Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 41 ocen.

Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.
2 41 6 1

Opinie o Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.

Weronika

@Ania39, czy godziny pracy, które zostały zamieszczone na forum przez @Tomasza, odpowiadają Twoim oczekiwaniom? Może już do tego czasu zdążyłaś aplikować do Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych i jesteś w trakcie rekrutacji w tej firmie? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

Weronika

@Ania39, Twój wpis świadczy o tym, że chciałabyś się zatrudnić w Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.? Już trochę czasu minęło i niestety nikt jeszcze nie podzielił się z Tobą swoją wiedzą dotyczącą pracy w tej firmie. Może znalazłaś już dla siebie atrakcyjną ofertę pracy w niej? Napiszesz coś więcej na ten temat?

Tomasz
@Ania39 29.03.2018 18:18

6-14, 14,22, 22-6

Ania39

Witam man pytanie jakie są godziny pracy i czy w weekendy też pracujecie w firmie Wytwórni Papierów Wartościowych.

roman

Stanowczo odradzam staranie się o pracę na etacie wartownik! Wszystkie osoby posiadający pracę na czas nieokreślony i RODZINĘ powinny dobrze przemyśleć zatrudnienie w PWPW bo może okazać się,że po trzech miesiącach zostaniesz z niczym.Ta opinia już jest szeroko znana w branży to tylko dla potwierdzenia dla osób szukających opinii w necie.

Andy
@roman 21.02.2018 07:03

Jak przez 3 miesiące na okresie próbnym się obijales to nie ma co się dziwic. Jak ktoś normalnie pracuje to mu przeduzaja A nie że siedzi na stojących posterunkach.

Weronika

@roman, nie polecasz współpracy z Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. jako wartownik. Możesz napisać jak wyglądały Twoje obowiązki na tym stanowisku i warunki zatrudnienia? Rozumiem, że pracowałeś w oparciu o umowę o pracę na czas nieokreślony. Dlaczego już nie współpracujesz z tym pracodawcą?

Weronika

@King, możesz swój wpis rozwinąć? Jak długo czekałeś na zatrudnienie w Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.? Czy oprócz podwyżki, o której wspomniałeś, pracodawca docenia Twoje zaangażowanie jeszcze w jakiś inny sposób?

Ola

Witam, aplikuję obecnie na praktyki absolwenckie do PWPW. Jestem już po kilku rozmowach, w tej chwili trwa podobno II etap rekrutacji, prawdopodobnie ta "weryfikacja". czy jest to już tylko kwestia formalności, jeżeli rozmowa z osobą z działu, w którym miałabym pracować, przebiegła pomyślnie? ile taki proces może potrwać? (po trzech tygodniach nie mam wciąż ostatecznej odpowiedzi)

King
@Ola 03.04.2017 12:27

Ja też czekałem bardzo długo na zatrudnienie, ale z perspektywy czasu stwierdzam, że było warto. Od jakiegoś czasu jestem na stałej umowie i dostałem sporą podwyżkę. Na pewno warto spróbować, a jak się nie spodoba to możesz zmienić. Mi pasuje:)

Weronika

@roman, jakie są Twoje doświadczenia z pracodawcą jakim jest Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.? Mógłbyś rozwinąć swój komentarza? Każde spostrzeżenie będzie wzięte pod uwagę przez osoby zainteresowane aplikowaniem do firmy.

roman

w PWPW nie jest tak słodko

Weronika

@Maniek, to, co oferuje Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. brzmi bardzo zachęcająco. Wymieniłeś premie, nagrody szkolenia, fundusz socjalny itd. A jak wyglądają awanse w tym obszarze firmy, w którym pracujesz? Jak ocenisz stopień trudności jego uzyskania?

Weronika

@Maniek, napisałeś, że warto zdobyć doświadczenie w Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. Oznacza to, że wysoko cenisz tę firmę. Możesz napisać co konkretnie wpływa na Twoją ocenę jej? W jaki sposób pracodawca dba o rozwój swoich pracowników? Organizowane są różnego rodzaju szkolenia podnoszące kompetencje?

Maniek
@Weronika 30.12.2017 17:52

Słuchaj na pewno pensja na start - masz podstawę, premię miesięczną, dodatki za pracę zmianową, deputat BHP (produkcja), 13stka, nagrody efektywnościowe lub od Prezesa, bony od 800zł wzwyż na święta wielkanocne i bożonarodzeniowe, szeroki wachlarz socjalny typu lux med,multisport itd. Jeśli chodzi o szkolenia to jest ich kilka w ciągu roku w zależności od stanowiska. Polecam spróbować sił żeby się samemu przekonać.

Weronika

@xyz, wymieniłeś bardzo ważny plus, jakim jest atmosfera. Ważne, aby w pracy otaczać się pozytywnymi osobami, na pewno wpływa to na chęć i motywację do wykonywania obowiązków. Wspomniałeś również, że Twoja opinia o Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. jest mieszana. Czy jest to, Twoim zdaniem, dobre miejsce, do rozpoczęcia swojej kariery? Czy pracodawca dba o rozwój kompetencji swoich pracowników?

Maniek
@Weronika 18.12.2017 19:41

Tutaj nie ma rady bo trafisz na dział z bardzo dobrą atmosferą i kierownictwem to z uśmiechem przychodzisz do pracy lub ludzie są ok, ale kierownictwo tak odciśnie piętno na Tobie, że rzucisz papierem. Wszystko zależy gdzie trafisz w PWPW. Na pewno dobrze mieć ich firme w CV. Pozdr

xyz

Różne są wpisy. Jedne lepsze, inne gorsze. Ja tam popracowałem nieco na RH6 i opimie mam mieszane. Z plusów to ludzie. Większość kadry jest kompetenta a w dodatku całkiem sympatyczna. Ludzie z którymi można pracować itp. Z minusów, to niektóre przestarzałe procesy i procedury wewnętrzne, ale to się zmienia (a przynajmniej są podejmowane próby zmiany). Niestety z uwagi na różne klauzule poufności nic więcej nie napiszę. Co do systemów czy technologii to tak jak w bankach i innej finansówce o podobnej skali działania, są zarówno świeżynki tworzone w nowej technologii jak i utrzymanie dosyć starego (i nudnego) softu. Stawki dla devów nie są złe. Na rynku wprawdzie można znaleźć lepsze "perełki", ale generalnie nie jest źle.

Kicka

PWPW to najbardziej chora instytucja w naszym kraju. Mają swoje wyimaginowane przepisy które w żaden sposób nie pomagają kierowcom w otrzymaniu karty kierowcy. Po pierwsze nie można wysłać wniosku o wydanie karty wcześniej niż na 30 dni bo odeślą, a jeżeli już się wyśle wniosek w terminie to o brakach np kserokopia prawo jazdy - w formacie 2:1 celowo jest wpisane na samym dole pisma tak żeby tego akurat nie doczytać. Powiadomienie o brakach w dokumentach jest wysyłana przez PWPW - jak za zamierzchłych czasów pocztą poleconą na co czeka się kolejne 2 tygodnie. Braki można uzupełnić e,mailem ale e,maile się cofają z informacją że skrzynka PWPW jest zapchana i nie przyjmuje wiadomości, choć po sprawdzeniu u pani okazuje się że dokumenty dotarły a to jest błędny komunikat. Po kilku dniach i non stop sprawdzaniu na pwpw tachograf statusu który się nie zmieniał od początku trwania chorej procedury że są uzupełniane braki w dokumentach. Zatelefonowałam więc w imieniu mojego męża i usłyszałam bardzo nieprzyjemną panią która nawrzeszczała na mnie że jest ochrona danych osobowych i niech mąż sobie sam sprawdzi. Owszem mąż napisał e,maila po którym otrzymał odpowiedź że po uzupełnieniu braków mają taki regulamin że kartę wydają po 15 dniach roboczych i tak też złośliwie zrobili od 2 listopada produkowali kart,ę aż do 23 listopada 2017. I powiem że nikt ich nie nadzoruje i dlatego zachowują się jak panie na włościach a to z naszych pieniędzy 172zł otrzymują pensję te nieprzyjemne paniusie. A kierowcy muszą zarobić te pieniądze a jeszcze im się to utrudnia chorymi przepisami a bez karty kierowcy nie mogą pracować i zarobkować. PWPW bądźcie po ludzku przyzwoici.

.S.

Banda pasożytów,czekali 3 tygodnie po to żeby mi powiedzieć że nie dołączyłam starej karty,o której nie ma mowy jeżeli chodzi o załączniki.Na zachodzie czekałem 48 godzin a w tym chorym kraju gdzie utrzymujemy tych j....ch nierobów trzeba czekać 2 miesiące .Do roboty się ch..e złamane weźcie.

Kicka
@Ja 26.10.2017 10:56

Ich własny kapitał to są nasze pieniądze które płacimy za wydanie karty kierowcy 172 zł obojętnie czy to po raz pierwszy czy kolejny.

Weronika

@Aneta nikt jeszcze nie odpowiedział na Twoje pytanie, czy pomimo tego udało Ci się zdobyć tę pracę? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci przedstawione? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich wrażeniach z rozmowy kwalifikacyjnej.

Aneta

Może ktoś napisać kilka podpowiedzi w sprawie pracy dla specjalisty ds. ochrony środowiska? Zainteresowała mnie ta oferta i aplikowałam a teraz dobrze byłoby wiedzieć coś co pomoże w dostaniu tej pracy!

Gość

Jestem zaskoczony że w tak poważnej instytucji jaką jest PWPW pracują tak nieodpowiedzialne osoby. Wysłałem email dwa dni temu z zapytaniem o informacje i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Aż cisną się słowa na usta "Cebulaki z WarszFki". Nie wiem jak byli wychowani ale kultura wymaga tego żeby odpisać na list,wiadomość czy email.

Gość

Jestem zaskoczony że w tak poważnej instytucji jaką jest PWPW pracują tak nieodpowiedzialne osoby. Wysłałem email dwa dni temu z zapytaniem o informacje i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Aż cisną się słowa na usta "Cebulaki z WarszFki". Nie wiem jak byli wychowani ale kultura wymaga tego żeby odpisać na list,wiadomość czy email.

Dzwonnik

Jeszcze nie tak dawno nie było wcale ofert pracy w takiej firmie jak PWPW. Brak fachowców do pracy zacznie niedługo dokuczać firmom. Chyba , że podniosą wynagrodzenie.

Gniewek

Jak w firmie się dobrze dzieje to nie wpisów pracowników. Dla mnie to jest oczywiste, że jest tu dobrze!!

Specjalista

Nie polecam pracy w IT. To skansen

Adam

Czy może mi ktoś powiedzieć coś w temacie pracy dla operatora maszyn w prod. papierniczej? Jakie są szanse na dostanie pracy?

Amator

Jestem mile zaskoczona, że PWPW ma sporo nowych ofert pracy. Jakiś powód jest takiej sytuacji, chcę aplikować.

Nigdy więcej budżetówka

Chcesz zachorować na nerwicę i depresję ??? Firma idealna dla Ciebie. Wydawać mogło, że praca w PWPW jest jak marzenie. Dopóki się tam nie zatrudniłem też tak myślałem. Atmosfera pracy w tej firmie to dno. Pracowałem z dwoma pseudo "architektami" w jednym z działów. Obgadywanie, dwulicowość, poruszanie tematów politycznych, a także brak współpracy zespołowej to norma tych pseudo architektów. Zamiast zajmować się pracą to wszyscy liczyli (łącznie z kierownikiem), że nowy pracownik przyjdzie i za nich "posprząta" wszystko. Głupie docinki pt. "Jeśli znasz nazwę systemu to znaczy, że jesteś jego ekspertem". Przekazywanie obowiązków odbywało się na zasadzie goracego ziemniaka "od dziś Ty jesteś administratorem, a Ja umywam ręce". Bałagan panuje na każdym szczeblu np. Dział HR nie potrafił przekazać informacji jaka jest procedura zwrotu sprzętu przez pracownika podczas odejścia z pracy. Zwolniłem się w momencie, kiedy zauważyłem, że praca w takiej atmosferze i z takimi ludźmi zaczęła odbijać się na moim zdrowiu. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.

Dariusz

Jestem zaskoczony bo firma ma nareszcie oferty pracy, może uda się załapać? Finansowo wygląda wszystko świetnie a jaka jest ogólnie atmosfera w firmie bo dla mnie to też jest ważne? Jakie wymagania na starcie mają?

mierni ale wierni

Zarobki poniżej rynku, jak to w budżetówce. W porównaniu z innymi firmami IT dużo krewnych i mała rotacja... tzw specjalisci raczej trzymają się kurczowo, a jak przechodzą to do innych nfz czy zus... Generalnie jak nie jesteś z rodziny to masz pod górkę. PIS trochę z tym walczył, ale PIS też ma rodzinę przecież. Szkoda czasu i naszych podatków na takie skanseny. Dla ludzi z dużych firm IT ciekawe doświadczenie :)

Dzwonnik

W takiej firmie można się ustawić na długo, tym bardziej, że lubię pracować i nie mieliby ze mną kłopotów. Nie mam szans na dostanie się, tam pracują ludzie po studiach, tak słyszałam. Ale ciekawi mnie jaka jest atmosfera w firmie, czy tam nie jest smutno.?

Bogdan z piaseczna

Kto sie dostanie na karczunkowska ma zapewniona brace bardzo dobra do konca:) a kto trafi pod skrzydła kierownik pana G.Orzelskiego ma idealnie,3tys minimum na reke miesiecznie + premie dodatki +bony na swieta premie kwartalne,premie roczne premie miesieczne.Starajcie sie o prace,Stanowisko kontroler

nie z Warszawy.
@RRR 28.07.2017 12:48

te pieniądze, co tu piszecie to jest jakaś nędza! Dramat, za to w ogóle można wyżyć w Warszawie? To strasznie, jak niskie są płace w państwowych firmach w porównaniu do odpowiedzialności i zadań dla takiego pracownika... Miałam aplikować, co prawda na inne stanowisko, ale po przeczytaniu tych kwot dla kontrolera wymiękam, podejrzewam, że na stanowiskach trochę wyżej ma się pewnie niewiele więcej.

Weronika

Widzieliście, że Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. na swojej stronie internetowej opisuje jak wygląda proces rekrutacji krok po kroku? Więcej znajdziecie pod poniższym linkiem: https://www.pwpw.pl/Kariera/Kariera.html

Zostaw opinię o Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.