BELIN

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 116 ocen.

Opinie o BELIN

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELIN

Ryba

Jestem kierowca,który przyjeżdża do tej firmy,muszę stwierdzić że osoby które pracują przy wydaniu towaru popełniają błędy,są uszkodzone kartoniku.Pracownicy już nie raz widziałem że zamiast pracować jak to jest w innych firmach cały czas to sobie siedzą,rozmawiają,przeglądają internet w telefonie a kierownictwo widać pozwala nato.Poprostu brawo.Zagonic do pracy jest tyle rzeczy do robienia.

Dominika

@On czyli w takim razie premie na stanowiskach innych, niż handlowe są w zasadzie różne? Obecnie firmy coraz częściej stosują indywidualne oferty dla pracowników, jednak są stanowiska (np. produkcyjne), na których zdarza się to rzadko. Jak to wygląda w BELINIE?

on-e

czołem herbaciarze, czy w waszej firmie nie szukają nowego kierownika produkcji przypadkiem ?

ja
@on-e 10.09.2017 10:50
czołem herbaciarze, czy w waszej firmie nie szukają nowego kierownika produkcji przypadkiem ?

szukamy !

ty
@ja 10.09.2017 15:48
szukamy !

wow ! a pani obecna kierownik ( pseudo) ? awans na derektora ? hahahahahaha po tylu latach ściemy zrezygnowała ?

Dominika

@prawnik, na pewno powinno to być zapisane w umowie bo tak jak piszesz może być trudno w razie jakiejś sytuacji kryzysowej pieniądze odzyskać. Jednak tak jak pisze @Kinga, na razie takie sytuacje nie mają miejsca i pieniądze są wypłacane, a to najbardziej liczy się dla pracujących w BELINIE osób.

On
@Dominika 31.08.2017 12:28
@prawnik, na pewno powinno to być zapisane w umowie bo tak jak piszesz może być trudno w razie jakiejś sytuacji kryzysowej pien...

Premię, o której pisze Kinga ( liczona od obrotu) otrzymuja przedstawiciele handlowi Belina. Pracownicy produkcyjni i administracyjni maja wypłacana uznaniowa, której wysokość nigdy się nie zmienia. Podczas podpisywania umowy dowiesz sie ile dostaniesz podstawy, a ile premii i prawdopodobnie tyle bedziesz zarabiała przez cały okres zatrudnienia, bo podwyżka o 200zł graniczy z cudem.

Kinga

Jak już coś piszecie - to róbcie to z głową. Premia uznaniowa fakt: zależy od szefa, ale w tej konkretnej firmie jest wyliczana precyzyjnie i wypłacana zawsze, gdy ktoś na nią zasłuży: nikt nie powie, że nie dostał premii ponieważ szef nie miał "dnia dobroci". Premia w BELiN jest wyliczana według określonych, jasnych zasad na które zarówno szef-pracodawca jak i pracownik się zgadzają wspólnie. Wypłata jest zawsze na czas i w takiej wysokości jaka powinna być. Jeżeli ktoś nie dostał premii to doskonale zdaje sobie sprawę dlaczego. Jeżeli pracownik się stara i pracuje to premia jest co miesiąc.

Kinga
@prawnik 30.08.2017 10:45
W takim razie nie jest to premia uznaniowa. Premii uznaniowej nie można zaskarżyć przed sądem pracy, dlatego jest tak popularna...

Może nie jestem prawnikiem jak ty i użyłam jednego nieodpowiedniego słowa. Liczy się sedno i, że każdy wie ile dostanie a chyba o to chodzi w pracy-nikt nie pracuje charytatywnie na nie jasnych warunkach. Nie napisałam jaki jest zapis dokładny w umowie więc nie czepiaj się. :-) Puenta: kasa na czas i wszystko jasne a nie widzi mi się według humoru. Pozdrawiam

prawnik
@Kinga 30.08.2017 13:37
Może nie jestem prawnikiem jak ty i użyłam jednego nieodpowiedniego słowa. Liczy się sedno i, że każdy wie ile dostanie a chyba...

Kinga, różnica jest zasadnicza i każdy pracownik powinien ją znać, nawet nie będąc prawnikiem. Parafrazując - nie trzeba być kierowcą, żeby stosować się do kodeksu Prawo o Ruchu Drogowym (przynajmniej jego części). Jeśli szef nie będzie chciał wypłacić premii zadaniowej, którą pracownik "wyrobił" a nie jest ona zapisana w umowie/regulaminie/warunkach zatrudnienia, to jest potem bardzo ciężko odzyskać swoje pieniądze nawet na drodze sądowej. Nagroda (niewłaściwie - premia uznaniowa) nie ma podstaw roszczeniowych i żaden sąd nie wyda wyroku nakazującego wypłatę nagrody uznaniowej, pomimo wzorowego wykonywania obowiązków przez pracownika. Jeśli są zapisy w umowach i kasa się zgadza, to wszystko jest OK! Jak ktoś ma premię zadaniową i nie chce mu się pracować, to faktycznie nie powinien narzekać, że premii nie dostał.

Dominika

@on, dziękuję za wyszczególnienie dotyczące wynagrodzenia. Zapytam w takim razie, czy zapis o premii uznaniowej znajduje się w umowie? Chodzi mi o to, że L4 nie powinno w żadnym razie powodować utraty tej części zarobków. Możesz dać znać innym jak to funkcjonuje dokładnie?

Kamil
@Dominika 23.08.2017 11:38
@on, dziękuję za wyszczególnienie dotyczące wynagrodzenia. Zapytam w takim razie, czy zapis o premii uznaniowej znajduje się w...

Premia uznaniowa jest wygodna dla pracodawcy, bo to on uznaje czy premia Ci się należy, czy nie. To jest po prostu gest dobroci szefa. Możesz ją dostač, lub nie. Ta premia nie jest zależna od niczego oprócz szefa. Nie musi być też zapisana w umowie.

Dominika

@On na każdym stanowisku te warunki zatrudnienia wyglądają podobnie? Widzę, że co do istnienia, bądź braku systemu motywacyjnego są podzielone zdania - może to zależy od stanowiska?

on
@Dominika 13.08.2017 15:16
@On na każdym stanowisku te warunki zatrudnienia wyglądają podobnie? Widzę, że co do istnienia, bądź braku systemu motywacyjneg...

Z tego co wiem te same zasady wynagradzania obowiązują wszystkich pracowników. Pensja składa się z podstawy i premii uznaniowej, która się nie zmienia i stanowi stałą część wynagrodzenia. Jeśli chcesz zarobić 2 tys to dostaniesz jako podstawę minimum krajowe + resztę wypłacaną w postaci premii uznaniowej. Premia jest zabierana jeśli jesteś na l4 więc większość pracowników wykorzystuje urlop wypoczynkowy w przypadku choroby lub przychodzi do pracy chora, bo urata kilku stówek premii dla pracownika to bardzo dużo.

Dominika

@OnaKK jak dokładnie są naliczane premie w BELIN? Możesz napisać o tym systemie motywacyjnym więcej. Samo jego istnienie wydaje się być pozytywnym zjawiskiem, ale dodatkowe konkrety pozwolą ocenić go osobom, które są zainteresowane ofertami pracy.

Kasia
@prawnik 02.08.2017 18:54
jesteś w błędzie kochana. Klauzula poufności własnego wynagrodzenia nie istnieje w kodeksie pracy. "Nie jest dopuszczalne...

Z ciekawosci sprawdzilam moje umowy z firma Belin i nigdzie nie ma tej klauzury.Oczywiecie byla o tym mowa na smiesznych zebraniach ale niczego do podpisania nie dostaliśmy.

Były pracownik
@Gramis87 30.07.2017 19:33
Praca w belinie byla super. Stres wiadomo zawsze jest i bedzie. Ja sie sam zwolnilem i bardzo tego zaluje z chcia bym tam wroci...

Ale sciema

Wit

Widać że, rzeczywiście coś nie tak. Czytając opinie, widać że jedna osoba prostuje temat ale z taką agresją która, potwierdza wpisy innych..

Śmiech ????

Napięcie,.... Ciekawe stwierdzenie. Firma kiepska jeśli chodzi o zarządzanie- zerowe kompetencje, kultura osobista -brak, dwie trzy osoby pracujące tam latami reszta rotuje, zapomogowe pensje, brak systemu motywacyjnego, prowizji. Nie warto!

OnaKK
@Śmiech ???? 05.07.2017 11:37
Napięcie,.... Ciekawe stwierdzenie. Firma kiepska jeśli chodzi o zarządzanie- zerowe kompetencje, kultura osobista -brak, dwi...

Serio?? To może warto byłoby się zmobilizować i wziąć do roboty, żeby na tą premię zasłużyć, zamiast siedzieć i czekać aż sama jakoś się wyczaruje...?? Jak co poniektórzy... siedzą i czekają na cud...??? Znajome?? A jeżeli chodzi o szacunek do takich ludzi to sam sobie odpowiedz.

...iz..

Znowu szukacie mechanika, ha ha to zostaje ukraina i białoruś, kiedy szefostwo na oczęta przejrzy, kadra kierownicza do całkowitej wymiany, brak elementarnych zasad ludzkich, tylko do zamiatania ulicy, brak kompetencji, szyfilis na maxa, wymiana kadry kierownika i brygadzistek . brak z ich strony szacunku do człowieka. Pamiętajcie zło wróci do was podwójnie.....

Iwo

Szkoda czasu i życia na ten cyrk

Ktoś kto przeżył

Nie polecam zarobki kiepskie bardzo kiepskie, firma nie ma szacunku ani kultury do pracownika. Potwierdzam wszelkie negatywne opinie!

kobi

Odradzam !!!!!!!!!! przestrzegam przed mobingiem!!!!!

M
@kobi 21.03.2017 13:21
Odradzam !!!!!!!!!! przestrzegam przed mobingiem!!!!!

A zgłosiłes fakt wspomnianego przez Ciebie mobingu właścicielom? Jeśli nikt tego nie robi, a zarząd i kadra zarządzająca ma o tym dowiadywać się tylko z forrmu trudno temu przeciwdziałać;/

Rob
@M 24.03.2017 08:23
A zgłosiłes fakt wspomnianego przez Ciebie mobingu właścicielom? Jeśli nikt tego nie robi, a zarząd i kadra zarządzająca ma o t...

Nic sobie z tego nie robią szefostwo się cieszy. Nie te wartości, usuwają jak tylko nie pasujesz na kapo

OnaKK

Zgadzam się. Bardzo lubię te herbaty i nie jest to sama chemia. Są smaczne i wbrew temu co ktoś tu napisał, na każdym tego typu produkcie jest napisane co zawiera. Nie cierpię oczerniania bez powodu - więc poczytajcie sobie skład, jeżeli umiecie :-) dopiero wtedy piszcie.

mona

Te herbatki to sama chemia, brak w nich suszonych owoców, za to pełno granulowanej chemii i barwników! Feee!!!

Konsument
@mona 24.02.2017 07:56
Te herbatki to sama chemia, brak w nich suszonych owoców, za to pełno granulowanej chemii i barwników! Feee!!!...

Chyba piszesz o innych herbatach. W tych owszem są aromaty, ale ich główne składniki to susz owocowy.

HERBATKA

Zostawię opinię o produkcie: Herbatka owocowa Dzika róża z żurawiną - Magiczny Ogród - jest pyszna, ale sporo saszetek tych okrągłych jest ŹLE zgrzana/sklejona i wszystko się sypie. Prawie co druga saszetka do wyrzucenia, wyjmuję z torebki puste saszetki, albo sypią zanim wrzucę do szklanki - partactwo!

Jakub

Odradzam aplikować na stanowisko Magazynier w tej firmie. Wyzysk człowieka. Wynagrodzenie za pracę marne. Nie idzie za taką stawkę wogóle przetrwać w dzisiejszych czasach. Kierownictwo bez żadnych kompetencji. To co mówią na rozmowie to kompletna bzdura. Strzeżcie się tej firmy.

Mnojaln

Ogólnie z tego co wiem to nie ma na co narzekać, czytam te opinie o księgowych, mniej lub bardziej rozwinięte, ale na pewno dość porządnie napisane i jestem właściwie z nimi zgodny, całkiem nieźle to wygląda z mojej perspektywy, no i jest ogłoszonko na księgowych

anonim

(usunięte przez administratora)

OnaKK

warto.

NYJ

Brygadzistki nie szanują ludzi z produkcji. kIEDYS beda tak samo traktowane przez wlasne dzieci

anonim

(usunięte przez administratora)

poznanianka

A może ktoś powiedzieć coś o tej firmie jej wielkości ponieważ nie słyszałam o niej za wiele a produktów na półkach też nie przypominam sobie abym widziała, no i pytanie czy jest to taka bardziej stara firma czy jakieś odrobiny nowoczesności w wyposażeniu się pojawiają?

poznanianka

A może ktoś powiedzieć coś o tej firmie jej wielkości ponieważ nie słyszałam o niej za wiele a produktów na półkach też nie przypominam sobie abym widziała, no i pytanie czy jest to taka bardziej stara firma czy jakieś odrobiny nowoczesności w wyposażeniu się pojawiają?

anonim

(usunięte przez administratora)

izi

czy wreszcie wypierniczyli kole ze szukaja brygadzisty czy ela na eme odchodzi?

Kasia

Na poczatku byłam u pani Izy a później u Koli na zmianie wiec było ok.Niestety czesc pisanych tu opinii jest prawda.

OnaKK

Jak pracowałaś tam 7 lat to chyba nie było tak źle??

Kasia

Uwielbiam czytać te Wasze komentarze zawsze poprawiają mi humor.Pracowałam tam 7 dlugich lat i jedynie co mogę powiedzieć o tej firmie to to ze po Belinie żadna inna praca nie jest straszna.

Fifi

Przestrzegam wszystkich nie podejmujcie pracy na magazynie jest wielkie nieporozumienie nie podejmujcie tutaj pracy

OnaKK

Jak nic nie robią to dostają opieprz i się tu wpisują, że są mobbingowani. Jak dalej nic nie robią to są zwalniani i też się tu wpisują, że firma do d**y. I tak w kółko. Ciekawe do której grupy należycie??

Wiedząc
@OnaKK 12.05.2016 11:17
Jak nic nie robią to dostają opieprz i się tu wpisują, że są mobbingowani. Jak dalej nic nie robią to są zwalniani i też się tu...

Sami się wszyscy zwalniają, płacą ci za to czyszczenie opinii czy co, każdy się wypowiada a ty tylko opanujesz napisz swoją opinie i daj przedstawić obraz tej chorej struktury!

OnaKK
@Wiedząc 16.05.2017 20:22
Sami się wszyscy zwalniają, płacą ci za to czyszczenie opinii czy co, każdy się wypowiada a ty tylko opanujesz napisz swoją o...

Oczywiście, że mi płacą ale nie za czyszczenie opinii, tylko za rzetelną pracę. Opinię wyrażam własną. Jeżeli ktoś się przykłada jak ja, to naprawdę można się szybko wybić, dlatego ich chwalę - już od kilku dobrych lat i nie zamierzam tego zmieniać. Dobrze mi w tej firmie. Faktycznie czasem jest napięcie, ale pokażcie mi inne przedsiębiorstwo w którym się to nie zdarza - zwłaszcza w środku sezonu.

Kopi

Lepiej pracowników na grupie którzy nic nie robią.Brawo

OnaKK

Faktycznie Jaro, dać ludzi na wózki widłowe bez uprawnień po to, żeby płacić kary bo każdy ma przecież za mało problemów i za dużo pieniędzy, świetny pomysł, brawo. Po co szukać takich, którzy wiedzą co robią?? :-)

Jaro

Firma ok. Tylko kierownictwo bez kompetencji zamiast zatrudnic osoby do pracy to szukaja,przebieraja w ludziach zamiast dac osobie bez doswiadczenia i uprawnien prace na magazyn.Szkoda słów

OnaKK

Oczywiście, że pracuję w tej firmie i bardzo sobie ją chwalę. Oczy mam na swoim miejscu, pracowałam w różnych miejscach, nie tylko w Polsce. Dlaczego tutaj mam dobrą pracę?? Ponieważ się staram. Wiadomo, że leniwego pracownika, który nic nie robi, firma trzymać nie będzie, bo po co?? Ludziom nie płaci się za leserstwo, tylko za pracę. Tutaj można się wybić bardzo szybko, jeżeli człowiek pracuje uczciwie. Patrząc na podejście do pracy ludzi pracujących na produkcji i biorąc pod uwagę nie raz popełniane przez nich karygodne błędy, jakie popełniają nie można mieć pretensji do brygadzistek. To one są rozliczane. Sama nie chciałabym obrywać za kogoś przez cały czas.

jaja

to ty chyba w tej firmie nie pracujesz ! i do tego jesteś podstawiona! albo gdzie masz oczy ? może ta firma uratowała ci życie, a może nigdzie indziej nie pracowałaś? , bo jak takie bzdety piszesz to inaczej myśleć nie można - mówimy o produkcji, o ludziach bez szacunku do drugiej osoby, o kompetancjach, o braku wiedzy, o przedstawianiu człowieka w złym świetle - chroniąc siebie, braku człowieczeństwa.

pracowity 24

W BELiN szukają PH od rynku tradycyjnego na Poznań. Nie mylcie pracy w sprzedaży z praca na produkcji. Pracuję w tej Firmie kilka lat i powiem tyle. za dobrą prace płacą rewelacyjną kasę. Leniwi nie mają co tu szukać.

Wiedząc
@pracowity 24 15.03.2016 21:10
W BELiN szukają PH od rynku tradycyjnego na Poznań. Nie mylcie pracy w sprzedaży z praca na produkcji. Pracuję w tej Firmie kil...

Jedno i to samo ten sam pokrój ludzi, firma ogólnie nie pomocna. Ludzie niezyczliwi. Brak jakichkolwiek zasad współpracy nie mówiąc już o jakości skandal

jaja

niestety ale pani kierownik na produkcji nie ma zadnej wiedzy na temat zarządzania, powinna ulice zamiatać, jest chamska i trzyma się posady bo gdzie indziej znajdzie pracę jak nic nie potrafi to nawet ulicy do zamiatania nie dostanie

lki

p.kierownik, niemądra, brak kompetencji, trzyma się posady, brak edukacji elementarnej o spożywce- ta firma uratowała jej zycie, donosicielka bryg.Sy...., ktróa ryczy i donosi poz.int. bliski zero - kiepska, brak szacunku do pracownika, oklęta, wręcxz chamska- ocknijcie się - panie szefie.

praco

praca jak praca czasami tezeba się spinać , ale nadzór produkcji tragedia, brygadziści kierowinctwo rozpacz, za nic mają ludzi a szacunek- pani K- się należy, krzykiem czytaj ryczeniem i pogardą wręcz mobingiem nie za daleko się dojedzie - brak edukacji elementarnej, kierowniczka coś wie ale nie wie nic, strach o posadę, brak wiedzy- a szacunku do ludzi starszych nie ma, panie R- czas na zmiany kadry - tak się dziś robi a nie po kilkanaście lat praca i nic z tego nie ma, co my możemy zrobić....

pracownik

Atmosfera z dnia na dzien coraz gorsza az pracowac sie nie chce.Kierowniczki i brygadzisci tragedia szczerze nie polecam.

estrejja

Jezeli trafisz na zmiane ,,kierowniczki,,agnieszki to wspolczuje serdecznie. Ludzie pracujacy na jej zmianie sa wykonczeni nerwowo nawet kobiety starsze nie maja czelnosci protestowac gdy ta traktuje je jak przedmioty.Mobbing przez duze M

GRAMIS87

Pracuję w BELiN i dla mnie jest ok, dyrektor naprawdę swój chłop, wiadomo trzeba robić swoje, wynagrodzenie też jak najbardziej ok. Dla PH to naprawdę dobra praca

ona

Jutro na 10:00 mam jestem umowiona w sprawie pracy w tej firmie. Jak czytalam na innych forach wywnioskowalam, ze opinie dziela sie pol na pol. Napewno to tez zalezy oczywiscie od swojego podejscia do pracy itp itd... Ale mam teraz takie pytanie jakie sa tam zarobki? Ile godzin tygodniowo trzeba pracowac i czy jakies weekendy sa wolne? Prosilabym o szybka odpowiedz.

Nick

Praca nie jest zła, jak się wdrożysz. Wiadomo jaka jest praca na produkcji, trzeba pewne normy wyrobić i nie zawsze jest lekko - zależy na jakie stanowisko trafisz i jaki asortyment herbaty pakują. Czasem taśmy idą naprawdę szybko. Co do atmosfery to faktycznie niektóre kobiety są niemiłe i czasem ma się ochotę iść w cholerę, ale niektóre są spoko. Brygadzistki moim zdaniem fajne. Zarobki średnie, szału nie ma

aga
@Nick 02.09.2015 18:48
Praca nie jest zła, jak się wdrożysz. Wiadomo jaka jest praca na produkcji, trzeba pewne normy wyrobić i nie zawsze jest lekko...

To ile się zarabia u was na trzy zmiany tak normalnie bez nadgodzin bo sama pracuje na produkcji i mam 2600zł na reke plus bogaty socjal a mam umowę na stałe i 10 lat pracuje a pracuje w unileverze.

Ktoś kto przeżył
@aga 02.11.2015 16:02
To ile się zarabia u was na trzy zmiany tak normalnie bez nadgodzin bo sama pracuje na produkcji i mam 2600zł na reke plus bog...

To zostań tam, tu brak pakietu zabierają premie i nie jest miło, trauma naprawdę brak szacunku i zarobki kiepskie

Romek222

E a mnie się podobało tylko mnie zwolnili bo za szybko pracowałem cz coś takiego .. Miłośnik herbaty sypanej.....

suzi

Witam.Pracowałam tam przez agencje.Wczoraj dowiedziałam się ze nie ma zleceń i nie ma dla mnie pracy.Super.A jak się zatrudniałam to krzyczeli że nie mam się o co martwić i robota będzie na 4 miesiące.Co do ludzi to hmmm.... Tam pracują same emerytki babcie po 68 - 71 lat :) Ekipa nie daj się ... Boją się o stołek jak tylko widza że Tobie nowej osobie dobrze idzie.Prawdziwy ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ

ina

Pracowałam tam kiedyś i naprawdę nie było na co narzekać. Zmiana pracy była spowodowana chęcią spróbowania czegoś innego. Dla mnie reguły obowiązujące w firmie były jasne i klarowne.

Magda

Czy ktoś wie jak pracuje się w biurze? jaki jest klimat?

ZŁA

A co wy chcecie od tych brygadzistek,jak czytam to coś mi się chce...one tez wykonują czyjeś polecenia! A po 2 to nie sądzi się wszystkich taką samą miarą,każdy jest tylko człowiekiem i miewa swe złe dni, a po 3 jak macie do brygadzistek jakieś esy proponuje na miesiąc zamienić się miejscami! he he

anonim

Piszecie tylko o firmie a ja jestem ciekawy co powiecie o brygadzistkach?

zainteresowany

Witam A jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?

miłośnik smaczej herbaty

BELIN jest THE BeST!!!!!!! J

Zostaw opinię o BELIN - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BELIN