Tchibo

Warszawa/Marki

Opinie o Tchibo

loud 2016-11-27 23:48
Praca w Tchibo to wykorzystywanie fizycznie pracownika. Mały magazyn, w którym bez 3-metrowej drabiny ani rusz. Jak masz lęk wysokości, to masz problem. Ale to jest nic. Poza rozpieszczonymi do granic możliwości klientami, najgorsze są ich zamówienia internetowe, które zawalają co chwilę zaplecze. Czasem nie ma gdzie usiąść, gdy masz chwilę przerwy. Albo masz problem, gdy chcesz się dostać na jego koniec, gdzie znajduje się zapas kawy. Co jeszcze? Narzucają na Ciebie tyle obowiązków, że nie ma mowy byś się wyrobił na tyle, by kolejna zmiana cię nie opierdoliła. Co raz proszą cię o zostanie po godzinach, bo coś jest niedokończone. A cotygodniowa nocna przebudowa sklepu to nightmare. Zapier... normalnie na zmianie, po czym zostajesz planowo do 4 rano. W dwie osoby. Nie wyrabiacie się, bo jest tego od cholery, więc MUSICIE zostać do 6 rano. WTF? Brakuje pracowników. Nie dziwię się, bo kto by chciał pracować w takim miejscu? Chyba ktoś, kto niestety nie ma wyjścia. To tak z grubsza. NIE polecam. Może oprzytomnieją i coś zmienią.
8
markowianin 2016-12-23 20:00
Tylko specjaliści. Pozdrawiam
2
Kafka 2017-01-03 11:42
Skoro tak strasznie źle to po co tam pracujesz?. Doceń człowieku miejsce, które daj Ci chleb. Znana firma , znana marka i zapewniam Cię że na to miejsce szybko znajdą się chętni. Jak masz dobre wykształcenie i wysokie aspiracje to powinieneś pracować w innym miejscu.
1
Qwerty 2017-01-03 23:04
Czasami ktoś może z różnych, często osobistych powodów pracować tam a nie gdzie indziej. Nie mniej jednak to że mogę ją czy kto inny pracować gdzie indziej nie oznacza że mamy akceptować to co nam oferują w obecnym miejscu pracy. Jeśli ktoś za taką samą pracę dostaje 10 euro na godzinę np w Niemczech w Tchibo a ty tu 10 zł, do tego znany na rynku pracy.... Nie musimy tego akceptować i każdy walczy o lepsze warunki jak może, inni się zwalniają a inni dyskretnie sugerują pracodawcy czas na zmiany.
2
Qwerty 2017-01-03 23:04
Czasami ktoś może z różnych, często osobistych powodów pracować tam a nie gdzie indziej. Nie mniej jednak to że mogę ją czy kto inny pracować gdzie indziej nie oznacza że mamy akceptować to co nam oferują w obecnym miejscu pracy. Jeśli ktoś za taką samą pracę dostaje 10 euro na godzinę np w Niemczech w Tchibo a ty tu 10 zł, do tego znany na rynku pracy.... Nie musimy tego akceptować i każdy walczy o lepsze warunki jak może, inni się zwalniają a inni dyskretnie sugerują pracodawcy czas na zmiany.
1
wrocław 2017-01-10 18:32
śledze pojawiające się rekrutacje i ostatnio pojawiło sie ogłoszenie na pracuj.pl że znowu szukają kierownika utrzymania ruchu ? czy ktoś coś mógłby napisać bo się zastanawiam nad aplikowaniem??? widać że coś z nimi albo z firmą jest nie tak
Tchibo 2017-01-13 14:11 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie ofertami Tchibo. Dłuższy proces rekrutacji wynika przede wszystkim z wysokich wymagań jakie stawiane są kandydatom na stanowisko Kierownika Utrzymania Ruchu. Jest to bezpośrednio związane z bardzo zaawansowanym procesem technologicznym, wysokim stopniem automatyzacji i standardami obowiązującymi w Zakładzie Tchibo. Proces właśnie został zakończony, niemniej jednak zachęcamy do śledzenia innych ofert Tchibo i aktywnego udziału w procesach rekrutacyjnych. Z poważaniem, dział Personalny
3
dobry_kolega 2017-01-17 09:40
W dziale technicznym panuje nie najlepsza atmosfera. Z tego powodu jest taka rotacja kierowników. Jeśli nie masz nerwów ze stali i lubisz spokojny sen to nie polecam.
5
Lubiś 2017-01-18 18:48
Rotacja pracowników zawsze będzie ponieważ ludzie maja możliwość zmiany mieszkania , chęć rozwoju osobistego, różne są powody.
1
Hyght 2017-01-27 19:26
Kiedy będą podwyżki?
1
dobry_kolega 2017-01-31 11:26
dotykasz wrażliwego tematu. Cudów nie ma i nie będzie.
3
Kilof 2017-02-15 17:09
Bardzo zależy mi na pracy przedstawiciela handlowego w Tchibo. Mam o nich dobre zdanie ale nie wiem czy teraz potrzebują?
Tchibo 2017-02-16 11:09 [pracodawca]
Miło nam słyszeć o zainteresowaniu pracą w naszej firmie. Wszystkie aktualne oferty pracy są dostępne na www.pracuj.pl - zachęcamy do aplikowania.
xyz 2017-02-22 17:58
jak się pracuje w magazynie ?
1
Karol 2017-02-24 19:36
Mam pytanie o ofertę pracy dla konsultanta handlowego czy jest aktualna? Na jakie zarobki można liczyć na poczatku?
Joanna 2017-03-01 09:31
Wiedzieliście, że firma Tchibo uzyskała tytuł Top Employer Polska 2016? Więcej na temat zasad przyznawania tytułu najlepszego pracodawcy możecie przeczytać w artykule: http://www.pulshr.pl/zarzadzanie/top-employers-polska-2016-oto-najlepsi-pracodawcy-w-polsce,32072.html
Tom 2017-03-03 16:10
Chcesz pracować jako ph w Tchibo serio? A dlaczego? Na jaki region?
Tom 2017-03-03 16:11
Chcesz pracować jako ph w Tchibo serio? A dlaczego? Na jaki region?
Joanna 2017-03-06 09:18
Osoby zainteresowane aplikowaniem do Tchibo zachęcam do zapoznania się z treścią zakładki Tchibo jako pracodawca http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,90,0,0,tchibo_jako_pracodawca
Co Was najbardziej zainteresowało?
Halina Pracownik 2017-05-04 12:35
Z mojej perspektywy Tchibo to mój najgorszy dotychczasowy pracodawca. Zero premii, za dużo wymogów, koszmarna atmosfera (z góry). Najniższa krajowa. To takie przykre, kiedy się słyszy, jak pracownicy w analogicznym stanowisku, tyle, że w Niemczech są traktowani, mają przede wszystkim pensję, która im wystarcza na życie. U nas pracując w Tchibo trzeba dorabiać gdzie indziej. Taka jest prawda.
5
Adam_z_zielonki 2017-05-04 18:37
Znalazłem na pracuj.pl ofertę na mechanika utrzymania ruchu. Czy warto aplikować na to stanowisko?
4
Kora 2017-05-08 22:58
Mam pytanie , dotyczy stanowiska pracy dla specjalisty ds. kadr i płac.Czy w firmie są jakieś dodatki socjalne? Czy ewentualnie jakieś inne? Jakie wymagania ma firma na starcie?
Tchibo 2017-05-11 09:23 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie ofertami Tchibo.
Stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Kadr i Płac objęte jest systemem premii rocznej oraz pakietem benefitów, m.in. opieką medyczną, deputatem kawowym i pakietem rekreacyjno-sportowym.
Zakres obowiązków i wymagania można znaleźć w naszej ofercie na portalu www.pracuj.pl.
W przypadku szczegółowych pytań zachęcamy do bezpośredniego kontaktu mailowego pod adresem: rekrutacja@tchibo.pl.

Pozdrawiamy,
Dział HR
Karina 2017-05-15 09:47
Tchibo ma sporą listę ofert pracy, czy coś się wydarzyło?
2
Tajemnicza pracowniczka 2017-05-28 12:21
Ja generalnie nie polecam. Ciężka robota... Musisz chodzic po sklepie, nawet jak jest porządek i udawać, że coś robisz... Jak słyszę słowo ogarnij sklep to dostaje szału, bo wszystko jest uporządkowane, po 7 godzinach pracy ( a pracowałam 8) zostałam z łaską wypuszczona na przerwę, bo kierowniczka zmiany po prostu miała kaprys ( a ludzi w sklepie nie było, ale nie chciała być sama na sklepie ) :) nie można usiąść jak nie ma ludzi, chodzi się w tym mundurku, wchodzisz tak klientowi w pupę, że na Twój widok uciekają. Cały czas jest idź na sklep, a osoba wyżej nad Tobą zamiast być na sklepie to siedzi przed kompem i sobie rozmawia, albo coś... czasami tylko wyjdzie i coś rozwiesi, albo poprawi i zapyta się paru klientów czy coś pomóc, żeby nie było...
9
Kafka 2017-06-17 14:37
Podstawową zasadą w pracy jest praca, niestety często wykonywana na stojąco. Firma jest dobrym pracodawcą i nie zasługuje na wystawianie opinii negatywnych przez osoby, które w pracy chciałyby sobie odpoczywać. Na wszystko trzeba zapracować i nie ma o czym dyskutować.
1
Zainteresowany pracą 2017-07-10 17:14
Znalazłem ogłoszenie na stanowisko ph ( rynek tradycyjny i nowoczesny ). Czy mógłbym poprosić informację na temat warunków pracy i przybliżonych zarobków? Będę wdzięczny:)
Tchibo 2017-07-11 10:39 [pracodawca]
Witaj,

warunki zatrudnienia na stanowisku Regionalnego Przedstawiciela Handlowego zapisaliśmy w treści ogłoszenia:
• umowa o pracę,
• motywacyjny system wynagradzania,
• narzędzia pracy: samochód służbowy, laptop, telefon komórkowy,
• benefity: m.in. opieka medyczna, pakiet sportowo-rekreacyjny,
Niestety nie możemy na tym etapie ujawniać polityki wynagrodzeń naszej firmy, natomiast na wynagrodzenie całkowite składa się wynagrodzenie stałe i premia uzależniona od wyników pracy.
Zachęcamy do aplikowania...
Królik 2017-07-14 21:49
Czy uzyskam na forum informacje w temacie pracy dla regionalnego przedstawiciela handlowego? Jakie warunki firma stwarza? Jaka jest atmosfera w firmie?
Oni 2017-08-10 15:44
Czy Pan z działu HR w markach zastanawiał się dlaczego ostatnio ludzie zwalniają się?
Troszkę trzeba pobyć między ludźmi i zaobserwować zachowania innych , tam leży problem który narasta.
Ciąganie za język nic nie da...
7
Kaśka 2017-08-11 18:45
Firma potrzebuje jak widzę sporo osób na stanowisko doradcy klienta i zastanawiam się jaki jest tego powód? Mam zamiar aplikować do firmy właśnie na doradcę ale trochę to jest zastanawiające. Może ktoś wyjaśnić przyczynę? A w ogóle to jak się tu pracuje?
Ferdek 2017-08-20 14:01
Generalnie w fabryce, warunki finansowe ,socjal,są naprawdę na przyzwoitym poziomie .Przydało by się tylko wsparcie ze strony HR. Ciężko pracować ze starymi pracownikami i bez przerwy słuchać
narzekań i marudzenia-kiedyś było lepiej, więcej płacili itp.
3
Daniel 2017-08-20 14:41
Jak widzę nie chce się wam pisać co się dzieje w firmie. Dla mnie to jednoznaczne z tym, że jest dobrze i nikt nie chce tracić czasu. Gdyby było źle to forum by żyło nowymi wpisami. Ale dla nowych moglibyście coś napisać!
jaro 2017-08-20 23:02
poproszę o jakiś kontakt do Państwa firmy czyli jakiś nr tel lub adres strony w celu złożenia swojej kandydatury na stanowisko magazyniera/wózkowego.
Dziękuję i pozdrawiam.
Jarek W.
1
Tchibo 2017-08-22 11:35 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą.
Zapraszamy do odwiedzin strony www.tchibo.pl.
W zakładce "kariera" możliwe jest załączenie i przesłanie swojego CV.
Opcjonalnie może Pan również skorzystać z adresu e-mail: marki@tchibo.pl.

Z poważaniem,
dział Personalny
Robert 2017-08-24 10:02
Widziałem aktualną listę ofert pracy i jestem zainteresowana aplikowaniem. Podpowiedzcie mi jaka jest sytuacja w firmie, czy dobrze się pracuje? Trochę pytałam o Tchibo i całkiem nieźle wypadają . Może więc warto tu pracować? Informacje od pracowników są bezcenne.
2
Kaśka 2017-08-30 21:30
Szukając pracy dopytywałem się o firmy i stąd wiem, że Tchibo ma bardzo dobra opinię jako pracodawca. Mam zamiar aplikować tylko gdyby ktoś podzielił się na forum kilkoma informacjami o atmosferze w pracy?
magda 2017-09-02 21:44
W Tchibo Warszawa pracowałam 3,5 roku. Umowę o pracę zaproponowano mi dopiero po 3 (!) latach, i to w momencie kiedy w jednym ze sklepów nie miał już kto pracować. Wielokrotnie wyrażałam chęć przejścia na normalną umowę jednak władze w Warszawie za każdym razem nie wyrażały zgody tłumacząc się wystarczającą liczbą etatów. Niestety firma w szerokim gronie pracowników sklepów nie jest oceniana jako przyzwoity pracodawca. Przechodząc na umowę o pracę zarabiałam mniej niż na umowę zlecenia, często mając więcej godzin niż inne UZ. Bardzo uciążliwe było podnoszenie ciężkich kartonów i ekspresów, ponieważ firma nie zgodziła sie na zatrudnianie magazynierów, nawet na UZ. W sklepie w którym ja pracowałam kierownik i zastępca nie potrafiły zrobić nawet cappuccino zgodnie ze standardami. Ciągle siedziały na zapleczu i plotkowały a reszta zespołu musiała ogarniać wszystko na sklepie. Dodam, że byłyśmy sklepem wysoko obrotowym. Zachęcanie do pracy w Tchibo poprzez pakiet medyczny i multisporta jest bez sensu ponieważ obecnie wiekszość firm posiada takie benefity i nie chwalą sie tym, gdyż nie jest to za darmo. Bardzo cieżko było dogadać sie z paniami z biura, ponieważ na odpisanie na maila często czekało sie nawet do tygodnia, a sprawa była bardzo pilna. Pracownicy w biurze prawdopodobnie nie konsultowali sie ze sobą w wielu kwestiach dotyczących wyglądu sklepu gdyż wysyłane przez nich maile były sprzeczne, co dezorientowało pracowników sklepu. Firma Tchibo przechodzi kryzys, i będąc pracownikiem to widać. Wiele bardzo dobrych i dlugoletnich pracowników składa wypowiedzenie, znajdując lepiej płatne prace ( co nie jest wcale trudne). Firma Tchibo oferuje pracę za NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ. Generalnie NIE POLECAM, nawet dla studentów którzy chcą dorobić.
5
Kaśka 2017-09-04 11:24
Ludzie sami tworzą tak złą atmosferę w pracy i później narzekają. Przecież każdy z nas ma swój zakres obowiązków i powinien się z tego wywiązywać. Kierownictwo nie stoi nad nikim tylko ocenia po efektach i jeśli sami nie będziemy się pilnować to będą małe zarobki.
1
Joanna 2017-09-08 14:02
@magda od jak dawna w firmie już nie pracujesz? Pytam, bo z tego co widzę w aktualnych ogłoszeniach na Doradcę Klienta od razu oferowana jest między innymi umowa o pracę. Czy właśnie na tym stanowisku pracowałaś? Ktoś z osób, które aktualnie pracują w Tchibo może potwierdzić te zmiany jeśli chodzi o warunki zatrudnienia?
Magda 2017-09-09 13:19
W Tchibo nie pracuje od poczatku 2017 roku. Wielu osóbom, które przychodziły na rozmowę kwalifikacyjną proponowano umowe zlecenie, mimo że w ogłoszeniu była umowa o pracę.
Kafka 2017-09-12 19:57
Umowa była ale jak Ci nie pasowała to szukaj pracy!!
Magda 2017-09-14 13:43
Znaleźć pracę to nie problem... Najwyraźniej nie rozumiesz co to sa godne warunki pracy. No ale chyba ograniczeni ludzie tak mają...
4
on 2017-09-19 13:03
jakimi autami aktualnie jeżdżą ph w Tchibo?
one 2017-09-28 19:31
unikajcie tego miejsca , jeden z Danonków taki wielki pyskaty z dużym łbem w magazynie zrobił sobie prywatny folwark a nikt tego nie widzi albo daje ciche pozwolenie...ludzie chcą mu zrobić sprawę o mobbing
8
one 2017-10-01 17:15
Przepraszam za poprzedni wpis , ten wpis nie dotyczy firmy Tchibo
Miśka 2017-10-04 19:15
Tak przypuszczałam, że są ludzie którzy generalnie trudnią się pisaniem negatywnych opinii. Z rozpędu ktoś pomylił firmę Danin z firmą Tchibo. Jestem zdania, że nie ma idealnych firm ale zawsze można poprawić.
Bezstronny 2017-10-16 17:24
Jeżeli już to firma Danon a ten pyskaty wielki łeb istnieje naprawdę.Miśka pracujesz w Tchibo w magazynie bo o ile się orjętuję to w magazynie pracują tylko faceci i nie rozumiem dlaczego to komentujesz.Tacy ludzie jak ten łobuz powini do końca życia pracować w kamieniołomie przy łopacie.I jeszcze słowo do gościa który zaczął temat ,wycofując się z tego co napisałeś o tym łobuzie robisz sobie i innym krzywdę ponieważ on póki co bezkarny.Dla mnie ten gość to kompromitacja kadry kierowniczej magazynu.
1
Barbara 2017-10-17 10:47
Interesuje mnie praca zastępcy kierownika sklepu. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka istotnych szczegółów?
Gustaw 2017-10-17 15:05
Miałem aplikować na stanowisko magazyniera ,a widzę że w Tchibo nie jest wesoło.Jeszcze kilka miesięcy temu było sześć gwiazdek a teraz tylko trzy. Szkoda że nikt z działu personalnego nie zainteresuje się tą sprawą i nie pomoże pracownikom.A kierownik magazynu nie widzi co się dzieje, czy może nie chce widzieć ?
Zostaw swoją opinię o Tchibo - Warszawa/Marki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tchibo