Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo


Oceniono 209 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Tchibo
Fabryczna 5
00-446 Warszawa
service@tchibo.pl
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-06-05 16:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natalia - 2014-05-29 22:47:36]:
Proponuję swoje mądrości zostawić dla siebie.A co ja mam robić to ja wiem najlepiej. Jak się domyślam umiesz czytać więc wiesz, że to jest forum gdzie można zostawić swoją opinię.
zdjecie uzytkownika
mały - 2014-06-20 07:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jak kazda ja pracuje na produkcji ładnych pare lat,nie jest najgorzej chociaz rozwoju zadnego sa wolne miejsca na operatora a przyjmuja nowych ludzi tobie mowia ze brak wakatow.przynajmniej sa przestrzegane prawa prwcownika.
zdjecie uzytkownika
Wilkolud - 2014-06-20 12:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie właśnie taka dwulicowość. Dla jednych stanowisko jest dla innych nie ma. Jakby nie można było od razu powiedzieć "słuchaj nie nadajesz się, nie chcemy cię"
zdjecie uzytkownika
pela - 2014-06-25 19:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a ja - 2014-06-02 21:39:08]:
Czy jest taka firma w której wszyscy pracownicy są zadowoleni ?
Dajcie znać jeśli ktoś wie :)
zdjecie uzytkownika
? - 2014-06-25 22:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własna
zdjecie uzytkownika
Wilkolud - 2014-06-26 01:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To też nie jest do końca prawda, bo jak Ci interes nie idzie to wszystkie podatki i zusy Cię zjedzą na podwieczorek! Chyba, że ktoś ma interes życia :)
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-06-26 12:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wilkolud bo pewnie niektórzy mają potencjał do zostania operatorem a inni nie, co nie oznacza, że taka osoba np nie jest bardzo dobrym pracownikiem produkcji... najlepiej chyba o tym pogadać z kierownikiem i trochę przycisnąć do muru, nie dać się zbyć banałem typu nie ma wakatu i dopytać o kryteria jakie musi spełniać kandydat na dobrego operatora... Jeśli nie widzi w kimś operatora to niech przynajmniej powie nad czym popracować by operatorem mogła taka osoba zostać w przyszłości. pozdro :)
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-06-27 15:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na produkcji jest sporo obowiązków. Operator musi kontrolować równolegle wiele procesów co sprawia, że uwidaczniają się predyspozycje pewnych osób. Jeżeli pomimo mnogości zajęć jesteś na tyle zorganizowany, że podejmujesz się działań dodatkowych których nikt ci nie zlecił na pewno zostaniesz zauważony i doceniony. Zarobki operatorów przewyższają znacznie średnią krajową i pensję w konkurencyjnych firmach.
Większość przyjętych osób utrzymuje się na stanowiskach lecz zdarzają się wyjątki gdzie sami pracownicy się zwalniają (jak już pisałem uzależnione jest to od umiejętności organizacji pracy)
Firma sporadycznie zwalnia pracowników. Jeśli już się to zdarza to jest to przeważnie z winy pracownika- kradzież, alkohol. Jeżeli ktoś nie radzi sobie z obowiązkami w pierwszej kolejności proponowane jest mu inne stanowisko mniej odpowiedzialne i dopiero wtedy po odmowie strony rezygnują z dalszej współpracy.
zdjecie uzytkownika
Wilkolud - 2014-07-01 01:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co dalej przez całe życie będziesz próbował być operatorem :) Można i tak, chociaż ja uważam, że na coś trzeba się w życiu zdecydować...
zdjecie uzytkownika
szczery - 2014-07-04 12:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Każdy do tego podchodzi indywidualnie, można mieć większe i mniejsze ambicje. Można oczywiście od razu pragnąć zostać kierownikiem zakładu, ale szanse oceniam na niewielkie ;)
zdjecie uzytkownika
Wilkolud - 2014-07-08 09:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że tak. Na kierownika uważam, że trzeba mieć dobre predyspozycje - charakter to jedno, a drugie to odpowiednie doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W fabryce praca jest najbardziej stabilna i najlepiej płatna, bo potrzebni są sprawdzeni (praca zmianowa) i wykwalifikowani (obsługa maszyn, laboratorium) pracownicy. Rządzi tu facet, co prawda ( usunięte przez administratora ) , ale trzyma wszystko w ładzie i składzie, a jeśli kogoś zwolnili, to albo złodzieja (kilku w ostatnim roku), albo bumelanta. Jest spora grupa pracowników z ponad 20 letnim stażem i na pewno nie narzekają. Podobnie jest w serwisie, trzeba się znać na robocie a potrafią to docenić. Rządzi facet - jest porządek. Przedstawiciele mają od lat wynagrodzenia wywalone w kosmos, więc jeśli marudzą, to dlatego, że poprzewracało im się w głowach - w innych firmach przedstawiciele mają zwykle gorsze warunki. Przeważnie wszyscy narzekają na pracę w biurze i jest na co. ( usunięte przez administratora ) Były filmy hollywoodzkie o podobnym stylu kierowania firmą. A w sklepach, no cóż, brak wymaganych kwalifikacji plus masa CV na każde stanowisko powoduje, że pracownicy są słabo opłacani i czują się ( usunięte przez administratora ) - proste. Myślę, że jak ktoś jest dobrym fachowcem w jakiejś dziedzinie i akurat w Tchibo 1-3 poszukują takich do pracy, to może śmiało startować i nie będzie żałował. A praca w 4-5 to tylko na przeczekanie poszukiwań czegoś lepszego. Aha, w Tchibo były kiedyś super imprezy rodzinne, konferencje, pikniki ale ostatnio w czasach kryzysu trochę zmniejszyły rozmach :-( Pozdrawiam wszystkich pracowników byłych, obecnych i przyszłych.”
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-06 14:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda ze z tak fajnie działającej firmy jaka pamiętam z przed 6 lat, z fajnymi ludźmi, z docenianiem pracowników, z praca do której przychodziło się z uśmiechem na twarzy, z ogarniętymi regionalnymi, pozostało tak niewiele. (usunięte przez administratora) Zniszczyliście ta wspaniała firmę ale nic Was to nie obchodzi. Odejdziecie i zniszczycie następna ! A obecni pracownicy w sklepach maja tego dosyć no ale przecież nikt się nie odezwie, a góra nie widzi.
Naprawdę łezka się w oku kreci.
zdjecie uzytkownika
Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-06 17:33:42 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20]:
Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoimi wrażeniami. Tchibo w Polsce to trzy spółki, które zatrudniają łącznie ok. 850 Pracowników. Każdy z obszarów biznesowych naszej firmy jest specyficzny i w związku z tym kompetencje oczekiwane od naszych pracowników są różne. Staramy się jednak, żeby każda zatrudniona u nas osoba czuła się dobrze i była odpowiednio wynagradzana, niezależnie od tego, w której ze spółek pracuje. Dużą wagę przywiązujemy również do kompetencji naszych managerów i stylu zarządzania pracownikami – jedną z podstawowych wartości w naszej firmie jest wzajemny szacunek.

Dbamy również o rozwój naszych ludzi i ich kompetencji. W naszych sklepach mamy program wewnętrznych ścieżek kariery, dzięki któremu najlepsi pracownicy mogą awansować na wyższe stanowiska. Pracownicy biura, sprzedaży terenowej i pozostałych obszarów mają możliwość rozwijania swoich umiejętności dzięki szkoleniom wewnętrznym i dedykowanym szkoleniom zewnętrznym.

Staramy się także przynajmniej raz do roku spotkać w większych grupach na specjalnie przygotowanych konferencjach lub spotkaniach, które służą rozmowom o biznesie i przy okazji zacieśniają relacje pomiędzy pracownikami różnych działów.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami pracy w Tchibo w profilu pracodawcy.

zdjecie uzytkownika
bo ja - 2014-08-07 10:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...bo ja pracuje w Tchibo i jestem z tym OK...chociaż nie zawsze jest łatwo ale gdzie jest...









zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-08-07 12:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
" W naszych sklepach mamy program wewnętrznych ścieżek kariery, dzięki któremu najlepsi pracownicy mogą awansować na wyższe stanowiska"

Prosze Was.....
pracujac tam ponad 6 lat zadko spotyka sie taki rozwoj wydazen. Stawiacie na osoby zatrudnione z zewnatrz, nie lejcie wody !
Dziekuje Za odpowiedz ale przyjrzyjscie sie dokladnie pracy w sklepach bo naprawde jest inaczej niz to Wy widzicie !
Co powiecie na osoby prowadzace zmiany ktore nawet nie maja umowy o prace ? zadnej odpowiedzialnosci ?
To teraz jakas nowa praktyka ? Nie boicie sie ?
zdjecie uzytkownika
Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-08 08:40:21 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za odpowiedź i wyrażoną opinię. Nieustannie rozwijamy program wewnętrznych promocji i zapewniamy możliwość awansów naszym pracownikom. W tym roku w sklepach Tchibo 80% wakatów na stanowiskach kierowniczych obsadzonych zostało w drodze awansu przez naszych pracowników. Wszystkie osoby, które chcą rozwijać swoje kompetencje, posiadają indywidualne plany rozwoju i są w ich realizacji aktywnie wspierane.

Każda z osób na stanowisku kierowniczym jest zatrudniona bezpośrednio przez Tchibo na umowę o pracę.

zdjecie uzytkownika
bo ja - 2014-08-08 20:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-08-07 12:36:44]:
to jeszcze słówko ...jeśli jesteś człowiekiem pracowitym zaangażowanym i uczciwym to odnajdziesz się w Tchibo ja to potwierdzam ...znam wiele umów zleceń które teraz są umowami o pracę... może nie we wszystkich miastach tak jest , ale są takie gdzie tak jest ...a skoro jesteś byłym pracownikiem to napisz jak jest w Twojej nowej pracy (jeśli to nie jest tajemnica )i nadal nie zaprzeczam , że kiedyś było inaczej (tak dla przypomnienia)ale na szczęście zostało w tej Firmie kilka fajnych osób które pozdrawiam jeśli to czytają
zdjecie uzytkownika
niezdecydowana - 2014-08-21 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakimi zarobkami może pochwalić się kadra kierownicza? Zastępca wyciąga więcej niż 2 tys.? Czy raczej działalność charytatywna...?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-27 10:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest to praca zmianowa? Kiedy są zmiany? Jakie działy pracują zmianowo?
zdjecie uzytkownika
kajko - 2014-08-28 21:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś z was może powiedzieć jak jest w sklepach Tchibo prowadzonych na zasadzie franczyzy, gdzie sklep prowadzi prywatny właściciel, który tylko działa na licencji Tchibo?
zdjecie uzytkownika
Kosiu - 2014-08-29 00:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kajko Na pewno wszystko zależy od lokalizacji. Albo będzie praca o ile punkt zlokalizowany jest w jakimś węźle, gdzie przebywa sporo ludzi i wtedy pewnie nie będzie można się opędzić od pracy. Chociaż wiadomo, że na franczyzie nie pracujesz defacto w Tchibo tylko u osoby prywatnej i to od relacji z nim zależy rozkwit tej współpracy.
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2014-08-29 11:13:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pragniemy poinformować, że wszystkie sklepy Tchibo w Polsce należą bezpośrednio do Tchibo - firma na naszym rynku nie działa w modelu franczyzowym. Pozdrawiamy, zespół Tchibo
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-29 15:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dopytuję się o system zmianowy :) W Markach które działy pracują zmianowo? i w jakich godzinach?
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2014-08-29 21:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj ludzie co się dzieje,wpuścili pana z pepsi i rozwala firmę tak jak robił to w pepsi a góra na to pozwala a taka wspaniała była firma Tchibo...kiedyś.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski