Instanta

• Suszec
  • Krzyżowice
Żory - Instanta sp z o.o. w Żorach

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Instanta Sp. z o.o.

Opinie o Instanta Żory

Nie przegap nowości o Instanta Sp. z o.o.!

Anka

12.02.2021 07:07

Mam pytanie ... Bardzo dużo negatywnych opinii znajduje się na tym portalu odnośnie jednej brygadzistki, nikt nic z tym nie robi a problem przecież jest dalej . Dziewczyny zostały nastraszone żeby nie chodziły skarżyć bo ów BRYGADZISTKA robi co chce . " Jeśli chcesz pracować to siedź cicho , bo załatwię Ci zwolnienie szybciej niż myślisz " . Na dodatek wiecznie robi z siebie ofiarę rzekomej nagonki. Nic nie dzieje się bez przyczyny . Niestety gdzie jest kierownik ? Dlaczego nikt z kierownictwa sie tym nie zainteresuje ? Na każdej zmianie są " brygadzistki " którym się wydaje że są nie wiadomo kim . Praca jest praca ale ludzi trzeba szanować . Proszę o reakcje .
    Perekrestis kagda widis mienia

10.02.2021 22:02

Piękny tatuaż ze aż wstyd pokazać
    Nowa

10.02.2021 20:22

Witam mam pytanie czy ktos dojezdza z okolic wodzislawia radlina??

29.01.2021 10:45

Eee

05.02.2021 18:34

Niestety praca na produkcji różni się od innych prac na rynku , to jest praca w ciągłości czyli praca taśmowa jak jedna osoba w brygadzie nie wyrabia się , to później jest nerwowa atmosfera. To nie jest wina brygadzistki , tylko nie wszyscy nadają się do takiej pracy i nie umieją sami odejść. Najlepiej obwiniać innych, a u siebie błędów nie widzieć . Tak jest najprościej i najwygodniej.
    Ania

10.02.2021 07:28

Nie wkładaj wszystkich do jednego worka ta brygada była już opisywana na innych stronach że nie polecają tej brygady najwięcej opini negatywnych było i tylko o tej jednej brygadzie więc ludzie się odważyli pisać prawdę a tu niech każdy wie jak trafi na ta brygade i sam się przekona kazda nowa osoba która tam trafi i problem nigdy nie zginie. Bo zawsze to samo jest. Więc nic tylko wymienić brygadzistke i będzie święty spokój dla nowych pracowników jak i starych bo na każdego były wyzwiska to się musi skończyć ten cały cyrk. Ale karma wraca i wróci z podwójną siłą. Wytrwałości dla osób które pracują w tej brygadzie.

27.01.2021 10:44

ja

05.02.2021 20:16

Dobrze napisałąs brawo
    Alina

10.02.2021 07:11

Bo jak się nie chce pomagać dziewczyna tylko siedzieć i obgadywac innych A najlepiej wyzywać nowych pracowników bo nie ma co robić A brygada sama niech pracuje każda inna brygadzistka nie siedzi to widać każda jedna pracuje A jak się komuś nie chce to najlepiej zwalać winę na nowego pracownika że nic on nie robi A widać że wszyscy pracują A brygadzistka siedzi i myśli komu uprzykrzac życie. Każda nowa osoba nie będzie chciała pracować w takiej atmosferze.
    Katarzyna

04.02.2021 18:35

Zeby skutecznie poradzic sobie z brygadzistka to jest sposob , poprostu cała brygada musi isc do kierownika , niema innej opcji , i to bez obecnosci brygadzistki zorganizowac zebranie , juz kiedys jedna tak poleciała , nawet nie jedna
    Pracownica

09.02.2021 13:56

Większość brygadzistka dać na linie a przyjąć osoby z zewnątrz i w tedy byłby porządek

06.02.2021 20:22

Ewelona

09.02.2021 10:45

Niestety tak jest. Nowy pracownik niewyrabia się to jest krytykowany i obgadywany. Gdy stary pracownik jest zawalony wszystko jest wtedy wporzadku. Nowi pracownicy maja naprawdę trudno. A jeśli jest sie w brygadzie gdzie sa stare pracownice to i zawsze pozostaje sie nowym.
    bieda

07.02.2021 18:42

2200 wyplaty na okresie probnym haha bogactwo
    Katarzyna

05.02.2021 13:47

Moze sie przyzna któras brygadzistka jak to sie robi na lini a ma sie duzo bubli zawalona linia zawalony stól , BRYGADA NIE WYRABIA dkj zwraca uwage brygadzistce zeby nie wkładac tych słoikow do kartonu bo to sa buble , jak tylko pani z dkj odejdzie to brygadzistce nie chce zrywac sie etykiet i kaze wkładac takie słoiki do kartonow , gdy ponownie dkj zwroci uwage brygadzistce ona na to mówiłam wam zebyscie nie wkładały takich słoikow . Moje pytanie kto tu z kogo robi waryjata ? BRYGADZISTCE NIE ZALEZY NA JAKOSCI TYLKO NA ILOSCI
    Nick76

06.02.2021 20:33

Tak,dokładnie tak jest. Dkj odchodzi to brygadzistka mówi ,żeby chować buble do tacek. Po czym przychodzi dkj,wyciąga buble z tacki.(usunięte przez administratora)
    Asia

18.02.2020 20:37

Wiadomo kazda brygada ma inna wypłate inne zarobki bo to od premi zależy jaka mamy i ile jest produkcji takze które brygady najwiecej zarabiaja prosze o info
    Bros

05.05.2020 07:42

od 1 do 3

05.02.2021 13:15

Najwiecej zarabiają brygadzistki ,ich premia zalezy od normy jaka wypracuje brygada dlatego tak wammi oraja
    Produkcja

04.04.2020 17:12

Wiemy że teraz najważniejsza jest ochrona pracowników przed wirusem, ale chroncie nas też przed brygadzistkami my jesteśmy ludźmi nie przedmioty. Kierownik siedzi w biurze zejdzie na zebranie i tyle. Mamy pisać do właściciela o zmiany brygadzistek.

05.02.2021 13:08

A czegoz tak sie trzeba uczyc za ta brygadzistke , wiadomosci zakres szkoła podstawowa , dodawanie odejmowanie mnozenie i procenty , bez przesady

05.02.2021 13:11

wspołczuje Ci ze musisz korzystac z wizyt u psychologa , mi takie wizyty sa niepotrzebne bo bardzo dobrze sobie radze
    zoja

04.02.2021 18:27

Aby rozwiazac problem brygadzistek nalezało by poprostu przydzielac co dzien iina brygadzistke do brygady losowo problem by sie skonczył ,a tak ludzie boja sie odezwac , bo taka osoba nie ma zycia w brygadzie
    Popieram

04.02.2021 23:04

Popieram tą propozycję
    Bogusia

04.02.2021 16:42

Pracowałam krótko w tym zakładzie na stanowisku personelu sprzątającego ekipa którą tam poznałam była bardzo życzliwa i pomocna kobietki naprawdę na medal gdyby nie to że znalazłam korzystniejszą ofertę pewnie bym została .Polecam ????

Oferty pracy - Instanta Sp. z o.o.

Specjalista / Specjalistka ds. Promocji Marki

Instanta Sp. z o.o.

Żory

Specjalista ds. eksportu (k/m)

Instanta Sp. z o.o.

Żory

Mari

24.01.2021 08:01

Piszę tu nie jako pracownik, ale jako klient. Od dłuższego czasu kupuję w Biedronce kawę "Cafe d'Or" 100% arabica (zielona). Jeszcze niedawno była pakowana po 250 g, teraz 500 g. Do tej pory była super, wszystkim smakowała, goście pytali co to za kawa. Teraz przestałam ją kupować, gdyż jest tak grubo mielona, że chodźby zaparzała się godzinę to i tak fusy by pływały na wierzchu. Zamiast pić kawę to piję ją przegryzając fusami. Zmieńcie maszyny na drobniejsze mielenie. To jakaś porażka. Teraz przerzuciłam się na kawę Blue Cafe d'Or. Ta wypada lepiej w zaparzaniu, ale nie wiem czy jest 100% Robusty, nie ma takiej informacji na opakowaniu. Będę jeszcze dzwoniła do kierownictwa w firmie, gdyż nie wiem czy czytają te opinię. Czy ich wogóle interesują pracownicy w waszej firmie, nie wspomnę o klientach. To co tu czytałam to jakaś masakra. Współczuję pracownikom, brygadzistów zmienić!!! Pozdrawiam
    Rafał

28.01.2021 01:43

na szacunek trzeba zasłużyć, rola brygadzisty to nie tylko dbanie o firmę ale też o podwładnych
    Mari

03.02.2021 09:34

Chcę poinformować, iż po mojej skardze na jakość kawy, firma Instanta podeszła do sprawy bardzo profesjonalnie. Byliśmy w stałym kontakcie w sprawie jakości. Nie będę się tu rozpisywała w jaki sposób, ponieważ nie wiem czy firma sobie tego życzy. Chcę jednak podziękować za nieignorowanie indywidualnych klientów. Mam nadzieję, że jakość kawy będzie utrzymana. Pozdrawiam serdecznie ????
    Instanta

02.02.2021 17:15

Niech wkoncu coś kierownictwo zrobi z tymi brygadzistkami

07.04.2020 12:44

ech

08.04.2020 07:05

kierownik? wątpie aby był bezstronny niedawno udowodnił ze brygadzisci to nietykalne swiete krowy no nic napizse list do prezesa po prostu albo jak go zobacze to osobiscie to zrobie
    Kiki

29.01.2021 15:36

Zawsze znajdzie się ktoś, kto jest niezadowolony z kierownictwa i brygadzistek. Przy takiej ilości kobiet nie dziwi nic. Zgadzam się że są brygadzistki z powołania ,ale są też nad gorliwe jak w każdej tak dużej firmie. Nawet za granicą ludzie są wykorzystywani tyle tylko że za większe pieniądze.
    Kawowiczka

29.01.2021 00:04

Pracuję tam już wystarczająco dlugo, i poznalam specyfikę pracy. Z całym szacunkiem ale P. Jola- brygadzistka, jest pomocnym, normalnym człowiekiem. Pomaga na każdym stanowisku, i pracuje tak samo, jak dziewczyny na produkcji. Nie rozumiem negatywnych komentarzy na jej temat. Natomiast co do brygady numer 6, zdadzam się całkowicie. Tacki itp.... A najlepiej nic, i nie ułatwia niektórym chęci do normalnej pracy.
    Ten on

28.01.2021 23:14

Nie polecam brygady nr 6 a szczególnie Pani (usunięte przez administratora)typowy nie rób siedzi oparta nic nie robi tylko obgaduje innych szczególnie z wagową (usunięte przez administratora)
    Ewa

28.01.2021 13:06

Nie wroce do Instanty dopoki pracownik przestanie byc niewolnikiem brygadzistki .Nic w tym kierunki sie nie zmieniło a szkoda ze brygadzistka w tej firmie jest bogiem
    Basia

27.01.2021 12:28

Może tej osobie nie spodobała się brygadzistka? bo w tej firmie tak jest ze brygadziści to zło konieczne . Każdy jak by robił swoje to by było dobrze. Zawsze trzeba wysłuchać obu stron.
    Wiola

28.01.2021 08:32

A może nowe osoby mają świeższe spojrzenie na całą sytuację w firmie ... Tutaj problemem nie są nowe lecz stare przyzwyczajenia . Niestety to od ludzi wiele zależy . Dlaczego jedni pracują w razem z brygada a jednym dać tylko bicz by bardziej terror uprawiać !!! Zmienić stare zasady łamiące podstawowe prawa pracownicze .

28.01.2021 10:18

Mowa jest cały czas o jednej i tej samej brygadzistce, jakoś do innych ludzie nie mają zastrzeżeń. Przemiał ludzi jaki panuje w tej brygadzie mówi sam za siebie,poniższe opinie również.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Instanta?

Mateusz

21.01.2021 16:44

Witam chcialbym dowiedziec sie jak wyglada praca jako zasypowy
    X

24.01.2021 20:20

Sypiesz kawę z worka do leja
    Mateusz

26.01.2021 14:02

Dzieki :)
    M.

07.01.2021 21:52

Jakie są orientacyjne zarobki na stanowisku specjalisty do spraw eksportu?
    G

15.01.2021 16:38

Tez jestem Ciekawa jakie? Wiadomo?
    Diva

03.11.2020 18:18

Oczywiście że warto podjąć pracę w tej firmie !! Jeżeli posyłasz męża tam do pracy zacznij szukać adwokata żeby poprowadził twoją sprawę :) ( wiem to z doświadczenia ) Kochana jedna osóbka z wieloma opiniami ma wiele wiele za uszami :) Kochajmy granulat kawki :)
    Alfons

05.11.2020 10:55

Polecam ci ksiazke NIEBEZPIECZNE ZWIĄZKI
    Sowa

17.12.2020 23:10

Tam maja wszyscy za uszami począwszy od wysokiego stołka szkoda ze prezes o tym nie ma pojęcia i każdemu adwokat potrzebny..A co na lini się dzieje są osoby co potrafią nie tylko kierownikowi podlizywać się ale kierownikom wyżej tez.I dalej poleciłabys prace tam?
    Ona

09.12.2020 15:02

Witam, zobaczyłam ofertę pracy na stanowisko: referent ds. Kontroli jakości. Czy może mi ktoś powiedzieć czy warto złożyć cv? Będę wdzięczna jeśli jeszcze usłyszę opinie o współpracownikach i ogólnie o atmosferze jaka tam panuje.

13.09.2020 21:27

Proszę się zainteresować brygadzistką która notorycznie opuszcza swoje stanowisko pracy i ciągle przesiaduje na jadalni w czasie w którym powinna pracować ze swoją brygadą.
    Nina

05.11.2020 12:33

Ja bym ta cala brygade rozdzielila caly czas klotnia az slychac na lini obok tragedia jedna na druga krzyczy zero szacunku jak mamy pracowac jak ich ciagle slychac tak glosne sa porazka
    Gienia

04.12.2020 20:57

Ciekawe co to za brygada ale widocznie wesoło jest na lini
    Aleksandra

01.12.2020 07:16

To co dzisiaj się wydarzyło na portierni rano to był cyrk kartka na jej drzwiach informuje ze mogą przebywać jednocześnie 3 osoby a dzisiaj było chyba w okolicach do 10, ludzie stali zmarznięci sporo czasu w kolejce na mrozie aż doszło do sytuacji ze zrobił się jeszcze większy młyn bo wychodzili ci którzy już skończyli prace a ci co przyszli do niej jeszcze czekali w kolejce i nie ze względu na to ze się spóźnili tylko przez kolejkę. I dlaczego niektórzy właśnie wchodzą bez kolejki jakby byli wyróżnieni ? przecież to normalni pracownicy. Proszę zrobić z tym porządek! A portierzy niech pilnują zasad wraz z ich przełożonymi i usprawnijcie wkoncu portierni funkcjonowanie może jakbyście sami stali w kolejce i musieli się podpisywać w takich warunkach to byście wtedy dopiero zareagowali.
    Bum

01.12.2020 10:07

Ciekawy czy pani jest taka idealna

Kontakt - Instanta Sp. z o.o.

Kawowa 3 44-240 Żory

Branża główna: Artykuły spożywcze
    Ania

25.11.2020 16:32

Nie polacam tam pracy! Ludzie są fałszywi, oczywiście nie wszyscy. Brygadzistka stosowała mobing, zamiast pomagać to chodziła sobie na ploteczki bądź na jadalnie, podkręcała maszynę wszyscy urabiali się po pachy , a ona sobie siedziała i patrzyła przy czym zawsze była najbardziej zmęczona. Jeśli kogoś nie lubiła to bardzo ale to bardzo dawała mu to do zrozumienia i uprzykrzała mu życie.
    Ona

28.11.2020 18:23

Pracowałam w tej firmie 5 lat temu i atmosfera była straszna, brygadzistki jedna przed drugą jakaś chora rywalizacja. I z opowiadań moich znajomych nic się nie zmieniło do dnia dzisiejszego i powiem więcej jest gorzej. Skoro firma przyjmuje osoby zdrowe i w jakimś stopniu niepełnosprawne to czemu przymyka oczy na jawne mobbingowanie ludzi. Ludzie każdy chce pracować, ale bądźmy luddzcy- nie pozwólmy krzywdzić nikogo a tym bardziej słabszych od Nas. To jak tam traktuje się osoby, które są bezbronne przechodzi ludzkie pojęcie. Jedna Pani (z grzeczności tak ją nazwę) traktuje ludzi podchodzi pod mobbing i to po 100-kroć. Jeśli ma problemy sama ze sobą to Jej sprawa i nie powinna nikogo "nierówno traktować w zatrudnieniu". Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy do sądu, posiadam mocne dowody. Do Twojej wiadomości Ty ....... - nie pozwolę krzywdzić słabszych.
    Stary pracownik

30.11.2020 17:47

W koncu zaszly wielkie zmiany jestem mega zadowolona ze bede w innej brygadzie czekalam na to 3 miesiace i zmiana brygadzistki w koncu bede miec spokoj nie będzie mobingu !
    Iga

26.11.2020 21:34

Czy ktoś zainteresuje się brygadzistami z granulatora????????? i tą dziewczyna z biura u góry
    Madzia

29.10.2020 19:49

praca jest spoko ale mam pytanie do starych pracowników mam mały problem w brygadzie kto mi pomoze go rozwiazac do kogo iść bo chciałabym zmienic brygade pracuje 2 tygodnie kto mi poleci brygade gdzie dziewczyny sa miłe i współpracuja a nie wykorzystuja nowe pracownice
    Alina

05.11.2020 12:28

Polecam jeszcze wyżej główny kierownik
    Aneczka

15.11.2020 16:52

Nie ma takiej brygady w instancie. Sama pracuje od jakiegos czasu i w mojej obecnej brygadzie nie jest dobrze.
    rybak2

12.11.2020 18:38

Dzień dobry. Trafiłem na znanym portalu ogłoszenie o tytule: pracownik gospodarczy - praca na magazynie. Pracownik do segregacji i regeneracji palet drewnianych. Czy ktoś pracujący w firmie może powiedzieć kilka słów czy warto itp.? Dziękuję
    Ines

04.11.2020 14:49

Dlaczego gdy jest tyle zachorowań restrykcje są teraz mniejsze niż poprzednio??? Na portierni tworzą się nadal skupiska ludzi. Dlaczego pracownicy wchodzą do portierni od strony szlabanu a nie po namalowanych liniach zachowując odstępy . Termometr zamontowany w portierni pokazuje przeważanie ta sama temperaturę ktoś już nawet o tym pisał . Wcześniej panie sprzątające co kilka godzin chodziły i dezynfekowały uchwyty a dzisiaj tego nie widać . Bardzo ważne tez jest to ze w szatniach jest tłoczno!. Nie dziwić się potem tez ze ktoś choruje.
    Pracownica

28.10.2020 16:18

Cześć. W przyszłym tygodniu zaczynam pracę w firmie (zaczynam od II zmiany), mieszkam w Jastrzębiu i chciałabym się dowiedzieć czy jest tutaj może jakaś osoba z którą mogłabym zabierać się do pracy (oczywiście odpłatnie-kwestia dogadania) :) Proszę o info lub zostaw do siebie kontakt - może być adres mailowy - będę tu zaglądać.
    Praca

19.10.2020 19:49

Czy orientuje sie ktos czy sa przyjecia na ul.przemyslowa na kapsułki?
    Nowy specjalista

02.10.2020 15:13

Jak zobaczyłem ogłoszenie pracy na stanowisko specjalista ds produkcji w instancie gdzie od potencjalnego kandydata oczekuje się wszystkiego tego co powinien dopilnować kierownik produkcji i jego zastepca przy wsparciu jeszcze kierowników zmianowych to zastanawiam się za co im płaca??????? . Całkiem możliwe tez, ze szukają osoby na która potem będzie można zrzucić wszystkie dotychczasowe i nowe nie osiągnięte wytyczne. W ostateczności może to byc również sztucznie stworzone nowe stanowisko pracy - wiadomo dla kogo - bo przy tak dużej ilości kierownictwa produkcji szukanie dodatkowej osoby świadczy o kompletnej ich bezradności ze aż nie do wiary są tego typu ogłoszenia!
    Gruszka

21.09.2020 09:21

Czy w komisji zakładowego funduszu świadczeń społecznych są ciagle i te same osoby????, na jakich zasadach zostają wybierani???? Pytam, bo wysokosc wypłacanych grusz wydawać sie może nie zawsze współmierne. Idąc tym tropem „góra” powinna dostać np 200 zł w co nie chce mi się wierzyć chyba, ze jakimś cudem się myle i nie ma „wybranych”...i wszystko jest faktycznie uzależnione od zarobków danego pracownika i sytuacji jego rodziny.
    Ciekawa

14.09.2020 12:43

Hej,chciałam zapytać jak wyglada praca na dziale kontroli jakości,polecacie? Oraz jak wyglądają teraz zarobki Polecacie składać cv? I jaki wymiar czasu pracy obwiązuje
    XOXO

27.08.2020 11:32

Czy przyjmują kobiety na magazyn ?Jak tak to jakie są obowiązki pracownika na tym stanowisku ? PS. Czym wyróżnia się praca na "kapsułkach"? Bo przeczytałam trochę stron na GOWORK i pojawiło się bardzo dużo pytań na temat tego stanowiska.
    IT instanty nie polecam

14.07.2020 18:19

Jeżeli chodzi o samą firmę to osobiście nie polecam nikomu tam pracować w biurach. Wszyscy siedzą jak na garnuszku po cichutku i jeżeli coś do kogoś chcesz powiedzieć to najlepiej szeptem bo jeżeli ktoś inny usłyszy i było to coś o innym dziale lub twoja negatywna opinia to zaraz zostanie to powiedziane szefostwu. zachowanie sporej ilości osób w tej firmie przekracza ludzkie pojęcie. NADGODZINY teoretycznie nie istnieją w dziale biur i nawet jak musisz przepracować 12 godzin (kilka razy mi się to zdarzyło i musiałem zostać w pracy) i tak ci nie zapłacą z tekstem "my tu nie płacimy za nadgodziny". Praca tam to jak wyobrażenie o zakładzie karnym Wypowiem się za dział IT Instanty ponieważ w takim pracowałem. Jeżeli chodzi o współpracowników to bardzo w porządku ludzie,(usunięte przez administratora)Infrastruktura serwerowa wygląda bardzo słabo i potrafi się sypać kilka razy w tygodniu. (usunięte przez administratora) Trochę się im nie dziwie bo przeważnie zgłoszenia są robione na szybko byle zrobić, a nie naprawić by się nie powtarzały (lub powtarzały się rzadziej). Osobiście zwolniłem się z tej firmy po pewnym czasie bo nie dało się tam pracować. Naprawdę patrząc gdzie teraz pracuję nie żałuje tej decyzji
    Kadrowiec

19.06.2020 17:37

Witam. Pojawiło się ogłoszenie rekrutacyjne do kadr. Powie ktoś jak wygląda praca w biurze, dział kadr jest ilu osobowy? Dlaczego szukaja kogoś do tego działu? Dziękuję
    Mario

15.04.2020 14:15

Witam polecam pracę na magazynie jestem zadowolony firma daje premie wypłaty super 2950 na rękę a czasem więcej zależy od premi

Zostaw merytoryczną opinię o Instanta Sp. z o.o.