brak logo

Hellman

Stryków

Opinie o Hellman

xxx 2013-05-07 21:53:45
Tak więc przyszła i pora na mnie, chociaż szczerze już myślałam że nie dorzucę się tutaj z negatywną opinią, a jednak ! :D
Ostatni czas pokazał mi, oraz zapewne wielu pracownikom, jak ludzie pracujący w tejże agencji (mowa tu o VERSO) są niekompetentni...[usunięte przez administratora]Nie ma co ukrywać człowiek obiecuje gruszki na wierzbie, zostawiając później pracowników z ręką w nocniku...
Osobiście nie spotkałam się jeszcze z tak zakłamanym i bezczelnym człowiekiem, który robiąc zebranie ze swoimi pracownikami utwierdza ich w tym, że wszystko jest dobrze, nie ma się czym martwić ( wtajemniczeni wiedzą, iż chodzi tu o "akcję" z DK Partner) a następnie większość ludzi z dnia na dzień jednak - NAPRAWDĘ zostaje bez pracy, ponieważ niby to Hellamann zrywa kontrakt [usunięte przez administratora] [usunięte przez administratora] w banie i to konkretnie !!!
Mało tego... aby wręcz skamleć przez telefon oto, aby łaskawie przesłali pieniądze ? To jest paranoja... Nie wiem czy Panie które zajmują się przelewami rzucają ołówkiem i na jakie nazwisko wypadnie ten ma szczęście i dostaje przelew ??!!
Jedni dostają.... drudzy nie -.- To albo wysyła się wszystkim w jednym dniu, albo nikomu a nie takie wybieranie sobie... Chyba, że Panie odbierające telefony od załamanych i wkurzonych pracowników lubią być po prostu mieszane z błotem, to już inna sprawa -.-
Ogólnie NIE POLECAM podejmowania pracy przez tą agencję !! Sama nie chciałam wierzyć w te wszystkie opinie które czytałam gdy zaczynałam pracę ( bo jak to wiadomo wszystkim się nie dogodzi) ale jednak to co ludzie tu piszą na temat tego pośrednika pracy to czysta prawda !! Verso[usunięte przez administratora]to jedno wielkie DNO... i szczerze życzę z całego serca aby kiedyś ta agencja zniknęła z rynku pracy !
Jedynie z czego jestem zadowolona to, to że poznałam naprawdę parę fajnych i sympatycznych ludzi.... I to tyle w tym temacie.
[usunięte przez administratora]
żurawina 2013-05-08 18:04:51
prawdę mówiąc to brak słów... ludzie już swoje w życiu poprzechodzili i myśleli że ich nic więcej nie zaskoczy a tu kolejne numery. Normalnie ręce opadają. Jak ktoś z "naszych" to czyta to niech się jakoś ze mną skontaktuje.[usunięte przez administratora]
Łodzianka haha 2013-05-08 20:35:33
ja właśnie rozpoczęłam pracę w tej firmie i powiem ze chyba nie jest tak najgorzej....a ludzie po studiach nie wiem czego by chcieli...są podstawy bez których praaca bedzie do niczego...to normale że w pierwszym miesiacu nie bedzie kokosów do puki sie nie wejdzie w prawe...pozdrawiam pracowników i koordynatorów:)))
Żurawina 2013-05-08 20:54:32
Pozdrawiam przedmówcę po "studiach"... ale jeszcze językowe by się przydało zaliczyć...
Żurawina 2013-05-09 12:02:58
Nie daje mi to spokoju i dlatego jeszcze raz się wypowiem. Po pierwsze należy zaznaczyć, iż praca na dziale promocji o którym w całej dyskusji na tym forum mowa, nie leży w gestii firmy "Hellmann". Ta firma tylko zleca podwykonawcom pewne zadania. Po drugie: firmy pośrednictwa pracy szukają pracowników które będą w stanie zrealizować owe zlecenia i jak wiadomo nie zawsze się to udaje z wielu powodów. Po trzecie: żadna praca tak na prawdę nie jest łatwa i zależy tylko od własnego wkładu sił, chęci i innych osobistych potrzeb. Po czwarte: dla nowych pracowników powiem tak... skupcie się na tym co robicie to zarobicie... łatwo nie jest ale nikt za darmo pieniędzy nigdzie nie daje... [usunięte przez administratora] A na koniec tylko tyle: czuję się jak [usunięte przez administratora] po wycieczce przez szalet. Człowiek uczciwie wstaje o 4ej rano i dyga do Strykowa (jestem z Łodzi), dyga ciężary lub stara się ile może nic nie popsuć (kartoniki), liczy grosze od łebka "wódki"... a jak kończy pracę to świadomość że nawet na jedną taką flaszkę "ballentines'a" nie zarobił załamuje. Ale na piwo się pójdzie i na jakiś obiad też da radę. Ale naprawdę trzeba mocno się nagłowić by na swoje wyjść. Ja nie płakałem w każdym razie i chętnie bym sobie dalej gdzieś tam w koncie stanął i robił. Ale forma płatności przez starą firmę jest żenująca. Słabe słowo ale wulgarnego używać nie chcę. dziś jest 9ty maj a ja dopiero wczoraj dostałem ostatnie pieniądze za marzec... Ostatnie bo wcześniej przed "majówką" dzwoniłem do w-wy skomleć o chociaż 100zł bo już w lodówce echo... tak, dostałem...300... potem jeszcze 100... a gdzie[usunięte przez administratora]cze reszta. dopiero wczoraj się troszkę uspokoiłem jak zobaczyłem stan konta, ale kiedy teraz dostaniemy pieniądze za kwiecień?? nie wiadomo bo trzeba poczekać na rozliczenie co nie wiadomo jak teraz będzie odebrane i podpisane by zacząć liczyć dni bo??? [usunięte przez administratora] Nerwica u wszystkich pewnie po tym wszystkim a tu nawet nie ma jak do lekarza pójść bo przecież gdzie ubezpieczenie... ehhh... Serdecznie pozdrawiam pracowników, bo w porządku ludzie z Was. / Żurawina
były pracownik 2013-05-10 11:03:19
Wiesz co żurawina Tobie to już chyba na prawdę się nudzi, nie jest łatwo i dobrze o tym wiesz, Magda nam to tłumaczyła. Więc może nie wrzucaj na Verso a na zleceniodawce (czyt. Hellamann), jesteśmy na końcu łańcuszka pokarmowego a szef stara się działać na naszą korzyść, chociażby tymi zaliczkami o których wcześniej wspominałeś.
smerf 2013-05-13 11:32:54
Zurawina dobrze to wszystko podsumowałeś. Ponoć rozliczenia za kwiecień są już zrobione tylko Pan prezes musi podpisać i będą się z każdym kontaktować.A co do kasy za marzec to ja dopiero w piątek dostałam za cały miesiąc. Szkoda ludzi,bo niektórzy byli naprawdę fajni.
(z DK PARTNER.....) 2013-06-06 22:58:33
Ja również pozdrawiam pracowników VERSO-normalni ludzie...gorzej moge powiedziec o bylych 'pracownikach' tej firmy,teraz pracujących w DK PARTNER- samo chamostwo (nie wszyscy)
Anonim 2013-06-23 13:55:14
Dziennikarką? ;D
Dobre, bardzo mnie to rozbawiło ;P
hmmm 2013-07-31 17:34:39
pracowałem u was przez miesiąc nie polecam nikomu tego zakładu ludzie odnoszą się niekulturalnie a ochrona pożal się boże wielka łaska ze w ogóle tam pracują najgorszy jest ochroniarz[usunięte przez administratora]LUDZIE ZRÓBCIE COŚ Z TYM!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik HWL 2013-09-12 22:09:49
Hej witam wszystkich dodających opinię na tym cudownym portalu,powiem wam tak po 1 mylicie firme hwl i pracowników z pośredniczącej firmy która wykonuje tam usługi na które tak strasznie narzekacie,że bałagan -no jest to fakt,ale jak byście po sobie potrafili posprzątać by go nie było,że nie ma BHP-bo ktoś nie wie czy mu paleta na głowe nie spadnie a podajcie mi przykład kiedy koło was jaka kolwiek spadła,jedyne straty które były na waszej pieknej promocji to rozjechany telefon laski która go zostawiła na podłodze,po czym miała straszne pretensje do wózkowego który podwoził jej towar.Narzekacie na brak plastrów bo się zacinacie podczas rozcinania kartonów nożykami,na to jet rozwiązanie poproście o nożyki bez wkładu jeśli ktoś nie umie sie nimi posługiwać,a co do pieniążków to zgadzam sie z wami,za czasów VERSO było strasznie kasę płacili jak i kiedy chcieli a prace mieli zrobioną i oni na was sie dorabiali :( ale teraz sie zmieniła firma i ludzie twierdzą że jest teraz lepiej jak za tamtej firmy.
Pozdrawiam wszystkich pracowników,będę zaglądał częściej i prowadził jakiś dialog.
to tylko ja 2013-09-13 21:03:22
....same żale i negatywy a wiecie co mi się podoba na Hellmannie .....??? no właśnie ... podoba mi się chłopak z dystrybucji często go widzę w białej czapeczce adidasa wie ktoś może jak ma na imię i gdzie mieszka.?
jarząbek waw 2013-09-17 01:21:52
odradzam, wszyscy chcą być w tej firmie prezesami, powinno sie wywalic tych starych z dlugimi umowami bo przewraca im sie w glowach, dyrektor powinien byc gora 2 lata a dalej powinien zastapic go inny dyrektor z innego odzialu wtedy byłby lad i porzadek nowe pomysly itd.
2
pracownik HWL 2013-10-05 16:58:33
A czy wy widzicie jakieś pozytywy pracy?? pozdrawiam
madzia 2013-11-11 15:32:52
ten chłopak z dystrybucji to chyba(usunięte przez administratora)ale nie wiem dokładnie
kosa 2014-02-03 12:26:46
a ja pracowalam 2 miesiace i tam zwwalniaja za byle co a pani (usunięte przez administratora)to szkoda o niej pisac
Konik 2014-02-12 16:55:49
witam mam pytanko jak się nazywała piosenka co leciała na hali w Helmanie wie ktoś może?
kamisia 2014-04-10 16:36:32
hej ludziska mam pytanie czy ten Łukasz i koordynatorka to jest teraz para??
ezg 2014-04-11 21:33:01
para jak para ale spotykają się !!!
2
ja 2014-05-01 16:46:33
A skąd wiesz, że się spotykają??
herman 2014-05-04 00:53:36
stąd WSZYSCY wiedzą o tym co nawet nie jest sprawą związaną w jakikolwiek sposób z pracą itp- że osoba uważająca się za przełożoną wszystkich poczuwa się do głębokiej odpowiedzialności za wnikanie w życie, myśli i zamiary ludzi oraz informowanie ogółu dookoła o tym, co sobie wymyśli w tym temacie =]
Ogólnie praca fajna- jeśli pogodzisz się z nienormowanym czasem pracy, braku możliwości zaplanowania sobie życia własnego poza pracą- bo niespodziewane nadgodzinki których nie wypada odmówić się owszem- zdarzają, nierównością zarobkową itp itd neverending story..... Dla ludzi o mocnych nerwach i z brakiem zobowiązań i planów własnych poza pracą i próbowaniem zarobienia na nie ;)
2
czarne 2014-05-04 22:33:12
Herman, popieram Cię w pełni!To nie jest forum pod tytułem "obróbmy komuś tyłek", bo co Was interesuje prywatne życie ludzi z pracy. Zajmijcie się praca,a nie rozsiewaniem plotek!!!Pozdrawiam :D
2
SofiaDeBest 2014-05-08 14:11:06
Popieram cie kufelek. Zycie bez tej szanownej pani jest piekniejsze. Praca bez niej zapewne tez bylaby lepsza i atmosfera by sie oczyscila. Zreszta ta kwestia zajela sie juz sama dyrekcja Dk Partnera
1
Black Devil 2014-05-09 19:25:49
Hmm zalezy kiedy pracowales Master;) ostatnio sporo sie działo... Na pewne osoby "Pani Kierownik" bardzo się uwziela i nie bylo dobrego dnia w tej firmie bez awantury czy pretensji... po prostu czlowieka nerwy ponosza czesc ludzi odeszla sama bo nie mogli juz wytrzymac i nikt nie chce juz tam pracowac pomijajac oczywiscie tych ktorzy maja pewne wzgledy;)
1
Fifarafa 2014-05-09 19:31:17
I nie ma co winic Dk Partnera za to ze dzieje sie jak sie dzieje... agencja jest generalnie bardzo w porzadku a pewne problemy byly tylko ze wzgledu na niekompetentnosc naszego przelozonego. Dobrze ze Dk porusza sprawe Pani J. Tak dluzej byc nie moglo . Wszelkie skargi mozna kierowac bezposrednio do samej dyrektorki Agencji. Dobrze, ze to poszlo do przodu i moze ktos w koncu ja utemperuje.
1
HermanKowalski 2014-05-09 19:37:10
Czym? Przede wszystkim chyba tym,że znacznie przekracza swoje kompetencje- wchodzi w rolę koordynatorów rozdzielając według własnego uznania zlecenia pracownikom, którzy nie są JEJ pracownikami, większości osób odbiera tym samym szansę na wymierny, sprawiedliwy zarobek- bo wiadomo kto zostanie przydzielony do dobrze płatnego, przyjemnego zlecenia, a wiadomo kto jest przeznaczony do wyrabiania...hmmm... tego na czym po prostu nie da się zarobić przyzwoicie. Lubi też manifestować swoją potrzebę władzy- potrafi zwolnić pracownika z promocji,bo taki ma kaprys i akurat zły nastrój - mimo, że teoretycznie nie ma takiego prawa, ale wiadomo jak to jest: czegoś lepiej nie ruszać, bo może zepsuć jeszcze bardziej atmosferę...... Niepokojące jest tylko to, że tak długo wszyscy baliśmy się na tyle straty pracy i pozwalaliśmy się poniżać, że poczuła się władczynią absolutną.... Wszystko, co dajesz- wraca do Ciebie :)
2
Jola 2014-05-10 16:03:04
Apeluje o zwolnienie pani Jo.. !!! Wtedy skończy się adorowanie pupilków a zlecenia będą dawane sprawiedliwie!!! Niech się w domu wyżywa, a nie w pracy!!!
1
HermanKowalski 2014-05-10 20:15:03
Ona po prostu chyba ma tak puste życie, że cyrki w postaci wyżywania się na innych i pokazywanie pseudowładzy jest jej jedyną atrakcją ;) Tylko współczuć. A pupilki..... mogłaby poszukać sobie przyjaciółek w swoim wieku, Hellmann będzie sprawniej i zdrowiej działał....
FanClub Jolci 2014-05-15 21:24:53
To coś powoduje, że Hellmann nie może kojarzyć się z niczym, prócz szykan, paskudnej zołzy, ciągłego przerywania zarobkowego akordu w celu darmowego posprzątania hali (!!!), bywało też szorowanie umywalek i brodzika w szatni =] ciągle dobrze to wspominamy- wypłaty po takich dniach również zresztą. Najlepszą karą i pokutą dla niej byłoby nie zwolnienie- ale sprowadzenie do roli tych osób, które tak traktowała- czyli do pracownika promocji i powierzenie jej obowiązków sprzątania, mycia umywalek, skrobania stołów i wykonywania najmniej płatnych zleceń przy patrzeniu jak wybrane osoby w tym czasie ZARABIAJĄ. Życzylibyśmy jej również oczywiście tak samo wspaniałej "szefowej"- bo tak lubi się nazywać :) Pozdrawiamy wszystkich, którzy odeszli i poczuli się.... zdrowiej ;)a pani J polecamy wykonać psychotesty, bo to się robi niebezpieczne i wybitnie uciążliwe..................
lol.... 2014-05-15 21:44:29
zastanawia mnie również fakt, czemu Hellmann ani biuro nie robią nic z faktem, że wymieniana wyżej niewiasta przejmuje obowiązki i kompetencje koordynatora pracowników promocji- czyli to ona rozdziela pracę i zlecenia pomiędzy pracowników-teoretycznie nie mając do tego prawa- jest to dość mocno krzywdzące dla pracowników zjawisko i postępowanie, ponieważ ta pancia ma swoje utrzymanki które muszą zarobić, reszta, nie ma wydatków i nie musi zarabiać, 30 zł dniówki powinno być ok przy ponad stówie dwuosobowej elity. Generalnie nie polecam dla osób nieposiadających stalowych nerwów, niezmierzonych pokładów cierpliwości dla wybryków i absurdów i posiadających wydatki typu rachunki.... Szkoda- bo ta praca sama w sobie zapowiadała się naprawdę fajnie i godna wysiłku i zaangażowania- takie nic potrafi wszystko zniszczyć :(
łozO 2014-05-20 21:04:29
zamiast opierdzielac d.pe niejakiej joli i jej rzekomym pupilkom wezcie sie do roboty ,bo nadciagam ja- i takie zapytanie toteż mam- dojazd z (ł)ozo tam do was jest? Bo chetnie poznam tak 'wspierajacych'się wzajemnie pracowników przez których przemawia zwykła zazdrość i zobacze czy uda mi się wyciągnąć tylko to 30zł. Czekam na otpowiedz :)
nowy pracownik 2014-07-15 21:29:49
Nie polecam pracy nikomu chyba że ktoś ma ochotę zarabiać 30 zł dziennie i patrzeć jak inni tzw pupilki pani joli zarabiają dużo większe dniówki
Rysio 2014-07-31 18:32:00
CZY W OGÓLE KTOŚ Z WAS PRACUJE DLA HWL ?
CZY WSZYSCY JESTEŚCIE PRACOWNIKAMI AGENCJI ?
Jako pracownik HWL jestem zadowolony. Jasne, że zawsze kasy mogło by być więcej, ale bardzo polecam pracę dla HWL. Nie dla agencji! Dla HWL!
kamien 2014-12-06 16:44:19
nie pracuje juz i dobrze:):) ta koordynatorka jest kapiszonem! małe głosne- nie do zniesienia. zachowuje sie jakby caly hellman (wozkowi) ru.cha.li ja na zmiane :D drze swoja paszcze jakby ...uja jej brakowało! nie wiem kto ja dał na to stanowisko, ale musiala sie postarac :D jej obowiazkiem nie jest ludziom tłumaczenie lecz gadka z wozkowymi. jola tyż rewelacja! one same nie wiedza co gadac i robic. szkoda gadac. jak najbardziej nie polecam! atmosfera do kitu o zarobkach nie wspomne (45zl) dziennie :D
uk 2014-12-08 21:33:47
45 zl i to nie zawsze ciesze sie ze i mnie stamtad zwolnili bo zrobilbym to sam, ta mala faktycznie sie nadaje tylko do darcia geby bo zawsze cos nie tak mosi byc. Wspulczuje wam , w swm sa znacznie lepsze warunki i kierownicy tez godni swojego stanowiska
natt 2014-12-23 18:51:27
O ludu,ale pocisk!Mnie się wydaje,że przesadzacie. Fakt,też nie pracowałam tam zbyt długo i zarobki bywały ròżne,ale klimat był ok. Co do koordynatorki,ja nie narzekam,tłumaczyła ok i tak by praca jakoś nam nowym szła,a czy jakoś nadmiernie "się darła",nie powiedziałabym. Wyczuwam tu jakąś prywate
cze 2014-12-27 10:59:58
hahaha cisnę pompę! nigdy nic tu sie nie pisało, ale zrobię wyjątek! po każdym wpisie mogę stwierdzić kto to pisał. zaczynając od józ i gosi kończąc na Tobie. :D robicie śmietnik! stało się coś złego, bo na k jest wrzuta (bywa i tak), ale szybko musi być wytłumaczenie i udowodnienie, że to kłamstwo .. ( NIKT NIE JEST IDEALNY) to jest tylko opinia, a nie jakaś srata prywata, tak sądzę .. heh między ludźmi słyszy się więcej niż tu- to jest dopiero przykre. Kto tu udowadnia swoją rację? osoba, która przejmuje sie i szybko musi to wyjaśniać czy po prostu mieć na to wielkie W ??? jesteście dziećmi i niektórzy zachowują się tak jakby nie mieli swojego rozumu .. zajmijcie się pracą, a będzie dobrze .. pisała ta co najwięcej zarabia :D hahahaha
Kinga 2014-12-27 12:35:43
Chyba musze zabrać głos,bo prawdopodobnie o mnie chodzi i nie dziwi mnie fakt,że pewne osoby zrobiły to nawet po raz pierwszy(WoW!!)
1
Kinga 2014-12-27 12:46:40
Czy stało się coś złego, nie! To musiało się stać tylko czemu tak późno?!:P Czy to kłamstwo?Nie mnie oceniać i dokładnie, między ludźmi słyszy się, oj znacznie więcej dlatego mam właśnie to wielkie W :D Co do postów, łatwo można określić nadawcę dlatego tak mnie bawi fakt, że to Tu się nagle znalazła "rzesza" chojraków! :) A dre się, bo jestem "mała" i muszę czymś nadrobić, hahaha :D
1
agnieszka 2015-02-25 19:40:45
czy sa jakies przyjecia do tej firmy?
1234 2015-03-01 21:13:44
Tak, są:)
adam 2015-03-26 19:42:18
bylem wczoraj w agencji ktura tam przyjmuje i na razie przyjec nie ma.
xxx 2015-05-01 20:41:32
A jaka agencja teraz tam zatrudnia? I jaki jest jej adres?
qwe 2015-05-14 14:42:54
Przyjęć nie ma i nie będzie. bo od czerwca nie ma promocji.
ooooo 2015-09-08 20:12:45
hellmann strykow to jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] banda pociotkow i łapówkarzy, potrafia tylko zastraszac pracownikow zatrodnionych przez agencje lub podwykonawców
dar 2015-11-03 09:51:58
Przez Jolka to połowę ludzi nie chce tam pracować

max 2015-12-01 16:25:05
Są ! na okrągło się ogłaszają...
Tomi79 2016-01-11 21:35:47
Pracuje w HWL w Hamburgu od kilku lat jako kieowca ciezarowki ale szukam pracy w Pl. tez wlasnie w tej firmie ale nie jako kierowca lecz pracowik ,powiedzmy delegacyjny wyjezdzajacy w razie potrzeby zalatwiac sprawy w Niemczech zwiazanych z Firma gdyz jestem dwujezyczny .Jezeli obudzilem tym czyjs interes na takiego pracownika z jezykiem niemiecki prosze o kontakt .( usunięte przez administratora ).Pozdrawiam
buzia 2016-03-16 22:15:01
Pani Jola nadal pracuje w firmie Hellman? Pozdrawiam koordynatora Przemka (ciekawe czy tez jeszcze tam pracuje) zawsze sympatycznie nastawiony do ludzi...
u 2016-05-08 13:35:14
@wicio, jeśli faktycznie atmosfera pracy jest odpowiednia - ludzie sobie opmagają, nie są do siebie wrogo nastawieni, to już mi sie podoba. Nie każdy ma to szczęscie pracować w takim przedsiębiorstwie
Zostaw swoją opinię o Hellman - Stryków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hellman