Instanta Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 817 ocen.

Instanta Sp. z o.o.
1 817 6 1

Opinie o Instanta Sp. z o.o.

wieloletni pracownik

Z całym szacunkiem do was ale nikomu bym nie polecił pracy w tej firmie, jest jedną z najgorszych w regionie o ile nie najgorszą , a to tylko ze wzgledu na kierownictwo które wiecznie obiecuje gruszki na wierzbie i na koniec wychodzi ze oszukują , kombinują , dzielą ludzi na lepszy i gorszy sort , kolesiostwo , (usunięte przez administratora) , brak empatii , słabe zarobki za cieżką prace , ciagłe zabieranie premi za nic , obrastanie w piórka , brak szacunku dla ciezko pracujacych ze strony brygadzistów , kierownictwa , przeciez jesteście tylko ludzmi a nie kims wyjątkowym wiec nie ośmieszajcie się swoją wyższoscią , ludzie tam pracują bo musząa nie ze chcą ,a wy to wykorzystujecie i nigdy nie uczycie sie na błedach , kazda inna firma ma przynajmniej minimum szacunku do swoich pracowników ale nie instanta tam panuje przekonanie ze twardą reką zmusicie pracowników do lepszej wydajnosci? jesteście w błędzie i to wielkim , ludzie jak tylko mają okazje to uciekają od was , nie jesteście atrakcyjni dla nowych pracowników i stad u was takie rotacje , naprawdę oddanych i pracowitych olewacie i poniżacie , a leni i lizusów wystawiacie na piedestał , a tacy ludzie to przecież słabe istoty i szybko im sodówka uderza do głowy i bawią sie przełożonych , brygadzistów inaczej , dobry lider , brygadzista jest za swoją brygadą / pracownikami , swoim podejsciem i wyrozumiałością jest w stanie dokonac naprawdę wielkich rzeczy , ale po co? lepiej byc tyranem i mobberem ludzie będa do takich lgnać bo sie boją , a tak to zawsze bedą mu zle zyczyc i tak sie koło zamyka , pracuje tu i sporo widzę ale sienie odzywam bo jestem tym z gorszego sortu i wiem ze kiedyś sprawiedliwosć i prawda zwycieży a tą firmę karma dopadnie , nie pozdrawiam.

Weronika
@wieloletni pracownik 12.10.2018 10:35

Z Twojego nicku widać, że już długo pracujesz dla firmy Instanta. Mimo tak negatywnej opinii jaką dodałeś nie widzisz żadnych pozytywów związanych z pracą w tej firmie? A może masz jakieś propozycje co zrobić by trudna sytuacja jaka tam zapanowała uległa poprawie?

wieloletni pracownik
@Weronika 19.10.2018 15:43

Tak pracuję bardzo długo w tej firmie, pracuję bo muszę , a jedyny pozytyw w tej firmie to ze wypłata jest zawsze na czas a wszystko inne jest do poprawy ,tylko nie chcę już pisać co jest do zrobienia oraz co należy zrobić aby to wszystko działało i poprawiło chorą atmosferę na produkcji i magazynie ponieważ z doświadczenia wiem i widzę ze robicie wszystko na opak zamiast polepszyć ułatwić to tylko utrudniacie i zniechecacie pracowników do tej żałosnej firmy 1 punkt żeby cos uległo poprawie to zmiana skorumpowanego kierownictwa z H.W i M.Ś na czele oraz informowanie prezesa o ich machlojkach , wiem wiem to nierealne wiec nic nie zmieniajcie bo po co?

AntyAterima

Zrobiliście z premi uznaniowej premie frekfencyjna bo już nie rozumiem jej funkcjonowania . Trzeba byc idiotą, żeby chodzić chorym do pracy. Trzeba być skurwi****, żeby za zachorowanie cofać premię. Nie pozdrawiam .

AntyAterima

Zabieranie premi i 2 dni urlopu w Grupa Aterima jest żałosne ! Ludzie z agencji nie choruja A jak już wezmą dzień l4 to po premi i urlopie ! To się nadaje do sądu pracy !

rysiek

Witam a jak wygląda prac a na magazynie jest ogłoszenie na zastepce kierownika??

Weronika

@Dumlo, @JO, z Waszych wypowiedzi wnioskuję, iż Wy jesteście dalej pracownikami firmy Instanta. Czy wobec tego zechcielibyście podzielić się swoją własną opinią na temat tej firmy? Czy spełnia ona Wasze oczekiwania? Komu moglibyście polecić pracę w tej firmie?

Adi

Narzekacie co nie ktorzy a dalej robicie pisałem wcześniej jak macie dwie lewe ręce to nigdzie miejsca nie zagrzejecie. Jest dużo fabryk zawsze możecie się zwolnić nikt was tu na siłę nie trzyma haha

JO
@Adi 26.09.2018 23:28

Adi a Ty sie nie wypowiadaj bo juz dawno sie zwolniłes

Dumlo
@Adi 26.09.2018 23:28

Dokładnie wypowiadasz sie a sam zwiałes do czech hahaha

Weronika

@Adi, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że pracujesz w firmie Instanta. Czy zechciałbyś w takim razie napisać tutaj na forum parę faktów z życia firmy? Jaka panuje tam obecnie atmosfera? Czy Instanta to według Ciebie dobry pracodawca?

Weronika

@Gregor, na stronie głównej firmy Instanta nie ma wzmianki na temat tego, czy firma poszukuje nowych pracowników. Myślę jednak, że dobrym posunięciem będzie jeśli sam skontaktujesz się z firmą za pośrednictwem ich danych kontaktowych, które znajdują się tutaj -->>http://www.instanta.pl/kontakt.html . Jeśli odbędziesz rozmowę rekrutacyjną koniecznie podziel się z nami jej przebiegiem. @Zosia, czy zechciałabyś rozwinąć swój komentarz? Co dokładnie miałaś na myśli?

Zosia

Kazda brygadzistka powinna byc codziennie w innej brygadzie był by spokoj

Kinia

Dlaczego jak brygadzistki dostaja kartki do wypisywania premi chowaja je albo wypisuja premie w ukryciu ktora ile dostala dlaczego nie wpisujessz premi i nie informujesz ze dostajesz tyle i tyle wiecej lub mniej za to i za tamto przy wszystkich dlaczego bo był by dym i to wielki .... a tak tajemnica

Brygadzistka
@Kinia 07.08.2018 16:15

@Kinia . Jakbyś nie zauważyła ten system już dawno nie funkcjonuje . Chyba jakiś rok. Premiowanie jest bardzo proste i kwoty wszystkim znane wynikające z produkcji. Nikt nie wypisuje żadnych kartek. Jak masz jakiś problem z informacjami na temat Twojej premii i systemu oceniania dopytaj kierownika.

kinia
@Brygadzistka 08.08.2018 12:25

No cale szczescie ze nie funkcjonuje ale funkcjonował

Pracownik.
@Kinia 07.08.2018 16:15

Ciekawe kiedy następna podwyżka stawki podstawowej zeszłoroczna była o parę stówek brutto co roku taka podwyżka i premiować nie trzeba.

Gregor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Zmiana C

Instanta to istny cyrk. Magazyn pęka w szwach i linie stoją. Wspolczuje pracownikom magazynu i pytam o kompetencje ich przełożonych. W sumie cieszę się że pracuje na produkcji przynajmniej przełożeni ok.

Tyle w temacie
@Zmiana C 03.08.2018 07:09

Hahaaaa to ja się pytam o twoje kompetencje. Produkcja jedzie ktoś planuje produkcję a nie patrzy że magazyn mały, tylko linie podkrecaja szybciej szybciej .... a i pozamawiac słoików w h... bo przecież może braknac. Przecież magazyn i produkcja to dwie osobne firmy produkcja nie liczy się w ogóle z magazynem. A i jest jedna osoba tzw podpierda..... łazi jedna (usunięte przez administratora) i roboty nie ma. Pamiętaj kto pod kim dolki kopie ten sam w nie wpada i tak Cię wypi.... wczesniej czy później....

zoja
@Tyle w temacie 07.08.2018 05:54

A kto te linie podkreca lub zwalnia nieraz złosliwie zeby osoby na poprawianiu sie nie wyrabiały

Ciekawski
@Tyle w temacie 07.08.2018 05:54

A który to taki kapus?

XyXy

PRACA na produkcji to katastrofa a brygadzistki (usunięte przez administratora) pomagaja a wymagaja od nas wydajnosci zeby zgarniac nasza premie !

Bozena
@XyXy 06.08.2018 12:42

Jak cie brygadzistka nie lubi albo jestes zbyt madra to choc bys nie wiem jak sie wysilała to i tak ci da mniejsza premie notorycznie miesiac w miesiac w plecy 200 zł. W brygadach nie wolno rozmawiac o premiach lizodupy i nieroby sie nie przyznaja ale sa osoby ktore dziela sie ta informacja .Za duzo władzy maja co niektore osoby dlatego po co sie wysilac

Xoxoxo

Praca nie jest zła.. spotkałam gorsze miejsca . Ale za to kierownictwo to tragedia.. min. DANUTA O. to totalna katastrofa... chodzi wypytuje udaje wielka "koleżankę" A jak przyjdzie co do czego to (usunięte przez administratora) obrobi za plecami z pierwszą lepsza osoba .. Nie pozdrawiam.

Zmiana A
@Xoxoxo 23.07.2018 11:30

Masz coś do Danki to jej to powiedz , a nie wypisuj bzdur, Podsłuchujesz o czy rozmawia, czy to tylko Twoje domysły ? Łatwo kogoś oczerniać , ale trudniej to odwrócić. Ty jesteś ok? Wg mnie nie!

jożin z baźin
@Xoxoxo 23.07.2018 11:30

Kobieto co Ty wypisujesz jakieś oszczerstwa ! W każdych relacjach są jakieś nieporozumienia ale żeby obrażać świetną kobietę która jak nikt inny poświęca się swojej pracy! Robiąc to (usunięte przez administratora) profesjonalnie ! Nie ma drugiej takiej osoby na Zakładzie jak ona która pomaga każdemu kto poprosi o pomoc ! Widocznie jesteś mało ambitna osobą skoro piszesz takie rzeczy ! To nie przedszkole to praca a nie plac zabaw! Żal mi takich ludzi jak Ty ! Co piszą takie rzeczy na forach a u siebie nie widzą problemów ! Wstydź się kobieto ! Kierowanie takimi ludźmi jak Ty sprowadza się do dzieci w wieku przedszkolnym . Współczuję Kierownikom że muszą pracować z takimi ludźmi jak TY ! Ciebie też nikt nie pozdrawia!

Tyle w temacie
@jożin z baźin 06.08.2018 17:10

Tak wstydź się wstydź prawdę pisać ???? pamiętaj w pracy nie ma kolezensstwa arbait macht frai.... hhhhaaaa

zoja
@Tyle w temacie 07.08.2018 05:58

Kolezenstwa moze i nie ale kumoterstwo jest w kazdej brygadzie

D K

Czy instanta Żory oprócz wynagrodzenia oferuje coś z ZFŚS tak jak mają to inne firmy? Jakieś paczki na święta itp?

Masakra
@D K 11.01.2018 23:33

Kawalek ciasta na święta i sloik kawy:)

Zoonk
@Masakra 14.01.2018 23:37

Premie świąteczne

AAA
@Zoonk 02.08.2018 11:09

JESZCZE WCZASY POD GRUSZĄ, POZYCZKI NA CELE MIESZKANIOWE,

zoja
@AAA 02.08.2018 13:24

Tak ale tylko pod umowa Instanta pod firma sienie naleza dadne wczasy pod grusza ani pozyczki

fu

Nigdy nie piłem tak kijowej kawy jak wasza. Wstyd by mi było takie coś wgl produkować

Zoonk
@fu 25.01.2018 10:52

Wow ! Smakosz od kaw? Nie pisz bzdur jak się nie znasz. Jest wiele gatunków kaw jakie są w produkcji, więc jeśli nie wiesz to nie zajmuj stanowiska w tej sprawie.

Lider

Najgorsze jest to, że na produkcji się narobimy , a ciągle są problemy dookoła. Jak nie ma czegoś z magazynu to przestawiania ciągłe, tego nie ma tego nie ma. Jak mamy robić tą wydajność !

Pracownik

Dobry pracownik w tej firmie to Wazeliniarz Karierowicz i różne inne brzydkie wyrazy niestety. Pozdrawiam . nie tych dobrych!

Zisia
@Pracownik 19.05.2018 11:14

O to prawda duzo by tu o tym pisac i o tych premiach

Zoonk
@Pracownik 19.05.2018 11:14

Odpowiedz sobie jakim Ty jesteś pracownikiem? Może nie do końca jesteś ok i masz z tym problem. Mierzysz innych swoją miarką!

jazin

ok spoko rozumiem umowa co miesiąc nowa, ale jak z urlopem on przechodzi na kolejną umowę czy trzeba wybrać w danej umowie ? bo co przyjdą wakacje i ja bez urlopu zostane ? :(

anonymous
@jazin 26.01.2018 16:02

o urlopie zapomnij. wypłacają bez wcześniejszej konsultacji z pracownikiem. na urlop w wakacje możesz iść, jesli uzbierasz, a jak Ci braknie to dostaniesz bezpłatny.

Ewa
@anonymous 29.01.2018 09:57

Raczej nie dostaniesz bo nie ma ludzi

x c xx r
@jazin 26.01.2018 16:02

Za każdy przepracowany miesiąc są 2 dni. Urlop sumuje się z kolejnych umów i można go sobie zbierać by wziąć dłuższe wolne. Normalnie jest on wydany kiedy pracownik chce tylko trzeba złożyć wniosek

Olo
@x c xx r 26.07.2018 21:17

Nieprawda bo mi wypłacili urlop bez pytania

JANKA

Tu lepiej siedzieć cicho i słowem sie nie odzywać bo Cię za wszystko zlinczuja . W firmie więcej Ukraińców niż Polaków A na bramie ani jednego cv. Nikt tu nie chce pracować NIKT. A kto mądry ucieka zanim zacznie.

x c xx r
@JANKA 23.07.2018 11:33

Ukraina rządzi! Szkoda, że przez to klimat w firmie się popsuł i warunki pracy też bo Panie z obczyzny zamiast pracą zajmują się przeglądaniem w lusterkach na liniach :D :D :D

bobo
@x c xx r 26.07.2018 21:10

Przeciez jest zakaz wnoszenia na hale czego kolwiek jak lusterek jedzenia czy telefonow

Pracownik xxx

Weronika aktualnie zostały przekazane nowe warunki . Żaden z pracowników nie zarabia mniej niż 2000 zł na ręke , a ja zarabiam średnio 2400 zł i w innych brygadach jest pewnie podobnie. Umowy obiecali po roku pracy. W tym czasie także masz umowę o pracę tylko pod agencją. Nie jest źle, a zawsze znajdzie się jakaś osoba co psuje opinie. Mi ta praca odpowiada Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...

Olo
@Pracownik xxx 10.07.2018 10:06

yhy chyba na 2

x c xx r
@Pracownik xxx 10.07.2018 10:06

Dokładnie ! Praca nie jest zła. Atmosferę tworzymy sami w brygadach a reszta w porównaniu do innych firm też jest do przyjęcia!

Zmiana A

Danuta to akurat najlepsza kierowniczka na zakładzie i nie zasługuję na takie wpisy. Zastanówcie się co tu wypisujecie !! @Janka . Zostałaś kiedyś za coś ukarana ? Akurat w firmie nie spotkałam się z żadną karą finansową

Julita

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje ?

Bob
@Julita 20.07.2018 20:22

Ciągle

Ciekawa

Witam. Planuję złożyć CV do firmy, w związku z czym prosiłabym o jakiekolwiek opinie na jej temat (atmosfera, zarobki, itp). Z góry dziękuję.

Olo
@Ciekawa 14.06.2018 01:48

Wszystko przeciez pisze czytaj ze zrozumieniem kolezanko

Weronika

@Mindfuck, mobbing to poważne oskarżenia, jesteś pewny, że faktycznie miało to miejsce w firmie? Czy ktoś jeszcze może wypowiedzieć się o Instanta? Konkretnie chodzi o Żory. Wiecie jakie są godziny pracy w firmie? Jaka jest umowa? Można liczyć na umowę o pracę?

Mindfuck

Dziwi mnie fakt, że do kierownictwa nieraz dotarły informacje o wszechobecnym mobbingu na pracownikach, a mimo wszystko pracownik dalej jest ośmieszany, szykanowany i kierownictwo nic nie robi, żeby to zmienić. Nie wspomnę już o karygodnym traktowaniu pracowników z Ukrainy. Na myśl przychodzą tylko słowa piosenki... "Każdy ponad każdym, s.... Innego traktują, jakby był niczym. Wszyscy najmądrzejsi, je.... Myślą chyba, że są wybrańcami. Wszyscy tu, niestety. Na takie podejście brak mi słów..."

ja
@Mindfuck 05.07.2018 23:47

Bo pewnie ludzie sa nie do ruszenia

Weronika

@Yoł To dobrze, że po obserwowaniu tego, co dzieje się na forum postanowiłeś wziąć aktywny udział w dyskusji. Mniemam, iż musisz być pracownikiem w firmie Instanta. Czy w związku z tym mógłbyś dodać coś od siebie na temat tego pracodawcy? Każda Twoja informacja może posłużyć innym użytkownikom forum.

Yoł

Normalnie od kilku dni mam taki ubaw czytajac wasze komentarze. No i co zrobicie nic nie zrobicie pewni ludzie sa nie do ruszenia... A pyskowac na forum kazdy moze...

Weronika

@Ciekawa Cieszę się, że jesteś zainteresowana pracą w firmie instanta. Jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Jeśli nie znajdziesz tutaj odpowiedzi na swoje zapytania, to zawsze możesz napisać bezpośrednio do pracodawcy http://www.instanta.pl/strona-glowna.html Tam znajdziesz dane do kontaktu. Informuj nas na bieżąco o swoich poczynaniach.

Weronika

@Ewa Jesteś albo byłaś pracownikiem w firmie instanta? Co mogłabyś powiedzieć innym użytkownikom o tym pracodawcy? Jakie oferuje warunki współpracy? Warto aplikować?

Zostaw opinię o Instanta Sp. z o.o. - Żory

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instanta Sp. z o.o.