Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

Gdańsk

Opinie o Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

danieel 2015-01-25 17:54:10
W takich firmach jak Dr. Oetker ciężko jest o kompetentność. Mają oni wystarczająco dużo rzeczy na głowie żeby się przejmować zwykłym pracownikiem, a zatrudniają duże ilości osób więc rotacja też jest duża. No i tak jak napisał @Karamba ze zatrudnia się byle kogo z ulicy. Jeżeli ktoś jest ambitny to zatrudni się gdzie indziej.
Witek 2015-02-09 07:25:45
Dr. Oetker posiada naprawdę wielką renomę wśród Polaków a przede wszystkim wśród osób kupujących dane produkty. Nawet jeżeli ktoś nie chce go kupić a zapytać czy dowiedzieć się czegokolwiek to zawsze ma taką możliwość. W dalszej perspektywie czasu chyba warto byłoby u nich podjąć współpracę i mieć to co potrzebne od ręki.
Batman 2015-02-11 09:27:03
Oetker bardzo dobra firma, tylko załoga w Gdańsku nie ta. Czy są czy ich nie ma to żadna różnica. Firma ciągnie dzięki silnemu Logo i wsparciu z Bielefeld. Gdyby firma dopiero startowała, bez w/w rzeczy, z tą załogą, to by nie przetrwała na rynku roku.
Niki 2015-02-14 14:22:22
Prezes Polak to najsłabszy punkt tej firmy. Nadużywa władzy, żeby tylko utrzymać się na stołku i otrzymywać ogromne pieniądze. Chociaż Prezes Niemiec (ten co długo pracuje) też nie jest lepszy, leń i nic więcej. Drugi Prezes Niemiec, może i by chciał i ma potencjał żeby coś zmienć, ale bariera językowa jest zbyt duża. Zresztą Polak, cwaniaczek wszystko robi żeby ten nie zorientował się w tym bajzlu.
babeczka z wiadereczka 2015-02-23 12:55:55
nie rozumiem dlaczego pastwicie się nad panem prezesem, on stara się po prostu utrzymać firmę i dlatego podejmujeczasem zdecydowane decyzje. nie każdemu się to musi podobać, firma jest najwazniejsza a was nikt nie będzie dzieciaki głaskał po główkach. trzeba ciężko pracować! i dlatego ja iodę do Dr. Oetker pracować. są teraz jakieś przyjęcia?
2
pracownik 2015-02-23 20:12:39
Oetker to dobra firma, warto w niej pracować.
tomek 2015-03-09 16:04:55
no dobrze, cieszę się @pracownik, że masz pozytywną opinie o nich ale jednak mnie ciekawi to jak sprawa wygląda w praktyce, bo napisałeś same ohólniki i teraz ciężko jest mi się w tym wszystkim doszukać autentycznosci jednak.. mam nadzieje, że coś zmienicie jeśli chodzi o precezje wypowiedzi na forum.
pracownik 2015-03-10 08:25:34
tomek, a co byś chciał wiedzieć?
Izut 2015-03-25 09:17:22
Kolega nie napisał to ja się odezwę! Chciałbym wiedzieć przede wszystkim na jakie realne zarobki można liczyć i z drugiej strony patrząc jak jest takie wynagrodzenie liczone, czy jest to sama podstawa czy do wyłapania jest jakaś premia miesięczna/kwartalna/roczna... Firma ma odpowiednią markę aby osiągać sukcesy więc chyba warto podjąć u nich tą pracę.
1
pracownik 2015-03-25 10:19:06
premie - to zależy jaki dział i stanowisko.
Płace - ponad przeciętną biorąc pod uwagę region (ale bez szału). Dodatkowo masz bonus wakacyjny i Bożonarodzeniowy (+50% do/pensji).
Czy warto u nich podjąć pracę? jak najbardziej, ale musisz mieć odpowiedni charakter żeby tam pracować. Jak mówił jeden z Prezesów na oficjalnym spotkaniu, nie trzeba być orłem, trzeba mieć charakter - tzn. musisz się słuchać, robić głupie miny jak cię opiepszają i umieć wchodzić w d... - to tak bezpośrednio.
DrOetkereomployer 2015-04-16 11:02:49
Premie-wysokie
Płace- wysokie (ale bez szału)
Wiele bonusów i dodatków wakacyjnych.
Ceny produktów- za wysokie na standardy naszego kraju, co przyczynia sie dotego, iż nie kazdego stac na ich kupowanie.To prawdopodbnie jedyny minus i problem , który potrzebuje rozwiazania.
1
Zorro 2015-04-17 07:33:01
może i produkty Oetker są droższe, ale jakościowo biją konkurencję na głowę. Pizza jest o niebo lepsza niż konkurencji. "Jakość przepisem na sukces",coś za coś.
maciek 2015-04-24 12:23:20
firma generalnie zajmuje się nie tylko wyrobem pizzy, mają przecież wszelkie dodatki do ciast, jakieś budynie itd, ale jakościowo też sa dobre, przynajmniej ja tak uważam, a Wy?
Zotto 2015-04-25 14:50:26
dokladnie, Oetker PL to: pizza,produkty proszkowe (ciasta,kisiele, słodkie chwile itp) i dekoracje do ciast. Produkty są o niebo lepsze, niż konkurencji. A że trochę droższe niektóre ...chyba warto jednak zapłacić za jakość
an 2015-06-30 18:24:32
@zotto, tak, jestem tego samego zdania, częśto na prawdę warto dorzucić parę groszy do kisielu, słodkiej chwili, budyniu czy czegoś takiego i mieć mega smak, nie smakujący żadną chemią chociaz na pewno tam jest. A jak się kupi taniej to czasem zjeść się tego nie da. Ja bardzo polecam produty dr. Oetkera
bowel 2015-06-30 19:33:26
No dobrze, ale czy pizza jest smaczna to już pozostawmy klientom, ja osobiście wolę jednak z innej firmy, tu niestety jak dla mnie za grube ciasto. To forum z opiniami o pracy, to zapytam jak traktuje dr oetker swoich pracowników, czy może macie jakiś super socjal, czy coś w tym stylu. Z góry dzięki za informacje.
karma 2015-08-11 14:33:50
Dr. Oetker Magazynier Magazynu Mroźnego ile taki magazyanier zarabia na reke czy ktos wsie oriejruje? chcialbym aplikowac na to stanowisko ale tylko nie wiem jakie sa warunki takiej pracy i co moga zaoferiowac w zamian za rzsetelna prace jakies benefity dodatkowe pensje za wyrobienie normy albo przerobienie :)
ja 2015-09-12 12:14:40
Witam wszystkich.
Jaką ma podstawę przedstawiciel handlowy w firmie Dr Oetker. Jest oferta pracy i się zastanawiam czy aplikować.

Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś poda średnie zarobki.
7
46yg 2015-09-12 16:14:25
Hej ja byłbym zainteresowany praca w firmie Dr.Oetker ciekawe czy w najbliższym czasie będą prowadzić rekrutację na jakieś stanowisko bo z tego co widziałam to kiedyś szukali magazynierów magazynu mroźnego, elektryka i mechanika w dziale utrzymania ruchu, elektomechanika..wiec mam nadzieje ze wkrótce znów będą kogoś poszukiwać
A 2015-12-27 20:02:42
hej

Czy moze mi ktoś opowiedzieć o rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko biurowe w firmie. Czy pytają o języki obce? jakie jest średnie wynagrodzenie,itp.
Doo 2015-12-27 23:17:01
@A zazwyczaj jest tak, że jeśli na dane stanowisko wymagają znajomości języka, to z pewnością na rozmowie sprawdzą czy nie skłamałeś w swoim cv pisząc, że znasz język. Niestety nie wiem dokładnie jak wygląda u nich rozmowa, ale tak jest w większości.
Margaret 2015-12-28 13:28:18
Brałam udział w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Asystenta Działu Sprzedaży i później prowadzący rozmowę przeszedł na język angielski i zadał kilka pytań w tym języku. W ogłoszeniu była zawarta informacja, iż od kandydata oczekuje się umiejętności porozumiewania się w międzynarodowym środowisku. Ciężko jest stwierdzić, czy będą od Ciebie wymagać znajomości języka, jeśli nie podałeś nazwy konkretnego stanowiska. Nie zawsze przecież praca w biurze wiąże się z koniecznością porozumiewania się w języku obcym. Jeśli chodzi o kwestie wynagrodzenia to kandydat miał podać wynagrodzenie, która by go interesowało. Jest to praktyka stosowana w większości firmach.
1
dffdd 2015-12-30 02:24:33
ja pamietam ze swego czasu w firmie Dr. Oetker prowadzona była rekrutacja na wiele stanowsik m.in. inzyniera produckji, czekam na nowe oferty od nich..
honey 2016-01-16 04:23:35
pojawiły się oferty @dffdd na stanowiska młodszych przedstawicieli handlowych ds. obsługi sieci i po prostu na PH, zatrudniają w opraciu o umowę o pracę, więc próbuj jak chcesz :)
buka 2016-01-18 12:30:11
@honey taki przedstawiciel ma duże cele ale dobrą sytuacją bo jest wysoka rozpoznawalność marki. z tego co się orientuję to dają premie i pakiet medyczny
prosto 2016-01-20 12:37:18
@buka tak, zgadza się. firma prężnie działa od ponad 100 lat, to o czymś świadczy. poza tym każdy lubi ich produkty. dają pond to pakiet socjalny i samochód dla przedstawiciela handlowego
fajo 2016-01-22 14:07:03
No to fakt, że taki przedstawiciel ma już ułatwioną pracę, bo raczej nikomu nie trzeba tłumaczyć jakie są produkty i co to dokładnie za marka. Oprocz samochodu służbowego jest też telefon oraz palmtop. Żeby się lepiej pracowało :)
lonny 2016-01-24 14:17:43
@fajo, no to całkiem bogate te narzedzia pracy, zwłaszcza plamtop mnie urzekł. W sumie praca łatwa, bo produkty takie jak gotowe pizze - ristorante, czy gotowe mieszanki na ciasta od dr. oetkera sprzedaja sie jak świeze bułeczki.
nox 2016-01-26 14:31:35
Jednak praca sama w sobie do lekkich nie należy lonny. Wiele ogłoszeń do dr oetkera nie ma, raptem przedstawicieli poszukują, ale powinni zwiększyć podstawy na których się pracuje
HUgo 2016-03-09 08:59:31
Jakimi autami jeżdżą PH?
henryk 2016-03-09 10:09:12
takich szczegółowych informacji @HUgo to raczej Ci tutaj nikt nie poda ale myślę, że jak na taką firmę to nie powinno być źle :) szczególnie jest celujesz na PH ds. obslugi sieci międzynarodowych
HUgo 2016-03-09 18:58:31
szczegółowych informacji??? przecież nie pytam o zarobki prezesa. nie widzę w tym nic nadzwyczajnego a pytanie zadałem, ponieważ bardzo długo nie widziałem ich PH i firmowych samochodów (kiedyś były oklejone Corsy), czyżby teraz nie były obrandowane?
toto 2016-03-12 17:36:05
Widziałem, że oprócz przedstawicieli handlowych szukają elektromechanika w Gdańsku @honey posiadającego uprawnienia SEP i językiem angielskim. Fajnie, że oferują umowę o pracę i dodatkowe pakiety socjalny i medyczny. Szczególnie ten drugi jest przydatny, bo wiemy jak wygląda w Polsce opieka medyczna... Czy ktoś wie, czy w przypadku PH również można na nie liczyć?
Corponumerekenty 2016-03-22 14:03:51
Nigdy nie było Cors, zawsze fiesty i zawsze oklejone. I nie ma znaczenia czy sieci czy detal bo zawsze takie same auta dla ph. Za kilometry w celach prywatnych firmie placisz i jest to układ i dobry i uczciwy, bo za relatywnie smieszne pieniądze masz samochód do swojej dyspozycji. Telefon bez szału, ale z wystarczajacym limitem, jezeli nie bedziesz wysylal smsow na sexline albo do wróżbity Teodora, to nie zapłacisz za przekroczenie limitu. Zarobki moge tu napisac, ale i tak usunie administrator ;) Prawda jest taka ze relatywnie przecietne, zreszta zadna firma ktora sama sie b.dobrze sprzedaje nie musi placic dobrze ph. Pracowalem w wielu firmach i musze powiedziec ze w Dr.Oetker jest pod wieloma wzgledami naprawde spoko, ale sa i rzeczy które ciężko zrozumieć i takie ktore trudno zaakceptowac, wiadomo jak wszedzie. Klimat calkowicie kolporacyjny, firma rodzinna ale zarządzanie fullcorpo ;) ale nie ma się co dziwic, Dr.Oetker jest i wielki i miedzynarodowy, inaczej sie nie da opanowac takiego folwarku. Ph dostaje narzędzia, szkolenia, dobre produkty do sprzedawania no i płacą mu za to tak jak płacą (targety sa takie jaki udział firmy w rynku, na prawde nie małe, w przeciwieństwie do płac :) W mojej ocenie w Dr.Oetker wypłaty sa przecietne w stosunku do b.wysokich standardow firmy i do tego co placi konkurencja, przy mniejszych wymaganiach i niższej sprzedaży. Dorobic się tu nie dorobisz, ale na zycie wystarcza. Nikt nie obiecuje zreszta ze bedzie łatwo czy bogato, raczej od poczatku wiadomo na czym stoisz i nikt nie opowiada bajek.
Po pierwszej rozmowie z szefowa działu sprzedaży bedzie dla ciebie jasne gdzie sie znalazles i w jakim charakterze :) Moze i bedziesz miał kogos kto twierdzi ze jest twoim przełożonym i bedzie kogos takiego udawał, ale wiec jedno, ze w dziale sprzedaży Dr.Oetker, szef jest TYLKO jeden i jest nim kobieta... Cała reszta to przytakująca świta Toudich. Wiec na wszelki wypadek o zdanie pytaj zawsze szefowej, bo moze sie okazac ze twój niby przełożony wysle cie na manowce, za co ty bekniesz nie on... Atmosfere robia ludzie nie marka czy logo, wiec wiadomo ze w kazdym regionie jest inaczej, ale ci koledzy ze stażem co pracuja dlużej niz ja mowia ze tych kumatych szefów, którzy mieli swoje zdanie i potrafili przekonac szefostwo do czegos juz nie ma. Zostali juz tylko ci b.elastyczni, ale przeciez ph musi posiadac umiejetnosci interpersonalne, wiec jak ktos sie nie potrafi znaleźć, niech sie w ogole do handlu nie pcha. Mnie na razie pasi, robie swoje i mam gdzies nerwowe uwagi mojego wystraszonego wszystkim do okola, bossa... pozdrawiam wszystkich ph na swiecie!
1
hon 2016-03-22 17:38:02
z tego co wiem to u nich można liczyć na opiekę medyczną w ramach ubezpieczenia, PH są normalnie zatrudniani na umowę o pracę więc to jak najbardziej przysługuje
toja 2016-04-23 14:36:02
Hej
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda rozmowa na stanowisko ph ds sieci.
POzdrawiam
kol 2016-04-23 14:37:55
przede wszystkim musisz wyglądać profesjonalnie, rozmowa też jest przeprowadzana przez doświadczonych HRowców, sprawdzana jest znajomość angielskiego jak również branży, no i musisz coś wiedzieć o firmie a przynajmniej to o tobie dobrze świadczy
toja 2016-04-23 14:48:43
A jakie są zarobki podstawa i premia - co się na nią składa?
****** 2016-04-29 13:57:25
Pani Halinka jest tym zawodowym HR- owcem ze znajomością angielskiego ? no bez jaj proszę :)
eryk 2016-05-05 11:48:18
hm, nie znam Pani Halinki, ale widocznie tak jest :) firma chyba nie zatrudnia byle kogo
galaretka 2016-05-05 14:38:41
Pani Halinka jest jedyna i niepowtarzalna :) posiada wiele umiejętności innych niż znajomości języka :)
co do zatrudniania ludzi to różnie to bywa jak w każdej firmie.Są gwiazdy i pajace - tych drugich tutaj nie brakuje:)
ciekawski 2016-05-12 16:03:32
możecie coś więcej napisać o regionalnym T.M ? podobno nieciekawa postać ?
1
halina 2016-05-31 13:17:32
"ciekawski" - niestety TM to złosliwy pseudo manager - nie polecam - ciężki przypadek.Koleś ma wysokie mniemanie o sobie a ludzie się z niego śmieją - playboy dla mocno ubogich.
2
galaretka 2016-06-01 16:29:26
to taka dziwna firma z różnymi układami i układzikami / poza logo to środku słabo
mak 2016-06-02 23:15:39
nie wiem czy firma nadal działa, bo ciężko się o nich czegokolwiek w internecie dowiedzieć. Może ktoś z was ma pojęcie na temat zatrudnienia u nich, warunków?
ciasteczko kokosowe 2016-06-09 11:22:31
firma istnieje i ma się dobrze ale nie zmienia to faktu, że to firma obiboków :)
mak 2016-06-09 12:12:48
no i jest nowa oferta! tym raze jako Pracownik ds. Logistyki.
th 2016-07-06 21:58:18
Młodszy Analityk Finansowy (Gdańsk) - czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tym stanowisku? Jak wygląda praca i jaka jest płaca?
bbn 2016-07-06 22:23:56
@th a czy opszukują teraz właśnie takiej osoby o której piszesz? bo powiem szczerze nie widziałam
ania 2016-07-10 10:58:07
To aplikuj, jezeli podoba ci sie ofert i spelniasz warunki jakie napisali w ofercie. Ja aplikowalam na produkcje tak naprawde mam dosiwadczenie w branży spożywczej, mam aktualna ksiażeczke sanepidowską, mam nadzieję, ze sie odezka, wiecie jaka oferujna na start umowe?
Zostaw swoją opinię o Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.