Ronar Sp. z o.o.

Czerwonak

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 10 ocen.

Ronar Sp. z o.o.
3 10 6 1

Opinie o Ronar Sp. z o.o.

Beata

@BYŁY PRACOWNIK, a czym spowodowane są te niedostatki w firmie, o których wspominasz? Czy te kwestie były w jakiś sposób podejmowane na przykład na zebraniach z pracodawcą? Myślę, że warto, może coś się zmieni. @Były, rozumiem więc, że w firmie zaczęły zachodzić jakieś zmiany. Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? To może być ciekawe dla innych użytkowników forum.

BYŁY PRACOWNIK

Straszny bałagan ,brak jakiejkolwiek organizacji ,o zarządzaniu nie wspomnę . Co chwile zmiana kierownika ,wszystko ciągle ginie ,niczego nie można znaleźć totalny bałagan ,wieczna wymiana pracowników biurowych i produkcyjnych (sami się zwalniają) wieczne reklamacje od klientów (po kilka razy ta sama ). Totalna kpina ogólnie mówiąc. A o prezesach to już w ogóle szkoda pisać, to trzeba zobaczyć wtedy dopiero można uwierzyć. Pozdrawiam wszystkich którzy tam pracują ,życzę jak najszybszej zmiany firmy

Były
@BYŁY PRACOWNIK 30.08.2018 10:04

To co tej firmie dolegało miejmy nadzieję że zostało uleczone. Trochę tam pracowałem ale jestem na bieżąco i mogę powiedzieć tak. Kpiną jest na pewno zatrudnianie ludzi z przypadku, studentów takich jak np (WS czy MK) którzy nie potrafią nawet poprawnie trzymać suwmiarki, szlifierza (MP), który szlifować powinien beton. Byli pracownicy, którzy się zwolnili (bo inaczej czekala ich dyscyplinarka), narobili bałaganu, który niestety trzeba było posprzątać. Teraz kiedy takich elementów już nie ma jakoś to może wyglądać. Mimo że tam nie pracuję trzymam kciuki za RONAR.

Beata

@noronar, rozumiem, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w tej firmie, ale pamiętaj, że znajdujemy się na forum publicznym, a takie określenia, jakich używasz w swojej wypowiedzi mogą zostać odebrane jako pomówienie. Długo pracowałeś lub pracujesz jeszcze w Ronarze? Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w tym miejscu? To dość istotna kwestia.

Beata

@produkcja, czym spowodowany jest ten brak ludzi do pracy w Ronar? Widzę, że firma usiłuje temu zaradzić i prowadzi nowe rekrutacje: http://www.ronar.pl/html/praca.html Czy ktoś z Was będzie aplikował do pracy w Ronar? Aktualnie firma poszukuje: - tokarzy CNC, - frezerów CNC, - operatorów elektrodrążarek i wycinarek drutowych, - frezerów maszyn konwecjonalnych.

noronar
@Beata 17.08.2018 15:56

Ludzie nie zatrudniajcie się w tej firmie. Firma (usunięte przez administratora) które coraz bardziej cuchnie a właściciele to (usunięte przez administratora) Zapraszam do opini o Niro Lubin. To ci sami ludzie. Ostrzegałem !

produkcja

statek tonie... nie ma kim robić, ewidentny brak fachowców, którzy wykonają zlecenie jak należy, bez poprawek. warunki pracy słabe, nawet nie dostateczne, lokal nadaje się do kapitalnego remontu a najlepiej wyburzenia i stworzenia pracownikom choć minimum jakiejś przyzwoitości.

Beata

@Produkcja, dlaczego tak piszesz? Czy w firmie są jakieś przesłanki mówiące o tym, że gorzej się w niej dzieje? Myślę, że to może być istotna informacja dla osób chcących aplikować do pracy w tym miejscu. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Ronar w Czerwonaku?

Produkcja

Chyba się zatapiamy...

Beata

@Beata, rozumiem, że piszesz z perspektywy pracownika Ronar. Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Twoja opinia z pewnością będzie bardzo cenna dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w tej firmie. Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w Ronar w Czerwonaku? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

robert

Współczuję każdemu kto zatrudni haczkoskiego. Praktycznie położył tą firmę.

jan
@robert 21.06.2018 20:55

swieta prawda

Beata
@robert 21.06.2018 20:55

Ten Pan pracował w naszym oddziale w Środzie Śląskiej. Na szczęście krótko to trwało gdyż wysokie niekompetencje tej osoby wprawiają w osłupienie. Nie polecamy.

Beata

@Uwolniony, a czy mógłbyś napisać jakieś konkrety dotyczące pracy w Ronar? Wszelkie szczegóły mile widziane! Czy firma oferuje swoim pracownikom możliwość rozwoju? Czy są oni wysyłanie na szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Uwolniony

Łapka w górę dla tych co pracują i akceptują warunki pracy i panujące zasady. Czasy braku szacunku do pracownika i panoszenia sie minęły! Teraz o dobrego pracownika należy zadbać, a zwłaszcza okazać mu szacunek. To w tej firmie nie funkcjonuje.

Beata

@Wojciech, czy próbowaliście zgłaszać te niedogodności odpowiednim osobom? Z jakim skutkiem? Czy firma zapewnia na przykład odzież roboczą? @Pracownik, jak aktualnie oceniasz sytuację wewnątrz firmy? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w Ronar?

Andrzej

Witam chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca na produkcji jako operator CNC. Jakie są zarobki oraz warunki pracy ??

gość
@Andrzej 04.04.2018 22:35

samobójca ???

anonymous
@gość 05.04.2018 21:20

Możesz napisać coś szerzej

gość
@gość 05.04.2018 21:20

Możesz napisać coś szerzej ??

Sławek
@Andrzej 04.04.2018 22:35

Zarobki w firmie Ronar nie są złe, ale też nie rewelacyjne jeżeli jesteś dobrym pracownikiem. Co do warunków tragedia.

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Ronar Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Wojciech
@Administrator 11.05.2018 10:21

Atmosfera bardzo napięta. Warunki pracy skandaliczne. Zima 12 stopni na hali latem 30. Nadgodziny za marne pieniądze.

Pracownik
@Administrator 11.05.2018 10:21

Atmosfera w porządku... Wszystko zależy od nastawienia jeżeli przychodzisz i pracujesz to nie ma na co narzekać... Tempo wysokie ale bez szaleństwa. Nowe szefostwo próbuje to poukładać ale będzie to trudne po poprzednikach. Bałagan po dominie będzie trzeba jeszcze miesiącami sprzątać.

nick

to taka śmieszna firma gdzie jeden z łysawych prezesów robił wały na boku aż miło a drugi deko mlaskający zwyczajnie nie potrafił okradać okradających go

Ronar
@nick 15.03.2018 20:14

????

neutral
@Ronar 18.03.2018 00:37

zdziwiony ???

wielbiciel Roberta

Robercie H. nie załamuj rąk - prezes nie, technolog nie, może sekretarka ???

Beka

Ale sie porobiło, powodzenia dla wszystkich którzy dzielnie będą znosić zakompleksionego Prezesa W. Znając obowiazujace trendy, co mądrzejsi upłynnią się w czas, i tego im życzę!

anonymous

ciekawe kto za chwilę będzie tam pracować - czyżby wyłącznie pan żelek - hahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahaha

anonim

(usunięte przez administratora)

żelek

pan żelek za chwilkę będzie zarządzać wyłącznie sobą gdyż wkrótce kolejna grupa ludzi go opuści - co do Roberta H to nie wierzę iż można powierzyć sterowanie firmą jeszcze bardziej niekompetentnej osobie

cis
@żelek 29.01.2018 18:32

niech żelek uważa aby żona nie dowiedziała się o dyrektor Kamili bo też od niego odejdzie

żelowy W
@żelek 29.01.2018 18:32

Ronar miał odrodzić się jak Feniks z popiołów, tymczasem może okazać się zupełnie odwrotnie... oj nie takim mobbingiem Panie Żelowy!!

Zero cukru

To pewnie sie znamy. Ale zniszczyc kogos zla opinia latwo gorzej pochwalic. Ja nie narzekalem. Gnoj? Wiesz jak roboty nie wykonywales tylko olewales to tak faktycznie jechal po ludziach. Byles ok - bylo dobrze.

Wspolpracownik

Fakt I prawda jest tak że faktycznie nie szanuje nierobów i leserów oraz ludzi o ograniczonych horyzontach. Stawiam CIS, że pewnie nie możesz się pogodzić że odkrył kim jesteś. Po tym jak piszesz to musisz łączyć wszystkie te cechy na raz. Gdybyś pracował jak należy to byś nie pisał tych bzdur.

cis
@Wspolpracownik 02.02.2018 09:43

nie szanuje nikogo..słowo "dziękuje".."przepraszam" nie przechodzi mu przez gardło....jak brakowało merytorycznych argumentów to wyjeżdżał ze stanowiskiem...z reguły z chamskimi odzywkami....uważał że jemu wszystko wolno... współpracownik....nie masz zielonego pojęcia kim jestem a już mnie oceniasz......ja przynajmniej miałem okazję z żelkiem współpracować 2 lata i na podstawie tej współpracy mogę coś o nim powiedzieć...nic dobrego....

Kasa

Stanowczo odradzam, brak skutecznego zarządzania, wykwalifikowanej kadry, narzędzi do pracy. Warunki pracy skandaliczne! O płacy nie wspominając. Zmiana stołków z pewnością nie przyczyni się do poprawy warunków pracy i płacy. Na pewno nie przy pomocy obecnie stosowanych środków. Dobra zmiana- stanowczo nie!

anonymous

Właściciele Ronaru to jak się okazało bardzo wytrwali ludzie skoro tyle czasu dali sterować firmą Panu Robertowi. Każda cierpliwość ma jednak swoją granicę.

anonymous

Jak tam twarde lądowanie Robercie H :)

przypadkowy

lata świetności tej firmy to już niestety historia

Pracownik

Zobaczcie sobie strone internetowa firmy. Sa tam zdjecia maszyn ktorych tu nie ma. Na przyklad ta tokarka numeryczna- nie ma jej ani nigdy nie pracowal tu operator przy niej stojacy. To chyba mowi wiele o firmie. Pozdrawiam.

gniot
@Pracownik 10.11.2017 23:13

takie działania są jawnym wykorzystywaniem praw autorskich osoby która takie zdjęcie wykonała i umożliwia autorowi dochodzenia odszkodowania na drodze sądowej

mnich

nie każdy prezes nadaje się do rządzenia lecz nie każdy prezes to rozumie - to już sprawa inteligencji lub raczej braku posiadania

Byly pracownik

Witam! Jestem bylym pracownikiem Ronaru, wieloletnim, kilka lat temu odszedlem do innej firmy. Dzialaja oni tak, zeby placic jak najmniej zarowno zalodze jak i urzedom podatkowym. Istnieja tam rownolegle dwie firmy. Czesc pracownikow jest zatrudnionych w Ronarze, a czesc w Alter-wczesniej Dolzamet Ergolabus. Nikt nie ma umowy na stale gdyz ludzie sa przepisywani miedzy firmami (zainteresowala sie tym kiedys nawet policja). Na prezenty swiateczne tez nie ma co liczyc, gdyz firmy zatrudniaja tyle osob zeby nie tworzyc funduszu socjalnego. Ubrania robocze daja sporadycznie i do tego uzywane. Nadgodziny sa, ale platne jako zwykle godziny na umowe o dzielo w firmie Niro. Obie kopie umowy po podpisaniu niezwlocznie zabieraja. Ze wzgledu na place spora czesc zalogi to ludzie z innych branz, ktorzy przyszli tu na nauke przez co jakosc uslug systematycznie spada. Ogolnie atmosfera miedzy pracownikami jest dobra, ale ze wzgledu na powyzsze nie polecam.

xxx

Firma w której ważne stanowiska obsadza się amatorami nie może dobrze funkcjonować. Kiedyś z nimi współpracowałem, wiele zlecałem lecz dziś nie zamówiłbym nic. Oni na bank by skopali niemożliwe do skopania. Poza tym cwaniackie zwyczaje i posunięcia właścicieli, powinny być należycie rozliczone. Ponoć nie opędzają się od najróżniejszych kontroli które faktycznie wykazują to o czym napisałem. Odradzam pracę i współpracę.

olo

zapraszam do zapoznania się z opiniami o niro lubin - to ci sami właściciele od ronaru

gość

Odradzam podjęcie pracy w tej firmie. Prezesi zmieniają się jak rękawiczki a ludzi robi się w konia na czym tylko się da. Umowy i kasa na możliwie najniższym poziomie. ODRADZAM !!!

Zostaw opinię o Ronar Sp. z o.o. - Czerwonak

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ronar Sp. z o.o.