brak logo

Hanyang DMP

Świdnik

Opinie o Hanyang DMP

krowa 2009-10-05 13:44:56
Bardzo niskie zarobki, ale dobry fundusz socjalny, niewielki rozwój
3
ojojoj 2009-10-06 09:06:14
Pracuje sie świątek piątek i niedziela na 3 zmiany za najniższą stawkę. Po prostu potrzebują taniej siły roboczej. Nie polecam.
1
misiek 2009-10-07 14:16:35
zgadzam sie. jak mozna tak pracownikow traktowac.
1
żaba 2011-03-21 12:48:53
Praca w systemie cztero-zmianowym. Najniższa krajowa+ dodatek za noce(około 60zł),praca w ruchu ciągłym i tylko 1 wolny weekend w miesiącu. Brak perspektyw na wyższą płacę nawet po 5 latach pracy. Pracując przy maszynie dostaje się dodatkowe prace-jest ciężko.Ludzie tam pracujący twierdzą ,że dochodzi do mobingu.
Nie polecam,bo tam panoszy się ,,król polak z królową,,,a firma jest koreańska.Za płace nie utrzyma się samego siebie ,nie mówiąc o rodzinie.
4
gosc 2011-06-24 20:29:53
opinia ofirmie prawdziwa.Jak dyrektorem był Koreańczyk to pracownikom było lepiej.Teraz dyrektorem jest Polak i jego zastępczyni ,a słowo mobing to mało powiedziane.Zarabia tylko ,,królowa:: piszą umowę zlecenie na swoją rodzinę.
2
gość 2011-06-27 20:03:57
Układ jest ale na umowę zlecenie można pracować dodatkowo ;;królowa'' rano pracuje w biurze a po 16 na produkcji montuje detale na które sama wyceniła a żeby mieć więcej kasy to umowę pisze na emerytów żeby nie płacić ZUS
kolo 2012-08-09 15:11:39
Macie rację,jeszcze tyle wypadków przy pracy odkąd dyrektorem jest polak w tym zakładzie nie było. Ten ciągły bat nad pracownikami i prace za trzech -to skutki zastraszania i nie tylko.Zabrali pracownikom wszystko co było do zabrania,łącznie z premiami. Jest jawna dyskryminacja pracowników.Etaty obsadzone ludźmi niekompetentnymi ,którzy wymagają od innych ,a nie od siebie.Nie polecam tej firmy,no chyba że chcesz pracować na minimalnej i liczyć na cud.
3
buba 2015-03-14 10:52:57
Dlaczego nie 'negocjujecie' wynagrodzenia"?; jako pracownicy wieloletni (de facto- sumienni), zgłaszajcie, nagłaśniajcie problem. Upokarzającym jest stawka za jaką pracujecie na "chrześcijańskich" dorobkiewiczów!
1
pustehaki 2015-05-20 07:13:55
nie polecam nagromadzenie polaczków, że głowa boli, a zarobki lepiej przemilczeć.
kajman 2015-07-02 13:07:54
Zarobki :) Dla popleczników i lizusów którzy mianują się starymi pracownikami.
Reszta z kotła niedawno dołączona do układu zbiorowego pracowników ,bo w innym przypadku starzy straciły by przywileje tzw-wypłat jubileuszowych.Teraz musisz pracować 15 lat w tym zakładzie,aby być pełnoprawnym pracownikiem układu zbiorowego.Nie ma znaczenia,że pracujesz ponad 10 lat w tym zakładzie i możesz mieć ponad 20 lat pracy w innym.Związki mają gdzieś szarego pracownika,bo dbają tylko o swój imaż i podpisują układy między sobą a pracodawcą .Bierzesz urlop na żądanie to zabiorą ci premię(170)Idziesz na zwolnienie nawet 1 dzień,tyle samo.Za pracę w święto czy niedzielę zero dodatku.Zachęcam więc chętnych -zaczynasz od minimalnej,a do kiedy ???
1
IWO 2015-08-13 11:53:45
Dlaczego wypowiadają się ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia Jest źle ale jeżeli chodzi o układ lepiej taki niż wcale. Nikt nie odezwie się ani słowem tylko za plecami gadają Walczcie razem a nie paczcie się że wam ktoś załatwi większy skutek byłby jak by wszyscy razem poszli W gromadzie siła. A nawiasem mówiąc to kadrówka jest przeciwko nam zamiast z nami
2
YUKU 2015-10-30 12:28:45
NIEKTUŻY MAJĄ DOBRZE NP.SZULC TO LIZUS DONOSICIEL I ZAMIAST PRACOWAC TO PÓŁ ZMIANY GRA W PINPONGA BO JEMU WOLNO ZA DONOSZENIE NA KOGOŚ MA FORY
YUKU 2015-10-30 23:59:50
Ja tam pracuje zapierniczam za dwóch a on sie opiernicza za donosicielstwo i lizusostwo a pinpong jest dla takich jak szulc sprzeda każdego nawet sprzedał swojego majstra ZK i szykuje się za niego
1
JS 2015-11-24 17:21:29
achhhh jak to fajnie dowiadywać się intrygujących historyjek o sobie od osób trzcich.

YUKU mogę otwacie napisać, że cieszy mnie to że pisząc używasz polskich znaków ;). Mała rada! - najpierw naucz się poprawnej pisowni języka polskiego ( NIEKTÓRZY).

teraz wstępnie się zapytam komu, kiedy i w jaki sposób się podlizuję? Bo to mnie rozbawiło :D

kolejna sprawa odnośnie majstra - osobiście zapytałem się ZK czy to prawda, śmiejąc się powiedział że pierwsze słyszy takie coś. Odnośnie "wtrącenia" się na jego miejsce? Nie wiem jak tam wygląda u Ciebie pod kopułą ale pisząc komentarz 30.10. na sto procent jest coś nie tak. Przecież od września rozpocząłem nauczanie na studiach xDD - co za tym idzie pracuję od poniedziałku do piątku, fakt ten wyklucza mnie z przynależności do zmiany, ponadto przestałem być zastępcą majstra ;). Dodam od razu że studia 3,5 roku ;) jak umiesz liczyć to pewnie ogarniesz w którym roku skończe, kierunek LOGISTYKA - to tak na marginesie by nie było pomówień( po ukończeniu studiów planuję rozpocząć pracę w tym kierunku - czego nie ukrywałem przed nikim i każdy który kulturalnie się zapytał, usłyszał ;) ).

Kolejny twój argument ping-pong. Fakt grałem, aż 2 razy ;D, 1-szy zdarzył się przed pracą ( dokładnie przed 2 zmianą) z kim grałem? z tą samą osobą z którą grałem również 2-gi raz ;) ( nie będę używać nazwisk bo nie jestem takim bezmózgiem jak Ty by wtrącać niepotrzebne osoby oraz siać zamęt). Odnośnie drugiego razu, zdarzył się pod koniec 2-giej zmiany ;) fakt źle zrobiłem moja wina... ( trafie do piekła ]:- ) tu się tłumaczyć nie muszę. Zrobiłem to zrobiłem, każdy się dowiedział, odbyłem rozmowę z majstrem i poważne upomnienie.

Jak widać każde twoje argumenty zostały podważone, bądź wytłumaczone, oczywiście czekam na odpowiedź odnośnie mojego podlizywania. ;)

I pozostał fakt "opierdalania się" chciałbym rozwinąć ten wątek. Pracuje jak każdy z tygodnia na tydzien na innej maszynie. Prawie nigdy nie robie z tego problemu ;D, Ty piszesz że "zapierniczasz za dwóch" - powiedz mi jak ;D w maju 2016 minie 4 rok mojej pracy tutaj, i nie widziałem nigdy nikogo kto pracował na dwóch maszynach na raz. Mało kto większość wykonuje te same obowiązki ( polerowanie, wynoszenie braków, zsypywanie surowców/zasypywanie suszarek, zasypywanie krystalizatora itd.) tak więc dalej nie rozumim, więc prosze wytłumacz mi w jaki sposób pracujesz "ciężej". Acha, wyprzedze odpowiedź odnośnie tego, że nie raz ( no dobra często ;D ) siędzę przy maszynie, to nie musi być fakt że sie opierdalam. Może poprostu jestem szybki ^^ zwinny ^^ i umiem ogarnąć sobie prace tak, by szybciej skończyć niektóre czynności ;D ? ( ale zgodzę się nie raz się opierdalam ! :D, jestem tylko człowiekiem. Ale wydaje mi się, że każdy ma takie chwile ;P)

Nie jestem pewny czy wszystko wypisałem/napisałem, boo zwyczajnie teraz się opierdalam i nie chce mi się przewinąć strony do góry by spojrzeć na twój komenatrz.

Ale napisze tak, wydaje mi się że jesteś zwyczajną pierdołą, co myśli że za piękny uśmiech ( którego i tak nie masz , uwierz mi mam ładniejszy ;DD) będziesz zarabiać grubą kasę ( a odnośnie moich miesięcznych dochodów - mam tyle samo co wszyscy, jak mi nie ufasz mogę pokazać kwitek) nic nie robiąc. Ja teraz jak widać zacząłem iść do przodu, chodzi mi o studia i poważne myślenie o przyszłości [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dopiero teraz... xD, troche leniwy jestem wiem :P) a Ty jak widać widzisz w tym problem. Rozumiem, aż mi żal.. Albo i nie.

Jeśli masz jaja to powiedz mi to prosto w oczy, przy świadkach - kierownictwie - policji - prezydencie - astronautach - przybyszach z innej planety, czy nawet zmotowanym plastikowym gnomie czychającym w ciemności na małe i duże dzieci bojących się zapytania mamusi o pozwolenie na wyjście siku.

A nie jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gnidą i chańbisz moje nazwisko na ogólnodostępnym forum, gdzie każdy może wejść i siać ferment dalej, bądź może mi to w inny sposób zaszkodzić.

Może TY osiadłeś na laurach i chcesz być szarym pionkiem w firmie, ale ja nie ! Tak jak i wielu innych ludzi którzy cokolwiek potrafią. Mogę podejrzewać, że jedno oka, jedno ręka z dwoma palcami i jednym zębem, baba z kut*sem jest bardziej rozgarnięta w pracy/ na stanowisku, niż Ty ;P. Aaaale to tylko moje ciche zdanie.

Także czekam na odpowiedź, a jeszcze bardziej na usłyszenia tego na własne uszy.

Z poważaniem, możesz pocałować mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] D bo i tak nie udało się Tobie zabłysnąć.

PS: Odnośnie emotikonek ( jeśli nie wiesz co to są emotikonki oraz nie znasz ich znaczenia- użyć wyszukiwarki "spoiler" - www.google.pl ) odnoszą się do mojego podejścia czy też odczucia tudzież wyraz mojej twarzy xDD )
pracownica 2015-11-24 17:55:57
Zastanówcie się ludzie, co Wy wyprawiacie. Strona dotyczy opinii na temat miejsc pracy - osoba chcąca złożyć CV do Han Yanga chce dowiedzieć się z niej jak wygląda sytuacja w firmie, czy pracuje się w niej dobrze, jak wygląda przestrzeganie przez pracodawce zasad bhp, czy praca jest ciężka a wynagrodzenie odpowiednie itd. Nikogo nie obchodzi czy Pan Sz. grał czy nie grał w pingponga. To nie jest miejsce na takie uwagi. Jeżeli chcecie prowadzić tego typu dialogi załóżcie forum zakładowe i wymieniajcie się uwagami.

Swoją drogą, jeżeli już posługujemy się nazwiskami - podpisujmy się nazwiskiem. Tego typu donosicielstwo/sianie plot powinno załatwiane być jawnie. Skoro widziałeś, że kolega gra w pingponga w godzinach pracy dlaczego nie podszedłeś do niego i nie zwróciłeś mu uwagi? W twarz zapewne zabrakło Ci odwagi, wolałeś wrócić do domu i znaleźć miejsce ujścia emocji w sieci - bardzo dziecinne zachowanie. I takie osoby chcą szacunku od kierownictwa, poważnego traktowania, poprawienia jakości pracy i godziwego wynagrodzenia. Może zamiast donosicielstwa/siania plot w siedzi lepiej zająć się swoją pracą i starać się stworzyć zespół, współpracować? Zakład łączy wiele osób, pracują w nim różne osobowości - nie każdy będzie pracował należycie, nie każdy się stara, niektórzy nie dają rady - ale każda zmiana to zespół i problemy powinny być rozwiązywane właśnie w tym zespole - dialogiem.

Takim podejściem nic dobrego nie osiągniecie a w firmie co raz bardziej jawny jest wyścig szczurów i donosicielstwo. Czy warto? Może to właśnie cecha "młodego zespołu" współczesnych czasów. W takich sytuacjach nie dziwię się starym pracownikom uprzedzenia co do nowych, młodych ludzi przychodzących z zewnątrz. Kiedyś nie do pomyślenia by było, aby kopać sobie nawzajem pod sobą dołki. Pracownicy byli solidarni. I takim podejściem można zdecydowanie więcej osiągnąć, w tym również poprawę warunków pracy. Niejeden pracodawca wykorzystałby negatywne nastawienie pracowników do siebie wprowadzając wynagrodzenie od wyniku - wtedy mielibyście pole do popisu konkurując ze sobą a normy podnosiłyby się same.

Moim zdaniem komentarz na temat pracy pana Sz. w ogóle nie powinien się tu znaleźć i jeżeli jest taka możliwość wniosę do administracji o usunięcie go.
3
Tomek Rzemieniak 2015-11-25 22:44:20
Przyjdź do mnie. Zagramy razem i nie zazdrość komuś, tym bardziej na forum, gdzie ludzie chcą wiedzieć coś o pracy, a nie o Twoich problemach z akceptacją u znajomych z pracy.
tyrtyr 2015-12-07 22:14:26
kręci się cały czas, panika jest siana by ludzie się bali że stracą pracę i lepiej pracowali ale nie wiem z jakim skutkiem. ogólnie lepiej unikać.
1
dmp 2016-02-26 22:28:20
Mobing, kumoterstwo, wyzysk. W trzech słowach opisałem warunki pracy w tym zakładzie. Radzę omijać szerokim łukiem!
6
dmp 2016-04-20 08:04:11
ania... współczuje, że nie możesz znaleźć nic innego. Mimo wszystko powodzenia...
miki 2016-05-11 08:17:20
Do gochy i ani.Jaka rekrutacja ?:) Masz znajomości to gdzieś cię wcisną. Masz większe to i podwyżkę może dostaniesz :) Niektórzy już zasadzili klany rodzinne,więc jeśli znajdzie się postronny bez wsparci to tylko minimalna.
Na wtryskarkach i owszem -masz znajomości ,to i stanowisko pracy lżejsze możesz mieć,tak to działa. A tak na marginesie,to bardzo rozrasta się administracja w stosunku do ludzi na wtryskarkach.
3
trynia 2016-06-25 13:48:38
a są na te wtryskarki w necie jakiekolwiek rekrutacje?
Zły 2016-11-03 10:36:26
Nikt nie pisze, że pracownicy na wtryskarkach wyrzucają dobre wyroby do pojemników z tzw. brakami, żeby mieć czas na "fajkę". Straty są niesamowite. Jak zbliżają się Święta, to są pierwsi do Prezesa o dofinansowanie. Jeszcze nie słyszałem od tych naprawdę pracujących skargi. Narzekają tylko lewusy i kombinatorzy. Zwolnienia od "lekarza", "opieka" (niby). Narzekanie na pensję ? Dopłata do obiadów, dodatek za pranie ubrań, kasa na Święta, a teraz jeszcze duża dopłata dla korzystających z atrakcji sportowych lub SPA. Czas spojrzeć na siebie, co robię dla siebie i kolegów-koleżanki.
Aadam 2016-12-03 08:59:56
Nie spodziewałem się, że istnieją jeszcze takie zakłady pracy... tzn. obozy pracy... Jedni piją kawę z szefem, a drudzy ledwo żywi zap... na wtryskarkach. Jak to w ogóle możliwe że ludzie pracujący na takich samych stanowiskach są traktowani jako "równi" i "równiejsi"?! skończyłem tam prace i wracać nie zamierzam.
Zostaw swoją opinię o Hanyang DMP - Świdnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanyang DMP