Firma Creditia Sp. z o.o "ANANAS"

Kielce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 102 ocen.

Opinie o Firma Creditia Sp. z o.o "ANANAS"

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Creditia Sp. z o.o "ANANAS"

Karolina

@Didiana, @Anita, w takim wypadku może dobrze byłoby jeszcze raz dokładnie przeczytać umowę, którą zawierałyście z Firma Creditia Sp. z o.o ? Wtedy będziecie mogły powołać się na znajdujące się tam zapisy i bronić w ten sposób swoje racje, które tutaj wymieniacie.

Karolina

@Anita udało się cokolwiek w sprawie wyjaśnić? Nadal można korzystać z usług firmy więc dobrze byłoby dla innych potencjalnych klientów znać finał takiego nieporozumienia.

alex

potrzebuje pomocy w sprawie firmy ANANAS przeszlo rok temu splacilam pozyczke panu z windykacji ktory przyjezdzal do mnie do domu a dzis mialam telefon z innej firmy windykacyjnej ze mam nie splacona pozyczke w Ananasie i dlug wynosi 1900zl najgorsze jest to ze niemam zadnych dowodow wplaty i niewiem z kim sie kontaktowac w tej sprawie.

Ehhh

Niestety każda założona przez grupę spółka po kilku miesiącach przestaje istnieć i popada w długi. Ludziom nie wylacają pieniędzy i jeszcze wmawiają że nienależy sie wypłata bo słabo się pracuje, a właściciele wypierają sie że tomich działalności bo w KRS widnieją osoby "słupy" będącę na ich usługach. Dziwne że ciagle im sie udaje otwierać kolejne spółki i wyzyskiwać ludzi, że nikt się tym nie zainteresował.

wiga

Nie polecam, ostrzegam przed tą firmą oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] erują na biedzie ludzkiej i głupocie!!!

No Mercy

Praca jest w porządku, polecam bardzo mocno nowym.

Zxc
@No Mercy 18.10.2016 21:38
Praca jest w porządku, polecam bardzo mocno nowym.

Ciekawe jak długo będzie w porządku. Po 2-3 miesiącach od zatrudnienia wszystko się zmieni.

anonim

(usunięte przez administratora)

ehh

nie myśl tyle :)

anonim

(usunięte przez administratora)

xz

Ktoś tu chyba nie umie czytać ze zrozumieniem. W tej grupie kapitałowej nie ma co liczyć na stabilne warunki pracy, terminowe wypłaty wynagrodzenia, socjal itp.! Zarządzający firmą są bezczelni i traktują ludzi jak ostatnich frajerów.

ja

to fakt, że Ci, którzy zostali zwolnieni październik/listopad zeszłego roku nie dostali wynagrodzeń do dziś

anonim

(usunięte przez administratora)

Lucy

Słyszeć to jedno a odczuć to na własnej skórze to co innego. Bardzo chciałabym poznań osobę, która w firmach z tej grupy kapitałowej miała jakiś socjal. Być może prezesi.

anonim

(usunięte przez administratora)

P

większość osób, które tam pracowały

anonim

(usunięte przez administratora)

Lucy

Co Ci po średnich zarobkach, jak ich na oczy nie zobaczysz. Ja czekam na wypłatę od listopada zeszłego roku, na żadne wezwania do zapłaty firma nie reaguje. Zwinęli interes w Poznaniu i szukaj ich teraz. Pozostał tylko Sąd ale i to nie gwarantuje wypłaty.

Xyz

Nie ma co liczyć na terminowe wypłaty wynagrodzeń. Często są takie sytuacje, ze dwie wypłaty są zaległe. Całe szefostwo jest bezczelne z Panią W na czele. Nie wiem jak można tak traktować ludzi.

Błażej

i w kolejnej firmie z grupy PCH coś się dzieje-Family Brokers SA, strona nie działa a pod adresem systemu sprzedażowego system.familybrokers.pl pojawił się komunikat "strona została zablokowany z powodu braku płatności". a taki był doświadczony zespół ;-)

mnb
@Błażej 26.08.2016 09:14
i w kolejnej firmie z grupy PCH coś się dzieje-Family Brokers SA, strona nie działa a pod adresem systemu sprzedażowego system....

tak to jest jak pch i zielińska nie płacą faktur.. system zablokowany :) a wspomniani państwo wymyślili sobie żeby agenci wnioski mailem wysyłali, to trzeba mieć tupet!

Błażej
@mnb 02.09.2016 17:08
tak to jest jak pch i zielińska nie płacą faktur.. system zablokowany :) a wspomniani państwo wymyślili sobie żeby agenci wn...

tak tak,trzeba mieć tupet.gratulujemy pomysłów.ciekawe kiedy to się skończy.

Ananas

W końcu wzieli sie za Panow ktorzy ludziom dawali swoje numery kont do splaty pozyczek.Np.Pan J.S. A creditia o większości pozyczek nawet nie wie. W ich systemie nie ma wiekszosci klientow.

Kabzi

Nobilon to porażka. Nie polecam.

sdlkfjsal

W nobilonie masz najniższą krajową na etacie, reszta uznaniowa której sie nie dostaje na umowe zlecenie i dzieło. Dziadostwo totalne. nie polecam.

Ciepły Piotr

Hehehe.ale ten gość pch to wałek. Ludzie z creditii zwolnieni,kasę im wisi,sprawy w sądach, konta poblokowane, a on dalej obligacje na tą firmę puszcza. Podobnie z debt one. A z jego strony w necie same sukcesy biją. Jaką trzeba być tempą dzidom, żeby łapać się na te jego opowiastki i teasery? ?

Rysiu

Witam wszystkich w tym temacie. Jeśli chodzi o pan PCh mieszka na rogu ulicy Narbutta z Łowicką bardzo drogi budynek z basenem na dachu. O pieniądzach możecie zapomnieć bo ich nie odzyskacie. Jak na razie to tylko jest tu dużo gadek a nie wiele robicie.A pan Ch to zwykly obsraniec który chowa się za pania Z. Zatrudniaja kolejnych ludzi w DDC. Co do umów to rzeczywiście większości nie mają dotyczy to Creditii i Expertiana. DDC nie ma aktualnych sald klientów a pan L. z DDC kłamie tak samo jak jego szefowie. Jeśli chcecie zadziałać to odezwijcie się do pana Krupy z Kancelari Drawbrige. Tego pana też oszukali.

Kijor

A w tym Nobilonie dobrze płacą? Wiem, że zawsze na czas, ale ile dostaje kierownik na początek?

Iglo
@Kijor 16.03.2016 23:13
A w tym Nobilonie dobrze płacą? Wiem, że zawsze na czas, ale ile dostaje kierownik na początek?

Kierownik na początek może mieć różne stawki, zależy jaki teren, ilu klientów, perspektywy rozwoju i wiele innych, ale 3-4 tys. na początek na okresie próbnym spokojnie zarobisz, potem podwyżki.

Paula

Nie robiła zdjęcia. Oni się nie odzywają i zastanawiam się czy Po prostu się odzywać samą? Bo z tą kobietą nie ma kontaktu. Dolnoslaskie

Xx

A moze robila zdjecia dokumentow? I pozniej mogla sobie wydrukować. Umowa z 2014 ? Powiedz jej niech pokaże ta umowe co podpisalas. A w jakim rejonie to było.

Paula

I zaznacze ze umowa zostala zawarta w 2014 roku. A z panią u której była podpisana umowa zero kontaktu aż do dzisiaj. Nie miała ksera dowodu które było wymagane i umowy o prace.

Paula

Czy umowa jest ważna pożyczki jeżeli była zawierana w domu agentki która rzekomo daje pożyczki z tej firmy Ale nie miała ksera dowodu oraz umowy o prace. Tylko podpis na umowie.

Xx

Paula co potrzebujesz?

Paula

Potrzebuje pomocy z kimś kto pracował w tej firmie

Ja

Marta zanim cos im wplacisz żądaj umowy pozyczki podpisanej przez Ciebie. Prawdopodobnie nie maja. Wiec nic nie moga zrobic. Odsetek tez nie moga naliczac poniewaz miałaś z obsluga domowa i nikt nie przyjechal. Niech spadaja.

marta

Ananas zwinal zagle,nie przyjezdzano po odbior pieniedzy,poczta zwracala listy bo pd tym adresem nie bylo takiej firmy a dzis dostaje pismo z windykacji Direct Debt/zwykla poczta/ ze mam im zwrocic jakad kase wzieta z sufitu w ciagu 3 dni i strasza sadem. Czy ktos spotkal sie z tym moze. Ja uwazam ze jest to typowe wyludzenie pieniedzy

Zzzzz

Ciekawe czy policzyli ostatnia wyplate ktorej nie bylo. Trzeba to sprawdzic

Ex

PIT-y przysyłają, nawet dostałam odpowiedź na maila kiedy zapytałam o PIT, ale jak poruszyłam temat zaległego wynagrodzenia to nabrali wody w usta.

zorro

do mnie również PIT doszedł alleluja

Xxx

Naucz sie pisac

ja

dostalam pit z creditia

Głogów

WITAM SERDECZNIE ROZBIE POZEW ZBIOROWY PRZECIWKO WŁASCICIELĄ JEZELI KTOS CHETNY ZAPRASZAM DM87@INTERIA.PL CZAS NAJWYZSZY ABYZACZĄĆ A NIE PISAC

c23

pracowałam w jednej ze spółek związanej z P.Chmielewskim i J. Zielińską. Nie otrzymałam wynagrodzenia za ostatnie miesiące pracy. Spółki związane z tymi ludźmi to min.: FUTURIS S.A., ALTHEA Sp.zo.o, PCH PARTNERS SP.Z O.O.,ADVISEON S.A., AREA PARTNERS S.A, ATTENTIA S.A., AVALGREEN SP.Z O.O., CASH BACK SA, CREDITIA S.A, DEBT ONE S.A., Direct Debt Contact S.A., EQUITIER CAPITAL PARTNERS SP Z O.O., EQUITER FINANCE SP Z O.O., EQUITER WEALTH SP Z O.O., EQUITIER PARTNERS SP Z O.O., EQUITIER S.A., EXPERTIAN S.A., FINANCIUM S.A, Family Brokers SA, FUTURIS MONEY S.A., INTUITIA S.A., PROPERTY MANAGEMNET SA, INTUITIA SP Z O.O., NEVIUS FINANCE SP.Z O.O., NEVIUS Partners, NEVIUS S.A., PCH CAPITAL S.A., PCH CORPORATE FINANCE SP.Z O.O, PCH CORPORATE FINANCE SP.Z O.O. SP.KOMANDYTOWA, PCH FINANCIAL SERVICES SP.ZO.O. SP.KOMANDYTOWA, Althea sp z oo sp k, PCH FUND MANAGEMENT SP.Z O.O., PCH FUND MANAGEMENT SP.Z O.O.SP.KOMANDYTOWA, PCH S.A., PCH VENTURE 1 S.A., INNOVATORS SA, PCH VENTURE S.A., IMMOFUND S.A., PCH Wealth, Expancier Sp zoo, Prestitia Sp. zoo, PCH Finance Sp.z o.o., Telecontakt Sp.z o.o

mala

nie tez czekam wczoraj bylam w skarbwce i ni dstaja elektronicznie ale nic nie dostali

Qqq

Czy ktos otrzymal pit ?

XYZ

Czy ktoś posiada adres, pod którym mozna zastać Piotrusia i Joasię?

xyz

Przestrzegam wszystkich przed spółkami Pana Piotrusia Ch i Pani Joasi Z (Creditia, Intuitia, Equiter i PCH Finance, UWAGA! Ci Państwo są tak sprytni, że w KRS spółek nie występują). To jedni wielcy oszuści. Maja ludzi za frajerów.

Foler

Ja poszedłem do Nobilonu i polecam innym zrobić to samo. Normalne zasady, godziwe pieniądze, mają jeszcze wiele wolnych stanowisk bo porządnie się rozwijają.

Jozka
@Foler 02.02.2016 17:45
Ja poszedłem do Nobilonu i polecam innym zrobić to samo. Normalne zasady, godziwe pieniądze, mają jeszcze wiele wolnych stanowi...

Oszukansto wiecej stracilam na polaczenia do klientow niz wychodzilo z zarobionych pieniedzy bo tam za kazdego klient niecale 30zl i to za takiego co splaca a jak nie uda ci sie dlugu odzyskac to nie masz nic...

oszukana

ja troche z innej beczki oszukuja tych co wzieli pozyczki pieniadze zostaly wplacone a oni nagle sie odzywaja i wymagaja po raz drugi tej samej kwoty najpierw ugoda w firma windykacyjna potem bezposrednio do crediti nastepnie kolejna firma windykacyjna direct debt contact i jednoczesnie debt one zostaly powysylane potwierdzenia wplat lacznie 1750zl a od maja zeszlego roku jakos nikt tych pieniedzy nie widzial i nagle w ciagu tygodnia dlug urusl do ponad 3000zl a powinno zostac 250zl. Nadal trwa walka firma debt one ma niby sprawdzac wszystkie konta creditii i to juz trwa od pazdziernika 2015 sami oszusci jezeli ktos jest tak samo poszkodowany to prosze o maila patka2025@wp.pl

Anita
@oszukana 02.02.2016 12:34
ja troche z innej beczki oszukuja tych co wzieli pozyczki pieniadze zostaly wplacone a oni nagle sie odzywaja i wymagaja po raz...

Nagle przyccodzi do mnie windykator , że mam dług w Ananasie w wysokoścccccccci 2500 z. Brałam Pożyczkę ok 2014 ,którą spłaciłam.Nie wiem jak teraz postąpić.W tym czasie co niby miałam brać kredyt byłam po udarze 2 mce nie chodziłam ,miałam kłopoty z mowieniem ale pożyczke podobno wzięłam .Oszuści

Didiana
@Anita 13.02.2017 10:30
Nagle przyccodzi do mnie windykator , że mam dług w Ananasie w wysokoścccccccci 2500 z. Brałam Pożyczkę ok 2014 ,którą spłacił...

U mnie dokładnie,to samo. Dziś zadzwonili, że niby nie spłaciłam. Udało Ci się coś wskurac?

tak

wlasnie sie kontaktowalam z uwaga i FAKTYCZNIE zbieraja material takze wszystko wyjdzie na jaw ciekawe jakie jeszcze przekrety. to bedzie ciekawy material na cala polskie

ja 3

Kto niby jeszcze jest zatrudniony w Ananasie???Nikt!Więc bez ściem!!!Pitów nie dostaniemy! Bo księgowe już też tam nie pracują bo nie dostały wynagrodzeń podobno...jak dla mnie jedna wielka ściema żebyśmy już się z nimi nie kontaktowali. Dokumentów do zus-u nie przesyłają i z tego co wiem nie wszyscy zostali wyrejestrowani jako zwolnieni.Sprawa jest już na prokuraturze i do TVN już też została zgłoszona tak więc działają i zbierają materiały.Jak ktoś chce może się kontaktować z UWAGĄ!Co do klientów najpierw niech wam pokażą że mają wasze podpisane umowy pożyczek dopiero później się z nimi dogadujcie!Bez umowy pożyczki nie mają podstaw ściągać od was należności!!!!!!

ag
@ja 3 27.01.2016 00:05
Kto niby jeszcze jest zatrudniony w Ananasie???Nikt!Więc bez ściem!!!Pitów nie dostaniemy! Bo księgowe już też tam nie pracują...

Pracowałem w DebtOne, wiec w razie czego moge podzielic sie ciekawymi informacjami. U nas w spółce tez nie wypłacali wypłat też nie płacili ZUS, NFZ i skarbowki. W crediti nie posiadaja wiekszosci umów gdyż nie odebrali ich od przedstawicieli ( nie wspominajac o nie zgloszeniu ich jako pracownikow do rejestru). Sprawy z nieaktualnymi saldami przekazali najpierw do nas , teraz do Direct Debt Contact- którzy strasza sądem ( a de facto nie maja połowy dokumentów, nie wspominajac o kwotach zobowiązan). Z nakazem PIPu nic nie zrobili, takze tylko TV moze cos zdziałac. Pan Ch wczoraj mial licytowane mieszkanie w WWa.. to chyba o wszystkim świadczy. Zmieniaja adresy firmy z jednego miejsca na kolejne, nie płacąc za czynsz i pozostałe media.

xxl
@ag 12.02.2016 13:01
Pracowałem w DebtOne, wiec w razie czego moge podzielic sie ciekawymi informacjami. U nas w spółce tez nie wypłacali wypłat też...

proszę o informację, czy ktoś otrzymał kasę z osób, które wniósł sprawę do sądu? Utworzono kolejną spółkę PCH Finance praktyka firmy podobna - ludziom nie zapłacili za wynagrodzeń a idzie kolejny miesiąc. Jak toś ma namiar na Piotrusia Pana będę niezmiernie wdzięczna.

Zzz

Nic nowego nie napisales

pis

ANANAS TO WIELKA BANDA ZŁODZIEJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Qqq

Czy ktoś coś wie nowego o ananasie ?

w

oszuści, oszuści ,oszuści nie polecam!!!!!!!!

wielki szef

Jakie mieliśmy piękne w tym roku święta! A sylwester? Ach... i och... Tyle pieniążków mieliśmy, bo pracownikom nie zapłaciliśmy :D

erstwrtf

Jestem byłym pracownikiem i jedyne co mogę powiedzieć,że zostałem zwolniony i kilkunastu innych, w dodatku nie otrzymaliśmy wynagrodzenia! Wieć cis wsadź sobie swoją opinię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

fred

jakie warunki umowy czlowieku jesli tam pracujesz to uwazaj abys nie zostal pokrzywdzony jak setki przedstawicieli w polsce bez wynagrodzenia

Zostaw opinię o Firma Creditia Sp. z o.o "ANANAS" - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Creditia Sp. z o.o "ANANAS"