DIF Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 83 ocen.

Opinie o DIF Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIF Sp. z o.o.

Papcio Gargamel

Witam ostatnio pojawiła się oferta do logistyki. Mam w związku z tym kilka pytań. Jak wygląda praca(godz) ile płacą, czy są nadgodziny? Dzięki za konkretne info.

Strażak

Czytam i tak myślę kto pisze takie głupoty , że nie szkoda wam czasu , jakieś osobiste porachunki .trzeba zająć się sprawami ważnymi w firmie a nie osobiste porachunki (kto z kim śpi ( zadrościsz ptez się prześlij .organizacja jest do niczego nikt nad niczym nie panuje ,tylko tematy zastępcze a prawdziwe problemy pod dywan.w tej firmie jak każdej abluja wszyscy którzy tylko mają okazję myślą że zrobią karierę; jedni zrobią inni nie .Ci co nie mają posłucha u najwyższego skaza się na tych drugich wiec ogólnie zamęt, nie ufność każdy to potencjalny wróg puknijcie się w tępe łby i xznijcie się szanować; ani sprzedawać się za 5% podwyżki która może z łaską dostaniesz w ryj .

Robal
@Strażak 07.12.2017 22:55
Czytam i tak myślę kto pisze takie głupoty , że nie szkoda wam czasu , jakieś osobiste porachunki .trzeba zająć się sprawam...

Cóż za myśliciel , czyżby strażak sam takie miał przemyślenia ,powinien zacząć od siebie i nie obgadywal wszystkich do okoła szczególnie źe to same kłamstwa

Holahola

Panienko Paletowego bonzo! Przestań usuwać komentarze! Wiemy wiemy,ze nie ma chętnych do pracy,a ofert jest co nie miara. Pietrek już tez pewnie wie :)

WandziaTyLesnyStworze
@Wandzia 06.12.2017 22:32
No to ładną , czy nie ,młoda czy stara?

roztyła się i zabiedbana,ale to pewnie z milosci ;) albo męczą ja walki,które robi hahah

Ruda
@WandziaTyLesnyStworze 07.12.2017 21:54
roztyła się i zabiedbana,ale to pewnie z milosci ;) albo męczą ja walki,które robi hahah

Może jest juz wiekowa

jula

Bardzo jestem pod wrażeniem pana na gratiwniku, Z tego co wiem pracuje on już jakiś czas. Brawo za wytrwałość!!! Tylko ciekawe jak długo jeszcze wytrzyma i przejrzy na oczy

Ruda
@Premiowany 02.12.2017 23:23
Taaa,ale Elfice wciąż awansują i pną się po szczeblach kariery,bo nigdzie indziej za donoszenie nie awansują,prawda? ;) to taki...

Dajcie jej spokój są gorsi np wszechwiedzący ,nieomylny wspaniły .zazdrości kazdemu obgaduje opowiada Nie stworzone rzeczy ,sklóca wszystkich i zawsze jest najlepszy o kim mowa wiedzą wszyscy .

Hoho
@Wandzia 06.12.2017 19:30
To wspłóczeję gustu ,gośw wyjątkowy Nie ogar idealnie pasuje do całej struktury Dif

Gust @jula to Ty masz taki z biura z Ip.administracji hehe na maksa wiejesz difem

Smutny fizol

Czy ktoś wie co się dzieje z plikiem awarie ?

Mama
@Smutny fizol 09.11.2017 20:21
Czy ktoś wie co się dzieje z plikiem awarie ?

Jakie awarie .tego słowa nie wolno używać tu wszystko jest ok tylko robotę są nok reszta to przejściowe problemy można się uśmiechnąć idziemy w dobrym kierunku wprost do muszli klozetowej tzn wy bo ja z tego (usunięte przez administratora) się wpisałam.

Niki

Jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie nic pozytywnego? Może firma ma gorszy czas w swojej karierze? Może trzeba coś zrobić żeby się poprawiło?

Robal
@Niki 28.11.2017 18:58
Jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie nic pozytywnego? Może firma ma gorszy czas w swojej karierze? Może trzeba c...

Gorszy czas dla kogo? Władze firmy od lat nie interesują się dobrem firmy ,tylko swoimi interesami ,wykorzystaniem firmy wyciągnieciem ile się da .pracownicy traktowani jak zło konieczne , jak zeslabniesz to wyrzuca cie za bramę ,broń Boże wezwać karetkę 《świeża sprawa gość schowany zeslab zamiast karęki taxi》to kolejny taki przypadek .przejechani uderzony w głowę wywiezieni dostawczym autem zamiast karetki.

Róża
@Niki 28.11.2017 18:58
Jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie nic pozytywnego? Może firma ma gorszy czas w swojej karierze? Może trzeba c...

Panienka opanuj się zachowaj resztę godności jeśli jeszcze ja masz ,wyjdź za biurka i spójrz w około siebie może coś zobaczysz oprócz swojego tyłka jak długo można kupować dla ludzi pracujących na dworze ciepłych ubrań (czapek .rękawiczek )czekasz do wiosny gratulacje.czterobrygadowki kolejny wymysł żeby oszukać na kasie. A główny szef namawia ludzi żeby się zwolnili bo tu i tak nic ne zarobią bez ludzi jak chcesz wyjść z kryzysu .KIROWNICTO to marionetki bez wiedziedzy i checi do zmian pozytywnych neguje wszystkie pomysly szarych pracowników i tylko swoje madrosci pozbawione realia i rzeczywistości są tak tepi? Czy to robienie sobie na złość?

Fafa

To jakieś kpiny

Nieinteresujsie

Pracowałem w difie przez parę lat.ostatnie czasy z miesiąca na miesiąc były tragiczne skutki pracy, brak przyrządów na prasy bo.nie ma na wymianie części które potrzeba do wykrojnika.Powiem tak gdyby nie ta patologia która tam robi kierownictwo, zastępcy itp.itd. Wraz z PREZESEM na czele to firma by inaczej funkcjonowała...Firma dobra na start na zdobycie doświadczenia, umiejętności, dłuższej niż rok tam się nie da pracować.... Sam się dziwię że wytrzymalem 3 lata w tej patologia..... Życzę wszystkim tym ktorzy chcą tam pracować jak najlepszej pracy... Ale wątpię w to czy ktoś będzie zadowolony z tych zarobków... Po 3 latach 5procent podwyżki haha wstyd dla firmy. Jak dacie tak macie...... Pozdrawiam

Dawny
@Nieinteresujsie 16.11.2017 17:22
Pracowałem w difie przez parę lat.ostatnie czasy z miesiąca na miesiąc były tragiczne skutki pracy, brak przyrządów na prasy...

Pracowałem tez pare lat i nie wiem co mnie tam trzymało,chyba przyzwyczajenie. Stawki wręcz głodowe. Jedyna rzecz to soboty i niedziele płatne. O premii zapomnij. A jak złamiesz jakiś przepis zakładowym o którym nie wiedziałeś,ze był dostajesz karę pieniężna,która potrącają ci z wypłaty. Do tego potrafią cię tak zmęczyć psychicznie,ze wydaje ci się ze nic nie umiesz i jesteś nikim. Nie polecam.

Nikta

Szkoda czasu i nerwów. Pracuje dobrze pod stałym nadzorem i zapędzony w kozi róg jak szczur w pułapce.

anonim

(usunięte przez administratora)

toiowosiewidzi
@Tamtaram 02.11.2017 14:13
Jaka kariere? W dif nie ma kariery.

ale są awanse - wystarczy donosić, nie mieć kompetencji i można jakoś wspinać się ze swoją pensją po szczebelkach;-) życzę wszystkim uczciwie pracującym Kolegom w firmie spokoju ducha i cierpliwości:)

Hoho
@toiowosiewidzi 06.11.2017 22:52
ale są awanse - wystarczy donosić, nie mieć kompetencji i można jakoś wspinać się ze swoją pensją po szczebelkach;-) życzę wszy...

Jest dobry przykład awansowej i donosicielskiej kariery w budynku za brama :) skrzaty i elfica

anonim

(usunięte przez administratora)

prawdaa
@Zorientowany 02.11.2017 12:15
Dobry komentarz,który przedstawia stan tego co jest,nikogo nieobrażając. Podwyżka? Szczerze wątpię,ale życzę jak najlepiej wszy...

Muszę przyznać racje. Komentarz jest bardzo rzeczowy. Socjalu faktycznie brak. Jednak warto wspomnieć o jednym plusie, w ubiegłym roku dif wprowadził premię półroczną, zawsze wpadnie jakiś tam grosz, pięć stówek piechotą nie chodzi...

Slabo
@prawdaa 06.11.2017 22:59
Muszę przyznać racje. Komentarz jest bardzo rzeczowy. Socjalu faktycznie brak. Jednak warto wspomnieć o jednym plusie, w ubiegł...

Panienko od paletowego bonzo daj sobie już spokój z tymi pochlebnymi komentarzami;) te 500 jest pewne? Chyba nie ;) Za to jak jak jesteś na wypowiedzeniu Dif pozbawia cię całego socjalu bo miales czelność odejść z tego pola dobrobytu.

Patrzeiniewierze

Widzę,ze ktoś skrupulatnie kasuje komentarze :) prawda w oczy kole? Ten i ta myślą,ze romansik i lewe interesiki nie wyjdą? Trzymajcie się pazurkami,bo drugiej takiej firmy nieznajdziecie robaczki

Mila
@Patrzeiniewierze 30.10.2017 11:42
Widzę,ze ktoś skrupulatnie kasuje komentarze :) prawda w oczy kole? Ten i ta myślą,ze romansik i lewe interesiki nie wyjdą? T...

Nowa o nowym wozkowym na gratowniku ?

Szlifierz

Na te szlifierki to chyba potrzebują ośmiornice bo mi rąk brakowało . Zimą nie grzeją ,pieniądze liche . Prezio zakompleksiony lubi od czasu do czasu pokazać gdzie jest Twoje miejsce . Nie polecam :-(

Niedzwiadek

Ktoś się odważył i napisał jak i czym dif stoi. Jest co raz gorzej.ci co się starają są wypychani przez tych co nic nie robion.

Mrozzy

Podpowiedz jak awansowac w difie bez posiadania kompetencji: donosic o wszytskich i o wszystkim najwyzszemu. Jest na prowadzeniu od paru miesiecy w Dif.Na magazynie nie siedzi, bo za zimno (abyc nie powinno za zimno). Krzyszec i zastraszac tez poprawi, a nawet szantazowac jak nikt inny. Za chwile znow pewnie wpadnie kolejny awansik.

Neszka

Nic sie nie zmienilo nadal jest po staremu

Julita

@odbarwiacz a w jakim sensie czujesz się doceniony? Finansowo, słownie? Każda forma jest ważna i potrzebna.

Odbarwiacz

Czy na forum można pisać jedynie opinie negatywne? Nie jestem kierownikiem tylko pracownikiem i dobrze mi się tu pracuje. Ja bardzo przykładam się do swoich obowiązków i sądzę, że dlatego jestem doceniany.

Śmiechu warte

A na których stanowiska dobrze się w Difie zarabia? Jak tyrasz sobotami niedziela i uda się dobrze naliczyc wypłatę to pewnie zarobki sa Ok. A kierownicy niech wezmom się do roboty,a nie siedzą i piszą pochlebne opinie o dobrych zarobkach w difie.

Jerzyk

Jeśli DIF dobrze płaci ludziom to nie musi dawać pakietów medycznych, każdy sobie poradzi. Chwalę sobie pracę tu.

Robroy

Płace najniższe w okolicy, a ci co robią po pare lat to zasiedzieli się i zapomnieli,ze istnieją inne firmy w których szanuje się pracownika a nie non stop zastrasza i szczuje karami. Socjalu prawie brak. Wszedzie indziej opieka medyczna i karty sportowe a w Dif zapomnij. Pracowałem i żałuje ze wcześniej nieznalazlem innej pracy.

Karolek

Jaka jest przyczyna, że tak milczycie? Mam wrażenie, że dobrze się pracuje i nikomu nie chce się pisać. Gdyby było źle to strona by wrzała, prawda? Ale czasami mógłby ktoś wpisać swoją opinię dla nowych chętnych do pracy. Na razie szukam pracy dlatego dopytuję.

Ziomek

Na początek na prasy lub wózek dają od 1700 - 1900 więc śmieszne pieniądze. Później wcale nie jest lepiej gdyby nie soboty (100%) i niedziele (200%) to zarobki szału nie robią. Ogólnie atmosfera całkiem spoko robisz swoje jest tam jak wszędzie paru osłów co robią problem z niczego ale to norma. Kto robi dłużej to robi ale wśród nowych pracowników dość spora rotacja. Gdy szukasz stałej pracy firma ok a jak chcesz się rozwinąć i zarobić uciekaj stąd jak najszybciej.

Szybki Bil

DIF nie ma nowych ofert pracy? Może te starsze są jeszcze aktualne? Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Czy warto pracować jako ślusarz?

bezopini

w sumie to najbardziej zależy mi na info, czy pracownicy w administracji są w miare ok? może ktoś coś?

bezopini

Czść, a czy może ktoś wypowiedzieć sie na temat administracji??? Było ogłoszenie na asystentke.... Z góry dzieki za opinie jaka to praca, jaki zespól i czy dobrze płacą?

bezopini

Czść, a czy może ktoś wypowiedzieć sie na temat administracji??? Było ogłoszenie na asystentke.... Z góry dzieki za opinie jaka to praca, jaki zespól i czy dobrze płacą?

Prasska

Do @Miłośnik "kasa to nie wszystko?" Widocznie Twoje stanowisko i kasa się zgadzają :) A co napiszesz o tylu wypadkach przy pracy?to terz z powodu braku przyjemności?

Miłośnik

Jak wszędzie tak i DIF-ie jest część osób zadowolonych i niezadowolonych. Sadzę, że to normalna sytuacja. Wystarczy, że pracujemy z konieczności a nie z przyjemności i już mamy kłopot. Kasa to nie wszystko!!

Julita

@designer Czy naprawdę jest aż tak źle? Czy musimy jedynie krytykować zamiast zaakceptować decyzje władz firmy?

DIf
@Julita 14.03.2017 10:44
@designer Czy naprawdę jest aż tak źle? Czy musimy jedynie krytykować zamiast zaakceptować decyzje władz firmy?...

Jaka Julita? Żadna tutaj nie pracuje /pracowała. Decyzję władz firmy trzeba zaakceptować, inaczej wypad!

Jedynak

DIF znam z pracy jako dobrą firmę , niestety musiałem wyjechać. Życzę dalszych sukcesów i miłej pracy kolegom.

designer

Mogę się wypowiedzieć o narzędziowni. Potwierdzam, atmosfera w naszym zespole konstruktorów była okej. Co do szkoleń to można zapomnieć, rzeczywiście tylko bhp i szkolenie wewnętrzne z jakości. Zajęcia z angielskiego też tylko dla wybranych. Firma w ogóle nie inwestuje w rozwój pracowników, dlatego mogę polecić świeżakom zaraz po zdobyciu dyplomu, ale tylko na początek kariery, żeby mieć co wpisać do CV,Co do zgrzytów przy odejściu też potwierdzam – nagle stajesz się czarną owcą i zarówno prezes jak i jego żona są bardzo opryskliwi, nie potrafią przyjąć z klasą wypowiedzenia złożonego od pracownika, bo przecież DIF jest taki och i ach, że ciesz się, że masz pracę, ale o podwyżce to zapomnij. I uwaga – na okresie wypowiedzenia nie obejmują już dofiannsowania np. okulary, więc o takich tematach lepiej pomyśleć zdecydowanie wcześniej. Płace niższe niż wynagrodzenie na rynku na podobnym stanowisku. Robią fajne imprezy integracyjne, polecam andrzejki. niestety socjal jest uzależniony od stażu pracy, więc poniżej roku nic się nie należy. Brak multisportu i opieki medycznej. Moim zdaniem firma powinna też bardziej pomyśleć o PR, bo w XXI wieku brak strony internetowej (tym bardziej w firmie, w której pracują w większości inżynierowie)to jakaś żenada, idąc na rozmowę kwalifikacyjną nawet nie masz szansy zagłębić się w informacje o firmie, jedyne co to sprawdzić w googlemaps, że stoi taki budynek i kojarzyć po prostu ze studiów z pamietnych zajęc na Nieszawskiej ;) Po dobrym roku pracy mogę powiedzieć jedno : nie jest dobrze, ale też nie jest najgorzej, jęsli wystarcza komuś tylko „stabilne zatrudnienie” to mogę z czystym sumieniem polecić.

nn

Moja kariera w difie trwała kilka miesięcy,więc pewne zdanie juz mam. Mozna sie sporo nauczyc i dowiedzieć.Firma dobra zeby zdobyć doświadczenie i wpis do cv. Ludzie sa spoko,chociaz pojawialy sie zgrzyty przy odejsciach. Placa nie najgorsza,zależy kto ile wywalczył. Firma ma potencjal z ktorego nie potrafi skorzystać kierownictwo. Poziom kultury osobistej prezesa-PW,jest tak niski ze az przykry. To samo tyczy sie jego żony. Taki sam stosunek maja do siebie nawzajem i do pracowników-zero szacunku.

piotr

a ja widzę na zmianę złe i dobre opinie @Zaciekawiony. Jak dla mnie, to firma działa w normie, a po prostu ktoś robi zbędne zamieszanie.

ktoś taki tam

@były baaardzo mocno przesadził. Fakt, nadgodziny można wybrać później wcześniej wychodząc. Co do 45 st, hmmm, w Polsce 35 w cieniu to maks :D szkolenia mają wszyscy, bez względu na stanowisko. Firma cały czas się rozwija i powiększa. Zarówno pod względem ilości produkcji jak i ilości osób zatrudnionych

nowy89
@ktoś taki tam 17.05.2016 00:56
@były baaardzo mocno przesadził. Fakt, nadgodziny można wybrać później wcześniej wychodząc. Co do 45 st, hmmm, w Polsce 35 w ci...

Chyba w innym kraju żyjesz,ostatnie lata pokazują jakie sa upały w polsce, w dif co najwyżej można sobie okno otwozyc bo o wiatraku zapomnij. Jakie szkolenia?dla jakich wszystkich pracowników? Chyba tylko bhp i jakosciowe. Firma co jakis czas ma problemy czy to z dotrzymaniem terminow czy tez brakami kadrowymi. Co po chwilę szukaja nowych konstruktorów,slusarzy. DIF zatrzymal sie na etapie wczesnego PRL

nowy89
@ktoś taki tam 17.05.2016 00:56
@były baaardzo mocno przesadził. Fakt, nadgodziny można wybrać później wcześniej wychodząc. Co do 45 st, hmmm, w Polsce 35 w ci...

Chyba w innym kraju żyjesz,ostatnie lata pokazują jakie sa upały w polsce, w dif co najwyżej można sobie okno otwozyc bo o wiatraku zapomnij. Jakie szkolenia?dla jakich wszystkich pracowników? Chyba tylko bhp i jakosciowe. Firma co jakis czas ma problemy czy to z dotrzymaniem terminow czy tez brakami kadrowymi. Co po chwilę szukaja nowych konstruktorów,slusarzy. DIF zatrzymal sie na etapie wczesnego PRL

były

Nie polecam. Firma dobra na start po studiach na rok lub dwa. Płacą mało, praca po godzinach za wolne. Totalny brak organizacji. Brak miejsca do pracy. Ludzie się kiszą w klitkach (w lato 45 st.!). Wieczne opóźnienia wszędzie. Szkolenia na starcie mają jedynie konstruktorzy z niezbędnej obsługi CAD (jeden szkoli drugiego). Duża rotacja.

edison

na edm slabo placa daja ledwo 2000zl i to sie czeba jeszcze z nimi na negocjowac zeby dali tyle pozatym z obserwacji jak tam pracowalem nie wiele idzie tam zarobic na innych stanowiskach podobnie wiec szalu nie ma a roboty w brut i nigdy sie nie wyrobia. plus to ludzie w miare wpozadku i pomocni ale nie wszyscy

edm

Ile płacą na elektrodrążarkach że ciągle nie ma chętnych do pracy? Właśnie ukazało się po raz kolejny ogłoszenie.

poszukujący

Dif szuka kogoś obecnie w księgowości... czy wiecie jak jest tam atmosfera? czy warto? Proszę o opinię jeżeli ktoś miał styczność z działem księgowości.

anonim

(usunięte przez administratora)

spec

cały czas infopraca.pl i agencja otto

spec

Obecnie jak sądzę 3 ogłoszenia przez agencję Otto, ślusarz, szlifierz, operator edm, treść ogłoszeń sugeruje ze to Dif

Tak

Tam nigdy nie będzie dobrej stawki!

ciekawe

Nie można znaleźć? Przez agencję otto są 3 ogłoszenia na serwisie infopraca. Łatwo się domyśleć o jaką firmę chodzi chociaż brak nazwy w ogłoszeniu.

otto
@ciekawe 15.11.2014 22:32
Nie można znaleźć? Przez agencję otto są 3 ogłoszenia na serwisie infopraca. Łatwo się domyśleć o jaką firmę chodzi chociaż bra...

Witam, Osoby zainteresowane podjęciem pracy w firmie DIF w Poznaniu zapraszam do kontaktu z oddziałem warszawskim firmy OTTO Polska pod numerem( usunięte przez administratora )4. Pozdrawiam

edm

Anonimowo przez agencję otto szukają operatorów elektrodrążarek EDM, anonimowo bo nikt nie chce iść do dif'u podejrzewam bo praca na 3 zmiany i za marne pieniądze. W 2009 chyba jak dobrze pamiętam dawali 2600netto ale potem chyba było z 500 mniej. Jak ktoś ma dokładniejsze dane to niech mnie poprawi. Pracuje tam jeszcze człowiek który był kierownikiem/technologiem w Polformie?

budowniczy

Szukają na elektrodrążarki, ktoś wie ile zmian i jaka podstawa netto?

nurek

dif to bardzo doświadczony pracodawca, toteż dziwi mnie trochę brak ofert do tej firmy czy w ogóle brak formularza kontaktu na ich stronie

ludo

i co udało Ci się dostać @anonim do difa? jak wyglądała rekrutacja do tej firmy? czy nie zdecydowałeś się jednak...

macher

Dif znowu szuka drążaczy?

edm

Od kilku tygodni zamieszczają ogłoszenia na operatora drążarek. Kiedyś tam byłem na rozmowach na drążarki, pieniądze raczej średnie jak na Poznań a maszyny już leciwe trochę. Ciekawe czy coś się zmieniło z maszynami i stawkami? Ale sadząc po ilości ogłoszeń kandydaci na drążaczy raczej nie zainteresowani...

pytanie

witam szukam wlasnie pracy w poznaniu jako operator cnc lub technolog jaka firma przyjmuje lub bedzie ?

Pracownik

Witam. Odradzam odrazu , szkoda nerwów. (usunięte przez administratora)Pracowałem w kilku firmach ale to co jest w difie to jest przesada!

Zostaw opinię o DIF Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIF Sp. z o.o.