Instanta

• Suszec
  • Krzyżowice
Żory - Instanta sp z o.o. w Żorach

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Instanta Sp. z o.o.

Opinie o Instanta Żory

Nie przegap nowości o Instanta Sp. z o.o.!

kandydat

09.09.2026 15:08

Ogłoszenie o pracę na stanowisko obsługi sklepu internetowego, w obowiązkach wypisane m.in. dodawanie produktów na sklep www, obsługa klienta, pakowanie zamówień - ogólem taki mix, gdzie w nawet w małych firmach zajmują się tym różne działy, ale ok, zdarza się i tak. Mam w tym doświadczenie, więc wysyłam CV. I tu pierwszy zonk. Na pracuj.pl pracodawca ma możliwość dodania DOBROWOLNYCH dodatkowych pytań dla kandydatów oraz sugerowanych odpowiedzi, nikt mu tego nie każe robić, ale jak je zadaje, to miło by było uszanować odpowiedzi. Więc kiedy zaznaczam w pytaniu o odpowiednie godziny do kontaktu przedział 17-20, to nie spodziewam się telefonu o godzinie 10... Rozumiem, że osoba odpowiedzialna pracuje w takich godzinach, ale po co w takim razie to DOBROWOLNE pytanie? Ale to taka (usunięte przez administratora) tytułem wstępu. Przyjeżdzam na parking i tu kolejny problem, bo niezbyt mili panowie ochroniarze nie chcą mnie wpuścić, dopóki nie powiem z kim jest umówione spotkanie - rozumiem takie zasady firmy, szkoda, że Pani z HR nie uprzedziła, że trzeba się na nią powołać lub nie przesłała w smsie swojego nazwiska, na pewno skróciłoby to czas w rozmowie z ochroniarzami i pomogło uniknąć zamieszania. Ale to też taka (usunięte przez administratora) Hit okazuje się na samym początku rozmowy, gdy do Pani (usunięte przez administratora) dołączył Pan i na wstępie mówi, że szanujmy swój czas i załatwmy to szybko (kandydat wcale nie czuje się wtedy, jakby im przeszkadzał), i w pierszym zdaniu słyszę, że: ten sklep internetowy nie istnieje, a ta rekrutacja jest na stanowisko osoby, która ten sklep POSTAWI, dopnie wszystkie formalności i potem, owszem, zajmie się jego obsługą. Skoro tak bardzo szanują swój czas i czas knadydatów to dlaczego nie było o tym mowy w ogłoszeniu? Nie mam takiego doświadczenia, nie wynika to z mojego CV, nie na takie stanowisko aplikuję. I gdy to mówię, że nie mam z tym doświadczenia, ale pewnie da się tego nauczyć to słyszę w odpowiedzi, że oni chyba nie chcą osoby, która u nich się będzie dopiero tego uczyć. To może wypada najpierw doprecyzować ogłoszenie, kogo się szuka? I spojrzeć tez w CV kandydata? Najlepiej ze zrozumieniem. Ale cóż, widać było że osoby przeprowadzające rozmowę, czyli Pani (usunięte przez administratora)oraz mężczyzna, którego imienia nie pamiętam, nie mają bladego pojęcia o e-commerce, bo próbując mnie przepytać z wiedzy praktycznej, zadawali - cóż, bardzo dziwne i nielogiczne pytania. Ogólem było dużo uszczypliwości w moją stronę, niby rzuconych żartem, ale uwagi były niesmaczne i nieadekwatne do okoliczności. Przykład "Angielski B1? czyli nic nie umie" - dokładnie takie słowa, gdzie informacja w ogóle z czapy, bo angielski mam wpisany w CV na B2, więc nawet nie wiem, skąd wzięli te B1. A nawet jeśli kandydat miałby tak wpisane w CV, to komentarz jest bardzo nie na miejscu, mozna zaznaczyć, że na tym stanowisku wymagany jest wyższy poziom, mozna przeprowadzić krótką rozmowę po angielsku, ale takie "żarty/uwagi" do umiejętności kandydata nie są taktowne. A to tylko jeden z przykładów. Pada w końcu pytanie o moje oczekiwania finasowe, podaję przedział X-Y, w zależności od dokładnego zakresu obowiązków. Pan zapisuje X-Z, gdzie Z to wartość w połowie podanych widełek. Dopytuje on jeszcze, ile chce w takim razie na okresie próbnym. No cóż, patrząc, że wtedy będzie najważniejsza część projektu, czyli stawianie sklepu, to raczej nie mniej... Ale cóż, widać, że szukają łosia. No dobrze, to przejdźmy do tego, co firma miała do zaoferowania mi. A nie, chwila... nic na ten temat nie było mowy 😊 Ani rodzaju umowy, ani czasu pracy, ani dodatkowych benefitów, którymi tak się chwalą. Dosłownie kandydat nie dowiaduje się, dlaczego warto u nich pracować, a jedynie jest maglowany, choć już z początku jest sugerowane, że jest się zbyt słabym kandydatem na to stanowisko. Cóż, po kilku dniach telefon z zaproszeniem na drugi etap - oczywiście odmawiam :) Osobom przeprowadzającym rozmowy, życzę większego profesjonalizmu, pisania poprawnych ogłoszeń oraz czytania ze zrozumieniem CV kandydatów (jak sie czegoś nie rozumie można wrzucić do czata i on wytłumaczy ;)). A jeśli firma myśli, że są tacy super, że nie trzeba mówić o korzyściach pracy w tej firmie, to radzę zejść na ziemię.
Tup

18.09.2025 12:01

Oczywcie chodzi mi o firmę instant w Żorach

Nikt

19.08.2026 10:47

Jest ok,sa w Żorach gorsze produkcje. Atmosfera ok, wczas pod grusza sa. Praca jak praca. Kto chce bedzie pracować.

Rzymianin

21.02.2026 13:51

Jakie warunki na chwile obecna na produkcji? Dajcie znac jakie opinie

Rzymianin

21.02.2026 13:54

I jakie zarobki netto? Mowie oczywiscie o zorach
Maly_Duzy_Pracownicy_(+_+)

27.11.2025 08:08

Witamy ludzisko ... Czy w Instancie oferuję premii wczasy pod gruszą oraz świąteczny bony cokolwiek i paczki świąteczne & wyprawki pierwszoklasistów?? A jaki warunki w przemyśle "INSTANT" 👉amstofera pozytywnie/negatywne? 👈
#PracownikSezonowy
Tup

18.09.2025 12:00

Hej. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć z pracowników jak jest na produkcji? Czy jest problem z pójściem do ubikacji? Czy praca jest na akord?
Malutka

06.08.2025 16:38

Cały czas jest ogłoszenie o przyjęcie do pracy,ciekawe czemu.....?

14.08.2025 12:34

Wg mnie firma cały czas poszukuje pracowników z Polski ze względu na swoje ciągłe zapotrzebowanie , w firmie jest sporo osób z agencji.
Nowa

07.06.2025 09:15

Hej mam pytanie odnośnie pracy na produkcji. Może ktoś powiedzieć jak to wygląda czy cos sie zmieniło bo ogólnie wszyscy odradzają tam pracę, podobno atmosfera jest straszna a panie, które tam pracują okropne. Czy to prawda czy coś sie zmieniło w tej kwestii??
Kamilka

07.07.2025 22:57

Podbijam zapytanie, czy atmosfera jest w porządku? Czy wynagrodzenie jest atrakcyjne ?
były pracownik

10.07.2025 15:25

W mojej opinii nic się nie zmieniło. Wynagrodzenie jest atrakcyjne tylko jak się człowiek zacharuje. Chyba najgorsze jest wdychanie tego smrodu spalonej kawy. Po 2 dniach od pracy nadal w nosie jest pył kawy jak dmuchało się nos. Posiadają maszyny do odpylania ale są nieużywane 😆
Magazynierka

24.06.2025 15:29

Cześć, chciałbym pracować na magazynie Panattoni jak można się tam dostać ? Są osobne oferty pracy ? Czy przyjmują do głównej siedziby, a później w razie potrzeby przerzucają na zewnętrzny magazyn ? 😊
Aaa

31.01.2024 17:58

Czy wiadomo coś o inwestycji w Dąbrowie górniczej? Zakład mial ruszyć z końcem 2023 a już 2024. Proszę o odpiwiedz
Hm

07.05.2025 23:44

No właśnie?
Taka jedna

26.03.2025 11:10

Sama praca na produkcji ciekawa. Na linii trzeba być szybkim i sprawnym, ale kto to lubi, ten wie o czym piszę. Niestety atmosfera w niektórych brygadach to tragedia. 2% pracownic to rzetelnie pracownice, którym zależy na robocie, od takich aż chce się uczyć, reszta to plotkary, siewki intryg, obgadulce podkładające świnie. Przez złą atmosferę spada wydajność i chęci do pracy. Niektóre kobiety nawet nie powinny być tam gdzie są, mam na myśli brygadzistki. Pracodawcę oceniam na 5, z atmosferą różnie. Świetne wprowadzenie do pracy przez kadrę zarządzającą w biurze, pełen profesjonalizm, jeśli chodzi o umowę o pracę i całą dokumentację. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła na luzie w fajnym klimacie. Ale niestety firma traci na nieodpowiednich ludziach, który wprowadzają bardzo złą atmosferę do brygady. Pozdrawiam.
Ass

12.04.2025 12:02

Pierwszy miesiąc zlecenie, później normalna o pracę
Ass

14.04.2025 16:31

Możesz aplikować przez tą stronę.
OnMagazynier

11.03.2025 17:01

Jak dostać się do magazynu Panattoni Instanty ? Nie interesuje mnie praca w głównej firmie tylko sam magazyn
Rafał Dronszczyk

13.01.2025 22:01

Witam, zostałem zwolniony z powodu choroby i ciągłego brania L4... Ale sie nie dziwie bo sam bym siebie zwolnił xd w gruncie rzeczy Instanta to bardzo dobra firma :) spoko ludzie pracują, z kazdym czy z kazdą kobietą idzie sie dogadać czy pogadać... polecam tą firme tez jezeli chodzi o wynagrodzenie :) pracowalem na utrzymaniu ruchu
aa

02.10.2024 01:16

Witam. Można poznać widełki wynagrodzenia na stanowisko Mechanik Utrzymania Ruchu ? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Oferty pracy - Instanta Sp. z o.o.

Specjalista / Specjalistka ds. HR

Pracownik / Pracowniczka Produkcji

Młodszy Specjalista / Młodsza Specjalistka ds. Exportu

Sales Specialist / Export Development Manager

Specjalista / Specjalistka ds. obsługi sklepu internetowego

Mechanik w dziale Utrzymania Ruchu

zainteresowana

03.06.2024 15:48

Witam, można uzyskać informacje odnośnie wynagrodzenia? Firma oferuje jakieś premie czy tylko "gołe wypłaty" ? Pozdrawiam
Edyta

19.02.2024 15:57

Witam czy jest tu ktoś pracujący z Boguszowic?
Kika

23.05.2024 13:06

Tak
Joanna

31.01.2024 21:30

Witam, gdzie można uzyskać dostęp do oferty na produkcje? Na stronie w sekcji z karierą jest napisane, żeby przejrzeć sobie oferty i kontaktować się na podanego maila rekrutacyjnego. Tylko gdzie są te oferty? w tym roku na jakich warunkach można pracować przy produkcji?

01.02.2024 10:52

Super warunki zapraszamy
hello

26.04.2024 08:33

Aktualne oferty pracy z opisem stanowiska znajdują się na OLX

09.08.2022 10:55

Czy możliwa jest praca zdalna w firmie Instanta Sp. z o.o. w przypadku pracy jako Pracownik Produkcji?
J

09.08.2022 13:45

Nie.
Z przymrużeniem oka

28.12.2023 08:18

Pytanie jawi mi się dość "oryginalnie", dlatego chociaż po czasie, pozwolę sobie na odpowiedź z poczuciem humoru: TAK, praca zdalna jako operator produkcji jest możliwa, ale pod paroma wrunkami. Primo - jeśli masz wystarczająco długie ręce aby z domu dosięgnąć guziczków pulpitu sterowniczego, oraz secundo - jeśli uda Ci się przekonać portierów do nie zamykania bramy wjazdowej na teren zakładu, żeby nie przytrzasnęli Tobie łokci. Nie wiem, który warunek będzie trudniej spełnić, ale zawsze można spróbować. ;-)
Ona

03.12.2023 10:26

Witam. Jaką pracę wykonują kobiety na produkcji?
Ona

14.11.2023 15:52

Praca jak praca
Asia

12.10.2023 13:01

Cześć. Chciałbym się dowiedzieć na jaką miesięczna pensje mogę liczyć na start zatrudniając się jako pracownik produkcji? Czy da jakieś premie miesięczne ? Dodatki na święta ? Jeśli ktoś może proszę napisać . Dziękuję , pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Instanta?

MM

04.05.2023 18:47

Jak wygląda praca na stanowisku pracownik porządkowy? Jest w tej chwili oferta na to stanowisko
Zdzichu

24.04.2023 10:56

Jak wam się pracuje na przemysłowej
Zdzisiek

24.04.2023 10:27

Jak się wam pracuje na przemysłowej?

01.02.2023 18:19

Instanta Sp. z o.o. poszukuje pracownika na stanowisko Magazynier. Zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami z bezpośredniego spotkania z rekruterem.
lary

05.04.2023 09:56

kiedy firma wybuduje oddział w DG ?
Sarn

10.04.2023 21:13

Mam na mysli sposób zarzadzania bardziej bo czesto slyszalem ze byl problem do brygadzisty np a brygadzista nie mial na cos wpływu nawet(xd) A zglaszać to zapewne do kierownika jak w kazdej firmie a jak nie to wyzej,nie wiem jak z reakcja ale zapewne jest
Pitekooo

23.01.2023 14:41

Witam, jak wygląda praca na produkcji? Warto składać papiery? Jak wyglądają średnie zarobki na miesiąc? Jakieś dodatki?
Adus

03.03.2023 00:58

Praca każda jak inna tylko trzeba chcieć pracować a nierobów firma nie potrzebuję ja pracuję w tej firmie 13 lat i jest ok tylko trzeba chcieć a nie tylko liczyć na dużą kasę

07.11.2022 17:47

Szukam pracy w mieście Żory. Interesują mnie średnie zarobki w wysokości 7000 PLN. Czy ktoś wie, czy mogę liczyć na takie w firmie Instanta Sp. z o.o.?
Kierownik

16.12.2022 19:59

Tak Jak przepracujesz i dodasz 3 wypłaty razem

Kontakt - Instanta Sp. z o.o.

Kawowa 3 44-240 Żory

Branża główna: Artykuły spożywcze
Gal anonim

10.11.2022 14:38

Jeśli bylem na rozmowie parę miesięcy temu i miałem wyrobić książeczkę ale odpuściłem to jest możliwość ze przyjmą mnie teraz?
Baby

12.11.2022 12:31

Tak

12.01.2022 08:50

Kobieta

16.01.2022 13:57

Pracuje w tej firmie 7 lat,przez ten okres pracowałam z różnymi paletowymi i mogę napisać,że życzyła bym sobie,żeby każdy paletowy pracował i był tak ogarnięty jak Dawid z 8,9...
jocer

05.11.2022 17:46

Dawid jest super
Nowy moze

21.09.2022 17:25

Witam wszystkich. Pojawilo sie ogłoszenie na operatora zasypu. Ktoś moze cos powiedzieć o samej robocie, atmosferze, zarobkach? Tak uczciwie, szczerze?
Nowy moze

23.09.2022 16:50

A cos więcej o charakterze pracy? No i czy można zarobić w miarę przyzwoicie?
Bb

22.09.2022 10:03

Co to za praca: tackowy?
Kandydatka

01.07.2022 12:14

Czy wiadomo coś o inwestycji w DG? Kiedy ruszy proces rekrutacyjny?

29.01.2022 13:42

Instanta Sp. z o.o. w mieście Dąbrowa Górnicza poszukiwała pracowników na Kierownik Jakości. Co możecie powiedzieć o pracy tam? Jak wyglądał proces rekrutacyjny?

10.04.2022 21:11

Brak odzewu.....wogole cisza w inwestycji. Raczej niestabilna przyszłość tej firmy w DG

19.03.2022 15:34

Czy rozpoczęły się już rozmowy do nowego oddziału w Dąbrowie? Wysłałem swoje CV juz 3tyg temu i cisza. Na kiedy planowane są przyjęcia?
Sąsiad

06.03.2022 11:47

Hej. Jak na biznes firmy wpłynęła wojna na Ukrainie? Słyszałem że firma swój oddział w Rosji. Czy praca w Instanta jest wciąż stabilna?
Petr

10.03.2022 21:05

Tak, firma jest stabilna, a do tego przejmuje Chelsea FC. Ponoć tanio sprzedają. Coś wiem bo byłem tam bramkarzem. To ja, Petr Čech. Ahoj!
Maciek

15.02.2022 21:01

Cześć wszystkim! Po powrocie z Niemiec szukam nowych wyzwań zawodowych, wobec tego weryfikuję komentarze. Mam nadzieję, że odszukam rzetelne informacje o pracodawcach z okolic Żor. Mam prośbę, dajcie znać jaka jest atmosfera pracy w firmie Instanta Sp. z o.o.? Czy firma dba o pracowników? A może jest kantyna? Mieszkam samemu i nie ma mi kto zrobić kanapek. Pozdrawiam Maciek
Robert

21.02.2022 06:13

Witam Pani Julito. Szukając informacji o firmach znalazłem powyższy wątek i pomyślałem, że dodam kilka konkretnych informacji. Firma Lear Corp, o której Pani pisała korzysta z platformy SmartLunch. Skąd o tym wiem? Wdrażałem to rozwiązanie jako doradca klienta. Żywienie pracowników jest coraz bardziej popularnym benefitem pracowniczym. Zwłaszcza, że koszt takiego benefitu nie jest zbyt wysoki. Pozdrawiam Robert
Julia

10.03.2022 21:00

Julita, mogłaś mu napisać że znasz firmę w Szczecinie i mają kantynę z kanapkami. Jak myślisz, bedzie dziennie z Żor dojezdzał?
J na to

24.08.2021 00:57

Dlaczego zasypowi zaczynają się masowo zwalniać ?
Zyga

27.09.2021 13:07

Bo jest masowo produkcja
Lala

08.02.2022 10:11

Bo muszą pracować za leżących brygadzistów. Jeden spaceruje po zakładzie drugi leży na kartonach .
Były

05.02.2022 23:41

Pracowałem tam kiedyś i do dziś to fajnie wspominam, super ekipa mechaników z brygadzistą Pawłem fachowcem,.

19.01.2022 09:16

Firma Instanta Sp. z o.o. szukała pracowników na stanowisko Asystentka w mieście Żory. Jak oceniacie proces rekrutacyjny? Komuś udało się dostać tę pracę?
Greg

30.01.2022 10:12

Proces rekrutacyjny oceniam bardzo fajne, na rozmowie kwalifikacyjnej kierownik zabrał mnie do fogloraju żeby sprawdzić jakie mam zdolności manualne, biegaliśmy razem w kulkach i mierzyliśmy sobie czas, było na prawdę super ! To jest pierwszy etap a drugi był na aquarionie w Żorach razem z kierownikiem poszliśmy na basen olimpijski i warunkiem było przepłynięcie pod wodą przynajmniej pół długości w celu oceny wydolności płuc ( bo wiadomo, że pracujemy w lekkim pyle kawowym).Niestety nie udało mi się, zabrakło mi około jednego metra ale przez wzgląd na to, że tak się zakumplowaliśmy z kierownikiem w fogloraju to po znajomości dostałem tą pracę. Teraz regularnie co weekend jeździmy razem albo na basen albo na figloraj. Polecam serdecznie panuje rodzinna atmosfera a już podczas procesu rekrutacyjnego możecie poznać prawdziwego przyjaciela jakim w moim przypadku jest kierownik. Pozdrawiam
Arianna

30.01.2022 10:35

Jestem szczęśliwa, że dostałam ta pracę, proces rekrutacyjny był jak nauka przez zabawę ponieważ na spotkaniu kierownik wyszedł z inicjatywą, że może zagramy w " Zgadnij kim jestem". Po chwili weszła do salki konferencyjne grupka osób z kadr i zaczęliśmy grę. Pamiętam, że ja wylosowalam Kobietę Kot, koleżanka z płac wylosowała Wonder Woman, jeden kolega z eksportu został Bane'm a kierownik został Batmanem. Było super, świetnie się bawiłam, po dzień dzisiejszy w piątkowe wieczory wyruszamy grupka w miasto by szukaj Jokera. Świetna atmosfera, nigdy w poprzedniej pracy takiej nie spotkałam.
kandydat

26.01.2022 10:07

Witam kiedy magazyn firmy powstanie w DG ?
Dot

12.01.2022 18:54

Witam Czy prowadzona jest jakaś rekrutacja w waszej firmie?

Zostaw merytoryczną opinię o Instanta Sp. z o.o.