brak logo

INDECO S.A.

Warszawa

Opinie o INDECO S.A.

anonim 2009-01-27 14:24
Praca w tej firmie jest trudna, chociaz mozna sie przyzwyczaic, ja tam mam rodzine na utrzymaniu i sie ich trzymam, teraz ludzie rotuja, nigdzie nie ma rewelacji wiec trzeba brac co jest
robert 2009-01-31 01:35
robilem u nich w magazynie to [usunięte przez moderatora] co sie tam dzieje horrorrrr
2009-02-02 14:13
Robilem u nich tylko 4 godziny, botrzebowali ludzi do wyladunku , [usunięte przez moderatora] robota nie polecam
anonim 2009-02-06 20:19
a mozecie cos powiedziec o pracy tzw. konsultanta sprzedawcy czyli osoby ktora przyjezdza do klientow i wykonuje pomiary ? Czy kwestie techniczne sa trudne do opanowania ? Da sie z tego wyzyc ?
1
artur 2009-05-25 09:59
stary ta sie wyzyc nie jest zle, jak robisz swoje i pilnujesz swoich 4 liter to spokojnie, nawet moge polecic bo pracowalem wczesniej u ludzi ktorzy oszukali mnie na pieniadze z nimi problemu takiego nie ma
zdrowy 2010-08-28 07:28
ostrzegam przed pracą w biurze firmy Indeco na marywilskiej. Praca tylko dla ludzi o stalowych nerwach, całkowite podporządkowanie i nieustanna presja, rotacja większa niż w markecie.
mała. 2011-11-30 23:27
Możesz napisac coś więcej ? ;)mam miec rozmowe w przyszłym tygodniu i nie wiem - chodzi o Toruń.
1
pukpuk 2013-07-06 18:22
rzetelna firma to nie jest nagroda tylko płatny pogram
2013-08-15 00:25
Pracowałem kiedyś. Zero poszanowania pracownika a jak prezes zobaczy jakiś papierek na magazynie to syf. Nie da się robić Jedynie chłopaki na magazynie zwijają się jak mogą i tak jest źle. Kontenery u konkurencji ściągają w 8h dwudziestki a oni w 5h czterdziestki i jest źle. Gdzie logika.
1
2013-10-04 11:21
W firmie Indeco każdy - nieważne czy jest magazynierem czy księgową jest przez wielce szanownego Pana Prezesa traktowany równo, czyli jak śmieć. Firma istnieje tylko i wyłącznie po to aby napełniać kiesę Pana Prezesa i każda zatrudniona tam osoba powinna w każdej minucie, każdego dnia dziękować na kolanach, że została zatrudniona.
2
Bednarek 2013-12-13 18:53
Oj tak, w indeco praca to poniżenie, nie dośc, że jesteś śmieciem to rzucają ci ochłapy. Tam pracują tylko ci co nie mają innego wyjścia.
2
xero 2014-07-07 23:34
mało negatywnych opinii. Podejrzewam, że ludzie obawiają się szczerych wypowiedzi ..ale racja jest taka, że każdy niech sprawdza na własnej skórze. :)
NIE POLECAM!!!!
cuca 2014-09-13 18:15
Naprawdę praca w biurze to taki koszmar? Jakie sa zarobki?
spedytor 2014-10-30 16:53
na podstawie tych wpisów trudno wyrobić sobie obiektywna opinię
ktoś narzeka, na złe traktowanie i wspomina o papierku na magazynie - czyli ja wnioskuję ,że był ścigany za nieporządek i mnie się to podoba - prawda jest taka, że często ludziom bałagan nie przeszkadza , a jak ktoś chce wymusić porządek to zaraz się mówi ,ze jest obóz , a nie zakład pracy.
Ja na podstawie tych wpisów skłaniam się do dania pozytywnej opinii tej firmie.
Powiem Wam jeszcze dlaczego - jestem spedytorem i nic mnie tak nie drażni jak bałagan na magazynach klientów i olewanie kierowców przez magazynierów.
Chcesz by Ciebie szanowali szanuj innych.
1
kulka 2014-11-29 15:34
@spedytor a co ty mozesz wiedziec na podstawie tych wpisow... pracowałam tam kiedys teraz ze starych sprawdzonych to chyba juz nikogo nie ma. zostaly lizuski i przydpupaski to ci sobie moze chwalą a szefostwo ponizek krytyki jak traktuja pracownikow. jeden plus ze placili nawet niezle ale nie polecila bym
1
jaaa 2014-12-18 12:05
Praca na ekspozycji do ciężkich nie należy, aczkolwiek wynagrodzenie to lekko mówiąc forma jałmużny a nie zapłaty, no i powiem że to praca dla wyjątkowo zdesperowanych, gdyż o JAKIEJKOLWIEK umowie można sobie tylko pomarzyć.
Mr or Mrs. X 2014-12-19 18:17
Firma INDECO S.A. szuka nowych pracowników, pojawiło się właśnie ogłoszenie że szukają ludzi do pracy. Nie wiem jak wy, ale ja uważam że oferta godna zainteresowania. Co wy na to? Indeco SA jest wiodącym producentem najwyższej jakości systemów do szaf, garderób i zabudów na w...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5724804?keywords=&region=
Marek 2014-12-30 13:21
Pracowałem w Indeco jakiś czas i nie znam osoby, która byłaby zadowolona z pracy w tej firmie, rotacja jak w mcdonaldzie, ludzie odchodzą grupami.
Sztucznie wywierana presja, bo prezes M.SZ. ma taki kaprys.
Zahaczyć się na jakiś czas można, bo płacą nieźle, ale nie jest to firma gdzie można się rozwijać i myśleć o przyszłości.
BTW na dniach odszedł cały dział sprzedaż i Indeco i Quamiro.
Generalnie ODRADZAM.
4
Pracownik 2015-01-09 12:48
Firma INDECO jest rzetelnym płatnikiem, który płaci rzetelnie wynagrodzenia w terminie. Wynagrodzenia płacone w tej firmie są średnie. W firmie pracują wzajemnie uprzejmi i przyjaźni ludzie. Łączy ich wspólny strach o dzień jutrzejszy. Bowiem nikt nie jest pewny, czy jutro Prezesowi zarządu nie strzeli do palnika zwolnienie z pracy kolejnego, zaangażowanego pracownika. Firma INDECO jest zarządzana bowiem jednoosobowo, w sposób niestabilny i całkowicie nieprzewidywalny. Jeżeli zatem lubisz codziennie wychodzić do pracy z duszą na ramieniu, czy aby nie jest to ostatni dzień Twojej pracy, możesz śmiało aplikować do tej firmy.
3
rexi 2015-02-23 21:11
Chciałabym złożyć podanie na stanowisko sprzedaży eksportowej, ale nieco mnie przerażają te opinie o Prezesie. Jak to jest z tym działem sprzedaży, na dniach odeszli, bo nie dogadywali się z szefostwem? I kto odszedł? Handlowcy, sprzedawcy wewnętrzni, dział eksportu? Byłabym bardzo wdzięczna za opisanie okoliczności odejścia i powody niezadowolenia pracowników. Z reguły ludzie wypowiadający się na gowork mają rację, sama się o tym już kiedyś przekonałam.
3
DOM 2016-10-02 15:44
Ta firma to żenada, a w szczególności ludzie którzy rekrutują pracowników. Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko Konsultant ds. sprzedaży. Na wstępnie, nawet żadnego dzień dobry itp. tylko proszę rozwiązać test z Exela na czas. Nie rozwiązałem go w 100% i od razu mi podziękowali. Ja rozumiem, że Exel jest ważny szczególnie w przypadku gdy ma się jakiegoś rąbniętego przełożonego który codziennie chce jakieś tabelki, ale tutaj chyba to nie jest najważniejsze. To było stanowisko na handlowca mobilnego, a najważniejszym kryterium wyboru okazał się Exel :). 200km w jedną stronę dzień stracony. Zdenerwowałem się bo mam przeszło 10 letnie doświadczenie w branży meblarskiej produkcja/sprzedaż. A najlepsze jest to że w ogłoszeniu nie było wymagania odnośnie znajomości MS Office :)
8
ONA 2016-10-10 17:47
Napiszcie proszę jakąś opinię o INDECO w Karpinie k/Radzymina. Aktualnie poszukują tam specjalisty ds. obsługi Klienta. Czy warto podjąć wyzwanie ew. pracy tam? Czy humory prezesa mają duży wpływ na pracę ? Aktualnie pracuję w firmie zarządzanej jednoosobowo i nie jest fajnie....
4
Tomek 2016-10-15 10:16
trzeba miec stalowe nerwy, odporna psychike, najlepsi kandydaci do pracy weterani wojenni!
3
ONA2 2016-10-15 12:20
Humory Prezesa mają ogromny wpływ na wszystko!
6
Michal 2016-10-27 19:06
Fatalna atmosfera ktora tworza dlugoletni pracownicy
7
Kris 2017-01-16 21:29
Handlowcy rotują jak w karuzeli, jak ktoś przepracuje dłużej niż 3 miesiące to cud. Osoby w biurze same do końca nie wiedzą co mają robić i co tam robią:)
3
Profil 2017-03-22 12:07
Firma na skraju upadłości. Problemy z towarem, wizerunek firmy spalony na rynku. Garstka osób, które kurczowo trzymają się pensji nie wiedzą co tam robią. Prezes i jego chore decyzje to temat na oddzielny wątek.
2
Mili Vanili 2017-03-31 09:30
To jest portal oceniający pracodawców z perspektywy pracowników, nie klientów. Znajdz portal zgodny tematycznie, zamiast pisać bzdury, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością ani tematyką.
Myślę, że Prezes i jego garstka ludzi dobrze się ma a ty zgorzkniały, bezrobotny, biedy człowieku zainteresuj się pracuj.pl .... zamiast pisać zawistne komentarze...
Eomer 2017-03-31 14:18
Profil akurat napisał opinię w temacie. Wizerunek mocno nadwyrężony wśród firm branżowych. O dziwo - wśród Klientów indywidualnych sama marka jeszcze ma się nieźle. I to jest najbardziej smutne. Tu potrzebny jest Gandalf Biały, który Theodenowi otworzy ponownie oczy, tchnie w Niego ducha i pozbędzie się wszystkich Grimów. Armia Rohanu, choć rozproszona, cały czas obserwuje z boku i gotowa jest na jeszcze jeden bój.
Trochę metaforycznie, ale dość jasno.
1
Mili Vanili 2017-04-05 21:05
Zacznij czytac cos ambitniejszego, tania tematyka jest passe
Eomer 2017-04-14 13:26
A może jakieś merytoryczne kontrargumenty? Wnioskuję, że zrozumiałeś przekaz i zabolało ...
1
Stolarz 2017-04-21 14:21
Ostatnio był u mnie przedstawiciel i namawiał na współpracę - czytajac informacje o braku towarów na magazynie i potencjalnej upadłości zacząłem mocno się zastanawiać. Prosiłbym o pomoc - czy jest sens rozważać z nim współpracę?
Na_nie 2017-04-24 20:14
Stolarz zadzwoń do byłych przedstawicieli we Wrocławiu, Lublinie, Poznaniu, ....... jet ich mnóstwo. Zapytaj ich i się dowiesz dlaczego Indeco trzeba omijać!
2
Producent 2017-04-28 11:24
Stolarz. Jest taka strona www.indeco.pl. Jest tam pełna jawna informacja o aktualnych autoryzowanych punktach Indeco. Możesz zadzwonić i zapytać o opinię a nie sugerować się podpowiedziami jakiegoś barana, który albo jest byłym bardzo zawiedzionym pracownikiem Indeco lub co bardzo na to wskazuje fanatykiem PIS-u i siania fermentu oraz fanem Bartka Misiewicza. Z pozdrowieniami.
2
Mary J Blige 2017-04-28 12:08
Z pewnością należy omijać takich tępaków i prymitywów jak wy którzy ze swoimi bezmyślnymi, nie dotyczącymi tematu i wątpliwymi przemyśleniami nie potrafią trafić na odpowiedni portal żeby wylać swoje tanie żale!
Oślę to jest portal dla pracowników oceniających lub poszukujących pracy a nie dla stolarzy z szajerków i garaży.
John Dąb 2017-04-28 20:17
Jet Li. To taki fajny aktor. Dzwonił do byłych przedstawicieli w Poznaniu, Wrocławiu i Lublinie. Nikt nie odebrał. Zarobieni.......chyba. A chcial zamówić szafę. Zonk Przyjacielu.
Rozbawiony 2017-05-23 18:15
W pełni się zgadzam, że rozmowa rekrutacyjna to żenada. Zero przygotowania do normalnej dyskusji, pytania jak z podręcznika młodego rekrutera wyszukane pewnie przez Googla. Test z Excela nie stanowił problemu ale na pewno nie wykorzystuje się w codziennej pracy 75% funkcji, które są zadane w teście i masz na to tylko 20 minut. Najwięcej do życzenia pozostawia poziom i kultura rekrutujących, szczególnie Pani M. Przerywanie, wygłaszanie opinii i nie słuchanie rozmówcy nie mówiąc o kulturze, którą widać na samym wejściu. Osoba przekonana o własnej doskonałości a w obyciu niestety zwykły burak. Jeżeli po pewnym czasie rozmowy orientują się, że mają do czynienia z inteligentniejszym rozmówcą, to też nie ma co liczyć na zatrudnienie jako PH bo będziesz w przyszłości zagrożeniem dla ciepłej posady. Jeżeli tacy ludzie prowadzą sprzedaż nie dziwne, że odstraszają od produktu samą swoją osobowością.
1
konrad 2017-05-24 12:56
Cala ta Firma to dramat.( usunięte przez administratora ) Wszyscy to wiedzą, proszę podpytać klientów jakie jest ich podejście do tej osoby. Rekrutacja na poziomie dramatycznym. Jaka ta Firma ma normalnie o dobrze funkcjonować. Nigdy nie będzie. Kiedyś może Prezes zastanowi się komu przekazał stery rządzenia w Firmie. Trochę pokory.
1
Sławek 2017-05-24 14:22
O tym skraju upadłości to już od lat słychać, o tym, że ich sprzedawali, kupowali, licytowali, a jakoś nie upadli! typowe dla polaczków oczernić, obrzucić hejtem, zdyskredytować.
Otwórzcie swoją firmę jak macie tyle super pomysłów i rad na jej prowadzenie!

Nikt zadowolony nie napisze nic na takim forum, nie wspomnę o tym, że nie jest przeznaczone do wylewania żali przez nieudaczników tylko rekomendowaniu lub nie pracy.
1
Marcin 2017-05-25 16:29
Ludzie! czy ktoś z was zna przeznaczenie tego portalu???
te komentarze świadczą o waszym wątpliwym poziomie, nic dziwnego ze ciągle szukacie pracy, jak nie posiadacie podstawowych umiejętności zrozumienia idei i celu istnienia poszczególnych portali!
1
Eomer 2017-05-30 16:59
Marcinie, Marcinie ...
ależ ostry atak przypuściłeś. Jeżeli jednak poziom mojej wypowiedzi jest dla Ciebie wątpliwy i nie do końca moja metafora jest dla Ciebie jasna, wyłuszczę wprost moją opinię:
1. Znam firmę Indeco. Byłem jej pracownikiem w złotych czasach, gdy większość zatrudnionych w pełni identyfikowała się z nią, przedkładając jej dobro, ponad partykularne interesy (odniesienie do Eomera).
2. Dalej pracuję w szeroko rozumianej branży wyposażenia wnętrz, gdzie mam styczność zarówno z opiniami Klientów detalicznych, jak i firmowych (stąd wiedza o postrzeganiu samej marki w poszczególnych segmentach).
3. Uważam, że Prezes nie jest złym człowiekiem, jak sugerują niektóre opinie. Ma jednak pewną "słabość", którą najlepiej ilustrują słowa "Ballady o dwóch koniach", nieodżałowanego Wojciecha Młynarskiego. Niestety, wielu ludzi go zawiodło, wielu sam nie potrafił docenić. Stąd Jego brak zaufania i chęć pełnej kontroli dziś - Theoden.
4. Z powyższego wynikają 3 logiczne wnioski:
- istnieje grupa byłych Pracowników, która nadal obserwuje, co dzieje się w firmie (i są to raczej Ci, którzy w pełni się z nią identyfikowali) - Armia Rohanu,
- w mojej ocenie, istniejąca teraz korelacja - Prezes /obecni Pracownicy - nie wskazuje na to, że firma szybko wróci na dawne tory - Grima,
- wśród nas, byłych Indecowców, nie ma jeszcze przeświadczenia katastrofy (jak suponują niektóre wypowiedzi), ale również nie ma jeszcze lidera - Gandalf Biały.

Mili Vanili zrozumiał to wszystko, ale zastosował schopenhauerowski argument "ad personam".

Podsumowując - firma ma cały czas szansę na rozwój. Obecnie jednak to doskonałe miejsce na zahartowanie się na rynku pracy. Umiejętności tu zdobyte mogą tylko procentować w przyszłości. Przyzna to każdy, w chwili spokojnej refleksji, kto tu pracował.
1
autoryzowany 2017-06-20 11:48
Firma nie ma żadnych szans na rozwój. Powody: mega oszczednosci w Firmie zapomnij o podstawowych narzędziach typu katalogi no chyba że sobie zakupisz sam. Wiem, bo jeszcze współpracuję z tą niepoważną Firmą, ale już za niedługo oficjalnie przejdę do konkurencji i na ich produktach będę działał. Firma Nam Autoryzowanym przedstawicielom nie jest w stanie niczego zaproponować i tak jest od kilku lat. Przedstawiciele handlowi zmieniają się tak często , że ja w przeciągu ponad roku naliczyłem 4 osoby. Firma w totalnym odwrocie. Klienci i tak się układają z konkurencją, gdzie istnieje duże wsparcie handlowo-marketingowe. Dla Pana Prezesa dobra rada. Proszę zmienić podejście, bo to nie czasy 10 lat wstecz , gdzie produkty Pańskiej Firmy sprzedawały się same. Przez okres pona roku nie widziałem, żadnej osoby z kierownictwa Pana Firmy. Rozumiem, że można olewać klientów, ale chyba to nie te czasy.
happy hour 2017-06-20 12:05
Ludzie omijajcie tą Firmę szerokim łukiem. Kto siedzi w branży ten wie, że to końcówka tej firmy. Prezes żyjący w swoim świecie, który nie ma pojęcia o biznesie w tych czasach. Otoczył się ekipą osób, które go oszukują na każdym kroku i mówią to co chce usłyszeć. Dotyczy to głównie Pani, z którą spotkacie się na rozmowie kwalifikacyjnej. M.R.
W Firmie brak atmosfery i ciągła rotacja pracowników. Firma dla desperatów poczytajcie opinie o tej Firmie wszystko to prawda
Ketonal 2017-06-21 16:42
@autoryzowany
Nic dziwnego ze slabo ci idzie biznes jak potrafisz zrozumiec idei i celu istnienia portalu gowork!!!
piszesz te bzdury w miejscu dedykowan zupelnie czemu innemu!!!
Gowork jest przeznaczony do oceny pracodawcow przez pracownikow, nie oceny wspolpracy przez nieudolnych przedsiebiorcow.
1
Konrad 2017-06-21 20:43
Uwaga na ludzi z tej firmy, ktorzy.publikuja wlasnie takie posty jak ten powyzej. Proba wybielania nic wam nie da. Rotacja pracownikow jaka u was ma miejsce w odpowiedni sposob dokumentuje to co sie tam dzieje. Upadacie, pracownicy sie zwalniaja, tracicie plynnosc, towar zamawiany nie dojezdza bo go nie ma ludzie podpytajcie w branzy o opinie.
Zostaw swoją opinię o INDECO S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDECO S.A.