Jako stały klient jestem zaszokowany tym co przeczytałem. Nie wiedziałem, że moja ulubiona pizzeria to (usunięte przez administratora) koncentracyjny. Wiedziałem, że w gastronomii kiepsko się zarabia więc zawsze starałem się dawać zadowalające napiwki dostawcom ale przecież ja nie mogę dawać więcej bo to w końcu pracodawca jest od płacenia ludziom a nie klient. Zarobki dziwią bo cennik z dnia na dzień coraz wyższy.
Szanowny Panie zarobki w pizzeri są rynkowe i odpowiadają zarobkom w wielu innych punktach gastronomicznych. Proszę wziąć pod uwagę daty zamieszczonych postów. Praca do najłatwiejszych nie należy, ale stopniem trudności i wycieńczenia organizmu nie różni się bardzo od podobnych restauracji. Brak umowy o pracę, płatnego urlopu czy L4 oczywiście wpływa na to że zmęczony pracownik często w ciągu roku nie jest w stanie dobrze odreagować trudów zawodu i naładować baterii co powoduje dodatkowy stres. Wydaje mi się że dla osób piszących te komentarze praca w banolli była pierwszym zderzeniem z gastronomią. Pozdrawiam
Nie polecam! (usunięte przez administratora) taki ze dramat, kierownicto ma was w jednym miejscu , zmuszaja do pracy w swieta , szczegolnie chcialabym zwrocic uwage na hr menagera Agate , ktora calkowicie sie nie nadaje do tej pracy , wiec jak planujecie prace w Banolli prosze sie zastanowic
Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji w Pizzeria Banolli? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.
Witam. Nadszedł czas w którym kelnerki chciałaby by tylko stać za barem nic nie robić, dostawać za to pieniądze. Jeżeli chcecie mieć napiwki to należy się uśmiechać do klienta szybko przyjąć zamówienie itp. A nie chodzić obrażona na cały świat bo ja muszę pracować. Obowiązki każdego są omawiane na rozmowie kwalifikacyjnej( a przynajmniej tak być powinno) i na pierwszym dniu próbnym tez jest wszystko pokazane. Jeżeli pierwszego dnia wam nie pasuje to po co dalej chcecie przychodzić. Stawki które są tu w komentarzach były może jakieś 5 lat temu.... skoro macie takie duże doświadczenia w pracy na stanowisku kelnerki dlaczego nie pójdziecie pracować na rynek ? Przecież tam kelnerki zarabiają tysiące... W Banolli są zawsze wypłacone pieniądze na czas, jeżeli coś się nie zgadza to się to wyjaśnia. Jeśli jest się fair w stosunku do pracodawcy i innych pracowników to nie będzie żadnych zgrzytów. Niestety niektóre dziewczyny zachowują się jak 15-latki... kombinując jak nie przyjść do pracy bo mi się już nie chce... jesteśmy dorośli i na pewne sprawy się zgodziliśmy podpisujac papiery. Niektóre opinie tu napisane, są napisane po złości żeby się odegrać. Pamiętajcie ze Banolli ma kilka lokali w Krakowie nie tylko jedno i są różni ludzie. Warto przyjść na rozmowę i porozmawiać z kierownikiem, już po kilku zdaniach można ocenić czy będzie Ok czy nie. Pozdrawiam
Hahaha wspaniała wypowiedz Panie Dariuszu bądź Pani Dagmaro. Jedyne pozytywne komentarze to Wy piszecie.
A co powiecie na temat kierownictwa na centrum?? Jak były karolina i klaudia które darły mordy jak powalone bo małżonek się nie postarał?? mam na dzieję że teraz pracownicy mają tam lepiej...
Bardzo nie polecam. Smród niesamowity przez stary tłuszcz, w którym smażą się frytki. Kelnerka musi robić wszystko: myć naczynia, obsługiwać salę, odbierać telefony z dostawą, myć toalety i sale, nieraz się zostawało w pracy 2 godziny dłużej, żeby to wszystko zrobić. Dramat. Stawka 9 zł/h tylko szkoda ze na umowie 13,90 brutto. Gdzie idzie reszta? Co chwila telefony, żeby przyjść gdzies do innego lokalu, bo są braki, przestaję odbierac juz obce numery. A no i co miesiąc zaświadczenie o nauce. Bo skoro w lipcu się jest studentem to w sierpniu już się trzeba upewnić, że dalej tak jest. To jest dramat, nie polecam.
Na stronie GoWork.pl zapoznałam się z wywiadem dotyczącym firmy Pizzeria Banolli. Wywiadu udzieliła Dyrektor ds.HR|Członek Zarządu Pizzeria Banolli. Można w nim znaleźć wiele ciekawych informacji na temat funkcjonowania firmy.
Może wiecie coś o pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?
@Odradzam, napisz trochę więcej na temat tej niezrozumiałej zmiany. Co masz na myśli kiedy piszesz, że stawka zmienia się przy zerwaniu umowy?
To ze przez rok stawka była jaka była, a gdy umowa doszła do końca(zerwanie jej) to nagle została wypłacona inna stawka bo niby zmieniły się warunku wypłacania o czym nie zostałem poinformowany ;)
@Szacunek do pracownika nie używajmy wulgaryzmów, jest to niezgodne z regulaminem, a to grozi usunięciem wpisu. Jeśli chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami na temat firmy VPizzeria Banolli, zrób to w sposób merytoryczny i treściwy.
@Iza stawka była od roku jedna a nagle przy zerwaniu umowy jest jej zmiana ;)
@Kolezanka, a czy były podejmowane próby rozmowy z firmą w tej sprawie? Być może to tylko fatalny zbieg okoliczności i przeoczenie? Niedopuszczalnym jest żeby pracownik nie dostał wypłaty za przepracowany okres. Jakie jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie? @Nie polecam tego czegoś, stawki powinny być regulowane przy podpisywaniu umowy - czy była podpisywana nowa umowa z każdym miesiącem? @12345, piszesz że w ogłoszeniu nie ma mowy o tych wszystkich obowiązkach, ale co z rozmową kwalifikacyjną? Czy wtedy pracownicy są informowani o tych dodatkowych aspektach pracy?
To jest (usunięte przez administratora) a nie restauracja ! Moja kolezanka sie zwalniala i nie dostala ostatniego wynagrodzenia przez co nie miala na czynsz. To jest chore, ze w tych czasach sa jeszcze tacy pracodawcy. A czy pracownicy sa az tak bezsilni? Nie mozna gdzies tego zglosic, opisac w necie ??
Żałosna firma, odradzam dalekim łukiem mijać "To coś" . Nie wypłacalni , uwalają z wypłaty dosłowanie za wszystko , szkolenie nie wypłacane i po żałosnej stawce, stawki zmieniane co jakiś czas tak aby im wyszło na korzyść.
@xxxxxx, a jaki typ umowy proponuje pracodawca? Stawki o których piszesz nie wpasowują się w minimalną stawkę godzinową, więc zakładam że mówisz o umowie zleceniu? Poza opinią @xxxxxx już dawno nikt nie wypowiadał się na temat pracy w Pizzeria Banolli. Czy ktoś jeszcze niedawno próbował aplikacji? A może na forum są obecni jacyś pracownicy firmy którzy mogliby opowiedzieć o swoich warunkach pracy?
Zgadzam się z opinią. Nie dość że płacą śmieszne pieniędze to wymagają cudów. A pizze to mają tak (usunięte przez administratora) że szkoda gadać. Nie polecam chyba że ktoś lubi robić za damski ch..
Praca w tym miejscu to jeden wielki żart. Obowiązki, które należą do kelnerki przekraczają wszelkie granice , zero szacunku do pracowników tylko wynieś, przynieś, pozamiataj. Kelnerka poza obsługa klienta ma obowiązek czyścić toalety, myć okna, zmywać wszystkie naczynia ręczne co jest nie do przyjęcia aby w takiej firmie nie było zmywarek, ale tego w ogłoszeniu oczywiście nikt nie napisze, o krzesło za barem również ciężko, po co przepłacać skoro masz tam być robotem. O stawce się nie wypowiem bo to nawet śmieszne nie jest. Zawsze były problemy w ustaleniu grafiku, a ludzie tylko obgadują na prawo i lewo. Nie polecam tej pracy nawet największym wrogom.
Byłam na rozmowie o pracę . stawka uwaga : 6zł na godzinę dzien probny ale pewnie nie trwał by jeden dzien ... pozniej 9 zł :0 hahahahahaha wyszlam .
Firma niestety próbuje jak najwięcej zarobić kosztem pracowników. Stanowisko kelnerki jest wielozadaniowe (obsługa sali, sprzątanie, przygotowywanie deserów, zmywanie naczyń). Wszystko odbywa się tak, aby Banolli skorzystało na tym jak najwięcej. Zarobki na tym stanowisku nawet nie spełniają normy minimalnej krajowej- 8.50 zł /godz., z czasem podwyżka na 9 zł. Wypłacane pieniądze nie zgadzają się tym, co widnieje na umowie, czyli 13 zł brutto. "Płatne szkolenie" to śmieszna kwota 5 zł za godzinę (trzeba przepracować na szkoleniu 18 godzin), przy czym wypłacana jest dopiero po przepracowaniu trzech miesięcy. Podsumowując- praca ciężka, zarobki małe, niezgodne z przepisami. Nie polecam rozpoczynania pracy w tej firmie.
Najgorszy pracodawco-janusz ever. Nigdy więcej takiej firmy, ani takich szefów.
Miałem iść na rozmowę jako kucharz na Christo Botewa, ale widze że nie ma sensu, dzięki wszystkim :)
wiadomo że praca w pizzerii to nie szczyt marzeń, ale to co zaproponowali to wypłacali, pieniądze na koncie zawsze o czasie - zgodnie z umową, jak mi raz dniówka się nie zgadzała to po wyjaśnieniu wyrównali z przeprosinami, nie ma też problemu z zaliczkami, ludzie jak ludzie jedni spoko inni nie , grafik zawsze do dogadania, więc jak dla mnie było ok
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Pizzeria Banolli?
Zobacz opinie na temat firmy Pizzeria Banolli tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pizzeria Banolli?
Kandydaci do pracy w Pizzeria Banolli napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.