Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo HHW Hommel Hercules

Opinie o HHW Hommel Hercules

Pracowałeś w firmie HHW Hommel Hercules i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marcin - 2011-10-01 22:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To wszystko kłamstwa co tu piszecie.Po prostu piszą to ludzie który chcą dostawać pieniądze za nic leżeć i pachnieć (NIEROBY) a to już nie te czasy.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2011-10-18 19:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wprawdzie juz nie pracuje w tej firmie, ale moim zdaniem mimo minusów jakie ta firma ma ( która nie ma ??? ) , nie moge mieć złych odczuć co do HHW, w każdym poście jest tutaj troche prawdy ale też bardzo dużo negatywnych opinni od ludzi ( nie chce tutaj nikogo obrażąć) albo nie nadających się do takiej pracy lub poprostu im nie wyszło, ale np prezes [usunięte przez moderatora] jak mało kto daje mozliwości i czas na to aby stać się dobrym handlowcem, wiem to po swoim przykładzie, chociarz chyba mogłem jescze bardziej tą szanse wykorzystać patrząć z perspektywy czasu. I piszę to mimo iz nie żałuję zmiany pracy,a pracuję obecnie w konkurencji, mam lepsze warunki finansowe i troszkę lepsze warunki pracy, ale powiem tak, gdyby nie finanse to bym nie odchodzil z HHW lecz człowiek jest jak [usunięte przez moderatora] to sprzedaje sie za większą kase.
Jeżeli nowy pracownik z miesiąca na miesiąc ma progres w wynikach to mozecie byc pewni że nie zostaniecie zwolnieni. I nie mówie tutaj o kwotach obrotu rzędzu 50 tys, tylko jeżeli np zatrudniłeś się w grudniu i w styczniu zrobiłeś 5 tys, w lutym 7 tys, w marcu 9 itd, to masz gwarantowany spokój i mozliwość dalszego rozwijania rynku.
A w momencie osiągnięcia wyników na poziomie 60tys miesięcznie jak to Pan prezez mówi masz pewną prace do emerytury.
Wprawdzie przy wyniku 60 tys zł, nie możesz liczyc na zarobek wiekszy niż 3,500 - 4000 tys na rekę ale spokojnie pracujesz.
Panowie i Panie , ja polecam HHW jako dobry początek pracy jako PH. jeżeli będziecie wykazywać minimum chęci do pracy to gwarantuje iż nie będziecie żałować swojej decyzji.
Może nie zarobicie wielkich kokosów, chyba że naprawdę jesteśćie super handlowcami jak pewien PH który chyba tu się wyżej wypowiedzial, ale zdobędziecie doświadczenie które będzie procentować w dalszej karierze zawodowej.
Pozdrowienie dla chłopaków i dziewczyn z HHW.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2012-01-03 20:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie mogłem narzekać na pracę prezes jak prezes wymagania miał duże, marże od istne minimum 20% sięgające nawet 400%, dużo czasu (min. 2 godziny) trzeba poświęcić na robienie ofert które w 80% nie przechodzą z powodu ceny której nie można zaniżyć, atmosfera w biurze tragiczna, mnie nie zwolniono sam nie chciałem tam pracować
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-30 17:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich! Szukam pracy w branży handlowej, czy ktoś może polecić pracę w tej firmie? Jakie zarobki HHW oferuje pracownikom? umowy są na stałe czy na zlecenie? są jakieś szkolenia dla pracowników bez doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-01-25 00:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cisza w temacie a rekrutacja na Wielkopolskę trwa. Jakie auto, jaka podstawa brutto, jaki socjal?
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-06 23:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
socjal??? oni nie znają tego
zdjecie uzytkownika
nobody - 2014-09-21 21:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś poleciał z wlkp bo wyszło ogłoszenie na DTH?
zdjecie uzytkownika
Zmierzch - 2014-10-03 12:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katalog duży ale asortyment archaiczny i za szeroki, nie można być dobrym wzszywkach do papiery i narzędziach "Mercedesach". Ceny za wysokie.
Dostęp do poziomu zaopatrzeniowców.
Zmierzch
zdjecie uzytkownika
pietrekth7 - 2014-10-08 10:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Pojawiło się ogłoszenie do pracy w tej firmie i szczerzę ODRADZAM !!!!!!!!!!!
PRACOWAŁEM TAM KIEDYŚ PSYCHA ZRYTA ITD. MIAŁEM WCZEŚNIEJ SUPER POSADKĘ JAKO PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY LECZ PREZES SKUSIŁ MNIE 3,000ZŁ. NA RĘKĘ + PREMIA I CO I WTOPA PLANY NIE DO ZROBIENIA. BARDZO DROGIE PRODUKTY. OWSZEM STAŁA BAZA COŚ ZAMAWIA LECZ NOWI RAZ LUB WCALE. NIE POLECAM NIE RÓBCIE TEGO SAMEGO BŁĘDU CO JA .
TELEFONY WIECZOREM CO TAK MAŁO WIESZ JAK TAK BĘDZIE TO ZWOLNIMY CIĘ ITD.
SAM SIĘ ZWOLNIŁEM I MAM NAUCZKĘ NA CAŁE ŻYCIE KASA TO NIE WSZYSTKO

pOZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
hami - 2014-10-23 03:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pietrekth7 - 2014-10-08 10:27:28]:
No tak, Ci co szanują swoje nerwy i zdrowie to rezygnują. Ale chyba nie może być tak źle w całej firmie skoro nadal funkcjonuje ? Są może jeszcze osoby które tam pracują i podzielą się swoją opinią o firmie ? Myślałam o pracy tam - stanowiska biurowe. Czy wszyscy mają takie zdanie jak "pietrekth7" ?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-12-10 20:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, to jakie sa realne zarobki jesli chodzi o stanowisko przedstawiciela handlowego? W ogóle to prawda, co napisał pietrekth7, czy jednak jest inaczej i sa zadowoleni ludzie z tej pracy? Bowiem wazne jest dla mnie mieć czas na relaks po pracy, nie chciałbym telefonów po jej godzinach, czy w weekendy.
zdjecie uzytkownika
amator - 2014-12-28 23:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem kiedyś na rozmowie na wlkp w Szamotułach, gościu pokazał mi w katalogu głowicę frezarską i zapytał czy wiem co to jest, gdy powiedziałem ze wiem to już kompletnie nie interesowała go wiedza techniczna tylko farmazony o marży bredził, coś mi się wydaje że to ten co wydzwania wieczorami...
zdjecie uzytkownika
croolix_bax - 2015-01-10 23:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyszły ogłoszenia na wszystkie województwa na DTH, opinie o firmie coraz gorsze, kiedyś byłem na rozmowie na wlkp, raczej wrażenia niepozytywne. Czy coś się zmieniło na lepsze?
zdjecie uzytkownika
maczeta - 2015-01-16 22:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prezesa zwolnili szkopy a po roku ponownie dali mu angaż!
Wierne przydupasy ze stolicy i okolic nadal obija się, kradną i udają ,że są czyści- wszyscy o tym wiedzą i milczą,
nie polecam nikomu tej śmiesznej firmy...
zdjecie uzytkownika
nolty - 2015-02-25 16:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzam maczeta, " odgrzany niemiecki kotlet " powrócił, despotyczna, nie szanująca człowieka firma .
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-03-04 21:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [amator - 2014-12-28 23:47:15]:
Nie to nie ten sam co wieczorami dzwoni. Byłem na wszystkich rozmowach kwalifikacyjnych w Szamotułach i nikt o marży nie bredził.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-13 11:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HHW ma problem polegający na całkowitym braku pomysłu, jak prowadzić działalność w zmieniającym się środowisku. Konkurencja już dawano się dostosowała lub odpadła z rynku, a HHW wali głową w mur, odbija się i ze zdwojoną siłą ponownie go atakuje. Problem w tym, że HHW wali w ten mur głowami handlowców. Skutek jest za każdym razem taki sam, ale to nie daje decydentom do myślenia. Ich zdaniem wszystkie problemy wynikają z nieudolności handlowców, którzy gdyby mogli, rozdali by towar za darmo. Firma pracuje na programie VIP, który funkcjonuje w środowisku dosowskim i nijak nie przystaje do dzisiejszych czasów. Takie programy można oglądać w muzeum i HHW. Brakuje w nim dostępu online do historii sprzedaży do klientów, bazy cenowej dostawców, historii zakupów, informacji o aktualnych zamówieniach. O braku realizacji zamówień handlowcy najczęściej dowiadują się od klientów podczas wizyty u nich, kiedy próbują pozyskać kolejne zamówienia. Firma w zasadzie jest ustawiona pod sprzedaż towarów z katalogu, które są na magazynie centralnym w Niemczech, ale ceny są tak wysokie, że konkurencja sprzedaje do klientów w porównywalnych cenach w jakich HHW Polska kupuje od centrali w Niemczech, więc sprzedaż z katalogu leży. Firma funkcjonuje wyłącznie dzięki pomysłowości i obrotność handlowców, którzy sprzedają narzędzia kupowane od lokalnych dostawców. Sami zbierają zapotrzebowania do klientów, dobierają narzędzia i szukają dostawców i nie mają żadnego wsparcia w tym zakresie od strony firmy. Praca handlowców nie kończy się po powrocie z objazdu do domu, tylko dopiero się zaczyna. Ktoś musi obrobić zapytania zebrane od klientów. Funkcjonuje fikcja, że przecież mają sprzedawać katalog, którego z powodów cenowych praktycznie nie da się sprzedać, więc nie będzie wsparcia sprzedaży poza katalogowej. Komu uda się sprzedać coś z katalogu, modli się, żeby handlowcy Hahn & Kolba nie podjechali do firmy i nie przejęli klienta, bo H&K sprzedaje identyczny asortyment (HHW i H&K należą do tej samej grupy kapitałowej firmy Wurth) po znacznie niższych cenach. Prezes HHW ma mentalność kaprala i wszystko czym się interesuje, to żeby mieć wizytówkę z tytułem prezesa zarządu oraz wystawne BMW jako auto służbowe. Cała reszta załatwiana jest batem i stałym ciśnieniem na handlowców, które prowadzi do ciągłej rotacji w tej grupie pracowników. Ostatnio kilku doświadczonych handlowców odeszło do konkurencji z Tarnowskich Gór za poprzednim dyrektorem handlowym, z którym znacznie lepiej się pracowało niż z nowym/starym prezesem. Pod kierownictwem poprzedniego dyrektora handlowego w ostatnim miesiącu jego pracy HHW osiągnęło rekordową sprzedaż na poziomie 2,4 mln zł. Teraz obroty dołują, a prezes poświęca dużo czasu na próby dokopania konkurentowi, do którego odchodzą mu ludzie, zamiast zająć się stawianiem na nogi firmy, którą kieruje, a wynik tego działania jest opłakany. To jednak nie powoduje żadnej refleksji, więc zabawa trwa w najlepsze, a ludzie nadal odchodzą.
zdjecie uzytkownika
toolmacher - 2015-05-18 23:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-05-13 11:40:57]:
Wow, takiego streszczenia sytuacji chyba potrzebowałem. By oczywiście nie zaaplikować po raz drugi. Raz już próbowałem, byłem na rozmowie, nie udało się ale miałem dziwne przeczucie że coś nie tak z tą firmą. Teraz, po kolejnym, nie wiem już którym ogłoszeniu na wlkp., chciałem ten błąd popełnić ponownie. Dzięki za ten tekst powyżej. A wracając do H+K, oni oraz ich styl sprzedaży też są już uważane za relikt przeszłości. Tam się nic nie zmieniło od 10 lat.
zdjecie uzytkownika
szef narzedziowni - 2015-05-26 15:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma handluje wszystkim co sie da oprócz katalogu , obiecują że będzie a terminy dostawy coraz dłuższe, brak potwierdzeń zamówień złożonych, totalny bałagan wygląda jak polowanie na jeleni klientów, porażka, ceny rózne u każdego klienta za ten sam towar, jedni na drugich nadają, katalgi zabierają itp niszczą resztki polskiego przemysłu, czy hhw czy hk sa sobie warci, bija sie miedzy sobą o 0,1 euro, jeden kupi taniej drugiego skroją na maxa, najwazniejsze dla niech plany, marza, zysk, kasa
Towary coraz gorszej jakosci reklamacje to ciągną sie miesiącami, bo firmy są pośrednikiem pomiedzy producentem a uzytkownikiem, ceny w euro a kursy niekorzystne
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-12-10 20:43:38]:
Biuro siedzi zastraszone, nikt nic nie powie... Wiem bo pracuję w HHW :/
Plany kosmiczne, psyche zryta i tylko wiecznie marchewka na kiju a mimo dobrych wyników jak tylko zakręcisz nosem.. wylot..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-12-10 20:43:38]:
jak chcesz mieć luz psychiczny i brak telefonów po pracy to nie licz na to!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maczeta - 2015-01-16 22:21:27]:
milczą? ... do czasu..
zdjecie uzytkownika
Józef - 2015-06-09 20:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Jeśli ktoś jest w trudnej sytuacji, lub desperatem... to polecam HHW
Biorą wszystkich, a szczególnie specjalistów od narzędzi pomiarowych:)
Specjalista od narzędzi pomiarowych, przyjęty przez Pana Jana, pyta chandlowca... co to za drucik wychodzi z suwmiarki podczas pomiaru:)
zdjecie uzytkownika
NapchanyZając - 2015-06-10 15:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biedne króliczki nie dostały marchewki... a ile kapuchy spapały na boku?
zdjecie uzytkownika
były-i zadowolony - 2015-06-19 12:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2011-10-18 19:13:27]:
nie zgodzę się z tym spokojem po wzroście.. bo wystarczy że powiesz wprost co ci się nie podoba (traktowanie pracownika, obrażanie, itp) i mimo wzrostu lecisz.. Po drugie w jednym tygodniu słyszysz "bądź spokojny nic ci nie grozi" a za 2 tyg dowiadujesz się że już nie pracujesz..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HHW Hommel Hercules

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HHW Hommel Hercules?
Zadaj pytanie
alert