Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ANTEMA

Pracowałeś w firmie ANTEMA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
TALIZMAN - 2013-12-21 22:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY KTOS Z PRACOWNIKOW ANTAMY PRACOWAŁ POD WŁADZA PANA IRKA KORDYNATORA PROSZE O OPINIE CO TO ZA CZLOWIEK
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-12-29 16:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To przecież nic nie stoi na przeszkodzie,żeby sie zwolnic,jak komus nie odpowiada i cięzka praca,nikt na siłę nikogo nie zatrudnia,można przecież pójsc zbierac złom,grzebac w koszach albo krasc.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-01-07 19:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca sprzątaczki nie jest ciężka ??? Oj, ciekawa jestem, który nadzór to napisał!!! Pracuję w tej firmie od lat. I proszę mi wierzyć- wiem o czym piszę. Są Panie, które same- w pojedynkę sprzątają np. budynek , który ma 1000 m. 46 pomieszczeń, klatka schodowa, toalety, plac przed budynkiem. Mając na to 5,5 godziny!!!! Po dwa lata nie mają urlopu!!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-01-08 09:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od tego roku wszyscy pracodawcy otrzymają dofinansowanie do wynagrodzeń niepełnosprawnych pracowników w takiej samej wysokości. Będzie ono równe dla firm funkcjonujących zarówno na tzw. otwartym, jak i chronionym rynku pracy. Najbardziej stracą ci, którzy posiadają status zakładu pracy chronionej (ZPChr). Przysługuje im aktualnie dopłata w wysokości 1,5 tys. i 2,7 tys. Od stycznia będzie to odpowiednio 960 zł (obniżka o 540 zł) i 1920 zł (mniej o 780 zł). W przypadku pracowników z niskim stopniem niepełnosprawności dofinansowanie zmniejszy się jedynie o 120 zł, z 600 zł do 480 zł. Dopłata do wynagrodzenia osób o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności zmniejszy się o 90 zł, do poziomu 960 zł.

Na jednolitych kwotach dopłat skorzystają firmy nie będące ZPChr. Na pracowników ze znacznym stopniem niepełnosprawności otrzymywać będą bowiem o 30 zł, a z niskim o 60 zł więcej niż dotychczas.
zdjecie uzytkownika
j - 2014-01-09 08:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca sprzątaczki nie jest ciężka ??? Oj, ciekawa jestem, który nadzór to napisał!!! Pracuję w tej firmie od lat. I proszę mi wierzyć- wiem o czym piszę. Są Panie, które same- w pojedynkę sprzątają np. budynek , który ma 1000 m. 46 pomieszczeń, klatka schodowa, toalety, plac przed budynkiem. Mając na to 5,5 godziny!!!! Po dwa lata nie mają urlopu!!! Nadzory z braku zastępstw też dostają fikcyjne urlopy!!! Część osób, pomimo pracy na dworze nie ma wpisanego w umowę : placowa, więc nawet odzieży ochronnej nie otrzymują. Środki- nie są takie złe. Da się nimi posprzątać, ale ludziom jest na prawdę bardzo ciężko. To, że umowy nie przychodzą na czas? Kochani! A czy Wy myślicie, że kobitki w biurach mają lepiej niż Wy? To też niepełnosprawne- traktowane przez Dyrekcje jak psy!!! Zaszczute, przerażone i przepracowane.Duża rotacja, a w Kadrach panie mają pod sobą nawet 300 osób na jedną!!! W dodatku żyją w ciągłym strachu.Bo nad bramą Antemy brakuje tylko zasieków i napisu: "Praca czyni wolnym" Czy wiecie, że jest tam monitoring, a w komputerach zainstalowane tzw. " Oko szefa" ? To program, który zapisuje wszystko, co się robiło na firmowym komputerze- łącznie z pełnym zapisem pism, które sporządzacie, haseł np. konta bankowego- jeśli w czasie pracy wejdziecie sobie na swoje konto, żeby zobaczyć, czy Wam wypłata przyszła. (usunięte przez administratora)Prawdą też jest to, że firma obraca zakładowym funduszem socjalnym, a pracownicy nie mogą z niego korzystać, poza kilkoma wybranymi na chybił trafił przez Panią dyrektor - dla oka, że niby coś jednak dostajemy.(usunięte przez administratora) A więc- kimkolwiek jesteś - Ty który piszesz, że ludziom się po prostu pracować nie chce- to albo oczy Ci krzakami zarosły, albo pisząc to - masz w tym swój interes. A co do wypłat- tu się akurat z internautami nie zgodzę. Najczęściej sa 2-3 dni przed czasem. jeśli wypłata się spóźni, to na prawdę muszą mieć nawał roboty, albo ktoś się rozchoruje. Bo tam - też nie dają nikogo na zastępstwo. Jeśli jedna zachoruje- reszta robi za siebie i za Nią, a że firma ma ok. 2000 pracowników- nie jest tak prosto zrobić dla nich wypłatę.
zdjecie uzytkownika
stan - 2014-01-10 08:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [renata - 2013-04-15 13:43:08]:
PRACUJE W TEJ FIRMIE OD ROKU I JESZCZE NIGDY NIE OTRZYMALEM WYNAGRODZENIA NA CZAS
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-01-13 19:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest chyba nagorsza firma a jakiej pracowałam bo zwolini mnie poniewaz jestem po operaccji i jestem na zwolnieniu według tej firmy a przedewszystkim pani (usunięte przez administratora)ak mozna byc na chorobowym w koncu Atema to zakład pracy chronionej a traktuja pracowników jak (usunięte przez administratora) nie ma czym sprzatac brak srodków szmat mopów wszytkiego brakowało w tej firmie pensje rzadko kiedy terminowo wymagania firma stawiała wielkie ale z ich strony zero czego kolwiek (usunięte przez administratora)nazwy zakład pracy chronionej nie dosc ze siedziba firmy tak daleko zarobek (usunięte przez administratora)a wszystko telefonicznie trzeba było załatwiac lub listownie za to nam nikt kasy nie zwracał jedna z najgorszych firm nikomu nie polecam tam pracy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Maria59 - 2014-01-27 11:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od miesiaca preacuję dla firmy Antema- Jelenia Gora. Sprzątam Urząd Skarbowy. Po przeczytaniu wszystkich opinii jestem przerażona.Co prawda w ciagu tego miesiaca rozmawiam już z czwartym przedstawicielem firmy, ponieważ tak czesto się zmieniają.Dzisiaj 27.01.14 skonczyły mi sie wszystkie "papiery", chemii jeszcze troche zostało. W tym tygodniu za własne pieniadze kupiłam worki do śmieci bo też zabrakło. dzisiaj kupię ręczniki i papier toaletowy. Tymczasem mój przedstawiciel twierdzi że w firmie nikt nie odbiera jego telefonów ani nie odpowiada na e-maile.A teraz dowiaduję sie że z płatnością wynagrodzenia też są problemy. A jak dostałam te pracę na cały etat to myślałam, że złapałam Pana Boga za nogi.
zdjecie uzytkownika
loko - 2014-01-31 17:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam szczerze powiem wam o tej firmie ze to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie oszukujmy sie :)pracowało mi sie w tej firmie prawie rok i zapieprzało na zastępstwach, nawet trzech i nikt tego nie docenił;p a jak dostało mi się lekki stopień to nagle firma miała mnie juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gdzie tu logika kochani?
zdjecie uzytkownika
zadziwiony - 2014-02-02 00:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maria59 - 2014-01-27 11:12:51]:
Własnie dzięki takim ludziom jak Ty, którzy kupują za własne pieniądze papier, ręczniki, worki itp. szefostwo Antemy zarabia krocie. Zastanów się czy po to pracujesz, aby kupować coś dla firmy? Masz w niej udziały że w nią inwestujesz? Ludzie opamiętajcie się! Po co uzupełniacie braki z własnej kasy!? Tak dużo zarabiacie czy co? Gdy Naczelnik lub dyrektor urzędu nie będzie miał czym tyłka podetrzeć, to zadzwoni do firmy, pogrozi karami i papier się zaraz znajdzie. Sprzątaczka jest od sprzątania a nie od zaopatrzenia. Jeśli nie ma czym sprzątać to nie jej wina!!!!!
zdjecie uzytkownika
doris - 2014-02-24 13:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora).pracowałam w tej nienormalnej firmie.ludzie nie podejmujcie tam pracy (usunięte przez administratora),a kasa minimalna.wiecznie brak środków i kasy za zastepstwa.(usunięte przez administratora)pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-03-11 10:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) sprzątamy wodą bez środków czystości kupujemy sobie ścierki,worki do śmieci. Trzy osoby sprząta 5 pięter w budynku tj.4000 m.Brak zastępstw urlopowych. Urlopy zaległe od 2 lat. Taka jest Antema
zdjecie uzytkownika
anita - 2014-03-28 18:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurde ludzie właśnie mam podjąć w tej firmie prace i jestem w szoku, cholera zwolniłam sie już z poprzedniej firmy ,przeczytałam na forum ze dziewczyny pracuja jednak na cały etat, a moja kierowniczka powiedziała że nikt w tej firmie nie ma całego etatu
zdjecie uzytkownika
anita - 2014-03-28 18:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuza - 2013-11-21 15:35:26]:
1600 brutto a rękę jest 1180 więc nie jest to az taka kwota na godz
zdjecie uzytkownika
anita - 2014-03-28 18:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuza - 2013-11-21 15:35:26]:
1600 brutto a rękę jest 1180 więc nie jest to az taka kwota na godz
zdjecie uzytkownika
Konsul - 2014-03-28 20:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich serdecznie.
Proszę o przeczytanie mojego wpisu i zastanowienie się nad wpisami na temat Firmy ANTEMA.
Drodzy wpisujący chce nadmienić na samym początku , jeżeli pisze się na temat danej Firmy miejmy ta odwagę pisać uczciwie a nie większości wyssane z palca "bzdety" dlaczego bo to godzi w nasza uczciwość i jak możemy pracując w firmie patrzeć sobie w oczy czyli jak judasze. Czas z tym skończyć i pisać szczera prawdę a nie owijając w "bawełnę"Ci co piszą nieprawdziwe zadnia śmiem twierdzić że maja problemy ze sobą , cóż tak bywa w życiu ale nie można przekładać to na rzeczywistość , czasami możne być odwrotnie - ale do rzeczy.
Nasza firma ANTEMA jest Firmą pisze z całego serca otwarta na ludzi którzy chcą pracować wynagrodzenia są wypłacane na czas nawet czasami przed czasem ,to zasługa Pani Dyrektor. Zarobki mamy tak jak Rząd ustanowił kwotę krajowa a jaka Państwo wiecie jaką. Co do wykonywania pracy to wszystko zależy od nas samych.
Urlopy mamy [chorobowe tez mamy liczone]. We wpisach pojawił się opis na temat Oka Szefa pytam się czy to "gryzie szczypie pluje krzyczy itd". W każdym szanującym się zakładzie jest system monitoringu nastał taki czas i musimy to uszanować - jeżeli ktoś opisał ten system to musi mięć coś na sumieniu. Jeszcze jedno dlaczego tak ludzie opisujecie bzdury pracować trzeba i musimy być wdzięczni dla Dyrekcji ,ze pracujemy a nie jesteśmy na zasiłkach na koszt Państwa. Zasiłek kilka miesięcy niema urlopu ani chorobowego i co dalej pytam się? Ci co piszą na 100 % pracują w Firmie nie rozumiem rozgoryczenie to tak jest w każdej firmie nikt jeszcze nikomu nigdy "nie dogodził". Jest jak jest i trzeba to uszanować mamy prace i z tego powinniśmy się cieszyć bo mamy co do garnka włożyć Święta zrobić czy nawet na używki cześć pieniędzy przeznaczyć , a jak byśmy nie pracowali to co za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Siedzi}.Biznes robią Ci, którzy znają i rozumieją ludzi. Nie pamiętam, abym czuł się kiedyś zmęczony pracą, choć bezczynność bardzo mnie wyczerpuje. Dwudziestowieczne marki były „krzyczącymi markami”. Było im łatwo. Marki XXI wieku są „markami słuchającymi”, a wrażliwość na kulturę jest nowym Świętym Graalem globalnego marketingu. Pamiętajcie, że monolog to nie dialog. Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego. Rób to co kochasz, w czym jesteś dobry, co jest zgodne z Tobą, z Twoimi wartościami i za co ludzie chcą Ci płacić. Zajmij się pracą, którą lubisz robić, wtedy nie będziesz musiał się zmuszać i będziesz automatycznie, naturalnie, zmotywowany.
Przedsiębiorca to osoba, która podejmuje ryzyko i wierzy w swoje działanie, które przyniesie zysk.
Przedsiębiorca to osoba, która ryzykując tworzy wartości.
Dzięki pracy świat staje się lepszy.
Niech praca będzie naszą radością, bo praca zmienia nas na lepsze i rozwija!Przywództwo to relacje z innymi. To relacje pomiędzy aspirującymi do przewodzenia i tymi, którzy za nimi podążają. Bez względu na to, czy jest to relacja tylko z jedną osobą, czy z wieloma, przywództwo wymaga zaangażowania innych. Nieważne, ile formalnej władzy i autorytetu wynika z naszego stanowiska – trwałe dziedzictwo pozostawimy jedynie w przypadku, gdy inni będą chcieli wejść z nami w ten rodzaj relacji. To nie finanse, ani strategia, ani technologia, ale właśnie praca zespołowa jest decydującym czynnikiem przewagi konkurencyjnej – zarówno dlatego, że jest tak potężna i wszechmocna, jak i dlatego, że występuje tak rzadko. To na tyle poczytajcie i się proszę głęboko zastanowić nad tym co i jak piszemy bo to godzi w nasza firmę nasz byt.
Na zakończenie
Jeśli będziesz przykładnie pracował osiem godzin dziennie, może ci się kiedyś uda zostać kierownikiem i pracować dwanaście. Godzin
z poważaniem Konsul
proszę o szczere odpowiedz na mój e-mail
konsul20@wp.pl

Proszę nie pisać obraźliwie bo posiadam instrumenty do sprawdzenia kto pisał i z jakiego IP
To wszystko
zdjecie uzytkownika
Ewunia - 2014-03-29 09:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najpierw trzeba poznać Firmę, zanim się coś na jej temat napisze. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Ewunia - 2014-03-29 14:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Film jest na YouTube, pod tytułem Antema_na 20-lecie
zdjecie uzytkownika
Robol - 2014-03-31 10:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do całości brakuje tylko trybuny i czerwonego dywanu. Żenada. No cóż tonący i brzytwy się chwyta.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-22
Żródło: konektia.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Identyfikacja oferty   Identyfikator oferty: StPr/14/1519 Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Kielcach Data aktualizacji oferty w CBOP 2014-04-22 Data zgłoszenia oferty do Urzędu Pracy: 2014-04-22 Oferta ważna do: 2014-04-30     Dane firmy/przedsiębiorstwa   Nazwa firmy: ANTEMA SP Z O.O. Z.U.G.S. Adres: AL. JANA PAWŁA II 8A58-506 Jelenia Góra , Polska Nr telefonu: 75 755 70 03 Nr fax: 75 755 70 03 Branża: S
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Robol - 2014-03-31 10:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robol - 2014-03-31 10:24:14]:
Do całości brakuje tylko trybuny i czerwonego dywanu. Żenada. No cóż tonący i brzytwy się chwyta.Szanowny Panie konsulu
zdjecie uzytkownika
konsul - 2014-04-01 03:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewunia - 2014-03-29 09:15:25]:
Ewusia wiem kim jesteś
No cóż każdy może wyrazić swoje zdanie
zdjecie uzytkownika
konsul - 2014-04-01 03:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konsul - 2014-04-01 03:33:50]:
Robol Robol piszesz aby pisac czy Ty wogóle pamietasz trybuny
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-04-02 21:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Konsula - ile zużyłeś wazeliny?
zdjecie uzytkownika
konsul - 2014-04-03 10:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazek - 2014-04-02 21:06:49]:
do Kazka
kazek mnie nie potrzeba wazeliny na 100 % Tobie a to z tego wzgledu ,ze jesteś chory na mózg PS i musisz sobie dooliwic.Reszte dopowiedz sobie sam
zdjecie uzytkownika
nicola - 2014-04-22 18:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ok tylko przełożony z Kwidzyna do niczego się nie nadaje p. Kwiatkowski K.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
42 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANTEMA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x