Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Czaro

05.07.2026 13:06

Witam, na stronie firmy widnieje oferta pracy jako automatyk, orientuje się ktoś jak wygląda praca w tym dziale, jak zarobki, projekty fajne? Przełożeni są wyrozumiali dla nowych pracowników na etapie wdrożenia?
    #Automatyk
    Marexzek

23.02.2026 18:49

Jak tam się pracuje na tej produkcj? Kierownik spoko? Dyro spoko?
    #PracownikProdukcji

Jacek

20.06.2026 05:21

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Bardzo słaba praca, bardzo duży nepotyzm, niesłychanie niejednoznaczne zasady. Realny brak prawdziwego rozwoju. Zalecam najwyższą ostrożność przy wyborze tego pracodawcy. W mojej ocenie dla osób poza nepotyczmym układem i z twardymi moralnymi zasadami zdecydowanie ten pracodawca odpada.

Niespełnione oczekiwania

03.06.2026 14:47

Bardzo smutny i krótki staż pracy. Okres próbny, który miał trwać przez wiele miesięcy został zakończony zanim zacząłem nawet pracować na właściwym stanowisku przez, zdaniem przełożonego, "rażące braki w wiedzy". Dla kontekstu, minęło parę lat od ukończenia przeze mnie studiów, przez co moja wiedza wymagała odświeżania o czym pracodawca był informowany podczas rozmowy rekrutacyjnej. Dodatkowo sam rekrutujący był oburzony moim brakiem umiejętności czytania schematów elektrycznych, bo nie był chyba świadomy, że wpisane w CV "czytanie schematów elektronicznych" jest do innych schematów. Większość ludzi w firmie bardzo miła i pomocna, jest tam też wielu bardzo doświadczonych i wykwalifikowanych specjalistów. Płace i benefity są bardzo korzystne, mimo że są perełki jak, nazwijmy to, zachęcanie do brania dnia wolnego w niektórych momentach. Najbardziej żałuje, że po całym procesie rekrutacji, miesiącu poznawania produkcji i świadomości, że potrzebuję odświeżyć swoją wiedzę nie dostałem nawet szansy tego nadrobić. Aplikującym sugeruję bardzo dogłębnie przeczytać wymagania i dopytać o nie parę razy, żeby nie okazało się, że dojdzie do nieporozumienia, które zakończy się zwolnieniem.
    Xyz

21.11.2025 21:11

Powiem tak: jeśli jesteś rozumnym człowiekiem nie wytrzymasz tam okresu próbnego. Poziom pracowników zatrzymał się na początku lat 90-tych. (usunięte przez administratora) któremu się wydaje że ma doświadczenie i niby to wie jak jest w innych firmach, powinien poważnie zastanowić się nad konsultacją z dobrym lekarzem od głowy. Ludzie to co tam się dzieje w pale się nie mieści! Nikomu nie życzę aby dostał się do tej niby fajnej firmy. Serdecznie odradzam. Jedno wielkie zaszczucie, zakłamanie i kablowanie to tylko namiastka tego komunistycznego terroru.
    #Malarz

Sławek

25.04.2026 14:11

Potwierdzam i nie polecam tej firmy. Z moich obserwacji brak rozwoju, gigantyczny nepotyzm, zaszczucie.
    Marexzek

29.03.2026 18:04

Szukam opinii o tym jak się pracuje na produkcji?
    Programista z działu IT

04.03.2026 19:53

Pracuje już 4 rok w UTAL'u, atmosfera w dziale IT który jest częścią działu technicznego jest bardzo dobra.
    Korc

10.12.2025 21:09

Czy nadal w Utalu się myje okna w soboty i odkurza podłogi? 🤣 atmosfera fatalna, firma w zasadzie zarządzana jednoosobowo, własne pomysły do kosza!
    +++

29.01.2026 14:16

Adam powiadasz... a to ciekawe
    Jan

12.02.2026 16:47

To gówno wiesz. Co piątek lecisz na szmacie podłogę na mokro na swoim stanowisku pracy. Gdzie firma sprzątająca? Będziesz! Byłem, widziałem i nikomu nie polecam!
    Janek

23.11.2025 17:37

Opinie tej wspaniałej firmy usuwane są na bieżąco! Dosłownie na bieżąco. Jeśli chodzi o pracę to przyciągają tylko kasą. Praca jak w latach kominek epoki. Poza tym donosy i kolesiostwo na porządku dziennym. Zakaz rozmów, zakaz używania telefonu to tylko namiastka zakazów. Ludzie tam pracujący, w większości bez własnego zdania oraz jakikolwiek wartości. Brak przestrzegania kodeksu pracy na porządku dziennym. Wszystko idzie odgórnie. Polecam omijać.
    #PracownikKompletujacy
    WciągającyMarek

22.11.2025 22:37

Płaca spoko ale klimat poprzedniej epoki.Wielu pracowników to rodzina szefa albo ktoś jest z kimś rodzinką i nawet jeśli coś potrafisz i się starasz to i tak kierowniczą zawsze Ci, co dłużej pracują i mogą nic nie robić i mieć w pompce a winnych za niedociągnięcia sobie znajdą.Duża część ekipy też jest świadoma że nic innego nie potrafią niż to co potrzeba na ich stanowisku i nie zarobią tyle nigdzie dlatego donosiki przychodzą im bardzo łatwo.
    #PracownikProdukcji
    Kandy

10.07.2025 09:20

Czy w najbliższym czasie spodziewane są jakieś nowe rekrutacje?
    Placek

08.07.2025 12:07

(usunięte przez administratora)Nie odzwania na telefony, pomimo kilku prób połączenia. Nie odpowiada na maila a jak już odebrała telefon to (usunięte przez administratora). Myślałem o pracy na produkcji ale po tym tonie i podejściu przez telefon odpuściłem sobie.

05.06.2025 17:56

Rekrutacjia dla kobiet odbywa się w firmie Utal?
    Anna

26.03.2025 11:40

Dzień dobry. Jak wygląda system wynagrodzeń? Stawka godzinowa czy akord? I czy dwie zmiany na produkcji czy trzy? Oraz pytanie jeszcze o umowę? Jaka na start i kiedy na czas nieokreślony?
    Zainteresowany

18.03.2025 18:12

Dzień dobry. Czy w firmie Utal są stanowiska na 2 zmiany bez nocek? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie ale jednocześnie nie chciałbym pracować w nocy
    Z21

19.03.2025 08:08

Tak 1, 2, a nawet 3 zmiany jak jest taka potrzeba
    CEO

30.04.2022 07:54

Znowu szukają. Tylu ich było, że nie spamietasz. Tylu się przewinęło i nikt nie przypasował. Gorące krzesło.
    Marcin Biel

24.01.2023 21:43

Bo tylko najlepsi z najlepszych tutaj przetrwają
    Jacek

09.03.2025 08:49

Tutaj są 2 światy ten ustawkowy na forum gdzie ludzie zobowiązani są do wirtualnych dyskusji chwalących firmę i szefa. Takie słabe pr-owe działanie, wczytajcie się w te teksty i zastanówcie kto tak normalnie pisze. Drugi świat to real i nie każdemu się on podoba i znikają. Taka jest konsekwencją jak masz trochę racjonalnego podejścia a musisz mówić co innego niż widzisz aby się utrzymać. Dla mnie ta firma mentalnie to nadal garażówa.
    Biegacz

02.06.2024 21:31

Widziałem dziś w Swarzędzu reklamy Utalu na biegu, czy ktoś też biegł od was?
    Prawie Biegacz

07.06.2024 15:43

Też biegłem, w sumie biegło prawie 20 osób czyli ok 10% pracowników Utalu, tak trzymać i do następnego razu!
    Biegniemy

29.09.2024 19:14

Niedługo znów bieg gdzieś e będziemy mieli swoją reprezentacje, trzymajcie kciuki
    Bobi

29.09.2024 09:18

Czy nie znając obsługi narzędzi pomiarowych można ubiegać się o pracę w obszarze produkcji ?

11.07.2024 10:25

Jakiś czas temu firma Utal sp. z o.o. poszukiwała osoby na stanowisko elektromonter. Czy znajdę tu kogoś, komu udało się otrzymać tę pracę? Jak ocenia atmosferę w firmie?
    Export Manager

26.06.2024 20:38

Jest takie ogłoszenie na Export Managera ktoś coś wie więcej?
    Zainteresowany

17.06.2024 14:35

Witam ile na start firma oferuje dla pracownika produkcyjnego ?
    Struś

25.06.2024 20:25

Biorąc pod uwagę że dużo osób się nie zwalnia a liczba pracowników ciągle rośnie to chyba nieźle

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

18.06.2024 06:53

Cześć, mam pytanie, jak wygląda praca w magazynie lub jako operator maszyn. Jak traktuje się na tych stanowiskach pracownika?
    Były

02.04.2024 22:05

Jak tam, zając w tym roku był na święta?
    Zajac

04.04.2024 20:07

Tu zając, pewnie że byłem, kicam co roku i przynoszę co nieco;-)
    Impreziara

20.03.2024 21:05

Czy w tej firmie są jakieś imprezy integracyjne czy nuda?
    Smok

25.03.2024 19:45

Pewnie że są i to jakie;)
    Kobieta

10.03.2024 06:58

Czy w firmie obchodzi się dzień kobiet, czy przeszło bez echa
    NIEKOBIETA

18.03.2024 21:47

Może nie jakoś hucznie ale tak
    klient

11.02.2024 13:11

polecam firmę dobry kontakt z opiekunem i towar niezłej jakości
    Pewnie

03.03.2024 18:34

Tak potwierdzam kupujemy od lat i nie ma powodów do marzekan
    Ramka

09.03.2024 22:02

Porządne ramki a nie jakieś chińskie badziewie

04.03.2024 09:36

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Utal sp. z o.o.?
    Ario

07.03.2024 16:33

Czasem proszą o referencje i dzwonią później sprawdzając czy nie ściemniałeś
    Ciekawski

21.01.2024 17:06

Na pracahandlowiec wisi ogłoszenie na KAMa. Powie ktoś coś więcej niż to co można wyczytać?
    KAM

19.02.2024 21:33

Key Account Manager????

20.02.2024 21:07

Tak
    Darek

28.01.2024 13:01

Hej jestem zainteresowany pracą gdzie mogę zobaczyć firmę poza stroną, można sobie przyjść i pozwiedzać, wejść na produkcję itd??
    Xenon

30.01.2024 21:07

Chyba że cię zaproszą na rozmowę
    Ktosiu

31.01.2024 21:03

Albo możesz pojechać na targi najbliższe w stolicy w połowie lutego
    Multi

07.01.2024 22:08

A ta kart multisportu to jaka jest? klasyczna, plus czy jakas inna?
    Karta Multi

21.01.2024 15:40

Z Plusem ale trzeba dopłacić połowę chyba ale zawsze coś.
    Karta Multi

21.01.2024 15:41

Z Plusem
    Paweł

14.01.2024 09:37

Targi w Düsseldorfie robiły wrażenie

29.11.2023 05:52

w sieci znalazłam ofertę pracy na stanowisko specjalistki ds. eksportu . chcę tu aplikować . firma wymaga otwartości na zagraniczne podróże służbowe . jak często mają one miejsca ? ile dni jest się wtedy poza granicami kraju ? czy da się więcej zarobić na delegacji , niż pracując stacjonarnie w biurze ? Widzę , że firma dofinansowuje zajęcia sportowe . czy chodzi tutaj konkretnie o kartę MultiSport ?
    On

22.12.2023 22:40

Co roku jakiś mały procent i inflacyjny dojdzie inaczej ludzie by odeszli tak to działa motywacja finansowa musi być

02.01.2024 17:44

W 2023 była jedna w połowie roku, druga ma być teraz jakoś
    Stefan

31.12.2023 12:34

Jeżdżąc do pracy do Poznania mijam codziennie tą firmę. Czy poza rekrutacją na ich stronie są prowadzone jeszcze jakieś inne rekrutacje? Miałbym blisko i nie traciłbym czasu na dojazdy.
    Prac

01.01.2024 20:08

Jak jesteś faktycznie zainteresowany to nie czekaj na ogłoszenia tylko wysyłaj cv na adres firmy
    Były

02.01.2024 15:07

A jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany?
    Klient

10.12.2023 23:05

Biorę ramki od lat, jakość lepsza niż gdzie indziej

28.11.2023 22:47

Widzę że pojawiło się ogłoszenie na Export Managera na pracuj.pl, czy ktoś z pracujących w dziale sprzedaży może się podzielić informacją czy to stanowisko jest warte zachodu i jak wygląda faktycznie praca na tym etacie?
    TAKTAK

03.12.2023 16:54

Tak multisport
    Tre

07.12.2023 10:10

Nie prawda...jest duża rotacja. Ogłoszenia są b.czesto na to stanowisko
    Zdziwiona

07.12.2023 10:06

Krąży opinia że w Utal może dostać pracę tylko ktoś znajomy lub rodzina. Wysyłałam kilka razy cv i znajomi również na różne stanowiska w przeciągu 2ch lat...I faktycznie nigdy się nie odezwali. Dziwne tym bardziej że jesteśmy specjalistami w swoim dziale...moim zdaniem proces rekrutacji to tylko pro forma w większości przypadków.
    Dziki dzik P (kmwtw)

03.12.2023 21:30

Pracowałem w UTAL-u, w dziale IT, jako programista. Firma bardzo fajna, prężnie działająca. To co na zrobiło na mnie wrażenie to rozmaitość rzeczy, które firma produkuje, bo zarówno tablice rejestracyjne, jak i maszyny do ich produkcji. Roboty dużo, w dobrym sensie. Można robić 'w swoim tempie', nikt nad głową nie stoi, co uważam za ogromy plus. No i też jest czas na rozwój. Firma inwestuje w pracownika (szkolenia itp), dba o pracownika, w kadrach bardzo sympatyczna pani ;) . Ludzie bardzo fajni, szczególnie w dziale technicznym, którego częścią jest dział IT. Kierownicy też bardzo sympatyczni. Z punktu widzenia programisty: akcent jest na jakość pracy, a nie na szybkość i byle było. Dużo się nauczyłem dzięki moim kolegom. Zespół nie za duży, ale bardzo prężny, tęgie głowy ale baardzo sympatyczne. Gdyby nie perypetie życiowe to z pewnością bym został. Pozdro, chopoki z IT! No i oczywiście pozdrowionka dla przyjaciół automatyków też! No i dla szefa szefów w dziale technicznym! Dziki dzik P. P.S. Zanućcie czasami "myszojelenia" ;)
    Szukający pracy

16.07.2023 21:05

Cześć, Czy wiecie czy firma rekrutuje na produkcję?
    Utal sp. z o.o.

18.08.2023 08:56

Wszelkich informacji dotyczących rekrutacji udzieli nasz Dział Personalny, proszę o kontakt mailowy: [email protected]
    Norbi

22.08.2023 21:13

Zmiany 6-14, 14-22 nadgodzin nie ma

31.05.2023 14:11

Cześć, czy może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku Specjalisty ds. Eksportu? Jakie zarobki, czy praca fajna, jaki zespół? Może ktoś z obecnych pracowników podpowie ?
    Utal sp. z o.o.

31.05.2023 15:25

Jeśli chodzi o zarobki to adekwatne do kompetencji, raczej w porządku), zespoły są aż cztery to zależy na który trafisz, generalnie atmosfera spoko wielu z nich pracuje tu od zarania dziejów ;)

13.03.2023 09:13

Czy w Utal sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?
    Marta

27.04.2023 16:01

To super ! A pochwalisz się co się w takich paczkach znajduje i czy każdy pracownik ma to samo? Każdego roku dostajecie coś innego? A na Wielkanoc wlatuje jakaś kasa, czy te swięta nie są premiowane?

28.04.2023 08:28

Paczki żywnościowe ze słodyczami, kawą, z akcentem na produkty typowo świątecznych (miód, bakalie itp) Każdy pracownik otrzymuje ten sam zestaw, który różni się nieco co roku. Zarówno na Święta Bożego Narodzenia jak i Wielkanoc dostajemy pieniądze.
    Operator

24.01.2023 14:56

Witam, firma szuka pracownika na stanowisko operatora cnc, jak wygląda sytuacja na tym dziale? Pozdrawiam.
    Mini

03.03.2023 21:06

Ogólnie praca jak to na maszynach cnc różne detale duża dokładność 2 zmiany 6-22

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.