Agata S.A.

Katowice

Opinie o Agata S.A.

Iwona 2017-04-03 09:41
@vra a jak wyglądał Twój proces rekrutacji? W jaki sposób wprowadzono Cię do pracy?
vra 2017-04-04 23:09
Nie polecam pracy w salonach agata... przynajmniej w salonie na Targówku w Warszawie.
7
fazi 2017-04-06 10:49
chyba nikt nie poleca kto sie juz uwolnil, praca dla donosicieli i konfidentow.
8
Nigdy wiecej 2017-04-06 22:31
Stanowczo odradzam pracy na Targówku! Jak już chcecie Agatę to tylko Okęcie, ale to też z przymrużeniem oka. Czemu odradzam Targówek? Jak jesteś pracowity i masz aspiracje to nawet na to nie licz. Wystarczy, że się nie spodobasz kordynatorowi lub dyrektorowi z twarzy czy gatki to wylecisz. Mimo, że się starasz i robisz swoje to i tak Cię wywala bez slowa. Ogólny bałagan na magazynie, każdy artykuł ma inną wlepę (czesto bardzo niezrozumiała )przez to jest sporo błędów i nikt inny tylko pracownik na tym cierpi tracąc własne pieniądze. Wszystkie auta (od 10 do max 24 dziennie) rozladowywane recznie z palety zwykłej na ich palete. Paczki od 10 do 80kg. Jakiś czas temu poszły zwolnienia i niektóre z nich były strasznie niesłuszne. Dziwi mnie fakt że nie wystawili tutaj opinii za zmarnowanie ich czasu. Posada Sprzedawcy to straszny wyścig szczurów. Nikt Ci nie pomoże osiągnąć dobrego poziomu, bo sami na tym stracą. Jak masz aspiracje wchodzenia komuś w czterylitery to jest to idealna praca dla Ciebie. Od najgorszej oceny daje jeden punkt wyżej na mierną, bo często wypłacali nadgodziny których nigdy nie brakowało. Liczysz na 8h dziennie ? Zapomnij. Najgorsza firma z jaką przyszło mi współpracować .
10
Nowa 2017-04-10 22:51
Dostałam ofertę pracy na specjalistę do reklamacji na Targówku. Po tych opiniach zaczęłam sie zastanawiać czy ją przyjąć. Może ktoś wie jak jest na tym stanowisku.
Iwona 2017-04-11 09:06
@Nowa a jak wyglądał Twój proces rekrutacyjny do Agata? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach.
Nowa 2017-04-11 11:25
Pierwsza rozmowa ogólna. O doświadczeniu czemu akurat agata? Oczekiwania o zarobkach. Przedstawienie sklepu. Jak praca wyglada, jakie są godziny pracy. Po miesiącu się odezwali z etatem na specjalistę do spraw reklamacji. Zaproponowali na poczatek ok 2300 netto. Szkolenie w Warszawie na miejscu.
1
truda 2017-04-15 18:54
Czy dowiem się na tym forum ile może zarobić sprzedawca w salonie meblowym? Jak się pracuje, lubię wiedzieć więcej.
4
Moagim 2017-04-16 17:58
Zarabia się kiepsko na początku dostajesz 2 tys do ręki a po 3 miesiącach przechodzisz na najniższą krajowa plus prowizja. Nie polecam praca bez perspektyw
2
robsson 2017-04-25 11:39
Bzdury :) Chyba nie o Agacie mówisz ;) Zarobki są ok i zawsze jest premia, uczciwie traktują pracowników.
Iwona 2017-04-26 08:49
@robsson to ważne, mieć poczucie bycia uczciwie traktowanym w miejscu, w którym się codziennie pracuje. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Twojej pracy w firmie? Co wymieniłbyś jako jej plusy?
Marian 2017-04-26 15:08
Witam.
Ile wynosi podstawa brutto na stanowisku sprzedawca. Salon Rumia.
Pozdrawiam
2
rea 2017-04-27 21:13
Składaj papiery , fajna praca i uczciwe zarobki.
Kkkk 2017-04-28 14:17
Ile wynosi podstawa
vra 2017-04-28 19:05
Robsson, a w którym to salonie agaty tak uczciwie traktują pracowników?
Agnieszka 2017-04-30 20:06
Chętnie opowiem Wam jak wygląda praca w tej firmie. Przede wszystkim świetna atmosfera, zgrany zespół, wszystko czytelne i zrozumiałe. To praca dla ludzi z pasją, ambitnych, z poczuciem własnej wartości. Wysokość Twojej wypłaty zależy od Ciebie. To bardzo motywujące i uczciwe podejście. Jeśli dużo od siebie dajesz to i dużo otrzymujesz. Czasem zdarza się trudny klient, jak wszędzie. Aplikujcie, czekamy na Wasze.
1
Monia 2017-05-02 22:20
Widziałam w ostatniej ofercie firmy pracę dla sprzedawcy- projektanta mebli kuchennych. Może ktoś podpowiedzieć coś więcej w tym temacie? Projektowanie to moja pasja i chętnie złożyłabym cv tym bardziej , że słyszałam dobre opinie o firmie. Jakie są wymagania na starcie?
ama 2017-05-04 16:33
Salony Agaty nie produkują mebli tylko je sprzedają, to musiałeś cos pomylić, ale jeśli lubisz aranżować, to jak najbardziej trafisz w to co lubisz. Ludzie chwala nasze aranżacje i się nimi inspirują
Iwona 2017-05-08 09:46
@Koolavy piszesz, że minęło już bardzo dużo czasu od kiedy zakończyłeś pracę w Agata. Sporo osób, w tym @robsson @Agnieszka przedstawiają zupełnie inny obraz firmy jako pracodawcy. Czy jest to związane ze zmianami w firmie, czy jest to zależne od lokalizacji?
M 2017-05-09 16:04
Witam. Niedługo Idę na rozmowę o pracę w Agata meble , by później pracować w rumi. Wiesz coś więcej ? Co ? Jak ? Ile podstawy ? Pozdrawiam M.
liluzi 2017-05-11 16:36
Wszystkiego dowiesz się na miejscu. Ale nie masz co się martwić bo tam w porządku wszystkich traktują i uczciwie płacą.
kasia 2017-05-16 10:34
Jak wyglada z atmosfera w tej pracy? Ile srednio zarabiacie? Widzę że sa skrajne opinie i nie wiadomo co w koncu jest prawda... Mam dobrego pracodawce i spokojna prace,kasa srednio ok. 2300, ale mysle czy w agacie moze beda lepsze zarobki i bede miec blizej. Prosze o wasze opinie!
Natalia 2017-05-16 14:37
Myślę, że to fajna firma, nawet opinie są bardzo wyważone.
Justyna 2017-05-17 16:31
Ktoś wybiera się na szkolenie do Szczecina w lipcu ?
ania 2017-05-22 19:57
hej czy ktoś mi może tu szczerze powiedzieć jaka jest pensja i klimat w Agacie w Częstochowie bo mam rozmowę kwalifikacyjna i cieszyłam się ale jak czytam opinie po necie to mi humor odchodzi ze zarobki najniższą krajowa...mam teraz taka prace i nie chciałabym z deszczu pod rynnę wpaść
proszę o pomoc i rade
Donna 2017-05-23 18:17
@ania Niestety będziesz musiała zastanowić się i wyważyć wszystkie za i przeciw. Opinie na tym forum są często wynikiem ludzkich złośliwości. Może lepiej popytać kogoś w realu kto pracuje. Ja słyszałam dobre opinie o firmie. Internet nie jest do końca uczciwy.
abc 2017-05-25 17:47
Zgadzam się z Tobą. Złośliwe osoby, czy też niezadowolone wszem i wobec rozgłoszą zazwyczaj nieprawdę, albo ubarwią i dodadzą sporo od siebie ;)
Nigdy wiecej 2017-05-26 07:08
Odradzam !
1
A 2017-05-26 07:15
Ktoś się wybiera na szkolenie w czerwcu do Katowic lub Krakowa?
Ocena 2017-05-30 10:10
Myślę, że całkiem dobrze wychodzi niektórym narzekanie. Ale firmy nawet najlepsze płacą jedynie dobrze pracującym!
ludek 2017-05-30 11:01
To po co w takim razie meczysz się tam ? Nie rozumiem takich ludzi, z takim podejściem to pewnie połowę zespołu negatywnie nastawiasz :)
Moagim 2017-05-30 17:02
Zgadza się ale Agata meble nie należy do tych najlepszych firm no chyba , że od końca:)
Madallena_Rumia 2017-06-02 22:03
Ja tez ide na rozmowe :P
Danka 2017-06-04 10:08
Wiadomo, że w każdym sklepie może być różnie bo różni ludzie pracują. Sami wiecie jak dużo zależy od zgranego zespołu, czasami miła atmosfera w pracy więcej znaczy niż inne względy.
Justyna 2017-06-04 12:35
Madallena_Rumia daj znać jak się odezwa i zaproponują pracę
Justyna 2017-06-04 17:18
Daj znać jak się dostaniesz
Koolavy 2017-06-07 08:05
Pracę dostaniesz (przyjmują każdego), ale szykuj sobie od razu zaświadczenie o niekaralności bo firma z miejsca traktuję Cię jak przestępce
Agata 2017-06-07 12:25
Jaki uniwersytet skończłes i inne fakultety? Pierwsze słysze o niskich zarobkach skoro w Poznaniu stac mnie z nich na opłatę hipoteki. Jestes sprzedawcą a nie prezesem, który na swoje stanowisko uczył się wiele lat. nie oczekuj, że za same rozmowy 8 godzin z klientami będziesz zarabiał 6 tys. To nie ten rodzaj pracy. Popatrz jak w dyskontach dziewczyny zasuwaja i wtedy znaj swoje miejsce w szeregu. Kazdy chciałby zarabiać dużo ale troche powagi i oceny. Zobacz ile zarabiasz dla firmy, ilu takich jak ty jeszcze pracuje, koszty utrzymania sklepu, pracowników technicznych, reklam itd. Porównaj swoje zarobki z innymi sklepami meblowymi. Sa jedne z najwyższych w branży, o ile sie przykładasz i wykonujesz plan. Tak funkcjonuje handel...
2
Oni 2017-06-11 00:50
A co powiecie o nowej dyrekcji na Targówku? :-) p.s. Nie jestem z centrali ani z dyrekcji na Targówku ;-) pracuje tam i chce poruszyć ten temat... Zapraszam
Długa 2017-06-11 12:49
Agata to jest dobry pracodawca i fajnie się tu pracuje wbrew niektórym opiniom.
Pracowałem 2017-06-14 08:26
Nowa i stara to tempaki.
Iwona 2017-06-14 14:14
@vra @Moagim Jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany za naruszenie zasad regulaminu. Jeśli ktoś z Was uważa, że jego komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl
Dokładna procedura reklamacji znajduje się w treści regulaminu w §10.
Robin 2017-06-15 00:18
Czy ktoś z Pracowników może napisać z jakiego powodu szukają nowego dyrektora personalnego? Zamierzam aplikować i to ważna informacja dla mnie
Długa 2017-06-20 09:33
Agata ma długa listę ofert pracy i to na różne stanowiska, super.
MARIUSZ BODYS SZCZECIN 2017-06-21 12:26
Chciałem zacząć od tego ze pozdrawiam wszystkich chłopaków z firmy DTS na całej Polsce którzy odwalają najgorszą psychicznie i fizycznie robotę bo są ostatnim punktem który przekazuje klientowi towar jeśli można nie których nazwać klientami debile bez mózgu wiec szacunek dla wszystkich ekip z DTSU:)
Pracowałem 3 lata w transporcie swiadczonc usługi dla AGATA MEBLE .
Nigdy nie byłem leniem zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em po 21-23 dni w miesiącu ,robiłem zawsze powyżej 20 tys z wywozu(bynajmniej zawsze się starałem żeby tyle było) ,czasem robiłem po 3 załadunki,nigdy sie nie spózniałem nawet nie brałem urlopów tylko raz zwolnienie 2 tyg bo skręciłem kostkę no siła wyższa:/ zawsze bez problemu przychodziłem za kogoś jak ktoś nie mógł nie i bardzo rzadko były jakies reklamacje na mnie i kolegę wspólnika i zostałem po prostu zwolniony bo główny Szew Agata meble jest fujra nie człowiek burak który myśli ze jak ma pieniądze to jest kimś ..a tak naprawdę to zwykły szon któremu nie należy się szacunek bo sam niema szacunku do innych nawet nie potrafi powiedzieć dzień dobry do zwykłego pracownika bo co bo jest niżej stanowiskiem od ciebie ?
Zwolniłeś wielu dobrych pracowników przez ten czas co byłem i to z takich śmiesznych powodów ze aż żenujące jest to ze na takim stanowisku jest ktoś taki jak ty. Zwolniłeś nas bo nie udało nam się wnieść na 4 piętro blatu kuchennego który był za duży bo sewis dał rade tylko ze serwis moze wnosić takie rzeczy bez opakowań mogą tez demontowac a my juz nie!!to jest powód nawet jesli by komus udało sie ten blat wnieść to i tak to nie powininen byc powod zwolnienia ? chodz na miejsce chłopaków z transportu to zrozumiesz ze nie jest lekko i ze nie których rzeczy nie da rady zrobić mimo naszych prób to co mamy zrobić złamać blat czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] futryny klatkę a potem zrobić z powrotem żeby klient był zadowolony bo pustak nie potrafi zmierzyć meble bo pani sprzedawca w sklepie mówiła mu ze mebelek wejdzie a potem złość klient wylewa na chłopaków z transportu jak by to była ich wina to klienci są skończonymi debilami jak można kupić coś nie sprawdzając czy wejdzie do domu a czy pani sprzedawca nosi te meble czy wie jak to rzeczywiscie wygląda jasne ze nie wie bo jak widzi potecjalny zarobek to wiadomo ze powie klientowi ze mebelek wejdzie no bo kur** bedzię hajs!A potem słysze zjebane teksty klientów w stylu: Tu większe już meble wchodziły lub ja zapłaciłem za wniesienie i nie obchodzi mnie jak to zrobicie macie to wnieść , za te 15 zł to mozg sobie kup wieprzowy w mięsnym bo świnie lepiej myślą!I mam nadzieje ze to czytasz bo ja nie odpuszczę tobie żeby zwolnic kogoś z tego powodu zrobie ci taką reklamę aż ci się odechce i napewno się zobaczymy komisja pracy sąd się tym zajmie zwolnic kogoś bez wypowiedzenia i bez powodu bo to co mowiłem to nie jest powód a jak cie zobacze to masz liścia na wejsciu. nie pozdrawiam


MARIUSZ BODYS SZCZECIN 2017-06-21 12:28
Chciałem zacząć od tego ze pozdrawiam wszystkich chłopaków z firmy DTS na całej Polsce którzy odwalają najgorszą psychicznie i fizycznie robotę bo są ostatnim punktem który przekazuje klientowi towar jeśli można nie których nazwać klientami debile bez mózgu wiec szacunek dla wszystkich ekip z DTSU:)
Pracowałem 3 lata w transporcie swiadczonc usługi dla AGATA MEBLE .
Nigdy nie byłem leniem zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em po 21-23 dni w miesiącu ,robiłem zawsze powyżej 20 tys z wywozu(bynajmniej zawsze się starałem żeby tyle było) ,czasem robiłem po 3 załadunki,nigdy sie nie spózniałem nawet nie brałem urlopów tylko raz zwolnienie 2 tyg bo skręciłem kostkę no siła wyższa:/ zawsze bez problemu przychodziłem za kogoś jak ktoś nie mógł nie i bardzo rzadko były jakies reklamacje na mnie i kolegę wspólnika i zostałem po prostu zwolniony bo główny Szew Agata meble jest fujra nie człowiek burak który myśli ze jak ma pieniądze to jest kimś ..a tak naprawdę to zwykły szon któremu nie należy się szacunek bo sam niema szacunku do innych nawet nie potrafi powiedzieć dzień dobry do zwykłego pracownika bo co bo jest niżej stanowiskiem od ciebie ?
Zwolniłeś wielu dobrych pracowników przez ten czas co byłem i to z takich śmiesznych powodów ze aż żenujące jest to ze na takim stanowisku jest ktoś taki jak ty. Zwolniłeś nas bo nie udało nam się wnieść na 4 piętro blatu kuchennego który był za duży bo sewis dał rade tylko ze serwis moze wnosić takie rzeczy bez opakowań mogą tez demontowac a my juz nie!!to jest powód nawet jesli by komus udało sie ten blat wnieść to i tak to nie powininen byc powod zwolnienia ? chodz na miejsce chłopaków z transportu to zrozumiesz ze nie jest lekko i ze nie których rzeczy nie da rady zrobić mimo naszych prób to co mamy zrobić złamać blat czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] futryny klatkę a potem zrobić z powrotem żeby klient był zadowolony bo pustak nie potrafi zmierzyć meble bo pani sprzedawca w sklepie mówiła mu ze mebelek wejdzie a potem złość klient wylewa na chłopaków z transportu jak by to była ich wina to klienci są skończonymi debilami jak można kupić coś nie sprawdzając czy wejdzie do domu a czy pani sprzedawca nosi te meble czy wie jak to rzeczywiscie wygląda jasne ze nie wie bo jak widzi potecjalny zarobek to wiadomo ze powie klientowi ze mebelek wejdzie no bo kur** bedzię hajs!A potem słysze zjebane teksty klientów w stylu: Tu większe już meble wchodziły lub ja zapłaciłem za wniesienie i nie obchodzi mnie jak to zrobicie macie to wnieść , za te 15 zł to mozg sobie kup wieprzowy w mięsnym bo świnie lepiej myślą!I mam nadzieje ze to czytasz bo ja nie odpuszczę tobie żeby zwolnic kogoś z tego powodu zrobie ci taką reklamę aż ci się odechce i napewno się zobaczymy komisja pracy sąd się tym zajmie zwolnic kogoś bez wypowiedzenia i bez powodu bo to co mowiłem to nie jest powód a jak cie zobacze to masz liścia na wejsciu. nie pozdrawiam


MARIUSZ BODYS SZCZECIN 2017-06-21 12:40
Chciałem zacząć od tego ze pozdrawiam wszystkich chłopaków z firmy DTS na całej Polsce którzy odwalają najgorszą psychicznie i fizycznie robotę bo są ostatnim punktem który przekazuje klientowi towar jeśli można nie których nazwać klientami debile bez mózgu wiec szacunek dla wszystkich ekip z DTSU:)
Pracowałem 3 lata w transporcie swiadczonc usługi dla AGATA MEBLE .
Nigdy nie byłem leniem zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em po 21-23 dni w miesiącu ,robiłem zawsze powyżej 20 tys z wywozu(bynajmniej zawsze się starałem żeby tyle było) ,czasem robiłem po 3 załadunki,nigdy sie nie spózniałem nawet nie brałem urlopów tylko raz zwolnienie 2 tyg bo skręciłem kostkę no siła wyższa:/ zawsze bez problemu przychodziłem za kogoś jak ktoś nie mógł nie i bardzo rzadko były jakies reklamacje na mnie i kolegę wspólnika i zostałem po prostu zwolniony bo główny Szew Agata meble jest fujra nie człowiek burak który myśli ze jak ma pieniądze to jest kimś ..a tak naprawdę to zwykły szon któremu nie należy się szacunek bo sam niema szacunku do innych nawet nie potrafi powiedzieć dzień dobry do zwykłego pracownika bo co bo jest niżej stanowiskiem od ciebie ?
Zwolniłeś wielu dobrych pracowników przez ten czas co byłem i to z takich śmiesznych powodów ze aż żenujące jest to ze na takim stanowisku jest ktoś taki jak ty. Zwolniłeś nas bo nie udało nam się wnieść na 4 piętro blatu kuchennego który był za duży bo sewis dał rade tylko ze serwis moze wnosić takie rzeczy bez opakowań mogą tez demontowac a my juz nie!!to jest powód nawet jesli by komus udało sie ten blat wnieść to i tak to nie powininen byc powod zwolnienia ? chodz na miejsce chłopaków z transportu to zrozumiesz ze nie jest lekko i ze nie których rzeczy nie da rady zrobić mimo naszych prób to co mamy zrobić złamać blat czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] futryny klatkę a potem zrobić z powrotem żeby klient był zadowolony bo pustak nie potrafi zmierzyć meble bo pani sprzedawca w sklepie mówiła mu ze mebelek wejdzie a potem złość klient wylewa na chłopaków z transportu jak by to była ich wina to klienci są skończonymi debilami jak można kupić coś nie sprawdzając czy wejdzie do domu a czy pani sprzedawca nosi te meble czy wie jak to rzeczywiscie wygląda jasne ze nie wie bo jak widzi potecjalny zarobek to wiadomo ze powie klientowi ze mebelek wejdzie no bo kur** bedzię hajs!A potem słysze zjebane teksty klientów w stylu: Tu większe już meble wchodziły lub ja zapłaciłem za wniesienie i nie obchodzi mnie jak to zrobicie macie to wnieść , za te 15 zł to mozg sobie kup wieprzowy w mięsnym bo świnie lepiej myślą!I mam nadzieje ze to czytasz bo ja nie odpuszczę tobie żeby zwolnic kogoś z tego powodu zrobie ci taką reklamę aż ci się odechce i napewno się zobaczymy komisja pracy sąd się tym zajmie zwolnic kogoś bez wypowiedzenia i bez powodu bo to co mowiłem to nie jest powód a jak cie zobacze to masz liścia na wejsciu. nie pozdrawiam


MARIUSZ BODYS SZCZECIN 2017-06-21 12:51
zauważyłem byka miałó być ,,SZEF nie szew xD
magda 2017-06-21 13:03
Pracownicy raczej w szczegóły nie wnikają, ale aplikuj śmiało, zarobki w porównaniu z innymi sklepami tego typu sa o wiele wyższe
Ekonomista 2017-06-21 13:45
Pracowałem, na stanowisku kierowniczym. Ogrodzić drutem kolczastym. I nazwać to można kolonią karną.Stanowczo odradzam. Co innego obiecują co innego robią.
Praca dla donosicieli i konfidentów. Za byle co uwalają pracownikom premie.
1
Zostaw swoją opinię o Agata S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agata S.A.