brak logo

NDI S.A.

Warszawa

Opinie o NDI S.A.

greg 2014-08-14 07:59:48
Uważajcie na budowę w Poznaniu pokręcony kierownik ,nie płaca podwykonawcom
3
Marek 2014-08-20 11:45:26
Potwierdzam. Budowa w Poznaniu przy ul.Bielniki to porażka pod względem płatności.
1
org 2014-08-23 16:15:27
Ta budowa to wielka kpina
takiego syfu jeszcze nigdy nigdzie nie widzialem
2
czart 2014-11-19 23:10:57
W NDI pewne miejsce pracy ma rodzina i znajomi królika reszta to mięso armatnie. Bez doświadczenia z innych projektow i uprawnień można zapomnieć o pracy w tej firmie, atmosfera słaba, zasada jest taka murzyn zrobił swoje murzyn może odejść, umowy na czas określony.
jaaa 2014-11-27 13:47:12
Naprawdę jest tak źle. Ja zamierzam współpracować z nimi... Po Twojej wypowiedzi mam obawy...
orlando 2015-01-07 23:37:15
skoro oferty były już na grudzień to pewnie ktoś z Was już był na jakichś rozmowach prawda ? możecie napisać jak obecnie wygląda takie spotkanie z przedstawicielami NDI odnośnie pracy ? znajomy bardzo polecał te firmę, więc chciałbym wypaść jak najlepiej i zrobić dobre pierwsze wrażenie. z góry dzięki
6
pawel 2015-03-05 22:54:43
Cześć ktoś jeszcze się coś wypowie na temat firmy NDI pod względem wymagań jakie oczekują od pracowników bez doświadczenia jak jest z przedłużeniami umów ?
1
dyr 2015-07-31 12:24:43
W NDI rekrutują 2 osoby - niezbyt rozgarniete dziewczyny. Na rozmowie kwalifikacyjnej pytania są w stylu "dlaczego masz tak na imię jak masz". Totalny bezsens. Kiedy już sie dostaniecie jest ograniczona dyrektorka pionu - osoba, która wazeliną przeszła ze stanowiska recepcjonistki do dyrektora. Mało kompetentna, nie potrafiąca się pożądnie wysłowić. Jest niby miła, ale nie pozwala na samodzielność, spoglada na ręcę i bez przerwy o coś sie obraża robią minke małej dziewczynki. Typowy kompleks Piotrusia pana. Kolejny dyrektor - finansowy - gość elegancki, dobrze wychowany, bez zastrzeżeń. Na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie zrównoważonego i w rzeczywistości tak jest. Kolejny dyrektor - pionu realizacji - gośc przystępny, typowy inżynier, praktyk. Jest nieco marudny, ale zna się na rzeczy. Kadrami zarzadza starsza kobieta - bardzo dobrze zorientowana w prawie pracy, nie przejda u niej żadne wałki, rzeczowa i konkretna. Jest jeszcze deweloperka - dwóch dyrektorów: goście spoko, troche wymagają, czasem sami sobie zaprzeczaja, ale sa tego świadomi i mozna sie z nimi dogadać. Na szczycie stoi prezesowa - dyrektor centralny: kobieta inteligentna i miła. Sprawia wrażenie osoby niedostępnej, ale w rzeczywistości jest bardzo przyjazna. Wadą jej jest zbytnie ufanie podległym dyrektorom, wydaje mi się, że jest tego świadoma.
Ogólnie firma jest przyjazna, tylko ostatnio zainicjowane zmiany powodują dualizm w niektórych działach i wprowadzają niemałe zamieszanie.
7
santos 2015-08-05 16:49:17
Firma zdziadziała do reszty. W tym roku spotkanie interacyjne po taniości, brak premii, tylko kolejarze sobie pocichu dają kolosalne bonusy, a reszta ryj w kubeł.
anka 2015-09-10 08:40:18
(usunięte przez administratora)do reszty spotkanie pod chmurką do tego zmuszają pracowników do obecności na tym pseudo balu. Żallll....
Asadasa 2015-11-17 11:15:32
Firma niby fajna ale co jakiś czas wypali z idiotycznym pomysłem. Teraz przymuszają do wysyłania zdjęć do tworzenia jakiegoś systemu. Wszystko niby fajnie, ale dlaczego ja mam być przymuszana do udostepnienia zdjęcia. Może nie chcę, a przełożona zmusza!
Rip 2015-11-23 19:13:00
Ta firma zeszła już na psy szukają tylko haków kiedy wstępujesz o podwyżkę lub dodatkowe szkolenia odpowiedź jest taka że niema na to kasy lub za mało się wykazujesz
2
raper 2015-11-24 07:55:35
Jakie szkolenia na start? Jest jeden dzień szkoleniowo-wdrożeniowy, w którym tylko wałkują, jacy to oni są wspanali. Na początek (usunięte przez administratora) dają ci firmowe krówki, później masz szkolenie z kadr, o tym, co tylko teoretycznie możesz wyrwać z ZFŚS. Potem spotkanie z wszystkowiedząca i wymądrzającą się dziewczyną z polityki jakości, dalej uczą cię jak wystawić jakieś dokumenty księgowe - wszystko musisz zrobić, ty, najlepiej nawet jakbyś za księgową zadekretował i zaksięgował swoj wydatek. Paranoja. Na koniec masz ( usunięte przez administratora ) który za bardzo nie wie o czym mówi, a na finiszu zwiedzasz firmę. Zwiedzanie jest najlepsze, bo osoba oprowadzająca cie, uprzedza cię przed tym kto w danym miejscu siedzi, czy jest wporządku, a jak jest inaczej to wali coś w stulu: "( usunięte przez administratora )itp. Firma tylko sprawia pozory wielkiej, w rzeczywistości jest zakompleksioną małą dzialalnością.
1
Zastanawiajace 2015-12-07 13:18:46
Tak, to prawda NDI na wzór obozów pracy przymusza do pelnoplatnej pracy z wieloma bonusami i propracowniczą polityką firmy. Podobno zarząd przed zebraniem zjada przynajmniej z 4 pracownikow, stad tyle wakatów..
Najgorzej jest na projektach, podobno przed konsumpcja podtapiają
3
oloksandra 2016-01-14 09:14:32
pracuje tam o zweszłego roku , przełozy jest ok , ludzie w dzile ok, płaca naczas , umowa przedłużona bez problemów. Uważam że jak się chce pracować a nie obijać to firma spokojnie daje takie możliwości.
asas 2016-02-09 20:13:46
Mnie rekrutowała też ta młoda dziewczyna, która kompletnie nie wiedziała za bardzo o co ma pytać. (usunięte przez administratora). Poza tym mają tam dziwne sposoby zatrudnienia. Rekruterka mówiła, że jest zatrudniona na umowę o pracę w jednej spółce, a zamiast podwyżki dostała umowę zlecenia w spółce siostrzanej, tłumacząc to niechęcią przełożonych do podnoszenia wynagrodzeń. W każdej chwili mogą taką umowę wypowiedzieć. Poza tym to warunki niezłe, mają darmową opiekę zdrowotna dla pracowników i półpłatnego multisporta.
oo 2016-02-10 14:34:03
To już wiem, czemu nie dostała podwyżki. Przykre
df 2016-02-25 14:28:59
Żadamy równego traktowania pracowników!
jaca 2016-02-26 11:43:35
Uczestniczyłem w NDI, w rekrutacji na stanowisko specjalisty ds. finansów.(usunięte przez administratora)Wynagrodzenie jest wcześniej ustalone w formie widełek. Są porównywane wynagrodzenia innych pracowników z tego stanowiska i takie uśrednione jest proponowane. Zatrudniają do spółki NDI ZOO, by w razie czego mogli cię bezkarnie zwolnić. Jak wybłagasz podwyżke, to tylko w formie umowy cywilno-prawnej. Podczas rozmowy uprzedzają, że generalnie nie płacą nadgodzin, ale nie dotyczy to księgowości, bo tam mają lepsze układy z dyrektorem finansowym i jak księgowe się upominaja to dostają zapłate za nadgodziny. Mi powiedzieli, że szukają tylko meżczyzn, bo kobiety to zachodzą w ciaże i wiadomo. Dałem sobie spokój z tą firmą, nawet jak zapraszają na rozmowe rekrutacyjną to w 1 mailu znalazłem 6 błedów, w tym 2 ortograficzne.
1
kalafior 2016-03-14 10:30:47
Malkontentom nikt nie dogodzi, warunki muszą być naprawdę skrajne, żeby było źle. Jeśli komuś chce się pracować bez kombinowania, jeśli ktoś umie zawalczyć o swoje, to odnajdzie się wszędzie. Zawsze lepiej spróbować samemu, niż polegać na czyichś, często mocno subiektywnych, opiniach.
1
jaho 2016-03-25 07:41:58
nerwowa
ency 2016-03-25 07:47:24
Jesteś pewien? Wiesz o wszystkich rzeczach w firmie? A może wszystkiego nie wiesz? Gdyby spółka była fair wobec wszystkich swoich pracowników byłoby w porządku. Co to za ciche umowy zamiast premi? Co z reszta pracowników? Co z socjalem? Nadal wmawiają Ci, ze firma jest super i równo traktuje pracowników? Zastanów sie nad tym, prawda może cię zaskoczyć.
3
borówka 2016-04-15 12:25:48
Owoce borówki amerykańskiej można bez problemu kupić jednak są dość drogie, dlatego też z roku na rok rośnie popularność amatorskiej uprawy borówki w przydomowych ogrodach. Podpowiadamy jak założyć w ogrodzie małą plantację borówek oraz jak je pielęgnować aby cieszyć się ich dorodnymi owocami.
1
cytryna 2016-04-15 12:29:11
Ile witaminy C ma cytryna? I czy jedząc cytryny, można wzmocnić odporność organizmu na przeziębienia, grypę i sezonowe infekcje? Cytryna pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu - to ważny składnik diet odchudzających.
Chociaż cytryna wcale nie jest królową witaminy C, zawiera jej na tyle dużo (53 mg/100 g), by wspierać odporność i łagodzić przebieg infekcji. Tym bardziej że ma też sporo rutyny, która zapobiega utracie witaminy C z organizmu i uszczelnia naczynia krwionośne.
1
Salvado 2016-04-15 15:04:14
Nie zamienie na nic inego pracy w NDI. Pracowałem juz na kilku projektach i w każdym spotkałem przemiłych ludzi. Kierownictwo z Sopotu wspiera nas w zadaniach i nigdy nie pozostawiło samych sobie. Czasem jest cieżko, terminy gonią, ale zawsze pozytywnie.
oollloo 2016-04-15 15:53:07
Pracuję w firmie ponad 10 lat, razem z nią przeżyłam cieżkie i dobre czasy. Choć nie zawsze wszystko układało się idealnie, to nigdy nie doświadczyłam jakichkolwiek przyjawów złej woli od strony przełożonych. Atmosfera w dużej mierze zależy od samych pracowników. Zarobki są atrakcyjne i zawsze na czas. W święta - dodatkowe dni wolne, Mikołaj.
Salvado 2016-04-15 16:29:02
Entuzjastyczna postawa jednej z dyrektorek w NDI udzieliła się reszcie utalentowanych pracownikow. Zainicjonowana ocena okresowa, czyli okazja dla nas to nic innego jak przejaw jednej z form motywacji. Sposób oceny, jej jakość i efektywne docenienie pracownika z mojej strony jest idealne. Zaangarzowanie jednej z dyrektorek przekracza wszystkie możliwe standardy. Nie trudno też popamiętac kto naprawdę pracuje w firmie. Cała armia specjalistów, bogata w słowa uznania dyrektorki tylko czeka jak tu u prawdy dobrze zagnieżdzić się w oczach najszczerszych. Chcę by w końcu dali pracownikom pracować, a nie na jakieś zagraniczne wczasy wysyłają, by tylko się pochwalić jacy to dobrzy ońi. Prerii nie ma, kaktususy tez się skończyły. W szufladzie trzymam wypracowanie i czosnek. W zapasie cały wór tasiem filmowych. Pracownicy niedługo dostaniecie maila o wszystkich przebojach swoich idoli: Bono, Stachursky.. Będzie się działo...
1
worker 2016-05-18 17:00:11
czy ktoś może napisać o atmosferze pracy w tej firmie? Zaplecze techniczne budowy...
mowatrawa 2016-05-25 13:57:06
finanse i tego typu sprawy -ok. atmosfera - kiepska
ajlandia 2016-06-15 17:05:05
Firma to dno organizacyjne. Nikt nic nie wie, a jak przyjdzie do podejmowania decyzji to klasyczna spychologia. Jak przyszłam to byłam zapewniana o solidnej strukturze, przyjacielskich stosunkach, dobrym wynagrodzeniu. Osoby zajmujące się sprawami księgowymi tylko patrzą jak na innych swoje obowiązki przerzucić, a same do godziny 12 są w kuchni na plotkach i kawce. Rzeczywistość jest zupełnie inna. W NDI liczy się tylko wyzysk pracownika. Zero socjalu, ubezpieczenia dodatkowo płatne, ZFŚŚ nic nie daje, kontrolują na każdym kroku. By móc zaparkować w firmie trzeba dodatkowo zapłacić, nawet gdy ma się zaplanowany urlop - nie ma możliwości zawieszenia płacenia. Dodatkowo za każdym razem jak przychodzę do firmy przy drzwiach bocznych bez przerwy ktoś pali papierosy, jest do dla mnie bardzo drażniące. Wielki szyld, a ludziom z butów słoma wychodzi.
Gorycz 2016-08-31 21:12:00
Jestem pracownikiem NDI i powiem, że zawiodłem się na firmie. Jeden wielki chaos, rzucanie się i przeskakiwanie z tematu na temat. Masa niekompetentnych osób, z którymi współpraca to jedna wielka udręka. Firma szuka oszczędności, bo utopiła miliony na niedoszacowanych realizacjach. Kontrolerzy potrafią "zapomnieć" o kilkumilionowych kosztach i nie ujęciu ich w prognozie. Szefowie projektów zmieniają się jak w kalejdoskopie, niedoświadczeni z ewidentnym brakiem podstawowych zasad kulturalnego wychowania. Firma tnie na wszystkim, a może by tak zredukować nadmierne zatrudnienie, są takie działy, które generują tylko koszty, jak np. modnisie z rekrutacji, które zamiast pomagać tylko uprzykrzają życie po przez wypełnianie jakichś bzdurnych ankiet i nikomu niepotrzebnych wniosków. Może by tak podcinać wynagrodzenia doradcą prezesów? Albo dyrektorom od niewiadoma czego. Kolejną bolączką firmy jest jej zaniedbanie. Brud, kurz, nieposprzątane, w niektórych pomieszczeniach dosłownie śmierdzi. Sprzątaczki sa tylko od paradowania po piętrach miedzy swoimi kanciapami. Długo by pisać, prace w NDI polecam tylko desperatom. Bezpłatne nadgodziny to norma, o premi zapomnijcie, socjal ubogi, za wszystko dodatkowo trzeba płacić. Popracuje jeszcze trochę i tez się zawijam do normalnej firmy.
7
sauron 2016-09-25 19:58:13
jak chcesz mieć ambitne stanowisko przyacielu to na budowy kierowników szukają obecnie i inzynierów.
Gość 2016-11-16 12:53:29
Rozwiń temat co do wynagrodzenia i warunków pracy na tych stanowiskach bo jest zainteresowanie.
wronia 2016-11-21 17:16:46
jaka firma to i takich zatrudnia podwykonawców bo dobrzy z nimi nie chcą współpracować tak przynajmniej jest na w warszawie na Targówku zatrudniają podwykonawców co mają samych ludzi z łapanki bez szkoleń ,badań lekarskich i każdy chodzi w ciuchach jakie ma jest takie powiedzenie jak cie widza tak cię piszą
5
Zostaw swoją opinię o NDI S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NDI S.A.