Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-09-30 12:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Halina - 2014-08-26 05:59:13]:
to może Ty @Halina napisz co w Dr.Oetker jest pracą ponad Twoje siły, bo rozumiem , że taki miał być wydźwięk Twojej prośby o odpowiedź. Nikt nie mówi , że jest tutaj łatwo, ale nie jest wcale trudniej niż w innych firmach, więc myślę, że nie ma co z siebie na siłę robić męczennika. Pozdrawiam i czekam na odp.
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-10-19 18:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pracy ponad moje siły. W Oetker delikatnie mówiąc nikt się nie przemęcza. Liczy się włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podlizywanie, bo 75% załogi pracuje tam z przypadku, bez kwalifikacji, to i podatność na wazelinę jest duże.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-22 09:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś mi może coś powiedzieć na temat przełożonych mam tu na mysli brygadzistów ( brygadzistki),czy wspierają pracowników czy też liczą tylko swoje i bronią własnych 4 liter. na kogo trzeba uważać??
zdjecie uzytkownika
foka - 2014-10-25 00:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2014-10-22 09:20:41]:
co do brygadzistek i brygadzistów pewnie wiele osób ma tu swoich faworytów oraz takich za którymi wyjątkowo nie przepadają. Jak dla mnie to każde z nich na swój sposób stara się dobrze wykonywać swoją pracę. Niestety na tym stanowisku wiele znaczy charakter tych osób, a na ten już niestety nikt nie z pracowników wpływu nie ma
zdjecie uzytkownika
czaki - 2014-11-12 02:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [foka - 2014-10-25 00:00:01]:
nie chodzi o to , aby wykonywali swoją pracę na swój sposób dobrze. Ważne , żeby robili to co kierownictwo im każe a przy okazji nie robili sobie wrogów wśród zwykłych pracowników, co nie jest jakoś niesamowicie trudne przy odrobinie chociaż dobrej woli . Jeśli nie potrafią to może nie jest praca dla nich
zdjecie uzytkownika
Drino - 2014-11-26 09:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielam zdanie kolegi - jeżeli ktoś podjął już pracę to musi się wykazać nieco własną inwencją twórczą i podjąć ryzyko pracowania w swoim stylu. Najważniejszy i tak jest cel, którym jest jakby nie było odnoszenie jak najwyższych wyników. Każdemu o to chodzi i jeden sobie wybierze taką formę pracy inny inną - to normalne.
zdjecie uzytkownika
Karamba - 2014-12-02 13:00:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma stabilna, międzynarodowa z rozwiniętym socjalem. Jedyny minus to załoga w Gdańsku. Niekompetentni ludzie, którzy tam pracują ze względu komunistyczny Dział Kadr, który nic nie ma wspólnego z nowoczesnym HR i rekrutacją. Zatrudniają kogo popadnie, po znajomości, z ulicy i efekt jest jaki jest.
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2014-12-25 07:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kompetencje wodzów w Oetker pozostawiają dużo do życzenia, gdyby nie silne logo to nie mieliby się chwalić. Ale widocznie w Bilefeld im to odpowiada, zyski są, biznes się kreci to gitara :-).
zdjecie uzytkownika
Piorun - 2015-01-11 11:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tzw "Prezes" (usunięte przez administratora) jest bardzo kompetentny. Oprócz tabelek z Controlingu, to za wiele się nie orientuje w temacie podległych mu działów. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
danieel - 2015-01-25 17:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takich firmach jak Dr. Oetker ciężko jest o kompetentność. Mają oni wystarczająco dużo rzeczy na głowie żeby się przejmować zwykłym pracownikiem, a zatrudniają duże ilości osób więc rotacja też jest duża. No i tak jak napisał @Karamba ze zatrudnia się byle kogo z ulicy. Jeżeli ktoś jest ambitny to zatrudni się gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Witek - 2015-02-09 07:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dr. Oetker posiada naprawdę wielką renomę wśród Polaków a przede wszystkim wśród osób kupujących dane produkty. Nawet jeżeli ktoś nie chce go kupić a zapytać czy dowiedzieć się czegokolwiek to zawsze ma taką możliwość. W dalszej perspektywie czasu chyba warto byłoby u nich podjąć współpracę i mieć to co potrzebne od ręki.
zdjecie uzytkownika
Batman - 2015-02-11 09:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oetker bardzo dobra firma, tylko załoga w Gdańsku nie ta. Czy są czy ich nie ma to żadna różnica. Firma ciągnie dzięki silnemu Logo i wsparciu z Bielefeld. Gdyby firma dopiero startowała, bez w/w rzeczy, z tą załogą, to by nie przetrwała na rynku roku.
zdjecie uzytkownika
Niki - 2015-02-14 14:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes Polak to najsłabszy punkt tej firmy. Nadużywa władzy, żeby tylko utrzymać się na stołku i otrzymywać ogromne pieniądze. Chociaż Prezes Niemiec (ten co długo pracuje) też nie jest lepszy, leń i nic więcej. Drugi Prezes Niemiec, może i by chciał i ma potencjał żeby coś zmienć, ale bariera językowa jest zbyt duża. Zresztą Polak, cwaniaczek wszystko robi żeby ten nie zorientował się w tym bajzlu.
zdjecie uzytkownika
babeczka z wiadereczka - 2015-02-23 12:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie rozumiem dlaczego pastwicie się nad panem prezesem, on stara się po prostu utrzymać firmę i dlatego podejmujeczasem zdecydowane decyzje. nie każdemu się to musi podobać, firma jest najwazniejsza a was nikt nie będzie dzieciaki głaskał po główkach. trzeba ciężko pracować! i dlatego ja iodę do Dr. Oetker pracować. są teraz jakieś przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-23 20:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oetker to dobra firma, warto w niej pracować.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-09 16:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobrze, cieszę się @pracownik, że masz pozytywną opinie o nich ale jednak mnie ciekawi to jak sprawa wygląda w praktyce, bo napisałeś same ohólniki i teraz ciężko jest mi się w tym wszystkim doszukać autentycznosci jednak.. mam nadzieje, że coś zmienicie jeśli chodzi o precezje wypowiedzi na forum.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-10 08:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tomek, a co byś chciał wiedzieć?
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
"Wywiad z Łukasz Idziński - Młodszy Specjalista ds. Marketingu i Komunikacji w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o."
Kiedy i w jakich okolicznościach powstała firma Dr. Oetker Polska? W dużym skrócie, Dr. Oetker Polska to firma z ponad osiemdziesięcioletnią tradycją na polskim rynku. Specjalizujemy się w produkcji ciast, proszków do pieczenia, dodatków, deserów, dekoracji do ciast, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została założona w 1922 roku w Gdańsku.   Nawiązując do ostatniego zdania, czy wciąż pracują Państwo w tej samej siedzibie? Wciąż jesteśmy w tym samym miejscu, w tej samej siedzibie. Po II wojnie światowej zakład w Polsce  został przejęty przez Gdańskie Zakłady Środków Odżywczych, ale w wyniku transformacji gospodarczych, od 1994 roku działamy,  jako Dr. Oetker Polska.   Z czego są Państwo najbardziej dumni? Na pewno jesteśmy dumni z jakości naszych produktów. Drugi powód do dumy to fakt, że mamy rozpoznawalną markę darzoną dużym zaufaniem przez Konsumentów.   A inne kwestie? Mogę powiedzieć, że  Dr. Oetker, aby móc zagwarantować i systematycznie podnosić jakość oraz bezpieczeństwo produktów, swoją działalność...
zdjecie uzytkownika
Izut - 2015-03-25 09:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega nie napisał to ja się odezwę! Chciałbym wiedzieć przede wszystkim na jakie realne zarobki można liczyć i z drugiej strony patrząc jak jest takie wynagrodzenie liczone, czy jest to sama podstawa czy do wyłapania jest jakaś premia miesięczna/kwartalna/roczna... Firma ma odpowiednią markę aby osiągać sukcesy więc chyba warto podjąć u nich tą pracę.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-25 10:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
premie - to zależy jaki dział i stanowisko.
Płace - ponad przeciętną biorąc pod uwagę region (ale bez szału). Dodatkowo masz bonus wakacyjny i Bożonarodzeniowy (+50% do/pensji).
Czy warto u nich podjąć pracę? jak najbardziej, ale musisz mieć odpowiedni charakter żeby tam pracować. Jak mówił jeden z Prezesów na oficjalnym spotkaniu, nie trzeba być orłem, trzeba mieć charakter - tzn. musisz się słuchać, robić głupie miny jak cię opiepszają i umieć wchodzić w d... - to tak bezpośrednio.
zdjecie uzytkownika
DrOetkereomployer - 2015-04-16 11:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Premie-wysokie
Płace- wysokie (ale bez szału)
Wiele bonusów i dodatków wakacyjnych.
Ceny produktów- za wysokie na standardy naszego kraju, co przyczynia sie dotego, iż nie kazdego stac na ich kupowanie.To prawdopodbnie jedyny minus i problem , który potrzebuje rozwiazania.
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2015-04-17 07:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może i produkty Oetker są droższe, ale jakościowo biją konkurencję na głowę. Pizza jest o niebo lepsza niż konkurencji. "Jakość przepisem na sukces",coś za coś.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-04-24 12:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma generalnie zajmuje się nie tylko wyrobem pizzy, mają przecież wszelkie dodatki do ciast, jakieś budynie itd, ale jakościowo też sa dobre, przynajmniej ja tak uważam, a Wy?
zdjecie uzytkownika
Zotto - 2015-04-25 14:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie, Oetker PL to: pizza,produkty proszkowe (ciasta,kisiele, słodkie chwile itp) i dekoracje do ciast. Produkty są o niebo lepsze, niż konkurencji. A że trochę droższe niektóre ...chyba warto jednak zapłacić za jakość
zdjecie uzytkownika
an - 2015-06-30 18:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zotto, tak, jestem tego samego zdania, częśto na prawdę warto dorzucić parę groszy do kisielu, słodkiej chwili, budyniu czy czegoś takiego i mieć mega smak, nie smakujący żadną chemią chociaz na pewno tam jest. A jak się kupi taniej to czasem zjeść się tego nie da. Ja bardzo polecam produty dr. Oetkera
zdjecie uzytkownika
bowel - 2015-06-30 19:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, ale czy pizza jest smaczna to już pozostawmy klientom, ja osobiście wolę jednak z innej firmy, tu niestety jak dla mnie za grube ciasto. To forum z opiniami o pracy, to zapytam jak traktuje dr oetker swoich pracowników, czy może macie jakiś super socjal, czy coś w tym stylu. Z góry dzięki za informacje.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.?
Zadaj pytanie
alert