Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Credit Agricole Polska

Opinie o Credit Agricole Polska

Pracowałeś w firmie Credit Agricole Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tadeusz - 2014-10-24 23:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Mogę wypowiedzieć się o placówce partnerskiej credit agricol: zaluja na reklame , na wszystkim oszczedzaja a ty czlowieku pracuj za 1200zl. O prowizji możesz zapomnieć tzn dostaniesz 500 zl ZS sto tysięcy. Wyplata jest nie terminowo ale to zależy od szefa mój to facet. A niby facet z facetem zawsze się dogada a jednak to nie prawda
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-10-24 23:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie prawda jest to ze kto narzeka ten nic nie robil. Ja robilem dużo ale za takie marne grosze jak robić. Jak kolega wyżej napisal zgadzam się z zupelnoscia i jeszcze do dam ze wykanczaja pssychicznie
zdjecie uzytkownika
benedykta - 2014-11-07 18:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie jak procentowo są rozliczane u nich prowizje w Credit Agricole Polska? pewnie podstawa niewielka to chociaz bym sobie nadrobiła tymi prowizjami. domyślam się że praca jest ciężka jak w każdym banku ale ważne żeby finansowo się opłacało i żeby się dało pójść powoli w górę i się w jakikolwiek sposób rozwijać
zdjecie uzytkownika
Zawiedziona - 2014-11-13 09:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to bank, w ktorym nie szanuje sie pracownika. Bylam swiadkiem placzu pracownikow po rozmowie z przelozonym, ktory sam mnie traktowal jak smiecia. Jak chcieli mnie zebym u nich pracowła to obiecywali podwyżki i awanse, zebym przyjęła ich ofertę. Po zatrudnieniu pozwalali sobie juz na wszystko. NAJWIEKSZY BLĄD W MOIM ŻYCIU
zdjecie uzytkownika
Jagoda - 2014-11-22 01:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zawiedziona - 2014-11-13 09:32:46]:
Nie bardzo rozumiem że pozwalali sobie juz na wszystko. Wczesniej też Romek pisał że wykańczają psychicznie. Co tam się dzieje ? Przeciez dręczycielstwo i mobbing można zgłosić - to jest karalne. A jeżeli nikt nic z tym nie zrobił to chyba nie jest tak źle jak mówisz ? A w innych placówkach jak jest ?
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-12-06 13:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jagoda - 2014-11-22 01:57:58]:
@Jagoda nie wierz we wszystko co Ci tu piszą . Sama widzisz jak to wszystko wygląda niewiarygodnie. Jestem w stanie uwierzyć w fakt , że szef podniesie głos , albo jak kto woli nawrzeszczy na pracownika, ale to się zdarza - szefa akurat ciężko wymienić. Nie ma co wszystkiego podciągać pod mobbing niestety
zdjecie uzytkownika
blejd - 2014-12-20 18:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebek - 2014-12-06 13:19:08]:
z tym się z Tobą zgodzę @sebek. Pracowałem w kilku oddziałąch róznych banków , w tym także w Credit Agricole i nigdzie nie spotkałem się w stosunku do mnie z podejściem które jakoś specjalnie by mnie urażało. Czasem jest napięta atmosfera, ale ludzie tak jest w każdej pracy!! nie jesteście tu na wakacjach , żeby był pełny czil
zdjecie uzytkownika
Elka - 2014-12-25 21:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do sądu trafił pozew zbiorowy przeciwko Credit Agricole. Można odzyskać pieniądze. Tutaj są szczegóły (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
po rekrutacji - 2015-01-08 11:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda,że na stanowisku doradca junior ds obsługi kredytów można zarobić 2000 netto?
zdjecie uzytkownika
zalamana8989 - 2015-02-01 14:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najlepsze jest to że mimo zkładania tysiące aplikacji do CA nigdy mnie nie zaprosili na rozmowe, chociaz spelniam ich wymagania. Moja znajoma ktora jest bez zadnego doswiadczenia i srednio inteligentna po znajomosci dostała tam prace z dnia na dzien. Czy naprawde trzeba miec plecy zeby u Państwa pracować????
zdjecie uzytkownika
palec przeznaczenia - 2015-02-18 18:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro nie odpisują aż na tyle wysłanych aplikacji to może znaczy że mają ogromną licznę podań, tak to sobioe tłumaczę. czasem maila wpadają np. do spamu. ewentualnie warto zadzwonić do firmy i zapytać czy aplikacja dotarła, co się z nią stało i takie tam tematy, poza tym, firmy nie zawsze kierują się samymi danymi z cv. a nie lepiej bezpośrednio do firmy osobioście iść?
zdjecie uzytkownika
papi - 2015-03-04 21:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że skoro wam nie odpisują to po prostu wybierają tylko osoby, któych CV im odpowiada i kontaktują sie z wybranymi osobami a nie ze wszystkimi jak leci. Zresztą to bardzo popularna polityka firm. Szukam pracy już od jakiegoś czasu i w każdym ogłoszeniu można przeczytać "odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia" zapewne bank Credit Agricole robi podobnie.
zdjecie uzytkownika
Ilen - 2015-03-19 00:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można się spodziewać że dostają cholernie dużo zgłoszeń więc ciężko się dziwić takiej a nie innej reakcji, nie sądzicie? Wrocław jest dosyć chłonnym rynkiem więc można byłoby się spodziewać zdecydowanie większych rekrutacji, ale być może ten skład który obecnie mają jest wystarczający, jeżeli chodzi o obsługę klienta lub coś innego.
zdjecie uzytkownika
pracownik ca - 2015-03-25 14:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w ca 10 lat NIKOMU NIE POLECAM pracy w tej firmie. Jest coraz gorzej bank nie przystosowuje sie do potrzeb rynku plany sprzedazowe kosmos...kto jest normalny to ucieka....potrafia zwolnic pracownika po 13 latach pracy zaangazowania dostarczania wyników w 3 minuty
zdjecie uzytkownika
margo - 2015-04-14 19:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [palec przeznaczenia - 2015-02-18 18:06:48]:
Witaj,odnośnie przyjęć do CA - rekrutacja jest tam na okrągło(rotacja spora), i nie trzeba mieć znajomości ;) ale poproś kogoś, niech sprawdzi Twoje CV czy jest dobrze napisane i czy przyciąga uwagę..dobrze jest tez w nim zamieścić swoje zdjęcie :)
zdjecie uzytkownika
marysia - 2015-04-15 14:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,
czy ktoś z Was pracuje tam w windykacji? Jak duży jest dział i ile płacą? Jak pracuje się przy obsłudze dłużnika?
zdjecie uzytkownika
jataman - 2015-04-18 18:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co za gowniany pracodawca, zwalniaja zasl8uzonych dlugoletnich pracownikow, liczac na to, ze nowi zastraszeni zrobia wynik. prawda jest taka ze nowi nie znaja produktow, nie potrafia rozmawiac z klientami. nowy poziom zarzaqdzania to DNO. Niestety wszystko idzie z gory, od Pani Prezes ds. sprzedazy, ktpora pociaga za szurki sadzac ze jest krolowa botoksu!!!!!!!!!

nie polecam tego burdelu
zdjecie uzytkownika
on277 - 2015-04-20 16:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
czyzby ponowne zwolnienia w CA sie szykowaly ? kazde zamieszania w zwiazku z wyrzucaniem ludzi probuja tuszowac tak jak sie tylko da.usypiaja czujnosc obiecuja ze wszystko jest ok BA ROZWIJAMY SIE ! a niestety za sciana juz mysla jak zmusic ciebie do odejscia w ostatecznosci sami cie wyrzuca.na przelomie 5 lat zrobil sie taki syf ze szok. zapomnij o podwyzkach (w ciagu 5 lat 70 zl netto) ,awansach,premie granicza z cudem. wystarczy ze powiesz "do widzenia" a nie "do uslyszenia" i juz jest lampka,w nast mscu odsluchaja podwojna ilosc rozmow zeby znow znalezc nieprawidlowe pozegnanie i uciachac premie. DNO DNO DNO
zdjecie uzytkownika
PAO - 2015-05-30 19:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam.
1) Mobbing.
2) Wysokie plany, stres, tabelki, maile, zabierzesz się za jedno, w trakcie kilka maili, że masz zrobić co innego.
3) ZSP - Zerowy system premiowy.
4) Bardzo drogie kredyty, brak bankowości mobilnej (niedługo ma być, ale pytanie, czy i jak będzie działać).
5) Nie wyrabiasz planów - nie ma urlopów.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-05-31 01:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
gianni - 2015-05-31 01:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PAO - 2015-05-30 19:17:09]:
myślę , że w dużej mierze tym razem przesadziłeś z tą opinią. Sam pracuje jako pracownik podstawowoy w Credit Agricole czyli doradca klienta i nie mam szczerze mówiąc na co narzekać. Może wszystko zależy od tego czego sam oczekujesz od firmy - może właśnie Twoje oczekiwania okazały się zawyżone ....
zdjecie uzytkownika
Kitek - 2015-07-03 16:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ODRADZAM pracę w CA wszystkim, nawet biednym studentom. Jeśli to Wasza pierwsza praca to wiedzcie że będziecie mieć po niej traumę, nawet jak trafi się Wam w miarę normalny dyrektor to i tak presja i kombinowanie jak zrobić plany Was w końcu wykończą.
Byłem pracownikiem tego banku zanim z Lukasa się przekształcili w CA, ale odwiedzając znane mi oddziały widzę że zmieniło się jedynie na gorsze do sześcianu x milion. Rotacja taka że nie zdążysz się przyzwyczaić do nowego doradcy a już go nie ma. Na pytanie czy doradcy robią plan doradca się smutno uśmiecha (jeden z tych co zagrzali miejsce koło roku sukces że aż tyle) i mówi że zapomnij człowieku że ktoś w regionie robi plany. Plan na karty kredytowe - 4 miesięcznie - ale jest haczyk mają być aktywne i sprzedane klientowi - uwaga - który nie ma jeszcze kary kredytowej. Co za tym idzie premii brak, nadgodziny to normalka.
Zwalniają się nie tylko doradcy ale i dyrektorzy, nie dziwię się bo za marną pensje ( ich doradcy biznesowi i hipoteczni mają podobne wysokości) ciągle zbierają op...dol od przełożonych regionalnych i makroregionalnego. Są między młotem a kowadłem bo sami zapitalają w weekendy ślęcząc w domu przed tabelkami żeby pogodzić wykonanie planu z i tak już okrojoną kadrą do minimum, a przecież muszą jeszcze udzielać urlopów, uwzględniać zwolnienia doradców, szkolenia nowych i jeszcze samemu ogarnąć klientów hipotecznych. Mimo to ciągle jest mało mało mało.
Plany nierealne jak na obecne czasy i konkurencje. System premiowy paradoksalny tak skonstruowany żeby jak najmniej premii można było dostać. Bank zatrzymał się z planami na etapie dawnego booomu kiedy kredyty szły jak woda bo każdy miał zdolność. Doradcy mają obowiązek doupasażać klientów w kolejne ubezpieczenia, pakiety karty itd nawet kiedy klient nie chce wciska się mu pod byle pretekstem czesto kłamiąc, byle sprzedać bo do planu potrzeba.
Mobbing to codzienność, presja, stres. Frustracja jedynie rośnie.... jeśli nadal tam pracujecie zbierajcie "dowody" na łamanie prawa. Mobbing jest ciężko udowodnić przed sądem trzeba mieć nagrania, kopie maili, kopie smsów, bo po tym jak Was zwolnią to wszystko znika w mgnieniu oka.
Niestety żabojady "właściciele" CA postanowili z nas wyssać krew do ostatniej kropli i pompują kasę do Francji, nie interesują ich ludzie, zwłaszcza Ci dzięki którym tyle już zawdzięczają, ludzie z wieloletnim doświadczeniem. Bo Ci z wieloletnim doświadczeniem pamiętają czasy profesjonalnego doradzania klientowi rozwiązań finansowych, nie chcą się poddać nieetycznemu wyścigowi szczurów, polegającym na skubaniu każdego klienta DO CNA, gdzie wciska się ubezpieczenia do kredytu babci z emeryturą 1100zł bo inaczej kredyt nie zaliczy się do planu. Liczą się tylko zapisy w tabelkach.
Odradzam
zdjecie uzytkownika
agora - 2015-07-03 22:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik ca, mówisz, że pracujesz 10 lat i że są słabe warunki.. Zastanawia mnie to, bo jeśli w firmie faktycznie byłoby mi źle, to nie siedziałabym tam 10 lat. Więc może to nie do końca kwestia złej atmosfery. Jeśli możesz powiedzieć coś więcej, to byłoby super. W sumie bank jak bank, oferty podobne do innych placówek, pytanie tylko czy warto
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-11 16:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@agora ma racje, wydaje mi się, że w tym przypadku praca po 10 lat za to samo wynagordzenie nie wchodzi w grę, zwłaszacza, że to bank jednak i rozumiem nie móimy tutaj o stanowiku typu call center. Słyszałam, ze jeśli chodzi o doradce klienta to naprwde ładne prowizje można u nich zarobić tak naprawde...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 12:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-08-21 12:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać nikt tutaj się nie zna albo wymyśla farmazony moja bya żona pracuje w ca i zarabia 2600 netto wiec się ogarnijta nieroby
zdjecie uzytkownika
misssia - 2015-08-26 02:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agora - 2015-07-03 22:55:38]:
Dodajmy, że Credit Agricole istnieje w Polsce od 2011roku.
Mamy już 2021?:D
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Credit Agricole Polska?
Zadaj pytanie
alert