Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 33 ocen.

Opinie o Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Weronika

@Aneta nikt jeszcze nie odpowiedział na Twoje pytanie, czy pomimo tego udało Ci się zdobyć tę pracę? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci przedstawione? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich wrażeniach z rozmowy kwalifikacyjnej.

.S.

Banda pasożytów,czekali 3 tygodnie po to żeby mi powiedzieć że nie dołączyłam starej karty,o której nie ma mowy jeżeli chodzi o załączniki.Na zachodzie czekałem 48 godzin a w tym chorym kraju gdzie utrzymujemy tych j....ch nierobów trzeba czekać 2 miesiące .Do roboty się ch..e złamane weźcie.

Ja
@.S. 03.08.2017 08:32
Banda pasożytów,czekali 3 tygodnie po to żeby mi powiedzieć że nie dołączyłam starej karty,o której nie ma mowy jeżeli chodzi o...

Jakby Twoje wiedza sięgała trochę dalej niż tylko dobra znajomość łaciny podwórkowej to byś wiedział, że ta firma ma własny kapitał i zarabia na pensje swoich pracowników więc nikogo w tej firmie nie utrzymujesz płacąc podatki jeśli w ogóle je płacisz.

Aneta

Może ktoś napisać kilka podpowiedzi w sprawie pracy dla specjalisty ds. ochrony środowiska? Zainteresowała mnie ta oferta i aplikowałam a teraz dobrze byłoby wiedzieć coś co pomoże w dostaniu tej pracy!

Gość

Jestem zaskoczony że w tak poważnej instytucji jaką jest PWPW pracują tak nieodpowiedzialne osoby. Wysłałem email dwa dni temu z zapytaniem o informacje i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Aż cisną się słowa na usta "Cebulaki z WarszFki". Nie wiem jak byli wychowani ale kultura wymaga tego żeby odpisać na list,wiadomość czy email.

Gość

Jestem zaskoczony że w tak poważnej instytucji jaką jest PWPW pracują tak nieodpowiedzialne osoby. Wysłałem email dwa dni temu z zapytaniem o informacje i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Aż cisną się słowa na usta "Cebulaki z WarszFki". Nie wiem jak byli wychowani ale kultura wymaga tego żeby odpisać na list,wiadomość czy email.

Dzwonnik

Jeszcze nie tak dawno nie było wcale ofert pracy w takiej firmie jak PWPW. Brak fachowców do pracy zacznie niedługo dokuczać firmom. Chyba , że podniosą wynagrodzenie.

Gniewek

Jak w firmie się dobrze dzieje to nie wpisów pracowników. Dla mnie to jest oczywiste, że jest tu dobrze!!

Specjalista

Nie polecam pracy w IT. To skansen

Adam

Czy może mi ktoś powiedzieć coś w temacie pracy dla operatora maszyn w prod. papierniczej? Jakie są szanse na dostanie pracy?

Amator

Jestem mile zaskoczona, że PWPW ma sporo nowych ofert pracy. Jakiś powód jest takiej sytuacji, chcę aplikować.

Nigdy więcej budżetówka

Chcesz zachorować na nerwicę i depresję ??? Firma idealna dla Ciebie. Wydawać mogło, że praca w PWPW jest jak marzenie. Dopóki się tam nie zatrudniłem też tak myślałem. Atmosfera pracy w tej firmie to dno. Pracowałem z dwoma pseudo "architektami" w jednym z działów. Obgadywanie, dwulicowość, poruszanie tematów politycznych, a także brak współpracy zespołowej to norma tych pseudo architektów. Zamiast zajmować się pracą to wszyscy liczyli (łącznie z kierownikiem), że nowy pracownik przyjdzie i za nich "posprząta" wszystko. Głupie docinki pt. "Jeśli znasz nazwę systemu to znaczy, że jesteś jego ekspertem". Przekazywanie obowiązków odbywało się na zasadzie goracego ziemniaka "od dziś Ty jesteś administratorem, a Ja umywam ręce". Bałagan panuje na każdym szczeblu np. Dział HR nie potrafił przekazać informacji jaka jest procedura zwrotu sprzętu przez pracownika podczas odejścia z pracy. Zwolniłem się w momencie, kiedy zauważyłem, że praca w takiej atmosferze i z takimi ludźmi zaczęła odbijać się na moim zdrowiu. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.

Dariusz

Jestem zaskoczony bo firma ma nareszcie oferty pracy, może uda się załapać? Finansowo wygląda wszystko świetnie a jaka jest ogólnie atmosfera w firmie bo dla mnie to też jest ważne? Jakie wymagania na starcie mają?

mierni ale wierni

Zarobki poniżej rynku, jak to w budżetówce. W porównaniu z innymi firmami IT dużo krewnych i mała rotacja... tzw specjalisci raczej trzymają się kurczowo, a jak przechodzą to do innych nfz czy zus... Generalnie jak nie jesteś z rodziny to masz pod górkę. PIS trochę z tym walczył, ale PIS też ma rodzinę przecież. Szkoda czasu i naszych podatków na takie skanseny. Dla ludzi z dużych firm IT ciekawe doświadczenie :)

Dzwonnik

W takiej firmie można się ustawić na długo, tym bardziej, że lubię pracować i nie mieliby ze mną kłopotów. Nie mam szans na dostanie się, tam pracują ludzie po studiach, tak słyszałam. Ale ciekawi mnie jaka jest atmosfera w firmie, czy tam nie jest smutno.?

Bogdan z piaseczna

Kto sie dostanie na karczunkowska ma zapewniona brace bardzo dobra do konca:) a kto trafi pod skrzydła kierownik pana G.Orzelskiego ma idealnie,3tys minimum na reke miesiecznie + premie dodatki +bony na swieta premie kwartalne,premie roczne premie miesieczne.Starajcie sie o prace,Stanowisko kontroler

RRR
@Bogdan z piaseczna 18.05.2017 12:30
Kto sie dostanie na karczunkowska ma zapewniona brace bardzo dobra do konca:) a kto trafi pod skrzydła kierownik pana G.Orzelsk...

Nie wiem skąd te 3 tyś na rękę?! Byłem na rozmowie u Pana G.Orzelskiego (bardzo sympatyczny człowiek) i aktualne zarobki na stanowisku kontrolera to 2800 brutto!

nie z Warszawy.
@RRR 28.07.2017 12:48
Nie wiem skąd te 3 tyś na rękę?! Byłem na rozmowie u Pana G.Orzelskiego (bardzo sympatyczny człowiek) i aktualne zarobki na st...

te pieniądze, co tu piszecie to jest jakaś nędza! Dramat, za to w ogóle można wyżyć w Warszawie? To strasznie, jak niskie są płace w państwowych firmach w porównaniu do odpowiedzialności i zadań dla takiego pracownika... Miałam aplikować, co prawda na inne stanowisko, ale po przeczytaniu tych kwot dla kontrolera wymiękam, podejrzewam, że na stanowiskach trochę wyżej ma się pewnie niewiele więcej.

Weronika

Widzieliście, że Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. na swojej stronie internetowej opisuje jak wygląda proces rekrutacji krok po kroku? Więcej znajdziecie pod poniższym linkiem: https://www.pwpw.pl/Kariera/Kariera.html

Danusia

Może ktoś wie czy jest jeszcze aktualna oferta pracy dla sortowacza w produkcji? Bardzo odpowiada mi taka praca.

Weronika

@Ola, opowiesz nam o swoich rozmowach w Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.? Jakie pytania usłyszałaś? Może podzieliłabyś się jakimiś radami z przyszłymi kandydatami.

Ola

Witam, aplikuję obecnie na praktyki absolwenckie do PWPW. Jestem już po kilku rozmowach, w tej chwili trwa podobno II etap rekrutacji, prawdopodobnie ta "weryfikacja". czy jest to już tylko kwestia formalności, jeżeli rozmowa z osobą z działu, w którym miałabym pracować, przebiegła pomyślnie? ile taki proces może potrwać? (po trzech tygodniach nie mam wciąż ostatecznej odpowiedzi)

Weronika

@Natalia, w takim razie będziesz aplikować do Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.? Na jakie stanowisko?

Imigrant

Jakbyscie mogli powiedziec cos o zarobkach z produkcji.. Zastanawiam sie nad powrotem do polski mam doswiadczenie w innej firmie produkujacej pieniadze i zastanawiam sie czy oplaca mi sie startowac tam. :) Powiedzcie cos wiecej o zarobkach prosze!

Natalia

PWPW promuje polską kulturę, wspierając Narodowy Instytut im. Fryderyka Chopina, Muzeum Powstania Warszawskiego czy Muzeum Papiernictwa w Dusznikach Zdroju to tylko troszkę informacji o firmie, w której bardzo bym chciała pracować.

Mex

A jak wygląda praca liczarza w praktyce

Weronika

@zib niestety nie mam informacji na ten temat. Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj odpowiedź.

Weronika

Czytaliście już wywiad z Prezesem Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. na naszym portalu? Dowiedzieliście się czegoś ciekawego? :)

zib
@Weronika 27.02.2017 13:44
Czytaliście już wywiad z Prezesem Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. na naszym portalu? Dowiedzieliście się czegoś ci...

Ktoś uchyli rąbka tajemnicy o zarobkach na produkcji? Liczarz/introligator/sortowacz?

Gregor

Praca w takiej firmie to szczęście ale również wielki prestiż. Pracuję tu bez znajomości a jedynie dzięki własnym umiejętnościom. Mocno chcę podkreślić, że warto się uczyć, choć szczęścia również troszkę potrzeba.

Oki doki
@Gregor 23.02.2017 10:52
Praca w takiej firmie to szczęście ale również wielki prestiż. Pracuję tu bez znajomości a jedynie dzięki własnym umiejętnościo...

Niektórzy się dużo uczą lecz nie mają układu i nic im to nie da . Więc nie czaruj. To tylko Polska.

Dziunia

O pracy w takiej firmie można tylko pomarzyć chyba że jest się specjalistą.

Oki doki
@Dziunia 19.02.2017 12:54
O pracy w takiej firmie można tylko pomarzyć chyba że jest się specjalistą.

Chyba raczej jak się ma znajomości.

Marek

na stanowisku kontroler okolo 3500 na reke

zib
@Marek 09.02.2017 11:40
na stanowisku kontroler okolo 3500 na reke

marek a na produkcji? Sortowacz/liczarz nie wiesz jak z wynagrodzeniem?

Zibi

Ile można zarobić na stanowisku Kontrolera w PWPW?

Zik

Tylko możną pozazdrościć ludziom którzy maja tu pracę, super firma.

Kasiarz

Jak by była możliwość pracy w PWPW to jestem bardzo zainteresowany!!!. Ta firma ma perspektywy i na pewno nie zostanie zlikwidowana!. Ludzie maja dobre warunki pracy a i zarobki są super. Tylko nieliczni mogą dostać się do takiej dobrej firmy a czepialskich zawsze będzie dużo.

Gif

Ogólnie brak profesjonalizmu. Rekrutacja trwała długo na stanowisko wartownika lecz to nie jest najgorsze. Brak jakiejkolwiek informacji o wyniku postępowania rekrutacyjnego. Po kolejnych próbach zasięgnięcia informacji zwodzenie że postępowanie nadal trwa. Kultura osobista wymagałaby poinformowania zainteresowanych o wyniku postępowania, nawet jeśli skutek jest negatywny. Ogólnie nie polecam.

xyzhg
@Gif 17.01.2017 17:36
Ogólnie brak profesjonalizmu. Rekrutacja trwała długo na stanowisko wartownika lecz to nie jest najgorsze. Brak jakiejkolwiek...

W moim przypadku również postępowanie trwało długo. Wprawdzie ja aplikowałem na inne stanowisko i jakiś czas temu, ale "weryfikacja" trwała minimum półtora miesiąca. Może nawet dwa. I to mimo tego, ze informację o tym, że mnie chcą dostałem bardzo szybko. Osobiście przypuszczam, że może to mieć związek z charakterem firmy oraz tym, ze spółka broni się w ten sposób przed infiltracją zakładu przez obcy wywiad (zapewne przy użyciu odpowiednich służb, a oni z kolei potrzebują czasu do rozpracowania potencjalnego pracownika). Aby daleko nie szukać, wystarczy wejść na oficjalną stronę PWPW gdzie można znaleźć coś takiego: "W ostatnim czasie media poinformowały o infiltracji niektórych zagranicznych producentów dokumentów przez zagraniczne służby specjalne . W konsekwencji, według doniesień prasowych, służby te miały pozyskać klucze deszyfrujące do kart SIM. Tego rodzaju sytuacja unaocznia, jak istotna dla bezpieczeństwa państwa pozostaje rękojmia bezpieczeństwa, jaką daje producent dokumentów i jak ważny jest bezpośredni nadzór państwa nad producentem/producentami dokumentów publicznych. Z tych względów wybór producenta kart KUZ, KSM i KSA ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa państwa oraz bezpieczeństwa identyfikacyjnego obywateli." http://ww1.pwpw.pl/kwartalnik_archiwum.html?id=48&magCid=249

Dzwonnik

Mam pytanie czy są teraz w firmie jakieś przyjęcia? Może ktoś wie i mógłby podzielić się informacją jak przedstawiają się średnie zarobki.Tak to już jest, że jak firma super to trudno dostać sie do pracy, ale może?

jolka

Hej, a jakie są zarobki na produkcji? Np na stanowisku liczarz?

jolka

Hej, a jakie są zarobki na produkcji? Np na stanowisku liczarz?

wiesiek

Na stronie nic nie ma @Młody ale tam mogą być rekrutacje tylko na wyższe stanowiska a tuta to polecałbym iść jednak osobiście i zapytać czy to aktualne

anonim

(usunięte przez administratora)

Młody

Nie tak dawno było ogloszenie o naborze między innymi na wartownika. Pytanie jakie proponują warunki?

Młody

Witam, czy ma ktoś informacje o pracy na stanowisku wartownik- konwojent? Zarobki, system pracy, socjal?

lysykubutek

Witam, mam u nich rozmowę za kilka dni w dziale IT. Trzeba się jakoś specjalnie do niej przygotowywać czy z marszu można iść? Tak jak tutaj mówicie to opłacalność umowy B2B trzeba sobie samemu przeliczyć czy to się opłaca. Każdy ma inne podejście. Zastanawiam się tylko jak jest z urlopami, L4 itp. n takiej umowie.

aaaaaa

No to jak u was z tymi mszami jest??? Chodzicie na nie czy nie? Jest nieformalny prikaz ze jak się nie pojawisz to masz problemy?

Tomasz

Cześć, niedługo mam rozmowę w sprawie pracy w dziale projektowym - IT. Czy ktoś może powiedzieć jak tam jest? Czy coś się zmieniło? Warto próbować czy szkoda czasu?

iiuuo

Pracuję i ogólny wydźwięk pozytywny. Anonimowo hejtuje się łatwo, ale trzeba też obiektywnie przyznać że przez ostatnie 2 lata sporo się w spółce zmieniło in plus. Przynajmniej w IT. Niestety poza to dalej skansen i ciągłe zmiany, szczególnie ostatnio po wyborach.

Magda

Witam, czy ktoś aplikował na staż- fizyk /- chemik /- specjalista IT i może napisać jak ogólnie wygląda rozmowa, czego wymagają?

monika

Witajcie. Ja nie polecam tej firmy. Startowałam na stanowisko, powiedzieli, że jest ok i mnie zatrudniają a potem się zaczęło. W skrócie przez miesiąc mnie zwodzili, umowa już podpisana już jest ok ale ..... Brak profesjonalizmu. Widziałam, że ogłoszenie zostało powtórzone więc mogli być na tyle uczciwi i od razu powiedzieć, że rezygnują a nie zwodzić mnie dalej. Zniesmaczyłam się taką postawą pracodawcy i zrezygnowałam z dalszej szopki, szkoda czasu na prace w takim bałaganie.

elwiendi

DOBRA ZMIANA dotarła do Wytwórni papierów wartościowych tak jak do stadniny w Janowie Podlaskim. Nowym "managerom" wylonionym w ramach dobrej zmiany pietruszka z butów wystaje. Chcecie mieć do cv wpisaną dobrą zmianę?

www

Witam, a czy orientuje się tutaj ktoś na jakie pieniądze można liczyć jako Inżynier sanitarny? Aktualnie jest taka rekrutacja na takie stanowisko i idąc na rozmowę chciałbym cokolwiek wiedzieć. 5!

aldona13

pamiętacie jak za czasów Solidarności wywozili prezesów na taczkach?

koder

Mam za sobą pierwszy kontakt z działem HR tej firmy i powiem ,że wygląda to słabo a mianowicie: 1) zatrudniają głównie na B2B (państwowa firma a nie chcą zatrudniać na Umowę o pracę, trochę dziwne) 2) pani z HR która chciała umówić wizytę podczas rozmowy zwyczajnie się na mnie "wydarła" choć nie miała powodu aby podnosić głos. Nie mogła zrozumieć, że nie umówię się w środku dnia na godzinną rozmowę bo aktualnie pracuję w innej firmie (??) Grzecznie odmówiłem, powiedziałem tylko że wcześniej niż na 15.00 nie jestem w stanie przyjechać i skoro nie ma innej możliwości to niestety nie jestem zainteresowany, a ta do mnie z buzią i wyrzutami, że "oni pracują tylko do 15.00 i nikt nie będzie zostawał i jak nie chcę podjąć pracy to....", w ogóle jakaś masakra kto w ogóle zatrudnia takich ludzi co nie potrafią normalnie porozmawiać z drugim człowiekiem ??

anonim

(usunięte przez administratora)

afa;skdfha

przerażające. Spółka państwowa, a zatrudniają na umowy smieciowe i kontrakty. A w koncu to państwo ma wspierać tradycyjne formy zatrudnienia. Wspomniany programista .net rowniez tylko na kontrakcie moze pracowac. A po kilku dniach do widzenia i .... zostan sam ze swoją firmą i kosztami. Pewnosc zatrudnienia ma tylko personel tam zatrudniony na umowy o prace a ty jestes tylko maszynką. to jest ta sprawiedliowsc w spolkach skarbu panstwa???? mialo to sie zmienic po wyborach...

nie_polecam_pwpw

w dziale zajmującym się projektmi dla sektora publicznego warunki ogólnie dziadowskie umowy zlecenia i terminowe kontrakty, brak podstawowych uprawnień pracowniczych, wynagrodzenie płatne z 2 tyg. poślizgiem niepewność zatrudnienia, o przedłużeniu/nie przedłużeniu umowy możesz się dowiedzieć krótko przed jej zakończeniem kierownictwo słabe, rotacja pracowników duża, atmosfera kiepska

Zostaw opinię o Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.