logo HHW Hommel Hercules

HHW Hommel Hercules

Toruń

Opinie o HHW Hommel Hercules

adam 2015-10-15 22:32:20
Witam, czy jest ktoś kto się dobrze wypowiada na temat tej firmy ;-)?? Jutro mam rozmowę i po tym co czytam to lipa na całego ... Mam przyzwoitą pracę i szukam lepszej, ale chyba nie pod tym adresem..
tutsi 2015-10-28 16:58:46
Cześć Wam wszystkim. Na temat tej firmy dużo rozmawiałem ostatnio z ludźmi z nią powiązanymi. Przyznam szczerze że zdania były różne. HHW Hommel Hercules jednak z tych opowieści przedstawia się jako przyzwoite miejsce do podjęcia pracy. Tylko , że oczywiście z kasą jest dosyć słabo. Można było liczyć na więcej
pablo 2015-10-28 19:44:59
Daj sobie spokój z tą firmą Adam, szkoda czasu "przyzwoite miejsce" nie wiem z kim rozmawiałeś ale nie słyszałem żadnej pozytywnej opinii na ich temat. Strata czasu, żadnej przyszłości.
cvbnm 2015-11-11 23:03:16
akurat niedawno znalazłem dosyć ciekawą ofertę pracy którą wstawiła firma HHW HOMMEL HERCULES PL SP. Z O.O. na stanowisko doradcy techniczno- handlowego gwarantują umowa o pracę, wynagrodzenie podstawowe oraz premię zależną od wyników sprzedaży,praca w doświadczonym zespole w stabilnej międzynarodowej firmie;
hnam 2015-11-14 02:41:51
Fajną sprawą jest to że firma działa nie tylko na polskim rynku i zawsze można być awansowanym gdzieś wyżej.
dghb 2015-11-15 21:22:22
Człowieku gdzie wyżej? Zatrudnij się to zobaczysz co możesz zrobić w tej firmie za karierę. Nic nie zdziałasz rynek przetrzebiony, nic ci nie dadzą żadnych szkoleń, żadnej pomocy katalog w zęby, gps w d... i zasuwaj 12h na dobę. A i tak będziesz dla prezesa pionkiem i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
pompka 2015-11-16 19:32:21
zajrzyj sobie na pracuj.pl tam są :)
pompka 2015-11-16 19:34:28
raczej na pewno nie pod tym adresem.
pompka 2015-11-16 19:36:44
naprawdę bardzo ciekawe ogłoszenie. wszyscy tak piszą, nie badź łoś :P
grześ 2015-11-17 22:49:26
@hnam też jestem tego zdania. Firma stawia na rozwój i to widać, a jednak awans dla człowiek jest najlepszą motywacją do dalszej pracy
andrzej 2015-11-20 03:07:11
Hej, a ta umowa o prace, jaka oferują to na jaki okres i po jakim czasie ma sie ta wymarzoną na czas nieokreślony?
poznańska_pyra 2016-01-20 18:47:10
Czyżby wakat na Poznań i wlkp? Świeże ogłoszenie na pracuj. Ciekawe dlaczego chłopaki z wurta z mniej więcej tego regionu, tyle lat ci sami,pełen luzik, zakupy w marketach w czasie pracy a w hhw tak nie można? To przecież ten sam koncern.
coquette 2016-01-22 11:49:53
tak, nie tylko do okolic poznania szukają, oferują też pracę w kujawsko-pomorskim, lubuskim, dolnośląskim, wszystko na doradcę techniczno-handlowego, z tego co wiem to u nich wynagrodzenie liczone jako podstawa+premie
hhw 2016-02-02 22:14:03
dostajesz umowe na czas nieokreslony po okresie probnym, i tyle.
hhw 2016-02-02 22:18:55
obecnie jest ogłoszenie na kilka województw. pensja to podstawa w zależnosci od doświadczenia przy obróbce skrawaniem od 3 do 4tys brutto+prowizja z marży.
nie masz rodziny,znajomych i masz za duzo czasu?
zapraszam do homela haha
hhw 2016-02-02 22:25:02
bo wurth to wurth, a tu jest homel-trzecia łapa,więc musimy sie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby cos zarobić na to wyjscie do sklepu,teraz jest finder który pilnuje zebyśmy nie kupowali za dużo hahaha
Dmiano 2016-02-03 10:00:45
Produkują narzedzia juz od 130 lat, wiec ich produkty są dobre jakościowo i do tanich nie należą,poza tym szukają ludzi z doświadczeniem i odpowiednim wykształceniem, zupełnie to rozumiem,ze firma kontroluje zakupy pracownicze,przeciez daj a też odpowiedni rabaty na to wszystko.Muszą byc jakieś limity.
były pracownik 2016-02-08 00:24:23
Niczego nie produkują. Wszystko, co mają w ofercie, to towary handlowe i w znakomitej większości made in China.
Sękacz 2016-02-08 18:51:41
No to prawda. Oni dostarczają te towary, nie produkują ich. Głównie są to narzędzia, maszyny, urządzenia, artykuły wyposażenia warsztatu, odzież robocza i artykuły BHP. No i gdyby kogoś interesowało to szukają obecnie doradcy techniczno-handlowego. Fajna robota, bo dostaje się służbowe auto i zarobki są niezłe, bo podstawa + prowizja.
gori 2016-02-17 16:16:21
sękacz, a dowiadywałeś się czegoś więcej o tej ofercie ? Podejrzewam, że trzeba jednak założyć swoją działalność gospodarczą jeżeli ktoś myśli o tej pracy :(
rocky 2016-02-20 12:59:29
no tak jest napisane przecież w ofercie, dla jednego to będzie plus, dla innego minus, zależy kto jakie ma do tego podejście, jednak ważne jest też to, żeby znać branżę techniczną i jednak mieć techniki sprzedażowo-handlowe
rpo 2016-03-04 21:33:08
przeglądałem co prawda troche tych ofert, ale najbardziej podoba mi się ta jako Doradca Techniczno-Handlowy, bo tutaj widac, ze można się rozwijać, a co do nadgodzin, mnie to nie przeszkadza.
Max 2016-03-14 21:50:21
Czy tutaj doradcy dostają premię od wykonanego obrotu, zadań, czegokolwiek czy niestety pod tym względem jest dość szaro i pusto? Byłbym zobowiązany jeśli odpowiecie
lolek 2016-03-15 06:35:08
Raczej ponuro.Premii brak.
rpo 2016-03-16 21:53:05
no to jak premii brak to faktycznie ponuro, ale chyba wieksza szansa jest juz na nie pracując jako Doradca Techniczno-Handlowy widze i to zaorbki są równie dobre.
cztery 2016-03-29 02:32:00
o czym wy belkoczecie tu? ta irma jest beznadziejna, dyrektor handlowy sie zwolnil sam nie mogac juz dluzej znosic szykan prezesa
Tom 2016-03-30 19:14:26
Ojej @cztery jakie Ty masz info hoho :) dobra żarty sobie robię. Tak na poważnie szukałem u nich jakiś ogłoszeń nowych ale chyba nic nie mają, może ktoś podpowie mi czy prowadzą jakieś rekrutacje obecnie
mm 2016-04-10 16:26:27
Nawet gdyby prowadzili, to nie korzystaj z tej oferty, chyba że z góry zakładasz, że to ma być coś na chwilę, żeby mieć kasę w trakcie szukania docelowego zajęcia.
edm-cnc 2016-04-29 19:49:06
Na podstawie nowych ogłoszeń wnioskuję ze wymagania dotyczące pracy w HHW rosną. Ciekawe czy rośnie też pensja?
kto 2016-04-29 21:21:44
Na pewno rośnie pensja, ale mnie zastanawia czy wypłata pojawia się na czas dla specjalisty ds. obróbki skrawaniem.
erf 2016-05-06 13:09:01
no ale przeciez w sumie nikt nic nie napisal ze nie ma wyplaty o czasie wiec pewnie wszystko jest oki
lolek 2016-05-13 06:57:36
nie jest ok.
bebe 2016-06-04 10:50:38
zobaczcie na rotacje w tej firmie i zastanówcie się czy chcecie tam pracować, kolejna fala wypowiedzeń daje dużo do myślenia!
lolek 2016-06-09 23:41:49
5 ludzi w ciągu miecha to nie fala :-)
surfer 2016-06-11 18:53:57
fala może nie ale w maju-lipcu tamtego roku pojawiło się w i9nternecie kilkadziesiąt ofert na doradców techniczno-handlowych, to była mega fala
jasnowidz 2016-06-17 18:24:11
A teraz są kolejne tylko jako rekrutacja ukryta więc uważajcie gdzie wysyłacie.
Max 2016-06-17 20:32:21
Ale jak rekrutacja jest ukryta to w czym tak właściwie jest problem, w sensie, że nie wiadomo że to do nich? No ale się dowiecie przecież, prawda jest taka, że to jedna z lepszych fuch dla przedstawicieli handlowych, przecież kasa jest coraz lepsza..
mm 2016-06-23 13:05:43
Z czego firma ma płacić coraz lepszą kasę, jak ledwo zipie? Ta rotacja bierze się właśnie z tego, że tam jest totalny syf. Zarządzanie na poziomie kaprala w wojsku. Należy bezwzględnie wykonywać bezmyślne polecenia i udawać, że wszystko jest super. Ciśnienie przychodzi z centrali, przechodzi prze gabinet prezesa i kończy się na handlowcach.
tghn 2016-06-23 14:16:16
@Max nie przypominam sobie ze firma poszukiwala do pracy przedstawiecili handlowych w sumie..pameitam jedynie ogloszenia dla doradcy techniczno- handlwoego
sosik 2016-06-23 22:53:36
Był ktoś na rozmowach we Wrocławiu, chyba w środę były? Chyba wielkopolska się łapała na nie też. Ktoś może się podzieli wrażeniami? Jakie wymagania i jakie stawki proponują?
kafka 2016-06-23 23:04:42
również prosze o opinie na temat rozmów rekrutacyjnych w tej firmie i ocenę profesjonalizmu rekruterów zamierzam wysłać do tej firmy cv, interesuje mnie tutaj zatrudnienie. wiem że to bardzo dobry sklep narzędziowy ale jednak musze mieć pełny pakiet info
lolek 2016-06-23 23:27:41
szkoda czasu i słów.
ewka 2016-06-24 08:22:55
Ech a coś więcej na ten temat @lolek śledzę forum i myślałam, że dowiem się o co dokładnie chodzi ale jak ktoś pisze tylko szkoda słów no to nic mi to nie mówi..
punto 2016-06-30 12:17:57
Rozwiń temat bo jutro rekrutacja w Lesznie, czego się spodziewać?
dominik 2016-06-30 12:57:21
własnie i ja chciałbym sie dowiedzieć jakichś konkretów, bo nie wiem jak będzie wyglądała teraz praca jako Doradca Techniczno-Handlowy, a podobno rekrutacje są dwu etapowe, wiec troche to zawsze stresu jest.
tiki taka 2016-07-22 21:42:39
a mi jako niedoszłemu ich "Doradcy" bardzo fajnie się "ciśnie" w konkurencji ;)))) słabi są jak barszcze w kukurydzy. Można mieć katalog jak stąd do Waszyngtonu ;) ale nic poza tym ;) HHW się wykańcza i nie mają racji bytu szczególnie w trudnych czasach dla przemysłu. Z daleka od tej firmy ..choć dla mnie ...korzystam na tym ich bałaganie heheh
gość 2016-07-22 21:54:01
A wiadomo jaka teraz panuje atmosfera? Pozdrawiam.
1
mm 2016-07-23 12:09:00
A jaka może być atmosfera w firmie kierowanej przez faceta o mentalności kaprala, który ujeżdżał po ludziach nawet w czasach, kiedy firma się dobrze kreciła?
mm 2016-07-23 14:46:43
Taka jak zawsze z tendecją na gorsze.
Wu 2016-07-23 18:12:39
Praca jest naprawdę bardzo dobra, jedna z lepszych
Zostaw swoją opinię o HHW Hommel Hercules - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HHW Hommel Hercules