Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkalam sie z sytuacja kiedy pracownik zostaje zwolniony poniewaz stracil status studenta.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grubi - 2014-12-07 14:23:22]:
grubi: wszystko zalezy od lokalizacji CH i natezenia ruchu, jednak w wiekszosci jest tak, ze w weekendy jest on wiekszy i potrzeba wiecej ludzi. Wydaje mi sie, ze w wiekszosci sklepow mozna ustalic, ktory weekend bedziesz miec wolny o ile bedzie to w granichach rozsadku i ok wobec innych pracownikow
zdjecie uzytkownika
remo - 2014-12-21 17:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-12-11 22:50:00]:
no ale tak wydaje się większości osób zdrowo myślących - że wszystko jest tak naprawdę do dogadana. Najgorsze jest jednak to , że rzeczywistość często wygląda dużo dużo gorzej. Co do Tchibo jednak dla osób poszukujących pracy na okres przedświąteczny mogę powiedzieć , że pewnie będą potrzebowali osób do pracy tymaczasowo
zdjecie uzytkownika
jaa - 2014-12-23 12:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-12-11 22:46:04]:
to wyobraz sobie, ze pracowalam 6miesiecy , status ucznia mialam do konca wrzesnia a kierownik mnie wywalil 1 pazdziernika
zdjecie uzytkownika
martyna - 2015-01-05 13:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze kazdy ma swoj poglad na sprawe... a jak jest teraz w tchibo aktualnie, moze kogos poszukuja? nie mam statusu ucznia ale jestem osoba pracowita, mysle ze gdybym miala mozliwosc wykazania sie to z pewnoscia byliby ze mnie zadowoleni. zalezy mi na stalej pracy i jestem w stanie duzo poswiecic.
zdjecie uzytkownika
rozbawiony - 2015-01-19 16:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiecie nie wiem za bardzo czego tutaj sie mam spodziewac po pracy bo widze ze konkurencja spora. sklepy tchibo bo chyba o tym mowa maja na prawde duza renome i chcialabym miec pewnosc ze praca tam to przyjemnisc i miejsce gdzie mozna zarobic na rpawde dobre pieniadze. moze ktos mi pomoze - pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
fifulec - 2015-02-02 21:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gościu przecież to praca w fabryce, na produkcji więc czego spodziewałbyś się po swoim wynagrodzeniu ? popytaj innych ile zarabiają w podobnych miejscach. Niewiele znajdziesz odpowiedzi , że więcej niż najniższa krajowa, a jeszcze mniej, jakiś mały procent takich którzy zarabiają w okolicach 2 tysięcy
zdjecie uzytkownika
zlecenie - 2015-02-04 23:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tam od pół roku i wiadomo, nie zawsze jest kolorowo,ale dzięki zgranej ekipie naprawdę lubię tą pracę! :)
zdjecie uzytkownika
Vist.Szymon - 2015-02-04 23:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,17359417,Byly_pracownik_Empiku_ujawnia_kulisy_pracy___Nie_zaplacze.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta zamiast EMPIK wpiszcie Tchibo. Sprzedaz przykasowa, milion tabelek do uzupelnienia, VM i poprawki do nich... w tym tekscie nalezy dopasowac (zmienic) nazewnictwo wewnetrzne firmy i mamy pełen obraz Tchibo. No moze nie spotkalam sie z tak ostrymi mailami ale za to dwulicowe rozmowy telefoniczne to norma. Przez sluchawke slyszysz ze jest ok a jak przychodzi czas audytu to nagle okazuje sie ze wszystko jest zle i to twoja wina.... a nawet nie przez telefon. Zdarza sie ze od RSM twarza w twarz slyszysz ze jest ok i widzisz sztuczny usmiech a pozniej dowidujesz sie od np kierowniczki ile to rzeczy podczas wizyty RSM zrobilas zle i ze regionalna na Ciebie psioczy. Oczywiscie zeby nie bylo... w sklepie w ktorym pracowalam przez ... lat atmosfera jest bardzo fajna. z checia przychodzi sie do pracy, ale niestety dla pani rsm z (usunięte przez administratora) licza sie tylko cyferki cyferki cyferki. I niestety wydaje sie jej ze wszyscy widza ja taka jak sie przedstawia z zewnatrz. Otóż nie, w sklepach wszyscy wiedza jaka jest (usunięte przez administratora) . A na koniec cytat z art: Tchibo - " Jest za to idealnym przykładem fatalnego zarządzania na wszystkich szczeblach, łańcucha złych decyzji i kompletnego zaprzepaszczenia swojej pozycji. Przykro się robi, patrząc z zewnątrz na upadek firmy, która niegdyś kojarzyła się z jakością obsługi, kulturą i bogactwem wartościowego asortymentu." Ryba psuje sie od glowy....
zdjecie uzytkownika
ewelinka - 2015-02-15 12:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ,to rodzaj pracy na wakacje, żeby dorobić lub zarobić na kieszonkowe, zdobyć doświadczenie. Dla poważnych ludzi, którzy chcą żyć na poziomie i utrzymać strata czasu.
zdjecie uzytkownika
ewelinka - 2015-02-15 12:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
*i utrzymać rodzinę
zdjecie uzytkownika
Szans - 2015-02-17 01:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewelinka powiedz mi chociaż o jakim stanowisku mówisz, bo tchibo nie koncentruje się na pewno na jednym stanowisku. Tak wielki producent kawy musi posiadać jakieś narzędzia dzięki którym będzie postrzegany na rynku jako atrakcyjny pracodawca. Chyba, że masz zupełnie inne zdanie na ten temat, wówczas prosiłbym o doinformowanie mnie.
zdjecie uzytkownika
karolek - 2015-03-03 14:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, w samym sklepie to może i stanowiska są podobne, ale w centrali to na pewno już nie. Zastnawiam się jeszcze nad tym jak sprawa wygląda jeśli chodzi o zatrudnienie u nich, czy jest prowadzona normalna rekrutacja, czy taka kilkuetapowa? czekam na Wasze komentarze odnośnie sytacji w firmie.
zdjecie uzytkownika
pracownik sklepu - 2015-03-06 23:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o wynagrodzenie to kokosów nie ma. Na umowie o prace masz przynajmniej opiekę medyczną i stały przydział godzin którego Ci nie mogą obciąć. Na umowie zleceniu już gorzej, bo jak nie ma ruchu to UZ od razu to odczuwają po wypłacie (cięcie godzin). Czy masz status ucznia czy nie to bez znaczenia, tylko czy bez statusu ucznia opłaca Ci się pracować na śmieciówce za marne grosze. Jak się zatrudniałam w Tchibo to nie było umów zlecenia, pensja była prawie identyczna jak teraz, ale premie były wyrabiane prawie co miesiąc plus kwartalne. Od kilku lat moja pensja wzrosła nieznacznie, a o premii można zapomnieć, czasem jak się uda target zrealizować (choć muszę przyznać, że targety zostały zmniejszone) to i tak ciężko wyrobić sprzedaż. Generalnie na UP praca jest do zniesienia (choć rotacja jest również na UP, ale chyba tego firma nie zauważa) tak jakbym była zatrudniona na UZ to już dawno bym tam nie pracowała. Nie mówiąc o tym jak w ostatnim roku zmieniła się kadra zarządzająca firmy. Jest pewne powiedzenie, że podobno kapitan ostatni ucieka z tonącego okrętu.
zdjecie uzytkownika
kermit - 2015-03-12 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Tchibo na stanowisku Doradcy klienta pracowałam praktycznie pół roku. Zatrudniona byłam na UZ przez Randstad. W moim przypadku rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie, dostałam się bez żadnego doświadczenia, byłam jednak pełna zapału do pracy i to dało się wyczuć. ZAROBKI: pracowałam na UZ, stawka dla UZ to około 11/10 zł brutto. Czy to dużo? Dla mnie tak. Nie tak łatwo jest dostać tak wysoką stawkę godzinową, wiele sieciówek odzieżowych płaci znacznie mniej. Można powiedzieć, że złapałam diabła za rogi. Oprócz standardowego wynagrodzenia są też premie, dla UZ są to raczej groszowe sprawy, ale lepiej 50 zł niż nic. Prócz premii od targetu są inne benefity i konkursy. ROTACJA PRACOWNIKÓW: Dość wysoka, to jest podstawowa wada. Zatrudniają nowych pracowników a ze starymi nie przedłużają umów. PRACA: Ogólnie nie jest łatwo, 11 zł brutto/h to nie jest mało, ale za to jak trzeba tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dodatek z uśmiechem na twarzy. Bieganie po całym sklepie i magazynie, przewalanie kartonów, rozwiązywanie problemów klientów, dźwiganie, cotygodniowe dostawy i przebudowy. Ogarnięcie wszystkich kaw, certyfikatów i takich tam - jest tego sporo, do tego dochodzi obsługa części barowej, ekspresów i wiele innych. Miałam to szczęście, że pracowałam w dobrym sklepie, byłam na kilku szkoleniach w siedzibie firmy i zdawało się, że popracuję dłużej ale życie potrafi zaskoczyć ;) ATMOSFERA PRACY: Trudno mi to ocenić, przez pierwszy miesiąc myślałam że zespół jest zgrany, im dłużej się pracuje tym bardziej widać wszelkie zgrzyty. Jestem osobą bardzo otwartą i szanuję innych, może dlatego nie miałam z nikim żadnych problemów i starałam się z każdym żyć "dobrze" - dlatego nie narzekam. Cudownie jednak nie jest. Tam gdzie jest większość kobiet nie ma mowy o atmosferze bez spięć ;) Dla mnie mój były team był moim "dream team", byli dla mnie bardzo życzliwi gdy zaczynałam pracę i mocno mnie wspierali. GRAFIK: Grafik ustalany jest na cały miesiąc, nie wiem jak inne kierowniczki, ja trafiłam na bardzo wyrozumiałe. Przez wakacje robiłam pełne etaty, gdy musiałam wrócić na uczelnie kierowniczka była bardzo wyrozumiała i potrafiłyśmy obie pójść na jakiś kompromis. OCENA OGÓLNA: Jak na pierwszą pracę nie mogłam trafić lepiej, podreperowałam swój budżet, zdobyłam doświadczenie, dużo się nauczyłam. Uważam że to była dobra lekcja w życiu. Wkurza mnie jak ktoś pisze ze hajs mały i że ciężka praca - po to idziesz do pracy żeby pracować, nikt Ci nie da 20 zł za siedzenie i opierdzielanie. Przecież nikt nie każe/kazał Ci tam pracować. Twój wybór. Nie pasuje - zwolnij się. (Pomyślicie: łatwo powiedzieć, nie ma rodziny na utrzymaniu, pewnie ktoś jej pomaga ...) Ale po co macie się męczyć, jak masz wyższe aspiracje to idź na jakiś kurs a nie żal się na całą kadrę zarządzającą. Wszystko ma swój cel w życiu. WAŻNE: Podejmując się tej pracy musisz być przygotowany na różnego rodzaju spięcia z klientami, doradca klient jako najniższy szczebel jest kozłem ofiarnym wszystkich sfrustrowanych klientów. Wszystkie obelgi musisz przyjmować z uśmiechem i stoickim spokojem a przecież też jesteś tylko człowiekiem, któremu w końcu mogą puścić nerwy. Z punktu widzenia klientów Twoja praca wygląda na bardzo lekką, a tak naprawdę to lekko nie jest. Ale jest też mnóstwo przemiłych klientów dla niektórych chwil warto tam pracować. Praca dla studenta/studentki - wymarzona. (nabierasz doświadczenia zarówno w branży gastronomicznej jak i w ogólnie pojętym handlu i podstawowych zasadach sprzedaży)
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-03-12 21:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kermit - 2015-03-12 00:04:10]:
Dziękuję Ci za taką opinię .
Bardzo mało zadowolonych ludzi potrafi o tym napisać .
W innych firmach jest dokładnie tak samo .
U nas jeśli jesteś pracowity i masz dobrego kierownika i zespół odnajdziesz się na 100%.
Nie można ukrywać , że sytuacja jest trudna , ale gdzie nie jest ?
Pytam ponownie wszystkich krtykujących , ale nie otrzymuję odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
krytycznym okiem - 2015-03-16 13:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, szkoda czasu na tę pracę brak rozwoju i dobrego wynagrodzenia, umowa zlecenie. Na plus- miła atmosfera.
zdjecie uzytkownika
ulka - 2015-03-17 18:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak naprawdę to każdemu zawsze może coś nie pasować. nie dogodzi żaden pracodawca nigdy nikomu w 100%.Tchibo znana marka- już nie kojarzona tylko z kawą i ekspresem a przez bogaty asortyment artykułów do domu, ubrań a ostatnio nawet widziałam że już w ofercie są rowery itp akcesoria rozrywkowe- ja myślę że pracownik tej firmy nie może mieć źle bo na pewno z czegoś i sam może skorzystać
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-20 18:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2014-12-23 12:14:11]:
nie jestem w stanie tego zrozumiec... widocznie kiepskiego kierownika trafilas skoro nie był w stanie podac dlaczego faktycznie podjal taka decyzje
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-27 09:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej z kierownictwem sklepu, młodzi- którzy wywyższają się ponad wszystko. Co do atmosfery , kiepska bo przeważnie same kobiety, i tylko słyszysz jak nawzajem się obrażają się za plecami.Co do stawki na godzinę to wg mnie bardzo fajna jak na początek, ale przesadzają z regułkami typu "witamy w tchibo" z podkreśleniem na nazwę ich sklepu oraz tzw. "pytaniami otwartymi"
zdjecie uzytkownika
alexy - 2015-03-31 21:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka kobieca natura, wiec dla równowagi wszędzie powinien pracować jakiś facet, wtedy jest lżej. Mi Tchibo na początku kojarzyło się tylko i wyłacznie z kawą, później podczas jakiś zakupów zobaczyłam w centrum handlowych ich sklep i dowiedziałąm sie że też maja sklep internetowy. Od tamtego czasu często u nich kupuje, ubrania mają świetne jakościowo, bawełna to bawełna, no i akcje tematyczne super, mój kot od razu pokochał legowisko z tchibo
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-04-10 17:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41]:
Byłam w podobnej sytuacji też zastanawiałam się nad podjęciem pracy ale szybko zmieniłam zdanie. Pracuję obecnie w sklepie firmowym piekarni i też nie narzekam. Nie muszę stać na baczność przed klientami i specjalnie ich witać. Ruch największy jest u Nas rano, a potem już luzik.W wolnych chwilach biorę komórkę i śmigam po necie. A Niedziele Mam wolne i siedzę w domu.
zdjecie uzytkownika
gazel - 2015-04-19 19:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, ze Tchibo rekrutuje, najczestsze stanowiska to chyba Konsultant Handlowy B2B oraz Doradca Klienta. Mozecie napisac, czy pracując w Tchibo ma się jakieś zniżki do ich sklepu?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji:
witam ja dostalam telefon od firmy Randstad ze ma zglosic sie do firmy zglosilam sie i dostalam prace bo mialam status ucznia
Pytania:
czy dam rade pracowac po 10h i w weekendy? a pracowalam non stop weekendy a w tygodniu zadkosc
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-04-28 21:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...możesz mieć zniżkę standardową i specjalną urodzinową do tego deputat i kilka innych ważnych atrakcji dla UP , dla UZ trochę mniej ....
zdjecie uzytkownika
Galati - 2015-05-20 16:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, jest sporo zniżek dla pracowników Tchibo. Nie wiem tylko jednak ile osób z nich korzysta. Bo nie wszyscy są chętni aby brać ich produkty, raz na jakiś czas można ale dużo chyba się nie korzysta. Przynajmniej tak mi się wydaję. Mogę wam powiedzieć też, że nie ma żadnych problemów z pieniędzmi na czas.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tchibo ?
Zadaj pytanie
alert