HHW Hommel Hercules PL Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o HHW Hommel Hercules PL Sp. z o.o.

były pracownik 2012-01-03 20:49
Nie mogłem narzekać na pracę prezes jak prezes wymagania miał duże, marże od istne minimum 20% sięgające nawet 400%, dużo czasu (min. 2 godziny) trzeba poświęcić na robienie ofert które w 80% nie przechodzą z powodu ceny której nie można zaniżyć, atmosfera w biurze tragiczna, mnie nie zwolniono sam nie chciałem tam pracować
1
nowy 2014-01-25 00:50
Cisza w temacie a rekrutacja na Wielkopolskę trwa. Jakie auto, jaka podstawa brutto, jaki socjal?
2
jan 2014-09-06 23:22
socjal??? oni nie znają tego
nobody 2014-09-21 21:53
Ktoś poleciał z wlkp bo wyszło ogłoszenie na DTH?
amator 2014-12-28 23:47
byłem kiedyś na rozmowie na wlkp w Szamotułach, gościu pokazał mi w katalogu głowicę frezarską i zapytał czy wiem co to jest, gdy powiedziałem ze wiem to już kompletnie nie interesowała go wiedza techniczna tylko farmazony o marży bredził, coś mi się wydaje że to ten co wydzwania wieczorami...
2
croolix_bax 2015-01-10 23:50
Wyszły ogłoszenia na wszystkie województwa na DTH, opinie o firmie coraz gorsze, kiedyś byłem na rozmowie na wlkp, raczej wrażenia niepozytywne. Czy coś się zmieniło na lepsze?
1
mm 2015-03-04 21:13
Nie to nie ten sam co wieczorami dzwoni. Byłem na wszystkich rozmowach kwalifikacyjnych w Szamotułach i nikt o marży nie bredził.
2
anonim 2015-06-03 12:34
jak chcesz mieć luz psychiczny i brak telefonów po pracy to nie licz na to!!!
anonim 2015-06-03 12:38
milczą? ... do czasu..
Józef 2015-06-09 20:52
Witam.
Jeśli ktoś jest w trudnej sytuacji, lub desperatem... to polecam HHW
Biorą wszystkich, a szczególnie specjalistów od narzędzi pomiarowych:)
Specjalista od narzędzi pomiarowych, przyjęty przez Pana Jana, pyta chandlowca... co to za drucik wychodzi z suwmiarki podczas pomiaru:)
2
NapchanyZając 2015-06-10 15:01
Biedne króliczki nie dostały marchewki... a ile kapuchy spapały na boku?
matik 2015-07-05 10:42
Omijajcie firmę szerokim łukiem . Totalna porażka ja straciłem czas presja i koszty własne jakie ponosimy są ogromne jako PH
każdy rozsądny niech nawet nie wysyła CV szkoda czasu i pieniędzy
Nie popełniajcie błędu który ja popełniłem.
1
wlkp 2015-08-04 22:01
Ilość i częstotliwość ogłoszeń sugeruje desperackie poszukiwania ludzi i brak chętnych do pracy.
1
pracownik 2015-08-22 17:44
pewnie,że są ,ale nic nowego sie nie dowiesz, nadal jest jak piszą.
pracownik 2015-08-22 17:48
nic sie nie zmieniło, a robić gdzieś trzeba.
pracownik 2015-08-22 17:51
hahaha.
niestety to prawda.
szycha 2015-08-30 21:43
Świeżutkie ogłoszenie na infopraca na dt-h.
beznadziejny 2015-10-04 21:18
A po co Ci ta nadzieja?
adam 2015-10-15 22:32
Witam, czy jest ktoś kto się dobrze wypowiada na temat tej firmy ;-)?? Jutro mam rozmowę i po tym co czytam to lipa na całego ... Mam przyzwoitą pracę i szukam lepszej, ale chyba nie pod tym adresem..
1
pablo 2015-10-28 19:44
Daj sobie spokój z tą firmą Adam, szkoda czasu "przyzwoite miejsce" nie wiem z kim rozmawiałeś ale nie słyszałem żadnej pozytywnej opinii na ich temat. Strata czasu, żadnej przyszłości.
pompka 2015-11-16 19:32
zajrzyj sobie na pracuj.pl tam są :)
pompka 2015-11-16 19:34
raczej na pewno nie pod tym adresem.
1
pompka 2015-11-16 19:36
naprawdę bardzo ciekawe ogłoszenie. wszyscy tak piszą, nie badź łoś :P
2
poznańska_pyra 2016-01-20 18:47
Czyżby wakat na Poznań i wlkp? Świeże ogłoszenie na pracuj. Ciekawe dlaczego chłopaki z wurta z mniej więcej tego regionu, tyle lat ci sami,pełen luzik, zakupy w marketach w czasie pracy a w hhw tak nie można? To przecież ten sam koncern.
hhw 2016-02-02 22:14
dostajesz umowe na czas nieokreslony po okresie probnym, i tyle.
hhw 2016-02-02 22:18
obecnie jest ogłoszenie na kilka województw. pensja to podstawa w zależnosci od doświadczenia przy obróbce skrawaniem od 3 do 4tys brutto+prowizja z marży.
nie masz rodziny,znajomych i masz za duzo czasu?
zapraszam do homela haha
hhw 2016-02-02 22:25
bo wurth to wurth, a tu jest homel-trzecia łapa,więc musimy sie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby cos zarobić na to wyjscie do sklepu,teraz jest finder który pilnuje zebyśmy nie kupowali za dużo hahaha
były pracownik 2016-02-08 00:24
Niczego nie produkują. Wszystko, co mają w ofercie, to towary handlowe i w znakomitej większości made in China.
lolek 2016-03-15 06:35
Raczej ponuro.Premii brak.
cztery 2016-03-29 02:32
o czym wy belkoczecie tu? ta irma jest beznadziejna, dyrektor handlowy sie zwolnil sam nie mogac juz dluzej znosic szykan prezesa
mm 2016-04-10 16:26
Nawet gdyby prowadzili, to nie korzystaj z tej oferty, chyba że z góry zakładasz, że to ma być coś na chwilę, żeby mieć kasę w trakcie szukania docelowego zajęcia.
edm-cnc 2016-04-29 19:49
Na podstawie nowych ogłoszeń wnioskuję ze wymagania dotyczące pracy w HHW rosną. Ciekawe czy rośnie też pensja?
lolek 2016-05-13 06:57
nie jest ok.
bebe 2016-06-04 10:50
zobaczcie na rotacje w tej firmie i zastanówcie się czy chcecie tam pracować, kolejna fala wypowiedzeń daje dużo do myślenia!
lolek 2016-06-09 23:41
5 ludzi w ciągu miecha to nie fala :-)
surfer 2016-06-11 18:53
fala może nie ale w maju-lipcu tamtego roku pojawiło się w i9nternecie kilkadziesiąt ofert na doradców techniczno-handlowych, to była mega fala
jasnowidz 2016-06-17 18:24
A teraz są kolejne tylko jako rekrutacja ukryta więc uważajcie gdzie wysyłacie.
sosik 2016-06-23 22:53
Był ktoś na rozmowach we Wrocławiu, chyba w środę były? Chyba wielkopolska się łapała na nie też. Ktoś może się podzieli wrażeniami? Jakie wymagania i jakie stawki proponują?
lolek 2016-06-23 23:27
szkoda czasu i słów.
punto 2016-06-30 12:17
Rozwiń temat bo jutro rekrutacja w Lesznie, czego się spodziewać?
tiki taka 2016-07-22 21:42
a mi jako niedoszłemu ich "Doradcy" bardzo fajnie się "ciśnie" w konkurencji ;)))) słabi są jak barszcze w kukurydzy. Można mieć katalog jak stąd do Waszyngtonu ;) ale nic poza tym ;) HHW się wykańcza i nie mają racji bytu szczególnie w trudnych czasach dla przemysłu. Z daleka od tej firmy ..choć dla mnie ...korzystam na tym ich bałaganie heheh
1
mm 2016-07-23 12:09
A jaka może być atmosfera w firmie kierowanej przez faceta o mentalności kaprala, który ujeżdżał po ludziach nawet w czasach, kiedy firma się dobrze kreciła?
3
mm 2016-07-23 14:46
Taka jak zawsze z tendecją na gorsze.
pompka 2016-08-02 21:19
działalności nie musisz mieć. umowa na próbe 3m-ce
lolek 2016-10-06 23:22
Już niedługo zapoznacie się z kolejną - bardzo konkretną opinią nt. tego pracodawcy.Obiecuję :-)
Dmiano 2016-10-15 08:27
Wystarczy wejść do nich na stronę @sd i od razu masz ogłoszenia na kogoś do obróbki skrawaniem i na doradcę handlowo-technicznego
Alicja 2017-02-28 09:35
@lolek, o jakiej opinii wspominasz?
Alicja 2017-03-14 08:51
@Niki jesteś zatrudniony w HHW Hommel Hercules PL Sp. z o.o.? Możesz powiedzieć coś więcej o pracy w tym miejscu?
Były pracownik HHW 2017-05-24 12:00
Na samym początku umowa na okres próbny 3 miesiące. Potem umowa na czas nieokreślony. Wobec firmy klienci mają już wyrobioną swoją opinię (raczej słabą) więc ciężko to zmienić nawet stając na głowie i klaskając uszami. HHW to dystrybutor (duża hurtownia o niemieckim kapitale) a nie producent narzędzi, co niestety wiąże się z wysokimi cenami i małym polem negocjacji cenowej. Dobra praca na początek kariery ale nie na dłużej co widać zresztą po rotacji pracowników.
3
Kolega 2017-05-25 19:57
HHW Hommel Hercules PL to dostawca narzędzi, maszyn oraz urządzeń. To firma z wypracowana pozycją.
1
Zostaw swoją opinię o HHW Hommel Hercules PL Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HHW Hommel Hercules PL Sp. z o.o.