brak logo

Hellman

Stryków

Opinie o Hellman

pracownik HWL 2013-10-05 16:58:33
A czy wy widzicie jakieś pozytywy pracy?? pozdrawiam
madzia 2013-11-11 15:32:52
ten chłopak z dystrybucji to chyba(usunięte przez administratora)ale nie wiem dokładnie
kosa 2014-02-03 12:26:46
a ja pracowalam 2 miesiace i tam zwwalniaja za byle co a pani (usunięte przez administratora)to szkoda o niej pisac
Konik 2014-02-12 16:55:49
witam mam pytanko jak się nazywała piosenka co leciała na hali w Helmanie wie ktoś może?
kamisia 2014-04-10 16:36:32
hej ludziska mam pytanie czy ten Łukasz i koordynatorka to jest teraz para??
ezg 2014-04-11 21:33:01
para jak para ale spotykają się !!!
2
ja 2014-05-01 16:46:33
A skąd wiesz, że się spotykają??
herman 2014-05-04 00:53:36
stąd WSZYSCY wiedzą o tym co nawet nie jest sprawą związaną w jakikolwiek sposób z pracą itp- że osoba uważająca się za przełożoną wszystkich poczuwa się do głębokiej odpowiedzialności za wnikanie w życie, myśli i zamiary ludzi oraz informowanie ogółu dookoła o tym, co sobie wymyśli w tym temacie =]
Ogólnie praca fajna- jeśli pogodzisz się z nienormowanym czasem pracy, braku możliwości zaplanowania sobie życia własnego poza pracą- bo niespodziewane nadgodzinki których nie wypada odmówić się owszem- zdarzają, nierównością zarobkową itp itd neverending story..... Dla ludzi o mocnych nerwach i z brakiem zobowiązań i planów własnych poza pracą i próbowaniem zarobienia na nie ;)
2
czarne 2014-05-04 22:33:12
Herman, popieram Cię w pełni!To nie jest forum pod tytułem "obróbmy komuś tyłek", bo co Was interesuje prywatne życie ludzi z pracy. Zajmijcie się praca,a nie rozsiewaniem plotek!!!Pozdrawiam :D
2
SofiaDeBest 2014-05-08 14:11:06
Popieram cie kufelek. Zycie bez tej szanownej pani jest piekniejsze. Praca bez niej zapewne tez bylaby lepsza i atmosfera by sie oczyscila. Zreszta ta kwestia zajela sie juz sama dyrekcja Dk Partnera
1
Master 2014-05-09 01:10:53
A czym takim ona zaszła wam za skórę? Do tej pory chyba nie było większych negatywnych wynaturzeń w tej firmie..
Black Devil 2014-05-09 19:25:49
Hmm zalezy kiedy pracowales Master;) ostatnio sporo sie działo... Na pewne osoby "Pani Kierownik" bardzo się uwziela i nie bylo dobrego dnia w tej firmie bez awantury czy pretensji... po prostu czlowieka nerwy ponosza czesc ludzi odeszla sama bo nie mogli juz wytrzymac i nikt nie chce juz tam pracowac pomijajac oczywiscie tych ktorzy maja pewne wzgledy;)
1
Fifarafa 2014-05-09 19:31:17
I nie ma co winic Dk Partnera za to ze dzieje sie jak sie dzieje... agencja jest generalnie bardzo w porzadku a pewne problemy byly tylko ze wzgledu na niekompetentnosc naszego przelozonego. Dobrze ze Dk porusza sprawe Pani J. Tak dluzej byc nie moglo . Wszelkie skargi mozna kierowac bezposrednio do samej dyrektorki Agencji. Dobrze, ze to poszlo do przodu i moze ktos w koncu ja utemperuje.
1
HermanKowalski 2014-05-09 19:37:10
Czym? Przede wszystkim chyba tym,że znacznie przekracza swoje kompetencje- wchodzi w rolę koordynatorów rozdzielając według własnego uznania zlecenia pracownikom, którzy nie są JEJ pracownikami, większości osób odbiera tym samym szansę na wymierny, sprawiedliwy zarobek- bo wiadomo kto zostanie przydzielony do dobrze płatnego, przyjemnego zlecenia, a wiadomo kto jest przeznaczony do wyrabiania...hmmm... tego na czym po prostu nie da się zarobić przyzwoicie. Lubi też manifestować swoją potrzebę władzy- potrafi zwolnić pracownika z promocji,bo taki ma kaprys i akurat zły nastrój - mimo, że teoretycznie nie ma takiego prawa, ale wiadomo jak to jest: czegoś lepiej nie ruszać, bo może zepsuć jeszcze bardziej atmosferę...... Niepokojące jest tylko to, że tak długo wszyscy baliśmy się na tyle straty pracy i pozwalaliśmy się poniżać, że poczuła się władczynią absolutną.... Wszystko, co dajesz- wraca do Ciebie :)
2
Jola 2014-05-10 16:03:04
Apeluje o zwolnienie pani Jo.. !!! Wtedy skończy się adorowanie pupilków a zlecenia będą dawane sprawiedliwie!!! Niech się w domu wyżywa, a nie w pracy!!!
1
HermanKowalski 2014-05-10 20:15:03
Ona po prostu chyba ma tak puste życie, że cyrki w postaci wyżywania się na innych i pokazywanie pseudowładzy jest jej jedyną atrakcją ;) Tylko współczuć. A pupilki..... mogłaby poszukać sobie przyjaciółek w swoim wieku, Hellmann będzie sprawniej i zdrowiej działał....
Kasław 2014-05-14 10:04:23
Proponuję się skoncentrować na sobie. Jeżeli ma ciężki charakter to brzydko mówiąc - olać to. Nerwów mniej się straci.
FanClub Jolci 2014-05-15 21:24:53
To coś powoduje, że Hellmann nie może kojarzyć się z niczym, prócz szykan, paskudnej zołzy, ciągłego przerywania zarobkowego akordu w celu darmowego posprzątania hali (!!!), bywało też szorowanie umywalek i brodzika w szatni =] ciągle dobrze to wspominamy- wypłaty po takich dniach również zresztą. Najlepszą karą i pokutą dla niej byłoby nie zwolnienie- ale sprowadzenie do roli tych osób, które tak traktowała- czyli do pracownika promocji i powierzenie jej obowiązków sprzątania, mycia umywalek, skrobania stołów i wykonywania najmniej płatnych zleceń przy patrzeniu jak wybrane osoby w tym czasie ZARABIAJĄ. Życzylibyśmy jej również oczywiście tak samo wspaniałej "szefowej"- bo tak lubi się nazywać :) Pozdrawiamy wszystkich, którzy odeszli i poczuli się.... zdrowiej ;)a pani J polecamy wykonać psychotesty, bo to się robi niebezpieczne i wybitnie uciążliwe..................
lol.... 2014-05-15 21:44:29
zastanawia mnie również fakt, czemu Hellmann ani biuro nie robią nic z faktem, że wymieniana wyżej niewiasta przejmuje obowiązki i kompetencje koordynatora pracowników promocji- czyli to ona rozdziela pracę i zlecenia pomiędzy pracowników-teoretycznie nie mając do tego prawa- jest to dość mocno krzywdzące dla pracowników zjawisko i postępowanie, ponieważ ta pancia ma swoje utrzymanki które muszą zarobić, reszta, nie ma wydatków i nie musi zarabiać, 30 zł dniówki powinno być ok przy ponad stówie dwuosobowej elity. Generalnie nie polecam dla osób nieposiadających stalowych nerwów, niezmierzonych pokładów cierpliwości dla wybryków i absurdów i posiadających wydatki typu rachunki.... Szkoda- bo ta praca sama w sobie zapowiadała się naprawdę fajnie i godna wysiłku i zaangażowania- takie nic potrafi wszystko zniszczyć :(
Kasław 2014-05-16 00:48:49
Widocznie osoby z firmy już się na tyle mocno przywiązane do hellmana, że ciężko im odróżnić jedne od drugiego.
łozO 2014-05-20 21:04:29
zamiast opierdzielac d.pe niejakiej joli i jej rzekomym pupilkom wezcie sie do roboty ,bo nadciagam ja- i takie zapytanie toteż mam- dojazd z (ł)ozo tam do was jest? Bo chetnie poznam tak 'wspierajacych'się wzajemnie pracowników przez których przemawia zwykła zazdrość i zobacze czy uda mi się wyciągnąć tylko to 30zł. Czekam na otpowiedz :)
Kasław 2014-05-28 01:24:52
Lepiej obrabiać 4 litery innym ludziom. Zresztą - narzekaniem nic nie zdziałacie więc o co te dyskusje są toczone?
nowy pracownik 2014-07-15 21:29:49
Nie polecam pracy nikomu chyba że ktoś ma ochotę zarabiać 30 zł dziennie i patrzeć jak inni tzw pupilki pani joli zarabiają dużo większe dniówki
Hieroni 2014-07-16 00:42:04
@nowy pracownik - możesz powiedzieć na jakiej podstawie niby zarabiasz 30 zł dziennie, bo takie stawki aż wydają się być nierealne. Przecież logistyka w ich wydaniu nie opiera się tylko na polskim rynku ale przede wszystkim na wielu zagranicznych rynkach. Tym bardziej ciężko mi znaleźć logiczny argument na takie a nie inne stawki. Motywujące jest to, że pracownicy którzy dużo dłużej pracują mogą liczyć na wyższe wynagrodzenia, bo według mnie bycie czyimś pupilem - o ile w ogóle - nie powinno mieć żadnego znaczenia.
Rysio 2014-07-31 18:32:00
CZY W OGÓLE KTOŚ Z WAS PRACUJE DLA HWL ?
CZY WSZYSCY JESTEŚCIE PRACOWNIKAMI AGENCJI ?
Jako pracownik HWL jestem zadowolony. Jasne, że zawsze kasy mogło by być więcej, ale bardzo polecam pracę dla HWL. Nie dla agencji! Dla HWL!
Kryt 2014-09-09 10:20:55
@Rysio Zrozum jedną podstawową rzecz - firmie bardziej opłaca się zatrudnić wszystkich przeciętnych pracowników na umowy przez agencję, ponieważ ponoszą mniejsze koszty. Jeżeli ktoś jest zatrudniony bezpośrednio myślę, że można to traktować jako wyróżnienie za dobrą pracę i firma wiąże z pracownikiem jakieś dalsze plany.
kamien 2014-12-06 16:44:19
nie pracuje juz i dobrze:):) ta koordynatorka jest kapiszonem! małe głosne- nie do zniesienia. zachowuje sie jakby caly hellman (wozkowi) ru.cha.li ja na zmiane :D drze swoja paszcze jakby ...uja jej brakowało! nie wiem kto ja dał na to stanowisko, ale musiala sie postarac :D jej obowiazkiem nie jest ludziom tłumaczenie lecz gadka z wozkowymi. jola tyż rewelacja! one same nie wiedza co gadac i robic. szkoda gadac. jak najbardziej nie polecam! atmosfera do kitu o zarobkach nie wspomne (45zl) dziennie :D
uk 2014-12-08 21:33:47
45 zl i to nie zawsze ciesze sie ze i mnie stamtad zwolnili bo zrobilbym to sam, ta mala faktycznie sie nadaje tylko do darcia geby bo zawsze cos nie tak mosi byc. Wspulczuje wam , w swm sa znacznie lepsze warunki i kierownicy tez godni swojego stanowiska
natt 2014-12-23 18:51:27
O ludu,ale pocisk!Mnie się wydaje,że przesadzacie. Fakt,też nie pracowałam tam zbyt długo i zarobki bywały ròżne,ale klimat był ok. Co do koordynatorki,ja nie narzekam,tłumaczyła ok i tak by praca jakoś nam nowym szła,a czy jakoś nadmiernie "się darła",nie powiedziałabym. Wyczuwam tu jakąś prywate
cze 2014-12-27 10:59:58
hahaha cisnę pompę! nigdy nic tu sie nie pisało, ale zrobię wyjątek! po każdym wpisie mogę stwierdzić kto to pisał. zaczynając od józ i gosi kończąc na Tobie. :D robicie śmietnik! stało się coś złego, bo na k jest wrzuta (bywa i tak), ale szybko musi być wytłumaczenie i udowodnienie, że to kłamstwo .. ( NIKT NIE JEST IDEALNY) to jest tylko opinia, a nie jakaś srata prywata, tak sądzę .. heh między ludźmi słyszy się więcej niż tu- to jest dopiero przykre. Kto tu udowadnia swoją rację? osoba, która przejmuje sie i szybko musi to wyjaśniać czy po prostu mieć na to wielkie W ??? jesteście dziećmi i niektórzy zachowują się tak jakby nie mieli swojego rozumu .. zajmijcie się pracą, a będzie dobrze .. pisała ta co najwięcej zarabia :D hahahaha
Kinga 2014-12-27 12:35:43
Chyba musze zabrać głos,bo prawdopodobnie o mnie chodzi i nie dziwi mnie fakt,że pewne osoby zrobiły to nawet po raz pierwszy(WoW!!)
1
Kinga 2014-12-27 12:46:40
Czy stało się coś złego, nie! To musiało się stać tylko czemu tak późno?!:P Czy to kłamstwo?Nie mnie oceniać i dokładnie, między ludźmi słyszy się, oj znacznie więcej dlatego mam właśnie to wielkie W :D Co do postów, łatwo można określić nadawcę dlatego tak mnie bawi fakt, że to Tu się nagle znalazła "rzesza" chojraków! :) A dre się, bo jestem "mała" i muszę czymś nadrobić, hahaha :D
1
agnieszka 2015-02-25 19:40:45
czy sa jakies przyjecia do tej firmy?
1234 2015-03-01 21:13:44
Tak, są:)
adam 2015-03-26 19:42:18
bylem wczoraj w agencji ktura tam przyjmuje i na razie przyjec nie ma.
xxx 2015-05-01 20:41:32
A jaka agencja teraz tam zatrudnia? I jaki jest jej adres?
qwe 2015-05-14 14:42:54
Przyjęć nie ma i nie będzie. bo od czerwca nie ma promocji.
AntI 2015-06-17 16:24:11
@qwe A jakie są dalsze perspektywy, bo nie wiem czy będzie szansa na to aby się tutaj gdzieś załapać i przy okazji zgarnąć jakąś dobrą kasę na wakacje.. Jestem trochę zdziwiony tym co piszecie, bo nie wiem w jaki sposób oni chcą się rozwijać i powiększać swoją działalność nie oferując nic lepszego w zamian
ooooo 2015-09-08 20:12:45
hellmann strykow to jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] banda pociotkow i łapówkarzy, potrafia tylko zastraszac pracownikow zatrodnionych przez agencje lub podwykonawców
Eryk 2015-09-08 23:17:28
Z tego co widzę, to firma faktycznie nie prowadzi teraz żadnych przyjęć pracowników, nie ma od nich ofert pracy.. A co do ostatniej wypowiedzi @ooooo, to piszesz tylko o jednej placówce, a ja się zastanawiam jak to jest z innymi miejscami, czy wszędzie panują podobne warunki jak tam, gdzie to opisujesz
ee 2015-10-09 02:20:22
firma zajmuje się i spedycja i transportem, zalezy tak naparwde jakie ma zlecenie, ale zdziwiła mnie oferta do pracy u nich jako specjalista ds, sprzedaży frachu drogowego, z tego wynika że poszerzyi też swoją działalnośc o usługi drogowe. Rozwijają się i bardzo dobrze, bo sporo osób u nich jest zatrudnionych.
dar 2015-11-03 09:51:58
Przez Jolka to połowę ludzi nie chce tam pracować

Muniek 2015-11-08 23:46:31
Wydaje mi się @ee, że nie ma co się dziwić. W sumie teraz większość firm zajmujących się logistyką czy transportem, rozwija się i oferuje takie rzeczy jak właśnie Hellman z tą sprzedażą frachu drogowego. To dobrze o firmie świadczy, większe zarobki dla nich a i nowe miejsca pracy. Byle tak dalej :) pozdrawiam
max 2015-12-01 16:25:05
Są ! na okrągło się ogłaszają...
0987654 2015-12-02 14:41:04
hej czy może ktoś z was pracował kiedyś na stanowisku specjalsity do spraw sprzeedaży fachtu drogowego, interesują mnie warunki i atmosfera tam panująca
Tomi79 2016-01-11 21:35:47
Pracuje w HWL w Hamburgu od kilku lat jako kieowca ciezarowki ale szukam pracy w Pl. tez wlasnie w tej firmie ale nie jako kierowca lecz pracowik ,powiedzmy delegacyjny wyjezdzajacy w razie potrzeby zalatwiac sprawy w Niemczech zwiazanych z Firma gdyz jestem dwujezyczny .Jezeli obudzilem tym czyjs interes na takiego pracownika z jezykiem niemiecki prosze o kontakt .( usunięte przez administratora ).Pozdrawiam
Nowy 2016-01-16 02:20:12
Przydatna opinia @Tomi79 jednak chyba spróbuje na własną rękę poszukać pracy tutaj, ogólnie wydaje mi się, że to dobra firma, zwłaszcza że umowę o pracę mają
buzia 2016-03-16 22:15:01
Pani Jola nadal pracuje w firmie Hellman? Pozdrawiam koordynatora Przemka (ciekawe czy tez jeszcze tam pracuje) zawsze sympatycznie nastawiony do ludzi...
wicio 2016-03-19 17:16:24
Nowy, to racja umowa o prace zwykle zapowiada dobre warunki, mam nadzieję, że tu nie jest inaczej. W sumie słyszałem, że atmosfera jest bardzo dobra, a posty chwalące koordynatorów zdaja się to potwierdzać.
u 2016-05-08 13:35:14
@wicio, jeśli faktycznie atmosfera pracy jest odpowiednia - ludzie sobie opmagają, nie są do siebie wrogo nastawieni, to już mi sie podoba. Nie każdy ma to szczęscie pracować w takim przedsiębiorstwie
Zostaw swoją opinię o Hellman - Stryków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hellman