Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo

zdjecie uzytkownika
no name - 2014-11-16 15:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda linia produkcyjna ma inaczej przyjęty system pracy. Jeżeli jest mocno obciążona zamówieniami to pracuje się w systemie wykorzystującym każdy dzień tygodnia. W przypadku gdy jest to możliwe przechodzi się na system 8 godziny z wolnymi weekendami.
Zmiany na liniach nie są reguła. Zdarzały się przypadki gdzie przechodzilismy z jednego systemu w inny z powodu braku zamówień lub modernizacji linii.
Dla mnie system 12 godzinny jest najlepszym rozwiązaniem pracy zmianowej.
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-11-17 13:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-23 21:57:09]:
Dokładnie tak to wygląda jak ktoś napisał. Korporacyjne mydlenie oczu. Jak można iść z problemem do kadr przeciwko własnemu przełożonemu to jakiś absurd. Same kadry są tutaj w porządku ale szabelką marazmu tej firmy się nie zwojuje. No i oczywiście jak nie lubi Cię szef i nie masz poparcia jesteś nikim. A i dla ambitnych co to chcą nowoczesności, zapomnijcie: tutaj hasłem przewodnim w biurze jest: nie da się i zawsze tak było
zdjecie uzytkownika
waldemar - 2014-11-22 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też myślałem żeby starać się u nich o stanowisko pracy na kasie w jakimś sklepie albo kawiarni ale muszę przyznać że trochę mnie odstraszyliście pisząc o takich dziwnych sytuacjach. to bez statusu ucznia nie mogę się tam normalnie przyjąć? trochę niedajnie jeśli tak jest... no ale chociaż by grafik jest elastyczny?
zdjecie uzytkownika
Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-11-10 12:37:53]:
Bardzo często odwiedzam sklep Tchibo, kawa bardzo Mi smakuje. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Panie sklepowe są ubrane w eleganckie mundurki. Zastanawiałam się nawet nad podjęciem pracy w tej firmie ale po przeczytaniu wielu opinii Mam mieszane uczucia. Obecnie Jestem zatrudniona jako ekspedientka w sklepie spożywczym osiedlowym. Zarobki porównywalne, praca na stałe, na 2 zmiany, 40 godzin tygodniowo, a jeżeli przepracuje więcej to dodatkowo płatne albo wolne. Jesteśmy po 2 na zmianę, ruch zależy od godziny. W sklepie nie ma kamer, więc jak nie ma ruchu można posiedzieć na taboreciku za ladą. Właścicielka ma bzika na punkcie wyglądu, czyli musimy mieć włosy spięte i fartuszek zapięty. Jeden wielki minus taki że, od 5.30 sklep jest otwarty.
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-11-27 13:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ekspedientka - 2014-11-25 20:43:41]:
W Tchibo nie dostaniesz pracy na caly etat , ogolnie sie dostaje tzn wyrabia sie od 120 do 50 co miesiac , umowa zlecenie, musisz stac na bacznosc, regulki gadac i zachecac bardzo namietnie do kupna ich produktow sprzedazowych. Szczerze odradzam pracowalam 5miesiecy tam. Godzinki ucinaja sajgon jednym slowem
zdjecie uzytkownika
ELAA - 2014-11-27 13:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Slyszalam ze kiedys byly bardzo dobre warunki pracy, sama jakis czas temu pracowalam przez posrednictwo firmy RANDSTAD do tej pory nie moge uzyskac zakonczenia umowy zeby zarejestrowac sie w urzedzie pracy, poniewaz jak dzwonie pod podany nr to pani jest na urlopie albo sie nieodbiera telefonu. Kierownictwo powiedzialo ze oni w formie ustnej daja zakonczenie umowy cyrk na kolkach
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-11-27 13:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
grafik nie jest elastyczny, ja pracowalam pare miesiecy to jak chcialam miec jedna niedziele wolna to zwielka laska mi dali , w tygodniu duzo wolnego a jesli zblizal sie weekend to ktos musial pracowac zeby kierownictwo miala cale weekendy wolne i reszta pracownikow
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-11-27 13:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak dokladnie jest z tym statusem ucznia, mnie osobiscie wywalili bo stracilam status ucznia bylam na wolnym i dostalam telefon ze konczymy wspolprace a przyznam ze niebylo wczeniej do mnie zadnych zastrzezenie i skarg tak postepuja ludzie bez sumienia i zadnych skrupolow zostawiaja czlowieka na pastwe losu obiecujac jeszcze umowe o prace i szkolenie w Warszawie a porem wyrzucaja
zdjecie uzytkownika
ewelka - 2014-11-27 14:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obiecanki cacanki z umowa o prace doswiadczylam sama tego ale taki mamy teraz rynek pracy niestety trzeba raz byc kajerem , a nie raz sprzataczka czy budowlancem
zdjecie uzytkownika
mycha - 2014-12-05 22:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca tam kiedys byla rozwojowa ale nie teraz stawka godzinowa oki tylko ze nie wyrabia sie calego etatu (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
grubi - 2014-12-07 14:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wyrabia się etatu bo jest ogólnie mało godzin? ile menij wiecej misiecznie udawało Ci sie zarobic i ile pracowałes? Jak to jest że raz jest a raz nie ma pracy? i ogólnie moze ktoś napisac jeszcze czy rzeczywiście tak jest że zazwyczaj całe weekendy się pracuje? Czy można sobie to jakoś cwzesniej ustalic?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-10 11:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś powiedzieć coś więcej o rozmowie kwalifikacyjnej do laboratorium w Tchibo (Marki)? Wiecie jak kształtują się tam zarobki dla młodych ludzi?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-10 11:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy może ktoś powiedzieć coś więcej o rozmowie kwalifikacyjnej do laboratorium w Tchibo (Marki)? Wiecie jak kształtują się tam zarobki dla młodych ludzi?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie od kilku lat i jeszcze nigdy nie spotkalam sie z sytuacja kiedy pracownik zostaje zwolniony poniewaz stracil status studenta.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-11 22:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grubi - 2014-12-07 14:23:22]:
grubi: wszystko zalezy od lokalizacji CH i natezenia ruchu, jednak w wiekszosci jest tak, ze w weekendy jest on wiekszy i potrzeba wiecej ludzi. Wydaje mi sie, ze w wiekszosci sklepow mozna ustalic, ktory weekend bedziesz miec wolny o ile bedzie to w granichach rozsadku i ok wobec innych pracownikow
zdjecie uzytkownika
remo - 2014-12-21 17:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-12-11 22:50:00]:
no ale tak wydaje się większości osób zdrowo myślących - że wszystko jest tak naprawdę do dogadana. Najgorsze jest jednak to , że rzeczywistość często wygląda dużo dużo gorzej. Co do Tchibo jednak dla osób poszukujących pracy na okres przedświąteczny mogę powiedzieć , że pewnie będą potrzebowali osób do pracy tymaczasowo
zdjecie uzytkownika
jaa - 2014-12-23 12:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-12-11 22:46:04]:
to wyobraz sobie, ze pracowalam 6miesiecy , status ucznia mialam do konca wrzesnia a kierownik mnie wywalil 1 pazdziernika
Tchibo "Wywiad z Marta Pogorzelska - HR Business Partner w firmie Tchibo "
Jak wygląda proces rekrutacji?z ilu etapów się składa? W zależności od rodzaju i poziomu stanowiska, o które ubiega się kandydat, procesy mogą się różnić przebiegiem i liczbą etapów.   Jak to wygląda w praktyce?  W przypadku stanowisk specjalistycznych i menedżerskich po analizie CV pod kątem trafności doświadczeń i kompetencji zapraszamy kandydata na spotkanie z reprezentantem działu HR. Opieramy się w trakcie takiej rozmowy na zasadach w...
zdjecie uzytkownika
martyna - 2015-01-05 13:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze kazdy ma swoj poglad na sprawe... a jak jest teraz w tchibo aktualnie, moze kogos poszukuja? nie mam statusu ucznia ale jestem osoba pracowita, mysle ze gdybym miala mozliwosc wykazania sie to z pewnoscia byliby ze mnie zadowoleni. zalezy mi na stalej pracy i jestem w stanie duzo poswiecic.
zdjecie uzytkownika
rozbawiony - 2015-01-19 16:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiecie nie wiem za bardzo czego tutaj sie mam spodziewac po pracy bo widze ze konkurencja spora. sklepy tchibo bo chyba o tym mowa maja na prawde duza renome i chcialabym miec pewnosc ze praca tam to przyjemnisc i miejsce gdzie mozna zarobic na rpawde dobre pieniadze. moze ktos mi pomoze - pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
fifulec - 2015-02-02 21:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gościu przecież to praca w fabryce, na produkcji więc czego spodziewałbyś się po swoim wynagrodzeniu ? popytaj innych ile zarabiają w podobnych miejscach. Niewiele znajdziesz odpowiedzi , że więcej niż najniższa krajowa, a jeszcze mniej, jakiś mały procent takich którzy zarabiają w okolicach 2 tysięcy
zdjecie uzytkownika
zlecenie - 2015-02-04 23:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tam od pół roku i wiadomo, nie zawsze jest kolorowo,ale dzięki zgranej ekipie naprawdę lubię tą pracę! :)
zdjecie uzytkownika
Vist.Szymon - 2015-02-04 23:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,17359417,Byly_pracownik_Empiku_ujawnia_kulisy_pracy___Nie_zaplacze.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta zamiast EMPIK wpiszcie Tchibo. Sprzedaz przykasowa, milion tabelek do uzupelnienia, VM i poprawki do nich... w tym tekscie nalezy dopasowac (zmienic) nazewnictwo wewnetrzne firmy i mamy pełen obraz Tchibo. No moze nie spotkalam sie z tak ostrymi mailami ale za to dwulicowe rozmowy telefoniczne to norma. Przez sluchawke slyszysz ze jest ok a jak przychodzi czas audytu to nagle okazuje sie ze wszystko jest zle i to twoja wina.... a nawet nie przez telefon. Zdarza sie ze od RSM twarza w twarz slyszysz ze jest ok i widzisz sztuczny usmiech a pozniej dowidujesz sie od np kierowniczki ile to rzeczy podczas wizyty RSM zrobilas zle i ze regionalna na Ciebie psioczy. Oczywiscie zeby nie bylo... w sklepie w ktorym pracowalam przez ... lat atmosfera jest bardzo fajna. z checia przychodzi sie do pracy, ale niestety dla pani rsm z (usunięte przez administratora) licza sie tylko cyferki cyferki cyferki. I niestety wydaje sie jej ze wszyscy widza ja taka jak sie przedstawia z zewnatrz. Otóż nie, w sklepach wszyscy wiedza jaka jest (usunięte przez administratora) . A na koniec cytat z art: Tchibo - " Jest za to idealnym przykładem fatalnego zarządzania na wszystkich szczeblach, łańcucha złych decyzji i kompletnego zaprzepaszczenia swojej pozycji. Przykro się robi, patrząc z zewnątrz na upadek firmy, która niegdyś kojarzyła się z jakością obsługi, kulturą i bogactwem wartościowego asortymentu." Ryba psuje sie od glowy....
zdjecie uzytkownika
ewelinka - 2015-02-15 12:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ,to rodzaj pracy na wakacje, żeby dorobić lub zarobić na kieszonkowe, zdobyć doświadczenie. Dla poważnych ludzi, którzy chcą żyć na poziomie i utrzymać strata czasu.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji:
witam ja dostalam telefon od firmy Randstad ze ma zglosic sie do firmy zglosilam sie i dostalam prace bo mialam status ucznia
Pytania:
czy dam rade pracowac po 10h i w weekendy? a pracowalam non stop weekendy a w tygodniu zadkosc
zdjecie uzytkownika
ewelinka - 2015-02-15 12:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
*i utrzymać rodzinę
zdjecie uzytkownika
Szans - 2015-02-17 01:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewelinka powiedz mi chociaż o jakim stanowisku mówisz, bo tchibo nie koncentruje się na pewno na jednym stanowisku. Tak wielki producent kawy musi posiadać jakieś narzędzia dzięki którym będzie postrzegany na rynku jako atrakcyjny pracodawca. Chyba, że masz zupełnie inne zdanie na ten temat, wówczas prosiłbym o doinformowanie mnie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tchibo ?
Zadaj pytanie