logo Invixo

Invixo

Warszawa

Opinie o Invixo

ja 2013-10-03 20:57:17
możecie mi coś powiedzieć na temat pracy w tej firmie? byłabym wdzięczna.
DDam 2013-10-04 09:51:35
Obsługa klientów indywidualnych,obsługa klientów biznesowych, organizacja eventów, poszukiwanie nowych klientów, utrzymywanie relacji z stałymi klientami.. w zależności od tego czego oczekują firmy wspołpracujące z invixo.
1
być może 2013-10-04 11:56:19
gdzieś znalazłam, że praca polega na chodzeniu po domach.. czy to prawda?
6
DDam 2013-10-04 12:21:10
W Katowicach jest dział, który się tym zajmuje. Pozyskują klientów bezpośrednio między innymi D2D, ale to robi tylko kilka osób.
Życzę powodzenia w procesie rekrutacji. Ja wyjechałem za granice.Zostawiłem tą pracę, bo utrzymanie rodziny za 2-3 tys miesięcznie to i tak dla mnie z mało w tej chwili bo mam ciężką sytuację, aczkolwiek miło wspominam,bo atmosfera w pracy była świetna.
być może 2013-10-05 12:15:57
dzięki :) ktoś coś jeszcze może powiedzieć na temat tej firmy?
newinthis 2013-10-07 16:20:01
Własnie, czy może jakieś aktualne opinie? Ponoć biuro we Wrocławiu jest już otwarte, ktoś tam pracuje ? :)
2
Marta 2013-10-08 10:23:10
Polecam!! pracuję w tej firmie od tygodnia i jestem bardzo zadowolona. Szefowie są mili, profesjonalni, pomocni. Ludzie tam pracujący też. Świetna, pozytywna atmosfera. Zarobki jak na początek są ok ja mam 1600 + premie, ale są tu osoby z większym doswiadczeniem i maja nawet ok 2500-3000..
2013-10-09 12:27:35
... a na stronie firmy jest informacja, że "Invixo sp z oo powstała w marcu 2013 roku"
Pozdrowionka :(
ON 2013-10-11 08:11:42
(usunięte przez administratora) lepiej znajdz sobie pracę i zajmij się czymś pożytecznym.
To, że są już 3 biura chyba dobrze świadczy o firmie.
To znaczy,że są ludzie którzy pracują ,że chcą pracować ,że zarabiają pieniadze , że są kolejne miejsca pracy dla ludzi którym praca ta odpowiada !!
skąd w ludziach tyle nienawiści i zazdrości nie mogę tego zrozumieć
spójrzcie na to z innej strony! w tych firmach pracują ludzie którzy zarabiają pieniądze żeby np dać swoim dzieciom jeść i bez tych firm nie jedna osoba (usunięte przez administratora) ,ale tego nikt nie widzi ,bo jest zaślepiony swoimi ambicjami bycia menagerem od pierwszego dnia!. Bo o rozowju i możliwości awansu który firma proponuje to już nie wspomne!
2013-10-11 11:24:51
Jest Spoko firma daje sobie radę!
Dobra atmosfera i ludzie bardzo mili.
6
Brian 2013-10-15 16:44:57
W ofercie napisane jest, że zarobki wynoszą (usunięte przez administratora)zł brutto. Wziąłem udział w rekrutacji, dostałem się do ostatniego etapu i zapewne dostałbym tą pracę. Praca polega jednak na odwiedzaniu w domach mieszkańców Wrocławia i proponowaniu im nie do końca dla mnie pewnych ofert dotyczących obniżenia rachunków za prąd, (usunięte przez administratora)
2
marta 2013-10-15 21:44:59
Ja akurat pracuje na umowę o pracę, zajmuję się właśnie projektem dla nowego klienta.. będziemy organizowali kampanię promocyjną na całą Polskę. Fakt jest taki ,że firma ma też dział pozyskiwania klientów D2D, aczkolwiek to nie wszystko co mają do zaoferowania.
była 2013-10-19 13:08:40
W Internecie można ostatnio trafić na prawdziwy hit ostatnich miesięcy, jeśli chodzi o pracę.
Co więcej, nie trzeba być żadnym wyedukowanym profesorem z wieloletnim doświadczeniem, aby zarabiać znacznie większe pieniądze, aniżeli reszta społeczeństwa! Chcesz pracować w miłej atmosferze? Chciałbyś podnieść swoje umiejętności interpersonalne, a może po prostu stać się lepszym liderem, któremu nie straszne publiczne wystąpienia, zakończone owacjami na stojąco?
W dodatku, kiedy okaże się, że jesteś dobry, zostaniesz wysłany do Wielkiej Brytanii albo w jakieś inne miejsce za granicą. Oczywiście na koszt firmy.
Zarobki? Przedział waha się od 2 do 3,5 tys. Jeżeli jeszcze dowiesz się, że jedyne, co będzie od Ciebie wymagane, to… pełnoletniość, pewność siebie oraz konieczność dojazdów do Katowic, Krakowa albo Wrocławia – weźmiesz tę robotę w ciemno! Nie pomyliłeś się, w tym miejscu wpadła większość.
Po aplikowaniu na profesjonalnie brzmiące stanowisko, zaczniesz wybiegać myślami w przyszłość. Co, jeśli fatycznie mnie wybiorą? Zaśniesz… Tej nocy przyśni Ci się wspaniały sen.
Następnego dnia, kiedy znów pochłonie Cię codzienna rutyna, otrzymasz niespodziewany telefon. Tak, to oni! Wysłałeś cv wczoraj, nigdy jeszcze nie pracowałeś/łaś, ale „szefa ogromnie zainteresowała Twoja kandydatura!” W dodatku powie Ci to Pani o bardzo sympatycznym głosie. I jak tu nie uwierzyć, że właśnie dzwonią z nieba?! Zostaniesz zaproszony/a na następny dzień w celu odbycia rozmowy kwalifikacyjnej. Tak bowiem nazywają dialog z KAŻDĄ OSOBĄ, która zaaplikuje do ich firmy. Poproszą o profesjonalny ubiór i punktualność. Tym razem nie zaśniesz. Życie stanie się piękniejsze od snu.
To już dzisiaj. Wchodzisz do firmy i… masz wrażenie, że z tego szczęścia musiałeś zgubić drogę, pomylić ścieżki do obiecanego raju, bowiem Twoim oczom ukazuje się pomieszczenie przypominające poczekalnie w szpitalu. Biurko, brak jakichkolwiek mebli. Na ścianach prowizoryczne zdjęcia firm, z którymi współpracuje nasz gigant, hałas dobiegający gdzieś z pozostałych pomieszczeń. Zostajesz zapytany o tożsamość, a następnie wręczają Ci ankietę do wypełnienia. Chwila, chwila! Szef był tak zafascynowany moją osobą, że już zdążył zapomnieć, z kim będzie dzisiaj rozmawiać?! No nic, jest tu jeszcze kilkanaście osób. Trzeba się lepiej zaprezentować. Tak, rozmowa z menagerem może być w języku angielskim. Ha, jednak ta głupia szkoła na coś się przydała!
Czekasz. Zwykle 20-40 minut, zanim ktokolwiek poprosi Cię do swojego gabinetu. Wszystko wygląda, jak w wielkiej korporacji. Mężczyźni w garniturach. Wyglądają naprawdę profesjonalnie. Kobiety – na niektórych można nawet zawiesić oko.
Zostanie Ci przedstawiona wizja pracy w tej firmie. Menager postara się wmówić, że masz teraz jedyną i niepowtarzalną szansę, aby zmienić swoje życie i – niestety trzeba mu tu przyznać – będzie całkiem przekonujący. Nie odpowie jednak na żadne pytania związane z tym, czym się tak naprawdę zajmują. Tę tajemnicę możesz poznać dopiero wówczas, gdy zaproszą Cię na drugi etap rozmowy.
CHOLERA! To jeszcze nie dostałem tej roboty?! „Nie wiem czy Cię przyjmiemy, ale lubię Cię i wierzę że się uda.” W tym momencie poczułeś się najbardziej niezwykłą osobą na świecie. ON MNIE LUBI! POWIEDZIAŁ, ŻE MNIE LUBI...
Kilka godzin później znów zadzwonią. Zaproszą na dzień próbny, poproszą o wygodne buty – ach, tak troskliwego pracodawcy będą mi zazdrościli wszyscy! Może pochwalę się na facebooku? Nie, to jeszcze za wcześnie.
Kolejnego dnia zostajesz przedstawiony liderowi. To on będzie pełnił funkcję Twojego przełożonego. I to z nim spędzisz cały dzisiejszy dzień. Od godziny 10 (liderzy muszą być o 9; niektórzy fanatycy przyjeżdżają nawet o 8) do godziny 19. Chwila, chwila… dlaczego opuszczamy firmę? To na pewno jakiś event, chcą mnie dodatkowo przekonać. Z pewnością.
Idziecie na przystanek i jedziecie w miejsca, w których jest najwięcej kamienic lub tzw. familoków. Cholera, ale służbowe auta to mogliby jednak mieć… jest strasznie zimno i pada!
W drodze usłyszysz historię firmy. Dziwne, działają w prawie 10 państwach, a nigdy o nich nie słyszałem. Zaczęli od sprzedawania biletów? Czy tak powstał KZK GOP…?
I wtedy, jak grom z jasnego nieba, spadnie na Ciebie świadomość, iż ta cudowna praca, to po prostu zwykła AKWIZYCJA.
PUK, PUK!
„Dzień dobry, ja na kawę! Hahah, żartowałem/ał! Dostała Pani takie niebieskie formularze o obniżkach ceny za prąd? Nie, a w jakiej jest Pani taryfie? Proszę przynieść rozliczenie, to ja wszystko wyjaśnię.” Babeczka przynosi rachunek za prąd. ,,Ooo, super! Kwalifikuje się Pani. Ta stawka spada do tylu i tylu. To ja poproszę kawałek stoliczka i Panią zapiszę.”
Nie zrozumiesz z tego nic. Zasada jest prosta. Czym mniej powiesz, tym więcej ludzi na to pójdzie. Nie pozwól im się zastanowić, odbijaj obiekcje i przejmij nad nimi kontrolę, czyli… oszukaj ich. W międzyczasie zbuduj relację, a
3
loki 2013-12-02 19:45:40
tak? a co jeszcze maja do zaoferowania? konkrety prosze
3
Szynszyl 2013-12-21 01:12:19
Zmienili nazwę na InfoMarketing. Nie odpuszczę wam chłopcy i dziewczynki.
4
ja xD 2013-12-30 23:23:34
Pewnie ten post i tak będzie usunięty ale co tam...gdzie ma dojśc i tak doszło.

Potwierdzam wszystkie wcześniejsze negatywnme posty!
Aż chce mi się śmiać że mogłam być tak naiwna ! ( pracowałam w Katowicach ok.4 tyg.) To wszystko to jedna wielka porażka i strata czasu,nie pisząc o pieniądzach udawanych na dojazdy,jedzenie na mieście itp! KOSZMAR!!
Ostrzegam.
Śmieszne,tak prężnie rozwijająca się firma a ma tak wielkie problemy z wysyłaniem wypłat ! Umówione terminy są przeciągane byle wymyślonymi problemami. Po kilku dniowej amnezji posiadania telefonu komórkowego przez lidera itd. okazuje się że twoja wypłata wynosi zaledwie 200zł !, a reszta? Reszta wówczas gdy znów się upomnisz, i oczywiście po oczekiwaniu na łaskawe podniesienie słuchawki bądź odpisanie na sms-a !
Naprawdę, dziwię się ludziom którzy tam pracują WIELE MIESIĘCY....ślepi głupcy zasłuchani w kłamstwa ludzi "którym się udało".
2
Michałłłł 2014-03-18 00:01:14
Pracuję w Katowicach od dwóch miesięcy i jestem mile zaskoczony,że można bardzo szybko się rozwijać w tej firmie i w pracy może być taka super atmosfera,ludzie bardzo mili i pomocni a co do wypłat zawsze są na czas,oczywiście zarobki są uzależnione od twojego zaangażowania w powierzone obowiązki.POLECAM
ktoś kto dał się nabrać 2014-03-19 09:06:43
CHACHACHA
1
Michałłłł 2014-03-29 14:57:23
nie wiem co w tym śmiesznego,ale polecam powrót do szkoły bo z twoją ortografią jest naprawde źle :)
ktoś kto się nabrał 2014-04-17 17:40:30
To chyba z Twoją glową jest źle moja ortografia z twoją głową to pestka pracuj pracuj może będziesz LIDEREM HIHIHI
1
kasia 2014-07-05 17:34:50
tak to prawda,chodzisz od domu do domu i wciskasz kit ludziom, drugi dzien rekrutacji tak wyglada,ze przez8h chodzic z liderem czy innym oszlolomem i patrzysz jak on wciska kity,a tak twoja przyszla praca bedzie wygladala wlasnie
ja 2014-07-20 19:41:03
Witam.
Wczoraj miałem przyjemność pójść na rozmowę kwalifikacyjną do firmy CM SOLUTIONS, której siedziba mieści się na ulicy Szewskiej 74. Było dokładnie tak jak ludzie tę rozmowę opisywali. Najpierw telefon, pare słów o sobie, potem zaproponowano mi rozmowę. Menadżerka na rozmowię okazała się bardzo "spoko", wydawało mi się, że rozmawiam z koleżanką. Wychodząc z gabinetu powiedziała, że ma dużo ludzi chcących tam pracować lecz na pewno do mnie zadzowni. Tak się też stało. Poł godziny później dowiedziałem się, że jestem przyjęty. Jutro mam rozmowę i już nie wiem co o tej firmie myśleć. Ktoś wie coś o formie zatrudnienia, zarobkach i obowiązkach? Z tego wszystkiego nawet się o nic nie zapytałem. Z góry dziękuje za odpowiedź.
1
kaja 2014-08-29 12:39:26
hej.
I co wyszło z Twoją pracą w CM Solutions? Ja mam w przyszłym tygodniu rozmowę rekrutacyjną a po wpisach w internecie nie wiem co myśleć o tej firmie. Stanowisko na które aplikowałam to asystent biura - pomoc w rekrutacji pracowników...
henry 2014-11-29 16:16:05
Pomimo tego, że invixo nie posiada swojej strony internetowej, to jednak ogłoszenia o prace wystawia na różnych portalach. Mnie zainteresowało teraz stanowisko Doradca ds. Obsługi Klienta i Sprzedaży, Wygląda to całkiem dobrze, a w ofercie napisali, że jest bardzo atrakcyjny system wynagrodzeń (tygodniowy) i uściślili to nawet - 2500-4000 zł (miesięcznie brutto). Prawda to?
wiesław silnik 2015-01-28 19:03:09
no dobra, założmy że akceptuję to jakoś że nie mają swojej strony internetowej, ale na jakich portalach i gdzie dokładnie mam śledzić ich bieżące rekrutacje? zależy mi żeby to mieć wyselekcjonowane i śledzić tylko tą firmę a nie milion innych mi zbędnych. podacie jakieś źródło gdzie będę mieć tylko oferty pracy tego pracodawcy?
pomidorowa skrzypaczka 2015-02-19 14:37:45
są doradztwem marketingowym, mam rację? a nie posiadanie w takiej branży swojej własnej witryny internetowej to w moich czach jako osoby szukającej pracy wielki minus. w takim razie również nie mam pojęcia gdzie mogę czytaĆ o ich bieżących ofertach pracy? możecie też proszę napisac czy ogólnie trudno się dostać do nich do pracy, okej?
ASuu 2015-02-25 11:31:00
To było Infinitum Globalny, gdzie jeden z menedzerów zwiał z hajsem gdzieś do AZJI i rozprawa się toczy. A Cm Solution, Invixo i jeszcze coś to własnie są drzazgi po Infinitum.
xyz 2015-03-17 11:40:57
pracowałam tam przez półtorej miesiąca. oczywiście umowa o dzieło. zarobki uzależnione od wyników, czyli Twojej prezentacji u klienta. system tylko i wyłącznie prowizyjny (zazwyczaj dostawało się 50%tego, co sobie obliczyłeś, reszta odpadała, bo klienci rezygnowali). jeśli ktoś lubi kontakt z klientem, długie godziny spędzone w terenie... i wydawanie swoich pieniędzy na podróże i obiady na mieście to polecam. jeśli nie to lepiej odpuście. :) atmosfera ekstra, ale wiadomo,że nikt nam do garnka nie dołoży
Akwizytor 2015-03-27 12:27:24
Mam jedynie jedno na myśli odnośnie tej "firmy" POZERSTWO. nikt nie zarabia tam dobrej kasy, to co się tam wykrzykuje to nieprawda. Jednak co najważniejsze to produkt jaki sie oferuje, kompletnie nieopłacalny dla klienta jezeli chodzi o Novum. Ja już mam mega kaca moralnego po pracy dla nich tym bardziej że nie mówią pracownikom wszystkiego o umowach, bo by nikt nie podjął się tej pracy, więc odradzam.
JamJam 2015-09-26 13:16:29
Siemanko, pracowałem tam tydzień. Wypłate dostałem. Zrezygnowałem bo nie chce takiej pracy. Tak wygląda praca w marketingu bezpośrednim. Pozatym oferta którą się sprzedaje nie jest zła, mógłbym powiedzieć nawet, że korzystna. Nie wciska się tego wszystkim tylko tym którym potencjalnie może się to opłacać. A że się troche wciska to tak jak powiedziałem jest to marketing bezpośredni, na tym on polega.

Praca ciekawa, jak ktoś jest bezpretensjonalny, liczy się dla niego hajs, i nie ma problemu z korzystania ze sztuczek kontroli ludźmi, polecam!
namiar 2016-06-16 18:34:57
@emaiak kolego ale to było przecież dwa lata temu, od tamtej pory ta oferta w internecie jest nieaktywna - a ktoś wie gdzie ogólnie o tej agencji marketingowej mogę coś więcej info przeczytać? dajcie namiar
Zostaw swoją opinię o Invixo - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invixo