Masterpress S.A.

Białystok

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 101 ocen.

Opinie o Masterpress S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Masterpress S.A.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@byłypomocnikdrukarza, rozumiem Twoje rozczarowanie, jednak po 4 dniach często nie jesteśmy w stanie obiektywnie ocenić całej firmy. Wiele osób inaczej postrzega swoje początki w pracy, od późniejszego zatrudnienia. Na pewno dla osób chcących się zatrudnić ważniejsze będą opinie bardziej doświadczonych osób.

Były pomocnik drukarza - nie warto być pomocnikiem

Pracowałem w Masterpress jako pomocnik drukarza. Zwolniłem się po 4 dniach. Moje wrażenia - budynek biurowy piękny i nowoczesny, firma bogata i wydajna. Z zewnątrz firma prezentuje się wspaniale. Nie wiem, jak wygląda praca w innych działach i na innych stanowiskach, mogę odnieść się tylko do funkcji pomocnika drukarza. Zajęcie samo w sobie nie jest ciężkie ani skomplikowane, wszystkiego można łatwo i szybko się nauczyć. Przy zachowaniu uwagi, ryzyko wypadky przy pracy jest minimalne. Wszystkiego można szybko się nauczyć pod warunkiem, że ktokolwiek szkoli nowych pomocników. Razem ze mną zatrudniło się 3 innych pomocników. 2 zwolniło się po 3 dniach, ja odszedłem po 4 dniu. To, co podczas Akademii mówili nam ludzie z HR, nijak się nie ma do rzeczywistości. Podobno firma stawia na pierwszym miejscu człowieka, pracownicy w hali noszą koszulki z napisem "Zawsze możesz na mnie liczyć". Po oprowadzeniu po hali przez team leadera, zostaliśmy przydzieleni do maszyn i drukarzy. Drukarz, z którym miałem pracować, zignorował mnie. Niczego mnie w ciągu mojego pobytu w Masterpress nie nauczył. Osoby, z którymi zaczynałem prace, miały podobne wrażenia. Nikt nas nie uczył, nikt nas nie szkolił, nikt nie interesował się nami. Nigdy w życiu nie spotkałem się z taką sytuacją, byłem tym zszokowany. Rotacja na stanowisku pomocnik drukarza jest olbrzymia. Nikomu nie polecam tego zajęcia. Podczas Akademii panie z HR i pan dyrektor zwyczajnie kłamali. To, co mówili o atmosferze panującej w firmie, systemie awansów, systemie wynagradzania, to było zwykłe kłamstwo. Tak, jak wspomniałem - mogę odnieść się tylko do pozycji pomocnik drukarza. Odradzam tę posadę. Zauważyłem, że olbrzymia większość pomocników to bardzo młodzi chłopcy - 19-22 lata. Nie dziwię się. Żaden starszy, doświadczony człowiek nie zechce pracować w takich warunkach. Może ci chłopcy myślą, że tak powinno być w pracy - przychodzi nowy pracownik i literalnie kazdy ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie, tak nie powinno być i dlatego po 4 dniach zrezygnowałem z pracy. Wszystko, co nauczyłem się na stanowisku pomocnik drukarza, opanowałem sam albo z pomocą innych pomocników. Żaden drukarz nie kwapił się do uczenia mnie czegokolwiek. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie jako pomocnik drukarza. Wolę nie mieć pracy niż być tak traktowany w miejscu pracy. Trzeciego dnia team leader oddelegował mnie do zupełnie innego zajęcia. Miałem przekładać niepotrzebne materiały na paletę. Co ta czynność miała wspólnego z charakterem wykonywanej przeze mnie pracy? Czego mnie ta czynność by nauczyła? Co to ma miało wspólnego z treningiem i szkoleniem? O firmie Masterpress mam jak najgorsze zdanie.

Nowy

Prosze o pomoc mianowicie chodzi o grafik pracowników czy ktoś by mógł podpowiedziec jak sprawdzic grafik w drukarni w białymstoku z góry dzięki

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Teraz twa rekrutacja na stanowisko Pracownik Produkcji. Co jako obecni pracownicy firmy możecie powiedzieć o tym jak wygląda praca w na produkcji? Czego mogą się spodziewać osoby, które są tą ofertą pracy zainteresowane?

Nie traćcie czasu

Brak słów na ten cały masterpress człowiek który po zdanym egzaminie dziękuję za współpracę. To jest jakaś ściema. "Egzamin poszedł dobrze ale dziękuję za współpracę. Dlatego, że na egzamin można się nauczyć lecz nie masz zaangazowania"

Jacuś

Jeżeli pójdziecie na Akademię zdacie egzamin, w wyniku końcowym będziecie odesłani do domu ponieważ brak wam zaangażowania

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Masterpress? Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnych warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

pawlo

pracowałem w olsztynie,jako pomocnik maszynisty.ludzie tam zatrudniają slepych kulawych itp,czasmi musiałem slepego prowadzic do drzwi.place marne,ponizanie pracownikow,nie polecam.

vhyis
użytkownik zarejestrowany

@ basdia - znajomy tam pracował, nie chcia,l zdfradzić ile zarfabia twierdzac (zreszta słusznie) że jest to tajemnicą firmy. Ale z tego mówił była to niezła kasa

basia

Drodzy pracownicy masterpress, pojawiło się ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klienta, mam doświadczenie w sprzedaży w branży wydawniczej, angielski znam, niemieckiego nie który jest wymagany, czy ktoś z pracujących tam osób mógłby mi przybliżyć warunki zatrudnienia, jaka podstawa, jakie szanse na premie, czy są częste delegacje i jaka jest atmosfera w pracy. Nie interesują mnie opinie rozżalonych którzy za nic nierobienie dostają marne pieniądze. Z góry dziękuję

potempa

Firma "pod stołem" załatwia przetargi dla "swoich" . Zatrudnia swoich "misiewiczów". No wolno im. NEPOTYZM w fazie kwitnącej

Player1256

Pracowałem w masterpresie parę lat i powiem że kariery nie zrobicie. No chyba że familia kogoś wyżej postawionego. Nawet jeżeli będziecie mieć świetne wyniki i chcecie zrobić coś żeby wszyscy byli zadowoleni lub choć troszkę zaistnieć to nie ta firma. Liczy się tylko masa a nie jakość nie ważne że chcesz zrobić dobrze tylko masz zapier...ć.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

grrrr

Wyplata zawsze na czas ale taką stawkę to chyba w zarządzie mają cala reszta najnizsza krajową lub lekko wyżej i tu z utrzymaniem rodziny jest już problem. Jeśli jesteś stanu wolnego to se poradzisz za takie pieniądze ale jeśli masz rodzinę to z jednej wypłaty się nie utrzymanie. Stawki jakie podadzą w widełkach te górne nie są do osiągnięcia to tylko marchewka przysłowiowa.

Deaf power

Witam. Pracowałem pakowania w firmie Masterpress. Nie pamiętałem termin. Około 2012-2014 r. Obecne nie pracuję. Mój znajomi pracuje obecne. Opowiadał mi. Podobne jak ja. Czuję jak jestem dyskryminowany bo są niesprawiedliwe innymi pakowaczami. Za szybko pakuję, a oni wolno. Jak ja kiedyś wolno pakuję, a spedycja, liderzy kazał że mam szybko spakować, a reszta nie, i tak denerwowałem się. Na przykład każdy dziennie spakuję 200 rolek, a oni 100 rolek, ale takie same zarobki, to niesprawiedliwe. Wielki Skandal !!!

zula
@Deaf power 16.08.2016, 18:10
Witam. Pracowałem pakowania w firmie Masterpress. Nie pamiętałem termin. Około 2012-2014 r. Obecne nie pracuję. Mój znajomi pra...

Wszyscy widzieli jak pracowałeś.T o co napisałeś to bzdury wyssane z palca.

Kinia

Skąd przypuszczenia ze pracowałam

Kinia

Tyle to ty w zyciu nie dostaniesz

Hoho

Ta 2 z przodu to chyba z nadgodzinami i premia

elektra

Dlaczego usuwacie napisane opinie o jednej z najgorszych firm, wyzyskującej ludzi. Czy one są złe czy dobre powinny tu widnieć. Jeśli firma MASTERPRESS zasłużyła na to, to to powinno być przestrogą dla innych a nie (moderator) usuwa bo to nie wygodne. Szkoda, że nie dochodzą prawdziwe opinie do ludzi o takich firmach gdzie człowiek jest robolem. Pozdrawiam (moderatora) elektra

Ala
@elektra 15.01.2016, 09:37
Dlaczego usuwacie napisane opinie o jednej z najgorszych firm, wyzyskującej ludzi. Czy one są złe czy dobre powinny tu widnieć....

nie każdy może być przecież prezesem..a w Masterpress nikt nikogo robolem nie nazywa !!!

chirurg

Osoba, która jest zdziwiona, że trzeba wyrobić normę urwała się z choinki. Konkurencyjne firmy robią podobne ilości i aby dostać zlecenie należy zapewnić sprawne i terminowe wykonanie pracy. Jeżeli chcesz w pracy robić co łaska to bądź pewna, że w życiu też zarobisz co łaska.

z ch.. na rozum się zam.
@chirurg 31.10.2015, 16:35
Osoba, która jest zdziwiona, że trzeba wyrobić normę urwała się z choinki. Konkurencyjne firmy robią podobne ilości i aby dosta...

Masz rację ale u nas laska to 1000zl a np. w DE ta sama laska to 1000eur, masz ci los co ?

gosc

Praca jak praca.część liderów nie kompetentnych i mściwych (AS) ale nie wszyscy.zarobki na czas.system miar-porażka zarządzania ale przejrzeli na oczy i się opamiętali.praca-może być choć dużo 6/10 .zarobki-przeciętne lub niskie 4/10.przełożony- 1/10.lepsza taka niż żadna ale nie dla ambitnych i żądnych awansu i chwały

Gość

Nie polecam tej firmy. Zatrudniają przez agencje pracy taką jak np.HM. Atmosfera w pracy jest TRAGICZNA. Ten kto jest słaby psychicznie to nie wytrzyma! Ludzie zwalniają się nawet po kilku godzinach. Tam nie pracujesz tylko ( usunięte przez administratora )..Masz umowę zlecenie, na której masz wpisane stanowisko: pomoc drukarza, która nie ma nic wspólnego z tym co robisz. Praca wygląda w ten sposób, że pracujesz pod presją czasu. Trzeba wyrobić tzw. Normę. Tak jak już wyżej zostało napisane jest rywalizacja między grupami (pracownicy na zmianie).To jak praca na akord. Robisz az do ostatku sił. I to jeszcze powiedzą dlaczego tak mało zrobione. Podsumowując nie polecam tej pracy bo jest to wyzysk w biały dzień. Szukajcie lepszej pracy! A od tego trzymajcie się z daleka. Życzę Wszystkim owocnych poszukiwań w znalezieniu dobrze płatnej pracy. POwodzenia

prac
@Gość 08.10.2015, 04:03
Nie polecam tej firmy. Zatrudniają przez agencje pracy taką jak np.HM. Atmosfera w pracy jest TRAGICZNA. Ten kto jest słaby psy...

Niestety, muszę potwierdzić kilka z tych opini. faktycznie wyścig szczurów to jest, liderzy który powinni służyć pomocą i radą, wręcz odwrotnie bardziej przeszkadzają i podkręcają negatywną atmosferę. jeśli jesteś nowym pracownikiem, pamiętaj: "rację ma ten który pierwszy podpier... drugiego" . więc opinie o atmosferze w firmie są niestety prawdziwe. A większość ma koneksje rodzinne, zatem jeśli chodzi o karierę to zapomnij. No chyba, że masz odpowiedni charakter... odnośnie, natomiast pracy samej w sobie to jest spoko. Jak ktoś przyszedł pracować a nie się opieprzać 8 godzin to nie bedzie miał z tym żadnego problemu, pod warunkiem, że nikt nie będzie mu się wpieprzał co 15 min. Kto już popracował w swoim życiu bedzie wiedział o ważnych rzeczach jak: KASKA ZAWSZE NA CZAS, 8 godz. zmiany, płatne nadgodz. oraz socjal. Lecz niestety, "RODZINA masterpress" to tylko pokaz dla kierownictwa i Prezesów, którzy chcą werzyć w ten slogan. Lecz niestety piękne przemowy, ani najlepsze programy tego już nie zmienią....

ania

A co możecie powiedzieć o pracy na stanowisku planista? Warto startować? Jakie zarobki na początek ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Masterpressowitz

Hej Baric, Zły kierunek obrałeś, klienci przeważnie gdzie indziej poszukują takich informacji, ale ok, spróbuję pomóc. Otóż jeśli chodzi o etykiety i opakowania to nie jest to takie proste, gdyż terminologia różnie określa i czasami etykieta może być też opakowaniem (saszetka kosmetyczna), ale w większości przypadków nim nie jest. Masterpress produkuje i etykiety i opakowania - wszak to są dwie firmy, kilka technik druku, itp. itd... Co do trwałości, to wszystko zależy od zastosowania, inne materiały (podłoża drukowe, farby, lakiery, itp.) będą miały zastosowania w procesie etykietowania chemii gospodarczej, a inne do etykietowania np. wędlin. Co do żywych kolorów, to możemy zadrukować dowolny kolor ze skali Pantone, czy wg wzorca od klienta, nawet farbami fluorescencyjnymi, itp. Ale... jeśli Twój post to nie fake, zapraszam na stronę http://www.masterpress.com/pl/index.php tam masz dane kontaktowe i wszystkiego się dowiesz:) Pozdro heiterom :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Mirek

Tak, super jest. Jumbo w czoko i do przodu :)

nicki

Pensje sa marne. Oczywiscie zależy wszystko zalezy od zajmowanego stanowiska. Hm... Co moge powiedziec dobrego o tej firmie to, że jest tutaj prawdziwie domowa atmosfera. Super, Brawo, tak trzymać Panie Prezesie!

Maniek
@nicki 25.03.2014, 10:21
Pensje sa marne. Oczywiscie zależy wszystko zalezy od zajmowanego stanowiska. Hm... Co moge powiedziec dobrego o tej firmie to,...

nicki jestem zainteresowany pracą u was, na jakie zarobki mogę liczyć? Co rozumiesz przez domową atmosferę?

kobra

mam wrażenie, że w/w oceny dotycza pracy na produkcji, a prawda jest taka ze biuro jest super, pracuje sie tu dobrze, nawet nie zle placa, dyrektorzy sa ok, pracy duzo, no ale za cos trzeba placic. polecam

były pracownik

prawda jest taka, że ta firma stała się jednym z (usunięte przez administratora) w Białymstoku, nie prawdą jest że aby utrzymać się na rynku jako firma jedynym wyjściem jest cięcie kosztów, aby zmotywować pracownika nie koniecznie trzeba dawać mu podwyżki chociaż uważam że premie to najlepsza motywacja dla pracownika. Mastarpress stosuje na pracownikach zasadę kija nie marchewki, wprowadza rywalizację zmianową, co sprowadza się do wrogości między pracownikami, a pracownicy w związku z tym aby (prawdopodobnie się podlizać) lub utrzymać swoją pozycję zaczynają na siebie donosić. Atmosfera czysto ludzka jest nie do zniesienia. Niestety w białostockich firmach staje się to już standardem aby wyzyskiwać pracownika, bo po co zatrudnić jednego pracownika, skoro jednego można zwolnić, a kolejny będzie pracował za dwóch bo czuje nad sobą bat, no i zapłacimy mu za to grosze. Taka jest prawda i nic tu się nie zmienia

On

Ostatnio da się zauważyć, że ludzie często zmieniają stanowiska pracy lub uczą się na innych stanowiskach. Trzeba tylko o to upomnieć liderom, kierownikom, nikt tu jeszcze nie zabronił nikomu się rozwijać. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i walczyć o to. Ważna jest też cierpliwość, tu stanowiska specjalistyczne czy kierownicze nie zmieniają się co miesiąc.

On

Na pewno jak będziesz myślał kategorią "ile czasu zajmie UZYSKANIE awansu" to nigdy go nie doczekasz. Na pewno trzeba wnieść coś od siebie wartościowego, dzięki czemu firma Cię wręcz nie wypuści inwestując w Twoją osobę sporo środków.

-

tak

?

@Bartek, @Tolek, przyjmują tak jak przyjmowali, ludzi ciągle potrzeba, do różnych działów potrzeba różnych ludzi. Jest rotacja - tak jak wszędzie. Co do powodzenia podczas rekrutacji i ustalania wynagrodzenia - ameryki nie odkryję mówiąc, że pracownik z doświadczeniem w branży ma szansę wynegocjować lepsze warunki. "Żółtodziób" jest skazany na najniższą krajową (wyjątki) "Żółtodziób" z dyplomem wyższej uczelni - j.w. (wyjątki) "Żółtodziób" z dyplomem wyższej uczelni technicznej plus 500-600zł brutto więcej - na początek. (wyjątki) ( usunięte przez administratora ) Podsumowując: chcesz pracować - będziesz pracował, nie chcesz pracować - znajdziesz milion powodów. Życie.

Bartek

Witam chciałbym zacząć pracę w masterpress , kilka lat temu pracował tu mój kolega na stanowisku pomocnika drukarza. Czy osoba bez doświadczenie ma jakiekolwiek szanse ,aby się załapać ? Z góry dziękuję za odpowiedzi .

Mr. Mister

Bzdury ludzie wypisują, jak ktoś nie chce pracować tylko przychodzić do pracy to nic dziwnego że potem są rozczarowani. Płaca zawsze na czas, co prawda kokosów się nie dorobimy, ale jak ktoś się pokaże z dobrej strony to dostanie umowę o pracę i w miarę sensowne pieniądze.

nick
@Mr. Mister 28.08.2013, 16:16
Bzdury ludzie wypisują, jak ktoś nie chce pracować tylko przychodzić do pracy to nic dziwnego że potem są rozczarowani. Płaca z...

Ha ha ha

anonim
użytkownik zarejestrowany

druk, jak to obóz pracy? Nie wypłacaja wynagrodzeń w Masterpress? Dużo nadgodzin? Współpracownicy chociaż się wspierają?

olo
@anonim 13.01.2017, 17:14
Nie prawda pracuje już w Massterpresie 10 lat zawsze są wypłaty na czas, premie, trzynastu premie świąteczne chwili dla dzieci...

Próbujesz coś sprawy wygładzić. Chyba to ktoś z kierownictwa?

kolec
@olo 26.02.2017, 15:36
Próbujesz coś sprawy wygładzić. Chyba to ktoś z kierownictwa?

To nawet pewne!

anonim
użytkownik zarejestrowany

płemieł, czyli nie polecasz pracy w Masterpress? Jakoś uargumentujesz? Bo chyba nie jest tak źle, skoro ludzie pracują. Ile zajmuje uzyskanie umowy o pracę?

kto?

czyli?

kto?

a jakie to opinie?

Malgo

Moi Krytykanci, Cechą narodowa jest krytykowanie działań innych ludzi. Nikt wam kochani nie broni załozyć własnej firmy! Podejmijcie to ryzyko, zainwesujcie i zastawcie własny majatek. W dzisiejszych czasch, aby firma przetrwała, to trzeba zachowac przewage konkurencyjna - ciąć koszty i wprowadzać ciągłe modyfikacje. Ile zmian w usprawnieniu firmy zaproponowaliscie sami?!! Czy tylko odbębnić swoje ponarzekać na kapitalistyczny (usunięte przez administratora) i do domu??? Takich firm jak Masterpress borykających się z dynamiką zmian jest tysiące. A jak wam tak żle, to szukajcie, lepszego losu. Wszędzie jest dobrze, tam gdzie nas nie ma. U sąsiada trawa zawsze zieleńsza. Ja pracuję z Masterpressem od wielu lat i oceniam firme b. pozytywnie, idzie z duchem czasu. Panie Prezesie tak trzymać!

bry hesu

Nawet nie macie pojęcia jak potrafią podziękować pracownikowi za prawie 9 letni staż druku flexo!!!! Mam czyste sumienie pisząc, że po prostu stać ich na tzw "żółtodziobów" niż wynagradzanie wyuczonych drukarzy. Niech zatrudniają więcej mądrych głów, niż prawdziwych drukarzy!!! a nie pseudo maszynistów!!!!!!!

ania342
@bry hesu 25.11.2010, 20:26
Nawet nie macie pojęcia jak potrafią podziękować pracownikowi za prawie 9 letni staż druku flexo!!!! Mam czyste sumienie piszą...

Jest to bardzo pożądna firma.

nick
@bry hesu 25.11.2010, 20:26
Nawet nie macie pojęcia jak potrafią podziękować pracownikowi za prawie 9 letni staż druku flexo!!!! Mam czyste sumienie piszą...

Ha ha!!! Bzdura pracuje już 10 lat i zawsze jest wynagrodzenie na czas nigdy nie było spóźnien. Zarobki sa dogodne plus premie.

Zostaw opinię o Masterpress S.A. - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Masterpress S.A.