Masterpress S.A.
2 120 5 1

Opinie o Masterpress S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ciekawy
 Opinia

A może coś o liderach z innych działów?

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Ciekawy 08.05.2019 19:05

Firma Masterpress umieściła na swojej stronie internetowej informację o naborze na pracownika produkcyjnego. Wiesz coś na temat tego stanowiska? Interesuje mnie informacja, czy praca jest ciężka fizycznie? Widziałem, że wymagana jest dyspozycyjność na dwie zmiany oraz zdolności manualne. Brakuje informacji o tym, czy pracownik musi być przyzwyczajony do prac fizycznych, dlatego mam nadzieję, że dowiem się coś na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie
essa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, każdemu nowemu pracownikowi nie polecam pracy na myjni. Brudna, śmierdząca praca a do tego nie wiemy, jako wpływ ma na nasze zdrowie. Wdychanie octanu etylu to codzienność. Pan WP to jedyny plus tej pracy, bo jest niezwykle pomocna osoba, do której zawsze mogłem się zwrócić z prośbą o pomoc. O panu strongmanie nie będę mówił, bo bym musiał mówić jedynie źle. W skrócie o liderach zmiany. Atmosfera była średnia, co zresztą zgłosiłem osobie z kadr. Pracuje tam pewna starsza osoba, z którą nijak się dogadać. Przychodził do pracy często pod wpływem, często również krzyczał na nowych pracowników. Natomiast reszta pracowników była bardzo miła i miło ich wspominam. Dodatkowa gwiazda za Pana lidera, który się chyba marnuje trochę na hali i zasługuje na coś lepszego w tej firmie. Pozdrawiam ciepło.

Pomocna?
Tak7Nie
essa
 Opinia
@essa 23.03.2019 17:10

A i jeszcze dodam, że zarobki są całkiem spoko, jak dla osób które dopiero zaczynają pracę. W ciągu miesiąca podwyższona została mi stawka do bodajże 17 zl/brutto. Bon na święta w postaci 200 zł również się pojawił. Na zarobki z tego co słyszałem nikt tam nie narzeka. Jedynie napięta atmosfera i jak wyżej wspomniałem - liderzy, którzy w dużej większości nie potrafią się nawet wypowiadać.

Pomocna?
Tak4Nie
Iwona
 Opinia

Czy to prawda ze w firmie masterpress jest teraz promocja na nowego "niewolnika", czyli za polecenie nowego "niewolnika" polecający dostaje 500 zł do wypłaty a nowy "niewolnik" tyra za marny grosz? Parodia normalnie.

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Iwona 02.11.2018 10:33

Skąd masz informację na ten temat? Czy wcześniej również firma Masterpress S.A. w jakiś sposób wynagradzała osoby, które poleciły do pracy swoich znajomych? Opisz, co wiesz na ten temat. Czy to jedyny sposób wynagradzania?

Pomocna?
Tak3Nie1
Iwona
 Opinia
@Paweł 02.11.2018 12:57

Nie ma znaczenia skąd, a ważne jest ze to fatalny pomysł i świadczy o głębokiej desperacji. Opisz może co ty wiesz na ten temat i kto taki pomysł wymyślił? HR?

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Iwona 05.11.2018 22:44

Niestety nie wiem nic na ten temat, ponieważ nie jestem pracownikiem firmy Masterpress. Staram się uzyskać informacje, które mogą być pomocne dla potencjalnie zainteresowanych osób pracą w tej firmie. @26latminełojak, może Ty wiesz, czy rzeczywiście firma wynagradza pracownika za polecenie znajomego do pracy?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Iwona 02.11.2018 10:33

Naprawdę śmieszą mnie te wasze wypowiedzi, niewolnicy haha.

Pomocna?
TakNie
Ja to Ja
 Opinia
@Iwona 05.11.2018 22:44

A właśnie że nie jest to fatalny pomysł i jest praktyowany w większości firm w Białymstoku, jest to tzw. system poleceń który jest w swoim założeniu systemem bardziej praktycznym niż system agencyjny z wielu powodów.

Pomocna?
Tak3Nie
Iwona
 Opinia
@Ja to Ja 17.11.2018 09:31

No nie jest fatalny dla pracodawcy to oczywiste jak się nie ma wystarczającej ilości pracowników to się 500+ wymyśla.

Pomocna?
TakNie
Ja to Ja
 Opinia
@Iwona 17.11.2018 18:49

Ale to nie pracodawca wymyślił 500+ teraz i nagle ponieważ system poleceń działa w Białymstoku od ponad 10 lat w wielu firmach, a jego głównym założeniem nie jest znalezienie pracownika na chwile tylko na dłuższy okres. Ciężko uwierzyć że ktoś poleci kogoś niepewnego do pracy w której sam pracuje ponieważ byłoby to conajmniej nielogiczne. Koniec końców istnieje niższy poziom ryzyka wyboru osoby która opuści daną firmę po tygodniu lub dwóch. I mnie zastanawia tylko jeden fakt iż osoba o nicku Iwona jest dość aktywna na forach więkści Białostockich firm.....

Pomocna?
Tak3Nie1
Iwona
 Opinia
@Ja to Ja 18.11.2018 12:20

a kto wymyślił ten system poleceń jeśli nie pracodawca? Jedyne co zagwarantuje pracownika na długi okres to fakt, ze dla tego pracownika praca i jej wynagrodzenie będzie odpowiadać a nie fakt ze ktoś go poleci i zainkasuje za niego 500 złotych.

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Iwona 18.11.2018 23:14

Od dawna w firmie Masterpress obowiązuje system polecania pracowników? Rzeczywiście system przynosi planowane rezultaty i pracownicy, którzy zostają poleceni przez osoby pracujące już w firmie, rzeczywiście zostają na dłużej? Ktoś może sprecyzować, jak to dokładnie funkcjonuje? Będę wdzięczny.

Pomocna?
TakNie
ObywatelRP
 Opinia
@Ja to Ja 17.11.2018 09:31

Jest chorym system w którym zakłady przejmują znajomi, koledzy, rodzina, krewni po kądzieli, mogą tam grupowo robić durnia z najlepszego nawet pracownika po kilku latach, wiec ludzie traca ochotę na prace w takich miejscach bo jakby się nie starali bez znajomosci i tak zostaną skasowani. Taki system nazywa sie nepotyzmem, a nie obiektywna oceną pracowników po wynikach pracy.

Pomocna?
Tak4Nie
Paweł
 Opinia
@ObywatelRP 22.11.2018 20:48

Sam osobiście miałeś możliwość pracy w firmie Masterpress? Jeżeli tak, to napisz, czy byłeś wśród osób, które zostały polecone pracodawcy przez znajomego, czy może aplikowałeś na któreś z aktywnych ogłoszeń o pracę? Opisz, jak to wyglądało w Twoim przypadku.

Pomocna?
TakNie
essa
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Iwona 02.11.2018 10:33

Tak, oferta była bodajże do kwietnia.

Pomocna?
TakNie
Mick
 Opinia

Pan (usunięte przez administratora) Operator znęca się psychicznie nad nowymi pracownikami nikt tego o nie widzi

Pomocna?
Tak16Nie
Paweł
 Opinia
@Mick 11.12.2018 03:30

Twoje oskarżenia względem rzekomego znęcania się nad pracownikami zatrudnionymi w firmie Masterpress przez operatora są bardzo poważne. Mógłbyś podać konkretne przykłady, które potwierdzą to, co napisałeś? Chciałbym wiedzieć również, czy jako pracownicy zgłaszaliście ten fakt szefostwu firmy? Odpowiedz proszę, jak to wyglądało.

Pomocna?
Tak1Nie
Zainteresowana
 Opinia

A co z pracą w biurze? Ktoś poleca albo nie? Koleżanka mówiła że może zaraz będzie rekrutacja i się zastanawiam..

Pomocna?
TakNie1
Ania
 Opinia
@Zainteresowana 10.11.2018 12:05

Ja nie polecam. Pracowałem i jeśli nie masz taty "derektora" (kto pracował to wie o kim pisze) to nic nie wskurasz oprócz wrzodów na żołądku.

Pomocna?
Tak9Nie
Paweł
 Opinia
@Ania 12.11.2018 17:01

Aniu, widzę, że masz wiedzę o tym, jak wygląda praca w biurze, jeżeli chodzi o firmę Masterpress, więc chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o tym stanowisku. Czy możesz napisać, jak wygląda wynagrodzenie pracowników biurowych? Składa się ono tylko z samej podstawy, czy może firma oferuje również jakieś dodatki? Mogłabyś napisać, jak to wygląda? Będę wdzięczny.

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Ania 12.11.2018 17:01

Aniu a to Jacky T. dalej w biznesie siedzi? Niektórzy chwalą sobie pana...

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Clean, w jakim celu uważasz, że należałoby porozmawiać z pracownikami, którzy zajmują stanowisko operatora maszyn w firmie Masterpress S.A.? Dzieje się coś niepokojącego, co wymagałoby interwencji szefostwa firmy? Przedstaw, proszę, dlaczego tak napisałeś.

Pomocna?
TakNie
Nowa
 Opinia
@Iwona 25.09.2018 09:11

Dlaczego w fimie masterpress jest zakaz rozmowy o wynagrodzeniach?

Pomocna?
Tak6Nie
Pracownik
 Opinia
@Nowa 27.09.2018 22:36

To jest klauzula poufności i każdy ją musi podpisać przy zawarciu umowy. Może jej nie podpisać, tak samo jak i samej umowy. Macie duży wybór na rynku pracy, nawet w Białymstoku. Wybierajcie. Oczywiście klauzula klauzulą, a ludzie i tak rozmawiają o wynagrodzeniach ????

Pomocna?
TakNie
Kodeks pracy warto znać
 Opinia
@Pracownik 08.11.2018 23:11

Klauzula poufności wynagrodzenia pracowników dotyczy pracodawcy a dokładnie administratora danych osobowych, bo wynagrodzenie pracownika to dana osobowa i chroni ją RODO. Fakt, że w firmie Masterpress pracownik podpisuje taka klauzule jest zwykłym nagięciem prawa. Co więcej, pracodawca nie może zabronić pracownikowi dzielenia się danymi o swoich zarobkach z kolegami z pracy np. poprzez wprowadzenie klauzuli poufności wynagrodzenia. Nie może go również w żaden sposób upomnieć ani ukarać, jeżeli dojdzie do takiej sytuacji. Zgodnie bowiem z kodeksem pracy wszystkie postanowienia umów o pracę mniej korzystne niż przepisy kodeksu są nieważne. Przez wzgląd na fakt, iż we wspomnianej ustawie nie znajdziemy zapisu zabraniającego pracownikom ujawniania wysokości swojego wynagrodzenia, a zasada taka ograniczałaby ich w dobrach osobistych, postanowienia umowne ustanawiające tajemnicę wynagrodzenia w stosunku do nich są nieważne. Ja osobiście rozmawiam z każdym w firmie o swoim wynagrodzeniu i tylko czekam na konsekwencje wynikające niby z tej niczym nie skutkującej klauzuli którą wymyślił dział HR chyba tylko po to aby nie wyszło ze pracownicy na tych samych stanowiskach produkcyjnych maja rożne stawki godzinowe a to podchodzi już pod fakt dyskryminacji pracowników i z tym już można by do PIP-u a nawet sadu uderzyć o odszkodowanie.

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik
 Opinia
@Kodeks pracy warto znać 12.11.2018 16:52

Klauzula poufności pojawiła się dużo wcześniej niż powstał dział HR. Oczywiście tak jak pisałem powyżej - możemy umowy nie podpisać jeśli nam się to nie podoba. Ale faktycznie, poczytałem kilka artykułów i przyznam rację, że jest to precedens.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia
@Pracownik 16.11.2018 18:53

Oczywiście każdą umowę możemy podpisać lub nie to oczywiste i nie żadnego znaczenia w kontekście klauzuli o której mówimy. Sama klauzula to jedynie pusty straszak, bo nikt pracownikowi nie zabroni rozmawiać z drugim pracownikiem tej samej firmy o ich wynagrodzeniach, bo nie ma takiego przepisu w kodeksie pracy.

Pomocna?
TakNie
Były
 Opinia

To jest żenada nie praca!!! Spróbuj być chory albo zlam lub zwichnij sobie rękę lub nogę i idź na zwolnienie lekarskie to lecisz na zbity pysk ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA

Pomocna?
Tak4Nie
Szczery
 Opinia
@Były 05.10.2018 17:46

Prawda

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownik
 Opinia
@Szczery 05.10.2018 17:48

Nieprawda. Bzdury opowiadacie.

Pomocna?
TakNie
26latminełojak
 Opinia

Ciężka tyrka, niedobra atmosfera ze strony starych pracowników którzy uważają że jesteś nowy to dużo zadań oraz przewinień starszych stażem pracowników zrzuci się na młodych , dużo chemikaliów oparów"ozon które mogą wpłynąć na twoje zdrowie 3 zmiany , duże różnice zarobków. Pracowałem tam jakiś czas temu, Lecz mój znajomy sobie chwali ale on jest tam drukarzem 4 rok zarobki ma znaaaaacznie wyższe od nowego pracownika. Czasy się zmieniają pracy nawet takiej fizycznej jest od groma i to praca szuka człowieka nawet w Białymstoku. Nie czekajcie myślcie o lepszej. A jak już dawajcie do Belgi lub Holandia agencji tez jest pare heh pozdrowienia

Pomocna?
Tak3Nie
Paweł
 Opinia
@26latminełojak 13.10.2018 16:34

Czy w związku z tym, że pracownicy pracują z chemikaliami, które mogą mieć negatywny wpływ na zdrowie pracowników to firma Masterpress w jakiś sposób zabezpiecza miejsce pracy, aby było to jak najmniej odczuwalne? Czym są spowodowane rzekome różnice w zarobkach? Jeżeli możesz to przedstaw, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie
Iwona
 Opinia

@Białostacznin34a, zarzucasz firmie Masterpress S.A. poważne przestępstwo, jakim jest mobbing. Tego typu zdarzeń nie można bagatelizować, dlatego, jeżeli rzeczywiście w firmie występują sytuacje, które klasyfikują się pod to pojęcie to zachęcam Cie do skorzystania z nowej funkcji na forum i zgłoszenia tej sprawy wraz z uzasadnieniem i odpowiednimi dowodami. @Były, byłeś świadkiem sytuacji, że osoba, która idzie na zwolnienie lekarskie w firmie Masterpress S.A. automatycznie traci pracę? Skoro rzeczywiście tak jest, to może wiesz, dlaczego pracodawca tak do tego podchodzi?

Pomocna?
Tak1Nie
Białostacznin34a
 Opinia

Jako były pomocnik w tej firmie potwierdzam że niektórzy teamledarzy dokuczają słownie Pan W i jest to poprostu mobbing. Jest tego najkieszym prodyrem od lat ale i tak nikt do nie zwalnia. często brakuje narzędzi do pracy oraz firma stawia coraz większe wymogi co do czasu przezbrojeń. Zakaz palenia nawet na przerwie. Jeśli już ktoś idzie tam pracować niech się nastawi właśnie na nieciekawa atmosferę w pracy jeśli trafi na taką zmianę. Jedyne co dobrego mogę powiedziec o plusach jest to stawka jest dość atrakcyjna jak na rynek pracy w Białymstoku. Ale jeśli ktoś ma dosyć stresu po za pracą to stawczo odradzam. Przed rozpoczęciem pracy złapcie kontakt z jakimś pracownikiem. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak10Nie1
Iwona
 Opinia

@Nowa, taki zakaz jest wprowadzony przez szefostwo firmy Masterpress S.A.? Reguluje to jakiś wewnętrzny regulamin, który podpisywał zatrudniony pracownik? Napisz, proszę, co wiesz na ten temat, ponieważ może to być ważny aspekt pracy dla niektórych osób.

Pomocna?
Tak1Nie
Nowa
 Opinia
@Iwona 01.10.2018 12:15

Tak właśnie jest

Pomocna?
Tak1Nie
Iwona
 Opinia

@Rozczarowana, zarzuciłaś firmie Masterpress poważne przestępstwo jakim jest mobbing, dlatego muszę Cię zapytać, czy aby na pewno dobrze znasz pojęcie tego słowa? W firmie występuje poniżanie, zastraszanie i naśmiewanie się z pracowników? Byłaś świadkiem bądź uczestnikiem takiej sytuacji, która potwierdzałaby istnienie tego pojęcia? Proszę, abyś odpowiednio uzasadniła ten punkt swojej wypowiedzi. Dodatkowo napisz, czy nic dobrego nie da się napisać o tym miejscu pracy? Może wynagrodzenie odpowiednio wynagradza warunki, które przedstawiłaś?

Pomocna?
TakNie
Dobrego dnia :p
 Opinia
@Iwona 27.08.2018 14:22

Na pewno w dwuosobowym dziale HR nie ma mobingu, a za to praca po parę godzin dziennie a reszta śmiechy na cale biuro. Asia potwierdzasz?

Pomocna?
TakNie
Clean
 Opinia
@Iwona 27.08.2018 14:22

Z co niektórymi operatorami maszyn drukujących wypadało by pogadać

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@polski nie trudny jezyk byc, nie jestem pracownikiem HR firmy Masterpress S.A., więc błędnie interpretujesz moją osobę. Jestem tylko aktywnym uczestnikiem dyskusji, która jest pomocna dla osób rozważających podjęcie zatrudnienia w tej firmie. Ktoś z użytkowników może jeszcze dodać jakieś informacje na temat pracy w firmie Masterpress S.A.? Zachęcam do aktywnej dyskusji.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Dobrego dnia :p, możesz ogólnie przedstawić czas pracy osób, które są zatrudnione w firmie Masterpress S.A. Dzięki Twojemu wpisowi poznamy, jak wygląda czas pracy w firmie poszczególnych pracowników. Również interesuje mnie, ile czasu przerwy mają zapewnione pracownicy zatrudnieni w tej firmie? Przedstaw, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
polski nie trudny jezyk byc
 Opinia
@Iwona 11.09.2018 10:38

Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc w tym temacie. Moze zapytaj na innym forum. Podpowiem Ci tylko ze zdanie "ile czasu przerwy ..." ? nie jest napisane w języku polskim. Myślę, ze podstawy języka polskiego w HR powinny być wymagane :)

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Bieda, czy za osoby, które dobrowolnie odchodzą z firmy Masterpress zatrudniane są nowe osoby? Czy może w dalszym ciągu stanowiska, które opuścili pozostają wolne? @Dobrego dnia :p, jesteś w stanie przybliżyć czas pracy osób, które wspominasz w swoim poprzednim komentarzu? Pracują systemem 8 godzinnym, czy może krótszym?

Pomocna?
TakNie
Dobrego dnia :p
 Opinia
@Iwona 02.09.2018 19:23

Chodzi ci o panią z HR, która nazywa osoby z produkcji plebsem i dlatego wysyła na rozmowy z nimi swoja młodszą pomocnicę? Czy o podporządkowaną jej pomocnice?

Pomocna?
TakNie
Rozczarowana
 Opinia

Mobbing straszny zero pomocy od przełożonych mimo prośby zero pomocy odchodziłyśmy jedna po drugiej atmosfera w pracy tragedia ogólnie bardzo złą grupę miałam w której pracowałam ale słyszałam że w innych grupach też tak jest i się dziewczyny zwalnialy praca na produkcji w Mastrpress też do lekkich nie należy plus atmosfera i mobbing i nie da się wytrzymać

Pomocna?
Tak11Nie
Bieda
 Opinia
@Rozczarowana 16.08.2018 12:39

Na produkcji stale ludzie odchodzą, tydzień w tydzień. Brakuje obsady na trzy zmiany a mądre głowy myślą o pracy czterozmianowej :). Niedługo ta firma rozbije się o brzeg własnej niewydolności, bo jak długo można pracować po 7 dni w tygodniu i święta, a mino tego ciągle opóźnienia i narastające reklamacje klientów.

Pomocna?
Tak8Nie
.....
 Opinia
@Bieda 28.08.2018 22:48

W konkurencji jest 4 zmianowka i ludzi sie przewija wchodza i wychodza jak na mszy w kosciele

Pomocna?
Tak1Nie
.....
 Opinia
@Rozczarowana 16.08.2018 12:39

po takich firmach moga zostac tylko kolorowe wspomnienia

Pomocna?
Tak1Nie
Eryk
 Opinia

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki w firmie? Brakuje ludzi do pracy i może firma coś zrobi?

Pomocna?
Tak1Nie
Biurowa
 Opinia
@Eryk 16.08.2018 18:37

Oczywiście ze są szanse, ale na nadgodziny. Masterpress już teraz odczuwa wielki problem braku wykwalifikowanej kadry.

Pomocna?
Tak1Nie
Iwona
 Opinia

@Ilona, dziękuję za Twoją reakcję na moje pytanie odnośnie pracy na omawianym stanowisku w firmie Masterpress. Możesz przybliżyć warunki pracy oferowane na tym stanowisku przez pracodawcę? Wspominasz o tym, że jest to wymagające stanowisko i słabo płatne, jednak jakiego rzędu jest to wynagrodzenie? Jest ono stałe i niezmienne? Czy uzależnione od zaangażowania i umiejętności danego pracownika? Wyjaśnij proszę.

Pomocna?
Tak4Nie
Iwona
 Opinia

W chwili obecnej firma Masterpress poszukuje pracownika na stanowisku asystenta zarządu. Idealny kandydat według pracodawcy powinien posiadać wykształcenie wyższe w odpowiednim kierunku oraz potrafić porozumiewać się w języku angielskim. https://www.gowork.pl/oferta/asystent-zarzadu,1v6YYtKQjzXlLiJsg67jzj,bialystok Ktoś z Was spełnia powyższe wymagania i zamierza wziąć udział w procesie rekrutacyjnym na to wolne stanowisko?

Pomocna?
TakNie
Ilona
 Opinia
@Iwona 13.07.2018 08:32

Raczej nie to lipna praca. Stanowisko wymagające i słabo płatne

Pomocna?
Tak1Nie
Jasiek
 Opinia

Zastanawiająca jest ta cisza na forum?

Pomocna?
TakNie
zainteresowany
 Opinia

Witam, interesują mnie zarobki na produkcji, szczególnie na drukarkach?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Żuczek, jesteś zainteresowany pracą w firmie Masterpress? A może jesteś byłym pracownikiem tej firmy i chciałbyś wiedzieć jak wygląda aktualnie sytuacja? Jak wspominasz pracę i atmosferę w tej firmie? Twoja opinia o firmie jest bardzo ważna, może pomóc innym osobom w podjęciu decyzji o zatrudnieniu lub wysłaniu aplikacji.

Pomocna?
TakNie
Żuczek
 Opinia

Malo wpisow tzn ze sie duzo lepiej pracuje w masterpressie czy polityka firmy sie zmienila i podejscia do pracownikow?

Pomocna?
Tak3Nie
Iwona
 Opinia

@anonymous Pozytywnie oceniłeś poziom organizacyjny firmy Masterpress. Dobry poziom organizacyjny wpływa pozytywnie nie tylko na firmę, ale także na pracowników. Czy możesz napisać coś więcej o metodzie Lean Manufakturing? Na czym polega wspomniany przez Ciebie system? Czy każdy pracownik może zostać elementem tego zespołu i poradzi sobie w takim systemie?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Gość Napisałeś w komentarzu, że firma Masterpress jest nowoczesnym zakładem pracy. Czy miałeś na myśli poziom technologiczny czy organizacyjny firmy? Jak długo pracujesz w tej firmie i czy jesteś zadowolony z dotychczasowej współpracy z tą firmą? Czy w firmie obowiązują system norm do wyrobienia?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Iwona 03.04.2018 17:18

Tak jak pisałem pracowałem. Firma nowoczesna pod względem technologicznym jaki i zarządczym. Jako jedna z nie wielu działa na sposobie zarządzania Lean Manufakturing.

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia

Czytając opinie gotuje się we mnie. Pracowałam w różnych firmach min. w Masterpresie i nie do końca zgadzam się z tymi opiniami. Jak w każdej pracy są ludzie i ludziska z jednymi pracuje się dobrze i zawsze można się dogadać z innymi nie. Masterpress wyróżnia to że jest nowoczesnym zakładem pracy, w niektórych drukarniach wciąż obowiązują zasady PRL-u. Jest wam tam źle spróbujcie prac w innym. Dzisiaj jest bardzo duży rynek ofert, tu źle to idź tam gdzie lepiej. Wychodzę z założenia że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Nie znam firmy w której jest idealnie. Masterpres nie jest najlepszą ale na pewno nie najgorszą firmą na Podlasiu.

Pomocna?
Tak2Nie
Lollo
 Opinia
@Gość 21.03.2018 17:01

Pod Pracodawce pisane dwóch głąbów prowadzi dialog.Prawda jest taka ze te korpo i fabryki to sa krwiopijcy lepiej pracowac w mniejszych zakladach nie ma takiego nacisku na ludzi.

Pomocna?
Tak1Nie
Waldi
 Opinia

Konkurencja chce firmie dołożyć?

Pomocna?
TakNie
Jaaaaa
 Opinia
@Waldi 14.03.2018 19:08

Z takim podejściem do pracownika konkurencja nie musi sami się pogrąża

Pomocna?
TakNie
Byla pracownica masterpress
 Opinia
@Waldi 14.03.2018 19:08

Zdecydowanie odradzam prace w masterpress Białystok mobbing i brak zainteresowania i pomocy że strony przełożonych ludzie zwalniali się jeden po drugim w dodatku praca ciężka normy do wyrobienia ogólnie dużo by pisać najgorsza praca jaką wykonywałam

Pomocna?
TakNie
maklak
 Opinia

Ile zarabia drukarz rotograwiura/flekso 12 kolorów ?

Pomocna?
TakNie
Nika
 Opinia
@maklak 23.02.2018 19:37

Proponuję złożyć CV napewno wszystkiego dowiesz się na miejscu.Najpierw jednak pokaż swoje umiejętności.Sporo widziałem "drukarzy ze stażem" a później okazywało się że za ciężko.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Nika 24.02.2018 20:29

Masz nick Nika a piszesz widziałem - musisz byc z HR-u? maklak - drukarze zarabiają tu tyle, ze wszyscy rozsądni już tu nie pracują :).

Pomocna?
Tak8Nie
maklak
 Opinia
@Nika 24.02.2018 20:29

Ale, że ciężko w jakim sensie? Firma (czytaj liderzy, kierownicy i wierchuszka?) tak zamęcza nowych pracowników?

Pomocna?
Tak3Nie
Pomocnik
 Opinia

Brak szacunku dla pracownika.Wystarczy zorientować się jaka tam jest rotacja .ostatnie bony świąteczne żenada .Choinka szkoda pisać śmieszne ograniczenia wiekowe .ludzie z wieloletnim stażem uciekają z tamtąd i nikt nie próbuje ich zatrzymać .Na hali (usunięte przez administratora) bo szkoda na sprzątaczkę a pracownicy mają sprzątanie w d...za takie pieniądze .Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.

Pomocna?
Tak27Nie
anonymous
 Opinia
@Pomocnik 19.01.2018 22:53

Jest jak mówisz i coraz więcej kadry pracowniczej ma na wszystko wy.ebane. Tragiczne podejście wiceprezesa do pracowników.

Pomocna?
Tak6Nie
raster
 Opinia
@anonymous 24.02.2018 22:35

chodzi Ci o wiceprezesa z byłego Polmosu ?

Pomocna?
Tak8Nie
Iza
 Opinia

Wnioskuję z zamieszczonych opinii, że macie dobrą pracę. Tak dawno nikt nie pisał , pewnie nie ma na co narzekać?

Pomocna?
Tak8Nie

Zostaw opinię o Masterpress S.A. - Białystok

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Masterpress S.A.