Capital Work Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Capital Work Sp. z o.o.

pełnaObaw 2014-05-08 20:33
Jutro idę na spotkanie rekrutacyjne na stanowisko Recepcjonistka, czy na to stanowisko takze dostane zadanie z Exela..? czego mogę się spodziewać??
Ktoś kto pracuje w tej firmie 2014-05-08 21:39
(usunięte przez administratora)
2
pełnaObaw 2014-05-08 21:49
Nie pomagasz :) uwazasz, ze klamia i oszukują swoich pracowników? Bardzo zalezy mi na pracy i nie chcialabym wyjść na kogos, kto o niczym nie ma pojęcia..
1
Ktoś kto pracuje w tej firmie 2014-05-09 11:09
(usunięte przez administratora)
3
rekrutowana 2014-05-27 20:47
Długo zastanawiałam sie czy podjąć pracę w tej firmie, ponieważ biorąc udział w rekrutacji byłam zatrudniona innym miejscu. W rezultacie zdecydowałam się na pracę za pośrednictwem Capital Work i nie żałuję. Mam super pracę w znanej firmie, dobre wynagrodzenie i pomocnych współpracowników, a moja niepełnosprawność nie jest problemem.
jeśli chodzi o sam proces rekrutacji - nie ukrywam - był on wymagający. Pani, która prowadziła rekrutację dobrze znała moje CV, zadawała szczegółowe pytania, ale przecież musiała sprawdzić czy to co napisałam jest prawdą i czy faktycznie posiadam niezbędną wiedzę. Rekruterka odpowiedziała na wszystkie moje pytania i dokładnie wyjaśniła zasady współpracy. Co mnie zdziwiło oni naprawdę poświęcają czas człowiekowi zarówno podczas rozmowy, jak i w dalszym procesie zatrudnienia. Mam nadzieję, że długo popracuję w tej firmie;)
1
rekrutowana 2014-05-27 20:48
Długo zastanawiałam sie czy podjąć pracę w tej firmie, ponieważ biorąc udział w rekrutacji byłam zatrudniona innym miejscu. W rezultacie zdecydowałam się na pracę za pośrednictwem Capital Work i nie żałuję. Mam super pracę w znanej firmie, dobre wynagrodzenie i pomocnych współpracowników, a moja niepełnosprawność nie jest problemem.
jeśli chodzi o sam proces rekrutacji - nie ukrywam - był on wymagający. Pani, która prowadziła rekrutację dobrze znała moje CV, zadawała szczegółowe pytania, ale przecież musiała sprawdzić czy to co napisałam jest prawdą i czy faktycznie posiadam niezbędną wiedzę. Rekruterka odpowiedziała na wszystkie moje pytania i dokładnie wyjaśniła zasady współpracy. Co mnie zdziwiło oni naprawdę poświęcają czas człowiekowi zarówno podczas rozmowy, jak i w dalszym procesie zatrudnienia. Mam nadzieję, że długo popracuję w tej firmie;)
2
Michael-22 2014-12-19 14:46
Dla wszystkich obecnie pilnie szukających pracy, firma Capital Work ogłosiła właśnie rekrutację na nowe stanowisko. Proszę was zapoznajcie się z tą ofertą i napiszcie mi czy jest godna uwagi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Firma Capital Work wspierająca zatrudnienie Osób Niepełnosprawnych, dla naszego klienta PLL LOT S.A. prowadzi a...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5741786?keywords=&region=
1
Nick 2015-03-16 09:18
(usunięte przez administratora)
1
Pracuje2015 2015-04-19 21:53
Pracuje w tej firmie od kilku miesięcy.
Oni wywiązują się z obietnic, po trzech miesiącach dostałam obiecaną podwyżkę, w firmie w której pracuję mam szkolenia, nikt nie chciał mnie wcześniej zatrudnić, dzięki Capital Work dostałam pracę, jestem im wdzięczna.
Śmieszą mnie negatywne opinie, jeśli ktoś nie chce pracować, to niech nie pracuje, dla tych którzy szukają pracy ta firma może ją znaleźć, polecam !!!
3
pracownik 2015-08-25 13:15
Pracuję w tej firmie już dwa lata i mogę śmiało powiedzieć sporo na jej temat.
Płacą na czas i jest to dobra alternatywa dla osób nie posiadających doświadczenia zawodowego - to tyle pozytywów, bo jeżeli chodzi o dłużej pracujących ludzi, nie ma tu szans na żaden rozwój. O minimalną podwyżkę trzeba walczyć, o zmianę nazwy stanowiska również. Więc jeżeli któś chce dostać pracę i stać w miejscu to polecam, ale ludziom, którzy chcą się rozwijać, zarabiać, mają swój honor i potrzebują partnera do rozmów na poziomie - nie Capital Work. Dla nich nie liczy się pracownik tylko pieniądze, które za niego dostają. Liczą na to, że osoby niepełnosprawne będą się cieszyły, że w ogóle pracują. Ludzie, stać Was na więcej! Nie dajcie się omamić głupimi gadkami o "prawie", bo oni tylko liczą na to, żebyście się bali zwolnienia - takich firm na rynku jest masa i naprawdę mają dużo lepsze warunki.
2
pracownik 2 2015-08-28 12:09
Zgadzam się z przedmówcą, ja osobiście pracowałem w CP do momentu kiedy mój zleceniodawca nie mnie nie zrezygnował bo nimby nic nie robiłem, teraz pracuję w w innej firmie gdzie nie ma stresu co kooedynator albo szef ci zleci
Pracująca 2015-08-31 16:43
Ja za to z pracy jestem zadowolona, a pracuję już ponad rok.
Przeszłam kilka szkoleń, pracodawca u którego pracuję gwarantuje jedzenie i niezłą atmosferę pracy. Po trzech miesiącach dostałam obiecaną podwyżkę.
Osoby pracujące w Capital Work są dla mnie miłe.
Moje koleżanki i koledzy są również zadowoleni.
Ja polecam pracę dla Capital Work.
1
Nick 2015-12-02 13:20
(usunięte przez administratora)
1
ciekawski 2015-12-03 15:49
hgfd a widziałeś bądź widziałaś kiedy ta oferta została wprowadzona??
Nick - 2015-12-02 13:20:05 zgadzam się z Tobą
Nick 2015-12-07 14:54
(usunięte przez administratora)
1
Hela 2015-12-10 10:46
syrenka - 2015-12-09 12:31:39
Taka sytuacja wynika stąd, że na osobach z orzeczeniem agencja może nieźle zarobić (zwrot z PFRON), a zatrudnianie osób zdrowych o wiele mniej im się opłaca.
Pracujacy2015 2015-12-15 14:15
Odsyłam na stronę www.capitalwork.pl, tych co potrafią czytać ze zrozumieniem. Jest tam napisane, że firma zatrudnia osoby niepełnosprawne, ponieważ działania firmy "mają na celu promowanie osób z niepełnosprawnością jako solidnych i zaangażowanych w swoją pracę". Skoro zatem propomują niepełnosprawnych tzn. że takich zatrudniają, to chyba logiczne ?!
1
Myślący 2015-12-17 14:55
Naturalnie piszesz głównie głupoty.
Jeżeli nie pasuje ci praca to się zatrudnij gdzie indziej, z całą pewnością wszyscy z radością cię wezmą i zaproponują "prezesowską" pensję, :-).
1
Nick 2015-12-21 15:11
(usunięte przez administratora)
Hela 2015-12-22 09:16
(usunięte przez administratora)
Myślący 2015-12-28 11:45
To porozmawiaj z pracodawcą lub zmień pracę.
Myślący 2015-12-28 11:49
(usunięte przez administratora)
AKAK 2015-12-30 12:38
Nie jeden zdrowy chciałby pracować na umowę o pracę i mieć stała pensję wypłacaną w terminie, nawet minimalną krajową.
Jusia 2016-01-05 14:28
A ja pracuję i jestem zadowolona, zarabiam więcej niż podstawową pensję.
1
Nick 2016-01-27 17:24
(usunięte przez administratora)
4
Nick 2016-02-19 13:03
To jest umowa o pracę, nie na zlecenie. Masz rację, nikomu nie można wierzyć na słowo (zwłaszcza w tej agencji) wszystko trzeba zawsze brać na piśmie.
anna 2016-03-21 04:41
Właśnie idę podpisywać umowę o pracę...miła atmosfera przy przyjęciu...a jeśli piszecie że wiele firm zatrudnia na ciekawych stanowiskach ,to może byście podali takie firmy...bo ja choć mam prawie doświadczenia 33 lata pracy jako księgowa miałam problem ze znalezieniem pracy....owszem proponowano mi pracę za 1700 zł.netto przy 240 godzinach pracy na recepcji...
ciekawski 2016-03-21 14:42
(usunięte przez administratora)
Krzysztof 2016-03-29 21:09
Znasz jakaś firmę gdzie ma sens sprzeciwianie się szefostwu firmy?
Z założenia jest to głupi pomysł. Jeśli wiesz lepiej niż twój szef to załóż swoją firmę i zatrudniaj ludzi.
mariola 2016-03-31 11:05
Czytam te oponie i widzę, że chyba tylko konkurencja i tylko sfrustrowani, zwolnieni pracownicy je piszą.
Ja pracuję na stanowisku biurowym i zarabiam dużo więcej niż pensja minimalna, do tego kontakt z biurem oceniam dobrze, traktują mnie miło i fachowo. W firmie, w której pracuje mam dostęp do szkoleń pracowniczych, mam możliwość rozwoju.
Ja Capital Work polecam.
Jurek 2016-04-27 17:08
Ale ty madry jestes. Oczywiscie, że wszyscy którzy tu piszą to pracownicy: byli, obecni lub przyszli, do tego jest ten portal.
Podałbyś jakieś szczegóły jak cie oszukano to inni by wiedzili na co zwracac uwage, gadac glupoty bez konkretow to kazdy potrafi.
kochaniutka 2016-05-01 23:43
No niestety ,dobre opinie to piszą pracownicy o swojej firmie ,lepiej trzymać się od tej firmy z daleka
Olek 2016-05-08 09:43
Zaloz swoja firme i "zagarniaj" sama za siebie.
Jezeli umiesz czytac, to wystarczy wpisac w google to czego szukasz.
Jarek 2016-05-08 09:49
To dobrze, że pracownicy piszą dobrze o swojej firmie, to znaczy ze ja szanuja.
Czy możesz podać konkrety dlaczego nie warto tam działać ? Staram się o pracę o dlugiego czasu i jest to dla mnie wazne.
umiarkowany 2016-06-16 20:31
Jestem zatrudniony w Capital Work od dłuższego czasu,współpraca układa się dobrze, kokosów jeśli chodzi o pensję nikt od początku mi nie obiecywał,
trochę więcej niż najniższa krajowa, jednak co miesiąc Capital dorzuca premię, niewielką ale jest.Pensja zawsze na czas albo wcześniej.
Jednak źle trafiłem jeśli chodzi o samo miejsce pracy, mam umiarkowany stopień i dosyć często pracuję nie po 7 h ale dłużej, przerwa w sumie 30 min.
niestety tylko w teorii,a nierzadko wcale przerwy nie mam.
Kiedy byłem na zwolnieniu lekarskim kierownik placówki, w której pracuję dzwonił do mnie z pretensjami.
Zastanawiam się czy poinformować o tym Capital, bo pracować chcę tylko tak,aby szanowane były moje prawa jako osoby niepełnosprawnej.
umiarkowany 2016-06-17 22:17
Jeśli jest tak jak piszesz to kiepsko, chociażby właśnie z racji tego,że dostają za mnie kasę powinni raczej zwracać uwagę na przywileje niepełnosprawnych. Tak czy inaczej postanowiłem przejechać się do biura i porozmawiać. W końcu na Capital się świat nie kończy.-Znający firmę- A jak jest w innych firmach dla niepełnosprawnych, pracowałeś,możesz coś napisać ?
nieznajoma 2016-07-18 20:15
Ola przecież jak by ta firma na nas nie zarabiała to by nie istniała ,raz ma za nas dofinansowanie z Pfronu a raz z firmy która nas zatrudnia
znający firme 2016-07-19 13:18
Witam. Powiem tak pracowałem w tej firmie prawie 3 lata, i żadnych benefitów z socjalnego nie widziałem
1
zawiedziny 2016-07-28 08:59
Od 1 kwietnia 2014 r. miesięczne dofinansowanie do wynagrodzenia pracownika niepełnosprawnego (bez względu na status pracodawcy) wynosi:

1800 zł – w przypadku osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności,
1125 zł – w przypadku osób z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności,
450 zł – w odniesieniu do osób z lekkim stopniem niepełnosprawności.

Kwoty, o których mowa wyżej, są zwiększane o 600 zł w przypadku osób niepełnosprawnych u których orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz niewidomych w stopniu znacznym i umiarkowanym (zgodnie z art. 26a ust. 1b ww. ustawy o rehabilitacji).

Dodatkowo taką samą pensję brutto od firmy u której jesteś zatrudniony czyli przykład
1125+600+1850
4
zawiedziny 2016-07-28 09:15
Gwarantować to oni mogą ,ale nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz , dodadzą jakiś ochłap...ciekawe jak by prześwietlił te osoby co są zatrudnione w biurze Capital work, ile one już pobrały dla siebie /za leki za wyjazdy na wczasy ..za sprzęt gospodarstwa domowego ,szkolenie ,komputer dofinansowania do różnych rzeczy / Przecież nie wszystkie pieniądze z naszych podatków od zarobków są odprowadzane
do państwa ,tylko jest utworzone specjalne konto u nich ZFRON i utworzone u nich komisja która przyznaje takie dofinansowanie.Ciekawe ile przyznali sobie???????
4
ada 2016-08-08 19:41
bzdura praca w systemie 24na 48 pensja przy 240 godzinach w miesiącu 1700.00 premii nie uwidzisz
1
nowa 2016-08-12 19:50
bzdura 1700.00 przy 240n godzinach w miesiącu
model 2016-09-01 20:40
Masz racje jak jest praca to dobrze ale kazda praca jest iles warta .A tu dają takie warunki płac a jak sie upomnisz o wiecej to jest źle . Wiadomo kazdy ma potrzeby i tez chce zarabiać , a za zatrudnienie nas firma dostaje dobrą kase i nawet połowy tego nam nie daje . To kto na nas zarabia ???
To jest niewolnictwo po polsku pracuj za to co ci damy a jak nie to spadaj .
A ostatnio daja do podpisu świstek że jak zrezygnujesz to masz im kase zapłacic za to ???? bo inaczej komornik ...
Co do wysokości zarobków wiadomo że w Warszawie są one wyższe bo opłaty i życie jest droższe dlatego sie domagamy wyższej pensji . Ale tego sie nie rozumie . a koszty dojazdów i powrotów tez kosztują .
2
ChcęPracować 2016-09-19 21:50
Cześć. Pracuję w tej firmie dwa lata jako analityk zasobów internetowych. Powiem tak rozmowy kwalifikacyjnej nie miałam, to znaczy w biurze od razu dostałam umowę do podpisania na 3 miesiące i wtedy jeszcze na umowie było 1750zł brutto i powiem szczerze że zawsze dostawałam więcej niż najniższa krajowa, czasami na rękę wychodziło 1950zł jak dla mnie to dużo wypłata wahałą się od 1750 do 1950 na rękę. Następna umowa na 1,5 roku i tak samo na umowie 1750zł brutto z czasem wzrosło na 1850 brutto na rękę wychodziło również od 1650 do 1950 na rękę ala teraz od paru miesięcy dostaję cały czas (nie tylko ja, koledzy i koleżanki z tego samego stanowiska) 1320zł na rękę jest to dla mnie duża różnica. Za pół roku kończy mi się umowa i boję się ,że mi nie przedłużą lub cały czas będę dostawała to 1320zł. Moim marzeniem jest kiedyś kupić mieszkanie choćby małe ale chyba nie ma na co liczyć. Jeśli ktoś pracuje na tym samym stanowisku daj znać w komentarzu. Pozdrawiam Wszystkich
Mni 2016-09-22 20:57
Ogólnie bardzo fajna agencja pracy dla ludzi z pasją
ola 2016-09-30 20:16
(usunięte przez administratora) Stara treść: Kurczę to przy takiej ilości obowiązków na moim stanowisku wysokość mojego wynagrodzenia w CW to rzecz śmieszna. Szczególnie, że zysku ze mnie mają drugie tyle co zarobię (sic!) Pracuję na stanowisku biurowym a widzę, że ekspedientka w Biedronce zarobi więcej ode mnie. Praca dobra dla zdobycia doświadczenia, na dłuższą metę to chciałoby się docenienia za dobrą robotę. Tu tego nie ma.
1
staneil 2016-10-01 21:41
no ale jefdnak moze ktos chcialby poznac tutaj jakies konkrety dotyczące firmy prawda? dzieki za info
Jola 2016-10-28 16:37
Totalna bzdura ...znowu ktoś z tej firmy pisze
1
Justyna 2016-12-16 15:25
Pracuje w tej firmie od dwóch lat i powiem ,że jest całkiem przyzwoicie. Co prawda wypłata zawsze mogłaby być większa ale i tak nie jest źle.
Zadowolona jestem jak szybko można załatwić niektóre sprawy wystarczy,że zadzwonię do biura i pomoc udzielana jest szybko.
Większość z was nie powinna płakać z powodu niskich zarobków bo jakby nie Capital Work to prawdopodobnie nie pracowalibyście nigdzie.
Justyna 2016-12-16 15:26
Pracuje w tej firmie od dwóch lat i powiem ,że jest całkiem przyzwoicie. Co prawda wypłata zawsze mogłaby być większa ale i tak nie jest źle.
Zadowolona jestem jak szybko można załatwić niektóre sprawy wystarczy,że zadzwonię do biura i pomoc udzielana jest szybko.
Większość z was nie powinna płakać z powodu niskich zarobków bo jakby nie Capital Work to prawdopodobnie nie pracowalibyście nigdzie.
Zostaw swoją opinię o Capital Work Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capital Work Sp. z o.o.