brak logo

Polskie Centrum Kadrowo Płacowe Sp.j.

Łódź

Opinie o Polskie Centrum Kadrowo Płacowe Sp.j.

janek 2013-08-16 21:19:27
firma dała mi wiele doświadczenia, pracuje tam wielu wspaniałych ludzi i takie opinie są naprawdę krzywdzące.
Były pracownik 2013-09-29 22:18:01
Ten wpis mówi jedno o tej osobie LIZUS. Jak można powiedzieć, że ta firma jest wspaniała kiedy kręcili szefowie i kręcą na wszystkie strony. Płaca jak na umowie i pod stołem dobre układy z inspektorami PIPU bo przecież wykładają dla PCKP i ręka rękę myje a szkoda słów
Były pracownik 2013-09-29 22:21:39
Zanim wyślesz swoje CV do POLSKIEGO CENTRUM KADROWO PŁACOWEGO zastanów się 1000 razy. Marne umowy, marne płace, szukanie kozłów ofiarnych. Koszmar nie firma.
iksińska 2013-12-27 17:20:57
nikt nie powinien bać się jakiejkolwiek pracy, wyżej wymieniona firma owszem ofiaruje pracę, ale są pewne aspekty, które osobiście doświadczyłam, że "szału nie robi". Atmosfera panująca tam, jest mega sztuczna - początkowo wszyscy się uśmiechają i dopytują się czy wszystko OK, ale wszystko to jest mega sztuczne (usunięte przez administratora) - masakra. Ale osobiste doświadczenie najlepiej przedstawia opinię na temat tejże firmy. Ja miałam taki komfort, że znalazłam szybko pracę w swoim zawodzie :)
przerazona 2014-02-06 18:54:17
uwazajcie,znow robia rekrutacje!!!! ja po przepracowaniu miesiaca dalam stamtad dyla!!!! i do dzis nie dostatalam calej wyplaty :/ ... atmosfera fatalna,tak jak pisala poprzedniczka na poczatku sie usmiechaja,sa mili,a u mnie juz po tygodniu pokazali rozki! dra sie jak sie malo sprzeda,uslyszalam tez pod koniec pracy ze jak mi sie ich rzady nie podobaja to moge (usunięte przez administratora) szczerze nie polecam, (usunięte przez administratora)
2
xxx 2014-02-13 22:06:14
Pracuje w tej firmie również od niedawana (od dwóch miesięcy w Call Center) i nic podobnego o czym pisze Pani na górze nie ma i nie miało miejsca. Wynagrodzenie zawsze jest przelewane na czas i nigdy niczego nie brakuje.
wyższesfery 2014-04-14 12:30:41
Również nie polecam pracy w tym miejscu, no chyba, że jest to praca na chwilę, choć studentom dziennym nie będą odpowiadać godziny pracy (9-15). Pracują tam w większości ludzie bez perspektyw, którzy utknęli w pracy za 800 czy 1200 zł i nie mają większych aspiracji. (usunięte przez administratora)
Pracownik, ale z aspiracjami 2014-04-14 17:29:19
powyższe wpisy są naprawdę zabawne, coś jak "Zemsta Tytanów", stworzone przez ludzi którzy nie sprawdzili się w firmie, która jak uważąją nic sobą nie reprezentuje i mają potrzebę odegrania się za swoje naruszone ego.(usunięte przez administratora)
była 2014-04-28 12:48:17
dawno dawno temu pracowałam tam była umowa o prace na cały etat premia za jakoś rozmów premia za sprzedaż konkursy dzienne ale .....teraz to umowa zlecenie połwa etatu typowa słuchawką warunki standardowe jak wszedzie w takiej branży.to w takim mega skrucie
była pracownica 2014-07-02 22:54:37
Pracowałam w PCKP już za czasów umów zlecenie na pół etatu. Choć przepraszam - to było ponad pół etatu, ponieważ każdorazowo dostawałam polecenie rozpisania 96 godzin pracy na najbliższy miesiąc (a jak wiemy pół etatu to godzin 80). Pensja? Oczywiście jak za pół etatu i ani złotówki więcej, nie mówiąc już o jakichkolwiek prowizjach. Dział sprzedaży szkoleń mógł na nie liczyć, dział umawiania spotkań - nie. Prowizje dostawała tam tylko jedna osoba, od lat pracująca w firmie. Atmosfera? nie wiem czy od razu używałabym słowa sztuczność, ale miła i bezskrępowana również nie była. I lepiej uważać na to co i jak głośno się mówi, bo trudno tam o poufność również z powodów technicznych (pracownicy dwóch działów - marketingu i call center siedzą w jednym dużym pomieszczeniu).
była 2014-09-30 11:19:46
to tam jej nie znajdziesz ...Naszczescie
ludo 2015-01-07 23:47:12
bardzo dobre pytanie , bo sam zastanawiałem się nad zarobkami w tej firmie. Po za tym interesuje mnie jeszcze kwestia rozmowy kwalifikacyjnej. Wiadomo , że na stanowiska związane z finanasami te rozmowy zawsze są jakieś wymyślne. Czy podobnie jest w PCKP ? czy mogę spodziewać się standardowej rozmowy?
radek 2015-01-22 11:50:22
pewnie wszystko tak naprawdę zależy od headhuntera @ludo i od tego jak on prowadzi całą rozmowę, ale wydaje mi się, ze tej branży nie powinno byc jakiś dziwnych rzeczy na spotkaniu jak podchwytliwe pytania czy na przykład skomplikowane testy.. no to różnie bywa, zależy od osoby, ale chyba ogólnie jest spoko.
pracownik 2015-01-27 19:11:42
jaki headhunter i jakie finanse to jest telemarketing na umowie zlecenie
4
vvvvvv 2015-04-03 07:50:18
Ostatni wpis jest to typowy wpis sponsorowany -wielka ściema
1
iksińska2 2015-05-25 11:44:19
co najmniej połowa pracowników to umowy zlecenie i to za marne stawki, jeżeli ktoś myśli o rozwoju i awansach to może sobie darować tą firmę, pracownicy zmieniają się jak rękawiczki, bo niestety nic tam ich nie trzyma
bnbnb 2015-05-29 13:05:57
umowa zlecenie telemarketing połowa etatu duża rotacja i tyle.
xxxx 2015-08-01 14:46:16
Byłam na szkoleniu w tej firmie i szczerzę nie polecam. Pierwszy dzień był okej. Drugiego dnia wymagano ode mnie nauczenia się na pamięć skryptu i całej oferty ze strony internatowej PCKP oraz krajowej Izby Podatkowej i wykonywania połączeń dodam że szkolenie bezpłatne. Dodatkowo sztuczna atmosfera, zero chęci do wyszkolenia nowego pracownika, team liderka była nie miła, opryskliwa co chwilę się wydzierała. W końcu doszłyśmy do wniosku, że nie nawiążemy współpracy. Brak szacunku i strata czasu nie polecam.
ja 2015-09-16 17:58:42
Zgodzę się w 100, szkoda czasu! Atmosfera fatalna! Wszyscy á i é, i bułkę przez bibulke. co jedna to lepsza. Szkolenie to podsluchiwanie rozmow.Dają skrypt rozmow jakieś materialy i następnego dnia dra ryja dlaczego czegoś nie wiesz, to takie oczywiste!!!Po 3 dniach zrezygnowałam niech dra się na siebie! Nie robią szkoleń a wymagają niewiadomego czego. Tym bardziej ze dopiero poczatek pracy,nie dają szansy na wdrożenie.
1
praktykant 2015-10-21 23:31:41
kazdy na kazdego wilkiem patrzy. wieczne pretensje. atmosfera tragiczna..a glowna Pani menadzer ??? szok...tego nie da sie opowiedziec. rozmowa o prace jak nie wiadomo na jakie stanowisko.....z korpo wyrwana a oczekuje cudow od malej firmy...pretesjonalizm i zaklamanie ot co.
praktykant 2015-10-22 22:54:14
@pola o czym Ty mowisz? jakich specjalistow? specjalistow to oni szkola a w CC pracuja zwykle szaraczki, ktore nie wiedza nic o kadrach:)
wiem na co aplikuje - napisane była JAK NIE WIADOMO NA JAKIE STANOWISKO - czytanie ze zrozumieniem sie klania - 3 pierwsze klasy podstawowki :) ilosc wiedzy jaka musisz przyswoic w ciagu kilu dni + spodobanie sie paniom zarzadzajacym jest absolutnie nieadekwatne do wynagrodzenia ...o atmosferze nie wspomne...zasada - umiesz liczyc licz na siebie jest tu w 100% pokazana.
BYŁA 2015-12-11 11:11:57
jeżeli chcecie coś zmienić to trzeba zacząć od "góry", bo panie "menedżerki" to tragedia, ich zachowanie nieadekwatne do statusu tej firmy i zarobków, chyba mają dużo kompleksów i muszą odreagować na pracownikach, szczególnie że samym nic nie chce im się robić oprócz plotkowania, natomiast chętnie oceniają pracę innych i wytykają błędy, chociaż same by tego lepiej nie zrobiły. Teraz znalazłam pracę gdzie wynagrodzenie jest 2 razy takie, wymagania owszem ale przynajmniej nikt mi nie patrzy na ręce i nie ocenia mnie osoba głupsza ode mnie
2
Magda 2015-12-15 22:05:12
Ja nie zgadzam się z powyższymi opiniami, byłam bardzo zadowolona z pracy, gdybym nie musiała na pewno bym nie zrezygnowała. Co do liderów, najlepsi na świecie :) :) :)
VVVVVVV 2016-01-07 08:02:12
PRACOWAŁEM / PRACOWAŁAM PONAD 2 LATA W TEJ FIRMIE BYŁO TO 5 LAT TEMU TA PRACA TO POPROSTU ZWYKŁY TELEMARKETING DAWNIEJ NA UMOWE O PRACĘ Z PREMIĄ REALNĄ DO OTRZYMANIA TERAZ PEWNIE UMOWA ZLECENIE.PODKREŚLAM TO JEST TELEMRKETING NIC DODAĆ NIC UJĄĆ
VVVVVV 2016-01-13 06:43:12
umowa była dawno dawno temu . NIECZĘSTO SIE ZDARZAŁO ABY KONKURENCJA DAWAŁA UMOWĘ.TAK MASZ RACJĘ TUTAJ JEST UMOWA ZLECENIE CHYBA ZE SIĘ JEST KIEROWNIKIEM.DUŻYM MINUSEM SĄ LIDERZY KTÓRZY O NICZYM NIC NIEWIEDZĄ.MOTYWACJA ? CZEMU MASZ TAK MAŁO ZGŁOSZEŃ MUSISZ MIEĆ WIĘCEJ TO JEST MOTYWACJA A SKORO SĄ TAKIMI MOTYWATORAMI TO NIECH SAMI DZWONIĄ I ZDOBYWAJĄ ZGŁOSZENIA ALBO PEWNIE WIEDZĄ KOGO ZATRUDNIĆ BY OD RAZU PRZYNOSIŁ MILIONY.POPROSTU TELEMARKETING Z WADAMI I ZALETAMI
vvvvv 2016-01-18 11:55:48
myśl jak chcesz
kandydatka do pracy 2016-01-29 14:07:11
Jakie są zarobki w PCKP? Np. stanowisko eksperta kadrowo-płacowego.
EXPERT 2016-02-17 14:50:33
Ha, ha, ha, ha - takich ekspertów to oni jeszcze nie mają, tylko poszukują...
buli 2016-03-04 16:58:11
A jak się ma sprawa z etatem na przedstawiciela handlowego? Czy ktośz was mmógłby coś p owiedzieć więcej? Dziękuję:)
xxx 2016-03-18 10:46:32
w tej firmie nie da się dużo zarobić i tyle, tym co wystarcza troszeczkę powyżej minimalnej krajowej to mogą pracować
expracownica 2016-04-03 11:05:11
prawda jest taka ze w tej firmie wspomniana 'gora' to osoby najwidoczniej zle potraktowane rzez zycie oraz bardzo niedowartosciowane. co jakis czas znajduja sobie ofiare ktora beda gnebic budujac swoja wartosc na ich cierpieniu, gnebieniu psychicznym. jesli ktoras z ofiar sie poplacze, to dodatkowe punkty do samooceny leca. glownym i wlasciwie jedynym argumentem, z ktorego sie korzysta jest to, ze moga zwolnic. nie maja zadnych umiejetnosci przywodczych, a tylko widmo zlych przezyc z dziecinstwa. potem odpuszczaja albo nie, zalezy na ile tego kogos nie lubia. pracowalam tam jakis czas temu. nie jakos dlugo ale wystarczajaco zeby zobaczyc jak sie tutaj rzeczy maja i na jakiej zasadzie trzeba miec dobre kontakty. i wiem, ze podziekowanie za to bylo najlepszym mozliwym wyjsciem. co do grafiku niby jest elastyczny niby mozna dopasowac ale tak naprawde o wszystko trzeba sie prosic i ponownie drzec czy przypadkiem nie zwolnia jesli sie go dopasuje za bardzo do siebie.
jesli osoby o ktorych pisze to czytaja to bardzo prosze wybierzcie sie na jakas terapie czy to na nfz czy prywatna (bo na pewno msuicie miec pieniadze na prywatna przy takim prestizu waszej pracy)a nie starajcie sie naprawiac i zmieniac bazujac na tym ze macie przewage nad innymi. bo przewage macie i to duza, ale tylko w tych scianach. poza praca jestescie warte tyle na ile same szanujecie ludzi.
11
ccccc 2016-04-05 17:25:05
macie informacje czy pracuje 3 "szef" to od niego zaczeła sie ta rewolucja
korpoludek 2016-04-10 17:49:46
zmartwie Cie @ccccc, ale osoby na gorze maja w nosie to co mysli o nich reszta. Dawno nie bylo w tej firmie osob tak majacych na wszystko "wywalone" poza wlasnym nosem. I dobrze im z tym.
gorsze jest to, ze szefostwo nie widzi tego co sie dzieje, albo widziec nie chce...i co najgorsze, nie dopuszcza do siebie mysli, ze to wszystko sie sie dzieje w firmie to "zasluga" <ze tak to szumnie nazwe> managementu, ktoremu sie zdaje, ze pracuja w KORPO
4
korpoludek 2016-04-10 17:54:52
oczywiescie moja odpowiedz była do expracownicy
1
mówijakjest 2016-05-06 15:33:39
dno dna. Ludzie którzy tam siedzą to bardzo nieszczęśliwe osoby. Praca na 1/4 etatu,albo umowa zlecenie, psie pieniadze ,ale to nic przy atmosferze która tam panuje. Kierowniczka która nie ma pojęcia o swojej pracy, upokarzająca innych ludzi wydaje sie być zwyczajnie złym człowiekiem. Pracownicy są zastraszani zwolnieniami przy każdej okazji! i chociaż poznałem tam kilku fajnych ludzi to nic nie usprawiedliwi toksyczności tego miejsca. Ludziom którzy mają chociaż odrobinę ambicji i szacunku do siebie stanowczo odradzam. Ludziom którzy tam siedzą chce powiedzieć by uwierzyli w siebie i przestali sie łudzić że coś sie tam zmieni, bo jak widać zmiany są jedynie w ludziach, a to o czymś świadczy.
KASA- T R A G I C Z N A (są z 3 miesiące w roku gdzie sie więcej zarobi)
UMOWA- 1/4 etatu po roku czasu pracowania na zlecenie , robią z tego jakieś wielkie wydarzenie które przestaje być tak wielkie gdy uświadamiasz sobie że zarabiasz o wiele mniej niż na zleceniu.
KIEROWNICTWO- dnoooooooooooo,dnoooooooooooooo,dnooooooooooooo
LUDZIE- albo totalne lizusy które muszą mieć bardzo smutne życie albo wporządku ludzie którzy nie mają wyboru i muszą tam gnić albo ludzie bez jakichkolwiek ambicji w życiu.
GODZINY PRACY- od 8 do 15 , jest to jedyna rzecz dla której ci wszyscy ludzie tam siedzą chyba że ktoś jest masochistą.

pozdrawiam;)

8
xyz 2016-05-13 23:15:56
i znowu sie dzieje...zwolnienia...ograniczenie godzin pracy...atmosfera - stracg sie bac. a KIEROWNICZKA?? TAAA...to prawdziwa KIEROWNICZKA. juz sama nie pamieta jak na sluchawce siedziala i sie wsciekala na "gorę"....szkoda.wiecznym fochem na twarzy i olewactwem nie buduje sie szacynku dla swojej osoby. ale co tam, ona tez sie dohapala stanowiska i siedzi i sie trzyma, bo przy zmianie pracy musialby udowodnic, ze cos umie...a byloby trudno.
6
ene due rabe 2016-05-16 19:21:55
Jakie zwolnienia? jakie ograniczenia godzin pracy? Pracuję w tej firmie i nie wiem o czym piszesz XYZ. Owszem nie ma teraz NADGODZIN, ale nic nikomu nie zostało zabrane. Ja szukam pracy ale nie przez atmosferę, po prostu teraz na 3/4 etatu nie opłaca mi się do niej przychodzić. Wolę jako zdrowa osoba pracować 8h niż pracować 6h i cieszyć się że mam jakąś tam pracę. Jeśli komuś się nie podoba to niech nie wylewa swojej żółci na tym forum tylko weźmie się za pisanie CV i poszuka fabryki snów, w której nic nie będzie musiał i wszyscy będą go jedynie głaskać.
3
abc 2016-05-16 21:09:41
witam
ja się wypowiem bo moja niewyparzona gęba pasuje tu jak ulał.
Pracuję w tej firmie bo jest mi tak wygodnie. Zapomnijmy o awansie-nie da się.Zapomnijmy o rozwoju, urozmaiceniu bo praca jest prosta i nie wymaga jakiegos szczególnego wysiłku-wystarczy trochę zaangażowania. Nie wiem jakie warunki pracy obowiazywały w tej firmie w ubiegłych latach, poprzednicy wspominali ze x lat siedzieli na zleceniu. Ja dostałam propozycję umowy o pracę po 2 miesiącach. Godziny pracy 8-14 są ok, zależy jak na to patrzeć i co komu pasuje.Mi pasuje. Należy wymagac szacunku do siebie od innych obojętnie czy w tej firmie czy w jakiejkolwiek innej. Jak ktos pozwolił sobie wejsc na głowę to teraz siedzi na goworku i sie uzala nad sobą ze ktos na niego krzyczy.Jak sobie pozwolił to krzyczy.Ja sobie nie pozwalam i nic nieprzyjemnego jeszcze mnie tu nie spotkało. Jak sprzedajesz to nikt nad Tobą bata nie kręci . Najbardziej cenię sobie ludzi bo są mega sympatyczni i cierpliwie znoszą lawiny pytań ( szczególne pozdrowienia dla biednej Ani!). Z wypłatami krucho, w porównaniu do korporacji są niskie. Trzeba sobie przekalkulowac co jest najważniejsze- czy tylko kasa czy tez atmosfera wsród pracowników i więcej czasu dla dziecka w domu( meza, psa czy kanarka).Jedynym naprawdę dużym minusem jest brak przygotowania pracownika pod kątem merytorycznym . Mało kto przychodząc do pracy wie co to jest cit pit vat, ba, sa tacy co nie wiedzą na czym polegają podatki czy składki zusowskie. I wiedziec nie muszą dlatego uważam, ze przydałoby się jakieś przygotowanie z tego podstawowego zakresu bo ogrom nowego materiału którego trzeba się nauczyc moze przestraszyc.Jak w każdej pracy są duze plusy i duze minusy. Reasumujac Ci którzy czytają wiedzą kto pisze więc pozdrawiam : )
taka prawda 2016-05-18 21:30:17
Praca jak praca. Ciężko stwierdzić jakie wymagania miały osoby, które wylały na tym forum tyle negatywnych i w wielu wypadkach obraźliwych opinii. Jak w każdej pracy gdzie wynagrodzenie zależne jest od wyników są miesiące lepsze i gorsze, to jest raczej nieuniknione, ale przynajmniej przelewy zawsze są na czas. No i umówmy się, wyrabiasz target-zarabiasz, nie wyrabiasz-nie zarabiasz. Są osoby, które miesiąc w miesiąc target osiągają i myślę, że na kasę nie narzekają. Jasne, że minusem jest 3/4 etatu również wolałabym pracę w pełnym etacie, ale z drugiej strony w call center takie godziny są raczej normą. Co do atmosfery nie mogę złego słowa powiedzieć, ludzie są przyjaźni, uśmiechnięci i otwarci, ale jak ktoś od początku jest negatywnie nastawiony to nic się nie da poradzić. Co do Kierowniczki myślę, że warto przypomnieć sobie ile razy stała za nami murem, walczyła o nasze sprawy... a zły humor czasami może się trafić każdemu, nic na to nie poradzimy. W każdym razie praca, jak praca... nie jest łatwo (szczególnie kiedy brak zgłoszeń), ale jak w opinii powyżej trochę zaangażowania wystarczy aby później nie narzekać. A jeżeli okaże się, że jednak nie to wiele innych ofert czeka otworem.
1
abcd 2016-05-25 15:40:09
porażka , nic więcej. NIKOMU NIE POLECAM!
10
Spszedafca u grubego i slepego 2016-10-14 16:01:58
Bardzo fajna i wesoła firma. Jak jesteś handlowcem - zapraszam, podejmij chociaż próbę sprzedaży ,,produktuf" tego Pszetsiembiorcy z Natolina. Rzycze powodzenia.
3
POZDROWIENIA. 2016-10-20 05:37:16
KTO TAM SIEDZI?!!!! KTOOOOO!!!!!!!! LUDZIE BEZ AMBICJI ALBO MOŻLIWOŚCI ZMIANY ZE WZGLĘDU NA GODZINY, PONIEWAŻ MAJĄ DZIECI. ALE RESZTA? LUDZIE ! PRACA TAM TO KPINA. SPOTKANIA , ODPYTYWANIA, STRASZENIE ZWOLNIENIAMI. TEKSTY I MINY KIEROWNICZKI NIE SĄ NA KOMPLETNIE ŻADNYM POZIOMIE A JUŻ NA PEWNO NIE NA POZIOMIE OSOBY ZAJMUJĄCE STANOWISKO KIEROWNICZE.

BRAK JAKIEJKOLWIEK MOŻLIWOŚCI ROZWOJU , STOI SIĘ W MIEJSCU , A WIĘC CZŁOWIEK SIĘ UWSTECZNIA. AŻ STRACH MYŚLEĆ ŻE LUDZIE SIEDZĄ TAM PO KILKA LAT !!
PRACA TAM JEST TO KOMPLETNA STRATA I TAK BARDZO SZYBKO PRZEMIJAJĄCEGO CZASU.
5
mmmmm 2016-10-21 19:15:30
Osobiście pracowałam już w wielu firmach i na różnych stanowiskach i takiego braku szacunku jaki pokazuje ww kierowniczka swoim pracownikom nie widziałam i mam nadzieje ze juz nie zobacze.....Generalnie wszystko zależy od tego która noga wstanie. Jak prawą to i tak jest nerwowo ale nie aż tak jak lewą.....wtedy to pióra lecą juz od wejścia do firmy. Wyjścia są dwa. Takie nie zrównoważone zachowanie oznacza albo totalny brak zadowolenia ze swojej pracy albo przynoszenie życia prywatnego do niej- tylko szkoda tych biednych ludzi na których się wiecznie drze i ich zastrasza. Bardzo chętnie zwalnia ludzi tylko szkoda ze jej nie ma kto zwolnić...
Dziękuje tylko za jedno........Że już tam nie pracuje!!! Teraz chociaż kierownictwo mnie szanuje i docenia. Bo w końcu osoba na takim stanowisku powinna być na poziomie a nie zachowywać się jakby była psychicznie chora. Ktoś kiedyś popełnił błąd przy obsadzaniu tego stanowiska a skutki są opłakane.
Nie polecam tej firmy najgorszemu wrogowi...przerzucaja Cie ciągle z działu do działu i codziennie odpytuja z całej wiedzy. W szkole nie musialam się tyle uczyć co w tej firmie i to w dodatku za nędzne pieniądze.
Osoby które myślą nad podjęciem tu pracy przestrzegam. W tej firmie można tylko stracić zdrowie i honor
8
Zostaw swoją opinię o Polskie Centrum Kadrowo Płacowe Sp.j. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Centrum Kadrowo Płacowe Sp.j.