). Rozumiem, uwierzyliscie M, a ja wierze P bo byłem świadkiem nie jednej akcji..

Gi
@Coma 24.08.2018 11:27

Prawda taka, ze jakby się P wypowiedział to ok 20osób za narko out. Wy ślepi jesteście? Nie widzicie tego co sie dzieje, czy nie chcecie? Na jakiej podstawie wierzycie Marcie a nawet nie slyszeliscie Piotra? Brak polowy mózgu czy dobrze pcha się? Nawet w sądzie słuchają wszystkich a nie tylko oskarzajacego... no firma deb*ili i kureew

Marta L.

Witam! Na tyle długo pracuję w tej firmie, że mogę się wypowiedzieć. Jeżeli chodzi o prace to moja opinia jest pozytywna. Ciężka nie jest - tylko trzeba chcieć pracować. U góry jest napisane wyraźnie: ZOSTAW OPINIĘ, a nie wylewaj gorzkie żale, narzekaj i ubliżaj innym. Coś nie tak to dlaczego nie pójdziesz z tym do przełożonego porozmawiać jak człowiek? W Maflow czy na agencji nikt nikogo nie oszukuje - podpisujesz umowę i wszystko jasne ( bo chyba jak pisać potrafisz to i czytać) Nikt nikogo tutaj siłą nie trzyma jak się nie podoba są też inne zakłady w Toruniu. Jak widzę to tylko narzekać potraficie, a pracować nie ma komu. Stoicie na maszynie w jednym miejscu prawie 8 godzin, a znacie wszystkich ludzi na produkcji i wiecie co się dzieje na wszystkich halach i wszystkich zmianach? Kto z kim, kiedy i dlaczego.. No ludzie! Sami SOBIE wystawiacie opinie. Skupcie się na pracy, a nie na wszystkim dookoła! A po pracy zamiast siedzieć i bzdury wypisywać to sobie znajdźcie jakieś przyjemniejsze i pożyteczniejsze zajęcie.. Pozdrawiam.

Bond
@Marta L. 25.08.2018 01:10

Tylko zapomniałaś dopisać że oszukują na pensji jak idziesz wyjaśnić to niby mają wyrównać na przyszły miesiąc ,a i tak tego nie robią A jak już to jakieś grosze

Były pracownik
@Marta L. 25.08.2018 01:10

Żałosna jesteś bawią mnie teksty typu praca ciężka nie jest tylko trzeba chcieć pracować, odezwał się pracuś maflowy, właśnie trzeba chcieć pracować a nie kręcić się po zakładzie jak kierownicy bez sensu, to inaczej by ten zakład wyglądał czy nie tak???

01afjeba*ne,kur*wy!
@Były pracownik 25.08.2018 11:29

Marta trzeba chcieć? Nie jeden chciał i co go spotkało? Nie pie*rdol że trzeba chcieć, ja cię proszę w tej firmie jedynie trzeba wlazic w D i pod biurko szefa.. Dużo osób pracuje tu dłużej i ma odmienną opinię, więc wyjścia są dwa, albo jesteś ładna albo jesteś tam gdzie większość osob pokroju np. Marty Sz. Ja bardzo proszę skończcie pier.. jakieś bajki jak typu, ze P był dealerem itp. wąskie grono wie, ze to to nie prawda, tylko komuś musieliscie to przyklepac. Dużo osób wie, że to P mówi prawdę. Ludzie tak to jego koledzy, a teraz żaden nawet jego imienia nie broni? Ciekawe czemu jak, coś chcieliscie to byliście jego przyjaciółmi? Jesteście falszywi tak jak Marta,Jędrzej itd. Chcieliście zrobić z kogoś kozła ofiarnego to Marta mogłaś znow komuś dać Du.py a nie wymyślać. Mam nadzieję, że już przestaniecie mu zabierać czas nic nie wartymi znajomymi. Traktowal was jak rodzine i zadnego z was an lodzie nie zostawił, a wy nawet prawdy nie wyznacie, tylko potraficie pier*dolic ze zmysla. Ciekawe czemu taki Patryk,Kuba,Marta,Jedrzej na niego gadacie, że zmyśla, jak sami z nim duzo tego co mu zarzucacie robiliscie? ja mam nadzieje, ze on to czyta i zobaczy jacy jesteście dwulicowi. Był waszym przyjacielem i zawsze wam pomagal, a wy jeszcze klamiecie na niego,po co?, co z tego macie? Powinniście mimo wszystko stac za nim, a nie za jakąś kur*wa. Jedrzeja juz, rzuciła,za mało dowodów na jej zagrania? Jesteście nic nie warci w pracy jak i poza nią. Jak zdążyłem zauważyć to więcej zrobili ludzie ktorych P traktował jak kolegów. Dlaczego ludzie wam ciężko zrozumieć, że ludzie tu wylewaja żale, bo jak to zrobią normalnie to stracą pracę? Ja prld czemu świat tak tępy, żeby samemu wysunąć jakieś wnioski. A potem nie dziwota, ze mamy panstwo policyjne bo patusy na 500+ polecieli.. Na co wam szkoły jak tyle lat poszło w piz... firma chu*jowa ludzie w niej to kur*wy i każdy każdego za obietnicę lepszej przyszłości w niej sprzeda. Nie polecam,pracuje bo musze, ale już nie długo. Wszystkim życzę pomyslnych przemyśleń. Dziękuję Kur*wy

nieznajomy

Kilka słów prawdy na temat pracy w zakładzie. Praca nie jest najgorsza - jak się robi swoje i jednocześnie nie daje się sobie wejść na głowę to można w miarę spokojnie trwać przez kolejne miesiące. Każdy kto podpisuje umowę, jest świadomy, że zarobi najniższą krajową, więc o to bólu być nie powinno. Dziwi mnie to, że ludzie godzą się na takie warunki przy obecnej ilości ofert na rynku pracy; każdy kto poszuka chociaż trochę, to spokojnie znajdzie lepiej płatną pracę. Mnie w Maflow dobijały pewne na pozór nieistotne sprawy: wychodzenie po cichu na papierosa, żeby jakiś kierownik nie zobaczył, ukrywanie braków, przerzucanie obowiązków na inne zmiany, miganie się posczególnych osób od odpowiedzialności. Były sytuacje, że szedłem do lidera, a on odpowiadał, że nie ma czasu albo żebym poradził sobie sam. Wracając do warunków zatrudnienia - zwolniłem się dlatego że firma obiecywała przy rekrutacji dodatki za weekendy, a tych weekendów od jakiegoś czasu nie ma, a bez tego wypłata wygląda mizernie. Wracając do tematu samej pracy - dużo zależy od zmiany, lidera, kierownika i hali na jaką się trafi. Są maszyny, które chodzą perfekt i można nabijać 120 procent normy, a są i takie na których ciężko zrobić cokolwiek, a lider ciśnie.

marichuna :) pozdrowienia 01AF

Judasz...... Postać w kapturze przemyka na palcach jakby się kryła przed ciżbą i gwarem, obłęd w źrenicach i krok chwiejny zdradza, że myśli w głowie błądzą oszalałe. Krwawe srebrniki jak kamień u szyi, świadomość zdrady pali usta ogniem, zwrócił zapłatę na ręce współwinnych, wierząc, że śmierci w oczy spojrzy godnie. Zawisł na sznurze pod ciężarem winy, lecz tej przysługi drzewo odmówiło, Bóg sam wykonał wyrok sprawiedliwy i twarda skała stała się mogiłą. Gdzieś był Judaszu gdy w tłumie próbował ujrzeć twą postać, oczy od łez mokre, w cieniu Golgoty, bez gestu, bez słowa, widzieć cię z krzyża żałującym łotrem? Dzisiaj w pogardzie wieńczysz zdrajców grono, choć mogłeś wzorem wiary świecić uczniom. Wierniejszy komu więcej darowano, wybaczać boską, błądzić rzeczą ludzką.

anonymous

Andrzej a na montazu klej wachaja !!!!

Judasz
@marichuna :) pozdrowienia 01AF 21.08.2018 22:48

Chu.ja tam on sprzedał To że J.K twierdzi że palą na gejtach mógł równie dobrze przeczytać tutaj ostatnie wpisy. A temu co sieje ferment i miesza niech ginie (że niby J.K powiedział mu że N mu doniósł) no bzdury na kiju ale widać że ludzie lubią takie sensacje :) Myślicie że zarząd nie czyta waszych wypocin? Wystarczyło by że spikłoby się paru ludzi osmarowało konkretny dział i za kilka dni już by trzepali. Dajta se spokój z tą sensacją kto kogo sprzedał jak kur.wa w podstawówce...

Zocha

Zakład schodzi na psy !Kierowników i liderów coraz więcej nie wspomnę już o tych którzy chodzę w fartuchach ,A ludzie którzy pracują na produkcji mają na nich robić i to za marne wynagrodzenie !!! Maflow to porażka

Nick
@Zocha 22.08.2018 17:12

Trzeba było się uczyć na fachowca, a nie na robola

Szef wszystkich szefow
@Nick 22.08.2018 18:43

Nie cwaniakuj stan lepiej z boku i nie prowokuj !!!

Pracownik
@Nick 22.08.2018 18:43

O jakich Ty fachowcach mówisz?

qaz
@Zocha 22.08.2018 17:12

Jest sezon urlopowy i jak by mniej osób się spotyka, ale jak ktoś poszuka lepiej płatnej pracy to odchodzi. Jeśli w Maflow nie podniosą wynagrodzenia to i pracownicy z Ukrainy odejdą. Polskich coraz mniej. Hydraulik ma na zachodzie propozycję za 17euro. To młody jak ma dobry fach w ręku nie będzie w Polsce pracował za najniższą krajową.

Beeee
@Nick 22.08.2018 18:43

Najlepsi sami odchodzą

szef wszystkich szefow

Przestancie (usunięte przez administratora) wezcie sie do pracy i pilnujcie wlasnej (usunięte przez administratora) !!! tyle w temacie

Buhaha
@szef wszystkich szefow 20.08.2018 23:01

Szefie a laske to ty zrobisz? Inni szefowie robią ;D

Krycha
@szef wszystkich szefow 20.08.2018 23:01

Za te grosze sam się weź do roboty dajcie ludziom zarobić to nie będę mieli czasu na pierdoly

xxxxx
@Krycha 22.08.2018 07:29

Trzeba było się uczyć to i więcej byś zarabiała,a nie teraz narzekasz .

Krycha
@xxxxx 22.08.2018 20:07

Ludzie przy maszynach są bardziej wykształceni niż liderzy i kierownicy którzy mają ukończone zawodowki hehe ! Także pomyśl zanim coś głupiego napiszesz

Magister blokers
@Krycha 22.08.2018 21:01

W takim razie sama się zastanów bo niejeden dobrze wykształcony kierownik/lider jest o kilka klas, w tym społecznych, niższy od człowieka po zawodówce. W tych czasach wykształcenie można kupić, nie trzeba go mieć (hehe).

Krycha
@Magister blokers 22.08.2018 21:57

Faktycznie nie jeden bez kultury i oglady tacy ludzie nie powinni być przełożonymi

J-23

Kiedy wchodzi 4-brygadówka? Ktoś coś wie?

Ona
@J-23 17.08.2018 23:35

4-brygadowka powiadasz ciekawe kto będzie dymal za 2.100 brutto w niedzielę i święta za damski h.. J o przepraszam żeby mieć w tygodniu wolne nawet Ukraińcy wyjadą jak nie będą mogli w weekendy dorobić

llll
@J-23 17.08.2018 23:35

ha ha sam sobie pracuj za 1800zl w takim systemie a premie jak w tym miesiącu 80 %dla sciemiaczy a 20 dla produkcji i nie wiesz czy dziś cie zwolnią czy jutro .

Ct
@J-23 17.08.2018 23:35

Można pracować w 4-brygadowce ale za konkretne pieniądze a nie takie jak ten zakład płaci to chyba zostaną tylko desperaci

Cykada
@Ct 18.08.2018 19:29

Zakład miał sie rozwijać, a Bąk, Benek i im podobni, tylko go wykończyli. Pozwalniali dobrych pracowników, bo na jego miejsce 5 Ukraińców itp. To teraz macie tych na twoje miejsce i nie narzekajcie, że zamykacie. Znajdziesz 5, ale 4 z nich się zwolni a 5 jest do niczego. Brawo wy!

qaz
@J-23 17.08.2018 23:35

Chyba nie wejdzie, bo w pozostałych zakładach już by była Tychy, Chełmek, a jak wejdzie to wydajność spadnie, za te pieniądze co płaci firma, nikt nie będzie się starał normy wyrabiać.

Alum
@qaz 18.08.2018 22:46

Każdy zakład jest osobny .

leon zawodowiec

Najlepszy nie jest Piotrek ani Marta tylko ten lider z ukrainy ktory ma w swoim kraju zone idzieci a tu kawalera udaje isie kurwi co za pala powinni mu jaja uciac kurwisko (usunięte przez administratora) a ty panno z jakosci rozbijasz rodzine ale zreszta (usunięte przez administratora) mnie to

Ona
@leon zawodowiec 16.08.2018 19:57

Zajmijcie się wszyscy swoimi rodzinami zamiast siedzieć w tel. Lub komputerze i te głupoty pisać każdy ma swoje życie jak je przeżyje to jego sprawa

Loki
@leon zawodowiec 16.08.2018 19:57

Jest więcej takich par w zakładzie.

xyxyx

Witam Jakie są zarobki na produkcji?

J-23
@xyxyx 16.08.2018 16:27

Nawet nie zadawaj tu takich pytań. Szukaj pracy gdzie indziej.

Cicha wielbicielka :)

Pozdrawiam wodzianke :)

T

Dementujac plotki jakie krążą po zakładzie. Piotrek nic nie wymyślił wszystko jest prawdą, ale wy nie chcecie wierzyć ;p

Marek
@Andrzej 14.08.2018 17:31

To ten Andrzej bez brwi ?

Hihi
@Marek 15.08.2018 17:41

Ch*uj go wi ;)

Zostaw opinię o Boryszew S.A Oddział Maflow - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boryszew S.A Oddział Maflow