Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo

zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2014-09-24 17:15:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za wyrażoną opinię. Program Równowaga Praca – Rodzina jest elementem realizowanej przez nas polityki. W ramach programu jest możliwość pracy z domu, jednak każdorazowo wymagana jest zgoda przełożonego. Wynika to z faktu, że standardowym miejscem pracy każdej osoby z biura jest siedziba spółki.
W przypadku jakichkolwiek niejasności czy sytuacji, kiedy decyzja przełożonego nie jest dla pracownika zrozumiała, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem personalnym.
zdjecie uzytkownika
katia - 2014-09-24 17:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeby moc sie chwalic tytulem TOP, trzeba najpierw byc TOP - na tym sie skupcie. HR poza wdrozeniem programu w biurze nie robi w tym temacie nic, wiec jak kierownicy maja dzialac zgodnie z jego zasadami? Masaze i istruktaz o jedzeniu salaty? Nie tedy droga..
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-09-24 18:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Zmiany w Tchibo Marki:
Biuro: od 09:00 do 17:15
Liderzy: od 08:00 do 16:15
Magazyn, laboratorium i produkcja według dwóch harmonogramów:
2 dni z rzędu po 12 godz od 06:00 do 18:00 potem 2 dni wolne. Trzeciego i czwartego dnia od 18:00 do 06:00 i 2 dni wolne. Potem cykl się powtarza.
Kolejny system jest 8-godzinny.
nocna zmiana od 21:45 do 06:00 przez 5 dni w tyg. Potem
druga zmiana od 13:45 do 22:00 i pierwsza zmiana od 06:00 do 14:15
Soboty, niedziele i wszystkie święta wolne.
zdjecie uzytkownika
Koryn - 2014-09-25 09:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Liderzy powinni być wsparciem dla zwykłych pracowników w innym przypadku jaki jest sens ich działania, który ma przecież popychać firmę do przodu? Warunki pracy Tchibo naprawdę stwarza niezłe, ale powinno to iść w parze z zatrudnianiem kompetentnych ludzi, którzy będą potrafili w dobry sposób zmotywować siebie i innych do pracy.
zdjecie uzytkownika
ava - 2014-09-26 18:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje się może ktoś z Was jaka jest atmosfera pracy w laboratorium w Markach? Jakie są tam zarobki?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-27 13:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tchibo fajna firma tylko (usunięte przez administratora) z firmy napojowej ją psują,jak ich się firma pozbędzie to wszystko wróci do normy bo ci ludzie już rozłożyli poprzednie firmy na łopatki,także jogurty do roboty wywalić napoje i obroty wskoczą na wyższy pułap jogurty w was nadzieja ,jesteśmy z wami
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-09-27 13:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-09-27 13:21:44]:
dobry tekst i prawdziwy,tylko należy pamiętać aby wyczyścić jeszcze (usunięte przez administratora) od napoi bo też jest ich paru a psują atmosferę
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-09-30 18:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jakos im nie idzie zatrudnianie tych liderow. Raz zatrudnili z zewnatrz i dlugo nie porobil. Pare linii nie ma jeszcze obsadzonego stanowiska lidera.
W labolatorium atmosfera nie jest zla. Gorzej dla laborantek jest na liniach gdy np chce zatrzymac towar albo linie. Czasem operatorzy troche sie z nimi podrocza :-) Wiele z nich w ostatnim czasie sie wylruszylo i poszlo na macierzynski.
zdjecie uzytkownika
wujek - 2014-10-13 11:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy dział jakości pracuje zmianowo? Jakie działy mają stałe godziny pracy?
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-10-13 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmiany kontroli jakości opisane kilka postów wyżej.
Na jedną zmianę pracują tylko liderzy i biuro.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-28 15:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Olsztyn pracuje sie za magazyniera bo co i rusz sie zmienia... praca na zleceniu, cos musi byc nie tak skoro odchodza stamtad ludzie non stop a ogloszenie nie znika z szyby przy wejsciu , stoisz przez 10h na bacznosc , sztywno .
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2014-10-28 15:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pepe - 2012-06-13 21:38:05]:
Wystarczy cv zostawic jesli masz status ucznia i minimum srednie to masz szanse bo jesli jestes bez statusu ucznia to twoje szanse sa marne
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-11-04 18:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ciezka wieczne pretensje na umowe cywilno prawna , plus jak duzo osob jest na zmianie bo w 3-4 przy swiecie kawy jest tragedia
zdjecie uzytkownika
smyk - 2014-11-07 17:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie macie teraz umowy? robicie na zleceniu czy może na umowie o dzieło, jak to wygląda dokładnie? dajcie znać w temacie jak to dokładnie wygląda. Z góry wielkie dzięki, nie chciałbym iśc do nich do pracy całkowicie w ciemno tak naprawde i będę wdzięczny za waszą pomoc no i za opinie, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
romka - 2014-11-10 11:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem 4miesiace w sklepie , w ten czas odeszło 7osob , mnie wyrzucili bo straciłem status ucznia , praca nie najgorsza umowa zlecenie, nie mieli do mnie zastrzeżeń przez cały ten czas z dnia na dzień wyrzucili zostawiając na pastwę losu no cóż takie czasy są,ale żeby tak postąpiła firma szanująca się, brak mi słów na to
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-11-10 11:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smyk - 2014-11-07 17:57:19]:
praca jest na umowę zlecenie jeśli chodzi o sklep tzn kawiarnie , umowa zlecenie bez ZUSU, obiecują umowę o pracę ale to się możesz starać jak ktoś się zwolni,mają wyznaczoną ilość miejsc na osoby o umowę o pracę i umowę zlecenie
zdjecie uzytkownika
julaa - 2014-11-10 11:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-08-29 14:55:03]:
To jest prawda, zgodze sie z kolezanka
Tchibo "Wywiad z Marta Pogorzelska - HR Business Partner w firmie Tchibo "
Jak wygląda proces rekrutacji?z ilu etapów się składa? W zależności od rodzaju i poziomu stanowiska, o które ubiega się kandydat, procesy mogą się różnić przebiegiem i liczbą etapów.   Jak to wygląda w praktyce?  W przypadku stanowisk specjalistycznych i menedżerskich po analizie CV pod kątem trafności doświadczeń i kompetencji zapraszamy kandydata na spotkanie z reprezentantem działu HR. Opieramy się w trakcie takiej rozmowy na zasadach w...
zdjecie uzytkownika
obojetna - 2014-11-10 11:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gall - 2012-07-15 00:16:57]:
a kierownik sklepu i tak zatrudni osoby po znajomosci tzn kasjerek kolezanki , wiec po co to ogloszenie wisi np w Olsztynie ??? juz odpowiem wisi bo dziewczyny popracuja chwile i uciekaja albo kierownik zwalnia . Tylko zostaja te po znajomosci i przechodza na umowe o prace
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-11-10 12:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracaowałam w tchibo półtora roku, po pol roku zaczelam sie dopytywac o umowe o prace, i tak dopytywalam sie przez kolejny rok. Po czym niestety zrezygnowałam ponieważ wizja na umowe o prace była własciwie (zadna) Praca jest ogolnie dosc fajna, po pewnym czasie nawet nie przeszkadzalo mi to 'dzien dobry witamy w tchibo'. Jednak, przez caly okres pracy bylam zatrudniona na umowe zlecenie, co wiecej zmienialy sie agencje, przez ktore Umowy zlecenie byly zatrudniane.. tak wiec na poczatku zarabialam ok 9 zł a na koniec 8 z jakims groszem za godzine (agencje z miesiaca na miesiac odciagaly nam wiecej kasy). Nie wspomne juz o tym ze prowadzilam zmiane, i caly sklep bez wyslania na zadny kurs, przez co teraz nie moge w aplikowaniu na inne stanowiska pracy udowodnic, ze prowadzilam zmiane. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
slawo - 2014-11-14 12:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no name - 2014-09-24 18:59:11]:
od czego zależy system 8/12 w produkcji
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-11-16 15:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda linia produkcyjna ma inaczej przyjęty system pracy. Jeżeli jest mocno obciążona zamówieniami to pracuje się w systemie wykorzystującym każdy dzień tygodnia. W przypadku gdy jest to możliwe przechodzi się na system 8 godziny z wolnymi weekendami.
Zmiany na liniach nie są reguła. Zdarzały się przypadki gdzie przechodzilismy z jednego systemu w inny z powodu braku zamówień lub modernizacji linii.
Dla mnie system 12 godzinny jest najlepszym rozwiązaniem pracy zmianowej.
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-17 13:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-23 21:57:09]:
Dokładnie tak to wygląda jak ktoś napisał. Korporacyjne mydlenie oczu. Jak można iść z problemem do kadr przeciwko własnemu przełożonemu to jakiś absurd. Same kadry są tutaj w porządku ale szabelką marazmu tej firmy się nie zwojuje. No i oczywiście jak nie lubi Cię szef i nie masz poparcia jesteś nikim. A i dla ambitnych co to chcą nowoczesności, zapomnijcie: tutaj hasłem przewodnim w biurze jest: nie da się i zawsze tak było
zdjecie uzytkownika
waldemar - 2014-11-22 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też myślałem żeby starać się u nich o stanowisko pracy na kasie w jakimś sklepie albo kawiarni ale muszę przyznać że trochę mnie odstraszyliście pisząc o takich dziwnych sytuacjach. to bez statusu ucznia nie mogę się tam normalnie przyjąć? trochę niedajnie jeśli tak jest... no ale chociaż by grafik jest elastyczny?
zdjecie uzytkownika
Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-11-10 12:37:53]:
Bardzo często odwiedzam sklep Tchibo, kawa bardzo Mi smakuje. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Panie sklepowe są ubrane w eleganckie mundurki. Zastanawiałam się nawet nad podjęciem pracy w tej firmie ale po przeczytaniu wielu opinii Mam mieszane uczucia. Obecnie Jestem zatrudniona jako ekspedientka w sklepie spożywczym osiedlowym. Zarobki porównywalne, praca na stałe, na 2 zmiany, 40 godzin tygodniowo, a jeżeli przepracuje więcej to dodatkowo płatne albo wolne. Jesteśmy po 2 na zmianę, ruch zależy od godziny. W sklepie nie ma kamer, więc jak nie ma ruchu można posiedzieć na taboreciku za ladą. Właścicielka ma bzika na punkcie wyglądu, czyli musimy mieć włosy spięte i fartuszek zapięty. Jeden wielki minus taki że, od 5.30 sklep jest otwarty.
zdjecie uzytkownika
o_O - 2014-11-26 23:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Tchibo wywala Cie z powodu likwidacji stanowisk pracy bo im sie nie podobasz a po Tobie zatrudnia 10 nowych osób (ciagla rotacja) bo trzeba zapełnic "zlikwidowane" stanowiska pracy. SYF !!!
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x