Sunrise Finance Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Sunrise Finance Sp. z o.o.

zenon 2015-03-30 14:20:32
Witam. Może pani napisać coś więcej na temat tej firmy bo z zewnątrz prezentuje się całkiem nieźle. Zatrudniają na umowę o pracę itp a dzisiejszych czasach to rzadkość. Nie ukrywają wynagrodzeń jak większość pracodawców
3
yellow 2015-06-01 15:36:54
Czytam na temat tej firmy wasze opinie bo sama myslalam o pracy tam. Teraz to już nie wiem - rozumiem ze ta Pani Manager Dyrektor już tam nie pracuje ??? a dlaczego wiadomo cos?? może teraz wszystko się zmieni i warto wyslac tam swoje cv?
2
Eta 2015-06-09 14:52:07
Hejka, czy sytuacja nie ulegla zmianie? Nadal jest zle? Zadzwonili do mnie z propozycja pracy ale musialabym wracac spoecjalnie z wloch. Jesli tak tam zle, to nie jade. Prosze, niech ktos mi cos poradzi!
1
ona 2015-06-13 20:49:35
uciekaj jak najdalej od tej firmy...
3
xxxx 2015-07-09 15:40:00
A ja tam jestem zadowolony z pracy w firmie. Pracuje nikt się do mnie nie czepia. Sprawdzajcie osobiście a nie sugerujecie się opiniami.

Nie wszystkim musi się podobać firma - najważniejsze kasa na czas na koncie jest i to mi pasuje.

DGS też ma złe opinie, Arvato też - powiedzcie mi kto nie ma złych opinii? Może GOOGLE, Microsoft albo PZU???
1
xxxx 2015-07-20 12:41:26
Hehe,

wycofałam się ot ciekawe.

Wycofała się czy też z niej zrezygnowali?

Na tego typu portalach moim zdaniem tylko niektóre informacje są prawdziwe a pozostałe to wylewanie żali po utracie pracy.

Powodzenia w przyszłości.

A co do kasy - bez kasy ciężko jest żyć, cieszy mnie to że ją mam co miesiąc w banku i nie muszę się niczym martwić. :-)

1
ali 2015-07-28 18:57:08
Zastanawiam się nad jednym, wszyscy piszą, że tak źle tam było itd. ( usunięte przez administratora )

Rozumiem, że dla wielu ludzi ważna jest atmosfera...

Długo nie pracowałaś bo może kiepska byłaś?
Aga 2015-08-08 17:26:58
więcej negatywów niż pozytywów...to o czymś świadczy :/ szkoda bo chciałam tam aplikować...
1
Ja 2015-10-01 19:43:46
Możecie napisać kto to hipster? Wszystkie negatywne wypowiedzi są prawdziwe. Sama tam pracowałam trochę a później nie pracowałam bo byłam cwansza niż całe to śmieszne Sunrise finance hehe
Pepiczek 2015-10-03 04:08:59
Brednie ludzi zwolnionych za brak wyników. Nie jest różowo jak wszędzie. Ale złego słowa nie powiem. Pracuje. Mam się dobrze;)
Al. 2015-10-07 23:11:56
Ogólnie tak czytam i czytam te opinie ioczom nie wierze, pracuje w tej firmie spory kawalek czasu, nie bede mowil ile,ale pracowalem za 'starej' wladzy i za 'nowej', nie wspomne w jakim dziale pracuje ale tak 1) sytuacja nie jest rozowa ALE to jest praca a nie przedszkole,m przychodzisz odwalasz swoje przez 8h i idziesz do domu i walisz wszystko w czapke, 2) zwolnienia to jest temat rzeka bo owszem spora czesc zwolnien byla szokiem dla wspolpracownikow, bo polecialy osoby ktore znalem prywatnie od lat poza praca i sytuacja sie popsula bo azdyzaczal sie bac o prace, 3) atmosfera, ona nadal jest jesli ktos jest glabem i nie umie sie wpasowac to bedzie traktowany jak glab,

owszem sporo opinii tu jest prawdziwych ze brakuje tutaj pewnych osob, ktore mnie szkolily i 'wdrazaly' we wszystko, niektorych osob ktore sa tutaj tak zachwalane w ogole mi nie brakuje bo byly zupelnie niekompetente, a czesc osob ktore tutaj pisze komentarze, szczegolnie te starsze, kojarze i sie obnosza wielkim bolem d**** za to ze powiedzialy kierownikowi pare slodkich slow i sie zwolnily i mowia jakie to one teraz nie sa biedne,

Reasumujac: praca to praca, bylo lepiej owszem ale nie ma tragedii trza zacisnac zeby i isc do przodu, haters gonna hate
Taki se facet 2015-10-14 17:41:39
Etaaam ja pracuje od początku , na piwo z nikim nie chodzę nie interesuje mnie atmosfera ,robię swoje i zwijam się do domu Ci co piszą negatywy skwaszeni nadąsani tz, bananowcy wychowani na soczkach u mamusi , znam ich im się nigdy nie dogodzi wielu z nich a wiem o tym chciało by wrócić SPOWROTEM tu się użala i wstyd mi za nich Z ręki jedli a potem ją gryźli A ja pracuje i jest mi dobrze !
Figohagot 2015-10-14 20:13:48
Bo jesteś aspoleczny i go w no wiesz i teamworku? :)
1
ramirez 2015-10-26 10:00:40
Atmosfera osiagnela takie dno, ze nawet ludzie z umowami na czas nieokreslony, wieloletni weterani sie stad zawijaja
3
Glenndoran 2015-11-21 10:14:50
Haah, świetnie to to może wygląda. Ale przyjdziesz, przyjmą Cię, a po 2 tygodniach, skulisz się kakatonicznie i będziesz powtarzał " w co ja się wpakowałem". To już nie ta sama firma co 3 lata temu. Odchodzą ludzie z najdłuższym stażem i doświadczeniem, to powinno dać Ci do myślenia.
1
maximum wages 2015-12-04 15:41:33
Spokojnie, jak im się na dniach sypnie fala wypowiedzeń to może zmienią do Was stosunek.
1
re:igor 2015-12-19 16:50:23
nazwa stanowiska to praktycznie sciema. moga cie dac do ktorego chca dzialu. ale miej na uwadze ze kilka 'dzialow' juz zlikwidowali. poza tym we wszystkim chodzi o to samo: masz zarabiac kase albo nie ma cie tam byc.
1
Re:kasztaniaki 2015-12-21 21:41:31
no to mow chlopie / kobito co ci na serduchu lezy ;) opowiedz swoja historie ku pamieci dla tych, co nie wiedza co sie naprawde w tej "firmie" wyprawia
utreht 2015-12-29 09:49:13
jak się chce u nich pracować to... trzeba być nienormalnym lub zdesperowanym. wykonywać tak podłe i niegodne zajęcie dumnie zwące się w firmie 'sprzedażą'... :/
1
Mail 2016-02-01 14:09:56
Nie polecam pracy w tej firmie. W jednym zdaniu: śmiech na sali. :)
2
enrike 2016-02-17 12:51:09
pięknie powiedziane :)
Korko 2016-03-03 10:15:59
Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat sunrise. Bardzo nieprofesjnonalna firma, chyba pod każdym względem. Radzę omijać szerokim łukiem.
2
P 2016-03-14 11:05:25
zakończyłem współpracę parę tygodni temu, ale jestem pod wrażeniem jak się ze mną pożegnali, klasa.
Papay 2016-03-14 11:19:14
A ja mam dobrą opinię wypłacają na czas , dobrze płacą ,i zatrudniają na pełny etat . ci co narzekają to raczej do NOWOCZESNEJ niech wstąpią !
Andzrej D_pa 2016-03-14 11:52:26
Widać że niektórzy plujący jadem wylecieli za coś i nie mogą zarobić takiego siana gdzie indziej. Ja jako senior przytulam średnio, wyliczenia za ostatnie 6 mscy ponad 5 koła, tyle ze musi sie chcieć...A że pracodawca ma czelność wymagać przychodzenia do pracy, nie biegania na fajke i ploty co pół godziny,no cóż Andrzej D-pa :D
1
do kamil 2016-04-05 15:41:05
hahahahhaha niezłe nie powiem :D
Natalia 2016-05-10 17:52:49
Minął już jakiś czas odkąd nie ma mnie w firmie. Był czas się wyciszyć, przemyśleć. Teraz z czystą głową i sumieniem mogę napisać parę słów. To typowe call center. Minimum administracji,(usunięte przez administratora). Nie piszę w ogóle o przeszłości, bo nie ma sensu. Powiem jedynie, że osobiście uważam, że po pierwszych 2 latach na rynku firma obrała fatalny kierunek; rozpoczęły się roszady i zmiany - ale skupmy się na teraźniejszości. Firma liczy sobie <50 pracowników. (usunięte przez administratora)choć niewielu decyduje się lub jest im dane zostać w firmie długo. Firma działa ponad 3 lata, przez ten czas przewinęło się tutaj naprawdę dużo ludzi, myślę że nie skłamię jeśli powiem, że ponad 200. (usunięte przez administratora) Myślę, że nikt w firmie nie obrazi się jeśli powiem, że nie jest to miejsce dla cnotliwych, zakompleksionych czy wręcz wrażliwych ludzi. Firma oczekuje odporności na stres, sumiennego wykonywania obowiązków oraz - (!!!) - zarabiania pieniędzy. Ostatni warunek jest niezbędny do zachowania posady. Oraz - wiadomo - znajomość języka obcego. Pracowali tam i studenci i ludzie +50. Jak wygląda praca? Każdy ma swoje stanowisko (komputer + słuchawki), jest przeszkolony z obsługi programów + dostaje pakiet wprowadzający w biznes. W żadnej pracy nie da się po szkoleniu od razu stwierdzić, że wszystko się umie, więc istnieje pakiet ochronny dla pracownika.(usunięte przez administratora), bo zarówno pracownik jak i pracodawca mają czas na zastanowienie się nad ew. dalszą współpracą. Przez 8h (- kilka przerw na toaletę, kawę czy lunch, co nieraz pozwala uciąć nawet =1h dziennie) wykonuje się telefony, głównie do Europy. Bywa to monotonne, ze względu na niewielką "odbieralność" - to przeważa. Natomiast gdy już ktoś odbierze - walczymy. I tu należy zadać sobie pytanie: czy to dla mnie? Napiszę jeszcze raz, aby nie przegapić tego w ciągu zdań: czy to dla mnie? = Ciebie? Zadaję to pytanie dwukrotnie, by ci, którzy się zdecydują, nie szukali potem dziury w całym - był czas się zastanowić i podjąć decyzję. Na rynku praca jest - za mniejszą kasę, lecz bardziej rozwojowa czy stabilna. Firma może się tu nie zgodzić, ale fakty mówią same za siebie. O doświadczeniu wynikającym z pracy w firmie. Jedni powiedzą, że to miejsce, gdzie można się sprawdzić, nauczyć o sprzedaży (jak wciskać i nie dać sobie wcisnąć), przełamać się w kontaktach międzyludzkich.(usunięte przez administratora) Bez względu czy jesteś w grupie A czy B, to stwierdzenie to fakt. Tak czy inaczej, każdy wyciągnie coś dla siebie - i na "+" i na "-". Nieformalnie w firmie mamy do czynienia z korpojęzykiem "asap", "target", "lead", "deadline" i in. Dla niewtajemniczonych odpowiednio: "zrobić natychmiast", "cel do osiągnięcia", "klient", "ostateczny termin wykonania zadania". Można się nauczyć(usunięte przez administratora) Wspomniałam wyżej o zarobkach. Można wyciągnąć tu extra + sama pensja nie jest niska jak na Szczecin (usunięte przez administratora)Niektórzy zarabiali naprawdę sporą kasę - oddam firmie sprawiedliwość i potwierdzę, że można to zrobić. Czy może być to praca na długo? Osobiście uważam, że nie. Jestem w stanie pójść o krok dalej - nie sądzę by było więcej niż 10-15% byłych czy aktualnych pracowników, którzy uważają inaczej. Mamy parę słów o firmie, zarobkach, (usunięte przez administratora)czy obowiązkach. To jeszcze zostały dwie rzeczy: środowisko pracy oraz szefostwo. Środowisko pracy. Ludzie - jest spora roszada, więc ciężko powiedzieć. Generalnie szeregowi pracownicy czy kadry są naprawdę super. "+/-" zawsze byli. (usunięte przez administratora)Ciężko to dostrzec na pierwszy rzut oka, ale wystarczy parę miesięcy i każdy wyrobi sobie swoje zdanie. (usunięte przez administratora)Może o środowisku pracy pozwolę sobie więcej nie pisać - mam b. negatywne doświadczenia; natomiast chciałabym zaznaczyć, że komentarze i posty moich poprzedników - zwłaszcza te negatywne - są prawdziwe, choć często podrasowane emocjami wynikającymi ze zwolnienia czy innych rzeczy. Znikąd się nie wzięły. Szefostwo... (...) :/
6
Odyniec 2016-06-16 10:17:41
Natalia - Jedyna osoba tu starająca się konstruktywną wypowiedzią skrytykować kasztaniade:)
e4wrtg 2016-07-13 08:56:30
@arek to dobrze bo to jednak ważny element pracy przecież
Star 2016-11-07 20:27:57
Klienci zostali zmanipulowani ergo masz 5k. Tajemnica poliszynela )) Nie polecam pracy w tej firmie.
Star 2016-11-08 14:09:38
Omijać z daleka, praca dla SF to dawno open secret w Szczecinie))
Zostaw swoją opinię o Sunrise Finance Sp. z o.o. - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise Finance Sp. z o.o.