Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Antema

Pracowałeś w firmie Antema i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
romek - 2015-02-28 21:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O upadłości Antemy mówiono od dwóch lat. I zarząd raczej z tego powodu nie ma biedy. A my pracownicy poczekamy na wynagrodzenia dość długo. Syndyk zatrudniła kilka osób i na pewno wykazów do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych nie zrobią szybko. Może pod koniec marca będzie wypłata za 1 do 19 stycznia. Od 20 do 31 stycznia i za luty ma płacić syndyk a masy upadłości. Ciekawe czy będzie trzeba iść do sądu pracy.
zdjecie uzytkownika
Kraków - 2015-03-01 07:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja nadal jestem ciekawa, jak się czuje Pani Dyrektor i Pan Prezes. Co mówią ? Co teraz robią ? Czy w jakikolwiek sposób współpracują z syndykiem ? Jak na razie nie odniosłam wrażenia, żeby ktoś z kilkudziesięciu ludzi z biura coś na tym forum napisał. Odezwijcie się !
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-03-01 22:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dorota - 2015-01-14 10:06:19]:
Brak Kasy we Wrocławiu
zdjecie uzytkownika
adrian b. - 2015-03-01 22:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobrze się czują.Są na chorobowym,biorą,biorą pieniążki i się śmieją.Nikt im nic nie zrobi.Pokupowali dla swoich rodzin samochody,pobudowali domy i mają.Nikt im tego nie zabierze bo jako spółka z ograniczoną odpowiedzialnością odpowiadają tylko do wysokości kapitału zakładowego.
zdjecie uzytkownika
biuro - 2015-03-01 23:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W piątek pożegnaliśmy się za koleżankami które zostały zatrudnione u syndyka. Było smutno. Ja pracowałam krótko, ale inne osoby pracowały ponad 10 lat. Szkoda że tak się skończyło. Właściciele też byli. Przykro chyba im było, takie odniosłam wrażenie. Ale to musiało tak się skończyć . cel został osiągnięty. Reszty można się domyślić . Takie prawo . Trzeba dobrze planować. ? ?????
zdjecie uzytkownika
Bartosz - 2015-03-02 14:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adrian b. - 2015-03-01 22:47:21]:
Ja mam inne informacje. Mi natomiast wiadomo że właściciele są w trakcie rozruchu nowych biznesów i to w zaawansowanym stopniu.
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-03-02 20:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co was obchodza wlasciciele....wyplat nie mamy! tym trzeba sie martwic.
zdjecie uzytkownika
Kraków - 2015-03-03 08:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tych Wszystkich, którzy martwią się tylko o wypłaty: A nie pomyśleliście o tym, że przez 20 lat inwalidzi wykorzystywani byli do wykonywania prac ponad ich możliwości fizyczne, ponad dozwolone normy ? Że wykorzystywani byliśmy jak więźniowie w obozie koncentracyjnym. Że współuczestniczyli w tym procederze lekarze, godząc się na naszą ciężką pracę i wydając nam stosowne zaświadczenia, że niby możemy tyrać na kolanach czyszcząc wykładziny, okna na wysokościach, w oparach kwasów; "wypoczywając" podczas należnych nam przerw w piwnicach i schowkach pod schodami ? Może wreszcie jakiś prokurator lub prawnik wziął nas w ochronę. Ilu z nas straciło zdrowie lub pogorszyło swój stan po kilkuletniej pracy ? O tym także pomyślcie przy okazji oczekiwania na wypłaty.
zdjecie uzytkownika
szada - 2015-03-03 08:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kraków - 2015-03-03 08:12:00]:
Skoro było tak źle to dlaczego nie zmieniłeś pracy.
zdjecie uzytkownika
ktr - 2015-03-03 09:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo ze jak ciężko się robilo ,ale to nie oznacza ze mamy nie dostać za to własnych powtarzam ciężko zarobionych pieniędzy a tu ktoś się martwi jak się czuja dyrektorzy,co mowia co robia a co nas to obchodzi oni bez pasy nie zostali dorobili się przez te pare ladnych lat...A dziś człowiek czeka jak glupi to ile to jeszcze będzie trzeba cholera czekac.Dyrektorzy maja auta domy a człowiek nie ma co do garnka rzucic.... I niech ta syndyk wreszcie wezmie się za to bo już do janej anieli Marzec i co??i dalej nic........
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-03-03 09:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dokladnie...porownianie do obozow to przegiecie. U nas gdzie sprzatalam to az tak zle nie bylo bo wyplaty naszczescie byly na czas i umowa o prace na czas okreslony ale za to srodki czystosci to musialam nie raz kupowac za wlasne pieniadze bo srodkow nie zamowili. takie fanaberie ...wszyscy jestesmy niepelnosprawni no i praca jak praca..BYLA oczywiscie a w kopalni ropy i gazu musiala byc czysto. dlatego zamierzam zawalczyc o swoja odprawe...ciezko to przelknac ale firma ma do 3 miesiecy na wyplaty. No ale kasa jest potrzebnaaaa,,,!!
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-03-03 12:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kraków - 2015-03-03 08:12:00]:
przestań zionąć ogniem jak pracowałaś to było dobrze , chyba że cię wywalili , na pewno mieli za co czytając twoje wpisy , zatrudnij się w innej firmie i porównaj czy w Antemie było tak źle
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-03 13:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś dostał już wypłatę
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-03-03 13:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pan krakow ma jakies problemy chyba....co by sie nie napisalo to wiecznie sapy...kurcze zwykle forum a takie rzeczy. Napisalam ze unas bylo w miare to bylo. Co sie czepiasz czlowieku. Ze ci sie nie trafilo to nie moja wina. !!!!!!!!!! i nikt mnie nie wywalil skoro pisze o odprawie to ciemniaku wiadomo ze zwolnila firma.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 08:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-03 13:30:57]:
Wypłaty pewnie dostały pewnie tylko osoby które zostały w biurze u syndyka. Oni pewnie normalnie będą dostawać pieniądze żeby zamknąć im buzię. A resztę nas ma się w gdzieś. Musimy dzwonić do syndyka i się upomnieć kiedy może i nam zapłaci. Tak samo się nam należy jak tym co zostali.
zdjecie uzytkownika
kika - 2015-03-04 15:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłat można spodziewać się ok 20 marca za 19 dni stycznia. Chyba ze wcześniej syndyk wypłaci za 11 dni stycznia i za luty. Taką informację udzieliła mi pani w kadrach. Chyba na koncie firmy były jakieś pieniądze. W przeciwnym wypadku sąd nie ogłosił by upadłości. Za czego by syndyk prowadził likwidację. Być może wystarczy na wynagrodzenia. Jeżeli nie to fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych wypłaci. Ale czy to będzie szybko nie wiadomo. Zależy od osób które zostały w Artemis u syndyka. Jak to szybko zrobią. Nam pozostaje czekać albo iść do sądu pracy.
zdjecie uzytkownika
Kajko - 2015-03-04 18:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowni państwo nie ma się co tak unosić . pewnych terminów się nie da ominąć.Listy do wojewody o ile wiem zostały wysłane przez Syndyka zgodnie z terminem tj około 20 stycznia.Wojewoda na rozpatrzenie wypłat z funduszu świadczeń gwarantowanych ma chyba 30 dni a sam fundusz kolejne 30 na realizację wypłat więc łatwo obliczyć mniej więcej kiedy można się spodziewać zaległych pensji. Państwu podpisującym się nikiem Kraków chyba coś się pomieszało . Firmy jako takiej już nie ma i czas skończyć z tym wylewaniem pomyj tym bardziej , że niczemu to już nie służy . Myślę , że szkoda jednak miejsc pracy i jakby nie było do końca terminowych wypłat , a jak się komu pracowało to niech każdy sam sobie na to pytanie odpowie. Jednym dobrze innym żle jak to w Zyciu.
zdjecie uzytkownika
kajko - 2015-03-04 19:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam wszystkich zainteresowanych pomyłka w datach.Syndyk listy do wojewody przesłał w ustawowym terminie 30 dni od wejścia do zakładu więc nie w styczni a w miesiącu lutym .
zdjecie uzytkownika
ktr - 2015-03-04 19:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę napisac czy to sa potwierdzone informacje czy kolejna osoba która chce pocieszyć ludzi i do wyplat nie dojdzie wcale......Straszny zamet tu jest i każdy co innego pisze ....Wedlug moich obliczen wyszloby ze kolo 20 marca by pieniądze już zostały wypłacone ale jak będzie tego tak naprawdę nie wie nikt.....
zdjecie uzytkownika
lilia - 2015-03-05 10:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos z panstwa byl w tej firmie zatrudniony na umowe o prace na czas okreslony> na wiecej niz dwa lata? chodzi mi o naleznaosc odprawy z firmy...czy ktos sie bedzie staral o takową?
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-03-05 14:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykaz pracowników wraz z należymy im wyplatami i odprawami zostal zawieziony do Wrocławia tj do Funduszu dokładnie 18 lutego. Fundusz ma 30 dni na sprawdzenie.
zdjecie uzytkownika
Schelemberg SS - 2015-03-05 21:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lilia
czy ktos z panstwa byl w tej firmie zatrudniony na umowe o prace na czas okreslony> na wiecej niz dwa lata? chodzi mi o naleznaosc odprawy z firmy...czy ktos sie bedzie staral o takową?

tak odprawa po 6 latach 3 miesięczna odprawa nalezy sie Pani Lilianno
zdjecie uzytkownika
Schelemberg SS - 2015-03-05 21:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biurowy
Prosze napisac cos wiecej ludzie oczekuja informacji a nie lakonicznych wypowiedzi prosze o napisanie co i kiedy wyplaty i komu co sie nalezy po jakim okresie pracy chodzi mi o odprawy i zaleglo wynagrodzenie bo sa rozne komentarz i ludzie juz sie pogubili
prosze o wybaczenie ze tak napisalem
zdjecie uzytkownika
Schelemberg SS - 2015-03-05 21:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilia - 2015-03-05 10:18:37]:
lilia
czy ktos z panstwa byl w tej firmie zatrudniony na umowe o prace na czas okreslony na wiecej niz dwa lata? chodzi mi o naleznaosc odprawy z firmy...czy ktos sie bedzie staral o takową?

tak odprawa po 6 latach 3 miesięczna odprawa nalezy sie Pani Lilianno
zdjecie uzytkownika
Schelemberg SS - 2015-03-05 21:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [biurowy - 2015-03-05 14:15:28]:
biurowy
Prosze napisac cos wiecej ludzie oczekuja informacji a nie lakonicznych wypowiedzi prosze o napisanie co i kiedy wyplaty i komu co sie nalezy po jakim okresie pracy chodzi mi o odprawy i zaleglo wynagrodzenie bo sa rozne komentarz i ludzie juz sie pogubili
prosze o wybaczenie ze tak napisalem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Antema
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Antema?
Zadaj pytanie