Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo

zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-28 15:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Olsztyn pracuje sie za magazyniera bo co i rusz sie zmienia... praca na zleceniu, cos musi byc nie tak skoro odchodza stamtad ludzie non stop a ogloszenie nie znika z szyby przy wejsciu , stoisz przez 10h na bacznosc , sztywno .
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2014-10-28 15:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pepe - 2012-06-13 21:38:05]:
Wystarczy cv zostawic jesli masz status ucznia i minimum srednie to masz szanse bo jesli jestes bez statusu ucznia to twoje szanse sa marne
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-11-04 18:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ciezka wieczne pretensje na umowe cywilno prawna , plus jak duzo osob jest na zmianie bo w 3-4 przy swiecie kawy jest tragedia
zdjecie uzytkownika
smyk - 2014-11-07 17:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie macie teraz umowy? robicie na zleceniu czy może na umowie o dzieło, jak to wygląda dokładnie? dajcie znać w temacie jak to dokładnie wygląda. Z góry wielkie dzięki, nie chciałbym iśc do nich do pracy całkowicie w ciemno tak naprawde i będę wdzięczny za waszą pomoc no i za opinie, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
romka - 2014-11-10 11:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem 4miesiace w sklepie , w ten czas odeszło 7osob , mnie wyrzucili bo straciłem status ucznia , praca nie najgorsza umowa zlecenie, nie mieli do mnie zastrzeżeń przez cały ten czas z dnia na dzień wyrzucili zostawiając na pastwę losu no cóż takie czasy są,ale żeby tak postąpiła firma szanująca się, brak mi słów na to
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-11-10 11:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [smyk - 2014-11-07 17:57:19]:
praca jest na umowę zlecenie jeśli chodzi o sklep tzn kawiarnie , umowa zlecenie bez ZUSU, obiecują umowę o pracę ale to się możesz starać jak ktoś się zwolni,mają wyznaczoną ilość miejsc na osoby o umowę o pracę i umowę zlecenie
zdjecie uzytkownika
julaa - 2014-11-10 11:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-08-29 14:55:03]:
To jest prawda, zgodze sie z kolezanka
zdjecie uzytkownika
obojetna - 2014-11-10 11:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gall - 2012-07-15 00:16:57]:
a kierownik sklepu i tak zatrudni osoby po znajomosci tzn kasjerek kolezanki , wiec po co to ogloszenie wisi np w Olsztynie ??? juz odpowiem wisi bo dziewczyny popracuja chwile i uciekaja albo kierownik zwalnia . Tylko zostaja te po znajomosci i przechodza na umowe o prace
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-11-10 12:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracaowałam w tchibo półtora roku, po pol roku zaczelam sie dopytywac o umowe o prace, i tak dopytywalam sie przez kolejny rok. Po czym niestety zrezygnowałam ponieważ wizja na umowe o prace była własciwie (zadna) Praca jest ogolnie dosc fajna, po pewnym czasie nawet nie przeszkadzalo mi to 'dzien dobry witamy w tchibo'. Jednak, przez caly okres pracy bylam zatrudniona na umowe zlecenie, co wiecej zmienialy sie agencje, przez ktore Umowy zlecenie byly zatrudniane.. tak wiec na poczatku zarabialam ok 9 zł a na koniec 8 z jakims groszem za godzine (agencje z miesiaca na miesiac odciagaly nam wiecej kasy). Nie wspomne juz o tym ze prowadzilam zmiane, i caly sklep bez wyslania na zadny kurs, przez co teraz nie moge w aplikowaniu na inne stanowiska pracy udowodnic, ze prowadzilam zmiane. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
slawo - 2014-11-14 12:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no name - 2014-09-24 18:59:11]:
od czego zależy system 8/12 w produkcji
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-11-16 15:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda linia produkcyjna ma inaczej przyjęty system pracy. Jeżeli jest mocno obciążona zamówieniami to pracuje się w systemie wykorzystującym każdy dzień tygodnia. W przypadku gdy jest to możliwe przechodzi się na system 8 godziny z wolnymi weekendami.
Zmiany na liniach nie są reguła. Zdarzały się przypadki gdzie przechodzilismy z jednego systemu w inny z powodu braku zamówień lub modernizacji linii.
Dla mnie system 12 godzinny jest najlepszym rozwiązaniem pracy zmianowej.
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-17 13:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-23 21:57:09]:
Dokładnie tak to wygląda jak ktoś napisał. Korporacyjne mydlenie oczu. Jak można iść z problemem do kadr przeciwko własnemu przełożonemu to jakiś absurd. Same kadry są tutaj w porządku ale szabelką marazmu tej firmy się nie zwojuje. No i oczywiście jak nie lubi Cię szef i nie masz poparcia jesteś nikim. A i dla ambitnych co to chcą nowoczesności, zapomnijcie: tutaj hasłem przewodnim w biurze jest: nie da się i zawsze tak było
zdjecie uzytkownika
waldemar - 2014-11-22 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też myślałem żeby starać się u nich o stanowisko pracy na kasie w jakimś sklepie albo kawiarni ale muszę przyznać że trochę mnie odstraszyliście pisząc o takich dziwnych sytuacjach. to bez statusu ucznia nie mogę się tam normalnie przyjąć? trochę niedajnie jeśli tak jest... no ale chociaż by grafik jest elastyczny?
zdjecie uzytkownika
Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-11-10 12:37:53]:
Bardzo często odwiedzam sklep Tchibo, kawa bardzo Mi smakuje. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Panie sklepowe są ubrane w eleganckie mundurki. Zastanawiałam się nawet nad podjęciem pracy w tej firmie ale po przeczytaniu wielu opinii Mam mieszane uczucia. Obecnie Jestem zatrudniona jako ekspedientka w sklepie spożywczym osiedlowym. Zarobki porównywalne, praca na stałe, na 2 zmiany, 40 godzin tygodniowo, a jeżeli przepracuje więcej to dodatkowo płatne albo wolne. Jesteśmy po 2 na zmianę, ruch zależy od godziny. W sklepie nie ma kamer, więc jak nie ma ruchu można posiedzieć na taboreciku za ladą. Właścicielka ma bzika na punkcie wyglądu, czyli musimy mieć włosy spięte i fartuszek zapięty. Jeden wielki minus taki że, od 5.30 sklep jest otwarty.
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-11-27 13:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41]:
W Tchibo nie dostaniesz pracy na caly etat , ogolnie sie dostaje tzn wyrabia sie od 120 do 50 co miesiac , umowa zlecenie, musisz stac na bacznosc, regulki gadac i zachecac bardzo namietnie do kupna ich produktow sprzedazowych. Szczerze odradzam pracowalam 5miesiecy tam. Godzinki ucinaja sajgon jednym slowem
zdjecie uzytkownika
ELAA - 2014-11-27 13:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Slyszalam ze kiedys byly bardzo dobre warunki pracy, sama jakis czas temu pracowalam przez posrednictwo firmy RANDSTAD do tej pory nie moge uzyskac zakonczenia umowy zeby zarejestrowac sie w urzedzie pracy, poniewaz jak dzwonie pod podany nr to pani jest na urlopie albo sie nieodbiera telefonu. Kierownictwo powiedzialo ze oni w formie ustnej daja zakonczenie umowy cyrk na kolkach
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-11-27 13:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
grafik nie jest elastyczny, ja pracowalam pare miesiecy to jak chcialam miec jedna niedziele wolna to zwielka laska mi dali , w tygodniu duzo wolnego a jesli zblizal sie weekend to ktos musial pracowac zeby kierownictwo miala cale weekendy wolne i reszta pracownikow
Tchibo "Wywiad z Marta Pogorzelska - HR Business Partner w firmie Tchibo "
Jak wygląda proces rekrutacji?z ilu etapów się składa? W zależności od rodzaju i poziomu stanowiska, o które ubiega się kandydat, procesy mogą się różnić przebiegiem i liczbą etapów.   Jak to wygląda w praktyce?  W przypadku stanowisk specjalistycznych i menedżerskich po analizie CV pod kątem trafności doświadczeń i kompetencji zapraszamy kandydata na spotkanie z reprezentantem działu HR. Opieramy się w trakcie takiej rozmowy na zasadach w...
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-11-27 13:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak dokladnie jest z tym statusem ucznia, mnie osobiscie wywalili bo stracilam status ucznia bylam na wolnym i dostalam telefon ze konczymy wspolprace a przyznam ze niebylo wczeniej do mnie zadnych zastrzezenie i skarg tak postepuja ludzie bez sumienia i zadnych skrupolow zostawiaja czlowieka na pastwe losu obiecujac jeszcze umowe o prace i szkolenie w Warszawie a porem wyrzucaja
zdjecie uzytkownika
ewelka - 2014-11-27 14:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obiecanki cacanki z umowa o prace doswiadczylam sama tego ale taki mamy teraz rynek pracy niestety trzeba raz byc kajerem , a nie raz sprzataczka czy budowlancem
zdjecie uzytkownika
mycha - 2014-12-05 22:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca tam kiedys byla rozwojowa ale nie teraz stawka godzinowa oki tylko ze nie wyrabia sie calego etatu (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
grubi - 2014-12-07 14:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wyrabia się etatu bo jest ogólnie mało godzin? ile menij wiecej misiecznie udawało Ci sie zarobic i ile pracowałes? Jak to jest że raz jest a raz nie ma pracy? i ogólnie moze ktoś napisac jeszcze czy rzeczywiście tak jest że zazwyczaj całe weekendy się pracuje? Czy można sobie to jakoś cwzesniej ustalic?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-10 11:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś powiedzieć coś więcej o rozmowie kwalifikacyjnej do laboratorium w Tchibo (Marki)? Wiecie jak kształtują się tam zarobki dla młodych ludzi?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-10 11:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś powiedzieć coś więcej o rozmowie kwalifikacyjnej do laboratorium w Tchibo (Marki)? Wiecie jak kształtują się tam zarobki dla młodych ludzi?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa nie była profesjonalna Pan kierownik zatrudnił mnie bo jestem atrakcyjna Olsztyn Tchibo
Pytania: Czy jestem dyspozycyjna ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkalam sie z sytuacja kiedy pracownik zostaje zwolniony poniewaz stracil status studenta.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grubi - 2014-12-07 14:23:22]:
grubi: wszystko zalezy od lokalizacji CH i natezenia ruchu, jednak w wiekszosci jest tak, ze w weekendy jest on wiekszy i potrzeba wiecej ludzi. Wydaje mi sie, ze w wiekszosci sklepow mozna ustalic, ktory weekend bedziesz miec wolny o ile bedzie to w granichach rozsadku i ok wobec innych pracownikow
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tchibo ?
Zadaj pytanie
x