brak logo

Instalcompact

Poznań

Opinie o Instalcompact

sancz 2014-02-11 14:16
A ile może średnio zarobić inżynier sprzedaży?
Bolo 2014-02-16 21:01
Bzdura...
Jak ktoś nie pracuje sumiennie to nie zarabia...
System premiowy na odpowiednim poziomie.
W tej firmie nie ma miejsca na obiboków i leserów, którzy niewielką mają wiedzę, pracują 3 miesiące i już by chcieli 5 tysięcy zarabiać EURO najlepiej...
Miesięczne delegacje? Bezpłatne? Skąd taka informacja?
Jest stała pensja plus tzw. diety za każdy dzień delegacji (max. tygodniowej) gdzie opłacają dojazd, zakwaterowanie i wyżywienie.
2
Stefan 2014-02-23 06:47
Wyjazdy są minimum dwu lub trzy tygodniowe.Diety są.Praca ciężka bez żadnej dodatkowej premii.
3
Panczo 2014-05-27 22:06
Nie rozumiem powyższych komentarzy i zupełnie się z nimi nie zgadzam. Sam pracowałem w Instalcompact wiele lat - firma mnie wykształciła, sfinansowała moje studia i zdobyłem duże doświadczenie. A więc uwaga do Zdzicha - bardzo dobrze, że świeży kot po studiach ma szanse zdobyć doświadczenie i rozwinąć się w tej firmie!!! Zarobki zwiększały się wraz z zakresem obowiązków. Musiałem odejść ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. Gdyby nie zaistniała sytuacja, to chętnie pracowałbym dalej w Instalcompact. Polecam!
1
papi 2014-08-11 13:11
Witam byłem tam na rozmowie rekrutacyjnej,całkiem miło chodz nie wiem jakie wynagrodzenie proponuja np .mistrz produkcji, ale chyba słabe? tak wywnioskowałem:-(gdyż dotychczasowy mistrz odchodzi chyba nie bez powodu:-)
pozdrawiam
222 2014-08-11 20:35
TO jakie zaproponowali
papi 2014-08-12 10:07
ja zaproponowałem 3 z groszem ,i tu kot pogrzebany chyba:-)ale jeżeli o to chodzi to cieżko im bedzie znalezc kogos kompetentnego pracującego za mniejsza kase chyba że jakiegos d...:-)
1
2222 2014-08-13 08:51
Witam to podobnie jak ja ale proponują mniej :(
wiec szukają dalej
Były 2014-08-14 21:42
Zaproponuj 2000 zł netto a stanowisko majstra będzie twoje.
1
12 groszy 2014-08-20 23:23
Jaka płaca taka praca, ot motto firmowe...
Pozdrowienia dla "miszcza ródego" i żyrafy

byłe kółko w maszynie
1
Jacek 2014-09-24 13:27
Nikt nikogo przecież do pracy w tej firmie nie zmusza. Nie rozumiem, po co to narzekanie. Jak gdzie indziej jest lepiej, to po co tu siedzieć? Zawsze można też wymyślić swoją firmę i się dorobić jak wspomniany parokrotnie zarząd.
1
mondry 2014-11-19 21:57
Panowie! Czas się obudzić! ( mowa do ambitniejszych pracowników IC)
OSTATNI GASI ŚWIATŁO!
Jeszcze na coś liczycie?!
1
ostatni 2015-02-05 18:47
jak tam ruszyło się coś w IC czy dalej ludzie odchodzą ?
3
juz tam nie pracuje 2015-04-14 19:52
ogolnie to jest tak warunki pracy na produkcji dobre robisz wszystko swoim tempem bo nie jestes na torze wiscigowym zeby popierdalac jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chlopaki na produkcji wporzadku idzie pogadac pozartowac jak trzeba to pomoga ale jesli chodzi o socjal i kase za robote to cienko to wyglada
1
zadwolonyklient 2016-03-03 22:56
Jestem byłym pracownikiem, jedyne co mogę powiedzieć to że firma robi ogólnie wrażenie bardzo porządnej i poukładanej, lecz z biegiem czasu widać że tak nie jest. Pracownicy odchodzą, nie tylko z hali produkcyjnej a także z biur. Z tego co się kiedyś dowiedziałem w przeciągu 2 lat firma zmieniła pracowników w 50%, coś o tym świadczy. Ciągłe podkładanie sobie kłód pod nogi i nie tylko. Wszystko po to by Pan Dr H był zadowolony. Nie polecam pracy w tej firmie. Chyba ze na przezimowanie. Niskie wypłaty, słaby socjal, słaba atmosfera. 1+/5
4
MOLO 2016-06-09 11:01
DASWIDANIA WIKTOR NA UKRAINIE JEST DUZO RABOTY DLA TJEBJA
1
rapka 2016-09-21 20:19
Czy ktoś się orientuje skąd tyle ogłoszeń o pracę w tej firmie, skąd takie zapotrzebowanie na pracowników?
1
tobi 2016-09-23 20:16
Od kilku lat w firmie panuje duża rotacja pracowników, która negatywnie wpływa na jej działalność.
Firma stanęła w miejscu i nie widać na horyzoncie działań w kierunku realnego rozwoju.
Zaczęła się już potykać o własne nogi.
To oczywiście subiektywne opinie i zgoła odmienne od jednoosobowego zarządu, który wraz ze swoim dworem potwierdziłby zapewne, że to wymarzone i idealne miejsce do robienia kariery. Całe ich nieszczęście w tym raju na tym polega, że tym karierowiczom muszą niestety płacić..
6
Murzynek 2016-10-07 18:13
Pracowałem 3 lata w tej firmie sporo się nauczyłem mało zarobilem ;/ czym człowiek dłużej tam pracuje tym bardziej rozumie hasło kiedyś było lepiej powtarzane przez pracowników zmiany zwykle na nie korzyść pracownika jeśli chodzi o warunki pracy przynajmniej warsztat elektryczny wyposażony dobrze wiadomo zawsze może być lepiej ale nie narzekałem a sprawie zarządu kierownictwa nie mogą nic powiedzieć aktualnego Praca dobra na start kiedy chcemy zdobyć doświadczenie i mamy gdzie dorobić ;/
5
xd 2016-10-09 17:56
Może wiecie czy wciąż można się załapać na regionalnego inżniera sprzedaży? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że są dobre wypłaty.
Adam Masłowski 2016-12-02 13:24
Czy jestem zadowolony, że pracowałem w tej firmie? TAK
Czy byłem zadowolony z zarobków? NIE, ale zarobki i tak były lepsze niż w większości biur projektowych.
Absolwent po studiach zarobi więcej w tej firmie niż asystent projektanta w biurze projektów. Co do dokładnych wysokości zarobków nie wypowiadam się ponieważ cała branża jest zepsuta i wszędzie są kiepskie zarobki. A Instalcompact oferuje moim zdaniem dobre zarobki na start.
W okresie pracy w Instalcompact poznałem wielu znakomitych ekspertów z dziedziny pomp i pompowni oraz instalacji przeciwpożarowych. Nie zgodzę się, że klimat w firmie jest kiepski. Klimat w firmie tworzą ludzie, a z ludźmi z Instalcompact współpracuje się świetnie. P.S. Żadna firma nie idealna.
5
obiektywny 2017-01-29 09:13
cienka pensja cienka premia marny socjal brak perspektyw na przyszlosc nadgodziny za wolne dni ogolnie dla nowych kandydatow na pracownikow nie polecam
8
były pracownik 2017-02-12 11:02
Firma przechodzi trudny okres, głównie ze względu na gorszą sytuację na rynku (jeszcze nie uruchomione dotacje UE). Z resztą jak reszta konkurencji. Instalcompact to z pewnością firma z dużym potencjałem, współpracująca z dużymi graczami na rynku. Niestety odchodzi z niej do konkurencji wielu dobrych inżynierów (jak np. ja ;) ). Świetne miejsce dla młodych, ambitnych inżynierów, można się dużo nauczyć.
Akademia IC :)
Z zarobkami już gorzej, chociaż zdarzają się wyjątki. No i dobrze zarabiają handlowcy (a za dużo robić nie muszą...), grunt to dobry bajer...
Osobiście wspominam firmę raczej pozytywnie, poznałem wielu ciekawych ludzi i świetnych fachowców.
Jest też wiele wad np. brak wyciągania wniosków z błędów, system łataj dziurę, słaba współpraca między działami, no i brak motywacji...
Patrząc na powyższe komentarze warto wziąć poprawkę, na to że większość jest pisana przez pracowników hali produkcyjnej, a nie biura (a to zupełnie inne realia...)
Czy warto tam pracować?
to zależy czego oczekujecie... :)
5
OD I DO 2017-03-05 10:35
z roku na rok coraz gorzej widac ze instal lata swietnosci ma juz za soba zostala tam garstka tych co maja nadzieje ze UE da pieniadze i sie cos w temacie ruszy tylko jak dlugo UE bedzie finansowac ta cala polska gospodarke i jak dlugo mozna opierac swa dzialalnosc na finansowaniu UE odchodza inzynierowie niech odchodza i tak nic ciekawego nie robia a jak juz cos zrobia to bledy i piprawki na calej lini pracownicy z hali to wlasnie oni ciagna ta cala robote i to oni w tym calym systemie sa najmniej doceniani
13
oli 2017-03-20 22:48
uciekać z tej firmy jak najszybciej tu już cudów nie będzie
1
Hanna 2017-03-29 14:13
@oli, dlaczego? Jesteś pracownikiem Instalcompact?
1
zastanawiający się 2017-05-28 21:39
same negatywy o tej firmie czy napewno jest aż tak zle bo mam zamiar się tam zatrudnić na produkcji
1
Hans 2017-05-30 15:42
A czy masz ogloszenie na produkcje?
zastanawiający się 2017-05-30 18:11
jest ogłoszenie na produkcje dla elektryka + wyjazdy na delegacje wiec jak warto czy nie
Byly pracownik 2017-06-01 12:53
Czy warto? Jesli jestes zaraz po szkole i chcesz miec w cv jakies doswiadczenie to tak, ale jesli juz masz doswiadczenie i chcesz robic za marna wyplate jak na elektryka to nie...
2
2017 2017-06-09 23:54
ZASTANAWIAJĄCY SIĘ nawet nie zawracaj sobie głowy pracą w strefie 11 szkoda twojego czasu strefa 11 nic ciekawego tobie nie zaoferuje myślisz nie do wiary ale tak jest -- wypłata kiepska -- premia tez -- socjal mizerny perspektywa poprawy finansowej BRAK
1
nikodem 2017-06-10 08:04
dobre strefa 11 czyli cuda cudenka zjawiska niewytłumaczalne i nieprzewidywalne a 10-tego każdego miesiąca UFO na koncie
1
Mały mechanik 2017-07-09 15:45
Ostatni zgasi światło. Wiele opinii tutaj to niestety prawda. Pensje na bardzo niskim poziomie, kolesiostwo, brak wykwalifikowanej kadry - stąd się biorą błędy. Ci co zostali to tylko dlatego tam siedzą bo prężnie współpracują z konkurencją np. Panem MS - jakże wielkie zdziwienie dlaczego firma nie wygrywa przetargów - właśnie dlatego. Brak lojalności pracowników, ale nie ma się co dziwić przy takiej motywacji i premii. Good luck IC :)
3
Hanna 2017-08-03 13:00
@Mały mechanik czy nadal jesteś pracownikiem Instalcompact? Wspominasz o kilku nieprawidłowościach jakie w firmie występują. Co według Ciebie powinno ulec zmianie by pracowało się lepiej? Czy pracodawca jest otwarty na dialog z pracownikami i sugestie odnośnie działania firmy?
Zostaw swoją opinię o Instalcompact - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instalcompact