Podravka Polska Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Podravka Polska Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Podravka Polska Sp. z o.o.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Pozytywnie myślący - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia na stanowisku Przedstawiciela Handlowego? Czy można liczyć na szkolenie wstępne? Czy pracodawca zapewnia samochód służbowy? Czy jest możliwość zatrudnienia w Podravka Polska w ramach umowy o pracę?

Pozytywnie myślący
@Agnieszka 11.08.2017, 10:13
@Pozytywnie myślący - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia na stanowisku Przedstawiciela Handlowego? Czy możn...

W pierwszym dniu pracy zostajesz zaproszona do Centrali gdzie jest spotkanie z dzialem Kadr, Marketingu i Sprzedaży. Oczywiscie jeden dzień to bardo mało, więc ilość informacji jest ograniczona do tych najważniejszych. Resztę dowiadujesz się w swoim Regionie podczas pracy z doświadczonym Przedstawicielem. Aktualnie Przedstawiciele otrzymują nowe Renault Clio w wersji kombi. Zatrudnienie na umowie o pracę na początek na okres próbny 3 miesiące.

Pozytywnie myślący

Przykro czytać takie opinie pisane przez jej Pracowników....może już byłych, może nie. Anonimowość zachęca.... Ja zachęcam do refleksji nad wlasnym postępowaniem bo praca PH to ogromna odpowiedzialność za swój teren, plan, ostateczny wynik...i co najważniejsze firmę. Wracając z pracy zadajcie sobie pytanie, czy mając własny biznes ten dzień wyglądałby tak samo? Jeżeli ktoś jest tak bardzo sfrustrowany aktualną sytuacją to niech odejdzie...Naprawdę są chętni do pracy i pokazania, że można. PH to najważniejsi ludzie w firmie. Bez waszej pracy nic nie wyjdzie...nawet najlepszy plan najlepszego Dyrektora. Przemyślcie to bo Podravka to świetna firma z bardzo dobrymi produktami. Dobry zespół gra do jednej bramki pomimo wielu potknięć, których nie unikniemy. Do zobaczenia w terenie...gdzieś na trasówce...obyście nie spali pod sklepem ;-) Jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia.

wasyl
@Pozytywnie myślący 30.05.2017, 23:22
Przykro czytać takie opinie pisane przez jej Pracowników....może już byłych, może nie. Anonimowość zachęca.... Ja zachęcam do...

Podziwiam twoją naiwność hahahha

Pozytywnie myślący
@wasyl 20.07.2017, 14:10
Podziwiam twoją naiwność hahahha

Z czasem dostrzeżesz racjonalność. Najłatwiej się poddać....to umie zrobić każdy. Powodzenia

informator

@były - a skąd oni mają wiedzieć że nie ma towaru w sklepach skoro z raportu z ipaqa pokazuje się że jest , przecież tam nadal nikt nic nie kontroluje, nie mają pojęcia co się dzieje w sklepach, to że zmienił się dyr TT też nic nie daje , tam potrzebne są bardzo głębokie reformy tyle tylko że nie ma kto ich zrobić

były
@informator 28.03.2017, 14:22
@były - a skąd oni mają wiedzieć że nie ma towaru w sklepach skoro z raportu z ipaqa pokazuje się że jest , przecież tam nadal...

kasa na górze się zgadza to po co ruszać trupa :)

były

Po co robicie reklama w tv jak towaru nie macie na półkach.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Nick, myślę, że jest duże zróżnicowanie jeżeli chodzi o zajmowane stanowiska w Podravka Polska Sp. z o.o. przez osoby wypowiadające się na forum.

Nick

Patrząc po wpisach to chyba wszyscy pracują na stanowiskach dyrektorskich. Tylko po co ich tylu w jednej firmie.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Widać, że ile ludzi, tyle opinii :) Na jakich stanowiskach jesteście zatrudnieni?

ja

tu nie o wiarę chodzi tylko o biznes, chyba się komuś z radiem m coś pomyliło

Chrześcijanin

Ludzie skąd w Was tyle nienawiści . Chwalcie Pana bo jest dobry a Jego miłosierdzie trwa na wieki. Każdy z Was zostanie osądzony po śmierci.

też były

jak pisałem i mówiłem że całą ,,górę" trzeba najpierw wymienić to było wielkie zdziwienie, od początku jak tylko pojawili się pierwsi byli herbapolowcy to było już wiadomo że następuje porażka , a teraz jak to ujęto powyżej to jest kabaret bo po porażce można się podnieść . To są zmarnowane kolejne lata. Wielu tych co odeszło dobrze sobie radzi w innych firmach, ich zespoły zdobywają nagrody a sami rozwijają się i awansują. Ewidentnie świadczy to o niekompetencji osób na stanowiskach dyrektorskich , to oni w pierwszej kolejności powinni odejść. No chyba że należy dołączyć jeszcze do wymiany prezesa, ale to inna historia.

były 2

anonymus masz racje, Pani DYR je masakra i naprawdę szacun dla osób które z nią wytrzymują. Wydaje mi się w ogóle nie długo będzie dużo zmian w firmie, przynajmniej tak słyszałem, tak że ten cały śmieszny Zarząd pewnie nie długo już nie będzie rządził. Niestety, wydaje mi się że i tak to będzie za późno, bo doprowadzili firmę do takiej sytuacji że to żałosne.....

anonymus

Szanowni, ostatni KAM wytrzymał 8 mies. z Panią.DYR. Ludzie, takiej masakry nie widziałam. Życzę powodzenia każdemu następnemu KAM - 6 mis. to niebywały sukces współpracy z Panią DYR.

byly

Witam,patrzac z perspektywy czasu i widzac,slyszac to co się dzieje to powiem tylko tak MASAKRA ,KABARET ,UŁOMSTWO.Zatrudnianie menagerow ,którzy nie wiedza nawet która vegeta się sprzedaje najlepiej to niestety OSCAR DO PANI DYR .DZiał MT to KPINA kolesie spia pod sklepami a RKS i robia wałki sprzedając do C&C i odsprzeaja do loklanych dystrybutorow TT .Dalej nie będę pisal co się dzieje .PODRAVKA NA RYNKU NIESTETY JUZ SIE NIE LICZY .

były
@byly 22.02.2017, 20:33
Witam,patrzac z perspektywy czasu i widzac,slyszac to co się dzieje to powiem tylko tak MASAKRA ,KABARET ,UŁOMSTWO.Zatrudnianie...

dokładnie,ostatnio robiłem objazd po sklepach i jak zobaczyłem ze nie ma towaru w dużej sieci ,a oni płaczą że nie mogą zrobić targetu .Fikicja kabaret i zabawa .

fly

na jakie woj?

szukajcy

jest ogłoszenie na KAMa. Możecie napisać coś więcej o firmie?

obserwator

Teraz z tyloma nowych ludzi w firmie to na pewno wszystko ruszy z kopyta. Atmosfera jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkie działy współpracują ze sobą. Dział Sprzedaży ma wsparcie od strony Trade-u, Marketing działa prężnie, szefostwo jest niezawodne jak zwykle. Nic tylko pozazdrościć takiej sytuacji w firmie.

To ja
@obserwator 11.01.2017, 09:48
Teraz z tyloma nowych ludzi w firmie to na pewno wszystko ruszy z kopyta. Atmosfera jest [usunięte przez admina słowo niecenzur...

Sarkazm pełną gębą!!!

kreck

Dyr ds kanału tradycyjnego zamiast pracowac to romansuje :))) stąd pustki w sklepach

szymonek
użytkownik zarejestrowany

Przedstawiciela Handlowego ds. hurtujest u nich potrzebny teraz jak widze, zastnawiam się tylko dlaczego macie taką napiętą atmoasferę teraz w firmie?

tu

nie ze mam problem do ciebie ale takich AS ów było sporo w tej firmie Masz racje pracodawca oferuje ciekawe warunki tylko tak jak napisałem wyżej cos za cos .Tylu co myślało ,ze da rade a po 3,4,5 miesiącach zrezygnowali jest sporo. Fajnie ze masz beke bo później może być placz ;] POZDR

Obecny
@tu 09.03.2016, 22:19
nie ze mam problem do ciebie ale takich AS ów było sporo w tej firmie Masz racje pracodawca oferuje ciekawe warunki tylko tak...

Asy to teraz pracują ,kiedyś za braki vegety lub wwo to by was już nie było ,teraz macie spacerek bo nikt na tym nie panuje .

mający wyniki
@Obecny 12.05.2016, 21:40
Asy to teraz pracują ,kiedyś za braki vegety lub wwo to by was już nie było ,teraz macie spacerek bo nikt na tym nie panuje ....

teraz asami to nazywają tych co pracują 3 miechy, w sklepach jest beznadzieja , nie to co było kiedyś, ma kolega tutaj rację, za braki Vegety czy W-ka by już głowy się sypały a w najlepszym przypadku pozabierane premie , teraz to lajcik, począwszy od góry - same nieudaczniki

To

Sprawdzic to sie można na boisku tu trzeba pracowac i realizowac cele a nie uczyc sie Sprobowac to polecam nowej vegety do mies

Ciekawy

a ja myslalem, ze w Podravce to sami geniusze z H-polu byli...i co? Co się nagle stało?

audyt

jeżeli w rok odchodzi 90% załogi to o czymś to świadczy, na kolesiach nie ujedzie się długo i daleko, a teraz po kolejnych zmianach zarządzający nie ma pojęcia co robi i jak w ogóle zrobić aby było lepiej, nie ma kim tego zrobić i jakoś kręci sie z dnia na dzień a co dalej to nikogo nie interesuje bo to nie są ludzie na odpowiednich stanowiskach, ale jeszcze trochę, już w odpowiednich kręgach znaja nazwiska tych którzy mają zająć wszystkie wysokie stanowiska i zaprowadzić porządek, wdrażają się w drugiej firmie ( juz w Polsce ) należącej do tego samego koncernu, przyjdzie dzień kiedy padnie blady strach i zmiana będzie szybka i błyskawiczna

rradek

jest juz regionalny we wrocku ?

Olo

smok ty się z choinki urwałeś??Byles kiedyś przedstawicielem?? co to za tekst nie patrzysz na ceny??Prosty przykład przyjeżdżasz do dużego klienta i chcesz zrobić wrzutre np na VEGETE 1 kg...proponujesz cenę dużo wyższa niż te 9.99 które ma kaufland...i co robi klient?? Puka się w czoło ,patrzy na ciebie jak na debila i albo kupi 5 kartonów od ciebie albo pojedzie do Kauflandu i kupi paletę i w tych przypadkach żadne dobre układy z klientem i to czy jesteście na TY nie zmieniają niczego...Sorry biznes się biznes...kupi tam gdzie ma taniej.Wiec nie opowiadaj głupot z w stylu "angażować " się w prace osobiście..lub to TYLKO twoja praca...praca polega na robieniu planów które są kosmicznie wysokie...a marketowe promocje bardzo "pomagają" TT.Kolejny przykład...warzywko 500g Kaufland 2.49... Wejdź do jakiegokolwiek sklepu w twoim miejscu zamieszkania i zobaczysz ze za te cenę nie dostaniesz nawet warzywka 200g a plany w TT na warzywko to Himalaje.Tyle w temacie.

Tu

Racja , ale jak czytam wpisy typu ,ze dają tel i sie ktoś tym jara to niech lepiej zostanie w obecnej firmie i nie przychodzi . pózniej sie rozczaruję jak zobaczy cene vegety 1 kg w kauflandzie

omatko

o czym Wy tutaj piszecie, atmosfera dobra, zabawki do pracy, idźcie do piaskownicy nie do pracy, pewnie że kasa się liczy a atmosfera , ten kto pracuje tutaj dość długo to wie że teraz to jest porażka , lepiej to tutaj już było i minęło i jak widać nie wraca

Tu

To lepiej nie przychodź tu bo dostaniesz ipada i oszalejesz. I wtedy będziesz zafascynowany iPadem a nie praca w PODRAVCE

kicia

echu - Tobie to chyba klocki by wystarczyły , jak widzę podniecających się bo dostali normalne narzędzia pracy to źle mi się robi. a ogłoszenie jest i będzie dopóki nie skończy się opłata pakietowa. żal czytać te wszystkie wypociny. najważniejsza jest kasa,kasa,kasa,kasa a później myśli się o pracy

obecny

chaos to jest od dłuższego czasu, od zmiany ekipy i nic w tym kierunku nie zmienia się i nie zmieni szybko. do póki będzie pracowała dyr i będzie brała sobie do pomocy osoby byle nie mądrzejsze od niej to nadal będzie tak samo, czyli źle, ale to nieważne, przecież najważniejsza jest kasa, a jaka płaca taka i nasza praca :)

Tu

Jak widac rekrutacje trwają bo kto przychodzi i widzi całokształt firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chaos,System Premiowy to rezygnuje .

kandydatka

a na Toruń i okolice , ale nie widac tych produktów , słabo coś tu jest

....

A gdzie dokładnie ! Teren terenowi nie równy . Praca jak praca . Kiedyś było lepiej ale da sie zarobić :) dyrektorka pojechana , pomysły z czapy . Ciśnienie było jest i bedzie . A produkty ogółem sie sprzedają .

kandydatka

witam, mam pytanie, czy ktoś wie jak sprzedają się te produkty, byłam u siebie na osiedlu w dużym sklepie i nic tam nie ma z Podravki, mam podjąć pracę u nich ale sklepy narzekają na współpracę czy ktoś wie jak się pracuje i może napisac , czy konkurencja jest silna, jaka atmosfera panuje w firmie

Tu

Południe i w najbliższym czasie Wrocław

obecny

tj , płd-zach - tylko ten 1 region

obecny

@były PH - no niestety nie , to tylko 1 stanowisko ale zawsze po herbacie, idzie do swoich, już zaczęli rozkładać kolejną firmę

reki
@obecny 19.11.2015, 11:57
@były PH - no niestety nie , to tylko 1 stanowisko ale zawsze po herbacie, idzie do swoich, już zaczęli rozkładać kolejną firmę...

to na jaki w końcu region szukają RKS-a ?,bo w ogłoszeniu kilka lokalizacji

Były PH

Dzisiaj zaglądam na pracuj .pl i co widzę ? Ogłoszenie na RKS'ów w 7 lokalizacjach. Czyżby śmietanka z byłych herbat wyemigrowała z Podravki ?

obecny

to nie o to chodzi, znamy się ie od dzisiaj , serdecznie gratuluję awansu koledze ale z całym szacunkiem przez te lata poznalismy się dobrze i wiem że nie ta osoba jest na tym miejscu a co do rks i innych to cały twierdzę że ich miejsce jest ze swoimi, niech ida za imi tak samo jak przyszli tylko już nie wróca dobre czasy do podravki, za duzo dobrych udzi odeszło , musiało odejść lub pozbyli sie bo czuli się zagrożeni, pamiętam jednego który pasował na dyrektora , miał ambicje , predyspozycje i przede wszystkim wiedzę i doswiadczenie , układy i był poważany i lubiany wśród klientów i rozumiał ludzi a oni jego ale niestety awansował już gdzie indziej gdzie go doceniają i tak skończyło wielu dobrych których ta firma potraciła ale nie ma co narzekać , jest praca, kasa i to liczy się w tych czasach

Obserwator

czemu tak ciągle narzekacie ,jak wam nie pasuje firma to idzie do innej firmy,jak wam zle to macie platformę na która można wyślac @ i opisać cała sytuacje ,spytajcie w Kostrzynie czy jeszcze działa. W grupie siła więc do boju ze serca ... A co nie którzy kiero już ruszają do swoich kolegów co już zakotwiczyli w innej firmie

obecny

no nie ma ta firma szczęścia do dyrektorów, obecnie a TT też szału nie ma, z całym szacunkiem ale bez odpowiedniej wiedzy to za wiele się nie zrobi no chyba że wzięli po to aby był kolejny figurant czyli przynieś podaj pozamiataj i nie szkodź najlepszej z najlepszych Pani Dyrektor, grunt że kasa na koncie będzie się zgadzała

Tu

To niezły głąb z ciebie ze w to wierzysz to już pokazuje jakim możesz byc kierownikiem ( poszukaj gdzieś w firmie z 2 ph

Tu

Dyro kanał TT i RKS Wrocław

były

a kto odchodzi ,ktory geniusz ?

Tu

No to sie znów zaczyna dziać . Już sie sami dyrektorzy i regionalni zwalniają ciekawe za takie pensje i odchodzą cos jest nie tak

jeszcze

marysia , pewnie że doceniam to że mam prace i źle nie zarabiam, ale szkoda mi tej firmy, za dużo serca tutaj zostawiłem żeby patrzeć spokojnie na to co ,, ONI ,, wyprawiają , myśleliśmy że po zwolnieniach dyrektorów zabiorą ze sobą pozostałości nieudaczników , jak widać mało że nie zabrali to jeszcze co niektóre osoby awansowały i dalej niszczą to co było zbudowane, może oni myślą że robią wszystko dla dobra firmy ale jak pokazuje czas , rynek i sytuacja to delikatnie mówiąc raczej nie za bardzo znają się prowadzeniu tego biznesu. awansować niestety nie idzie, zająć ich stanowisk też nie da rady, jak nie masz układów to nic nie zdziałasz. ogólnie mówiąc , niżej niż na samo dno firmy nie doprowadzą, no chyba że tak chcą aby sprzedać to wszystko. juz były pogłoski o ofertach firm do kupna tego co pozostawiają po sobie. może mają jakiś cel lub udział aby to zrobić.

jeszcze

jak widac można, od samego początku jak poznałem to całe towarzystwo , tych co już odeszli i tych którzy pozostali - chodzi oczywiście od kier wzwyż - to mówiłem że doprowadzą do dna albo i niżej, wszyscy którzy przyszli do tej firmy z eksportu ,, wiadomo o co chodzi ,, oraz obecny dyr tradycji nie nadają się do niczego , nie mają pojęcia o niczym, przebijaja się w głupocie nawzajem, Prezes nie widzi albo nie chce widzieć tego lub jest odpowiednio okłamywany o rzeczywistości, firma niech zmieni teraz nazwę na Porażka to bardziej pasuje. a najgorsze jest to że tacy nieudacznicy zawsze gdzieś wypłyną i znajdą dobre stanowiska za dobrą kasę

dalej tu

Powiem tak po okresie wakacyjnym gdzie wiadomo byla plaza na sklepach przychodzi do powaznych zamowien biznes sie swietnie kreci.Zapewne Pani Dyrektor Odnotuje Swietne wzrosty !!! ALEE W ZMIANACH KADROWYCH ;].Jej swietny pomysl na biznes,wzrosty,innowacje i w wszegolnosci zaje... system premiowy doprowadzil jak widac w ostatnich miesiacach do samowolnego zmolnienia sie kilkunastu osob . Jak tak dalej bedzie to personel zmieni sie w 100 % i wtedy fantastyczna kreatywna P DYR wymysli NOWA FIRME PREMIUM POTRAWKA znajac jej pomysly . Powiem tylko tak jak moznna tak nieudacznie prowadzic firme i doprowadzic do dna

zaimek

A jak tam Podravka sobie poczyna na łódzkim?

Nowy123

Jak wygląda praca jako PH ds. Gastronomii. Interesują mnie informacje tj. Ile podstawy, jak wygląda sprawa premi, jakie auto służbowe i czy można korzystać prywatnie, ile wizyt dziennie? P

Tu i tam

Wysokich planów ,brak wymian obarczanie ciebie za wszystko wina , wzrostów ,stabilizacji ceny ( hah) aż mnie to już śmieszy tego sie spodziewaj

Zostaw opinię o Podravka Polska Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Podravka Polska Sp. z o.o.