Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Maciej

02.03.2018 13:11

Zakamuflowany ksiaze. Skad masz informacje ze poszukuja pracownik?
    HR Partner

14.03.2018 11:59

Kadrowa rozpowiada takie rzeczy ? Ile osób odchodzi z firmy ? I to osobie nie z firmy ? W wielu firmach to informacja niejawna i natychmiast straciłaby pracę za brak zachowania tajemnicy.
    Nickie

25.03.2018 22:49

Napisał dochodzi, a nie odchodzi. Poziom początkowej podstawówki się kłania...
    Maciej

01.03.2018 11:02

Witam tak czytam te forum jest duzo opini pozytywnych oraz tez sa negatywne ale wiedzcie ze Ja bardzo chetnie bym podjol prace w tak preznie rozwijajacej sie firmie jak utal. Mam nadzieje ze kiedys mi sie yda tam dostac i zasilic szeregi firmy. Pozdrawiam Maciej
    Zakamuflowany ksiaze

01.03.2018 18:31

Pisz życiorys i wysyłaj. Wiem, ze Utal szuka obecnie nowych ludzi, byle pracowitych i ambitnych!
    Iwona

24.02.2018 21:42

@Lukasz, jesteś zadowolony ze swojej współpracy z Utal sp. z o.o.. Zadowolenie z pracodawcy i wszystkie pozostałe czynniki, które się z tym wiążą są bardzo ważne. Co najbardziej podoba Ci się w pracy w tej firmie? Możesz kilka słów poświęcić na opis atmosfery i warunków zatrudnienia, w oparciu o które współpracujesz z tą firmą?
    Lukasz

26.02.2018 22:16

Ja akurat najbardziej sobie cenie atmosferę w pracy i stosunki międzyludzkie. W Utalu jest młody zespół naprawdę fajnych ludzi, dlatego pracuje mi się naprawdę dobrze.
    Iwona

22.02.2018 14:26

@Podmiejska dzicz, zapewniam że nie współpracuję z Utal sp. z o.o. Ostatnia dyskusja skupiona była wokół form integracji i benefitów w Utal sp. z o.o. Może teraz zdecydujecie się na przedstawienie Waszych opinii o aktualnej sytuacji w tej firmie i o tym jak się Wam teraz w niej pracuje? Mogą okazać się ważne dla osób, które poszukują obecnie pracy.
    Lukasz

24.02.2018 16:58

Pytanie bardzo ogólne. Mi się pracuje bardzo dobrze, chciałabyś jakieś konkretne informacje? To pytaj.
    leć Adaś leć

09.02.2018 23:32

A tak z innej beczki. Myślicie ze w skokach narciarskich ważniejsza jest waga zawodnika, odpowiednio uszyty kombinezon, czy jednak dosiężny?
    Podmiejska dzicz

10.02.2018 12:35

Gdzie jest pani Iwona ktora dbala rzekomo o merytoryczne komentarze ? No chyba, że to pisał wyznaczony przez firmę moderator to co innego.
    Dryblas z pieprzykiem

08.02.2018 20:56

Imprezy imprezami, dla większości i tak najwazniejsza będzie wypłata na koniec miesiąca, a ta obiektywnie pisząc jest w Utalu ponadprzeciętna.
    Integracyjny wyjazd

26.01.2018 11:45

A te wszelkie imprezy sa prywatne czy firmowe ? Kto za to płaci ? Mozecie przybliżyć ? Bo jak firma to bardzo super !
    Leć Adaś leć, przeleć Niemców

27.01.2018 18:10

Sponsoruje firma. Ja akurat szczególnie chwale sobie kartę multisport, dużo korzystam z różnych obiektów, także dla mnie duże oszczędności.
    Danek

29.01.2018 10:42

(usunięte przez administratora) się integruje to jak ma być..
    urban legends

28.01.2018 22:01

takie, tam miejskie legendy... puk,puk...
    Mike

28.01.2018 21:03

To bardzo fajnie, ze firma wszystko płaci. Bo byl taki wypadek, ze w jakiejś firmie byly integracje narty, paintball na wypasie a potem skarbowka puk puk do uczestnikow wyjazdow, ze trzeba podatek zaplacic, bo pracownik odniósł korzyść.
    Wara albo nara

26.01.2018 00:43

To może ja, obiektywnie. Robiłem w kilku firmach, w utalu jakiś wsp9lnych wyjść, zawodów sportowych itp jest więcej niż przeciętnie. Tak na szybko to kojarzę teatr z raz na kwartał, narty, rowery, kajaki, piknik, piłka, raz był nawet mecz Lech Borussia :)
    znaleziony

24.01.2018 19:31

Oooo... znalazł się znowu nasz moderator i znowu szuka ;-)
    Torcik na okragle urodzinki

24.01.2018 14:39

Chyba znowu kłopot z kandydatami. Pięknie kwitnie spontaniczna dyskusja na temat możliwości pobiegniecia w biegu na 10 km. Super, że pracując tam można pobiec w tym biegu.
    integracja

23.01.2018 08:11

Tak, jak najbardziej. Organizowane są też cyklicznie inne wspólne imprezy, jak np. - wyjazd w góry, - spływy kajakowe, - wyjazd na narty, - wyjścia do teatru. Każdy coś odpowiedniego dla siebie znajdzie.
    uzupełnienie

21.12.2017 10:34

Tylko czeka, jak tu firmę albo goworka zaczepić. Bo jak coś nie jest po jego myśli to zaraz teoria spiskowa jest opracowywana ;-) ...zamiast się zastanowić nad sensem wypowiedzi.
    informacja

21.12.2017 10:32

Ogólnie języki są dla wszystkich chcących się uczyć, bo znajomość języka jest również potrzebna w innych działach. Regulacje też są czytelne, ale forum to raczej nie miejsce na ich przytaczanie. Tym bardziej, że pewnie zaraz nasz moderatorek się zgłosi i znowu będzie opowiadał... przecież tylko czeka ;-)
    potwierdzenie

18.12.2017 13:39

Tak jak ktoś już tutaj wcześniej zauważył, ten niezadowolony pisze dla samego pisania, taka już jego natura, a że z firmą kontaktu nie ma to właśnie w koło to samo pisze... może przeczytał, a może podsłyszał. W myśl zasady "napiszę", a może ktoś temat podłapie. Ale że to dla niego jedyna możliwa, a przede wszystkim darmowa terapia, bo innej niż hejt i podżeganie nie zna to niech pisze, byle my tylko lepiej było.
    Nepotyzm

18.12.2017 07:55

Dobrze, że pracownicy piszą tutaj rownież o słabych stronach firmy. Nieważne czy z ramek czy z warsztatu. Każdy głos prawdy jest cenny i daje pogląd jak jest naprawdę. Nieładne jest ganienie ich za to tekstami typu: jak się męczycie to przestancie pracować. Dobry pracodawca pochyli się nad negatywna opinią i bedzie chciał coś zmienić , słaby bedzie chciał zdyskredytować taki głos.

18.12.2017 11:25

Bo padnę!!!! To niech jeden z drugim przyjdzie do pracodawcy i zgłosi / zaproponuje / doradzi, a pracodawca się pochyli. Przecież nie każdy pracodawca w ogóle na ten "wspaniały" portal wchodzi.
    Niespełniony Wieszcz

18.12.2017 08:14

Forum jest po to by pisać - to się zgadza. Szkoda tylko, że nasz niespełniony wieszcz pisze wkoło to samo, bo nic to nowego nie wnosi, poza oczywiście głaskaniem ego naszego wieszcza ;-) No, cóz niech pisze, jak mu to ulgę przynosi...
    Ramki

15.12.2017 06:38

Odpuścicie sobie pisanie w okresie świąt. Weźcie sie do pracy koledzy z warsztatu.
    szołmen

14.12.2017 20:20

Nie bardzo rozumiem, jak ktoś się meczy w utalu to po co tu pracuje...?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe
    amik_ka

13.12.2017 20:15

Jakiś ciekawski poliglota ...z utęsknieniem czekamy co zaraz wrzuci.
    ?

13.12.2017 15:46

Czy teraz po zmianach w zarządzie będzie obowiązywała zasada "Vier-Augen-Prinzip" albo jak kto woli "Two-man rule"? Ciekawe!?

13.12.2017 05:39

Firmy sie wam pomyliły panowie. (usunięte przez administratora) uważaj na siebie w pracy czyli ugryź sie czasem w język. Czemu admin tego „vw” nie usunie ?
    regulamin

13.12.2017 08:21

Wątek jest zgodny z regulaminem.
    tak dobrze

08.12.2017 12:06

Pewnie, że dobrze wiedzieć, tyle że perspektywa podwyżki jest rozłożona na dwa lata - tak podają też w reklamie radiowej. A co będzie za dwa lata u innych? ...tego chyba nikt nie wie, tak jak nikt nie wie czy przez te dwa lata VW też czegoś nie zmieni, bo mu się po prostu przestanie w Polsce opłacać produkować. A może kolejna aferka z manipulacją spalin położy VW na łopatki? Czy koncerny rzeczywiście patrzą na pracownika czy tez tylko na cyferki? Chyba nie trzeba odpowiadać na to pytanie. Robią to co muszą i nic ponad minimum.
    Dobrze wiedzieć

08.12.2017 11:39

Jak podaje firmowy moderator we Wrześni płacili 2850 zl netto to jakieś niecałe 4 tys brutto po podwyżce kwota ta będzie w przedziale 5450 i 6850 brutto podstawy. Do tego premie i nagrody. W sumie nieźle co ?
    jak magnes

08.12.2017 08:37

Tak, tylko że września płaciła średnio o 2 tyś. mniej niż Antoninek. Nawet Inalfa, Techpack, Flex płacili sporo więcej. Wcześniej jechli na maksa w płacach, a teraz ratują i robią dobry PR - taki niemiecki styl. Tak, jak napisał poprzednik, jeśli jest tam tak dobrze to dlaczego nie mogą zebrać kadry? Przecież kasa to taki magnes ;-)
    Der die das

08.12.2017 08:30

W VW Poznan wlasnie wynegocjowano nowy układ zbiorowy. Podwyżki obejmą wszystkich i w ciągu 2 lat wzrosna od 1000 do 2000 zl. Odsyłam do Wiadomosci Wrzesińskich. Radzę zawsze sprawdzić a nie wypisywać fakty z palca wyssane. Nie tak zle prawda ?
    Achtung!

08.12.2017 02:58

Ludzie szanujmy się i nie opowiadajmy bzdur. Ja wiem, ze VW nadal dla wielu ludzi z prowincji znaczy szczyt marzeń i przynależność do wyjątkowej kasty społecznej, ale jako pracodawca to porażka. Zatrudnianie na miesięczne umowy zlecenia przez biuro pośrednictwa, zdrowe przeoranie u niemca za 2890 zł netto, bo tyle dostają podstawowi pracownicy produkcyjni (czyli 95% zatrudnionych w Polsce), wyzysk, chore normy pracy itp. Myślicie, ze dlaczego ludzie strajkują? Miałem kumpla na lekierni, zawinął żagle po paru miesiącach.
    Stajl

07.12.2017 22:51

Podrzuć coś nowego bo troszkę się zaczynasz tym powtarzaniem kompromitować. No chyba, że takiego masz stajla... jak tak jest, to nie przeszkadzam, czekam na kolejne wejście smoczka.
    Dobrze wiedzieć

07.12.2017 21:48

Warto przeczytać opinie Niedoszłego na temat porcesu rekrutacyjnego to daje pogląd.
    Głos-Ludu-Tak-Jak-I-Samochód

07.12.2017 20:55

Ten z VW to jakis naganiacz. Lata po forach i staff zbiera bo im ciagle brakuje, a ze kultury nie ma to idzie po bandzie, bo inaczej mama nie nauczyła. Ale to przeciez nie w germańskim stylu bezposrednio taki PR robic to gledzi, sapie i wymysla. Pewnie w imieniu ranta, albo jakiegos innego sztata.Tak jak to z busami pod innymi firmami robili. Ale jakos nikt sie do nich tak nie pcha. Dlaczego? ...kazdy wie. Niech pisze. Moze to lepiej niz ma sie w sobie zamknac... jesli ta forma terapii pomaga to super!
    Prawdziwy obraz

07.12.2017 20:29

VW to dobra firma. Niestety nie ma co porównywać , bo zahacza to o śmiesznosć. Widzę, ze sie zaroiło na forum od popleczników. Dobrze, że ludzie piszą. Każdy kandydat do pracy ma możliwość weryfikacji tego co usłyszy na rozmowie. Tam pewnie usłyszy, że wszystko jest cudownie. Tu na forum pośród wielu opinii pisanych przez firmowego moderatora znajdzie opinie prawdziwe , pokazujące jak jest naprawde. I z tego wyłania sie smutny obraz nowego środowiska pracy dla potencjalnego kandydata.
    Hardworker

07.12.2017 18:58

Najlepszy i tak jest przykład z VW, o którym ostatnio aż huczało z powodu strajków. No, ale pewnie strajkowali, bo im za dobrze i za dużo zarabiają, nie 10, a pewnie z 15 tysięcy ???? A hejter, jak to hejter. Rzuci pare półprawd, pare kłamstw, dopije żubra i pójdzie spać. Nie zwracałbym na niego zbytnio uwagi.

06.12.2017 17:45

Widze opinie jakiego hejtera firmowego, widze też bieżącą korekte ze strony Admina. Do Hejtera: Jesli ci sie nie podoba praca tutaj to po co pracujesz już tyle lat? Załóż portal z hejterami bo dobrze ci idzie (pewnie lepiej platne bedzie dla ciebie) Ogolnie te opinie wygladają jak jakiś komiks. Polecam pracę tutaj bo ponad 3/4 to ludzie ogarnieci i bezkonfliktowi.

07.12.2017 15:26

1/4 czepia sie i wymyślają.

07.12.2017 15:29

aha Nie chciałem nikogo obrażać stwierdzeniem ogarnięci/nieogarnięci, niektórzy wolniej pojmują ale są w porządku
    podziękowanie

07.12.2017 06:54

Moderatorku nasz przeuroczy, nawet ci trochę trochę podpowiem, bo czym by było to forum bez ciebie: - pensje to nawet o więcej podnieśli od kiedy ciebie nie ma, choć nie wiem jak liczysz, bo znając twoje podejście to pewnie masz również własny podręcznik do matematyki, tak jak i własny świat - ta 1/4 to subiektywne odczucie i niezależnie jak się ono rozkłada to każdy je może wyrazić bo ideałów chyba nie ma nigdzie, jak znasz taką firmę to podaj, gdzie w relacjach międzyludzkich wszyscy się "kochają", no chyba że jest to twoja obecna firma ;-) - no muszę również medal przyznać z produktywność w opiniach, szkoda tylko że nie przekładała się ona na normalną pracę - po prostu "naj,naj" ...aż miło poczytać
    tak

07.12.2017 06:42

Tylko patrzy gdzie można ogień podłożyć ...i czeka pazurki obgryzając ...ze zniecierpliwieniem czeka, że może ktoś bzdurny lub historyczny wątek wątek pociągnie ;-)
    powrót

07.12.2017 06:38

No znowu wrócił nasz moderator w prawdziwej odsłonie.
    Ciekawość

06.12.2017 23:01

Ciekawe ile teraz płacą na produkcji. Czy sie opłaca robić? Jakby tak płacili jak w eksporcie to byłoby git. Ale pewnie to dwa różne swiaty w kwestii płac. Ciekawe czy podnieśli pensje na produkcji o te 30%?
    lepiej

06.12.2017 16:13

A teraz reklama VW czy co? ...niezła zabawa, no ale w systemie 3 zmianowym i nadgodzinami to wszystko jest możliwe, tylko gdzie czas na życie? ...ale może ktoś nie potrzebuje!?
    przydatność

06.12.2017 19:18

U nas jest jak być powinno, tak przynajmniej sądzę, a właściwie jestem tego pewien. Dobrze się również składa, że wielu z nas ma też znajomych w VW i potrafi ocenić ten wpis pod kątem jego przydatności.
    the best

06.12.2017 22:08

Nie do końca rozumiem ten wpis! ale rozumiem, że w Utalu jest wszystko naj! Najlepsze zarobki, najlepsza atmosfera, najlepsze wszystko!!! to dlaczego jest tyle negatywnych opinii! to jest też najlepsze!!!!
    Reklama

06.12.2017 13:06

Dziękuję za piekną reklamę. Nie wiem czy to prawda, ale brzmi super zachęcająco.
    VW

06.12.2017 16:02

Ciekawe ile płacą na produkcji!? Volkswagen podnosi wynagrodzenia i każdy pracownik dostanie przed świętami 6500PLN!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.