Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HHW Hommel Hercules PL

Pracowałeś w firmie HHW Hommel Hercules PL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dawid - 2010-06-17 07:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, plany nie do wykonania, ceny niekonkurencyjne, ciężko cokolwiek sprzedać z ich asortymentu, wymagania prezesa nie do spełnienia, co pociąga za soba małą kasę, ROTACJA niesamowita, ludzie pracuja tam po 2 m-ce.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-10-18 12:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda czasu na ta firme
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-10-26 13:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jako ph w tej firmie to fikcja, nie warto zaczynac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-15 14:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w HHW to typowy handel, jeśli starasz się na stanowisko nazywane przez
nich ADM (po naszemu doradca techniczno handlowy. W praktyce nie musisz się znać
na tym co sprzedajesz ważne, że sprzedajesz dużo i drogo. Dostajesz auto i
telefon, bazę klientów, przeciętne pieniądze, 3mies próby i mnóstwo obowiązków
oraz zasad do opanowania. Jakość narzędzi jest różna - od typowej chińszczyzny
do wysokiej półki renomowanych producentów. W umowie masz pracować 8 godz
dziennie - w rzeczywistości aby cokolwiek osiągnąć dolicz sobie do tego minimum
4godz dziennie + czas dojazdów do klienta (innymi słowy prywatnie pozostaje Ci
niewiele czasu dla rodziny). Prezes to człowiek bystry, który wie czego chce,
potrafi być nieobliczalny i zwalniać ludzi szybciej niż zatrudniać. Warto
spróbować,ale ostrożnie ...


Jeśli chcesz wiedzieć jak się pracuje w HHW to zerknij na forum Wurth (firmy te
są w jednej grupie tak jak Hahn+Kolb i Saratorius -łączy ich właściciel Wurth)

poniżej link i miłej lektury:

forum.gazeta.pl/forum/w,23,27158117,27158117,Wurth_Polska_Jakie_warunki_pracy_PH_.html
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2011-10-01 22:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To wszystko kłamstwa co tu piszecie.Po prostu piszą to ludzie który chcą dostawać pieniądze za nic leżeć i pachnieć (NIEROBY) a to już nie te czasy.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2011-10-18 19:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wprawdzie juz nie pracuje w tej firmie, ale moim zdaniem mimo minusów jakie ta firma ma ( która nie ma ??? ) , nie moge mieć złych odczuć co do HHW, w każdym poście jest tutaj troche prawdy ale też bardzo dużo negatywnych opinni od ludzi ( nie chce tutaj nikogo obrażąć) albo nie nadających się do takiej pracy lub poprostu im nie wyszło, ale np prezes [usunięte przez moderatora] jak mało kto daje mozliwości i czas na to aby stać się dobrym handlowcem, wiem to po swoim przykładzie, chociarz chyba mogłem jescze bardziej tą szanse wykorzystać patrząć z perspektywy czasu. I piszę to mimo iz nie żałuję zmiany pracy,a pracuję obecnie w konkurencji, mam lepsze warunki finansowe i troszkę lepsze warunki pracy, ale powiem tak, gdyby nie finanse to bym nie odchodzil z HHW lecz człowiek jest jak [usunięte przez moderatora] to sprzedaje sie za większą kase.
Jeżeli nowy pracownik z miesiąca na miesiąc ma progres w wynikach to mozecie byc pewni że nie zostaniecie zwolnieni. I nie mówie tutaj o kwotach obrotu rzędzu 50 tys, tylko jeżeli np zatrudniłeś się w grudniu i w styczniu zrobiłeś 5 tys, w lutym 7 tys, w marcu 9 itd, to masz gwarantowany spokój i mozliwość dalszego rozwijania rynku.
A w momencie osiągnięcia wyników na poziomie 60tys miesięcznie jak to Pan prezez mówi masz pewną prace do emerytury.
Wprawdzie przy wyniku 60 tys zł, nie możesz liczyc na zarobek wiekszy niż 3,500 - 4000 tys na rekę ale spokojnie pracujesz.
Panowie i Panie , ja polecam HHW jako dobry początek pracy jako PH. jeżeli będziecie wykazywać minimum chęci do pracy to gwarantuje iż nie będziecie żałować swojej decyzji.
Może nie zarobicie wielkich kokosów, chyba że naprawdę jesteśćie super handlowcami jak pewien PH który chyba tu się wyżej wypowiedzial, ale zdobędziecie doświadczenie które będzie procentować w dalszej karierze zawodowej.
Pozdrowienie dla chłopaków i dziewczyn z HHW.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2012-01-03 20:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie mogłem narzekać na pracę prezes jak prezes wymagania miał duże, marże od istne minimum 20% sięgające nawet 400%, dużo czasu (min. 2 godziny) trzeba poświęcić na robienie ofert które w 80% nie przechodzą z powodu ceny której nie można zaniżyć, atmosfera w biurze tragiczna, mnie nie zwolniono sam nie chciałem tam pracować
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-30 17:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich! Szukam pracy w branży handlowej, czy ktoś może polecić pracę w tej firmie? Jakie zarobki HHW oferuje pracownikom? umowy są na stałe czy na zlecenie? są jakieś szkolenia dla pracowników bez doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-01-25 00:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cisza w temacie a rekrutacja na Wielkopolskę trwa. Jakie auto, jaka podstawa brutto, jaki socjal?
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-06 23:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
socjal??? oni nie znają tego
zdjecie uzytkownika
nobody - 2014-09-21 21:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś poleciał z wlkp bo wyszło ogłoszenie na DTH?
zdjecie uzytkownika
Zmierzch - 2014-10-03 12:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katalog duży ale asortyment archaiczny i za szeroki, nie można być dobrym wzszywkach do papiery i narzędziach "Mercedesach". Ceny za wysokie.
Dostęp do poziomu zaopatrzeniowców.
Zmierzch
zdjecie uzytkownika
pietrekth7 - 2014-10-08 10:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pojawiło się ogłoszenie do pracy w tej firmie i szczerzę ODRADZAM !!!!!!!!!!!
PRACOWAŁEM TAM KIEDYŚ PSYCHA ZRYTA ITD. MIAŁEM WCZEŚNIEJ SUPER POSADKĘ JAKO PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY LECZ PREZES SKUSIŁ MNIE 3,000ZŁ. NA RĘKĘ + PREMIA I CO I WTOPA PLANY NIE DO ZROBIENIA. BARDZO DROGIE PRODUKTY. OWSZEM STAŁA BAZA COŚ ZAMAWIA LECZ NOWI RAZ LUB WCALE. NIE POLECAM NIE RÓBCIE TEGO SAMEGO BŁĘDU CO JA .
TELEFONY WIECZOREM CO TAK MAŁO WIESZ JAK TAK BĘDZIE TO ZWOLNIMY CIĘ ITD.
SAM SIĘ ZWOLNIŁEM I MAM NAUCZKĘ NA CAŁE ŻYCIE KASA TO NIE WSZYSTKO

pOZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
hami - 2014-10-23 03:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pietrekth7 - 2014-10-08 10:27:28]:
No tak, Ci co szanują swoje nerwy i zdrowie to rezygnują. Ale chyba nie może być tak źle w całej firmie skoro nadal funkcjonuje ? Są może jeszcze osoby które tam pracują i podzielą się swoją opinią o firmie ? Myślałam o pracy tam - stanowiska biurowe. Czy wszyscy mają takie zdanie jak "pietrekth7" ?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-12-10 20:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, to jakie sa realne zarobki jesli chodzi o stanowisko przedstawiciela handlowego? W ogóle to prawda, co napisał pietrekth7, czy jednak jest inaczej i sa zadowoleni ludzie z tej pracy? Bowiem wazne jest dla mnie mieć czas na relaks po pracy, nie chciałbym telefonów po jej godzinach, czy w weekendy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HHW Hommel Hercules PL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HHW Hommel Hercules PL?
Zadaj pytanie
x