LKW Fredrich Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o LKW Fredrich Sp. z o.o.

ludwik 2016-06-07 15:12
Dziwne. Z ciekawości sprawdzam opinie o tej firmie, bo znalazłem 3 ogłoszenia, że osoby poszukuja adwokata, bo zostały wykiwane przez ta firme!!###
To kto dodaje te pozytywne wpisy???
24
JASIEK 2016-06-08 11:48
Witam, proszę o kontakt firmy które pracowały z LKW FRIEDRICH Sp. z o.o. prosze o kontakt pod ne tel: ( usunięte przez administratora )
Pozdrawiam
15
Antoni 2016-06-10 09:17
Polecam . Jezdze dłuższy czas i jest dobrze
Polecam Panią S. - pomoże mi zawsze
Mi prowadzą busa.
3
LupusA 2016-06-10 09:19
4 dni spoznienia w płatnościach, ale to chyba nie ma tragedi. ogólnie Polecam
Kilometry duze i to jest najwazniejsze
Zenon 2016-06-10 09:23
Firma dobra i wypłacalna. Jeżdżę u nich już 4 miesiące i pieniądze mam zawsze na czas.
Niki 2016-06-13 08:27
Kazdy moze miec inne opinie. Jestem zdania ze konkurencja nie spi. Ja jestem zadowolona...
PiotrSasek 2016-06-21 15:59
Długo sie zastanawiałem ale jest bardzo dobrze. Pierwszy miesiac był troche kulawya a teraz git
Tomaszz\ 2016-06-22 12:11
Jezdze z nimi od kilku mc i jest dobrze mój spedytor Michal na miedzynarodowce rewelacja kierowca powiedział ze nie chce już nigdzie indziej jezdzic wielki pozytyw
tadeusz 2016-06-22 19:12
Firma jak każde inne. Kilometry robię, pieniążki mam na koncie na czas, spedytor Roman dobre kursy daje więc aż chce się jeździć
przewoznik 2016-06-24 21:09
widze ze za transport biora sie dyletanci z kasa, ja wystartowalem z trzema nowymi zestawami pod transpedem, po trzech miesiącach stwierdzilem ze to malo
"odpaliłem" TimoCom znam tylko dobrze niemiecki wiec zatrudnilem osobe z dobrym angielskim i francuskim ja szukam ladunkow ona dzwoni. po pol roku dobralem nastepne trzy auta odpalilem malo znaną niemiecką gielde HansaCargo i zyję jak panisko. DLACZEGO MAM DAWAC ZAROBIC SPEDYCJI? SPEDYCJA Z FRACHTU ZARABIA WIECEJ NIZ PRZEWOŹNIK..... JA W MIESIĄCU ROBIE 13 TYS KM I SREDNI KILOMETR WYCHODZI MI OD 1,04 DO 1.27 EUR........... BEZ DALSZEGO KOMENTAZA
12
Damian 2016-06-30 19:23
mam 3 auta podstawione w tej firmie i jeździ mi fajnie wszystko. Wiadomo, że pierwsze dwa tygodnie było ciężko jak skur..... ale poprawiło się i nie chce juz innej spedycji i Panią Sandrę jako spedytora :)))))
samson 2016-07-06 11:17
Otóż to, wreszcie zaakceptowano jakąś prawdziwą opinię!
8
Robert 2016-07-09 08:33
współpracuję z nimi od kwetnia i wszystko dobrze się układa. Auto nie stoii tylko jeździ cały czas, pieniądze fajne i na czas . Wystarczy dobry kontakt ze spedytorem i trochę pojęcia o transporcie
Awatarek 2016-07-12 12:03
Bardzo dobra spedycja polecam bardzo !!!! :)
Niki 2016-07-21 13:14
Jestem zadowolony z współpracy.
Jezdze z nimi na busach
Krzysztof 2016-08-03 15:02
Płacą w terminie zadowalająco, nie mam żadnych problemów z tą firmą. Polecam!
1
zadowolony kierowca 2016-08-14 16:03
Jeżdżę długo i nie zamierzam rezygnować. Warto współpracować
EuroTrans 2016-08-26 12:26
Zadowolony bardzo :) Tylko Pani Sylwia
mam 3 auta u niej
1
Alfar Trans 2016-09-09 12:53
Miesiac temu wystartowałem pierwszym autem.
Pierwsze dwa tygodnie były ciężki, zanim wskoczylismy na odpowiednie tryby.

POLECAM jestem z Wrocławia
BeibeBoomer 2016-09-15 13:15
Zadowolony
Bea 2016-09-28 21:51
Mam pytanie a tak naprawde ile km wychodzi miesiecznie i ile wychodzi za km
11
Jkl 2016-10-11 16:12
Nie polecam
12
olo 2016-10-12 16:38
DLACZEGO NIE POLECASZ TEJ FIRMY??? Właśnie zamierzałem podjąć z nimi współprace...
10
olo 2016-10-13 15:29
Gwarantują 12 tyś. km ? I co ? nie dotrzymują słowa???
6
olo 2016-10-25 15:40
Spoko. Dzięki kolego za info. Raczej ominę ich szerrrokim łukiem ;-)
A może mógłby ktoś polecić jakąś porządną firmę gdzie można byłoby pojeździć?
1
Arnold 2016-10-26 09:54
Zadowolony współpracuje juz 2 miesiace poki co nie narzekam. Płaca co najważniejsze

Ciekawe jak sobie poradzą w okresie zimowym
1
nieważne1234 2016-10-27 11:25
Nie polecam
11
miro 2016-11-18 22:45
lipa
5
Anita krawczyk 2016-11-24 11:21
Zadowolony jestem . Moze kilometry nie beda zabojcze w grudniu
Ale najwazniejsze ze płacą
2
Fassion Trans 2016-11-25 11:17
Jak na spedycje nie jest źle
2
Leszek 2017-01-03 10:02
Ja jestem zadowolony
Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zawsze
Boja się dać dobra opinie zeby nie starcic roboty
POLECAM !!!!
1
Itaka Ada 2017-01-03 15:23
Moze kiedys ślizgali się z płatnościami. Ale od dłuższego czasu nie mam problemów.
Nie znam firmy która na poczatku istnienia nie miałaby problemów.
Polecam spedytorów krajowych - okres zimowy świetnie przygotowany
Pelle 2017-01-10 10:46
Zadowolony wstawiam im 3 busa.
1
Leszek 2017-01-10 14:33
Praca poukładana, troche za mało kilometrów, ale mozna się dogadac ze spedytorem, trzeba pilnowac dokumentów i platnosci sa terminowo. Pozdrawiam
Oleg 2017-01-10 14:58
2 auta u nich jezdza wszystko ok miedzynarodowka spedytor Artur Poleceam
Zinzak 2017-01-12 10:56
Zima zima zima
2 tys robie w tygodniu
Zadowolony jestem
jezdze na kraju u Wojtka
Jerzys 2017-01-12 19:33
Mam u nich 2 auta na miedzynarodowce i jedno na Polsce. Duzo kilometrow bo w sumie te 3 auta ok 32 tys kilometrow robia. Stawki jak wszedzie. A co do platnosci... jezeli pilnuje sie dokumentow to platnosci sa na czas. Jezeli szukasz na chwile wspolpracy to nie wyjdziesz na tym ale ja juz jezdze 5 misiac, mam stale linie i kolejne auto juz w lutym idzie do nich. To chyba o czyms znaczy...
Fulmet 2017-01-13 15:42
30 dni termin płatności. Jeżdze juz rok czasu u Adriana
Sochaczew 2017-01-20 09:48
Zadowolony bardzo
Ale jezdze na kraju
1
WW 2017-01-24 17:06
to może chciałbyś poprowadzić moje auto?/
Kajtek 2017-01-26 11:41
Dla mnie to logiczne, umowy są obciążone karami na każdym etapie, skoro przewoźnik nie potrafi się wywiązać z umowy, nie wyśle stosownych dokumentów na czas to ktoś ponosi straty, i siłą rzeczy ktoś to musi uregulować. Wystarczy być ogarniętym a to akurat nie jest żaden wyczyn. Niestety problem w tym że często i gęsto przewoźnik to prosty chłop ,który całe życie pracował u kogoś i nie bardzo daje sobie radę z prowadzeniem dokumentacji... Nie mniej jednak wystarczy zadzwonić i sie dogadać, wszystko da się załatwić, byle nie olać tematu i potem liczyć na wyrozumiałość.
3
Alwaro 2017-01-31 10:19
Zadowolony
Płatności na czas
Kilometry i stawki w granicach normy
Alwaro 2017-02-02 11:20
Jezdze na kraju, od jakiegos miesiaca. Pierwsze FV zeszły . 5 dni przed terminem
Polecam
Alfa Trans Kraków
Max 2017-02-03 19:57
Zadowolony jestem u nich z miedz ale ciągnik. Busy na dwa razy. Ciągnik rzeczywiście mnóstwo zleceń
kierowca 2017-02-06 08:27
witam ,mam pytanie jeśli chodzi o busy to jakiego rodzaju wozicie towary? jakie macie wyposażenie oprócz pasów? proszę o pare zdań na ten temat
Wer 2017-02-06 08:31
Zadowolony
Jezdze 2 rok.
Jest duzo lepiej póki co
kierowca 2017-02-06 09:05
z umowy:
6. Stawki za przewozy wskazane w § 5 ust. 3 zarówno w transporcie krajowym i międzynarodowym pomniejszone zostaną o dziewięć procent należne Zleceniodawcy tytułem zryczałtowanych kosztów spedytora.
**** przecież koszta zryczałtowane to 5,5 % a nie 9%
ktoś tu nieżle naciąga
Pan Tomasz 2017-02-10 09:08
Nie wiem dlaczego poprzedni post tutaj nie trafił, napiszę więc ponownie -

Panowie/Panie ,na chłopski rozum, jeśli inaczej się nie da...
Spedytorzy są rozliczani z tego, jak prowadzą swoje auta, więc zależy im na tym aby robiły jak najwięcej kilometrów i jak najwięcej załadunków na trasie.
Często odpowiadają za zerwane umowy z przewoźnikami, więc nie biorą więcej samochodów niż potrafią ogarnąć. Pracowałem na spedycji 2 lata, wiem jak to wyglądało, kierowcy bez doświadczenia błądzili, nie odbierali załadunków na czas, przyjeżdżali pod magazyn ,,pod wpływem,, .
Potem spedycja płaci kary nałożone przez swoich klientów. Mają to brać na siebie, skoro ,,myślą,, za przewoźnika i podają mu wszystko na tacy ?
Teraz sam prowadzę firmę spedycyjną , korzystam z usług spedycji gdyż prowadzę jeszcze inne działalności i nie mam na to tyle czasu ile potrzebuję , dogadałem się jednak ze spedytorem , przekazałem te pozytywne relacje kierowcom, nie ma problemu. Wystarczy trochę strategicznego myślenia i podstawowe zdolności negocjacyjne, co jest podstawą w każdym biznesie. Pytacie obcych ludzi czy macie podjąć współpracę z daną firmą (logiczne jest że każdy podchodzi inaczej do prowadzenia firmy )... zadzwońcie, przyjedźcie i zapytajcie o wszystko na miejscu... Jeśli nie czujesz się na siłach to zawsze będzie jakiś problem, trzeba sobie zadać pytanie czy prowadzenie własnej działalności nas nie przerośnie, potem szuka się winnych za swoje niedopatrzenia. Mam nadzieję że to da do myślenia ;)
Pozdrawiam
2
justyna 2017-02-16 11:49
a jeśli chodzi o płatności to fracht płaca w euro a vat w złotówkach czy całośc w euro?
justyna 2017-02-16 12:05
witam. a jeśli chodzi o płatności fracht płaca w euro a vat w złotówkach czy całość w euro?
Zostaw swoją opinię o LKW Fredrich Sp. z o.o. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LKW Fredrich Sp. z o.o.