Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo

zdjecie uzytkownika
pracownik sklepu - 2015-03-06 23:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o wynagrodzenie to kokosów nie ma. Na umowie o prace masz przynajmniej opiekę medyczną i stały przydział godzin którego Ci nie mogą obciąć. Na umowie zleceniu już gorzej, bo jak nie ma ruchu to UZ od razu to odczuwają po wypłacie (cięcie godzin). Czy masz status ucznia czy nie to bez znaczenia, tylko czy bez statusu ucznia opłaca Ci się pracować na śmieciówce za marne grosze. Jak się zatrudniałam w Tchibo to nie było umów zlecenia, pensja była prawie identyczna jak teraz, ale premie były wyrabiane prawie co miesiąc plus kwartalne. Od kilku lat moja pensja wzrosła nieznacznie, a o premii można zapomnieć, czasem jak się uda target zrealizować (choć muszę przyznać, że targety zostały zmniejszone) to i tak ciężko wyrobić sprzedaż. Generalnie na UP praca jest do zniesienia (choć rotacja jest również na UP, ale chyba tego firma nie zauważa) tak jakbym była zatrudniona na UZ to już dawno bym tam nie pracowała. Nie mówiąc o tym jak w ostatnim roku zmieniła się kadra zarządzająca firmy. Jest pewne powiedzenie, że podobno kapitan ostatni ucieka z tonącego okrętu.
zdjecie uzytkownika
kermit - 2015-03-12 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Tchibo na stanowisku Doradcy klienta pracowałam praktycznie pół roku. Zatrudniona byłam na UZ przez Randstad. W moim przypadku rekrutacja przebiegła bardzo sprawnie, dostałam się bez żadnego doświadczenia, byłam jednak pełna zapału do pracy i to dało się wyczuć. ZAROBKI: pracowałam na UZ, stawka dla UZ to około 11/10 zł brutto. Czy to dużo? Dla mnie tak. Nie tak łatwo jest dostać tak wysoką stawkę godzinową, wiele sieciówek odzieżowych płaci znacznie mniej. Można powiedzieć, że złapałam diabła za rogi. Oprócz standardowego wynagrodzenia są też premie, dla UZ są to raczej groszowe sprawy, ale lepiej 50 zł niż nic. Prócz premii od targetu są inne benefity i konkursy. ROTACJA PRACOWNIKÓW: Dość wysoka, to jest podstawowa wada. Zatrudniają nowych pracowników a ze starymi nie przedłużają umów. PRACA: Ogólnie nie jest łatwo, 11 zł brutto/h to nie jest mało, ale za to jak trzeba tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dodatek z uśmiechem na twarzy. Bieganie po całym sklepie i magazynie, przewalanie kartonów, rozwiązywanie problemów klientów, dźwiganie, cotygodniowe dostawy i przebudowy. Ogarnięcie wszystkich kaw, certyfikatów i takich tam - jest tego sporo, do tego dochodzi obsługa części barowej, ekspresów i wiele innych. Miałam to szczęście, że pracowałam w dobrym sklepie, byłam na kilku szkoleniach w siedzibie firmy i zdawało się, że popracuję dłużej ale życie potrafi zaskoczyć ;) ATMOSFERA PRACY: Trudno mi to ocenić, przez pierwszy miesiąc myślałam że zespół jest zgrany, im dłużej się pracuje tym bardziej widać wszelkie zgrzyty. Jestem osobą bardzo otwartą i szanuję innych, może dlatego nie miałam z nikim żadnych problemów i starałam się z każdym żyć "dobrze" - dlatego nie narzekam. Cudownie jednak nie jest. Tam gdzie jest większość kobiet nie ma mowy o atmosferze bez spięć ;) Dla mnie mój były team był moim "dream team", byli dla mnie bardzo życzliwi gdy zaczynałam pracę i mocno mnie wspierali. GRAFIK: Grafik ustalany jest na cały miesiąc, nie wiem jak inne kierowniczki, ja trafiłam na bardzo wyrozumiałe. Przez wakacje robiłam pełne etaty, gdy musiałam wrócić na uczelnie kierowniczka była bardzo wyrozumiała i potrafiłyśmy obie pójść na jakiś kompromis. OCENA OGÓLNA: Jak na pierwszą pracę nie mogłam trafić lepiej, podreperowałam swój budżet, zdobyłam doświadczenie, dużo się nauczyłam. Uważam że to była dobra lekcja w życiu. Wkurza mnie jak ktoś pisze ze hajs mały i że ciężka praca - po to idziesz do pracy żeby pracować, nikt Ci nie da 20 zł za siedzenie i opierdzielanie. Przecież nikt nie każe/kazał Ci tam pracować. Twój wybór. Nie pasuje - zwolnij się. (Pomyślicie: łatwo powiedzieć, nie ma rodziny na utrzymaniu, pewnie ktoś jej pomaga ...) Ale po co macie się męczyć, jak masz wyższe aspiracje to idź na jakiś kurs a nie żal się na całą kadrę zarządzającą. Wszystko ma swój cel w życiu. WAŻNE: Podejmując się tej pracy musisz być przygotowany na różnego rodzaju spięcia z klientami, doradca klient jako najniższy szczebel jest kozłem ofiarnym wszystkich sfrustrowanych klientów. Wszystkie obelgi musisz przyjmować z uśmiechem i stoickim spokojem a przecież też jesteś tylko człowiekiem, któremu w końcu mogą puścić nerwy. Z punktu widzenia klientów Twoja praca wygląda na bardzo lekką, a tak naprawdę to lekko nie jest. Ale jest też mnóstwo przemiłych klientów dla niektórych chwil warto tam pracować. Praca dla studenta/studentki - wymarzona. (nabierasz doświadczenia zarówno w branży gastronomicznej jak i w ogólnie pojętym handlu i podstawowych zasadach sprzedaży)
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-03-12 21:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kermit - 2015-03-12 00:04:10]:
Dziękuję Ci za taką opinię .
Bardzo mało zadowolonych ludzi potrafi o tym napisać .
W innych firmach jest dokładnie tak samo .
U nas jeśli jesteś pracowity i masz dobrego kierownika i zespół odnajdziesz się na 100%.
Nie można ukrywać , że sytuacja jest trudna , ale gdzie nie jest ?
Pytam ponownie wszystkich krtykujących , ale nie otrzymuję odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
krytycznym okiem - 2015-03-16 13:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, szkoda czasu na tę pracę brak rozwoju i dobrego wynagrodzenia, umowa zlecenie. Na plus- miła atmosfera.
zdjecie uzytkownika
ulka - 2015-03-17 18:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak naprawdę to każdemu zawsze może coś nie pasować. nie dogodzi żaden pracodawca nigdy nikomu w 100%.Tchibo znana marka- już nie kojarzona tylko z kawą i ekspresem a przez bogaty asortyment artykułów do domu, ubrań a ostatnio nawet widziałam że już w ofercie są rowery itp akcesoria rozrywkowe- ja myślę że pracownik tej firmy nie może mieć źle bo na pewno z czegoś i sam może skorzystać
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-20 18:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2014-12-23 12:14:11]:
nie jestem w stanie tego zrozumiec... widocznie kiepskiego kierownika trafilas skoro nie był w stanie podac dlaczego faktycznie podjal taka decyzje
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-27 09:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej z kierownictwem sklepu, młodzi- którzy wywyższają się ponad wszystko. Co do atmosfery , kiepska bo przeważnie same kobiety, i tylko słyszysz jak nawzajem się obrażają się za plecami.Co do stawki na godzinę to wg mnie bardzo fajna jak na początek, ale przesadzają z regułkami typu "witamy w tchibo" z podkreśleniem na nazwę ich sklepu oraz tzw. "pytaniami otwartymi"
zdjecie uzytkownika
alexy - 2015-03-31 21:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka kobieca natura, wiec dla równowagi wszędzie powinien pracować jakiś facet, wtedy jest lżej. Mi Tchibo na początku kojarzyło się tylko i wyłacznie z kawą, później podczas jakiś zakupów zobaczyłam w centrum handlowych ich sklep i dowiedziałąm sie że też maja sklep internetowy. Od tamtego czasu często u nich kupuje, ubrania mają świetne jakościowo, bawełna to bawełna, no i akcje tematyczne super, mój kot od razu pokochał legowisko z tchibo
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-04-10 17:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41]:
Byłam w podobnej sytuacji też zastanawiałam się nad podjęciem pracy ale szybko zmieniłam zdanie. Pracuję obecnie w sklepie firmowym piekarni i też nie narzekam. Nie muszę stać na baczność przed klientami i specjalnie ich witać. Ruch największy jest u Nas rano, a potem już luzik.W wolnych chwilach biorę komórkę i śmigam po necie. A Niedziele Mam wolne i siedzę w domu.
zdjecie uzytkownika
gazel - 2015-04-19 19:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, ze Tchibo rekrutuje, najczestsze stanowiska to chyba Konsultant Handlowy B2B oraz Doradca Klienta. Mozecie napisac, czy pracując w Tchibo ma się jakieś zniżki do ich sklepu?
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-04-28 21:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...możesz mieć zniżkę standardową i specjalną urodzinową do tego deputat i kilka innych ważnych atrakcji dla UP , dla UZ trochę mniej ....
zdjecie uzytkownika
Galati - 2015-05-20 16:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, jest sporo zniżek dla pracowników Tchibo. Nie wiem tylko jednak ile osób z nich korzysta. Bo nie wszyscy są chętni aby brać ich produkty, raz na jakiś czas można ale dużo chyba się nie korzysta. Przynajmniej tak mi się wydaję. Mogę wam powiedzieć też, że nie ma żadnych problemów z pieniędzmi na czas.
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-06-16 21:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...i nowy system premiowy jest bardzo ok
zdjecie uzytkownika
teoli - 2015-06-19 19:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w tej firmie należy do tych pozytywnych, miła atmosfera z bardzo dobrym wynagrodzeniem. Tchibo z tego co słyszałem to na tą chwilę ma do zaoferowania takie miejsca pracy jak Konsultant handlowy B2B w zachodniopomorskim i kujawsko pomorskim; Regionalny przedstawiciel handlowy w Bełchatowie, Technik serwisu w Warszawie, kierownik magazynu w Markach, doradca klienta w Koszalinie; Operator maszyn pakujących; kierownik infrastruktury technicznej, automatyk oraz mechanik również w Markach
zdjecie uzytkownika
też pracownik - 2015-07-02 20:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ja znam tylko system premiowy dla sklepów , ale tam 3 ani 4 tysiące się nie zarabia
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-07-08 11:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś może jakie są zarobki jako pracownik produkcji, w systemie 3 zmianowym?
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-07-19 22:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie stanowisko recepsjonistki w Tchibo. Czy to opłacalne i czy można na tym stanowisku się rozwijać. Bo jako pracownik sprzedaży nie bardzo chciałabym pracować, już mam dość handlu, a w pracy biurowej mam małe doświadczenie i chciałabym to rozwinąć dalej. Może ktoś pomoże, dzięki wielkie.
zdjecie uzytkownika
zerg - 2015-07-19 23:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zastanawiam, czy nie spróbować zaaplikować tutaj jako regionalny przedstawiciel handlowy, aczkolwiek mam pewne obawy. Owszem oferta wygląda super, bo to między innymi narzędzia pracy - samochód służbowy, laptop, telefon komórkowy, benefity – m.in. opieka medyczna, pakiet sportowo-rekreacyjny, ale to umowa na zastępstwo. Myślicie, że jakbym się sprawdził to po zastępstwie istnieje możliwość jej przedłużenia?
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2015-07-20 12:23:06 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2015-07-19 22:58:02]:
Stanowisko Recepcjonisty/tki w Tchibo Warszawa jak najbardziej otwiera możliwości rozwoju. Najlepszym przykładem jest aktualna rekrutacja, która jest efektem awansu osoby zajmującej to stanowisko.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-20 12:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2015-07-20 12:26:58 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zerg - 2015-07-19 23:10:19]:
Obecnie możemy zaoferować jedynie umowę na zastępstwo (benefity przy tej formie zatrudnienia są takie same jak przy umowie o pracę). Może się jednak zdarzyć, że jeśli współpraca będzie satysfakcjonująca dla obu stron, uda się znaleźć dla nowozatrudnionej osoby stałą rolę w strukturach Tchibo Warszawa.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-20 17:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zerg - 2015-07-19 23:10:19]:
Daj sobie spokój z tą firmą,chyba że nie możesz znaleźć nic innego
zdjecie uzytkownika
Nova - 2015-07-29 08:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też pracownik - 2015-07-02 20:05:14]:
Hej a ile zarabia się w sklepie i jaki jest system premiowy? Będę wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Luna - 2015-08-10 15:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ogólnie ciężka (NOCKI, ogromne dostawy), praca w ciągu dnia taka jak w każdym sklepie w galerii handlowej, jednak trzeba wziąć pod uwagę trochę gastronomii w sklepie z ciuchami i artykułami. Pracując jako UZ fajnie zarabiałam za przepracowane godziny, ale z dnia na dzień zwolnili mnie-dlaczego? Dlatego, że nie odpisałam na smsa.(Do dzisiaj się śmieje, generalnie uważam, iż dobrze się stało, że mnie zwolnili, była to moja praca dodatkowa w trakcie studiów, nie powiem bo szło mi nieźle w konkursach sprzedażowych itp. ale widocznie to się nie liczy) Zespół doceniałam, jednak są wyjątki czyli brak mózgu a wraz z nim zbyt wysokie mniemanie jak na zajmowane stanowisko. Można było liczyć na fajne premie, w zależnosci od przepracowanych godzin. Inne okolicznościowe premie również się zdarzają. Co mogę wiecej powiedziec, fajna praca zalezy od nastawienia i zespołu:) Wszedzie sa plusy i minusy :) Aczkolwiek regionalny był najśmieszniejszy- jemu nawet ustawiona tektura za bardzo w prawo na wystawie przeszkadzała :P Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji:
witam ja dostalam telefon od firmy Randstad ze ma zglosic sie do firmy zglosilam sie i dostalam prace bo mialam status ucznia
Pytania:
czy dam rade pracowac po 10h i w weekendy? a pracowalam non stop weekendy a w tygodniu zadkosc
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 11:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2015-08-19 11:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie właśnie dla magazyniera widziałem miejsce, oferta chyba na pracuj.pl a robota w Markach. Ważne, że trzeba mieć minimum 2 letnie doświadczenie w pracy w magazynie w zakładzie produkcyjnym z udziałem systemów logistycznych. Niby strasznie to brzmi ale jak ktoś się interesuje logistyką to chyba to nie problem.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-08-21 21:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krawiec - 2013-07-26 15:34:55]:
tak to prawda
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tchibo ?
Zadaj pytanie
alert