logo Credit Agricole Polska

Credit Agricole Polska

Wrocław

Opinie o Credit Agricole Polska

5 2015-10-13 13:09
Zgadzam się obecnie pracownicy Tc składają pozew o mobbing. Skończy sie straszenie i poniżanie ze strony liderów
4
alan 2015-11-06 22:56
Najbardziej szurnięci są w placówce w Zgorzelcu nie wiedza caly dzień co robią i w tym co robią ciagle się plątaja
gosc 2015-11-06 23:00
jakby ich się zapytać co robia to nie wiedza co robia tak zamotani
2
aga 2015-11-12 15:54
Słyszałam opinię z pierwszej ręki, że pracownicy dostają tam często dość wysokie (w stosunku do zarobków) kary pieniężne za różne błędy. Nie mogę w to uwierzyć, proszę o opinie bo boję się zaczynać tam pracę.
14
Nati 2015-12-01 10:04
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim.
9
Nati 2015-12-01 10:07
Zgadzam się z tą opinią w 100%! Nic dodać, nic ująć! Pracuje w CA prawie 2 lata. To jest wyścig szczurów, nie ma jakichkolwiek moralności i etyki w tej pracy, tak jak poprzednik napisał, liczą się tylko tabelki. Ja zaczęłam się stawiać, odmawiać wykonywania niektórych poleceń bo są poprostu niezgodne z prawem. Ciekawe czy zaraz nie będzie wakaty na moje miejsce. Ale zbieram dowody i w międzyczasie szukam innej pracy. Porażka! Dyrektorzy placówek i dyrektorzy regionu to totalne poj..by którzy mają wyższe ambicje ponad swoje siły i mobbing jest tu chlebem powszednim
kiki 2016-01-02 16:49
Pracuję w firmie od 10 lat wiele się zminiło ale nie ma tragedii. Ktoś kto zatrudnia się w banku musi mieć świadomość że będzie tam sprzedawał a nie klepał ratki. Plan jak plan jest wszędzie premia zależy w jakiej placówce jesteś ja jestem w czwartej i jest super zespół zgrany wszyscy robią swój plan dzięki temu jest premia zespołowa. Niedługo zaczynam na stanowisku DKB lepsza podstawa i premie. Trzeba nastawić się na sprzedaż i tyle.
3
dzika 2016-01-16 16:23
CA istnieje już od dawna, wcześniej jako Lukas Bank, ale to nadal ta sama firma. Ja pracuję tu 9 lat, na różnych stanowiskach i mogę powiedzieć, że nie jest najgorzej. Jak ktoś chce pracować to wszędzie się odnajdzie. To prawda, że dają umowę o pracę, premie są na waciki, socjal- mogę uznać, że go nie ma, na stanowiskach zwykłego doradcy szkoleń brak. Typowa corporacja z corpoludkami. Dlatego odchodzę
5
dzika 2016-01-20 08:15
Tak, CA daje umowę o pracę. Możesz mieć dobrą opinię o całej grupie kapitałowej ale pamiętaj że takie spółki jak bank czy Efl rządzą się własnymi prawami. A praca w tym banku powoli przeradza się w akwizycję.
3
dzika 2016-01-20 19:45
Każdy ma swoje zdanie, ja po 9 latach taką opinie wyrażam. Źle nie jest, ale też bez fajerwerków. Popracujcie i sami oceńcie
4
marta 2016-01-28 17:36
Jest ktoś kto pracuje we Wrocławiu na call center bądź będzie zaczynał 1.02 pracę ??
gość 2016-02-01 20:33
Witam,
Pracowałam w CA przez 6 miesięcy.To nie Bank tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny,pracownika traktują rzeczowo, premie sprzedażowe tak-" Pod warunkiem,że dział zrobi sprzedaż minimum 80%". Jak się rozchorujesz Ty albo Twoje dziecko to masz pecha i planu Ci nawet nie obniżą.Na chama wciskają swoje produkty pracownikom,że to niby 0%kredyt, konto VIP bez opłat. Lider przy innych pracownikach tak Cię zmiesza z błotem,że odechce Ci się pracy w jakimkolwiek banku. Podejmując pracę w tym Banku TRAUMA murowana.
Sprzęt komputerowy z 18 wieku, co chwilę się zawiesza, wywala Cię z sieci, a tabelka tabelkę goni,czasy się nie zgadzają .Jednym słowem mają Ciebie za robota.
Szczerze nie polecam tej Firmy nikomu, nawet studentom, bo nie będą mieli kiedy się uczyć. I to ma być Firma przyjazna mamom.
9
mamed 2016-02-19 11:29
pracuję 2 lata w placówce gdzie pracowałem młodszy doradca miał taki sam plan i zakres obowiązków jak doradca klienta. różnica w wynagrodzeniu.
lusa 2016-02-20 11:06
Pracowałam 1,5roku na stanowisku młodszy doradca klienta i miałam takie same plany i obowiązki jak doradcy klienta.Różnica:dużo mniejsze wynagrodzenie i premie
1
lusa 2016-02-29 13:37
@góra,Też myślałam że jak niższe stanowisko to mniej obowiązków ale niestety tak nie było.Nie wiem czy tak jest wszędzie czy to może zależy od Dyrektora który myśli tylko o tym żeby placówka zrobiła jak największy plan
lusa 2016-03-03 08:49
To tak nie działa @flo tam wszyscy zajmują sie wszystkim.Po 1,5roku chodzenia za Dyrektorem z prośbą o egzamin na stanowisko Doradcy,udało sie i zmieniłam stanowisko i uwierz mi że w moich obowiązkach nie zmieniło się nic zupełnie.Robiłam dokładnie to samo kiedy byłam "młodszym"
Stefcia 2016-03-30 12:09
Porażka jakaś. Baaaardzo niemiła rozmowa z rekruterką. Odniosłam wrażenie, że staram się o staż u chińskiego Cesarza... Poza tym ich oferta to jakaś kpina. Staż 40h tygodniowo za 400zł netto. Przepraszam, a z czego żyć i kiedy iść na uczelnię? Umowa na minimum 3 miesiące. Ktoś zadzwonił po tygodniu i zaproponowano mi negocjacje. Zaproponowałam 1000zł. A rekruterka 400 tak jak podczas rozmowy i negocjacje się skończyły, bo nie mogą dać więcej. Nie dość, że praktykują politykę ,,wyciśniętej cytryny" to jeszcze robią z ludzi idiotów.
3
lukas 2016-05-20 13:57
wczesniej Lukas Bank, wlasciciel ten sam ,nastapila tylko zmiana nazwy na CA .wiem bo pracuje 15 lat
4
mala 2016-06-16 23:17
ja pracuje w CA 3 lata i mam podstawy 3 tys.
2
kkk 2016-06-22 07:08
Czy w Credit Agricole chcieli zaseiadczenie o niekaralnosci ?
Yuno 2016-07-07 18:45
Zalezy gdzie trafisz - ja jestem w IT w (programista Java) i moge polecic. Na plus roznorodne technologie, ciekawe projekty i duzy dzial IT od ktorego mozna sie uczyc i zmieniac stanowisko (ponad 200 osob). Do poprawki- nie ma wyjsc integracyjnych.
5
Nis87 2016-07-27 20:33
A Ty co, niepelnosprawny? ;P Poszukaj, pewnie maja na swojej stronie.
3
Endriu95 2016-08-11 14:59
Nigdy więcej nie chce mieć styczności z tym bankiem mają gdzieś klienta jest to tragedia dzwonie do nich a oni nic nie wiedzą na temat mojej sprawy ciągle przekierowują.. A jak już ktoś cudem coś wie mówi że zbada sprawę i zadzwoni późniejszym od dwóch dni zero kontaktu ze strony banku TRAGEDIA..
Daga 2016-09-19 20:55
Generalnie ok, porównując do Eurobanku, gdzie wczesniej pracowałam, to pracuje się dużo spokojniej. Dla mnie ważne, że nie ma nadgodzin (b.rzadko) i po 8h mogę iść do domu. Sorry, ale praca to nie całe życie.
4
młokos 2016-09-19 21:08
DOBRZE UŁOŻONy system godzinowy to podstawa rozumiem, dobrze w takim razie że tutaj jest z tym okej, godziny są sztywne i da się to jakoś z życiem pogodzić - ciekawe tylko na jakim konkretnie stanowisku w firmie pracujesz, ja myślę o praktykach w Białymstoku u was w banku
3
Pozdro71 2016-10-24 15:49
Pracowałem 3 miesiące jako młodszy doradca klienta w call center CA, dłużej nie dałbym rady, zacznę od rozmowy kwalifikacyjnej gdzie bardzo miła Pani powiedziała, że będę miał wolne soboty i niedziele, to był mój postulat ze wzgledu na studia zaoczne, miałem wolne weekendy ale tylko w pierwszym miesiącu. Stres, jak ktoś nie jest bardzo bardzo odporny to na starcie mówię, że lekko nie jest, pierwszy miesiąc idzie przeżyć, później mimo, że nie należę do ludzi słabych psychicznie zdarzały się dniówki po których na nastepny dzień przed pracą wymiotowałem. Raczej nie radzę liczyć na pomoc liderów w drugim i nastepnych miesiacach zatrudnienia, przecież jest milion procedur w intranecie, szukaj sobie, znajdź, nie sprawdziłeś to sprawdź. Ogólnie nie pracujesz z ludźmi tylko z słuchawką i komputerem, urlop też zglaszasz przez formularz w intranecie i nie wiesz czy dostaniesz czy nie, przerwy są sprawdzane co do kilku sekund. Wysiada gardło, jak 10 babć zadzwoni zrobić 5 przelewów przez telefon i odczytasz każdej 5 razy 26 cyfrowy nr rachunku. Teraz czekałem na pit-11, nie zdziwiłem się gdy pomimo podania moich aktualnych dnych adresowych, pit został wydany ze starymi danymi, czyli kadry też mają bałagan.
4
ar 2016-12-21 20:25
Czy ktoś mógłby coś napisać o obecnej sytuacji w IT?
6
C-HASZ 2016-12-22 16:41
A konkretnie co Cię interesuje albo jakie stanowiska? Bo tu pracuje kilkaset osób. Generalnie spokój, brak nadgodzin, technologicznie ciekawie, więc dużo ludzi pracuje tu przez wiele lat (ja od 4), kierownika też mam ok. Minus, że nie ma benefitów czy imprez jak w niektórych firmach IT, na szczęście pensja jest ok więc mogę sobie kupić sam.
4
Xandra 2017-01-02 15:58
U mnie nie chcieli zaświadczenia. Generalnie polecam pracodawcę, chociaż żeby było idealnie, to nie powiem ;) Dostałeś się?
4
Aga 2017-02-02 20:15
A coś o pracy na hotline może ktoś powiedzieć? Zarobki? Godziny pracy? Itp.
Karina 2017-02-25 16:51
Ktoś coś może powiedzieć o zarobkach i ew. premiach w CA programistów z kilkuletnim doświadczeniem?
5
Joanna 2017-03-02 11:51
@Xandra możesz opowiedzieć więcej o Twoich doświadczeniach w pracy w Credit Agricole Polska? Chętnie dowiemy się co sprawia, że polecasz pracę w tej firmie.
4
Tomek 2017-04-25 08:33
CC CA to jakiś cyrk na kółkach. Niekompetencja liderow jest wręcz przerażająca. Zero pojęcia o bankowości i działaniach systemów, na których pracują i procesów, które niby wdrażają. Współczuję klientom tego banku i obecnym i przyszłym pracownikom. Pozdrawiam :)
2
Johnny 2017-05-10 21:57
Pozdrowienia dla super kolegów z Łodzi. Jest moc :D
2
Joanna 2017-05-11 10:06
@Tomek czy byłeś/jesteś pracownikiem call center Credit Agricole? Bardzo chętnie dowiemy się więcej o tym jak funkcjonuje ten dział. Wspominasz o niekompetencji liderów. Masz na myśli jakąś konkretną sytuację?
aplikujący 2017-05-22 14:54
Tydzień temu wysłałem CV w odpowiedzi na interesującą mnie ofertę pracy w IT w centrali. Spełniam wszystkie kryteria wskazane w ofercie ale minął tydzień i nikt się nie odezwał. Zastanawiam się czy jeszcze do mnie zadzwonią. Jakie są Wasze doświadczenia jeśli chodzi o pracę działu HR w CA? Ile u nich trwa analiza zgłoszeń, po jakim czasie od złożenia aplikacji do Was dzwonili?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Zniesmaczona 2017-05-26 22:46
Premia?zapomnij o premi, musisz miec 70% wszystkiego kont kredytow kart itd zeby dostac marne grosze plany na 150tys w oddziale gdzie pracują 3os. Jak nie wyrobisz tych 70% choc w 1z produktów nie dostajesz nic...a na starcie mówiono mi ze premie nawet 5tys co miesiąc biora,żart i żenada do tego dyro oszukal mnie z podstawą mialam dostac pewną kwote a dostalam 500zł mniej dowiedzialam sie o tym dostając wypłate...potem dyro sie tlumaczyl ze bank nie wyrazil zgody aby dac mi tyle co chcialam a on zapomnial mi powiedziec,umowe dal do podpisania w mega zamieszaniu i na szybkosci ze nawet nie zczailam ile tam jest i specjalnie szybko szybko to cos nawet nie zaczailam ze iles tam brutto to jest mniej niz sie umawialismy,powiedzialam że nigdy bym sie tam nie zatrudnila za takie marne grosze bo za tyle co mi dali to moge isc do galerii handlowej ciuchy składac a nie miec na sb taką odpowiedzialnosc, system to archaizm a siadasz na kase bez szkoleń gdzie niewiesz co gdzie ciagle wołasz kogos zeby przyszedl i powiedzial jak cos zrobic ale ,,nikt nie ma czasu" ludzie sie wq.....ją dla mnie to stres idąc dobpracy biore tabsy na uspokojenie bo do tego wszystkiego mobing jak cholera aaaa jeszcze 1zaczelam prace podczas zmiany dyrektora mowiac ze w czerwcu mam wykupiona wycieczke zagraniczna i musze miec wolne wszystko ok,nagle nowy dyro mowi ze w tym terminie nie moge jechac bo są dni CA czekam do konca próbnej umowy i adios szkoda czasu żeby tam pracowac calymi dniami jestes w pracy czesto zostaje sie po godzinach,bo np przed samym zamknieciem wejdzie ci jakis frajer który będzie siedzial godz bo pluje sie o cos co nie jest z mojej winy tylko z jego bo nie splacal rat az windykacja mu wjechala...duzo by jeszcze mozna powiedziec na ten temat...szkoda gadac,klamstwa,żenada i stracony czas,nie polecam
1
Zainteresowana 2017-05-30 09:20
A jakie sa godziny pracy konsulatantow hotline?
Xerox 2017-05-31 16:08
To po co pracujesz 10 lat w tej firmie skoro jest tak źle? Albo jesteś takim nieudacznikiem że innej roboty nie znajdziesz.
3
Joanna 2017-06-01 11:36
Wątek służy do zostawiania opinii na temat firmy jako pracodawcy. Nie jest to miejsce do obrażania innych użytkowników wątku lub pracowników firmy. @Xerox jeśli jesteś pracownikiem Credit Agricole Polska to chętnie poznamy Twoją opinię na temat tego jak oceniasz firmę jako pracodawcę i dlaczego. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.
boniek 2017-06-08 18:48
Zazwyczaj firmy dzwonią tak sie w ciagu 2 tygodni, chociaz do mnie pewna korpo odezwała sie po 5 miesiącach (!). Tak czy śmiał rekruterzy spotykają sie z kilkoma najlepszymi kandydatami, a nie z wszystkimi pasującymi, you never know...
3
gosc123 2017-06-13 23:11
Czy praktyki w tym banku są płatne?
zamalo 2017-06-13 23:16
Tak. 700 zł.
Joanna 2017-06-14 08:49
@zamalo mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądają praktyki w Credit Agricole Polska? Czego mogą spodziewać się osoby nimi zainteresowane? Jeśli do działu, w którym pracujesz pojawili się kiedykolwiek praktykanci, to chętnie dowiemy się jak wyglądała ich praca.
Zniesmaczony 2017-06-16 13:35
Serio? Na prawde w XXI wieku nie potrafisz przeczytać umowy? Szkoda, że nie pracuję już w sprzedaży to byś była moją ulubioną klientką....
2
Zniesmaczony 2017-06-16 13:36
*naprawdę
#gruby 2017-06-17 21:04
Pracowałem w CA dość długo: gdy zaczynałem, moja córka miała 5 lat, jak mnie zwalniali - 18. Pierwsze lata były w Lukas Banku. To, co się nie zmieniło, to stabilność zatrudnienia - umowa o pracę, pensja na 28. każdego miesiąca. Niestety, premie roczne z roku na rok coraz słabsze i wszędzie cięcie kosztów, przez co zwolnienia w wielu obszarach, w tym także tzw. strategicznych. Tam, gdzie ja pracowałem, plusem była atmosfera tworzona przez niesamowitych ludzi - fachowców i pasjonatów. Niestety, to jednak przeszłość, bo presja liczb i tabelek wysadziła wielu z siodła: wypalili się i odeszli albo zostali zwolnieni. Poza tym rozpowszechniły się kolesiowskie układy, mobbing, lizusostwo i donosicielstwo. Obecnie, przynajmniej w moim obszarze, na tym polegają tam awanse i przesunięcia na stanowiskach. A wszystko pod szyldem "nowej strategii". Dlatego, pomimo tego, że poświęciłem bankowi kawał życia i serca, nie polecam go nikomu jako pracodawcy.
2
madi 2017-06-23 18:18
Ta firma to jakaś porażka na pewno nie chce z nimi mieć nic wspólnego... odezwali się do mnie z propozycją pracy w call center, obiecywali gruszki na wierzbie- premie ok. nawet dwóch tysięcy, elastyczność etatu( wybór pół czy cały), różne benefity. Jak się okazało po czterech miesiącach podczas których męczyli mnie kiedy moge zrobić szkolenie dwutygodniowe poszłam w końcu na rozmowe ze względu na studia których nie mogę zaniedbać. Co się okazało? Kierowniczka działu jakby była za kare na tej rozmowie w dodatku jakby połkneła kij od szczotki, bardzo się obruszyła na moją odpowiedź na pytanie czego oczekuje od kierownika- odpowiedziałam wprost - chce sie nauczyc budowania relacji z klientem i oczekiwałabym od kierownika tego że musze się zwrócić do niego o pomoc. Bardzo było jej to nie w smak. Oczywiście mysleli że znaleźli osobę która mozna kierować tak aby była na każde zawołanie która nie powie złego słowa. Wprost się zapytała czy jak oddział nie dostanie premii to czy nadal będę się starać.. Na dodatek dużym minusem jest płatność za ubezpieczenie czy multisport - ci którzy poszli by na pół etatu dostają 1050 brutto- ok 760 netto z czego po odliczeniu właśnie tych kosztów zostaje nieco ponad 650. Nie polecam tam pracy nawet wrogowi-omijajcie tą placówkę szerokim łukiem...
2
Ola 2017-07-03 16:58
Czy ktoś wie jakie zarobki są we franczyzie? CA express? Mam tam rozmowe:-)
Lala 2017-07-23 20:09
A w którym odziale robiłaś, może w Poznaniu ?
Zostaw swoją opinię o Credit Agricole Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Credit Agricole Polska