brak logo

Instalcompact

Poznań

Opinie o Instalcompact

max 2013-07-02 18:56:04
bardzo slabe zarobki jak na taka firme na produkcji netto na renke ledwo 2000zl mozna dorobic nadgodzinami
3
zdzichu 2014-01-11 12:18:44
praca w tej firmie to ostatecznosc jak masz nuz na gardle. a tak to nie masz co tu szukac.
1
sancz 2014-02-11 14:16:08
A ile może średnio zarobić inżynier sprzedaży?
Mariusz 2014-02-12 20:27:08
Na cuda nie licz.Z roku na rok zarabia się w tej firmie coraz mniej.Nie polecam.
2
Rafał 2014-02-14 20:57:55
(usunięte przez administratora) słyszałem że firma wysyła ludzi na miesięczne delegacje za które nie płaci.
Bolo 2014-02-16 21:01:15
Bzdura...
Jak ktoś nie pracuje sumiennie to nie zarabia...
System premiowy na odpowiednim poziomie.
W tej firmie nie ma miejsca na obiboków i leserów, którzy niewielką mają wiedzę, pracują 3 miesiące i już by chcieli 5 tysięcy zarabiać EURO najlepiej...
Miesięczne delegacje? Bezpłatne? Skąd taka informacja?
Jest stała pensja plus tzw. diety za każdy dzień delegacji (max. tygodniowej) gdzie opłacają dojazd, zakwaterowanie i wyżywienie.
2
Stefan 2014-02-23 06:47:45
Wyjazdy są minimum dwu lub trzy tygodniowe.Diety są.Praca ciężka bez żadnej dodatkowej premii.
2
Zdzichu 2014-04-23 01:02:36
Robota jak robota.Pensja jak w Lidlu.Pranie muzgu jak w Amyway. Dorobić to tylko odcisków i żylaków.Kupi to coś Hydropartner najpóźniej w przyszłym roku.Strata czasu.Lidl lepszy.
Zdzichu 2014-04-23 01:35:55
Bolo jest z Instalcompaktu.Pracuje do dzisiejszego dnia.Ale czasów kiedy compact pisało się przez k nie pamięta. Wtedy to pracowało więcej kompetentnych Ludzi przez duże L. Pracował też niejaki (usunięte przez administratora)Sterowniki działały i klienci nie narzekali.Kotami świeżo po szkole nie da się robić.Od 10 lat kierownictwo tego nie rozumie.Prawdziwie po poznańsku " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkłem podcierać"
Powodzenia BOLO.
1
Ksysiek Spawacz 2014-04-23 22:34:24
Brawo Zdzichu. NIKT tak trafnie nie potrafił by tego opisać. Jesteś w błędzie bo (usunięte przez administratora)to pracę zakończył 12 lat temu albo jakoś tak. Ta firma chce być korporacją a nie ma podstaw działania a program unijny „Kapitał ludzki” ma głęboko w du…Gdyby Microsoft opłacał programistów po 700$ miesięcznie to Windowsa NIKT by nie widział bo by nie powstał!!!
Pozdrawia zdegustowany były pracownik.
Druga hala się przydała ?
Dom weselny , balustrady i ogrodzenia to przyszłość tej firmy nie do pogardzenia
Zapraszam nowych pracowników
Panczo 2014-05-27 22:06:33
Nie rozumiem powyższych komentarzy i zupełnie się z nimi nie zgadzam. Sam pracowałem w Instalcompact wiele lat - firma mnie wykształciła, sfinansowała moje studia i zdobyłem duże doświadczenie. A więc uwaga do Zdzicha - bardzo dobrze, że świeży kot po studiach ma szanse zdobyć doświadczenie i rozwinąć się w tej firmie!!! Zarobki zwiększały się wraz z zakresem obowiązków. Musiałem odejść ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. Gdyby nie zaistniała sytuacja, to chętnie pracowałbym dalej w Instalcompact. Polecam!
1
rychu 2014-07-12 10:37:52
napisze o zarobkach bo to jak widac wszystkich interesuje najbardziej na produkcji na renke od 2000 do 2400 ale te 2400 to bedziesz mial po 20 latach pracy w tej firmie
1
Pop 2014-08-09 16:13:34
Kolego, tez tam pracowałem wiele lat temu. Firma masakra, klimat masakra, kasa beznadziejna i ....dyrektor (usunięte przez administratora) Psem zwany kopiacy doły pod wszystkimi. Dr H tez poziomem nie grzeszył. Firma dla desperatow
papi 2014-08-11 13:11:37
Witam byłem tam na rozmowie rekrutacyjnej,całkiem miło chodz nie wiem jakie wynagrodzenie proponuja np .mistrz produkcji, ale chyba słabe? tak wywnioskowałem:-(gdyż dotychczasowy mistrz odchodzi chyba nie bez powodu:-)
pozdrawiam
222 2014-08-11 20:35:32
TO jakie zaproponowali
papi 2014-08-12 10:07:25
ja zaproponowałem 3 z groszem ,i tu kot pogrzebany chyba:-)ale jeżeli o to chodzi to cieżko im bedzie znalezc kogos kompetentnego pracującego za mniejsza kase chyba że jakiegos d...:-)
1
2222 2014-08-13 08:51:46
Witam to podobnie jak ja ale proponują mniej :(
wiec szukają dalej
Były 2014-08-14 21:42:55
Zaproponuj 2000 zł netto a stanowisko majstra będzie twoje.
12 groszy 2014-08-20 23:23:45
Jaka płaca taka praca, ot motto firmowe...
Pozdrowienia dla "miszcza ródego" i żyrafy

byłe kółko w maszynie
Jacek 2014-09-24 13:27:11
Nikt nikogo przecież do pracy w tej firmie nie zmusza. Nie rozumiem, po co to narzekanie. Jak gdzie indziej jest lepiej, to po co tu siedzieć? Zawsze można też wymyślić swoją firmę i się dorobić jak wspomniany parokrotnie zarząd.
1
KANDYDAT 2014-09-25 17:41:20
zarobki słabe a z tego co wróble ćwierkają to jeszcze przy byle okazji zabierają premie
maciej 2014-11-15 11:55:23
Jedyn pozytyw tej pracy to współpracownicy. Naprawdę miło się tam pracowało przez te kilka lat. Jeśli chodzi o firmę to dużo pozmieniało się od czasu kiedy panowanie objął Dżunior H. Ten rok pokazał jak ludziom jest dobrze w IC ponieważ duża część załogi zrezygnowała z pracy. Firma robi się nadzwyczaj rodzinna a otoczenie rodzinnego zarządu stanowi kolesiostwo jak już ktoś wyżej napisał. Z takim składem głównym daleko się nie dochodzi a z rodziną to najlepiej, ale na zdjęciu. Miała być Toyota a będzie biedota. Wynagrodzenia spadają to i ludzie odchodzą- najczęściej do konkurencji. Oszczędzanie jest dobre ale nie za wszelką cenę i nie na ludziach. W tej firmie zmiany trzeba zacząć od góry drabinki, a nie od dołu ciąć wynagrodzenia.
3
mondry 2014-11-19 21:57:12
Panowie! Czas się obudzić! ( mowa do ambitniejszych pracowników IC)
OSTATNI GASI ŚWIATŁO!
Jeszcze na coś liczycie?!
slow&stoned 2014-12-28 01:03:27
"Ełropejska" firma co to za nadgodziny pracownikom nie płaci.
Gorąco polecam.
ostatni 2015-02-05 18:47:54
jak tam ruszyło się coś w IC czy dalej ludzie odchodzą ?
2
juz tam nie pracuje 2015-04-14 19:52:20
ogolnie to jest tak warunki pracy na produkcji dobre robisz wszystko swoim tempem bo nie jestes na torze wiscigowym zeby popierdalac jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chlopaki na produkcji wporzadku idzie pogadac pozartowac jak trzeba to pomoga ale jesli chodzi o socjal i kase za robote to cienko to wyglada
bambo 2015-05-17 10:04:55
od 1800 do 2000 z premia tyle zarobisz na poczatku zapomnij o podwyzce zapomnij o dobrym socjalu jedno co mozesz dostac to obiecanki
1
bambo 2015-05-17 10:05:55
od 1800 do 2000 z premia tyle zarobisz na poczatku zapomnij o podwyzce zapomnij o dobrym socjalu jedno co mozesz dostac to obiecanki
1
były pracownik 2015-05-28 22:49:13
plusy: normalne tempo pracy, miła atmosfera, nie ma terroru, a czas słodko płynie, możliwość planowanego chorobowego (po dogadaniu z kumplami), darmowa woda do picia + papierosek w kiblu bez ograniczeń tudzież mała drzemka. Dla pracowników biurowych ta firma to dobra lokacja by się nauczyć czegoś na początek.
minusy: zarobki na poziomie skromnej renty-bez nadgodzin klepiesz biedę, wyczerpujące nadgodziny na zawołanie, delegacje na zawołanie, możliwości rozwoju zerowe, system premiowania mało motywujący
1
ex pracownik 2015-07-22 14:06:15
Kolesiostwo,układy układziki,donoszenie,aby dostać podwyżkę i premie. Obiecywanie gruszek na wierzbie że "będzie lepiej". Jesteśmy "jedna rodzina"itd.Obiecywanie podwyżki zwłaszcza jesienią jak potrzebują a w styczniu jak się nie podoba to żegnamy i tak co roku. Nadgodziny na żądanie w większości w zamian za przyjście później do pracy i nadrobienie tego czasu pracując więcej tego samego dnia. Nadgodziny płatne dla swoich wg widzimisię brygadzisty (szczególnie extra soboty jesienią). Premie dostają brygadziści.Przepracowałem tam siedem lat i nie polecam. Chyba ze jest się świeżo po szkole i kasa potrzebna na impry a za resztę płacą rodzice.Chociaż w takiej sytuacji lepsza Anglia!!
2
MAGISTER 2015-08-31 11:04:40
najwieksza porazka tej firmy to tak zwani mistrzowie trzej muszkieterowie rudolfo kret i misiek do kierowania zespolem pracownikow zupelnie ci panowie sie nie nadaja
1
wiedźmin 2016-01-13 20:54:33
Asiu...zamiast takich wierszyków wysmarowanych wazeliną techniczną poprostu zrób gałę pod stołem. Będzie szybciej.
5
zadwolonyklient 2016-03-03 22:56:10
Jestem byłym pracownikiem, jedyne co mogę powiedzieć to że firma robi ogólnie wrażenie bardzo porządnej i poukładanej, lecz z biegiem czasu widać że tak nie jest. Pracownicy odchodzą, nie tylko z hali produkcyjnej a także z biur. Z tego co się kiedyś dowiedziałem w przeciągu 2 lat firma zmieniła pracowników w 50%, coś o tym świadczy. Ciągłe podkładanie sobie kłód pod nogi i nie tylko. Wszystko po to by Pan Dr H był zadowolony. Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba ze na przezimowanie. Niskie wypłaty, słaby socjal, słaba atmosfera. 1+/5
1
VICTORY 2016-06-06 02:49:50
Daswidania kitajce !
MOLO 2016-06-09 11:01:08
DASWIDANIA WIKTOR NA UKRAINIE JEST DUZO RABOTY DLA TJEBJA
1
gol 2016-07-07 08:55:11
też się zastanawiałem nad wysłaniem CV ale zrezygnowałem bo znajomy znajomego pracował i podobno w ostatnich 3 latach zmieniono system premiowania i zarobki zamiast wzrosnąć to spadły. Z tego co się dowiedziałem to odeszło około 50 pracowników nie tylko z hali ale i z biura z wieloletnim doświadczeniem więc chyba coś jest nie tak skoro wartościowi pracownicy uciekają. "zadwolonyklient" powyżej już pisał o tej sytuacji więc chyba coś musi być na rzeczy
1
był i ni mo 2016-08-02 21:45:46
Witam, jestem byłym pracownikiem, firmę pożegnałem z własnej woli a przyczyniło się do tego wiele bardziej lub mniej denerwujących sytuacji, absurdów i samego traktowania.Firma z zewnątrz przypomina prężnie rozwijającą się firmę, dostosowaną do rynku, po krótkim czasie okazuj się, że tak nie jest. Rozmowa kwalifikacyjna wygląda bardzo obiecująco, w praktyce niestety okazuje się totalna lipa. Praca automatyka to praca na utartych schematach sprzed 10 lat, gdzie dzisiejsza technologia montażu się zmieniła, najgorsze jest to że niczego nie można zmieniać, a mimo zgłoszonych błędów w schematach , nadal są one powielane, montaż i budowa szaf opiera się na własnych sterownikach produkowanych w chinach składanych na miejscu, często są z nimi problemy. Użyte aparaty i elementy do budowy szaf sa niskiej jakości.Sam charakter pracy przypomina pracę na akord, liczy się czas wyrobienia szafy (system monitoringu czasu pracy danego zlecenia ) co za tym idzie spada jakość często na obiektach wypadają przewody z zacisków, które są pod napięciem. Mistrzowie produkcji nie są dla pracownika, tylko dla kierownictwa by napędzać siłę roboczą, wiele razy można się dopominać, że czegoś brakuje do montażu, mistrz zapominając , że miał coś dostarczyć, zamiast wykonać robotę przynieść brakujący element , pogania cię(gdzie międzyczasie trwa rozmowa z pozostałymi 2 mistrzami).W firmie jest bardzo duża rotacja pracowników, zarówno na produkcji jak i w biurach.
Polecenia delegacji za premię, która po delegacji nie jest wypłacana, a dyrektor nie potrafi odpowiedzieć dlaczego.Gdy brakuje pracowników (zwolnili się), ciągle godziny nadliczbowe... często niewypłacane, informacje z dnia na dzień.Częste pomyłki przy naliczaniu godzin nadliczbowych.
14
rapka 2016-09-21 20:19:29
Czy ktoś się orientuje skąd tyle ogłoszeń o pracę w tej firmie, skąd takie zapotrzebowanie na pracowników?
Wawa 2016-09-22 19:53:42
Oficjalnie: "...ze względu na dynamiczny rozwój firmy poszukujemy...".
Nieoficjalnie: coraz większa rotacja na wszystkich stanowiskach. Coraz bardziej toksyczna atmosfera pracy, wynagrodzenie nienadążające za rynkowym wzrostem płac, brak perspektyw na rozwój osobisty ((ze względu na przeciążenie pracą). Liczy się: produkować szybko, tanio, jak najwięcej.
2
tobi 2016-09-23 20:16:03
Od kilku lat w firmie panuje duża rotacja pracowników, która negatywnie wpływa na jej działalność.
Firma stanęła w miejscu i nie widać na horyzoncie działań w kierunku realnego rozwoju.
Zaczęła się już potykać o własne nogi.
To oczywiście subiektywne opinie i zgoła odmienne od jednoosobowego zarządu, który wraz ze swoim dworem potwierdziłby zapewne, że to wymarzone i idealne miejsce do robienia kariery. Całe ich nieszczęście w tym raju na tym polega, że tym karierowiczom muszą niestety płacić..
3
elektryk 2016-09-24 17:23:17
słaba kasa, ogromne kolesiostwo, wieczne obiecanki - nie polecam pracy w tej firmie. (ogromna rotacja wsród pracowników)!!
1
były pracownik 2016-10-01 15:51:10
Jack powiem coś Tobie o tej twojej inicjatywie, i docenieniu szefa. Pracowałem w tej firmie w dziale realizacji zewnętrznych (w skrócie inżynier budowy). Praca polega na tym, że koordynujesz do kilkunastu małych tematów jednocześnie. Dostajesz narzędzia pracy (laptop, samochód itp.). Często w ciągu tygodnia musisz być w kliku miejscach w Polsce. Praca 10-12h na dobę, w delegacji. Jednego dnia jesteś na jednej budowie po czym wieczorem zasuwasz np. 300km do hotelu by rano być na innej budowie. Wynagrodzenie to podstawa mniej więcej 2 000 do 3 000zł na rękę + premia 5,10 lub 15% od podstawy (najwyższa praktycznie niemożliwa do uzyskania ) w zależności od obrotu firmy (całej firmy a nie tylko twojego obrotu). Premia to średnio koło 200-300zł sam nie wiesz w jaki sposób liczona. Firma instalacje produkuje w siedzibie firmy i gotowe produkty do zmontowania przez podwkyonawców wysyła na inwestycję. Często są to produkty niekompletne i z błędami. I tu wpadasz w wir biurokracji. Zakładasz karty wyrobu niezgodnego, jak przyniesiesz fakturę np. na śrubki to pięciu kontrolerom musisz tłumaczyć skąd ta faktura i czy na pewno musiałeś te śrubki kupić i czyja to wina, że ich w ogóle brakowało. Oczywiście starasz się szybko i bezproblemowo zamknąć temat, ale jak to często na budowach bywa masz problemy z odbiorami. Niestety dyrektor firmy (synek prezesa i właściciela), nie może pojąć jak to możliwe że skoro dostarczyłeś produkt i go zamontowałeś to nie możesz jeszcze wystawić faktury sprzedażowej bo Zamawiający, inspektor lub inna osoba funkcyjna na budowie coś jeszcze od ciebie wymaga. Jeżeli sprawnie pokierujesz tematem, zarobisz dla firmy konkretne pieniądze to po prostu zrobiłeś co do ciebie należało i nikt tobie za to nie podziękuje (nie licz na jakieś profity z tego tytułu od szefa), jeżeli jednak nie zamkniesz tematu bezproblemowo nawet bez twojej winy to i tak ty za to odpowiadasz. Przy grubszych problemach nie nadajesz się i jesteś po prostu zwolniony. Umowę podpisujesz na 2 lata a po dwóch latach masz szansę na podwyżkę rzędu 200-300zł. Na współpracowników nie narzekałem, atmosfera luźna. Jednakże firma ma szereg działów, którymi zarządzają kierownicy. Często są to pracownicy pracujący po kilkanaście lat (czyli tak zwane kolesiostwo), do tego kontrolerzy kosztów i inni koledzy synka prezesa ze studiów. Ich wynagrodzenie to co najemnej dwukrotność twoich poborów. I oni wszyscy mają mgliste pojęcie o procesie budowlanym a jednak ciebie kontrolują zwłaszcza w sferze finansowej (ot taki paradoks). Nie wiem czy jesteś taki naiwny, świeżo po studiach i jeszcze nie kumasz wielu rzeczy, to jednak jeżeli liczysz że szef ciebie doceni za inicjatywę i wyniki to patrzysz na świat przez różowe okulary. W tej firmie jesteś jedynie numerkiem, który ma za możliwie najniższe koszty dla firmy przynieść możliwie najwyższy zysk. Stąd taka a nie inna rotacja. Firma świetna na przetarcie przed dalszymi wyzwaniami i nic poza tym. Dlatego pracownicy, którzy chcą się dalej rozwijać w kwestii zwłaszcza finansowej po roku lub dwóch się z tej firmy zwijają. Pozostają tylko koledzy synka prezesa i pracownicy długoletni którym tam wygodnie i nic już nie chcą zmienić. I stąd ta rotacja.
10
Murzynek 2016-10-07 18:13:18
Pracowałem 3 lata w tej firmie sporo się nauczyłem mało zarobilem ;/ czym człowiek dłużej tam pracuje tym bardziej rozumie hasło kiedyś było lepiej powtarzane przez pracowników zmiany zwykle na nie korzyść pracownika jeśli chodzi o warunki pracy przynajmniej warsztat elektryczny wyposażony dobrze wiadomo zawsze może być lepiej ale nie narzekałem a sprawie zarządu kierownictwa nie mogą nic powiedzieć aktualnego Praca dobra na start kiedy chcemy zdobyć doświadczenie i mamy gdzie dorobić ;/
2
xd 2016-10-09 17:56:18
Może wiecie czy wciąż można się załapać na regionalnego inżniera sprzedaży? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że są dobre wypłaty.
lola 2016-11-15 16:44:13
to to cos jeszcze istnieje
1
Adam Masłowski 2016-12-02 13:24:27
Czy jestem zadowolony, że pracowałem w tej firmie? TAK
Czy byłem zadowolony z zarobków? NIE, ale zarobki i tak były lepsze niż w większości biur projektowych.
Absolwent po studiach zarobi więcej w tej firmie niż asystent projektanta w biurze projektów. Co do dokładnych wysokości zarobków nie wypowiadam się ponieważ cała branża jest zepsuta i wszędzie są kiepskie zarobki. A Instalcompact oferuje moim zdaniem dobre zarobki na start.
W okresie pracy w Instalcompact poznałem wielu znakomitych ekspertów z dziedziny pomp i pompowni oraz instalacji przeciwpożarowych. Nie zgodzę się, że klimat w firmie jest kiepski. Klimat w firmie tworzą ludzie, a z ludźmi z Instalcompact współpracuje się świetnie. P.S. Żadna firma nie idealna.
2
Zostaw swoją opinię o Instalcompact - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instalcompact