Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Shakira

06.12.2017 11:44

Nie wiem jak na produkcji, ale w eksporcie zarabiałam dobrze ponad 10 tys. Była podstawa 2 krajowe średnie + udział w obrocie. Ale nie można było o tym gadać z innymi. Pewnie kazdy miał inną pensję.
    pisanie dla pisania

06.12.2017 07:40

Jak widać pięknie sam potwierdziłeś, że piszesz dla samego pisania. Dziękuję! ...zresztą to widzi każdy, kto trochę poczyta, dlatego winioski zostawim już samym czytającym.
    Mirek

06.12.2017 05:33

Pracuje sie tutaj dobrze, (usunięte przez administratora), ale gdzie ich nie ma? Podwyżki tez są tylko trzeba pracować żeby zasłużyć. Nie Lubię (usunięte przez administratora) bo jak sama nazwa mówi (usunięte przez administratora) i należy do(usunięte przez administratora). Pracuje juz długo wiec polecam tu pracować.
    Coś w tym musi być

30.11.2017 14:09

Dla mnie jest jasne, że skoro są takie negatywne i czasem obraźliwe nawet opinie na forum i z jednej i z drugiej strony to coś jest nie tak. Wpisów tych co piszą konkretnie o wadach i tych co ich próbują obśmiewać jest przeogormna ilość - to setki. Ewidentnie to sygnał, że firma nie umie dobrze postępować z ludźmi , że brak tam podejścia w kierunku współpracy a jest wręcz przeciwnie chyba jest kierunek na konflikt i wyśmiewanie co widać nawet tutaj na forum. Nikt nie pisze w takiej ilosci dla samego pisania. Warto chyba sie nad tym zastanowić, normalne to to nie jest..
    takie tam

05.12.2017 23:03

A jaka firma ostanio dogodziła pracownikom? Podaj chociaz jedną. Na tym portalu raczej takiej firmy nie znajdziemy...
    GUSik

05.12.2017 16:59

Własnie! Potwierdza to nawet GUS i dane za III kwartał 2017, tyle tylko, że średnią ciągną w górę górnicy ze swoimi 7 tyś, albo nawet lepiej, co widać w średnim wynagrodzeniu dla śląskiego... Poniżej ciekawy link na potwierdzenie: https://wynagrodzenia.pl/gus
    Analityk

05.12.2017 15:42

Płace ostro poszybowały w górę. Dobre firmy w ciagu ostatnich dwóch lat podniosly pracownikom produkcyjnym o20-30%. Te które dbają o pracowników. Średnia pensja w przemyśle to 4,7 tys.
    kasa

05.12.2017 12:48

Ciekawe czy będą podwyżki bo cały przemysł podnosi wynagrodzenia!?
    Prawdaa

01.12.2017 11:30

Bardzo ciekawe są relacje z rozmowy kwalifikacyjnej. Jedna opinia ocenia firmę na 3 punkty druga na 1. Warto przeczytać, daje to obraz firmy.
    AGD

30.11.2017 21:33

Pralkę, lodówkę sprzedam. Płytę grzewczą w gratisie dorzucę.
    :-)

30.11.2017 21:25

:-)
    trawa

30.11.2017 15:28

jak dla mnie za duzo bzdur na portalu gdzie chcialem sie cos dowiedziec, zarowno z jednej i drugiej strony, tzn. z jednej jakis hejter z drugiej moderator ...a w rzeczywistosci pewnie wszedzie lepiej gdzie nas nie ma
    racja

30.11.2017 19:39

na to właśnie wygląda
    do HD

30.11.2017 11:15

HD trochę poleciałeś i bzdury piszesz. Mam nadzieję, że GoWork zareaguje, bo taka wypowiedź zakrawa już o konkretną kwestię dowodową... i powiązaną z tym odpowiedzialność, ale zakładam, że masz tego świadomość. Proponuję poczytać regulmin i FAQi.
    reg.

30.11.2017 13:57

to nie bzdury wystarczy spojrzeć wstecz w fir. regulamin..
    reg.

30.11.2017 15:22

masz moze ten regulamin, bo moze byc to calkiem ciekawe? jesli natomiast piszesz, bo cos tam kiedys bylo to raczej malo pomocne...
    pytanie

30.11.2017 15:20

Piszesz o historii czy o stanie obecnym?
    nuda

30.11.2017 13:00

Widzę, że wkrada się już przedświąteczna nuda... za dużo czasu? Może pokleimy razem pierogi.
    Nie bójcie się prawdy

30.11.2017 12:26

Według mnie nie jest to jedna niezadowolona osoba tylko wiele. Widać także srebrny pakiet to nie wszystko. Dobrze że ludzie, którzy odeszli z firmy piszą. Bo to cenne źródło informacji. Czy ci co tam pracują napiszą obiektywnie ? Trudno w to wierzyć. Zresztą ich natychmiastowe riposty po negatywnym poście są bardzo niemerytoryczne. W zaden sposób nie odpowiadają na prawdziwe zarzuty z postów. Obraz firmy buduje się na rozmowie kwalifikacyjnej. A tu jak widać w relacjach z tych rozmow zamieszczonych na stronie (usunięte przez administratora). Ciekawe czy to przeoczenie zostanie zaraz przykryte kilkoma super oponiami jak znakomicie było na rozmowie kwalifikajnej a napisze jakiś luzik czy inny nick.
    consulting

30.11.2017 12:42

dzięki za podpowiedź, może jakaś szersza współpraca consultingowa?
    wpis

30.11.2017 12:39

Pisz bo masz, jak widac, taką potrzebę, tylko co nowego wnosi twój wpis? ...dla mnie jest to wpis dla wpisu. Ja myślę, i tu wypowiadam się za siebie, nie za ogół, bo ogół tu nie pisze, że w momencie kiedy ktoś odebrał ci rolę moderatora ambicja wzięła górę. ;-) ...w sumie jest to zabawne obserwować, jak ktoś kogo firma nie obchodzi tyle czasu jej poświęca. Właściwie jest to komplement, bo w mediach też popularność zyskuje się dzięki skandalom. Z utęsknieniem czekam na kolejny wpis.
    Adamo

30.11.2017 11:11

Nie polecam, niestety ale wpisy opisujace negatywne zachowania są prawdziwe :(
    adamek

30.11.2017 11:18

Niesądzę, bo znam osoby tam pracujące.
    adi

30.11.2017 11:21

Lepiej spytać u źródła. Taka moja sugestia, bo to że w każdej firmie znajdzie się jakaś niezadowolona osoba to raczej standard. Pytanie tylko po co poświęca tyle czasu na firmie, z którą nie ma już nic wspólnego. Bez dalszego komentarza.
    Mator

28.11.2017 22:02

Ciekawe... Dzisiaj pojawił się post w sprawie PR, słuszny z resztą. Najciekawsze jednak, że pojawił się o 13:20 a odpowiedź na niego pojawiła się już o 12:45 ?!!! Możliwości są dwie, albo ktoś posiada wehikuł czasu i potrafi wrócić do przyszłości , albo po prostu ktoś ma możliwość moderowania postów wcześniej i manipulowania nimi, inaczej się tego nie da wyjaśnić... Niestety manipulacje są a merytorycznych komentarzy do przedstawianych faktów brak...
    teoretyk

29.11.2017 08:21

pan merytoryczny internetowo teoretyczny ...to, ze to forum jest moderowane wiedza wszyscy, bo jest to przeciez komercyjne forum, a ze napedzaja je opinie negatywne to tez oczywista oczywistosc ...ci co mysleli inaczej musieli by byc naiwni tylko kto tu komu robi dobrze piszac tutaj nie do konca wiadomo, bo wartosc dla pracownika poszukujacego podpowiedzi w chwili obecnej sie raczej zmniejszyla, a pracodawcy tez juz sie do tego przyzwyczaili ...troche jak z deszczem w anglii - wszyscy wiedza ze czesto pada i nikt na pogode nie narzeka, wrecz dziwi sie jak jest slonecznie
    HD

30.11.2017 11:00

masz rację zero prawdziwej informacji, anglicy przynajmniej wiedzą czemu pada deszcz a tu nikt nie napisał czemu (usunięte przez administratora)
    teoria spiskowa

29.11.2017 08:12

Niezła teoria spiskowa, bo publikacja jest o 13:32, tak jak i ten drugi wpis. Sam wpis PR jest z 11:18... poprostu ktoś po sprawdzeniu, czy jest zgodny z regulaminem go wrzucił w sieć ...żaden wehikuł czasu ;-) Zreztą myślę, że powinna wypowiedzieć się Pani Iwona, a z tego co pisze wpisy pojawiają się wszystkie, tyle że są sprawdzane pod względem regulaminu, ja bym jeszcze sprawdział FAQi. Bo internet to tylko internet ;-)
    witamy

28.11.2017 20:26

Widzę, że dołączyła do nas ponownie Pani z GoWork. Miło powitać Pani Iwono!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe
    lajf

28.11.2017 17:04

no tak, to mamy modera zewnętrznego i moderatora wewnętrznego ...taki lajf ;-)
    l.

28.11.2017 13:32

Niewugodne opinie ciagle są usuwane i nikt sie do nich merytorycznie nie odnosi, ewentualnie próbuje nieudolnie dyskredytować. To co napisali, ze rynek ich trochę zmusił do niewielkiej poprawy to prawda. Jeszcze niedawno rynek był gorszy dla pracownika i co wtedy było dla przykładu: pracowało się dłuzej niż 8h z automatu diety były niższe wypłacane nawet niz ustawowe (usunięte przez administratora) praca for free "na próbę" itd.. wystarczy poczytać forum I już wiecie jak firma sama z siebie o was zadba jak tylko bedzie mogła...
    Realia

28.11.2017 16:27

Racja w 100% prawda. Ta kontrole widac od razu. Każdy niewygodny mail jest przykrywany tym "dobrym" pisanym pewnie przez firmowego moderatora.
    amik_ka

28.11.2017 15:24

Nikt opinii nie usuwa jeśli są zgodne z regulaminem, bo i po co? ...skoro to forum i tak jest kumujacją takowych, niezależnie od tego jaką firmę rozpartujemy. Jedni piszą bo czują taką potrzebę, inni zaś jej nie czują i nic nie piszą... każdy robi jak uważa. Tylko po co wypisywanie bzdur oderwanych od rzeczywistości? Można oczywiście przyjąć taktykę naszego narzekającego, ale po co? ;-)
    Warto czytać

28.11.2017 14:21

W zakładce rozmowy kwalifikacyjne przedstawiono dwa przypadki. Jeden oceniono na 3 gwiazdki , drugi na 1 gwiazdkę w skali jeden do 6. Warto czytać takie opinie.
    linki

28.11.2017 12:49

PR jak masz chwilkę to podrzuć kilka pozytywnych opinii nt. innych firm, które znajdziesz na tym forum. Chętnie poczytam. Z góry dziękuję za wyszukanie.
    PeaRowiec

28.11.2017 12:45

Piękny wywód, piękny cytat - widzę znaczącą poprawę merytoryczną. Brawo za wysiłek, bo jest on godny pochwały. Tylko, że znowu idzie w kierunku personalnych wycieczek, a to już raczej słabe, przynajmniej w mojej ocenie. No ale jeżeli jest to jedyny sposób na wyrażenie subiektywnej oceny, a do tej każdy ma prawo, to lepiej tak, niż duszenie tego w sobie. Jeszcze jakaś żyłka pęknie i co wtedy? ...przecież tego nicht nie chce.
    Iwona zona Leona

28.11.2017 12:03

Bardzo cenną informacją jest opinia o rekrutacji umieszczona na tej stronie. Bardzo słabo oceniona przez kandydatów. To na pewno cenna informacja dla poszukujących pracy.
    moderator

27.11.2017 13:20

Moderator pewnie zna, bo taka jest jego rola. Szkoda tylko, że znowu musi prosić o aktualizację informacji. Moderator nie uważa również, aby musiał za innych odrabiać lekcje ;-) ...a skoro nasz Lukas jest taki zainteresowany tym tematem, że aż wytrzymać nie może to pewnie chce nam coś więcej jako ekspert w tym temacie powiedzieć. No chyba, że się mylę? Pewnie zaraz nas oświeci, bo przecież zna wątek firm rodzinnych i z pewnością chce go uzupełnić ;-)
    pr

28.11.2017 11:18

Bardzo kiepskiego macie PR-owca, nedza po prostu nieudolne próby pacykowania tematów, odwracanie kota ogonem i co najważniejsze kreowanie niedomówień, zamiast prawdę pisać to ciągle a to lekcje nie odrobione a to kogoś obrażę dla odwrócenia uwagi, próbuje wyśmiać zdyskredytować. Tani żałosny nędzny PR, zero profesjonalizmu. Podstawą dobrego PR jest nasza narodowa maksyma " Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" a nie opluj innych odwróć uwagę i zamiataj po dywan. Całkowity brak fachowości, gorzej jak w tv.
    Rant_Sztat

27.11.2017 13:25

No jak Rant_Sztat rekrutuje to człowiek tęskni - nieprawdaż? To się dopiero nazywa proces rekrutacyjny... Znam go również z drugiej strony, także wiem o czym mówię.
    Lukas

27.11.2017 12:42

(usunięte przez administratora)Brak świeżej krwi w zarządzaniu ( od 20 lat ten sam) i niestety ta rodzina w każdym dziale. Nikt chyba nie wie jakie kryteria były brane pod uwage przy ich zatrudnieniu. Czy przechodzili jakiś proces rekrutacyjny ? Na pewno moderator z firmy który tak doskonale opiekuje się moderowaniem postów zna odpowiedź na to pytanie i pewnie chętnie się podzieli.
    luzik ;-)

17.11.2017 13:38

Tak jak ty masz swoje zdanie, tak ja mam swoje. Ciebie to denerwuje, a dla mnie jest to niezrozumiałe, a własciwie nawet obojętne. Jesli za granicą jest tak dobrze to proponuję wyjazd. Jest to przecież kwestia indywidualnej i sumie prostej decyzji. A co do zasady: ja piszę z domu, a ty pewnie z pracy? ;-) ...ale pewnie i tak uznasz, że to jest ok, choć własnie Niemiec, Holender czy Brytol by tego nie zrobił.
    luzik

17.11.2017 09:36

Tak, jest to moje zdanie i to że mamy tendencję do narzekania to chyba nikt nie zaprzeczy. Nawet Eurostat podaje, że w kwestii zadowolenia jako naród leżymy zaledwie troche powyżej średniej unijnej, bo wskaźnik ciągną zdecydowanie ludzie młodzi, i zamista się koncentrować na tym jako sobie polepszyć - każdy we własnym zakresie - to koncentrujemy się znowu na tych negatywnych aspektach i tylko je potęgujemy. Po co? Ja też uważam, że jesteśmy zdolni, tylko jak napisałem powyżej, tracimy czas na narzekanie.
    Rado

17.11.2017 12:59

Nie wolno popadać w przesadęi snuć fałszywej propagandy o swoim narodzie jak to uczyniłeś. Po co te twoje sprzeczne wyliczanki i udawadnianie jacy to jesteśmy narzekający. Gdybyś wziął przeciętnego Niemca, Holendra, Brytola i wrzucił go w buty przeciętnego Polaka w polskiej rzeczywistości to dopiero byłby lament, nie wspominając już o Francuzach, którzy od razu z każdego powodu lamentują na cały świat od razu strajki i rozruby. Zobacz na fakty - Polscy emigranci mimo, że nie sa traktowani jak ojczyźniani obywatele w bogatszych krajach nie narzekają i nie chcą tu wracać. Mimo, że sa emigrantami to mają lepiej niż u nas. Bo u nas jest takie podejście, że firma sama od siebie nic nie zrobi dla pracownika dopiero jak musi bo ludzi nie ma, Sylwia ma rację.
    do luzik

17.11.2017 08:27

Uprawiasz beznadziejnią propagandę. Polacy to zdolny utalentowany naród, a że pracuje obecnie w swoim kraju najczęściej w obcych firmach za stawki kilkukritnie niższe niż w krajach z których te firmy pochodzą to czuje się (usunięte przez administratora). To pokłosie bardzo długiego czasu gdzie podupadliśmy ale powoli się podnosimy i mówimy co nas boli. Co do twojej opini to tylko twoje prywatne zdanie nie wiem z czego wynika ale dla mnie nie jest poparte faktami. W ocenie mojej i rodaków z mojego otoczenia: bezrobocie bylo - zle - prawda bezrobocia nie ma - zle - bzdura duzo ofet pracy - zle bo nie wiadomo co wybrac - totalna bzdura brak ofert pracy - zle bo nie ma w czym wybierac - prawda praca blisko - zle bo za blisko - bzdura praca daleko - zle bo trzeba dojezdzac - to zdecydowanie minus
    mentalność

15.11.2017 20:41

Może rynek, a może nasze polskie podejście, by pisać tylko gdy komuś coś nie odpowiada i w ten sposób mamy na forach takich jak to kumulację komentarzy negatywnych - niezależnie od firmy. Ja jakoś nie znam firmy tylko z dobrymi opiniami.
    luzik

15.11.2017 20:56

rzeczywiscie w tworzeniu problemow to jako polacy jestesmy najlepsi :-) bezrobocie bylo - zle bezrobocia nie ma - zle duzo ofet pracy - zle bo nie wiadomo co wybrac brak ofert pracy - zle bo nie ma w czym wybierac praca blisko - zle bo za blisko praca daleko - zle bo trzeba dojezdzac i tak dalej, ja mam luz i zdrowszy jestem - innym rowniez proponuje ;-)
    Sylwia

14.11.2017 09:23

To rynek wymusza nawet minimalne zmiany, sami z siebie nic by pewnie nie dali, wszystkie posty to potwierdzają. Ciekawe jak postąpią kiedy sytuacja na rynku się zmieni, albo przyjdzie kryzys wtedy naprawdę widać jakie jest prawdziwe oblicze firmy.. Wpisy o tym jak źle było jeszcze niedawno tylko to potwierdzają niestety :(
    amik_ka

12.11.2017 12:33

Tylko, że jest to znowu odniesienie się do historii, bo w chwili obecnej parę osób korzysta z dofinansowania do nauki i to nie tylko jeśli chodzi o języki. Resztę proponuję również zaktualizować, a nie tylko sprawdzać, czy coś się pojawiło na stronie względnie czy ktoś nie zmienił wpisu w KRS. Chcąc być fair w ocenie jakiejkolwiek firmy czy też osoby wypada wiadomości zaktualizować. Czyli zadać sobie trochę więcej trudu aniżeli klikanie w necie.
    Erica

12.11.2017 12:56

Ale jakie odniesienie ? Nie widac posta a Ty już odpowiadasz ? Dziwnie co?
    Erica

12.11.2017 12:03

Pracowałem tam. Może dla kogoś kto tloczy tablice przez caly dzień liczy sie tylko kasa. O tyle dla kogoś kto pracuje na stanoiwsku specjalisty czy managera w innych działach istotny jest rozwój osobosty. Przez okres mojej pracy nie miałam zadnego szkolenia, a jak kiedyś zapytałam o jezyk to było wielkie zdziwienie.(usunięte przez administratora)nikt nie mógł podejmować decyzji nawet jak był managerem. Jak widzę zarząd ten sam, więc podejrzewam ze jest tak samo a moze gorzej ( przez przetasowaniania udziałowe, bo kiedyś był strach przed niemieckimi udziałowaca
    robota

09.11.2017 13:32

Praca jak praca, wszędzie lepiej gdzie nas nie ma. Ogólnie jest ok i to się liczy.
    Mitarbeiter

09.11.2017 00:01

Pracuję w UTALu już trochę czasu, generalnie podoba mi się. Firma się rozwija, rozbudowuje, pracy coraz więcej, pracowników też, naprawdę nie ma na co narzekać. Pozdrawiam kolegów i koleżanki z pracy:)
    języki

07.11.2017 11:33

Bo z tego co wiem jest to raczej potrzebne w eksporcie i tam są osoby, które z tego korzystają.

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.