brak logo

Capital Work

Warszawa

Opinie o Capital Work

Pracuje2015 2015-04-19 21:53:26
Pracuje w tej firmie od kilku miesięcy.
Oni wywiązują się z obietnic, po trzech miesiącach dostałam obiecaną podwyżkę, w firmie w której pracuję mam szkolenia, nikt nie chciał mnie wcześniej zatrudnić, dzięki Capital Work dostałam pracę, jestem im wdzięczna.
Śmieszą mnie negatywne opinie, jeśli ktoś nie chce pracować, to niech nie pracuje, dla tych którzy szukają pracy ta firma może ją znaleźć, polecam !!!
2
pracownik 2015-08-25 13:15:20
Pracuję w tej firmie już dwa lata i mogę śmiało powiedzieć sporo na jej temat.
Płacą na czas i jest to dobra alternatywa dla osób nie posiadających doświadczenia zawodowego - to tyle pozytywów, bo jeżeli chodzi o dłużej pracujących ludzi, nie ma tu szans na żaden rozwój. O minimalną podwyżkę trzeba walczyć, o zmianę nazwy stanowiska również. Więc jeżeli któś chce dostać pracę i stać w miejscu to polecam, ale ludziom, którzy chcą się rozwijać, zarabiać, mają swój honor i potrzebują partnera do rozmów na poziomie - nie Capital Work. Dla nich nie liczy się pracownik tylko pieniądze, które za niego dostają. Liczą na to, że osoby niepełnosprawne będą się cieszyły, że w ogóle pracują. Ludzie, stać Was na więcej! Nie dajcie się omamić głupimi gadkami o "prawie", bo oni tylko liczą na to, żebyście się bali zwolnienia - takich firm na rynku jest masa i naprawdę mają dużo lepsze warunki.
1
pracownik 2 2015-08-28 12:09:05
Zgadzam się z przedmówcą, ja osobiście pracowałem w CP do momentu kiedy mój zleceniodawca nie mnie nie zrezygnował bo nimby nic nie robiłem, teraz pracuję w w innej firmie gdzie nie ma stresu co kooedynator albo szef ci zleci
Pracująca 2015-08-31 16:43:33
Ja za to z pracy jestem zadowolona, a pracuję już ponad rok.
Przeszłam kilka szkoleń, pracodawca u którego pracuję gwarantuje jedzenie i niezłą atmosferę pracy. Po trzech miesiącach dostałam obiecaną podwyżkę.
Osoby pracujące w Capital Work są dla mnie miłe.
Moje koleżanki i koledzy są również zadowoleni.
Ja polecam pracę dla Capital Work.
1
Nick 2015-12-02 13:20:05
Myślę, że wszystkie pozytywne opinie na temat tej firmy piszą jej pracownicy...
Ja ostrzegam, jeśli macie jakąkolwiek możliwość znalezienia pracy gdzie indziej, bezpośrednio u pracowdawcy, to trzymajcie się z daleka od tej firmy i jej podobnych!!! Takie agencje nie istnieją po to aby pomagać osobom niepełnosprawnym, tylko po to, aby na nich zarabiać.
1
ciekawski 2015-12-03 15:49:08
hgfd a widziałeś bądź widziałaś kiedy ta oferta została wprowadzona??
Nick - 2015-12-02 13:20:05 zgadzam się z Tobą
Nick 2015-12-07 14:54:34
Ale jakie pieniądze?! Najniższa krajowa, niezależnie od stanowiska + jakaś minimalna podwyżka po trzech m-cach... Co z tego, że są na czas, skoro nie można za nie przeżyć?! I jeszcze wmawiają ludziom na spotkaniach, że niepełnosprawni nigdzie nie zarabiają więcej! Nie pracujemy na pół etatu tylko o jedną godzinę krócej niż osoby zdrowe więc nie zasługujemy na to aby dostawać połowę ich pensji!!!
1
Hela 2015-12-10 10:46:32
syrenka - 2015-12-09 12:31:39
Taka sytuacja wynika stąd, że na osobach z orzeczeniem agencja może nieźle zarobić (zwrot z PFRON), a zatrudnianie osób zdrowych o wiele mniej im się opłaca.
Pracujacy2015 2015-12-15 14:15:26
Odsyłam na stronę www.capitalwork.pl, tych co potrafią czytać ze zrozumieniem. Jest tam napisane, że firma zatrudnia osoby niepełnosprawne, ponieważ działania firmy "mają na celu promowanie osób z niepełnosprawnością jako solidnych i zaangażowanych w swoją pracę". Skoro zatem propomują niepełnosprawnych tzn. że takich zatrudniają, to chyba logiczne ?!
1
Myślący 2015-12-17 14:55:18
Naturalnie piszesz głównie głupoty.
Jeżeli nie pasuje ci praca to się zatrudnij gdzie indziej, z całą pewnością wszyscy z radością cię wezmą i zaproponują "prezesowską" pensję, :-).
1
Nick 2015-12-21 15:11:03
Sam piszesz głupoty Myślący, nie liczę na prezesowską pensję, tylko na taką, za którą można normalnie przeżyć miesiąc. Praca jak najbardziej mi pasuje, nie pasuje mi wynagrodzenie. To, że jestem niepełnosprawny wcale nie oznacza, że mam mniejsze potrzeby niż osoby zdrowe. Też mam ochotę czasem pójść do kina i wyjechać na wakacje... a zarabiając tak niewiele niestety nie mogę sobie na to pozwolic.
Hela 2015-12-22 09:16:44
Myślący, a raczej Bezmyślny, jak podłym trzeba być człowiekiem żeby lekceważyć osoby niepełnosprawne i wyśmiewać ich prawo do godnego życia i godziwych zarobków?
Myślący 2015-12-28 11:45:59
To porozmawiaj z pracodawcą lub zmień pracę.
Myślący 2015-12-28 11:49:43
Sama jesteś podła, a raczej głupia i masz rację, jesteś BEZMYŚLNA, bo nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.
Nie wkładaj ludziom w usta słów, których nie powiedzieli. Miłego dnia życzę.
AKAK 2015-12-30 12:38:31
Nie jeden zdrowy chciałby pracować na umowę o pracę i mieć stała pensję wypłacaną w terminie, nawet minimalną krajową.
Jusia 2016-01-05 14:28:40
A ja pracuję i jestem zadowolona, zarabiam więcej niż podstawową pensję.
1
Nick 2016-01-27 17:24:16
Owszem, mają wyższe stanowiska, ale płacą tyle samo co przy sprzątaniu lub pomocy kuchennej - najniższą krajową! Ludzie zdrowi na takich stanowiskach zarabiają 2 lub 3 razy więcej! Nie patrzą na doświadczenie ani umiejętności tylko mierzą wszystkich jedną miarą - miarą NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI i w tym tkwi cały problem!!!
3
Nick 2016-02-15 14:28:29
Oczywiście, że nielogiczne, ale ludzie się na to godzą, bo mamią ich obietnicami o wysokich premiach i podwyżkach... a potem g dają.
Nick 2016-02-19 13:03:23
To jest umowa o pracę, nie na zlecenie. Masz rację, nikomu nie można wierzyć na słowo (zwłaszcza w tej agencji) wszystko trzeba zawsze brać na piśmie.
anna 2016-03-21 04:41:37
Właśnie idę podpisywać umowę o pracę...miła atmosfera przy przyjęciu...a jeśli piszecie że wiele firm zatrudnia na ciekawych stanowiskach ,to może byście podali takie firmy...bo ja choć mam prawie doświadczenia 33 lata pracy jako księgowa miałam problem ze znalezieniem pracy....owszem proponowano mi pracę za 1700 zł.netto przy 240 godzinach pracy na recepcji...
ciekawski 2016-03-21 14:42:01
anna powodzenia, abyś sobie później nie pluła w brodę ale jedna rada. W żadnym wypadku nie sprzeciwiaj się szefostwu C.W. lub osobie dla której pracujesz bo jak coś Pan Prezes M. i tak stanie po stronie osoby dla której pracujesz a nie po Twojej niestety
Krzysztof 2016-03-29 21:09:42
Znasz jakaś firmę gdzie ma sens sprzeciwianie się szefostwu firmy?
Z założenia jest to głupi pomysł. Jeśli wiesz lepiej niż twój szef to załóż swoją firmę i zatrudniaj ludzi.
mariola 2016-03-31 11:05:02
Czytam te oponie i widzę, że chyba tylko konkurencja i tylko sfrustrowani, zwolnieni pracownicy je piszą.
Ja pracuję na stanowisku biurowym i zarabiam dużo więcej niż pensja minimalna, do tego kontakt z biurem oceniam dobrze, traktują mnie miło i fachowo. W firmie, w której pracuje mam dostęp do szkoleń pracowniczych, mam możliwość rozwoju.
Ja Capital Work polecam.
Marian 2016-04-13 10:25:29
Ktoś już tutaj napisał: "absolutnie nie polecam pracy w tej firmie, trzymajcie się od niej z daleka". To niestety prawda i podpisuję się pod tym obiema rękami.
To najgorsza, najbardziej wykorzystująca (finansowo) pracowników agencja pracy tymczasowej na rynku. Początki będę miłe, ale sami zobaczycie co będzie dalej... zwabią was kłamstwami i obietnicami, których nigdy nie dotrzymają. Oczywiście osoby, które wypowiadają się pozytywnie nt tej firmy, to jej pracownicy, nikt, kto miał z nimi dłużej do czynienia nie napisze jednego dobrego słowa.
Jurek 2016-04-27 17:08:27
Ale ty madry jestes. Oczywiscie, że wszyscy którzy tu piszą to pracownicy: byli, obecni lub przyszli, do tego jest ten portal.
Podałbyś jakieś szczegóły jak cie oszukano to inni by wiedzili na co zwracac uwage, gadac glupoty bez konkretow to kazdy potrafi.
kochaniutka 2016-05-01 23:43:43
No niestety ,dobre opinie to piszą pracownicy o swojej firmie ,lepiej trzymać się od tej firmy z daleka
ola 2016-05-03 19:30:23
Witam,
ma ktoś pojęcie jaki procent dofinansowania za pracownika niepełnosprawnego zagarnia ta firma a ile dopłacają pracodawcy użytkownicy? Mam nieprzyjemne uczucie, że dużo mniej zarabiam niż powinnam tzn., że jestem tania siłą roboczą. Ma ktoś podobnie?!
Olek 2016-05-08 09:43:05
Zaloz swoja firme i "zagarniaj" sama za siebie.
Jezeli umiesz czytac, to wystarczy wpisac w google to czego szukasz.
Jarek 2016-05-08 09:49:25
To dobrze, że pracownicy piszą dobrze o swojej firmie, to znaczy ze ja szanuja.
Czy możesz podać konkrety dlaczego nie warto tam działać ? Staram się o pracę o dlugiego czasu i jest to dla mnie wazne.
umiarkowany 2016-06-16 20:31:38
Jestem zatrudniony w Capital Work od dłuższego czasu,współpraca układa się dobrze, kokosów jeśli chodzi o pensję nikt od początku mi nie obiecywał,
trochę więcej niż najniższa krajowa, jednak co miesiąc Capital dorzuca premię, niewielką ale jest.Pensja zawsze na czas albo wcześniej.
Jednak źle trafiłem jeśli chodzi o samo miejsce pracy, mam umiarkowany stopień i dosyć często pracuję nie po 7 h ale dłużej, przerwa w sumie 30 min.
niestety tylko w teorii,a nierzadko wcale przerwy nie mam.
Kiedy byłem na zwolnieniu lekarskim kierownik placówki, w której pracuję dzwonił do mnie z pretensjami.
Zastanawiam się czy poinformować o tym Capital, bo pracować chcę tylko tak,aby szanowane były moje prawa jako osoby niepełnosprawnej.
znający firmę 2016-06-17 12:32:10
Powiem Ci tak. To że poinformujesz Capital Work nic Ci nie da, z uwagi na to że dla Pana Prezesa nie ważne jest to że są łamane przepisy dla niego liczy się tylko to że ma z Ciebie zysk, jak zwrócisz uwagę i tak pan prezes stanie po stronie osoby dla której pracujesz a nie po Twojej. Wiem co mówię bo sam pracowałem w tej firmie, i wiem jak to wygląda.
umiarkowany 2016-06-17 22:17:12
Jeśli jest tak jak piszesz to kiepsko, chociażby właśnie z racji tego,że dostają za mnie kasę powinni raczej zwracać uwagę na przywileje niepełnosprawnych. Tak czy inaczej postanowiłem przejechać się do biura i porozmawiać. W końcu na Capital się świat nie kończy.-Znający firmę- A jak jest w innych firmach dla niepełnosprawnych, pracowałeś,możesz coś napisać ?
rozrzalona 2016-07-18 19:33:13
Pani Mariolo kłamie Pani jak z nut,albo jest Pani pracownikiem tej firmy i pobiera Pani pęsje z naszych dofinansowań
nieznajoma 2016-07-18 20:15:30
Ola przecież jak by ta firma na nas nie zarabiała to by nie istniała ,raz ma za nas dofinansowanie z Pfronu a raz z firmy która nas zatrudnia
znający firme 2016-07-19 13:18:11
Witam. Powiem tak pracowałem w tej firmie prawie 3 lata, i żadnych benefitów z socjalnego nie widziałem
zawiedziny 2016-07-28 08:59:35
Od 1 kwietnia 2014 r. miesięczne dofinansowanie do wynagrodzenia pracownika niepełnosprawnego (bez względu na status pracodawcy) wynosi:

1800 zł – w przypadku osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności,
1125 zł – w przypadku osób z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności,
450 zł – w odniesieniu do osób z lekkim stopniem niepełnosprawności.

Kwoty, o których mowa wyżej, są zwiększane o 600 zł w przypadku osób niepełnosprawnych u których orzeczono chorobę psychiczną, upośledzenie umysłowe, całościowe zaburzenia rozwojowe lub epilepsję oraz niewidomych w stopniu znacznym i umiarkowanym (zgodnie z art. 26a ust. 1b ww. ustawy o rehabilitacji).

Dodatkowo taką samą pensję brutto od firmy u której jesteś zatrudniony czyli przykład
1125+600+1850
2
zawiedziny 2016-07-28 09:15:20
Gwarantować to oni mogą ,ale nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz , dodadzą jakiś ochłap...ciekawe jak by prześwietlił te osoby co są zatrudnione w biurze Capital work, ile one już pobrały dla siebie /za leki za wyjazdy na wczasy ..za sprzęt gospodarstwa domowego ,szkolenie ,komputer dofinansowania do różnych rzeczy / Przecież nie wszystkie pieniądze z naszych podatków od zarobków są odprowadzane
do państwa ,tylko jest utworzone specjalne konto u nich ZFRON i utworzone u nich komisja która przyznaje takie dofinansowanie.Ciekawe ile przyznali sobie???????
2
ada 2016-08-08 19:41:11
bzdura praca w systemie 24na 48 pensja przy 240 godzinach w miesiącu 1700.00 premii nie uwidzisz
nowa 2016-08-12 19:50:48
bzdura 1700.00 przy 240n godzinach w miesiącu
model 2016-09-01 20:40:23
Masz racje jak jest praca to dobrze ale kazda praca jest iles warta .A tu dają takie warunki płac a jak sie upomnisz o wiecej to jest źle . Wiadomo kazdy ma potrzeby i tez chce zarabiać , a za zatrudnienie nas firma dostaje dobrą kase i nawet połowy tego nam nie daje . To kto na nas zarabia ???
To jest niewolnictwo po polsku pracuj za to co ci damy a jak nie to spadaj .
A ostatnio daja do podpisu świstek że jak zrezygnujesz to masz im kase zapłacic za to ???? bo inaczej komornik ...
Co do wysokości zarobków wiadomo że w Warszawie są one wyższe bo opłaty i życie jest droższe dlatego sie domagamy wyższej pensji . Ale tego sie nie rozumie . a koszty dojazdów i powrotów tez kosztują .
ja 2016-09-06 10:19:34
Ale bajki tak załatwia jakąś prace raz dobra raz byle jaka ale za kase taka że sie smiac chce , a ile bredni przy tym glowa boli.
Nie kontroluja pracodawcy w jakich warunkach pracujemy .
Nie dowiaduja sie jak nam idzie w pracy .
badziewie takie , bo panienki sobie siedza w cieple na telefonach , kawka herbatka jest i tyle co sie przez tel pogada.
premie moze sie kiedyyyyśśśś dostanie
pensja na czas oczywiscie ale jaka dla ubogiego o podwyżki sie nie upominaj bo niema
wiadomo ze za kazda prace jest odpowiednia pensja ale gdzies jest minimum
a za pol darmo pracowac ?????
Ciekawe czy te panienki w biurze tez tyle maja czyli jakies 1850zl brutto
ChcęPracować 2016-09-19 21:50:47
Cześć.
Pracuję w tej firmie dwa lata jako analityk zasobów internetowych. Powiem tak rozmowy kwalifikacyjnej nie miałam, to znaczy w biurze od razu dostałam umowę do podpisania na 3 miesiące i wtedy jeszcze na umowie było 1750zł brutto i powiem szczerze że zawsze dostawałam więcej niż najniższa krajowa, czasami na rękę wychodziło 1950zł jak dla mnie to dużo wypłata wahałą się od 1750 do 1950 na rękę. Następna umowa na 1,5 roku i tak samo na umowie 1750zł brutto z czasem wzrosło na 1850 brutto na rękę wychodziło również od 1650 do 1950 na rękę ala teraz od paru miesięcy dostaję cały czas (nie tylko ja, koledzy i koleżanki z tego samego stanowiska) 1320zł na rękę jest to dla mnie duża różnica. Za pół roku kończy mi się umowa i boję się ,że mi nie przedłużą lub cały czas będę dostawała to 1320zł.
Moim marzeniem jest kiedyś kupić mieszkanie choćby małe ale chyba nie ma na co liczyć.
Jeśli ktoś pracuje na tym samym stanowisku daj znać w komentarzu.
Pozdrawiam Wszystkich
znający firmę 2016-09-21 13:18:53
Powiem Ci tak, w tej firmie jeśli chodzi o koniec umowy to nigdy nic nie wiadomo, ale jeśli będziesz dostawała informację bądź od swojego koordynatora bądz od prezesa że nie jesteś produktywna to możesz już szukać innej roboty, ale znam też przypadki, kiedy do osoby której się kończyła umowa zadzwonili w dniu w którym kończyła się umowa z informacją że nie przedłużają umowy.
??????? 2016-09-22 20:52:13
Z jednej strony niby nie powinni zwalniać ponieważ oni też mają korzyści z zatrudniania niepełnosprawnych a z drugiej nikt nie wie co im odwali.
Parę miesięcy temu dostaliśmy maile że bazy firm które przygotowujemy nie sprzedają sie tak dobrze jak kiedyś itp i będą zmuszenie przekwalifikować część pracowników z analityków na konsultantów telefonicznych czy jakoś tak , no myślę ok zdarza się ale za dwa dni dowiaduję się że przyjęli do firmy następne dwie osoby na stanowisko analityków.
To w końcu sprzedają się te firmy czy nie;)
Mówię wam nikt tego nie zrozumie.
Ale z porównaniem do słynnej firmy Dubienieckiego to tu i tak jest o 10000% lepiej.
Aby nas tylko nie zwalniali.
Pozdrawiam Wszystkich.
ola 2016-09-30 20:16:46
Kurczę to przy takiej ilości obowiązków na moim stanowisku wysokość mojego wynagrodzenia w CW to rzecz śmieszna. Szczególnie, że zysku ze mnie mają drugie tyle co zarobię (sic!) Pracuję na stanowisku biurowym a widzę, że ekspedientka w Biedronce zarobi więcej ode mnie.
Praca dobra dla zdobycia doświadczenia, na dłuższą metę to chciałoby się docenienia za dobrą robotę. Tu tego nie ma.
staneil 2016-10-01 21:41:15
no ale jefdnak moze ktos chcialby poznac tutaj jakies konkrety dotyczące firmy prawda? dzieki za info
zdegustowana 2016-10-28 14:28:38
Odradzam!!! Trzymajcie się od tego jak najdalej! Oni wcale nie promują osób niepełnopsrawnych oni ich wyzyskują! Dają ok 1200 a odpis z takiej osoby to 1700!! Słuchy o tym co ta firma wyprawia i jak naciąga pefron chodzą od dawna. Poszłam tam na rozmowe, wiedziałam że zaproszą bo od pół roku nie mogą znaleźć pracownika biurowego, który będzie pracował za 1200 zł( ciekawe dlaczego odświeżają co tydź to ogłoszenie..) Gdy trafiłam pod adres nie wierzyłam w to co widze, drzwi jak do piwnicy i licha tabliczka . Otwiera dziewczyna, która nic nie ogarania ale jej wybaczamy gdyż także jest osobą niepełnosprawną. Pseudo "biuro" masakra każdy mebel z innej parafii i dwie rekruterki....jedna za drugą nadrabiała pierwsza rzęsy 3 cm i dekolt wylewający się na stół druga za to mogłaby chociaż włosy umyć. Zadnych konkretów jedyne co ich interesuje to orzeczenie;) nie ważne że mam doświadczenie w korporacji i certyfikat na dwa języki. Byłam widziałam jak wygląda to od środka ludzie serio nie szukajcie przez nich pracy Pan "prezesik" zbija hajs i naciąga pefron ale już nie długo.....
1
Jola 2016-10-28 16:37:07
Totalna bzdura ...znowu ktoś z tej firmy pisze
Mateusz 2016-10-30 15:16:19
zdegustowana dużo jest takich firm teraz które naciągają pefron ale nie jest tu tak źle, pomyśl jaka była firma pana Dubienieckiego FinanceBrothers i chyba Gold (wybaczcie za błędy w nazwach firm) gdzie dawali słabowidzącym 500zł i tyle.
Nie dziwię się że pracowali za te 500zł bo osoba niepełnosprawna ma bardzo ciężko renty 650zł i tyle.
Jak dla mnie Capital Work nie jest złą firmą może i zarabiam to 1300zł ale chociaż mam za co przeżyć.
1
umlałka 2016-11-20 22:43:48

Pracowałam w tej firmie wystarczająco dlugo, by zorientowac sie, ze to straszny syf.
Place groszowe, czlowiek z orzeczeniem to maszynka do uzyskania dotacji, pan prezesik laluś wymuskany, cyniczny, pogardliwie wypowiadajacy sie o niepelnosprawnych. Dziewczyny z biura grzeczne, jedna malpa tylko, taka wysoka, rudawa, Anna zdaje sie. Owszem, niektorzy niepelnosprawni sprawiaja wielkie problemy i sami sa sobie winni, gdy nie przedluza sie im umowy. Natomiast polityka trzymania w niepewnosci co do przedluzenia umowy do ostatniej sekundy kwitnie na porzadku dziennym, ma na celu upokorzenie. Upokarzajace sa jednak przede wszystkim proponowane wynagrodzenia.
Zostaw swoją opinię o Capital Work - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capital Work