logo VIMEX S.A.

VIMEX S.A.

Piaseczno

Opinie o VIMEX S.A.

BartekS 2016-02-18 14:21:15
Rekrutacja do Vimexu bez sensacji, całkiem normalna, najpierw napisz dobre CV odpowiednie do stanowiska na jakie rekrutujesz (praca biurowa, księgowość, kierowca, handlowiec + praca w zbrojarni, operatorzy maszyn). Po akceptacji CV proszą na rozmowę prowadzoną przez przyszłego przełożonego. W trakcie rozmowy robią testy umiejętności, analizują wiedzę i umiejętności. Jak to przejdziesz to dostajesz pracę.
DeAngelo 2016-02-18 17:29:00
Jeśli ktoś pracuje rzetelnie i nie szuka na prawo i lewo jak się bujać w robocie to nie ma na co narzekać.
Polecam!
1
Rysiek 2016-02-18 18:56:35
Firma zaczyna się zmieniać i to w dobrym kierunku. Sam pracuje tam od niedawna, ale od początku nie było problemu z umową czy wypłatami. Widać , ze sie rozwijamy bo potrzebują coraz więcej pracowników.
Romek25 2016-02-18 19:03:00
Elastyczne godziny pracy, stała umowa oraz zarobki godne uwagi, miła atmosfera w pracy – chyba niczego więcej nie trzeba komuś, kto wiecznie pracował na śmieciówkach. Pracy oczywiście jest dużo, ale wszystko można dostosować do czasu pracy.
Danka 2016-02-18 19:35:12
Oferta pracy w tej firmie jest bardzo atrakcyjna pod wieloma względami. Wymagania są spore ale można liczyć na umowę i szkolenia podnoszące kwalifikacje.
igła 2016-02-18 20:05:21
Cały czas się rozwijają i cały czas przyjmują nowych ludzi. Fajna praca dla osób takich jak ja czyli studentów, ponieważ jest możliwość ustalenia elastycznego grafiku. Mi się podoba! Zero śmieciówek!
janosik 2016-02-18 21:59:14
Firma poszła mocno do przodu, widać że wiele zmieniło się na lepsze. Więcej stanowisk pracy, przyszkolenia, stała umowa, elastyczność w pracy. Wszystko to wróży dobrze dla nowego pracownika. Oby tak dalej. Najwyższy czas aby zaczęto szanować pracowników.
Grzegorz 2016-02-19 01:09:06
Jest ok, jak ktoś się uczy, czy studiuje bo można dopasować dogodnie godziny pracy. Jednak jak już jesteś w pracy, to w pracy a nie na wakacjach.
Dorian 2016-02-19 10:08:49
Firma stale się rozwija, powstają nowe miejsca pracy. Systematycznie zatrudniają ludzi nie tylko na magazyn czy zbrojarnie, gdzie nie ma lekko, ale również i do biura. Nauczyć się można wiele, bo oferują przyszkolenie :)
andrew 2016-02-19 13:48:13
Słyszałem, że teraz wzięli się za siebie i jest dużo lepiej niż dawniej .
Rozwijają się i ciągle rekrutują na nowe stanowiska.
Julia 2016-02-19 20:20:14
Nie ma smieciówek a to najważniejsze! Poza tym bez problemu zatrudniają studentów i pozwalają im rozwijać skrzydła.
anix 2016-02-19 22:15:41
Osobiście nie mogę na tę firmę powiedzieć złego słowa. Wypłata jest zawsze na koncie na czas, nie ma mobinngu i niezdrowej atmosfery. Wprost przeciwnie. Zgrana ekipa i mili ludzie, z którymi można się dogadać.
TOM 2016-02-19 22:20:14
Po restrukturyzacji wiele się tu zmieniło - oczywiście na lepsze. Wciąż jest prowadzona rekrutacja na nowe stanowiska, bo firma się rozwija. Praca jest intensywna i na pewno nie można się nudzić. Jest tu normalna umowa o pracę i wynagrodzenie jest ok.
GutekB 2016-02-20 00:45:26
Firma z historią. Ma kilku dużych odbiorców. Poważny pracodawca.Jak ktoś pracuje, to może powiedzieć, że ma dobra pracę.
Aniela22 2016-02-20 16:46:06
Według mnie jest to pracodawca godny uwagi. Na takie zarobki jakie oferuje firma cieżko teraz trafić w dodatku wszystko legalnie na umowę o prace.
SzymekJ 2016-02-20 16:55:26
ja tam bardzo dobrze chwale sobie współpracę z VIMEX, mam okazje pracować tu już jakiś czas i jeszcze nie spotkałem sie z żadnym problemem. Atmofsera w pracy też jest bardzo wazna a tu aż chce się rano iść do pracy.
AgataW 2016-02-20 17:03:53
Od razu można zauwazyć, ze firma rozwija sie w bardzo dobrym kierunku. Pojawia się coraz więcej ofert i możliwości dla studentów. Wystarczy tylko chcieć pracować.
WiktorB 2016-02-20 17:10:14
Skoro u nas na rynku pracy jest firma, która oferuje dobre umowy, godne zarobki i miłą atmosferę w pracy to czemu by z tego nie skorzystać?
Joaśka 2016-02-20 17:47:29
Firma szybko się rozwija, oferują dobre warunki pracy i przede wszystkim umowę a nie jakieś śmieciówki. Wymagają trochę od pracowników ale moim zdaniem to spory plus.
BeataB 2016-02-20 23:51:23
W takiej firmie dużo się dzieje to i dużo doświadczeń nie tylko w zbrojowni, ale także w logistyce przy rozwożeniu towaru po całej Polsce i za granicę.
Left 2016-02-21 15:36:51
Jedna z ważniejszych rzeczy u pracodawców czyli umowa o pracę zapewniona, do tego szkolenia i dobra atmosfera też są prawdą. Jak ktoś się odnajduje w branży to będzie zadowolony.
Magda 2016-02-21 17:19:16
Warunki bardzo ok, umowa, możliwość rozwoju i miła atmosfera. Praca idealna dla studentów i młodych osób. Moim zdaniem warto wysłać CV zwłaszcza, że teraz większość firm oferuje śmieciówki a na nich nikt nie chce pracować.
Danka 2016-02-21 17:23:58
Skoro firma bez problemu oferuje normalną ofertę o prace to jest juz to duzy plus. W dodatku, sporo słyszy się o tym że firma stale się rozwija. Pojawiają sie nowe miejsca pracy, wysyłają pracowników na szkolenia. To w dzisiejszych czasach bardzo duży plus.
Slesz 2016-02-21 18:55:23
Dokładnie kiedyś pracowałem w Vimex ale znalazłem coś lepiej płatnego, teraz na nowo chce znaleźć jakąś pracę no i zauważyłem, że mają rekrutacje na różne stanowiska, słyszałem, że na zbrojowni jest dość ciężko, ale można zarobić więcej czy to prawda? Podobno przeszkolenie jest bardzo dobre jeśli tak to właśnie tam bym złożył podanie.
Matilo33 2016-02-21 20:10:53
To , ze firma się rozwija jest bardzo dobre bo skoro osób na tym korzysta. Słyszałem że co chwile pojawiają się w firmie jakieś szkolenia dla ludzi. To dobrze że chcą szkolić swoich pracowników.
EmilianG 2016-02-21 20:13:15
Dowiedziałem się, ze firma przeszła restrukturyzację i te zmiany wyszły im tylko na lepsze. Teraz warunki pracy są dużo lepsze i pojawia się też więcej miejsc pracy.
LC 2016-02-21 21:31:08
Praca ok. Nigdy nie miałem problemów z pracodawcom. Nie ma czasu za obijanie się, ale przecież płacą za pracę, a nie za leżenie i myślenie o niebieskich migdałach. Zapewniają dobre warunki studentom.
Pako 2016-02-21 22:00:22
Pracodawca godny polecenia. Mało jest takich na naszym rynku. Jako jedni z niewielu dają umowy od pracę. Pozytywnie oceniam pracę w tej firmie i atmosferę. Na pewno w najbliższym czasie nie zrezygnuje z pracy, bo zmieniają się cały czas na lepsze.
flip 2016-02-21 22:34:25
Regularne wypłaty. Nie trzeba się prosić o pieniądze. Podejście przełożonych do pracowników bardzo dobre. Atmosfera w pracy jest ok. Stale poszukują pracowników, bo stawiają na rozwój firmy.
MuniekR 2016-02-21 22:41:52
Praca w zbrojarni nie jest dla mięczaków. Można się jednak wiele nauczyć i zostać docenionym.
JerzyW 2016-02-22 08:21:01
Praca jak praca, plusem jest ,że jak studiujesz zaocznie to nie ma problemu żeby grafiki poprzestawiać abyś zdążył na zjazd.
Poza tym to praca ciężka, ale jest ok .
kurd 2016-02-22 12:50:14
Rynek się zmienił i takie firmy jak Vimex które odpowiednio wcześnie zrozumiały, że pracownika należy szanować i uczciwie opłacać będą wygrane. Sporo rekrutacji obecnie jest prowadzonych zapraszam na zbrojownie praca wcale nie aż taka ciężka jak się nauczycie i poznacie pewne triki, a dobrze idzie zarobić.
GoGal 2016-02-22 13:01:42
Powiem tak - chce pracować i zarobić - Vimex jest ok. Jak chcesz siedzieć i nic nie robić to raczej nie firma, dla Ciebie bo nikt za Ciebie roboty nie będzie robił. z drugiej strony nie jest tak, że 8 godzin się biega i nie ma czasu na nic... jak ktoś potrafi rozłożyć pracę w czasie i współpracować na pewno będzie z pracy w Vimexie zadowolony.
Stanlej 2016-02-23 10:47:01
Praca jest ciężka , ale jak dobrze pracujesz to potrafią Cię docenić.
biały 2016-02-23 18:41:46
Rekrutują na różne stanowiska. Jeżeli się dostaniesz do pracy , to oferują przyuczenie . Jeśli chce Ci się pracować , to masz pracę i nie masz problemów.
tymek 2016-02-24 08:58:17
Ja to chętnie znalazłbym zatrudnienie jako pracownik biurowy. Oczekują doświadczenia, ale dobrze, że mogą się załapać osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności. Taka firma jest otwarta.
Wójt 2016-02-24 09:56:04
Po restrukturyzacji , wiele się zmieniło. Firma ciągnie do przodu , rozwija się.
Ciągle rekrutują na nowe stanowiska. Potrafią docenić ciężką pracę załogi.
student 2016-02-24 17:55:10
Praca na zbrojarni jest wymagająca , trzeba mieć trochę siły.
Jednak jak dobrze pracujesz to nie ma problemu z dostosowaniem grafiku , tak aby można jednocześnie studiować zaocznie.
1
Doniu 2016-02-24 19:59:44
Nie ma na co narzekać, narobić się trzeba dość dużo ale masz dobrą umowę i wiesz na co pracujesz.
1
abc 2016-02-28 21:06:27
Najlepsza firma w Radomiu , opinie pracowników są coraz lepsze- to dobra zmiana.
Oby tak dalej ! Aż przyjemnie czytać,że nastąpił tak pozytywny zwrot.
olajola 2016-04-05 15:48:36
radomski rynek pracy jest slaby. lepiej do stolicy wyjechac
klakier 2016-06-06 16:02:42
Są osoby, które pracują tu długo i są już związane z firmą. Nowym ciężej się zaadaptować do starszej załogi. Zarząd VIMEXU powinien pomyśleć o jakiś spotkaniach integracyjnych dla pracowników. Nawet raz na pół roku
Aga 2016-06-08 15:34:07
Spotkania integracyjne to niegłupi pomysł. Zawsze można lepiej poznać pracowników i później atmosfera w pracy jest mnie napięta. Można powiedzieć Panu Prezesowi, żeby faktycznie pomyślał.
1
Adam78 2016-06-15 16:50:47
Pracuje już rok i dalej jestem zatrudniony na umowę zlecenie. Wiem, że inni mają już dawno stałą umowę. Nie wiem, jak zacząć z pracodawcą taką rozmowę, bo to stresujące dla mnie.
judasz 2016-07-05 15:10:19
Rekrutacja, jak rekrutacja. Nie ma w tym nic podchwytliwego. Po prostu wyślij CV i może się odezwą do Ciebie.
wichura 2016-09-01 12:24:25
Jak firma jest dobra, to i ma dobre komentarze :) Dla mnie to proste!
tobias 2016-09-14 16:29:26
Czemu ja od niektórych słyszę, że w tej firmie panuje wyzysk i brak szacunku do pracownika? To chyba mowią Ci co w korpo nigdy nie pracowali. Tam dopiero można poczuć jaki szef ma respekt do pracownika, a wieczne nadgodziny i marna pensja to norma. Chyba że masz ciepłą kierowniczą posadkę.
max 2016-10-07 16:07:37
Co tu dużo gadać, niektórzy boją się Prezesa. Bo to nie typ szefa - kumpla tylko sporo oczekuje od pracowników. Wiem, że są tacy, którym to może przeszkadzać.
1
sdf 2016-10-07 18:51:32
teraz o już tylko szukają montażysty mebli w Tychach
elmo 2016-11-04 15:21:23
Wypłaty są niby na czas ale przydałyby się jakieś premie... Raz na rok czy półtora dobry pracownik powinien dostawać, a a nie podwyżkę to może jakiś dodatek na święta. Miły sposób docenienia pracownika
Zostaw swoją opinię o VIMEX S.A. - Piaseczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIMEX S.A.