logo Credit Agricole Polska

Credit Agricole Polska

Wrocław

Opinie o Credit Agricole Polska

east 2014-05-16 13:03:53
Witam
Dostałem propozycje pracy jako Doradca Klienta. Na jakie pieniązki mogę liczyć w oddziale bankowym i wszelkie wskazówki poproszę czy warto zmienić pracodawcę.
11
pracownica 2014-07-16 21:21:53
28 każdego mc nigdy później, czasem wcześniej.
tygrys 2014-08-21 07:56:53
Witajcie, jestem obecnie pracownikiem CA, powiem jedno... Popełniłem największy błąd w moim zyciu przychodząc tu do pracy. Ten bank jest 10 lat do tyłu za liderami w Polsce. Ogólnie panujący mobing z którym nikt nic nie robi, zostawanie po godzinach - norma. Pani dyrektor zastrasza zwolnieniami... to nie jest normalna praca. Człowiek czuje się jak w obozie koncentracyjnym. Jakies głupie tabelki i ogólnie panująca sracz-a na konta. Nie wiesz jak i nie wiesz gdzie ale dziennie masz otworzyć konto i nikogo nie interesuje to czy zrobisz, nie to Cie zwolnią - parodie! ogólnie panujący trend przydupas-w jak się spodobasz to dyrektor będzie podsuwał Ci klientów z kontem czy kredytem. Ostrzegam przed tym OBOZEM i pozdrawaiam Was serdecznie.
3
magdalena 2014-09-29 14:45:26
ile sie zarabia,jaka podstawa?jacy sa ludzie? pracownicy ,w porzadku czy tez krzywo sie patrza?
pracownik 2014-10-18 21:19:27
Czytam te opinie i nie wierzę, że większość ma tak negatywne zdanie. Pracuję w tej firmie 10 lat na stanowisku doradca klienta i ze swojego doświadczenie mogę powiedzieć, że praca jest ciężka, ale nie najgorsza. Podejrzewam, że w innych bankach nie pierdzi się w stołek i pieniądze nie przychodzą za "nicnierobienie" Plany oczywiście nie są niskie, ale pracą i wcale nie bardzo ciężką można wyrobić plany i dostać nie najgorszą premię. Oczywiście ciśnienie od dyrektora na realizację planu jest bardzo duże i czasem już sił brak, ale twoja premia jest premią dyrektora placówki, następnie dyrektora regionu, makroregionu itd i nie ma co się dziwić, że parcie na sprzedaż jest tak duże. Dużo też zależy w jakim zespole się pracuje; czy jest to wyścig szczurów czy też ludzie ze sobą pracujący są znajomymi i mają szacunek do siebie oraz się po prostu lubią. Od początku pracuję na obsłudze klienta i mogę powiedzieć, że CA nie jest najgorszym miejscem pracy na doradcę. Jeśli chodzi o awanse, to tutaj mam wrażenie, że znajomości mają duże znaczenie, ale nie w każdym przypadku. Podsumowując, CA nie jest wymarzoną pracą, ale na pewno nie mogę powiedzieć, że "jest okropny, nie da się tu pracować i plany są tak wygórowane że nie da się ich zrealizować" bo gdyby tak było to moja "kariera" nie trwałaby już 10 lat.
1
pracownik 2014-10-23 14:37:23
ja również jestem pracownikiem CA ale już niedługo bank z wymaganiami tylko w stosunku do pracownika kierownicy to przeważnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą sie dyrekcji sporadycznie spotkasz normalnego kierownika ale to wiadomo zależy od człowieka
plany plany wciąż kontrole masakra znam wielu szczęśliwych ludzi z racji opuszczenia szeregów pracusi CA
tadeusz 2014-10-24 23:47:50
Mogę wypowiedzieć się o placówce partnerskiej credit agricol: zaluja na reklame , na wszystkim oszczedzaja a ty czlowieku pracuj za 1200zl. O prowizji możesz zapomnieć tzn dostaniesz 500 zl ZS sto tysięcy. Wyplata jest nie terminowo ale to zależy od szefa mój to facet. A niby facet z facetem zawsze się dogada a jednak to nie prawda
5
Romek 2014-10-24 23:53:05
Nie prawda jest to ze kto narzeka ten nic nie robil. Ja robilem dużo ale za takie marne grosze jak robić. Jak kolega wyżej napisal zgadzam się z zupelnoscia i jeszcze do dam ze wykanczaja pssychicznie
5
Zawiedziona 2014-11-13 09:32:46
Jest to bank, w ktorym nie szanuje sie pracownika. Bylam swiadkiem placzu pracownikow po rozmowie z przelozonym, ktory sam mnie traktowal jak smiecia. Jak chcieli mnie zebym u nich pracowła to obiecywali podwyżki i awanse, zebym przyjęła ich ofertę. Po zatrudnieniu pozwalali sobie juz na wszystko. NAJWIEKSZY BLĄD W MOIM ŻYCIU
2
blejd 2014-12-20 18:03:27
z tym się z Tobą zgodzę @sebek. Pracowałem w kilku oddziałąch róznych banków , w tym także w Credit Agricole i nigdzie nie spotkałem się w stosunku do mnie z podejściem które jakoś specjalnie by mnie urażało. Czasem jest napięta atmosfera, ale ludzie tak jest w każdej pracy!! nie jesteście tu na wakacjach , żeby był pełny czil
1
Elka 2014-12-25 21:40:50
Do sądu trafił pozew zbiorowy przeciwko Credit Agricole. Można odzyskać pieniądze. Tutaj są szczegóły (usunięte przez administratora)
3
po rekrutacji 2015-01-08 11:14:29
Czy to prawda,że na stanowisku doradca junior ds obsługi kredytów można zarobić 2000 netto?
1
zalamana8989 2015-02-01 14:53:10
Najlepsze jest to że mimo zkładania tysiące aplikacji do CA nigdy mnie nie zaprosili na rozmowe, chociaz spelniam ich wymagania. Moja znajoma ktora jest bez zadnego doswiadczenia i srednio inteligentna po znajomosci dostała tam prace z dnia na dzien. Czy naprawde trzeba miec plecy zeby u Państwa pracować????
3
Ilen 2015-03-19 00:15:06
Można się spodziewać że dostają cholernie dużo zgłoszeń więc ciężko się dziwić takiej a nie innej reakcji, nie sądzicie? Wrocław jest dosyć chłonnym rynkiem więc można byłoby się spodziewać zdecydowanie większych rekrutacji, ale być może ten skład który obecnie mają jest wystarczający, jeżeli chodzi o obsługę klienta lub coś innego.
1
pracownik ca 2015-03-25 14:24:16
Pracuje w ca 10 lat NIKOMU NIE POLECAM pracy w tej firmie. Jest coraz gorzej bank nie przystosowuje sie do potrzeb rynku plany sprzedazowe kosmos...kto jest normalny to ucieka....potrafia zwolnic pracownika po 13 latach pracy zaangazowania dostarczania wyników w 3 minuty
3
margo 2015-04-14 19:49:50
Witaj,odnośnie przyjęć do CA - rekrutacja jest tam na okrągło(rotacja spora), i nie trzeba mieć znajomości ;) ale poproś kogoś, niech sprawdzi Twoje CV czy jest dobrze napisane i czy przyciąga uwagę..dobrze jest tez w nim zamieścić swoje zdjęcie :)
2
marysia 2015-04-15 14:50:11
Cześć,
czy ktoś z Was pracuje tam w windykacji? Jak duży jest dział i ile płacą? Jak pracuje się przy obsłudze dłużnika?
1
jataman 2015-04-18 18:49:07
co za gowniany pracodawca, zwalniaja zasl8uzonych dlugoletnich pracownikow, liczac na to, ze nowi zastraszeni zrobia wynik. prawda jest taka ze nowi nie znaja produktow, nie potrafia rozmawiac z klientami. nowy poziom zarzaqdzania to DNO. Niestety wszystko idzie z gory, od Pani Prezes ds. sprzedazy, ktpora pociaga za szurki sadzac ze jest krolowa botoksu!!!!!!!!!

nie polecam tego burdelu
8
on277 2015-04-20 16:26:45
czyzby ponowne zwolnienia w CA sie szykowaly ? kazde zamieszania w zwiazku z wyrzucaniem ludzi probuja tuszowac tak jak sie tylko da.usypiaja czujnosc obiecuja ze wszystko jest ok BA ROZWIJAMY SIE ! a niestety za sciana juz mysla jak zmusic ciebie do odejscia w ostatecznosci sami cie wyrzuca.na przelomie 5 lat zrobil sie taki syf ze szok. zapomnij o podwyzkach (w ciagu 5 lat 70 zl netto) ,awansach,premie granicza z cudem. wystarczy ze powiesz "do widzenia" a nie "do uslyszenia" i juz jest lampka,w nast mscu odsluchaja podwojna ilosc rozmow zeby znow znalezc nieprawidlowe pozegnanie i uciachac premie. DNO DNO DNO
5
PAO 2015-05-30 19:17:09
Nie polecam.
1) Mobbing.
2) Wysokie plany, stres, tabelki, maile, zabierzesz się za jedno, w trakcie kilka maili, że masz zrobić co innego.
3) ZSP - Zerowy system premiowy.
4) Bardzo drogie kredyty, brak bankowości mobilnej (niedługo ma być, ale pytanie, czy i jak będzie działać).
5) Nie wyrabiasz planów - nie ma urlopów.
2
Kitek 2015-07-03 16:13:11
ODRADZAM pracę w CA wszystkim, nawet biednym studentom. Jeśli to Wasza pierwsza praca to wiedzcie że będziecie mieć po niej traumę, nawet jak trafi się Wam w miarę normalny dyrektor to i tak presja i kombinowanie jak zrobić plany Was w końcu wykończą.
Byłem pracownikiem tego banku zanim z Lukasa się przekształcili w CA, ale odwiedzając znane mi oddziały widzę że zmieniło się jedynie na gorsze do sześcianu x milion. Rotacja taka że nie zdążysz się przyzwyczaić do nowego doradcy a już go nie ma. Na pytanie czy doradcy robią plan doradca się smutno uśmiecha (jeden z tych co zagrzali miejsce koło roku sukces że aż tyle) i mówi że zapomnij człowieku że ktoś w regionie robi plany. Plan na karty kredytowe - 4 miesięcznie - ale jest haczyk mają być aktywne i sprzedane klientowi - uwaga - który nie ma jeszcze kary kredytowej. Co za tym idzie premii brak, nadgodziny to normalka.
Zwalniają się nie tylko doradcy ale i dyrektorzy, nie dziwię się bo za marną pensje ( ich doradcy biznesowi i hipoteczni mają podobne wysokości) ciągle zbierają op...dol od przełożonych regionalnych i makroregionalnego. Są między młotem a kowadłem bo sami zapitalają w weekendy ślęcząc w domu przed tabelkami żeby pogodzić wykonanie planu z i tak już okrojoną kadrą do minimum, a przecież muszą jeszcze udzielać urlopów, uwzględniać zwolnienia doradców, szkolenia nowych i jeszcze samemu ogarnąć klientów hipotecznych. Mimo to ciągle jest mało mało mało.
Plany nierealne jak na obecne czasy i konkurencje. System premiowy paradoksalny tak skonstruowany żeby jak najmniej premii można było dostać. Bank zatrzymał się z planami na etapie dawnego booomu kiedy kredyty szły jak woda bo każdy miał zdolność. Doradcy mają obowiązek doupasażać klientów w kolejne ubezpieczenia, pakiety karty itd nawet kiedy klient nie chce wciska się mu pod byle pretekstem czesto kłamiąc, byle sprzedać bo do planu potrzeba.
Mobbing to codzienność, presja, stres. Frustracja jedynie rośnie.... jeśli nadal tam pracujecie zbierajcie "dowody" na łamanie prawa. Mobbing jest ciężko udowodnić przed sądem trzeba mieć nagrania, kopie maili, kopie smsów, bo po tym jak Was zwolnią to wszystko znika w mgnieniu oka.
Niestety żabojady "właściciele" CA postanowili z nas wyssać krew do ostatniej kropli i pompują kasę do Francji, nie interesują ich ludzie, zwłaszcza Ci dzięki którym tyle już zawdzięczają, ludzie z wieloletnim doświadczeniem. Bo Ci z wieloletnim doświadczeniem pamiętają czasy profesjonalnego doradzania klientowi rozwiązań finansowych, nie chcą się poddać nieetycznemu wyścigowi szczurów, polegającym na skubaniu każdego klienta DO CNA, gdzie wciska się ubezpieczenia do kredytu babci z emeryturą 1100zł bo inaczej kredyt nie zaliczy się do planu. Liczą się tylko zapisy w tabelkach.
Odradzam
2
prawda 2015-08-21 12:46:07
Widać nikt tutaj się nie zna albo wymyśla farmazony moja bya żona pracuje w ca i zarabia 2600 netto wiec się ogarnijta nieroby
1
misssia 2015-08-26 02:51:28
Dodajmy, że Credit Agricole istnieje w Polsce od 2011roku.
Mamy już 2021?:D
Adam 2015-10-13 13:04:50
Zgadzam się obecnie pracownicy Tc składają pozew o mobbing. Skończy sie straszenie i poniżanie ze strony liderów
1
5 2015-10-13 13:09:52
Zgadzam się obecnie pracownicy Tc składają pozew o mobbing. Skończy sie straszenie i poniżanie ze strony liderów
2
alan 2015-11-06 22:56:47
Najbardziej szurnięci są w placówce w Zgorzelcu nie wiedza caly dzień co robią i w tym co robią ciagle się plątaja
gosc 2015-11-06 23:00:24
jakby ich się zapytać co robia to nie wiedza co robia tak zamotani
2
aga 2015-11-12 15:54:13
Słyszałam opinię z pierwszej ręki, że pracownicy dostają tam często dość wysokie (w stosunku do zarobków) kary pieniężne za różne błędy. Nie mogę w to uwierzyć, proszę o opinie bo boję się zaczynać tam pracę.
8
Nati 2015-12-01 10:04:46
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim.
6
Nati 2015-12-01 10:07:38
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim
kiki 2016-01-02 16:49:19
Pracuję w firmie od 10 lat wiele się zminiło ale nie ma tragedii. Ktoś kto zatrudnia się w banku musi mieć świadomość że będzie tam sprzedawał a nie klepał ratki. Plan jak plan jest wszędzie premia zależy w jakiej placówce jesteś ja jestem w czwartej i jest super zespół zgrany wszyscy robią swój plan dzięki temu jest premia zespołowa. Niedługo zaczynam na stanowisku DKB lepsza podstawa i premie. Trzeba nastawić się na sprzedaż i tyle.
2
dzika 2016-01-16 16:23:47
CA istnieje już od dawna, wcześniej jako Lukas Bank, ale to nadal ta sama firma. Ja pracuję tu 9 lat, na różnych stanowiskach i mogę powiedzieć, że nie jest najgorzej. Jak ktoś chce pracować to wszędzie się odnajdzie. To prawda, że dają umowę o pracę, premie są na waciki, socjal- mogę uznać, że go nie ma, na stanowiskach zwykłego doradcy szkoleń brak. Typowa corporacja z corpoludkami. Dlatego odchodzę
2
dzika 2016-01-20 08:15:35
Tak, CA daje umowę o pracę. Możesz mieć dobrą opinię o całej grupie kapitałowej ale pamiętaj że takie spółki jak bank czy Efl rządzą się własnymi prawami. A praca w tym banku powoli przeradza się w akwizycję.
2
dzika 2016-01-20 19:45:17
Każdy ma swoje zdanie, ja po 9 latach taką opinie wyrażam. Źle nie jest, ale też bez fajerwerków. Popracujcie i sami oceńcie
1
marta 2016-01-28 17:36:48
Jest ktoś kto pracuje we Wrocławiu na call center bądź będzie zaczynał 1.02 pracę ??
gość 2016-02-01 20:33:32
Witam,
Pracowałam w CA przez 6 miesięcy.To nie Bank tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny,pracownika traktują rzeczowo, premie sprzedażowe tak-" Pod warunkiem,że dział zrobi sprzedaż minimum 80%". Jak się rozchorujesz Ty albo Twoje dziecko to masz pecha i planu Ci nawet nie obniżą.Na chama wciskają swoje produkty pracownikom,że to niby 0%kredyt, konto VIP bez opłat. Lider przy innych pracownikach tak Cię zmiesza z błotem,że odechce Ci się pracy w jakimkolwiek banku. Podejmując pracę w tym Banku TRAUMA murowana.
Sprzęt komputerowy z 18 wieku, co chwilę się zawiesza, wywala Cię z sieci, a tabelka tabelkę goni,czasy się nie zgadzają .Jednym słowem mają Ciebie za robota.
Szczerze nie polecam tej Firmy nikomu, nawet studentom, bo nie będą mieli kiedy się uczyć. I to ma być Firma przyjazna mamom.
5
mamed 2016-02-19 11:29:04
pracuję 2 lata w placówce gdzie pracowałem młodszy doradca miał taki sam plan i zakres obowiązków jak doradca klienta. różnica w wynagrodzeniu.
lusa 2016-02-20 11:06:32
Pracowałam 1,5roku na stanowisku młodszy doradca klienta i miałam takie same plany i obowiązki jak doradcy klienta.Różnica:dużo mniejsze wynagrodzenie i premie
1
lusa 2016-02-29 13:37:38
@góra,Też myślałam że jak niższe stanowisko to mniej obowiązków ale niestety tak nie było.Nie wiem czy tak jest wszędzie czy to może zależy od Dyrektora który myśli tylko o tym żeby placówka zrobiła jak największy plan
lusa 2016-03-03 08:49:17
To tak nie działa @flo tam wszyscy zajmują sie wszystkim.Po 1,5roku chodzenia za Dyrektorem z prośbą o egzamin na stanowisko Doradcy,udało sie i zmieniłam stanowisko i uwierz mi że w moich obowiązkach nie zmieniło się nic zupełnie.Robiłam dokładnie to samo kiedy byłam "młodszym"
Stefcia 2016-03-30 12:09:04
Porażka jakaś. Baaaardzo niemiła rozmowa z rekruterką. Odniosłam wrażenie, że staram się o staż u chińskiego Cesarza... Poza tym ich oferta to jakaś kpina. Staż 40h tygodniowo za 400zł netto. Przepraszam, a z czego żyć i kiedy iść na uczelnię? Umowa na minimum 3 miesiące. Ktoś zadzwonił po tygodniu i zaproponowano mi negocjacje. Zaproponowałam 1000zł. A rekruterka 400 tak jak podczas rozmowy i negocjacje się skończyły, bo nie mogą dać więcej. Nie dość, że praktykują politykę ,,wyciśniętej cytryny" to jeszcze robią z ludzi idiotów.
lukas 2016-05-20 13:57:40
wczesniej Lukas Bank, wlasciciel ten sam ,nastapila tylko zmiana nazwy na CA .wiem bo pracuje 15 lat
1
mala 2016-06-16 23:17:03
ja pracuje w CA 3 lata i mam podstawy 3 tys.
kkk 2016-06-22 07:08:06
Czy w Credit Agricole chcieli zaseiadczenie o niekaralnosci ?
Yuno 2016-07-07 18:45:00
Zalezy gdzie trafisz - ja jestem w IT w (programista Java) i moge polecic. Na plus roznorodne technologie, ciekawe projekty i duzy dzial IT od ktorego mozna sie uczyc i zmieniac stanowisko (ponad 200 osob). Do poprawki- nie ma wyjsc integracyjnych.
3
Nis87 2016-07-27 20:33:49
A Ty co, niepelnosprawny? ;P Poszukaj, pewnie maja na swojej stronie.
2
Endriu95 2016-08-11 14:59:56
Nigdy więcej nie chce mieć styczności z tym bankiem mają gdzieś klienta jest to tragedia dzwonie do nich a oni nic nie wiedzą na temat mojej sprawy ciągle przekierowują.. A jak już ktoś cudem coś wie mówi że zbada sprawę i zadzwoni późniejszym od dwóch dni zero kontaktu ze strony banku TRAGEDIA..
Daga 2016-09-19 20:55:01
Generalnie ok, porównując do Eurobanku, gdzie wczesniej pracowałam, to pracuje się dużo spokojniej. Dla mnie ważne, że nie ma nadgodzin (b.rzadko) i po 8h mogę iść do domu. Sorry, ale praca to nie całe życie.
2
młokos 2016-09-19 21:08:21
DOBRZE UŁOŻONy system godzinowy to podstawa rozumiem, dobrze w takim razie że tutaj jest z tym okej, godziny są sztywne i da się to jakoś z życiem pogodzić - ciekawe tylko na jakim konkretnie stanowisku w firmie pracujesz, ja myślę o praktykach w Białymstoku u was w banku
Pozdro71 2016-10-24 15:49:14
Pracowałem 3 miesiące jako młodszy doradca klienta w call center CA, dłużej nie dałbym rady, zacznę od rozmowy kwalifikacyjnej gdzie bardzo miła Pani powiedziała, że będę miał wolne soboty i niedziele, to był mój postulat ze wzgledu na studia zaoczne, miałem wolne weekendy ale tylko w pierwszym miesiącu. Stres, jak ktoś nie jest bardzo bardzo odporny to na starcie mówię, że lekko nie jest, pierwszy miesiąc idzie przeżyć, później mimo, że nie należę do ludzi słabych psychicznie zdarzały się dniówki po których na nastepny dzień przed pracą wymiotowałem. Raczej nie radzę liczyć na pomoc liderów w drugim i nastepnych miesiacach zatrudnienia, przecież jest milion procedur w intranecie, szukaj sobie, znajdź, nie sprawdziłeś to sprawdź. Ogólnie nie pracujesz z ludźmi tylko z słuchawką i komputerem, urlop też zglaszasz przez formularz w intranecie i nie wiesz czy dostaniesz czy nie, przerwy są sprawdzane co do kilku sekund. Wysiada gardło, jak 10 babć zadzwoni zrobić 5 przelewów przez telefon i odczytasz każdej 5 razy 26 cyfrowy nr rachunku. Teraz czekałem na pit-11, nie zdziwiłem się gdy pomimo podania moich aktualnych dnych adresowych, pit został wydany ze starymi danymi, czyli kadry też mają bałagan.
Zostaw swoją opinię o Credit Agricole Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska