Drukarnia Attyla

Zamość

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 15 ocen.

Drukarnia Attyla
2 15 6 1

Opinie o Drukarnia Attyla

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Hanna

Na stronie Drukarni Attyla prowadzonej na Facebooku znalazłam informację, że w firmie funkcjonuje Attyla running club, który bierze udział w różnego rodzaju wydarzeniach. Czy ktoś z Was jest członkiem takiego klubu? Co sądzicie o takiego typu inicjatywach?

Remik

Czy są jakieś pozytywne zmiany w firmie? Możecie coś doradzić nowemu chętnemu d pracy?

anonymous
@Remik 29.11.2017 20:06

Obstawiam że nie, bo i niby czemu? Ten sam właściciel i tylko trochę inny skład pracowniczy zapewne i tyle. Chodź może się mylę. Jak spróbujesz to daj znać, co i jak.

Tomek

> Ratownik 20.05.2016 12:42 > Niecałe 800zł dla doświadczonego grafika. W tej drukarni grafik zarabia 800zł na miesiąc??? OOO kuuu..rczę buhahah Jak tam byłem parę lat temu zapytać o cenę obklejenia samochodu, to mia jakaś Pani rypnęła taką cenę, że pomyślałbym, że tam grafik zarabia minimum 3800. Obkleiłem gdzie indziej z 1/6 tej ceny. ale w ogóle w Zamościu zamawianie jakichkolwiek ulotek czy nawet wizytówek mija się z celem. Te drukarnie jadą chyba na zwykłych drukarkach i gilotynach z Azetu, bo cena czegokolwiek w necie jest co najmniej 2-3 razy niższa. Rękę bym sobie dał uciąć, że jak już ktoś coś u nich zamówi, to sami kupują w necie i odsprzedają.

Pi
@Tomek 29.11.2017 20:02

Zapewniam Cię że wcale albo bardzo rzadko kupują w AZ'cie ;-) Cena wówczas była by jeszcze co najmniej 2 razy taka jak jest. I na pewno nie na drukarkach i gilotynach od nich, wystarczy na stronę firmy zajrzeć i ten kto ma jakieś pojęcie to zrozumie.

Hanna

Chcecie dowiedzieć się więcej o Drukarnia Attyla? Poznać firmę bliżej? Zagłębić się w jej historię? Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy: http://www.attyla.eu/attyla-s-j/historia/

Pi
@Hanna 21.04.2017 16:12

Pani Hanno hahaha - taki kit to my wciskać a nie nam. Po za tym co tam takiego pisze 4 zdania - jaka historia ja się pytam? A co tu ma wspólnego historia to też nie rozumiem? Tu są opinie o firmie, o właścicielach, o pracownikach, warunkach pracy, wynagrodzeniu itp. a nie debata o jej historii itd.

pi

A czy Wam się wydaje że tylko w tej firmie tak jest - przecież to norma jest, więc czemu ludzie się dziwicie. Po większości wpisów sądzę że jest to pierwsza praca i dlatego takie wpisy.

grafik za normalną stawkę
@pi 01.04.2017 10:19

Nie pierwsza, a nawet jeśli , to naprawdę jako wykształcony fachowiec spodziewasz się 800 zł? Jeżeli tak, to serdecznie współczuję. Grafik to ktoś kto ma kwalifikacje. No chyba, że firma zatrudnia ludzi z przypadku, uczy ich robić kółko w corelu i stwierdza, że już umiesz zrobić plakat na dożynki. Jak zmieniłem pracę, to się okazało, że w innych firmach jest o niebo lepiej, lepsze warunki umowy, nikt nie zmusza cię do nadgodzin, bo szef wtedy cię bardziej lubi, dbałość o sprzęt i porządne miejsce pracy dla grafików. Zamość to miasto mega możliwości jak widać. Wcale się nie dziwię, że młodzi ludzie jeżeli moga to uciekaja

Pi
@grafik za normalną stawkę 04.04.2017 10:53

Wiesz co, czy Ty jesteś wykształcony fachowiec tego nie wiem. Niestety sporo ludzi pracuje za ok 900 bo tyle wynosi staż. Nie ja taką kwotę ustaliłem więc nie do mnie pretensje. Ja w swoim zawodzie pracuje ponad 20 lat i zdarza mi się jeszcze uczyć pomimo iż wydawało mi się że wszystko wiem więc nie wiem czy nazwał bym się fachowcem. I muszę Ci powiedzieć że też jestem z branży więc napewno znam temat dużo lepiej niż wierz mi. Nie to że bym bronił tej firmy żeby było jasne.

grafik za normalną stawkę
@Pi 05.04.2017 10:58

jeżeli mówimy o stażu to tak - ok, tyle wynosi. Gorzej jednak, kiedy dostajesz umowę o pracę i widzisz najniższą krajową, a czasem jeszcze mniej. Nie mam pretensji absolutnie. Wiem jednak, że takie miejsca odbierają ludziom wiarę w siebie, poczucie estetyki i gustu, a także pieniążki lokalnym biznesom, bo łatwiej zamówić projekt w cenie druku. Nie zgadzam się z tym, ale też nic nie da się na to poradzić.

Pi
@grafik za normalną stawkę 05.04.2017 13:30

Niestety sporo firm wykorzystuje taką sytuację na rynku pracy i dają najniższą płacę - niestety, nawet zaczynają to robić już nie tylko firmy prywatne. A w naszym pieprzonym regonie jest już najgorzej pod tym względem. Ten temat śledzę z czystej ciekawości bo też kiedyś dawno temu w tejże firmie miałem "zaszczyt" o ile tak można powiedzieć. Dobra kończę temat bo mamy oceniać firmę a nie dyskutować.

oskar

Dużo ostatnio mówi się o tej firmie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie.

Ratownik

Niecałe 800zł dla doświadczonego grafika - dojazd do pracy więc wychodzi może z 600zł i tak przez pół roku, jak nie dłużej. Aha i praca często po 10h. Jak ktoś lubi być traktowany jak śmieć to polecam jak najbardziej.

niunia

Płaca niska nawet bardzo niby mówi młody szefo że 10zł/ za godzinę ale później co do wypłaty miesięcznej odlicza przelew, urlop itp. Atmosfera jak to w firmie w której rządzą znajomi właścicieli. a wśród nich podpierdalacze... Ceny mają z kosmosu a pracownikom płaci nędzne groszę. co roku bierze stażystów z pup i interes się ręci.

grafik za normalną stawkę
@niunia 26.01.2016 15:16

Dokładnie tak to wygląda. Najpierw przedstawiane jest wszystko ładnie pięknie, a potem szukanie luk w prawie, żeby jak najmniej dla pracownika wyszło. Przekręty, stary sprzęt komputerowy i wiele innych kwestii stanowi przeciwko tej firmie. Szkoda, że Ci ludzie, którzy siedzą tam kupę lat jeszcze nic z tym nie zrobili. Niestety wykorzystywane jest to, że w Zamościu ciężko o pracę, ale grafik w tej firmie nie jest traktowany jak fachowiec, a jak śmieć.

Cycero

Niska płaca a wysokie wymagania.

CMYK

To straszne jak sie traktuje grafika, wschod, i bizmesmen ze wschodu. Pozdrawiam

anonim

szkoda pisac niska płaca wymagania nie wiadomo jakie a ich szef jak by ćpał :D tak wyglada pracowałem tam krótko szkoda czasu nie polecam 5zł na godzine to chyba swiadczy o pracodawcY

Zostaw opinię o Drukarnia Attyla - Zamość

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia Attyla