Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

Gdańsk

Opinie o Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

Corponumerekenty 2016-03-22 14:03
Nigdy nie było Cors, zawsze fiesty i zawsze oklejone. I nie ma znaczenia czy sieci czy detal bo zawsze takie same auta dla ph. Za kilometry w celach prywatnych firmie placisz i jest to układ i dobry i uczciwy, bo za relatywnie smieszne pieniądze masz samochód do swojej dyspozycji. Telefon bez szału, ale z wystarczajacym limitem, jezeli nie bedziesz wysylal smsow na sexline albo do wróżbity Teodora, to nie zapłacisz za przekroczenie limitu. Zarobki moge tu napisac, ale i tak usunie administrator ;) Prawda jest taka ze relatywnie przecietne, zreszta zadna firma ktora sama sie b.dobrze sprzedaje nie musi placic dobrze ph. Pracowalem w wielu firmach i musze powiedziec ze w Dr.Oetker jest pod wieloma wzgledami naprawde spoko, ale sa i rzeczy które ciężko zrozumieć i takie ktore trudno zaakceptowac, wiadomo jak wszedzie. Klimat calkowicie kolporacyjny, firma rodzinna ale zarządzanie fullcorpo ;) ale nie ma się co dziwic, Dr.Oetker jest i wielki i miedzynarodowy, inaczej sie nie da opanowac takiego folwarku. Ph dostaje narzędzia, szkolenia, dobre produkty do sprzedawania no i płacą mu za to tak jak płacą (targety sa takie jaki udział firmy w rynku, na prawde nie małe, w przeciwieństwie do płac :) W mojej ocenie w Dr.Oetker wypłaty sa przecietne w stosunku do b.wysokich standardow firmy i do tego co placi konkurencja, przy mniejszych wymaganiach i niższej sprzedaży. Dorobic się tu nie dorobisz, ale na zycie wystarcza. Nikt nie obiecuje zreszta ze bedzie łatwo czy bogato, raczej od poczatku wiadomo na czym stoisz i nikt nie opowiada bajek.
Po pierwszej rozmowie z szefowa działu sprzedaży bedzie dla ciebie jasne gdzie sie znalazles i w jakim charakterze :) Moze i bedziesz miał kogos kto twierdzi ze jest twoim przełożonym i bedzie kogos takiego udawał, ale wiec jedno, ze w dziale sprzedaży Dr.Oetker, szef jest TYLKO jeden i jest nim kobieta... Cała reszta to przytakująca świta Toudich. Wiec na wszelki wypadek o zdanie pytaj zawsze szefowej, bo moze sie okazac ze twój niby przełożony wysle cie na manowce, za co ty bekniesz nie on... Atmosfere robia ludzie nie marka czy logo, wiec wiadomo ze w kazdym regionie jest inaczej, ale ci koledzy ze stażem co pracuja dlużej niz ja mowia ze tych kumatych szefów, którzy mieli swoje zdanie i potrafili przekonac szefostwo do czegos juz nie ma. Zostali juz tylko ci b.elastyczni, ale przeciez ph musi posiadac umiejetnosci interpersonalne, wiec jak ktos sie nie potrafi znaleźć, niech sie w ogole do handlu nie pcha. Mnie na razie pasi, robie swoje i mam gdzies nerwowe uwagi mojego wystraszonego wszystkim do okola, bossa... pozdrawiam wszystkich ph na swiecie!
9
toja 2016-04-23 14:36
Hej
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda rozmowa na stanowisko ph ds sieci.
POzdrawiam
toja 2016-04-23 14:48
A jakie są zarobki podstawa i premia - co się na nią składa?
1
ciekawski 2016-05-12 16:03
możecie coś więcej napisać o regionalnym T.M ? podobno nieciekawa postać ?
6
galaretka 2016-06-01 16:29
to taka dziwna firma z różnymi układami i układzikami / poza logo to środku słabo
ciasteczko kokosowe 2016-06-09 11:22
firma istnieje i ma się dobrze ale nie zmienia to faktu, że to firma obiboków :)
3
th 2016-07-06 21:58
Młodszy Analityk Finansowy (Gdańsk) - czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tym stanowisku? Jak wygląda praca i jaka jest płaca?
beks 2016-08-04 23:35
Ha ha ha...po treści wnioskuje że masz brak wiedzy co do "profesjonalizmu" osob prowadzących rekrutację:)
q 2016-08-12 12:41
Jaka podstawa brutto dla młodszego ph na detalu ? Mam teraz 3200 + premie i nie wiem, czy opłaca się iść na rozmowę.
1
Tomek 2016-08-12 18:27
W Łebczu do Oetkera przyjęli ok 40 osób z Ukrainy na produkcję (produkcja pizzy). Oczywiście przez agencję pośrednictwa pracy dzięki czemu ponoć nieźle podnieśli wydajność (czytaj tempo pracy). Także wiecie wszyscy szeregowi pracownicy co was w przyszłości czeka.
Nie wiem jak teraz, ale jeszcze w tamtym roku zarobki (na produkcji) były na poziomie ok. 2000 brutto.
Jak pod tym względem jest w Gdańsku?
1
zwolniony 2016-08-16 22:00
sprzedają pizzę do biedronki i lidla to muszą zatrudniać ukrainców
Jozef 2016-08-23 22:59
Witam,
nie mieszkam w pomorskim więc zupełnie nie orientuję się jakie tam pensje u Was są. Ile przykładowo grafik w dziale marketingu w Oetker mógłby powiedzieć na rozmowie? Będę wdzięczny za odpowiedzi :)
Żubr 2016-09-22 13:22
Młodszy PH ds kanału tradycyjnego - czym różni się od innych? Trochę to określenie "młodszy" pachnie słabymi zarobkami... da się przekraczać regularnie 3k na łapkę? Ciekawe czy nie trzeba jeździć po jakichś dziurach i sklepach widmach które się zamykają...
kama 2016-09-22 13:34
To i jak zapytam ale o staż podobno zatrudniają na 18 miesięcy ale czy ktoś wie ile za to płacą?
Pracownik 2016-10-28 16:17
Część osób z produkcji w Gdańsku do wywalenia dla oczyszczenia atmosfery. Dział zasypy bez komentarza. Debilizm!! Czas szukać nowej pracy
1
ELVIS 2016-12-15 15:44
Ostatnio jeden debil złożył wypowiedzenie więc teraz już jest spoko Powodzenia w nowej pracy
2
ELVIS 2016-12-15 16:37
Powodzenia w szukaniu nowej pracy A za obrazę pracowników to możesz odpowiedzieć przed sądem więc radzę powstrzymać się od takich sformułowań jak DEBILIZM Skoro musisz szukać nowej pracy to sam jesteś chyba debilem który nie potrafi współpracować z innymi
4
Waldek 2016-12-18 14:33
Oetker w Gdańsku /biura/ to zaawansowana komuna, mobbing, wazeliniarstwo i donoszenie na siebie nawzajem. Z zewnątrz silne logo, pożądana firma a w środku katastrofa.
9
Ajaja 2017-01-05 19:43
Jak jest kazdy widzi ale nie kazdy chce zobaczyc, prawda w koncu wyjdzie na jaw, pozdro dla bialej gwiazdy
3
Nikoś 2017-01-11 15:38
Człowieku jak jesteś słaby to nie wylewaj złości na firmę, która Cię zatrudniała i dzięki temu miałeś kasę. Oetker to duża i prężna firma, która poradzi sobie ale Ty jak będziesz dalej prowadził takę metodę opluwania możesz mieć poważne kłopoty, pamiętaj.
Waldek 2017-01-16 17:02
Nikoś, nie gorączkuje się tak. Nikt nie twierdzi że firma Dr. Oetker jest zła, wręcz przeciwnie - solidna marka, z duża stabilnością na rynku. Gniot jest w środku, to zupełnie dwie różne rzeczy. Firmę ciągnie logo i wsparcie z Niemiec (procedury, nowości etc.).
3
Nikoś 2017-01-18 14:57
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz ale uważam, że firma jest ok. Jak wyglądają sprawy finansowe firmy mnie nie interesuje. Ja mam wykonywać swoją robotę i dostawać za to kasę. Ale nie można opisywać firmy źle jak się nie zna wielu zagadnień. To jest nieuczciwe.
1
khgfd 2017-02-13 18:21
Chyba wpis dotyczył Ciebie skoro tak urażona postac. Ja tam pracowalem 11 lat i uwazam ze sa glupsi i madrzejsci ale wariatow pare tez jest. Ogolnie w regionie mialem super wspolpracownikow.
Someone 2017-02-19 07:59
Oetker to bardzo dobra firma z tradycjami - oby więcej takich pracodawców.
Stella 2017-02-22 20:47
Aplikuję na stanowisko ph ds sieci międzynarodowych i mam nadzieję, że się dostanę. Lubię tę firmę.
Aneta 2017-03-01 09:05
Czy w firmie Dr. Oetker Polska pracują studenci lub młodzi ludzie wchodzący na rynek pracy?
Z czego są Państwo najbardziej dumni?
Na te i więcej pytań odpowiedzi udzielił nam przedstawiciel firmy Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Więcej informacji na temat procesu rekrutacji do firmy znajdziecie tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,877582,0,0,o_rekrutacji
Nick 2017-03-01 15:39
Obecnie pojawiło się ogłoszenie rekrutacyjne na Kierownik , region Podkarpacie - czy warto aplikować ? jakie standardy i narzędzia pracy są na tym stanowisku i co się podziało z dotychczasowym kierownikiem , z góry dzięki za informacje
1
Aneta 2017-03-02 08:46
@Nick zachęcamy do spróbowania. Na rozmowie kwalifikacyjnej na pewno rekruterzy udzielą Ci wszelkich informacji na temat warunków i narzędzi pracy. Daj znać jeśli zdecydujesz się aplikować! Chętnie poznamy Twoje pierwsze wrażenia o firmie.
brygadzista 2017-03-31 13:27
jak praca brygadzisty tam wygląda jakie zarobki czy warto tam pracować na dzien dzisiejszy? czy awans jest możliwy?
Natalia 2017-04-02 11:13
Dr. Oetker to fajna firma, pracuję tu już kilka lat. Ciągle rozwijają się , wprowadzane są nowe produkty, myślę ,że to tylko na korzyść dla nas. Zresztą opinie na tym forum potwierdzają tylko moje skromne zdanie.
Aneta 2017-04-03 08:43
@Natalia rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w firmie. A co możesz powiedzieć na temat możliwości rozwoju oferowanych przez Dr. Oetker?
Roki 2017-04-04 11:14
bardzo dobra i stabilna firma ze względu na warunki pracy (wysokość pensji, socjal, warunki pracy).
1
Justyna 2017-04-09 20:33
Czy Dr. Oetker ma jakieś nowe przyjęcia do pracy? Może ktoś wie o nowych zatrudnieniach proszę o informacje. Zależy mi na pracy w firmie bo słyszałam dobre opinie.
Tesciowa 2017-06-18 22:30
Ja pracuje w Berlinie od 2 miesiecy dostaje super kase maqm mieszkanie nie mam zadnych klopotow duzo ludzi jest zadowowlona z tej pracy,mialalam problemy kierownik Polski prezes taki sobie len napewno ale wszystko ok jest
Nikoś 2017-06-19 12:04
Dr. Oetker Polska to super firma. To że aktualnie nie ma wielu wypowiedzi potwierdza jedynie ten fakt.
Kuba 2017-06-21 13:45
Dr. Oetker polecam dla mało ambitnych ludzi , w skrócie zero szkoleń rozwijających pracownika. Kierownictwo zakłamane aby zatrudnić pracownika obiecują duże podwyżki i możliwość rozwoju, jednak szybko ujawniają prawdziwą twarz.
5
Nikoś 2017-06-22 12:28
Każda firma ma swoich fanów i wrogów. Pracować gdzieś trzeba, więc pracuję i nie zwracam uwagi na innych.
krejzol 2017-06-22 15:55
Chyba mówimy o dwóch różnych firmach?
Lebczanin 2017-06-22 21:46
Firma działająca tylko pod dyktando (usunięte przez administratora) każda pierdoła jest konsultowana i pod dyktando (usunięte przez administratora) Albo ludzie boją się brać odpowiedzialności za podejmowane decyzję albo (usunięte przez administratora) chce podejmować każda jedna decyzje nawet mało istotną. A jeszcze jedno.. więcej szacunku do nas do pracowników.. ponieważ ktoś na Twoja wyplate.. haruje.. jak wół!
5
Mądrala 2017-06-25 16:39
Dr. Oetker Polska ma bardzo różne opinie na tym wątku i można przypuszczać, że osoby które podpadły w firmie pisząc wylewają swój żal i złość. Ponieważ pracuję tu już dość długo to niejedno widziałem .
2
Domel 2017-06-26 12:15
Witam . Czy znajduję się tutaj osoba ,która pracuje Dr. Oetker (Berlin)??
Bo mam parę pytań :)
Świerzy pracownik 2017-06-29 06:32
Firma bardzo stabilna i rozwojowa, jedyny minus to bardzo plotkarskie, wazelińarskie towarzystwo, które pracuje w Gdańsku w administracji. Niezależnie w firmie warto pracować, to takie miejsce do pracy do emerytury.
1
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. 2017-06-30 09:19 [pracodawca]

Szanowni Państwo,

W związku z licznie pojawiającymi się fikcyjnymi ofertami pracy w zagranicznych oddziałach Spółki Dr. Oetker, prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na publikowane ogłoszenia.

Firma Dr. Oetker Polska nie rekrutuje osób do pracy poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej,  bezpośrednio, jak i pośrednio przy wykorzystaniu pośredników. Jednocześnie informujemy, że  Dr. Oetker:

1.      Nie posiada zakładu produkcyjnego w Berlinie i okolicach,

2.      Nie pobiera żadnych opłat rekrutacyjnych,

3.      Nie pobiera opłat związanych z zakwaterowaniem.

Pragniemy zaznaczyć, że aktualne oferty pracy w Grupie Dr. Oetker są systematycznie zamieszczane na międzynarodowej tablicy ogłoszeń w zakładce kariera, dostępnej na stronie

Inspirujące strony Dr. Oetkera pełne pysznych pomysłów, które sprawdzą się w każdej kuchni.

 

z wyrazami szacunku,

Zarząd Spółki Dr. Oetker Polska

3
Karol 2017-07-02 11:33
Dr. Oetker to spoko firma bez szumu wykonuje swoją robotę. Im mniej zamieszania tym lepiej dla pracowników. Słusznie ktoś tu napisał, że tu można pracować do emerytury.
1
Pedro 2017-07-05 19:34
Do emerytury to możesz pracować jak będziesz synem prezesa. Takie bzdury piszesz, aż wazelina ci cieknie po nogach.
6
Lubiś 2017-07-14 12:08
Fajna , stabilna firma, jak komuś nie pasuje może zmienić
1
Riki 2017-07-15 15:49
Zgadzam sie, bardzo stabilna firma.
2
Nikoś 2017-07-20 09:37
Czy coś nowego dzieje się w firmie? Czy aktualnie nie ma żadnych nowych ofert pracy ? Może ktoś mógłby coś wrzucić na forum. Wiem, że są wakacje i ogólnie mało osób pisze .
elwis 2017-08-05 12:51
Dział zasypy to najciężej pracujący ludzie w firmie i żaden burak nie będzie ich obrażał Nie dość że tyrają ponad siły to jeszcze muszą wysłuchiwać chamskich tekstów nieroba brygadzisty z działu mieszadeł robiącego karierę na ich grzbietach więc po co pisać takie obelgi że są debilami Debilami to są ci którzy piszą takie głupoty
1
Norbert 2017-08-11 17:22
Zdania są bardzo podzielone ponieważ niestety nie wszyscy pracują tak jak tego oczekuje firma. Płace wskazują dobrych pracowników i zaczynają się konflikty!!
Zostaw swoją opinię o Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.