• Oferta

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o ICEA S.A

Opinie o ICEA S.A Poznań

Nie przegap nowości o ICEA S.A!

Szymon

23.06.2026 10:49

Zdecydowanie polecam! Pani Sylwia Woźniak konkretnie zdiagnozowała moje strony, wskazując obecną ich kondycję oraz jakie zmiany trzeba by było wprowadzić, dzieląc się swoim wieloletnim doświadczeniem w branży. Spotkanie przeprowadzone konkretnie, merytorycznie i w świetnej atmosferze. Dostałem odpowiedź na wszystkie swoje pytania i jestem bardzo zadowolony z tego spotkania. Jak napisałem na wstępie - ZDECYDOWANIE POLECAM!!!
    #MarketingManager

Mat

15.09.2025 18:27

Agencja to środowisko, w którym liczą się wyniki i relacje. Tempo pracy jest dynamiczne, ale dzięki jasno określonym procesom i dobremu przepływowi informacji mogę skutecznie dbać o klientów.

MIchał

31.03.2025 09:53

Polecam
    Zainteresowany

09.12.2024 19:14

Po jakim czasie w firmie można liczyć na umowę na czas nieokreślony (UoP)? Na jakie zarobki może liczyć osoba z 2-3 letnim doświadczeniem na stanowisku PPC Specialist (na UoP)? Z góry dzięki za odpowiedź

18.02.2025 11:09

Dziękujemy za Twoje zainteresowanie naszym zespołem! Chętnie odpowiemy na Twoje pytania dotyczące codziennych norm pracy oraz form zatrudnienia. Zachęcamy do kontaktu na adres [email protected] Pozdrawiamy
    Malinowa

15.02.2025 23:36

Całkiem spoko firma, atmosfera i ludzi robią robotę.
    Aleksander

28.09.2024 18:24

Cześć, nie będę ukrywał, że planuję dołączyć do Waszego zespołu w ciągu najbliższego roku w roli handlowca. Chciałbym zatem dowiedzieć się, jak wygląda dzień osoby na tym stanowisku, jakie są normy w ciągu dnia, które trzeba spełnić, jakie są formy zatrudnienia, jak wygląda wdrożenie do tej roli w Waszej firmie. Interesuje mnie też, czy działacie na cold callach, w obecnej firmie działam głównie na zimnych kontaktach i bardzo to lubię. Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać częścią Waszej drużyny? :D Podoba mi się renoma Waszej firmy i jestem naprawdę pod wrażeniem, że mimo trudnej sytuacji na rynku SEO praktycznie wszędzie macie 4.5/5 gwiazdek. Z góry dziękuję Wam za odpowiedź i mam nadzieję, że do zobaczenia za jakiś czas! Pozdrawiam, Aleksander

30.09.2024 18:07

Cześć Aleksander. Dziękujemy za Twoje zainteresowanie naszym zespołem! Cieszymy się, że doceniasz naszą firmę i jej renomę. Chętnie odpowiemy na Twoje pytania dotyczące codziennych obowiązków handlowca, norm pracy oraz form zatrudnienia. Zachęcamy do kontaktu na adres [email protected] Pozdrawiamy
    Doma

10.04.2024 12:21

Co z ofertami pracy dla copywriterów? Nie widzę archiwalnych żeby poczytać o wymagania i warunkach. Może ktoś z copy podzieli się doświadczeniem, tym, jaka jest forma zatrudnienia, stawki (miesięcznie, czy inaczej) :)

10.04.2024 12:36

Dziękujemy za zainteresowanie współpracą z naszą firmą. Chcielibyśmy poinformować, że w obecnym momencie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko Copywritera i nie dysponujemy wolnymi wakatami w tym obszarze. Zachęcamy do śledzenia naszej strony kariery lub profilu na LinkedIn, gdzie na bieżąco publikujemy informacje o dostępnych ofertach pracy.

23.02.2024 09:25

Witajcie!
    Jesteśmy wdzięczni za Waszą obecność na naszym profilu w serwisie GoWork! Tutaj możecie dzielić się swoimi opiniami na temat naszej firmy. Każdy z Was ma możliwość dostosowania tego komunikatu do własnych potrzeb.
    Jako zespół pragniemy zapewnić, że to miejsce będzie otwarte na konstruktywną wymianę myśli oraz rzetelne dyskusje.
    Prosimy o to, aby treści publikowane w tym wątku były merytoryczne, zgodne z prawdą i kulturalne. Wszelkie wpisy naruszające zasady społeczności, zawierające obraźliwe treści lub szerzące dezinformację, mogą zostać usunięte przez administratora. Zachęcamy do wypełniania tego wątku pozytywną energią i szacunkiem dla wszystkich użytkowników.
    Jesteśmy również otwarci na Wasze sugestie i pytania. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi lub chcielibyście podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami, prosimy o kontakt bezpośredni pod adresem e-mail: [email protected]
    Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i konstruktywny udział w dyskusji.
    Pozdrawiamy serdecznie,
    Zespół ICEA
    Lilka

04.06.2022 10:47

Na jakie benefity mogą liczyć osoby pracujące zdalnie na umowie o dzieło?

28.06.2022 16:54

No dobrze są częściowo opłacane z kieszeni pracownika. Teraz jest pełna informacja. Już się nie denerwuj :)
    Pracujący

27.05.2023 12:30

Zarzucasz innym którzy piszą o otrzymywanych benefitach że wprowadzają innych w błąd sam/sama dodając w ciągu 2 minut, 1 wpis jako Matylda, drugi jako Paulina sam/sama wprowadzając innych w błąd, udając 2 różne osoby. Odnosząc się do meritum, jeśli dostajesz "tylko pensje" i ta pensja Ci nie odpowiada to dlaczego nie zmienisz firmy na taką która da Ci taką pensję która spełni oczekiwania.

25.02.2023 12:12

Czy w Grupa iCEA S.A. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

28.02.2023 14:30

Witam! Zazwyczaj podczas okresu próbnego podpisujemy UOP, bądź inną dogodną dla kandydata formę w tym UZ lub B2B. Pozdrawiamy.

24.01.2023 21:16

Jak wygląda praca zdalna w dziale kadr i płac? Czy jest możliwa? I jakieś opinie o pracy w tym dziale? Na jakie mniej więcej wynagrodzenie można liczyć?

31.01.2023 08:19

Zapraszamy do kontaktu z działem HR - [email protected]
    Alina

17.01.2023 22:57

Cześć Customer Success Specialist - w ofercie jest praca hybrydowa. Chciałabym dopytać ile dni przypada na pracę biurowa, a ile na zdalną?

26.01.2023 18:40

Zapraszamy do kontaktu z działem HR - [email protected]
    x

24.01.2023 17:33

Dział kadr i płac - jak wygląda możliwość pracy zdalnej?

17.12.2022 15:30

K

17.12.2022 21:01

No i co się dziwisz. W firmie nie ma miejsca dla takich gagatków :)

17.12.2022 23:19

Nie rozumiem po co pisałeś tę opinię. Nikt nie jest na tyle naiwny aby uwierzyć że zostałeś zwolniony za "wulgaryzm".
    Elżbieta

29.11.2022 11:09

Szukam informacji o pracy Doradcy Handlowego. Jestem ciekawa jaka jest droga rozwoju? Można jakoś awansować w strukturach firmy? Są dostępne potem jakieś lepsze stanowiska?

30.11.2022 12:32

W Grupa iCEA każdy ma ułożoną indywidualną ścieżkę rozwoju w zależności od cech osobistych i chęci rozwoju. W związku z kompleksowym podejściem do potrzeb klienta online mamy stanowisko New Business Manager. Awans może odbywać się na różnych szczeblach, zarówno poziomo jak i pionowo. Może dotyczyć np. rodzaju obsługiwanych klientów, awansu na Team Leadera czy Managera zespołu.

29.11.2022 11:03

Polecam firmę jako pracodawcę nastawionego na potrzeby pracowników. Już jakiś czas pracuję w tej firmie, kiedyś pracowałem w inne agencji i plusów widzę mnóstwo. Przede wszystkim od początku bardzo rzetelnie podchodzą do rekrutacji, są otwarci na rozmowy i szanują potrzeby pracownika. Samo wejście w organizację to przyjemność, ludzie tutaj pracują z chlodną głową, skupieni na rozwoju i Kliencie. Firma na lata. Wielke 5/5 Iceo, oby tak dalej. Polecam rekrutować.
    Anuszka

20.08.2022 20:44

Czy praca w Grupie iCEA i spółkach do niej należących odbywa się tylko od poniedziałku do piątku czy również w weekendy?

22.08.2022 06:25

Pracujemy od poniedziałku do piątku.
    Poszukujący z doświadczeniem

05.07.2022 23:37

Na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik (widełki podstawa) + premia (mediana) w obszarze doradztwa? Krótko mówiąc, ile mogę zarobić mając doświadczenie i dobre wyniki utrzymaniowe i dosprzedazowe?

05.07.2022 23:39

Cześć, a o jakie konkretnie stanowisko pytasz ?

06.07.2022 08:08

Zapraszamy do rozmowy z naszym HR Managerem. Prosimy o złożenie swojej aplikacji lub napisanie e-maila na adres [email protected]
    Magda

15.03.2022 09:14

Dobra atmosfera, szkolenie wewnętrzne, nawał pracy, ale w ogólnym rozrachunku jestem mocno na tak.

11.06.2022 15:48

Szkolenia zależą głównie od działu i jego menadżera. Jedne działy są bardziej rozbudowane i posiadają lepszy system szkoleń, a w innych coś Ci tam pokażą i resztę musisz ogarnąć sama lub na przykład dostaniesz osobę-mentora która będzie odpowiadała na Twoje pytania. Z tego co wiem wszystkie szkolenia odbywają się już w ramach zatrudnienia, nie słyszałem żeby gdzieś robili jakieś "bezpłatne szkolenia".

13.06.2022 06:43

Szkolenie uzależnione jest od stanowiska. Rozpoczyna się od 1 dnia pracy, więc jest traktowane jako normalny dzień pracy, za które przysługuje wynagrodzenie.
    Łukasz

26.02.2022 19:36

Porządna firma

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ICEA S.A?

Kontakt - ICEA S.A

ul. Szyperska 14 61-754 Poznań

NIP:7811993323

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Anna

21.02.2022 14:43

Jestem u tego pracodawcy już kilka miesięcy i muszę śmiało potwierdzić, ze atmosfera Panująca w firmie, a dzięki temu jakość pracy i dnia są na fantastycznym poziomie. Niezależnie o pozycji w hierarchii oraz ilości lat doświadczenia nikt się nie wywyższa, nie traktuje innych z góry, każdy jest szczerze uśmiechnięty i pomocny.
    Michał

07.02.2022 10:30

Sympatyczny pracodawca, spoko zarobki, rozwój.
    Zadowolony Pracownik

17.01.2022 08:02

Od kilku miesięcy pracuję w firmie i mogę teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że warto było zmienić pracę. Profesjonalna rozmowa kwalifikacyjna na początku, jasno określone cele i zadania. Przedstawiona ścieżka kariery i na jakie benefity mogę liczyć, a trochę ich jest. Po 3 miesiącach pracy otrzymałam znaczną podwyżkę, czym byłam mile zaskoczona, ponieważ kompletnie się jej nie spodziewałam. W iCEA panuje świetna atmosfera, ludzie są życzliwi i skorzy do pomocy. Chill-roomy tętnią życiem na przerwach, widać, że ludzie chcą spędzać ze sobą czas. Bardzo dużo osób przyszło do nas z firm konkurencyjnych i tak samo jak Ja chwalą sobie tą zmianę. Fajnie mieć świadomość, że jest się częścią firmy, która cały czas pnie się w górę.
    Bartisz

13.01.2022 16:56

Moje doświadczenia od kuchni są bardzo dobre, świetna atmosfera, dbałość i jakość obsługi i klienta. Ciągły rozwój na każdym polu i pracowniczym i proklienckim.

13.01.2022 20:28

Super

13.01.2022 09:23

Jakie godziny pracy obowiązują w Grupa iCEA S.A.?

13.01.2022 20:20

godziny pracy – 7.00/9.00 – 15.00/17.00,
    RAFSOFT

13.01.2022 11:59

Kolejna firma która zamiast pozycjonowaniem zajmuje się zatrudnianiem osób do sporządzania niekorzystnych umów.
    Poznaniak

21.09.2021 14:25

Przeszedłem z dużej agencji, gdzie szef zamiast inwestować w pracowników, inwestował w swój nowy wózek… Zmiana w podejściu do człowieka - niebo a ziemia. Tam odkąd wszedł Niemiec tylko dociskanie pracowników, tutaj luz i świetna atmosfera. Polecam wszystkim koleżankom i kolegom z T, warto być w icei.

14.08.2021 22:13

Zastanawiające jest to, że co chwile publikują ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds kadr i płac. Czyżby nikt nie mógł się utrzymać w dziale HR?

04.09.2021 08:33

Początkowy okres pandemii był trudny dla każdej firmy. Było więcej niewiadomych niż mógłby się ktokolwiek spodziewać. Zarząd robił wszystko by w tym trudnym czasie nikt z pracowników nie ucierpiał. Dla bezpieczeństwa wszystkich, pracownicy pracowali zdalnie w niektórych przypadkach w modelu hybrydowym i tu odpowiadając na Twoje pytanie, Nie, nie dochodziło do masowych zwolnień.

06.09.2021 20:32

1) część osób faktycznie otrzymała na początku pandemii wypowiedzenie, jednakże na pewno nie była to "większość" 2) po kilku miesiącach wiele z tych osób zostało zatrudnione ponownie 3) to nie są tylko przekłamania w statystykach na zasadzie "zwolniliśmy 100, a potem zatrudniliśmy 100" - ilość osób pracujących w firmie po prostu się zwiększyła. Naprawdę ktoś myśli że decyzja o zwolnieniach przyszła komukolwiek łatwo? Że ktoś siedział i zacierał ręce na myśl o tym że będzie mógł kogoś pozbawić pracy? Jeżeli ktoś faktycznie tak myśli, to może pora w końcu spojrzeć poza czubek własnego nosa?
    Kamil

03.09.2021 14:10

Pracuję w Grupie iCEA od paru miesięcy i z ręką na sercu mogę polecić tę firmę. Zarówno stanowisko, obowiązki, jak i wynagrodzenie są konkurencyjne do innych firm. Szef i zespół wspierają mnie na każdym kroku, a do tego mamy super team! Jedna z imprez integracyjnych, sprawiła, że poznaliśmy się jeszcze lepiej, dzięki czemu jesteśmy bardzo zgrani. Niedługo wybieramy się do Energylandii, także nie mogę się doczekać. :)
    Kadrowa

26.08.2021 00:57

Witam, Czy rekrutacja na kadrowa została zakończona? Została wybrana osoba?

26.08.2021 12:19

Witam! Szczegółowe informacje o otwartych rekrutacjach udziela nasza HR Manager, w szczególności kandydatom. Zapraszamy więc do kontaktu: [email protected]
    TRZYKROTNE wysłane emaile

22.07.2021 13:11

Kiepski dział HR, być może reszta firmy Icea jest OK? To już mało istotnej w tej chwili. Trzy razy zostały przeze mnie wysłane e-maile (dwukrotnie z Gmaila i jeden raz z Onetu). Do tej pory totalne zero "0" odpowiedzi ze strony Icea Sp. z.o.o. Totalny brak szacunku do człowieka i profesjonalizmu ze strony osób rekrutujących kandydatów na pracowników. Tych osób nie stać, chociażby na odpisanie krótkiej wiadomości odmownej w stylu: "Przykro nam, nie jesteśmy zainteresowani współpracą z Panem/ z Panią..." albo "Niestety, nie spełnia Pan/ Pani naszych standardów i wymagań panujących w firmie.....". Dział "Human Resources" lub inni pracownicy związani z tym obszarem w Icea Sp. z.o.o. z siedzibą w Poznaniu kompletnie, bo 100% polegli w tej kwestii w moich oczach. Ciekawe jak z taką firmą mają klienci i jakie doświadczenia? Tak trudno naprawdę jest przygotować jedną wygenerowaną odpowiedź, żeby zachować twarz (chociaż te pozory) w tej całej mętnej sytuacji? Wiadomości internetowe były nadawane z moich kont w następujących terminach: 20 maja, 8 czerwca oraz wczoraj (21.07) - 2021 roku. KAPLICA MENTALNA I GROMNICA PRZED TAKĄ FIRMĄ, JAKĄ JEST Icea Sp. z.o.o. NIE POLECAM ANI KANDYDATOM, ANI POTENCJALNYM KLIENTOM. Pomimo wystawionej negatywnej opinii, pozdrawiam i życzę zmiany własnego postępowania oraz naprawy tej patologicznej sytuacji.
    TK

23.07.2021 19:42

Kaplica mentalna to raczej ta wypowiedź.
    Zdystansowany

03.08.2021 01:08

Ten wpis wygląda, jakby konkurencja chciała wbić jakieś frazy. Sam wielokrotnie brałem udział w rekrutacjach po obu stronach barykady i chyba każdy z minimalnym chociaż poczuciem realności wie, że szukanie często wygląda tak - wysyłam na wszystko a jak coś się trafi to OK. Mało to sytuacji gdy firma odzywa się do kandydata i ten nie wie nawet, że tam aplikował?
    Kandydatka

27.07.2021 19:18

Czy w firmie panuje dress code? Jaki?

28.07.2021 08:44

W naszej firmie nie obowiązuje dress code. :)

12.07.2021 10:27

Jak w iCEA Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?

15.07.2021 09:32

Każdy pracownik ma szansę na awans. To oczywiście sprawa bardzo indywidualna, jednak najlepiej widać to w dziale SEO, gdzie zaczyna się pracę na stanowisku Junior SEO, a wraz z rosnącą wiedzą i doświadczeniem można awansować kolejno na Młodszego Specjalistę, Specjalistę i Seniora ds. pozycjonowania.

15.07.2021 09:42

W naszej firmie jest możliwość pracy na podstawie Umowy Zlecenia, Umowy o Pracę bądź w niektórych przypadkach na podstawie współpracy B2B. Umowa o dzieło jest podpisywana w nielicznych sytuacjach, gdy realizowana przez pracownika praca jest właśnie dziełem. Rodzaj współpracy, jaki podejmujemy nie jest wynikiem zasług pracownika ani rodzajem benefitu czy awansu. Ponadto zarówno pracownicy zdalni, jak i stacjonarni, oraz ci, którzy pracują w oparciu o inne umowy, mają takie same prawa i obowiązki. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, zapraszamy do kontaktu z naszą HR Manager na [email protected] - pomoże!
    B.

11.07.2021 09:46

Świetna firma bo ludzie świetni, do tego z nieograniczonymi możliwościami rozwoju. Tego brakowało mi w innych agencjach.

12.07.2021 09:52

Dziękujemy! Grupa iCEA to sami świetni ludzie, dlatego staramy się o nich zadbać, jak tylko potrafimy. W pakiecie naszych benefitów pracowniczych mieszczą się również regularne szkolenia, które bez wątpienia dają każdemu możliwości dalszego rozwoju.
    dddddddddddddddd

19.03.2021 13:12

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej kilka tygodni temu, od tego czasu zero odzewu ze strony firmy. Jeśli nie jesteście zainteresowani kandydatem to chyba warto wysłać chociaż maila. Nawet gdybym otrzymał teraz ofertę, to nie przyjąłbym jej ze względu na podejście do mnie jako kandydata.
    Anna

03.03.2021 15:32

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Rekrutowałam zdalnie i nie otrzymałam ŻADNEJ informacji zwrotnej. Po terminie napisałam maila, również brak odzewu. Myślałam, że to firma z profesjonalnym podejściem do klienta. Wysłanie odmownego maila zajmuje mniej niż minutę. Nie będę mogła zarekomendować znajomym z branży.

03.03.2021 18:23

Bardzo dziękujemy za Pani opinię. Będziemy wdzięczni za kontakt z nami w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Zawsze wracamy z feedbackiem do kandydatów, którzy biorą udział w procesie rekrutacyjnym. W tej chwili prowadzimy aktywnie kilka rekrutacji, na które nie wybraliśmy jeszcze odpowiedniej osoby. Rozmowy nadal są prowadzone. Po zakończonej rekrutacji kontaktujemy się z wszystkimi osobami, które brały w niej udział, z informacją pozytywną lub podziękowaniem za poświęcony nam czas i udział w rozmowach.
    x

17.03.2021 16:21

to nie jest prawdą, bo pomimo bycia na spotkaniu, odpowiedzi zwrotnej z feedbackiem nie było.
    To.

05.03.2021 13:33

Uważam, że zdecydowanie najsłabszym ogniwem tej organizacji jest tzw. "HR". Kiedyś było słabo, ale od kilku tygodni jest masakra. Nie rozumiem zatrudniania osób, które zaczynają pracę od: "tego się nie da", "tego robić nie będę", "na tym sie nie znam"... Jak (usunięte przez administratora)może nie znać się na kadrach?! Jaka inna firma zatrudniałaby tak bez pomyślunku? Dodatkowo uważam, że osoby na stanowiskach związanych z zarządzaniem zasobami ludzkimi w firmie powinny być codziennie dostępne na miejscu w biurze na 8 godz, a nie pracować z domu. Telefon i mail to często za mało dla ludzi.
    A.D

10.03.2021 12:41

Nie zgadzam się z tą opinią. Ktoś musi być na prawdę złośliwy żeby coś takiego napisać.
    A

10.03.2021 14:56

Kogoś chyba ewidentnie zabolała zmiana managera w tym dziale...
    Aladyn

09.03.2021 16:57

Fajne miejsce, żeby rozpocząć karierę w SEO i zdobyć ogromną wiedzę od specjalistów. Przez ostatni czas powstało wiele procedur i automatyzacji, które ułatwiają codzienną pracę. Ciężka praca i własna inicjatywa są tutaj najbardziej cenione, a każdy pomysł zostanie wysłuchany i sprawdzony. Jedyna bolączka, która przychodzi mi do głowy to kwestia benefitów, która nie jest uregulowana. Informacje o benefitach nie są ogólnodostępne, na pewno brakuje też takich udogodnień jak LuxMed/Medicover.
    Karol

09.11.2020 18:28

Do mojego Panelu zalogowali się po dłuższym czasie - co osobiście uważam za duży brak poszanowania dla podpisanej umowy. Nie polecam ich usług

11.10.2020 10:13

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy iCEA Sp. z o.o.?
    Martyna

12.10.2020 09:13

Rozmowy odbywają się online lub w siedzibie.

Zostaw merytoryczną opinię o ICEA S.A