Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Tchibo


Oceniono 212 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Tchibo
Fabryczna 5
00-446 Warszawa
service@tchibo.pl
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-06 17:33:42 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20]:
Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoimi wrażeniami. Tchibo w Polsce to trzy spółki, które zatrudniają łącznie ok. 850 Pracowników. Każdy z obszarów biznesowych naszej firmy jest specyficzny i w związku z tym kompetencje oczekiwane od naszych pracowników są różne. Staramy się jednak, żeby każda zatrudniona u nas osoba czuła się dobrze i była odpowiednio wynagradzana, niezależnie od tego, w której ze spółek pracuje. Dużą wagę przywiązujemy również do kompetencji naszych managerów i stylu zarządzania pracownikami – jedną z podstawowych wartości w naszej firmie jest wzajemny szacunek.

Dbamy również o rozwój naszych ludzi i ich kompetencji. W naszych sklepach mamy program wewnętrznych ścieżek kariery, dzięki któremu najlepsi pracownicy mogą awansować na wyższe stanowiska. Pracownicy biura, sprzedaży terenowej i pozostałych obszarów mają możliwość rozwijania swoich umiejętności dzięki szkoleniom wewnętrznym i dedykowanym szkoleniom zewnętrznym.

Staramy się także przynajmniej raz do roku spotkać w większych grupach na specjalnie przygotowanych konferencjach lub spotkaniach, które służą rozmowom o biznesie i przy okazji zacieśniają relacje pomiędzy pracownikami różnych działów.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami pracy w Tchibo w profilu pracodawcy.

zdjecie uzytkownika
bo ja - 2014-08-07 10:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...bo ja pracuje w Tchibo i jestem z tym OK...chociaż nie zawsze jest łatwo ale gdzie jest...









zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-08-07 12:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
" W naszych sklepach mamy program wewnętrznych ścieżek kariery, dzięki któremu najlepsi pracownicy mogą awansować na wyższe stanowiska"

Prosze Was.....
pracujac tam ponad 6 lat zadko spotyka sie taki rozwoj wydazen. Stawiacie na osoby zatrudnione z zewnatrz, nie lejcie wody !
Dziekuje Za odpowiedz ale przyjrzyjscie sie dokladnie pracy w sklepach bo naprawde jest inaczej niz to Wy widzicie !
Co powiecie na osoby prowadzace zmiany ktore nawet nie maja umowy o prace ? zadnej odpowiedzialnosci ?
To teraz jakas nowa praktyka ? Nie boicie sie ?
zdjecie uzytkownika
Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-08 08:40:21 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za odpowiedź i wyrażoną opinię. Nieustannie rozwijamy program wewnętrznych promocji i zapewniamy możliwość awansów naszym pracownikom. W tym roku w sklepach Tchibo 80% wakatów na stanowiskach kierowniczych obsadzonych zostało w drodze awansu przez naszych pracowników. Wszystkie osoby, które chcą rozwijać swoje kompetencje, posiadają indywidualne plany rozwoju i są w ich realizacji aktywnie wspierane.

Każda z osób na stanowisku kierowniczym jest zatrudniona bezpośrednio przez Tchibo na umowę o pracę.

zdjecie uzytkownika
bo ja - 2014-08-08 20:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-08-07 12:36:44]:
to jeszcze słówko ...jeśli jesteś człowiekiem pracowitym zaangażowanym i uczciwym to odnajdziesz się w Tchibo ja to potwierdzam ...znam wiele umów zleceń które teraz są umowami o pracę... może nie we wszystkich miastach tak jest , ale są takie gdzie tak jest ...a skoro jesteś byłym pracownikiem to napisz jak jest w Twojej nowej pracy (jeśli to nie jest tajemnica )i nadal nie zaprzeczam , że kiedyś było inaczej (tak dla przypomnienia)ale na szczęście zostało w tej Firmie kilka fajnych osób które pozdrawiam jeśli to czytają
zdjecie uzytkownika
niezdecydowana - 2014-08-21 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakimi zarobkami może pochwalić się kadra kierownicza? Zastępca wyciąga więcej niż 2 tys.? Czy raczej działalność charytatywna...?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-27 10:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest to praca zmianowa? Kiedy są zmiany? Jakie działy pracują zmianowo?
zdjecie uzytkownika
kajko - 2014-08-28 21:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś z was może powiedzieć jak jest w sklepach Tchibo prowadzonych na zasadzie franczyzy, gdzie sklep prowadzi prywatny właściciel, który tylko działa na licencji Tchibo?
zdjecie uzytkownika
Kosiu - 2014-08-29 00:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kajko Na pewno wszystko zależy od lokalizacji. Albo będzie praca o ile punkt zlokalizowany jest w jakimś węźle, gdzie przebywa sporo ludzi i wtedy pewnie nie będzie można się opędzić od pracy. Chociaż wiadomo, że na franczyzie nie pracujesz defacto w Tchibo tylko u osoby prywatnej i to od relacji z nim zależy rozkwit tej współpracy.
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2014-08-29 11:13:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pragniemy poinformować, że wszystkie sklepy Tchibo w Polsce należą bezpośrednio do Tchibo - firma na naszym rynku nie działa w modelu franczyzowym. Pozdrawiamy, zespół Tchibo
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-29 15:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dopytuję się o system zmianowy :) W Markach które działy pracują zmianowo? i w jakich godzinach?
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2014-08-29 21:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oj ludzie co się dzieje,wpuścili pana z (usunięte przez administratora) a góra na to pozwala a taka wspaniała była firma Tchibo...kiedyś.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-03 11:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak można skontaktować się z działem rekrutacji w Markach? Nie chodzi mi o mail ogólny: rektutacja@tchibo.pl tylko konkretnie do Marki Manufacturing.
Dziękuję!!!
zdjecie uzytkownika
KOMA - 2014-09-10 21:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tchibo Warszawa Sp. z o. o. - 2014-08-08 08:40:21]:
"Nieustannie rozwijamy program wewnętrznych promocji i zapewniamy możliwość awansów naszym pracownikom". Szanowny zespole Tchibo czy te słowa mają zastosowanie w tej kiedyść mega organizacją?. Proszę podać dwa, trzy przykłady potwierdzające ten wasz program w dziale sprzedaży. Patrząc na to z zewnątrz i wewnątrz to wszystkie nowe stanowiska obsadzane są przez byłych pracowników firmy produkującej między innymi jogurty/LKM,RWM,RSM,KRAJOWY KIEROWNIK ODPOWIEDZIALNY ZA HURT/ - co za zbieg okoliczności - w sumie podobno 14 osób a efekt to coraz większy haos,spadające wyniki,brak realizacji planów sprzedażowych nie wspominając o zaangażowaniu.... Czy naprawdę wśród jeszcze pracujących osób nie ma nikogo kto posiada takie kompetencje? Nawet ogłoszenia nie było , że aktualnie poszukujemy osoby na stanowisko takie a takie tylko pojawiły się maile witające nowe ososoby w firmie. Tak to było i pewnie jest bardzo motywujące! Rozwój na szczęście następuje w innych firmach gdzie ludzie się odnajdują, zostając zatrudnieni bo okazuje się, że mają kompetencje. Oczywiście w firmach sprzedażowych pewnie świat idealny nie istnieje lecz są firmy gdzie jest stabilazacja idąc do celu obraną strategią.No i żeby była jasność - Tchibo jako pracodawca to dobra firma, a zmiany w modelu zarządzania zweryfikuje "szoper" :-(
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-10 23:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trochę prawdy w wypowiedzi kolegi ale uważam że spadek wywołuje ekipa od producenta napoi a nie jogurty, napoje same oczerniały swoich szefów na tym portalu aby zająć ich miejsca, i tak też się stało, od sierpnia zeszłego roku wszystko upada, (usunięte przez administratora) to zepsuło a fakt jest taki że pod wodzą (usunięte przez administratora) wszystko było dobrze
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-11 09:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie: Jak można skontaktować się z działem rekrutacji w Markach? Nie chodzi mi o mail ogólny: rektutacja@tchibo.pl tylko konkretnie do Marki Manufacturing.
Dziękuję!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-11 09:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marki@tchibo.pl
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-11 09:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bo ja - 2014-08-08 20:34:29]:
"bo ja" czytasz dalsze odpowiedzi i nadal potwierdzasz ze Tchibo awansuje swoich ludzi ? Ciekawe jak długo w firmie pracujesz. potwierdzę wcześniejsze wpisy użytkowników: Tchibo to super firma ale od 1-2 lat beznadziejnie zarządzana przez osoby zatrudnione z zewnątrz. Naprawdę wielka szkoda ze zniszczyli taki model firmy idąc w zła stronę. A później Ci powiedzą ze to (usunięte przez administratora) decyduje o wszelkich zmianach :D Powtarzam : szkoda ze "góra" nie wie co dzieje się na samym dole, a w przekazie informacji z dołu do góry następuje wiele przekłamań wiec nie maja dostępu do prawdziwych danych. Licza sie tylko TABELKI (usunięte przez administratora) :) Pozdrawiam serdecznie :)
zdjecie uzytkownika
why - 2014-09-11 12:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W siedzibie Tchibo a ul.F. licza sie tylko cyferki ukazane w tabelach, całkowite przekłamanie rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
były krawat - 2014-09-11 22:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20]:
No to pojechałaś/eś...najlepsze jest to o przedstawicielach i ich zarobkach.Złodziej i bumelanci o to szeroko.Popracowalibyście trochę w terenie to by wam rura zmiękła ...oj nieładnie.No z tego co przeczytałem to wszystko masz ogarnięte fabryka,teren,sklepy,serwis czyli w myśl zasaday jak się na wszystkim znam to tylko tak się wydaje.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-12 14:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W jakich godzinach są zmiany na produkcji?
zdjecie uzytkownika
krawiec - 2014-09-13 15:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
magazynierzy z fabryki w Markach w ostatnim czasie zwalniają się z pracy ciekawe dla czego
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-09-15 13:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają płace i organizacja pracy w takich działach jak laboratorium/ dział jakości. zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów aplikacyjnych. Czy może ktoś mi przedstawić tę sytuację?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-09-15 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krawiec - 2014-09-13 15:46:52]:
Na pewno Ty znasz odpowiedź i chcesz się nią podzielić. "Dlaczego" piszemy razem.
zdjecie uzytkownika
Waddzio - 2014-09-17 17:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca,za małe pieniadze na godzinę,żenada :/ Praca cały czas na nogach. Nawet jak nic nie ma do roboty to i tak musisz udawac że "coś robisz" tj wycierać czyste stoliki, poprawiać w kółko towar, choć nie ma takiej potrzeby ,bo wszysto jest na swoim miejscu.(usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x