brak logo

Arti-Bau agencja pracy.

Wrocław

Opinie o Arti-Bau agencja pracy.

felek 2011-10-27 09:12:58
Nie polecam, odradzam. Nie ryzykujcie ludzie.
lilk 2011-11-17 19:18:37
czy możesz powiedzieć coś więcej? chcę komuś bliskiemu oszczędzić podróży do Wrocławia :]
oszukany 2012-07-19 20:17:34
Czy miał ktoś tak, jak papierośnik, problemy z bezpłatnym urlopem?
2
jolka 2013-06-07 15:30:04
I nie płacą składek ZUS?
1
electrico 2013-08-01 13:16:14
Pracowałeś tam że takie rzeczy wypisujesz...
1
marek 41 2013-08-10 14:12:53
witam wybierasz się na rozmowe do firmy mam też zaproszenie
mare41 2013-08-10 14:45:24
zaprosili mnie na podpisanie umowy w poniedziałek szukam jakiś bliższych informacji o firmie na ile im można wierzyć
młody ocet 2013-08-11 18:21:40
brak internetu, skromne warunki i dość często wynajmują tylko jeden pokój na dwie osoby z jednym małżeńskim łóżkiem :)

także spij se z kolegą w jednym łóżku;)

a poza tym jesli coś ONE chcą od Ciebie to ma to być na już,
ale jeśli ty masz pytanie lub chcesz zobaczyć pasek z wypłaty możesz sobie poczekać, ONE mają czas..

mietek 2013-09-20 14:36:29
A jak jest z płaceniem pensji przez tą firmę? Wiecie chodzi mi o to czy jak przychodzi np. 10 to czy wypłata jest na koncie
lolo_38 2013-10-02 21:31:13
wypłata zawsze jest 10 na koncie - z tym nigdy nie ma problemu. ale co do łóżka to jest to prawda - sam musiałem spac z kolega a jak sie zbuntowałem i zadzwoniłem do firmy to powiedziały mi ze trudno i mam se spac gdzie chce ale one mi niczego innego nie załatwia.pozatym ostatnio nadchodza ciezkie czasy dla pracowników tej firmy -( usunięte przez administratora )
1
anonim 2013-10-26 14:36:37
Typowe narzekanie typowych Polaków. Jak się nie podoba to szukajcie pracy gdzie indziej,nikt was w Arti-Bau na siłę nie trzyma. (usunięte przez administratora) - szczekasz jak pies, krowa która dużo wyje,mało mleka daje. Ja jestem zadowolony, poki co warunki mi odpowiadają - wiadomo ,że chciałoby się mieć lepiej - ale do tego też trzeba mieć odpowiednie kompetencje a np. język to podstawa. Spanie z kolegą? nie zdażyło mi się i nie słyszałem żeby ktoś tak spał.
2
seb 2013-11-05 21:48:18
tak pracowałem tam i straszna lipa jest z tą firmą
1
Ben 2014-08-29 11:15:14
Co Wy pieprzycie?????chyba te opinie piszą same lenie. Jak ktoś chce pracować i zawsze dostać wypłatę na konto w terminie to lepiej trafić nie mógł. Arti-Bau nie dosc, ze płaci na czas to robisz legalnie i masz robote do konca życia a nie skaczesz z kwiatka na kwiatek. Pracuję tam od zawsze i nigdy mnie nie oszukali,
1
anka 2014-09-07 12:52:18
mieszkania to prawdziwa lipa, mieszkają w jakiejś stodole po remoncie, niby pokój, kuchnia i łazienka ale wygląd masakra, widziałam zdjęcia!!!
Ben 2014-09-23 14:43:34
naprawdę to nie jest to hilton ale przynajmniej zawsze masz się komu poskarżyć jak jest naprawde źle to na pewno wymienią . nigdy nie spałem w kontenerze ani z innym w łóżku i z tego co wiem od chłopaków oni też nie. Mieszkanie ważne ale kasa co miesiąc najważniejsza, bo po to tam jedziemy anie żeby sie wylegiwac.
1
ta jest 2014-11-18 22:40:51
tak, zdarza sie ze spi sie z kolega w jednym lozku, pff z kolega, z obca osoba ktora wam przydziela poprostu, to jest prawda.prawda jest tez ze dostajesz wyplate zawsze 10 na konto . za kilometry od mieszkania na budowe tez placa. chorobowego nie placa. za to niema problemu ze zjazdami do domu. ja bylem zadowolony, pracowalem tam dosc dlugi okres. mysle ze niema co narzekac. mieszkania nie sa najgorsze, w niektorych jest internet w niektorych nie, to akurat normalne. ja osobiscie firme polecam, i jesli beede zmuszony znow jechac za granice to napewno wroce do tej firmy.
szym 2015-01-24 19:51:17
Jakie są tam proponowane umowy?
Czy UJmowy o pracę na polskich warunkach a praca za granicą?
Zus płacony w polsce a podatek w niemczech lub austrii zalezy do jakiego panstwa się jedzie?
szym 2015-01-24 19:57:30
ile w rzeczywistosci ma sie brutto za godzinę?
Czy jakoś innaczej płacą.
Są polskie firmy co płącą po 9 euro brutto za godzinę.
a powino byc innaczej bo na umowie wiecej.
A 10 najpuzniej muszą byc pieniądze na koncie bo innaczej w niemczech zolle byu tą firme przetrzepały i tylko tego wszystkie firmy sie boją.
Działąjące na rynku niemieckim.
lucek 2015-09-02 11:29:45
BZDURY WYPISUJESZ!!!Ja pracuję od lat w firmie i jeszcze ani razu się nie zdarzyło, że kasy nie dostałem, że nie było pracy, cały czas mam ciągłość w zatrudnieniu. Jak ktoś chce pracować, to praca zawsze jest. Gorzej jest z leniami, albo z takim, co myślą, że się od żonki i dzieci urwą i na wczasy jadą, a nie do pracy, gdzie trzeba pracować!!! JA POLECAM PRACĘ !!! NIGDY NIKT MI NICZEGO NIE KAZAŁ PODPISYWAĆ!!!!
lacky man 2015-09-21 19:54:57
ludzzie ostatnio napisałem na tym portalu opinie o firmie arti bau że to oszuści,pisałe o tym przypominając wpis innego gościa ponieważ warunkiem podpisania umowy o pracę jest złożenie podpisu inblanko na wniosku o urlop bezpłatny który to jest wykorzystywany przeciwko tobie w przypadku np. braku pracy zostajesz oddelegowany na taki urlop bez twojej wiedzy zostajesz pozbawiony świadczeń zdrowotnych nie możesz się zarejestrować w urzędzie pracy pozostajesz w zawieszeniu aż się jaśnie paniom przepomni że mają takiego delikwenta w bazie danych jak się rozchorujesz trafisz do szpitala okazuje się że za wszystko musisz płacić.Ale tak naprawdę chciałbym tutaj powiedzieć o czymś co jest bardzo dziwnym zjawiskiem mój poprzedni negatywny wpis po prostu znikł z tego portalu. To jest bardzo ciekawe bo po moim ostatnim wpisie pojawiły się następne negatywne wpisy innych uczestników tej dyskusji te wpisy też znikły natomiast pozostał ten który był odpowiedzią na mój wpis mianowicie chodzi tu opinię Pana o niku "lucek" który to wpis został zjechany przez kilku Użytkowników że śmierdzi krypto reklamą proszę zauważyć że wpis którego sprawa dotyczy nijak się niema do wpisów pisanych wcześniej. jak ktoś to zauważył to zapraszam do dyskusji ostatnio znalazłem artykuł o tym portalu mianowicie jeżeli jakaś firma nazbiera tutaj kilka negatywnych opinii to portal proponuje takiej firmie wykup tych negatywnych wpisów. podejrzewam że tutaj doszło do takiej operacji jestem ciekaw czy teraz opublikują moją opinię ta opinia dotyczy też tego portalu a jeżeli tak to jak długo będzie można ją czytać.Wracając do tematu pamiętacie opinię "Omijać szerokim łukiem" czy coś podobnego pisał to gość o ile dobrze pamiętam "zapomnij" opinia ta też nie istnieje. Chciałbym aby administrator jeżeli wypuści ten komentarz odniósł się do tezy postawionej wyżej bo jeżeli taki proceder ma miejsce to po cholerę ludzie mają się tutaj rozpisywać ja na wszelki wypadek zrobiłem print screena żeby móc na innych portalach opisać tą sprawę do następnego seeyou! PS. Ludziska nie składajcie aplikacji do tej firmy
1
ARTI-BAU 2015-09-22 15:57:36
Jako Prezes Zarządu, w imieniu i na rzecz spółki Arti-Bau zwracam się z prośbą o uwagę wszystkich osób zainteresowanych podjęciem pracy w mojej firmie. Wpisy człowieka o niku LACKY MAN są całkowicie bezpodstawne i mocno nadwyrężają dobre imię firmy, co nie pozwala mi stać obojętnie. Pragnę jednak zaznaczyć, ze wpis będzie pierwszym i ostatnim jednocześnie. Spółka zgodnie z przepisami prawa zatrudnia pracowników na umowę o pracę na cały czas trwania kontraktu. Wykwalifikowany i pracowity elektryk, ślusarz czy spawacz zawsze dostaje koleją propozycję podjęcia pracy przy następnym projekcie. Firma ubezpiecza pracowników po stronie polskiej i gwarantuje stałą opiekę socjalną w kraju oddelegowania. Zatrudniamy tych samych pracowników od 2009 roku, tak więc gdyby warunki były niegodziwe, a panowie czuli się oszukiwani czy wykorzystywani, z całą pewnością szukaliby pracy u innego pracodawcy. Mamy jednak schyłek 2015 roku i pozostają nadal zatrudnieni w Arti-Bau bez używania wobec nich jakichkolwiek środków przymusu – dotyczy to również podpisywania dokumentów związanych z zatrudnieniem. Wynagrodzenie negocjowane jest w sposób indywidualny, w zależności od kwalifikacji potencjalnego pracownika i możliwości kontrahenta, które zawsze jest wypłacane terminowo. Dla pracowników myślących poważnie o przyszłości składki ZUS opłacane od całości wynagrodzenia są ważniejsze od tych, które odprowadzane są w przypadku „diet” czyli tylko od minimalnego, miesięcznego wynagrodzenia w Polsce. Cała reszta to sprawy znacznie mniej istotne, bo rzeczywiście internet nie zawsze jest dostępny w mieszkaniach ale nie jest to również regułą. Panu z nikiem LACKY MAN proponuję zająć się swoim życiem zawodowym w należyty sposób, bo gdyby był rzetelnym i zdolnym pracownikiem zapewne pozostałby w stosunku pracy z Arti-Bau a fakt nieujawniania swojego nazwiska, które w mojej opinii mogłoby pozostać nikiem, świadczy jedynie o jego zwykłej ludzkiej złośliwości, której sporo w dzisiejszych czasach. Zainteresowanych zapraszam do przesyłania CV i rozpoczęcia współpracy.
3
Lacky Man 2015-09-22 23:04:48
witam ponownie
jak widać moja opinia przyczyniła się do odezwy ze strony samej zainteresowanej widać regóła "uderz w stół a nożyce same się odezwą" działa Szanowna Pani Prezes chciałbym nadmieć iż odnosząc się do moich wypocin które to zostały opubikowane na tym portalu nie napisała Pani czy zapłaciła za likwidaję negatywnych wpisów czy też wpisy te znikneły w sposób naturalny czyli były i niema ludzi inteligętnych nie da się kupić.Na koniec chciałem dodać że jeżeli sama Pani Prezes zabiera głos w dyskusji to stach pomyśleć o tym co musi dziać się w tej firmie. Zapraszam do dyskusji zgodnie z zasadą im więcej opini tym większa wiedza o danym pracodawcy, akurat tej firmy gorąco nie polecam i nie jest to złośliwośćz mojej strony .
Do usłyszenia wkrótce.
PS na szczęście na forach tego typu my jako ciało opinio twórcze możemy pozostać anonimowi natomiast kto jest prezesem takiej spółkiZOO można się dowiedzieć z internetu jak widać na załączonym obrazie inwigilować szanowna pani prezes chciałaby nawet internet i to zostawiam pod rozwagę przyszłym aplikującym do tej SPZOO









2
polin 2015-09-24 14:18:59
dla zainteresowanych, wiekszosc negatywnych opinii została z tej strony usunięta, wiec niech da wam to do myslenia o tej firmie, dla zainteresowanych podam dokladne szczegoly o oszustwach tej firmy na maila
2
lacky man 2015-09-26 14:00:39
zapraszam do przeglądnięcia załączonego linku
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj_3,3663,0,0,0
1
laky man 2015-09-27 13:22:50
jeżeli masz wątpliwośi do tezy zawartej w moich komentarzach odnośnie płacenia za usuwanie negatywnych opinii zapraszam o zapoznania się z komentarzami link poniżej
(usunięte przez administratora) PS.nie którzy do dzisiaj nie wierzą w istnienie
2
Wyrocznia 2015-11-15 03:32:56
Witam.
To prawda że podpisuje się urlopy in blanko.
To prawda że firma ma system z koszykami czyli robienie ludzi w !!! przez te lata firma stworzyła dobry system mrożenia pieniędzy nigdy się nie doliczysz a na końcu twoja stawka i tak nie będzie się zgadzała normalnie i legalnie zostaniesz oszukany.
Uwaga na konfidentów od pani M prawie na każdej budowie są tacy zazwyczaj to ci którzy są proszeni na bok po spotkaniu tacy ludzie dostają za to pieniądze między 200 a 300 euro miesięcznie i kupony doładowania do telefonu.
4
aw 2015-12-15 23:50:38
atrakcyjne zarobki? w arti bau? to mogla wymyslic tylko glowa siedzaca w ich biurze hahaha
2
rla 2016-02-04 16:09:14
Jaka tam jest umowa polska,czy zagraniczna, słyszałem że płacą 9eur/h ale też równolegle że jakieś 3900zł na polskiej umowie o pracę? Wie ktoś?
Wyrocznia 2016-02-17 02:26:57
3000 euro w tej firmie to by trzeba było zrobić 500 godzin :).
Polski koordynator w co wy wierzycie ludzie.
Pieniądze ? nigdy się nie doliczycie tak was zrobią.
5
Ręka 2016-03-17 10:14:53
Firma oszuści. Pani z biura mówi prawdę jak się pomyli. Stawka 9 euro którą obiecują wynosi 7,5 w rzeczywistości. Mieszkania to nory, w 6 osób na dwóch pokojach. Zwrotu za podróż nie zobaczyłem. Ubezpieczenie jest też nie wiele warte, iż trzeba płacić z własnej kieszeni. Narzędzia trzeba mieć swoje, ubrań roboczych nie dają. Wypłata była na czas ale dużo mniejsza jak obiecali. Zainteresowanym mogę zdradzić szczegóły.
4
GOLAN 2016-03-18 07:19:47
ja akurat jestem we Francji z tej firmy, polecam, to co było uzgodnione to firma się z tego wywiązała, kasa jest na czas, tyle ile trzeba, co do mieszkań, to nie można narzekać, pokoje są dwuosobowe, kuchnia jest wyposażona. Nie mieszkamy w norach jak to nazwał Pan Ręka powyżej.
Waldemar 2016-06-05 19:30:24
Mam pytanie jak wygląda praca w Austrii z tej firmy.
Czy mają jakieś oferty.
rafal 2016-06-30 20:50:48
firma arti-bau to typowa agencja pracy tymczasowej, tam gdzie mają kontrakt tam was wrzucą. Wypłata(w euro) jest na czas, mieszkanie=gratis, zjazdy-raczej zależne od szefów na budowie (średnio co 10/4dni -ale można różnie: co tydzień, raz w miesiącu). Ja pracuję w firmie 5-lat i nie narzekam, szczerze mogę polecić tę firmę tym którzy chcą pracować za granicą.
dzinks 2016-07-22 10:08:38
Jedzie ktos nie dlugo do Graz?? Firma oszusci czy nie bo.juz sam nie wiem.. napiszcie czy warto u nich pracowac
jurek 2016-07-23 10:59:25
szukaj lepiej czegoś innego,pracowałem tak kilka lat
2
rafal 2016-07-24 23:10:18
jurek skoro pracowałeś parę lat to dlaczego źle piszesz o firmie?? mogłeś odejść od razu! jednak pracowałeś kilka lat! to coś znaczy... ja wiem jedno pewnie masz za dużo w d...e i jesteś takim typem człowieka co tylko narzeka, a w pracy czeka na fajrant.
karolek 2016-08-01 15:41:37
witam właśnie dostałem skierowanie na badaniea lekarskie jako elektruk do austrii
karolek 2016-08-01 15:44:16
może wybiera sie ktoś do austri do pracy jako elektryk
bruce wayne 2016-08-11 10:08:06
Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy. Czy pracując uczciwie na jak długo mogę liczyć na zatrudnienie? Obawiam sie kontraktów typu rok i do widzenia...Proszę napiszcie cos co skłoni mnie do podjęcia decyzji:) aha jak ze zjazdami do domu wyglada sytuacja(wiecie rodzina:)? Są jakieś problemy?
Rafał 2016-08-12 07:46:20
Widać kolego nie czytasz tego co inni piszą, wyżej napisałem jak wygląda sytuacja w firmie, ja pracuje 5lat ciągiem. i nie mam przerw dłuższych niż 1tyg chyba, że sam bym potrzebował. Średnio zjazd co 10dni na 4 do domu. Owszem są momenty kiedy np. jest koniec budowy i trzeba zostać dłużej wtedy jeśli się nie dostosujesz mogą być problemy przy następnym kontrakcie...
Jeśli jesteś faktycznie dobry w tym co robisz, uczciwy, bez nałogów to możesz liczyć na dłuższą pracę.
1
Rafał 2016-08-12 08:06:01
Ja pracuje jako elektryk w tej firmie. Szczerze to nie widziałem i nie słyszałem żeby u nas pracowała dziewczyna. Ale jeśli nie boisz się wysokości (do 15m) potrafisz posługiwać się szlifierką, wiertarką, młotkiem:) i innymi elektronarzędziami to warto spróbować (zadzwoń zapytaj to nic nie kosztuje). Musisz się liczyć z tym, że nieraz całymi dniami trzeba stać na 6-10 szczeblowej drabinie.
Jest jeszcze jedna sprawa...mianowicie kwestia mieszkania, bo mieszkamy razem często 2-3 w pokoju (zdarzają się pojedyncze pokoje ale to rzadkość) tak, że też musisz to przemyśleć czy mieszkanie np w 3-4 osoby gdzie jesteś jedyną dziewczyną na mieszkaniu Cie nie krępuje, ja np. nie miałbym z tym problemu, wszyscy jesteśmy tam po to aby zarobić!
Nie straszę Cię tylko piszę jak jest. Praca nie jest trudna ale wymaga wysiłku fizycznego. Jeśli jesteś na to gotowa to zadzwoń do firmy.

Dodam, że byłem już w wielu krajach i widziałem na różnych budowach jak dziewczyny są elektrykami! i nie odstają ani wiedzą ani umiejętnościami pracy od facetów.
4
zainteresowany 2016-08-12 08:59:05
Witaj Rafał, a na jaką umowe zatrudnia firma Arti-Bau...o prace, zlecenie czy kontrakt? Pozdrawiam
Rafał 2016-08-12 11:39:06
Jest to normalna umowa o pracę z określonym czasem pracy, podatki płacone w docelowym kraju(można liczyć na zwrot), składki odprowadzane do ZUS w pl .
zainteresowany 2016-08-12 17:58:41
Dzięki, bardzo fajnie
Tomasz 2016-09-13 23:09:21
Witam.
Mam pytanie słyszałem że firma ma w ofercie prace sezonowe zbiory pomarańczy w Hiszpanii jestem zainteresowany takim wyjazdem z dziewczyną.
Proszę o info w tej sprawie.
Pozdrawiam.
Tomek.
1
galaxy100 2016-10-02 18:51:43
sa to oszusci umowy przedluzaja co 2 tyg wiec gdy cie wymelduja z budowy jestes na lodzie bez ubezpieczenia i swiadczen obiecuja wiele a smieci daja
1
Anonimowy 2016-10-05 16:08:28
Prawda jest taka.
Firma mrozi pieniądze pracowników ale ty podpisałeś takie papiery że nic nie zrobisz bo jest za późno.
Atmosfera jest w większości do bani bo większość ludzi przyjeżdża tam w celu wyrwania się od rodziny
1/3 to alkoholicy a potem masz co tydzień libację.
Fakt że firma płaci regularnie pieniądze na konto ale i tak cie wydyma bo nigdy nie dostaniesz to co ci przysługuje.
Następne to że będziesz spał w kilka osób w pokoju dobre lokum maja ci co się podlizują a w najgorszym wypadku będziesz spał z kolegą w jednym łóżku :).
2
romek 2016-10-05 16:09:01
Jejku no ale co wy tutaj o jakiś teoriach piszecie to strasznie dziwne jest xd ja tam wchodząc na to forum no to mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat danej firmy jakiś zarobków czy atmosfery jaka panuje czy jest umowa o pracę itp :p
lacky man 2016-12-05 21:35:07
Witam,
dawno tutaj się nie wypowiadałem, to przejdę do konkretów w pierwszej kolejności to zwrócę uwagę szanownych Forumowiczów na gościa o nicku "rafał" bądź "Rafał" uwaga na komentarze tego gościa, ponieważ jest to prawdopodobnie kuzyn sławetnej kłamczuchy o imieniu Anna S.czyli personanalna to ta z którą przeprowadzać będziecie pierwszą rozmowę kwalifikacyjną i to ta pani da wam do podpisu druki o urlop bezpłatny inblanko do podpisu,
Później będzie wam takie same papiery dawać do podpisu przywozić co miesiąc Alicja z krainy czarów która cały czas szuka szczęścia i dolarów. Proszę o wzięcie tego tematu pod rozwagę ,gdyż jak upomnicie się o swoje naglę okaże się że trzymacie rękę w nocniku i to na dodatek nie swoim. Jeżeli odmówicie podpisania tego i innych druków inblanko możecie zapomnieć o psełdo umowie o pracę.na koniec dodam iż człowiek o nicku Anonimowy jest najbardziej opisał rzeczywistość. Od siebie dodam iż robią tam przeważnie ludzie powiązani korzeniami rodzinnymi z tymi oszustkami są niekoniecznie fachowcy ponieważ jak to samaalicja powtarzała na wizytach co miesięcznych nie wymagam od was dłużej wiedzy elektroinstalacyjnej byle byście wiedzieli gdzie ładuje się telefon aby na koniec miesiąca wysłać smsa z ilością godzin przepracowanych dla niej, najlepiej żeby było ich ponad 200
życzę powodzenia w znalezieniu porządnej firmy artibau spółka ZOO niedługo zakończy swoją z działalność by ukryć i pogrzebać długi jakie narobiła przez ostatnie lata
Pozdrawiam!

PS. Proszę śledzić youtuba bo niebawem coś opublikuję na temat tej sławnej firmy będzie to pod moim nickiem czyli SzczęśliwyCzłowiek
1
Ogiewka 2016-12-06 00:30:48
A to nie ty coo w toitojuwolisz siedzieć i wdychać smrodu niż pracować zięć paaula Niemca mi
Zostaw swoją opinię o Arti-Bau agencja pracy. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arti-Bau agencja pracy.