Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

zdjecie uzytkownika
Piorun - 2014-04-21 17:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Strzała, w Gdańsku było kres przedświąteczny i produkcja przedświąteczna z tego powodu pewnie obsuwka. Dzowoń od jutra do Halinki do skutku, najwyżej Cie objedzie.
zdjecie uzytkownika
Roter - 2014-05-12 08:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne, że duża firma może mieć takie obsuwki przy rekrutacji. Ale bądź co bądź i tak nie jest najgorzej z nimi
zdjecie uzytkownika
Karamba - 2014-05-15 13:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdańsk to głęboka komuna, aż dziw że właściciele utrzymują taki twór.
zdjecie uzytkownika
turlej - 2014-05-15 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@strzała i jak wygląda obecnie Twoja sprawa z rekrutacją? bo w sumie już połowa maja, więc raczej po rekrutacji
zdjecie uzytkownika
strzała - 2014-05-20 14:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja sprawa z rekrutacją nie wygląda wcale... niestety. kilka dni po tym poście dostałem info mailem, że... mi bardzo dziękują, więc nawet zaszczytu rozmowy nie dostąpiłem. cóż, takie życie.
zdjecie uzytkownika
Karamba - 2014-05-20 15:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzisz strzała, bo się źle zabrałeś do rzeczy. Trzeba było iść osobiście do Pani (usunięte przez administratora)/Dr. Kadr/.Znam osobę która poszła z partyzanta z CV i pracę dostała.A tak, wysyłając cv via E-mail jest całkowicie anonimowy.
zdjecie uzytkownika
turlej - 2014-06-26 23:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karamba - 2014-05-20 15:40:56]:
no to chyba jedna taka firma na sto. Bo zazwyczaj jak nie mają ogłoszenia na stanowisko pracy to nawet nie rozmawiają z kandydatami
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2014-06-27 08:11:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni raczej nie ogłaszają jak mają wakat. Wszystko rozgrywa się za murami.Znajomi, rodzina itp. Firma jest dobra,to i cięzko się dostać. Dlatego warto tam się przejść od czasu do czasu osobiście i zapytać o "rekrutacje".
zdjecie uzytkownika
turlej - 2014-06-28 00:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lolek - 2014-06-27 08:11:59]:
to dobrze wiedzieć... w sumie to już chyba dość popularne w Polsce, że dobre oferty z rynku szybko znikają
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-08-24 19:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam pracy w Gdańsku. Firma jest bardzo dobra, ale do kadry kierowniczej to delikatnie mówiąc firma szczęścia nie ma. Praca w Łebczu jak najbardziej.
zdjecie uzytkownika
kinol - 2014-08-25 13:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ola - 2014-08-24 19:03:36]:
po ostatnich komentarzach spodziewać się można , że raczej nikt w Oetkerze na stanowiska kierownicze nie liczy, bo prawie niemożliwe jest je dostać. Jeżeli chodzi o niższe stanowiska to jak dla mnie praca jest znośna. Momentami jest ciężko, ale nie jakoś ponadnormowo. Tylko oczywiście to nieszczęsne kierownictwo
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-08-26 05:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kinol - to może napisz jeszcze co robisz w tej znośnej pracy
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-09-30 12:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Halina - 2014-08-26 05:59:13]:
to może Ty @Halina napisz co w Dr.Oetker jest pracą ponad Twoje siły, bo rozumiem , że taki miał być wydźwięk Twojej prośby o odpowiedź. Nikt nie mówi , że jest tutaj łatwo, ale nie jest wcale trudniej niż w innych firmach, więc myślę, że nie ma co z siebie na siłę robić męczennika. Pozdrawiam i czekam na odp.
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-10-19 18:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pracy ponad moje siły. W Oetker delikatnie mówiąc nikt się nie przemęcza. Liczy się włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podlizywanie, bo 75% załogi pracuje tam z przypadku, bez kwalifikacji, to i podatność na wazelinę jest duże.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-22 09:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś mi może coś powiedzieć na temat przełożonych mam tu na mysli brygadzistów ( brygadzistki),czy wspierają pracowników czy też liczą tylko swoje i bronią własnych 4 liter. na kogo trzeba uważać??
zdjecie uzytkownika
foka - 2014-10-25 00:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2014-10-22 09:20:41]:
co do brygadzistek i brygadzistów pewnie wiele osób ma tu swoich faworytów oraz takich za którymi wyjątkowo nie przepadają. Jak dla mnie to każde z nich na swój sposób stara się dobrze wykonywać swoją pracę. Niestety na tym stanowisku wiele znaczy charakter tych osób, a na ten już niestety nikt nie z pracowników wpływu nie ma
zdjecie uzytkownika
czaki - 2014-11-12 02:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [foka - 2014-10-25 00:00:01]:
nie chodzi o to , aby wykonywali swoją pracę na swój sposób dobrze. Ważne , żeby robili to co kierownictwo im każe a przy okazji nie robili sobie wrogów wśród zwykłych pracowników, co nie jest jakoś niesamowicie trudne przy odrobinie chociaż dobrej woli . Jeśli nie potrafią to może nie jest praca dla nich
zdjecie uzytkownika
Drino - 2014-11-26 09:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielam zdanie kolegi - jeżeli ktoś podjął już pracę to musi się wykazać nieco własną inwencją twórczą i podjąć ryzyko pracowania w swoim stylu. Najważniejszy i tak jest cel, którym jest jakby nie było odnoszenie jak najwyższych wyników. Każdemu o to chodzi i jeden sobie wybierze taką formę pracy inny inną - to normalne.
zdjecie uzytkownika
Karamba - 2014-12-02 13:00:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma stabilna, międzynarodowa z rozwiniętym socjalem. Jedyny minus to załoga w Gdańsku. Niekompetentni ludzie, którzy tam pracują ze względu komunistyczny Dział Kadr, który nic nie ma wspólnego z nowoczesnym HR i rekrutacją. Zatrudniają kogo popadnie, po znajomości, z ulicy i efekt jest jaki jest.
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2014-12-25 07:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kompetencje wodzów w Oetker pozostawiają dużo do życzenia, gdyby nie silne logo to nie mieliby się chwalić. Ale widocznie w Bilefeld im to odpowiada, zyski są, biznes się kreci to gitara :-).
zdjecie uzytkownika
Piorun - 2015-01-11 11:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tzw "Prezes" (usunięte przez administratora) jest bardzo kompetentny. Oprócz tabelek z Controlingu, to za wiele się nie orientuje w temacie podległych mu działów. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
danieel - 2015-01-25 17:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takich firmach jak Dr. Oetker ciężko jest o kompetentność. Mają oni wystarczająco dużo rzeczy na głowie żeby się przejmować zwykłym pracownikiem, a zatrudniają duże ilości osób więc rotacja też jest duża. No i tak jak napisał @Karamba ze zatrudnia się byle kogo z ulicy. Jeżeli ktoś jest ambitny to zatrudni się gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Witek - 2015-02-09 07:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dr. Oetker posiada naprawdę wielką renomę wśród Polaków a przede wszystkim wśród osób kupujących dane produkty. Nawet jeżeli ktoś nie chce go kupić a zapytać czy dowiedzieć się czegokolwiek to zawsze ma taką możliwość. W dalszej perspektywie czasu chyba warto byłoby u nich podjąć współpracę i mieć to co potrzebne od ręki.
zdjecie uzytkownika
Batman - 2015-02-11 09:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oetker bardzo dobra firma, tylko załoga w Gdańsku nie ta. Czy są czy ich nie ma to żadna różnica. Firma ciągnie dzięki silnemu Logo i wsparciu z Bielefeld. Gdyby firma dopiero startowała, bez w/w rzeczy, z tą załogą, to by nie przetrwała na rynku roku.
zdjecie uzytkownika
Niki - 2015-02-14 14:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes Polak to najsłabszy punkt tej firmy. Nadużywa władzy, żeby tylko utrzymać się na stołku i otrzymywać ogromne pieniądze. Chociaż Prezes Niemiec (ten co długo pracuje) też nie jest lepszy, leń i nic więcej. Drugi Prezes Niemiec, może i by chciał i ma potencjał żeby coś zmienć, ale bariera językowa jest zbyt duża. Zresztą Polak, cwaniaczek wszystko robi żeby ten nie zorientował się w tym bajzlu.
zdjecie uzytkownika
babeczka z wiadereczka - 2015-02-23 12:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie rozumiem dlaczego pastwicie się nad panem prezesem, on stara się po prostu utrzymać firmę i dlatego podejmujeczasem zdecydowane decyzje. nie każdemu się to musi podobać, firma jest najwazniejsza a was nikt nie będzie dzieciaki głaskał po główkach. trzeba ciężko pracować! i dlatego ja iodę do Dr. Oetker pracować. są teraz jakieś przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-23 20:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oetker to dobra firma, warto w niej pracować.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-09 16:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobrze, cieszę się @pracownik, że masz pozytywną opinie o nich ale jednak mnie ciekawi to jak sprawa wygląda w praktyce, bo napisałeś same ohólniki i teraz ciężko jest mi się w tym wszystkim doszukać autentycznosci jednak.. mam nadzieje, że coś zmienicie jeśli chodzi o precezje wypowiedzi na forum.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-10 08:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tomek, a co byś chciał wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Izut - 2015-03-25 09:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolega nie napisał to ja się odezwę! Chciałbym wiedzieć przede wszystkim na jakie realne zarobki można liczyć i z drugiej strony patrząc jak jest takie wynagrodzenie liczone, czy jest to sama podstawa czy do wyłapania jest jakaś premia miesięczna/kwartalna/roczna... Firma ma odpowiednią markę aby osiągać sukcesy więc chyba warto podjąć u nich tą pracę.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-25 10:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
premie - to zależy jaki dział i stanowisko.
Płace - ponad przeciętną biorąc pod uwagę region (ale bez szału). Dodatkowo masz bonus wakacyjny i Bożonarodzeniowy (+50% do/pensji).
Czy warto u nich podjąć pracę? jak najbardziej, ale musisz mieć odpowiedni charakter żeby tam pracować. Jak mówił jeden z Prezesów na oficjalnym spotkaniu, nie trzeba być orłem, trzeba mieć charakter - tzn. musisz się słuchać, robić głupie miny jak cię opiepszają i umieć wchodzić w d... - to tak bezpośrednio.
zdjecie uzytkownika
DrOetkereomployer - 2015-04-16 11:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Premie-wysokie
Płace- wysokie (ale bez szału)
Wiele bonusów i dodatków wakacyjnych.
Ceny produktów- za wysokie na standardy naszego kraju, co przyczynia sie dotego, iż nie kazdego stac na ich kupowanie.To prawdopodbnie jedyny minus i problem , który potrzebuje rozwiazania.
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2015-04-17 07:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może i produkty Oetker są droższe, ale jakościowo biją konkurencję na głowę. Pizza jest o niebo lepsza niż konkurencji. "Jakość przepisem na sukces",coś za coś.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-04-24 12:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma generalnie zajmuje się nie tylko wyrobem pizzy, mają przecież wszelkie dodatki do ciast, jakieś budynie itd, ale jakościowo też sa dobre, przynajmniej ja tak uważam, a Wy?
zdjecie uzytkownika
Zotto - 2015-04-25 14:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie, Oetker PL to: pizza,produkty proszkowe (ciasta,kisiele, słodkie chwile itp) i dekoracje do ciast. Produkty są o niebo lepsze, niż konkurencji. A że trochę droższe niektóre ...chyba warto jednak zapłacić za jakość
zdjecie uzytkownika
an - 2015-06-30 18:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zotto, tak, jestem tego samego zdania, częśto na prawdę warto dorzucić parę groszy do kisielu, słodkiej chwili, budyniu czy czegoś takiego i mieć mega smak, nie smakujący żadną chemią chociaz na pewno tam jest. A jak się kupi taniej to czasem zjeść się tego nie da. Ja bardzo polecam produty dr. Oetkera
zdjecie uzytkownika
bowel - 2015-06-30 19:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, ale czy pizza jest smaczna to już pozostawmy klientom, ja osobiście wolę jednak z innej firmy, tu niestety jak dla mnie za grube ciasto. To forum z opiniami o pracy, to zapytam jak traktuje dr oetker swoich pracowników, czy może macie jakiś super socjal, czy coś w tym stylu. Z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
karma - 2015-08-11 14:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dr. Oetker Magazynier Magazynu Mroźnego ile taki magazyanier zarabia na reke czy ktos wsie oriejruje? chcialbym aplikowac na to stanowisko ale tylko nie wiem jakie sa warunki takiej pracy i co moga zaoferiowac w zamian za rzsetelna prace jakies benefity dodatkowe pensje za wyrobienie normy albo przerobienie :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-09-12 12:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam wszystkich.
Jaką ma podstawę przedstawiciel handlowy w firmie Dr Oetker. Jest oferta pracy i się zastanawiam czy aplikować.

Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś poda średnie zarobki.
zdjecie uzytkownika
46yg - 2015-09-12 16:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ja byłbym zainteresowany praca w firmie Dr.Oetker ciekawe czy w najbliższym czasie będą prowadzić rekrutację na jakieś stanowisko bo z tego co widziałam to kiedyś szukali magazynierów magazynu mroźnego, elektryka i mechanika w dziale utrzymania ruchu, elektomechanika..wiec mam nadzieje ze wkrótce znów będą kogoś poszukiwać
zdjecie uzytkownika
A - 2015-12-27 20:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej

Czy moze mi ktoś opowiedzieć o rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko biurowe w firmie. Czy pytają o języki obce? jakie jest średnie wynagrodzenie,itp.
zdjecie uzytkownika
Doo - 2015-12-27 23:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@A zazwyczaj jest tak, że jeśli na dane stanowisko wymagają znajomości języka, to z pewnością na rozmowie sprawdzą czy nie skłamałeś w swoim cv pisząc, że znasz język. Niestety nie wiem dokładnie jak wygląda u nich rozmowa, ale tak jest w większości.
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
"Wywiad z Łukasz Idziński - Młodszy Specjalista ds. Marketingu i Komunikacji w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o."
Kiedy i w jakich okolicznościach powstała firma Dr. Oetker Polska? W dużym skrócie, Dr. Oetker Polska to firma z ponad osiemdziesięcioletnią tradycją na polskim rynku. Specjalizujemy się w produkcji ciast, proszków do pieczenia, dodatków, deserów, dekoracji do ciast, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została założona w 1922 roku w Gdańsku.   Nawiązując do ostatniego zdania, czy wciąż pracują Państwo w tej samej siedzibie? Wciąż jesteśmy w tym samym miejscu, w tej samej siedzibie. Po II wojnie światowej zakład w Polsce  został przejęty przez Gdańskie Zakłady Środków Odżywczych, ale w wyniku transformacji gospodarczych, od 1994 roku działamy,  jako Dr. Oetker Polska.   Z czego są Państwo najbardziej dumni? Na pewno jesteśmy dumni z jakości naszych produktów. Drugi powód do dumy to fakt, że mamy rozpoznawalną markę darzoną dużym zaufaniem przez Konsumentów.   A inne kwestie? Mogę powiedzieć, że  Dr. Oetker, aby móc zagwarantować i systematycznie podnosić jakość oraz bezpieczeństwo produktów, swoją działalność...
zdjecie uzytkownika
Margaret - 2015-12-28 13:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [A - 2015-12-27 20:02:42]:
Brałam udział w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Asystenta Działu Sprzedaży i później prowadzący rozmowę przeszedł na język angielski i zadał kilka pytań w tym języku. W ogłoszeniu była zawarta informacja, iż od kandydata oczekuje się umiejętności porozumiewania się w międzynarodowym środowisku. Ciężko jest stwierdzić, czy będą od Ciebie wymagać znajomości języka, jeśli nie podałeś nazwy konkretnego stanowiska. Nie zawsze przecież praca w biurze wiąże się z koniecznością porozumiewania się w języku obcym. Jeśli chodzi o kwestie wynagrodzenia to kandydat miał podać wynagrodzenie, która by go interesowało. Jest to praktyka stosowana w większości firmach.
zdjecie uzytkownika
dffdd - 2015-12-30 02:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pamietam ze swego czasu w firmie Dr. Oetker prowadzona była rekrutacja na wiele stanowsik m.in. inzyniera produckji, czekam na nowe oferty od nich..
zdjecie uzytkownika
honey - 2016-01-16 04:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiły się oferty @dffdd na stanowiska młodszych przedstawicieli handlowych ds. obsługi sieci i po prostu na PH, zatrudniają w opraciu o umowę o pracę, więc próbuj jak chcesz :)
zdjecie uzytkownika
buka - 2016-01-18 12:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@honey taki przedstawiciel ma duże cele ale dobrą sytuacją bo jest wysoka rozpoznawalność marki. z tego co się orientuję to dają premie i pakiet medyczny
zdjecie uzytkownika
prosto - 2016-01-20 12:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@buka tak, zgadza się. firma prężnie działa od ponad 100 lat, to o czymś świadczy. poza tym każdy lubi ich produkty. dają pond to pakiet socjalny i samochód dla przedstawiciela handlowego
zdjecie uzytkownika
fajo - 2016-01-22 14:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to fakt, że taki przedstawiciel ma już ułatwioną pracę, bo raczej nikomu nie trzeba tłumaczyć jakie są produkty i co to dokładnie za marka. Oprocz samochodu służbowego jest też telefon oraz palmtop. Żeby się lepiej pracowało :)
zdjecie uzytkownika
lonny - 2016-01-24 14:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@fajo, no to całkiem bogate te narzedzia pracy, zwłaszcza plamtop mnie urzekł. W sumie praca łatwa, bo produkty takie jak gotowe pizze - ristorante, czy gotowe mieszanki na ciasta od dr. oetkera sprzedaja sie jak świeze bułeczki.
zdjecie uzytkownika
nox - 2016-01-26 14:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednak praca sama w sobie do lekkich nie należy lonny. Wiele ogłoszeń do dr oetkera nie ma, raptem przedstawicieli poszukują, ale powinni zwiększyć podstawy na których się pracuje

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert