logo Credit Agricole Polska

Credit Agricole Polska

Wrocław

Opinie o Credit Agricole Polska

strażak 2015-11-07 03:27:54
Hej! A ja słyszałem, że rotacja wśród pracowników jest i są oferty pracy na doradców klienta czy na przedstawiciela handlowego. To ogłoszenie jest szczególnie ciekawe, bo jest umowa o pracę i świadczenia socjalne zapewnione, a także zapewniają narzędzia pracy. benefity i wsparcie motywacyjne. Można polubić w ten sposób pracę mobilną. Pozdrawiam
1
prado 2015-11-09 12:25:22
ja od zawsze miałem do takiej pracy słabość. Moim zdaniem to jedna z najlepszych jej form. pozdrawiam
2
leszek 2015-11-11 15:38:35
o ile ktoś jest wygadany i lubi na każdy sposób maglować ludzi i namawiać ich na różne usługi to bardzo proszę
2
aga 2015-11-12 15:54:13
Słyszałam opinię z pierwszej ręki, że pracownicy dostają tam często dość wysokie (w stosunku do zarobków) kary pieniężne za różne błędy. Nie mogę w to uwierzyć, proszę o opinie bo boję się zaczynać tam pracę.
3
trtr 2015-11-13 18:42:16
@strażak no to bardzo dobrze że oferują umowę o prace nie kazda firma się teraz na to godzi teraz niestety..
Nati 2015-12-01 10:04:46
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim.
5
Nati 2015-12-01 10:07:38
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim
98765 2015-12-02 16:59:11
ja jestem ciekaw czy na każdym stanowisku firma Credit Agricole Bank Polska S.A. oferuja umowę o pracy np. na stanowisku lidera do spraw efektywności sprzedaży
3
kiki 2016-01-02 16:49:19
Pracuję w firmie od 10 lat wiele się zminiło ale nie ma tragedii. Ktoś kto zatrudnia się w banku musi mieć świadomość że będzie tam sprzedawał a nie klepał ratki. Plan jak plan jest wszędzie premia zależy w jakiej placówce jesteś ja jestem w czwartej i jest super zespół zgrany wszyscy robią swój plan dzięki temu jest premia zespołowa. Niedługo zaczynam na stanowisku DKB lepsza podstawa i premie. Trzeba nastawić się na sprzedaż i tyle.
2
Jery 2016-01-02 19:55:11
Credit Agricole to dobry bank, prawie cała moja rodzina ma w nim konta. Odnośnie pracy to zgodzę się, że nie ma żadnych problemów i jak to praca w banku - to pewnego rodzaju sprzedaż. Wiele zależy od atmosfery, ale to już coś, na co dużego wpływu się nie ma.
1
dolar 2016-01-07 18:09:15
@Jery atmosferę w pracy tworzą pracownicy więc każdy pracownik ma na nią wpływ. Zastanawiam sie nad aplikacją na stanowisko młodszego doradcy klienta w Puławach. Jestem tylko ciekaw czy jakies premie sa przewidziane
1
madzia 2016-01-10 00:43:18
Podejrzewam, że w każdym zawodzie, czy jako przedstawiciel czy jako doradca, smiało mozna liczyc na premię uzalezniona od sprzedazy. Wątpię, by tu było inaczej :)
ziutek 2016-01-12 19:49:19
Potwierdzam to co napisała madzia. tutaj nawet w ogłoszeniu na doradce klienta napisali, ze jest - umowę o pracę i system premiowy zależny od wyników pracy.
kajka 2016-01-15 03:14:23
ciekawe tylko jaki ten system premiowy, podejrzewam, że w umowie musi być o tym jakiś zapis :) a poza tym fajnie, że chcą na umowę o pracę zatrudnić :)
1
dzika 2016-01-16 16:23:47
CA istnieje już od dawna, wcześniej jako Lukas Bank, ale to nadal ta sama firma. Ja pracuję tu 9 lat, na różnych stanowiskach i mogę powiedzieć, że nie jest najgorzej. Jak ktoś chce pracować to wszędzie się odnajdzie. To prawda, że dają umowę o pracę, premie są na waciki, socjal- mogę uznać, że go nie ma, na stanowiskach zwykłego doradcy szkoleń brak. Typowa corporacja z corpoludkami. Dlatego odchodzę
1
Znak 2016-01-17 14:12:58
Dobrze to czytać @dzika, bo własnie wysłałam CV do tej firmy, ogólnie Credit Agricole wydaje mi się dobrą i europejską firmą, mają super ogłoszenia. Masz umowę o pracę?
1
dzika 2016-01-20 08:15:35
Tak, CA daje umowę o pracę. Możesz mieć dobrą opinię o całej grupie kapitałowej ale pamiętaj że takie spółki jak bank czy Efl rządzą się własnymi prawami. A praca w tym banku powoli przeradza się w akwizycję.
1
pola 2016-01-20 08:49:25
@dzika akurat znajoma pracowała w CA i była zadowolona szczególnie z atmosfery sprzyjającej rozwijaniu się. sama próbuję aplikować na staż (4 h godz. dziennie da radę student wygospodarować) a oferują umowę zlecenie.
1
dzika 2016-01-20 19:45:17
Każdy ma swoje zdanie, ja po 9 latach taką opinie wyrażam. Źle nie jest, ale też bez fajerwerków. Popracujcie i sami oceńcie
1
romke 2016-01-22 08:50:46
@dzika jak praca jest bez fajerwerów to chyba nie znaczy, że jest zła.. Na pewno jako Doradca finansowy jest szansa zdobyć spory budżet. Poza tym premie są koło 10%.
1
wer 2016-01-24 11:24:15
@romke no pewnie da się zdobyć dobre pieniądze na stanowisku doradcy finansowego, ale nie tak łatwo się dostać. W ogłoszeniu jest że trzeba mieć doświadczenia w sprzedaży dla klienta biznesowego (mile widziana branża: finansowa, ubezpieczeniowa, FMCG, telekomunikacyjna) oraz prawo jazdy kat. B.
1
marta 2016-01-28 17:36:48
Jest ktoś kto pracuje we Wrocławiu na call center bądź będzie zaczynał 1.02 pracę ??
grześ 2016-01-31 20:07:27
ja myślę dopiero o wysłaniu CV do Credit Agricole, ale niekoniecznie na słuchawkę. Zastanawiam się nad stanowiskiem doradcy, ale boję się odpowiedzialności
1
gość 2016-02-01 20:33:32
Witam,
Pracowałam w CA przez 6 miesięcy.To nie Bank tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny,pracownika traktują rzeczowo, premie sprzedażowe tak-" Pod warunkiem,że dział zrobi sprzedaż minimum 80%". Jak się rozchorujesz Ty albo Twoje dziecko to masz pecha i planu Ci nawet nie obniżą.Na chama wciskają swoje produkty pracownikom,że to niby 0%kredyt, konto VIP bez opłat. Lider przy innych pracownikach tak Cię zmiesza z błotem,że odechce Ci się pracy w jakimkolwiek banku. Podejmując pracę w tym Banku TRAUMA murowana.
Sprzęt komputerowy z 18 wieku, co chwilę się zawiesza, wywala Cię z sieci, a tabelka tabelkę goni,czasy się nie zgadzają .Jednym słowem mają Ciebie za robota.
Szczerze nie polecam tej Firmy nikomu, nawet studentom, bo nie będą mieli kiedy się uczyć. I to ma być Firma przyjazna mamom.
2
natalia 2016-02-02 21:00:29
sama nie wiem, każdy pisze co innego. Podoba mi się ogłoszenie na młodszego doradcę klienta, wymagania są mniejsze i obowiązki pewnie lżejsze niż u normalnego doradcy
mamed 2016-02-19 11:29:04
pracuję 2 lata w placówce gdzie pracowałem młodszy doradca miał taki sam plan i zakres obowiązków jak doradca klienta. różnica w wynagrodzeniu.
tola 2016-02-19 11:35:00
a gdzie dokładnie pracowaleś @memed? może co placówka to inaczej bo ja z kolei słyszałam, że ze słuchawki szybko można awansowac i jako doradca nieźle zarobić na premii przynajmniej w Warszawie
2
lusa 2016-02-20 11:06:32
Pracowałam 1,5roku na stanowisku młodszy doradca klienta i miałam takie same plany i obowiązki jak doradcy klienta.Różnica:dużo mniejsze wynagrodzenie i premie
1
góra 2016-02-21 12:04:27
to coś mega dziwnego @lusa. Stanowisko wygląda na niższe, wymagania są podobne. Pensja powinna być niższa, ale w oparciu o mniej odpowiedzialne obowiazki.
lusa 2016-02-29 13:37:38
@góra,Też myślałam że jak niższe stanowisko to mniej obowiązków ale niestety tak nie było.Nie wiem czy tak jest wszędzie czy to może zależy od Dyrektora który myśli tylko o tym żeby placówka zrobiła jak największy plan
flo 2016-02-29 15:18:23
albo @lusa widzą, że jesteś nowy to zawalają Cię pracą żeby sprawdzić czy dasz sobie radę z tego co wiem później zajmujesz się jedną działką, z której się wykażesz
lusa 2016-03-03 08:49:17
To tak nie działa @flo tam wszyscy zajmują sie wszystkim.Po 1,5roku chodzenia za Dyrektorem z prośbą o egzamin na stanowisko Doradcy,udało sie i zmieniłam stanowisko i uwierz mi że w moich obowiązkach nie zmieniło się nic zupełnie.Robiłam dokładnie to samo kiedy byłam "młodszym"
flo 2016-03-03 18:24:03
to chyba mam złe informacje słyszałam to od znajomych ale takich dalekich więc w sumie nie mieli się może czym chwalić, w takim razie to mega słabo, że tak jest ;/
Stefcia 2016-03-30 12:09:04
Porażka jakaś. Baaaardzo niemiła rozmowa z rekruterką. Odniosłam wrażenie, że staram się o staż u chińskiego Cesarza... Poza tym ich oferta to jakaś kpina. Staż 40h tygodniowo za 400zł netto. Przepraszam, a z czego żyć i kiedy iść na uczelnię? Umowa na minimum 3 miesiące. Ktoś zadzwonił po tygodniu i zaproponowano mi negocjacje. Zaproponowałam 1000zł. A rekruterka 400 tak jak podczas rozmowy i negocjacje się skończyły, bo nie mogą dać więcej. Nie dość, że praktykują politykę ,,wyciśniętej cytryny" to jeszcze robią z ludzi idiotów.
... 2016-03-31 22:17:57
W sumie to mają teraz oferty nie tylko na doradców klienta, ale również można się załapać na praktyki w departamencie rekrutacji i rozwoju. Takie stabilne zatrudnienie jest istotne.
tola 2016-05-06 08:43:41
Hej. Jak wygląda tutaj praktyka w placówce bankowej? Można się czegoś nauczyć? :)
lukas 2016-05-20 13:57:40
wczesniej Lukas Bank, wlasciciel ten sam ,nastapila tylko zmiana nazwy na CA .wiem bo pracuje 15 lat
1
romke 2016-06-11 16:11:34
Na pewno jest w porządku a skoro moożna liczyć na wynagrodzenie na poziomie 3-4 tysięcy złotych to wcale nie jest tak źle, bo przecież o takie stawki jest dość trudno.
1
mala 2016-06-16 23:17:03
ja pracuje w CA 3 lata i mam podstawy 3 tys.
romke 2016-06-16 23:17:19
Atmosfera jest w porządku @granda, bo każdy dba o pozytywne stosunki, a to sie odpowiednio przyczynia do sukcesu w firmie.
2
kkk 2016-06-22 07:08:06
Czy w Credit Agricole chcieli zaseiadczenie o niekaralnosci ?
tola 2016-06-22 08:57:15
Zależy na jakie stanowisko @kkk ale na większość z tego co słyszałam chcą więc lepiej się przygotować
2
Yuno 2016-07-07 18:45:00
Zalezy gdzie trafisz - ja jestem w IT w (programista Java) i moge polecic. Na plus roznorodne technologie, ciekawe projekty i duzy dzial IT od ktorego mozna sie uczyc i zmieniac stanowisko (ponad 200 osob). Do poprawki- nie ma wyjsc integracyjnych.
2
tolek 2016-07-07 19:33:21
@Yuno w sumie nieźle to brzmi, nie powiem. Orientujesz się, czy jest szansa na jakiś wakat w IT w najbliższym czasie? Co do wyjść integracyjnych - to akurat można zmienić ;)
2
Nis87 2016-07-27 20:33:49
A Ty co, niepelnosprawny? ;P Poszukaj, pewnie maja na swojej stronie.
2
ktoś 2016-07-27 21:48:33
No ja to bym się chętnie znalazł zatrudnienie jako specjalista analityk eksploatacji systemów it, ale ciekawe jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie może? Podobno do podstawy doliczaja premie
2
Endriu95 2016-08-11 14:59:56
Nigdy więcej nie chce mieć styczności z tym bankiem mają gdzieś klienta jest to tragedia dzwonie do nich a oni nic nie wiedzą na temat mojej sprawy ciągle przekierowują.. A jak już ktoś cudem coś wie mówi że zbada sprawę i zadzwoni późniejszym od dwóch dni zero kontaktu ze strony banku TRAGEDIA..
Nicko 2016-08-11 15:03:18
No mi się wydaje, że wszystko jest tutaj w porzadku i trzyma się to jak najbardziej sensu i kupy, więc polecam całym secem spróbować w takim razie już dziś
4
Daga 2016-09-19 20:55:01
Generalnie ok, porównując do Eurobanku, gdzie wczesniej pracowałam, to pracuje się dużo spokojniej. Dla mnie ważne, że nie ma nadgodzin (b.rzadko) i po 8h mogę iść do domu. Sorry, ale praca to nie całe życie.
1
młokos 2016-09-19 21:08:21
DOBRZE UŁOŻONy system godzinowy to podstawa rozumiem, dobrze w takim razie że tutaj jest z tym okej, godziny są sztywne i da się to jakoś z życiem pogodzić - ciekawe tylko na jakim konkretnie stanowisku w firmie pracujesz, ja myślę o praktykach w Białymstoku u was w banku
Zostaw swoją opinię o Credit Agricole Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska