Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Mlki

17.09.2015 13:12

To prawda. Ludzie chcą mega kasy a od siebie nic nie dają. Ja znam firmę z opowiadań kolegi który tam pracuje i on sobie chwali. Zarabia ok, pensje na czas. Warunki pracy bardzo dobre. Nigdzie nie jest idealnie. Utal to bardzo przyzwoita firma.
    ZNAJOMA

16.09.2015 21:03

NIE PRACUJE TAM ALE NIEKTÓRE NEGATYWNE OPINIE PISALI CI KTÓRYM SIE NIE CHCIAŁO PRACOWAĆ A CHCIELIBY ZARABIAĆ NIE WIADOMO ILE.NIESTETY ZA LEŻENIE I STRUGANIE GŁUPA NIGDZIE NIE BĘDĄ PŁACIĆ.
    Stenia

14.09.2015 08:52

Edi - z Twoimi kwalifikacjami? Tylko Utal :P
    Edi

13.09.2015 20:02

Ryszard, Stenia, Free lancer - to gdzie teraz pracujecie? Jaką firmę możecie polecić?

14.09.2015 18:48

Edi przeciez ty jestes szczesliwa / y ? Od dwoch lat podobno pracujesz w tym Utalu ? Moze ty jestes z rodziny ? Ale jak chcesz to podam dobre firmy SKF, GSK, VW, E&Y, Bridgestone, Matsushita itd. tam dzien pracy ma 8h, i w tym czasie mozna zjesc lunch po ludzku. Zreszta mozna poczytac opinie i tak wiele zlych opinii o tej manufakturze nie moze byc przypadkiem. A te ktore sa dobre pisze Stanislawa, na polecenie prezia.
    EDI

16.09.2015 18:22

Tak jestem zadowolona bo firma jest ciekawa i elastyczna, dużo lepsza finansowo niż VW w której pracuje kilku moich znajomych no i szybko działająca w przeciwieństwie do dużych korporacji. O Bridgestone słyszałam średnie opinie i szukają tam podobno tylko produkcyjnych. Rodzina ma się dobrze i uczciwie pracuje i trudno im cokolwiek zarzucić. Oczywiście zawsze mogłoby być lepiej, ale wypłaty też zawsze są na czas, plus dodatki - ogólnie bardzo przyzwoicie i nie ma na co narzekać.

11.09.2015 23:38

Free lancer

12.09.2015 17:06

Nawet chcialem zaaplikowac na to ogloszenie ale jak slysze firma rodzinna i rodzina jest zatrudniona to mowie dziekuje! Raz pracowalem dla takiego polskiego dorobkiewicza, co kase natrzepal, bo skopiowal szwedzki patent. Potem zatrudnil trzech synow, ich zony. Brata z rodzina i kogos tam jeszcze. Zaden dyrektor czy kierownik nie mial nic do gadania i wszystko musieli knsultowac z wlasciwym czlonkiem rodziny. Jeden zastraszony utrata pracy dyrektor pisal maile do wiadomosci jednego z synow, ktory toretycznie byl jego podwladnym. Dodatkowo przy schabowym w niedziele rodzina decydowala kogo zwolnic czy zatrudnic. Paranoja. Zandej wiecej rodzinnej firmy prowadzonej przez polskiego pseudo biznesmena.
    Edi

11.09.2015 13:48

Ryszard, mam mniej więcej wyrobiony pogląd a możesz mi jeszcze tylko wskazać te lepsze miejsca?
    hania

08.09.2015 08:56

matko, co wy się czepiacie tak tej rodziny?? pracują, mają się świetnie, nikt nikomu w paradę nie wchodzi! Chcesz pracować i mieć przyzwoite pieniądze przyjdź, nie, to nie, nic na siłę. Skąd w was tyle żółci?
    Daria

09.09.2015 18:51

No jak to skąd. Hejterzy tacy jak Ryszard to tchórze i nieudacznicy dlatego ciągle narzekają i oczerniają innych:-), im się nie udało bo byli za słabi. Ni ma sensu prowadzić z nimi polemiki.
    Daria

05.09.2015 12:46

Mnie zaraz stuknie 2 lata w Utalu i muszę przyznać, że jest to najlepsza firma w jakiej do tej pory pracowałam, zresztą wystarczy przyjechać i zobaczyć na własne oczy. Fajne jest to że elastycznie podchodzi się do pracownika i daje naprawdę duże możliwości rozwoju. Firma też nie oszczędza na narzędziach pracy. Oczywiście nie jest idealnie bo trzeba na początku sporo się podszkolić, ale to chyba standard. Mogłaby być też lepsza organizacja, ale widać już zmiany w dobrym kierunku. Dobra firma dla ponadprzeciętnych ludzi. Komentarze powyżej nie odzwierciedlają prawdy.

07.09.2015 18:58

(usunięte przez administratora) vel Dario vel Koro. Niech juz pani na sile nie buduje tego wizerunku sielanki. Jak jest tak dobrze, to czemu co chwila sa rekrutacje na stanowiska w eksporcie ? Czyzby tam pracowalo juz 50 osob w tym eksporcie skoro jest tak cudownie ? I jakie zmiany w dobrym kierunku ? Mniej wazeliniarstwa ? Mniej rodziny ? Ludzie w ogole tam nie idzcie jak chcecie sie czegos nauczyc to firma dla wazeliniarzy !!! Szkoda zycia zawodowego
    Adamczak

03.09.2015 20:06

Nie polecam firmy !!! Wszyscy wystraszeni , donoszą do prezesa ,brak profesjonalizmu ze strony niby przełożonych ,brak stabilności zawodowej chyba że będziesz donosił i kajał się przed prezesem lub kierownikiem. Ogólnie żenada a nie firma !!!

02.09.2015 22:30

Ta firma jest dla mnie zenujaca. Zero rozwoju zawodowego. Ale wymagania wobec przyszlego pracownika to hoho. (usunięte przez administratora) Jest tez paru w porzadku gosci, ale oni boja sie o prace.Co chwila rotacje i zmiany. Jak przeczytalem regulamin, to dowiedzialem sie ze dzien pracy trwa 8.30, bo niby mam 45 minut na obiad. Dobrze, ze moja przygoda trwala bardzo krótko!

28.02.2015 17:56

Kaziu

06.03.2015 11:49

KORA - To dość ciekawa konstrukcja - naciąć się na negatywne opinie i to kilka razy. Czyli w rzeczywistości było lepiej niż pisali "hejterzy" w takim razie dlaczego już kilka razy zmieniałaś to miejsce - coś mi tu nie pasuje. Podejrzewam, że firma próbuje się wybielić na forum. A prawda jest taka, że co miesiąc szukają kogoś do eksportu, bardzo często do sekretariatu - to chyba rzeczywiście rozwijają się bajecznie, albo jednak nie da się tam normalnie pracować.
    EDI

04.01.2015 19:40

Pracując w Utalu od ponad 2 lat wiele się nauczyłam i absolutnie w żadnym z przykładów opis Roberta nie pasuje do rzeczywistości. Chyba pisze o innej firmie. Jak to możliwe, że źle zarządzana firma może odnosić takie sukcesy i ciąle się rozbudowywać? Ale hejterow nigdzie nie brakuje.

28.11.2014 10:23

Robert

03.12.2014 19:49

Wpisz sobie w wyszukiwarkę (usunięte przez administratora) , sam znajdziesz tam też jest sporo prawdziwych opinii, tutaj jest większa cenzura. Pracowałem tam jeszcze rok temu i niestety muszę przyznać, ze te pozytywne opnie to chyba rodzina zarządu pisze. Generalnie osobiście nie polecam, tam nie jest normalnie :(

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe
    mmm

20.10.2014 19:09

Witam, pracowałem w tej firmie., Firma jak firma trzeba dostosować się zawsze. Wynagrodzenia średnie - wtedy . Firmie wydaje sie że płacą super. Pracownicy fajni ale jest kilku z gumowym uchem. Zawsze płacili terminowa i pomagali. Ja chciałem czegoś innego w życiu wiec włączyłem spadochron. Jeżeli szukasz jakiejś stabilizacji + terminowej kasy na kredyt to polecam. Dobre wspomnienia.
    Wiesiu

22.09.2014 21:50

Być może w firmie nastąpiły tak ogromne zmiany, ja jednak mam tylko negatywne wspomnienia. Chodzi tu o zły klimat, zakłamanie i niezbyt uczciwe prowadzenie niektórych spraw biznesowych. Chyba też, nawet dla obiektywnych obserwatorów, mocno zastanawiające jest nieustanne poszukiwanie osób na te same stanowiska. Rynek pracy jest trudny i jasne, że każdy próbuje różnych opcji. Bądżcie jednak ostrożni wybierając tę firmę.

10.09.2014 16:32

albercik

14.09.2014 18:51

przyjdź i zobacz, to się przekonasz.

28.08.2014 12:39

Ana

10.09.2014 11:10

Startuj! Warto bo jest dobra atmosfera i dużo się nauczysz.

08.07.2014 21:26

Znowu rotacja na stanowisku handlowca (Manager ds. Exportu). Masakra. Ludzie, z dala od tej firmy. średnio co pół roku w grupie 5 osobowej ktoś wypada.
    Ana

27.08.2014 18:48

Pracuje w Utalu już ponad pół roku i jak czytam niektóre wpisy to mi ręce opadają. Widać tu dzieło jednej niezadowolonej osoby, która powtarza to samo w kółko. Jest to moja trzecia poważna praca w karierze i nie ukrywam, że najlepsza. Duże możliwosci rozwoju, dobry klimacik i super załoga. Ilość ogłoszeń jest duża to fakt ale wynika to tylko z tego, że firma mocno się rozwija i tworzy dużo nowych etatów. Polecam!

05.06.2014 09:15

Bumb - a co ma piernik do wiatraka? To, że pieniądze, z funduszu wracają do pracownika, o ile wracają w Utalu, to żadna łaska. Tworzenie otoczki, że "bonusy świąteczne" są czymś dodatkowym to zwykłe kłamstwo - rzeczywistość w UTAL.

04.06.2014 02:29

HENIU - widać, że podszywa się tu (usunięte przez administratora) , czy jakaś inna m.nda. Premie świąteczne, bonusy są wypłacane z funduszu socjalnego wiec tu nie piernicz o wzorowej rachunkowości. To są twoje pieniądze i poprostu wracaja do Ciebie. Lepiej napisz co z fakturami i rozliczeniami za delegacje. (usunięte przez administratora) .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

HENIU

03.06.2014 18:33

Pracuje od 1,5 roku i moim zdaniem sprawy finansowe są prowadzone wzorowo. Wypłaty na czas, dochodzą premie świąteczne, bonusy, imprezy, itp. Z umową na stałe też nie było problemu po okresie próbnym. Ale faktycznie rozmowy na początku były trudne a okres wdrożenia wymagający. Teraz jednak nie żałuje i zaczynam rozumieć po co to wszystko było.

12.05.2014 10:52

Mam odczucie, że firma wykorzystuje sytuację na rynku pracy-choć w rejonie Poznania aż tak źle to nie jest. Bardzo dużo ofert pracy się pojawia i znając życie nie jest to spowodowane gwałtownym rozwojem, lecz rotacją ludzi...
    Kuba

17.05.2014 17:12

Szukam stałej i ciekawej pracy, wysłałem też swoje CV, byłem na rozmowie, nawet pokazali mi firmę i mam trochę inne odczucie niż anonim (prawdę mówiąc jak każdy anonim pachnie trochę konkurencją lub zawiedzionym pracownikiem - malkontentem). Dają sporo, ale różnych ogłoszeń. Wygląda jakby firma się mocno rozwijała, a na rozmowie dowiedziałem się, że tworzą nowe stanowiska (zastępca szefa produkcji, dyrektor generalny itd). Widziałem nawet, że coś budują - podobno nową halę produkcyjną i biurowiec. Ale rotacja pewnie też jest, bo prawdziwa weryfikacja następuje dopiero "w praniu", a nawet - z własnego doświadczenia - sam zmieniałem pracę 4 razy i ciągle szukam dla siebie najlepszego miejsca. Ważne czy mają stałe umowy o pracę, płacą zusy, ubezpieczenia itp., bo z tym bywa dzisiaj różnie no i oczywiście ile i czy terminowo płacą?
    cześć

25.05.2014 00:26

No ja bylem na rozmowie na stanowisko zastępcy kierownika i rozmowa z pewną panią była miła i przyjemna do czasu kiedy zaczelismy rozmawiać na temat zarobków. Do razu zrobiła się niemiła atmosfera, najwidoczniej zbyt dużo wolałem. Najlepiej gdyby pracownik przyszedł do pracy za darmo, pracował od rana do wieczora i wszystkim przełożonym tylko przytakiwal. No do cholery jeśli jest stanowisko, to jest odpowiedzialność, są obowiązki i człowiek powinien za to zostać uczciwie wynagrodzony.
    anymaniak

04.04.2014 15:01

Byłem na rozmowie w sprawie pracy. Rozmowę przeprowadziła ze mną u góry na 1 piętrze babka. Kim ona jest w tej firmie? Chwilami nie dawała dojść do głosu i nawet nie mogłem zadawać pytań. Dziwne trochę. Proszę o odpowiedź kto to taki był!
    Leon

12.04.2014 15:42

to pewnie Pani z HR cię tak maglowała. Oryginalna osoba trzeba przyznać, ale generalnie w porządku. Chyba właściwa osoba na odpowiednim stanowisku. Ale nie wszystkim nowym pracownikom może na początku pasować. Trzeba się trochę dopasować i dotrzeć szczególnie jak się jest nowym.

31.03.2014 22:54

Witam, Mam pytanie: ile dosaje pracownik produkcji na rękę?
    noname

21.02.2013 17:49

A mozesz napisac cos wiecej o firmie, dlaczego nie uczciwa? I jakie wpisy tutaj byly, ze je usuneli... ?
    Wacek

15.11.2012 22:40

Widzę, że udało się usunąc wszystkie niewygodne wpisy. Uwaga na Utal - to nie jest uczciwa firma.
    Stach

17.02.2011 00:34

To wyżej pisałam ja - Personalna :) Nie sugerujcie się opiniami innych, nawet ich nie czytajcie.

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.