Na jakie wynagrodzenie można liczyć w firmie Diaverum Polska Sp. z o.o.? 24 kwietnia na portalu Pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Pielęgniarka. Ktoś z Was aplikował?
Wg.tabelki, ale brak stażowego, 1-2 noce w miesiącu, 1 dyżur świąteczny raz na ok. 3 miesiące. W każdym szpitalu są wyższe stawki niż w Diaverum, dlatego rekrutacja jest przez cały czas. Pielęgniarki przychodzą i szybko rezygnują.
Orientujesz się, o ile to wynagrodzenie jest tutaj niższe? Jakiego rzędu to są kwoty? No jeśli sporo, to wyjaśnia wszystko tę rotację. A gdyby wynagrodzenie było konkurencyjne, to praca sama w sobie jest w porządku? Atmosfera ok, personel się ze sobą dogaduje? Czy nerwowo? :)
Praca jest ciężka, braki personelu często powodują pracę w okrojonym składzie. Średnio na pielęgniarkę wypada 5-7 zabiegów na każdej zmianie czyli ok.15-21 zabiegów na 12 godzinny dyżur. Jeśli chodzi o atmosferę to zapewne zależy w której stacji dializ, bo diaverum ma ich ponad 20 w całej Polsce. Trzeba być przygotowanym na ciągłe audyty i kontrole,które powodują napięcie wśród personelu.
Z tego co wiem to wg siatki i proszę pamiętać, że to praktycznie,,goła" pensja, bo nie płacą stażowego, a dyżury nocne i świąteczne są sporadycznie. Nawet sobota jest płatna jak zwykły dzień w tygodniu.
Nie jestem w najniższej grupie a na rękę nie mam tego co mają koleżanki w innych placówkach w najniższej grupie. Pensja brutto minus podatki więc proszę sobie policzyć.
Nie polecam pracy w Diaverum w Iławie. Straszny (usunięte przez administratora) Oddziałowa wyzywa i nie szanuje pracowników. Mówi cyt” że jest (usunięte przez administratora)bo pracuje za wszystkich”, poniża pracowników niższego szczebla. Do firmy diaverum zgłoszono problem dwukrotnie, ale firma problem zlekceważyła i zostawiła pracowników w takiej atmosferze. Nie polecam. Jedyne wyjście to się zwolnić, bo firma i tak nie pomaga. Nie widzi problemu, zamiata pod dywan. Cieszę się, że już tam nie pracuję - to było jedyne wyjście.
Sekretarz Medyczny nadal z samą szkołą średnią może się dostać? Tak czytałem w ogłoszeniu, które wstawili ponad 2 miesiące temu, ale chciałbym wiedzieć, jak to wygląda w praktyce. Czy kandydaci ze szkołą wyższą nie mają z automatu przewagi teraz?
Chwali się firmie, że te zarobki jednak podaje, ale chciałabym wiedzieć, ile wynoszą dodatki. Chodzi mi o pracę pielęgniarki dializacyjnej na Bielanach w Warszawie. Podstawa to 8,2 tys. brutto, a ile Panie macie za nocne dyżury, święta, soboty itd.? Jak w ogóle atmosfera między personelem, czy miło się pracuje :))
Niech odpowiedzią na Twoje pytania będzie fakt,że tam cały czas potrzebują pielęgniarek. A po zmianie oddziałowej rotacja personelu jeszcze większa.
Dwa miesiące temu poszukiwali kogoś na stanowisko pielęgniarki. Orientujecie się, co jaki czas szukają na ten wakat? Chętnie bym się tutaj zatrudniła. Widzę, że zarobki oscylują w granicach od 7 do 8k brutto. Powiedzcie mi, co zrobić, aby zarabiać tę górną granicę widełek? Poza tym, czy jest to praca zmianowa?
Tam ciągle poszukują pielęgniarek. Co chwilę kogoś przyjmują i pielęgniarki same rezygnują. Mega ciężka i stresująca praca, a do tego atmosfera koszmarna.
Cześć, Planuje zatrudnienie w tej firmie, czy możecie powiedzieć jak teraz wygląda podejściu pracodawcy do pielęgniarek?
Nikt to znaczy kto? Lekarze czy personel administracyjny? Ten brak szacunku to niskie wypłaty czy zawalanie robotą? Powiesz co konkretnie ci nie pasuje?
Bardzo rozbudowana administracja. Mentorzy, mentorzy regionalni i mnóstwo dyrektorów różnego szczebla, którzy traktują pielęgniarki jako siłę roboczą bez prawa głosu. Wyrażenie swojej negatywnej opinii na temat pracy skutkuje natychmiastowym wypowiedzeniem, co powoduje, że reszta personelu boi się odezwać. Płaca wg tabeli,ale brak stażowego. Płatne dodatkowo tylko noce i niedziele, które oddziałowa wstawia sobie lub swoim koleżankom.
Nie wszystkie stacje pracują w niedzielę, więc dodatek jest tylko za nocki i wynosi ok 40 do 50 zł za miesiąc. I to by było na tyle
To niewiele jak za nocki. Myślałem ze każdy nocny dyżur jest dodatkowo płatny dla pielęgniarki. Serio zwalniają pielęgniarki jak próbują powiedzieć swoje zdanie? Przecież teraz tak dużo osób odeszło z zawodu i brakuje pielęgniarek a tu taka sytuacja.
Diaverum nie oferuje nic poza gołą wypłata. Porównując go do innych firm tego typu wychodzi bardzo słabo. Wczasy pod grusza? Nie. Dodatki za soboty i święta? Nie. Dofinansowanie do szkoleń? Nie. Atrakcyjna podstawa? Też nie. Gratis wyłącznie kawa, mleko, woda. Myślę, że więcej dostaje się od pacjentów w postaci słodkości niż od tej firmy i niestety to nie jest żart. Warto rozejrzeć się za pracą w szpitalu lub innym miejscu gdzie o takie rzeczy nie problem. Ogólnie trafiłam za zgrany zespół i przełożonych. Widać jednak, że ryba psuje się od głowy i jeśli główna dyrekcja nie zmieni nastawienia i polityki, to przyszłości dobrej nie wróżę. Najwyraźniej potrzeba kogoś bardziej przedsiębiorczego, kto posiada szacunek to ludzi. Pozdrawiam
Weszłam poczytać opinie przed aplikowaniem, mają teraz kilka ofert na swojej stronie.. No to mnie wybiłaś z tropu trochę tym wpisem. Możesz napisać ile mniej więcej tej podstawy wychodzi dla lekarza, skoro na inne dodatki nie ma co liczyć? W ofercie piszą, że rodzaj umowy do wyboru, faktycznie jest opcja żeby mieć uop na start?
Wyzysk,wyzysk Chocimska5 dramat
szukają tam salowej czy nie ma tam warunków do normalnej pracy co tam sie dzieje?
Co Ty, to jak tygodniowy grafik niby wygląda, że wychodzi tyle godzin ile wskazujesz?
Brak personelu w Katowicach popytaj pielęgniarki a oddziałową to chyba z pod BIEDRONKI wzięli nawet grafiku nie potrafi ułożyć CIEMNA Masa a Hanka nie lepsza brak słów ☹️????????????????
Nie polecam pracy w tej firmie! Atmosfera napięta przez ciagle audyty! Wymagania duże, a płaca niska. Brak jakichkolwiek dodatków tzn. nie ma stażowego, nie ma dodatku za soboty, nie ma premii - jest gola podstawa (minimum z siatki płac). Zero możliwości rozwoju! Ciągły brak pracowników! Latem o 2 tygodniowym urlopie można zapomnieć! Pełen wyzysk!
Chce dopytac, za przyjscie do pracy w sobotę jest płacone tylko w normalnej stawce jak w tygodniu, dobrze rozumiem?
Diaverum już od kilku lat ma w nosie najciężej pracujący personel czyli pielegniarki.Podwyzki nie było od około 6 lat. Dyżury pod telefonem zabrali dając niby podwyżkę która była wyrównaniem dyżurów ale nie w całości. Premie śmiechu warte przeliczając na 12 miesięcy wychodzi około 60 - 70 zł za miesiąc. Praca przy covidzie gdzie po 4 i więcej godzin siedziało się z pacjentem na sali w pełnym ubraniu , gdzie ani złotówki nie było za covid. Firma ma wielkie wymagania ale nic w zamian . Patrząc na sytuację jaka jest w Posce galopujące podwyżki i wszystko co się z tym wiąże sytuacja pielegniarek w Diaverum będzie coraz gorsza.
Zgadzam się z Gośką . Firma nie daje nic od siebie tylko czeka aż będą jakieś pieniądze z rządu . Gdyby nie Zębalowe pielęgniarki zarabiałyby śmieszne pieniądze. Pensja bez dodatków bo nie wliczamy w to nocek za które wychodzi około 40 zł za miesiąc, i od czasu do czasu jak świeto wpadnie to dodatkowo sto parę złotych będzie. Każdy ma dość .
Zamiast podnosić wynagrodzenia to je obniżają (zabrali dyżury pod telefonem) Pensja nie była podnoszenia od kilku lat. A co z pacjentami któży czekają na przeszczep (brak dyżurów pod telefonem) Szukam nowej pracy. Pozdrawiam
Ciągłe i notoryczne audyty. Stresowanie pracownika poprzez patrzenie mu na ręce, jak podłącza pacjenta do dializy. BRAK JAKIEJKOLWIEK PREMII. Za weekendy nic. Goła wypłata. Wszędzie zaczynają płacić lepiej pielęgniarkom, więc z diaverum warto uciekać. Nie ma poszanowania pracownika. Na święta od firmy - nic. Atmosfera pracy również niezbyt sprzyjająca.
A to nie tak że po prostu dbają o to żeby wszystko było dobrze podłączone z troski o pacjenta? No i ta atmosfera - z czego wynika że jest taka? Pracownicy się nie potrafią zintegrować czy o co chodzi?
Ty też sądzisz, że te wszystkie audyty są zbędne? Bo ja mam mieszane uczucia, przynajmniej jest ważny feedback, szkoda tylko, że wszyscy nimi się tak stresują...
Nie chodzi o audyty, ale o to, że za tym nic nie idzie (pieniądze, pochwała - ciagle mało). W dodatku pracuje się 3 soboty w miesiącu i gola pensja! O integracji raczej nie ma mowy, bo 50% personelu to umowy zlecenia - audyt oczywiście spoczywa na barkach etatowców, którzy swoją drogą muszą dorabiać w szpitalach. Ja również nie polecam pracy w tej firmie.
Nie no akurat firmy zagadnieniem integracji nie można według mnie obarczyć. To już leży po stronie pracowników i nieistotne jest to kto na jakiej umowie, bo integrować to się po pracy można. ;) Ale faktycznie problemem jest podejście do pracownika, jakoś powinni znaleźć wspólny język, ale raczej będzie to dość problematyczne
Byłem gościnnie w stacji dializ w Nysie super obsługa medyczna jak i transport . Dziękuję za miłą obsługę lekarzom i personelowi ,oceniam na 6+
Dyrektorku z WaWy co nie upiesz odpowiedzieć dlaczego nie płacicie dodatków dla pielęgniarek co pracują z covidami czyli nie czytacie OPINI o swojej firmie
Do dyrektora od zatrudnień od kiedy zaczniesz wypłacać dodatki do wypłaty cepie bo pielęgniarki na dializach pracują z codovistami(usunięte przez administratora)
Pacjenci w Sanoku leżą pod klimatyzatorami przez cztery godziny,wszelkie prośby o wyłączenie nie zdają egzaminu,dla ordynatora ważniejsze są pielęgniarki niż pacjenci .zapalenie oskrzeli bóle kości ścięgien to tylko niektóre obiady,nikt się tym nie interesuje
Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Tak, przeważnie pierwsza umowa jest na okres próbny 3-miesieczny, później umowa na czas nieokreślony
A pielęgniarki ile tam maja na start?
To prawda bardzo niemiły Personel. Pielęgniarka zarządzająca Pani Elżbieta K. Powinna nauczyć się kultury i zwracania do pacjentów normalnie. Widać u niej przepicie alkoholowe i chyba czas zakończyć swoją karierę jak nie ma się cierpliwości.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Diaverum Polska Sp. z o.o. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Diaverum Polska Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Diaverum Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Diaverum Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Diaverum Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 0 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Cylichowska 13/15
04-769 Warszawa - NIP: 5272534132 KRS: 0000275027
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- Dawid Kafczyński Dawmed
- Pracownia Och Dorota Cendrowska
Popularne
- Pure Clinic Sp. z o.o.
- Centra Genetyki Medycznej Genesis Sp. z o.o.
- Beata Pawlak-Jordan Psyche-Usługi Psychologiczne
- Fundacja Polsat
- Krzysztof Toth Nukleomed Nzoz Nukleomed
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |