Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo HHW Hommel Hercules

Opinie o HHW Hommel Hercules

Pracowałeś w firmie HHW Hommel Hercules i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-12-10 20:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, to jakie sa realne zarobki jesli chodzi o stanowisko przedstawiciela handlowego? W ogóle to prawda, co napisał pietrekth7, czy jednak jest inaczej i sa zadowoleni ludzie z tej pracy? Bowiem wazne jest dla mnie mieć czas na relaks po pracy, nie chciałbym telefonów po jej godzinach, czy w weekendy.
zdjecie uzytkownika
amator - 2014-12-28 23:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem kiedyś na rozmowie na wlkp w Szamotułach, gościu pokazał mi w katalogu głowicę frezarską i zapytał czy wiem co to jest, gdy powiedziałem ze wiem to już kompletnie nie interesowała go wiedza techniczna tylko farmazony o marży bredził, coś mi się wydaje że to ten co wydzwania wieczorami...
zdjecie uzytkownika
croolix_bax - 2015-01-10 23:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyszły ogłoszenia na wszystkie województwa na DTH, opinie o firmie coraz gorsze, kiedyś byłem na rozmowie na wlkp, raczej wrażenia niepozytywne. Czy coś się zmieniło na lepsze?
zdjecie uzytkownika
maczeta - 2015-01-16 22:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prezesa zwolnili szkopy a po roku ponownie dali mu angaż!
Wierne przydupasy ze stolicy i okolic nadal obija się, kradną i udają ,że są czyści- wszyscy o tym wiedzą i milczą,
nie polecam nikomu tej śmiesznej firmy...
zdjecie uzytkownika
nolty - 2015-02-25 16:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzam maczeta, " odgrzany niemiecki kotlet " powrócił, despotyczna, nie szanująca człowieka firma .
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-03-04 21:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [amator - 2014-12-28 23:47:15]:
Nie to nie ten sam co wieczorami dzwoni. Byłem na wszystkich rozmowach kwalifikacyjnych w Szamotułach i nikt o marży nie bredził.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-13 11:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HHW ma problem polegający na całkowitym braku pomysłu, jak prowadzić działalność w zmieniającym się środowisku. Konkurencja już dawano się dostosowała lub odpadła z rynku, a HHW wali głową w mur, odbija się i ze zdwojoną siłą ponownie go atakuje. Problem w tym, że HHW wali w ten mur głowami handlowców. Skutek jest za każdym razem taki sam, ale to nie daje decydentom do myślenia. Ich zdaniem wszystkie problemy wynikają z nieudolności handlowców, którzy gdyby mogli, rozdali by towar za darmo. Firma pracuje na programie VIP, który funkcjonuje w środowisku dosowskim i nijak nie przystaje do dzisiejszych czasów. Takie programy można oglądać w muzeum i HHW. Brakuje w nim dostępu online do historii sprzedaży do klientów, bazy cenowej dostawców, historii zakupów, informacji o aktualnych zamówieniach. O braku realizacji zamówień handlowcy najczęściej dowiadują się od klientów podczas wizyty u nich, kiedy próbują pozyskać kolejne zamówienia. Firma w zasadzie jest ustawiona pod sprzedaż towarów z katalogu, które są na magazynie centralnym w Niemczech, ale ceny są tak wysokie, że konkurencja sprzedaje do klientów w porównywalnych cenach w jakich HHW Polska kupuje od centrali w Niemczech, więc sprzedaż z katalogu leży. Firma funkcjonuje wyłącznie dzięki pomysłowości i obrotność handlowców, którzy sprzedają narzędzia kupowane od lokalnych dostawców. Sami zbierają zapotrzebowania do klientów, dobierają narzędzia i szukają dostawców i nie mają żadnego wsparcia w tym zakresie od strony firmy. Praca handlowców nie kończy się po powrocie z objazdu do domu, tylko dopiero się zaczyna. Ktoś musi obrobić zapytania zebrane od klientów. Funkcjonuje fikcja, że przecież mają sprzedawać katalog, którego z powodów cenowych praktycznie nie da się sprzedać, więc nie będzie wsparcia sprzedaży poza katalogowej. Komu uda się sprzedać coś z katalogu, modli się, żeby handlowcy Hahn & Kolba nie podjechali do firmy i nie przejęli klienta, bo H&K sprzedaje identyczny asortyment (HHW i H&K należą do tej samej grupy kapitałowej firmy Wurth) po znacznie niższych cenach. Prezes HHW ma mentalność kaprala i wszystko czym się interesuje, to żeby mieć wizytówkę z tytułem prezesa zarządu oraz wystawne BMW jako auto służbowe. Cała reszta załatwiana jest batem i stałym ciśnieniem na handlowców, które prowadzi do ciągłej rotacji w tej grupie pracowników. Ostatnio kilku doświadczonych handlowców odeszło do konkurencji z Tarnowskich Gór za poprzednim dyrektorem handlowym, z którym znacznie lepiej się pracowało niż z nowym/starym prezesem. Pod kierownictwem poprzedniego dyrektora handlowego w ostatnim miesiącu jego pracy HHW osiągnęło rekordową sprzedaż na poziomie 2,4 mln zł. Teraz obroty dołują, a prezes poświęca dużo czasu na próby dokopania konkurentowi, do którego odchodzą mu ludzie, zamiast zająć się stawianiem na nogi firmy, którą kieruje, a wynik tego działania jest opłakany. To jednak nie powoduje żadnej refleksji, więc zabawa trwa w najlepsze, a ludzie nadal odchodzą.
zdjecie uzytkownika
toolmacher - 2015-05-18 23:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-05-13 11:40:57]:
Wow, takiego streszczenia sytuacji chyba potrzebowałem. By oczywiście nie zaaplikować po raz drugi. Raz już próbowałem, byłem na rozmowie, nie udało się ale miałem dziwne przeczucie że coś nie tak z tą firmą. Teraz, po kolejnym, nie wiem już którym ogłoszeniu na wlkp., chciałem ten błąd popełnić ponownie. Dzięki za ten tekst powyżej. A wracając do H+K, oni oraz ich styl sprzedaży też są już uważane za relikt przeszłości. Tam się nic nie zmieniło od 10 lat.
zdjecie uzytkownika
szef narzedziowni - 2015-05-26 15:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma handluje wszystkim co sie da oprócz katalogu , obiecują że będzie a terminy dostawy coraz dłuższe, brak potwierdzeń zamówień złożonych, totalny bałagan wygląda jak polowanie na jeleni klientów, porażka, ceny rózne u każdego klienta za ten sam towar, jedni na drugich nadają, katalgi zabierają itp niszczą resztki polskiego przemysłu, czy hhw czy hk sa sobie warci, bija sie miedzy sobą o 0,1 euro, jeden kupi taniej drugiego skroją na maxa, najwazniejsze dla niech plany, marza, zysk, kasa
Towary coraz gorszej jakosci reklamacje to ciągną sie miesiącami, bo firmy są pośrednikiem pomiedzy producentem a uzytkownikiem, ceny w euro a kursy niekorzystne
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-12-10 20:43:38]:
Biuro siedzi zastraszone, nikt nic nie powie... Wiem bo pracuję w HHW :/
Plany kosmiczne, psyche zryta i tylko wiecznie marchewka na kiju a mimo dobrych wyników jak tylko zakręcisz nosem.. wylot..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-12-10 20:43:38]:
jak chcesz mieć luz psychiczny i brak telefonów po pracy to nie licz na to!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 12:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maczeta - 2015-01-16 22:21:27]:
milczą? ... do czasu..
zdjecie uzytkownika
Józef - 2015-06-09 20:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Jeśli ktoś jest w trudnej sytuacji, lub desperatem... to polecam HHW
Biorą wszystkich, a szczególnie specjalistów od narzędzi pomiarowych:)
Specjalista od narzędzi pomiarowych, przyjęty przez Pana Jana, pyta chandlowca... co to za drucik wychodzi z suwmiarki podczas pomiaru:)
zdjecie uzytkownika
NapchanyZając - 2015-06-10 15:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biedne króliczki nie dostały marchewki... a ile kapuchy spapały na boku?
zdjecie uzytkownika
były-i zadowolony - 2015-06-19 12:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2011-10-18 19:13:27]:
nie zgodzę się z tym spokojem po wzroście.. bo wystarczy że powiesz wprost co ci się nie podoba (traktowanie pracownika, obrażanie, itp) i mimo wzrostu lecisz.. Po drugie w jednym tygodniu słyszysz "bądź spokojny nic ci nie grozi" a za 2 tyg dowiadujesz się że już nie pracujesz..
zdjecie uzytkownika
matik - 2015-07-05 10:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie firmę szerokim łukiem . Totalna porażka ja straciłem czas presja i koszty własne jakie ponosimy są ogromne jako PH
każdy rozsądny niech nawet nie wysyła CV szkoda czasu i pieniędzy
Nie popełniajcie błędu który ja popełniłem.
zdjecie uzytkownika
ogazi - 2015-07-08 19:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze słyszę, żeby trakowali tak pracowników w HHW, z tego co wiem to raczej oni dobrze traktują pracowników, i jak ktoś jest dobry w tym co robi i taki przedstawiciel handlowy ma dobre wyniki to nie ma co się martwić o swoją przyszłość i swoje też na pewno zarobi, tylko, właśnie trzeba pracować sumiennie.
zdjecie uzytkownika
morek - 2015-07-20 15:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taak i średnio co dwa miesiące zmiana PH na nowego znowu się pojawiło ogłoszenie rekrutacyjne na 16 województwa.Uważajcie na tych oszustów szkoda czasu i pieniędzy. I niech ktoś powie że akurat wszyscy się nie sprawdzili. Komentarze faceta o nicku /były pracownik/opisuje szczegółowo firmę i jej politykę.W pełni się zgadzam
zdjecie uzytkownika
loki - 2015-07-25 22:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest tam taki jeden - nazywany baryłą, ten to dopiero szaleniec, tacy ludzie na stanowiskach sztucznie stworzonych , sługusy prezesa ... nick "były pracownik" - świetnie znasz strukture firmy, gratuluje i szacunek za te słowa prawdy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 10:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
wiera - 2015-08-03 10:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ogazi - 2015-07-08 19:36:37]:
tak, tak... sumiennie po nocach , jak nie masz rodziny tak jak ON, to będziesz "bogatym pupilem" hahaha
zdjecie uzytkownika
wlkp - 2015-08-04 22:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ilość i częstotliwość ogłoszeń sugeruje desperackie poszukiwania ludzi i brak chętnych do pracy.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-22 17:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-12-10 20:43:38]:
pewnie,że są ,ale nic nowego sie nie dowiesz, nadal jest jak piszą.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-22 17:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maczeta - 2015-01-16 22:21:27]:
nic sie nie zmieniło, a robić gdzieś trzeba.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 17:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-22 17:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NapchanyZając - 2015-06-10 15:01:06]:
hahaha.
niestety to prawda.
zdjecie uzytkownika
Cześka - 2015-08-28 13:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszecie, że firma w dalszym ciągu rekrutuje pracowników, bo nikt nie chce tam pracować.. A ja widzę, że jest nieco inaczej. Nie ma żadnych aktualnych ofert pracy, więc może firmie udało się pozyskać nowych pracowników i obie strony są z siebie zadowolone. No chyba, że ogłoszeń nie ma po prostu na tej stronie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HHW Hommel Hercules

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HHW Hommel Hercules?
Zadaj pytanie
alert