Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

21.06.2016 20:43

Ale z tego co się orientuję to kobiety tez pracują przy maszynach bodajże. To na jakie zarobki można liczyć ? A jak z umowami ?
    Żenada

21.06.2016 20:27

Żenada z tym Robertem. Pół życia w Utalu prawie 50 lat na karku a do roboty mu dają: wyrywanie zielska, sprzątanie hali, mycie szyb, mycie samochodów. Takie rzeczy powinni robić młodzi a nie stary pracownik. Pokrecona ta firma. Niech ktoś w końcu się weźmie za te absurdy. Ale nie ma kto jeden kryje drugiego i vice versa. Łażą tylko w te i z powrotem żeby czas zabić.

21.06.2016 18:12

Już mnie tam nie ma na szczęście :)

21.06.2016 17:41

Proste, dużo ogłoszeń w małej firmie bo duża rotacja, duża rotacja bo dużo ściemy. Gdyby rzeczywistość była kolorowa jak w ogłoszeniu to by rotacji nie było i tyle. Kobiet na produkcji nie ma bo nawet miejsca na osobne szatnie nie ma.

21.06.2016 15:18

Witam Zastanawiam się czy przyjmują kobiety na produkcje ? Jakie zarobki ? Pozdrawiam
    at barbarra

20.06.2016 13:38

w ogłoszeniu nie napisali nic o językach? ;)

20.06.2016 12:17

Mr Mister

20.06.2016 18:48

Wietnamski lub tajski. Pensja 15 tys tylko nei mozna glosno sie chwalic, bo to tajemnica. Auta nie ma, ale zawsze bedziesz mogla pojsc do Wacka i powiedziec zeby oddal auto, bo dziadek tak kazal.

20.06.2016 10:20

Renata, kto to jest "Wy"? Daj spokój z prawdą ogłoszeń. Tylko chyba małe dzieci wierzą jeszcze w prawdę ogłoszeń. Sama piszesz, że oglądałaś wnikliwie sporo ogłoszeń tej firmy (to chyba jakieś hobby?). Skoro jak sama piszesz jest ich sporo, w tak niewielkiej firmie to jednak potwierdza opinie o dużej rotacji.

19.06.2016 12:17

Doktor

19.06.2016 12:54

Cos bierzesz Dodek ? Musisz to odstawic ! Zakrzywia ci swiat!
    Anka

19.06.2016 11:42

Doradca napisał prawde, póki szef nie wymieni tych wacków stenyee placków to nic sie nie zmieni. Oni naprawdę robią szefowi krecią robotę, to głównie przez nich obecne problemy, to oni ze swoim podejściem są ospowoedzialni za obecny stan. Gdyby ich wymienić i zupełnie zmienic podejście to moze jeszcze dałoby sie coś zmienić, a tak to tylko ciągną szefa w dół.
    Luki

19.06.2016 10:50

pracowalem tam i na samo wspomnienie okresu tam spedzonego robi mi sie niedobrze. Wazeliniarstwo i potakiwanie. Niektorzy tak przez kilkanascie lat ! Jak im nie wstyd przed samym soba ? Oczywiscie wszyscy udaja ze jest cudownie i fajnie. Dziadek im tak przeoral psyche, ze oni chyba sami juz nie wiedza co jest norma a co co nie. Np taki Wacek przyprowadzil kolege ktory mial byc zarzadzajacym kolege dziadek szybko skasowal, oczywiscie nie swoimi rekami. Bo on tylko zatrudnia, lubi jak go kochaja. Zwalniaja inni. Myslicie ze Wacek wstawil sie za przyjacielem ? Podkulil ogon i sam trzymal sie pazurkami swojego stanowiska. Maly czlowiek.
    WacekJydmych

19.06.2016 10:06

Cześć, Piszę tutaj swoją opinię poraz drugi. Chciałbym ze swojej strony przekazać, że firma Utal to bardzo toksyczne środowisko. Podziałało destrukcyjnie na moją osobę. Podsłuchiwanie pod drzwiami pracowników, atmosfera napięcia... Nie, nie, oby już nigdy więcej. Żałuję tego czasu w Utal.

18.06.2016 22:16

Antek

19.06.2016 01:53

szukaj do VW we Wrzesni, dowoza do pracy, stołowka z prawie darmowymi obiadami, kasa dobra, praca w firmie o wysokim poziomie technologicznym. Szukaj automatykow, pracownikow technicznych. Tam aplikuj bo to dobra firma. Wiele szkolen , niemiecki za darmo, duzo sie mozna nauczyc.
    mgr

18.06.2016 20:15

Teraz nawet młodzi po szkole są mniej naiwni, chcą od razu świadomie zacząć karierę w dobrej firmie a nie byle gdzie. Są już tego uczeni i dobrze bo takie podejście ich rozwija. Dzięki takim forom mają na to szanse, nie tracą cennego czasu na lipne firmy. W dłuższym okresie czasu wszyscy zyskają bo brudów już nie da się tak łatwo pozamiatać pod dywan jak 10 lat temu. To w końcu spowoduje inne podejście firm do pracowników. Czas przyśpiesza zmiany.

18.06.2016 12:35

Szkoda czasu

18.06.2016 15:57

Po co tracic czas na taka marna firme ? Wszedzie lepiej niz tam w tym Mordorze.

18.06.2016 11:24

Herr Direktor

18.06.2016 11:45

Znalezli i przyszla i ciaza zaraz i Koniec. Dziewczyna niezle to wykombinowala.
    Herr Direktor

18.06.2016 11:46

Znalezli i przyszla i ciaza zaraz i Koniec. Dziewczyna niezle to wykombinowala.

18.06.2016 09:15

Gerwazy

18.06.2016 09:41

Nie moga znalezc specjalisty ds zaopatrzenia. Wakat od kilku tygodni. Ale tak to jest jak sie ma ludzi za nic i panuje zatruta atmosfera. Ludzie czytaja forum i rezygnuja z aplikowania. Nowego miesa starczy juz na niezbyt dlugo i takie postepowanie sprawi, ze na haslo Utal nikt nie bedzie chcial aplikowac oprocz swiezo upieczonych magistrow lub tych ktorzy gdzie indziej nie mogli znalezc prwcy.

18.06.2016 08:11

Gerwazy

18.06.2016 08:30

Nie ma szans na to stanowisko. Jedno z niewielu, ktore obsadzone jest przez kompetetna osobe.i tu akurat dziadek zrobil dobry ruch kadrowy. Chcesz pisz, ale nie masz szans.

17.06.2016 15:09

Rychu

17.06.2016 15:57

Ona jest niereformowalna. Do sprzatania biura Stenya, czyscic na blysk 20 letnia wykladzine, anie tu kryptoogloszenie pisac. W ruskiej sekcji nikt juz nie zostal. A te 3 tys to niech szukaja naiwnego. Manager zarabia 10 brutto podstawy brutto, a specjalista co na niego robi ma dostac 3 tys ? Zupelnie tam sie odkleiliscie od prawdziwego swiata.
    Doradca

18.06.2016 07:59

Szef niestety otoczył sie złymi doradcami, te placki wacki stenyee i ferajna zrobili dużo złego, doradzali po swojemu tylko we własnym interesie. Niby usłuznie, posłusznie a ciągle manipulują takie to fałszywe ludziki.Sporo ludzi te gierki niestety odczuło mocno na swojej skórze dlatego ten brud sie ciągnie za szefem niestety, bo to on reprezentuje głównie formę. Jego rodzina też na tych doradcch cierpi. Fałszywi doradcy szkodzą szefowi. Póki ich nie wymieni to nic sie nie zmieni, a zmiany są tutaj bardzo konieczne.
    SW

17.06.2016 15:08

Dużo by mówić ale w moim przypadku najbardziej mnie zszokowały te chore telefony stenyii do mojego pracodawcy i wypytywanie o haki na mnie, to zachowanie poniżej wszelkiej krytyki. Dobrze, że w tej drugiej firmie ludzie byli normalni i dali mi znać, ze ktos tu wydzwania i o mnie wypytuje a dzwoniącą uznali za niezrównoważoną osobę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

17.06.2016 08:07

Yayo

17.06.2016 14:59

Trudno zeby popierac komentarze pozytywne, bo sa one nieprawdziwe. Agitacja to wlasnie to tutaj wyrabia Stenya. Bo to nie jest normalny proces rekrutacyjny. Skoro musi sie podszywac pod pracownika firmy i zachwala jakie to cudowne stanowiska pracy sa w tym Utalu. Wito, tablica i ktos tam jeszcze. Zdecydowanie sie zgadzam, ze sa osoby ktorym to odpowiada. Wacek, Placek wiecznie usluzni, wczolgujacy sie do dziadka. Potakujacy glowami na kazde zdanie dziadka. Stenya majaca czasy swietnosci poza soba. I rodzinka ktora pracuje w Utalu, bo gdzie indziej mogliby pracowac. Tak wiec jest grupa pracownikow ktorym to odpowiada. Skoro to jest taka cudowna ta firma to gdzie jest marketing ? Gdzie jest proces planowania produkcji? Robienia budzetu? Dziadek wymysla jakas liczbe i potem daje do podpisania tym usluznym managerom. I jest kwit ! Smiechu warte.

16.06.2016 23:14

Yayo

16.06.2016 23:29

Pani Stenyu niech juz pani przestanie sie osmieszac z ta agitacja. Moze lepiej niech Wacek Placek i pani przebierzecie sie za slupy z ogloszeniem i dziadek wypusci was w miasto na Stary Rynek. Napiszcie ze szukacie zaopatrzeniowca moze jakis desperat sie zglosi.
    Sylwia

16.06.2016 22:04

@erfgh czytaj ze zrozumieniem, dora napisała, że opinie na forum są prawdziwe, co tu uzasadniać, wystarczy poczytać o wackach plackach stenyach itd.. faktów jest sporo, a nie wkładaj kija w mrowisko bo pojawi się więcej faktów niezbyt dobrze świadczących o niektórych, chcesz przez swoją agitację komuś zaszkodzić? I nie pisz, że to dlatego że chcesz wiedzieć, bo siedzisz w tym po uszy i wiesz wszystko, po co te prowokacje? Dajcie ludziom swobodę wypowiedzi.
    dora

16.06.2016 20:52

Jeśli nie masz pracy to próbuj, jeśli jednak masz pracę to się 10 razy zastanów, te opinie naprawdę absolutnie nie są przesadzone, nic dobrego tam tak naprawdę na pracownika nie czeka, chyba że jesteś z rodziny..
    franek

15.06.2016 22:26

Wielość opinii potwierdza, że to niestety prawda bo jak się spojrzy na opinie o innych firmach to są bardzo skromne. To świadczy o tym, że wiele osób jest bardzo niezadowolonych z pracy w tej firmie i jedyne co im pozostało to podzielić się z innymi. W firmach gdzie się dobrze dzieje nikt się takim "go work" nie przejmuje!!!
    Ania

16.06.2016 07:04

Sama prawda, najpierw obiecanki a potem wyglada to zupełnie inaczej. Z mojego doświadczenia to tam jakby z tej kumoterskiej atmosferze ludzie nie znali nic innego poza złem. Tylko karać, straszć, taka jakaś dziwna de-motywacja. Wszyscy na kupie siedzą w tych biurach, mimo ze są wolne pomieszczenia bo łatwiej słuchać co mówią i zamiast starać sie coś zmienić to lepiej ukarać albo wywalić. Wszelka krytyka jest zła. Trzeba tylko chwalić szefostwo i rodzinę nawet za najgłupsze posunięcia, inaczej do widzenia. Cieszę sie, ze już mnie tam nie ma. Teraz mam normalną pracę i odzyskałam radość pracowania. Tutaj lubią tłamśić ludzi nawet dyrektorzy są totalnie stłamszeni, a to chyba na dłuzszą metę nie jest zdrowe. To była najdziwniejsza firma z którą miałam do czynienia. Z perspektywy czasu jednoznacznie mogę powiedzieć, ze szkoda na nia czasu. Nie dajcie sie zwieść obietnicom.
    Emeryt

16.06.2016 09:40

Wolne pomieszczenia sa, ale kasy dziadek nie chce wydawac na umeblowanie biur. Po co skoroi tak nikt nie skarzy na stare wykladziny, czy meble z poprzedniego wieku? Ten biurowiec juz rok stoi pusty, a ludzie siedza na glowach. Wacek nawet mowi ze to dobrze bo sie integruja. Co do zakupowca to dziadek jedzie po Stenyii ze musi kogos znaleźć, ale niestety ńikt sie nie zgłasza.. Stenya czujac oddech nastepczyni, jest w stresie i pisze te kryptoogloszenia na tym forum. Kandydata na zakupowca nie ma nadal, a rodzinka nie starcza chcialloby sie zapytac ? I tak to sie toczy ten rodzinno-wazeliniarski grajdolek.
    GOŚĆ

15.06.2016 22:04

i jeszcze jedna ważna kwestia - ogromna rotacja na stanowiskach managerskich i nie tylko!!!!
    GOŚĆ

15.06.2016 21:56

1. sprzątanie biura! 2. zero decyzyjności i samodzielności na stanowiskach managerskich - prezes sam podejmuje decyzję 3. brak samochodów służbowych 4. chaos organizacyjny 5. dyrektorzy siedzą razem z handlowcami w pokojach mimo nowego biurowca:) 6. pełna inwigilacja!!! 7. zmienność decyzji i chimeryczność prezesa!!! 8. zero działu marketingu i HR 9. zero zakresu obowiązków w związku z tym nikt nie wie za co jest odpowiedzialny 10. pojęcie nielimitowanego czasu pracy jest nieznane 11. zero budżetów kosztowych, marketingowych i sprzedażowych!!! 12. prezes nigdy nie odejdzie!!! i na koniec - decydując się na pracę mocno to przemyślcie i wpiszcie wszystkie warunki do umowy bo potem będzie za późno!!! a będziecie mamieni super warunkami!
    bazyliszek

15.06.2016 20:16

Jest umowa o pracę, praca 7.45-16.00 z przerwą 45 min na szamę, lux med, benefit system, kursy językowe w 50% płacone itd itp.
    Antywacek

15.06.2016 20:39

Mozna by powiedziec raj na ziemi! Tylko dlacżego uciekl caly eksport w ciagu roku? Dlaczego nie wspominacie o sprzataniu biur, donoszeniu, wazeliniarstwie, rodzince prezesa w kazdym dziale, ciezkiej atmosferze ?

14.06.2016 20:22

14.06.2016 23:55

Panie Wacku, nie wiem czy jest Pan tym Wackiem o ktorym pisano na forum.. W każdym bądź razie, 18 tys to nie zaden kosmos tylko niska pensja CEO. Mozna to sobie porownac na wielu portalach. Jestem z Warszawy i zeby sie przeprowadzic na jakas wioche jak to pieknie Wacek nazwales musi być odpowiednia kasa. Jako dobry manager sprawdzam, kazda oferte, nawet ta z wiochy. Co do komorki to raz pracowalem u takiego prywaciarza, co mu sloma z butow wystawala. Chcial zebysmy jezdzili PKSem, a laptopy mieli rotacyjnie. Sam myslal ze steruje rynkiem, ale przyszedl kryzys i padl zadufany swoja megalomania. Wole wiec wiedziec czy jest odpowiednie auto sluzbowe, dobry telefon i firma ma klase. Jak uslyszalem o sprzataniu biur przez managerow to myslalem, ze to ktos sobie robi jaja, ale,jednak nie, bo potem odpisywal ktos z firmy, potwierdzajac. To jakis cyrk Monthy Pytona.

14.06.2016 15:38

14.06.2016 16:52

Wito ja nie jestem specjalista. Jestem wysokiej klasy manadzerem. Moj kolega mowil, ze zglosil sie do Bigramu bo tam szukali dla was CEO. Nadal szukaja czy juz macie ? Co sie stalo z poprzednim ? Jaka kasa ? Wiecej niz 18 tys brutto ?
    Wacław

14.06.2016 20:10

Wysokiej klasy manager chyba powinien wiedzieć, że zarobki na stanowiskach typu CEO są utajniane. Realna kwota zależy od tego ile sobą naprawdę reprezentujesz i ile wynegocjujesz, a pułap ustaliłeś jakis kosmiczny. Poprzedni CEO szybko zostali pozamiatani, ich wysoka klasa szybko okazała się za niska na szefa. Patrząc na twoje podejscie i sposób stawiania pytań to albo jakaś ściema, albo po prostu się nie nadajesz i szkoda czasu. Najbardziej rozwaliło mnie pytanie potencjalnego CEO o typ komórki słuzbowej, boki zrywać. Moze napisz coś o swojej wysokiej klasie bo na razie to wiochą zalatuje a nie klasą.. Swoją drogą bezkompromisowe gwiazdy zarządzania z sukcesami i wynikami to są rozchwytywane przez HH a nie ślęczą na forach, śmiech na sali..

14.06.2016 10:31

Szukam roboty. Musi byc dobrze platna, z autem sredniej klasy (Mondeo, Superb, Passat), laptop Apple, telefon Iphone 6s. Mam duze doswiadczenie w zarzadzaniu. Jestem bezkompromisowym menadzerem nastawionym na wynik. Czy nadal oferta na Dyrektora Zarzadzajacego jest wazna ? Nie chce przechodzic jakiejs rekrutacji w zewnetrznej firmie, bo szkoda mi czasu. Chce sie spotkac z wlascicielem, bo tylko on decyduje , a nie jacys figuranci z hr. Do kogo mam pisac w celu ustalenia spotkania?
    Tablice

13.06.2016 15:33

Co to za zakupowiec, który nie potrafi pozyskać informacji, nawet telefonicznie. Wystarczy wybrać nr ze strony pogadać i się dowiedzieć, a nie obrażać innych. Co za ludzie nic nie potrafią a ciągle tylko pytają o pieniądze. Takich tu nie chcemy.
    Refleks

13.06.2016 18:14

Tablica wiem, ze ty ńie pracujesz dla pieniędzy, ale wyobraź sobie, ze ludzie dlatego wlaśnie pracują. Wiec nie jest to dziwne ze chca wiedziec ile zarobia. Za darmo nie przyjda. Mowiac, ze nic nie umieja to wlasnie ty ich obrazasz. Jesli zadzwonia to uslysza ze firma jest cudowna super i nic tylko tu przyjsc pracowac. Na forum moga sie dowiedziec prawdy, ze ten lukrowany swiat przez zausznikow i wazeliniarzy nie jest taki naprawde.

11.06.2016 18:04

Doom

11.06.2016 23:55

Ta firma to rodzinny grajdolek. Wszyscy kapuja, malo tego przescigaja sie w donosicielstwie i wazeliniarstwie. Dziadek zaciera rece,bo najpierw wchodzi Stenya kapuje na Wacka, potem Wacek sklada raport na Placka i na koncu Placek donosi bezwstydnie na Stenye. Kolko sie zamyka wszyscy na wszystkich doniesli. Dziadek jeszcze się dopyta rodzinki na niedzielnym obiadku i szafa gra. Dziadek ma jedna slabisc lubi lans i chce byc traktowany jak prawdziwy biznesman, na sile sie lansuje a przeciez klasy sie nie kupi za kase. To nadal biznesowy zascianek. I tak to sie kreci.,
    WiP

11.06.2016 17:10

Wacek i Placek pasuje do oślizgłych kapusi, kreatorów sensacji jak nic innego. W końcu przez to pseudo uwielbienie skończą jak Gollum.
    PR

11.06.2016 17:00

PR tez się szybko skończy. Już był kiedyś pr-owiec jak zaczął coś zmieniać to się rodzince nie spodobało i już go nie było. W końcu każdy podpada układowi i rodzinnie go kasują, żaden nawet najlepszy pr nie pomoże. Tu potrzeba bardzo gruntownych zmian od korzeni, a na takie układ nie pozwoli i wywali każdego reformatora i tak w kółko.. Największy problem to podwójne standardy, brak uczciwych zasad i wynikająca z tego ciągła rotacja powodująca całkowity brak stabilności. Opinie na forach to nie przypadek to efekt realnych wydarzeń, jak widać prawda jest taka, że ludzie ich nie akceptują i słusznie.

11.06.2016 13:46

11.06.2016 14:28

Zwlaszcza jak mowi to Stenya to naprawde nie mozna wierzyc ! Pojscie do Utalu do jak wejscie do Mordoru! Ci ktorzy liczycie na mila prace nie podazajcie ta droga!
    Pracuje i mam sie dobrze

11.06.2016 14:38

Co ty to nie Stenya, to ta nowa dyrektor HR, co ma byc za nia jak juz. Dba o PR.

11.06.2016 11:19

11.06.2016 13:45

Ty na pewno zrobisz skoro do jej zrobienia wystarcza znajmosc systemu ERP tzn jego obslugi na poziomie specjalisty. Jesli to wystarcza do kariery w firmie to nic dodac nic ujac. Jak widac po przykladzie Wacka i Placka to trzeba byc dobrym wazeliniarzem i odpowiednio sie podlizac dziadkowi.
    at zak

09.06.2016 22:14

a co w ogłoszeniu nic nie podali, że pytasz?

10.06.2016 22:00

Wiec tak dodatkowo w pakiecie jest: Wazeliniarstwo Ruch fizyczny - sprzatanie biur i dla tych co chca byc blizej dziadka bieganie Spolegliwosc Konformizm Knucie przeciw innym
    zakupowiec 2

13.06.2016 14:40

a ty czasem nie jesteś upośledzony? pytam o konkrety - jakie stawki ?
    Zakupowiec 2

09.06.2016 12:00

Zapytanie o ofertę pracy na stanowisko spec. Ds zakupów. Ktoś, coś? Jakie warunki? Czy jest premia? Jakiś socjal?

07.06.2016 23:31

Witam ! Jestem zaproszony na rozmowy rekrutacyjne na stanowisko CEO. Firma zewnetrzna bardzo zachwala Utal, ale po przeczytaniu postow sie zastanawiam co dalej. Pan prezes podobno chce oddac wladze, ale ma tam przeciez swoich dyrektorow i rodzine to realne ?
    Uwaga

08.06.2016 07:21

Wiadomo, ze HH będzie zachwalał bo jeśli tam pójdziesz to skasują za Ciebie siano, nawet za podesłanie kandydata na rozmowę, tak to jest z firmami zewnetrznymi, biznes nie ma sentymentów. Z mojego doswiadczenia mogę Ci powiedzieć, że to co ludzie opisują na tym forum to sama prawda, czasem ktoś z firmy próbuje nieudolnie pomaślic i nędznie to wychodzi. Ludzie szybko demaskuja kłamstwo. Jeśli masz w miare robotę to się zastanów, bo tu raczej za długo nie popracujesz, już kilku nowych CEO zostało zatrudnionych co mieli dziadka zastąpić, ale długo miejsca nie zagrzali...

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.