Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo


Oceniono 232 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Tchibo
Fabryczna 5
00-446 Warszawa
service@tchibo.pl
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-29 15:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dopytuję się o system zmianowy :) W Markach które działy pracują zmianowo? i w jakich godzinach?
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2014-08-29 21:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oj ludzie co się dzieje,wpuścili pana z (usunięte przez administratora) a góra na to pozwala a taka wspaniała była firma Tchibo...kiedyś.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-03 11:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak można skontaktować się z działem rekrutacji w Markach? Nie chodzi mi o mail ogólny: rektutacja@tchibo.pl tylko konkretnie do Marki Manufacturing.
Dziękuję!!!
zdjecie uzytkownika
KOMA - 2014-09-10 21:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-08 08:40:21]:
"Nieustannie rozwijamy program wewnętrznych promocji i zapewniamy możliwość awansów naszym pracownikom". Szanowny zespole Tchibo czy te słowa mają zastosowanie w tej kiedyść mega organizacją?. Proszę podać dwa, trzy przykłady potwierdzające ten wasz program w dziale sprzedaży. Patrząc na to z zewnątrz i wewnątrz to wszystkie nowe stanowiska obsadzane są przez byłych pracowników firmy produkującej między innymi jogurty/LKM,RWM,RSM,KRAJOWY KIEROWNIK ODPOWIEDZIALNY ZA HURT/ - co za zbieg okoliczności - w sumie podobno 14 osób a efekt to coraz większy haos,spadające wyniki,brak realizacji planów sprzedażowych nie wspominając o zaangażowaniu.... Czy naprawdę wśród jeszcze pracujących osób nie ma nikogo kto posiada takie kompetencje? Nawet ogłoszenia nie było , że aktualnie poszukujemy osoby na stanowisko takie a takie tylko pojawiły się maile witające nowe ososoby w firmie. Tak to było i pewnie jest bardzo motywujące! Rozwój na szczęście następuje w innych firmach gdzie ludzie się odnajdują, zostając zatrudnieni bo okazuje się, że mają kompetencje. Oczywiście w firmach sprzedażowych pewnie świat idealny nie istnieje lecz są firmy gdzie jest stabilazacja idąc do celu obraną strategią.No i żeby była jasność - Tchibo jako pracodawca to dobra firma, a zmiany w modelu zarządzania zweryfikuje "szoper" :-(
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-10 23:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trochę prawdy w wypowiedzi kolegi ale uważam że spadek wywołuje ekipa od producenta napoi a nie jogurty, napoje same oczerniały swoich szefów na tym portalu aby zająć ich miejsca, i tak też się stało, od sierpnia zeszłego roku wszystko upada, (usunięte przez administratora) to zepsuło a fakt jest taki że pod wodzą (usunięte przez administratora) wszystko było dobrze
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-11 09:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie: Jak można skontaktować się z działem rekrutacji w Markach? Nie chodzi mi o mail ogólny: rektutacja@tchibo.pl tylko konkretnie do Marki Manufacturing.
Dziękuję!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-11 09:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marki@tchibo.pl
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-11 09:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bo ja - 2014-08-08 20:34:29]:
"bo ja" czytasz dalsze odpowiedzi i nadal potwierdzasz ze Tchibo awansuje swoich ludzi ? Ciekawe jak długo w firmie pracujesz. potwierdzę wcześniejsze wpisy użytkowników: Tchibo to super firma ale od 1-2 lat beznadziejnie zarządzana przez osoby zatrudnione z zewnątrz. Naprawdę wielka szkoda ze zniszczyli taki model firmy idąc w zła stronę. A później Ci powiedzą ze to (usunięte przez administratora) decyduje o wszelkich zmianach :D Powtarzam : szkoda ze "góra" nie wie co dzieje się na samym dole, a w przekazie informacji z dołu do góry następuje wiele przekłamań wiec nie maja dostępu do prawdziwych danych. Licza sie tylko TABELKI (usunięte przez administratora) :) Pozdrawiam serdecznie :)
zdjecie uzytkownika
why - 2014-09-11 12:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W siedzibie Tchibo a ul.F. licza sie tylko cyferki ukazane w tabelach, całkowite przekłamanie rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
były krawat - 2014-09-11 22:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20]:
No to pojechałaś/eś...najlepsze jest to o przedstawicielach i ich zarobkach.Złodziej i bumelanci o to szeroko.Popracowalibyście trochę w terenie to by wam rura zmiękła ...oj nieładnie.No z tego co przeczytałem to wszystko masz ogarnięte fabryka,teren,sklepy,serwis czyli w myśl zasaday jak się na wszystkim znam to tylko tak się wydaje.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-12 14:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W jakich godzinach są zmiany na produkcji?
zdjecie uzytkownika
krawiec - 2014-09-13 15:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
magazynierzy z fabryki w Markach w ostatnim czasie zwalniają się z pracy ciekawe dla czego
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-09-15 13:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają płace i organizacja pracy w takich działach jak laboratorium/ dział jakości. zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów aplikacyjnych. Czy może ktoś mi przedstawić tę sytuację?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-09-15 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krawiec - 2014-09-13 15:46:52]:
Na pewno Ty znasz odpowiedź i chcesz się nią podzielić. "Dlaczego" piszemy razem.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-23 21:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tchibo wydało dużą kwotę na jakiś nic nie znaczący certyfikat Top Employer.
Bardzo się z tym certyfikatem obnosi. Przedstawiane są możliwości jakie to pracodawca daje swoim pracownikom, program równowaga praca rodzina itp.
Jednak kto może skorzystać z tego programu?! Chyba nikt, przełożeni po usłyszeniu, moim zdaniem, naprawdę szczerego i konkretnego uzasadnienia do wniosku o możliwość pracy w domu odpowiadają, że nie ma takiej możliwości, że a to ze sprzętem problem, a to w firmie to nie funkcjonuje itd. A przecież cały ten program miał ułatwić pracownikom łączenie życia zawodowego z rodzinnym. A w rzeczywistości przełożeni mają gdzieś życie rodzinne pracownika. Ponadto dyskryminacja, są osoby na stanowiskach nie kierowniczych, którzy jakoś mogli i mogą pracować trochę w domu i trochę w biurze, ale to chyba bardziej wynika z tego, że jest się pupilkiem szefa i nie ma to nic wspólnego z programem równowaga praca rodzina.
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2014-09-24 17:15:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za wyrażoną opinię. Program Równowaga Praca – Rodzina jest elementem realizowanej przez nas polityki. W ramach programu jest możliwość pracy z domu, jednak każdorazowo wymagana jest zgoda przełożonego. Wynika to z faktu, że standardowym miejscem pracy każdej osoby z biura jest siedziba spółki.
W przypadku jakichkolwiek niejasności czy sytuacji, kiedy decyzja przełożonego nie jest dla pracownika zrozumiała, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem personalnym.
zdjecie uzytkownika
katia - 2014-09-24 17:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeby moc sie chwalic tytulem TOP, trzeba najpierw byc TOP - na tym sie skupcie. HR poza wdrozeniem programu w biurze nie robi w tym temacie nic, wiec jak kierownicy maja dzialac zgodnie z jego zasadami? Masaze i istruktaz o jedzeniu salaty? Nie tedy droga..
Tchibo "Wywiad z Marta Pogorzelska - HR Business Partner w firmie Tchibo "
Jak wygląda proces rekrutacji?z ilu etapów się składa? W zależności od rodzaju i poziomu stanowiska, o które ubiega się kandydat, procesy mogą się różnić przebiegiem i liczbą etapów.   Jak to wygląda w praktyce?  W przypadku stanowisk specjalistycznych i menedżerskich po analizie CV pod kątem trafności doświadczeń i kompetencji zapraszamy kandydata na spotkanie z reprezentantem działu HR. Opieramy się w trakcie takiej rozmowy na zasadach w...
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-09-24 18:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zmiany w Tchibo Marki:
Biuro: od 09:00 do 17:15
Liderzy: od 08:00 do 16:15
Magazyn, laboratorium i produkcja według dwóch harmonogramów:
2 dni z rzędu po 12 godz od 06:00 do 18:00 potem 2 dni wolne. Trzeciego i czwartego dnia od 18:00 do 06:00 i 2 dni wolne. Potem cykl się powtarza.
Kolejny system jest 8-godzinny.
nocna zmiana od 21:45 do 06:00 przez 5 dni w tyg. Potem
druga zmiana od 13:45 do 22:00 i pierwsza zmiana od 06:00 do 14:15
Soboty, niedziele i wszystkie święta wolne.
zdjecie uzytkownika
Koryn - 2014-09-25 09:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liderzy powinni być wsparciem dla zwykłych pracowników w innym przypadku jaki jest sens ich działania, który ma przecież popychać firmę do przodu? Warunki pracy Tchibo naprawdę stwarza niezłe, ale powinno to iść w parze z zatrudnianiem kompetentnych ludzi, którzy będą potrafili w dobry sposób zmotywować siebie i innych do pracy.
zdjecie uzytkownika
ava - 2014-09-26 18:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje się może ktoś z Was jaka jest atmosfera pracy w laboratorium w Markach? Jakie są tam zarobki?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-27 13:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tchibo fajna firma tylko (usunięte przez administratora) z firmy napojowej ją psują,jak ich się firma pozbędzie to wszystko wróci do normy bo ci ludzie już rozłożyli poprzednie firmy na łopatki,także jogurty do roboty wywalić napoje i obroty wskoczą na wyższy pułap jogurty w was nadzieja ,jesteśmy z wami
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-09-27 13:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-09-27 13:21:44]:
dobry tekst i prawdziwy,tylko należy pamiętać aby wyczyścić jeszcze (usunięte przez administratora) od napoi bo też jest ich paru a psują atmosferę
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-09-30 18:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jakos im nie idzie zatrudnianie tych liderow. Raz zatrudnili z zewnatrz i dlugo nie porobil. Pare linii nie ma jeszcze obsadzonego stanowiska lidera.
W labolatorium atmosfera nie jest zla. Gorzej dla laborantek jest na liniach gdy np chce zatrzymac towar albo linie. Czasem operatorzy troche sie z nimi podrocza :-) Wiele z nich w ostatnim czasie sie wylruszylo i poszlo na macierzynski.
zdjecie uzytkownika
wujek - 2014-10-13 11:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy dział jakości pracuje zmianowo? Jakie działy mają stałe godziny pracy?
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-10-13 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmiany kontroli jakości opisane kilka postów wyżej.
Na jedną zmianę pracują tylko liderzy i biuro.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x