brak logo

Capital Work

Warszawa

Opinie o Capital Work

Myślący 2015-12-28 11:49:43
Sama jesteś podła, a raczej głupia i masz rację, jesteś BEZMYŚLNA, bo nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.
Nie wkładaj ludziom w usta słów, których nie powiedzieli. Miłego dnia życzę.
AKAK 2015-12-30 12:38:31
Nie jeden zdrowy chciałby pracować na umowę o pracę i mieć stała pensję wypłacaną w terminie, nawet minimalną krajową.
gamoń 2016-01-03 02:36:13
Pewnie nie jedna osoba by tak chciała, no ale wydaje mi się, że osoby które pracują jako pracownik sprzątający mają małe szanse żeby dostać umowę o pracę.
Jusia 2016-01-05 14:28:40
A ja pracuję i jestem zadowolona, zarabiam więcej niż podstawową pensję.
1
klin 2016-01-05 19:07:55
Przy sprzataniu lub kuchni kokosow sie nie zarobi ale pracodawca oferuje dobra stawke. Bardzo duzo ludzi szukaja do Warszawy. Teraz tylko pytanie co lepsze, czy na pomoc kuchenna czy jako telemarketer?
kasia 2016-01-08 18:30:55
nie musisz akurat wybierac tego stanowiska pracy bo maja tez inne ciekawe ogłoszenia, i na wiekszosci stanowiska mozan o wiele wiecej zarobić, poczytaj i aplikuj.
Nick 2016-01-27 17:24:16
Owszem, mają wyższe stanowiska, ale płacą tyle samo co przy sprzątaniu lub pomocy kuchennej - najniższą krajową! Ludzie zdrowi na takich stanowiskach zarabiają 2 lub 3 razy więcej! Nie patrzą na doświadczenie ani umiejętności tylko mierzą wszystkich jedną miarą - miarą NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI i w tym tkwi cały problem!!!
1
endo 2016-01-27 21:19:05
jakoś mi się w to nie chce wierzyć nick. Kto by brał na siebie więcej obowiązków za takie same pieniądze ... nielogiczne. Bez orzeczenia to chyba asystenta biura ochrony zatrudniają.
Nick 2016-02-15 14:28:29
Oczywiście, że nielogiczne, ale ludzie się na to godzą, bo mamią ich obietnicami o wysokich premiach i podwyżkach... a potem g dają.
rabas 2016-02-15 14:41:09
Przede wszystkim trzeba patrzeć na to wszystko realnie @Nick, na słowo nie ma co wierzyć nikomu. W umowie na zlecenie masz dokładnie napisaną stawkę za jaką pracujesz.
Nick 2016-02-19 13:03:23
To jest umowa o pracę, nie na zlecenie. Masz rację, nikomu nie można wierzyć na słowo (zwłaszcza w tej agencji) wszystko trzeba zawsze brać na piśmie.
staneil 2016-02-19 13:06:27
no to chyba jest oczywiste, ze zawsze trzeba brac potwierdzenie, na słwoo to się niczego nie załatwia. a teraz na ochrone jest dobra oferta, bo w obowiązkach jest monitoring obiektu tylko.
onek 2016-02-22 22:04:54
staneil, zgodze sie z toba w 100%. W ogóle duzo oni mają ofert pracy dla ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności. Dla przykładu teraz szukaja asystentki kierownika, to orzeczenie to wymóg i jeszcze do tego język francuski.
lawa 2016-03-01 20:10:13
mogą mieć niemały problem, jednak orzeczenie o niepełnosprawności jest przyznawane najczęściej osobom które nie są zdolne do każdej pracy. Język francuski to i tak rzadkość :)
anna 2016-03-21 04:41:37
Właśnie idę podpisywać umowę o pracę...miła atmosfera przy przyjęciu...a jeśli piszecie że wiele firm zatrudnia na ciekawych stanowiskach ,to może byście podali takie firmy...bo ja choć mam prawie doświadczenia 33 lata pracy jako księgowa miałam problem ze znalezieniem pracy....owszem proponowano mi pracę za 1700 zł.netto przy 240 godzinach pracy na recepcji...
ciekawski 2016-03-21 14:42:01
anna powodzenia, abyś sobie później nie pluła w brodę ale jedna rada. W żadnym wypadku nie sprzeciwiaj się szefostwu C.W. lub osobie dla której pracujesz bo jak coś Pan Prezes M. i tak stanie po stronie osoby dla której pracujesz a nie po Twojej niestety
Krzysztof 2016-03-29 21:09:42
Znasz jakaś firmę gdzie ma sens sprzeciwianie się szefostwu firmy?
Z założenia jest to głupi pomysł. Jeśli wiesz lepiej niż twój szef to załóż swoją firmę i zatrudniaj ludzi.
mariola 2016-03-31 11:05:02
Czytam te oponie i widzę, że chyba tylko konkurencja i tylko sfrustrowani, zwolnieni pracownicy je piszą.
Ja pracuję na stanowisku biurowym i zarabiam dużo więcej niż pensja minimalna, do tego kontakt z biurem oceniam dobrze, traktują mnie miło i fachowo. W firmie, w której pracuje mam dostęp do szkoleń pracowniczych, mam możliwość rozwoju.
Ja Capital Work polecam.
Ania 2016-04-07 18:02:42
Uf kamień z serca, że jeszcze są jacyś ludzie którzy nie narzekają a wręcz odwrotnie :) Kochani z tego co czytam mam mieszane odczucia co do nich nie powiem ale może pomoże mi ktoś i powie czy dają umowę i jak przedstawiają się zarobki @Mariola rozumiem, że śmiało mogę aplikować?
Marian 2016-04-13 10:25:29
Ktoś już tutaj napisał: "absolutnie nie polecam pracy w tej firmie, trzymajcie się od niej z daleka". To niestety prawda i podpisuję się pod tym obiema rękami.
To najgorsza, najbardziej wykorzystująca (finansowo) pracowników agencja pracy tymczasowej na rynku. Początki będę miłe, ale sami zobaczycie co będzie dalej... zwabią was kłamstwami i obietnicami, których nigdy nie dotrzymają. Oczywiście osoby, które wypowiadają się pozytywnie nt tej firmy, to jej pracownicy, nikt, kto miał z nimi dłużej do czynienia nie napisze jednego dobrego słowa.
Jurek 2016-04-27 17:08:27
Ale ty madry jestes. Oczywiscie, że wszyscy którzy tu piszą to pracownicy: byli, obecni lub przyszli, do tego jest ten portal.
Podałbyś jakieś szczegóły jak cie oszukano to inni by wiedzili na co zwracac uwage, gadac glupoty bez konkretow to kazdy potrafi.
kochaniutka 2016-05-01 23:43:43
No niestety ,dobre opinie to piszą pracownicy o swojej firmie ,lepiej trzymać się od tej firmy z daleka
ola 2016-05-03 19:30:23
Witam,
ma ktoś pojęcie jaki procent dofinansowania za pracownika niepełnosprawnego zagarnia ta firma a ile dopłacają pracodawcy użytkownicy? Mam nieprzyjemne uczucie, że dużo mniej zarabiam niż powinnam tzn., że jestem tania siłą roboczą. Ma ktoś podobnie?!
Olek 2016-05-08 09:43:05
Zaloz swoja firme i "zagarniaj" sama za siebie.
Jezeli umiesz czytac, to wystarczy wpisac w google to czego szukasz.
Jarek 2016-05-08 09:49:25
To dobrze, że pracownicy piszą dobrze o swojej firmie, to znaczy ze ja szanuja.
Czy możesz podać konkrety dlaczego nie warto tam działać ? Staram się o pracę o dlugiego czasu i jest to dla mnie wazne.
burak 2016-05-09 11:32:34
jarek,w mojej ocenie przede wszystkim jest średnia szansa na zdobycie umowy o pracę. Oczywiście mają sporo ofert pracy, ale według mnie na rynku można znaleźć albo porównywalne albo lepsze oferty. Z tego co kojarzę w każdym większym mieście teraz szukają kogoś
1
umiarkowany 2016-06-16 20:31:38
Jestem zatrudniony w Capital Work od dłuższego czasu,współpraca układa się dobrze, kokosów jeśli chodzi o pensję nikt od początku mi nie obiecywał,
trochę więcej niż najniższa krajowa, jednak co miesiąc Capital dorzuca premię, niewielką ale jest.Pensja zawsze na czas albo wcześniej.
Jednak źle trafiłem jeśli chodzi o samo miejsce pracy, mam umiarkowany stopień i dosyć często pracuję nie po 7 h ale dłużej, przerwa w sumie 30 min.
niestety tylko w teorii,a nierzadko wcale przerwy nie mam.
Kiedy byłem na zwolnieniu lekarskim kierownik placówki, w której pracuję dzwonił do mnie z pretensjami.
Zastanawiam się czy poinformować o tym Capital, bo pracować chcę tylko tak,aby szanowane były moje prawa jako osoby niepełnosprawnej.
znający firmę 2016-06-17 12:32:10
Powiem Ci tak. To że poinformujesz Capital Work nic Ci nie da, z uwagi na to że dla Pana Prezesa nie ważne jest to że są łamane przepisy dla niego liczy się tylko to że ma z Ciebie zysk, jak zwrócisz uwagę i tak pan prezes stanie po stronie osoby dla której pracujesz a nie po Twojej. Wiem co mówię bo sam pracowałem w tej firmie, i wiem jak to wygląda.
umiarkowany 2016-06-17 22:17:12
Jeśli jest tak jak piszesz to kiepsko, chociażby właśnie z racji tego,że dostają za mnie kasę powinni raczej zwracać uwagę na przywileje niepełnosprawnych. Tak czy inaczej postanowiłem przejechać się do biura i porozmawiać. W końcu na Capital się świat nie kończy.-Znający firmę- A jak jest w innych firmach dla niepełnosprawnych, pracowałeś,możesz coś napisać ?
ama 2016-07-09 11:50:07
Dokładnie gdyż takie osoby powinny być traktowane dobrze z racji tego, ze są chorę w sumie każdy pracownik zasługuje na szacunek, podziwiam akie osoby ponieważ jak widać chcą zyc normalnie, normalnie chodzic do pracy i byc potrzebnym, kierownictwo powinno sie zstananowic na d tym
rozrzalona 2016-07-18 19:33:13
Pani Mariolo kłamie Pani jak z nut,albo jest Pani pracownikiem tej firmy i pobiera Pani pęsje z naszych dofinansowań
nieznajoma 2016-07-18 20:15:30
Ola przecież jak by ta firma na nas nie zarabiała to by nie istniała ,raz ma za nas dofinansowanie z Pfronu a raz z firmy która nas zatrudnia
koź 2016-07-18 22:32:58
Może wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewwać? Podobno oprócz dobrych zarobków jest szansa na odpowiednie benefity soscjalne, ale to dobry znak, że się dobrze dzieje. Wiedzą jak zadbać o pozytywne relacje, więc atmosfera jest całkiem dobra.
znający firme 2016-07-19 13:18:11
Witam. Powiem tak pracowałem w tej firmie prawie 3 lata, i żadnych benefitów z socjalnego nie widziałem
sa 2016-07-19 13:35:51
top w takim razie dlaczego są obiecywane w ofertach prascy? może akurat ty sobie nie zasłużyłeś. jak chcę iść na asystentkę biura ochrony to premie i umowę o pracę gwarantują
zawiedziny 2016-07-28 08:59:35
Od 1 kwietnia 2014 r. miesięczne dofinansowanie do wynagrodzenia pracownika niepełnosprawnego (bez względu na status pracodawcy) wynosi:

1800 zł – w przypadku osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności,
1125 zł – w przypadku osób z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności,
450 zł – w odniesieniu do osób z lekkim stopniem niepełnosprawności.

Kwoty, o których mowa wyżej, są zwiększane o 600 zł w przypadku osób niepełnosprawnych u których orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz niewidomych w stopniu znacznym i umiarkowanym (zgodnie z art. 26a ust. 1b ww. ustawy o rehabilitacji).

Dodatkowo taką samą pensję brutto od firmy u której jesteś zatrudniony czyli przykład
1125+600+1850
2
zawiedziny 2016-07-28 09:15:20
Gwarantować to oni mogą ,ale nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz , dodadzą jakiś ochłap...ciekawe jak by prześwietlił te osoby co są zatrudnione w biurze Capital work, ile one już pobrały dla siebie /za leki za wyjazdy na wczasy ..za sprzęt gospodarstwa domowego ,szkolenie ,komputer dofinansowania do różnych rzeczy / Przecież nie wszystkie pieniądze z naszych podatków od zarobków są odprowadzane
do państwa ,tylko jest utworzone specjalne konto u nich ZFRON i utworzone u nich komisja która przyznaje takie dofinansowanie.Ciekawe ile przyznali sobie???????
2
edf 2016-08-04 21:06:48
noo przeciez oferty pracy sa na kilka stanowisk np. dla asystentki biura ochrony w Warszawie napisali ze oferowane jest tutaj zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę atrakcyjny system premiowy uzależniony od wyników pracy terminowe wypłaty wynagrodzeń
1
ada 2016-08-08 19:41:11
bzdura praca w systemie 24na 48 pensja przy 240 godzinach w miesiącu 1700.00 premii nie uwidzisz
Dawo 2016-08-09 15:03:36
Cześć wszystkim! Czy ktoś z Was pracował dla nich w sklepie z odzieżą? Mam przed sobą ogłoszenie w Konstancinie i zastanawiam się czy warto w ogóle składać CV bo niektóre wasze komentarze mnie zniechęcają
nowa 2016-08-12 19:50:48
bzdura 1700.00 przy 240n godzinach w miesiącu
hgfd 2016-08-13 11:33:16
no to jak to w końcu z tymi zarobkami tutaj jest/?
model 2016-09-01 20:40:23
Masz racje jak jest praca to dobrze ale kazda praca jest iles warta .A tu dają takie warunki płac a jak sie upomnisz o wiecej to jest źle . Wiadomo kazdy ma potrzeby i tez chce zarabiać , a za zatrudnienie nas firma dostaje dobrą kase i nawet połowy tego nam nie daje . To kto na nas zarabia ???
To jest niewolnictwo po polsku pracuj za to co ci damy a jak nie to spadaj .
A ostatnio daja do podpisu świstek że jak zrezygnujesz to masz im kase zapłacic za to ???? bo inaczej komornik ...
Co do wysokości zarobków wiadomo że w Warszawie są one wyższe bo opłaty i życie jest droższe dlatego sie domagamy wyższej pensji . Ale tego sie nie rozumie . a koszty dojazdów i powrotów tez kosztują .
azsxdcf 2016-09-04 19:33:58
no przecież na akzdym stanowisku masz inne zarobki i to mniej więcej tez zależy od tego jaki masz staz pracy..widze ze oni tutaj na przykład szukają glownie pracowników z orzeczeniem na przykład na 1/2 etapu
ja 2016-09-06 10:19:34
Ale bajki tak załatwia jakąś prace raz dobra raz byle jaka ale za kase taka że sie smiac chce , a ile bredni przy tym glowa boli.
Nie kontroluja pracodawcy w jakich warunkach pracujemy .
Nie dowiaduja sie jak nam idzie w pracy .
badziewie takie , bo panienki sobie siedza w cieple na telefonach , kawka herbatka jest i tyle co sie przez tel pogada.
premie moze sie kiedyyyyśśśś dostanie
pensja na czas oczywiscie ale jaka dla ubogiego o podwyżki sie nie upominaj bo niema
wiadomo ze za kazda prace jest odpowiednia pensja ale gdzies jest minimum
a za pol darmo pracowac ?????
Ciekawe czy te panienki w biurze tez tyle maja czyli jakies 1850zl brutto
hgfd 2016-09-06 22:44:00
hej hej widze ze tutaj wlasnie glownie poszukują ososb do pracy z orzeczenem caly czas i wydaje mi się nawet ze to na kazde stanowisko tak jest..fajnie ze zatrudniają takie ososby na prawde duzy plus.
ChcęPracować 2016-09-19 21:50:47
Cześć.
Pracuję w tej firmie dwa lata jako analityk zasobów internetowych. Powiem tak rozmowy kwalifikacyjnej nie miałam, to znaczy w biurze od razu dostałam umowę do podpisania na 3 miesiące i wtedy jeszcze na umowie było 1750zł brutto i powiem szczerze że zawsze dostawałam więcej niż najniższa krajowa, czasami na rękę wychodziło 1950zł jak dla mnie to dużo wypłata wahałą się od 1750 do 1950 na rękę. Następna umowa na 1,5 roku i tak samo na umowie 1750zł brutto z czasem wzrosło na 1850 brutto na rękę wychodziło również od 1650 do 1950 na rękę ala teraz od paru miesięcy dostaję cały czas (nie tylko ja, koledzy i koleżanki z tego samego stanowiska) 1320zł na rękę jest to dla mnie duża różnica. Za pół roku kończy mi się umowa i boję się ,że mi nie przedłużą lub cały czas będę dostawała to 1320zł.
Moim marzeniem jest kiedyś kupić mieszkanie choćby małe ale chyba nie ma na co liczyć.
Jeśli ktoś pracuje na tym samym stanowisku daj znać w komentarzu.
Pozdrawiam Wszystkich
znający firmę 2016-09-21 13:18:53
Powiem Ci tak, w tej firmie jeśli chodzi o koniec umowy to nigdy nic nie wiadomo, ale jeśli będziesz dostawała informację bądź od swojego koordynatora bądz od prezesa że nie jesteś produktywna to możesz już szukać innej roboty, ale znam też przypadki, kiedy do osoby której się kończyła umowa zadzwonili w dniu w którym kończyła się umowa z informacją że nie przedłużają umowy.
??????? 2016-09-22 20:52:13
Z jednej strony niby nie powinni zwalniać ponieważ oni też mają korzyści z zatrudniania niepełnosprawnych a z drugiej nikt nie wie co im odwali.
Parę miesięcy temu dostaliśmy maile że bazy firm które przygotowujemy nie sprzedają sie tak dobrze jak kiedyś itp i będą zmuszenie przekwalifikować część pracowników z analityków na konsultantów telefonicznych czy jakoś tak , no myślę ok zdarza się ale za dwa dni dowiaduję się że przyjęli do firmy następne dwie osoby na stanowisko analityków.
To w końcu sprzedają się te firmy czy nie;)
Mówię wam nikt tego nie zrozumie.
Ale z porównaniem do słynnej firmy Dubienieckiego to tu i tak jest o 10000% lepiej.
Aby nas tylko nie zwalniali.
Pozdrawiam Wszystkich.
Mni 2016-09-22 20:57:45
Ogólnie bardzo fajna agencja pracy dla ludzi z pasją
Zostaw swoją opinię o Capital Work - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capital Work