Tchibo

Warszawa

Opinie o Tchibo

karolek 2015-03-03 14:41:35
no właśnie, w samym sklepie to może i stanowiska są podobne, ale w centrali to na pewno już nie. Zastnawiam się jeszcze nad tym jak sprawa wygląda jeśli chodzi o zatrudnienie u nich, czy jest prowadzona normalna rekrutacja, czy taka kilkuetapowa? czekam na Wasze komentarze odnośnie sytacji w firmie.
pracownik sklepu 2015-03-06 23:18:28
Jeśli chodzi o wynagrodzenie to kokosów nie ma. Na umowie o prace masz przynajmniej opiekę medyczną i stały przydział godzin którego Ci nie mogą obciąć. Na umowie zleceniu już gorzej, bo jak nie ma ruchu to UZ od razu to odczuwają po wypłacie (cięcie godzin). Czy masz status ucznia czy nie to bez znaczenia, tylko czy bez statusu ucznia opłaca Ci się pracować na śmieciówce za marne grosze. Jak się zatrudniałam w Tchibo to nie było umów zlecenia, pensja była prawie identyczna jak teraz, ale premie były wyrabiane prawie co miesiąc plus kwartalne. Od kilku lat moja pensja wzrosła nieznacznie, a o premii można zapomnieć, czasem jak się uda target zrealizować (choć muszę przyznać, że targety zostały zmniejszone) to i tak ciężko wyrobić sprzedaż. Generalnie na UP praca jest do zniesienia (choć rotacja jest również na UP, ale chyba tego firma nie zauważa) tak jakbym była zatrudniona na UZ to już dawno bym tam nie pracowała. Nie mówiąc o tym jak w ostatnim roku zmieniła się kadra zarządzająca firmy. Jest pewne powiedzenie, że podobno kapitan ostatni ucieka z tonącego okrętu.
kermit 2015-03-12 00:04:10
W Tchibo na stanowisku Doradcy klienta pracowałam praktycznie pół roku. Zatrudniona byłam na UZ przez Randstad. W moim przypadku rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie, dostałam się bez żadnego doświadczenia, byłam jednak pełna zapału do pracy i to dało się wyczuć. ZAROBKI: pracowałam na UZ, stawka dla UZ to około 11/10 zł brutto. Czy to dużo? Dla mnie tak. Nie tak łatwo jest dostać tak wysoką stawkę godzinową, wiele sieciówek odzieżowych płaci znacznie mniej. Można powiedzieć, że złapałam diabła za rogi. Oprócz standardowego wynagrodzenia są też premie, dla UZ są to raczej groszowe sprawy, ale lepiej 50 zł niż nic. Prócz premii od targetu są inne benefity i konkursy. ROTACJA PRACOWNIKÓW: Dość wysoka, to jest podstawowa wada. Zatrudniają nowych pracowników a ze starymi nie przedłużają umów. PRACA: Ogólnie nie jest łatwo, 11 zł brutto/h to nie jest mało, ale za to jak trzeba tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dodatek z uśmiechem na twarzy. Bieganie po całym sklepie i magazynie, przewalanie kartonów, rozwiązywanie problemów klientów, dźwiganie, cotygodniowe dostawy i przebudowy. Ogarnięcie wszystkich kaw, certyfikatów i takich tam - jest tego sporo, do tego dochodzi obsługa części barowej, ekspresów i wiele innych. Miałam to szczęście, że pracowałam w dobrym sklepie, byłam na kilku szkoleniach w siedzibie firmy i zdawało się, że popracuję dłużej ale życie potrafi zaskoczyć ;) ATMOSFERA PRACY: Trudno mi to ocenić, przez pierwszy miesiąc myślałam że zespół jest zgrany, im dłużej się pracuje tym bardziej widać wszelkie zgrzyty. Jestem osobą bardzo otwartą i szanuję innych, może dlatego nie miałam z nikim żadnych problemów i starałam się z każdym żyć "dobrze" - dlatego nie narzekam. Cudownie jednak nie jest. Tam gdzie jest większość kobiet nie ma mowy o atmosferze bez spięć ;) Dla mnie mój były team był moim "dream team", byli dla mnie bardzo życzliwi gdy zaczynałam pracę i mocno mnie wspierali. GRAFIK: Grafik ustalany jest na cały miesiąc, nie wiem jak inne kierowniczki, ja trafiłam na bardzo wyrozumiałe. Przez wakacje robiłam pełne etaty, gdy musiałam wrócić na uczelnie kierowniczka była bardzo wyrozumiała i potrafiłyśmy obie pójść na jakiś kompromis. OCENA OGÓLNA: Jak na pierwszą pracę nie mogłam trafić lepiej, podreperowałam swój budżet, zdobyłam doświadczenie, dużo się nauczyłam. Uważam że to była dobra lekcja w życiu. Wkurza mnie jak ktoś pisze ze hajs mały i że ciężka praca - po to idziesz do pracy żeby pracować, nikt Ci nie da 20 zł za siedzenie i opierdzielanie. Przecież nikt nie każe/kazał Ci tam pracować. Twój wybór. Nie pasuje - zwolnij się. (Pomyślicie: łatwo powiedzieć, nie ma rodziny na utrzymaniu, pewnie ktoś jej pomaga ...) Ale po co macie się męczyć, jak masz wyższe aspiracje to idź na jakiś kurs a nie żal się na całą kadrę zarządzającą. Wszystko ma swój cel w życiu. WAŻNE: Podejmując się tej pracy musisz być przygotowany na różnego rodzaju spięcia z klientami, doradca klient jako najniższy szczebel jest kozłem ofiarnym wszystkich sfrustrowanych klientów. Wszystkie obelgi musisz przyjmować z uśmiechem i stoickim spokojem a przecież też jesteś tylko człowiekiem, któremu w końcu mogą puścić nerwy. Z punktu widzenia klientów Twoja praca wygląda na bardzo lekką, a tak naprawdę to lekko nie jest. Ale jest też mnóstwo przemiłych klientów dla niektórych chwil warto tam pracować. Praca dla studenta/studentki - wymarzona. (nabierasz doświadczenia zarówno w branży gastronomicznej jak i w ogólnie pojętym handlu i podstawowych zasadach sprzedaży)
1
też pracownik 2015-03-12 21:05:50
Dziękuję Ci za taką opinię .
Bardzo mało zadowolonych ludzi potrafi o tym napisać .
W innych firmach jest dokładnie tak samo .
U nas jeśli jesteś pracowity i masz dobrego kierownika i zespół odnajdziesz się na 100%.
Nie można ukrywać , że sytuacja jest trudna , ale gdzie nie jest ?
Pytam ponownie wszystkich krtykujących , ale nie otrzymuję odpowiedzi
krytycznym okiem 2015-03-16 13:42:25
Nie polecam, szkoda czasu na tę pracę brak rozwoju i dobrego wynagrodzenia, umowa zlecenie. Na plus- miła atmosfera.
2
ulka 2015-03-17 18:23:31
tak naprawdę to każdemu zawsze może coś nie pasować. nie dogodzi żaden pracodawca nigdy nikomu w 100%.Tchibo znana marka- już nie kojarzona tylko z kawą i ekspresem a przez bogaty asortyment artykułów do domu, ubrań a ostatnio nawet widziałam że już w ofercie są rowery itp akcesoria rozrywkowe- ja myślę że pracownik tej firmy nie może mieć źle bo na pewno z czegoś i sam może skorzystać
2
pracownik 2015-03-20 18:24:56
nie jestem w stanie tego zrozumiec... widocznie kiepskiego kierownika trafilas skoro nie był w stanie podac dlaczego faktycznie podjal taka decyzje
gość 2015-03-27 09:33:19
Najgorzej z kierownictwem sklepu, młodzi- którzy wywyższają się ponad wszystko. Co do atmosfery , kiepska bo przeważnie same kobiety, i tylko słyszysz jak nawzajem się obrażają się za plecami.Co do stawki na godzinę to wg mnie bardzo fajna jak na początek, ale przesadzają z regułkami typu "witamy w tchibo" z podkreśleniem na nazwę ich sklepu oraz tzw. "pytaniami otwartymi"
1
alexy 2015-03-31 21:28:41
Taka kobieca natura, wiec dla równowagi wszędzie powinien pracować jakiś facet, wtedy jest lżej. Mi Tchibo na początku kojarzyło się tylko i wyłacznie z kawą, później podczas jakiś zakupów zobaczyłam w centrum handlowych ich sklep i dowiedziałąm sie że też maja sklep internetowy. Od tamtego czasu często u nich kupuje, ubrania mają świetne jakościowo, bawełna to bawełna, no i akcje tematyczne super, mój kot od razu pokochał legowisko z tchibo
Olka 2015-04-10 17:29:42
Byłam w podobnej sytuacji też zastanawiałam się nad podjęciem pracy ale szybko zmieniłam zdanie. Pracuję obecnie w sklepie firmowym piekarni i też nie narzekam. Nie muszę stać na baczność przed klientami i specjalnie ich witać. Ruch największy jest u Nas rano, a potem już luzik.W wolnych chwilach biorę komórkę i śmigam po necie. A Niedziele Mam wolne i siedzę w domu.
gazel 2015-04-19 19:00:44
Widze, ze Tchibo rekrutuje, najczestsze stanowiska to chyba Konsultant Handlowy B2B oraz Doradca Klienta. Mozecie napisac, czy pracując w Tchibo ma się jakieś zniżki do ich sklepu?
też pracownik 2015-04-28 21:59:11
...możesz mieć zniżkę standardową i specjalną urodzinową do tego deputat i kilka innych ważnych atrakcji dla UP , dla UZ trochę mniej ....
2
Galati 2015-05-20 16:09:42
To prawda, jest sporo zniżek dla pracowników Tchibo. Nie wiem tylko jednak ile osób z nich korzysta. Bo nie wszyscy są chętni aby brać ich produkty, raz na jakiś czas można ale dużo chyba się nie korzysta. Przynajmniej tak mi się wydaję. Mogę wam powiedzieć też, że nie ma żadnych problemów z pieniędzmi na czas.
też pracownik 2015-06-16 21:20:50
...i nowy system premiowy jest bardzo ok
teoli 2015-06-19 19:13:43
praca w tej firmie należy do tych pozytywnych, miła atmosfera z bardzo dobrym wynagrodzeniem. Tchibo z tego co słyszałem to na tą chwilę ma do zaoferowania takie miejsca pracy jak Konsultant handlowy B2B w zachodniopomorskim i kujawsko pomorskim; Regionalny przedstawiciel handlowy w Bełchatowie, Technik serwisu w Warszawie, kierownik magazynu w Markach, doradca klienta w Koszalinie; Operator maszyn pakujących; kierownik infrastruktury technicznej, automatyk oraz mechanik również w Markach
też pracownik 2015-07-02 20:05:14
hej ja znam tylko system premiowy dla sklepów , ale tam 3 ani 4 tysiące się nie zarabia
Anonim 2015-07-08 11:47:43
Wie ktoś może jakie są zarobki jako pracownik produkcji, w systemie 3 zmianowym?
4
beata 2015-07-19 22:58:02
Zastanawia mnie stanowisko recepsjonistki w Tchibo. Czy to opłacalne i czy można na tym stanowisku się rozwijać. Bo jako pracownik sprzedaży nie bardzo chciałabym pracować, już mam dość handlu, a w pracy biurowej mam małe doświadczenie i chciałabym to rozwinąć dalej. Może ktoś pomoże, dzięki wielkie.
1
zerg 2015-07-19 23:10:19
Ja się zastanawiam, czy nie spróbować zaaplikować tutaj jako regionalny przedstawiciel handlowy, aczkolwiek mam pewne obawy. Owszem oferta wygląda super, bo to między innymi narzędzia pracy - samochód służbowy, laptop, telefon komórkowy, benefity – m.in. opieka medyczna, pakiet sportowo-rekreacyjny, ale to umowa na zastępstwo. Myślicie, że jakbym się sprawdził to po zastępstwie istnieje możliwość jej przedłużenia?
1
Tchibo 2015-07-20 12:23:06 [pracodawca]
Stanowisko Recepcjonisty/tki w Tchibo Warszawa jak najbardziej otwiera możliwości rozwoju. Najlepszym przykładem jest aktualna rekrutacja, która jest efektem awansu osoby zajmującej to stanowisko.
Tchibo 2015-07-20 12:26:58 [pracodawca]
Obecnie możemy zaoferować jedynie umowę na zastępstwo (benefity przy tej formie zatrudnienia są takie same jak przy umowie o pracę). Może się jednak zdarzyć, że jeśli współpraca będzie satysfakcjonująca dla obu stron, uda się znaleźć dla nowozatrudnionej osoby stałą rolę w strukturach Tchibo Warszawa.
gość 2015-07-20 17:49:34
Daj sobie spokój z tą firmą,chyba że nie możesz znaleźć nic innego
3
Nova 2015-07-29 08:19:26
Hej a ile zarabia się w sklepie i jaki jest system premiowy? Będę wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam
Luna 2015-08-10 15:08:36
Praca ogólnie ciężka (NOCKI, ogromne dostawy), praca w ciągu dnia taka jak w każdym sklepie w galerii handlowej, jednak trzeba wziąć pod uwagę trochę gastronomii w sklepie z ciuchami i artykułami. Pracując jako UZ fajnie zarabiałam za przepracowane godziny, ale z dnia na dzień zwolnili mnie-dlaczego? Dlatego, że nie odpisałam na smsa.(Do dzisiaj się śmieje, generalnie uważam, iż dobrze się stało, że mnie zwolnili, była to moja praca dodatkowa w trakcie studiów, nie powiem bo szło mi nieźle w konkursach sprzedażowych itp. ale widocznie to się nie liczy) Zespół doceniałam, jednak są wyjątki czyli brak mózgu a wraz z nim zbyt wysokie mniemanie jak na zajmowane stanowisko. Można było liczyć na fajne premie, w zależnosci od przepracowanych godzin. Inne okolicznościowe premie również się zdarzają. Co mogę wiecej powiedziec, fajna praca zalezy od nastawienia i zespołu:) Wszedzie sa plusy i minusy :) Aczkolwiek regionalny był najśmieszniejszy- jemu nawet ustawiona tektura za bardzo w prawo na wystawie przeszkadzała :P Pozdrawiam
1
Eryk 2015-08-19 11:23:59
W sumie właśnie dla magazyniera widziałem miejsce, oferta chyba na pracuj.pl a robota w Markach. Ważne, że trzeba mieć minimum 2 letnie doświadczenie w pracy w magazynie w zakładzie produkcyjnym z udziałem systemów logistycznych. Niby strasznie to brzmi ale jak ktoś się interesuje logistyką to chyba to nie problem.
4erfc 2015-09-18 14:27:10
a wiecie że teraz w Tchibo Warszawa Sp. z o.o. poszukują ludzi do pracy..z tego co widziałem to między innymi na stanowisko doradcy klienta, regionalnego przedstawiciela handlowego, kierownika do spraw zarządzania, kierownika utrzymania ruchu, zastępcy kierownika sklepu, jak sami widzicie ofert mają dużo może warto spróbować tam aplikować.
grubi 2015-10-18 17:28:29
Nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenie w pracy na tym stanowisku, jednak to co mogę powiedzieć , po kilku to , że ludzie są w porządku, całkiem pomocni. Jesli chodzi o te oferty pracy to nie jestem pewny ale chyba nie są już aktualne. Co do samej pracy w Tchibo to mi pasuje. A produkty też dobrze się sprzedają. Kawa itp. kazdy je zna
Techniczny 2015-10-28 19:40:30
Szukają ludzi, o płacą tyle co Kot napłakał, nie polecam
1
3456 2015-11-05 15:46:48
@Techniczny no ja akurat widziałem że teraz w firmie Tchibo Manufacturing Poland Sp. z o.o. szukają osób do pracy na stanowisku analityka utrzymania ruchu w Markach, doradcy klienta w Łodzi, Gorzowie Wielkopolskim, Warszawie, konsultanta handlowego B2B w Poznaniu i okolicach, także jest teraz szansa na ciekawą pracę
krawiec 2015-11-08 13:46:02
@3456 - pewnie, że mają różnorodne oferty pracy, spokojnie można znaleźć coś dla siebie. Skoro oferują benefity takie jak bezpłatna opieka medyczna to super sprawa.
tomek 2015-11-10 16:55:42
no tak, jako analityk to na pewno sporo zarobisz, bo widac u nich teraz podwyżki nawet dali specjalne.
munio 2015-11-12 19:57:59
tez mis ie wydaje ze opika medyczna to super sprawa, nie trzeba stac w kolejkach tylko wystrczy z zakladu przedzwonic
maili 2016-01-07 18:25:32
A widzieliscie, ze poszukuja kandydatow na stanowisko Konsultanta Handlowego, bardzo podobaja mi sie warunki zatrudnienia, bo umowa o prace, premie oraz benefity oferują
grubi 2016-01-10 00:39:17
tak widziałem że poszukują w tchibo kandydatów na to stanowisko. Zresztą nie tylko na nie . Dużo bardziej interesująca wydaje się być oferta dla regionalnego ph
witek74 2016-01-12 14:34:05
no wiadomo @grubi że regionalny przedstawiciel handlowy zarabia wielkie wynagrodzenie, ale weź pod uwagę że duża odpowiedzialność i trzeba mieć 2 lata doświadczenie w FMCG
leszko 2016-01-14 21:12:18
@maili, ja również widziałem to ogłoszenie. ciekawe co dokładnie jest w tych benefitach, pewnie jest multisport, ale mi osobiście zależałoby na prywatnej opiece medycznej, może wiesz, czy mają coś takiego?
tabalużka 2016-01-17 00:16:51
tak mają opiekę medyczną, muszą mieć, to bez dwóch zdań :) dodatkowo mają też pakiety socjalne, jakieś wczasy pod gruszą czy multisport się w to wlicza :)
monika 2016-01-19 11:47:11
Skoro Tchibo oferuje umowę o pracę, to siłą rzeczy musi oferować także wczasy pod gruszą i ubezpieczenie. Ważne, że nie mają problemu z ZUSem i płacą składki.
Radek 2016-02-08 11:27:05
Cześć czy do Tchibo Manufacturing Poland Sp. z o.o. Widzę takie ogłoszenie Regionalny Przedstawiciel Handlowy, ale jeszcze nie ma mnie w polsce, ile może być dostępne?
Sebas 2016-03-15 10:36:22
Jeśli chodzi o pracę jako magazynier (zatrudnienie przez agencję) to nie polecam. Praca 2 góra 3 x w tygodniu, 12 zł/h brutto za tydzień można zrobić w porywach do 30 godzin ale częściej koło 20. Oprócz przyjmowania dostaw w totalnej ciasnocie (makabra = oszczędność miejsca), trzeba dokładać towar i składać ciuszki, praca dla emeryta albo rencisty co lubi stać 8 h.
1
smyk 2016-03-15 10:42:15
na pewno jeśli chodzi o oferte jako handlowiec to mają sporo wymagań tak naprawde- na przykład doświadczenia we współpracy z klientami z rynku nowoczesnego i tradycyjnego no i też prawa jazdy kat. B.
janusz 2016-04-25 12:35:37
Mialem rekrytacje do tej firmy, nie przeszedłem jej co prawda, ale szybko dostałem odpowiedz zwrotną! To się chwali a nie jak w innych firmach...albo Ci odpowiedza człowieku po miesiacu albo wcale. Także pod tym kątem duzy plus dla tej firmy
malwina 2016-04-26 08:15:53
Muszą pracować na wizerunek @janusz dobrze, że chociaż to robią..a jest tutaj ktoś z Opola? bo jest ogłoszenie na doradce klienta podoba mi się to, że oferują angielski za darmo. Dajcie znać!
uytr 2016-05-05 17:43:36
w opolu to widze ze szukaja teraz doradcy klienta @malwina
gh 2016-08-25 17:14:00
@ uytr - w opolu znaleźli już dawno tego doradcę, ale nadal szukają na to stanowiusko tylko do innych miejscowości. Powiem szczerze dziwi mnie że cały czas poszukują tych doradców. Cos chyba nie tak...
1
zeb 2016-08-31 13:50:47
Jestem po nie udanej rekrutacji do Tchibo. Bardzo sobie chwalę cały proces rekrutacyjny. Odpowiedź uzyskałem bardzo szybko, był dodatkowy etap z zadaniem rekrutacyjnym drogą mailową. Niesamowicie pozytywna postawa Menagera Pana Macieja. Otrzymałem dokładne wyjaśnienie, co sprawia że nie mieszczę się w profilu idealnego kandydata. To co na innych rekrutacjach jest przeszkoda na stanowisko PH ( kreatywność, horyzonty myślowe, postawa moralna) w tej firmie jest atutem. Mój błąd że o tym wszystkim nie powiedziałem. Świetne doświadczenie chociaż odpowiedź była na nie.
4erfc 2016-08-31 17:49:11
Wiecie co do Opola teraz to oni już nie szukają żadnych pracowników ale są oferty do Warszawy na przykład
pani xyz 2016-09-29 22:31:13
Pracowałam w Tchibo w Krakowie. Niedługo bo tylko miesiąc i o miesiąc za dużo. Dwie Panie kierowniczki które niby są norlamnie na zmianie czyli mają te same obowiązki co pracownik i i tak nie robią nic tylko siedzą na telefonie, jedzą lub jeszcze inne zajęcia nie związane w ogóle z pracą. Kiedy masz dzień wolny to tak naprawdę go nie masz bo w 70% i tak do Ciebie dzwonią czy nie możesz przyjść do pracy a kiedy sie nie zgadzasz to nic bo i tak zadzwonią za pół godziny. Np. każą Ci chodzić po sklepie przez większość zmiany i udawać że coś poprawiasz nawet jak jest ok (bardzo monotonne co wiąże się z dłużeniem się czasu) po czym pod koniec zmiany masz nagle tyle zadań że ciężko Ci to ogarnąć a musisz zrobić chyba że chcesz zostawać po godzinach.
Ogolnie podsumowując - nie polecam!
pani xyz 2016-09-29 22:31:56
Pracowałam w Tchibo w Krakowie. Niedługo bo tylko miesiąc i o miesiąc za dużo. Dwie Panie kierowniczki które niby są norlamnie na zmianie czyli mają te same obowiązki co pracownik i i tak nie robią nic tylko siedzą na telefonie, jedzą lub jeszcze inne zajęcia nie związane w ogóle z pracą. Kiedy masz dzień wolny to tak naprawdę go nie masz bo w 70% i tak do Ciebie dzwonią czy nie możesz przyjść do pracy a kiedy sie nie zgadzasz to nic bo i tak zadzwonią za pół godziny. Np. każą Ci chodzić po sklepie przez większość zmiany i udawać że coś poprawiasz nawet jak jest ok (bardzo monotonne co wiąże się z dłużeniem się czasu) po czym pod koniec zmiany masz nagle tyle zadań że ciężko Ci to ogarnąć a musisz zrobić chyba że chcesz zostawać po godzinach.
Ogolnie podsumowując - nie polecam!
facepalm 2016-09-30 09:08:24
Po miesiącu @pani xyz no to nie wiem czy możesz wydać taką opinie...po pierwsze nie pomyślałaś, że panie cię zwyczajnie sprawdzają czy się nadajesz do pracy? Przecież zawsze się tak robi żeby zobaczyć czy dasz radę jak bd miała dużo obowiązków nagle i do tego stresujące sytuacje
Zostaw swoją opinię o Tchibo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo