brak logo

Arti-Bau agencja pracy.

Wrocław

Opinie o Arti-Bau agencja pracy.

felek 2011-10-27 09:12:58
Nie polecam, odradzam. Nie ryzykujcie ludzie.
lilk 2011-11-17 19:18:37
czy możesz powiedzieć coś więcej? chcę komuś bliskiemu oszczędzić podróży do Wrocławia :]
oszukany 2012-07-19 20:17:34
Czy miał ktoś tak, jak papierośnik, problemy z bezpłatnym urlopem?
2
jolka 2013-06-07 15:30:04
I nie płacą składek ZUS?
1
electrico 2013-08-01 13:16:14
Pracowałeś tam że takie rzeczy wypisujesz...
1
marek 41 2013-08-10 14:12:53
witam wybierasz się na rozmowe do firmy mam też zaproszenie
mare41 2013-08-10 14:45:24
zaprosili mnie na podpisanie umowy w poniedziałek szukam jakiś bliższych informacji o firmie na ile im można wierzyć
młody ocet 2013-08-11 18:21:40
brak internetu, skromne warunki i dość często wynajmują tylko jeden pokój na dwie osoby z jednym małżeńskim łóżkiem :)

także spij se z kolegą w jednym łóżku;)

a poza tym jesli coś ONE chcą od Ciebie to ma to być na już,
ale jeśli ty masz pytanie lub chcesz zobaczyć pasek z wypłaty możesz sobie poczekać, ONE mają czas..

mietek 2013-09-20 14:36:29
A jak jest z płaceniem pensji przez tą firmę? Wiecie chodzi mi o to czy jak przychodzi np. 10 to czy wypłata jest na koncie
lolo_38 2013-10-02 21:31:13
wypłata zawsze jest 10 na koncie - z tym nigdy nie ma problemu. ale co do łóżka to jest to prawda - sam musiałem spac z kolega a jak sie zbuntowałem i zadzwoniłem do firmy to powiedziały mi ze trudno i mam se spac gdzie chce ale one mi niczego innego nie załatwia.pozatym ostatnio nadchodza ciezkie czasy dla pracowników tej firmy -( usunięte przez administratora )
1
anonim 2013-10-26 14:36:37
Typowe narzekanie typowych Polaków. Jak się nie podoba to szukajcie pracy gdzie indziej,nikt was w Arti-Bau na siłę nie trzyma. (usunięte przez administratora) - szczekasz jak pies, krowa która dużo wyje,mało mleka daje. Ja jestem zadowolony, poki co warunki mi odpowiadają - wiadomo ,że chciałoby się mieć lepiej - ale do tego też trzeba mieć odpowiednie kompetencje a np. język to podstawa. Spanie z kolegą? nie zdażyło mi się i nie słyszałem żeby ktoś tak spał.
2
seb 2013-11-05 21:48:18
tak pracowałem tam i straszna lipa jest z tą firmą
1
Ben 2014-08-29 11:15:14
Co Wy pieprzycie?????chyba te opinie piszą same lenie. Jak ktoś chce pracować i zawsze dostać wypłatę na konto w terminie to lepiej trafić nie mógł. Arti-Bau nie dosc, ze płaci na czas to robisz legalnie i masz robote do konca życia a nie skaczesz z kwiatka na kwiatek. Pracuję tam od zawsze i nigdy mnie nie oszukali,
1
anka 2014-09-07 12:52:18
mieszkania to prawdziwa lipa, mieszkają w jakiejś stodole po remoncie, niby pokój, kuchnia i łazienka ale wygląd masakra, widziałam zdjęcia!!!
Ben 2014-09-23 14:43:34
naprawdę to nie jest to hilton ale przynajmniej zawsze masz się komu poskarżyć jak jest naprawde źle to na pewno wymienią . nigdy nie spałem w kontenerze ani z innym w łóżku i z tego co wiem od chłopaków oni też nie. Mieszkanie ważne ale kasa co miesiąc najważniejsza, bo po to tam jedziemy anie żeby sie wylegiwac.
1
ta jest 2014-11-18 22:40:51
tak, zdarza sie ze spi sie z kolega w jednym lozku, pff z kolega, z obca osoba ktora wam przydziela poprostu, to jest prawda.prawda jest tez ze dostajesz wyplate zawsze 10 na konto . za kilometry od mieszkania na budowe tez placa. chorobowego nie placa. za to niema problemu ze zjazdami do domu. ja bylem zadowolony, pracowalem tam dosc dlugi okres. mysle ze niema co narzekac. mieszkania nie sa najgorsze, w niektorych jest internet w niektorych nie, to akurat normalne. ja osobiscie firme polecam, i jesli beede zmuszony znow jechac za granice to napewno wroce do tej firmy.
szym 2015-01-24 19:51:17
Jakie są tam proponowane umowy?
Czy UJmowy o pracę na polskich warunkach a praca za granicą?
Zus płacony w polsce a podatek w niemczech lub austrii zalezy do jakiego panstwa się jedzie?
szym 2015-01-24 19:57:30
ile w rzeczywistosci ma sie brutto za godzinę?
Czy jakoś innaczej płacą.
Są polskie firmy co płącą po 9 euro brutto za godzinę.
a powino byc innaczej bo na umowie wiecej.
A 10 najpuzniej muszą byc pieniądze na koncie bo innaczej w niemczech zolle byu tą firme przetrzepały i tylko tego wszystkie firmy sie boją.
Działąjące na rynku niemieckim.
lucek 2015-09-02 11:29:45
BZDURY WYPISUJESZ!!!Ja pracuję od lat w firmie i jeszcze ani razu się nie zdarzyło, że kasy nie dostałem, że nie było pracy, cały czas mam ciągłość w zatrudnieniu. Jak ktoś chce pracować, to praca zawsze jest. Gorzej jest z leniami, albo z takim, co myślą, że się od żonki i dzieci urwą i na wczasy jadą, a nie do pracy, gdzie trzeba pracować!!! JA POLECAM PRACĘ !!! NIGDY NIKT MI NICZEGO NIE KAZAŁ PODPISYWAĆ!!!!
ARTI-BAU 2015-09-22 15:57:36
Jako Prezes Zarządu, w imieniu i na rzecz spółki Arti-Bau zwracam się z prośbą o uwagę wszystkich osób zainteresowanych podjęciem pracy w mojej firmie. Wpisy człowieka o niku LACKY MAN są całkowicie bezpodstawne i mocno nadwyrężają dobre imię firmy, co nie pozwala mi stać obojętnie. Pragnę jednak zaznaczyć, ze wpis będzie pierwszym i ostatnim jednocześnie. Spółka zgodnie z przepisami prawa zatrudnia pracowników na umowę o pracę na cały czas trwania kontraktu. Wykwalifikowany i pracowity elektryk, ślusarz czy spawacz zawsze dostaje koleją propozycję podjęcia pracy przy następnym projekcie. Firma ubezpiecza pracowników po stronie polskiej i gwarantuje stałą opiekę socjalną w kraju oddelegowania. Zatrudniamy tych samych pracowników od 2009 roku, tak więc gdyby warunki były niegodziwe, a panowie czuli się oszukiwani czy wykorzystywani, z całą pewnością szukaliby pracy u innego pracodawcy. Mamy jednak schyłek 2015 roku i pozostają nadal zatrudnieni w Arti-Bau bez używania wobec nich jakichkolwiek środków przymusu – dotyczy to również podpisywania dokumentów związanych z zatrudnieniem. Wynagrodzenie negocjowane jest w sposób indywidualny, w zależności od kwalifikacji potencjalnego pracownika i możliwości kontrahenta, które zawsze jest wypłacane terminowo. Dla pracowników myślących poważnie o przyszłości składki ZUS opłacane od całości wynagrodzenia są ważniejsze od tych, które odprowadzane są w przypadku „diet” czyli tylko od minimalnego, miesięcznego wynagrodzenia w Polsce. Cała reszta to sprawy znacznie mniej istotne, bo rzeczywiście internet nie zawsze jest dostępny w mieszkaniach ale nie jest to również regułą. Panu z nikiem LACKY MAN proponuję zająć się swoim życiem zawodowym w należyty sposób, bo gdyby był rzetelnym i zdolnym pracownikiem zapewne pozostałby w stosunku pracy z Arti-Bau a fakt nieujawniania swojego nazwiska, które w mojej opinii mogłoby pozostać nikiem, świadczy jedynie o jego zwykłej ludzkiej złośliwości, której sporo w dzisiejszych czasach. Zainteresowanych zapraszam do przesyłania CV i rozpoczęcia współpracy.
4
polin 2015-09-24 14:18:59
dla zainteresowanych, wiekszosc negatywnych opinii została z tej strony usunięta, wiec niech da wam to do myslenia o tej firmie, dla zainteresowanych podam dokladne szczegoly o oszustwach tej firmy na maila
3
lacky man 2015-09-26 14:00:39
zapraszam do przeglądnięcia załączonego linku
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj_3,3663,0,0,0
1
laky man 2015-09-27 13:22:50
jeżeli masz wątpliwośi do tezy zawartej w moich komentarzach odnośnie płacenia za usuwanie negatywnych opinii zapraszam o zapoznania się z komentarzami link poniżej
(usunięte przez administratora) PS.nie którzy do dzisiaj nie wierzą w istnienie
2
Wyrocznia 2015-11-15 03:32:56
Witam.
To prawda że podpisuje się urlopy in blanko.
To prawda że firma ma system z koszykami czyli robienie ludzi w !!! przez te lata firma stworzyła dobry system mrożenia pieniędzy nigdy się nie doliczysz a na końcu twoja stawka i tak nie będzie się zgadzała normalnie i legalnie zostaniesz oszukany.
Uwaga na konfidentów od pani M prawie na każdej budowie są tacy zazwyczaj to ci którzy są proszeni na bok po spotkaniu tacy ludzie dostają za to pieniądze między 200 a 300 euro miesięcznie i kupony doładowania do telefonu.
4
aw 2015-12-15 23:50:38
atrakcyjne zarobki? w arti bau? to mogla wymyslic tylko glowa siedzaca w ich biurze hahaha
2
rla 2016-02-04 16:09:14
Jaka tam jest umowa polska,czy zagraniczna, słyszałem że płacą 9eur/h ale też równolegle że jakieś 3900zł na polskiej umowie o pracę? Wie ktoś?
Wyrocznia 2016-02-17 02:26:57
3000 euro w tej firmie to by trzeba było zrobić 500 godzin :).
Polski koordynator w co wy wierzycie ludzie.
Pieniądze ? nigdy się nie doliczycie tak was zrobią.
5
Ręka 2016-03-17 10:14:53
Firma oszuści. Pani z biura mówi prawdę jak się pomyli. Stawka 9 euro którą obiecują wynosi 7,5 w rzeczywistości. Mieszkania to nory, w 6 osób na dwóch pokojach. Zwrotu za podróż nie zobaczyłem. Ubezpieczenie jest też nie wiele warte, iż trzeba płacić z własnej kieszeni. Narzędzia trzeba mieć swoje, ubrań roboczych nie dają. Wypłata była na czas ale dużo mniejsza jak obiecali. Zainteresowanym mogę zdradzić szczegóły.
4
GOLAN 2016-03-18 07:19:47
ja akurat jestem we Francji z tej firmy, polecam, to co było uzgodnione to firma się z tego wywiązała, kasa jest na czas, tyle ile trzeba, co do mieszkań, to nie można narzekać, pokoje są dwuosobowe, kuchnia jest wyposażona. Nie mieszkamy w norach jak to nazwał Pan Ręka powyżej.
Waldemar 2016-06-05 19:30:24
Mam pytanie jak wygląda praca w Austrii z tej firmy.
Czy mają jakieś oferty.
rafal 2016-06-30 20:50:48
firma arti-bau to typowa agencja pracy tymczasowej, tam gdzie mają kontrakt tam was wrzucą. Wypłata(w euro) jest na czas, mieszkanie=gratis, zjazdy-raczej zależne od szefów na budowie (średnio co 10/4dni -ale można różnie: co tydzień, raz w miesiącu). Ja pracuję w firmie 5-lat i nie narzekam, szczerze mogę polecić tę firmę tym którzy chcą pracować za granicą.
1
dzinks 2016-07-22 10:08:38
Jedzie ktos nie dlugo do Graz?? Firma oszusci czy nie bo.juz sam nie wiem.. napiszcie czy warto u nich pracowac
jurek 2016-07-23 10:59:25
szukaj lepiej czegoś innego,pracowałem tak kilka lat
2
rafal 2016-07-24 23:10:18
jurek skoro pracowałeś parę lat to dlaczego źle piszesz o firmie?? mogłeś odejść od razu! jednak pracowałeś kilka lat! to coś znaczy... ja wiem jedno pewnie masz za dużo w d...e i jesteś takim typem człowieka co tylko narzeka, a w pracy czeka na fajrant.
karolek 2016-08-01 15:41:37
witam właśnie dostałem skierowanie na badaniea lekarskie jako elektruk do austrii
karolek 2016-08-01 15:44:16
może wybiera sie ktoś do austri do pracy jako elektryk
bruce wayne 2016-08-11 10:08:06
Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy. Czy pracując uczciwie na jak długo mogę liczyć na zatrudnienie? Obawiam sie kontraktów typu rok i do widzenia...Proszę napiszcie cos co skłoni mnie do podjęcia decyzji:) aha jak ze zjazdami do domu wyglada sytuacja(wiecie rodzina:)? Są jakieś problemy?
Rafał 2016-08-12 07:46:20
Widać kolego nie czytasz tego co inni piszą, wyżej napisałem jak wygląda sytuacja w firmie, ja pracuje 5lat ciągiem. i nie mam przerw dłuższych niż 1tyg chyba, że sam bym potrzebował. Średnio zjazd co 10dni na 4 do domu. Owszem są momenty kiedy np. jest koniec budowy i trzeba zostać dłużej wtedy jeśli się nie dostosujesz mogą być problemy przy następnym kontrakcie...
Jeśli jesteś faktycznie dobry w tym co robisz, uczciwy, bez nałogów to możesz liczyć na dłuższą pracę.
1
Rafał 2016-08-12 08:06:01
Ja pracuje jako elektryk w tej firmie. Szczerze to nie widziałem i nie słyszałem żeby u nas pracowała dziewczyna. Ale jeśli nie boisz się wysokości (do 15m) potrafisz posługiwać się szlifierką, wiertarką, młotkiem:) i innymi elektronarzędziami to warto spróbować (zadzwoń zapytaj to nic nie kosztuje). Musisz się liczyć z tym, że nieraz całymi dniami trzeba stać na 6-10 szczeblowej drabinie.
Jest jeszcze jedna sprawa...mianowicie kwestia mieszkania, bo mieszkamy razem często 2-3 w pokoju (zdarzają się pojedyncze pokoje ale to rzadkość) tak, że też musisz to przemyśleć czy mieszkanie np w 3-4 osoby gdzie jesteś jedyną dziewczyną na mieszkaniu Cie nie krępuje, ja np. nie miałbym z tym problemu, wszyscy jesteśmy tam po to aby zarobić!
Nie straszę Cię tylko piszę jak jest. Praca nie jest trudna ale wymaga wysiłku fizycznego. Jeśli jesteś na to gotowa to zadzwoń do firmy.

Dodam, że byłem już w wielu krajach i widziałem na różnych budowach jak dziewczyny są elektrykami! i nie odstają ani wiedzą ani umiejętnościami pracy od facetów.
4
zainteresowany 2016-08-12 08:59:05
Witaj Rafał, a na jaką umowe zatrudnia firma Arti-Bau...o prace, zlecenie czy kontrakt? Pozdrawiam
Rafał 2016-08-12 11:39:06
Jest to normalna umowa o pracę z określonym czasem pracy, podatki płacone w docelowym kraju(można liczyć na zwrot), składki odprowadzane do ZUS w pl .
zainteresowany 2016-08-12 17:58:41
Dzięki, bardzo fajnie
Tomasz 2016-09-13 23:09:21
Witam.
Mam pytanie słyszałem że firma ma w ofercie prace sezonowe zbiory pomarańczy w Hiszpanii jestem zainteresowany takim wyjazdem z dziewczyną.
Proszę o info w tej sprawie.
Pozdrawiam.
Tomek.
1
galaxy100 2016-10-02 18:51:43
sa to oszusci umowy przedluzaja co 2 tyg wiec gdy cie wymelduja z budowy jestes na lodzie bez ubezpieczenia i swiadczen obiecuja wiele a smieci daja
2
Anonimowy 2016-10-05 16:08:28
Prawda jest taka.
Firma mrozi pieniądze pracowników ale ty podpisałeś takie papiery że nic nie zrobisz bo jest za późno.
Atmosfera jest w większości do bani bo większość ludzi przyjeżdża tam w celu wyrwania się od rodziny
1/3 to alkoholicy a potem masz co tydzień libację.
Fakt że firma płaci regularnie pieniądze na konto ale i tak cie wydyma bo nigdy nie dostaniesz to co ci przysługuje.
Następne to że będziesz spał w kilka osób w pokoju dobre lokum maja ci co się podlizują a w najgorszym wypadku będziesz spał z kolegą w jednym łóżku :).
3
romek 2016-10-05 16:09:01
Jejku no ale co wy tutaj o jakiś teoriach piszecie to strasznie dziwne jest xd ja tam wchodząc na to forum no to mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat danej firmy jakiś zarobków czy atmosfery jaka panuje czy jest umowa o pracę itp :p
Ogiewka 2016-12-06 00:30:48
A to nie ty coo w toitojuwolisz siedzieć i wdychać smrodu niż pracować zięć paaula Niemca mi
7
lackyman 2016-12-11 00:32:05
jest gorąco bo jest nadzieja na sprawiedliwość frau mazanek będzie miała problem nie dał jej rady kolega z austrii ale da jej normalny gość paragrafy na niej już zawisły problemy z ukryciem swoich przekrętów i to niestety za waży na przyszłości ponad 200 ludzi którzy do pewnego momentu i do teraz myśla ze to jest dobra kobieta niestety z przemyśleń i po doświadczeniach jakie ja na własnej osobie osiągnołem muszę powidzieć że ta baba robi tylko pod siebie my wszsscy też tak robimy każdego ranka !!!!!!ale ona robi i ma. nie tylko to co my mamy każdego ranka pod warunkiem że masz wyregulowany stolec to trzeba powiedzieć dla wszystkich przyszłych rekrutów i ostrzec na co i po co i w jakim celu chcą być i współpracować z tymi oszustami i nie będę pisał w drukowanych literach oszust będzie oszustem !Ale jeżeli oszukuje rodzinę to niech tak pozostanie jak szanowne forum już wie z wcześniejszych wpisów i nie tylko moich to jest rodzinna firma oszustów i co jakiś czas w tej patologicznej rodzinie brakuje złotej rączki i dlatego wystawiają ogłoszenia teraz napiszę z dużej litery UWAGA!!!!! Fachowcy są mile widziani ale zarabiają mniej niż rodzina i są potrzebni tylko na wypadek gdy rolnik czy polonista /ciastkarz/dostawca pizzy/lodziarz nie daje rady w elektroinstalacji aha był też lakiernik i pracował jako saper czyli elektromonter
3
szahija2@onet.pl 2017-01-05 16:13:38
nie jest tak zle pracowałem andrzej nicze pozdrawiam
Etyk 2017-01-16 12:07:08
Szukam pracy jako elektryk ale interesuje mnie tylko Austria. Może dowiem się ile płacą i jakie są warunki mieszkaniowe na miejscu? Czy praca jest w tym samym miejscu, jeśli nie to co z dojazdem? Jak długo trwa kontrakt
Zostaw swoją opinię o Arti-Bau agencja pracy. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arti-Bau agencja pracy.