logo Fabryka Maszyn Pakujących  „PABLO” sp. z o.o.

Fabryka Maszyn Pakujących „PABLO” sp. z o.o.

Podzamcze

Opinie o Fabryka Maszyn Pakujących „PABLO” sp. z o.o.

karol 2014-02-26 00:35:20
Dziękuję za opinie. Właśnie oglądałem ofertę pracy dla automatyka. Głupi chiałem aplikować bo znudziła mi sie praca na eksporcie. Jestem singlem, chciałem wrócić na ziemie ojców żeby sobie życie ułozyć. Ale z pracą tam dam sobie lepiej spokój. Dzięki.
anka banka 2015-06-18 19:30:11
@Albert nie oskarżaj tylko uzasadnij swoją wypowiedź, przede wszystkim praca jest wymagająca w pablo ale nie idziemy tam na relaks, zapamiętaj toi sobie proszę, napiszcie natomiast prosze o co chodzi z tą dokuimentacją techniczną i czy obecnie są jakmieś rekrutacje prowadzone, pozdrawiam was serdecznie
pracow ik-były, na szczęście 2015-08-05 21:42:59
praca to praca, nie leżenie - zgoda w całej rozciągłości, lecz w pracy obowiązuje kodeks pracy (takie prawo jakby ktoś nie wiedział), praca nie może być zesłaniem (jakby ktoś nie wiedział o co chodzi, niech czyta wypowiedzi powyżej)
gelo 2015-08-06 01:52:47
weź po uwagę @pracownik były na szczęście, to , że takie negatywne opinie piszą zazwyczaj osoby które z przedsiębiorstwa pablo zostały najzwyczajniej zwolnione i nie mają już z nim nic wspólnego bo firma tak zadecydowała. gdyby sami odeszli to myślę , że mieliby więcej szacunku, a tak to wychodzi z nich zawiść
ktoś 2015-09-13 14:12:30
Mi się wydaje, że komentarze negatywne nie zawsze płyną z ust pracowników, którzy zostali zwolnieni. W większości piszą osoby jeszcze w firmie pracujące, albo te, które same odeszły, bo właśnie było im tam źle. I mają prawo mówić o tym głośno. Niestety mało jest komentarzy pozytywnych i to jest zastanawiające.
icet14 2015-10-20 18:11:36
jakie pieniadze moze zarobic tam lakiernik proszkowy? pytam bo zastanawiam sie nad aplikowaniem do nich ale po opiniach widze ze calkiem kiepsko jest u nich.
szepard 2015-11-23 18:24:59
narzekacie leszcze na szefa, a on prowadzi tą firmę świetnie od lat. Nie ma problemów ze zbytem, tylko z Wami. Ot niewdzięczny czynnik ludzki z postkomunistycznym myśleniem, że się należy. A może by tak jakieś pomysły racjonalizatorskie. ?
1
admin 2015-11-25 20:03:02
Witam! Już nie pracuje tej firmie od pewnego czasu. W mojej ocenie większość wpisów umieścili ludzie którzy mają problem z samymi sobą bądź ogarnięciem polskiej rzeczywistości. Najpierw plusy: 1. Wynagrodzenie - płatne na czas. 2. Pracowałem na umowę o pracę. 3. Od poniedzialku do piątku 8h 4. Za pracującą sobotę ekstra wynagrodzenie + 100% standardowej stawki. 5. Delegacje i nadgodziny płatne zgodnie z obowiązującym prawem. 6. Bardzo ciekawe projekty np. robotyzacja, kartoniarki itp. Projekty dla firm z górnej półki. 7. Pewna praca. Lista potwierdzonych zamówień z tego co słyszałem sięga kwietnia 2016 Minusy: 1. Szef zbyt bystry i wymagający. Czystość i organizacja to jego konik. Nie znasz się! Nie wiesz! On jedyny to wyłapie. 2. Słaba organizacja ze strony mistrzów zmianowych. (Chciałbyś błysnąć! Brak wsparcia organizacyjnego z ich strony. Sam szukasz, błądzisz! Domyślasz się! Próbujesz!) Tu jest szansa dla aplikujących na stanowiska mistrzów zmianowych. Spółka dobrze płaci na tych stanowiskach. 3. UWAGA! Nie akceptują alkoholu. Jak jesteś wczorajszy to lepiej weź urlop na żądanie. Osobiście polecam! Uwaga! Dla osób posiadających odpowiednie umiejętności i predyspozycje. Jeśli je posiadasz to możesz tam dobrze zarobić! Seba.
3
Nowy! 2015-11-25 20:51:53
No właśnie! Nareszcie ktoś pozytywnie pisze o tej firmie. Tu właśnie znalazłem pracę płatną na czas i nie sezonową. Póki co. Zdobywam doświadczenie. Głównym problemem są faktycznie organizujący tą pracę i starzy pracownicy którzy postrzegają nowych jak zagrożenie. Niechętnie dzielą się wiedzą. Projektów masa. Faktycznie! Ciekawe! Widać że prezes stresuje się ich ilością i opóźnieniami w realizacjach. Widać że ich ilości i różnorodności na dzień dzisiejszy przekracza możliwości wytwórcze tej firmy. Chodzą słuch o drugiej zmianie i inwestycji w rozbudowę. Chyba stąd ten ciągły nabór na wszystkie stanowiska itd.
2
@ 2016-01-04 10:03:02
W chwili obecnej można powiedzieć, ze firma mocno dojrzała. Wiele rzeczy, o których pisze się wyżej jest już mocno nieaktualnych. Ciągły nabór do pracy wiąże się ze zwiększoną ilością zatrudnienia, wynikającą jak już ktoś wspomniał wcześniej z dużej ilości projektów i realizacji. Umowa o pracę, terminowe wypłaty. Urlopy przysługują normalnie, czy to te okolicznościowe czy wakacyjne. Trzeba pamiętać, że firmę jako grupę tworzą ludzie i to oni są również odpowiedzialni po części za tworzenie atmosfery oraz jej rozwój. A szef tez człowiek - można się z nim dogadać. Jeżeli ktoś się sprawdzi, nie kombinuje ciągle ze zwolnieniami lekarskimi itd, ma normalną, stabilną pracę.
2
! 2016-01-05 20:22:25
Próbuje odnaleźć się w tej firmie. Na dzień dzisiejszy tam zbyt mało ludzi na tą ilość pracy.
Bardzo różne projekty.
Mają zamówienia.
Daniel 2016-09-18 21:44:29
Ta firma jest świetna warunki znośne pieniądze też i pracodawca celujący.pracowałem tam 2lata i żałuje że odszedłem .
Szeryf 2016-09-21 02:05:48
Nie Kielce tylko pod Kielcami. Nowsze niż z sierpnia? To są te same ogłoszenia co były w marcu! Jakoś nie mogą znaleźć pracowników...albo pracownicy nie chcą pracować.
timon 2016-09-21 15:48:05
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. eksportu? bardzo dobra znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego to nie jest duży wymóg do spełnienia, a skoro jest dwuskładnikowe wynagrodzenie to dobry znak.
Ja 2016-10-13 06:35:57
1800
Radek 2016-10-13 13:35:53
Oferty pracy pojawiają się bardzo często szczególnie na projekt praca. Czyli rotacja jest chyba duża. Ile tam można średnio zarobić?
bartek 2016-10-13 13:45:32
Bardzo często się ogłaszają czyli rotacja duża a jak duża rotacja to jest coś nie tak.
7
too late 2016-10-16 11:49:00
Oczywste jest, że benefity są ważne @Olkop, ale ciekawi mnie czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań, wiecie?
Gienek 2016-10-26 12:20:35
(usunięte przez administratora) Mnie tu dobrze. Pracować trzeba. Jak wszędzie. Poszukują wyłącznie wysoko wykwalifikowanych fachowców.
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Maszyn Pakujących „PABLO” sp. z o.o. - Podzamcze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Maszyn Pakujących „PABLO” sp. z o.o.