brak logo

NDI S.A.

Warszawa

Opinie o NDI S.A.

oo 2016-02-10 14:34
To już wiem, czemu nie dostała podwyżki. Przykre
df 2016-02-25 14:28
Żadamy równego traktowania pracowników!
jaca 2016-02-26 11:43
Uczestniczyłem w NDI, w rekrutacji na stanowisko specjalisty ds. finansów.(usunięte przez administratora)Wynagrodzenie jest wcześniej ustalone w formie widełek. Są porównywane wynagrodzenia innych pracowników z tego stanowiska i takie uśrednione jest proponowane. Zatrudniają do spółki NDI ZOO, by w razie czego mogli cię bezkarnie zwolnić. Jak wybłagasz podwyżke, to tylko w formie umowy cywilno-prawnej. Podczas rozmowy uprzedzają, że generalnie nie płacą nadgodzin, ale nie dotyczy to księgowości, bo tam mają lepsze układy z dyrektorem finansowym i jak księgowe się upominaja to dostają zapłate za nadgodziny. Mi powiedzieli, że szukają tylko meżczyzn, bo kobiety to zachodzą w ciaże i wiadomo. Dałem sobie spokój z tą firmą, nawet jak zapraszają na rozmowe rekrutacyjną to w 1 mailu znalazłem 6 błedów, w tym 2 ortograficzne.
3
kalafior 2016-03-14 10:30
Malkontentom nikt nie dogodzi, warunki muszą być naprawdę skrajne, żeby było źle. Jeśli komuś chce się pracować bez kombinowania, jeśli ktoś umie zawalczyć o swoje, to odnajdzie się wszędzie. Zawsze lepiej spróbować samemu, niż polegać na czyichś, często mocno subiektywnych, opiniach.
1
jaho 2016-03-25 07:41
nerwowa
ency 2016-03-25 07:47
Jesteś pewien? Wiesz o wszystkich rzeczach w firmie? A może wszystkiego nie wiesz? Gdyby spółka była fair wobec wszystkich swoich pracowników byłoby w porządku. Co to za ciche umowy zamiast premi? Co z reszta pracowników? Co z socjalem? Nadal wmawiają Ci, ze firma jest super i równo traktuje pracowników? Zastanów sie nad tym, prawda może cię zaskoczyć.
5
borówka 2016-04-15 12:25
Owoce borówki amerykańskiej można bez problemu kupić jednak są dość drogie, dlatego też z roku na rok rośnie popularność amatorskiej uprawy borówki w przydomowych ogrodach. Podpowiadamy jak założyć w ogrodzie małą plantację borówek oraz jak je pielęgnować aby cieszyć się ich dorodnymi owocami.
1
cytryna 2016-04-15 12:29
Ile witaminy C ma cytryna? I czy jedząc cytryny, można wzmocnić odporność organizmu na przeziębienia, grypę i sezonowe infekcje? Cytryna pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu - to ważny składnik diet odchudzających.
Chociaż cytryna wcale nie jest królową witaminy C, zawiera jej na tyle dużo (53 mg/100 g), by wspierać odporność i łagodzić przebieg infekcji. Tym bardziej że ma też sporo rutyny, która zapobiega utracie witaminy C z organizmu i uszczelnia naczynia krwionośne.
1
Salvado 2016-04-15 15:04
Nie zamienie na nic inego pracy w NDI. Pracowałem juz na kilku projektach i w każdym spotkałem przemiłych ludzi. Kierownictwo z Sopotu wspiera nas w zadaniach i nigdy nie pozostawiło samych sobie. Czasem jest cieżko, terminy gonią, ale zawsze pozytywnie.
1
oollloo 2016-04-15 15:53
Pracuję w firmie ponad 10 lat, razem z nią przeżyłam cieżkie i dobre czasy. Choć nie zawsze wszystko układało się idealnie, to nigdy nie doświadczyłam jakichkolwiek przyjawów złej woli od strony przełożonych. Atmosfera w dużej mierze zależy od samych pracowników. Zarobki są atrakcyjne i zawsze na czas. W święta - dodatkowe dni wolne, Mikołaj.
Salvado 2016-04-15 16:29
Entuzjastyczna postawa jednej z dyrektorek w NDI udzieliła się reszcie utalentowanych pracownikow. Zainicjonowana ocena okresowa, czyli okazja dla nas to nic innego jak przejaw jednej z form motywacji. Sposób oceny, jej jakość i efektywne docenienie pracownika z mojej strony jest idealne. Zaangarzowanie jednej z dyrektorek przekracza wszystkie możliwe standardy. Nie trudno też popamiętac kto naprawdę pracuje w firmie. Cała armia specjalistów, bogata w słowa uznania dyrektorki tylko czeka jak tu u prawdy dobrze zagnieżdzić się w oczach najszczerszych. Chcę by w końcu dali pracownikom pracować, a nie na jakieś zagraniczne wczasy wysyłają, by tylko się pochwalić jacy to dobrzy ońi. Prerii nie ma, kaktususy tez się skończyły. W szufladzie trzymam wypracowanie i czosnek. W zapasie cały wór tasiem filmowych. Pracownicy niedługo dostaniecie maila o wszystkich przebojach swoich idoli: Bono, Stachursky.. Będzie się działo...
1
worker 2016-05-18 17:00
czy ktoś może napisać o atmosferze pracy w tej firmie? Zaplecze techniczne budowy...
mowatrawa 2016-05-25 13:57
finanse i tego typu sprawy -ok. atmosfera - kiepska
ajlandia 2016-06-15 17:05
Firma to dno organizacyjne. Nikt nic nie wie, a jak przyjdzie do podejmowania decyzji to klasyczna spychologia. Jak przyszłam to byłam zapewniana o solidnej strukturze, przyjacielskich stosunkach, dobrym wynagrodzeniu. Osoby zajmujące się sprawami księgowymi tylko patrzą jak na innych swoje obowiązki przerzucić, a same do godziny 12 są w kuchni na plotkach i kawce. Rzeczywistość jest zupełnie inna. W NDI liczy się tylko wyzysk pracownika. Zero socjalu, ubezpieczenia dodatkowo płatne, ZFŚŚ nic nie daje, kontrolują na każdym kroku. By móc zaparkować w firmie trzeba dodatkowo zapłacić, nawet gdy ma się zaplanowany urlop - nie ma możliwości zawieszenia płacenia. Dodatkowo za każdym razem jak przychodzę do firmy przy drzwiach bocznych bez przerwy ktoś pali papierosy, jest do dla mnie bardzo drażniące. Wielki szyld, a ludziom z butów słoma wychodzi.
1
Gorycz 2016-08-31 21:12
Jestem pracownikiem NDI i powiem, że zawiodłem się na firmie. Jeden wielki chaos, rzucanie się i przeskakiwanie z tematu na temat. Masa niekompetentnych osób, z którymi współpraca to jedna wielka udręka. Firma szuka oszczędności, bo utopiła miliony na niedoszacowanych realizacjach. Kontrolerzy potrafią "zapomnieć" o kilkumilionowych kosztach i nie ujęciu ich w prognozie. Szefowie projektów zmieniają się jak w kalejdoskopie, niedoświadczeni z ewidentnym brakiem podstawowych zasad kulturalnego wychowania. Firma tnie na wszystkim, a może by tak zredukować nadmierne zatrudnienie, są takie działy, które generują tylko koszty, jak np. modnisie z rekrutacji, które zamiast pomagać tylko uprzykrzają życie po przez wypełnianie jakichś bzdurnych ankiet i nikomu niepotrzebnych wniosków. Może by tak podcinać wynagrodzenia doradcą prezesów? Albo dyrektorom od niewiadoma czego. Kolejną bolączką firmy jest jej zaniedbanie. Brud, kurz, nieposprzątane, w niektórych pomieszczeniach dosłownie śmierdzi. Sprzątaczki sa tylko od paradowania po piętrach miedzy swoimi kanciapami. Długo by pisać, prace w NDI polecam tylko desperatom. Bezpłatne nadgodziny to norma, o premi zapomnijcie, socjal ubogi, za wszystko dodatkowo trzeba płacić. Popracuje jeszcze trochę i tez się zawijam do normalnej firmy.
14
sauron 2016-09-25 19:58
jak chcesz mieć ambitne stanowisko przyacielu to na budowy kierowników szukają obecnie i inzynierów.
Gość 2016-11-16 12:53
Rozwiń temat co do wynagrodzenia i warunków pracy na tych stanowiskach bo jest zainteresowanie.
wronia 2016-11-21 17:16
jaka firma to i takich zatrudnia podwykonawców bo dobrzy z nimi nie chcą współpracować tak przynajmniej jest na w warszawie na Targówku zatrudniają podwykonawców co mają samych ludzi z łapanki bez szkoleń ,badań lekarskich i każdy chodzi w ciuchach jakie ma jest takie powiedzenie jak cie widza tak cię piszą
8
Bigi 2017-01-16 21:55
dlaczego szukaja kogos do Hr? jak wyglada sytuacja w tym.dziale? czy warto skladac cv? prosze o powazne komentarze
lola 2017-02-02 11:41
Bo jedna z pań "zabrzuszyla"
Ananas 2017-02-14 20:33
Firma - przekręt nie szanują pracowników. Kierownictwo ma klapki na oczach i nie widzi co się dzieje na niższych szczeblach
ja 2017-02-15 13:29
Jakie zarobki ma behapowiec?
Słowo klucz 2017-02-18 08:29
Będziesz pierwszym stałym na Warszawę z tego co wiem...zazwyczaj byli na kontrolę z Sopotu tak więc o zarobki specjalisty BHP z Warszawy tutaj nie pytaj...
1
Arson 2017-02-23 19:32
Firma - krzak, skąpią wszystkiego nawet pączki najgorszego sortu dają.... firma oszczędza, firmowej kawy tu nie dostaniecie.
2
dzik 2017-02-24 07:51
Piszcie o pieniądzach. Ile płacą. Konkrety. A nie takie pitu pitu. Ten zły, tamten niedobry. Zawsze znajdzie się osoba, która nie odpasuje.
Hhhhhhhhh 2017-02-26 15:07
Zarobki słabe, dyrektorzy od 8 tysi w górę, specjaliści 2-3 tysięcy, szeregowi to minimum 2 klocki. Księgowa z 8 letnim stażem 3,5 brutto po znajomosci.
2
AS 2017-02-27 18:22
Wszystkie kwoty brutto czy netto oraz Sopot czy ogólnie w firmie ?
Anna 2017-03-01 09:45
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko inżynieryjne. Na spotkaniu były ze mną były 2 osoby: kobieta od kadr i jakiś kierownik. Babka opowiadała przez 15 minut o firmie i kontraktach i jaka to firma nie jest wspaniała. Potem włączył się facet - był bardzo agresywny, pytania leciały jedno za drugim: a dlaczego tak, a dlaczego nie inaczej, a czemu zmiana pracy, a czemu budowa itp. itd. Czułam się jak na przesłuchaniu w areszcie śledczym. Mało pozytywnie wspominam. Pracy nie dostałam, może to i lepiej - ciężko by się współpracowało z tym Panem. Co do zarobków to nie wiem, podałam kwotę, zapisali i tyle.
4
inż. 2017-03-06 11:34
Uuu.. to jak na poziomie specjalisty 6tysi nie do osiągnięcia. Polski kapitał, wiadomo.
Jaca 2017-03-12 21:30
Tną na wszystkim w minionym roku Mikołaj był beznadziejny. Ndi nie daje nawet darmowej kawy.
Witek 2017-03-27 21:05
NDI? Traktują człowieka jak gówno. Wycisną ile się da, wodzą za nosa, obiecują gruszki na wieżbie; a tak na prawdę mają w dupie długoletnich i wiernych pracowników, którzy nie opuścili firmy, gdy była w problemach po A4.
10
Edi 2017-04-02 00:38
Ludzie, jak firma Wam nie odpowiada to dlaczego wciąż tam pracujecie? idźcie do innej firmy i zobaczycie jak się traktuje pracowników. Pracowałem poprzednio w kilku takich firmach wiec wiem co mówię. Jestem w firmie od ponad roku i jestem bardzo mile zaskoczony że tutaj naprawdę liczy się człowiek. Bardzo duża stabilność, umowa bez problemu przedłużona, ludzie bardzo pomocni. Fakt, że nie wszystko jest idealnie, ale w jakiej firmie jest? dla mnie liczy się stabilność i dobre traktowanie pracowników i to tutaj mam. Marudy wszędzie się znajdą....
9
Maja 2017-04-12 14:20
@Edi to ważne czuć się w pracy stabilnie i mieć pewność zatrudnienia. A co więcej możesz powiedzieć o tym co NDI zapewnia jako pracodawca?
almo 2017-04-14 13:37
Póki panuje caryca Dorota ta firma nic nie bédzie zapewniac, jest coraz gorzej. Maly grajdolek swity szanownej pani dyrektor!
5
Lo 2017-04-27 23:04
Na ile może liczyć kierownik robót?
1
sylwia 2017-04-28 14:44
też jestem ciekawa ile może zarobić kierownik robót sanitarnych z uprawnieniami od 7 lat. aplikowałam do firmy ale jestem z daleka i niewiem czy wogóle wybierać się na rozmowę. czy jest sens codziennie fatygować się pociągiem 2 godziny, czy też możecie polecić inna firmą sla mojego wykształcenia
Prof. nadzw. dr hab. 2017-05-09 19:25
Daj se spokój bo długo nie najeździsz ?
1
Msciciel 2017-06-01 20:58
Praca w NDI wyjaławia z uczuć, sprawia że stajemy się bezduszni i bezwzględni. Niszczy wewnętrznie, a gdy już jesteś pusty w duszy - wywala na zbity ryj, jak nikomu niepotrzebny paproch. I to po 8 latach wzorowej i przykładnej pracy.
5
Robo 2017-06-07 23:01
Jak sobie przegoglujecie to znajdziecie listy płac z maja 2017 roku z tej firmy. Niezłą muszą mieć zabezpieczenia, że taki dane wypływają.
4
ASS 2017-06-08 21:50
Wersja w pdf?
Mat_sanit 2017-06-12 08:19
A gdzie to można znaleźć? Aplikuję tam na kierownika robót sanitarnych i jestem ciekaw ile mogę zaproponować na rozmowie.
niebezpieczny bezpiecznik 2017-06-19 11:37
wpisz sobie w wyszukiwarkę LISTA PŁAC NDI i napewo znajdziesz, nie pamiętam który link od góry?
asdw 2017-07-07 22:53
Trudno się nie zgodzić z większością negatywnych opinii... tylko nie ma budów w sielankowej atmosferze tym bardziej jako generalny wykonawca. Fakt też jest taki że lepsza organizacja pracy pozwoliła by uniknąć przynajmniej części problemów..
jagnyc 2017-07-11 12:06
Na darknecie szukaj. Swoją drogą chciałbym być tam dyrektorem - pensyjka 20 tys. nieźle.
Maja 2017-07-14 08:58
A jak wyglądają inne warunki zatrudnienia w firmie? Jak oceniacie możliwość rozwoju jaką daje praca w NDI S.A.? Czy można liczyć na podnoszenie w niej kwalifikacji, czy też jakieś dodatkowe kursy/szkolenia?
Zdzisiek 2017-07-19 10:10
Możliwość rozwoju żadna, zero szkoleń, kursów itp.. Stres i nerwówka za marne grosze. Praca po godzinach. Nie polecam.
BU 2017-07-19 15:07
Pracowałam kiedyś w tej f-mie . Niestety nie mam dobrych wspomnień.
Na kontrakcie bywa różnie raz lepiej raz gorzej, ale wiele zależy od kadry zarządzającej. Jeśli chodzi o pieniądze, to są porównywalne jak w innych f-mach zajmujących się Generalnym Wykonawstwem. Niestety jest jedno WIELKIE ALE: pensja na jaką się umawiacie jest dzielona na dwie części tzw. podstawa+dodatek na kontrakt. Oczywiście nie informują o tym na rozmowie o pracę. Przychodzisz podpisać Umowę a tu pensja podzielona na dwie części. Gdy odmówiłam podpisania Umowy w takiej formie poinformowano mnie, że nie ma to żadnego wpływu na moje wynagrodzenie, a zresztą i tak już złożyłam wypowiedzenie u aktualnego pracodawcy więc jakie mam wyjście. No i podpisałam. Na szczęście gdy pracowałam w tej f-mie nie miałam planów powiększenia rodziny; ponieważ ostatnio zadzwoniła do mnie koleżanka, która nadal pracuje w f-mie NDI z płaczem, że gdy urodziła dziecko zaczęła dostawać wypłatę urlopu macierzyńskiego pomniejszoną o kwotę dodatku na kontrakt. W kadrach NDI dostała informację, że jest to zgodne z przepisami: skończył się kontrakt, podstawa urlopu ulega zmianie, i ona nic na to nie może poradzić bo taką Umowę podpisała. Pozostawiło to mój ogromny niesmak do tej f-my. Uważam, że postępują nieludzko.
To dotyczy Pań, natomiast Panowie, którzy podpisali umowę podzieloną na dwie części z chwilą zakończenia kontraktu dostaję porozumienie do podpisu o zdjęciu dodatku. I to tyle w temacie: Polskie podejście do pracownika, bardzo nieeleganckie. Na szczęście jest wiele firm które mają profesjonalne podejście do człowieka i takimi też pracownikami w swoich szeregach mogą się szczycić
1
Tomek 2017-07-21 13:46
Straszne to, takie januszowe oszczędności, które tak naprawdę dłuższej perspektywie prowadzą do ciągłej rotacji i wyrabiania sobie odpowiedniej opinii w środowisku. Z drugiej strony lepiej zawsze prosić o przesłanie wzoru umowy wcześniej, przed wypowiedzeniem w poprzedniej oraz potwierdzić kwotę emailem. Jak firma coś kręci to znaczy, że trzeba trzymać się z daleka. Pełno jest patologicznych zwyczajów na rynku pracy. Miałem kiedyś podobny przypadek w jednej firmie, że umawiałem się na kwotę netto a wpisali w umowę brutto. Podziękowałem z miejsca, jak próbowali wmówić mi, że tak było i tego nie zmienią. Jakby każdy dbał o swoje i nie dał się w maliny wpuszczać to szybko by się ukróciły takie praktyki. Pozdrawiam i życzę sukcesów w dalszej karierze.
Asha 2017-08-04 08:02
Pracuję w siedzibie NDI od trzech miesięcy. Organizacyjny chaos. Departament prawny kompletnie nic nie robi, nie potrafi dopiąć nawet najprostszej sprawy. W sądach pasmo nieustających porażek. Pion umów podobnie - jedna ta sama lewizna. Nigdy jeszcze nie widziałam tak wolno i nieskutecznie działającego IT - na załatwienie sprawy czeka się tygodniami. Zwykle kończy się stwierdzeniem "u mnie działa". Totalna ignorancja równiez od strony księgowości - wielogodzinne przesiadywanie na kawce i obgadywanie za plecami. Nie polecam pracy w NDI, ja za 2 miesiące się zwalniam.
4
Maja 2017-08-11 07:00
@Asha a jak wyglądają same warunki zatrudnienia w firmie? Czy one są dla Ciebie zadowalające? Sama wysokość wynagrodzenia, ale też charakter umowy? To ważna dla innych, potencjalnych pracowników.
Zostaw swoją opinię o NDI S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NDI S.A.