Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

04.07.2016 17:42

Anka

04.07.2016 19:14

Błagaj, błagaj dobrze to potrenować. Przecież ludzie piszą tu o faktach to o co chodzi. Jak nie wierzysz to nie trać czasu, idź, spróbuj sama, przekonaj się i nie zawracaj gitary. .
    S..

05.07.2016 22:41

Taka ilość negatywów to nie jest przypadek. Niestety mogę tylko potwierdzić że opisywane na forum sytuacje to przykra codzienna rzeczywistość. Brak kompetencji, ciągłe manipulacje nawet tutaj i zero szacunku dla pracownika to jest ich real. Warto mówić jak jest naprawdę, to powinno pomóc innym. Z mojego doświadczenia to kiepski pracodawca, na pewno najgorszy u jakiego pracowałam. Co innego mówią co innego się dzieje. Szkoda dla nich czasu.

04.07.2016 16:31

rick

04.07.2016 17:31

Jednak robienie tego w ten sposób - manipulując ludźmi jeszcze zanim się ich zatrudni to gruba nieuczciwość. Nic dziwnego, że potem są takie negatywne opinie..

04.07.2016 10:27

T

04.07.2016 15:40

Co za ściema, to głupi widzi, że to utalczyki robią wszystko dla podrasowania upadłej renomy.. Lipa..

03.07.2016 16:39

Terence

03.07.2016 17:22

To prawda tu sie wielu podszywa np taka Stenya udaje, ze szuka pracy w Utalu. Od razu to widac, tez jestem za tym aby renata vel iza vel kinga i wiele wiele innych zrobila coming out.

02.07.2016 18:56

renata

03.07.2016 16:35

Tak zaaplikuje na Dyrektora R&D, Dyrektora Eksportu i Managera Eksportu. Moze sie cos trafi. Mowie po niemiecku (moge samodzielnie zamowic parowe z bulka), bylem zmywakiem w Londynie angielski znam, moj hinduski szef mowil do mnie tylko po angielsku np. Shut up, you son of the beetch, make it twice faster etc. Nadam sie bez dwoch zdan.
    pietia

02.07.2016 18:35

Luki trafił w sedno, pracowałem w utalu i nie polecam. Naprawdę co innego obiecują na początku, a potem jest niewesoło, jak się człowiek upomni o obietnice to straszenie wylotem a jak się nie odpuszcza to wylot. Tak nieszczergo podejścia jeszcze nigdzie poza utalem nie spotkałem..

02.07.2016 10:32

luki

02.07.2016 12:52

Droga Reniu vel Stenyu. To jest chec zobiektywizowania obrazu firmy dla potencjalnych kandydatow. Zeby potem nie czuli sie oszukani. Na rozmowie rekrutacyjnej kandydat slyszy te wasze klamstewka, ze bedzie mial samodzielna prace, ze rodzina nie ma wplywu i ze w firmie panuje super armosfera. Zwalnia sie z pracy wierzac ze tak bedzie w Utalu a potem zderza sie z familijno - wazeliniarska rzeczywistoscia. I czuje sie oszukany, bo nie tak mialo byc. Ja slyszalem wiele zapewnien na rozmowach od prezesa i pani. Niestety wiekszosc z nich to byly bajki wyssane z palca. Na szczescie ten fatalny okres juz poza mna. Ten portal sluzy wlasnie do tego, aby ludzie dowiedzieli sie jak jest naprawde, a nie jak to opisuje pani lub zakochany w sobie prezes. Mamy prawo do wypowiedzi wiec z niego korzystamy. Portal coraz bardziej jest opiniotworczy i wiem, ze wiele osob po przeczytaniu opini zrezygnowalo z tych" dobrych posadek" w Utalu.

01.07.2016 20:01

sprzatacz

02.07.2016 07:52

To sie zglos do firmy SETI i tam sie dowiesz. Gdzie i za ile.

01.07.2016 16:26

sprzatacz

01.07.2016 19:58

Jest oferta sprzatania biura w Gruszczynie. Wchodzisz?

01.07.2016 15:09

Piercing

01.07.2016 15:34

Hehe nie daj sie nabrac na te plewy! W Utalu nie mozna krytykowac, bo potem sie trafia na czarna listę. Potem zas dla zwolnienia. Malo bylo przykladow? Tam nie mozna myslec inaczej niz dziadek. Tylko potakiwanie sie liczy.
    fever

01.07.2016 14:52

Wizja tej firmy stanowi zagadke dla calego swiata biznesu Pani Stenyu. Inna jest w poniedzialek, inna w piatek. Posrod tloczarzy to fakt gruba ryba. Ale ogolnie w biznesie slabo. Nie chodzi o sposob zarzadzania, bo ten jest z epoki kamienia lupanego. Chodzi o traktowanie ludzi. Szacunek i motywowanie.
    x

30.06.2016 14:38

a skąd Wy czerpiecie wiedzę, że tam nikogo nie ma i wszystko stoi puste? pisać bzdury każdy potrafi jak stoi za płotem.
    Wierny sluga

30.06.2016 18:13

Wlasnie ! Na parterze jest produkcja. Czasami. Na pierwszym pietrze dzial rozwoju produktu i centrum R&D. Wyposazone tak, ze Google czy Microsoft moga zrobic wielkie galy. Na drugim pietrze jest dzial HR nieslusznie zwany niekiedy kadrami. Poniwaz jedno pietro to kilkaset metrow kwadratowych oprocz Hr jest tam dzial marketingu i promocji tzn sa stanowiska, do pracy. Wreszcie dzial finansowy i ksiegowosc. Na trzecim pietrze dzial sprzedazy w podziale na segmenty i dywizje , kraj i eksport. Tylko prezes z wrodzonej skromnosci zrezygnowal z przeniesienia do nowego biurowca i pozostal w starym. Coz on nigdy nie szukal rozglosu czy poklasku. Bardziej dbal o swoich ludzi niz o siebie. Wielki czlowiek, geniusz biznesu tablicowego, wizjoner wyprzedzajacy nasza epoke.
    mag

30.06.2016 19:59

Na 11 tym jest dział astrologii i czarnoksiężnik, a na dachu obserwatorium i pilnujący budynku smok. Wierny sługa wie co mówi, szkoda że nie ma tu prezesa wizjonera co stawia dobro innych ponad swoje..
    Daras

29.06.2016 08:33

Rynek się nasycił, nie ma oczekiwanego i potrzebnego firmie obrotu, w Polsce utal sporo kiedyś zarobił na zmianie czarnych tablic na białe to też się skończyło, ciągłe próby wciskania kolejnych zabezpieczeń byle tablica była jak najdroższa nie ma sensu i ludzie tego nie akceptują. Konkurencja też nie śpi i ceny spadły. Utal przespał te zmiany i stąd problemy, do tego brak prawdziwego zarzadzania i polityki rozwoju, nie tylko prezesa ale i ludzi też zrobiła swoje. Dlatego nowy biurowiec obok stoi pusty. Fajnie się buduje ze wsparciem z UE tylko po co jak prawdziwy skok obrotów firmy już dawno za nimi i nie ma za co go utrzymać, to stoi pusty i niby czeka na lepsze czasy. Gdyby miał lepszą lokalizacje to chociaż mozna by go oddac w najem a tak to lipa. Tak to już jest, że wszystko się kiedyś kończy..
    Jurik

29.06.2016 19:24

Darku nie moge sie z Toba zgodzic. Prezes to wielki wizjoner i on wyprzedza epokę. Niektore rzeczy nam zwyklym zjadaczom chleba moga wydac sie niezrozumiale, pozbawione logiki. Jednak jest w tym glebszy sens. Np ten pusty biurowiec. Przypomnij sobie scene z Misia, gdy pada pytanie po co jest ten Miś. Tego nie wie nikt. Nikt nie zapyta po co jest te Mis (biurowiec) to jest biurowiec na miare naszych czasow. Czy ty wiesz co my robimy tym biurowcem ? My otwieramy oczy niedowiarkom! I to nie jest nasze ostatnie slowo! Albo takie sprzatanie biur. Przeciez jakby sie temu przyjrzec to a) jest okazja do ruchu b) nabieramy techniki w sprzataniu i mozemy pozniej wykorzystac to w domu c) wspolne sprzatanie socjalizu i jest to team building np Wacek na miotle a Placek juz odpowiednio schynchronizowany "just in time" musi podac szufle i wrzucic szybko do kubla.
    Daras

29.06.2016 22:14

Wiesz, coś w tym jest Jurik. "Narodziła się nowa, świecka tradycja".. szkoda, że taka nieudolna. Bareja przynajmniej miał świadomość tego co stworzył, a wacek i placek traktują to na serio, w końcu " z zawodu to dyrektory" .. To ich chyba zobowiazuje do rzeczy, które dawno przerosły absurdy znane z twórczości Bareji.. smutne to trochę i przykre...

26.06.2016 14:32

Jurik

28.06.2016 07:19

Ten biurowiec jest na skrzyzowaniu 47 East i 8 West w Kobylnicy. Oby tylko tego pusostanu nie zaanektowala jakas grupa anarchistow na squat.
    Pytom

26.06.2016 12:11

Czy ktos wie w jakim celu zbudowano ten nowy biurowiec ? I kiedy zostanie wymieniona na unorana wykladzina ktora kiedys byla zielona ?
    goog

26.06.2016 06:40

O widzę, że wpisy na forum z niewygodnymi faktami zostały usunięte, a kryptoreklamy utalu zostały.. Cenzura dba jak może aby przykra prawda nie wyszła na jaw. Szkoda, że portal gw pozwala na takie manipulacje :(
    szydlo

25.06.2016 23:20

Utale dajcie spokój i przestańcie udawać kingi, jasie, renaty i innych.. Ludzie już się nie nabiorą, na te pseudo pytania.. Utal to nie jest dobra firma, ludzie już to wiedzą. Mamienie lukrowanym światem szybko wyjdzie, jak szydło z worka..Te niby pytania, które mają przedstawić firmę w lepszym świetle to żałosna propaganda..
    singsing

25.06.2016 21:52

Taka nora, że namiot z bazaru lepszy i jeszcze za to płacisz. Nędza..
    zibi

25.06.2016 20:55

A wacek z utalem, gramy w ćwierć-finale!

24.06.2016 20:27

Nikt nie pisze ile zarabia normalny pracownik produkcji. Jakie czynności wykonują na hali itd Z góry dziękuję za odp

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

24.06.2016 19:36

Rychu

24.06.2016 22:21

To oczywiste, ze bedac odpowiedzialna za region Azji Pld-wsch bylabys oddelegowana do oddzialu Utal Singapur. Wszystko jest tak samo: ta sama kiedys zielona wykladzina, meble z lat 80tych, komputery z XX wieku, dodatkowo sprzatanie biur w ramach rekreacji i bycie dyzurna. Czyli Home sweet home.
    Pyton

24.06.2016 19:33

mam pytanie z ciekawości: po co zbudowali ten nowy biurowiec, jak wiara sie kisi w tym starym ? Ktoś wie ?
    poszukujacy

24.06.2016 12:58

Ty Jachu a gdzie widziales to ogłoszenie skoro na ich stronie nic nie ma? Jestes ich szpiegiem? Jak juz dale sie zlapac to wydus ile kasy daja.
    byly ksiegowy

24.06.2016 09:43

Zatrudnij sie jako prezes grubo ponad 40 tys brutto co miesiac. I ja sie pytam za co?????
    jasiu

23.06.2016 22:20

co powiecie o pracy u nich jako Dyrektor Działu Eksportu ? bo chyba spokojnie można tutaj zarobić, co o tym sadzicie? I koleżanka mi mówiła, że tam jest fajna atmosfera, daja karte Multisport prywatną opiekę medyczna i dowiedziałam się, że nawet dofinansują naukę języków. W porządku wygląda co ?
    Rafi

24.06.2016 07:40

W kółko kogos potrzebują, ale tam musi być rotacja.. Z daleka od takich firm..
    do khb

23.06.2016 22:09

Prawda jest taka, że to indywidualnie jest negocjowane i utajniane, ale jak patrzę na tych co są, to kroci nie zarabiają... Z resztą za co. Szumna nazwa dyrektorzy. Co to za dyrektor, którego cały pion to dosłownie kilka osób, a i tak realnie nie ma nic do powiedzenia bo szef podejmuje wszystkie decyzje.. Próbują chyba złapać kogoś do pracy na nazwę stanowiska.. Za chwilę to tu będzie chyba dyrektor do spraw utrzymania trawnika i potem będzie pewnie kosiarką zarządzał hi hi..
    kryptoutal

23.06.2016 20:42

renata i pokrewni z utalu, skończcie już z tą kryptoreklamą, już nawet nicki wam się mylą, maja, renata itd itp, jeden pies. Swoją drogą tylu ludzi szukacie na różne stanowiska na raz w takiej małej firmie bo nikt u was długo nie pracuje.. W sumie jak poczytać o faktach to nic dziwnego..
    renata

23.06.2016 18:33

cześć! znalazłem teraz u nich taką oferte pracy jako Dyrektor Produkcji i RDj, wiecie jak to wygląda? bo nie ma tutaj w ogłoszeniu podanej kwoty jaką można zarobić no i to mnie jednak trochę już martwi, bo nie wiem na co można liczyć.

23.06.2016 15:03

adwed

23.06.2016 15:26

To czytaj ze zrozumieniem forum, każdy do tej pory kto zadawał konkretne pytania dostawał bardzo konkretne odpowiedzi. Co to za pytanie typu: słyszałam że jest tu taki a taki wakat i ktos tam mówił, że jest ok i słyszałem że można zarobić? W pytaniu zawarte lukrowanie utalu. Przecież to dziecko widzi że to kryptoreklama. Jak ktoś ściemnia z firmy to jest demaskowany, te pytania retoryczne i do tego nieudolnie zadawane, czuć stenyamteam z daleka. Nieudolne prowadzenie firmy i szujostwo doprowadziło do tego, że nawet takie prymitywne sposoby są używane do pozyskiwania nieświadomych pracowników. Do dobrych firm, dobrzy pracownicy sami startują i nie trzeba takich chwytów. Takie manipulacje świadczą tylko o braku pomysłu i niechęci do potrzebnych zmian w firmie. Konkretne zapytania bez ściemy nie zostana bez odpowiedzi.

23.06.2016 13:43

Kryptoutal

23.06.2016 13:55

Tropiciel ma rację to forum dla pracowników a nie miejsce na kryptoreklamę nieudolnej firmy!

23.06.2016 09:17

at jasiu

23.06.2016 09:34

to ty poliglota jesteś przed chwila pytałeś o pracę - specjalista ds. sprzedaży ze znajomością języka francuskiego i angielskiego, teraz Azja i Europa wschodnia - naprawdę to pisze jakiś nierozgarnięty ludek z firmy. Znowu kryotoreklama utalu. To forum dla pracowników nie dla firm. Domek z kart się sypie i tonący brzytwy się chwyta, ale nie tędy droga. Kłamstwa i tak wyjdą na jaw.
    zonky

22.06.2016 22:35

A co znajomy nic nie powiedział, że na forum pytasz? Ściema, zonk. Te pseudo pytania jakiś półinteligent pisze, niby nic nie wie, a jednak wie, ma znajomego, ale pyta obcych. To się kupy nie trzyma. Ja pracowałem i mogę potwierdzić, lista faktów, które są na forum to niestety przykra rzeczywistość. Nie polecam tej firmy.

22.06.2016 22:07

Henryk Brodaty

22.06.2016 23:23

Pani Stenyu niech juz Pani przestanie zarywac noce na pisanie uwaga trudne slowo peanow na czesc dziadka. Prawda jaka jest kazdy widzi. Ja mam pomysl niech dziadke nakaze pisac pozytywne posty Wackom i Plackom. Kazdy musi napisac co najmniej 50, inaczej samochody pojda do innych osob. Bedzie niezly cyrk.

22.06.2016 18:31

22.06.2016 18:57

renato z malej litery skoro tak dobrze sie orientujesz, ze firma doskonale dziala w innych dzialach to znaczy, ze pracujesz tam i jestes klakierem. Wieez doskonale dlaczego sie zwineli. Nie chcieli pracowac w marnej firmie.

22.06.2016 17:37

W eksporcie przed rokiem pracowala praktycznie inna ekipa. Z ruskiej sekcji uciekly trzy kluczowe osoby. I dyrektor eksportu tez zwinal zagle. A to tylko jeden dzial. Wiec bez sciemy Stenya

22.06.2016 17:35

22.06.2016 08:13

banda

22.06.2016 09:03

To nie jest jedna czy 2 osoby - Panicz jasno napisał, ze to jest "banda" i tak naprawdę jest. Komu chcesz powiedzieć wyżej?! To typowy prywaciarz ztyaka mentalnoscią, masz iść na skargę do kogos kto jest sędzią w swojej sprawie? Panicz ma rację, ze najlepszą metodą jest odejście z firmy, ludzie to zaczynają rozumieć dlatego na niektórych stanowiskach taka rotacja i nie ma kto pracować, produkcja też się zacznie kruszyć, pełno w okolicy firm się uruchomiło gdzie potrzebują pracowników na produkcję.
    Panicz

21.06.2016 23:08

Jak widzę te narzekania na tym forum i te łkanie to smiac mi się chce. Po co tam pracujecie ? Dziadek i ta cala reszta sie nie zmieni. Wacek, Placek, Stenya beda tam pracowac bo nie maja wyjscia. Jak jest tak zle to sie zwolnijcie, przeciez nie jestescie takimi naiwniakami, zeby wierzyc, ze sie cos zmieni. Rodzinka nadal będzie pod ochronką, a banda zauszników i donosicieli bedzie sie zagryzac i bic i o uznanie dziadka. Poniewaz dziadkek nie ma pojecia o prowadzeniu biznesu, ta firma będzie miala coraz trudnej na rynku. Zobaczcie jak kształtują sie obroty za ostanie lata. Albo sie zdecydujecie na taki krok, albo dalej będziecie wynosic smieci i jechac z odkurzaczem po wykładzinie jako gimnastyka.
    pb

23.06.2016 09:42

Fakt, że o prawdziwym biznesie pojęcie mają blade. Dziadek i jego świta tacy mądrzy a ile siana utopili w pseudo inwestycje kapitałowe. Porobieni jak szarzy ludzie na niby złocie przez AG, ehhh biznesik..
    Jola

21.06.2016 22:49

100% prawdy głupków robią na tej produkcji z ludzi. Ludzie którzy tam rządzą mają bardzo mały iloraz inteligencji. Zgrywają tylko przed szefem mega mądrych a tak na prawdę tylko szkodzą firmie w swoich nieprzemyslanych decyzjach. Ale niestety szef nie słucha produkcji , woli kłamstwa kierowników.
    szacun

21.06.2016 22:13

Najgorsze jest w jaki sposób zarządzający mówią o takich pracownikach jak Robert. Sama słyszałam słowo głupek z ust Wacka i to z tym jego uśmiechem na ustach. Przykre to że człowiek tyle życia poświęca firmie a w zamian kompletny brak szacunku, że o empatii nie wspomnę. Robert dla Ciebie od zwykłych pracowników pełen szacunek. Prawda jest taka, że jak sami siebie nie będziemy szanować i będziemy pozwalać na złe traktowanie to nas też szanować nie będą.

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.