Expo-Linia Sp. z o.o.

Buk

Opinie o Expo-Linia Sp. z o.o.

Magdalena Szlachetka 2013-04-11 10:30:51
Ja, Magdalena Szlachetka przepraszam spółkę Expo-linia sp. z o.o. z siedzibą w Buku oraz jej prokurentów i pracowników, za moje działania, jako pracownika spółki, które w opinii jej klientów oraz osób trzecich mogły narazić ją na utratę zaufania.
Spółka Expo-linia sp. z o.o zawsze dbała o jak najlepszą obsługę klientów i nigdy nie nakazywała mi podejmowania działań sprzecznych z ich interesem.

Z poważaniem
(usunięte przez administratora)
6
niedzielan 2013-08-08 21:43:31
Najpierw to trzeba w ogóle mieć okazję aby się wdrożyć. To firma w której dłużej Cie rekrutują niż tam pracujesz. (usunięte przez administratora) ..
3
niedzielan 2013-08-15 11:04:13
Odpowiedz nie dla kazdego z pytan
anno 2013-08-20 21:25:00
Nie slyszalem
jedynak 2013-10-01 19:48:59
w expo linii nie ma miejsca na osoby jak ty tam minimum 8 godzin trzeba robic
2
ciekawy 2013-11-28 15:10:06
Firma ogłosiła rekrutację na stanowisko logistyka ds. zarządzania flotą i transportu. Zna ktoś szczegóły warunków zatrudnienia?
2
anonim 2013-12-11 20:33:03
Poprzedni logistyk popracował tam 3 miesiące... (usunięte przez administratora) - proszę bardzo, może próbować swoich sił, ale jeśli ktoś ma swoje zdanie - nie ma tam czego szukać. Praca sama w sobie bardzo ciekawa, (usunięte przez administratora) Gdzieś kiedyś widziałem w sieci opinię, że tylko nie zadwoleni piszą, ale jak chcesz to sam idź i sprawdź, ludzie sami odchodzą szybko bo nie wytrzymują atmosfery albo się ich przekreśla i dziękuje się im za współpracę... Proponuję również uważać na współpracowników, bo donoszą na każdego, żeby ugruntować swoją pozycję...
5
anonim 2014-04-11 15:38:54
lepiej poszukaj w jakiejkolwiek firmie przewozowej. lepiej zarobisz i się czegoś nauczysz. szkoda czasu i nerwów na tą firmę.
3
przed rozmową 2014-05-26 19:09:56
podbijam pytanie, jak tam wyglada sprawa z socjalem, wolnym i jakimiś premiami może :). szykuje sie na rozmowe :)
Ciekawski 2014-09-11 14:49:59
Wiem, że Expo organizuje dowóz pracowników (przynajmniej z kierunku Poznania), więc jest to istotne ułatwienie.
Zastanawia jednak ta zgodność krytycznych opinii wobec szefostwa i krótki staż w Expo wśród byłych pracowników (po 3-6 miesięcy), o ile wierzyć zapisom na portalu np. Goldenline.
anonim 2015-01-12 14:42:15
Melinski Minuth jest bardzo dobrą firmą targową jak i firma BWS
anonim 2015-02-08 21:51:13
Z szacunku dla samego siebie - nie polecam (usunięte przez administratora)
1
muzyk 2015-02-15 20:32:12
Z tym BWS to przesada-zawiśc donosicielstwo na początku dziennym tylko wybrani maja lepsza kasę i pieniądze na czas reszta to parobki i ludzie 3 kategorii
muerte 2015-02-28 19:48:42
Witam. Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy. Trochę mi oko zbielało czytając te komenty. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat wysokości wynagrodzenia i możliwości awansu? Chodzi o pracę magazyniera.
4
ubolewający 2015-03-12 09:36:28
Witam, Pytasz czy wybrać sie na rozmowę do tej firmy, hmhm (usunięte przez administratora) jeżeli chodzi o godziny pracy to strasznie niekorzystne . Bus służbowy który wozi ludzi do BUKU, wyjeżdża z poznania o 8.00 , w Buku jest o 8.35/40. no i co , pracę zaczyna sie o godz. 9.00, a kończy o 17.00 . Co dalej, dalej to nigdy nie wiesz czy możesz skończyć pracę punktualnie czy nie. Jeżeli Ci się jakimś cudem uda to siądziesz w busie o godz. 17.00 i czekasz, 10-15-20 min. aż ludzie się zejdę no i przy dobrych wiatrach jesteś na Ogrodach o 18.00 SUPER prawda, cały dzień poza domem... Nadgodziny w tej firmie są na porządku dziennym. W sezonie targowym pracuje sie po 10-12-14 a nawet 16 h. dziennie. Co z zapłatą za nadgodziny, hmhm wypłacane są po pół roku! no i jak już masz dostać swoją ciężko zarobioną cześć to i tak jej nie dostajesz w całości bo pani Prokurent wysyła Cię na urlop w ramach nadgodzin, żenada prawda. Każdy liczy na pieniądza a tu masz, idziesz na urlop.... Jeżeli chodzi o organizację pracy, to jest najgorsza z jaką sie spotkałem i w jakiej przyszło mi pracować. Wiecznie nikt nic nie wie, nic nie jest systemowo uporządkowane, wieczne obsuwy, brak normalizacji, czegokolwiek, brak słów.... A warto jeszcze dodać, że wypłata bardzo często nie jest na czas, tzn. przelewy są robione może o 10-tego ale jeżeli masz konto w innym banku niż firma, to często pieniążki księgują sie 2 dni później, bezcenne. A no i jeszcze godne uwagi są tzn. zjeb..ki . Kiedy zostajesz zawezwany do sali przesłuchać gdzie oczekuje na ciebie pani prokurent najlepiej jak byś po drodze wziął sobie coś na wyłączenie mózgu, ponieważ takie pranie mózgu jakie robi właściciel firmy podczas operunku to istny roller coaster dla synaps mózgowych, aaa i dobre są jeszcze uwagi pani prokurent w postaci: " nie rób głupich min", tudzież, "proszę się nie podśmiechiwać". BEZCENNE! Także dziękuję za wysłuchanie, moja opinia jest obiektywna, jest z pierwszej ręki. Jeżeli mi się coś przypomni do z pewnością dodam a tymczasem niech ta opinia będzie przestrogą dla ludzi wybierających się tam na rozmowę o pracę.
10
muzyk 2015-04-03 11:00:18
z tym BWSem to przesada-Włodas już do reszty oszalał drze się na ludzi,płaci jak chce,wieloletni pracownicy z doświadczeniem odchodza z tego kołchozu i przechodzą do niby mniejszych firm gdzie jest normalnie i spokojniej...a nowi bez doświadczenia mu nie podskakują ale popełniają takie błędy że ta fima to równia pochyła....z daleka od BWSu!!!!
zniesmaczony 2015-05-11 13:09:32
Jak co miesiąc firma ma problem z wynagrodzeniem dla pracowników. W umowie jest wpisane DO 10 - każdego miesiąca. Dzisiaj jest 11-ty, poniedziałek (zgodnie z prawem pracy, jeśli 10-ty wypada w niedziele, wynagrodzenie powinno zostać wypłacone w piątek).
1
aaa 2015-06-21 13:10:25
Witam,może ktoś napisać jak wygląda praca kierowcy?
ojej 2015-07-12 10:43:30
Odradzam wszystkim.Bardzo duża rotacja.Humorzasta szefowa. (usunięte przez administratora) Bardzo w firmie uwielbia się plotki : ta powiedziała to bo ten tamto i szukanie problemów wyssanych spalca.
1
Nolty 2015-07-18 09:54:54
Ja polecam A-Tak
były pracowik 2015-07-23 18:17:12
Chyba żart- zapewne jesteś jedną z trzech osób , które wiedzą co to odpowiedni ślizg ;) Dobre zarobki- śmiech na sali - (usunięte przez administratora) W firmie expo-linia jest bardzo duża rotacje, za pierwsze półrocze 25% - to o czymś mówi
strateg 2015-07-26 21:02:18
MICHAŁ CZY Jarek to napisał?
1
Kawalerzysta 2015-07-27 07:37:36
Pracowałem w Expolini w 2012 dojazd do pracy jest pomyślany raczej o pracownikach biura (stolarnia zaczynała od 8 a biuro od 9 ). Wypłata była wówczas wypłacana wraz z nadgodzinami lecz z tego co słyszałem od ludzi pracujących w 2013 to nadgodziny były zwracane w dniach wolnych jak i były problemy z płatnościami
AS WYWYIADU 2015-09-12 14:06:47
Zapewne wiecie kto to X.....X zawsze ma racje nawet ,gdy jej nie ma ..to i tak ją ma.Tak się zna na wszystkim.Naśmieszniejsze jest to ,że X by mieć ostatnie zdanie potrafi skłamać i to czasem w śmiesznych drobnych sprawach.Nie wie ,że ludzie zdają sobie dokładne relacje co i komu mówi.Wtedy wychodzi na kłamczucha i bajkopisarza.Ludziom na stanowisku to nie przystoi.
Trzeba też pamiętać ,że jak sie coś komus obiecuje to się DOTRZYMUJE SŁOWA!
AS WYWIADU 2015-10-10 09:29:14
Sa bony na swieta 150-200 zł i po 50 zł na wielkanoc.
Nie płaci się za nadgodziny biurowym,stolażom musi bo by poszli
wypłata zdarza sie na czas ,ale zwykle 11-12-13 (a powinno byc do 10 na koncie).

????? 2015-11-10 17:22:10
Czy czasem znowu do Expo Linii ma wjechać Inspekcja Pracy ?
1
i co ? 2015-12-05 02:36:12
Pracowałem.Mój koszmar życia!!
1
odp 2016-01-02 16:28:51
patrząc na to, że wydzwaniali po byłych i nie tylko pracownikach, szukając kogoś kto kiedykolwiek miał klasę inwalidzką , to kto wie
m 2016-01-05 01:06:42
Nie kumasz.Ludzie nie komentują tu jaka jest firma dla klienta. Bo firma klienta dba i jak tam pracowałem tez dbałem. (usunięte przez administratora) I niech pani przestanie tu odpowiadać za ludzi.bo to widać kto pisze te odpowiedzi. (usunięte przez administratora)
ramas 2016-01-06 11:34:45
no cóż mam powiedzieć (usunięte przez administratora) .Nie wierzycie? przekonajcie się sami zatrudniając się u nich ! Życzę powodzenia!Zastanawiającym jest to dlaczego wartościowi ludzie odchodzą?To daje do myślenia.... reszta najlepiej się samemu przekonać. (usunięte przez administratora) ,reasumując w tej firmie są równi i równiejsi .
2
dexter 2016-02-04 10:41:20
Czy w biurze panuje taka sama atmosfera braku szacunku?
Michał 2016-07-09 00:34:00
Witam.Długo zastanawiałem się czy coś napisać.
Pracowałem w firmie 2 lata. Zawsze można liczyć na wiedze szefostwa ,kolegów z pracy,czy ekip montażowych.(k0palnia wiedzy i doświadczenia )Sama praca bardzo ciekawa, każdy projekt inny (tylko materiały te same ^^). Jest presja, ale takie są targi :) Czasem dostanie się opieprz - czasem obu stronom puszczają nerwy, ale suma summarum nikt nikogo nie zwalnia zdania na dzień. Zawsze starałem się spojrzeć z drugiej strony (jak coś poszło nie tak to ile to kosztowało i jakbym zareagował jakby to ktoś mi tak nabroił ^^).
pozdrawiam ekipę
5
misio 2016-07-09 10:45:01
Michał' ważne też jest by sie od razu nie unosic za niewiadomo jaki ochrzan ,że tak powiem bo raczej nikt dla nikogo zle nie chce, a wiedza doswiadczonych praownikow jest bezcenna, wiec warto słuchac i sie uczyć a wtedy bedziesz należał do ich grona i sam bedziesz uczył nowych
Zostaw swoją opinię o Expo-Linia Sp. z o.o. - Buk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expo-Linia Sp. z o.o.