Jak wygląda praca jako operator maszyn, są jakieś szkolenia stanowiskowe, jaką stawka dla nowych pracowników
szkoleń stricte nie ma, raczej musisz umieć wszystko przed przyjściem do pracy, koledzy z hali zawsze chętnie pomogą, z góry nie ma co liczyć na jakiekolwiek szkolenia, a stawki, z nadgodzinami i weekendami koło 3 :)
Dlaczego wyciągi powietrza i wentylatory na halach nigdy nie pracują? Oszczędność? Lepiej wypuścić (usunięte przez administratora) przez uchylone okna?
Jestem kobietą w sile wieku, postanowiłam zmienić moją obecną pracę [produkcja spożywcza] na coś mniej obciążającego zarówno fizycznie jak i psychicznie. Chciałabym się dowiedzieć jaki jest system pracy w firmie Gerbruder , czy duży jest poziom stresu na produkcji, czy pracują Ukraińcy i na jaki zarobek może liczyć nowy. Z góry bardzo dziękuję za informację.
Bardzo ciężka praca fizyczna. Wiele stanowisk gdzie podnosi się i przenosi kilkaset sztuk detali dziennie ważących 10 - 25 kg.
Zarobki w firmie są świetne, okalane niestety kolesiostwem i podporządkowaniem pod bezsensowne działania zarządu spółki. Brak pakietów socjalnych oraz jakiejkolwiek integracji. Władzę w firmie oprócz zarządu sprawują 4 osoby które mimo braku konkretnego zajęcia i odpowiedzialności są w firmie świętymi krowami a każdy kto nie będzie zachowywał się po ich myśli od razu dostaje bezpośrednią reprymendę od szefów zarządu. Pracownicy produkcyjni bardzo w porządku, pracownicy biurowi to cichociemna ekipka która dba tylko o własny interes nie dopuszczając do korytka nowo przyjętych. Dla nowych pracowników, polecam nie bratać się zabardzo w firmie, większość starych współpracowników nie lubi nowych ludzi i czeka na każde wasze potknięcie oraz chętnie porozmawia na wasz temat poza waszymi plecami. Muszę dodać jeszcze że nowy dyrektor zakładu to naprawdę w porządku człowiek, można się z nim dogadać w każdej rozsądnej sprawie.
Dziękujemy za opinię i komentarz. Czemu bez nazwisk i anonimowo? Kto Twoim zdaniem sprawuje władze w firmie? Robi się prawie tak ciekawie jak w serialu. Szare eminencje, intrygi, polityka, źli i dobrzy... Najważniejsze żeby nie stracić z pola widzenia tego co istotne - pracy. Pozdrawiamy
Szkoda że kolega w Ełku zdaniach dał radę podsumować cały zakład.
Dziękujemy za tę wypowiedź. Pracownikom z Żor i okolic oferujemy stałe i stabilne zatrudnienie, dobre zarobki i możliwość pracy w zaawansowanym technologicznie zakładzie produkcyjnym. Działamy na rynku dostawców automotive ponad 21 lat, odnieśliśmy wiele sukcesów, a na kolejne czekamy. Rozwijamy się, modernizujemy i jak zawsze szukamy mądrych i pracowitych ludzi. Tak też w kilku zdaniach można podsumować cały zakład.
myślę że gdyby zostały użyte nazwiska to nie byłoby zbyt fajnie, w końcu nie każdy dostaje dom, samochód czy inne benefity za uległość w firmie :)
Stałe zatrudnienie dobre zarobki prYwozwity park maszynowy
Spoko zarobki wszystko na czas Robota jak robota jak są chęci to spoko Nastawieni na kombinowanie raczej niemile widziani i dobrze dla innych a robotny może się odnalezc
Czy firma posiada stanowiska samodzielnego tokarza chodzi mi stanowisko tokarza programisty technologa czyli dostaje rysunek i wszystko robię sam. Czy to jest raczej stanie na guziku przy tokarce i wyrabianie normy?
Witaj, wszystkie oferty pracy znajdziesz na https://gppl.eu/praca/, przy ofertach znajdziesz również zakresy obowiązków i wymagania.
Jest stanowisko operator cnc ale opis jest dość ogólny dlatego chciałem żeby ktoś napisał co konkretnie robi operator cnc , czy robi coś więcej czy tylko za zadanie ma wciskanie zielonego guzika i kontrola detali.
Tak jak piszesz Wciskanie zielonego/czerwonego guzika + (usunięte przez administratora) i mop i ścieranie chłodziwa z podłogi :)
Ważny audyt a wcześniej zdziwienie czemu nie zaliczony. Kto normalny np. zostawia nowego pracownika samego na end kontroli? Goście nawet miesiąc nie pracują, a tylko zmianowi cisną ich bo normy trzeba robić. Co oni wiedzą z kontroli? Kto będzie odpowiadał za reklamacje? Zatrudnijcie osobno szlifierzy a dajcie kogoś doświadczonego do kontroli.
Dziękujemy za opinię i komentarz. Przekażemy ją do właściwej osoby. Prosimy pamiętać, że wszelkie opinie i sugestie można zgłaszać bezpośrednio (również anonimowo) przez formularz na stronie https://gppl.eu/dla-pracownikow/
Witam, jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu jako mechanik ślusarz z doświadczeniem równiez w obsłudze CNC Fanuc i HEIDENHAIN, jakie zmiany praca po 8h czy dłużej i jak z weekendami "obowiązkowe nie obowiązkowe" czy tylko dla chętnych
Weekendy obowiązkowo ze dwa najlepiej, jak nie ma kogoś w robocie albo ma urlop to robisz po 12h.
Najlepsze zarobki w porównaniu do nifco Tenneco sekonixy SL Poland bla bla itd atmosfera ok wypłata na czas ... jedynie ludzie na hali zdarzają się cwaniaczki Gadaja zamiast brać się do konkretnej roboty
Dziękujemy za opinię i komentarz. Jest nam miło, dziękujemy i staramy się dalej!
Nie konkursie, a w programie motywacyjnym https://hero.gppl.eu Punkty przydzielają pracownicy i głosują też pracownicy. Nie trzeba dbać u nikogo o punkty. Pozdrawiamy
Witam, jakie zarobki w utrzymaniu ruchu jako mechanik ślusarz z doświadczeniem , równiez w obsłudze CNC, Fanuc HEIDENHAIN ??
Na wszystkich przedmiotach i podłodze na hali, która i tak jest myta 2 razy dziennie jest gruby tłusty osad od chłodziwa z maszyn CNC. Sufity czarne od tego świństwa, a na halach w powietrzu ciągła delikatna mgła co doskonale widać na nockach przy sztucznym świetle.
Wg PR gebrudera to nie problem. Nikt nie zgłasza tego kierownikom . A takie problemy to nie problemy bo ludzie wracają.... A zdrowie ma się tylko jedno
Dziękujemy za komentarz. Jak sam zauważyłeś podłoga jest regularnie zmywana, a na hali działają separatory mgły olejowej. Specyfika produkcji wymaga stosowania chłodziwa i wyeliminowanie go nie jest możliwe. Podejmujemy działania, które minimalizują problem. Jeśli masz pomysły dot. usprawnień i ulepszeń pamiętaj o Kaizen. Na stronie https://gppl.eu/kaizen znajdziesz wszystkie informacje odnośnie zgłaszania usprawnień.
- Niesamowity upał na hali i do tego fatalne, tłuste powietrze. - Kłęby unoszących się oparów z chłodziwa maszyn CNC. - Brak odpowiednich wyciągów wentylacyjnych - Hałas - Zatkane pisuary... Ogólnie ciężka praca w ciężkich warunkach.
Dziękujemy za opinię i komentarz. Odnośnie upałów trzeba pamiętać, że w całej Europie upały w tym roku były i są większe niż kiedykolwiek. "Do Europy Zachodniej wlewa się ekstremalny upał. Według prognoz, do końca tygodnia temperatura w wielu miejscach będzie przekraczała 40 stopni Celsjusza, a w niektórych - zbliżała się do 50 stopni. Synoptycy nie wykluczają, że w weekend może paść historyczny rekord najwyższej temperatury w Europie." - https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/moze-pasc-historyczny-rekord-europy-coraz-blizej-50-stopni-celsjusza,267836,1,0.html Temperatura na hali jest zależna od temperatury powietrza, w związku z tym warunki pracy są trudniejsze przy wysokich temperaturach zewnętrznych. We wszystkich halach zostały zamontowane i działają separatory mgły olejowej. Pozostałe poruszone przez Ciebie kwestie powinny być na bieżąco zgłaszane kierownictwu i służbom BHP. Stosujemy środki ochrony indywidualnej związane z hałasem, którego przy produkcji przemysłowej niestety uniknąć się nie da. Zachęcamy do bieżącego kontaktowania się z nami i zgłaszania wszelkich uwag, tylko w ten sposób - wspólnie - możemy pracować i poprawiać naszą firmę.
Jak się człowiek wrobi to spoko robota. Premie 20% do wypłat, a na wakacje dodatkowa premia do każdego weekendu. Około 4-5 tysięcy da się wyciągnąć spokojnie. Kierownictwo też się pozmieniało, ze zmianowymi da się dogadać.
@xyx w poprzednie i i w poprzednie i kilka lat wstecz niestety nie było premi w wakacje zmieniło się na dobre ale co to pomogło ? Grafiki na weekend i tak prawie puste. A z tymi twoimi zarobkami to się lepiej pochwał ile musisz zrobić nadgodzin na te pieniądze ?Czy tylko słyszałeś o takich zarobkach , bo jak byś robił w weekendy to by grafik nie był pusty. Premia 20%uzalezniona od różnych czynników produkcyjnych;-)
Premie są dla wszystkich. Ostatnia wypłata była z premią, umowy aneksujemy sukcesywnie i do końca sierpnia wszyscy powinni mieć dodane premie do umów. Jeżeli dalej masz wątpliwości albo w Twoim przypadku jest inaczej skontaktuj się z nami, wyjaśnimy wszystko. Najprościej jak skorzystasz z formularza dla Pracowników na stronie https://gppl.eu/dla-pracownikow/ Pozdrawiamy
Można fajnie zarobić ekipa już tez całkiem spoko wiadomo nie wszyscy musza się lubiec ale atmosfera nie jest zla A widać tez ze byłych pracowników ciągnie do powrotów i dobrze ????
Nie polecam tego pracodawcy ! - Brak szkolenia stanowiskowego - Premia od widzi mi się kierownika i prezesa - Nie terminowe wypłaty - Brud na hali i częste awarie - Brak sprzętu do pracy dźwiganie po 500 szt detali na zmianę o wadze +/- 20kg (usunięte przez administratora) - Temperatura na hali 40+ Niech moderator skończy usuwać niewygodne wpisy !
Dziękujemy za Twoją opinię. Z pewnością łatwiej będzie nam się do niej odnieść jak poznamy szczegóły. Większość Twoich zarzutów jest bardzo ogólna i z pewnością krzywdząca dla ludzi pracujących w GPPL. Przypominamy, że na stronie https://gppl.eu/dla-pracownikow/ znajduje się specjalny formularz kontaktowy dla pracowników. Skorzystaj z niego. Pozdrawiamy
Zgadzam sie (usunięte przez administratora) masakra a praca w soboty i (niedz za 100%) to juz przesada (usunięte przez administratora) gdzi3 czas dla rodziny temp ogromna a nw jak siw ludzie godza na takie temp halas duzy od maszyn a na podloge jak siw sie idzie lepiej uwazac pozdr
Dziękujemy za Twoją opinię. Z pewnością łatwiej będzie nam się do niej odnieść jak poznamy szczegóły. Większość Twoich zarzutów jest bardzo ogólna i z pewnością krzywdząca dla ludzi pracujących w GPPL. Przypominamy, że na stronie https://gppl.eu/dla-pracownikow/ znajduje się specjalny formularz kontaktowy dla pracowników. Skorzystaj z niego. AUDI a wiesz może dlaczego tak wielu pracowników po odejściu z GPPL wraca później do naszej firmy?! To nie są jednostkowe przypadki
Pewnie nigdzie nie jest tak czysto i spokojnie. Pewnie praca jest ciężka . Gdzie indziej brakuje im Ukraińców którzy udają że nie rozumieją co się do nich mówi. Gdzie indziej trzeba kilka razy prosić o pomoc mechanika czy ludzi od olejów. Gdzie indziej pewnie goniec kilka razy przychodzi i "namawia" na pracę w weekendy. Gdzie indziej pewnie jest mgła olejowa że oczy szczypią. Pewnie tam jest s z 40 stopni a Czaki zamyka kantynę gdzie jest zimna woda... Tak u nas tego nie ma. Dlatego wracają
Dziękujemy za Twoją opinię i wypowiedź. Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma, a na serio to zastanawia nas dlaczego takich opinii nie dostaje kierownictwo, dyrektor zakładu i inne właściwe osoby. Piszesz na publicznym forum, anonimowo i sądzisz, że to właściwa droga. Twoje zarzuty najpewniej nie są tak prawdziwe jakbyś chciał bo ludzie do naszej firmy wracają. To jest fakt. Może odpowiada im stabilność i praca jaką oferujemy, a związane z nią niedogodności nie są aż tak wielkie?! Dlaczego tak wielu ludzi pracuje od lat i chwali sobie pracę u nas?!
Ale piszesz bzdury!!!! Tak jak w GPP są terminowe wypłaty to chyba w żadnym innym zakładzie!! Jak dla opinia wyssana z palca wręcz bezpodstawna
A takie zasadnicze pytanie Skąd takie wielkie zmiany w zakładzie. ? Jeszcze rok temu na różnych stanowiskach czy biurowe czy produkcyjne było po 1 osobie ( zapierdziel totalny !) Teraz nagle zmiany nowe kadry kierownictwo, częściowo stara załoga zwolniona Nie rozumiem jednego. Na miejsce 1 osoby z przed roku są obecnie zatrudniane 2-3 osoby Oczywiści bez efektów (usunięte przez administratora) ten sam a nowi bez szkoleń i bez wiedzy !
Luz. Za pół roku pozwalają tych obecnych i zatrudnią następnych. U góry wieczne zmiany, pomysły , konkursy a ludziom na dole tylko roboty przybywa
Zorro a Ty już zapisałeś się do GPPL HERO? Pamiętaj, że termin rejestracji upływa 31 sierpnia br.. Pracy mamy dużo i jest to raczej powód do dumy i zadowolenia. Jeśli znasz naszą firmę to wiesz, że pracujemy ciężko wszyscy - od zarządu po produkcję. Przypominamy o specjalnym formularzu kontaktowym dla pracowników - https://gppl.eu/dla-pracownikow/ za jego pośrednictwem Twoja opinia (również anonimowa jeśli zechcesz) trafi do właściwych osób.
Czy firma rekrutuje? Gdzie moge znalezc oferty pracy? Z gory dziekuje za odp.
Tak, prowadzimy rekrutację. Wszystkie aktualne oferty pracy znajdziesz na https://gppl.eu/praca
no w koncu sie dowiedzialem ile wazy taki detal ale jeszcze bylo by milo gdyby ktos powiedzial na jaka odleglosc trzeba go przeniesc 2m , 5m ? a co do zarobkow to tez by bylo milo jak by ktos napisal jakies konkrety ile za miesiac bez sobot ile z sobotami i tak dalej
piniondze som na czas ło co to to
Moderator usuwa niewygodne wpisy !!
Nie ma niewygodnych wpisów, a my nie oczekujemy, że wszyscy będą zachwycać się sposobem prowadzenia przez nas firmy i warunkami w niej panującymi. Na pewno nie jest tak źle jak piszesz, ani tak dobrze jakbyśmy chcieli. Cały czas pracujemy. ps. już niebawem będzie klima na stołówce:)
Jak się pracuje w Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 43.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Gebrueder Peitz Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 23, z czego 4 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!